EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο Mega προσπάθησαν να εμποδίσουν έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας

Ελέγχους σε Mega και Ant1 πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Τους ελέγχους επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος μάλιστα σημείωσε πως στο Mega άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας εμπόδισαν για περίπου μισή ώρα τους επιθεωρητές να εισέλθουν εντός του σταθμού.

 «Εμείς πήγαμε στα συγκεκριμένα κανάλια, με τη συνοδεία της αστυνομίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνει το ΣΕΠΕ του υπουργείου Εργασίας. Αρχικά, οι άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας και η νομική σύμβουλος του Mega δεν μας επέτρεπε την είσοδο, αλλά μετά από 30 – 45 λεπτά μπήκαμε για να κάνουμε τον έλεγχο.. Ο ίδιος έλεγχος διενεργήθηκε και στον Antenna», δήλωσε ο κ. Νεφελούδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο γγ του υπουργείου Εργασίας δεν αποκάλυψε τα ευρήματα των ελέγχων, αλλά τόνισε πως «πιστεύουμε ότι θα βγουν πράγματα στην πορεία αρκετά σημαντικά».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ομολογία ποδοσφαιριστή: «Στημένο» το ματς Βέροια-Ολυμπιακός το 2013

Ποινική δίωξη για δωροδοκία και δωροληψία άσκησε σήμερα Πέμπτη ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς στον πρώην ποδοσφαιριστή της Βέροιας Γκιγέρμο Πέρεθ, ο οποίος γίνεται ο τέταρτος κατά σειρά που επιβεβαιώνει ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στη Βέροια και τον Ολυμπιακό που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2013 ήταν «στημένος».

Σύμφωνα με το sdna.gr, ο Ισπανός επιβεβαίωσε στο ακέραιο και μέχρι τελείας τα όσα έχουν καταθέσει στον ανακριτή οι Νίκος Γεωργέας, Γιώργος Καλαϊτζίδης και Αλέξανδρος Καλογέρης.

«Είναι αλήθεια πως στο ημίχρονο του αγώνα ήρθαν και μας είπαν κάποια πράγματα», ανέφερε αρχικά ο Πέρεθ. «Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα εγώ γιατί δεν μιλούσα ακόμα ελληνικά. Έτσι βγήκα έξω και συνέχισα να αγωνίζομαι κανονικά. Μετά όμως μου είπαν άνθρωποι από την ομάδα και συγκεκριμένα ποδοσφαιριστές ότι το παιχνίδι δεν ήταν καθαρό, πως ήταν στημένο να χάσουμε.
Επαναλαμβάνω, όμως, πως εκείνη τη στιγμή εγώ δεν είχα καταλάβει απολύτως τίποτα».

Σημειώνεται πως ο Ισπανός παίκτης είχε κληθεί σε απολογία ενώπιον του κ. Ανδρέαδη στις αρχές του Σεπτέμβρη. Τελικά, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει ολοκληρώσει το έργο του κι αναμένεται ως τα τέλη του Οκτώβρη να παραδώσει τη δικογραφία στον εισαγγελέα εφετών ο οποίος και θα κάνει την πρότασή του για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη.
Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης έφτασαν τους 35 κι αυτό θα είναι και το τελικό νούμερο που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραγωδία στην Άγκυρα: Λεωφορείο καρφώθηκε σε στάση - 12 νεκροί ( Βιντεο )

 Συνολικά 12 άτομα σκοτώθηκαν σήμερα Πέμπτη στη συνοικία Ντικιμεβί της Άγκυρας όταν ένα αστικό λεωφορείο καρφώθηκε σε στάση, όπως μετέδωσε η τουρκική Χουριέτ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όλα συνέβησαν όταν ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να καβαλήσει το πεζοδρόμιο και να πέσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε στάση, όπου εκείνη την ώρα ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Εξαιτίας της ταχύτητας που ανέπτυξε, το λεωφορείο συγκρούστηκε με σταθμευμένα αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκε 60 μέτρα μπροστά από τον τόπο του δυστυχήματος.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, ενώ σύντομα κατακλύστηκε από δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου είπε πως αιτία του δυστυχήματος ήταν μια βλάβη στο σύστημα πέδησης (φρένα) του λεωφορείου.


      


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως θα γίνουν οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ - Η απόφαση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μετά τη διασταύρωση με τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο Taxisnet έως τις 20 Οκτωβρίου.

Απόφαση της ΓΓ Δημοσίων Έσοδων που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης των εκπτώσεων που προβλέπει ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ (π.χ. σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, σε άτομα με χαμηλό εισόδημα κλπ.).

Η απόφαση ορίζει: 

Η χορήγηση έκπτωσης ή μείωσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. πραγματοποιείται κεντρικά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Στις περιπτώσεις στις οποίες δεν είναι δυνατή η χορήγηση της έκπτωσης ή μείωσης, χορηγείται με αιτιολογημένη απόφαση του αρμοδίου προϊσταμένου Δ.Ο.Υ.

Ως συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το άθροισμα του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος του συζύγου, της συζύγου και των ανήλικων εξαρτώμενων τέκνων, σε όσες περιπτώσεις ορίζεται από το νόμο ότι τα εισοδήματα των τέκνων συναθροίζονται με αυτά των γονέων, καθώς και του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν υποβάλει ατομική δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα και ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων λαμβάνονται από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους, οι οποίες έχουν υποβληθεί μέχρι και την 9η Οκτωβρίου 2015.

Το συνολικό φορολογητέο εισόδημα προσδιορίζεται από το άθροισμα του καθαρού εισοδήματος, όπως προκύπτει από τα ποσά των κωδικών του Πίνακα 4 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος, των ποσών των κωδικών των περιπτώσεων 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10 και 11 του Πίνακα 6 της δήλωσης και του ποσού της προστιθέμενης διαφοράς αντικειμενικής δαπάνης, όπου αυτή εφαρμόζεται.

Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων, αποτελούμενη από το άθροισμα των κύριων και βοηθητικών χώρων των κατηγοριών ακινήτων 1 έως και 12 (εκτός 4, 41 έως και 47), αποπερατωμένων και ημιτελών, καθώς και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, λαμβάνεται από τις δηλώσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. του οικείου έτους, οι οποίες έχουν υποβληθεί μέχρι και την 9η Οκτωβρίου 2015, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος επί των ακινήτων.

Η αναπηρία του υπόχρεου και της συζύγου λαμβάνεται από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους ή από τα αρχεία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Η αναπηρία των τέκνων λαμβάνεται από την Εφαρμογή των Δ.Ο.Υ.

«Καταχώριση Αναπηριών» ή από τα αρχεία των ΚΕ.Π.Α. ή, εφόσον το τέκνο υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η μείωση χορηγείται με υπόδειγμα από τη Δ.Ο.Υ., απαιτείται, πριν τη χορήγηση της έκπτωσης, η καταχώριση της πληροφορίας για την αναπηρία στην εφαρμογή «Καταχώριση Αναπηριών» των Δ.Ο.Υ.

Οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες δεν ήταν ενεργές καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, λαμβάνονται από τα αρχεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Οι αριθμοί των παροχών του αρχείου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. διασταυρώνονται με τους αριθμούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι αναγράφονται στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) του οικείου έτους, και στην αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων ακινήτων (έντυπο Ε2) του οικείου φορολογικού έτους, που έχουν υποβληθεί μέχρι και την 9η Οκτωβρίου 2015. Η πληροφορία του κενού ακινήτου, καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, λαμβάνεται από την αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων ακινήτων (έντυπο Ε2) του οικείου φορολογικού έτους, η οποία έχει υποβληθεί μέχρι και την 9η Οκτωβρίου 2015.

Δεν προσκομίζονται παραστατικά για το ποσοστό της χορηγηθείσας μείωσης ΕΝΦΙΑ, όταν αυτή έχει χορηγηθεί κεντρικά από τη Δ.ΗΛΕ.Δ.

Όπου στο άρθρο αυτό αναφέρεται το οικείο φορολογικό έτος, εννοείται το προηγούμενο του έτους για το οποίο εκδίδεται η δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. − πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Για τη χορήγηση της έκπτωσης ή μείωσης ο φορολογούμενος πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας την 1η Ιανουαρίου του έτους φορολογίας.

Η χορήγηση αναστολής πληρωμής του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του Ν. 4223/2013, πραγματοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ. 1250/2014 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Η αίτηση δύναται να υποβληθεί μέχρι και την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του Δεκεμβρίου του οικείου έτους.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 20 τραυματίες από πυροβολισμούς σε κολέγιο του Όρεγκον

Τουλάχιστον δέκα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 20 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε κολέγιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CNN, ο δράστης έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με tweet της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, άγνωστος αριθμός τραυματιών μεταφέρθηκε σε νοσοκομεία της περιοχής. Οι δυο πέθαναν καθ’ οδόν.






Αξιωματικός της πυροσβεστικής που μίλησε στο CNN ανέφερε ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε τμήμα του κολεγίου όπου βρίσκονται αίθουσες διδασκαλίας.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκ στον αέρα: Προσγείωση τρόμου με το δεξί φτερό

Υπάρχουν στιγμές στην ζωή βγαλμένες από ταινία τρόμου. Έτσι ένιωσαν οι 90 επιβάτες της US Airways Express των οποίων το αεροσκάφος προσγειώθηκε με το δεξί του φτερό να σέρνεται στον διάδρομο.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο McAllen Miller κοντά στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Dallas-Fort Worth και είχε ιδανική πτήση.
Φωτογραφία από το περιστατικό πόσταρε στο Facebook ο φωτογράφος Juan Diego DeLaGarza.

"Πήγα σπίτι μου μισή ώρα αργότερα και άρχισα να βλέπω τις φωτογραφίες. Τότε συνειδητοποίησα τι είχα απαθανατίσει. Ο πιλότος αντέδρασε σωστά και έσωσε τις ζωές των επιβατών", δήλωσε.




Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κομισιόν: Εξακολουθείτε να εισπράττετε μόνο 65 από τα 100 ευρώ του ΦΠΑ

Η φοροδιαφυγή στον τομέα του ΦΠΑ οργιάζει στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, από τα 100 ευρώ ΦΠΑ που θα έπρεπε να εισπράττονται, τελικά στο ταμείο καταλήγουν 65 ευρώ. 

Σε απόλυτους αριθμούς η φοροδιαφυγή στον τομέα του ΦΠΑ ξεπερνά τα 6,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, ποσό το οποίο έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης. Υπάρχουν όμως και χώρες με χειρότερα αποτελέσματα από τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, Ρουμανία, Λιθουανία και Σλοβακία προπορεύονται στη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ. 

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων στον τομέα είσπραξης εσόδων και συμμόρφωσης προς τον ΦΠΑ. Επίσης, το έλλειμμα συμμόρφωσης στον ΦΠΑ (VAT compliance gap) υπερβαίνει τον μέσο όρο της Ε.Ε. Εντούτοις, η έκθεση υποστηρίζει ότι υπάρχει δυνατότητα να βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση στην Ελλάδα.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου για τον έλεγχο από τα ΚΤΕΟ -Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ

Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου δόθηκε στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι την 30η Ιουνίου του 2014, προκειμένου να ρυθμίσουν την εκκρεμότητά τους αυτή.

Συγκεκριμένα, με την παράταση των είκοσι ημερών που αποφάσισε αργά το βράδυ η κυβέρνηση, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες οχημάτων να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί του αναλογούντος, για τον τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης, σε δήλωση του αναφέρει, πως κατεύθυνση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών, και καλεί τους πολίτες «να διεκπεραιώσουν εγκαίρως τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους στα ΚΤΕΟ, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και οι δυσλειτουργίες της τελευταίας στιγμής». Επίσης, υπογραμμίζει ότι οι εν λόγω ημερομηνίες εμπίπτουν στις δεσμεύσεις της χώρας, η εφαρμογή τους αποτελεί υποχρέωση της χώρας, και επομένως δεν μπορεί δυστυχώς να δοθεί νέα παράταση.

Σημειώνεται πως οι προθεσμίες για τον τεχνικό έλεγχο, έχουν οριστεί με το νόμο «Κύρωση του σχεδίου σύμβασης οικονομικής ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την υλοποίηση της συμφωνίας χρηματοδότησης». Η πρώτη εκ των τριών καταληκτικών ημερομηνιών που είχε οριστεί (η 30η Σεπτεμβρίου 2015) αφορά στα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014. Η προθεσμία αυτή έληξε σήμερα και παρατείνεται μέχρι την 20η Οκτωβρίου.

Για την κατηγορία αυτή των οχημάτων, μέχρι και την 20η Οκτωβρίου θα καταβάλλεται μειωμένο τέλος (33 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και 20 ευρώ για δίκυκλα ), ενώ μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας, για το διάστημα από 21 Οκτωβρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβάλλεται το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος (65 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και 40 για τα δίκυκλα).

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός νόμος (ν.4336/2015) προβλέπει ότι εφόσον παρέλθει και η προθεσμία της 31 Δεκεμβρίου 2015, τότε από 1η Ιανουαρίου 2016 θα επιβάλλεται και το πρόστιμο των εκατόν πενήντα (150 ευρώ), το οποίο θα βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση, θα εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων – και μετά την προθεσμία καταβολής του, θα προσαυξάνεται με τον προβλεπόμενο τόκο.

Η δεύτερη καταληκτική προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/07/14 έως τέλος του ’14, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.

Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σχολική εβδομάδα 4 ημερών βελτιώνει τις επιδόσεις των μαθητών!

Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε ότι οι μαθητές είναι προτιμότερο να πηγαίνουν σχολείο μετά τις 10, και τώρα μία νέα έρευνα έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά. Οι μαθητές θα ξεκουράζονται 3 ημέρες την εβδομάδα, και αυτό γιατί οι επιστήμονες προτείνουν το καθεστώς της σχολικής εβδομάδας 4 ημερών!
Δεδομένου ότι οι οικονομικές δυσκολίες και οι περικοπές είναι τεράστιες, πολλά σχολεία στρέφονται στη μείωση της σχολικής εβδομάδας κατά μία ημέρα ως λύση στα προβλήματά τους. Η εβδομάδα τεσσάρων ημερών θα εξαλείψει είτε την Παρασκευή είτε τη Δευτέρα από το υπάρχον χρονοδιάγραμμα προσθέτοντας 75-90 λεπτά στις υπόλοιπες ημέρες. Η μετάβαση στο νέο αυτό καθεστώς θα μπορούσε να προσφέρει στα παιδιά περισσότερο χρόνο για τα μαθήματά τους και τις οικογενειακές ευθύνες οδηγώντας σε υψηλότερη ποιότητα εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση στο περιοδικό Education Finance and Policy σε σχολεία που λειτούργησαν πιλοτικά 4 φορές την εβδομάδα διαπιστώθηκε βελτίωση στις επιδόσεις των μαθητών. Στη μελέτη συμμετείχαν 14 σχολεία, και δύο χρόνια αργότερα, οι ερευνητές προς μεγάλη τους έκπληξη συμπέραναν ότι οι μαθητές της τετάρτης και πέμπτης δημοτικού παρουσίασαν υψηλές επιδόσεις στα μαθηματικά.
Πράγματι, οι ερευνητές περίμεναν το αντίθετο αποτέλεσμα. «Σκεφτήκαμε ότι ειδικά για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου, περισσότερες ώρες σε μια συντομότερη εβδομάδα στο σχολείο θα βλάψει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους, επειδή η διάρκεια της προσοχής τους είναι μικρότερη». Μάλιστα, οι μαθητές είναι πιο ξεκούραστοι και συγκεντρωμένοι και επομένως λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν παραβατικές συμπεριφορές.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των πέντε ημερών, πολλά παιδιά πηγαίνουν κατ' ευθείαν από το σχολείο σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Οι μαθητές θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να διαθέσουν την πέμπτη ημέρα για τις υποχρεώσεις τους. Για παράδειγμα, αθλητικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο ρεπό τους, όπως και ο οδοντίατρος.
Το 30% των σχολείων στο Κολοράντο έχουν καθιερώσει τη σχολική φοίτηση τεσσάρων ημερών την εβδομάδα για τη μείωση των γενικών εξόδων και την εξοικονόμηση εξόδων μεταφοράς, και δεν είναι τα μόνα.
Να σημειωθεί βέβαια ότι τα αποτελέσματα αυτά ισχύουν μόνο για τις μικρές, αγροτικές περιοχές. Είναι απαραίτητο να διεξαχθούν περισσότερες μελέτες για να δούμε πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τα σχολεία σε αστικές περιοχές.
Φυσικά, αν μειωθεί η σχολική εβδομάδα, η ερώτηση που ανακύπτει και πάλι είναι τι θα κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους. Η επίλυση της απορίας είναι απλή: τριήμερο Σαββατοκύριακο!

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

MISTER TSIPRAS: ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΝΕ ΣΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΚΛΊΝΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΌ ΟΊΚΟ!

Καί ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ μόλις ἐπανεκλέχθηκε, ἔτρεξε στήν Ἀμερική (ὅπως κι ὁ Πάπας)….Ἐπίσης νά ἐνημερώσουμε, ὅτι στό Ἰσραήλ τό ὄνομα «Τσίπρας» εἶναι ἀρκετά συνηθισμένο καί ὡς μικρό καί ὡς ἐπίθετο. ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ!
Τα συγχαρητήρια των σιωνιστών του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) για την επανεκλογή του, αλλά και την άμεση αντίδρασή του στο θέμα που προέκυψε με τον Δημήτρη Καμμένο, τονίζοντας ότι το μήνυμά του ελήφθη, απέσπασε με το «καλημέρα» ο mister Tsipras.
Ιδού η απόδειξη ότι και η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση θα είναι υποταγμένη στους σιωνιστές:
«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Παρακαλούμε να δεχθείτε τα θερμά συγχαρητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την επανεκλογή σαςκαι την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Από την Τρίτη το απόγευμα μέχρι και την Τετάρτη, 22 και 23 Σεπτεμβρίου, ήταν για τους Έλληνες Εβραίους και τους Εβραίους όλου του κόσμου, η ημέρα του Εξιλασμού, Γιομ Κιπούρ, ημέρα πλήρους αργίας, αφιερωμένη στην κρίση, στη σκέψη, στην αυτοκριτική, στην αυτογνωσία και στη συγχώρεση. Σύμφωνα με την Εβραϊκή θρησκεία, τούτη η ημέρα είναι ημέρα προσευχής και παράκλησης προς τον Θεό για να χαρίζει σε όλη την ανθρωπότητα υγεία, ειρήνη και δικαιοσύνη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, κύριε Πρόεδρε, που τούτη ακριβώς την ημέρα, μετά από τα μηνύματα αγανάκτησης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης χιλιάδων συμπολιτών μας που έστειλαν ένα σαφές μήνυμα κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, απομακρύνθηκε από την κυβέρνησή σας ένα πρόσωπο που είχε διατυπώσει χυδαίες και προσβλητικές απόψεις για τους Εβραίους που έθιγαν ταυτόχρονα τον πολιτισμό και το δημοκρατικό συναίσθημα της Ελληνικής κοινωνίας.
Με την απομάκρυνση αυτού του προσώπου από την κυβέρνησή σας στάλθηκε ένα μήνυμα ότι ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρέπει να έχουν θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει προς όφελος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού».
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Γράφει ο Αντίοχος
Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, ήρθε η πρώτη πρόσκληση από την Αμέρικα για τον mister Tsipra. Όχι από την επίσημη κυβέρνηση (που τηρεί τα προσχήματα…) αλλά από κάποια «Ιδρύματα» (Levi, Brookings), δηλαδή από την… παρακυβέρνηση. Πράγματι, ο mister Tsipras δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, πήγε εκεί τον Ιανουάριο του 2013, πέρασε τις… εξετάσεις (με άριστα!) κι έτσι δύο χρόνια αργότερα έγινε πρωθυπουργός της χώρας.
Τις προσεχείς ημέρες, ο… αριστεύσας αμερικανοκομμουνιστάκος επιστρέφει στην Αμέρικα, για… έλεγχο προόδου και λήψη νέων οδηγιών. Παράλληλα, θα ζήσει και το… μύθο του. Έτσι, κατ’ αρχάς αναμένεται να παραβρεθεί στο συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον (του πιθανού «πρώτου κυρίου» των ΗΠΑ – αν η Χίλαρι εκλεγεί προεδρίνα).
Το «κονέ» κανονίστηκε από την πλουτοκράτισσα Γιάννα Αγγελοπούλου(των χλιδάτων Olympic Games 2004).
Επίσης, ο αμερικανόπαις θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι (κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη) και το… αποκορύφωμα, με τον Ομπάμα. Η συνάντηση δε θα είναι επίσημη, αλλά θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, από μια ΚΟΒΑ (Κομματική Οργάνωση Βάσης) της ΚΝΕ ξεκίνησε το Αλεκάκι μαζί με την Περιστέρα του και δείτε που κατέληξε…
(ΥΓ): Γι’ αυτό το τελευταίο, δώστε προσοχή στον κνίτη της γειτονιάς σας! Διόλου απίθανο, μετά από καμιά 20αριά χρονάκια να είναι… πρωθυπουργός της Ελλάδος και συνδαιτυμόνας του τότε… πλανητάρχη!
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντισυνταγματική η περικοπή των συντάξεων από το ΣτΕ: Πώς να διεκδικήσετε τα οφειλόμενα και να αποφύγετε την παραγραφή

Της Τάνιας Π. Ελευθεριάδου*

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι οι μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που επιβλήθηκαν την 01-01-2012 και την 01-01-2013 είναι αντισυνταγματικές και ότι οι τότε κυβερνώντες δεν είχαν προβεί στην απαιτούμενη μελέτη, προβαίνοντας αυθαίρετα στις περικοπές των συντάξεων όλων των δικαιούχων.
Σε ποιους αφορά η απόφαση
Η απόφαση αφορά σε όλους όσους υπέστησαν μείωση των συντάξεων τους (κύριων και επικουρικών) κατά τα έτη 2012 και 2013.
Τι διεκδικούμε
Α) από 01-01-2012 έγινε παράνομα μείωση κατά 12% των κύριων συντάξεων που υπερέβαιναν τα 1.300 ευρώ και των επικουρικών συντάξεων, με κλιμάκωση του ποσοστού μειώσεως (10%, 15% και 20%) αναλόγως του ύψους αυτών και με κατοχύρωση κατώτατου ορίου 200 ευρώ.
Β) Από 01-01-2013 έγινε παράνομα εκ νέου μείωση σε ποσοστά από 5% έως και 20% των από οποιαδήποτε  πηγή και αιτία συντάξεων, που υπερβαίνουν αθροιστικώς τα 1.000 ευρώ.
Γ) Από 01-01-2013 για όλους τους συνταξιούχους όλων των φορέων και τομέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και του ΟΓΑ, του NAT και της Τράπεζας της Ελλάδος καταργήθηκαν  παράνομα τα επιδόματα και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας ακόμη και αν αυτοί είχαν υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας τους και ανεξαρτήτου ποσού καταβαλλόμενης σύνταξης.
Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης
Μετά την απόφαση-καταπέλτη του ΣτΕ, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής των περικοπών στις συντάξεις σε πολλές δόσεις, που θα αρχίσουν μετά τον Ιούνιο του 2016 (στην καλύτερη περίπτωση) και θα περιλαμβάνουν την καταβολή αναδρομικών ακόμη και με ομόλογα αντί μετρητών, καμία όμως επίσημη δήλωση δεν υφίσταται και επίσης δεν διευκρινίστηκε ποτέ εάν η κυβέρνηση προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα αναδρομικά και σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.
Παραγραφή απαιτήσεων
Πολλοί συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην κατάθεση αγωγών αλλά ούτε και υπέβαλαν αίτηση προς τον ασφαλιστικό τους φορέα για επαναφορά του ποσού της σύνταξης τους (κύριας και επικουρικής) στα προηγούμενα επίπεδα, την επαναχορήγηση των Δώρων και Επιδομάτων και την διακοπή της προείσπραξης της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης από την σύνταξη τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι η παραγραφή απαιτήσεων κατά του Ελληνικού Δημοσίου είναι διετής! Για παράδειγμα, την 31-07-2015 παραγράφονται οι αξιώσεις του μηνός Αυγούστου 2013 και ούτω καθ’ εξής για κάθε επόμενο μήνα. Επομένως, όσοι συνταξιούχοι δεν ακολουθήσουν την δικαστική οδό είναι βέβαιο ότι θα χάσουν πολλές χιλιάδες ευρώ τα οποία θα ελάμβαναν –και μάλιστα με τόκο τουλάχιστον 6% ετησίως– στην περίπτωση αποδοχής της αγωγής τους.
Απαιτούμενες ενέργειες
·         Άμεση κατάθεση αίτησης προς τον εκάστοτε ασφαλιστικό φορέα για επαναφορά του ποσού της σύνταξης (κύριας και επικουρικής) στα προηγούμενα επίπεδα, την επαναχορήγηση των Δώρων και Επιδομάτων και την διακοπή της προείσπραξης της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης από την σύνταξη τους.
·         Κατάθεση ατομικών ή κατά προτίμηση ομαδικών αγωγών (για την ελαχιστοποίηση του κόστους) έτσι ώστε να αποτραπεί η παραγραφή μεγάλου χρονικού διαστήματος και ενδεχομένως να πιεστεί η εκάστοτε κυβέρνηση να δώσει άμεσα πολιτική λύση.

*Η Τάνια Π. Ελευθεριάδου είναι Δικηγόρος-Εργατολόγος
κιν.: 6974485123
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 331 π.Χ. - Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΑΥΓΑΜΗΛΩΝ,ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΤΕΛΥΘΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΠΕΡΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Τα γεγονότα σύμφωνα με τον Αρριανό Αλεξάνδρου Ανάβασις Βιβλίο Γ' 

 [3,5,1] Ο Δαρείος και ο στρατός του κράτησαν όλη τη νύχτα τις αρχικές τους θέσεις, γιατί δεν είχαν γύρω τους στρατόπεδο με σαφώς καθορισμένα όρια και συγχρόνως φοβούνταν πιθανή νυχτερινή επίθεση των εχθρών. Και έβλαψε ακόμη τους Πέρσες το ότι έμειναν πολλή ώρα ένοπλοι, αλλά και ο φόβος τους, φόβος που γεννιέται πριν από τους μεγάλους κινδύνους· και δε γεννιέται ξαφνικά από ένα τυχαίο συμβάν αλλά μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου και σκλαβώνει το νου.

[3,5,2] Ο Δαρείος λοιπόν παρέταξε τη στρατιά του μ’ αυτόν τον τρόπο, αν και ο Αριστόβουλος μας λέει ότι ένα έγγραφο που περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο παρατάχτηκαν οι Πέρσες κατασχέθηκε. Στην αριστερή παράταξη βρίσκονταν οι Βάκτριοι ιππείς, οι Δάες και οι Αραχωτοί· ακολουθούσαν οι Πέρσες, πεζοί και ιππείς ανακατεμένοι, μετά τους Πέρσες οι Σούσιοι και μετά οι Καδούσιοι· αυτή ήταν η παράταξη από τα’ αριστερά μέχρι τη μέση όλης της φάλαγγας. Στη δεξιά πτέρυγα βρίσκονταν τα στρατεύματα από την Κοίλη Συρία και τη Μεσοποταμία, μετά οι Μήδοι, κατόπιν Παρθυραίοι και Σάκες, κατόπιν Τόπειροι και Υρκάνιοι, κατόπιν Αλβανοί και Σακεσίνες, μέχρι το μέσο όλης της παράταξης. Στη μέση τώρα, όπου βρισκόταν ο βασιλιάς Δαρείος, είχαν τοποθετηθεί οι συγγενείς του βασιλιά, οι μηλοφόροι Πέρσες, οι Ινδοί, οι Κάρες, που επονομάζονταν «ξεριζωμένοι», και οι Μάρδοι τοξότες. Στο βάθος τοποθετήθηκαν οι Ούξιοι, οι Βαβυλώνιοι, οι λαοί που κατοικούσαν κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα και οι Σιττακηνοί. Μπροστά από την αριστερή παράταξη, απέναντι από τη δεξιά του Αλέξανδρου, είχαν τοποθετηθεί οι Σκύθες ιππείς, χίλιοι Περίπου Βακτριανοί και εκατό δρεπανηφόρα άρματα. Οι ελέφαντες μπήκαν μπροστά από τη βασιλική ίλη του Δαρείου, μαζί με καμιά πενηνταριά άρματα. Μπροστά από τη δεξιά παράταξη, τοποθετήθηκε το ιππικό των Αρμενίων και των Καππαδοκών και πενήντα δρεπανηφόρα άρματα. Οι Έλληνες μισθοφόροι τέλος τοποθετήθηκαν γύρω από το Δαρείο και την προσωπική του φρουρά, ακριβώς απέναντι από τη Μακεδονική φάλαγγα, ως μόνοι ικανοί να την αντιμετωπίσουν.
[3,5,3] Ο Αλέξανδρος παρέταξε τη στρατιά του με τον ακόλουθο τρόπο· τη δεξιά παράταξη την κατείχε το ιππικό των εταίρων· μπροστά, βρισκόταν η βασιλική ίλη, με ίλαρχο τον Κλείτο, τον γιο του Δρωπίδη, κατόπιν η ίλη του Γλαυκία, μετά του Αρίστωνα, μετά του Σώπολη, του γιου του Ερμόδωρου, μετά του Ηρακλείδη, του γιου του Αντίοχου, μετά του Δημήτριου, του γιου του Αλθαιμένη, μετά του Μελέαγρου και τελευταία από τις βασιλικές ίλες εκείνη που είχε ίλαρχο τον Ηγέλοχο, το γιο του Ιππόστρατου. Αρχηγός ολόκληρου του ιππικού των εταίρων ήταν ο Φιλώτας, ο γιος του Παρμενίωνα. Όσον αφορά στη μακεδονική φάλαγγα μετά το ιππικό, τοποθετήθηκε πρώτο το άγημα των υπασπιστών και ακολουθούσαν οι υπόλοιποι υπασπιστές· αρχηγός τους ήταν ο Νικάνορας, ο άλλος γιος του Παρμενίωνα· ακολουθούσε το τάγμα του Κοίνου, του γιου του Πολεμοκράτη, κατόπιν το τάγμα του Περδίκκα, του γιου του Ορόντη, μετά του Μελέαγρου, του γιου του Νεοπτόλεμου, μετά του Πολυπέρχοντα, του γιου του Σιμμία και μετά του Αμύντα, του γιου του Φίλιππου· σ’ αυτήν όμως ήταν αρχηγός ο Σιμμίας, γιατί ο Αμύντας είχε σταλεί στη Μακεδονία για να συγκεντρώσει στρατό. Το αριστερό τμήμα της Μακεδονικής φάλαγγας κατείχε το τάγμα του Κρατερού, του γιου του Αλέξανδρου, και ο ίδιος ο Κρατερός διοικούσε ολόκληρο το αριστερό τμήμα του πεζικού· ακολουθούσε το συμμαχικό ιππικό, που το διοικούσε ο Εριγύιος, ο γιος του Λάριχου· ακολουθούσαν, μέχρι την αριστερή παράταξη οι Θεσσαλοί ιππείς, με αρχηγό το Φίλιππο, το γιο του Μενέλαου. Ολόκληρη την αριστερή παράταξη τη διοικούσε ο Παρμενίωνας, γιος του Φιλώτα περιστοιχισμένος από τους ιππείς από τα Φάρσαλα, το καλύτερο και πολυπληθέστερο τμήμα του Θεσσαλικού ιππικού.

[3,5,4] O Αλέξανδρος τακτοποίησε το μέτωπο της παράταξής του με τον ακόλουθο τρόπο· τοποθέτησε δεύτερη γραμμή, ώστε η φάλαγγα να έχει δύο μέτωπα. Έδωσε οδηγίες στους διοικητές της να γυρίσουν προς τα πίσω και να αντιμετωπίσουν τους βαρβάρους, αν δουν τους δικούς τους περικυκλωμένους από τα περσικά στρατεύματα. Για την περίπτωση τώρα, που θα έπρεπε ή να αναπτυχθεί ή να συγκλίνει η φάλαγγα σε γωνία, στη δεξιά παράταξη τοποθετήθηκαν οι μισοί Αγριάνες με αρχηγό τον Άτταλο, πίσω από τη βασιλική ίλη και μαζί τους οι Μακεδόνες τοξότες με αρχηγό το Βρίσωνα· μετά τους τοξότες, οι επονομαζόμενοι «παλιοί ξένοι» με αρχηγό τον Κλέανδρο. Μπροστά από τους Αγριάνες και τους τοξότες, μπήκαν οι πρόδρομοι ιππείς και οι Παίονες με αρχηγούς τον Αρέτη και τον Αρίστωνα. Μπροστά απ’ όλους βρίσκονταν οι μισθοφόροι ιππείς με αρχηγό το Μενίδα. Μπροστά από τη βασιλική ίλη και τους άλλους εταίρους μπήκαν οι άλλοι μισοί Αγριάνες και τοξότες και οι ακοντιστές του Βάλακρου· αυτοί παρατάχτηκαν έναντι των δρεπανηφόρων αρμάτων. Ο Μενίδας και οι δικοί του πήραν την εντολή να σχηματίσουν γωνία και να χτυπήσουν τον εχθρό από τα πλάγια, αν τους περικυκλώσει το βαρβαρικό ιππικό. Έτσι λοιπόν ο Αλέξανδρος τακτοποίησε τη δεξιά παράταξη. Στην αριστερή τώρα, τοποθετήθηκαν σε γωνία οι Θράκες με αρχηγό τον Σιτάλκη, κατόπιν το συμμαχικό ιππικό με αρχηγό τον Κοίρανο και μετά οι Οδρύσες ιππείς με αρχηγό τον Αγάθωνα, το γιο του Τυρίμμα. Μπροστά από ολόκληρη την παράταξη τοποθετήθηκε το ιππικό των ξένων μισθοφόρων, με αρχηγό τον Ανδρόμαχο, τον γιο του Ιέρωνα. Το θρακικό πεζικό ορίστηκε φρουρά για τα ζώα που μετέφεραν προμήθειες. Ολόκληρη η στρατιά του Αλέξανδρου, αποτελούνταν από εφτά χιλιάδες ιππείς και γύρω στις σαράντα χιλιάδες πεζούς.
[3,5,5] Μόλις τα δύο στρατόπεδα πλησίασαν το ένα το άλλο, φάνηκε ο Δαρείος και η ακολουθία του, οι μηλοφόροι Πέρσες, οι Ινδοί, οι Αλβανοί, οι «ξεριζωμένοι» Κάρες και οι Μάρδοι τοξότες είχαν τοποθετηθεί απέναντι στον Αλέξανδρο και τη βασιλική ίλη. Ο Αλέξανδρος όμως κίνησε τις δυνάμεις του μάλλον προς τα δεξιά του και οι Πέρσες ακολούθησαν αυτή την κίνηση υπερφαλαγγίζοντας με το αριστερό τους τμήμα το στρατό του Αλέξανδρου. Ήδη οι Σκύθες ιππείς επιτίθονταν με τα άλογα και άγγιζαν την προφυλακή του Αλέξανδρου, ο οποίος όμως εξακολουθούσε να κινείται προς τα δεξιά και βρισκόταν ήδη κοντά στο χώρο που είχαν εξομαλύνει οι Πέρσες. Τότε όμως, ο Δαρείος φοβήθηκε μήπως οι Μακεδόνες προχωρήσουν στο ανώμαλο έδαφος, όποτε τα άρματα θα του ήταν άχρηστα· διέταξε λοιπόν αυτούς που ήταν τοποθετημένοι μπροστά στην αριστερή παράταξη να περικυκλώσουν με τα άλογα τη δεξιά παράταξη των Μακεδόνων που οδηγούσε ο ίδιος ο Αλέξανδρος, για να μην προχωρήσουν πιο κοντά τους. Μόλις έγινε αυτό, ο Αλέξανδρος διέταξε το μισθοφορικό ιππικό του, που διοικούσε ο Μενίδας να τους επιτεθεί. Οι Σκύθες ιππείς και οι Βάκτριοι που πολεμούσαν μαζί τους αντεπιτέθηκαν και τους γύρισαν πίσω, γιατί ήταν περισσότεροι. Τότε ο Αλέξανδρος διέταξε τους Παίονες του Αρέτη και τους μισθοφόρους να επιτεθούν στους Σκύθες· οι βάρβαροι αναδιπλώθηκαν. Οι υπόλοιποι Βάκτριοι όμως πλησίασαν τους Παίονες και τους μισθοφόρους, βοήθησαν να ξαναγυρίσουν στη μάχη οι δικοί τους που έφευγαν και μετέτρεψαν την ιππομαχία σε μάχη σώμα με σώμα. Πολλοί από τους άνδρες του Αλέξανδρου έπεφταν και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των βαρβάρων και γιατί οι Σκύθες και τα άλογά τους προφυλάσσονταν καλύτερα με τις πανοπλίες τους. Όμως, καθώς οι Μακεδόνες δέχονταν τις επιθέσεις τους, έπεφταν με δύναμη πάνω τους, η μία ίλη μετά την άλλη και τους έβγαζαν από την παράταξη.
[3,5,6] Εκείνη τη στιγμή, οι Πέρσες εξαπέλυσαν τα δρεπανηφόρα άρματα εναντίον του ίδιου του Αλέξανδρου, για να διασκορπίσουν τη φάλαγγα γύρω του. Εκεί όμως έκαναν λάθος· τα πρώτα, καθώς πλησίαζαν, τα χτύπησαν με ακόντια οι Αγριάνες και οι ακοντιστές του Βάλακρου, που ήταν τοποθετημένοι μπροστά από το εταιρικό ιππικό· από άλλα πάλι άρπαζαν τα ηνία , έριχναν κάτω τους αναβάτες, περικύκλωναν τα άλογα και τους έσφαζαν. Μερικά όμως διέσπασαν την παράταξη των Μακεδόνων, γιατί αυτοί είχαν πάρει την εντολή να διαχωρίζονται στο σημείο που έπεφταν τα άρματα. Κι έτσι τα ίδια τα άρματα πέρασαν χωρίς ζημιές και αυτοί όμως που δέχτηκαν την επέλασή τους δεν έπαθαν τίποτα. Κι αυτά τα άρματα όμως τα συγκράτησαν οι ιπποκόμοι της στρατιάς του Αλέξανδρου και οι βασιλικοί υπασπιστές.
[3,5,7] Μόλις ο Δαρείος επιτέθηκε σε όλο το μήκος της παράταξης, ο Αλέξανδρος διέταξε τον Αρέτη να χτυπήσει το τμήμα του περσικού ιππικού, που προσπαθούσε να περικυκλώσει με τα άλογα τη δεξιά παράταξη των Μακεδόνων. Ο ίδιος κατ’ αρχήν οδήγησε τις δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά του· μόλις όμως οι ιππείς που είχαν ξεκινήσει για να επιτεθούν στη δεξιά παράταξη, διέσπασαν ένα τμήμα της περσικής φάλαγγας, στράφηκε προς το κενό που δημιουργήθηκε, χρησιμοποίησε ως έμβολο το εταιρικό ιππικό και το κομμάτι της φάλαγγας που ήταν τοποθετημένο σ’ αυτό το σημείο και επιτέθηκε με ορμή και αλαλαγμούς στον ίδιο το Δαρείο. Για μικρό χρονικό διάστημα διεξήχθη μάχη σώμα με σώμα. Ο Αλέξανδρος και οι ιππείς του προχωρούσαν με ορμή, πίεζαν τους Πέρσες και τους χτυπούσαν με τα δόρατα στα πρόσωπα· συμπαγής η μακεδονική φάλαγγα τους χτυπούσε με προτεταμένες τις σάρισες· ο ήδη τρομοκρατημένος Δαρείος είδε γύρω του μόνο πανικό και τράπηκε πρώτος σε φυγή· αλλά και το περσικό ιππικό, που περικύκλωνε τη δεξιά παράταξη των Μακεδόνων, τρομοκρατήθηκε με τη ρωμαλέα επίθεση του Αρέτη και των δικών του. Σ’ εκείνο το σημείο, η φυγή των Περσών ήταν καθολική· οι Μακεδόνες τους καταδίωκαν και τους σκότωναν.
[3,5,8] Το τάγμα του Σιμμία όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Αλέξανδρο στην καταδίωξη αλλά σταμάτησαν και πολεμούσαν επί τόπου, γιατί ανακοινώθηκε ότι πιέζεται το αριστερό τμήμα της φάλαγγας. Σ’ αυτή τη θέση, διασπάστηκε η παράταξη και μέσα από το κενό, πέρασαν μερικοί Ινδοί και τμήμα του περσικού ιππικού, για να χτυπήσει τα υποζύγια των Μακεδόνων. Εκεί λοιπόν έγινε σκληρή μάχη. Οι Πέρσες επιτίθονταν με θάρρος στους πολλούς άοπλους, που δεν περίμεναν ότι κάποιος θα πέσει απάνω τους, αφού διασπάσει τη διπλή γραμμή της φάλαγγας· επί πλέον, οι αιχμάλωτοι βάρβαροι ενώθηκαν με τους επιτιθέμενους Πέρσες εναντίον των Μακεδόνων. Όμως, οι αρχηγοί της δεύτερης σειράς της φάλαγγας έμαθαν γρήγορα τι έγινε και, σύμφωνα με τις εντολές που είχαν πάρει, στράφηκαν και χτύπησαν τα νώτα των Περσών· πολλούς σκότωσαν κοντά στα υποζύγια, άλλοι όμως διέφυγαν. Τη δεξιά παράταξη των Περσών, που δεν είχε καταλάβει ακόμη τη φυγή του Δαρείου, περικύκλωσε με τα άλογα η αριστερή πλευρά του στρατεύματος του Αλέξανδρου και χτύπησαν τις δυνάμεις του Παρμενίωνα.
[3,5,9] Οι Μακεδόνες πλήττονταν από δύο μεριές. Ο Παρμενίωνας έστειλε βιαστικά αγγελιαφόρο στον Αλέξανδρο και του ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του έχουν προβλήματα και χρειάζονται βοήθεια. Μόλις ο Αλέξανδρος έμαθε αυτά, σταμάτησε την καταδίωξη, γύρισε πίσω με το εταιρικό ιππικό και κάλπασε εναντίον της δεξιάς παράταξης των βαρβάρων. Πρώτα, χτύπησε τους ιππείς του εχθρού που είχαν τραπεί σε φυγή, τους Παρθυαίους, μερικούς Ινδούς και, κυρίως Πέρσες, που ήταν οι πιο πολυάριθμοι και οι καλύτεροι. Εκεί έγινε η πιο σκληρή ιππομαχία όλης της σύγκρουσης. Οι βάρβαροι, που ήταν παραταγμένοι σε βάθος κατά ίλες, γύριζαν προς τα πίσω και έρχονταν αντιμέτωποι με τα στρατεύματα του Αλέξανδρου· δεν πέταγαν πια ακόντια ούτε ελίσσονταν με τα άλογα, όπως συμβαίνει στις ιππομαχίες· ο καθένας προσπαθούσε να ανοίξει δρόμο για τον εαυτό του, γιατί δεν είχε άλλο τρόπο σωτηρίας καθώς βιάζονταν, έσφαζαν και σφάζονταν αλύπητα, γιατί δεν πολεμούσαν πια για ξένη νίκη αλλά για την ίδια τους τη σωτηρία. Εκεί σκοτώθηκαν εξήντα περίπου εταίροι, πληγώθηκαν ο ίδιος Ηφαιστίωνας, ο Κοίνος και ο Μενίδας· αλλά ο Αλέξανδρος νίκησε.
[3,5,10] Όσοι Πέρσες άνοιξαν δρόμο ανάμεσα από τις δυνάμεις του Αλέξανδρου, τράπηκαν σε άτακτη φυγή· ο Αλέξανδρος κόντευε να συγκρουστεί με τη δεξιά παράταξη των εχθρών. Εν τω μεταξύ, το θεσσαλικό ιππικό που πολέμησε γενναία δεν έμεινε πίσω από τον Αλέξανδρο στη μάχη· ήδη η δεξιά παράταξη των βαρβάρων είχε τραπεί σε φυγή, όταν τους πλησίασε ο Αλέξανδρος· έτσι, στράφηκε στην καταδίωξη του Δαρείου, που κράτησε μέχρι το σούρουπο. Ακολουθούσαν οι δυνάμεις του Παρμενίωνα, κυνηγώντας τους δικούς τους αντιπάλους. Ο Αλέξανδρος πέρασε τον ποταμό Λύκο και στρατοπέδευσε εκεί, για να ξεκουράσει λίγο τους άνδρες και τα άλογα. Ο Παρμενίωνας όμως κατέλαβε τον στρατόπεδο των βαρβάρων με τα υποζύγια, τους ελέφαντες και τις καμήλες.
[3,5,11] Ο Αλέξανδρος ξεκούρασε τους ιππείς του μέχρι τα μεσάνυχτα και ξεκίνησε αμέσως βιαστικά για τα Άρβηλα για να πιάσει εκεί το Δαρείο, μαζί με τα χρήματα και τα υπόλοιπα βασιλικά εφόδια. Έφτασε στα Άρβηλα την επόμενη μέρα, έχοντας διανύσει μετά τη μάχη γύρω στα εξακόσια στάδια. Δεν βρήκε εκεί τον Δαρείο, που έτρεχε να ξεφύγει χωρίς σταματημό. Είχε παρατήσει όμως τα χρήματα και τα πράγματά του· το άρμα του, η ασπίδα και το τόξο του πιάστηκαν για δεύτερη φορά.
[3,5,12] Σκοτώθηκαν γύρω στους εκατό άνδρες του Αλέξανδρου και χίλια περίπου άλογα πέθαναν από τα τραύματα και τις ταλαιπωρίες κατά την καταδίωξη· απ’ αυτά, τα μισά περίπου ανήκαν στο εταιρικό ιππικό. Λέγεται ότι σκοτώθηκαν τριακόσιες χιλιάδες περίπου βάρβαροι· πιάστηκαν πολύ περισσότεροι και μαζί οι ελέφαντες και τα άρματα που δεν καταστράφηκαν στη μάχη.
3,5,13] Έτσι τελείωσε αυτή η μάχη, όταν επώνυμος άρχων στην Αθήνα ήταν ο Αριστοφάνης, κατά το μήνα Πυανεψιώνα· έτσι, βγήκε αληθινή η προφητεία του Αρίστανδρου, ότι η μάχη και η νίκη του Αλέξανδρου θα συμβεί τον ίδιο μήνα με την έκλειψη της σελήνης. 



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νομισματοκοπείο; Ή μήπως πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή; (Εξαιρετικό)

Η «Αριστερή συνείδηση» του ΣΥΡΙΖΑ και η στρατηγική της επιλογή, της αλλαγής των συσχετισμών στο εσωτερικό του με την ανάδειξή της σε πλειοψηφικό ρεύμα, απέτυχε παταγωδώς. 

Αντίθετα η ανοχή και η υπομονή που επέδειξε η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία Τσίπρα – Δραγασάκη, στον κλεφτοπόλεμο της «Αριστερής Πλατφόρμας», με όπλα,τις «εποικοδομητικές» προτάσεις, τις προσθήκες τις τροπολογίες, αλλά και η «γενναιοδωρία» της πλειοψηφίας, με την εκχώρηση υπουργείων σε σημαίνοντα στελέχη της «Αριτερής Πλατφόρμας» στην κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά»,συνέβαλαν τα μάλλα, ώστε να εξωραΐζεται η σοσιαλφιλελεύθερη «βαθιά ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ώσπου ήρθε η υπογραφή του μνημονίου. 

Η «Αριστερή Συνείδηση» κλονίζεται, οδηγείται στην καταψήφισή του, στη Βουλή. Νιώθοντας όμως, ως εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, εφευρίσκει το περίφημο «δόγμα». 

Ήμαστε με την Αντιγόνη, αλλά στηρίζουμε τον Κρέοντα. 

Υλοποιώντας δε, το ως άνω δόγμα – δόγμα μεγαλειώδους πολιτικής σύλληψης – δέχεται να πάρει μέρος στο επικείμενο τακτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται θα συνερχόταν το Φθινόπωρο, προτείνοντας μάλιστα και μέλη της, στις επιτροπές επεξεργασίας των θέσεων του Συνεδρίου. 

Προφανώς, πάλι προσθήκες πάλι τροπολογίες … 
Καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω;
 

Αλλά φευ, άλλες οι βουλές της «Αριστερής Πλατφόρμας» και άλλες του κραταιού πια, Αρχηγού Τσίπρα. 

Εκλογές και μάλιστα με λίστα. 

Τρόμος καταλαμβάνει το «στερέωμα» της Αριστερής Πλατφόρμας. 

Είναι φανερό,
 ότι δεν χρησιμεύουν σε τίποτα και επί πλέον λογίζονται ως βαρίδια. 

Συνειδητοποιούν, ότι τους δείχνουν την έξοδο και μάλιστα την έξοδο κινδύνου. 

Κίνδυνος, κυρίως για τα αξιώματα που τους εξασφάλιζε η παραμονή τους στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Γρήγορα λοιπόν ένα ΤΑΞΙ και καθώς ζούμε στην εποχή της ατάκας: Νομισματοκοπείο. 

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; 

Την πολιτική διορατικότητα των επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας», τον ακραίο οπορτουνισμό και πολιτικό καιροσκοπισμό, που είναι πλέον εμφανής και τεκμαίρεται από τον βίο και την πολιτεία τους ως «επιφανών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ή την έλλειψη έστω και στοιχειώδους αυτοκριτικής, για τη μέχρι τώρα πορεία τους; 

Παρ” όλα αυτά η «Αριστερή Πλατφόρμα» «αντιστέκεται» και «επιμένει». 

Προσπαθεί να κρατηθεί από κάπου, έστω από ένα αχυροκάλαμο, και εν μία νυκτί, συγκροτεί την Λαϊκή Ενότητα !!! 

Ένα πολιτικό μόρφωμα, που προβάλλεται ως πόλος συσπείρωσης όλων των Αντι-μνημονιακών και αντι-Ευρώ δυνάμεων, βέβαια κάτω από τον πλήρη έλεγχο και την ηγεμονία τους. 

Μάλλον θεωρούν πως η «επιτυχημένη» πολιτική τους πορεία, τους παρέχει αυτό το δικαίωμα. 

Στις πολιτικές δυνάμεις που προσέρχονται σε αυτό το εγχείρημα, τους επιφυλάσσεται ο ρόλος της «γλάστρας» και του «νεροκουβαλητή».

Βασικό τους μέλημα, να διασωθεί κοινοβουλευτικά, η «νομενκλατούρα» της Αριστερής Πλατφόρμας, και των εκ δεξιών «λαθρεπιβατών» ογκόλιθων της πολιτικής σκέψης π.χ. Ραχήλ Μακρή, που κατά την άποψη των επικεφαλής της ΛΑΕ, διαθέτουν ευρύτερο «Λαϊκό» ακροατήριο, και άρα μεγαλύτερη δεξαμενή άντλησης ψήφων. 

Μία ακόμη «μεγαλοφυής» Μαρξιστολενινιστική σύλληψη, αντάξιας των προηγουμένων.
 

Όσοι θεωρούν ότι τα ως άνω αναγραφόμενα, αποτελούν κακόβουλα ή και αυθαίρετα συμπεράσματα, δεν έχουν παρά να ρίξουν μιά ματιά, στα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις πιθανές εκλόγιμες θέσεις, στα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ. 

Το ΤΑΞΙ προεκλογικά αγκομαχά, βαραίνει από το φορτίο. 
Οι διαδρομές φαίνονται ετερόκλητες και ασύμβατες.
 

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο,
 ότι οι «συνεπιβάτες» στη διαδρομή προς Νομισματοκοπείο, θα απαιτήσουν μιά στάση σε παρακείμενο συνεργείο επί της Μεσογείων, με πιστοποίηση Ε.Ε., για να συναρμολογήσουν το δικό τους όχημα. 

Η ΛΑΕ προεκλογικά προβάλλεται κυρίως ως η «Αριστερή Συνείδηση» του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας την αίσθηση στην κοινωνία, πως πρόκειται για μιά ενδοκομματική διένεξη του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια μιας σύγκλισης της ΚΠΕ του. 

Το μήνυμα κατά του Ευρώ, όταν δεν αποφεύγεται, θολό χωρίς τεκμηρίωση και σύνδεση με τα άμεσα προβλήματα της Κοινωνίας. 

Οι επικεφαλής της ΛΑΕ, λόγω πρωτέρου πολιτικού βίου αφερέγγυοι, συνηθισμένοι να κινούνται στο σκοτάδι των κομματικών μηχανορραφιών, Ζηλωτές της Ίντριγκας και των ισορροπιών, αποστεωμένη από διαδικασίες κομματικής ρουτίνας, ανίκανοι να εμπνευστούν και να εμπνεύσουν, είναι αδύνατον να δώσουν όραμα στην κοινωνία, που να συνδέεται άρρηκτα με την υπέρβαση της σημερινής πραγματικότητας. 

Αδυνατούν να αντιληφθούν, πως η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από ένα κακέκτυπο του ΣΥΡΙΖΑ ή από ένα «ντούρο» και «συνεπές» ΚΚΕ. 

Στις 20 Σεπτέμβρη, το ΤΑΞΙ ευρέθη με κλαταρισμένα λάστιχα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, λίγα μέτρα μακριά από το Λαμπερό αντικείμενο του πάθους, το κοινοβούλιο. 

Το πένθος ταιριάζει στην ΛΑΕ στη Ζωή και στις ρεζέρβες της, που διαγράφουν ασύμμετρες τροχιές, στην καυτή άσφαλτο της εξωκοινοβουλευτικής «Ερημίας».
 

*Ανένταχτος αριστερός 

Σημείωση: 

Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου έχει γραφτεί πριν τις εκλογές, αλλά για λόγους σκοπιμότητας δεν δημοσιεύτηκε. 

Ο Συντάκτης του κειμένου ψήφισε ΛΑΕ θεωρώντας ότι η συμμετοχή της στο κοινοβούλιο, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να έχει θετικό ρόλο. 

Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κομισιόν: Ενοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έως το 2019

Την ενοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έως το 2019 σχεδιάζει η Κομισιόν. Το σχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν κι άλλες πηγές χρηματοδότησης, πέραν των τραπεζών.

«Στόχος μου είναι η Ένωση Κεφαλαιαγορών να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ιδιαίτερα, να έχουν στη διάθεσή τους ευρύτερο φάσμα χρηματοδοτικών πόρων. Θέλω να προσφέρω στις ΜμΕ περισσότερες επιλογές για την επένδυση των κεφαλαίων τους. Θέλω να εξαλείψω τα εμπόδια, ώστε να διευκολυνθεί η ελεύθερη ροή κεφαλαίων και στα 28 κράτη μέλη» δήλωσε ο επίτροπος Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ένωσης Κεφαλαιαγορών, Τζόναθαν Χιλ.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στηρίζουν τη χρηματοδότησή τους στις τράπεζες πολύ περισσότερο από ό,τι οι αμερικάνικες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται περισσότερο σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Στόχος, σύμφωνα με την Κομισιόν, είναι να ανοίξει ένα ευρύτερο φάσμα πηγών χρηματοδότησης και περισσότερων μακροπρόθεσμων επενδύσεων, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της ΕΕ δεν θα επηρεάζονται πλέον από χρηματοπιστωτικούς κραδασμούς, όπως επηρεάστηκαν κατά την τελευταία κρίση.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ένωση Κεφαλαιαγορών, (βασικός πυλώνας του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ για την τόνωση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων σε όλη την ΕΕ) θα αντιμετωπίσει την έλλειψη επενδύσεων στην ΕΕ μέσω της αύξησης και της διαφοροποίησης των πηγών χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και των μακροπρόθεσμων έργων.

Η Επιτροπή τονίζει, επίσης, ότι εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, που συμπληρώνουν τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες, όπως οι κεφαλαιαγορές, τα επιχειρηματικά κεφάλαια, η συμμετοχική χρηματοδότηση και ο κλάδος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, που είναι πιο διαδεδομένες σε αλλά μέρη του κόσμου, θα πρέπει να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που αγωνίζονται να βρουν κεφάλαια, ιδίως μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί την άρση των φραγμών που εμποδίζουν τις διασυνοριακές επενδύσεις στην ΕΕ, ώστε να διευκολύνεται η χρηματοδότηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των έργων υποδομής ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.

Ο γενικός στόχος της Επιτροπής για την Ένωση Κεφαλαιαγορών είναι να δημιουργηθούν ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους επενδυτές, να συνδεθεί η χρηματοδότηση με την ευρύτερη οικονομία και να δοθεί ώθηση σε ένα ανθεκτικότερο χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο ολοκληρωμένο και περισσότερο ανταγωνιστικό.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πάρτι του Μάντσεστερ και το διπλό της Μπενφίκα

Σπουδαίες νίκες για τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ (Σίτι και Γιουνάιτεντ), μεγάλο διπλό της Μπενφίκα, συνεχίζει αήττητη η Γιουβέντους.
Η Γιουνάιτεντ απειλήθηκε με δεύτερη σερί ήττα (μετά από αυτή στην Ολλανδία την 1η αγωνιστική κόντρα στην Αϊντχόφεν), αλλά κατάφερε να απαντήσει στο γρήγορο γκολ του Καλιτζούρι και με το εύστοχο πέναλτι του Μάτα και το γκολ του Σμόλινγκ να επικρατήσει 2-1.
Η Γιουβέντους συνεχίζει ακάθεκτη. Μπορεί στην Ιταλία να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, στο Champions League ωστόσο τα πάει μια χαρά και με τα γκολ των Μοράτα και Τζάτζα νίκησε και τη Σεβίλλη (2-0) και έφτασε τους 6 βαθμούς σε δύο αγωνιστικές.
Στην Ισπανία, η Μπενφίκα των Σάμαρη και Μήτρογλου (ο πρώτος ξεκίνησε βασικός, ο δεύτερος μπήκε αλλαγή), νίκησε για πρώτη φορά μετά το 1982. Το 2-1 επί της Ατλέτικο, η οποία είχε προηγηθεί, την φέρνει με 6 βαθμούς σε δύο αγωνιστικές στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης:
Αστάνα-Γαλατασαράι 2-2
(77' αυτ. Μπαλτά, 89' Κάνιας - 31' Κισά, 86' αυτ. Έριτς)
Σαχτάρ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-3
(7' Οριέ, 23' Λουίζ, 90' πεν. Ιμπραχίμοβιτς)
Μάλμε-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(29', 90' Ρονάλντο)
Μάντσεστερ Γιουν.-Βόλφσμπουργκ 2-1
(34' πέν. Μάτα, 53' Σμόλινγκ - 4' Καλιτζούρι)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αϊντχόφεν 3-2
(7' Moύσα, 21', 36' πέν. Ντουμπιά - 60', 68' Λεστιέν)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπενφίκα 1-2
(23' Κορέα - 37' Γκαϊτάν, 51' Γκουέντες)
Γκλάντμπαχ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2
(54' Στιντλ - 65' Οταμέντι, 90' πεν. Αγουέρο)
Γιουβέντους-Σεβίλλη 2-0
(41' Μοράτα, 87' Τζάτζα)


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκρυπτογραφήθηκε το μαύρο κουτί του Norman Atlantic Φως στα αίτια

Αποκρυπτογραφήθηκε το μαύρο κουτί του Norman Atlantic. Πρόκειται για το πλοίο στο οποίο σημειώθηκε η μεγάλη τραγωδία στις 27 Δεκεμβρίου με 11 νεκρούς και 18 επισήμους αγνοούμενους. Στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Αγκόνα. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Ιλ Φάττο Κουοτιντιάνο «οι συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί του πλοίου αποτελούν ωφέλιμο, καθοριστικό υλικό για την έρευνα σχετικά με το ναυάγιο». 
Κατά την συγκεκριμένη πηγή το ηχητικό υλικό εντοπίστηκε και «αποκρυπτογραφήθηκε» από σειρά ειδικών, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να το έχουν καταστρέψει, προσφέροντας σημαντικά στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας που σημειώθηκε την νύχτα της 27ης προς 28η Δεκεμβρίου του 2014.
Έτσι, οι δικαστικοί του Μπάρι που ερευνούν την υπόθεση, έχουν στη διάθεσή τους ηχητικά ντοκουμέντα που θα πρέπει να περιλαμβάνουν τις συνομιλίες του καπετάνιου με τους στενούς του συνεργάτες και με τις λιμενικές αρχές τουλάχιστον κατά τις πρώτες κρίσιμες ώρες από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.
«Είμαστε βέβαιοι ότι τα ηχητικά αυτά στοιχεία, τα οποία ανακτήθηκαν, σχεδόν ανέλπιστα, θα βοηθήσουν στο να λάμψει η αλήθεια, επιτρέποντας στη δικαιοσύνη να εντοπίσει και να τιμωρήσει όλους τους υπεύθυνους, ενδεχομένως και σε εταιρικό επίπεδο» σχολιάζει η ομάδα δικηγόρων που ανέλαβε να εκπροσωπήσει μέρος των επιβατών του Norman Atlantic.
H έρευνα της εισαγγελίας του Μπάρι, η οποία έχει αποστείλει κλήσεις σε απολογία σε συνολικά δώδεκα άτομα, (με τις κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας, πρόκλησης σωματικής βλάβης και εξ αμελείας συνέργεια σε ναυάγιο) παρατάθηκε, πρόσφατα, για άλλους έξι μήνες.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανία: Αεροπλάνο χάνει τους τροχούς και προσγειώνεται με την «κοιλιά»

Το περιστατικό εχθές  το μεσημέρι στο αεροδρόμιο του Saarbrücken στην Γερμανία. Το αεροπλάνο της Luxair, ένα δικινητήριο ελικοφόρο Bombardier Q-400 βρισκόταν στην φάση της απογείωσης όταν κατέρρευσαν τα σκέλη με τους τροχούς. 
Το πλήρωμα ακύρωσε την απογείωση και άφησε το αεροπλάνο να συρθεί στον διάδρομο και να μείνει ακίνητο με την «κοιλιά».
Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Εντός του αεροπλάνου βρίσκονταν 16 επιβάτες και το πλήρωμα. 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΑΙΠΕΔ: «Κληρώνει″ οικόπεδα με θέα θάλασσα και Ακρόπολη!

Σε ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, μέσα από την πλατφόρμα e-auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr, για 14 νέα ακίνητα του Δημοσίου, προχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για τα εξής ακίνητα: Λεύκες Πόρου Κεφαλονιάς: 12 οικόπεδα με θέα στη θάλασσα, Ράγια Πόρου Κεφαλονιάς: 11 παραθαλάσσια οικόπεδα, Ράγια Πόρου Κεφαλονιάς: 29 παραθαλάσσια οικόπεδα, Κοσκινού Ρόδου: Οικόπεδο στην περιοχή Φαληράκι, Κοσκινού Ρόδου: Έκταση στην περιοχή Φαληράκι, Στυλίδα Φθιώτιδας: 2 οικόπεδα στην περιοχή Γρανιτσάδες, Στυλίδα Φθιώτιδας: 3 οικόπεδα στην περιοχή Γρανιτσάδες, Άγιος Μάμας Χαλκιδικής: Παραθαλάσσια έκταση στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, Άργος: Οικόπεδο 1 χλμ ΒΑ του κέντρου της πόλης, Παλαιά πόλη Ναυπλίου: Οικόπεδο με τριώροφο κτίσμα, Καλλιθέα, Αθήνα: Πενταώροφη πολυκατοικία με θέα στην Ακρόπολη, Πολύγωνο, Αθήνα: Γωνιακό ισόγειο κατάστημα με υπόγειο και πατάρι, Καλαμάτα: Οικόπεδο με διατηρητέα κτίσματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης και Κουμαριά Βέροιας: Οικόπεδο με κτίσμα 14 χλμ από την πόλη της Βέροιας.

Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της α΄ φάσης ορίζεται στις 10 Δεκεμβρίου για τα πρώτα εννέα ακίνητα του καταλόγου και στις 17 Δεκεμβρίου για τα υπόλοιπα ακίνητα.



Mε πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Google Pixel C: Επίσημη παρουσίαση της αποκλειστικής νέας ταμπλέτας

Ήταν θέμα χρόνου. Από το 2010 που εμφανίστηκε το iPad της Apple στην αγορά, ουσιαστικά ξεκίνησε η μεγάλη «μάχη» μεταξύ των ταμπλετών. Ενώ στην αρχή είχαμε προτάσεις από διάφορες εταιρείες και Λειτουργικά Συστήματα, έκαστο με το περιβάλλον εργασίας και τρόπο χειρισμού του, εν τέλει έμειναν δύο μεγάλοι παίκτες στην αρένα, το iOS στις ταμπλέτες iPad και το Android σε όλες τις υπόλοιπες – υπάρχουν βέβαια και οι ταμπλέτες Microsoft Surface με Windows 8.1 και πλέον με Windows 10, αλλά είναι αμελητέο το ποσοστό τους στην παγκόσμια αγορά. Όμως κάτι έλειπε από τα ράφια των καταστημάτων. Βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες, η Google εδώ και χρόνια παρουσιάζει τα δικά της smartphone μέσω συνεργασιών με άλλες εταιρείες (πχ. LG) με την ονομασία «Nexus», αλλά για ταμπλέτα αποκλειστικά από την Google ουδείς λόγος. Μέχρι που ήρθε η στιγμή να γίνει και αυτό: πριν λίγες ώρες είχαμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της αυτούσιας ταμπλέτας από την εταιρεία ονόματι «Google Pixel C». Η νέα ταμπλέτα δεν είναι σε συνεργασία με άλλη εταιρεία, αλλά είναι αυστηρή αποκλειστικότητα της Google.





Εκ πρώτης όψεως, η ταμπλέτα Google Pixel C είναι εξαιρετικά λεπτή, της τάξεως των μόλις 7 χιλιοστών. Η κατασκευή της αποτελείται από ανοδιομένο αλουμίνιο (anodized aluminum) και οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μια πολύ φινετσάτη αίσθηση στην αφή.

Η οθόνη έχει διαστάσεις 10.2 ίντσες, με ανάλυση 2560 x 1800 κάθετες και οριζόντιες γραμμές, προσφέροντας έτσι πυκνότητα 308 ppi. Με πιο απλά λόγια, τα παραπάνω νούμερα σημαίνουν, μια οθόνη πολύ καλής ποιότητα, με ευκρίνεια, διαύγεια και καθαρότητα σε οτιδήποτε προβάλλεται. Παράλληλα, η φωτεινότητα είναι 500 nits, ήτοι η οθόνη προβάλει φωτεινό περιεχόμενο ακόμα και συνθήκες έντονου περιβαλλοντικού φωτισμού.





Το περίεργο της υπόθεσης είναι ο λόγος διάταξης της οθόνης, δηλαδή αυτό που λέμε 4:3 (4 προς 3, όπως είναι το iPad), 16:9 (όπως είναι οι τηλεοράσεις) ή 16:10 (οθόνες υπολογιστών). Η νέα ταμπλέτα Google Pixel C έχει λόγο διάταξης 1:√2 (τετραγωνική ρίζα του 2). Γιατί όμως αυτός ο ιδιόμορφος λόγος διάταξης οθόνης; Κατά την Google ο λόγος είναι απλός: διότι αυτός είναι ο λόγος μιας σελίδας μεγέθους «Α4», της πιο διαδεδομένης διάστασης παγκοσμίως. Ακολούθως, αυτός ο λόγος διάταξης οθόνης, προσφέρει στη ταμπλέτα Google Pixel C τη δυνατότητα, να προβάλλει επί της οθόνης ένα πλήρες πληκτρολόγιο είτε την χρησιμοποιούμε κάθετα (portrait) είτε πλάγια (landscape).



Το βάρος της ταμπλέτας αν και δεν έγινε γνωστό επίσημα, όταν οι προσκεκλημένοι κατόπιν της παρουσίασης μπορούσαν να δοκιμάσουν την ταμπλέτα ιδίοις όμμασι, εκπρόσωποι της Google έκαναν λόγο για περίπου 455 γραμμάρια.

Οι κάμερες της ταμπλέτας είναι των 8 MegaPixel και 2 MegaPixel για την οπίσθια και την εμπρόσθια αντίστοιχα. Ενδιαφέρον προκαλούν τα τέσσερα μικρόφωνα της ταμπλέτας, ώστε να εξασφαλίζουν απρόσκοπτες διαδικτυακές κλήσεις, ακόμα και αν ο χρήστες είναι μακριά από τη συσκευή.



Η «καρδιά» της ταμπλέτας είναι το ολοκληρωμένο σύστημα-σε-τσιπ (SoC – System on Chip) «Tegra X1» τεσσάρων πυρήνων (εγκεφάλων) της nVIDIA, που εμπεριέχει κύκλωμα γραφικών Maxwell με αρχιτεκτονική σταθερού υπολογιστή και συνοδεύεται από 3GB μνήμης RAM.

Το γράμμα «C» στο όνομα Pixel C, εστί «Convertible» δηλαδή «μετατρέψιμο» σε ελεύθερη μετάφραση, κι αυτό γιατί η Google παρουσίασε ένα αποκλειστικό πληκτρολόγιο ειδικά σχεδιασμένο για τη νέα ταμπλέτα. Το πληκτρολόγιο είναι σχεδόν πλήρους μεγέθους, ενώ έχει διάρκεια μπαταρίας περίπου δύο μηνών με καθημερινή χρήση. Η φόρτιση του πληκτρολογίου γίνεται μεταφέροντας φορτίο από την ταμπλέτα: απλώς τοποθετώντας τη μια συσκευή πάνω στην άλλη καθημερινά, το πληκτρολόγιο θα παραμένει πλήρως φορτισμένο. Οι δύο συσκευές παραμένουν σε επαφή μεταξύ τους μέσω μαγνητών, οι οποίοι είναι εξαιρετικά ισχυροί. Κατά την επίσημη παρουσίαση, ο εκπρόσωπος αναποδογύρισε την το πληκτρολόγιο με την ταμπλέτα συνδεδεμένη και δεν υπήρξε ίχνος κουνήματος της τελευταίας. Μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν, ότι η μαγνητική σύνδεση των δύο συσκευών είναι εξυπηρετική, λειτουργική και δεν θα ανησυχήσει τον χρήστη μήπως γλιστρήσει το πληκτρολόγιο ή η ταμπλέτα. Η δε φόρτιση της ταμπλέτας γίνεται μέσω θύρας / καλωδίου USB Type C.





Τέλος έχουμε τον αποθηκευτικό χώρο, τις τιμές, το περιβάλλον εργασίας και την ημερομηνία έλευσης. Οι χωρητικότητες είναι 32GB και 64GB με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 499 και 599 δολάρια αντίστοιχα, ενώ το ξεχωριστό και προαιρετικό πληκτρολόγιο τιμάται στα 149 δολάρια. Το περιβάλλον εργασίας που θα «φοράει» η ταμπλέτα, είναι το φρέσκο και ολοκαίνουριο Android Marshmallow, ενώ η εμφάνιση στα ράφια των καταστημάτων τοποθετείται «στην Χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google κατά την επίσημη παρουσίαση.



         

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!