EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ποιοι πιέζουν την ΕΚΤ για «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα

Ξεκάθαρο “όχι” στο bail in πριν το 2016 από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξεκαθάρισε με απάντησή της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που έχει στη διαθέσή του το ΑΠΕ, ότι δεν μπορεί να υποχρεώσει τις ελληνικές τράπεζες να παγώσουν καταθέσεις και ομόλογα προκειμένου να κουρευτούν εν συνεχεία στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής τους (το περίφημο bail in), εφόσον αυτή ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Όπως είναι γνωστό η κοινοτική οδηγία για τις τράπεζες, που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο το καλοκαίρι, θα τεθεί σε ισχύ από το 2016. Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία που συμφωνήθηκε στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.

Ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στους FT προειδοποίησε ότι εάν δεν κλείσει το ζήτημα μέχρι το τέλος του 2015, τότε κινδυνεύουν με κούρεμα οι ανασφάλιστες καταθέσεις, άνω των 100.000 ευρώ.

Ήδη, η ΕΚΤ πιέζει τους Ευρωπαίους να «σπάσει» η αξιολόγηση και να διαχωριστεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ώστε να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα έως τα μέσα Νοεμβρίου, όταν -σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup- πρέπει να έχουν προσδιοριστεί οι ανάγκες, να έχουν καλύψει τα ποσά που τους αναλογούν οι ιδιώτες και να εκταμιευθεί το ποσό που θα απομείνει από τον ESM. Όμως, στην απόφαση του Eurogroup προβλέπεται ρητώς ότι προϋπόθεση για να εκταμιευθούν τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση είναι να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.



Διαβάστε σχετικά εδώ



Σύμφωνα με το έγγραφο, ασκούνται πιέσεις από μερίδα του ευρωκοινοβουλίου, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και στον εποπτικό της βραχιόνα SSM (Single Supervisory Mechanism), προκειμένου να επιβληθεί στις ελληνικές τράπεζες κούρεμα των καταθέσεων και κυρίως των ομολογιούχων της.

Ωστόσο όπως προκύπτει από απαντητική επιστολή της επικεφαλής του SSM Daniele Noy στον Γερμανό ευρωβουλευτή των Πρασίνων Sven Giegold, πριν την 1.1.2016 δεν υφίσταται μηχανισμός που να υποχρεώνει τους καταθέτες και ομολογιούχους να μετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή της κας Ντανιέλ Νουί, o Γερμανός ευρωβουλευτής ενδιαφέρεται να μάθει αν γίνεται, να επιβληθεί μορατόριουμ στην αποπληρωμή τραπεζικών ομολόγων, αλλά και να ληφθούν «πρόσθετα μέτρα» από τις εποπτικές αρχές, προκειμένου να μην διαρρεύσουν από τις τράπεζες κεφάλαια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε ένα πιθανόν bail in. Ωστόσο η επικεφαλής του SSM ξεκαθαρίζει στην απάντησή της ότι τέτοιοι θεσμοί δεν υφίστανται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Κατά συνέπεια τέτοιου είδους προληπτικά μέτρα δεν μπορούν να ληφθούν τουλάχιστον πριν από την 1.1.2016, οπότε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η τραπεζική οδηγία για την αναδιάρθρωση των τραπεζών (η πεφίφημη BRRD).

Υπενθυμίζει δε, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Ξεκαθαρίζει ωστόσο, ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο η ΕΚΤ δεν μπορεί να “παγώσει” στοιχεία του παθητικού των τραπεζών (στα οποία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις και τα ομόλογα) προκειμένου να καλυφθεί με αυτά ένα μέρος από τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, κατά τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οἱ πραγματικοὶ ἔνοχοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ πληρώνουν!!!

Ἐγκλήματα ποὺ ὅσα χρόνια κι ἐὰν περάσουν, θὰ παραμένουν πάντα ἐγκλήματα.
Καὶ δυστυχῶς ζοῦμε στὸ ἑλλαδοκαφριστάν, ὅπου οἱ ἔνοχοι ὄχι μόνον παραμένουν ἀτιμώρητοι, ἀλλὰ μᾶς κουνοῦν καὶ τὸ δάκτυλο ἐπιδεικτικῶς.


«Ἐξπρὲς Σάμινα» σήμερα.
 

Ἔχουμε ἕνα ἔγκλημα μὲ 81 νεκροὺς, ἀπὸ τὸ ναυάγιον τοῦ «Σάμινα».
Ἔχουμε, ὑποτίθεται, μίαν τιμωρία, ἐπισήμως, ποὺ ἀφορᾶ στὸν πλοίαρχο καὶ στὸν ἀντιπλοίαρχο.
 

Αὐτὴ ἡ τιμωρία, κατ’ ἐμέ, κατόπιν πολλῶν προσωπικῶν ἀναζητήσεων καὶ συζητήσεων, μὲ πρόσωπα ποὺ σχετίζοντο μὲ τὴν ὑπόθεσιν, ἦταν κάπως …ἄστοχη, ἄν καὶ λογικὰ πάντα ὁ καπετάνιος ἔχει τὴν γενικὴ ἐντολή, ἄρα καὶ τὴν γενικὴ εὐθύνη τῶν ὑποθέσεων σὲ ἕνα πλοῖο. Κατ’ ἐπέκτασιν γιὰ τὴν κοινὴ γνώμη (καὶ μόνον) ὁ ἄμεσα ὑπεύθυνος τοῦ ἐγκλήματος τιμωρήθηκε δεόντως.
Μά εἶναι ἔτσι;
 

Ὁ Παπουτσῆς, πού τότε ἦταν ὑπουργός ναυτιλίας, γιατί δέν παρητήθη;
Αὐτοί πού ἐξέδωσαν τά πιστοποιητικά ἀσφαλείας τοῦ πλοίου, γιατί δέν ἐνοχλήθησαν; Ὅλα ἦσαν ἄψογα;
 

Αὐτοί που ἐξηκολούθησαν νά κρατοῦν θέσεις-κλειδιά, μά πού οὐδέποτε ἀντιμετώπισαν τόν ἄνθρωπο σάν ἄνθρωπο, γιατί δέν ἀνεφέρθησαν τά ὀνόματά τους ὁπουδήποτε;

Γιὰ καλή μου …τύχη γνώρισα αὐτὸν τὸν ἄνθρωπο, ποὺ ἦταν κυβερνήτης σὲ ἐκεῖνο τὸ ναυάγιο, κάποτε καὶ εἶμαι βεβαία τώρα πιὰ πὼς οὐδέποτε θὰ μποροῦσε νὰ ἐγκληματήσῃ. Οὔτε κἄν ἀπὸ …ἀμέλεια!!! (Ἐκτὸς κι ἐὰν τοῦ τὴν εἶχαν ὁλίγον …στημένη καὶ χρησιμοποιήθηκε -τὶ παράξενο ἄρα γε!!! – ὡς έξιλαστήριον θύμα ( !!!) γιὰ νὰ ἀποκρυβῇ κάτι ἄλλο, πολὺ μεγαλύτερο.  Τὸ τὶ θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι αὐτὸ σαφῶς καὶ τὸ ἀγνοῶ. Διερωτῶμαι ὅμως ἐδῶ καὶ χρόνια…!!!)
 

Σὲ ἐκείνην τὴν συνάντησιν ἔμαθα πολλά, πολλὰ περισσότερα ἀπὸ αὐτὰ ποὺ θὰ ἔγραφαν οἱ δημοσιοκάφροι, στὶς καλοπληρωμένες ἀπὸ τὶς τράπεζες, φυλλάδες τους.


Οἱ πραγματικοὶ ἔνοχοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ πληρώνουν!!!2

Μὲ τὰ δικά μας λεφτὰ οἱ τράπεζες ξημέρωσαν …«φιλανθρωπικά» ἱδρύματα!!!


Παρίσταντο σὲ μίαν πολὺ σημαντικὴ συνάντησιν, πρὸ  ἐτῶν,  ἀρκετοὶ ἄνθρωποι, γνῶστες, ἐκ τῶν ἔσῳ, τῶν ὅσων συνέβησαν στὸ «Σάμινα», ἀλλὰ καὶ πολλῶν ἄλλων ὑποθέσεων, ποὺ ἄλλοτε ἔφθασαν …ἀκροθιγῶς στὴν δημοσιότητα κι ἄλλοτε ὄχι!!!
 

Καὶ φεύγοντας ἀπὸ ἐκείνην, τὴν τελευταία μου συνάντησιν μὲ τοὺς ἔχοντες τόσες σημαντικὲς πληροφορίες, γιὰ τὴν βρωμιὰ ποὺ κρύβεται σὲ κάποια γραφεῖα τῆς …«ἑλληνικῆς ναυτιλίας» καὶ τῶν 
…«Ἐλλήνων» ἐφοπλιστῶν, θυμήθηκα τὸν Φώσκολο καὶ τὶς ταινίες του μὲ τὸν Κούρκουλο…
Ἀλήθεια, πόσο ἐπίκαιρος γίνεται, ὅταν ἀναφέρεται κάποιος σέ τέτοιες ἱστορίες;

Τὸ ἐρώτημα ποὺ ἀνακύπτει φυσικὰ ἀμέσως, ἀνεξαρτήτως τοῦ ἐὰν ἔχουμε ἀσχοληθεῖ, ἤ ὄχι, μὲ τὴν ὑπόθεσιν, εἶναι τὸ ἐὰν ἔχουν πράγματι οἱ σχετιζόμενοι μὲ τὴν δολοφονία τόσων ἀνθρώπων, συνειδητοποιήσει τὸ μέγα αὐτὸ ἔγκλημα.
 

Κι ἐάν ὄχι, γιατί;;  Καί σήμερα ποῦ εὑρίσκονται;
Ὑπάρχει περίπτωσις τιμωρίας ἤ τά λέμε γιά νά τά λέμε;

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ, ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ…ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ;;;;

Οἱ πραγματικοὶ ἔνοχοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ πληρώνουν!!!3

Από το παρελθόν έρχονται οι αποκαλύψεις και καταλήγουν σε πρόσωπα που διεδραμάτισαν και εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικο ρόλο στο πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Ελλάδας…
ΟΙ 81 ΝΕΚΡΟΙ, ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ… ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΡΓΕΙ… ΑΡΓΕΙ ΠΟΛΥ!

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ…  ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΕ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ 81 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. 
Καλλιόπη Σουφλή

Δείτε τα ντοκουμέντα και διαπιστώστε πως «κάποιοι» δεν έχουν πληρώσει ακόμα για τους 81 ΦΟΝΟΥΣ!

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ! ..

Τι απαντούσε (10.10.2000) το Δ.Σ του  Ελλην. Νηογνώμονα στα δημοσιεύματα  ….για το ναυάγιο  (26.09.2000) του Expres Σάμινα και όχι μόνο.
Όπως αναφέρουν οι κ.κ του Δ.Σ.  ….οι πιστοποιήσεις αξιοπλοΐας πλοίων από τον Ε.Ν, αφορούσαν «στα κατασκευαστικά και μηχανολογικά μέρη(!)»….

Οἱ πραγματικοὶ ἔνοχοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ πληρώνουν!!!4

Φωτογραφία 1  – Ότι απέμεινε από το σπασμένο πτερύγιο της δεξιάς έλικας ….που όμως δεν βρέθηκε στον χώρο του ναυαγίου.

Οἱ πραγματικοὶ ἔνοχοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ πληρώνουν!!!5

Φωτογραφία 2  –  Ελλην. Νηογνώμονας  ΔΣ – ΦΕΚ 4269 19.06.1998 (θητεία τετραετής)

ΣΗΜΕΊΩΣΗ

Γνωστά -στο ευρύ κοινό- πρόσωπα από το ΔΣ του Ε.Ν ειναι οι κ.κ :
Γιώργος Βερνίκος ….γνωστός εφοπλιστής και -για λίγες ημέρες- υπουργός.
Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου.  Πρώην Πρόεδρος του Ελλην. Νηογνώμονα,  Πράσινος εργοδοτικός συνδικαλιστής (εκσυγχρονιστής) που «εξελίχθηκε» σε Μάνατζερ Νο 1 της Ασφαλιστικής αγοράς και του Bancassurance  (Αστήρ, Εθνική, θυγατρικές ασφαλιστικές ΑΤΕ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ευρώπη, κλπ)   ….πολιτικός και κοινωνικός φίλος του κ. Κ. Σημίτη και του κ. Π. Λάμπρου ….τώραΓενικός Διευθυντής Ασφαλίσεων της Τρ. Πειραιώς του κ. Σάλλα ….που «μοιράζει»  τις κλίνες του Ερρίκος Ντινάν(!) και που «βοήθησε στο σκότωμα» της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στους Γερμανούς.
Θιασώτης και Ένθερμος Υποστηρικτής -από χρόνια- της Ιδιωτικοποιήσεως της Κοινωνικής Ασφαλίσεως  ….που θα «σκάσει» σε λίγο από την επιτροπή «σοφών» του κ. Κατρούγκαλου.

Φαίδων Στράτος ….ο γνωστός παλαιός βιομήχανος της Πειραϊκής-

Πατραϊκής, πατέρας κας Δανάης Στράτου-Βαρουφάκη  ….ήταν -ανελλιπώς- από το 1994 έως το 2010, μέλος του Δ.Σ του Νηογνώμονα.

Πάντως οι «ευαισθησίες» της κας Δανάης Στράτου-Βαρουφάκη (σαφώς  πολιτικοποιημένου  προσώπου) ….φαίνεται ότι δεν εξικνούνται πέραν της προστασίας της οικογενείας της και των συμφερόντων της.

Που ήταν(;)  -τότε- οι «ευαισθησίες» της κας Δανάης  ….να ζητήσει επίμονα -βρε αδερφέ- από τον γονιό της, να «αποσυρθεί» από το ΔΣ, του δικαίως ή αδίκως, «βαλλομένου» για σωρεία παραλείψεων και βαρειών  αμελειών Ε.Ν ….και των  θανάτων που προκλήθηκαν ….και των άλλων παρεπομένων οικογενειακών τραγωδιών.

Οἱ πραγματικοὶ ἔνοχοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ πληρώνουν!!!6

Φωτογραφία 3  –  Ελλην. Νηογνώμων Α.Ε-  Απόψεις και θέσεις του Διοικ. Συμβουλίου ….εφ’ όλης της ύλης! – Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» 10.10.2000.
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

ἀττικὰ νέα
Ποιά ἀκριβῶς εἶναι ἡ δουλειά τοῦ «Ἑλληνικοῦ Νηογνώμονος»;;;

Οἱ πραγματικοὶ ἔνοχοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ πληρώνουν!!!1

Ἑλληνικὸς Νηογνώμων

Ἐκεῖ μέσα ὅλοι ἔχουν πράξει τά ἄριστα; Τά καλλίτερα δυνατά;
Εἶναι βέβαιον;


Οἱ νεκροὶ φυσικὰ δὲν ἦσαν 81. Προσετέθη λίγες ἑβδομάδες ἀργότερα κι ὁ Παντελῆς Σφηνιᾶς.
Ὁ ἱδρυτὴς τῶν «Μινωϊκῶν Γραμμῶν» δὲν ἄντεξε.
Τί δέν ἄντεξε; Τό βάρος τῆς εὐθύνης τόσων νεκρῶν;
Τό βάρος τοῦ πλήγματος στήν ἑταιρεία του;
Ἤ μήπως τό βάρος ἀπό τό «κατηγορῶ» τῶν συναδέλφων του;
Δὲν θὰ μᾶς ἀπαντήση κάποιος.
Οὔτε ἡ τιμωρία θὰ εἶναι ὅπως ἐμεῖς θὰ τὴν θέλαμε…
Αὐτὸ ὅμως δὲν σημαίνει πὼς δὲν θὰ ἔλθη.
Καὶ φυσικὰ τώρα πιὰ δὲν μὲ ἀπασχολεῖ τὸ ἐὰν κάποιοι ἔχουν πλέον περιθώρεια μετανοίας.
Τὸ κακὸ πρέπει νὰ προλαμβάνεται κι ὄχι κατόπιν αὐτοῦ νὰ θρηνοῦμε…


Ἄς ἀφήσουμε ὅμως τὸ …τότε, μαζὺ μὲ τοὺς νεκρούς του, στὴν ἠσυχία τους καὶ ἄς ἀναρωτηθοῦμε γιὰ  τὸ ποιοὶ ἦσαν πίσω ἀπὸ αὐτὰ ποὺ διαβάσαμε, γιὰ τὸ ἐὰν αὐτὰ ποὺ μᾶς εἶπαν ἦσαν ἀληθῆ, ἀλλὰ κυρίως γιὰ ὅλα αὐτὰ ποὺ δὲν μᾶς εἶπαν.
 

Δῆλα δὴ ἄς μάθουμε ἐπὶ τέλους τὸ ποιοὶ ἦσαν στὶς θέσεις ἐλέγχου τῆς φερομένης ὡς πολιτείας καὶ τῆς φερομένης ὡς κυβερνήσεως.
 

Ἄς ξαναδοῦμε ἐκείνον τὸν «πυλώνα» τῆς «πολιτείας» ποὺ αὐτοαποκαλεῖται «δικαιοσύνη», γιὰ νὰ κατανοήσουμε τὸ πόσο βαθειὰ εἶναι ἡ σῆψις.
 

Διότι κατ’ ἐμὲ οὔτε ὁ πλοίαρχος, ἔνοχος ἤ ἀθῶος, οὔτε ὁ ἀντιπλοίαρχος, οὔτε κἄν οἱ πραγματογνώμονες εἶναι οἱ πραγματικοὶ ἔνοχοι.
 

Ὁ πραγματικὸς καὶ μοναδικὸς ἔνοχος εἶναι ἡ φερομένη ὡς πολιτεία ποὺ περιθάλπει, κουκουλώνει καὶ ἀποσιωπᾶ τὰ πραγματικὰ ἐγκλήματα, γιὰ νὰ μὴν χάσῃ κάποια ἀπὸ τὰ ἐπίπλαστα προνόμιά της. Κι ἀπὸ κοντὰ ἀρωγὸς πάντα ἡ «δικαιοσύνη» ποὺ ὑπάρχει μόνον γιὰ νὰ …«νομιμοποιῇ» τὴν ἀδικία τῆς πολιτείας εἰς βάρος τῶν πολιτῶν.

Τί κατάντια;
 

Ὄχι… ἁπλῶς ἡ ἀρχὴ τοῦ τέλους!!!

Φιλονόη

πηγη 





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μεταναστευτικό»: Τα «αριστερά» άλλοθι της διεθνούς μαφίας…

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά και από πολύ παλιά, ότι στην πρωτοπορία των «Ανοικτών Συνόρων» και των μεγάλων πληθυσμιακών μετακινήσεων και λαθρομεταναστετυκών «εισβολών» βρίσκεται το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο και όλοι οι μηχανισμοί της Παγκοσμιοποίησης και των πλανητικών κέντρων εξουσίας (Νέα Τάξη).
 

Έχουμε επίσης δείξει και τούτο: Ότι σ’ αυτήν την στρατηγική του πλανητικού ιμπεριαλισμού, δίνουν το άλλοθι και το τεκμήριο οι ενσωματωμένες «αριστερές» δυνάμεις και οι επαγγελματίες «επαναστάτες», παράγοντας και αναπαράγοντας τα πλανητικά ιδεολογήματα των μαφιόζων του χρήματος:
 
«Αντιεθνικισμός», «αντιρατσισμός», «ξενοφοβία», «Ανθρωπισμός» κ.λπ:Ιδεολογήματα που ξερνούν όλα τα χρηματιστηριακά κέντρα και οι διεθνείς μαφιόζοι του χρήματος (από τραπεζίτες μέχρι τους μαφιόζους του αθλητισμού και των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών).

Σήμερα μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν το παιχνίδι που παίζεται με τις μαζικές μετατοπίσεις των αλλοδαπών δούλων…

Μια συνοπτική εικόνα:

α) Η γερμανική εργοδοσία θεωρεί «ευλογία» τους εισαγόμενους αλλοδαπούς δούλους!!!

Το ίδιο, όπως παλιότερα ο Στέφανος Μάνος:
«Χαρά Θεού, γιατί οι αλλοδαποί δουλεύουν με τον ένα τρίτο του μισθού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς απεργίες και δικαιώματα»!!!


β). Όλοι οι μαφιόζοι του Αθλητισμού και του Ποδοσφαίρου (το τέλειο μοντέλο της Παγκόσμιας διακυβέρνησης), από την ΟΥEFA, τη ΦΙΦΑ και την ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) μέχρι τις Ομοσπονδίες των κρατών και ποδοσφαιρικά σωματεία, προωθούν καμπάνιες υπέρ των «προσφύγων»: «Ανθρωπιστές» και οι μαφιόζοι της πλανητικής ποδοσφαιρικής ύπνωσης…

γ). Η Μέρκελ και όλοι οι ηγέτες της παγκόσμιας κτηνωδίας, οι μακελάρηδες της υφηλίου, «ανθρωπιστές» και αυτοί: ΥΠΕΡ των αλλοδαπών εισβολών στην ΕΕ…

δ). Το ίδρυμα Ρότσιλντ «ανθρωπιστικό» και αυτό: «Μεταφέρει» στην ΕΕ μετανάστες…

Διαβάστε εδώ σχετικά κείμενα:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9858


ε). στην πρωτοπορία του «ανθρωπισμού» και ο διαβόητος Σόρος:
 

«Η Ευρώπη να δέχεται ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως. Να τους αφήνει να πηγαίνουν όπου θέλουν και να δίνει 15.000 € στον καθέναν μόλις μπει»!!!  
 
Αυτά τα λίγα αποτυπώνουν ολοκάθαρα την εφιαλτική εικόνα αυτού του λαθρομεταναστευτικού παιχνιδιού…

Και όμως οι «αριστεροί» στην Ελλάδα παραμένουν …ακλόνητοι στη «θέση» τους: Θέση που ταυτίζεται, επί της ΟΥΣΙΑΣ, ΠΛΗΡΩΣ με τους διεθνείς μαφιόζους: Οικονομικούς, πολιτικούς, προπαγανδιστικά ιερατεία και CIA…


Φυσικά αυτήν την ΟΥΣΙΩΔΗ ταύτιση την επικαλύπτουν με γενικές και ανώδυνες επαναστατικές κραυγές εναντίον των διεθνών ληστών και δημίων…

Ταυτιζόμαστε στα συγκεκριμένα στρατηγικά και τακτικά ζητήματα και φωνασκούμε αφοριστικά στα ΓΕΝΙΚΑ και αφηρημένα πολιτικά ζητήματα για τον Ιμπεριαλισμό, τον Καπιταλισμό, το Κεφάλαιο κ.λπ…

Και μετά περιμένει αυτή η «αριστερά» να αγγίξει τον ελληνικό λαό και να εξηγήσει τον εκλογικό της καταποντισμό…

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙ, διότι όταν σε μια περίοδο που η κατάρρευση του καπιταλισμού έχει πάρει τέτοιες εκρηκτικές διαστάσεις που ανασταίνει και τους νεκρούς, αυτή η «αριστερά» δεν αγγίζει τις λαϊκές μάζες, δεν μιλάει στην ΟΡΓΗ τους, τότε είναι καταδικασμένη…

Και το χειρότερο: Αφήνει το μέγα αυτό ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΕΘΝΙΚΟ πρόβλημα να το μονοπωλεί η ακροδεξιά δημαγωγία της Χρυσής Αυγής…

Ουσιαστικά είναι αυτή η «αριστερά» που συντηρεί και ενισχύει τη Χρυσή Αυγή…

Ιδιαίτερα κάποιοι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ «αντιρατσιστές» που στιγματίζουν κάθε αντίδραση του ελληνικού λαού σαν «ρατσιστική» και «φασιστική»…
 

Όταν τα πλανητικά κέντρα εξουσίας έχουν τέτοιους «εχθρούς», τους είναι αχρείαστοι οι φίλοι…

ΟΙ επαγγελματίες «εχθροί» είναι οι καλύτεροι και οι πιο αποτελεσματικοί φίλοι…




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Siemens συνέχιζε να παίρνει έργα από την Κομισιόν παρά την καταδίκη της

Η Siemens, παρά την καταδίκη της σε ΗΠΑ και Γερμανία το 2008, συνέχιζε να παίρνει έργα χρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους, όπως προκύπτει από απάντηση της αντιπροεδρίας της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Μάλιστα, τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν απευθείας από την Κομισιόν ανέρχονται στα 776 εκατ. ευρώ. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε «να αποκλείονται από τους διαγωνισμούς της ΕΕ και των κρατών-μελών όλες οι εταιρείες και οι θυγατρικές τους που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς και απάτης».

Η εταιρεία που ευθύνεται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκιών στον κόσμο, η Siemens, συνέχιζε να παίρνει έργα χρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους, ακόμα και απευθείας από την Ευρπωαϊκή Επιτροπή. Αυτό προκύπτει από σχετικά στοιχεία που παρέθεσε η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και υπεύθυνη για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, Kristalina Georgieva, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του ζητούσε ενημέρωση σχετικά με την πορεία τυχών ερευνών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπομέλησης της Απάτης (OLAF), αναφορικά με το σκάνδαλο της Siemens και ρωτούσε «σε ποια έργα, που χρηματοδοτήθηκαν από πόρους της ΕΕ, συμμετείχε η Siemens», εάν έχουν «εξεταστεί ενδελεχώς από την OLAF τα εν λόγω έργα και, εάν όχι, γιατί», καθώς επίσης, εάν «σκοπεύει, επιτέλους, επτά χρόνια μετά τα πρόστιμα μαμούθ που επιβλήθηκαν στη Siemens, να ασχοληθεί με τη διερεύνηση του μεγαλύτερου επιχειρηματικού σκανδάλου στον κόσμο».

Στην απάντησή της η αρμόδια Επίτροπος Προϋπολογισμού, Kristalina Georgieva, παραπέμπει στη βάση δεδομένων του Συστήματος Δημοσιονομικής Διαφάνειας της Κομισιόν, στην οποία εμφανίζονται «πληροφορίες σχετικά με τους αναγνωρισμένους δικαιούχους χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν απευθείας από την Επιτροπή - από το 2007 και μετά», καθώς επίσης, τα έργα που χρηματοδότησε απευθείας η Κομισιόν και είχαν ως δικαιούχο την εταιρεία Siemens. Από τη βάση δεδομένων προκύπτει ότι η Siemens έχει πάρει περίπου 1.400 έργα, χρηματοδοτούμενα απευθείας από την Κομισιόν, αξίας 776.1 εκατ. ευρώ, την περίοδο από το 2009 έως το 2014.

Όσον αφορά τα έργα, την εκτέλεση των οποίων διαχειρίζονται τα κράτη-μέλη, η Επίτροπος παραπέμπει στις αρμόδιες εθνικές αρχές, σημειώνοντας ότι «τα κεφάλαια των οποίων τα κράτη μέλη μοιράζονται, από κοινού με την Επιτροπή, τη διαχείριση, ή, ακόμη, όσον αφορά την έμμεση διαχείριση, οι συνεργαζόμενοι εταίροι (ιδίως τα κράτη μέλη) είναι αυτοί που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους δικαιούχους των ενωσιακών κονδυλίων».

Στη συνέχεια της απάντησής της η κ. Georgieva και απαντώντας για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπογραμμίζει ότι «οι αρμόδιες εθνικές αρχές έχουν ήδη επιβάλει πρόστιμα στη Siemens και από την άποψη αυτή οι εν λόγω υποθέσεις έχουν διερευνηθεί πλήρως. Η OLAF δεν προβαίνει σε συστημικούς ελέγχους, εξετάζει τις υπόνοιες απάτης βάσει των καταγγελιών των οποίων γίνεται αποδέκτης. Εννοείται λοιπόν από τα ως άνω ότι η OLAF θα αρχίσει τη διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος μόνον εφόσον έλθουν στο φως νέα στοιχεία» και τονίζει ότι «στην περίπτωση αυτή, η OLAF δύναται να αποφασίσει την έναρξη έρευνας υπό την προϋπόθεση ότι αυτή εμπίπτει στην αρμοδιότητά της (δηλαδή συνδέεται με την εντολή της OLAF για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, εφόσον, λόγου χάριν, εμπλέκονται κονδύλια της ΕΕ κ.ο.κ.), ότι οι ενδείξεις απάτης, διαφθοράς ή κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας που πλήττει τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ αρκούν, προκειμένου να κινηθεί σχετική έρευνα (κανονισμός 883/2013)·πρέπει επίσης να εξετάζεται το κατά πόσον τα εν λόγω στοιχεία συνεπάγονται ότι η εκάστοτε υπόθεση εντάσσεται στις προτεραιότητες της πολιτικής της OLAF».

Με αφορμή την απάντηση της Κομισιόν, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Οι μεγάλες γερμανικές εταιρείες σαν τη Siemens, τη Ferostall και τη VW, φαίνεται να έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία σε παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να χτίσει ένα νέο θεσμικό περιβάλλον, που θα προστεύει το δημόσιο συμφέρον και θα τιμωρεί παραδειγματικά την επιχειρηματική ασυδοσία. Ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα θα ήταν ο αποκλεισμός από τους διαγωνισμούς της ΕΕ και των κρατών-μελών, όλων των εταιρειών και των θυγατρικών τους, που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς και απάτης».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή
Άρθρο 130 του Κανονισμού
Θέμα: Διερεύνηση σκανδάλου Siemens από την OLAF

Ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σκάνδαλα παγκοσμίως είναι αυτό της Siemens. Ο γερμανικός κολοσσός δωροδοκούσε συστηματικά κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη επιχειρήσεων, με στόχο την επικράτησή του σε σχετικούς διαγωνισμούς και την υπερτιμολόγηση των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών. Το κόστος των εξωδικαστικών συμβιβασμών και ποινών που επιβλήθηκαν στη Siemens μέχρι το 2008 από τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας (Εισαγγελία Μονάχου) και των ΗΠΑ (DoJ, SEC), υπολογίζεται σε 1,6 δισ. δολάρια.
Στην Ελλάδα, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση της Siemens διαπίστωσε υπερτιμολογήσεις 10% για κάθε έργο και συστηματικές δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων και ελληνικών κομμάτων. Με δεδομένο ότι η αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπομέλησης της Απάτης (OLAF) είναι ο εντοπισμός, η διερεύνηση και η καταπολέμηση της απάτης, της διαφθοράς και άλλων αδικημάτων εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Σε ποια έργα, που χρηματοδοτήθηκαν από πόρους της ΕΕ, συμμετείχε η Siemens;
2. Έχουν εξεταστεί ενδελεχώς από την OLAF τα εν λόγω έργα και, εάν όχι, γιατί;
3. Σκοπεύει, επιτέλους, επτά χρόνια μετά τα πρόστιμα μαμούθ που επιβλήθηκαν στη Siemens, να ασχοληθεί με τη διερεύνηση του μεγαλύτερου επιχειρηματικού σκανδάλου στον κόσμο;

Απάντηση της Αντιπροέδρου κας Georgieva εξ ονόματος της Επιτροπής
(21.9.2015)

Εις ό,τι αφορά τις πληροφορίες σχετικά με τους αναγνωρισμένους δικαιούχους χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν απευθείας από την Επιτροπή - από το 2007 και μετά - παρακαλείται ο κ. βουλευτής να ανατρέξει στο Σύστημα Δημοσιονομικής Διαφάνειας (FTS). Το εν λόγω σύστημα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα αναζητήσεων στη βάση δεδομένων βάσει ορισμένων κριτηρίων, όσον αφορά τους πόρους της ΕΕ που διαχειρίζεται άμεσα η Επιτροπή. Όσον αφορά τα κεφάλαια των οποίων τα κράτη μέλη μοιράζονται, από κοινού με την Επιτροπή, τη διαχείριση, ή, ακόμη, όσον αφορά την έμμεση διαχείριση, οι συνεργαζόμενοι εταίροι (ιδίως τα κράτη μέλη) είναι αυτοί που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους δικαιούχους των ενωσιακών κονδυλίων.

Κατά κανόνα η OLAF συνήθως δεν σχολιάζει υποθέσεις, ανεξαρτήτως του κατά πόσον τις διερευνά ή όχι, και τούτο προκειμένου να προστατευθεί ο εμπιστευτικός χαρακτήρας ενδεχόμενων ερευνών, των τυχόν επακόλουθων δικαστικών διαδικασιών, των προσωπικών δεδομένων και των δικονομικών δικαιωμάτων. Όπως επισημαίνεται και στην ερώτηση, οι αρμόδιες εθνικές αρχές έχουν ήδη επιβάλει πρόστιμα στη Siemens, και από την άποψη αυτή οι εν λόγω υποθέσεις έχουν διερευνηθεί πλήρως. Η OLAF δεν προβαίνει σε συστημικούς ελέγχους· εξετάζει τις υπόνοιες απάτης, βάσει των καταγγελιών των οποίων γίνεται αποδέκτης. Εννοείται λοιπόν από τα ως άνω ότι η OLAF θα αρχίσει τη διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος μόνον εφόσον έλθουν στο φως νέα στοιχεία.

Στην περίπτωση αυτή, η OLAF δύναται να αποφασίσει την έναρξη έρευνας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή εμπίπτει στην αρμοδιότητά της (δηλαδή συνδέεται με την εντολή της OLAF για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, εφόσον, λόγου χάριν, εμπλέκονται κονδύλια της ΕΕ κ.ο.κ.), ότι οι ενδείξεις απάτης, διαφθοράς ή κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας που πλήττει τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ αρκούν, προκειμένου να κινηθεί σχετική έρευνα (κανονισμός 883/2013)· πρέπει επίσης να εξετάζεται το κατά πόσον τα εν λόγω στοιχεία συνεπάγονται ότι η εκάστοτε υπόθεση εντάσσεται στις προτεραιότητες της πολιτικής της OLAF.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα εφαρμογή «Smart Bus» από το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας!

Μια νέα σημαντική καινοτομική εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος Χρηστών Αστικών Συγκοινωνιών που αναπτύσσεται στην Πάτρα από την ΑΔΕΠ σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας στο πλαίσιο του έργου SUMMIT - Sustainable Urban Mobility Management Information Technologies, η οποία δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για τις διαδρομές και τη λειτουργία των αστικών λεωφορείων, είναι πλέον διαθέσιμη για τους χρήστες φορητών συσκευών (smartphones και tablets)  με το όνομα “ ΠΑΤΡΑ Bus”.

Η εφαρμογή “ΠΑΤΡΑ Bus” που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο (https://play.google.com/store/apps/details?id=adep.mobile.transport&hl=el και https://itunes.apple.com/us/app/patras-bus/id988405273?mt=8 για τους χρήστες iphone), περιλαμβάνει όλες τις στάσεις του δικτύου που εξυπηρετεί το Αστικό ΚΤΕΛ και δίνει στον επιβάτη πληροφορίες πραγματικού χρόνου για:
  • Τον χρόνο άφιξης του επομένου λεωφορείου της γραμμής που τον ενδιαφέρει σε οποιαδήποτε στάση του δικτύου.
  • Τη βέλτιστη διαδρομή για την μετακίνηση που επιθυμεί να κάνει με αστική συγκοινωνία και την κοντινότερη στάση που εξυπηρετεί την επιθυμητή μετακίνηση, εφόσον δώσει το σημείο που βρίσκεται και το σημείο προορισμού του.
  • Τη θέση των λεωφορείων πάνω στη διαδρομή κάθε γραμμής σε πραγματικό χρόνο.
  • Πληροφορίες για κάθε γραμμή των αστικής συγκοινωνίας και τις στάσεις, με φωτογραφίες τους.
Η ανάπτυξη της εφαρμογής πληροφόρησης επιβατών “ΠΑΤΡΑ bus”,  συμπληρώνει το δίκτυο των έξυπνων στάσεων που έχουν εγκατασταθεί σε 30 πολυσύχναστες στάσεις του δικτύου και βελτιώνει σημαντικά τις συγκοινωνιακές υπηρεσίες της Πάτρας, αφού βοηθάει τους πολίτες σε οποιοδήποτε σημείο τςη πόλης να προγραμματίσουν συστηματικά και οργανωμένα τις μετακινήσεις τους με αστική συγκοινωνία.




Το σύστημα που έχει αναπτυχθεί θα μπορεί αργότερα, όταν θα αναπτυχθούν και οι υπόλοιπες εφαρμογές που προβλέπονται στο σχέδιο για την εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορικής στη διαχείριση της κυκλοφορίας και την πληροφόρηση των χρηστών των διαφόρων μεταφορικών δικτύων του Δήμου Πατρέων, να παρέχει πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης σε δημοτικά πάρκινγκ, γαι τη διαθεσιμότητα κοινόχρηστων ποδηλάτων σε κάθε σταθμό διάθεσης για το δίκτυο σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του έργου CIELO -  το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από το Interreg και πρόκειται να λειτουργήσει πολύ σύντομα.

Με την υλοποίηση των έργων αυτών, η Πάτρα εισέρχεται στη λίστα των Ελληνικών πόλεων που χρησιμοποιούν τεχνολογίες πληροφορικής γαι τη διαχείριση των μετακινήσεων.

Τόσο το έργο SUMMIT, όπως και το έργο CIELO,  υποστηρίζουν πλήρως τον βασικό στόχο της ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που είναι η  ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η δραστηριοποίηση των Τοπικών Αρχών, φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότηκας και την αναβάθμιση μέσω αυτής της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ οριστικά για την ολοκλήρωση-ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού τμήματος Πειραιάς-Αθήνα

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ ανατέθηκε επίσημα το σημαντικότερο σιδηροδρομικό έργο της Αττικής. Το έργο ολοκλήρωσης των έργων αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών αλλά τελικά μειοδότης ήταν η ΚΞ ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ με ποσοστό που πλησιάζει το 40%. Να θυμίσουμε πως τα έργα είχαν ξεκινήσει το 2005 αλλά έξι χρόνια αργότερα, το 2011, η εργολαβία διαλύθηκε χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Τώρα θα σταλλεί η σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά την έγκριση του θα ακολουθήσει η κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων και η υπογραφή για να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος. Το έργο είχε δημοπρατηθεί στις 10 Φεβρουαρίου και έχει προϋπολογισμό της τάξης των 28 εκατομμυρίων ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) αφορά στα έργα υποδομής, επιδομής, σήμανσης, τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών, ηλεκτροκίνητης, τεσσάρων ανισόπεδων διαβάσεων καθώς και στο κέλυφος του σταθμού Αθηνών.

Το έργο αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού διαδρόμου Πειραιάς-Αθήνα, συμβάλλοντας στην αύξηση της χωρητικότητάς του, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τόσο την προαστιακή όσο και την υπεραστική μεταφορική κίνηση.

Επίσης ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι η εργολαβία περιλαμβάνει και τα έργα στον σταθμό Λαρίσης, ο οποίος, παρότι είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πρωτεύουσας, διατηρεί ακόμη μια εικόνα η οποία που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες και επί της ουσίας δεν θυμίζει κεντρικό σταθμό Ευρωπαϊκής Μητρόπολης.

Φορεάς Υλοποίησης του έργου είναι η ΕΡΓΟΣΕ. Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με πρόχειρους υπολογισμούς το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της πράξης: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ :ΤΜΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013, (μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ – ΣΑΕ 2014ΣΕ07890000) έως τις 31-12-2015, και από 1-1-2016 από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η παρούσα εργολαβία, με Α.Δ 751, περιλαμβάνει τις υπολειπόμενες εργασίες υποδομής, επιδομής και ηλεκτροκίνησης, στο τμήμα από Σ.Σ. Πειραιά (χ.θ 1+488) έως έξοδο Σ.Σ Αθηνών (χ.θ 11+250), οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν από την εργολαβία με Α.Σ 994 / 05 του ΟΣΕ Α.Ε. και οι οποίες είναι απαραίτητες για ένα αυτοτελές και λειτουργικό έργο κατ' ελάχιστον διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής σε όλο το τμήμα.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:
α. Τις υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση των ημιτελών τριών νέων αποβαθρών και των πέντε νέων σιδηροδρομικών γραμμών του Σ.Σ Αθηνών οι οποίες είχαν κατασκευαστεί με προηγούμενη διαλυθείσα εργολαβία. Την θέση σε λειτουργία ηλεκτροκινούμενων κλιμάκων και ανελκυστήρων επί των νέων αυτών τριών αποβαθρών.

Επίσης συμπεριλαμβάνεται η απαραίτητη αναμόρφωση του κυκλοφοριακού ιστού της γύρω περιοχής του σταθμού με την κατασκευή, έργων οδοποιίας, υδραυλικών έργων, έργων πρασίνου, καθαιρέσεων, αποκατάσταση εγκαταστάσεων και κτιρίων ώστε να παραδοθεί με την παρούσα εργολαβία ένα αυτοτελές και λειτουργικό έργο.

β. Την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης τουλάχιστον διπλής γραμμής, κατά περιοχές, σύμφωνα με την εγκεκριμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση, και την εγκεκριμένη μελέτη του έργου, σε όλο το τμήμα του έργου, από Σ.Σ Πειραιά έως έξοδο Σ.Σ Αθηνών περιλαμβάνοντας όλες τις υπάρχουσες νέες γραμμές εντός των σιδηρ. σταθμών και σιδηρ. στάσεων καθώς επίσης και των τεσσάρων νέων σιδηροδρομικών γραμμών εντός του ΣΣ Αθηνών.

γ. Όλες τις αναγκαίες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες κύρια εντός του Σιδ. Σταθμού των Αθηνών, αλλά και στο υπόλοιπο τμήμα του έργου, ηλεκτροφωτισμός, ανελκυστήρες, αντλιοστάσια για την εύρυθμη λειτουργία όλου του έργου.

δ. Την κατασκευή υποδομής και επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής στην είσοδο (νότια) του Σ.Σ Α.Ι Ρέντη και την προσαρμογή της με την δέσμη των ήδη ανακαινισμένων σιδ. γραμμών εντός του σταθμού σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου.

Την τακτοποίηση και συμπλήρωση του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Σ.Σ Ρουφ και εισόδου Σ.Σ.Α ώστε να ολοκληρωθεί το εν λόγω τμήμα με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή.

ε. Την κατασκευή έργων οδοποιίας, υδραυλικών έργων, καθαιρέσεων, έργων πρασίνου και περίφραξης της σιδηροδρομικής γραμμής, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου, σε επιλεγμένα σημεία μετά από εντολή της Επίβλεψης.

στ. Την τοποθέτηση αντιθορυβικών πετασμάτων σε συγκεκριμένες θέσεις του σιδηροδρομικού δικτύου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέρασε όλα τα μέτρα κατά του λαού, αλλά ξέχασε τους… εφοπλιστές ο Τσίπρας…

Πέρασε όλα τα μέτρα κατά του λαού, αλλά ξέχασε τους… εφοπλιστές ο Τσίπρας… Και συνεχίζει να το κάνει παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής

Εννέα Μήνες Συμπληρώνονται Πλέον από την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μέχρι στιγμής κανέναν από τα μέλη της δεν έχει τολμήσει να αγγίξει την «καυτή πατάτα» της φορολόγησης των εφοπλιστών και την άρση της ασυλίας τους σε σχέση με τη σκανδαλώδη απαλλαγή επί των φορολογικών τους υποχρεώσεων…

Πέραν πάσης αμφιβολίας η κρίση για τον ελληνικό λαό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο δεν ενόχλησε τους Έλληνες εφοπλιστές. Μάλλον τους ωφέλησε, όπως καταδεικνύουν και τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny.

Τον Ιούλιο η δραστηριότητα των Ελλήνων εφοπλιστών σε νέες παραγγελίες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, προχωρώντας σε επενδύσεις συνολικού ύψους 581,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά την γενική κάμψη στις νέες παραγγελίες πλοίων, οι Έλληνες εφοπλιστές, που συνεχίζουν να τους εμπιστεύονται οι διεθνείς τράπεζες και να τους παρέχουν χρηματοδοτήσεις αύξησαν κατά 275% τις παραγγελίες νέων πλοίων σε σύγκριση με τον Ιούνιο φτάνοντας σε αριθμό τις 15.

Μέχρι και το Bloomberg κάνει αναφορά στις απαλλαγές των εφοπλιστών, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί…

Σχετικά με το πώς έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία να αντέξει παρά την οικονομική κρίση, ο δημοσιογράφος του Bloomberg επισημαίνει πως η ναυτιλία είναι ένας ιδιαίτερα κερδοφόρος τομέας παγκοσμίως και πως η Ελλάδα από παλιά είχε εμπορικές συναλλαγές με την Αυστραλία, την Κίνα και άλλες χώρες, τις οποίες συνεχίζει ακόμα και σήμερα.

Επιπλέον, πολλοί εφοπλιστές επένδυσαν στην ναυτιλία την κατάλληλη στιγμή, όταν η ελληνική αγορά ανέβαινε, με αποτέλεσμα να ευνοηθούν αρκετά.

Όσον αφορά την πολιτική και οικονομική αναταραχή που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, ο δημοσιογράφος αναφέρει πως αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τους εφοπλιστές μιας και μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν τα πλοία τους και να πάνε σε περιοχές που τους προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το θετικό στην Ελλάδα όπως επισημαίνεται είναι πως διαθέτει ένα πολύ ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, και τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι οι εφοπλιστές αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις εισφορές τους προς το ελληνικό κράτος ως ένδειξη αλληλεγγύης, κάτι που αναμένεται να συνεχίσουν να κάνουν και τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, όσον αφορά στα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης για την ναυτιλία, ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως ακόμα δεν έχουν παρθεί σαφείς αποφάσεις διότι είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο, αναμένονται αλλαγές.

Κύριοι Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο θα κάνετε τίποτα; Η θα μείνετε στα λόγια όπως και οι προκάτοχοι σας;


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιες είναι οι αμοιβές τους;


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Μπορεί εκατοντάδες στελέχη της αγοράς υγείας και όχι μόνο, να περιμένουν εναγωνίως να δουν εάν θα μπορέσουν να θέσουν υποψηφιότητα για μια θέση σε διοίκηση νοσοκομείου, όμως προς ώρας η κυβέρνηση φαίνεται πως θα τοποθετήσει τους νέους διοικητές στα νοσοκομεία χωρίς καμία αξιολόγηση.

Και μπορεί οι θεσμοί να απαιτούν απόκομματικοποίηση του ελληνικού κράτους και υιοθέτηση συστημάτων αξιολόγησης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ωστόσο φαίνεται πως θα κάνει του…κεφαλιού της. Άλλωστε μέρες τώρα αναζητά λύσεις ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από το σκόπελο των δανειστών.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: γιατί τόσα πολλά στελέχη ενδιαφέρονται να γίνουν διοικητές νοσοκομείων;

Βέβαια σε εποχές θεσμών και 3ου μνημονίου οι αμοιβές των διοικητών φαντάζουν μάλλον ελκυστικές έστω κι αν προ κρίσης τα χρήματα θεωρούνταν λίγα.



χρήματαΠόσα παίρνει ένας διοικητής και υποδιοικητής

ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Οι διοικητές των νοσοκομείων λαμβάνουν μηνιαίως 4600 ευρώ μεικτά.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι διοικητές που υπηρετούν σε μικρά νοσοκομεία ακόμη και της Αττικής και λαμβάνουν μισθό υποδιοικητή ύψους 3200 ευρώ μεικτά. Σήμερα υπάρχουν κοντά στους 100 Διοικητές Νοσοκομείων
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Οι Υποδιοικητές που είναι περίπου 80 μετά και τις συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, λαμβάνουν 3200 ευρώ μεικτά μηνιαίως.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα τέλη Οκτωβρίου η απόφαση του ΣτΕ για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές

Στα τέλη Οκτωβρίου θα γίνει γνωστή η απόφαση του ΣτΕ για τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. Η συζήτηση στο δικαστήριο ολοκληρώθηκε και τα εμπλεκόμενα μέρη καλούνται μέχρι τις 7 Οκτωβρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Μεταλλωρύχοι συγκεντρώθηκαν τόσο έξω από το ΣτΕ, όσο και έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Συλλαλητήριο υπέρ των μεταλλείων πραγματοποιήθηκε και στο Παλαιοχώρι, στη Χαλκιδική, ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η κατάληψη από τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοτάξια στα μεταλλεία Κασσάνδρας. Την Πέμπτη το βράδυ, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα από το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Αυγούστου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης των τεχνικών μελετών της εταιρείας για τα υποέργα Σκουριών και Ολυμπιάδας στα μεταλλεία Κασσάνδρας, καθώς η εταιρεία δεν έχει εκπληρώσει έναν κρίσιμο όρο της σύμβασης, που αφορά στην επί τόπου δοκιμή της εφαρμοσιμότητας της μεθόδου flash smelting, που έχει επιλεγεί για τη μεταλλουργία χρυσού.

Η «Ελληνικός Χρυσός» είχε απαντήσει με διακοπή όλων των εργασιών της εταιρείας και με προειδοποιήσεις για απόλυση όλων των εργαζομένων. Παράλληλα, υποστήριξε πως «η εφαρμοσιμότητα της μεθόδου έχει επιβεβαιωθεί με την εκτέλεση μεγάλης κλίμακας πιλοτικών δοκιμών σε αντιπροσωπευτικά δείγματα πυριτών Ολυμπιάδος και συμπυκνώματος χαλκού που εστάλησαν στο ερευνητικό κέντρο της Εταιρείας Outotec στο Pori, Φιλανδίας».

«Η σύμβαση δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, αλλά επιτόπια εφαρμογή του τρόπου αυτού», ανταπάντησε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος. «Είναι κάτι που έπρεπε εδώ και τρία χρόνια να το είχε πράξει και το ότι δεν έγινε ως σήμερα, αυτό κάτι σημαίνει. Πρέπει να γίνεται σεβαστό ό,τι υπογράφεται με το Ελληνικό Δημόσιο, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος αφορά ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι μόνο η εξόρυξη χρυσού που προσφέρει δουλειές στη Χαλκιδική», τόνισε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μέσα στην εβδομάδα, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ελληνικός Χρυσός», τον Πρόεδρο της Eldorado Gold αλλά και τον Καναδό Πρέσβη. Και οι δύο πλευρές έστειλαν μήνυμα πως «ο διάλογος συνεχίζεται», ωστόσο από το υπουργείο επισημαίνεται πως απαράβατος όρος για τη συνέχιση των εργασιών είναι η τήρηση της νομιμότητας από την εταιρεία. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως σε καμία από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν η Ελληνικός Χρυσός δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το λόγο που δεν εκπληρώνει την υποχρέωσή της βάση της σύμβασης που έχει υπογραφεί.

Την Πέμπτη το βράδυ στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - εκδήλωση του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, με συζητήσεις και προβολή ντοκιμαντέρ του Άβι Λιούις «This changes everything» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν. Προηγήθηκε η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες στο Ελληνικό. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την αποκατάσταση του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος αλλά και την απαλλαγή 400 συνολικά ατόμων από τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί για επεισόδια σε διαδηλώσεις ενάντια στα μεταλλεία.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεκάδες χιλιάδες ανεμογεννήτριες στη σειρά για αποσυναρμολόγηση. Ποιος είπαμε θα πληρώσει το κόστος;

Η αιολική ενέργεια δεν αποτελεί κάποια νέα ανακάλυψη, καθώς πήρε το όνομά της απ' τον Αίολο, τον "ταμία" των ανέμων στην Ελληνική μυθολογία. Επί αιώνες η ναυτιλία βασιζόταν στα ιστιοφόρα, μέχρις ότου η κατασκευή των ατμόπλοιων περιόρισε τα ιστία στα σκάφη αναψυχής, εκεί που η μη ύπαρξη ανέμων δεν δημιουργεί άμεσο πρόβλημα. Επί αιώνες επίσης χρησιμοποιήθηκαν οι ανεμόμυλοι για την άλεση των σιτηρών, καθώς το εποχιακό της δραστηριότητας δεν είχε άμεσο πρόβλημα απ' την τυχόν έλλειψη ανέμων. Οι νερόμυλοι ωστόσο δεν είχαν τέτοια προβλήματα.
Η εκμετάλλευση του ανέμου για παραγωγή ηλεκτρισμού με ανεμογεννήτριες επίσης δεν είναι κάτι νέο, η ΔΕΗ ήδη το 1982 είχε κατασκευάσει στην Κύθνο το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ευρώπη κι ακολούθησαν άλλες χώρες. Μια απ' αυτές ήταν η Γερμανία, η οποία ανέπτυξε στη συνέχεια βιομηχανία κατασκευής και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 γέμισε τις πεδιάδες του Γερμανικού Βορρά με ανεμογεννήτριες, περίπου 25 χιλ. ανεμογεννήτριες υπάρχουν ήδη εγκατεστημένες στη Γερμανία. Οι πρώτες ανεμογεννήτριες ήταν μικρής ισχύος, καθώς η τεχνολογία ακόμα εξελισσόταν και τώρα, 20 χρόνια μετά, έρχεται η ώρα που συμπληρώνουν σταδιακά το όριο ζωής και πρέπει να αποσυναρμολογηθούν, εκτός κι αν ο ιδιοκτήτης μπορεί ν' αποδείξει τη στατική επάρκεια της κατασκευής. Ήδη περίπου 7 χιλ. γεννήτριες είναι ηλικίας άνω των 15 ετών κι εδώ είναι που αρχίζουν τα προβλήματα, καθώς κανείς δεν θέλει να πληρώσει το κόστος της καθαίρεσης, αν φυσικά μπορεί να το αποφύγει.
Η διαδικασία της αποσυναρμολόγησης κανονικά είναι αντίστοιχη της διαδικασίας συναρμολόγησης, απαιτούνται μεγάλοι γερανοί και μεγάλου μήκους φορτηγά, για την αποκομιδή του αποξηλούμενου εξοπλισμού, οπότε το κόστος αρχίζει κι ανεβαίνει: μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην αποξήλωση παλαιών ανεμογεννητριών χρεώνει τη σχετική διαδικασία έως 30 χιλ. ευρώ ανά ανεμογεννήτρια. Πολλαπλασιάστε αυτό το κόστος με τις χιλιάδες ανεμογεννήτριες που περιμένουν στη σειρά για αποξήλωση κι ο λογαριασμός αρχίζει κι ανεβαίνει. Οπότε για κάποιους είναι προτιμότερη η καθαίρεση, όπως στην επάνω φωτογραφία από τη Handelsblatt, αν φυσικά εξασφαλίσουν σχετική άδεια.
Στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη τοποθετημένες πάνω από 48 χιλ. ανεμογεννήτριες, που αρχίζουν κι αυτές με τη σειρά τους να συμπληρώνουν το όριο της διάρκειας ζωής και να μπαίνουν στη σειρά για αποσυναρμολόγηση. Και υπάρχουν κι άλλες χώρες όπου προκύπτει πλέον το ίδιο πρόβλημα, η Δανία, η Ισπανία, η Βρετανία, κλπ. Μια μελέτη του Institut für Umwelt und Biotechnik, Hochschule Bremen, το 2009 υπολόγισε πως μέχρι το 2034 θα προκύψει η ανάγκη ανακύκλωσης περίπου 225 χιλ. τόννων υλικών πτερύγων ανεμογεννητριών, (χωρίς να αναφέρει ποσότητες για τα υπόλοιπα υλικά, πύργοι, γεννήτριες, ελαιολιπαντικά, κλπ). Σύντομα τα αιολικά "σκουπίδια" θα αποδειχθούν μείζον περιβαλλοντικό -και οικονομικό- πρόβλημα.
Όσο διαρκεί το καθεστώς των επιδοτήσεων κάποιοι προτιμούν την αντικατάσταση των παλαιών ανεμογεννητριών με νέες. Ωστόσο η τεχνολογία έχει εξελιχθεί την τελευταία 20ετία και οι νέες είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας, με μεγαλύτερο άνοιγμα πτερύγων και τοποθετημένες σε ψηλότερους πύργους, οπότε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούν είναι επίσης μεγαλύτερα. Όταν θα έλθει η σειρά αποξήλωσης των ψηλότερων, μεγαλύτερων και πιο βαριών ανεμογεννητριών, το κόστος αναμένεται πως θα είναι σημαντικά υψηλότερο των πιο πάνω 30 χιλ. ευρώ.

Επιπλέον υπάρχει το πρόβλημα των βάσεων των ανεμογεννητριών, που είναι κατασκευασμένες από οπλισμένο σκυρόδεμα και κατάλληλες για τις ανεμογεννήτριες αρχικής τοποθέτησης, αλλά όχι αναγκαστικά κατάλληλες για τις νεότερες και μεγαλύτερες που αντικαθιστούν τις παλιές. Η ανάγκη αποξήλωσης των παλαιών βάσεων και αποκατάστασης του εδάφους στην "πρότερη" κατάσταση ανεβάζει κι άλλο το λογαριασμό. Δείτε τη διπλανή φωτογραφία του 2013 από αιολικό πάρκο στα νότια του Ν. Ρεθύμνου, αποτυπώνει ανάγλυφα το πρόβλημα. 
Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Τα αιολικά μπαίνουν παντού κυρίως για την επιδότηση και τις φοροαπαλλαγές που εισπράττουν κι όχι για το τυχαίο κι αναξιόπιστο ρεύμα το οποίο παράγουν. Επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές που πληρώνουν οι φορολογούμενοι και εισπράττουν εντελώς συγκεκριμένες εταιρείες σε κάθε χώρα, κανονική αναδιανομή πλούτου απ' τους πολλούς προς τους λίγους.
Στη χώρα μας έχουμε ήδη πάνω από 2GW αιολικά, που σημαίνει ανάλογο αριθμό εγκατεστημένων ανεμογεννητριών, οι οποίες εισπράττουν επίσης επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές. Τι προβλέπουν οι άδειες εγκατάστασης και οι Εγκρίσεις Περιβαλλοντικών Όρων για την αποξήλωση και την αποκατάσταση του τοπίου μετά την ολοκλήρωση της διάρκειας ζωής τους; Και πώς διασφαλίζεται η συμμόρφωση των εταιρειών με τις όποιες προβλέψεις έχουν γίνει, αν έχουν γίνει; Υπάρχουν πχ κατατεθειμένες εγγυητικές επιστολές, που να καλύπτουν το κόστος αποξήλωσης κι αποκατάστασης; Ή θα μας έλθει στο τέλος και νέος λογαριασμός, για να καλύψουμε υποχρεώσεις εταιρειών που ενδεχομένως θα προτιμήσουν να "πτωχεύσουν", παρά να πληρώσουν το κόστος αποξήλωσης κι αποκατάστασης; Τι μέτρα θα πάρει η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση σχετικά με το θέμα;



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νοσηλευτές: Είδος προς εξαφάνιση στα νοσοκομεία! Πόσοι λείπουν


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Είδος προς εξαφάνιση τείνουν να γίνουν οι νοσηλευτές στο ΕΣΥ, καθώς χιλιάδες οργανικές θέσεις παραμένουν κενές. Άλλωστε τα τελευταία μνημονικά χρόνια οι προσλήψεις έχουν παγώσει με συνέπεια τα δημόσια νοσοκομεία να αποτελούν έναν Γολγοθά για τους εργαζόμενους αλλά και ένα βασανιστήριο για τους ασθενείς που ψάχνουν στους διαδρόμους να βρουν διαθέσιμο νοσηλευτή για να εξυπηρετηθούν.

Αλλά βέβαια αυτά είναι μάλλον …ψηλά γράμματα για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ξεπερνά αυτές τις …λεπτομέρειες και πάει ένα βήμα παρακάτω σχεδιάζοντας την πολιτική πρόληψης κατά του καρκίνου.

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, 1 στις 4 οργανικές θέσεις νοσηλευτών είναι σήμερα κενές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, δηλαδή η πληρότητα νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζει το 74,1%.

Και το ποσοστό μπορεί να μη φαντάζει ιδιαιτέρως υψηλό. Αρκεί όμως να σκεφτεί κανείς ότι λόγω μνημονίων δεξιάς και …αριστεράς, υπάρχει κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία ενώ σύμφωνα με την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού, η κίνηση στις δομές του ΕΣΥ υπερδιπλασιάστηκε σε μία πενταετία!

Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, στο ΕΣΥ υπηρετούν 29.253 νοσηλευτές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (σε σύνολο 39.452 οργανικών θέσεων) ενώ υπάρχουν 10.199 κενά.
Σε ότι αφορά την εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού, η μεγαλύτερη κατηγορία είναι οι απόφοιτοι Τεχνολογικής εκπαίδευσης σε ποσοστό 58,2% επί του συνόλου (17.033 υπηρετούντες, σε 21.922 οργανικές θέσεις ΤΕ).

Ακολουθούν οι νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ποσοστό 38,6% (11.281 υπηρετούντες σε 15.983 οργανικές θέσεις ΔΕ) ενώ η μικρότερη κατηγορία αφορά τους νοσηλευτές Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με ποσοστό 3,2% επί του συνόλου (939 υπηρετούντες σε σύνολο 1547 οργανικών θέσεων ΠΕ).


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραιτήθηκε ξαφνικά η πρόεδρος που θα δίκαζε την υπόθεση των 2 τόνων ηρωίνης

Έκπληξη προκαλεί σε δικαστικούς και νομικούς κύκλους η αιφνιδιαστική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» να δηλώσει «κώλυμα» και να αποσυρθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η έμπειρη δικαστής που πριν από μερικούς μήνες προήδρευε στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονών της νύχτας» επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και κυρίως «μυϊκούς πόνους». Ωστόσο η ξαφνική εξέλιξη της προκαλεί ερωτηματικά στον χώρο της Δικαιοσύνης λόγω του γεγονότος ότι θεωρείτο αυστηρή δικαστική λειτουργός αλλά και ότι στην εν λόγω υπόθεση εκτιμάται ότι εξελίσσεται «πόλεμος συμφερόντων» και ασκούνται πιέσεις μεταξύ επιχειρηματιών και άλλων ιδιωτών που κατηγορούνται ή μνημονεύονται στη δικογραφία της υπόθεσης.


Η μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, φορτίο το οποίο κατέληξε σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014 και η αξία των ναρκωτικών είχε εκτιμηθεί άνω των 50 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση της εισαγωγής της ηρωίνης απέκτησε νέα τροπή τους τελευταίους μήνες με την άσκηση ποινικών διώξεων σε επιχειρηματίες από τον ναυτιλιακό και αθλητικό τομέα και με την ανακάλυψη νέων στοιχείων και συναλλαγών.


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν 35 κατηγορούμενοι ενώ έχουν ορισθεί 12 μάρτυρες κατηγορίας. Οι δικαστικοί λειτουργοί επιζητούν τη γρήγορη εξέταση της υπόθεσης αφού τίθεται ζήτημα αποφυλάκισης πολλών από τους κατηγορουμένους -αυτοί που είχαν συλληφθεί τις πρώτες μέρες αποκάλυψης του φορτίου- στις αρχές Δεκεμβρίου.
 
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συναγερμός για τουρίστα με βαρύτατη λοιμώδη μεταδοτική ασθένεια: Φόβοι για χολέρα

Σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας, νοσηλεύεται ένας Ολλανδός Τουρίστας, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας, που παραπέμπουν σε χολέρα. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για χολέρα. Πραγματοποιούνται ακόμη έλεγχοι».

Ο 70χρονος Ολλανδός βρισκόταν για διακοπές στην Κω, όταν εκδήλωσε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση του έτεινε εκτός ελέγχου και με βαρύτατες επιπλοκές, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο του «ξεχασμένου» λοιμώδους νοσήματος.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Δείγματα έχουν σταλεί για περαιτέρω διερεύνηση.

Κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων μεταβαίνει στην Κω προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα. Παράλληλα ερευνάται αν είχε επισκεφθεί περιοχές όπου ενδημούν επικίνδυνα, ακόμη και θανατηφόρα, λοιμώδη νοσήματα. Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τον Θανάση Γιαννόπουλο, στην Κω μεταβαίνει κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΡΧΕΤΑΙ: Δρομολογείται άμεσα η “Κάρτα του Πολίτη”; – Το ηλεκτρονικό ΦΑΚΕΛΩΜΑ που λένε οι προφητείες είναι εδώ!

Την αναγραφή των διακριτικών αριθμών του κάθε πολίτη(αριθμός αστυνομικής ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) στην Κάρτα του Πολίτη προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συμμετοχή του γενικού διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών του υπουργείου Θ. Οικονόμου και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι σε άμεσο χρόνο θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου στόχου, ο οποίος, όπως είπε, συνιστά, την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Εκτιμάται ότι το μέτρο θα διευκολύνει την καθημερινή επαφή του πολίτη με το κράτος και θα συμβάλει στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η οποία υπολογίζεται ότι απορροφά το 6% του ΑΕΠ της χώρας.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο καταλληλότερος..

Αν και η εμετική αυτή φυσιογνωμία βάζει σε δοκιμασία το πεπτικό σύστημα του blog,
     ..παραθέτουμε εδώ μία φωτογραφία που αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις και σε  74.000 μ@λάκες που τον ψήφισαν στις εκλογές του Ιανουαρίου.

     Η εικόνα αυτή της προκλητικής θρασύτητας του ημιαγράμματου,
     ..της αυθάδειας του κ@λοπαιδαρισμού,
     ..και της κουτοπονηριάς του ψευτοέμπορου,
     ..είναι αυτό ακριβώς που
ταιριάζει σήμερα στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
     Είναι ο καταλληλότερος!

     Όσο κι αν και οι περισσότεροι πραγματικοί δημοκράτες-αντιμνημονιακοί έλληνες ονειρεύονται ένα μέλλον χωρίς αυτόν,
     ..οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ένα τέτοιο φαινόμενο ηλιθιότητας, καιροσκοπισμού, φασιστικής νοοτροπίας, κακεντρέχειας, και προκλητικής αυθάδειας,
     ..αποτελεί το κατάλληλο ''αντίπαλον δέος'' προς την  ''καταλληλότερη να εφαρμόσει'' το τρίτο μνημόνιο -το μακρύτερο- (συν)κυβέρνηση.

     Δεν μπορούμε να μην φανταστούμε με ρίγη φρίκης και ικανοποίησης, τις μελλοντικές αντιπαραθέσεις  πρωθυπουργού-αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής,
     ..όταν θα βιώνουμε ένα deja-vu περσινών, προπέρσινων, και αντιπροπέρσινων συνεδριάσεων,
     ..αντίστροφων όμως,
     ..με τον κ@λο μπροστά και την μούρη πίσω,
     ..όπου ο ένας θα υπερασπίζεται τις παλιές παραδοχές του άλλου.
     Μαγεία!

     Και κατά δεύτερο λόγο, μέσα σ' αυτό το πανηγυράκι της εκλογής αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
     ..όπου όποιος περνάει και βλέπει φως μπαίνει και δηλώνει υποψήφιος αρχηγός
     ..όπου αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι υποψηφιότητες έφτασαν ήδη τις 1326,
     ..όπου η ξεφτίλα παίρνει από μόνη της εκδίκηση για τα δεινά του ελληνικού λαού,
     ..πράγματι
     ..η υποψηφιότητα ενός (του πιό) γελοίου υποκείμενου παίρνει τις διαστάσεις του ''από μηχανής θεού'', του ''χεριού της μοίρας'',
     ..που έρχεται να αποδώσει ''τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'',
     ..και ''τα των δωσιλόγων τοις δωσιλόγοις''. 

     Να τους φωτίσει ο Θεός να τον εκλέξουν ως καταλληλότερο.
     Θα περάσουμε τέλεια!..


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην Αθήνα το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού

Με αφορμή την κρίσιμη εκδίκαση στο ΣτΕ (Παρασκευή 2 Οκτωβρίου), προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός ενάντια στην απόφαση ανάκλησης αδειών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το κίνημα της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις χρυσού επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα για μια σειρά δράσεων αλληλεγγύης και ανάδειξης του θέματος των Σκουριών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρέμβαση ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ενημερωτικές παρεμβάσεις, συζητήσεις, μουσική και προβολή του ντοκιμαντέρ του Avi Lewis “This changes everything” που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Naomi Klein.

"Οι πολυεθνικές πρέπει να σταματήσουν να καθορίζουν την πορεία της κοινωνίας, να σταματήσουν να υφαρπάζουν κοινούς πόρους, να σταματήσουν ν΄αποφασίζουν ποιοι θα θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους. Και οι μόνοι που μπορούν να τους σταματήσουν, είμαστε όλοι εμείς" επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.



























Επίσης, το κίνημα βρέθηκε το μεσημέρι στο Ελληνικό για να στηρίξει ηθικά και υλικά τους πρόσφυγες.

"Δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή. Ξέρουμε τι σημαίνει ξεριζωμός – πολλά απ΄τα χωριά μας είναι προσφυγικά -. ξέρουμε τι σημαίνει κάποιος να καταστρέφει τον τόπο που ζούμε, ξέρουμε τι σημαίνει οι ζωές μας να γίνονται πιόνια σε παιχνίδια εξουσίας και κέρδους", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.






























Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή εκδικάζεται στο ΣτΕ η κύρια προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ενάντια στην απόφαση Σκουρλέτη για προσωρινή διακοπή εργασιών σε δύο υποέργα στα μεταλλεία Κασσάνδρας μετά από διαπίστωση παραβίασης των όρων που η ίδια εταιρεία έχει υπογράψει. Εδώ και τρία χρόνια η εταιρεία δεν έχει υλοποίησει τον όρο σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να εφαρμόσει επί τόπου του έργου ημιβιομηχανικές δοκιμές της μεταλλουργικής μεθόδου (flash melting) που η ίδια έχει προκρίνει ως ιδανική. Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας στο μείζον αυτό ζήτημα αντ`αυτού έχει θέσει παράνομα εργαζόμενους της σε διαθεσιμότητα και χωρίς καμία δικαιολογία.

Παράλληλα εκρεμμούν τα πορίσματα της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος σχετικά με αυτοψίες της υπηρεσίας στην περιοχή για ενδεχόμενη παραβίαση περιβαλλοντικών όρων που έχουν να κάνουν με την διαχείριση υγρών αποβλήτων αλλα και άλλων ζητημάτων.








ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!