EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ! Τσακαλώτος: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών μέσα στο 2015, αλλιώς κούρεμα καταθέσεων

Όπως δήλωσε αν το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι θετικό, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανοίξει τη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους πριν από τα Χριστούγεννα.

Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη έως το δεύτερο εξάμηνο του 2016, εφόσον είναι θετική η αξιολόγηση του προγράμματος, ανοίγοντας τον δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στους FT που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος αναμένει η αξιολόγηση των πιστωτών να γίνει προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να κάνει μία ισχυρή αρχή με τις μεταρρυθμίσεις τον Οκτώβριο, επειδή αυτό θα ξεκλείδωνε την υποδόση των 3 δισ. ευρώ του προγράμματος με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου.

Επιπλέον είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πρόσθεσε, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν από το τέλος του έτους. Αν αυτό δεν συμβεί, υπάρχει ο κίνδυνος να εφαρμοσθούν οι νέοι κανόνες της Ε.Ε., οι οποίοι θα επιβάλουν «κούρεμα» των καταθέσεων όσων έχουν πάνω από 100.000 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, αναφέρει η εφημερίδα.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανοίξει τη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους πριν από τα Χριστούγεννα.

«Είναι απόλυτα σημαντικό να πάρουμε κάτι όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους», είπε, προσθέτοντας: «Εάν έχουμε θετική αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ελάφρυνση του χρέους, δεν βλέπω τον λόγο να μην επιστρέψει (η ελληνική οικονομία) στην ανάπτυξη έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016».

Η διεξαγωγή της αξιολόγησης στα τέλη Νοεμβρίου θα συνιστά μία καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που προβλέφθηκε τον Αύγουστο, όταν η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη ένα πρόγραμμα βοήθειας 86 δισ. ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα.

Η καθυστέρηση, προσθέτει η εφημερίδα, έγινε αναπόφευκτη μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση – σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες, συμπεριλαμβανομένης της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ – θα κάνει σοβαρή προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής των πλούσιων ολιγαρχών. «Θα είναι κεντρική πλευρά των πολιτικών μας, που θα προσδιορίσει την επιτυχία της κυβέρνησης, επειδή είναι ο μόνος τρόπος να αποδεχθούν οι Έλληνες δύσκολα μέτρα, δείχνοντας ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», τόνισε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις σχετικά με το ότι η κυβέρνηση θα συναντήσει αντίσταση, καθώς θα αρχίζει τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν οι πιστωτές στο φορολογικό σύστημα, τις αγορές προϊόντων και εργασίας και την αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

Ένας άλλος κίνδυνος, σήμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα είναι ότι θα υπάρξουν διαμάχες για την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών και των επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών και για το μέλλον της ΔΕΗ, το συνδικάτο της οποίας είναι εχθρικό στις απαιτήσεις των πιστωτών για απελευθέρωση.

«Υπάρχουν πολλές ομάδες συμφερόντων, ορισμένες για καλούς λόγους, ορισμένες για όχι τόσο καλούς λόγους, που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ, εκτιμώντας πάντως πως οι προοπτικές είναι καλές. «Στο μυαλό μας, είμαστε πιο οργανωμένοι τώρα στην κυβέρνηση απ” ό,τι ήμασταν», ανέφερε.

Ο κ. Τσακαλώτος είναι εντελώς ανοικτός σχετικά με τις αριστερές απόψεις του, σημειώνουν οι FT. «Είμαι ένας από τους πιο αριστερούς υπουργούς της κυβέρνησης, μιλώντας πολιτικά», δήλωσε, προσθέτοντας: «Ωστόσο, θέλω να κάνω πράγματα, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μπορώ να κάνω πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερα αριστερά».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρχή πάντων η διαφθορά και η διαπλοκή;

Της Θεοδωροβίας Πλακά

Έχετε σκεφτεί αγαπητοί αναγνώστες γιατί αυτή ή χώρα έχει σταματήσει να αναπτύσσεται; Έχετε σκεφτεί πόσο πολύ ή διαφθορά υπονομεύει την ανάπτυξη, τη δημιουργία και τη δημοκρατία; Η καθυστέρηση εφαρμογής των νόμων σε ποιούς χρεώνεται; Ποιοί αδιαφορούν και γιατί; Ποιοί υπονομεύουν επίσημες διαδικασίες;

Δυστυχώς αγαπητοί, η διαφθορά ζει και βασιλεύει!

Η διαφθορά στην δημόσια διοίκηση έχει ξεσαλώσει και υπάρχει άδικη και άνιση μεταχείριση. Όταν οι νόμοι και οι κανονισμοί παρακάμπτονται, σημαίνει ότι ή διαφθορά έχει επεκταθεί επικίνδυνα. Πολλές φορές κάποιοι πολιτικοί βοηθούν ώστε να κρυφτεί η δωροδοκία στις δημόσιες υπηρεσίες. Και το υποστηρίζω αυτό, γιατί εγώ έχω αποδείξεις από την υπηρεσία που ήμουν υπάλληλος και τα έχω καταγγείλει στη δικαιοσύνη, οικονομική αστυνομία και ΣΔΟΕ με αποτέλεσμα να βρίσκομαι ένα βήμα πριν την απόλυση. Αυτή ήταν ή ανταμοιβή μου.

Είμαι πολύ υπερήφανη όμως, γιατί το σύστημα δεν αντέχει εμένα και τις σοβαρότατες καταγγελίες μου. Αυτή ή απόλυση για την οποία έχω να πω ότι «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», είναι ΤΙΜΗ ΜΟΥ.

Στον πολιτικό χώρο η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν την τιμητική τους. Η δημοκρατία σε πολλές των περιπτώσεων είναι απούσα και το κράτος δικαίου δυσλειτουργεί και ασθενεί. Και η δικαστική ανεξαρτησία είναι δύσκολη. Η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία του Τύπου περιφρονείται. Η κατάχρηση εξουσίας από πολιτικούς με ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους καλά κρατεί και η παρανομία εξαπλώνεται.

Αλήθεια τί είναι διαφθορά;

Η δωροδοκία, ο εκβιασμός, η δωροληψία, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είναι μορφές διαφθοράς, αγαπητοί μου. Η κλεπτομανία για πολλούς είναι… χόμπι. Στην Ελλάδα ο κορυφαίος μη κυβερνητικός οργανισμός ΑΝΤΙ-ΔΙΑΦΘΟΡΑ (Transparancy international), σε ποιές μετρήσεις βασίζεται και τί κάνει; Εγώ προσωπικά τους παρείχα πλήθος στοιχείων σε ό,τι αφορά τις δικές μου καταγγελίες για τη διαφθορά στην υπηρεσία μου, την Γ.Γ.Αθλητισμού.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υφίσταται,»Αρχή πάντων η δικαιοσύνη»!
Έχει μετατραπεί σε : «Αρχή πάντων ή διαφθορά και ή διαπλοκή»!

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε πει για τη δικαιοσύνη:» Όταν ο άνθρωπος που είναι το ανώτερο από τα όντα διακόπτει κάθε σχέση με τον νόμο και τη δικαιοσύνη γίνεται το χειρότερο απ” όλα. Ο χωρίς αρετή άνθρωπος είναι το πιο άγριο όν. Η δικαιοσύνη είναι πολιτική αξία και αποτελεί κανόνα της κοινωνίας. Και η ορθή εφαρμογή της καθορίζει τί είναι δίκαιο»!

Σήμερα λοιπόν, δημοσιεύω αποκλειστικά στο koutipandoras.gr μία αναφορά μου στις 16/06/2015 στον τότε αρμόδιο υπουργό διαφθοράς κύριο Νικολούδη ενημερώνοντάς τον για καταγγελίες μου στη δικαιοσύνη, στην αστυνομία και στο ΣΔΟΕ, για την τεράστια διαφθορά στην Γ.Γ.Αθλητισμού, ζητώντας και την δική του ενέργεια για γρήγορη διαλεύκανση των υποθέσεων και επίσης ζητώντας, την αποκατάσταση της υπηρεσιακής μου θέσης.

Ο κύριος Νικολούδης άμεσα, στις 19/06/2015 ,διαβίβασε στην οικονομική αστυνομία την αναφορά μου και μου το κοινοποίησε, κάνοντας στο έπακρον το καθήκον του. Και εδώ στέκομαι και επισημαίνω, γιατί έχει τεράστια σημασία ,ότι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι αφοσιωμένοι πλήρως στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα για το δημόσιο συμφέρον, απομακρύνθηκαν από αυτά. Είχαν ήθος, αρχές και αξίες υψηλού επιπέδου και καθήκοντος και ήταν μεγάλη μου τιμή που τους γνώρισα. Και αναφέρομαι στον υποστράτηγο Γεώργιο Νίτσα, πρώην διοικητή ασφάλειας, αναφέρομαι στον ταξίαρχο της διεύθυνσης της οικονομικής αστυνομίας Απόστολο Αλαμάνα και φυσικά αναφέρομαι στην απομάκρυνση του υπουργού διαφθοράς κυρίου Νικολούδη.
Εξαιρετικοί στο καθήκον τους κι όμως εξαφανίστηκαν και αυτό αποτελεί δυστυχία για την Ελλάδα.

Εγώ στέκομαι προσοχή απέναντί τους και τους τιμώ όπως κι αυτοί ετίμησαν τον όρκο τους για το συμφέρον της Ελλάδας. Κάποιοι όμως τους φοβήθηκαν πολύ…… Όμως να ξέρετε αγαπητοί αναγνώστες, ότι η ζωή έχει πάντα… γυρίσματα. Κάποιοι πολιτικοί διέλυσαν τον κρατικό μηχανισμό με την διαφθορά και τη διαπλοκή τους.

Να ξέρεις όμως Έλληνα ,ότι οι άπληστοι και οι διεφθαρμένοι αδίστακτοι δεν θα σε πάνε ποτέ μπροστά. Κάποιοι έχουν διαπράξει κακουργήματα και κυκλοφορούν ακόμα ατιμώρητοι και ελεύθεροι με την πλήρη ευθύνη των κυβερνήσεων. Εγώ περιμένω τις ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες της οικονομικής αστυνομίας.

Ένα έθνος δεν μπορεί να επιζήσει με σκάνδαλα ,με διαπλοκή και διαφθορά. Η δημοκρατία μας δοκιμάζεται και τα δικαιώματα του πολίτη έχουν υποστεί μεταβολές.

Κύριοι της κυβέρνησης Τσίπρα, αντιμετωπίστε τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη ρίζα της, αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων. Δεν θα υπάρχει σωτηρία σε λίγο διάστημα, ούτε και για την κυβέρνηση αυτή, αν αποδειχθεί ανήμπορη.

«Της δικαιοσύνης ήλιε Νοητέ» !
(Οδυσσέας Ελύτης)



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέσσερις ειδήσεις, για να οργιστείς… να αηδιάσεις… να ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΣ!

 Συγκέντρωσα τέσσερις ειδήσεις, που προκαλούν, οργίζουν… σε κάνουν ν” αηδιάσεις… να συνειδητοποιείς πως έρχεται η ώρα της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!

ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Διαβάστε τες… και αποφασίστε αν θέλετε να είστε ΡΑΓΙΑΔΕΣ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Αν επιλέξετε να είστε ραγιάδες, τα μπογαλάκια σας και δρόμο… έξω από την ΕΛΛΑΔΑ.
Αν όμως επιλέξετε να ζήσετε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΤΟΤΕ… ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΙΜΑ… ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! 

 
ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
 
Οταν ο Καμμένος «άνοιξε» το Posidonio για να ακούσει τον Πλούταρχο το βράδυ της νίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
 
Ηταν η βραδιά της 20ής Σεπτεμβρίου. Το εκλογικό αποτέλεσμα είχε «κλειδώσει», όπως και η συνέχιση της συνεργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Και ο Πάνος Καμμένος ήθελε να το γλεντήσει.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε διάθεση για μπουζούκια και μάλιστα για να ακούσει τον Γιάννη Πλούταρχο.

Εγιναν έτσι τα απαραίτητα τηλεφωνήματα, το Posidonio άνοιξε και η παρέα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πήγε… πρώτο τραπέζι για να γιορτάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην παρέα, πέρα από τον κ. Καμμένο ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Νίκος Παππάς μετά της συζύγου του, ο Τέρενς Κουίκ, η Ελενα Κουντουρά και οι γραμματείς του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, κάποια στιγμή όταν είχε ανέβει κατακόρυφα το κέφι, ο κ. Καμμένος πήρε το μικρόφωνο.
Ηταν όταν ο Γιάννης Πλούταρχος άρχισε να ερμηνεύει το τραγούδι «Ο άνθρωπός σου», με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αναλαμβάνει να τραγουδήσει και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας ξεκίνησαν τον… λουλουδοπόλεμο.

Πηγή
 
 
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥΣ
Νοσοκομεία δανείζονται γιατρούς και υλικά το ένα από το άλλο για να αντέξουν
(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
 
Σύριγγες, γάντια, επιδέσμους… Το ένα νοσοκομείο δανείζεται από το άλλο, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που έχουν προκαλέσει οι συνεχείς περικοπές προϋπολογισμών τα τελευταία χρόνια.
Αυτή η περίεργη πρακτική, που έκανε την εμφάνιση της μαζί με την κρίση το 2010, έχει ενταθεί πλέον ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» και το 2015 ο δανεισμός έγινε ακόμη πιο συχνός.

Το σύστημα αυτό του δανεισμού εφαρμόζεται συνήθως μεταξύ κοντινών νοσοκομείων ή μεταξύ νοσοκομείων των ίδιων ειδικοτήτων, όταν πρόκειται για εξειδικευμένα υλικά. Και όταν το νοσοκομείο παραλάβει τις δικές του προμήθειες, τότε θα επιστρέψει τα υλικά που δανείστηκε.

Ομως, ο δανεισμός δεν περιορίζεται μόνο στο υλικό, αλλά ακόμη και σε ιατρικό προσωπικό. Για παράδειγμα, διοικητής μονάδας υγείας αποκαλύπτει στην εφημερίδα την περίπτωση που δέχθηκε απεγνωσμένο τηλεφώνημα από υποδιοικητή νοσοκομείο, επειδή δεν είχαν αιματολόγο. «Συμφώνησα με αιματολόγο του νοσοκομείου, που δέχθηκε να βοηθήσει για λίγους μήνες το άλλο νοσοκομείο», προσθέτει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, στα 1,2 δισ. ευρώ φτάνουν τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές. Για το 2015, έχει προϋπολογιστεί για τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων 1,38 δισ. και ο προϋπολογισμός για τις αγορές της χρονιάς έχει ήδη εξαντληθεί.
 
 
 
ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
Ρωμανιάς: Οι ασφαλισμένοι δεν έχουν εγγύηση για το ποσό που θα παίρνουν
Ρωμανιάς: Οι ασφαλισμένοι δεν έχουν εγγύηση για το ποσό που θα παίρνουν
 
Σε τρεις επερχόμενους χειμάρρους διατάξεων στο ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο πρώην γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, επισημαίνοντας ότι οι ασφαλισμένοι σε αυτό το σύστημα δεν θα έχουν καμία εγγύηση για το ποσό που θα λαμβάνουν.
Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, έκανε λόγο για τρεις χείμαρρους διατάξεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στον Οκτώβριο του 2015, επισημαίνοντας ότι πρώτος είναι αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί, ο δεύτερος αυτά που προβλέπει το μνημόνιο και ο τρίτος αυτός που προέρχεται από «τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι μέσα σε ένα μήνα θα κάνει ο,τι δεν έκαναν οι άλλοι σε 40 χρόνια».

Επιπλέον, μιλώντας για τον τρίτο χείμαρρο είπε πως καταργείται η επικουρική ασφάλιση, «αλλά δεν ξέρεις τι θα πάρεις, εάν η κυβέρνηση κάνει εσφαλμένη επένδυση των χρημάτων σου, τη νύφη δεν θα την πληρώσει το ταμείο ή η κυβέρνηση αλλά εσύ».

Ο κ. Ρωμανιάς απέκλεισε επίσης κάθε ενδεχόμενο να βρεθεί ισοδύναμο για να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και πρόσθεσε ότι ο νόμος 43/36 είναι «ανεφάρμοστος» και πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε.

Μέσα στο μνημόνιο προβλέπεται εξοικονόμηση 450 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες του χρόνου από τα χρήματα που δίνει το κράτος για τις συντάξεις, ωστόσο, όπως επεσήμανε, μέσα στο 2016 το ποσό της εξοικονόμησης ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ.

«Αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν με ισοδύναμα, θα γίνει περικοπή συντάξεων», σημείωσε, προσδιορίζοντας μάλιστα το μεσοσταθμικό ποσοστό της περικοπής για συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ στο 11%-13%.
 
 
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ
Αδεια πορτοφόλια θα… αφήσει ο Οκτώβριος – Ερχεται φοροκαταιγίδα
Αδεια πορτοφόλια θα... αφήσει ο Οκτώβριος -Ερχεται φοροκαταιγίδα
Θα αρχίσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου, αλλά τα έντονα… οικονομικά φαινόμενα θα εμφανιστούν μέσα στον Οκτώβριο. Τότε που επιβληθούν οι βασικοί φόροι που προέρχονται από τη συμφωνία με τους δανειστές.
Ο επόμενος μήνας θα είναι αρκετά δύσκολος και δαπανηρός για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων, καθώς ξεκινάει η γνωστή «φοροκαταιγίδα».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της δεύτερης δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και του συμπληρωματικού φόρου πολυτελείας για όσους έχουν Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, σκάφη, πισίνες κ.λπ.

Όσοι εκ των τελευταίων πλήρωσαν νωρίτερα τον φόρο έχουν ήδη λάβει συμπληρωματικά εκκαθαριστικά για τον φόρο πολυτελείας που έχει αυξηθεί από 10% σε 13%.

Και έπεται συνέχεια, καθώς μέσα στον Οκτώβριο συμπληρωματικό φόρο θα πληρώσουν επίσης οι αγρότες και οι επιχειρήσεις, καθώς με το τρίτο μνημόνιο έχει διπλασιαστεί η προκαταβολή του φόρου για τους αγρότες.

Τον ίδιο μήνα αναρτώνται στο Taxis και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ αναμένεται και η εφαρμογή του αυξημένου φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, από τα 66 στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Από την 1η Οκτωβρίου αυξάνεται επίσης ο ΦΠΑ στα νησιά. Η πρώτη ομάδα των νησιών στα οποία θα ισχύσει θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση τη Δευτέρα. Στα νησιά η αύξηση θα είναι της τάξης του 30%, στα ξενοδοχεία από 6% σε 13%.

Από τις 12 Οκτωβρίου δίνεται συνέχεια στο σίριαλ των φόρων, καθώς αναρτώνται στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη δόση να πληρώνεται στο τέλος του μήνα.

Έρχονται ακόμη η αύξηση του επιτοκίου αλλά και λιγότερες δόσεις, για όσους θεωρείται ότι μπορούν να πληρώσουν, στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Έρχονται επίσης αυτόματες κατασχέσεις για όσους έχουν χρέη άνω των 70.000 ευρώ στο Δημόσιο, ενώ μειώνεται και το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων από τα 1500 στα 1000 ευρώ.

Το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης μειώνεται κατά 50%. Αυξάνεται ο φόρος για τα εισοδήματα από ενοίκια από 11% σε 15% για ποσά έως 12.000€ και από 33% σε 35% για μεγαλύτερα ποσά. Οι αγρότες θα βρεθούν εκ νέου στο στόχαστρο της εφορίας με το φόρο εισοδήματος να αυξάνεται από το 13% στο 20%,

Καταργούνται όσες φοροαπαλλαγές έχουν απομείνει, ενώ η έκτακτη εισφορά μονιμοποιείται και ενσωματώνεται στην κλίμακα.

Όσο για τις νέες κλίμακες στη φορολογία εισοδήματος; η αναπροσαρμογή αναμένεται να ρίξει το βάρος στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να δώσει τη δυνατότητα σε όσους έχουν φορολογικές διαφορές που εκκρεμούν στα δικαστήρια να τις κλείσουν με έκπτωση 60%, αρκεί να καταβάλλουν το 40% των φόρων και των προστίμων. Η ρύθμιση, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα ισχύσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δύο έως τριών μηνών.
 
 
και εδω


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παράταση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης συμφώνησαν ΓΣΕΕ και εργοδότες

Την παράταση έως το τέλος του 2015 της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2014 ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ μετά από συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για συμφωνία η οποία επήλθε κατόπιν επιδίωξής της υπό τη σκιά των μνημονιακών δεσμεύσεων που «επικρέμονται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων ως δαμόκλειος σπάθη».

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού και του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα αποτελούν πάγιο και διαρκές αίτημα της ΓΣΕΕ, όπως σημειώνεται, και τα ζητήματα αυτά θα τεθούν εκ νέου στην αυριανή συνάντηση με του υπουργό Εργασίας και με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν όλα στην φορολογία των αυτοκινήτων

Σε ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, το τέλος ταξινόμησης αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης των αυτοκινήτων προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά και τις συναντήσεις που είχε με τους φορείς του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», αν και οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιφέρει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη φορολόγηση των αυτοκινήτων, τη στιγμή που η εγχώρια αγορά, κατά τους εκπροσώπους του κλάδου, σημειώνει κάθετη πτώση σε ό,τι αφορά της πωλήσεις τόσο νέων όσο και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση του ορίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στα λεγόμενα «μηδενικά τέλη», με το νέο όριο να διαμορφώνεται, όπως όλα δείχνουν στα 80 gr./CO2 από 99 gr./CO2 που είναι μέχρι σήμερα.

Με τη μέθοδο αυτή, το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να τονώσει τα έσοδά του, καθώς την τελευταία πενταετία το ποσοστό των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ δεν καταβάλουν Τέλη Κυκλοφορίας, αφού οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι κάτω από τα 100 γραμμάρια.

Αναφορικά, εξάλλου, με τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, υπάρχουν ήδη στο τραπέζι δύο προτάσεις: είτε η επιβολή ειδικού φόρου στα ντίζελ αυτοκίνητα, λόγω της ρύπανσης μικροσωματιδίων που προκαλούν οι εκπομπές ρύπων τους στην ατμόσφαιρα είτε η αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης κίνησης.

Ως προς τη διαμόρφωση του τέλους ταξινόμησης, το ΥΠΟΙΚ προσανατολίζεται στην κατάργηση του κριτηρίου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση για τη φορολόγησή τους.

Αντ' αυτού προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), ή η μέση εργοστασιακή τιμή των 5 χωρών, όπου το εργοστάσιο δηλώνει την υψηλότερη εργοστασιακή αξία, με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr, τα αυτοκίνητα με αξία έως και 15.000 ευρώ δεν θα είχαν καθόλου τεκμήριο ενώ πάνω από τις 15.000 θα επιβάλλονταν τεκμήρια αναλογικά με την αξία των οχημάτων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί το υπάρχον σύστημα απόσυρσης αυτοκινήτων από ένα πιο δίκαιο σύστημα, το οποίο θα ενέχει χαρακτήρα επιδότησης σε οχήματα με χαμηλή τιμή αγορά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης, με δεδομένο η επιβολή και η αύξηση του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης στα ΙΧ δεν αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα, είναι πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος φόρος να υπολογίζεται με βάση την αξία λιανικής, ώστε στην «τσιμπίδα» της εφορίας να πέσουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που μπορεί να κινούνται με κινητήρες ακόμη και 1.400 κ.εκ. αλλά η αξία απόκτησής τους να ξεπερνά τις 35.000 ευρώ.



Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ Ο ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ! ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Στην ιστοσελίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη διαβάζουμε…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Μέχρι τώρα τρίχες κατσαρές…. Δεν έχει δουλέψει ούτε για μια ώρα στην ζωή…. Και δεν έχει ούτε ένα ένσημο….

Για να δούμε όμως τι θα συμβεί την ώρα που επιστρέφει στην Ελλάδα!

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.  Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital.

MONO ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…. φίλε Κυριακό μέχρι τώρα…;

Aπο ιδιωτικό τομέα ξέρεις;

Κακομαθημένε βούτυρομπεμπέ
Kαι κάτι άλλο….Στις 2 Ελληνικές τράπεζες ποιος σε έβαλε….;

Ποιος πίεζε τους τραπεζίτες…
………….Που να μιλήσουν όμως σήμερα…. Από τον τάφο τους;

Μήπως ο μπαμπάς σου;

Μήπως o μπαμπάκας σου δεν… πίεζε τότε και τον Κώστα Καραμανλή να μην χτύπα τις Τράπεζες με αφορμή  το σκάνδαλο με το Χρηματιστήριο…;

Πως..;

Και ήρθες εσύ μετά από χρόνια να κρίνεις τους δημοσίους υπαλλήλους…..

Κακομαθημένε βούτυρομπεμπέ

Άντε στύψε το πορτοκαλί σου στον λεμονοστύφτη της Siemens… να πάρεις μια βιταμίνη μικρέ…


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο Volkswagen: Σε 2,1 εκατ. Audi το "πειραγμένο" λογισμικό!

Δεν "μαζεύεται" το σκάνδαλο της Volkswagen αφού όπως ανακοινώθηκε σήμερα το λογισμικό που έδειχνε μικρότερους ρύπους έχει εγκατασταθεί και σε 2,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα μάρκας Audi!
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Audi το λογισμικό που επέτρεπε τη χειραγώγηση των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων είχε εγκατασταθεί σε 2,1 εκατομμύρια αυτοκίνητά της.
Εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι το λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε περίπου 1,42 εκατομμύρια οχήματα της Audi με τους λεγόμενους κινητήρες EU5 στην δυτική Ευρώπη, σε 577.000 στη Γερμανία και σε περίπου 13.000 στις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση αφορά τις σειρές μοντέλων A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μηνύουν οδηγό που προσπάθησε να μεταφέρει μετανάστες εν μέσω καταιγίδας

Αντιμέτωπος με το νόμο για αρπαγή λεωφορείου βρίσκεται ένας οδηγός λεωφορείων ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο της ΟΣΥ πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας σε χώρο προστατευμένο από την καταιγίδα που μαινόταν εκείνη την ώρα.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο οδηγός, οι προϊστάμενοί του αρνήθηκαν να δώσουν το πράσινο φως για τη μεταφορά παρά το γεγονός ότι από τις 26 του μήνα υπήρχε σχετική εντολή από το υπουργείο Υποδομών ενώ γλίτωσε τη σύλληψη μόνο και μόνο γιατί στο σημείο βρέθηκε τα ξημερώματα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, που ενημερώθηκε από εργαζομένους της ΟΣΥ. 
Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι εικόνα αστυνομικοί να κατεβάζουν από το λεωφορείο γονείς με βρέφη στην αγκαλιά».
Στο μεταξύ, τουλάχιστον 700 μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, παραμένουν και σήμερα Δευτέρα στην πλατεία Βικτωρίας, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα περίπου 10 αστικά λεωφορεία μετέφεραν όσους βρίσκονταν στην πλατεία στο κλειστό κτίριο του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο. 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εμπλοκή του Χρήστου Σπίρτζη σε υποθέσεις του ΟΛΠ

Το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, εμπλέκεται σε έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την ΟΛΠ Α.Ε., η οποία έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα. Ειδικότερα, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών περιλαμβάνεται σε «ομάδα αναδόχων που εκτελεί συστηματικά μικροέργα» για την ΟΛΠ Α.Ε. κατά την περίοδο ελέγχου, η ανάθεση των οποίων, σύμφωνα με το πόρισμα, έγινε «κατά παρέκκλιση από τις αρχές της διαφάνειας, της ισότητας συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής αναδόχου και του ελεύθερου ανταγωνισμού, με ζημιογόνες συνέπειες» για την εταιρεία. 
 
Η ομάδα των επτά αυτών, κατά το πόρισμα, αναδόχων εμφανίζεται να αναλαμβάνει συστηματικά έργα, με βάση δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα εκτελεσθέντα μικρά έργα της περιόδου 2001-2003 και πλήρη έλεγχο των συμβάσεων του 2004. Σύμφωνα με το πόρισμα, «οι 43 από τις 83 συμβάσεις που συνήφθησαν ανατέθηκαν σε επτά αναδόχους…». 
Σε όλες τις  συμβάσεις η αρμόδια υπηρεσία του ΟΛΠ προχωρούσε σε πρόχειρο διαγωνισμό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και προσκαλούσε «τρεις υποψήφιους αναδόχους, χωρίς καμία τεκμηρίωση των επιλογών» (σ.σ.: δεν εξηγούσε γιατί προσκαλεί τους τρεις συγκεκριμένους υποψηφίους). ελεγχόμενες
Επιπλέον, σε όλους τους διαγωνισμούς οι τρεις υποψήφιοι κατέθεταν προσφορές με «τα ίδια ποσοστά έκπτωσης, 1%, 1%, 2% αντίστοιχα, και επιλέγονταν οι μειοδότες του 2%», ποσοστά που κρίνονται εξαιρετικά χαμηλά σε σχέση με τη μέση έκπτωση που προσφερόταν εκείνη την περίοδο για αντίστοιχα έργα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που ολοκλήρωσε τους ελέγχους για την προαναφερθείσα περίοδο συνεχίζει την έρευνά του και για τα έτη μετά το 2004. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών αναμένεται να δείξουν το κατά πόσον οι καταλογιζόμενες ενέργειες και αυτές οι πρακτικές συνεχίστηκαν και κατά τα χρόνια που ακολούθησαν. 
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Στα συμπεράσματα της έκθεσης ελέγχου του ΣΕΕΔΔ, η οποία συντάχθηκε τον Ιούλιο του 2015 και διαβιβάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το καλοκαίρι, εκτός από τον εισαγγελέα, και στη νέα διοίκηση της εισηγμένης, αλλά και στο υπουργείο Ναυτιλίας, αναφέρεται πως «η κυκλικότητα της σύνθεσης των υποψήφιων αναδόχων στα περισσότερα έργα, η ασαφής περιγραφή του αντικειμένου της δημοπρασίας, η παράνομη σύνταξη του προϋπολογισμού των έργων, η επιλογή συστήματος ανάθεσης που δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές συνθήκες των έργων και εντέλει η διαχείριση των διαδικασιών από τα αρμόδια όργανα της ΟΛΠ Α.Ε. υπήρξε πολλαπλά παράνομη και επιζήμια για τον Οργανισμό». 
Εκτιμάται ότι η διαχείριση αυτή «παρείχε τη δυνατότητα υποβολής ελάχιστων εκπτώσεων από τους υποψήφιους αναδόχους, σε συνδυασμό με τη διαρκή επίκληση ανυπόστατων λόγων “επείγουσας ανάγκης εκτέλεσης εργασιών” εκ μέρους των αρμόδιων οργάνων της ΟΛΠ Α.Ε., αναδεικνύοντας τη λειτουργία ενός ιδιότυπου μηχανισμού ανάθεσης-εκτέλεσης και παραλαβής έργων, που κινείτο εκτός νομιμότητας στα κρίσιμα θέματα της διαδικασίας παραγωγής των έργων λόγω έλλειψης σαφήνειας αντικειμένου δημοπράτησης, νομιμότητας τευχών δημοπράτησης και τρόπου επιλογής αναδόχου κατά κύριο λόγο». 
ΣΥΣΤΗΜΑ. Η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης τονίζει ακόμα πως η επανάληψη των ανωτέρω περιστατικών σε όλα τα ελεγχόμενα έργα του έτους 2004 αναδεικνύει ένα παγιωμένο σύστημα ανάθεσης και εκτέλεσης μικρών έργων της ΟΛΠ Α.Ε., που αποτελεί «σοβαρή ένδειξη ότι έγινε συνεννόηση των συναγωνιζόμενων προς αποφυγή πραγματικού ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα ζημία για την ΟΛΠ Α.Ε.». Η εκτίμηση της ζημίας από τον συγκεκριμένο έλεγχο υπολογίζεται από τους ελεγκτές σε 755.142,84 ευρώ. Σημειώνεται πως η έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας επικαλείται τόσο δικούς της ελέγχους όσο και τα αποτελέσματα Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διεξήγαγε η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. το 2012. 
Η όλη υπόθεση γεννά πλήθος ερωτημάτων, μεταξύ των οποίων το κατά πόσον ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει πράγματι μερίδιο ευθύνης και ποιο σε όσα καταλογίζονται στην ομάδα των επτά αναδόχων στην οποία τον περιλαμβάνει η έκθεση ελέγχου. Επίσης, εάν υπάρχουν και άλλα περιστατικά μετά την περίοδο 2001-2004 και κατά πόσον το όνομά του εμπλέκεται σε αυτά. Προκύπτει, ακόμα, το ερώτημα γιατί η υπόθεση αυτή από τον Ιούλιο παρέμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αν είχε περιέλθει στην προσοχή της τότε κυβέρνησης. Περισσότερες απαντήσεις θα έλθουν ίσως από τις ενέργειες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην οποία φέρεται να έχει αποσταλεί το πόρισμα. 
ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ
Ο 46χρονος κ. Χρήστος Σπίρτζης είναι για πρώτη φορά  βουλευτής, και συγκεκριμένα στη Β’ περιφέρεια Αθηνών. Είναι καταξιωμένος μηχανικός και κορυφαίο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το 1996 ορίστηκε επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) του ΤΕΕ, από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε β’ αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ και τον Σεπτέμβριο του 2010 αναδείχθηκε πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, θέση την οποία διατήρησε έως και την τοποθέτησή του νωρίτερα φέτος στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταξή του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε καρπό των επαφών που είχε κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο με την πολιτική ιδιότητα του εκπροσώπου της Ριζοσπαστικής Σοσιαλιστικής Κίνησης (ΡΑΣΚ). Η ΡΑΣΚ ιδρύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς πρόθεση να συμμετάσχει στις εκλογές, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, από μέλη και στελέχη του «κοινωνικού και συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ», το οποίο είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου το 2007, αλλά στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε εξαιτίας των μνημονίων και της κυβερνητικής συνεργασίας του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Ν.Δ.  
 
 




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσο θα κόστιζε στην Uber αν πλήρωνε τους οδηγούς της ως δικούς της εργαζόμενους

Το Fortune βρήκε τους αριθμούς, και πρόκειται για δισεκατομμύρια!


του Στίβεν Γκάντελ

Πρόσφατα, ένας δικαστής στην Καλιφόρνια έκρινε ότι μια αγωγή οδηγών της Uber μπορεί να προχωρήσει ως συλλογική προσφυγή εναντίον της, θέτοντας εκ νέου το μεγάλο ερώτημα σχετικά με την εταιρεία: Είναι το επιχειρηματικό της μοντέλο νόμιμο; Κι αν όχι, μπορεί η Uber να επιβιώσει;

Επίσης, η απόφαση αναζωπυρώνει τη συζήτηση ως προς το κατά πόσο η οικονομία του διαμοιρασμού, της οποίας η Uber είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος «παίκτης», είναι δίκαιη προς τους εργαζομένους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μια φιλεργατική ομάδα στις ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση που παρομοίαζε την Uber με sweatshop (εργοστάσιο με πολύ χαμηλούς μισθούς) εξαιτίας της έλλειψης προστασίας και παροχών προς τους εργαζομένους.

Οι επενδυτές θεωρούν ότι η Uber όχι απλώς θα επιβιώσει αλλά και θα ακμάσει. Η αποτίμηση της αγοραίας αξίας της αγγίζει τα 51 δισεκατομμύρια δολάρια. Όμως, οι πρόσφατες αγωγές εναντίον της εγείρουν ερωτήματα σε σχέση με την επιτυχία της.

Το θέμα είναι εν πολλοίς γνωστό. Η Uber κατατάσσει τους οδηγούς της στην κατηγορία των ανεξάρτητων εργολάβων (ή συνεργατών) και όχι σε εκείνη των υπαλλήλων. Η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι οδηγοί της προτιμούν την ευελιξία που τους παρέχει το να είναι ανεξάρτητοι εργολάβοι. Όμως, αυτή η κατάταξη επιτρέπει στην Uber να αποφεύγει τους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές και άλλες δαπάνες που οι εταιρείες συνήθως πρέπει να πληρώνουν για το εργατικό τους δυναμικό.

Πόσο θα κόστιζε επιπλέον στην Uber η εκ νέου ταξινόμηση των οδηγών της ως εργαζομένων και όχι ως ανεξάρτητων εργολάβων; Με τη βοήθεια ειδικών, κάναμε τους υπολογισμούς μας και φτάσαμε στην εξής απάντηση: 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι είναι δύσκολο να υπολογιστούν τα επιπλέον κόστη για την Uber αν αναγκαζόταν να μετατρέψει τους οδηγούς της σε εργαζομένους, επειδή κάτι τέτοιο θα σήμαινε την πλήρη αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας.

Θα μπορούσε η Uber να αντέξει μια επιπλέον δαπάνη 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως; Εξαρτάται. Βάσει των κερδών της, όχι, δεν θα μπορούσε. Η ίδια η εταιρεία παραδέχεται ότι δεν είναι κερδοφόρα, και άρα δεν μπορεί να αντέξει ούτε καν τις τρέχουσες δαπάνες της, πόσο μάλλον τα επιπλέον δισεκατομμύρια.

Όμως, όπως λέει και η ίδια η εταιρεία σε άλλους, οι startup δεν κινούνται βάσει κερδών αλλά βάσει των χρημάτων των επενδυτών. Και, άρα, μπορούν να αντέχουν ζημιές εφόσον οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να τις χρηματοδοτούν.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

360 νεκρά βρέφη: Το πρώτο σκάνδαλο που παραδέχτηκε η VW

Μπορεί οι εξατμίσεις κάποιων Volkswagen να καπνίζουν περισσότερο από όσο δήλωνε η γερμανική φίρμα, αλλά οι σκοτεινότερες στιγμές της εταιρείας δεν έχουν να κάνουν απλώς με απάτες και πτώση της χρηματιστηριακής της αξίας. Σχετίζονται με την καταρράκωση της ανθρώπινης αξίας και την καταναγκαστική εργασία χιλιάδων ανθρώπων στις εγκαταστάσεις της, την περίοδο του Τρίτου Ράιχ.

  Χρήστος Αργύρης.

«Δωμάτια θανάτου» στην πόλη της χαράς; Είναι ένα από τα τραγικά παράδοξα που συνδέονται με το ναζισμό την περίοδο του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Η πόλη των KdF (σημερινό Βόλφσμπουργκ) δημιουργήθηκε για να στεγάσει τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που θα έκαναν πράξη το όραμα του Χίτλερ για το Αυτοκίνητο του Λαού. Επρόκειτο για το Beetle, που τότε λεγόταν KdF (Kraft durch Freude), δηλαδή Ισχύς μέσω της Χαράς, αντλώντας το όνομά του από την ομώνυμη ναζιστική «πολιτιστική» οργάνωση. Η μαζική παραγωγή του μοντέλου ξεκίνησε τελικά μετά τη λήξη του πολέμου, ενώ οι ελάχιστες μονάδες που κατασκευάστηκαν μέχρι το 1945 διανεμήθηκαν σε υψηλά ιστάμενα στελέχη των Εθνικοσοσιαλιστών. Η βιομηχανική πόλη, βέβαια, έσφυζε από δραστηριότητα σε όλο αυτό το διάστημα. Αλλά δεν παρήγε χαρά - μόνο πόνο...



Η Sara Frenkel ήταν ένας εκ των 20.000 και πλέον ανθρώπων που εργάζονταν καταναγκαστικά για τη Volkswagen. Μέχρι να φθάσει εκεί, με παραποιημένα στοιχεία ταυτότητας, είχε περάσει από γκέτο και στρατόπεδα κρύβοντας την εβραϊκή καταγωγή της που ισοδυναμούσε με σχεδόν βέβαιη θανατική καταδίκη. Οι αναμνήσεις της από εκείνη την εποχή περιστρέφονται γύρω από δύο «σταθερές»: το φόβο μήπως αποκαλυφθεί η πραγματική της ταυτότητα και το θάνατο περισσότερων από 360 βρεφών, οι γονείς των οποίων ήταν σκλάβοι στο εργοστάσιο. Η ίδια είναι αλήθεια ότι στάθηκε ανέλπιστα τυχερή, βρίσκοντας ένα κρεβάτι κι ένα πιάτο φαί στο νοσοκομείο -ένα σύμπλεγμα παραπηγμάτων-που ήταν μέρος του βιομηχανικού συγκροτήματος. Εργαζόμενη, όμως, ως νοσοκόμα βίωνε καθημερινά την απανθρωπιά του ναζιστικού συστήματος. Πολλές δεκαετίες μετά, κατάφερε να βάλει σε σειρά κάποιες από εκείνες τις εμπειρίες και να τις αφηγηθεί με συνεκτικό τρόπο:

«Ο ‘’θάλαμος 8’’, όπου δούλευα, κάποια στιγμή άρχισε να δέχεται νεογέννητα εργατριών από τη Σοβιετική Ένωση, οι οποίες επιτρεπόταν να παραμείνουν στο νοσοκομείο μόνο για λίγες μέρες μετά τον τοκετό. Καθώς ήταν πρακτικά αδύνατο να διαχωριστούν τα άρρωστα μωρά από τα υγιή, το ένα μετά το άλλο άρχισαν να πεθαίνουν. Όταν ζήτησα από το φαρμακείο φάρμακο για ένα άρρωστο μωρό, μου απάντησαν ότι η ουσία δεν διατίθεται για τα παιδιά του ‘’θαλάμου 8’’. Το καλοκαίρι του 1944, η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ο θάλαμος έκλεισε, δημιουργήθηκε μια πτέρυγα απομόνωσης και όσα παιδιά ήταν υγιή μεταφέρθηκαν λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο ‘’σπίτι του παιδιού’’. Ήταν φριχτές οι συνθήκες εκεί: Το μέρος ήταν γεμάτο κοριούς, ψείρες κι έζεχνε ούρα και κόπρανα. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν εκεί και τα υπόλοιπα παιδιά. Τελικά δεν επέζησε κανένα τους (…) Θυμάμαι τη Σόφι, ένα κοριτσάκι εφτά μηνών, πολύ λεπτό. Σχεδόν λιμοκτονούσε, υπέφερε συνέχεια από διάρροια κι εμετό, δεν μπορούσε να φάει και της τσιμπούσα ελαφρά τη μύτη για να καταπιεί την τροφή. Της είχα αδυναμία, την έπαιρνα αγκαλιά, της έπλεκα πραγματάκια από γάζες, την έμαθα να μπουσουλάει. Ήταν σχεδόν θαύμα το ότι η Σόφι επιβίωνε, αλλά μια μέρα μου ανακοίνωσαν ότι το μωρό θα φύγει για το ‘’σπίτι του παιδιού’’. Έκανα τα πάντα για να το αποτρέψω, αλλά δεν μπόρεσα. Άρχισα να την επισκέπτομαι εκεί, ώσπου μια μέρα μου είπαν να μην πάω. Είχε πεθάνει. Αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, επέστρεψα σε αυτό το μέρος - κάποια παιδιά επιζούσαν ακόμη, ξαπλωμένα στο πάτωμα, γεμάτα ψείρες. Δεν μπορούσα να τα βοηθήσω…».


Η συνέντευξη της Sara αποτελεί τμήμα μιας συστηματικής καταγραφής των γεγονότων εκείνης της περιόδου, στην οποία πρωτοστάτησε η ίδια η Volkswagen αποφασίζοντας, σαράντα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου, να αναμετρηθεί με το πιο ζοφερό κομμάτι της ιστορίας της. Η εταιρεία ανέθεσε στον επιφανή ιστορικό Hans Mommsen να προσπελάσει τα αρχεία της, χρηματοδοτώντας την ομάδα του με 2 εκατομμύρια μάρκα. Το 1996, ύστερα από έρευνα 9 ετών, ο Mommsen και ο συνεργάτης του, Manfred Grieger, δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους σε ένα βιβλίο χιλίων σελίδων με τίτλο «Η Volkswagen και οι εργάτες της στη διάρκεια του Τρίτου Ράιχ».

Στο πόνημά τους, η ίδρυση της Volkswagen εμφανίζεται ως πολιτική επιλογή. Μέσω του Αυτοκινήτου του Λαού, ο Χίτλερ θα επιχειρούσε να δώσει μια απάντηση στην ανθηρή αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Όρισε αυθαίρετα ως στόχο μια χαμηλή τιμή πώλησης, κάτω από το κόστος παραγωγής, και προώθησε την ίδρυση μιας κρατικά ελεγχόμενης εταιρείας, υπό την ιδιοκτησία της DAF (εργατικό συνδικάτο των Ναζί). Η έναρξη της κατασκευής του νέου μοντέλου, όμως, σχεδόν συνέπεσε με την αρχή του πολέμου και, ύστερα από μια περίοδο στασιμότητας, το εργοστάσιο άρχισε να παράγει βόμβες και ρουκέτες, υλικό για την πολεμική αεροπορία και οχήματα για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτού του είδους η ανάπτυξη θεωρήθηκε ως πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη δημιουργία μιας εύρωστης υποδομής, η οποία μετά τον πόλεμο θα χρησίμευε για την κατασκευή επιβατικών αυτοκινήτων σε μαζική κλίμακα.


Το όραμα ήταν ιδιαίτερα μεγαλεπήβολο για να φρενάρει σε ηθικές αναστολές για την εφαρμογή της καταναγκαστικής εργασίας. Πολύ περισσότερο που η εθνικοσοσιαλιστική αξιακή κλίμακα είχε ήδη προνοήσει, δημιουργώντας μια βολική διαστρωμάτωση ανάμεσα στους Αρίους και τους «υπανθρώπους» Εβραίους. Οι τελευταίοι, μαζί με τους ανατολικο-ευρωπαίκής προέλευσης και σλαβικής καταγωγής εργάτες βρίσκονταν στη βάση της ιεραρχίας των σκλάβων, ενώ σε σαφώς καλύτερη θέση ήταν, για παράδειγμα, οι Γάλλοι ή οι Ιταλοί, που εξαναγκάζονταν σε υποχρεωτική εργασία. Η συγκεκριμένη διαβάθμιση είχε άμεση συνέπεια στη μεταχείριση αυτών των ανθρώπων, στη διατροφή, τις συνθήκες διαβίωσης και τις αποδοχές τους - υπήρχαν και τέτοιες, χαμηλές για τους δυτικής προέλευσης εργάτες και πενιχρές για τους υπολοίπους.

Οι Ανατολικοί και οι Εβραίοι βρίσκονταν στο έλεος των δυνάμεων ασφαλείας, αντιμετώπιζαν ασφυκτικούς περιορισμούς στην κίνησή τους, στοιβάζονταν μαζικά στα καταλύματά τους και ήταν υποχρεωμένοι να φέρουν στα ρούχα τους ραμμένο το «P» (Πολωνοί), το «J» (Εβραίοι) ή το «Ost» (Ανατολικοί). Το χειμώνα, γυναίκες από ανατολικές χώρες αναγκάζονταν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις ξυπόλυτες, από τους καταυλισμούς τους μέχρι το εργοστάσιο. Ειδικά οι Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου και όσοι έρχονταν από στρατόπεδα συγκέντρωσης στερούνταν κάθε αποζημίωσης, έκαναν τις πιο εξοντωτικές δουλειές, λάμβαναν ελάχιστη τροφή, ανεπαρκή εφοδιασμό σε ρούχα, υφίσταντο βάναυση μεταχείριση και δεν είχαν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, ούτε μπορούσαν να μπουν στα καταφύγια την ώρα των βομβαρδισμών. Η θνησιμότητα από τις κακουχίες ήταν σαφώς μεγαλύτερη ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες.


Ως νέος και ραγδαία αναπτυσσόμενος οργανισμός, η Volkswagen αύξανε συνεχώς το εργατικό δυναμικό της, επταπλασιάζοντάς το μεταξύ του 1939 και του 1944. Σε μια εποχή που η εγχώρια εργατική δύναμη διοχετευόταν στα πολεμικά μέτωπα, ενώ υπήρχε αντίστροφη ροή από ξένους αιχμαλώτους, ο πειρασμός ήταν μεγάλος και η διοίκηση της εταιρείας δεν δυσκολεύτηκε να ενδώσει.

Οι υποχρεωμένοι σε καταναγκαστική εργασία αντιπροσώπευαν στην αρχή του πολέμου λιγότερο από το 10% του προσωπικού, ενώ το 1945 είχαν φθάσει το 65%. Σύμφωνα με τον Mommsen, ανάμεσα σε αυτούς που δεν είχαν ενδοιασμούς να απαιτήσουν από τις αρχές περισσότερους «δωρεάν» εργάτες ήταν και ο Ferdinand Porsche, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας, εμβληματική όσο και αμφιλεγόμενη μορφή της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και «πατέρας» του Beetle. Το 1943, ο Porsche εμφανίζεται να ζητά φορτικά από τον Χάινριχ Χίμλερ «3.500 κρατουμένους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης», προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει στην κύρια μονάδα, αλλά και στη διαμόρφωση υπόγειων χώρων όπου μεταφερόταν τμήμα της παραγωγής για να μην πλήττεται από τους βομβαρδισμούς.
Όσοι δυστυχισμένοι ανακουφίστηκαν που θα άφηναν τα στρατόπεδα για να δουλέψουν σε καλύτερες συνθήκες ανακάλυψαν σύντομα ότι στις στοές τα πράγματα ήταν εξίσου εφιαλτικά. Πολλοί από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι με το τέλος του πολέμου, άλλοι όμως βρέθηκαν σε Πορείες Θανάτου, τις μαζικές μετακινήσεις κρατουμένων με συνήθη κατάληξη την εξόντωσή τους.


Ο ισχυρισμός του Mommsen ότι ο Porsche ήταν αδιάφορος για το δράμα των σκλάβων («περπατούσε μέσα στο έγκλημα σαν υπνοβάτης») και είχε αγαστή συνεργασία με τα SS έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τις κεφαλές της Volkswagen - ιδιαίτερα το επί πολλά χρόνια πανίσχυρο αφεντικό της, Ferdinand Piech, εγγονό του Porsche και γιο του Anton Piech, ο οποίος χρημάτισε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας στα χρόνια του πολέμου. Οι δουλειές, πάντως, δεν γνώρισαν κάμψη. Άλλωστε, η Volkswagen δεν ήταν η μόνη βιομηχανία της Γερμανίας που χρησιμοποίησε τζάμπα εργατική δύναμη. Στη διάρκεια του πολέμου, οι περισσότερες γερμανικές επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, βασίστηκαν στην καταναγκαστική εργασία δώδεκα εκατομμυρίων ανθρώπων. Εξ αυτών, οι περισσότεροι δούλεψαν στον αγροτικό τομέα και στη βιομηχανία, ενώ ένα σεβαστό ποσοστό που εκτιμάται περίπου στο 3% κατέληξε υπηρετικό προσωπικό στα σπίτια πλούσιων Γερμανών με «άκρες» στο καθεστώς. Μεταξύ των κολοσσών που επωφελήθηκαν, ήταν η Bayer, η Siemens, η Bosch, η Mercedes, η BMW, η Audi και τα γερμανικά παραρτήματα των General Motors (Opel) και Ford. Οι αμερικανικές μητρικές εταιρείες των δύο τελευταίων φαίνεται ότι δεν βιάστηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Ρούσβελτ, που τους ζητούσε να βάλουν μπροστά την παραγωγή πολεμικού υλικού, την ίδια ώρα που βοηθούσαν τον Χίτλερ να μετατρέψει τα γερμανικά τους εργοστάσια σε πολεμικές βιομηχανίες.

Το 1998 η Volkswagen, πρώτη από όλες τις γερμανικές εταιρείες, θέσπισε έναν «ανθρωπιστικό» λογαριασμό 12 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποζημίωση ανθρώπων που εξαναγκάστηκαν να παρέχουν εργασία στα εργοστάσιά της (53 χρόνια μετά, δεν είχαν απομείνει και πολλοί). Λίγους μήνες αργότερα, εγκατέστησε μια μόνιμη έκθεση στο Βόλφσμπουργκ, η οποία λειτουργεί ως «τόπος μνήμης» για την καταναγκαστική εργασία. Ανέλαβε έτσι μέρος της ιστορικής της ευθύνης και, παράλληλα, βελτίωσε το image της που στα επόμενα χρόνια έμελλε να ενισχυθεί ακόμη πιο πολύ. 
Μέχρι που έσκασε το επόμενο σκάνδαλο.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσο μας κοστίζει ένας βουλευτής; (Πολύ περισσότερο από τον μισθό του)

Τα επιδόματα,οι μετακινήσεις, οι ενισχύσεις και τα "τυχερά" των βουλευτών. Πόσα εκατομμύρια θα κερδίζαμε αν μειώναμε τους εκπροσώπους μας σε 200 .

Από την Ναταλί Σαϊτάκη

H Βουλή ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα τις πόρτες της στους νέους εκπροσώπους μας. Πάμε να δούμε πόσο μας στοιχίζουν σε μηνιαία βάση οι εκπρόσωποι μας ξεκινώντας από αρχικά από τον μισθό τους. Αρχικά να αναφέρουμε ότι το άρθρο 63 του Συντάγματος είναι αυτό που προβλέπει την αποζημίωση των βουλευτών και μια σειρά ατελειών, για την άσκηση του λειτουργήματός τους. Τα ποσά της αποζημίωσης, καθώς και της συγκοινωνιακής, ταχυδρομικής και τηλεφωνικής ατέλειας καθορίζονται με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2015, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών και τέθηκε προς ψήφιση στην Ολομέλεια είναι μειωμένος κατά 2 εκ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο.


ADVERTISEMENT

Συνολικά το ποσό των 30.528.000 ευρώ θα διατεθεί για τις αποζημιώσεις και λοιπές δαπάνες των βουλευτών, που διακρίνονται ως εξής:

Το ποσό των 20.541.000 ευρώ θα διατεθεί για τις αποζημιώσεις των βουλευτών, καθένας από τους οποίους θα εισπράττει μηνιαία το ποσό των 5.705 ευρώ (68.470 ευρώ ανά έτος).

Το επίδομα οργάνωσης γραφείου (στο οποίο περιλαμβάνεται και η ταχυδρομική ατέλεια) ανέρχεται για όλους τους βουλευτές στο ποσό των 6.411.000 ευρώ, δηλαδή σε 21.370 ευρώ άπαξ ετησίως για καθέναν (1.780 ευρώ ανά μήνα)

Η «οικογενειακή παροχή» των βουλευτών, δηλαδή το αντίστοιχο «οικογενειακό επίδομα» ανέρχεται σε 180.000 ευρώ, δηλαδή σε 600 ευρώ άπαξ ετησίως για καθέναν ή αλλιώς 50 ευρώ τον μήνα.

Τα έξοδα κίνησης ανέρχονται σε 1.365.000 ευρώ και για τους 300 βουλευτές και για τον καθένα μηνιαία υπολογίζονται περίπου από 350 ευρώ ως 600, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση των εκλογικών περιφερειών τους από την Αθήνα.

Από τον διαδικτυακό τόπο http://diafaneia.hellenicparliament.gr/ όπου αναρτώνται οι σχετικές με τον προϋπολογισμό της Βουλής αποφάσεις και πράξεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, προκύπτουν κι άλλα στοιχεία για τις δαπάνες που αφορούν στα μέλη του κοινοβουλίου. Ειδικότερα:

Η τηλεφωνική ατέλεια ανέρχεται μέχρι το ποσό των 7.400 ευρώ ετησίως, από 1.3.2014 για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων για τις οποίες δικαιούται ατέλειας, συμπεριλαμβανόμενων στο ποσό αυτό τελών, εξόδων και Φ.Π.Α. (μηνιαίο ποσό: 616 ευρώ).

Η αποζημίωση που χορηγείται στα παρόντα μέλη όλων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, των Τμημάτων Διακοπής των Εργασιών της Βουλής, της Διάσκεψης των Προέδρων και των Βουλευτών, που συμμετέχουν ως μέλη σε κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις ή κοινοβουλευτικές Επιτροπές στο εξωτερικό ανέρχεται σε 75 ευρώ, για κάθε πλήρη συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία είναι παρόντες, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη. Σημειώνεται ότι το αρχικό ποσό των 150 ευρώ μειώθηκε κατά 50% από 1.1.13 με σχετική απόφαση της Ολομέλειας.


Το ποσό, δηλαδή, που λαμβάνει κάθε βουλευτής για τη συμμετοχή του σε επιτροπές ποικίλλει ανάλογα με τη συχνότητα συνεδριάσεων. Για παράδειγμα, η Επιτροπή Οικονομικών συνεδριάζει συχνότερα, άρα τα μέλη της αποζημιώνονται με μεγαλύτερα ποσά.

Ως Επιτροπές θεωρούνται και οι συνεδριάσεις των θερινών τμημάτων της Βουλής. Η αποζημίωση για κάθε μια από αυτές ανέρχεται επίσης σε 75 ευρώ. Τα θερινά τμήματα διαρκούν από τα μέσα Ιουλίου ως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου (την πρώτη Τρίτη του Οκτωβρίου ξεκινά η τακτική συνεδρίαση της Βουλής). Περίπου δηλαδή η αποζημίωση κάθε βουλευτή που συμμετέχει σε ένα από τα θερινά τμήματα της Βουλής ανέρχεται 750 ευρώ.

Για τους βουλευτές της επαρχίας που στερούνται ιδιόκτητης κατοικίας στην περιοχή του νομού Αττικής, προβλέπεται η καταβολή του ποσού 1.000 ευρώ κάθε μήνα για την κάλυψη των δαπανών διαμονής τους ή τη μίσθωση από τη Βουλή ξενοδοχείων με μηνιαία δαπάνη μέχρι το ποσό των 1.200 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και κρατήσεων. Σημειώνεται ότι η πιο πάνω ρύθμιση εφαρμόζεται ανάλογα και εναλλακτικά για την εκλογική περιφέρεια των βουλευτών της επαρχίας, στην περίπτωση που αυτοί στερούνται ιδιόκτητης κατοικίας στην εκλογική τους περιφέρεια.

Οι ίδιοι δικαιούνται δυο μονά εισιτήρια την εβδομάδα για τη μετακίνηση από και προς τις περιφέρειές τους. Συνολικά δικαιούνται 104 μονά εισιτήρια ανά έτος, τα οποία κοστίζουν περίπου 1.000 ευρώ το μήνα (ετήσια περίπου 12.000 ευρώ)

Κάθε βουλευτής μπορεί να προσλαμβάνει μέχρι δυο επιστημονικούς συνεργάτες. Ο μηνιαίος μισθός τους ανέρχεται περίπου στα 1.600 ευρώ.

Τα βουλευτικά Ι.Χ. πληρώνονται από τη Βουλή σε εταιρία leasing. Οι βουλευτές Α΄, Β΄ Αθηνών, Πειραιά και Υπολοίπου Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο ως 1399 κ.εκ. το οποίο θα κοστίζει μέχρι 750 ευρώ μηνιαία. Οι βουλευτές των υπολοίπων περιφερειών δικαιούνται αυτοκίνητο ως 1.799 κ. εκ. το οποίο θα κοστίζει μέχρι 1.200 ευρώ μηνιαία. Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι τα ποσά αυτά μειώθηκαν το 2011. Το αρχικό μηνιαίο ποσό ανερχόταν σε 1.500 ευρώ. Η διανομή των αυτοκινήτων γίνεται με κλήρωση.

Και ο λογαριασμός γράφει...

Αν χαθήκατε ή ζαλιστήκατε ανάμεσα στα νούμερα το συνολικό ανώτερο κόστος για ένα βουλευτή ανέρχεται σε 15.051 ευρώ ανά μήνα. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και οι μισθοί των δύο επιστημονικών συνεργατών. Δεν συμπεριλαμβάνονται στο παραπάνω ποσό οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές, στα θερινά τμήματα ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα της Βουλής καθώς και τα ποσά για πρόσωπα και μέσα που αφορούν την ασφάλεια τους (αστυνομική φύλαξη ή συνοδεία).

Εν κατακλείδι σε ετήσια βάση ένας βουλευτής μας στοιχίζει 180.612 ευρώ ενώ εάν η σκέψη για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 το ετήσιο όφελος θα ήταν της τάξης 18,06 εκατ. ευρώ.






Φωτογραφίες: Sooc.gr
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Dieselgate: H Κομισιόν ήξερε από το 2013 για το θέμα της Volkswagen

Στην αποκάλυψη ότι αξιωματούχοι της Ε.Ε. προειδοποιούσαν ήδη από το 2013 για τους μηχανισμούς παραποίησης των τιμών ρύπων, δύο χρόνια πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο…

Στην αποκάλυψη ότι αξιωματούχοι της Ε.Ε. προειδοποιούσαν ήδη από το 2013 για τους μηχανισμούς παραποίησης των τιμών ρύπων, δύο χρόνια πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Dieselgate της Volkswagen, προχωράει η εφημερίδα Financial Times, σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στο φως.

Στην έκθεσή του το ερευνητικό κέντρο της Κομισιόν παραδεχόταν ότι τα αυτοκίνητα ντίζελ πρέπει να ελέγχονται στον δρόμο και όχι στο εργαστήριο προκειμένου να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος απάτης. «Αισθητήρες και ηλεκτρονικά εξαρτήματα στα σύγχρονα οχήματα ελαφριάς χρήσης μπορούν να “εντοπίσουν” την έναρξη ενός τεστ ρύπων στο εργαστήριο» ανέφερε η έκθεση της Κομισιόν, καθώς και ότι οι επίμαχες συσκευές μπορούσαν «να ενεργοποιήσουν, να τροποποιήσουν, να καθυστερήσουν ή να απενεργοποιήσουν τα συστήματα ελέγχου των εκπομπών ρύπων».

Οι δοκιμές στην άσφαλτο ενδεχομένως να εξασφάλιζαν «ότι η χρήση στρατηγικών εξαπάτησης περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο». Τέτοιες δοκιμές που διενεργήθηκαν από το ερευνητικό κέντρο της Κομισιόν «δείχνουν ότι οι εκπομπές διοξειδίων του αζώτου (…) ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια των κανονισμών». «Οι υφιστάμενες δοκιμές στον δρόμο καταδεικνύουν αδυναμίες στη σημερινή διαδικασία τυπικής έγκρισης» καταλήγει η έκθεση.

Αφότου η ΕΕ απαγόρευσε τις συσκευές παραποίησης των τιμών ρύπων το 2007, η Κομισιόν επιχείρησε να περάσει νομοθεσία για δοκιμές σε πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Ωστόσο οικολογικές οργανώσεις και μέλη του Ευρωκοινοβουλίου καταγγέλλουν ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν λόγω επεμβάσεων από το πανίσχυρο λόμπι του ντίζελ της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Greenpeace, μάλιστα, διαμαρτύρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση του καθενός οι κατασκευαστές οχημάτων ντίζελ είχαν ξοδέψει 18,5 εκατ. ευρώ για να χειραγωγήσουν τις Βρυξέλλες το 2014, επιστρατεύοντας 184 λομπίστες.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντά: «Όταν πρόκειται για την επίβλεψη της συμμόρφωσης των εταιρειών με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις δυνατότητες διερεύνησης, αυτό αφορά τις εθνικές αρχές». «Καλούμε όλα τα κράτη μέλη να διενεργήσουν ελέγχους» συνεχίζει η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο ρόλος της Κομισιόν ήταν να λειτουργήσει ως πλατφόρμα διευκόλυνσης της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των εθνικών αρχών.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται «μαχαίρι» στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Οι μειώσεις αναμένεται να φτάνουν ως και 11% μεσοσταθμικά για πάνω από 900.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις.


Ριζική αναμόρφωση του Ασφαλιστικού, που θα περιλαμβάνει κλιμακωτές περικοπές (έως και 11% μεσοσταθμικά) στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ , και επιβολή ανώτατου πλαφόν για το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών, προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Οι μειώσεις αναμένεται να συνδυαστούν με τη σαρωτική αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει στους πιστωτές ισοδύναμα που θα της επιτρέψουν να μην εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα του 3ου μνημονίου τα οποία ακουμπούν το σύνολο των συνταξιούχων και κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ και τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ.

Βάσει Μνημονίου η συνταξιοδοτική δαπάνη θα πρέπει να μειωθεί κατά 2,25 δισ ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Για το 2015 το «ψαλίδι» διαμορφώνεται στα 450 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που έχει στα χέρια της η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, οι συνταξιούχοι με άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω των 1.500 ευρώ δεν υπερβαίνουν τις 360.000 ευρώ (13,5% επί του συνόλου), ενώ αυτοί που λαμβάνουν από 1.000 έως 1.500 ευρώ είναι περίπου 552.000. Οι δύο αυτές κατηγορίες καλύπτουν σχεδόν το 60% της συνολικής μηνιαίας δαπάνης για τις συντάξεις (2,3 δισ. ευρώ).

Όσον αφορά στην επιβολή ανώτατου πλαφόν, πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο όριο αναμένεται να τοποθετηθεί κοντά στα 2.000 ευρώ (από 2.350 στο ΙΚΑ, 2.774 στα ειδικά ταμεία και 3.360 ευρώ για όσους λαμβάνουν διπλές συντάξεις).

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε σε δηλώσεις του πως οι συντάξεις έως 1.000 ευρώ θα προστατευτούν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περικοπές σε όσες υπερβαίνουν το συγκεκριμένο όριο. Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «μικρές» τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ και μεσαίες τις συντάξεις από 1.000 έως 1.500 ευρώ.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και το αν θα πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι. «Να μην είναι η ασφαλιστική εισφορά απλώς ένας φόρος που πηγαίνει για να πληρωθούν οι συντάξεις των νυν συνταξιούχων και να μην υπάρχει ελπίδα να πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι» δήλωσε χαρακτηριστικά, προαναγγέλοντας ριζικές αλλαγές.
 

Αναμένεται και το πόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό, που θα έχει στα χέρια του ο υπουργός Εργασίας εντός της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διπλό σοκ για τους οφειλέτες … Έτσι μας παγίδεψαν και θα μας πάρουν τα λεφτά οι αριστεροί του κ@λου !

Διπλή «παγίδα» περιμένει από τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά περίπου 1 εκατ. οφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων , καθώς δεν  είναι μόνο ότι θα αυξηθούν τα ποσά που πληρώνουν όσοι είναι στη ρύθμιση των 100 δόσεωναλλά ότι από την 1η Οκτωβρίου παύει να ισχύει το «πάγωμα» των κατασχέσεων που αποφασίστηκε προεκλογικά από την κυβέρνηση, λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Το «πάγωμα» έγινε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τον Ιούλιο, λίγες ημέρες αφότου η κυβέρνηση είχε προκηρύξει το δημοψήφισμα και στη συνέχεια έκλεισαν  οι τράπεζες, με αποτέλεσμα οι πολίτες  να μην μπορούν να τραβήξουν παρά μόνο τα 60 ευρώ αρχικά που μετά έγιναν 50 και στη συνέχεια «αυξήθηκαν» στα 420 ανά εβδομάδα, όριο που παραμένει έως και σήμερα. Επειδή λοιπόν οι πολίτες όπως και οι επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να κάνουην αναλήψεις ή να κινήσουν ελεύθερα μέσω τράπεζας τα κεφάλαιά τους, όπως συνέβαινε πριν για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους , βγήκε η ΠΝΠ που έλεγε ότι έως τις 30 Σεπτεμβρίου κανένα ασφαλιστικό ταμείο και καμία εφορία δεν θα κάνει κατάσχεση των χρημάτων που είχαν ή έχουν οι οφειλέτες στους λογαριασμούς τους, όπως και ότι δεν θα γίνει καμία αναγκαστική είσπραξη «εις χείρα τρίτων» δηλαδή θα τους πάρουν χρήματα άλλων που μπαίνουν στους δικούς τους λογαριασμούς, ενώ η ίδια απόφαση πάγωνε έως το τέλος του Σεπτεμβρίου και τα αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή την αποστολή κατασχετηρίων και άλλων δικαστικών ενεργειών.

Όλα αυτά όμως τελειώνουν στις 30 Σεπτεμβρίου που εκπνέει η προθεσμία του «παγώματος» των αναγκαστικών εισπρακτικών μέτρων και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, δεν διαφαίνεται το ενδεχόμενο ανανέωσης του «παγώματος» στις κατασχέσεις. Αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος που ρωτήθηκε είχε ξεχάσει ότι το πάγωμα λήγει στις 30/9 και δεν ήταν σε θέση να πει αν θα ανανεωθεί ή όχι μετά το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με άλλη κυβερνητική πηγή, η συνέχιση της αναστολής της λήψης αναγκαστικών μέτρων δεν έχει πλέον νόημα επειδή οι τραπεζικές συναλλαγές έχουν μεν περιορισμούς αλλά λιγότερους σε σχέση με αυτούς που εφαρμόζονταν όταν αποφασίστηκε το «πάγωμα» των κατασχέσεων. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι αν οι περιορισμοί είναι λιγότεροι αλλά ότι για τα ταμεία η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων έχει περιορίσει τις εισπράξεις τους από τους λογαριασμούς των οφειλετών τους οποίους δεν μπορούν να «παραβιάσουν».

Το αν θα δοθεί ή όχι νέα παράταση είναι γόρδιος δεσμός καθώς να παραμείνει η ισχύς της απόφασης τότε τα ταμεία και οι εφορίες θα περιμένουν χρήματα μόνο από όσους θέλουν να πληρώσουν χρήματα μόνο από όσους θέλουν να πληρώσουν ενώ αν δεν παραταθεί το «πάγωμα» που είναι και το πιθανότερο αν όχι το βέβαιο ενδεχόμενο, όπως τουλάχιστο λένε ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, τότε θα μπορούν να κατάσχουν ότι μπαίνει στους λογαριασμούς των οφειλετών τους και επιπλέον θα αρχίσουν να αποστέλλουν κατασχετήρια που τώρα έχουν στα συρτάρια.

Σοκ Νο2

Το σοκ των μέτρων που έρχονται για τους οφειλέτες είναι διπλό καθώς από τον Οκτώβριο αλλάζουν πολλά στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Θεσπίζονται νέα κριτήρια για το ποιος μπορεί να πληρώνει περισσότερα από την αρχική του δόση, ενώ μπαίνει τόκος 5,05% ακόμη και για χρέη ως 5.000 ευρώ που οι δόσεις ήταν άτοκες.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1 εκατ. πολίτες και επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία και τα ταμεία έρχονται δύσκολες μέρες, είτε έχουν ρύθμιση και ακόμη χειρότερα αν δεν έχουν .

Στην αγορά κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή όσον αφορά τα ταμεία ανείσπρακτα χρέη 21 δις ευρώ. Από αυτά τα 14,5 δις ευρώ τα «κυνηγά» το κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών και τα άλλα 6,5 δις είναι ακόμη στα ταμεία. Τα 14,5 δις τα χρωστούν 268.544 οφειλέτες, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. Σε  ρύθμιση μέχρι 100 δόσεις, είναι οι περισσότεροι, αλλά το θέμα είναι πόσα από αυτά έχουν εισπραχθεί ή θα εισπραχθούν τους επόμενους μήνες.

Την απάντηση τη δίνουν τα ίδια τα στοιχεία του ΚΕΑΟ που δείχνουν ότι τα χρέη αυξάνονται αντί να μειώνονται. Στο τέλος Ιουνίου του 2015 τα χρέη έφτασαν τα 14,5 δις ευρώ ενώ όταν είχαν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ ήταν 12,9 δις ευρώ. Αυτό δείχνει  όχι μόνο το «ουκ αν λάβοις πάρα του μη έχοντος’ αλλά και ότι η γενική «αφασία» της κυβέρνησης που για επτά μήνες έψαχνε να δει αν θα σκίσει τα μνημόνια που υπέγραψε στο τέλος, πέρασε στην οικονομία και καλλιέργησε λάθος αντίληψη στους πολίτες. Τώρα η ίδια κυβέρνηση είναι που θα τους στείλει το λογαριασμό, αλλά τα λάθη συγχωρούνται συνήθως μια φορά σε όσους δεν ξέρουν τι λένε και κυρίως τι κάνουν.
100 Δόσεις

Από τον Νοέμβριο ο νόμος για τις 100 δόσεις είτε για χρέη που ρυθμίζονται στην εφορία είτε στα ταμεία, αλλάζει και πλέον τα μηνιαία ποσά θα έχουν αυξημένο επιτόκιο από 3% σε 5,05%.

Η αύξηση του επιτόκιο θα επιβαρύνει τις μηνιαίες δόσεις ως και 48 ευρώ το μήνα για χρέη μέχρι 50000 ευρώ που σημαίνει ότι σε ετήσια βάση η επιβάρυνση φτάνει στα 575 ευρώ. Για υψηλότερα χρέη η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη. Το επιτόκιο 5,05% θα ισχύσει και για όσους ρυθμίζουν χρέη μέχρι 5.000 ευρώ και βάσει του ν. 4321/15 δεν επιβαρύνονταν με επιτόκιο, ενώ από τον Νοέμβριο θα  μπει και εδώ τόκος για τις υπόλοιπες δόσεις. Με άλλη διάταξη οι διευθυντές των εφοριών και των ασφαλιστικών ταμείων θα μπορούν να μειώνουν τον αριθμό των δόσεων αν κρίνουν ότι οι οφειλέτες μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους σε λιγότερες δόσεις.

Αυτή η αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα οι 100 δόσεις να γίνουν 72 ή και 50 με συνέπεια την αύξηση των μηνιαίων ποσών που θα πρέπει να πληρώνουν οι οφειλέτες. Ένας οφειλέτης των 30.000 ευρώ που είναι στις 100 δόσεις και πάει στις 72, θα πληρώνει 735 ευρώ το μήνα, από 360 ευρώ που είναι η σημερινή δόση.




enikos.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΗΕ: Σχέδιο δράσης για παγκόσμια υποδούλωση μέχρι το 2030 … Ατζέντα 21

Οι ηγέτες του κόσμου ανανέωσαν την πίστη τους στην Ατζέντα 21, χθες Παρασκευή, με ένα “φιλόδοξο πρόγραμμα” -το Ατζέντα 2030- για την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής το οποίο θα εφαρμοστεί τα επόμενα 15 χρόνια και θα έχει το αποτέλεσμα της αρχικής: Ανάποδη ανάγνωση!

Κατά την έναρξη μιας συνόδου, η οποία θα διαρκέσει ως αύριο Κυριακή και στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (εκεί βρίσκεται ΚΑΙ ο Τσίπρας), τέθηκαν 17 στόχοι «βιώσιμης ανάπτυξης» οι οποίοι πρέπει να υλοποιηθούν ως το τέλος του 2030, για… «έναν καλύτερο κόσμο», επικαλούνται.
Αυτοί οι στόχοι αντικαθιστούν το προηγούμενο σχέδιο δράσης του ΟΗΕ, τους Στόχους Ανάπτυξης της Χιλιετίας που υιοθετήθηκαν το 2000, που πάλι ήταν μια ανανέωση της αρχικής Α21 του 1992, όμως όπως λένε αρκετοί είναι “πολύ πιο φιλόδοξοι”. Οπότε αν οι πρώτοι στόχοι έχουν επιφέρει τέτοια καταστροφή – περισσότερη φτώχεια, πείνα, πόλεμοι, επιδημίες, εγ-κλιματική αλλαγή κλπ- φανταστείτε οι πιο φιλόδοξοι τι θα επιφέρουν.

Το νέο σχέδιο δράσης θα εφαρμοστεί και στις ανεπτυγμένες χώρες και θα επεκταθεί σε πολιτικά ευαίσθητους τομείς, όπως η καλή διακυβέρνηση, η ισότητα ανδρών-γυναικών και η καταπολέμηση της διαφθοράς – σωθήκαμε!

Η «ελεύθερη βούληση» των χωρών

Το όλο πρόγραμμα δεν έρχεται βέβαια τσάμπα. Θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί και να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνήσεις το σέβονται, αλλά και ότι κανείς “δεν μένει πίσω” στον δρόμο προς την “ανάπτυξη”. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να βρεθούν 3,5 ως 5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα επόμενα 15 χρόνια για τη χρηματοδότησή του!
Κάθε χώρα θα είναι ελεύθερη να εφαρμόσει ή όχι τους στόχους και να επιλέξει η ίδια τον τρόπο να το κάνει.

Κι από πούθε κατεβαίνει η χρηματοδότηση η παινεμένη;

Φυσικά από τη φορολόγηση των πολιτών που θα “διασωθούν”. Θα κοστίσει τα μάλα η διάσωση και όχι μόνο σε χρήμα, αλλά κύρια σε μέτρα, μεταρρυθμίσεις, απαγορεύσεις, περιορισμούς και δεν αποκλείεται και σε επίσημη πλέον επέμβαση στο περιβάλλον με την ολοένα και διαφημιζόμενη μέθοδο της Γεωμηχανικής, που μας “υπόσχεται” ακόμα και εναέριους ψεκασμούς. [O Branson δίνει 25 εκατ. δολάρια έπαθλο για την καλύτερη μέθοδο «Γεωμηχανικής»]

Ο μεγάλος χαμένος είναι οι χώρες πετρελαίου, λιγνίτη και άνθρακα, αφού ο Πάπας αφόρισε τους πόρους αυτούς, οι μεγάλοι κερδισμένοι οι χώρες που πουλούν ΑΠΕ -ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Και ο Σόρος που αγόρασε τον άνθρακα για ψίχουλα και περιμένει πότε θα γυρίσει ο τροχός, να τον έχει κατ’ αποκλειστικότητα. Γιατί η φούσκα των ΑΠΕ οσονούπω σκάει, θα την επιβάλουν στους πελάτες λόγω Ατζέντα 2030, ενώ οι ίδιοι, αφού έχουν «ελεύθερη βούληση», θα παράγουν με την παλιά συμφέρουσα και αποδοτική ενέργεια – βλέπε Γερμανία, η οποία αυτό κάνει ακριβώς!

Οι 17 στόχοι της Ατζέντας 2030 και η μετάφραση τους

Στιγμιότυπο 2015-09-26, 3.42.54 μ.μ.

Στόχος 1) Το τέλος της φτώχειας σε όλες τις μορφές της παντού: Ανθρωπιστική βοήθεια και κοινωνική πρόνοια από το κράτος και τις ΜΚΟ του. Κρατείστε τους με μηχανική στήριξη στη ζωή για καλύτερο έλεγχο κι εξάρτηση. Χρεώστε το στους έχοντες ακόμα δουλειά – Οι φτωχοί θα τρέφουν τους φτωχότερους, όπως ακριβώς γίνεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Στόχος 2) Τέλος της πείνας, επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας και η βελτίωση της διατροφής και η προώθηση της αειφόρου γεωργίας:Εννοεί ξεκάθαρα τις καλλιέργειες μεταλλαγμένων -ΓΤΟ- που θεωρούνται ανθεκτικές, γρήγορες και μπορούν τάχα να ταΐσουν περισσότερους. Τις ευλόγησε εξάλλου και ο Πάπας στην πρόσφατη εγκύκλιό του, ως “τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας”.

Στόχος 3) Εξασφάλιση υγιούς ζωής και προώθηση της ευημερίας, για όλους και σε όλες τις ηλικίες: Εμβόλια για όλους, αναγκαστικές προληπτικές εξετάσεις για όλους (βλέπε παρ’ ολίγον νόμο Κουρουμπλή), προώθηση της μεταμοσχευτικής πολιτικής, προώθηση της ευθανασίας για “αξιοπρεπή” θάνατο, άλλοθι για χρήση νέων τεχνολογιών όπως τσιπάκια και ασύρματη παρακολούθηση, άλλοθι για περαιτέρω επεμβάσεις στο DNA κι έρευνες τύπου ηχογενετικής για επέμβαση ακόμα και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Στόχος 4) Χωρίς αποκλεισμούς και ισότιμη ποιότητα της εκπαίδευσης και προώθηση των ευκαιριών διά βίου μάθησης για όλους: Η “ποιότητα” θα καθορίζεται από τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Δεξιότητες και στοιχειώδης εκπαίδευση για τις υποανάπτυξη χώρες, αλλά και τις πρώην ανεπτυγμένες, τύπου Ελλάδας, που τώρα χρειάζεται γκαρσόνια να μιλούν πολλές ξένες γλώσσες, φτηνά εργατικά χέρια, αγρότες που θα εφαρμόσουν τις νέες τεχνολογίες κλπ [Οι προτάσεις ΟΟΣΑ για την Παιδεία είναι απλή εφαρμογή της Ατζέντα 21]

Στόχος 5) Επίτευξη της ισότητας των φύλων και χειραφέτηση όλων των γυναικών και των κοριτσιών: Η ισότητα των δύο φίλων πέτυχε τόσο πολύ στη Δύση που θέλουν τώρα να την επεκτείνουν και στον υπόλοιπο κόσμο. Παρότι οι μισθοί δεν ανταποκρίνονται σε ισότητα, κατά τα άλλα η συνταγή κατάφερε να διαλύσει την οικογένεια και έτσι τον κοινωνικό ιστό, να δημιουργήσει περισσότερη ανεργία και πτώση των μισθών, να διώξει τα παιδιά από την προσοχή της μάνας, να μειώσει -το βασικότερο- τις γεννήσεις. Η χειραφέτηση των κοριτσιών σημαίνει εκτός όλων των άλλων,  να μπορεί ένα κορίτσι να αρνηθεί να παντρευτεί στα 15 του, αλλά να έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έκτρωση ενός εμβρύου που δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο πατέρας του. Ή -κατά την προσφορά/νόμο του Ομπάμα- ακόμα και να αποφασίσει ότι δεν θέλει παιδιά και να κάνει στείρωση χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών της. Αυτό λέγεται “χειραφέτηση κοριτσιού”. [Η ισότητα των δυο φύλων και ο φεμινισμός το μεγαλύτερο πλήγμα ενάντια στην Ανθρωπότητα]
 
Στόχος 6) Διασφάλιση της διαθεσιμότητας και της αειφόρου διαχείρισης του νερού και της αποχέτευσης για όλους: Μια λέξη εδώ – Ιδιωτικοποίηση. Και όπως έχει πει και η Λαγκάρντ, το νερό δεν ανήκει σε κανέναν άλλον, παρά στο παγκόσμιο χωριό. Η Nestle σε κατάσταση Νιρβάνα, υποθέτουμε, μετά την υπογραφή! [Η Καλιφόρνια υποφέρει από λειψυδρία και η Nestle ανενόχλητη εμφιαλώνει! & Nestlé: «Το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά προϊόν προς πώληση» βίντεο]
Στόχος 7) Διασφάλιση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους: Ξεχάστε τον άνθρακα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, Ελλάδα δώσε τσάμπα το λιγνίτη και τα πετρέλαια σου, έτσι κι αλλιώς έγιναν ντεμοντέ. Ξεχάστε και τους αγρούς σας και γεμίστε τους με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Η Μονσάντο θα φυτέψει όπου και όσο θέλει μολύνοντας τη γη, την μόλυνση της υπόλοιπης θα αναλάβει η ακτινοβολία των φωτοβολταϊκών καθιστώντας την μη καλλιεργήσει για πολλά πολλά χρόνια, ακόμα κι όταν θα έχουμε πάλι αλλάξει γνώμη. Φυτέψτε και μπόλικο μεταλλαγμένο καλαμπόκι για βιοκαύσιμα. Όλες αυτές οι πολιτικές κάνουν καλό στο περιβάλλον, γιατί θα το απαλλάξουν με μαθηματική ακρίβεια από εκατομμύρια πληθυσμών κι έτσι θα αδειάσει ο πλανήτης από τον “κακό” άνθρωπο που επηρεάζει με την ύπαρξή του το κλίμα.

Στόχος 8) Να προωθηθεί η βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη, η πλήρης και παραγωγική απασχόληση και η αξιοπρεπής εργασία για όλους: Το μεγαλύτερο ψέμα όλων των αιώνων, όχι μόνο του 21ου. Ως Βιώσιμη Ανάπτυξη ορίζουν δυο πράγματα – ή το βιώσιμη αναφέρεται στην επιχείρηση ή την πολυεθνική, που σημαίνει οι μισθοί πρέπει να είναι “συμβολικοί” για να έχει κέρδη ή στο περιβάλλον, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για κάποια σοβαρή παραγωγική μονάδα, αλλά παραγωγή τεχνολογιών, καινοτόμες ιδέες, εφαρμογές για smartphones κλπ. Αρχηγός όλων αυτών η ρομποτική, που μπορεί να προσφέρει στην εταιρεία θέσεις εργασίας μικρού αριθμού, αλλά καταργεί κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και εκατομμυρίων στην ευρεία χρήση, όπως υπάλληλοι ξενοδοχείων, σούπερ μάρκετ, οδηγοί ΜΜΕ κλπ Μιλάμε για εργασιακό ολοκαύτωμα.

Στόχος 9) Δημιουργία ανθεκτικών υποδομών, την προώθηση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς εκβιομηχάνισης και προώθηση της καινοτομίας: Ξεκάθαρα επιβεβαιώνει τα όσα περί καινοτομίας γράψαμε πιο πάνω. Όσο για τη δημιουργία “ανθεκτικών υποδομών”, αυτό ήδη το έχει αναλάβει η Παγκόσμια Τράπεζα, χρεώνοντας χώρες για να κάνουν υποδομές, απαλλοτριώνοντας γη και κατοικίες και εκδιώχνοντας ολόκληρες κοινωνίες από τα σπίτια τους τάζοντας αποζημιώσεις που δεν λαμβάνουν ΠΟ-ΤΕ! [Πώς η Παγκόσμια Τράπεζα αθέτησε την υπόσχεσή της για την προστασία των φτωχών]

Στόχος 10) Μείωση των ανισοτήτων εντός και μεταξύ των χωρών: Ε.. εντάξει. Αυτό δεν θέλει και πολύ μετάφραση. Από τότε που άρχισαν να το λένε, το 1992 και που το επαναλαμβάνει συνέχεια το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι σαν να σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα με τις κοινωνικές ανισότητες εντός των χωρών. Όσο για τις αναμεταξύ τους, εδώ κάτι έχουν καταφέρει – Το κλείσιμο της ψαλίδας προς… τα κάτω! Ολοένα και περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες έχουν αρχίσει να μοιάζουν με τις τριτοκοσμικές! Μόνο για να υπάρχουν γερές ελίτ σε κάθε χώρα ενδιαφέρονται. [Η Αφρική πεινάει, αλλά οι εκατομμυριούχοι της αβγατίζουν!]

Στόχος 11) Κάντε πόλεις και οικισμούς χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικούς και βιώσιμους: Το ασφαλείς πάει σε νόμους και μέτρα, σε καταστάσεις Οργουελικές. Το βιώσιμες πάει στην ενέργεια μέσω ΑΠΕ και την απαγόρευση των ΙΧ και σχεδιασμούς πόλεων τύπου Venus [“The Venus Project” – το σχέδιο ενός εφιαλτικού μέλλοντος]όσο για το ανθεκτικές πάει σε αυτό – Συγχαρητήρια Έλληνες περάσατε το crash test της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης! Να αντέχουν και να μην ξεσηκώνονται!!!

Στόχος 12) Διασφάλιση των αειφόρων προτύπων κατανάλωσης και παραγωγής: Εδώ κρύβεται το περιορίστε το κρέας γιατί τα ζώα ρυπαίνουν το περιβάλλον. Φάτε και έντομα εν ανάγκη, έχει πει ο ΟΗΕ, έχουν πρωτεΐνες και δεν παράγουν CO². Βέβαια, για την ελίτ, το οργανικό και βιολογικό κρέας δεν θα λήψει, όπως δεν έλειψαν ποτέ τα χαβιάρια και οι ακριβές σαμπάνιες – μόλις δημοπρατήθηκε μια στην τιμή των 160.000 δολαρίων! Ο ΟΗΕ δεν το πήρε χαμπάρι, ήταν απασχολημένος με την ατζέντα του την 2030!

Στόχος 13) Λάβετε άμεση δράση για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος και τις επιπτώσεις της: Εδώ αρχίζουν τα ωραία και συμπεριλαμβάνονται και πολλά απ’ όσα προαναφέραμε για ενέργεια, κατανάλωση, παραγωγή κλπ αλλά και βάρος στην “εκπαίδευση” της νέας γενιάς. Οι νέοι πρέπει να “μάθουν” πόσο επιβαρύνουν με την ύπαρξη τους το περιβάλλον και να είναι έτοιμοι να συμμορφωθούν προς τας όποιες υποδείξεις, αλλά και να δεχτούν σύντομα και τις όποιες “λύσεις” τους προταθούν.

Στόχος 14) Διατηρείστε την αειφόρο χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων για την αειφόρο ανάπτυξη:Διατηρείστε! Μην ψαρεύετε, μην κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ, μην πηγαίνετε βόλτες στα βουνά και στα λαγκάδια και μαζεύετε μυρωδικά και βότανα, συμμαζεύτε τον κόσμο στις πόλεις από τα προάστια και τους εξοχικούς οικισμούς, ορίστε ζώνες μη προσβάσιμες στον άνθρωπο, απαγορεύονται τα πηγάδια και η ελεύθερη βοσκή, τα μικρά μαντριά και κοτέτσια, οι μπαξέδες και οι κήποι, εκτός κι αν έχετε άδεια για τις μικρές τοπικές κοινωνίες (άδεια σημαίνει φόροι). Όλα θα τα αναλλάβουν οι μεγάλες εταιρείες που έχουν πείρα πως να προσέχουν το περιβάλλον – βλέπε Σκουριές!

Στόχος 15) Προστασία, αποκατάσταση και προαγωγή της αειφόρου χρήσης των χερσαίων οικοσυστημάτων, τη βιώσιμη διαχείριση των δασών, την καταπολέμηση της απερήμωσης, σταματείστε και αντιστρέψτε την υποβάθμιση του εδάφους και την απώλεια βιοποικιλότητας: Αναλυτικότερα τα όσα αναφέρθηκαν πριν. Ο κύριος “στόχος” είναι το μπουζούριασμα στις πόλεις, που θα είναι δελεαστικά πράσινες, ασύρματη τεχνολογία και wifi παντού και Big Brother στο φουλ. ΈΤΣΙ κατά αυτούς, θα σωθεί η βιοποικιλότητα, διώχνοντας τους πληθυσμούς από την εξοχή. Τώρα αν σκάσει μύτη καμιά El Dorado και πιάσει να κόβει ό,τι δέντρο βρει μπροστά της, αυτό δεν έχει σημασία, είπαμε, και οι πολυεθνικές πρέπει να είναι «βιώσιμες», να μην κλείσουν. Έχουμε μια λέξη για δυο μεταφράσεις, όπως και όποτε μας βολεύει.

Στόχος 16) Προώθηση των ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών για την αειφόρο ανάπτυξη, την παροχή πρόσβασης στη δικαιοσύνη για όλους και η οικοδόμηση αποτελεσματικών, υπεύθυνων και χωρίς αποκλεισμούς θεσμών σε όλα τα επίπεδα: Εἰρήνη ὑμῖν! Όλοι έχετε ίσα και ίδια δικαιώματα. Όλοι να παντρεύεστε και να κάνετε παιδιά, κι αν δεν μπορείτε να κάνετε οι ίδιοι γιατί είστε του ιδίου φύλλου, έχετε δικαίωμα να αποκτήσετε μέσω της επιστήμης ή υιοθεσίας. Όλοι έχετε δικαίωμα να μπορείτε να δηλώσετε τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό, γι’ αυτό θα αφαιρέσουμε το δικαίωμα του “δεν μου αρέσει” ώστε να επικρατήσει μόνο το “γουστάρω’. Και για να μην υπάρχουν και θρησκευτικοί καυγάδες μεταξύ σας, πάρτε και μια Πανθρησκεία για να μην τσακωνόσαστε. Λατρέψτε το “Ανώτερο Ον” και κάποια στιγμή μπορεί και να σας πούμε ποιο εννοούμε. Προς το παρόν βολευτείτε με ό,τι εσείς νομίζετε ότι είναι ανώτερο. Όσο για τη δικαιοσύνη… καλά αυτή έχει χάσει το φως της παγκοσμίως. Όσο να το βρει, θα έχει αποψιλωθεί ο μισός πλανήτης… από ανθρώπους φυσικά.

Στόχος 17) Ενίσχυση των μέσων υλοποίησης και την αναζωογόνηση της παγκόσμιας εταιρικής σχέσης για την αειφόρο ανάπτυξη: Ε, από εταιρικές σχέσεις, δόξα τω Θεώ! Η Παγκόσμια Τράπεζα έτοιμη για όλες τις “ενισχύσεις” δηλαδή δάνεια, το ΔΝΤ επίσης, η διατλαντική συμμαχία σε μυστική εξέλιξη (ξεχάστε και τα ΠΟΠ όπου να ‘ναι) [Διατλαντική συμφωνία: Πόσα γνωρίζετε;], το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για αυτές τις “σχέσεις” – γενικά, παράπονο δεν έχουμε. «Βελτιώστε την παγκόσμια σύμπραξη για αειφόρο ανάπτυξη, που συμπληρώνονται από τις συμπράξεις πολλών φορέων, που κινητοποιούν και μοιράζονται τις γνώσεις, την εμπειρία, την τεχνολογία και τους οικονομικούς πόρους, για να υποστηρίξει την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης σε όλες τις χώρες, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες». Βελτιώστε! Όσο βελτιώνετε, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση!

Και κάτι ελπιδοφόρο

Μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα υπάρχει και κάτι ελπιδοφόρο. Το ότι οι στόχοι αυτοί, που πάνω κάτω αναφέρονται και στην αρχική Ατζέντα 21, έπρεπε σύμφωνα με τα δικά τους χρονοδιαγράμματα να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι είναι τώρα, γι’ αυτό και τώρα βιάζονται. Τους έβαλαν πριν ακόμα την πρώτη υπογραφή, υπεγράφησαν το 1992, μπήκαν μαξιλαράκια όπως το 2000 και τώρα ανανεώνονται για το 2030.
Κάποια πράγματα πήγαν όπως τα περίμεναν, κάποια άλλα όχι, κάποια πισωγύρισαν. Κι αν νομίζετε ότι η αφύπνιση και η συλλογική συνείδηση δεν έπαιξε και δεν παίζει κανένα ρόλο, γελιέστε πολύ. Φωνές οργανωμένες ή και μεμονωμένες, κατά των εμβολίων, των μεταλλαγμένων, των χημικών αεροψεκασμών, της μούφας της κλιματικής αλλαγής, της απάτης που λέγεται παγκόσμια οικονομική κρίση και οι κροίσοι της όλα αυτά καθυστέρησαν και μπορούν κι άλλο μέχρι και να ακυρώσουν την εξέλιξη των σχεδίων τους.
Αφού, λοιπόν, αφήνουν και ένα παράθυρο «ελεύθερης βούλησης για την κάθε χώρα για τα δικά τους κουμάντα, ευκαιρία είναι και πρέπει να την αρπάξουμε, ώστε να μάθει ο κόσμος όλος στην Ελλάδα τι είναι η Ατζέντα 21 και το νέο της μοντέλο του 2030, ώστε όταν ακούει τους πολιτικούς να μιλούν για Βιώσιμη Ανάπτυξη, να καταλαβαίνουν σε τι αναφέρονται.
Ο Τσίπρας, που την έχει κάνει καραμέλα, βρίσκεται τώρα εκεί για να δώσει το παρόν στη σύναξη των παγκοσμιοποιητών. Εμείς εδώ, πρέπει να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες, να τους προετοιμάσουμε και να αρχίσουμε οργανωμένη αντίσταση. Το ΌΧΙ στον ΟΗΕ και στα σκοτεινά σχέδια του, το ΌΧΙ σε όποιο πολιτικό φορέα ή πρόσωπο που δεν αναφέρεται ξεκάθαρα σε αυτήν και στους απάνθρωπους και καταστροφικούς στόχους της και συνέπειες!
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!