EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έχουμε αντιληφθεί τη σοβαρή απειλή για όλους λόγω της VW;

Σίγουρα αυτό θα έχει διεθνή αντίκτυπο ανεξάρτητα επιτυχούς έκβασης, ή μη, της καμπάνιας σπίλωσης του συνόλου της αυτοκινητοβιομηχανίας, ώστε να επιμερισθεί η ζημιά…

Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ (Γ.Α.)

Κατά συνέπεια, είναι πιθανό να ακολουθήσει ένα κυνήγι μαγισσών για κάποιο διάστημα. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί… Ήδη, στις ειδήσεις κυκλοφορούν τέσσερις διαφορετικές ιστορίες για τη General Motors και την TOYOTA, καθώς επίσης εκτοξεύονται και ιοβόλα υπονοούμενα για τη γαλλική Peugeot.

Σε κάθε περίπτωση, ο αδύναμος κρίκος στην όλη υπόθεση φαίνεται πως είναι η Ευρώπη προς το παρόν, αρχίζοντας από την Γερμανία. Η πιθανότητα, ο όμιλος VW να οδηγηθεί σε διάσπαση για να σώσει ό,τι σώζεται, γιατί οι συνέπειες θα είναι δραματικές για την ίδια, είναι εξαιρετικά υψηλή.

Οι γενικότερες επιπτώσεις είναι αδύνατο να υπολογιστούν αυτή τη στιγμή, αλλά μοιάζει βέβαιο πως οδεύουμε σε παγκόσμια αναδιάταξη του βιομηχανικού κλάδου, που θα αλλάξει την εικόνα όπως τη γνωρίζαμε έως τώρα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να γίνει ένα σχόλιο για τη συνήθη συμπεριφορά που κατά πλειοψηφία επιδεικνύεται στην Ελλάδα, καθώς πολλοί, πιστοί στη συνήθη μη ορθολογική συμπεριφορά, επιχαίρουν για «το πάθημα της Γερμανίας»… (Δηλαδή αδελφέ να στεναχωρηθούμε;)

Φοβούμαι, ότι δεν έχουν οι συμπατριώτες ακόμη συνειδητοποιήσει, ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η Γερμανία «φτερνίζεται», όλοι οι υπόλοιποι παθαίνουν με συνοπτικές διαδικασίες «πνευμονία».




www.defence-point.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Περιβόλι του Ουρανού» έγινε το «Posidonio» για τους υπουργούς του Τσίπρα

-Μ@λ@κα τους πηδήξαμε, τους σκίσαμε…

Με αυτούς τους πανηγυρισμούς που θα ζήλευαν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες που κατακτούν το πρωτάθλημα, οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γλέντησαν μέχρι πρωίας στον Γιάννη Πλούταρχο, τον οποίο επιστράτευσαν να τους τραγουδήσει παρότι το Posidonio είχε ρεπό το βράδι της Κυριακής.

Τα στελέχη  της νέας κυβέρνησης που έχουν άκρη με τους μαγαζάτορες και ανοιγοκλείνουν τα μαγαζιά όποτε γουστάρουν (αούα) θέλησαν να αντιγράψουν τα γλέντια των υπουργών του Ανδρέα Παπανδρέου-τα γαμισιάτικα των οποίων θα πληρώνουν και τα δισέγγονα του μ@λ@κα ψηφοφόρου.

Ετσι επιστράτευσαν τους καλλιτέχνες και άνοιξε ο Ναός της Διασκέδασης για την πάρτυ τους.
Μιλάμε για prive διασκέδαση που θα ζήλευαν και ο Ακης με τον Τζουμάκα.

Το «Περιβόλι του Ουρανού» αντικαταστάθηκε πλέον από το μαγαζί του Πλούταρχου.
Κατά τα άλλα ο Τσίπρας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από τους υπουργούς του να σταματήσουν να γίνονταιτηλεοπτικές πoρνεs στα κανάλια της διαπλοκής-αλήθεια ρε μπαγάσησες τι γίνεται με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;

Μήπως πάνω στο μεθύσι σας και την κ@βλάντισμα της εξουσίας τις ξεχάσατε κι αυτές;
Γράφει η εφημερίδα Spirto που έχει το σχετικό ρεπορτάζ>

Ένας εκλογικός θρίαμβος και μάλιστα με ανατροπή των exit polls, προκαλεί χαρά, ανακούφιση και διάθεση για γλέντι.

Όπως συμβαίνει με τους πρωταθλητές, που μόλις σηκώσουν την κούπα τρέχουν στην παραλιακή με τις συμβίες τους, ανάβουν το πούρο του νικητή κι επιδίδονται σε λουλουδοπόλεμο στα μπουζούκια.

Τη δόξα των επαγγελματιών αθλητών έκλεψαν ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Παππάς και άλλα μέλη της νέας συγκυβέρνησης, που πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στην Κλαυθμώνος, έκαναν μερικά τηλέφωνα και άνοιξαν το «Posidonio» για να γιορτάσουν το «δεύτερη φορά Αριστερά»!

Την πληροφορία φυσικά δεν την κοινοποίησαν σε όλους. Το φημισμένο νυχτερινό κέντρο άνοιξε για λίγους κι εκλεκτούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που ξέσπασαν στην πίστα του νυχτερινού κέντρου, ακούγοντας όλες τις επιτυχίες του Γιάννη Πλούταρχου.

Κάθε Κυριακή βράδυ το μαγαζί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος είναι κλειστό.
Όμως τόσο οι υπεύθυνοι του μαγαζιού όσο και ο Γιάννης Πλούταρχος αποφάσισαν να μη χαλάσουν το χατίρι του νέου κυβερνητικού σχηματισμού και ειδοποίησαν τους υπόλοιπους εργαζόμενους να διακόψουν το ρεπό τους και να είναι στο πόστο τους για την prive βραδιά.

Η ατάκα «πάμε μπουζούκια» είχε αρχίσει να κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά το τέλος των πανηγυρισμών.

Φυσικά πρόσκληση πήραν λίγοι κι εκλεκτοί, γιατί αν άφηναν να διαρρεύσουν τα σχέδιά τους, όταν γινόταν ο κακός χαμός στην Κλαυθμώνος, τότε το «Posidonio» θα αδυνατούσε να φιλοξενήσει όλους εκείνους που θα κατέβαιναν στο Ελληνικό.
 

Πάντως η βραδιά των πανηγυρισμών είχε και τους πρωταγωνιστές της.
Ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Παππάς και ο Τέρενς Κουίκ ήταν οι πρωτεργάτες του γλεντιού.

Έφτασαν λίγο μετά τις 12 στο νυχτερινό κέντρο και η χαρά τους δεν μπορούσε να κρυφτεί. Μέσα σε μία ώρα οι 100 VIP καλεσμένοι κάθισαν στα τραπέζια και περίμεναν να εμφανιστούν οι λουλουδούδες, για να γεμίσουν με προμήθειες από γαρίφαλα, προκειμένου να υποδεχθούν τον Πλούταρχο στην έναρξη του προγράμματος.

Στην παρέα των στελεχών προστέθηκε και ο Νίκος Νικολόπουλος (αντιπρόεδρος της Βουλής πλέον), ο οποίος μάλλον δεν περίμενε, όταν έπινε το ουίσκι του δίπλα στον Νίκο Παππά, ότι μερικές ώρες αργότερα, το όνομά του θα προκαλούσε μίνι ρήξη στις σχέσεις των… πρωταθλητών, ενόψει της στελέχωσης της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

Αυτός πάντως που το διασκέδασε περισσότερο απ” όλους ήταν ο Πάνος Καμμένος.

Οι επιτυχίες του Πλούταρχου τον έκαναν να ξεδώσει και να αποτινάξει το άγχος των τελευταίων ημερών πριν από την προσφυγή στις κάλπες, όταν οι δημοσκόποι προέβλεπαν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να μπουν στη νέα Βουλή.

Ο υπουργός Άμυνας έδωσε ρεσιτάλ, όταν η ορχήστρα έπαιξε το σουξέ του Πλούταρχου «Ο άνθρωπός μου». 
Το τι έγινε στο μαγαζί με αυτό το τραγούδι δεν περιγράφεται.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τραγουδούσε με πάθος και δεχόταν τα πειράγματα των συνεργατών του. Άναψε ένα πούρο και στο τέλος της βραδιάς με ένα χαμόγελο ώς τα αφτιά αποχώρησε, αφού πρώτα άφησε πουρμπουάρ για όλους τους σερβιτόρους, που θυσίασαν το ρεπό τους για να διασκεδάσουν τους μεγάλους νικητές.
 

Οι θριαμβευτές των εκλογών γλέντησαν με την ψυχή τους.

Λίγο μετά τις 3:30 π.μ. άρχισαν να αποχωρούν οι πιο κουρασμένοι, αφού ο προεκλογικός αγώνας και η ένταση των τελευταίων ημερών τούς είχαν εξαντλήσει σωματικά-καθότι πνευματικά είναι ανεξάντλητοι…




πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«ΒΟΜΒΑ» ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά, για να «βουλιάξει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου το «καραβάκι» του Πάνου Καμμένου και το προεκλογικό «αφήγημα» που είχε στήσει ο τελευταίος γύρω από την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Όπως φαίνεται, μέσα στις «σκοτεινές» δυνάμεις που εμπόδισαν τα στοιχεία για τις μίζες και τα υποβρύχια που γέρνουν, να έρθουν στο φως, ήταν και ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόσο στην προηγούμενη όσο και στη νέα θητεία της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη σημερινή (25/09/2015) συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου επεφύλασσε βόμβες για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος κατά τα φαινόμενα απέφυγε να συνεργαστεί με την Επιτροπή για θέματα που αφορούσαν στο χαρτοφυλάκιό του, όπως άλλωστε έκανε με άλλον τρόπο και λόγο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Ειδικότερα, δεν έχουν διαβιβαστεί τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στις 16 Ιουνίου του 2015 και αφορούν τις έρευνες εν σχέσει με τις συμβάσεις εξοπλιστικών».

Πρόκειται για τη σαφή απάντηση της τέως προέδρου της Βουλής στις προεκλογικές αιτιάσεις του κ. Καμμένου περί ποινικών δικογραφιών, τις οποίες η κ. Κωνσταντοπούλου φερόταν με υπονοούμενο δόλο να κρατούσε κρυμμένες στα συρτάρια της.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι πλέον έκθετος, καθώς θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις, γιατί δεν διαβίβασε τα στοιχεία τα οποία είχε ζητήσει η Επιτροπή, έργο της οποίας ήταν να ερευνήσει ποιο μέρος τους χρέους είναι επαχθές και δεν πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Καθώς οι μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι σίγουρα μέσα σε αυτό, προκαλεί απορία η στάση του κ. Καμμένου, ο οποίος εδώ και καιρό έχει κάνει σημαία την πάταξη της διαφθοράς και την αποκάλυψη των σκανδάλων που έφεραν τη χώρα στο σημείο της χρεοκοπίας.

Αναλυτικά, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Η επιτροπή εκτός από διαδικασίες δημόσιας συνεδρίασης αποφάσισε να διεξάγει έρευνες σε πολλαπλά επίπεδα και έτσι πραγματοποίησε αφενός διαδικασίες συλλογής στοιχείων. Συνέλλεξε στοιχεία που υπήρχαν στη Βουλή, και ειδικότερα της διαβιβάστηκαν από εμένα ως πρόεδρο όλες οι ποινικές δικογραφίες που αφορούσαν την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο, της διαβιβάστηκε η ποινική δικογραφία που αφορούσε την αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, της διαβιβάστηκαν ακόμη στοιχεία του κοινοβουλευτικού ελέγχου τα οποία δεν έχουν ακόμη καταστεί αντικείμενο επεξεργασίας, στοιχεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που αφορούν την αποπληρωμή του χρέους και αφορούν τη σύναψη των δανειακών συμβάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Επιτροπή αποτάθηκε σε δημόσιες αρχές και υπουργεία προκειμένου να συλλέξει στοιχεία. Ειδικότερα ζήτησε στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, όχι με επιτυχία καθότι ο διοικητής της ΤτΕ αρνήθηκε να χορηγήσει πολύ σοβαρά, σημαντικά στοιχεία που αφορούν την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών και των δανείων.

Μολονότι είχαμε τη δέσμευση πολλών υπουργείων και πολλών παραγόντων για τη διαβίβαση στοιχείων μέχρι ώρας δεν έχουν διαβιβαστεί τα στοιχεία που αφορούν το αντικείμενο της επιτροπής και ειδικότερα δεν έχουν διαβιβαστεί τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στις 16 Ιουνίου του 2015 και αφορούν τις έρευνες εν σχέσει με τις συμβάσεις των εξοπλιστικών».

Τα «παραμύθια» διαφόρων επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων και βερμπαλισμών έχουν τελειώσει. Ή θα πράξουν το καθήκον τους οι κυβερνώντες ή θα μας βρουν απέναντί τους…



πηγη

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νοσηλευτές με... παράσημο οσφυαλγίας

 Χρόνια οσφυαλγία, φαινόμενα κατάθλιψης, έντονη γενική κόπωση, μειωμένη σωματική δραστηριότητα: τα ευρήματα της έρευνας του Εργαστήριου Κλινικής Εργοφυσιολογίας του Ινστιτούτου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας.

Βαρύ είναι το τίμημα της εργασίας των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία. Σχεδόν οι μισοί πάσχουν από σοβαρή χρόνια οσφυαλγία, που πυροδοτεί φαινόμενα κατάθλιψης, έντονης γενικής κόπωσης, μειωμένης σωματικής δραστηριότητας και αυξημένου κινδύνου να ζήσουν λιγότερο από το προσδόκιμο.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα από το Εργαστήριο Κλινικής Εργοφυσιολογίας του Ινστιτούτου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας (υπάγεται στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), υπό την εποπτεία του δρος Γιώργου Σακκά, ερευνητή Κλινικής Εργοφυσιολογίας, σε συνεργασία με τη δρα Χριστίνα Καρατζαφέρη από το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Ελίζα Κωνσταντινίδου, φυσικοθεραπεύτρια, και τον Νίκο Ρίζο, νοσηλευτή.

Στη μελέτη συμμετείχαν εξήντα εθελοντές νοσηλευτές, που εργάζονταν σε γενικά νοσοκομεία της περιφέρειας με πλήρες ωράριο και οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία.

Αφού έδωσαν το πλήρες ιατρικό ιστορικό τους, συμπλήρωσαν μια σειρά ερωτηματολογίων που αφορούσαν το επίπεδο της ποιότητας ζωής τους, του πόνου οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης, της κατάθλιψης, του σωματικού πόνου και της γενικής κόπωσης.
Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να φορέσουν στη ζώνη τους για επτά συνεχείς ημέρες ένα επιταχυνσιόμετρο, για να καταγραφεί η απόσταση που διήνυσαν μέσα σε μία εβδομάδα.

Παράλληλα, ανάλογα με το αποτέλεσμα που έλαβαν στο ερωτηματολόγιο του πόνου οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, σε αυτούς χωρίς κάποιο πρόβλημα και σε αυτούς με οσφυαλγία.
 
Χρόνιος πόνος στη μέση

Στόχος της μελέτης αυτής ήταν να αποτιμήσει την επίδραση που μπορεί να ασκεί ο χρόνιος πόνος της μέσης στους νοσηλευτές και πώς αυτός μπορεί να επηρεάσει αντίστοιχα την ποιότητα της ζωής τους, τα επίπεδα σωματικής κόπωσης, την ψυχική τους υγεία και την καθημερινή τους σωματική δραστηριότητα.

Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι το 50% των νοσηλευτών έπασχαν από σοβαρή χρόνια οσφυαλγία, η οποία συνεισέφερε στα επίπεδα γενικής κόπωσης κατά 77%, στα επίπεδα κατάθλιψης κατά 33% και κατά 68% στα επίπεδα ποιότητας ζωής, σε σχέση με τους νοσηλευτές που δεν έπασχαν από οσφυαλγία. Το πιο σημαντικό, όμως, εύρημα ήταν ότι τα άτομα με χρόνια οσφυαλγία είχαν μειωμένα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας κατά 58% σε σχέση με τους συναδέλφους τους που δεν υπέφεραν. Βάσει της διαπίστωσης αυτής, οι εν λόγω νοσηλευτές κατατάχθηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο από τα άτομα που κάνουν «καθιστική ζωή».


Για πρώτη φορά διεθνώς, τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής κατέδειξαν την άγνωστη σχέση μεταξύ οσφυαλγίας και θνησιμότητας, καθώς μια σειρά παραγόντων, όπως η έντονη κόπωση, η κατάθλιψη, η χαμηλή ποιότητα ζωής και η χαμηλή σωματική δραστηριότητα, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών επεισοδίων και αιτία αιφνίδιου θανάτου.

Η οσφυαλγία αποτελεί την πρώτη αιτία αναρρωτικής άδειας στους ασφαλισμένους στα εθνικά συστήματα Υγείας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.

Είναι επίσης, σύμφωνα με προγενέστερη έρευνα, ο λόγος που περιορίζει συχνότερα τις καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων ηλικίας μικρότερης των 45 ετών.
 
Οσφυαλγία, αυχεναλγία

Ειδικότερα στην Ελλάδα, η οσφυαλγία και η αυχεναλγία αποτελούν το πρώτο αίτιο μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας σε άτομα παραγωγικών ηλικιών και μάλιστα σε ποσοστό 25%, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι ψυχικές παθήσεις σε ποσοστό 15%.

Διεθνώς, το 65%-80% των ατόμων του γενικού πληθυσμού έχει παρουσιάσει τουλάχιστον ένα επεισόδιο οσφυαλγίας κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ στο 75% των περιπτώσεων η οσφυαλγία υποτροπιάζει τουλάχιστον μία φορά μέσα σε ένα χρόνο. Ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας, οι νοσηλευτές κατέχουν την πρώτη θέση στην εμφάνιση οσφυαλγίας σε ποσοστό 77,1%, ενώ η ετήσια συχνότητα εμφάνισης οσφυαλγίας σε νοσηλευτές σε διάφορες χώρες ποικίλλει μεταξύ 41-86%. Το 35% των νοσηλευτών εμφανίζει από ήπια έως μέτρια συμπτώματα κατάθλιψης, το 43% κόπωση και μειωμένη ενέργεια, το 28% οσφυαλγία, το 30% πόνους σε αρθρώσεις, το 29% προβλήματα ύπνου και το 18% πονοκεφάλους.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επόμενος μεγάλος στόχος των χάκερ… τα αυτοκίνητα!

Ένας αυξανόμενος αριθμός αυτοκινήτων μπορεί πλέον να συμπεριληφθεί στο λεγόμενο Internet of Things (IoT), δεδομένου ότι διαθέτουν δικούς τους υπολογιστές, λογισμικό, αλλά και συνδεσιμότητα.

Κι ενώ μια τέτοια εξέλιξη επιτρέπει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να επωφεληθούν από μια σειρά νέων τεχνολογιών, αυτό σημαίνει επίσης, ότι τα οχήματά τους εκτίθενται όλο και περισσότερο στα ίδια είδη ηλεκτρονικών απειλών που αντιμετωπίζουν και πολλές άλλες διασυνδεδεμένες συσκευές. Αναπόφευκτα ανακύπτει το ερώτημα αν είναι καιρός να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το car hacking.

Και καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ενσωματώνει νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα, η Symantec θεωρεί πολύ πιθανό να αυξηθούν κακόβουλες επιθέσεις. Μέχρι σήμερα, τα περιστατικά αυτά περιορίζονται απλώς στην απόδειξη της πιθανότητας μιας επίθεσης και πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές ασφάλειας. Ωστόσο, καθώς οι τεχνολογίες εξαπλώνονται, κακόβουλες επιθέσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Αφορμή για το πιο πρόσφατο κύμα συζητήσεων στάθηκε η είδηση που ανέφερε ότι ορισμένες σειρές τετρακίνητων οχημάτων διέθεταν σημεία τρωτά σε εξ αποστάσεως ηλεκτρονικές απειλές. Οι ερευνητές Τσάρλι Μίλερ και ο Κρις Βάλασεκ, έκαναν επίδειξη μιας εικονικής επίθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατάφεραν να επέμβουν στα συστήματα μετάδοσης και πέδησης (φρένων) του αυτοκινήτου, επιτυγχάνοντας παράλληλα να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός αριθμού λειτουργιών όπως ο κλιματισμός, η κεντρική οθόνη, το ραδιόφωνο και οι υαλοκαθαριστήρες.

Τα αποτελέσματα της επίθεσης αποδόθηκαν σε μια σειρά τρωτών σημείων και αδυναμιών του οχήματος, αρκετά από τα οποία οφείλονται στο Uconnect, το σύστημα σύνδεσης στο Internet που διαθέτουν πολλά μοντέλα αυτοκινήτων της Fiat Chrysler, συμπεριλαμβανομένων και των Jeep Cherokee. Η αποκάλυψη αυτή, ώθησε την Fiat Automobiles Chrysler στην ανάκληση 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων, παρά το ότι -όπως τόνισε η εταιρεία- δεν έχει υπάρξει κανένα πραγματικό περιστατικό hacking σε οποιοδήποτε από τα οχήματά της.

Μερικές μέρες αργότερα, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ανέφεραν ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούν το σύστημα OnStar RemoteLink της General Motors (GM), ήταν ευάλωτα σε επιθέσεις που θα επέτρεπαν σε χάκερ να εντοπίσουν το όχημα και να ξεκλειδώσουν το σύστημα ελέγχου του. Την επίδειξη μιας τέτοιας εικονικής επίθεσης έκανε ο γνωστός ερευνητής ασφάλειας και χάκερ, Σάμι Κάμκαρ, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επίδοξοι εισβολείς θα ήταν εφικτό να ξεγελάσουν τον κάτοχο ενός τέτοιου οχήματος, συνδέοντάς το σε ένα διαφορετικό ασύρματο ψευδο-δίκτυο, για να πάρουν τελικά τον έλεγχο της OnStar RemoteLink Mobile Application.

O Κάμκαρ υπέδειξε ότι η ευπάθεια δεν εντοπίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο όχημα της GM, αλλά στο application που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εντοπίσουν και να ξεκλειδώσουν το όχημά τους. Ο ερευνητής κατέληξε ότι η εφαρμογή δεν ελέγχει σωστά το πιστοποιητικό ασφάλειας το οποίο θα έπρεπε να διασφαλίζει ότι το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη επικοινωνεί με τον server OnStar και μόνο. Η GM έχει δηλώσει ότι το πρόβλημα έχει πλέον διορθωθεί.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ήρθε στο προσκήνιο η Tesla, όταν άλλοι ερευνητές ανακάλυψαν έξι τρωτά σημεία στο μοντέλο S της εταιρείας, που δυνητικά θα επέτρεπαν σε κάποιον χάκερ να πάρει τον έλεγχο του οχήματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά του. Εντούτοις, διευκρίνισαν ότι επιθέσεις κατά ενός οχήματος Tesla θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν αν ο επίδοξος εισβολέας δεν είχε φυσική πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα αποκτούσε κάποιος φυσική πρόσβαση στο όχημα, έστω και μια φορά, εν συνεχεία να μπορούσε να το επηρεάσει και εξ αποστάσεως. Η επίθεση τους επέτρεψε να επηρεάσουν το ταχύμετρο ώστε να δείχνει λάθος ταχύτητα, να ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα, να κλειδώνουν, να ξεκλειδώνουν, καθώς και να αναβοσβήνουν τη μηχανή του οχήματος. Η Tesla ανακοίνωσε ότι έχει ήδη επιλύσει όλα τα σχετικά το προβλήματα.

Τέλος, μια άλλη ομάδα ερευνητών ασφάλειας από το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κάποια ακόμη σημεία, τρωτά σε πιθανό hacking. Η ομάδα, ανακοίνωσε ότι θα ήταν δυνατόν να τεθούν σε κίνδυνο χιλιάδες οχήματα, μέσω hacking σε συσκευές εντοπισμού που χρησιμοποιούνται κυρίως από ασφαλιστικές εταιρείες και από εφαρμογές διαχείρισης στόλου για να παρακολουθείται τη θέση του οχήματος, η ταχύτητά του και η οδική συμπεριφορά.

Αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεαστούν με την αποστολή ενός ειδικά διαμορφωμένου SMS στη μονάδα εντοπισμού. Όταν η συσκευή παραβιαστεί, οι χάκερ μπορούν να διαβιβάζουν εντολές στο δίαυλο CAN του αυτοκινήτου, ένα εσωτερικό δίκτυο που ελέγχει τα επιμέρους συστήματα του οχήματος. Αυτό ενδεχομένως τους επέτρεπε να επηρεάσουν πολλές λειτουργίες, από τους υαλοκαθαριστήρες, μέχρι και το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου.
Ενώ τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν στο μέλλον, οι οδηγοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν, αφού είναι γνωστό ότι τα κίνητρα του κυβερνοεγκλήματος είναι κυρίως οικονομικά, οπότε το hacking στο αυτοκίνητο μάλλον θα παραμείνει μια θεωρητική δραστηριότητα, μέχρι να ανακαλυφθούν μέθοδοι “εξαργύρωσης” των επιθέσεων.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ανησυχούν για ζητήματα ασφάλειας, μπορούν ωστόσο να πάρουν κάποια μέτρα για να μειώσουν την πιθανότητα μιας επίθεσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

-Τακτικά updates λογισμικού, που θωρακίζουν με patches το σύστημα, διορθώνοντας προβλήματα ασφάλειας.

-Ιδιαίτερη προσοχή όταν το όχημα συνδέεται σε διαγνωστικές πλατφόρμες ή πλατφόρμες τηλεματικής, καθώς αυτές πολλές φορές ανοίγουν την πόρτα σε εισβολείς, για να εισέλθουν στον δίαυλο CAN.

-Αποφυγή σύνδεσης μη αξιόπιστων συσκευών στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των οχημάτων, όπως USB sticks, τηλέφωνα ή media players. Επίσης, αν το αυτοκίνητο διαθέτει σύνδεση στο Internet, πρέπει αποφεύγεται η σύνδεση σε μη αξιόπιστα δίκτυα.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Που βρίσκεται ο κεντρικός server της Singular Logic; ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΣΙΩΠΟΥΝ;;;

Που βρίσκεται ο κεντρικός server της Singular Logic
 

Και ποιά είναι η σχέση της με την GOLMAN SACHS;

Ποιά είναι η σχέση της με τον SOROS;
Πού βρίσκεται ο κεντρικός server  της SINGULAR LOGIC;
Μήπως… ΕΔΩ … στο ΙΣΡΑΗΛ;;;;

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ… ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;;;
Μήπως μπορεί να μας απαντήσουν οι κ.κ. Μιχαλολιάκος και  Κασιδιάρης;

Κύριε Κασιδιάρη, ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΗ;
ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;;

ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;;;;;
 

ΤΙΠΟΤΑ!
 

ΓΙΑΤΙ;;;;

Καλλιόπη Σουφλή

Διαβάστε τι είχαν γράψει τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ ένα χρόνο πριν… και όχι μόνο…
5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
 
Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα ή σχόλια: Singular Logic
 
Πρώην παραμάγαζο του Λάτση και τώρα θυγατρική της MIG.Της ΜΙG που φέρεται να εμπλέκεται,στο σκάνδαλο της Proton-και όχι μόνο-και επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.
 
Δηλαδή την ελέγχει η ΜIG μια εταιρεία με έδρα-όπως διέρρευσε-τις Βερμούδες.Στην οποία με τη σειρά της,συμμετέχει το Dubai Group Ltd,το IRF (European Finance Ltd-Dubai) δηλαδή ο SOROS.
 
Τη SingularLogic την στήριξε ο τραπεζικός τομέας και στην αγορά ήταν γνωστή σαν«ο γίγαντας με τα γυάλινα πόδια».
 
Η SingularLogic με την βοήθεια των τραπεζών «κατάπινε»μικρές πρωτοποριακές εταιρείες πληροφορικής και οι τράπεζες συμμετείχαν  στο εταιρικό σχήμα της.
 
Η SingularLogic συνεργάζεται στενά με τον Δημόσιο Τομέα.Η εταιρεία ζεί απο το Δημόσιο.Την έκταση αυτής της συνεργασίας  μπορείς να την καταλάβεις,αν ψάξεις στο site της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ.
 
Με λίγα λόγια ήταν-είναι και θα είναι-μια κρατικοδίαιτη εταιρεία,που έχει και τη στήριξη των Τραπεζών.
 
Ουσιαστικά,η Διεύθυνση της εταιρείας είναι Τραπεζίτες και  τα… ευκόλως… εννοούμενα… παραλείπονται.
 
Στην εταιρία «Singular Logic Integrator ΑΕ» αναθέτει ο εκάστοτε υπουργός Εσωτερικών,τη συγκέντρωση, επεξεργασία και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εκάστοτε και-παντός είδους- εκλογών.
 
Η SingularLogic παρέχει,τη συγκεκριμμένη υπηρεσία προς το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλες τις εκλογικές  αναμετρήσεις από το 1981 έως σήμερα.
 
Εκτός τούτου,βάσει Προεδρικού Διατάγματος,επιτρέπεται και η απευθείας ανάθεση.
 
Αφορμή γι΄αυτό το κείμενο,στάθηκε το παρακάτω…σκηνικό. Διαβάζοντας λοιπόν-νωχελικά- τη πρόσφατη συνέντευξη Καρατζαφέρη,σε γνωστό περιοδικό,νάτη πετιέται η ερωτω-απάντηση,που άναψε το…φυτίλι μου και λίγα λέω.
 
-Ερώτηση:Πάμε και στον ΛΑΟΣ.Πως νιώσατε κατ΄αρχήν που ο ΛΑΟΣ ανέβασε τα ποσοστά του;
 
-Απάντηση:Αναμενόμενο ήταν,το περίμενα.Πίστευα όμως πως θα περνούσα το 3%.Τι να κάνω….Γίνονται  κάποιες αλχημείες με τη Singular και κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας.
 
 Τα «πραγματάκια» τα μαγειρεύουν εκεί.Εχω πει να γίνει μια επιτροπή απο 10 καθηγητές του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου,να παρακολουθούν τα αποτελέσματα.
 
 Δεν το δέχθηκαν.Είναι «κλειστό κλαμπ».
 
 Ο Καρατζαφέρης έχει καταγγείλει επισήμως σε διακαναλική,οτι η singular έδωσε άλλο αποτέλεσμα.
 
Επειδή το «τρις» εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού,απάντησέ μου-εδω και τώρα-Καρατζαφέρη.
 
Γιατί περιμένεις να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας και δεν υποβάλλεις ο ίδιος μήνυση,εαν και εφόσον έχεις  στοιχεία,που να αποδεικνύουν την τρισάκις επαναλαμβανόμενη καταγγελία σου;
13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012  Καρατζαφέρης για Singular Logic: Θα ήθελα αποτελέσματα από το κράτος και όχι από μία εταιρεία του κ.Βγενόπουλου
Σαφή υπονοούμενα κατά της εταιρείας Singular Logic (συμφερόντων Ανδρέα Βγενόπουλου) που διαχειρίζεται την καταμέτρηση των ψήφων άφησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε.

Παραθέτω τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

(…)θα είμαι στην επόμενη Βουλή, εκλογικού Σώματος αποφασίζοντος, Θεού θέλοντος και SINGULAR επιτρεπούσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι εννοείτε;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εννοώ και SINGULAR επιτρεπούσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με συγχωρείτε, υπάρχει κάποιο …υπονοούμενο σ’ αυτό κ. Πρόεδρε;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η φράση είναι συγκεκριμένη.
(…)

Α. ΒΑΓΙΑΝΟΣ («ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ»): Θα μου επιτρέψετε να ζητήσω μία διευκρίνιση γι΄ αυτό που είπατε για την εταιρεία που ανέλαβε τα αποτελέσματα. Θέλετε να μας πείτε ότι δεν σας επέτρεψε να είναι στη Βουλή η εταιρεία που καταγράφει τα αποτελέσματα και τα μεταδίδει μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θα ήθελα σε μία χώρα της Ευρώπης το 2012 να μπορεί το κράτος να βγάλει τα αποτελέσματα και να μην απευθύνεται σε μία εταιρεία του κ. Βγενόπουλου.

Α. ΒΑΓΙΑΝΟΣ («ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ»): Με συγχωρείτε, αφήνετε υπόνοιες ότι δεν είστε στη Βουλή λόγω εταιρείας;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επαναλαμβάνω, θα ήθελα αποτελέσματα από το κράτος και όχι από μία εταιρεία του κ. Βγενόπουλου, είμαι σαφής.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όταν αναφέρεται ο Καρατζαφέρης σε επιχειρηματίες, σας προτείνω να κρατάτε σημειώσεις.


12 ΜΑΪΟΥ 2014

«Θα κάνουν νοθεία»

Στην ομιλία του, ο κ Καρατζαφέρης μίλησε ευθέως για νοθεία στις εκλογές, καλώντας τους πολιτικούς του φίλους να είναι σε επαγρύπνηση: «Τα αποτελέσματα των εκλογών θα κριθούν από την νοθεία που θα γίνει στις ψήφους. Ο κ. Βγενόπουλος με την Singular κάνει ότι θέλει. Απόδειξη είναι, ότι στις εκλογές του 2012, ενώ το πραγματικό μας ποσοστό ήταν 3.4%, μας έβγαλαν απ’ έξω.
Την μία μέρα μόνο που μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε καταμέτρηση ψήφων, βρήκαμε 150 ψήφους παραπάνω μόνο σε ένα μόνο πρωτοδικείο. Τη νοθεία που μπορεί να γίνει επιβεβαιώνει και ο καθηγητής της πληροφορικής, ο κ. Κοντός ο οποίος ανέφερε ότι το σύστημα έχει κενά. Και μην ξεχνάμε ότι ο κ. Βγενόπουλος έχει πολλά ‘δούνε και λαβείν’ με το ελληνικό, αλλά και με το κυπριακό κράτος. Και νομίζω ότι πολύ εύκολα μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε καταστάσεις αντιπαροχής…».
 
Τελικά,τι συμβαίνει ;Εχουν βάση οι καταγγελίες αυτές;
Εχουν βάση τα σαφή υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος του 2012;
 
Διότι τότε απαίτησε να του παρασχεθούν πληροφορίες για τον τρόπο συλλογής και έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και έθεσε καθαρά θέμα ηλεκτρονικής αλλοίωσης των αποτελεσμάτων.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ακόμη να παραχωρηθούν σε όλα τα κόμματα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ISO27001:2005 που έχει ζητηθεί από το υπουργείο  εσωτερικών να τηρεί η εταιρεία Singular.
 
Για τη σωστή τήρηση-σημείωναν-πρέπει να υπάρχουν και τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης ISO.
 
Επίσης ζήτησαν να τους γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα έχουν τα κόμματα πρόσβαση στα στοιχεία που ανα-φέρονται στην Πολιτική Ασφάλειας (audit trail, συστήματα καταγραφής) το βράδυ των εκλογών την ώρα που θα γίνεται η καταχώρηση των αποτελεσμάτων.
 
Μία τόσο σοβαρή διαδικασία,θα έπρεπε να τεκμηριώνεται καλύτερα και με διαφάνεια.
Καταγγελίες υπάρχουν,στοιχεία υπάρχουν,εισαγγελέας με κάκαλα υπάρχει;
 
Γιατί το αντισυνταγματικό παράβολο των 100 ευρώ της μήνυσης και οι περικοπές των εισοδημάτων δεν μου επιτρέπουν την πρόσβαση στη δικαιοσύνη,κατά παράβαση του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Το θέμα δε θα κλείσει εδω.-
ΦΡΥΝΗ



πηγη
  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιδού ο κατάλογος των 65 “καυτών” προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου

Τον κατάλογο με τις 65 προαπαιτούμενες δράσεις της συμφωνίας με τους πιστωτές που θα πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, συγκέντρωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Η λίστα περιλαμβάνει μέτρα που αφορούν στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, αλλά και στην αγορά εργασίας, το ανθρώπινο κεφάλαιο, τις αγορές προϊόντων και το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως και στις επιχειρήσεις δικτύων σε ενέργεια και μεταφορές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΒΕΠ, στο πεδίο της οικονομίας, πρέπει να υλοποιηθούν στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου τα εξής προαπαιτούμενα:

1. Ηλεκτρονική αποστολή σε πιστωτικά ιδρύματα στοιχείων οφειλετών για δέσμευση, κατάσχεση. Για οφειλέτες με χρέη στην εφορία, άνω των 70.000 ευρώ, αυτοματοποιημένη διαδικασία κατάσχεσης.

2. Ανάπτυξη ειδικού λογισμικού διενέργειας ηλεκτρονικών κατασχέσεων, εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων.

3. Καθορισμός κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου για προτεραιοποίηση υποθέσεων είσπραξης.

4. Ορισμός των πρώτων νησιών στα οποία θα εφαρμοστεί η κατάργηση της έκπτωσης 30% στο ΦΠΑ.

5. Καθορισμός των λεπτομερειών της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τελωνειακών και φορολογικών ελέγχων από το Σ.Δ.Ο.Ε. στη Γ.Γ.Δ.Ε.

6. Αύξηση της φορολογίας στα πλοία.

7. Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο.

8. Ποινολόγιο εφορίας.

9. Κατάργηση όλων των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

10. Ηπιότερες ποινές για τις απλές παραβάσεις του Κ.Β.Σ.

11. Ακατάσχετο μισθών. Κατάργηση του ανώτατου ορίου ύψους 25% επί των μισθών και συντάξεων και μείωση όλων των κατώτατων ορίων ύψους 1.500 ευρώ (1.250 για μισθούς και συντάξεις, 1.000 ευρώ για καταθέσεις).

12. Μείωση των 100 δόσεων ανάλογα με τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια των οφειλετών.

13. Καθιέρωση επιτοκίων της ελεύθερης αγοράς (5%), με παράλληλη παροχή προστασίας στους ευάλωτους οφειλέτες (με οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ).

14. Πάγια ρύθμιση 12 δόσεων. Τροποποίηση της βασικής ρύθμισης, ώστε να προσαρμοστούν τα επιτόκια, βάσει της ελεύθερης αγοράς (από 8% σε 5%).

15. Λογισμικό για απάτη ΦΠΑ. Επίσπευση της διαδικασίας δημόσιας σύμβασης.

16. Ιδιώτες για τις κατασχέσεις.

17. Άμεσα μέτρα επιβολής κατασχέσεων, όσον αφορά στους οφειλέτες που δεν καταβάλλουν εγκαίρως τις δόσεις ή τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

18. Έλεγχοι καταθέσεων σε βάθος δεκαετίας.

19. Κ.Ε.Α.Ο. Παροχή πρόσβασης στο έμμεσο μητρώο τραπεζικών λογαριασμών και σε στοιχεία της φορολογικής διοίκησης.

20. Λαθρεμπόριο. Δημιουργία τριών κινητών ομάδων δίωξης/επιβολής του νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

21. Σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ αγροτικής χρήσης.

22. Φορολόγηση αγροτών με ποσοστά που ορίζονται στο 20% για το φορολογικό έτος 2016 και στο 26% για το φορολογικό έτος 2017.

23.Έναρξη της διαδικασίας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ.

24. Αλλαγές σε κλίμακα εισοδήματος και αφορολόγητο.

25. Αύξηση του φορολογικού συντελεστή, επί του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια.

26. Επέκταση της φορολόγησης των μικτών εσόδων από τυχερά παιχνίδια.

27. Σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης του ναυτιλιακού κλάδου.

28. Επίδομα θέρμανσης. Καλύτερη στόχευση της επιλεξιμότητας, ώστε να μειωθεί στο μισό η δαπάνη.

29. Απλοποίηση διαδικασιών στις επιστροφές φόρων.

30. Εισφορά αλληλεγγύης. Αναμόρφωσή της και ενσωμάτωση στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

31. Φοροαπαλλαγές. Εντοπισμός όλων των κινήτρων που αφορούν τη φορολόγηση εισοδήματος των επιχειρήσεων και κατάργηση των αναποτελεσματικών και άδικων.

32. Επανεξέταση και μεταρρύθμιση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

33. Έλεγχοι στην έδρα. Εξασφάλιση της επαρκούς πρόσβασης της φορολογικής διοίκησης στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων.

34. Συλλογικές επενδύσεις. Επανεξέταση του πλαισίου φορολογίας κεφαλαίου.

35.Παρακράτηση φόρου τεχνικών υπηρεσιών.

36. Ενόψει τυχόν αναθεώρησης των ζωνών αντικειμενικών αξιών ακινήτων, θα γίνει προσαρμογή των φορολογικών συντελεστών επί της ακίνητης περιουσίας.

37. Τεκμήρια. Επανεξέταση της ελάχιστης φορολογίας.

38. Εκμηδενισμός των δυνατοτήτων φοροαποφυγής.

39. Αυστηρότερος ορισμός του αγροτικού επαγγέλματος.

40. Μέτρα για φορολογική συμμόρφωση.

41. Πλαστικό χρήμα. Σχέδιο για την προώθηση και τη διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών και τη μείωση της χρήσης μετρητών με την εφαρμογή που θα αρχίζει από τον Μάρτιο του 2016.

42. Μαύρες λίστες. Δημοσιοποίηση του καταλόγου οφειλετών.

43. Φορολογικό πιστοποιητικό.

44. Βελτίωση των κανόνων περί διαγραφής μη εισπράξιμων φόρων.

45. Ελεγκτές. Αφαίρεση της προσωπικής αστικής ευθύνης των υπαλλήλων για τη λήψη μέτρων είσπραξης παλαιών οφειλών.

46. Εθνική στρατηγική εισπράξεων. Πρόταση και εφαρμογή εντός του 2016.

47. Επιτάχυνση των διαδικασιών διαγραφής και περιορισμού της επανεγγραφής στα μητρώα ΦΠΑ για την προστασία των εσόδων από το ΦΠΑ.

48. Καταπολέμηση της αλυσιδωτής απάτης ΦΠΑ.

49. Εκπόνηση αξιολόγησης των επιπτώσεων που θα έχει η αύξηση του κατώτατου ορίου ΦΠΑ στα 25.000 ευρώ.

50. Ενίσχυση της Μονάδας Μεγάλων Οφειλετών.

51. Αυτονομία Γ.Γ.Δ.Ε. Θέσπιση νομοθεσίας για την ίδρυση αυτόνομου φορέα εσόδων.

52. Καταθέσεις εξωτερικού. Κατάρτιση συνολικού σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οποίο θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό των μη δηλωμένων καταθέσεων και αίτημα προς τα κράτη της Ε.Ε. για την παροχή δεδομένων περί απόκτησης περιουσιακών στοιχείων από Έλληνες.

53. Καθιέρωση περιουσιολογίου.

54. Λαθρεμπόριο καυσίμων. Θέσπιση μέτρων για τον εντοπισμό δεξαμενών αποθήκευσης (σταθερών ή κινητών).

55. Δημιουργία βάσης δεδομένων για την παρακολούθηση των ισολογισμών μητρικών και θυγατρικών επιχειρήσεων.

56. Παραγραφή υποθέσεων. Μέτρα για την ιεράρχηση των ελέγχων με βάση την ανάλυση κινδύνου.

57. Ανασφάλιστα οχήματα. Έγκαιρη είσπραξη των προστίμων.

58. Κ.Τ.Ε.Ο. Έγκαιρη είσπραξη των προστίμων για τη μη πραγματοποίηση υποχρεωτικών τεχνικών ελέγχων.

59. Έγκαιρη είσπραξη των εισφορών για τη χρήση συχνοτήτων χωρίς άδεια.

60. Επιβολή της προκαταβολικής είσπραξης σε περιπτώσεις φορολογικών διαφορών.

61. Κατηγοριοποίηση των οφειλετών του δημοσίου, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους.

62. Διορισμός διοικητικού συμβουλίου αυτόνομης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

63. Απλούστευση προτελωνειακών διαδικασιών.

64. Σχέδιο δράσης για τη διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου.

65. Ολοκληρωμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. και του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης, τόνισε: «…Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι τα δεκάδες προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας θα δοκιμάσουν σκληρά, εκτός από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, τόσο τους παλαιούς, όσο και τους λίγους καινούργιους υπουργούς της νέας Κυβέρνησης, στους οποίους εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

»Η ορθή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με αξιοπιστία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, θα πρέπει να είναι το στοίχημα του νέου κυβερνητικού σχήματος, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

»Μέχρι στιγμής, στα θετικά αποτιμώνται ο γρήγορος σχηματισμός κυβέρνησης, η λίστα δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων για την παρακολούθηση των προτεραιοτήτων του μνημονίου, η επανίδρυση αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας και η τοποθέτηση υφυπουργού Βιομηχανίας, που ήταν άλλωστε επιβεβλημένη για τον καλύτερο συντονισμό και την εκπόνηση μίας σύγχρονης βιομηχανικής πολιτικής, όπως, επίσης και η τοποθέτηση υφυπουργού αρμόδιου για το ΕΣΠΑ.

»Τέλος, δοθείσης ευκαιρίας, θα ήθελα να επαναφέρω παλαιότερη πρότασή μας, ανάλογης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για λειτουργία γενικής γραμματείας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», τόνισε.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (E.Π.)


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!