EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Norman Atlantic: Εντοπίσθηκε και αποκρυπτογραφήθηκε το μαύρο κουτί

Εννέα μήνες μετά, εντοπίσθηκε και αποκρυπτογραφήθηκε το μαύρο κουτί του Norman Atlantic.

«Οι συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί του πλοίου Norman Atlantic αποτελούν ωφέλιμο, καθοριστικό υλικό για την έρευνα σχετικά με το ναυάγιο», γράφει η εφημερίδα «il fatto quotidiano». Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, το εν λόγω ηχητικό υλικό μπόρεσε τελικά να εντοπισθεί και να «αποκρυπτογραφηθεί» από σειρά ειδικών, και αναμένεται να προσφέρει ουσιαστικές απαντήσεις σε ό,τι αφορά τα αίτια του ναυαγίου, το οποίο σημειώθηκε την νύχτα της 27ης προς 28η Δεκεμβρίου του 2014.

Οι δικαστικοί του Μπάρι κατάφεραν, τελικά, να περισώσουν το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο -παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να το έχουν καταστρέψει- το οποίο θα πρέπει να περιέχει τις συνομιλίες του καπετάνιου με τους στενούς του συνεργάτες και με τις λιμενικές αρχές.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νorman Atlantic πριν εννέα μήνες, ενώ το πλοίο είχε πορεία πλεύσης προς την Αγκόνα, έχοντας αποπλεύσει από την Πάτρα, προκάλεσε τον θάνατο έντεκα ανθρώπων, ενώ άλλοι δεκαοκτώ, επισήμως, παραμένουν αγνοούμενοι. «Είμαστε βέβαιοι ότι τα ηχητικά αυτά στοιχεία, τα οποία ανακτήθηκαν, σχεδόν ανέλπιστα, θα βοηθήσουν στο να λάμψει η αλήθεια, επιτρέποντας στη δικαιοσύνη να εντοπίσει και να τιμωρήσει όλους τους υπεύθυνους, ενδεχομένως και σε εταιρικό επίπεδο» σχολιάζει η ομάδα δικηγόρων που ανέλαβε να εκπροσωπήσει μέρος των επιβατών του Norman Atlantic.

H έρευνα της εισαγγελίας του Μπάρι, η οποία έχει αποστείλει κλήσεις σε απολογία σε συνολικά δώδεκα άτομα, (με τις κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας, πρόκλησης σωματικής βλάβης και εξ αμελείας συνέργεια σε ναυάγιο) παρατάθηκε, πρόσφατα, για άλλους έξι μήνες.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ήρθε η εβδομάδα που θα πληρώσουν τα κανάλια!

Toυ Δημήτρη Κανελλόπουλου

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου τελειώνουν τα ψέματα: οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να προσέλθουν για πρώτη φορά στο ταμείο της εφορίας να πληρώσουν το φόρο επί των διαφημίσεων που προβάλλουν, το 20% των εσόδων τους από αυτές.

Ο νόμος είναι σαφής για τον ειδικό φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων: Στις 30/9/2015 (σήμερα, Τετάρτη) τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση για τα έσοδα που πραγματοποίησαν από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις για τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015, από Ιανουάριο έως και  Απρίλιο. Και όλα αυτά σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Είναι, επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσετε, η πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια που καλούνται τα κανάλια να πληρώσουν το συγκεκριμένο φόρο επί των διαφημίσεων. Που δεν είναι καινούργιος, το αντίθετο.

Ο νόμος είχε ψηφιστεί από το 2010, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όμως, Παπανδρέου Παπαδήμου και Σαμαρά, πρόσφεραν αναστολή στους καναλάρχες, τους χάριζαν φόρους με άλλα λόγια (όπως έκαναν και με τους άλλους επαγγελματίες, έτσι;). Πέντε ολόκληρα χρόνια τους απάλλασσαν! Οι πολιτικοί τους καναλάρχες.



efsyn.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή Έλληνα πολίτη για διαγραφή του ελληνικού χρέους

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε προσφυγή Έλληνα πολίτη που ζητούσε να καταστεί δυνατή η διαγραφή του «επαχθούς δημόσιου χρέους», επειδή η χώρα βρίσκεται «σε κατάσταση ανάγκης». Το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η προσφυγή δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα με βάση τις Συνθήκες της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αλέξιος Αναγνωστάκης στις 13 Ιουλίου του 2012 υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας των πολιτών με τίτλο «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη της αλληλεγγύης».

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να καθιερωθεί στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η «αρχή της καταστάσεως ανάγκης, κατά την οποία, οσάκις η εξυπηρέτηση επαχθούς χρέους απειλεί την οικονομική και πολιτική υπόσταση κράτους, η άρνηση καταβολής του χρέους αυτού είναι αναγκαία και δικαιολογημένη».

Στην πρόταση της ΕΠΠ μνημονεύεται ως νομική βάση για την έκδοσή της η οικονομική και νομισματική πολιτική. Ωστόσο, με απόφαση της 6ης Σεπτεμβρίου 2012, η Επιτροπή απέρριψε την αίτηση καταχωρίσεως της προτάσεως του κ. Αναγνωστάκη, για τον λόγο ότι η πρόταση αυτή προδήλως δεν ενέπιπτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Κατόπιν τούτου, ο κ. Αναγνωστάκης προσέφυγε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αίτημα την ακύρωση της αποφάσεως της Επιτροπής.

Με τη σημερινή απόφασή του, το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή του κ. Αναγνωστάκη και επιβεβαιώνει, ότι η Επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει στον νομοθέτη της ΕΕ την καθιέρωση της αρχής κατά την οποία το επαχθές δημόσιο χρέος των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, θα έπρεπε να μπορεί να διαγραφεί.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βερναρδάκης - Κατρούγκαλος: Άμεση σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων για τους επίορκους

 Συνάντηση με αφορμή τα δημοσιεύματα περί επιστροφής «επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στην υπηρεσία» είχαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι δύο υπουργοί προέβησαν σε δηλώσεις,  τονίζοντας ότι τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιασθεί και τα οποία αφορούν, κυρίως, στην καθυστέρηση σύγκλισης των αρμόδιων πειθαρχικών συμβουλίων θα αντιμετωπισθούν άμεσα.

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκης ως τις αρχές του 2015 υπήρχαν περίπου 900 περιπτώσεις υπαλλήλων που έπρεπε να ελεγχθούν. «Αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εκκρεμότητα 460 υποθέσεις για τις οποίες θα πρέπει να συνεδριάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Η καθυστέρηση οφείλεται στην προκήρυξη και διεξαγωγή των εκλογών και γι’ αυτόν τον λόγο θα δοθεί νέα παράταση πριν την άρση της αργίας των υπό έλεγχο υπαλλήλων. Η εντολή που έχει δοθεί σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία είναι να επισπευσθεί η σύγκλιση των πειθαρχικών συμβουλίων, έτσι ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες».

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική εγκύκλιο σημειώνονται τρεις περιπτώσεις για τις οποίες οι υπάλληλοι τίθενται αυτοδίκαια σε αργία. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο εκπαιδευτικός ή υπάλληλος που υπηρετεί σε σχολείο, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Οι άλλες δυο περιπτώσεις αφορούν:
  • Υπαλλήλους οι οποίοι στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή δικαστική απόφαση, έστω και αν απολύθηκαν με εγγύηση
  • Υπαλλήλους στους οποίους επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης.

Επισημαίνεται ότι ο υπάλληλος επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντά του, εάν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο έχει τεθεί σε αργία. Η διαπιστωτική πράξη θέσης σε αργία ή επανόδου εκδίδεται από το αρμόδιο για τον διορισμό όργανο.

«Έχουμε όμως περιπτώσεις, ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν άμεσα και είμαστε ήδη σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό, ώστε εντός των ημερών να συγκληθούν τα πειθαρχικά συμβούλια έτσι ώστε να κλείσουν αυτές οι υποθέσεις. Ακόμη και εκείνους οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους, διότι έκαναν χρήση του δικαιώματός τους από την μη έγκαιρη κρίση από πειθαρχικό συμβούλιο αυτό θα επιβάλει την αργία η οποία προβλέπεται» εξήγησε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Θα πρέπει να τονισθεί ότι δεν τίθεται ζήτημα κάλυψης οποιασδήποτε παρανομίας ή φαινομένου διαφθοράς στο δημόσιο. Η κυβέρνηση έχει ανοιχτό μέτωπο με τη διαφθορά και στόχος της είναι να θωρακίσει το δημόσιο με νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες. Πέραν αυτών μάλιστα των πρωτοβουλιών σκοπεύουμε να φιλοξενήσουμε το 2017 την σύνοδο του ΟΗΕ για θέματα διοικητικής διαφθοράς και καταπολέμησης του φαινομένου» σημείωσε.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με τη σειρά του, έδωσε έμφαση σε τρία σημεία:

Πρώτον, ότι το μέτωπο κατά της διαφθοράς είναι από τα βασικά που έχει ανοίξει η κυβέρνηση.

Δεύτερον, ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων για τους οποίους  συνήθως χρησιμοποιείται ο όρος  «επίορκοι», αφορά ανθρώπους που δεν έχουν καταδικαστεί αλλά κατηγορούνται για πειθαρχικά αδικήματα, επομένως βρίσκονται ακόμη στη φάση της διερεύνησης τόσο για την πειθαρχική όσο και την ποινική κατηγορία.

Τρίτον, η ρύθμιση περί αυτοδίκαιης αργίας μόνο για κάποιες βαριές περιπτώσεις και η επιβολή δυνητικής αργίας για όλες τις υπόλοιπες  δεν είναι νέα διάταξη αλλά υπήρχε στο πειθαρχικό δίκαιο  και προ των Μνημονίων. Αυτό αποτελεί άλλωστε πρόταγμα του Διαφωτισμού, που έχει υιοθετήσει το δικό μας δίκαιο όσο και τα ευρωπαϊκά σε συμφωνία με το τεκμήριο της αθωότητας.

«Για την προστασία όμως του δημόσιου συμφέροντος μπορούσε κάποιος να τεθεί σε δυνητική αργία ενός μηνός ή, όπως έγινε πρόσφατα, με την παράταση που είχε δοθεί ως τις 15 Σεπτεμβρίου» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν προβλέπεται το θέμα να ρυθμιστεί και νομοθετικά, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης απάντησε ότι προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αλλά αυτή τη στιγμή επείγει να συγκληθούν τα πειθαρχικά συμβούλια άμεσα.

Επανέλαβε, τέλος, ότι επιβάλλεται η άμεση σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων, ίσως και μέχρι την επόμενη εβδομάδα και για τα πρόσωπα που πιθανόν να έχουν επιστρέψει αλλά δεν έχουν κριθεί, αφήνοντας  ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης της διαδικασίας αυτής, αν συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα καθυστερήσεων και στο μέλλον.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφορολόγητο μόνο αν ψωνίζουμε με κάρτες

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για το χτίσιμο του αφορολόγητου από το 2016. Παράλληλα σημείωσε, πως δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών.

Οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και στόχο θα έχουν να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα, τόνισε μιλώντας στον ANT1 και πρόσθεσε πως «οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες».

Για τις αποδείξεις είπε πως για το 2015 θα συνεχίσουμε να τις συγκεντρώνουμε, ωστόσο από το 2016 η κυβέρνηση εξετάζει το αφορολόγητο να χτίζεται μόνο με χρήση πιστωτικών καρτών. Ακόμη υπογράμμισε πως για όσους χρησιμοποιούν κάρτα θα προβλέπεται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ τόνισε πως αναζητείται ενίσχυση κινήτρου και για τους επαγγελματίες.

Με αυτόν τον τρόπο και μόνο θα αναγνωρίζονται δαπάνες όπως οι ιατρικές, σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά δήλωσε πως θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ελαφρυντικά μέτρα, όπου καταργείται η έκπτωση. Τέλος για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση σημείωσε ότι το θέμα δεν έχει λήξει και ότι εξετάζεται, ενώ προανήγγειλε αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν πουλάνε τη μικρή ΔΕΗ αλλά όλη την ΔΕΗ - Η Ελλάδα χάνει ενέργεια, γη, νερό και τα πάγια μένουν στο δημόσιο

Ξενοφώντας Ερμείδης 
 
Φτάνει η ώρα που η κυβέρνηση, η οποία είχε ως παντιέρα την μη πώληση της "μικρής ΔΕΗ" να κάνει την μεγάλη υποχώρηση παραδίνοντας την μεγαλύτερη και σημαντικότερη περιουσία των Ελλήνων σε ιδιώτες. Ο υπουργός Ενέργειας, κ. Σκουρλέτης, προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι λέγοντας ότι τα δίκτυα μεταφοράς η κυβέρνηση παλεύει να μείνουν στο δημόσιο, αλλά το μέλλον της "μικρής ΔΕΗ" και εξ ολοκλήρου πλέον της ΔΕΗ δεν είναι καθόλου ευοίωνο.

Από τη μικρή ΔΕΗ, στη μεγάλη ΔΕΗ
 
Η πώληση τουλάχιστον του μισού ΑΔΜΗΕ είναι σίγουρη κι αυτό γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν την προδοτική κίνηση για τον δημόσιο πλούτο των Ελλήνων να διαχωρίσουν την διαχείριση του δικτύου από  την ΔΕΗ Α.Ε.  Κάνοντας μία ξεχωριστή εταιρεία άνοιξαν την πόρτα σε ιδιώτες να μπουν στο παιχνίδι και αυτό που μπορεί να κάνει μόνο η κυβέρνηση είναι να κρατήσει την είσπραξη παγίων δίνοντας όλα τα υπόλοιπα στους νέους μνηστήρες. 
 
Η νυν κυβέρνηση όμως κάνει τα πράγματα χειρότερα από τη μη πώληση της "μικρής ΔΕΗ" που δεν θέλει να την χρεωθεί ως δικό της επίτευγμα βάζοντας στο τραπέζι τα ισοδύναμα. Ποια είναι αυτά; Βάζει ως δικό της εναλλακτικό σχέδιο η ΔΕΗ να μπει σε ημι-ιδιωτικοποίηση στο μοντέλο ΝΟΜΕ που ισχύει στη Γαλλία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπουν προς δημοπράτηση τα ορυχεία λιγνίτη αλλά και τα υδροηλεκτρικά φράγματα. Το μόνο που θα κρατηθεί κρατικό θα είναι οι είσπραξη παγίων, αλλά τα πάγια θα είναι ανάλογα της χρεοκοπίας της Ελλάδας και με αυτό τον τρόπο θα ανεβαίνουν όποτε θέλουν οι κυβερνώντες ενώ οι πολίτες δεν θα είναι αντιμέτωποι με μια ιδιωτική εταιρεία, αλλά με το πανίσχυρο  Κράτος της εξουσίας των δανειστών. Με αυτό τον τρόπο οι δανειστές θα καταφέρουν να εισπράττουν ως δημόσιο αναγκαστικό χαράτσι το πάγιο από τους πολίτες το οποίο θα πηγαίνει για την κάλυψη κρατικών χρεών και την δημόσια περιουσία θα την υφαρπάξουν από την πίσω πόρτα εταιρείες επιλεγμένες  από τους δανειστές. 
ΔΕΗ για τα μάτια του κόσμου
 
Εξ ολοκλήρου η ΔΕΗ δεν θα έχει κανένα μετοχικό και διοικητικό δικαίωμα παρά μόνο θα έχει στην περιουσία της τα δίκτυα, ενώ όλη η διοίκηση (τιμές, εργοστάσια, πρώτη ύλη) πηγαίνει σε ιδιώτη. Βέβαια αυτό δεν είναι μία ιδέα της κυβέρνησης αλλά της Ε.Ε, η οποία απαιτεί μέσω Μνημονίου να διαχωριστεί η μεταφορά ενέργειας από την παραγωγή, κάτι που ισχύει και σε άλλα κράτη-μέλη της. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η μεταφορά ενέργειας για να κρατάει τους πολίτες μέσω παγίων και μετρητών ρεύματος στο χέρι και μέσω της εφαρμογής ΝΟΜΕ την παραγωγή της ενέργειας να την έχει  εξ ολοκλήρου ιδιώτης.
 
Στην Γαλλία το μοντέλο ΝΟΜΕ πέτυχε αλλά οι Γάλλοι δεν έχουν χάσει την δημόσια περιουσία τους κι αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής ενέργειας έρχεται από τα πυρηνικά εργοστάσια. Αντίθετα στην Ελλάδα η ενέργεια είναι απόλυτα συνυφασμένη με την γη (ορυχεία και αιολικά, φωτοβολταϊκα πάρκα) και το νερό. Ακόμα κι αν η κυβέρνηση καταφέρει να κρατήσει το όνομα της ΔΕΗ στην ουσία νερό, φράγματα, εκτάσεις λιγνίτης, παραποτάμιες, παραλίμνιες εκτάσεις ακόμα και βουνά που έχουν περιέλθει στην περιουσία της ΔΕΗ από την ώρα που έγινε Α.Ε, πηγαίνουν σε ξένα χέρια. 
 
Το κόλπο της κυβέρνησης είναι ύπουλο. Βάζει την Δημόσια Επιχείρηση ως ταμπέλα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις αλλά στην ουσία δίνει τα πάντα προς πώληση. Ένα κόλπο που πέτυχαν όλες οι κυβερνήσεις με τον πρώην δημόσιο ΟΤΕ, ο οποίος στην ταμπέλα έχει μείνει ως δημόσιος οργανισμός των Ελλήνων αλλά είναι εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία της Ντόιτσε Τέλεκομ. Η διαφορά με τον ΟΤΕ είναι ότι οι Έλληνες έχουν χάσει μόνο τα χρήματα που επί δεκαετίες έδιναν στον δημόσιο οργανισμό, ενώ για τη ΔΕΗ η Έλληνες χάνουν τα τρις ευρώ που έχουν δώσει στην δημόσια υπηρεσία αλλά και τις δημόσιες εκτάσεις και δημόσιο νερό που έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ Α.Ε. 

ΔΕΗ δεν είναι μόνο ρεύμα
 
Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να σπάει την ΔΕΗ σε κομμάτια ανεξάρτητα μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορεί να πουληθεί τμηματικά για να μην πάρει μυρωδιά ο Έλληνας ότι το ποτάμι ή τη λίμνη ή το βουνό που θεωρούσε δεδομένο ότι του ανήκει έχει περάσει ουσιαστικά στα χέρια διεθνών κορακιών με ελληνικές εταιρείες ως κάλυψη για να φαίνονται οι επενδύσεις - ξεπούλημα ως έργα εθνικής σημασίας. 
 
Όσο εθνική είναι η ΔΕΗ Α.Ε άλλο τόσο εθνική περιουσία είναι η ελληνική ενέργεια μετά το Μνημόνιο 1. Αυτό αποδεικνύεται από την τελευταία κίνηση της ΔΕΗ Α.Ε να κατεβάσει τους διακόπτες στα αντλιοστάσια της Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ζακύνθου με αφορμή το χρέος των 50 εκατ. ευρώ. Η ΔΕΗ Α.Ε θα αφήσει χωρίς νερό ένα ολόκληρο νησί για τη μη σωστή διαχείριση  της ΔΕΥΑΖ στέλνοντας μήνυμα ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί δημοτική επιχείρηση το νερό της Ζακύνθου. Ένας ιδιώτης μπορεί και εκεί να βάλει ένα "χέρι βοήθειας" όσον αφορά το νερό.
 
Η ΔΕΗ Α.Ε δεν είναι απλά ένας λογαριασμός που έρχεται στο σπίτι μας αλλά μια τεράστια μηχανή εθνικής σημασίας που όταν πουληθεί θα καταλάβουμε ότι το ακριβό ρεύμα και το πάγιο ήταν τελικά μηδαμινής σημασίας.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

KARMA POLICE: Βρετανοί κατάσκοποι ανιχνεύουν τις ταυτότητες εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου

Με την κωδική ονομασία KARMA POLICE, που είναι ο τίτλος του γνωστού τραγουδιού του δημοφιλούς Βρετανικού συγκροτήματος Radiohead, οι Βρετανοί κατάσκοποι της  υπηρεσίας   GCHQ, ξεκίνησαν μια επιχείρηση πριν από εφτά περίπου χρόνια, για να ανιχνεύσουν τις ταυτότητες εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου  globinfo freexchange.

Ένα γεγονός που δείχνει ότι οι κατάσκοποι είναι ενδεχομένως φαν του συγκροτήματος. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού περιέχουν τη φράση «αυτό θα πάρεις, αν μπλέξεις με μας».

Η ισχύς της επιχείρησης KARMA POLICE φάνηκε το 2009, όταν η GCHQ ξεκίνησε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση για να συλλέξει πληροφορίες ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για ακρόαση ραδιοφωνικών εκπομπών. Η υπηρεσία χρησιμοποίησε ένα δείγμα περίπου 7 εκατομμυρίων καταγραφόμενων δεδομένων, τα οποία συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια τριών μηνών, ώστε να παρατηρήσει τις συνήθειες ακρόασης περισσότερων από 200.000 ανθρώπων από 185 χώρες, ανάμεσά τους, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Η GCHQ «σκανάρει» το ιστορικό περιήγησης χρησιμοποιώντας “ανιχνευτές” που διεισδύουν στα υπόγεια καλώδια οπτικών ινών που μεταφέρουν ιντερνετικά δεδομένα παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επιλέγονται συγκεκριμένοι “ειδικοί στόχοι’, αλλά συλλέγονται δεδομένα από την διαδικτυακή δραστηριότητα απλών πολιτών. Ορισμένες διαδικασίες αποθήκευσης δεδομένων, όπως αυτή με την ονομασία Black Hole, έχουν χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσουν περισσότερες από 1.1 τρισεκατομμύρια διαδικτυακές “δραστηριότητες’.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που ήρθαν στο φως, έως το 2010, η GCHQ κατέγραφε 30 δισ. δεδομένα ανά ημέρα. Έως το 2012, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα 50 δισ. ημερησίως και ο στόχος ήταν να φτάσουν τα 100 δισ.

Προκειμένου να ανακαλύψουν την ταυτότητα του χρήστη ή των χρηστών πίσω από μια διεύθυνση IP, οι αναλυτές της GCHQ εισάγουν μια σειρά αριθμών σε ένα ξεχωριστό σύστημα με την ονομασία MUTANT BROTH, το οποίο χρησιμοποιείται για το “κοσκίνισμα” των δεδομένων που αποθηκεύονται στο Black Hole, με την μορφή τεράστιων ποσοτήτων πολύ μικρών αρχείων, γνωστά ως cookies.
Εντός της υπηρεσίας, τα cookies αναφέρονται ως «αναγνωριστικά εντοπισμού στόχου» ή «παρόντα γεγονότα», επειδή χρησιμεύουν στην ανίχνευση του τρόπου χρήσης του διαδικτύου και στην αποκάλυψη των ταυτοτήτων των χρηστών.

Η υπηρεσία συγκέντρωνε δεδομένα από τα cookies που περιείχαν πληροφορίες για τις επισκέψεις των χρηστών σε διάφορες ιστοσελίδες, όπως το YouPorn για ενήλικες, μηχανές αναζήτησης Yahoo and Google, ή την ιστοσελίδα του γνωστού πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Άλλες ιστοσελίδες που καταχωρήθηκαν ως “πηγές” το 2009, είναι οι Hotmail, YouTube, Facebook, Reddit, WordPress, Amazon, και γνωστές ιστοσελίδες ειδήσεων όπως οι CNN, BBC, and Channel 4 News.
Σε μια περίοδο έξι μηνών, από τον Δεκέμβριο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2008, περισσότερες από 18 δισ. καταγραφές από cookies ή από άλλες παρόμοιες κατηγορίες αρχείων ήταν προσβάσιμες μέσω του προγράμματος MUTANT BROTH.

Αλλά προγράμματα χρησιμοποιήθηκαν για διάφορες διαδικασίες. Για παράδειγμα το SOCIAL ANTHROPOID χρησιμοποιήθηκε για ανάλυση δεδομένων από ηλεκτρονική αλληλογραφία, instant messenger chats, συνδέσεις σε κοινωνικά δίκτυα και συζητήσεις, δεδομένα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, εντοπισμό τοποθεσίας κινητών τηλεφώνων, γραπτά μηνύματα και μηνύματα πολυμέσων. Το MEMORY HOLE ανιχνεύει τις λέξεις-φράσεις που εισάγονται σε μηχανές αναζήτησης και αντιστοιχεί κάθε αναζήτηση με μια διεύθυνση IP. Το MARBLED GECKO που διεισδύει σε λεπτομέρειες σχετικά με αναζητήσεις που γίνονται στο Google Maps και Google Earth. Το INFINITE MONKEYS, που αναλύει δεδομένα σχετικά με τη χρήση online πινάκων ανακοινώσεων και φόρουμ.

Έως τον Σεπτέμβριο του 2012, το πρόγραμμα TEMPORA συνέλεγε περισσότερα από 40 δισ. “κομμάτια” διαδικτυακού περιεχομένου την ημέρα και χρησιμοποιήθηκε για να κατασκοπεύσει ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με άκρως απόρρητο σημείωμα που περιγράφει τον σκοπό του προγράμματος.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του κέντρου τεχνολογίας μέσων μαζικής ενημέρωσης του τεχνολογικού ινστιτούτου Μασσαχουσέττης, Ethan Zuckerman, μια μεμονωμένη καταγραφή δεδομένων από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη, ένα email, ή, μια επίσκεψη σε ιστοσελίδα, δεν είναι αρκετή για να αποκαλύψει πολλά για την ιδιωτική ζωή ενός ατόμου. Όμως αν αυτά τα δεδομένα συσσωρευτούν, συγκεντρωθούν και αναλυθούν για μια περίοδο εβδομάδων ή μηνών, τότε γίνονται εξαιρετικά προσωπικά, επειδή θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τις κινήσεις, συνήθειες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, πολιτικές πεποιθήσεις, σχέσεις ή και σεξουαλικές προτιμήσεις οποιουδήποτε ατόμου.
Σύμφωνα με μια άκρως απόρρητη αναφορά που συντάχθηκε από κοινού από την συγκεκριμένη Βρετανική υπηρεσία και την NSA το 2011, η εξάπλωση της κρυπτογράφησης, περιορίζει την αποτελεσματικότητα τέτοιων επιχειρήσεων.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε από την ιστοσελίδα TheIntercept. Όπως αναφέρεται, βασίζεται σε ντοκουμέντα από τον γνωστό whistleblower, πρώην υπάλληλο της NSA, Edward Snowden. Στο αντίστοιχο άρθρο περιέχεται μια λεπτομερής ανάλυση καθώς και διάφορα έγγραφα. Έχει ενδιαφέρον και ο χάρτης με τις διαδρομές των υπόγειων καλωδίων οπτικών ινών από τα οποία υποκλέπτονται πληροφορίες. Όσον αφορά την Ελλάδα, ο χάρτης δείχνει το καλώδιο GWEN που ξεκινάει από την περιοχή του Μπάρι και καταλήγει στο Κοκκίνι Κέρκυρας.



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΟΜΒΑ ! Η ΑΠΑΤΗ των capital controls ! To KΟΛΠΟ των μεγαλοκαταθετών!

Οι λογαριασμοί Nostro – Vostro των τραπεζών εξαιρούνται των capital controls !!!!  
Οι συνταξιούχοι και ο μικροκαταθέτης στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους
 
Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που φέρνει στο φως την «τρύπα» των capital controls αποκαλύπτει το www.bankingnews.gr.
 
Ο παππούς, η γιαγιά και ο μικροκαταθέτης στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους.
 
Αντίθετα οι ευκατάστατοι και πλούσιοι καταθέτες μπορούσαν να βάλουν χέρι στα χρήματά τους.
 
Η διέξοδος δόθηκε με απλά τεχνάσματα τα οποία συνέβαλαν στην απομάκρυνση των χρημάτων τους από τη χώρα σε άλλη τράπεζα του εξωτερικού.
 
Η πληροφόρηση και η ενημέρωση για τους τρόπους διευκόλυνσης των μεγαλοκαταθετών δεν έτρεχαν στα σκαλοπάτια των πιστωτικών ιδρυμάτων.
 
Η πληροφόρηση και ενημέρωση απαιτούσαν άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών (τραπεζιτών – καταθετών) ενώ δεν θα ήταν δυνατό να ενταχθούν όλοι σε μία τραπεζική βάρκα… διαφυγής και διάσωσης.
 
Στην περίπτωση που η διάσωση θα έπαιρνε χαρακτηριστικά γραμμή ακτοπλοΐας τότε το τραπεζικό σύστημα θα κινδύνευε από μέσα.Λίγοι και εκλεκτοί
 
Η πρώτη απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2015 καθόριζε τις συναλλαγές και εκκαθάρισης εξωτερικού στο πλαίσιο διαχείρισης του ίδιου χαρτοφυλακίου του πιστωτικού ιδρύματος.
 
Ανάμεσα στις συναλλαγές που καθορίζονταν ήταν οι χρεώσεις / πιστώσεις με την ονομασία Nostro- Vostro Accounts.
 
Το έγγραφο κατέληγε αναφέροντας ότι οι συναλλαγές που εμπίπτουν στο ανωτέρω πλαίσιο θα εκτελούνται χωρείς ειδική ενημέρωση.
Λογαριασμός Nostro – Vostro
 

Οι λογαριασμοί nostro-vostro είναι στην ουσία τραπεζικοί λογαριασμοί που κρατάνε οι τράπεζες σε άλλες τράπεζες.

Πως δουλεύει και για ποιον δουλεύει
 

Αν ο καταθέτης μιας τράπεζας γνώριζε το λογαριασμό που διατηρούσε μια εγχώρια τράπεζα σε μία άλλη τράπεζα του εξωτερικού η οποία μπορεί να ήταν και θυγατρική της.
Τι έκανε ο ενήμερος πελάτης.
 

Προχώρησε στη μεταφορά χρημάτων από το λογαριασμό του στο λογαριασμό της τράπεζας.
 

Στη συνέχει έπαιρνε τη απόδειξη κατάθεσης και πήγαινε στη τράπεζα που ήταν η κατάθεση και ζητούσε τη πίστωση στο λογαριασμό του.
 

Η διαδικασία αυτή ήταν γρήγορη δεν είχε τα λεγόμενα valeur και δεν χρειάζονταν μερικές μέρες για να γίνει η μεταφορά.
 

Στην περίπτωση που γνώριζες το λογαριασμό που διατηρούσε μία ξένη τράπεζα σε μία ελληνική με την εφαρμογή των capital controls μπορούσε ο ενημερωμένος πελάτης να μεταφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ και μετά να στείλει το αποδεικτικό κατάθεσης στη ξένη τράπεζα ζητώντας να καταθέσει το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας στο εξωτερικό.

Υποσημείωση

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τραπεζικά στελέχη μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό εν μέσω capital controls…

AAACAPITAL



Νίκος Θεοδωρόπουλος ntheo@bnakingnews.gr πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αξιολύπητοι παλιάτσοι

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Να πανηγυρίζουν μετά τις εκλογές οι πολιτικοί εκπρόσωποι της καθεστωτικής μνημονιάδας, λογικό και αναμενόμενο.
    Να συνωθούνται δίπλα στους «Νταισελμπλουμ», σε ρόλο κλακαδόρου, οι εγχώριοι δευτεροκλασάτοι ομοϊδεάτες τους, προβλέψιμο και κοινότοπο.
    Να θριαμβολογούν
οι μεταπολιτευτικοί φορείς της βαρβαρότητας, που με τη μορφή του «μονόδρομου» σαρώνει τα τελευταία 25 χρόνια έννοιες όπως δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία, διεθνές δίκαιο, δικαιώματα, προφανές και πρόδηλο.
    Καμία έκπληξη. Τίποτα το πρωτότυπο. Ουδέν το απροσδόκητο.
    Δεν μιλάμε για αυτούς.
    Μιλάμε για τους «ανανήψαντες».
    Και δεν εννοούμε, φυσικά, εκείνους που για λόγους πολιτικούς και ιδεολογικούς, διαφώνησαν ακόμα και με τον εαυτό τους. Που μετέβαλαν άποψη. Που αντιλήφθηκαν αλλιώς τα πράγματα και με τους οποίους θα μπορούσες ενδεχομένως να συζητήσεις, να αντιπαρατεθείς, να συγκρουστείς πολιτικά και έντιμα.
    Μιλάμε για τους άλλους.
    Για εκείνον τον - εξίσου προβλέψιμο - συρφετό των «μεταλλαγμένων» που ποτέ δεν θα αξιωθούν να τους θεωρήσουμε ταξικούς ή πολιτικούς μας αντίπαλους, αφού πολύ απλά είναι αξιολύπητα τσιράκια.
    Μιλάμε για τους επαναλαμβανόμενα ανά τους αιώνες και τις εποχές καταδικασμένους να εκπροσωπούν το είδος που σέρνεται κατά τα κελεύσματα των συγκυριών.
    Για εκείνους - λίγοι είμαστε και καλά γνωριζόμαστε - που με αφορμή την μετατροπή της αυταπάτης σε ξεγυρισμένη πολιτική απάτη σπεύδουν να προσκυνήσουν τα μεταλλαγμένα «αφεντικά» τους, διαλαλώντας τον «γενιτσαρισμό» τους.
    Που πρώτοι απ' όλους, «αναγεννημένοι» και «καθαροί» από τα «μικρόβια» του «αριστερού» αντιμνημονιακού τους αμαρτήματος, σέρνουν τώρα το χορό της θατσερικής «ΤΙΝΑ», τουτέστιν «δεν υπάρχει εναλλακτική»…
    Που με τον πιο ενθουσιώδη τρόπο περιφέρουν τις «δηλώσεις μετανοίας» τους σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες.
    Που όσο μεγαλύτερος επιλέγουν να είναι και να φαίνεται ο προσωπικός τους εξευτελισμός, τόσο περισσότερο απαραίτητοι θεωρούν ότι γίνονται στους «νικητές».
    Που με ασίγαστο πάθος διαφημίζουν την «αναμόρφωσή τους» ώστε να κολλήσουν τα αναγκαία ένσημα για την εύνοια των ανωτέρων τους.
    Που παρά την ικανότητά τους να αλλάζουν κασέτα λέγοντας όμως πάντα το ίδιο ψέμα, εντούτοις τρέμουν μη και δεν «ξεχωρίσουν» μεταξύ όσων διαγκωνίζονται ποιός θα περιγράψει «πειστικότερα» σαν «ρεαλισμό» την συνέχιση της φτώχειας, της φοροληστείας, της λιτότητας, των μνημονίων και όλων αυτών που «θα καταργούσαν», με έναν και μοναδικό στόχο:
    Να κλέψουν μια ματιά, να αποσπάσουν έστω κι ένα δευτερόλεπτο από την προσοχή των «δυνατών», βάζοντας σαν ενέχυρο για το παντεσπάνι τους την «μεταμέλειά τους» και την ικανότητά τους να «γλείφουν» και να έρπουν.

***
    Το απόσπασμα που ακολουθεί, σε αυτούς (και σε αυτές) είναι αφιερωμένο.
    Αυτό το είδος των αξιολύπητων περιγράφει, που το μόνο «ακριβό» που έχουν επάνω τους είναι η φτήνια τους.
    Που μόλις ο καιρός αλλάζει, την ώρα που ο λαός προδίδεται, εκείνοι σηκώνουν την πρώτη σημαία ευκαιρίας που θα βρουν μπροστά τους και τρέχουν σαν τα ποντίκια στο απέναντι στρατόπεδο έχοντας για διαβατήριο την οβιδιακή μεταμόρφωση της – ίδιας πάντα - ρηχότητα τους..
    Το ποίημα γράφτηκε πέντε χρόνια μετά την κατάπνιξη της Παρισινής Κομμούνας, στις 30 του Νοέμβρη 1876, από τον κομμουνάρο Ζιλ Βαλέ .
    Τον φλογερό επαναστάτη, τον συγγραφέα και δημοσιογράφο, που συμμετείχε στην εξέγερση της Κομμούνας ως μέλος της Επιτροπής Παιδείας κι εξέδιδε την εφημερίδα «Ο Δρόμος».
   Οι στίχοι του Βαλέ είναι μια ακτινογραφία των ασπάλαγκων υποτακτικών του καιρού του. Και όλων των καιρών.
     «Ξεπουλημένα γουρούνια!
Δεν ανήκουν σε αυτόν το στάβλο, όλοι εκείνοι που για κάποια χρήματα ή λίγη δόξα, για ένα πορτοφόλι, μια σάρπα, μια κορδέλα, μετατρέπουν τις πεποιθήσεις τους σε άχυρα κάτω από τα πόδια των μεγάλων;/
    Εκείνοι, ακόμη πιο αξιολύπητοι, που για να απολαμβάνουν τη χαρά να μη δουλεύουν καθόλου ή να λάμπουν λίγο, μετατρέπονται σε αυλικούς, βαλέδες και παράσιτα στις αντικάμαρες των υπουργών ή τις τραπεζαρίες των πλούσιων;/
    Εκείνος ο δημοσιογράφος που πουλάει την πένα του σε όποιον πληρώνει πιότερο, κείνος ο χρονογράφος που γλείφει τις μπότες και διηγείται πώς τις γυαλίζουν, ο προαγωγός γυναικών, ο πολυπράγμων, ξερόλας γραφιάς, όλοι αυτοί ξεπουλημένα γουρούνια;/
    Ξεπουλημένο γουρούνι
εκείνος ο γελωτοποιός που διατηρεί το κύρος του και κερδίζει το ψωμί του κάνοντας τον παλιάτσο μπροστά στο πλήθος, ξεπουλημένο γουρούνι, εκείνος ο κλαψιάρης ποιητής που ζητιανεύει τι θα φάει - όχι τι θα πιει - στις επιτροπές και τα υπουργεία!/
    Ξεπουλημένα γουρούνια,
εκείνα τα ανθρωπάκια που κάποτε το έπαιζαν ενθουσιώδεις ή σκληροί και άκαμπτοι, που επιδείκνυαν την ανεξαρτησία και την εκκεντρικότητά τους, και ένα ωραίο πρωινό αδειασμένοι, τόσο φτωχό στομάχι είχαν, σβησμένοι, αποκαμωμένοι, τελειωμένοι, κρέμασαν σφιχτά ένα κόκκινο μεταξωτό φουλάρι στο λαιμό, έβαλαν στη μουσούδα τους ένα τετράγωνο καπελίνο, όπως τα αδέλφια τους τα γουρούνια των πανηγυριών, και που στριφογυρίζοντας και γρυλίζοντας, κατέληξαν με τη μουσούδα και τα πόδια τους στο ζωοτροφείο της μετριότητας./
    Ξεπουλημένο γουρούνι
οποιοσδήποτε ζει από τις κολακείες στην εξουσία ή τη συγκατάβαση στην αντιπολίτευση, κάνει τα θελήματα της μιας ή της άλλης και ζητάει σαν αντάλλαγμα για τα θελήματά του μια μικρή υποψηφιότητα σε κάποια περιοχή, που θα μπορούσε να αγοράσει αν ήταν πλούσιος./
    Ονομάζονται προστατευόμενοι κάποιου υπουργού, εθελοντές μιας σπουδαίας υπόθεσης! Εθελοντές όχι! Ξεπουλημένα γουρούνια! Δε διατρέχουν άλλο ρίσκο παρά να λιπανθούν από τη βροχή των φτυσιμάτων ή την ανουσιότητα του λιβανίσματος!».

 


Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η «λίστα Λαγκάρντ» των ελληνικών ακινήτων στο Λονδίνο

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στενάζει από τη λιτότητα και τις περικοπές και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα από μέρα σε μέρα, οι εκατομμυριούχοι αντιμετωπίζουν ένα εντελώς αντίθετο «πρόβλημα»: πως να διαφυλάξουν αλώβητο τον πλούτο τους.  Και έχουν ανακαλύψει ένα νέο υποκατάστατο του χρυσού, τα ακίνητα του Λονδίνου.

Διαχρονικά, οι επενδύσεις σε χρυσό αποτελούσαν ένα ασφαλές αποκούμπι για τους εκατομμυριούχους. Όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια η αξία του χρυσού έχει πέσει περίπου κατά το ήμισυ, ενώ ταυτόχρονα τα αποθέματα χρυσού έχουν μειωθεί σημαντικά. Παράδειγμα η αμερικανική τράπεζα J.P. Morgan, που πριν δύο εβδομάδες είχε μόνο 27 ράβδους χρυσού διαθέσιμους προς πώληση. Παρομοίως, τα αποθέματα χρυσού διαθέσιμου προς πώληση στο Λονδίνο έχουν σχεδόν εξαντληθεί, καθότι κυρίως Κινέζοι και Ινδοί επενδυτές έχουν ήδη αγοράσει τεράστιες ποσότητες. Τράπεζες, όπως η ρωσική Admiralty Bank, κατέφυγαν σε πρωτοποριακά μέτρα για να καλύψουν τις ελλείψεις τους σε αποθέματα χρυσού. Η άδεια λειτουργίας της εν λόγω τράπεζας ανακλήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ανακαλύφτηκε ότι μέρος των αποθεμάτων της  ήταν απλώς επιχρυσωμένο μέταλλο.

Ταυτόχρονα, οι καταθέσεις χρημάτων σε πολλές διεθνείς τράπεζες είναι επισφαλείς, καθότι οι τράπεζες είναι εκτεθειμένες λόγω επενδύσεων σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα αμφιβόλου αξίας και η φούσκα των αγορών φαίνεται έτοιμη να σκάσει. Επιπλέον, από τις αρχές του 2016, η ασφάλεια των μεγάλων καταθέσεων (άνω των 100.000 ευρώ) δεν θα είναι δεδομένη, αφού θα είναι πιο εύκολο να «κουρευτούν».

Και ενώ ο χρυσός και οι καταθέσεις γίνονται ολοένα πιο επισφαλείς επενδύσεις, οι κάτοχοι του πλούτου έχουν εντοπίσει ένα πολύ επικερδή «ασφαλή λιμένα» για τα βαλάντια τους. Διότι ποια επένδυση ανεβαίνει σε αξία μέχρι και 40% μέσα σε ένα χρόνο; Η απάντηση είναι τα ακίνητα στις καλλίτερες περιοχές του Λονδίνου. Ακόμη και στις λιγότερο ακριβές αλλά καλές συνοικίες της πόλης, η ετήσια αύξηση των τιμών των ακινήτων είναι περίπου 10%, και οι τιμές κυμαίνονται γύρω στις 650.000 ευρώ ανά υπνοδωμάτιο.

Έτσι η πόλη του Λονδίνου αποτελεί μαγνήτη για κάθε είδους επενδυτή, συμπεριλαμβανομένων όσων θέλουν να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα ή να αποκρύψουν την ιδιοκτησία τους μέσω ανωνύμων off-shore εταιρειών. Ο Donald Toon, διευθυντής του τμήματος οικονομικού εγκλήματος του National Crime Agency της Βρετανίας (αντίστοιχου του FBI), ανέφερε στους Times του Λονδίνου πριν μερικούς μήνες ότι η αγορά ακινήτων του Λονδίνου έχει στρεβλωθεί, καθότι δισεκατομμύρια βρώμικου χρήματος έχουν ξεπλυθεί από εγκληματίες που αγόρασαν ακριβά ακίνητα μέσω offshore εταιρειών. Το Λονδίνο έχει γίνει η διεθνής πρωτεύουσα για ξέπλυμα χρήματος με την εκούσια συνεργία πολλών μεσιτικών γραφείων.

Βέβαια η ελληνική πλουτοκρατία δεν έμεινε έξω από τη Λονδρέζικη αγορά ακινήτων. Όπως είχε αναφέρει ο Guardian όταν άρχιζε η κρίση στην Ελλάδα, 10 δις. ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες μόνο στους δύο πρώτους μήνες του 2010, ενώ ταυτόχρονα οι μεσίτες του Λονδίνου είχαν μείνει κατάπληκτοι από τον αριθμό των Ελλήνων που έσπευσαν να αγοράσουν σπίτια αξίας άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Το 2011, πάνω από 500 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν σε ακίνητα του Λονδίνου μόνο από Ιταλούς και Έλληνες αγοραστές. Ενώ το 2015 μεγάλα μεσιτικά γραφεία του Λονδίνου ανέφεραν σημαντική αύξηση στη ζήτηση και αγορά κατοικιών από Έλληνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, και επίσης πριν από την υπογραφή της συμφωνίας του Ιουλίου. Η βρετανική εφημερίδα Telegraph ανέφερε στις 12 Ιουλίου ότι αρκετοί Έλληνες έσπευσαν να αγοράσουν διαμερίσματα στο Maine Tower, ένα νέο πύργο 200 υπερπολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί από τους ξένους επενδυτές δεν κατοικούν στα ακίνητα τους στο Λονδίνο. Μια βραδινή βόλτα έξω από πολλά υπερπολυτελή συγκροτήματα κατοικιών λέει πολλά: τα φώτα πολλών, αν όχι των περισσοτέρων, διαμερισμάτων δεν ανάβουν μετά τη δύση του ήλιου. Οι ιδιοκτήτες τα χρησιμοποιούν απλώς ως υποκατάστατο των καταθέσεων στις τράπεζες που σήμερα έχουν γίνει επισφαλείς και ενέχουν πάντα τον κίνδυνο εντοπισμού του καταθέτη, όπως απέδειξε η λίστα Λαγκάρντ.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να προκαλέσει καθόλου έκπληξη εάν  το κτηματολόγιο της βρετανικής πρωτεύουσας εμπεριέχει μια διαφορετικού τύπου  «λίστα Λαγκάρντ». Ας σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο του 2012 οι βρετανικές αρχές έδωσαν στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών λίστα ακινήτων ελληνικής ιδιοκτησίας στο Λονδίνο με συνολική αξία πάνω από ένα δις. ευρώ, αλλά παραμένει άγνωστο αν έγινε οποιοσδήποτε έλεγχος. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης κάθε βρετανικού ακινήτου μπορεί να εντοπιστεί από το κτηματολόγιο της χώρας (Land Registry) με κόστος 4 ευρώ, ακόμη και αν κρύβεται πίσω από κάποια off-shore εταιρεία, εφόσον αυτή είναι γνωστή στις ελληνικές αρχές.

Αρκεί μόνο οι αρχές να έχουν τη δέουσα κυβερνητική υποστήριξη, εντολή και θέληση, και να μην περιμένουν κάποιον Φαλσιανί να κάνει τη δουλειά τους.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο φορολογικός παράδεισος Γερμανία: Πώς οι μαφιόζοι ξεπλένουν τα κεφάλαιά τους

Στην προσπάθεια να ελκύσουν επιχειρήσεις και πλούσιους, μερικά ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας φαίνεται ότι είναι πολύ γενναιόδωρα. Η Βαυαρία παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Του Χάραλντ Σούμαν.

Αν υπάρχει ένα θέμα στο οποίο πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης και πολίτες, συμφωνούν απόλυτα είναι στην οργή για την έλλειψη της φορολογίας στην Ελλάδα. Ότι υπάρχουν πλούσιοι που δεν φορολογούνται κανονικά, ότι δε διώκονται άτομα που διαπράττουν απάτες και ότι οι φόροι επί των πωλήσεων δεν συλλέγονται σωστά, όλα αυτά είναι αποδεκτά από όλους. Ο Μάρκους Σέντερ (CSU), ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας και ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές της Ελλάδας, αναφέρεται πάντα στην «αναποτελεσματική φορολογική διοίκηση» στην Αθήνα. Αλλά ίσως ο Σέντερ θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός με τέτοιες κατηγορίες. Διότι ακόμη και στη Γερμανία, και ιδίως στη Βαυαρία, οι πλούσιοι και οι επιχειρήσεις κερδίζουν κάθε χρόνο δεκάδες δισεκατομμύρια σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών, διότι η είσπραξη των φόρων είναι αναποτελεσματική και οργανωμένη με τρόπο απελπιστικά ξεπερασμένο. Αυτό τον προβληματισμό θέτει ο πολιτικός επιστήμονας από το Μάρμπουργκ, Mάρκους Μάιντσερ, στο πρόσφατο βιβλίο του για τον «φορολογικό παράδεισο της Γερμανίας».

Για πολλά χρόνια, ο συγγραφέας αξιολόγησε προσεκτικά τις εκατοντάδες των μελετών, τις έρευνες και τα στατιστικά στοιχεία και μίλησε με φοροελεγκτές, δικηγόρους και ανακριτές. Και τα ευρήματά του είναι εκπληκτικά: Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία δεν αποτελεί πλέον «ένα παθητικό θύμα των φορολογικών παραδείσων», αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος του συστήματος της οργανωμένης φοροδιαφυγής. Ακόμη χειρότερα, η Γερμανία προσφέρει σε μαφιόζους και κλέφτες από όλο τον κόσμο, ιδανικές συνθήκες για να ξεπλένουν κεφάλαια που έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο.

Ιδιωτικοί ελεγκτές κάνουν τους ελέγχους

Η Γερμανία ένα μέρος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος; Τα αποδεικτικά στοιχεία λένε το αντίθετο. Εν τέλει, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας μέσω της εξαγοράς δεδομένων, τάχθηκαν κατά φοροφυγάδων με ελβετικούς λογαριασμούς, προκαλώντας ένα κύμα αυτοκαταγγελιών. Την ίδια στιγμή, μετά τις αποκαλύψεις για φοροδιαφυγή (offshore διαρροές) και για τις φορολογικές συμφωνίες παγκόσμιων κολοσσών ("Luxleaks») υπόσχέθηκαν «το τέλος του τραπεζικού απορρήτου» και σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Από αυτή την άποψη, η πολιτική φαίνεται, τουλάχιστον, να είναι στο σωστό δρόμο.

Κι όμως αυτή η εντύπωση, αναφέρει ο Μάιντσερ, ανήκει στη σφαίρα των ψευδαισθήσεων. Και ξεκινά με το γεγονός ότι στη Γερμανία το ξέπλυμα χρήματος δε συνιστά ποινικό αδίκημα εκ των πραγμάτων. Δεσπότες που ανατράπηκαν στον απόηχο της Αραβικής Άνοιξης, διατηρούσαν λογαριασμούς και χαρτοφυλάκια στη Γερμανία. Ούτε μία από αυτές τις περιπτώσεις δεν είχε ποτέ εντοπιστεί. Στο ζήτημα αυτό, οι τράπεζες έχουν ρητή υποχρέωση για «πολιτικά εκτειθέμενα πρόσωπα» να παίρνουν ειδικές προφυλάξεις. Επιπλέον, ο έλεγχος ανατίθεται από την εποπτική αρχή, Bafin, σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, όπως η KPMG, οι οποίες ποτέ δε βρίσκουν τίποτα που να βλάπτει το συμφέρον των πελατών τους. Σε αντίθεση με άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, στη Γερμανία, δεν πάγωσε, από το 2006 έως το 2012, ούτε ένα σεντ σε λογαριασμούς ξένων επενδυτών λόγω διαφθοράς.

Ιδανικές συνθήκες για μαφιόζους και κλέφτες

Σε μεγάλο βαθμό ανενόχλητοι παραμένουν επίσης οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι της Γερμανίας όσον αφορά στην παροχή των λεγόμενων λογαριασμών ανταπόκρισης για τράπεζες εκτός της ζώνης του ευρώ. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει πράξεις συναλλάγματος χωρίς να ελέγχεται για ποιον. Ο Μάιντσερ τεκμηριώνει, βάσει περιπτώσεων ιδιωτικών οργανισμών που έχουν εντοπιστεί, ότι στο «οικονομικό κέντρο της Φρανκφούρτης συμπίπτουν τα νήματα πολλών ευρωπαϊκών προβλημάτων με ξέπλυμα χρήματος». Μέσω της ίδιας υπηρεσίας, η αμερικανική θυγατρική της HSBC ενεπλάκη στο μεξικανικό εμπόριο ναρκωτικών και αναγκάστηκε να πληρώσει για 1,9 δις δολάρια ως ποινή. «Στη Γερμανία, ωστόσο, η τράπεζα θα είχε μείνει ατιμώρητη», παρατηρεί με καχυποψία ο Μάιντσερ.

Εξίσου αδρανείς είναι οι γερμανικές αρχές όσον αφορά στην αντιμετώπιση των φορολογικών τρικ των εταιρειών και των πλουσίων. Με μια πληθώρα από συγκλονιστικές λεπτομέρειες, ο Mάιντσερ αποδεικνύει ότι και στη Γερμανία γίνονται «σκοτεινές συμφωνίες για ειδική φορολογική μεταχείριση» και ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις των εταιρειών «χαρίζονται στο πλαίσιο τοπικών πολιτικών παιχνιδιών». Βασικός λόγος γι αυτό είναι ο «φορολογικός ανταγωνισμός» των ομοσπονδιακών κρατών και η έλλειψη μιας ενιαίας ομοσπονδιακής φορολογικής διοίκησης, συμπεραίνει ο ίδιος.

24 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετα έσοδα θα ήταν εφικτά

Ως αποτέλεσμα, τα πλουσιότερα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας προσπαθούν να ελκύσουν επενδυτές, με το γεγονός ότι δεν κάνουν διεξοδικούς ελέγχους. Περισσότερο από το 25 τοις εκατό του συνόλου των εταιρικών φορολογικών εσόδων προκύπτουν από τα αποτελέσματα των ελεγκτών. Κατά μέσο όρο, κάθε εξεταστής εισπράττει 1,4 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο από ό,τι κοστίζει ο ίδιος. Στο ίδιο επίπεδο κυμαίνεται και η επιτυχία της δίωξης οικονομικών εγκλημάτων. Αλλά σε αντίθεση με κάθε δημοσιονομική λογική, οι οικονομικές αρχές μειώνουν εδώ και χρόνια τις θέσεις ελεγκτών και δίωξης. «Τελευταία και καταϊδρωμένη» στη σειρά είναι ειδικά, η Βαυαρία, όπου σε κάθε ελεγκτή αντιστοιχούν 826 επιχειρήσεις, δύο φορές περισσότερες από ότι στο Αμβούργο.

Την ίδια στιγμή, τα ομοσπονδιακά κρατίδια είναι καθέτως αντίθετα στην επέκταση του φορολογικού ελέγχου σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Μέχρι σήμερα, οι ομοσπονδιακοί ελεγκτές επιτρέπεται απλώς να συνεργάζονται. Αλλά σ’αυτό το ένα τοις εκατό όλων των περιπτώσεων, ανακαλύπτονται τακτικά περιπτώσεις κακής διοίκησης, οι οποίες αντιπροσωπεύουν «μόνο την κορυφή του παγόβουνου», αναφέρει ο Μάιντσερ παραθέτοντας μια μέχρι τώρα μυστική μελέτη του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου. Αν όλες οι έρευνες ακολουθούσαν το πρότυπο των ομοσπονδιακών ελεγκτών, θα μπορούσαν εύκολα προκύψουν πρόσθετα έσοδα της τάξης των 24 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, υπολογίζει ο Μάιντσερ.

Ο συγγραφέας εργάζεται ως αναλυτής για το Διεθνές Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ένα συνασπισμό οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών από όλο τον κόσμο, που αγωνίζονται για ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα. Γι αυτό είναι πολύ πιθανό, η έρευνά του να είναι μεροληπτική. Αλλά ο μεγάλος αριθμός των γεγονότων μιλάει από μόνος του. Ακόμα και τώρα, οι περισσότερες εταιρείες στη Βαυαρία υπόκεινται σε έλεγχο μόνο κάθε 20 χρόνια. Ίσως ο Μάιντσερ πρέπει να στείλει μερικά αντίγραφα στην Αθήνα. Πολλοί Έλληνες μιλούν πολύ καλά γερμανικά.

* Mάρκους Μάιντσερ, Φορολογικός παράδεισος Γερμανία, Εκδόσεις CH Beck, Μόναχο

Πηγή: και πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα όσα ξέρει η Google για μένα - Μεγάλος Αδελφός

Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Το Σάββατο πήγα σε μια εκδήλωση στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ύστερα για καφέ στη Στοά Σπύρου Μήλιου στο κέντρο της Αθήνας και μετά βόλτα προς το Μοναστηράκι. Θα μου πείτε: «Και τι μας νοιάζει εμάς;». Εσάς μπορεί όχι, την Google, όμως, τη νοιάζει και μάλιστα πάρα πολύ.

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες του Διαδικτύου, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων το παρόν πόνημα, που χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της Google μέσω κινητής (mobile) συσκευής.

Οι λόγοι είναι καθαρά πρακτικοί: Το ψηφιακό «μπουκέτο» των mobile εφαρμογών της Google παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες για τους online χρήστες της: email, έγγραφα και φωτογραφίες στο «σύννεφο» του Google Drive και της Συλλογής για γρήγορη πρόσβαση, συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο με συναδέλφους, πρόσβαση στους χάρτες για εύκολη πλοήγηση μέσα στην πόλη.

Όμως, τελικά, πόσο ασφαλή είναι όλα αυτά; Πόσο πραγματικά μόνος αισθάνεται ο χρήστης μιας Android smartphone ή tablet συσκευής; Και εν τέλει πόσο αυτά που κάνει παρακολουθούνται ή όχι;

Ανοίγοντας το πρωί της Δευτέρας το site της Google Maps, ανακάλυψα ότι η υπηρεσία έχει εντάξει στη λειτουργία της ένα χρονολόγιο (timeline) τοποθεσιών. Το πιο τρομακτικό απ' όλα: ο παγκόσμιος χάρτης έχει καταγεγραμμένες όλες (μα όλες όμως!) τις τοποθεσίες που έχω επισκεφθεί, ζήσει ακόμη και σπουδάσει, με λεπτομέρεια αναλυτικής ημερομηνίας, ακόμη και ώρας (!) τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια (Οκτώβριος 2013 - Σεπτέμβριος 2015).

Η χρονική περίοδος, κατά την οποία και βρίσκομαι στο «μικροσκόπιο» της Google, μόνον τυχαία δεν είναι: συμπίπτει χρονικά με τον μήνα που απέκτησα την πρώτη μου Android συσκευή, και έως σήμερα που εξακολουθώ να χρησιμοποιώ νέα συσκευή, με έχει κανονικότατα «φακελωμένο».

Για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω χάρτη (κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)




Στον χάρτη σημειώνονται όλες οι τοποθεσίες και συγχρόνως στην κάτω πλευρά του εμφανίζεται ένα αναλυτικό υπόμνημα με τη συχνότητα των μερών που επισκέπτομαι σε καθημερινή βάση (!), με κορυφαίες ― στη σειρά ― τοποθεσίες το σπίτι μου και την εργασία μου στο tvxs.gr. Τίποτε περίεργο ως εδώ (σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι).

Έχει, όμως, καταγράψει τη διαμονή μου στα Χανιά (ενόσω κατοικούσα εκεί), το ταξίδι μου στην Αυστρία (ελέω μεταπτυχιακού), τις επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη (τόπος καταγωγής) και με πολλές μικρές κόκκινες βούλες, όλα τα μέρη που έχω επισκεφθεί στην Αθήνα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Πού βρίσκεται το λάθος;

Το λάθος είναι διττό: αφορά πρωτίστως τον ίδιο τον χρήστη και σε τι ακριβώς δίνει τη συγκατάθεσή του αλλά και την «παγίδα» που στήνει η Google, όταν αγοράζει μια Android συσκευή.

Όταν, λοιπόν, αγοράζουμε ως χρήστες για πρώτη φορά ένα κινητό ή tablet Android, στην εισαγωγική οθόνη, αμέσως μόλις ανοίξουμε τη συσκευή, το λογισμικό μας οδηγεί υποχρεωτικά στη δημιουργία ενός λογαριασμού Google, του τύπου to_onoma_mou@gmail.com.Προσοχή: Αυτός δεν είναι απλά ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά αποτελεί ένα είδος παγκόσμιας υπογραφής, η οποία στα «ψιλά γράμματα» που περιγράφονται στους όρους χρήσης, ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι ο χρήστης δίνει τη συγκατάθεσή του για πλήρη πρόσβαση σε μια μεγάλη σειρά δεδομένων.

Κάνοντας αποδοχή (accept) των όρων, ο λογαριασμός που δημιουργείται παραχωρεί στον χρήστη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες τις Google. Ταυτόχρονα, όμως, δίνει στην Google εν λευκώ πρόσβαση σε όλα τα μικρά και μεγάλα δεδομένα που αφορούν κάθε δραστηριότητά μας (από φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει, τοποθεσίες που έχουμε επισκεφθεί μέχρι και αεροπορικές διαδρομές με πλήρη στοιχεία για την ώρα αναχώρησης και άφιξης). Σε κάποιους ενδεχομένως να φαίνεται αστείο, όμως στην πραγματικότητα όλο αυτό είναι εξαιρετικά τρομακτικό.

Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστική, όταν ο χρήστης αγοράσει μια καινούργια συσκευή Android: όλες οι εφαρμογές, όλα τα αγαπημένα (favourites) του Google Chrome που είχε «κατεβάσει» στην προηγούμενη συσκευή, αμέσως μόλις κάνει login στην Google, κατεβαίνουν αυτόματα στο νέο gadget. Τα ηλεκτρονικά ίχνη τον ακολουθούν παντού, ανεξαρτήτως συσκευής.

Η Google διατείνεται ότι σε όλα αυτά τα δεδομένα έχει πρόσβαση προσωπικά μόνον ο χρήστης, όταν είναι συνδεδεμένος στην Google. Όμως από το «κάδρο» αυτό παραλείπει να αναφερθεί στον εαυτό της, που είναι ουσιαστικά και τυπικά ο κύριος διαχειριστής όλων αυτών των προσωπικών δεδομένων που κυκλοφορούν με αυτόν τον τρόπο.

Πανόπτης;
Μεγάλος Αδελφός;
Όπως και να το πει κανείς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Το «φακέλωμα» που υφίστανται όλοι οι χρήστες της Google ξεπερνά κάθε φαντασία, κάνοντας το οργουελικό «1984» να θυμίζει κάτι εντελώς ανάλαφρο.

Τίποτα, μα τίποτα δεν είναι ασφαλές, όταν βρίσκεται στο «σύννεφο», γεγονός που καθιστά την παροιμία «μέτρον άριστον» κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Φειδώς και περίσκεψη, λοιπόν, για να μην αρχίσουμε να φωνάζουμε: Μισό λεπτό, κύριε Όργουελ...






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πρώτη βόμβα για το ασφαλιστικό μέσω εγκυκλίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης άνω των 67 ετών

Εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, η πρώτη εγκύκλιος σε σχέση με το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο. Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι μεταβολές
στα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, καθώς και στα όρια ηλικίας, όπως προβλέπονται από το μνημόνιο.
 
 Σταδιακά αυξάνονται τα όρια ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης, έτσι ώστε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη από 01.01.2022 να είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια, ή το 67ο έτος με 15 χρόνια.
 
 Από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες, ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.
 
 Τέλος, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε».
 
 Αναλυτικά, η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής: « Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 94, τεύχος Α΄/14.8.2015 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4336/2015 «Συνταξιοδοτικές διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης». Με την περίπτωση 1 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ανωτέρω νόμου αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε η παράγραφος 27 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α΄).
 
 Έτσι, με την ανωτέρω διάταξη επέρχονται μεταβολές ως προς τα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, οι οποίοι είναι δικαιούχοι των κατωτάτων ορίων σύνταξης, και τροποποιείται η πρώτη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115, Α΄). 
 
Επίσης, με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (ΦΕΚ 94, Α΄) αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε η παράγραφος 30 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α΄). 
 
Ειδικότερα:
 
 α. Με την περίπτωση 1α της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 προβλέπεται ότι όσων η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος από τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης αρχίζει από την 1.7.2015 και εφεξής, λαμβάνουν μόνον το ποσό της σύνταξης που προκύπτει βάσει των οικείων καταστατικών και γενικών διατάξεων 2 (οργανικό ποσό). Εάν το προκύπτον οργανικό ποσό σύνταξης είναι κατώτερο του εκάστοτε προβλεπόμενου κατωτάτου ορίου, τότε χορηγείται το οργανικό αυτό ποσό σύνταξης. Μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010, καταβάλλεται το εκάστοτε προβλεπόμενο ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης. Σε περίπτωση, βέβαια, που το οργανικό ποσό σύνταξης υπερβαίνει το ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης, τότε εξ' αρχής καταβάλλεται το οργανικό ποσό σύνταξης.
 
 β. Με την περίπτωση 1β της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 τροποποιείται η πρώτη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν.3863/2010 (Α΄115) . Έτσι, ο υπολογισμός της σύνταξης βάσει του άρθρου 4 του ν. 3863/2010 ισχύει για τους υπαχθέντες σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο έως και την 31.12.2010 των οποίων η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος ή αναπηρίας αρχίζει από 1.1.2015 .
 
 γ. Με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015, με την οποία αντικαθίσταται, αφ' ης ίσχυσε, η παράγραφος 30 του άρθρου 1 του ν.4334/2015, προβλέπεται ότι τα ποσά κατωτάτων ορίων σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, που καταβάλλονται από τους οργανισμούς κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, όπως αυτά προβλέπονται από τις οικείες καταστατικές και γενικές διατάξεις, διατηρούνται μέχρι και 31.12.2021 στο ύψος που ισχύει την 31.7.2015.
 
 δ. Με την υποπαράγραφο Ε3 προβλέπεται η σταδιακή σύμφωνα με τους πίνακες 1 και 2 αύξηση των ορίων ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης . Ειδικότερα, ορίζεται ότι από 01.01.2022 ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος για τους ασφαλισμένους όλων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 12.000 ημέρες ασφάλισης ή 40 έτη) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης), με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010 (11,Α).
 
 Επιπλέον, από την ίδια ως άνω ημερομηνία, προβλέπεται ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, όπου αυτή προβλέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, για όλους τους ασφαλισμένους των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.
 
Στις περιπτώσεις που δεν έχει θεμελιωθεί δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης, τα όρια ηλικίας αυξάνονται σταδιακά έως την 01.01.2022 στα προβλεπόμενα από τις ανωτέρω παραγράφους 1α και 1β, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 11 του ν.3863/2010 (115, Α΄), σύμφωνα με τους πίνακες του άρθρου αυτού. Από τις ανωτέρω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.
 
Τέλος, ορίζεται ότι θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση ή διευκρίνιση επί των ανωτέρω διατάξεων».
 
 
 

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς πρώην λαθρέμπορος ναρκωτικών έγινε εκατομμυριούχος με τη βοήθεια του... πρίγκιπα Καρόλου

Οταν χαίρεις της «εμπιστοσύνης» ενός πρίγκιπα δεν φοβάσαι τους κοινούς θνητούς και τους νόμους τους. Αυτό φαίνεται ότι ισχύσει για τον άνδρα που ακούει στο όνομα Duane Jackson.
Ο Duane μπήκε στη φυλακή όταν αποπειράθηκε να κάνει λαθρεμπόριο χιλιάδων χαπιών «έκσταση», ωστόσο, χάρη στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Πρίγκιπας Κάρολος, κατάφερε να μεταμορφώσει τη ζωή του και από «τελειωμένος» τρόφιμος των φυλακών να γίνει... εκατομμυριούχος μεγιστάνας του διαδικτύου.
duane
Τώρα, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, ο Duance θα λάβει και βραβείο από τα χέρια του γαλαζοαίματου στην εκδήλωση Daily Mirror's Pride of Britain Awards που διοργανώνει η εφημερίδα.
Ο άνδρας αυτός μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο και στα 15 του είχε ήδη αποβληθεί από δύο σχολεία, ενώ έπεσε στα χέρια των Αρχών όταν προσπάθησε να κάνει λαθρεμπόριο 6.500 χαπιών έκσταση στις ΗΠΑ.
Όταν αποφυλακίστηκε όμως είπε να γυρίσει σελίδα και ξεκίνησε μια εταιρεία λογισμικού με τη βοήθεια ένα φιλανθρωπικού ιδρύματος που δημιούργησε ο Πρίγκιπας Κάρολος με στόχο να βοηθήσει νέους «παραστρατημένους» ανθρώπους δίνοντας οικονομική στήριξη, εκπαιδευτικά σεμινάρια και επαγγελματικές συμβουλές. Δημιούργησε λοιπόν την εταιρεία του και αργότερα, αποφάσισε να την πουλήσει, βγάζοντας έτσι 20 εκατ. στερλίνες.
dunae1
Τι κάνει τώρα; Εχει γίνει ο ίδιος μέντορας νεαρών ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μέσω του ιδρύματος του Καρόλου, ενώ έχει κάνει δωρεά στο εν λόγω ίδρυμα 100.000 στερλινών, για τη στήριξη νεοσύστατων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.
Ο Duane γεννήθηκε στο Ιστ Εντ του Λονδίνου και έζησε σε πέντε διαφορετικές θετές οικογένειες.
Εγκατέλειψε το σχολείο, μη έχοντας προλάβει να αποκτήσει κανέναν προσόν και μέχρι τα 19 του ήταν άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι του. Ήξερε ότι κάποιοι από τους παλιούς του φίλους έκαναν λαθρεμπόριο ναρκωτικών από την Ευρώπη στην Αμερική και δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί τους.
Ο 36χρονος σήμερα Duane, λέει: «Μου φαινόταν ένας εύκολος τρόπος να βγάλω χρήματα. Τη γλίτωσα δυο φορές, αλλά σε ένα ταξίδι μου στην Ατλάντα, πιάστηκα με 6.500 χαπάκια στη χειραποσκευή μου».
Τον εξέδωσαν στη Μ. Βρετανία για να δικαστεί και ένας δικαστής αποφάσισε ότι του άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία. Γι' αυτό και του επέβαλε μειωμένη ποινή πενταετούς κάθειρξης.
Ευτυχώς γι' αυτόν, στην εφηβεία του είχε μάθει από μόνος του προγραμματισμό και στη φυλακή άρχισε να αναπτύσσει την ικανότητά του και να διδάσκει σε άλλους τρόφιμους πληροφορική.
Αφέθηκε ελεύθερος το 2002 και ήταν πλέον αποφασισμένος να πάει μπροστά με τη ζωή του. Ισχυρό κίνητρο γι' αυτή τη στροφή ήταν και το γεγονός ότι η κοπέλας του με την οποία συνδέονταν από παιδιά, περίμενε και το πρώτο τους παιδί.
Ήθελε να παρέχει τα πάντα στην οικογένειά του, που τώρα ζει στο Δυτικό Σάσεξ. Γι' αυτό και πήγε στο ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου ζητώντας βοήθεια για να ξεκινήσει την εταιρεία του, την KashFlow.
Η επιχείρηση άνθισε γρήγορα, απασχολούσε τελικά 40 άτομα και ο Duane άρχισε να προσφέρει δουλειά σε παλιούς του συντρόφους.
Την πούλησε το 2013 και η πρώτη του δουλειά ήταν να υπογράψει ένα τσεκ των 100.000 λιρών για το ίδρυμα που τον έσωσε. Όπως λέει, τα παιδιά που είναι σε αναμορφωτήρια, σε ορφανοτροφεία και καταλήγουν σε φυλακές είναι ξεγραμμένα από την κοινωνία. Το Ίδρυμα πίστεψε σε αυτόν και τελικά τον βοήθησε να αλλάξει τρόπο ζωής και σκέψης.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΛΕΞΗ ΘΥΜΑΣΑΙ; – «ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ»

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», φώναζε ο Α. Τσίπρας το 1999, ναι, ο Αλέξης, που πριν λίγα 24ωρα μίλησε, σε  άπταιστα αγγλικά, στο ίδρυμα του Μπιλ Κλίντον, ναι, δεν τρολάρουμε, στο ίδρυμα αυτού που πριν 16 χρόνια και συγκεκριμένα στις 19 Νοεμβρίου του 1999, η Αριστερά και φυσικά ο Αλέξης έκριναν ως persona non grata τον Μπιλ Κλίντον.

Πραγματικά απορούμε αν ο Αλέξης έχει συνειδητοποιήσει την μεταστροφή που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Μήπως του έχουν μάγια ή τελικά όλα ήταν ένα καλοστημένο θεατράκι με σκοπό την εξαπάτηση του λαού;

Ετσι λοιπόν ο Τσίπρας συμμετείχε στην εκδήλωση την οποία μετέδωσε ζωντανά το CNN, και πέραν φυσικά του ίδιου του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και του Αλέξη Τσίπρα, παρακολούθησαν την συζήτηση ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, η Λούκα Κατσέλη, ο ΓΑΠ, και… o διεθνής επενδυτής Τζωρτζ Σόρρος.

Ας δούμε τώρα κάποια σημεία από αυτά που είπε. «Τώρα έχουμε πολιτική σταθερότητα. Δώσαμε μεγάλη μάχη και πήραμε μια δύσκολη απόφαση να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Με τη συμφωνία, η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. «Ρεαλιστικό πρόγραμμα», μάλιστα, πριν λίγους μήνες όμως έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια και πως αυτά σκοτώνουν την Ελλάδα.

«Είναι επίσης ανάγκη να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις. Ξέρω ότι θα έχουμε υποστήριξη παγκόσμια, με συμμαχίες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και αλλού, όπως την Αμερική, όπου θα θέλουν να βοηθήσουν την εθνική μας προσπάθεια».

Εγώ τώρα γιατί πιστεύω πως οι… επενδύσεις μεταφράζονται σαν ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Ειδικά μια τέτοια δήλωση ενώπιον του Τζωρτζ Σόρος δεν μπορεί να με κάνει αισιόδοξο για το μέλλον.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι έρχεται τους επόμενους μήνες μια τεράστια μνημονιακή λαίλαπα, η οποία θα σαρώσει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.
Σιγά σιγά λοιπόν γίνεται ξεκάθαρο πως ο Α. Τσίπρας λειτουργεί ως ο άνθρωπος των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, ήρθε η πρώτη πρόσκληση από τις ΗΠΑ για τον Αλέξη. Όχι από την επίσημη κυβέρνηση αλλά από κάποια «Ιδρύματα» (Levi, Brookings). Πράγματι, ο Τσίπρας δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, πήγε εκεί τον Ιανουάριο του 2013, πέρασε τις… εξετάσεις κι έτσι δύο χρόνια αργότερα έγινε πρωθυπουργός της χώρας

Για όσους δεν γνωρίζουν το Brookings Institute είναι μια «δεξαμενής σκέψης» (Think tank) που συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των στόχων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Στις τάξεις του υπάρχουν όλων των ειδών τα στελέχη διαφόρων υπηρεσιών, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί. Έχει ιδρυθεί το 1916, αναγνωρίζεται και από τα δύο αστικά κόμματα στις ΗΠΑ, «Δημοκρατικούς» και «Ρεπουμπλικάνους», ωστόσο έχει πιο στενούς δεσμούς με τους «Δημοκρατικούς». Γι’αυτό άλλωστε και τα πάρε δώσε του Αλέξη με το ίδρυμα Κλίντον, στο οποίο υπόψιν μέλος είναι και η Γιάννα Αγγελοπούλου

Mάλιστα πριν λίγες ημέρες η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δημοσίευσε ένα απόρρητο τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και με το οποίο οι ΗΠΑ παρείχαν καθοδήγηση στον Τσίπρα για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσει απέναντι στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Στόχος του τηλεγραφήματος ήταν η δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με τις λοιπές ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, οι οποίες θα παρείχαν τη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι της Γερμανίας, με αντάλλαγμα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Ο έλληνας πρεσβευτής αναφέρει ότι είχε επικοινωνία «με τακτικό συνομιλητή του, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ», ο οποίος του μετέφερε εντυπώσεις από τη σημαντική συνάντηση Λιου – Σόιμπλε, η οποία φαίνεται ότι διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, κυρίως στο σκέλος που αφορούσε την Ελλάδα.

Σε άλλο επίκαιρο σημείο του τηλεγραφήματος, αναφέρεται ότι «η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων». Εν ολίγοις ο Τσίπρας πριν πάει να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους δανειστές, έπαιρνε οδηγίες από τους Αμερικανούς για το τι πρέπει να πράξει.

Επίσης μην ξεχνάμε και το ευχαριστώ του Γ. Δραγασάκη, όπως του Σημίτη το 1996 στις ΗΠΑ, για… τη συμβολή τους στην επίτευξη συμφωνίας «με αναπτυξιακό ορίζοντα» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», επεσήμανε πάντως τον «αντιφατικό τους ρόλο» στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η δήλωση του Γ. Δραγασάκη
 

«Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον πρόεδρο Ομπάμα γιατί ενδεχομένως χωρίς τη δική τους συμβολή και επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και θέματα χρέους και αναπτυξιακό ορίζοντα ίσως να μην πετυχαίναμε», ανεφερε χαρακτηριστικά.

Και φυσικά η…λεγόμενη στροφή προς την Ρωσία και το ξεπάγωμα των σχέσεων μεταξύ των ομόδοξων χωρών ήταν για το θεαθήναι. Ο Αλέξης είχε επιλέξει τον σύμμαχό του εμπαίζοντας την «ρώσικη αρκούδα.»

Εν έτει 2015 ο Αλέξης, τα ξέχασε εν μια νυχτί όλα όσα είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, δίνοντας τα σέβη του στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!