EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2 - 3

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2 - 3







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιο: Σύστημα μόνιμης κινητικότητας - Οι 4 άξονες

Eρχεται νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Eσωτερικών και Διοικητικής Mεταρρύθμισης μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν έτοιμο το σχέδιο.

Tο σύστημα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής καθηκόντων και θα συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα περιλαμβάνει όλες τις κενές θέσεις.

Αναλυτικά η κυβέρνηση έχει στο πλάνο της τέσσερις βασικούς άξονες:

Tην τελική απόφαση για την κινητικότητα του προσωπικού θα λαμβάνει η εκάστοτε υπηρεσία.

Mε τον τρόπο αυτόν θα εξορθολογιστεί η κατανομή πόρων, καθώς και η στελέχωση σε ολόκληρο τον τομέα της γενικής κυβέρνησης.

Το σύστημα διαμορφώνεται εφεξής με πλαίσιο την περιγραφή θέσεων εργασίας και στόχο τη βελτίωση της κατανομής και της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων.

Το νέο σύστημα κινητικότητας συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας («εσωτερική αγορά Εργασίας») και τον σχεδιασμό δράσης για εθελοντική μετακίνηση.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας για τις συντάξεις - Όλη η εγκύκλιος

H σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης ώστε από 01.01.2022 ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος για τους ασφαλισμένους όλων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 12.000 ημέρες ασφάλισης ή 40 έτη) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης) προβλέπεται από την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η εγκύκλιος 

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 94, τεύχος Α714.8.2015 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4336/2015 «Συνταξιοδοτικές διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης». Με την περίπτωση 1 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ανωτέρω νόμου αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε η παράγραφος 27 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α'). Έτσι, με την ανωτέρω διάταξη επέρχονται μεταβολές ως προς τα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, οι οποίοι είναι δικαιούχοι των κατωτάτων ορίων σύνταξης, και τροποποιείται η πρώτη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115, Α').

Επίσης, με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (ΦΕΚ 94, Α') αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε η παράγραφος 30 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80, Α').

Ειδικότερα:

α. Με την περίπτωση 1α της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 προβλέπεται ότι όσων η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος από τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης αρχίζει από την 1.7.2015 και εφεξής, λαμβάνουν μόνον το ποσό της σύνταξης που προκύπτει βάσει των οικείων καταστατικών και γενικών διατάξεων (οργανικό ποσό).
Εάν το προκύπτον οργανικό ποσό σύνταξης είναι κατώτερο του εκάστοτε προβλεπόμενου κατωτάτου ορίου, τότε χορηγείται το οργανικό αυτό ποσό σύνταξης. Μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010, καταβάλλεται το εκάστοτε προβλεπόμενο ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης.

Σε περίπτωση, βέβαια, που το οργανικό ποσό σύνταξης υπερβαίνει το ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης, τότε εξ' αρχής καταβάλλεται το οργανικό ποσό σύνταξης.

β. Με την περίπτωση 1β της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015 τροποποιείται η πρώτη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν.3863/2010 (Α'115).
Έτσι, ο υπολογισμός της σύνταξης βάσει του άρθρου 4 του ν. 3863/2010 ισχύει για τους υπαχθέντες σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο έως και την 31.12.2010 των οποίων η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος ή αναπηρίας αρχίζει από 1.1.2015.

γ. Με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν.4336/2015, με την οποία αντικαθίσταται, αφ' ης ίσχυσε, η παράγραφος 30 του άρθρου 1 του ν.4334/2015, προβλέπεται ότι τα ποσά κατωτάτων ορίων σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, που καταβάλλονται από τους οργανισμούς κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, όπως αυτά προβλέπονται από τις οικείες καταστατικές και γενικές διατάξεις, διατηρούνται μέχρι και 31.12.2021 στο ύψος που ισχύει την 31.7.2015.

δ. Με την υποπαράγραφο Ε3 προβλέπεται η σταδιακή σύμφωνα με τους πίνακες 1 και 2 αύξηση των ορίων ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης. Ειδικότερα, ορίζεται ότι από 01.01.2022 ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος για τους ασφαλισμένους όλων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 12.000 ημέρες ασφάλισης ή 40 έτη) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης), με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010 (11,Α).

Επιπλέον, από την ίδια ως άνω ημερομηνία προβλέπεται ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, όπου αυτή προβλέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, για όλους τους ασφαλισμένους των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.

Στις περιπτώσεις που δεν έχει θεμελιωθεί δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης, τα όρια ηλικίας αυξάνονται σταδιακά έως την 01.01.2022 στα προβλεπόμενα από τις ανωτέρω παραγράφους 1α και 1β, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 11 του ν.3863/2010 (115, Α'), σύμφωνα με τους πίνακες του άρθρου αυτού.

Από τις ανωτέρω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.

Τέλος, ορίζεται ότι θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση ή διευκρίνιση επί των ανωτέρω διατάξεων.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατρούγκαλος: Το μνημόνιο δεν περιέχει ποιες θα είναι οι ρυθμίσεις στα εργασιακά - Θα διαπραγματευτούμε ( σκ@τα )

«Το μνημόνιο δεν περιέχει ποιες θα είναι οι ρυθμίσεις στα εργασιακά. Προβλέπει απλώς να ληφθούν υπόψη οι καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. Αυτό είναι και ο λόγος η κυβέρνηση επιδιώκει το εργασιακό να μην αποτελέσει απλώς διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών αλλά ευρωπαϊκό» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μετά από συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους. Στις δηλώσεις του χαιρέτισε τη συμφωνία για παράταση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έως το τέλος του χρόνου μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση η συμφωνία αυτή «θα μας επιτρέψει να μπορέσουμε στο ενδιάμεσο να νομοθετήσουμε, ούτως ώστε να επανέλθει το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να ξαναγυρίσει η Ελλάδα σε αυτό που αποτελεί την ευρωπαϊκή κανονικότητα στο χώρο των εργασιακών σχέσεων, τη δυνατότητα δηλαδή των κοινωνικών συνομιλητών αυτοί να συναποφασίζουν τα θέματα τα σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς και τους υπόλοιπους όρους εργασίας».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προσέθεσε, μάλιστα, ότι αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει «το εργασιακό να μην αποτελέσει απλώς διμερές θέμα μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών μας αλλά ευρωπαϊκό. Ακριβώς γιατί το μνημόνιο δεν περιέχει ποιες θα είναι οι ρυθμίσεις στον τομέα αυτό. Προβλέπει απλώς να ληφθούν υπόψη οι καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.»

» Άρα, αν θα συμφωνήσουμε ότι συνιστά καλή ευρωπαϊκή πρακτική ο κοινωνικός διάλογος, ή αν θα συμφωνήσουμε ότι καλή ευρωπαϊκή πρακτική είναι αντίθετα η πλήρης απορρύθμιση και ελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων, αυτό θα προσδιορίσει όχι μόνο τι σημαίνει εργατικό δίκαιο στην Ελλάδα αλλά και τι θα συμβεί αύριο στη Ρώμη, στη Μαδρίτη και στο Παρίσι.»

» Γι' αυτό το λόγο την ερχόμενη εβδομάδα έχω συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η οποία πετύχαμε να αποτελεί τον θεσμικό σύμβουλο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και στις 12 Οκτωβρίου με έχει καλέσει η Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρουσιάσω τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και να ζητήσω, όπως έκανε ήδη ο πρωθυπουργός με τη δική του επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Επιτροπή Απασχόλησης να έχει ένα χαρακτήρα συνολικής εποπτείας της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά».

«Παράλληλα», πρόσθεσε, «όπως ξέρετε, εντός των επόμενων ημερών θα παραδοθούν και τα πορίσματα της επιτροπής για το Ασφαλιστικό, ούτως ώστε να έχουμε πλήρη δημόσιο διάλογο σε αυτά τα θέματα, για να επιστρέψουμε σε αυτό που αποτελεί ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο τόσο στα εργασιακά όσο και στο ασφαλιστικό».



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ... επιβεβαίωσε το σκληρό πορνό στον Προαστιακό! Ψάχνουν τον "υπεύθυνο"!

Έρευνα για την εικόνα από σκληρό πορνό που εμφανίστηκε σε οθόνη του σταθμού "Δουκίσσης Πλακεντίας" του Προαστιακού έχει ήδη αρχίσει, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που επιβεβαίωσε το ατυχές περιστατικό.

 Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, το πιθανότερο σενάριο είναι να "κρύβεται" κάποιος χάκερ πίσω από το συμβάν, ενώ διευκρινίζει ότι επρόκειτο για εικόνα και όχι βίντεο πορνό.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ερευνά συμβάν το οποίο σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, φέρεται να έλαβε χώρα στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» του Προαστιακού, με την προβολή παράνομου περιεχομένου από οθόνη ενημέρωσης δρομολογίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το πιθανότερο σενάριο είναι νεαρός χάκερ να “ανέβασε” εικόνα (επιφάνεια εργασίας υπολογιστή) για μερικά δευτερόλεπτα σε μια και μόνο οθόνη του σταθμού, και όχι βίντεο, παράνομου υλικού, προκειμένου να το τραβήξει φωτογραφία και στη συνέχεια να το αναρτήσει στο διαδίκτυο (social media), για να κάνει κάποιου είδους φάρσα (troll, viral, κλπ).

Σε καμία περίπτωση δεν προβλήθηκε σε σταθμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ταινία ακατάλληλου περιεχομένου ούτε υπήρξε καμία παραβίαση στα ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ούτε έγινε αντιληπτό κάτι τέτοιο από επιβάτες ή προσωπικό των σταθμών.

Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που έστησε όπως όλα δείχνουν νεαρός φαρσέρ, του οποίου τα ηλεκτρονικά ίχνη έχουν ταυτοποιηθεί, σε μία και μόνο οθόνη ενημέρωσης.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα".








ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιο: Αλλάζουν όλα από 15 Οκτωβρίου – Μειώσεις μισθών, αξιολόγηση και κινητικότητα

- Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο μέσα στο 2016 και μειώσεις μισθών από 10%
- Νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και νέο κύμα κινητικότητας
- Το πρώτο νομοσχέδιο έρχεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου με αλλαγές σε μισθούς και διοικητική διάρθρωση.

Νέες σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο δημόσιο με μια σειρά νομοσχεδίων που θα αλλάξουν το χάρτη μέχρι τα μέσα του 2016. Οι αλλαγές έρχονται με τη μορφή κατεπείγοντος καθώς υπάρχει συμφωνία στο νέο μνημόνιο τόσο για διαρθρωτικές αλλαγές όσο όμως και για μειώσεις του μισθολογικού κόστους. Έτσι αναμένεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να έχει αναρτηθεί στη διαύγεια το πρώτο νομοσχέδιο με αλλαγές σε μισθούς και διοικητική διάρθρωση.

Οι αλλαγές που αφορούν στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων έχουν να κάνουν με ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισ7θό για τα ειδικά μισθολόγια και τη διατήρηση μόνο τεσσάρων επιδομάτων τα οποία ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα. Επίδομα θέσης ευθύνης, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κίνητρο επίτευξης στόχων και οικογενειακή παροχή είναι τα μόνα επιδόματα που θα μείνουν. Παράλληλα έρχεται γενική μείωση αποδοχών της τάξης του 10%, αλλά και συγχώνευση των 20 ειδικών μισθολογίων σε 10, αλλά και μείωση της προσωπικής διαφοράς την οποία λαμβάνουν σήμερα περίπου 65.000 υπάλληλοι. Συνολικά αναμένεται να επηρεαστούν τουλάχιστον 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε ό,τι αφορά στους μισθούς.

Παράλληλα έρχεται ένα δεύτερο κύμα κινητικότητας το οποίο θα είναι εθελοντικό (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) για την κάλυψη κενών θέσεων, ενώ παράλληλα θα τρέξει η δημιουργία του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων με καταγραφή θέσεων, καθηκόντων και προσόντων, βασικό εργαλείο για την κινητικότητα. Αμέσως μετά αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, από προϊσταμένους, υφισταμένους, αλλά και τους πολίτες. Τέλος αναμένεται η αναβάθμιση του ρόλου του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης σε κεντρικό γνωμοδοτικό συμβούλιο.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίθεση Σταύρου Καλαφάτη στον Γιάννη Μπουτάρη για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τον κατηγόρησε ότι "βολοδέρνει, φάσκει και αντιφάσκει" όσον αφορά το έργο του Μετρό.

Επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή το θέμα του Μετρό εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το μεσημέρι, στο δημαρχείο.
Ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε πως "δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνιδάκια με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της πόλης", υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως "οποιαδήποτε αλλαγή, κατάργηση του σταθμού της οδού Βενιζέλου, θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες" και "περαιτέρω ταλαιπωρία των επαγγελματιών της περιοχής".

"Ποιος θα αναλάβει το κόστος ενός φιάσκου στυλ υποθαλάσσιας;", αναρωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας τη δική του πρόταση να απομακρυνθούν τα αρχαία, να γίνει ο σταθμός της Βενιζέλου και στη συνέχεια να επιστρέψουν οι σημαντικές αρχαιότητες.

Κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι "βολοδέρνει, φάσκει και αντιφάσκει" όσον αφορά το έργο του Μετρό και πως "κινήθηκε εν κρυπτώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης" σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τις αρχαιότητες.

"Δύσκολο να μπει κάποιος στο μυαλό ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον του συγκεκριμένου. Δεν θα μιλήσω για κωλύματα, εμμονές, σκοπιμότητες. Βλέπω το αποτέλεσμα του χειρισμού και δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος" κατέληξε ο κ. Καλαφάτης, σε ερώτηση εάν πιστεύει πως ο κ. Μπουτάρης έχει κάποια σκοπιμότητα.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μην καταντάς

 Γράφει η Κατερίνα Γκαράνη

Παίζουν με την υπομονή και τις αντοχές ενός λαού κρυμμένοι πίσω από την ασυλία του κοινοβουλίου που τους έδωσε η μειοψηφία. Θεωρούν ότι είναι άκρως φυσιολογικό η ζωή των πολιτών να ξεκινά από το πρωί με κατήφεια, να κυλά με μία αγωνία χρεών και να κλείνει μετρώντας κέρματα για το αν θα βγει το καρβέλι ψωμί της επόμενης ημέρας. Αυτό δεν είναι ζωή και όσο κι αν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που θα βγάλει τους τροχούς από την λάσπη η εμπειρία όσων έχουν εργαστεί σκληρά και ξέρουν τι σημαίνει αγορά, κόστος, κέρδος, ζημία έρχεται και τους προσγειώνει στην πραγματικότητα.

Αν θεωρούν ότι θα τραβήξει για πολύ ακόμη η κατάσταση των βασιλικών διαταγμάτων που αντισυνταγματικά υπογράφονται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για να κλείνουν τις τρύπες του κρατικού προϋπολογισμού και των απαιτήσεων των κατοχικών δυνάμεων, πλανώνται.

Όσο και να θεωρούν ότι κρατάν από το λαιμό δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους για το σίγουρο ποσό μηνιαίως των 560 ευρώ και 360 ευρώ αντίστοιχα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το δημιουργούν δύο κατώτατες οικονομικές τάξεις σε μια χρεοκοπημένη χώρα είναι δυναμίτης που αργά ή γρήγορα θα σκάσει. Ακόμα και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα δίνεται μέσω Ταμείου Φτώχειας δεν θα είναι ικανό να κρατήσει σε ύπνωση έναν λαό. Μπορεί να κρατήσει μερίδα αυτού, αλλά δεν γίνεται να κρατήσει το σύνολο σε καταστολή.

Δεν είμαστε ούτε στην δεκαετία του '50, ούτε του '60. Όλοι οι εν ζωή Έλληνες ακόμα και οι πιο φτωχοί έχουν ζήσει σε δυτική κοινωνία. Δεν είμαστε λαός που μεγάλωσε, δραστηριοποιήθηκε και εργάστηκε σε σοβιετικό κράτος. Την Coca Cola δεν την μυθοποιούμε γιατί το σήμα της ήταν πιο οικείο ακόμα και από την ελληνική σημαία. Μεγαλώσαμε πληρώνοντας τα δικαιώματά μας να κάνουμε ιατρικές εξετάσεις κάθε εξάμηνο και όχι να παρακαλάμε την Παναγία μην μάς βρει κάτι και δεν έχουμε νοσηλευτική κάλυψη. Γνωρίσαμε τον κόσμο ταξιδεύοντας και όχι μέσα από παράνομα περιοδικά που διακινούνταν κάνοντας την φαντασία να οργιάζει ότι "η δύση είναι ο παράδεισος". Είχαμε την ελευθερία να φύγουμε όποτε θέλαμε και όχι να αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε στο διαδίκτυο για μια δουλειά καθαρίστριας στην Σουηδία ή στην Γερμανία.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το σχέδιο των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα ήταν καταρχάς να συνηθίσουμε την κατάντια. Όχι την φτώχεια αλλά την κατάντια. Σε ένα φτωχό κράτος δεν μπαίνεις στην διαδικασία να εξετάσεις γιατί είσαι φτωχός. Σε ένα Κράτος όμως που υπογράφει διακίνηση δις ευρώ το μήνα βλέποντας τις Αντουανέτες και Λουδοβίκους βουλευτές μαζί με τους χορηγούς τους να έχουν γίνει πλουσιότεροι λόγω της κατάντιας των πολιτών, το μάτι γυρίζει ανάποδα.

Έχουν βάλει πλώρη να καταστήσουν έναν λαό να θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα έχει ρεύμα όταν οι πρόγονοί του το '50 έδωσαν περιουσίες για να τραβηχτεί ένα καλώδιο που θα φέρει ρεύμα στο σπίτι. Έδωσαν περιουσίες για μια τηλεφωνική σύνδεση στον ΟΤΕ που η νυν κυβέρνηση χαρίζει στην Ντόιτσε Τέλεκομ γιατί έτσι γουστάρει. Έφτυσαν αίμα να χτίσουν ένα σπίτι που οι υποτακτικοί υπουργοί των κυβερνήσεων βγάζουν στο σφυρί για 1,000 ευρώ χρέος στο Δημόσιο με μία ελαφρότητα λες και μιλάνε για τσίχλες. Έχτισαν δημόσια νοσοκομεία με φόρους και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία ίσα με το χρέος που αποδέχεται και η κυβέρνηση της αριστεράς για να μάς πουν σήμερα "δεν έχουν γάζες και ιώδιο".

Θέλουν να καταντάς. Να συνηθίζεις. Να αποδέχεσαι αδιαμαρτύρητα λέγοντας "δόξα τω θεώ". Εσύ, που έριχνες καντήλια σε όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου και των συναλλαγών σου. Σε έφτασαν να μουτζώνεις κάθε πρωί τον εαυτό σου και να κρεμάς με το ζόρι την σημαία της αξιοπρέπειάς σου μεσίστια για να μην κάνεις φασαρία και γίνεις αντιληπτός από την εξουσία. Η κατάντια της εξουσίας να γίνει η αντανάκλασή σου. Να λες αυτοί μου αξίζουν και να κρύβεσαι πίσω από την φούστα της αορατότητας για να την "βγάλεις" και σήμερα χωρίς πρόστιμα και χωρίς κυρώσεις.

Αυτό δεν είναι ζωή, είναι το όνειρο δίποδων της μπάτσας που πήραν την εξουσία καταντώντας σε. Βάζεις να κρατά τσίλιες το παιδί σου για να πουλήσεις τυρόπιτα χωρίς να κόψεις απόδειξη μη και σε βρουν τα ΜΑΤ της εφορίας και σε βάλουν φυλακή. Λες και δεν προπληρώνεις 300% φόρο μόνο και μόνο που άνοιξες επιχείρηση. Σε βάζουν να υπογράφεις δόσεις για χρέη που αυτοί σου φόρτωσαν και αδειάζεις μέσα σου κάθε φορά που στον γκισέ ο υπάλληλος της Γκεστάπο σου λέει "έτσι λέει η νέα διάταξη". Η διάταξη του Βασιλέα!

Αν έχεις πάρει απόφαση ότι το κυνήγι της ζωής σου θα περιοριστεί στο που θα βρεις φθηνό μακαρόνι, φθηνό κωλόχαρτο και μέσον να πάρεις τα φάρμακα σου, τότε ήδη κατάντησες. Τότε έχουν ήδη νικήσει.

  πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιτροπή Σοφών: Εξίσωση προς τα κάτω των παροχών με βάση ενιαίους κανόνες

Η θέσπιση ενιαίων κανόνων εισφορών και παροχών για όλα τα ταμεία στα πρότυπα του ΙΚΑ ήταν το θέμα που απασχόλησε σήμερα τη συνεδρίαση της επιτροπής σοφών, η οποία την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι έτοιμη να παραδώσει το πόρισμά της για τη νέα αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού.

Ομάδα εργασίας θα καταθέσει προτάσεις για τον ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων ώστε να μην υπάρχουν στρεβλώσεις από ταμείο σε ταμείο, κάτι που θα οδηγήσει σε εξίσωση προς τα κάτω των προνομιακών παροχών.

Η «ποσοτικοποίηση» των προτάσεων αποτελεί το μεγάλο αγκάθι καθώς η ασφαλιστική μεταρρύθμιση εξπρές θα πρέπει να καλύψει την μνημονιακή δέσμευση για την εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ (περίπου 1,8 δισ. ευρώ) από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί θα παράσχουν τεχνική βοήθεια στην ποσοτικοποίηση ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να εγκριθούν χωρίς καθυστέρηση από τους δανειστές.

Οι νομικοί της επιτροπής επεσήμαναν την ανάγκη οι ρυθμίσεις να ελεγχθούν διεξοδικά ως προς την συνταγματικότητα τους ώστε να μην προσκρούσουν στο ΣτΕ όπως συνέβη με τις περικοπές των συντάξεων το 2012.

Το πόρισμα που θα δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους για διαβούλευση θα αποτελεί σύνθεση των προτάσεων που κατατέθηκαν με στόχο την άμβλυνση των επώδυνων μνημονιακών μέτρων τα οποία θα πρέπει να «κλειδώσουν » έως το τέλος Οκτωβρίου και να υλοποιηθούν από την 1/1/2016.

Πάντως, ανεξαρτήτως του «μοντέλου» που θα επιλεγεί η επιτροπή έχει προτείνει να ισχύσει μεταβατική περίοδος για την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων ώστε να μη θιγούν τα ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ωστόσο η προσέγγιση του υπουργείου είναι μην «πνιγεί» και πάλι η μεταρρύθμιση σε μεταβατικές περιόδους και οι αλλαγές να ισχύσουν για όσους υπέβαλαν η θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 30 Ιουνίου 2015.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που συναντήθηκαν  με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο σχολίασαν ότι ο «εξορθολογισμός και τα ενιαία κριτήρια» που επικαλείται η κυβέρνηση είναι το περιτύλιγμα του νέου σφαγιασμού στην κοινωνική ασφάλιση.

Επέκριναν ακόμη την αναφορά του Υπουργού στη συνταξιοδότηση ανδρών-γυναικών. Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η ισότητα στα δύο φύλα σημαίνει και πλήρη ταύτιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων ανάμεσα τους, άποψη που οδηγεί στην άγρια εκμετάλλευση των γυναικών.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει για 400.000 εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται με 35ετία

Οι πέντε ανατροπές με τους νόμους που ήδη ψηφίστηκαν.

Πέντε ανατροπές στη συνταξιοδότηση 400.000 εργαζομένων σε Δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, ΔΕΚΟ, τράπεζες, καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες που συνταξιοδοτούνται με διατάξεις 35ετίας φέρνουν οι αλλαγές που νομοθετήθηκαν πριν από ενάμιση μήνα για τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι αλλαγές είναι:

1. Αυξάνεται άμεσα, έως 6 μήνες, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, εφόσον συμπληρώνουν μέσα στο 2015 και μετά την ψήφιση του νόμου το 58ο ή το 59ο έτος, αν πρόκειται για μισθωτούς με ασφάλιση σε Δημόσιο, ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών, και το 60ό έτος, αν πρόκειται για ασφαλισμένους στα Ταμεία των ελεύθερων ή ανεξάρτητων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ). Ο νόμος ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στις 14/8/2015, ενώ η ισχύς του, σύμφωνα με το τελευταίο άρθρο, αρχίζει από τις 19/8/2015, που είναι η ημερομηνία υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης. Στις εγκυκλίους που ετοιμάζονται θα αποσαφηνιστεί αν η ημερομηνία που θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της ηλικίας των 58-60 ετών θα είναι η 14η ή η 19η Αυγούστου 2015. Οι νομικές υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών συγκλίνουν στην άποψη ότι ο νόμος αρχίζει να εφαρμόζεται από την ημερομηνία που προσδιορίζεται με ειδικό άρθρο, δηλαδή από τις 19/8.

2. Θεσπίζεται όριο ηλικίας για τους παλαιότερους -μέχρι το 1982- ασφαλισμένους, οι οποίοι, ενώ μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου μπορούσαν να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας μόλις συμπλήρωναν την 35ετία, τώρα θα πρέπει να συμπληρώσουν και το 58ο έτος και να συνταξιοδοτηθούν με τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας. Αυτή η διάταξη εγκλωβίζει χιλιάδες ασφαλισμένους και ανεβάζει την ηλικία αποχώρησης έως και 7 έτη.

3. Αυξάνεται το όριο ηλικίας για τους ασφαλισμένους (κυρίως του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ) που συμπλήρωσαν 37 έτη έως το 2012 αλλά συμπληρώνουν το 60ό έτος μετά το νέο νόμο. Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει και αύξηση του ορίου ηλικίας, αλλά και επιπλέον έτη ασφάλισης, πέραν και των 40 ετών. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος που είχε 37 έτη το 2012, και ήταν 56 ετών, αν συμπληρώνει το 60ό έτος το 2016 θα φορτωθεί 5 μήνες επιπλέον στην ηλικία αποχώρησης και θα συνταξιοδοτηθεί στα 60,5 με συνολικό χρόνο ασφάλισης 41 έτη.

4. Διατηρείται το παλιό καθεστώς για τον υπολογισμό της σύνταξης για τους εργαζομένους σε ΔΕΚΟ-τράπεζες, οι οποίοι έχουν δικαίωμα, βάσει των καταστατικών διατάξεων των Ταμείων τους, να δηλώσουν αποχώρηση για σύνταξη στην υπηρεσία τους μέχρι 31/12/2014 και να υποβάλουν την αίτηση συνταξιοδότησης μέσα στο 2015, χωρίς να επηρεαστούν από το νέο τρόπο υπολογισμού.

5. Καταργείται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 25ετία στο Δημόσιο. Μέχρι την ψήφιση του νόμου οι υπάλληλοι μπορούσαν να «κλειδώσουν» την ηλικία αποχώρησής τους με το όριο ηλικίας που ίσχυε όταν συμπλήρωναν την 25ετία. Με το νέο νόμο, η δυνατότητα αυτή καταργείται και πλέον όσοι συμπληρώνουν την ηλικία εξόδου μετά την ψήφιση των νέων συνταξιοδοτικών διατάξεων θα αποχωρούν με αυξημένο όριο ηλικίας.

Για παράδειγμα, με τις παλιές διατάξεις ένας υπάλληλος που είχε 25 έτη ασφάλισης το 2012 θα έπαιρνε σύνταξη όποτε συμπλήρωνε το 59ο έτος και είχε συνολικά 37 έτη ασφάλισης. Αν δηλαδή συμπλήρωνε τα 59 το 2020, θα έβγαινε στη σύνταξη. Με το νέο νόμο, θα έχει αύξηση του ορίου ηλικίας και, αν συμπληρώνει τα 59 το 2020, θα συνταξιοδοτηθεί στα 61,3 μήνες.




Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

1,2 εκατομμύρια οχήματα της Skoda εφοδιασμένα με το λογισμικό της VW

Ο εκπρόσωπος της τσεχικής εταιρείας Skoda, Γιόζεφ Μπάλαζ, παραδέχτηκε την Δευτέρα, ότι 1,2 εκατομμύρια οχήματα της εταιρείας διαθέτουν το «πειραγμένο» λογισμικό της VW.

Σύμφωνα με τον κύριο Μπάλαζ, τα οχήματα της εταιρείας που διαθέτουν το λογισμικό της VW το οποίο παραποιεί τα αποτελέσματα ελέγχων για τις εκπομπές καυσαερίων, έχουν κατασκευαστεί στο παρελθόν, κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο και ο αριθμός τους ανέρχεται στο 1,2  εκατομμύρια.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, σημείωσε ότι τα οχήματα είναι απολύτως ασφαλή για να κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ το υπουργείο μεταφορών της Τσεχίας, έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα οχήματα θα ανακληθούν με σκοπό να περάσουν από έλεγχο.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το παθητικό κάπνισμα σοβαρός εχθρός για τα παιδιά με άσθμα

Τις επιπτώσεις για την υγεία των καπνιστών τις γνωρίζουμε πολύ καλά. Όπως το ίδιο αρχίζουμε να μαθαίνουμε και τις επιβλαβείς επιπτώσεις από το παθητικό κάπνισμα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, παιδιά που υποφέρουν από άσθμα είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα και να νοσηλευθούν στο νοσοκομείο, όταν ζουν στο ίδιο σπίτι με καπνιστή. Η έρευνα ανέλυσε στοιχεία από 25 ήδη δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά 430.000 παιδιά και τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Annals of Allergy, Asthma and Immunology.

Όσα παιδιά έπασχαν από άσθμα και είχαν εκτεθεί σε παθητικό κάπνισμα, είχαν 66% περισσότερες πιθανότητες να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και 85% να νοσηλευθούν σε σύγκριση με άλλα που δεν ήταν σε περιβάλλον με καπνό

Για τα παιδιά με άσθμα, η εισπνοή του καπνού του τσιγάρου συσχετίστηκε επίσης με υπερτριπλάσιο κίνδυνο κακής πνευμονικής λειτουργίας και 32% περισσότερες πιθανότητες συμπτωμάτων συριγμού.

Ο Δρ Τζόσι, επικεφαλής της μελέτης αναφέρει: «Αν και είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το παθητικό κάπνισμα προκαλεί έξαρση των συμπτωμάτων του άσθματος, τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν το μέγεθος του κινδύνου στον οποίο τίθενται τα παιδιά. Φυσικά υπάρχει και η εναλλακτική λύση της διακοπής του καπνίσματος από τους γονείς που δεν θέλουν την επιδείνωση της υγείας του παιδιού τους. Παράλληλα, τα παιδιά παίρνουν ένα καλό μάθημα ότι δεν πρέπει να υιοθετήσουν την κακή συνήθεια του καπνίσματος».

Τα αίτια που προκαλούν το παιδικό άσθμα δεν είναι ξεκάθαρα. Για παράδειγμα η έκθεση στο τσιγάρο ή ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως επίσης και συγκεκριμένες λοιμώξεις των αεραγωγών σε πρώιμη ηλικία συντελούν στην επιδείνωση ή στην εμφάνιση των συμπτωμάτων άσθματος.Επίσης, συγκεκριμένες ιογενείς λοιμώξεις, αλλεργίες, η σωματική άσκηση, η αλλαγή του καιρού και η εισπνοή τοξινών.

To άσθμα είναι μια κοινή χρόνια φλεγμονώδης πάθηση των αεραγωγών που χαρακτηρίζεται από διάφορα επαναλαμβανόμενα συμπτώματα, μεταβλητή στένωση των αεραγωγών και βρογχόσπασμο. Στα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνονται: συριγμός, βήχας, αίσθημα σύσφιξης στο θώρακα και δύσπνοια. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εκτιμάται ότι 235 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από άσθμα, στη παγκόσμια κλίμακα.

Για τον έλεγχο των συμπτωμάτων, σήμερα, υπάρχουν διαθέσιμα αποτελεσματικά φάρμακα, αλλά το άσθμα μπορεί να καταστεί επικίνδυνο για την επιβίωση του ασθενή όταν δεν είναι υπό έλεγχο.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αμοραλισμός

Επειδή το έγκλημα είναι μέρος του επαγγέλματος των στελεχών της Volkswagen, τότε πρόκειται για επαγγελματίες εγκληματίες – ενώ λόγω του ότι αφορούσε συλλογικές ενέργειες, ολόκληρη η επιχείρηση είναι μία εγκληματική συμμορία   
.
Άρης Οικονόμου

Εμείς οι Έλληνες, ως εκλογείς όσον αφορά τις εκάστοτε κυβερνήσεις μας, έχουμε κάνει πάρα πολλά λάθη – οπότε δίκαια τιμωρούμαστε, θα ισχυριζόταν κανείς, ενώ πολύ σωστά κατηγορούμε τον εαυτό μας, ασκώντας αυτοκριτική, για τη διαφθορά, για τη διαπλοκή, για τη φοροδιαφυγή, για τα παραποιημένα στοιχεία που στείλαμε στην Ευρώπη με στόχο την είσοδο μας στη νομισματική ένωση κοκ.

Εν τούτοις, δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου – οπότε, λογικά, οφείλουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας και τη χώρα μας με άλλους λαούς και με άλλα κράτη, έτσι ώστε να είμαστε δίκαιοι όσον αφορά την αυτοκριτική μας.

Στα πλαίσια αυτά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τι συμβαίνει στην Ολλανδία, στη βασίλισσα της φοροδιαφυγής (άρθρο), τα σκάνδαλα του προέδρου της Κομισιόν όταν ήταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, τα οποία φυσικά δεν παραμένουν μόνο ατιμώρητα, αλλά συνεχίζονται, τη νόμιμη φοροδιαφυγή των αμερικανικών πολυεθνικών που εδρεύουν στην Ιρλανδία, τις offshore στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, στις Βρυξέλες, τη φοροδιαφυγή στη Γερμανία (άρθρο), τις κλοπές των τραπεζών, τις ληστρικές επιδρομές του ΔΝΤ ανά τον κόσμο και, τέλος, τη μεγάλη απάτη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας – η οποία ασφαλώς δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα, ενώ μπροστά της ωχριούν οι παραποιημένες «ελληνικές στατιστικές» (Greek Statistics).

Παρά το ότι λοιπόν δεν έχει κανένας το δικαίωμα του συμψηφισμού, με την έννοια πως δεν δικαιολογείται ένα έγκλημα επειδή όλοι οι άλλοι είναι «κατά συρροή» εγκληματίες, όταν πρόκειται για «αδικήματα» που αφορούν την Οικονομία το θέμα αλλάζει – επειδή εύλογα δεν μπορεί να επιβιώσει μία έντιμη χώρα, όταν οι υπόλοιπες, ιδίως οι μεγαλύτερες, κλέβουν και εξαπατούν τους πάντες.

Πριν από όλες η Γερμανία, η οποία χρησιμοποίησε το ευρώ κυριολεκτικά για να ληστέψει τους εταίρους της – αρχικά υιοθετώντας την πολιτική του μισθολογικού dumping για να δημιουργήσει τεράστια πλεονάσματα στο ισοζύγιο της και στη συνέχεια επιβάλλοντας την πολιτική λιτότητας. 
Ακόμη χειρότερα, λιτότητα σε συνδυασμό με μνημόνια στις περισσότερο αδύναμες χώρες – με στόχο να λεηλατήσει τόσο τη δημόσια, όσο και την ιδιωτική περιουσία τους, μετατρέποντας τες σε αποικίες χρέους.

Πώς μπορεί να επιβιώσει επομένως μία χώρα όταν τα ισχυρότερα κράτη την κλέβουν ασύστολα, όταν τα γειτονικά της ασθενέστερα έχουν φορολογικούς συντελεστές που δεν ξεπερνούν το 10% ή όταν της επιβάλλονται εγκληματικά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και εξαθλιώνουν τον πληθυσμό της; Που ωφελεί τότε η αυτοκριτική, καθώς επίσης η ενοχοποίηση όλων των κυβερνήσεων της;

Περαιτέρω, αρκετοί κατέληξαν να κατηγορούν το ευρώ για τα προβλήματα των χωρών τους, αντί τον αμοραλισμό της Γερμανίας – η οποία δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά για τα εθνικά της συμφέροντα. Επειδή όμως τα εθνικά της συμφέροντα είναι συνυφασμένα με αυτά της βαριάς βιομηχανίας της (όλοι οι υπόλοιποι Γερμανοί δεν υποφέρουν λιγότερα δεινά από τους Πολίτες των άλλων χωρών), η οποία χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον για να αυξήσει τα κέρδη και την ισχύ της, η Ευρώπη οδηγήθηκε στα σημερινά αδιέξοδα.

Σωστά λοιπόν διαπιστώνει το Spiegel πως δεν εξαπατούν μόνο οι τράπεζες αλλά, επίσης, οι βιομηχανίες – κρίνοντας από το σκάνδαλο της Volkswagen και προσθέτοντας μία τρίτη λέξη στο σλόγκαν της εταιρείας «Το αυτοκίνητο», η οποία δεν είναι άλλη από την: «Η απάτη».

Εύλογα αναρωτιέται επομένως, πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς μία επιχείρηση, η οποία χρησιμοποιεί τόσο την ισχύ της, όσο και την τεχνολογία για να παρανομήσει – καθώς επίσης τα στελέχη της, τα οποία πηγαίνουν καθημερινά στα γραφεία τους για να βρουν τον τρόπο, με τον οποίο θα αποφύγουν την τήρηση των νόμων. Συμπεραίνει δε πως επειδή το έγκλημα είναι μέρος του επαγγέλματος τους, τότε πρόκειται για επαγγελματίες εγκληματίες – ενώ λόγω του ότι αφορούσε συλλογικές ενέργειες, ολόκληρη η επιχείρηση είναι μία εγκληματική συμμορία.

Όσον αφορά τώρα τα κίνητρα των εγκλημάτων, τα οποία υποθέτει πως δεν περιορίζονται στο λογισμικό της απάτης, τα περιγράφει με μία και μόνο λέξη: Ως την (αχόρταγη) πλεονεξία μίας ισχυρότατης βιομηχανίας, η οποία απασχολεί 600.000 εργαζομένους σε 119 εργοστάσια, με τζίρο της τάξης των 200 δις €.

Υπενθυμίζει ταυτόχρονα τα «διδάγματα» ενός χρηματομεσίτη προς τους φοιτητές αμερικανικού πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον οποίο η πλεονεξία είναι θεμιτή και υγιής – προτρέποντας τους ακροατές του να είναι πλεονέκτες, επειδή έτσι θα αισθάνονται καλύτερα (αργότερα καταδικάσθηκε σε τριάμισι χρόνια φυλακή, καθώς επίσης σε 100 εκ. $ πρόστιμο, λόγω παράνομης εσωτερικής πληροφόρησης).

Τέλος, θεωρεί πως το κακό ξεκίνησε όταν ο νόμος άρχισε να διαχωρίζει τα άτομα από τις εταιρείες – τα φυσικά πρόσωπα δηλαδή από τα νομικά. Η αιτία είναι το ότι, υπάρχει μία πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ των φυσικών, καθώς επίσης των νομικών προσώπων – το γεγονός πως τα φυσικά πρόσωπα έχουν συνείδηση και αισθάνονται τύψεις (διαφορετικά είναι ψυχοπαθή), ενώ τα νομικά δεν έχουν και δεν αισθάνονται τίποτα.

Επομένως, οι επιχειρήσεις που δεν ανήκουν σε ένα άτομο αφενός μεν είναι ψυχοπαθείς οργανισμοί, αφετέρου μπορούν να εγκληματούν και να κλέβουν, χωρίς να νοιώθουν τύψεις συνείδησης – κάτι που συμβαίνει τόσο περισσότερο, όσο μεγαλύτερες είναι. Το γεγονός δε ότι, η Volkswagen είναι μία πολύ μεγάλη επιχείρηση, οδηγεί στο συμπέρασμα πως η ψυχοπάθεια της, ο υπέρτατος αμοραλισμός της, δεν είναι καθόλου παράδοξος.

Συνεχίζοντας, τα νομικά πρόσωπα θεωρούν πως «εξαγνίζονται» αυτόματα, εάν παραιτηθεί ο φυσικός γενικός διευθυντής τους – ο οποίος συνήθως συμπεριφέρεται συντετριμμένα, ισχυριζόμενος πως δεν γνώριζε τίποτα για να αποφύγει την ποινική δίωξη, όπως στο παράδειγμα της VW. Κάτι ανάλογο ισχυρίσθηκε άλλωστε και η καγκελάριος, παρά το ότι τεκμηριώθηκε πως ήταν εν γνώσει ακόμη και της Κομισιόν – η οποία ασφαλώς δεν το κράτησε μυστικό από τη γερμανική κυβέρνηση.

Βέβαια, επειδή ο πρόεδρος της VW είναι υπεύθυνος απέναντι στους μετόχους της εταιρείας, όσον αφορά το κόστος των αποφάσεων του (στην προκειμένη περίπτωση όφειλε να ζυγίσει το κόστος τυχόν σύλληψης της VW, σε σχέση με την ωφέλεια της), δεν πρόκειται να αποφύγει τελικά την τιμωρία – εκτός εάν είναι σε θέση να εκβιάσει όποιους πρέπει, κάτι που δεν μπορεί φυσικά να αποκλεισθεί.

Ολοκληρώνοντας, έχει ασφαλώς ενδιαφέρον το ότι, ο πρόεδρος της VW ανήκε στους ένθερμους υποστηρικτές της συμφωνίας ΤΤΙΡ (άρθρο) – με την έννοια πως, εάν είχε υπογραφεί πριν το σκάνδαλο της εκπομπής ρύπων, θα είχε εμποδίσει τις αγωγές εναντίον της VW, καταθέτοντας απλά μία αγωγή προστασίας της εταιρείας του από τυχόν ζημίες.

Το γεγονός αυτό θεωρείται πρόοδος, με βάση τη συμφωνία – όπου εύλογα αναρωτιέται κανείς για ποιόν. Δυστυχώς όμως, ελάχιστοι Ευρωπαίοι Πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει τα επακόλουθα μίας τέτοιας συμφωνίας – εύλογα, αφού οι διατάξεις της κρατούνται μυστικές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
.
ΥΓ: Επόμενη στο σκάνδαλο εκπομπής ρύπων η Audi – με 2,1 εκ. αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 1,42 εκ. στη δυτική Ευρώπη, τα 577.000 στη Γερμανία και τα 13.000 στις Η.Π.Α. Η VW δήλωσε επί πλέον ότι, 11 εκ. δικά της αυτοκίνητα παγκοσμίως έχουν το παραποιημένο λογισμικό – απολύοντας σήμερα τρία στελέχη από το διοικητικό της συμβούλιο.
Με στόχο τώρα να απαλύνουν τις συνέπειες της απάτης, οι αρμόδιες Αρχές της χώρας απείλησαν ότι θα θέσουν εκτός λειτουργίας όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με το λογισμικό – το οποίο όμως έντεχνα δεν χαρακτηρίζουν ως παραποιημένο, αλλά ως απαγορευμένο. Προφανώς η υπόθεση θα έχει συνέχεια, τεκμηριώνοντας σε πόσο μεγάλο βαθμό έχει βυθιστεί στη διαφθορά η Γερμανία.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ σε έξι κοσμοπολιτικά νησιά

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών τα πρώτα νησιά στα οποία καταργείται από την 1η Οκτωβρίου το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ. Πρόκειται για την Μύκονο, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, την Νάξο και τη Σκιάθο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

«Από 1.10.2015 στα νησιά Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος θα ισχύσουν οι συντελεστές 6%, 13% και 23% που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα.

» Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι για την κυβέρνηση πολιτική αναγκαιότητα (και όχι επιλογή) που προκύπτει από τη συμφωνία με τους θεσμούς και βασικό στάδιο για να προχωρήσει η αξιολόγηση και τα επόμενα βήματα.

» Τα προβλήματα των νησιών μας είναι γνωστά και αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε πολλούς τομείς. Ειδικά για τα θέματα φορολογίας, επισημαίνουμε:

Όπως αναλυτικά έχει συμφωνηθεί (από τον Ιούλιο 2015, στις προαπαιτούμενες δράσεις) οι αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ θα αναθεωρηθούν το 2016, με την προϋπόθεση ότι τα έσοδα από την φοροδιαφυγή, θα είναι μεγαλύτερα από τα προϋπολογισθέντα. Στην κατεύθυνση αυτή επικεντρώνει όλο το οικονομικό επιτελείο τις προσπάθειές του.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα θεσπιστούν κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα, για την αποζημίωση των κατοίκων εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Στις αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην φορολογία εισοδήματος, θα υπάρξουν τέτοια μέτρα.

Οι φορολογικοί έλεγχοι στην τουριστική περίοδο, δημιουργούν ένα νέο φορολογικό τοπίο, τα έσοδα του οποίου θα επιτρέψουν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ανακουφίσουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Η επιλογή των προαναφερόμενων νησιών, έγινε με μετρήσιμα, ενιαία και διαφανή κριτήρια, όπως θα γίνει και για τις άλλες δύο ομάδες νησιών (από 1.6.2016 και 1.1.2017). Τα απομακρυσμένα νησιά θα μπουν στην τελευταία ομάδα. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ρόδος με βάση κριτήρια όπως ο πληθυσμός (115.490) και οι αφίξεις τουριστών το 2014 που ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξάνθη: Άνεργος έβαλε τέλος στη ζωή του

Τέλος στην ζωή του αποφάσισε να δώσει ο άνεργος άνδρας, που έμενε μόνος του σε διαμέρισμα στο κέντρο της Ξάνθης.

Πρόκειται για έναν 46χρονο που δεν είχε δώσει σημεία ζωής με αποτέλεσμα οι άνθρωποι από το περιβάλλον του να ανησυχήσουν και να ειδοποιήσουν τις Αρχές. Αστυνομικοί κατόπιν εισαγγελικής εντολής μπήκαν στο σπίτι του άνδρα εντοπίζοντάς τον νεκρό.

Εξ αρχής το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας αποκλείστηκε μιας και φαίνεται πως βρέθηκε σημείωμα στο οποίο αναφέρονταν οι λόγοι που οδήγησαν τον αυτόχειρα στην πράξη του.

Η σωρός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, για ιατροδικαστική εξέταση ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ίδιος έβαλε τέλος στην ζωή του κόβοντας τις φλέβες του μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού του.



Πηγή: xanthinea



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο 9 εκατ. ευρώ καταγγέλλει η Δούρου

Τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ζήτησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για την έρευνα στον ΕΔΣΝΑ σχετικά με τα αίτια πρόκλησης αδικαιολόγητα υψηλών τόκων υπερημερίας σε βάρος της περιουσίας του κατά συνέπεια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Συγκεκριμένα το ιστορικό έχει ως εξής:
Κατατέθηκαν στη νέα Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έγγραφα κοινοπραξιών που αφορούσαν σε συμβάσεις που είχε συνάψει ο Σύνδεσμος με αυτές, με τα οποία οι εν λόγω κοινοπραξίες ζητούσαν την άμεση πληρωμή τόκων υπερημερίας, συνολικού ποσού σχεδόν 9 εκατομμυρίων ευρώ (!) προς όφελος των κοινοπραξιών και σε βάρος του ΕΔΣΝΑ. Η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ζήτησε άμεσα ενημέρωση από την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και διαπίστωσε ότι οι τόκοι υπερημερίας προέκυψαν από την υπερβολική καθυστέρηση πληρωμής πιστοποιήσεων από συμβάσεις με αποτέλεσμα την πρόκληση τοκοφορίας με το δυσθεώρητο επιτόκιο υπερημερίας 7.4 με 8.5%!
Εκτός από τα ανωτέρω έγγραφα των κοινοπραξιών, περιήλθαν σε γνώση της Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, και αγωγές κοινοπραξιών, με τις οποίες ζητείται η καταβολή τόκων υπερημερίας, ύψους 2.680.702,14 ευρώ !
Τα παραπάνω προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, πρόεδρος του οποίου είναι η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς και υπόνοιες ως προς τη σκοπιμότητα της υπερβολικής καθυστέρησης στην έκδοση από την Υπηρεσία των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής και εξόφλησής τους με συνέπεια την πρόκληση υπερβολικών ποσών τόκων υπερημερίας. Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, με εντολή της, ζήτησε από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών να προχωρήσει αμέσως σε μια αρχική επισκόπηση των στοιχείων, βάσει των τηρούμενων αρχείων του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για τη βασιμότητα των ισχυρισμών των κοινοπραξιών. Επίσης ζήτησε: α) αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα διαθέσιμα υπόλοιπα του ΕΔΣΝΑ ανά μήνα, β) αναλυτικό πίνακα ανά ανάδοχη κοινοπραξία με τις ημερομηνίες έκδοσης των τιμολογίων από αυτές και την ημερομηνία έκδοσης από την Υπηρεσία των Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής (ΧΕΠ) των αντίστοιχων πιστοποιήσεων, προκειμένου να διακριβωθεί η αιτία των καθυστερήσεων και η ενδεχόμενη υπαιτιότητα της Υπηρεσίας στην πρόκληση των τόκων υπερημερίας και την οικονομική ζημιά του ΕΔΣΝΑ.
Από τα ανωτέρω στοιχεία και τους αναλυτικούς πίνακες, τα οποία παρείχε η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ΕΔΣΝΑ, προκύπτει ότι υπάρχει συστηματική και κατ’ εξακολούθηση καθυστέρηση, στην έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων που αφορούσαν την πληρωμή των ανωτέρω κοινοπραξιών, η οποία τα έτη 2013-2014 μέχρι και τις 28.7.2014, υπερβαίνει το ένα ημερολογιακό έτος, φθάνει δε και τις 473 ημέρες!
Με αυτό τον τρόπο (με την αξίωση δηλαδή τόκων υπερημερίας) δημιουργείται οικονομικό όφελος για τους αναδόχους σε βάρος της περιουσίας του ΕΔΣΝΑ. Το παράδοξο και το οποίο χρήζει περαιτέρω διερεύνησης είναι ότι κατά το χρόνο υποχρέωσης της πληρωμής φαίνεται να υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα στον ΕΔΣΝΑ προκειμένου να μη δημιουργηθεί ή να περιοριστεί η τοκοφορία των απαιτήσεων των αναδόχων!!!
Μάλιστα, από αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ κατά τα έτη 2013 – 2014 προκύπτει ότι ήταν απολύτως σε γνώση των μελών της και της προηγούμενης Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, η συστηματική πρόκληση των τόκων υπερημερίας μέσω της καθυστέρησης στην έκδοση των ΧΕΠ με ισόποση ζημιά της περιουσίας του ΕΔΣΝΑ.
Η Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ, καθηγητή Δημοσθένη Κασσαβέτη, να επιληφθεί της έρευνας καθώς και της έκδοσης σχετικού πορίσματος για τη ζημία την οποία έχει υποστεί ο ΕΔΣΝΑ, ποσού 8.988.555,58€, από τη δημιουργία σε βάρος του αξιώσεων για την καταβολή τόκων υπερημερίας από τις αιτίες που αναφέρονται παραπάνω και να ασκήσει τις αρμοδιότητές του (πειθαρχικές και ποινικές), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3074/2002.

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος – Εμπλοκή Στα Εξοπλιστικά

Η σύλληψη έγινε μετά από ένταλμα της ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη και τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας για τη σύμβαση που συνήψε η χώρα μας για το εξοπλιστικό σύστημα Embraer (ιπτάμενα ραντάρ).
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές προέκυψαν στοιχεία για μίζα που δόθηκε μέσω offshore σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.
Το ένταλμα εξεδόθη το μεσημέρι της Δευτέρας.
Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας AXON, η οποία μεσολάβησε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Ericsson για την επίμαχη σύμβαση.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!