EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το δικαστήριο της Καβάλας απαγόρευσε στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να μεταφέρουν πρόσφυγες

Το Πταισματοδικείο Καβάλας με απόφαση που εξέδωσε χθες το βράδυ απαγορεύει στα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ να μεταφέρουν τους Σύριους πρόσφυγες που αποβιβάζονται στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», προς την πλησιέστερη στάση στο σταθμαρχείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη.

Στην εν λόγω απόφαση τονίζεται ότι το αστικό ΚΤΕΛ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για τη μετακίνηση των προσφύγων καθώς τόσο η αποβίβαση όσο και επιβίβαση γίνονταν από χώρο που δεν υπήρχε αφετηρία, ενώ δεν υπήρχε καθορισμένη – εγκεκριμένη γραμμή από το λιμάνι προς το σταθμαρχείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε ως αποτέλεσμα των ασφαλιστικών μέτρων που άσκησαν οι ιδιοκτήτες του σωματείου ραδιοταξί Καβάλα διαμαρτυρόμενοι έντονα για την απόφαση της διοίκησης του αστικού ΚΤΕΛ να μεταφέρει από το λιμάνι προς το υπεραστικό ΚΤΕΛ του Συρίους πρόσφυγες.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης, με την οποία ζητούσε να διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες μεταφοράς περίπου 1.000 προσφύγων από το λιμάνι της Καβάλας προς την Ειδομένη στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση τα τοπικά ΚΤΕΛ, αστικό και υπεραστικό, υπέκλεψαν μεταφορικό έργο από τα τουριστικά λεωφορεία και τα ταξί. Στην ανακοίνωση τονίζεται, πως όταν οι πρόσφυγες αφίχθησαν στην Καβάλα με το πλοίο «Νήσος Ρόδος», τους παρέλαβε ομάδα 50 ατόμων από τα ΚΤΕΛ, η οποία τους επιβίβασε σε λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ.

Αυτά τα λεωφορεία, με τη σειρά τους, τούς μετέφεραν -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- στο πρακτορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Εκεί, οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν σε οχήματα του υπεραστικού ΚΤΕΛ και, αντί να μεταφερθούν οδικώς στη Θεσσαλονίκη, κατευθύνθηκαν απευθείας στην Ειδομένη, «υποκλέπτοντας το έργο που ανήκει αποκλειστικά στα τουριστικά λεωφορεία». «Αποτέλεσμα της ανομίας των δύο ΚΤΕΛ», συνεχίζεται στην ανακοίνωση, «ήταν ότι σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες, παρά τις έντονες αντιδράσεις των οδηγών ταξί και τουριστικών λεωφορείων, μεταφέρθηκαν απευθείας στα ΚΤΕΛ Καβάλας, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν για τη μετακίνησή τους με άλλο νόμιμο μεταφορικό μέσο (ταξί και τουριστικά λεωφορεία).

Καταγγέλλουμε ότι οι πρόσφυγες κατέβαλαν το αντίτιμο του εισιτηρίου χωρίς να παραλάβουν το σχετικό απόκομμα και ότι τα αστικά λεωφορεία δεν έκαναν το προβλεπόμενο δρομολόγιο, όπως το ορίζει η γραμμή [...] και μετέφεραν προσχηματισμένη ομάδα απευθείας στα ΚΤΕΛ Καβάλας, υποκλέπτοντας το έργο ειδικά των τουριστικών λεωφορείων. Όσον αφορά το υπεραστικό ΚΤΕΛ, καταγγέλλουμε ότι αντί να πραγματοποιήσει με εισιτήριο την προβλεπόμενη γραμμή Καβάλα-Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την απευθείας μεταφορά των προσφύγων προς την Ειδομένη» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταγγέλλει παραβίαση του νόμου περί άγρας πελατών.

Ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Στράτος Μακρογιαννίδης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι η απόφαση της μεταφοράς των προσφύγων στηρίζονταν στη διευκόλυνση αυτών των ανθρώπων από το λιμάνι προς το σταθμαρχείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ με το μικρότερο δυνατό κόμιστρο που ήταν στο ένα ευρώ. Υποστήριξε επίσης ότι το αστικό ΚΤΕΛ διαθέτει αφετηρία μέσα στην παραλιακή ζώνη του λιμανιού και ότι η αποβίβαση των προσφύγων έγινε στην πλησιέστερη στάση στο σταθμαρχείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ και σε καμία περίπτωση στους χώρους του σταθμαρχείου. Επίσης, τόνισε ότι σήμερα το βράδυ που αναμένεται νέα άφιξη προσφύγων τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ δεν θα προβούν σε καμία μετακίνηση προσφύγων, αφήνοντας όμως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης, υποστήριξε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλα έγιναν νόμιμα και ότι οι πρόσφυγες δεν αποβιβάστηκαν στον σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ, όπως ακούστηκε, αλλά σε κανονική στάση αστικών λεωφορείων, η οποία απέχει 150 μέτρα από τον σταθμό. «Δεν ήρθε αστικό μέσα στο ΚΤΕΛ. Ρωτήστε όποιον θέλετε. Το θέμα δημιουργήθηκε επειδή οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν σε αστικά μέσα στο λιμάνι" σημείωσε ο κ. Τσεντεμεΐδης και πρόσθεσε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα υπήρξαν ως επιβατικό κοινό 1550 πρόσφυγες και 150 άλλοι ταξιδιώτες και «τα ΚΤΕΛ έκοψαν 1118 εισιτήρια. Οι άλλοι έφυγαν με τουριστικά λεωφορεία". Όπως είπε, η μοναδική συνεργασία που είχε το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ήταν αυτή με τα ΚΤΕΛ Κιλκίς, η οποία είναι απολύτως νόμιμη, αφού προβλέπεται από τον νόμο και καλύπτεται από ιδιωτικό συμφωνητικό. "Πήγαν εκεί πέντε λεωφορεία [από το ΚΤΕΛ Καβάλας], τα οποία μετέφεραν μόνο πρόσφυγες, επειδή το ΚΤΕΛ Κιλκίς δεν είχε διαθέσιμα οχήματα" σημείωσε ο κ. Τσεντεμεΐδης.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιδού ποιοι στηρίζουν το ΕΠΑΜ! Ο πρώην πρόεδρος της OMEGA BANK… (βίντεο)

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιο κόμμα στηρίζει τώρα ο πρώην πρόεδρος της OMEGA BANK κ.Π. Γεννηματάς. 

Όπως καταλάβετε το κόμμα που αυτοαποκαλείται «Εθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο» έχει ακόλουθους πρώην προέδρους τραπεζών.Και να ‘ταν μόνο αυτό;

Πρόκειται για την τράπεζα  που εξαγόρασε το 2005 η Proton  και στο ΔΣ συμμετείχε  ο αδελφός του ΓΑΠ, Νίκος Παπανδρέου και εν συνεχεία απορροφήθηκε από την Proton του Λαυρεντιαδή.

Με λίγα λόγια, ένα κόμμα που προσπαθεί τα τελευταία πέντε χρόνια να μπει στη Βουλή με βασικό επιχείρημα το αντιμνημονιακό του λόγο, υποστηρίζεται από προέδρους τραπεζών στις οποίες μέτοχος ήταν ένας καταδικασμένος επιχειρηματίας και ο  αδερφός του πρωθυπουργού που έριξε τη χώρα στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων. 

Δηλαδή «αντιμημονιακός αγώνας» με ολίγο από διαπλοκή  και καραμπινάτες απάτες. Και δεν μιλάμε για διαπλοκή Β’ Κατηγορίας, αλλά για πρόσωπα που κατέστρεψαν την χώρα.

Άραγε ο κ Καζάκης πώς δέχτηκε την υποστήριξη από το συγκεκριμένο πρόσωπο; Δεν ξέρει το παρελθόν του; Μα φυσικά και το ξέρει απλά όπως φαίνεται το μόνο που δεν έχει για κάποιους σημασία είναι η σωτηρία της χώρας αλλά και το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει, όπως φαίνεται, είναι μέσα από την εκμετάλλευση των κρίσεων και την απόγνωση των πολιτών να πετύχουν τη δική τους αναρρίχηση στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ιδού και το έγγραφο με το ΔΣ της OMEGA:


ΟΜΕ



Δείτε το βίντεο με την υποστήριξη του Π. Γεννηματά στο  ΕΠΑΜ:





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθη Πασίγνωστος Ελληνας Επιχειρηματίας στις ΗΠΑ ;

Πασίγνωστος Ελληνας επιχειρηματίας κρατείται και ανακρίνεται από ειδικούς αμερικανούς πράκτορες, σύμφωνα με τον απεσταλμένο (ειδικά γι΄ αυτόν τον σκοπό) συντάκτη μεγάλης γερμανικής εφημερίδας.

Ο δημοσιογράφος έβγαλε την είδηση στο twitter και προκλήθηκε σάλος.

Οι κατηγορίες που  βαρύνουν τον επιχειρηματία είναι κατασκοπία σε βάρος των ΗΠΑ, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκίες κορυφαίων ελλήνων πολιτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από λογαριασμούς του πασίγνωστου μεγαλοεπιχερηματίας διοχετεύθηκαν ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συγγενικά πρόσωπα δύο τουλάχιστον πρώην πρωθυπουργών-ανάμεσα στα οποία και οι σύζυγοί τους.

Η σύλληψη κρατείται μυστική για να μην επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής στην Ελλάδα.

Aλλες πληροφορίες θέλουν την σύλληψη να έχει γίνει με «οδηγίες» της ίδιας της Κριστίν Λαγκάρντ…


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα ¨ξεράθηκε¨ αλλά θα ξαναφυτρώσει.

Ποια είναι η πρόθεση;
Δεν θέλουν να μας σώσουν με την βοήθεια του ΘΕΟΥ , ούτε με  την δύναμη του Λαού που κάποτε μας έλεγαν, αλλά θέλουν να σώσουν την Πατρίδα έστω και αν συνεργαστούν με το ¨έξω από εδώ¨.


ΕΜΑΣ μας ρώτησαν αν θέλουμε τον ¨έξω από εδώ ¨αφεντικό μας;

Tο θράσος  τους κτύπησε   ταβάνι και θέλουν οι μελλοντικοί σωτήρες μας ψήφο εμπιστοσύνης.

Ποιος αποξήρανε τόσα χρόνια τον δένδρο της Ελληνοχριστιανικής παράδοσης και του πολιτισμού μας;

Ποιος το έκοψε σύριζα;

Θα μου πείτε ποιος νοιάζεται από δαύτους αφού τώρα διαθέτουμε και ισχυρό μαύρο αφεντικό που με τις επικλήσεις τους μας το προσφέρουν και σε τιμή ευκαιρίας-γνωριμίας  για να το γνωρίσει και ο Λαός;

Ένα είναι σίγουρο ότι το βέβαιο μαύρο αφεντικό με την ανθρωποκτόνο όρεξη του σήμερα και στις τέσσερες γωνιές του πλανήτη μας δεν χαρίζεται σε κανένα.
Για να δούμε αυτό θα επικαλεστούν για να σώσουν την πατρίδα; όταν….

¨Οι επικείμενες εκλογές και η πιθανότητα μίας πολιτικής αστάθειας στη χώρα σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση, σε συνδυασμό με το μεγάλο πρόβλημα των μεταναστών και της τουρκικής προκλητικότητας έχει θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επιφυλακή για «παν ενδεχόμενο», όπως αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου.

Ανώτατη πηγή ανέφερε πώς «η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη τόσο λόγο των πολιτικών εξελίξεων εντός της Ελλάδας, όσο και σημαντικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου» δείχνοντας προς την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η Ρωσία αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει συνεχώς δυνάμεις στη Συρία με πολλά πλοία της να πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο, έχοντας μάλιστα προγραμματίσει ναυτικά γυμνάσια το επόμενο διάστημα στην περιοχή μεταξύ της βάσης της Ταρτούς και την Κύπρο.¨ pronews.gr 18/09/2015

Όταν τα μηνύματα και οι παραινέσεις από άλλα αφεντικά ΕΞΩ δείχνουν άλλες εξελίξεις.

¨Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, δήλωσε την Παρασκευή το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure.
 

Όπως σημειώνει το Reuters, η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής θα πρέπει να προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου διάσωσης των 86 δις. ευρώ που υπογράφηκε τον Αύγουστο, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την άρση των capital controls που επιβλήθηκαν για να μην καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα λίγο πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη”, υπογράμμισε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.
 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο ίδιος πρόσθεσε πως η ΕΚΤ πρέπει να «προστατεύει την ευρωζώνη από τους εξωτερικούς χρηματοοικονομικούς κραδασμούς», μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.¨http://www.capital.gr/18/09/2015

 Είναι λοιπόν Αχαρτογράφητο, Ανεξερεύνητο, Πολιτικά και  Γεωπολιτικά επικίνδυνο το μέλλον της Ελλάδος;

Όταν η κρίση οφείλεται σε βαθειά ριζωμένη νοοτροπία μας.

Όταν η ανθρωπαρέσκεια σέρνει στις ημέρες μας ¨τον χορό των υποκριτών.

Όταν το παραγόμενο έργο τα τελευταία χρόνια είναι υβρίδιο, μόρφωμα και νεοπλασία.

Όταν τα σπίτια μας είναι όρθια και τα ερείπια μέσα σε αυτά είμαστε εμείς.

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ στα μέσα και τα έξω αφεντικά ;

Δεν είμαστε πληγωμένοι  μόνο από την Ευρώπη και το έργο της  γιατί είμαστε ολόκληρη μια πληγή.

Φίλοι Ευρωπαίοι και γείτονες, το έχουμε καταλάβει, το θήραμα δεν μπορεί να γίνει ποτέ κυνηγός και η ζωή κοντά σας είναι μια εμπειρία παιδαγωγικής¨ μάθησης¨ που στο τέλος θα μας σώσει.

Ακούστε και  κάτι από εμάς και μην το ξεχάσετε ποτέ.
¨οι Έλληνες Ορθόδοξοι είναι  λαμπάδα αναμμένη στο ιερό θυσιαστήριο  της πατρίδας¨.

Από όπου και να δούμε τον χάρτη της Ελλάδος είναι γεμάτος ΑΓΙΟΥΣ που την περιφρουρούν ,,,ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τα δυο παλληκάρια της Χριστιανοσύνης και τόσοι άλλοι.

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ στους αποκαμωμένους  από την μνημονιακή λαίλαπα και την γεωπολιτική που ακολουθεί μεθοδευμένα;

Στους κύκλους της Παγκόσμιας Ιστορίας που σημαδεύτηκε ¨ανεπανόρθωτα¨ από τον Ελληνοχριστιανικό-Ρωμαίκο πολιτισμό, αιώνια παρακαταθήκη και πνευματικό γονιδίωμα ανεπανάληπτο ισχύει…

ΚΑΜΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ δεν τελειώνει αν δεν τελειώσει η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ο Έλληνας δεν είναι ο ηττημένος της ζωής.
Η μνήμη της ζωής είναι πιο δυνατή από την μνήμη των ανθρώπων.
Λαός που γνωρίζει ιστορία μπορεί εύκολα να αμυνθεί.

Η  εθνική υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια είναι άυλα αγαθά και θεϊκές αξίες.
ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΑΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ.

Το κυπαρίσσι , η ελιά και ο πλάτανος που λέγεται Ελλάδα μπορεί να ¨ξεράθηκε¨ και το έκοψαν σύριζα αλλά μόλις φύτρωσε ένα μικρό κλαδάκι πολύ ζωντανό και ανήσυχο.

Όλα αυτά τα καταιγιστικά που βιώνουμε και πρόκειται να βιώσουμε το άμεσο χρονικό διάστημα δείχνουν ότι ¨ο Ουρανός συνωμοτεί πλέον ολοκάθαρα για την σωτηρία της ΕΛΛΑΔΟΣ¨


Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΑΓΡΙΑ ΓΙΟΥΧΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ #Εllada_mprosta (βιντεο)

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άφησε για λίγο στην ακρη τους αστακούς και τις κρυες γαλλικες σαμπάνιες της Μυκόνου, ωστε να επισκεφθει την χειμαζόμενη εργατική τάξη.

Για να πάει Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ πρέπει ο λαός να βάλει πλάτη και να σφίξει το ζωνάρι, αλλά με προοπτική κι αυτό χρειάζεται ικανούς ανθρώπους όπως ο Μιλτος Βαρβιτσιωτης, που είναι εγγονός και υιός βουλευτή, που εκτός από την οικογενειακή εμπειρία, ξέρει πως είναι να ζεις με μισθό 8.000 το μήνα, μετά από τις άγριες περικοπές που έχει υποστεί η βουλευτική αποζημείωση.

Αυτά πήγε να εξηγήσει στην ΕΑΒ, ώστε να καταλάβουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας το λογο που του περιέκοψε το μισθό κατά 60% από το 2010.

Κάποιοι όμως θερμοκέφαλοι έκαναν πάλι μπάχαλο και θα τα πει όλα στη μαμά του.
          



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι άλλο θα ακούσουμε

Στοιχεία που προκαλούν σοκ, φέρεται να έχει προσκομίσει στους εισαγγελείς ο πρώην υπάλληλος της HSBC, ο οποίος θα κληθεί για περαιτέρω διευκρινήσεις μετά τις εκλογές.

Στοιχεία που σοκάρουν και που η αποκάλυψή τους, όταν η υπόθεση εξιχνιαστεί πλήρως από τους εισαγγελείς, θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο σοκ στον ελληνικό λαό, έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί στην πρόσφατη κατάθεσή του. Στοιχεία που πιστοποιούν τη δράση πανίσχυρων ονομάτων – μελών πολιτικών οικογενειών, συγγενών πρώην πρωθυπουργών, εν ενεργεία πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, που μάλιστα διετέλεσαν και υπουργοί, αλλά και επιχειρηματιών.

Έγκυρες πηγές του Newsbomb.gr από τη Γαλλία, υποστηρίζουν με βεβαιότητα πως ο Φαλτσιανί παρέδωσε τα πάντα στους Έλληνες εισαγγελείς που τον ανέκριναν, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τους πείσει πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ελλάδας επέλεξαν όχι απλά να κλείσουν την υπόθεση, αλλά και να παρεμποδίσουν την πλήρη διαλεύκανσή της.

Και φέρεται να επιχειρηματολόγησε πάνω σε αυτές του τις θέσεις με την αποκάλυψη που προκάλεσε σοκ και στους ίδιους τους εισαγγελείς: πως στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται τα ονόματα δύο εν ενεργεία πολιτικών που κατείχαν θέσεις υπουργικές στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.
Και το σοκ έγινε ακόμα πιο ισχυρό όταν ο Φλατσιανί μίλησε -σύμφωνα πάντα με όσα διέρρευσαν από το περιβάλλον του στη Γαλλία – τόσο για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όσο και για συγγενικά πρόσωπα του τελευταίου. Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, αν η αναφορά του Φαλτσιανί στον κ. Αθανασίου αφορούσε σε πιθανή καταγραφή του στις λίστες ή άλλα αρχεία που εκείνος κατέχει ή στη μη επίδειξη αποφασιστικότητας για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Όσο για τον κ. Βαρβιτσιώτη, η υπόθεση της εμπλοκής συγγενικών του προσώπων είχε αποκαλυφθεί από το 2013, ενώ ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε τίποτα ούτε να κρύψει, ούτε να φοβηθεί. Μιλούσε, μάλιστα, για αόριστη συνωμοσιολογία, κάτι που μένει να διαπιστωθεί μόλις οι ελληνικές αρχές αποκρυπτογραφήσουν πλήρως όλα τα στοιχεία που έλαβαν και εκείνα που δεσμεύτηκε ο Φαλτσιανί να προσκομίσει μελλοντικά, στη συνέχεια της έρευνας.

Ωστόσο, ο Φαλτσιανί δεν σταμάτησε εκεί και επανέλαβε προς τις ελληνικές αρχές ότι στα πρωτότυπα αρχεία που ο ίδιος είχε φροντίσει να υποκλέψει από την HSBC, περιλαμβάνονταν τα ονόματα τριών μελών της οικογένειας Παπανδρέου και συγκεκριμένα της Μαργαρίτας Παπανδρέου, του Νίκου Παπανδρέου και της Σοφίας Παπανδρέου.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φαλτσιανί εμπλέκει τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς είναι γνωστή η αναφορά στο βιβλίο του, για τον εκβιασμό που φέρεται να δέχτηκε ο κ. Παπανδρέου από τον Σαρκοζί, επειδή η μητέρα του -σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Φαλτσιανί- διατηρούσε λογαριασμό στην HSBC με περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ. Τα δημοσιεύματα εκείνα είχαν προκαλέσει τη σφοδρότατη αντίδραση της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου, η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, επικαλούμενη το επίσημο πόρισμα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο η κ. Παπανδρέου δεν υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ.

Βέβαια, από εκείνη την αντιπαράθεση των δύο πλευρών, μέχρι την κατάθεση του Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς υπάρχει μια χαώδης διαφορά, αφού πληροφορίες θέλουν τον πρώην υπάλληλο της HSBC να έχει παραδώσει και ηλεκτρονικά αρχεία, προκειμένου να ενισχύσει το έργο των ελληνικών αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά τη διάρκεια της δίκης του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, ειπώθηκε πως συνολικά υπήρξαν 13 αρχεία με το όνομα Παπανδρέου, ενώ το βράδυ της 30ής Σεπτεμβρίου είχαν ανοιχθεί μόνο 3 αρχεία με το όνομα Παπανδρέου.
Φαίνεται, όμως, ότι ο Φαλτσιανί είναι αποφασισμένος να τα πει όλα στους εισαγγελείς, καθώς φέρεται να έχει ανοίξει τα… αρχεία του και να έχει ενημερώσει πως διαθέτει στοιχεία και για συγγενικά πρόσωπα δύο ακόμη πρώην πρωθυπουργών και συγκεκριμένα του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τι απ’ όλα τα παραπάνω θα τεκμηριωθεί από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών της χώρας και τι όχι, σε σχέση με τους ισχυρισμούς του Φαλτσιανί, είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε σύντομα, καθώς είναι δεδομένη η απόφαση των εισαγγελέων να μην αφήσουν τίποτα στο… σκοτάδι και να ολοκληρώσουν μια υπόθεση που οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέλεξαν να την υποβιβάσουν και να τη θάψουν.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εμπλοκή Μεϊμαράκη και στα εξοπλιστικά SONAC – Υποψήφια της ΝΔ η κόρη της εισαγγελέως της υπόθεσης

Στοιχεία τα οποία «καίνε» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη αποκαλύπτει το koutipandoras.gr. Φέρεται να έκρυψε στο συρτάρι του - όντας υπουργός Εθνικής Άμυνας - δυο εισηγήσεις για τη μη παραλαβή εξοπλιστικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου για το οποίο ήδη είχαν δοθεί περισσότερα από 34 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζει η Δικαιοσύνη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ως υπουργός Άμυνας φέρεται να «εξαφάνισε» τα έγγραφα που εισηγούνταν να κηρυχτεί η εταιρία SONAC έκπτωτη και να σταλεί η υπόθεση στον εισαγγελέα.

Επιπρόσθετα, σοβαρό θέμα προκύπτει για το εάν η δικογραφία αυτή έχει πάει τελικώς στη Βουλή. Σημειώνεται πως παρά το ότι έχουν ασκηθεί διώξεις στα μη πολιτικά πρόσωπα κι ενώ θα έπρεπε από τη στιγμή που η εισαγγελέας «πέφτει» πάνω σε όνομα υπουργού αμελητί να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, αυτό δεν έχει γίνει. Ερωτήματα προκύπτουν για την εισαγγελέα Εφετών, Γιωργία Τσατάνη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, και για έναν επιπλέον λόγο. Η κόρη της είναι υποψήφια του κ. Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ στο τεύχος 82 του Hot Doc αποκαλύπτεται η ανάμειξη της εισαγγελέως Εφετών στη «σκιώδη» εκλογή Ντογιάκου ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Στο τεύχος 84 του Hot Doc επίσης αποκαλύπτεται το δικαστικό «πραξικόπημα» της κ. Τσατάνη στην υπόθεση Βγενόπουλου.


Το χρονικό μιας ακόμη επιζήμιας σύμβασης εξοπλιστικών

Στις 19 Οκτωβρίου του 2001, επί υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του Άκη Τζοχατζόπουλου, το Δημόσιο υπογράφει ακόμη μια σύμβαση για την προμήθεια εξοπλιστικών η οποία «φέσωσε» αρχικά τους φορολογούμενους με περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως το ελληνικό κράτος να έχει παραλάβει μέχρι σήμερα το εν λόγω εξοπλιστικό σύστημα. Η σύμβαση (027Α/01) υπεγράφη μεταξύ ΥΠΕΘΑ και της εταιρείας SONAK Α.Β.Ε.Ε του Θωμά Λιακουνάκου και είχε ως αντικείμενο την προμήθεια 18 Παρεμβολέων και 11 Κέντρων Ακροάσεως, συνολικής αξίας 71.979.490,09€, για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών του ΓΕΣ στα πλαίσια του Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Σύμφωνα με τα δυο «χαμένα» Φύλλα Ενημερώσεις Εισηγήσεων, η σύμβαση ενεργοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου του 2002 έπειτα από την προκαταβολή ύψους 34.515.615,09€ (το 50% της αξίας όλης της προμήθειας) που έδωσε το ελληνικό κράτος στην εταιρεία SONAC. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη, προβλεπόταν η παράδοση από τη SONAC οδηγού – μερίδας, 16 μήνες μετά από την ημερομηνία ενεργοποίησης της ώστε ο αγοραστής, δηλαδή το ΥΠΕΘΑ και συγκεκριμένα ειδική επιτροπή του, να επιβεβαιώσει τις δυνατότητες του υπό προμήθειας συστήματος.

Η εταιρεία, αντί να παραδώσει, όπως έπρεπε και μετά την 1η τροποποίηση της σύμβασης τον Οκτώβριο του 2003, την οδηγό – μερίδα στις 9 Μαρτίου του 2004, το έπραξε 3 μήνες μετά, στις 9 Ιουνίου του 2004. Γι’ αυτό της επιβλήθηκαν ποινικές ρήτρες ύψους 241.735,41€.

Από δοκιμή σε δοκιμή χωρίς… επιτυχία

Στις 28 Ιουνίου του 2004 συγκροτήθηκε επιτροπή από τη ΓΓ Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΓΟΣΑΕ) προκειμένου να πραγματοποιήσει τις δοκιμές πεδίου της οδηγού – μερίδας. Όπως αναφέρεται στα δυο «χαμένα» ΦΕΕ, οι πρώτες δοκιμές πεδίου πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Λάρισας από 22 έως 30 Ιουλίου του 2004. Όπως επεσήμανε η επιτροπή αξιολόγησης και αναφέρεται στο ΦΕΕ τα συστήματα «απέτυχαν στο να επιβεβαιώσουν τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους, όπως αυτά περιγράφονταν στη σύμβαση και ως εκ τούτου πρότεινε την επανάληψη των δοκιμών».

Σύμφωνα με τα ΦΕΕ, στις 3 Νοεμβρίου του 2004 μετά τις πρώτες δοκιμές ορίσθηκε από τη ΓΓΟΣΑΕ επιτροπή για την «επαναδιαπραγμάτευση της υπόψη σύμβασης. Η επιτροπή και η εταιρεία συμφώνησαν σε πρόσθετες δοκιμές και σε σειρά θεμάτων οικονομικής φύσεως αντισταθμιστικών ωφελημάτων». Οι δεύτερες δοκιμές του συστήματος του Ηλεκτρονικού Πολέμου πραγματοποιήθηκαν πάλι στη Λάρισα από 17 έως 22 Ιανουαρίου. «Η οδηγός – μερίδα απέτυχε και σ’ αυτές τις δοκιμές», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΕ του ΓΕΣ (7 Ιουλίου 2006), το οποίο φέρεται να «χάθηκε» επί υπουργίας Μεϊμαράκη.

Μετά λοιπόν και τη δεύτερη αποτυχημένη δοκιμή, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η υπογεγραμμένη σύμβαση προμήθειας, «σε περίπτωση που και τη δεύτερη φορά αποτύχουν, τότε είναι στην κρίση του ΑΓΟΡΑΣΤΗ αν θα δοθεί στον ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ και άλλη ευκαιρία για δοκιμές με αντίστοιχη μετατόπιση του χρονοδιαγράμματος παραδόσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλεπόταν λύση συμβάσεως με κοινή συναίνεση του ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ενώ προβλεπόταν και η κήρυξη του Προμηθευτή ως εκπτώτου. Πώς όμως γίνεται ο αγοραστής να ασκήσει ένα μονομερές του δικαίωμα σε κοινή συναίνεση με τον Προμηθευτή;

Επιπλέον, μετά το τέλος των δεύτερων δοκιμών, το ΓΕΣ ζήτησε από τη ΓΓΟΣΑΕ/ΓΔΑΕ/ΔΙΚΕ να ενημερωθεί για την όλη εξέλιξη της σύμβασης από την έναρξή της μέχρι σήμερα. «Από τα σχετικά έγγραφα» όπως αναφέρεται στο ΦΕΕ του ΓΕΣ, «προέκυψε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΕ η οποία αξιολόγησε τα συστήματα το Σεπτέμβριο του 2001, δεν εφάρμοσε τα καθοριζόμενα στην τεχνική περιγραφή του ΓΕΣ, σύμφωνα με τα οποία η πλήρης επιτυχία (100%) των δοκιμών αξιολόγησης των εταιριών αποτελούσε απαράβατο όρο του διαγωνισμού και ως εκ τούτου έπρεπε ν’ απορρίψει και τις δυο εταιρίες που συμμετείχαν». Δηλαδή η SONAC έπρεπε να είχε απορριφθεί από το διαγωνισμό.

Ο τότε Γεν. Γραμματέας της ΓΓΟΣΑΕ διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ η οποία ανατέθηκε στον Ταξίαρχο κ. Κατσαρό Σπυρίδωνα ο οποίος όμως τον Ιούλιο του 2005 σε αναφορά του τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος ΕΔΕ από αυτόν αλλά και ότι η εν λόγω «επιτροπή εφάρμοσε κατά γράμμα τη διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών των 2 εταιριών αλλά και τη διαδικασία ελέγχω πεδίου». Τελικώς, μετά από εκ νέου ζητήματος ο ενεργών την ΕΔΕ να την εκτελέσει, υποβλήθηκε στη ΓΓΟΣΑΕ το σχετικό πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο «η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εφάρμοσε κατά γράμμα τη διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών αλλά και τη διαδικασία των ελέγχων πεδίου».


Η τρίτη δοκιμή που ακόμα… γίνεται

Στη SONAC, παρά τις δυο αποτυχημένες δοκιμές δόθηκε και τρίτη ευκαιρία για να πραγματοποιήσει νέες δοκιμές το 2005. Αν και η ΓΓΟΑΣΑΕ/ΓΔΑΕ/ΔΠΣ&ΔΠ είχε προτείνει την αντικατάσταση της επιτροπής δοκιμών, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή τόσο από τον Α/ΓΕΣ, όσο και από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αργότερα βέβαια έγινε. Η εταιρία προσήλθε στην περιοχή των δοκιμών (Λιτόχωρο Ν. Πιερίας) αλλά δεν τις ξεκίνησε ποτέ και ζήτησε την επίλυση διαφορών διαιτησία, την οποία και αργότερα κέρδισε λαμβάνοντας εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο.

Συμπερασματικά λοιπόν και όπως αναφέρει το «χαμένο ΦΕΕ» της ΓΔΑΕΕ το οποίο ενημέρωνε για την υπόθεση τον τότε υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το κράτος είχε ήδη δώσει στην εταιρεία προκαταβολή ύψους 34.515.605,09€ και έπρεπε να αποφασιστεί εάν τελικώς θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τη SONAC ή όπως πρότεινε η υπηρεσία, η εταιρία έπρεπε να κηρυχτεί έκπτωτη.


Η απολογία Βασιλάκου που «καίει» Μεϊμαράκη

Στην απολογία του ο Γενικός Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) Ευάγγελος Βασιλάκος -ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθηση των συμβάσεων προμήθειας του ΥΕΘΑ- επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες για την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak κατά του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Ο κ. Βασιλάκος, καταθέτοντας στον ανακριτή, τονίζει πως ο μόνος υπεύθυνος για να κυρήξει μία εταιρεία έκπτωτη είναι ο ΥΠΕΘΑ, στην προκειμένη ο κ. Μεϊμεράκη. Εκτός του ότι του προσάπτει απαράδεκτη κωλυσιεργία, αναφέρει ρητά πως ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έβαλε στο συρτάρι του δύο Φύλλα Ενημερώσεων Εισηγήσεων (ΦΕΕ), ένα από το ΓΕΣ και ένα από τη ΓΔΑΕΕ, τα οποία εισηγούνταν στον κ. Μεϊμαράκη προτάσεις για την εξέλιξη της σύμβασης με τρόπο που να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.


Όσον αφορά το πρώτο ΦΕΕ, το οποίο συντάχθηκε από το ΓΕΣ στις 7/7/2006 και προωθήθηκε ως απόρρητο, αποτυπώνοντας πλήρως την κατάσταση που επικρατούσε με τις τρίτες δοκιμές που δεν έγιναν ποτέ για τα ηλεκτρονικά συστήματα, ο κ. Βασιλάκος ξεκαθαρίζει στην απολογία του πως κανείς δεν τον ενημέρωσε για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου.

Προσθέτει επίσης πως σχόλιο για το συγκεκριμένο ΦΕΕ είχαν κάνει εγγράφως και οι δύο τότε υφυπουργοί Άμυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος (πρώην δήμαρχος Πειραιά) και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, με το Κουτί Πανδώρας να έχει τα εν λόγω έγγραφα στη διάθεσή του.

Σε αυτά, λοιπόν, ο κ. Μιχαλολιάκος σημειώνει: «Θεωρώ ότι θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η διαδικασία κήρυξης του προμηθευτή ως έκπτωτου με την επιβολή των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία κυρώσεων, ενώ παράλληλα να διαβιβασθεί ο φάκελος στην αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση». Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο του κ. Λαμπρόπουλο, ο οποίος θεωρεί πως πρέπει να ζητηθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η εξέταση της λύσης της σύμβασης με τον προμηθευτή, αλλά και να αποσταλεί ο φάκελος στον εισαγγελέα.

Επανερχόμενοι στην απολογία του κ. Βασιλάκου, ο πρώην Γενικός Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών υπογραμμίζει πως το συγκεκριμένο ΦΕΕ, με τα προαναφερθέντα σχόλια από τους δύο υφυπουργούς, έχει απωλεσθεί, τονίζοντας πως δεν είναι μέρος καν της δικογραφίας.

«Οφείλω να επισημάνω ότι σε επανειλημμένες οχλήσεις μου προς τον κ. Μεϊμαράκη τόσο για την τύχη του συγκεκριμένου ΦΕΕ, δηλαδή αν θα στέλναμε την υπόθεση στον εισαγγελέα, όσο και για την παροχή οδηγιών για την εξέλιξη της σύμβασης, ο κ. Μεϊμαράκης μου απαντούσε πως το ΦΕΕ του ΓΕΣ είναι άκυρο» απαντά σε σχετική ερώτηση του ανακριτή.


Στο δεύτερο ΦΕΕ από την ΓΔΑΕΕ, όπου Γενικός Διευθυντής ήταν ο κ. Βασιλάκος, η εν λόγω υπηρεσία συνέταξε το έγγραφο στις 19/10/2007 και το απέστειλε προς τον κ. Μεϊμαράκη, με την εισήγηση της τροποποίησης της σύμβασης με την ενσωμάτωση των σεναρίων δοκιμών, θέτοντας στο επίκεντρο την επαναφορά της σύμβασης στη νομιμότητα, ιδίως σε ό,τι αφορά την κήρυξη του προμηθευτή ως έκπτωτο.

«Το σχόλιο (σ.σ. για το ΦΕΕ του 2007) του τότε αρχηγού του ΓΕΣ φέρει ημερομηνία 28/11/2007 και η εταιρεία προσέφυγε στη διατησία στις 27/11/2007» αναφέρει στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο κ. Βασιλάκος. Αξίζει να προσθέσουμε πως στο απολογητικό του υπόμνημα ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αναφέρει πως κατέληξε στο συμπέρασμα πως η εταιρεία είχε εσωτερική πληροφόρηση εντός του ΓΕΣ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το σχόλιο – έγγραφο του αρχηγού ΓΕΣ.

«Οι συνέχειες αυτού του ΦΕΕ κατέληξαν έτσι ώστε την 2α Σεπτεμβρίου 2009 να αποσταλεί στον τότε υπουργό Άμυνας κ. Μεϊμαράκη, με εισήγηση να κηρυχθεί ο προμηθευτής έκπτωτος. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας και αυτό το ΦΕΕ απωλέσθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη» επισημαίνει ο κ. Βασιλάκος και προσθέτει πως ο νυν πρόεδρος της ΝΔ ήταν αρνητικός στο να συμβάλλει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για όλες τις πιθανές ενέργειες του Δημοσίου ενάντια στην εταιρία.

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο πρώην υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος είχε αποστείλει επιστολή στον τότε πρωθυπουργό της χώρας (σ.σ. κ. Καραμανλή), ισχυριζόμενος ότι ο κ. Μεϊμαράκης ή κάποιος συνεργάτης του είχε μυστική συνάντηση με τον κ. Λιακουνάκο (σ.σ. SONAK ABEE) για την επίλυση του θέματος της σύμβασης.

Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλάκος αποσαφηνίζει στην απολογία του πως αρμόδιος για να κηρυχθεί έκπτωτος ένας προμηθευτής σε μία σύμβαση είναι ο εκάστοτε υπουργός Άμυνας κατόπιν εισήγησης της ΓΔΑΕΕ. Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Βασιλάκου, ενώ είχε δύο εισηγήσεις στα χέρια του κ. Μεϊμαράκη που του υποδείκνυαν να κηρύξει την εταιρεία ως έκπτωτη, εκείνος προτίμησε να βάλει τις εισηγήσεις στο συρτάρι του...

«Σε προφορικές συζητήσεις μου με τον τότε υπουργό κ. Μεϊμαράκη που ήταν και ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για να κηρύξουμε τον προμηθευτή έκπτωτο, ο κ. Μεϊμαράκης δεν μου απαντούσε» καταθέτει ο κ. Βασιλάκος και συμπληρώνει λέγοντας ο κ. Μεϊμαράκης όχι μόνο δεν υπέγραφε τα ερωτήματα του πρώην Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ προς το Νομικό Συμβούλιο, αλλά του είχε αφαιρέσει και το δικαίωμα να αποστέλει απευθείας ερωτήματα προς το ΝΣΚ για το ζήτημα της σύμβασης.


«Οι παραλείψεις του κ. Μεϊμαράκη έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον»

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή ο Ευάγγελος Βασιλάκος -ο οποίος κατηγορείται για την πράξη της απιστίας με συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ στρεφόμενη κατά του Δημοσίου εκ της οποίας η ζημία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ- καυτηριάζει τη στάση του τότε υπουργού Άμυνας και νυν προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει πως «επέδειξε απαράδεκτη κωλυσιεργία για την απεμπλοκή της σύμβασης», ενώ συμπληρώνει ότι «οι πράξεις και παραλείψεις του τότε υπουργού Άμυνας έβλαψαν ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον».

Αναφέρει ότι αν ο κ. Μεϊμαράκης προέβαινε στις ενέργειες που απαιτούσε η θέση του και το αξίωμά του, τότε θα είχε υπάρξει αποτελεσματική προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου.

Έφτασε η δικογραφία στη Βουλή;

Στις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε στο Κουτί της Πανδώρας πως η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη εισηγήθηκε να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας 18 πρόσωπα για την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak. Ανάμεσά σε αυτά τα ονόματα είναι ο επιχειρηματίας Θώμας Λιακουνάκος, οι πρώην διευθυντές Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, Γιώργος Κολίρης και ο Ευάγγελος Βασιλάκος που ήταν επιλογή του τότε ΥΠΕΘΑ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν ως προς τους χειρισμούς του νυν προέδρου της ΝΔ είναι πολλά, αφού σύμφωνα με την απολογία του κ. Βασιλάκου, ο τότε υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης φέρεται να απέκρυψε δύο Φύλλα Ενημερώσεων Εισηγήσεων (ΦΕΕ), στα οποία τόσο οι υφυπουργοί του κ.κ. Μιχαλολιάκος και Λαμπρόπουλος, αλλά και η αρμόδια υπηρεσία (ΓΔΑΕΕ) ζητούσαν από τον κ. Μεϊμαράκη να κηρύξη την εταιρία έκπτωτη. Εκτός, λοιπόν, του ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Βασιλάκου- με την απραξία του ζημίωσε το Δημόσιο, αλλά απέκρυψε από τη δικαιοσύνη αυτά τα δύο έγγραφα, τα οποία θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

Όμως, αυτό που πρέπει άμεσα να αποσαφηνιστεί είναι το αν η συγκεκριμένη δικογραφία έχει φτάσει στη Βουλή κι αν όχι, γιατί;

Στο τεύχος 82 του Hot Doc αποκαλύπτεται η ανάμειξη της εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη στη «σκιώδη» εκλογή Ντογιάκου ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Επίσης, στο τεύχος 84 του Hot Doc γίνεται ρητή αναφορά στο δικαστικό «πραξικόπημα» της κ. Τσατάνη στο ζήτημα που αφορά τον Αντρέα Βγενόπουλο.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Εφετών, παρότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη επί ενάμιση χρόνο στην εισαγγελία Διαφθοράς, θυμήθηκε πως πρέπει να τη συσχετίσει με κάποια δικιά της, λίγο πριν ασκηθούν οι διώξεις κατά του επιχειρηματία. Αποτέλεσμα αυτού, η απόφαση της κ. Τσατάνη να αποτελέσει τροχοπέδη ως προς το να προχωρήσουν οι έρευνες στο στάδιο των διώξεων.

Αξιοσημείωτο είναι πως η κόρη της Γεωργίας Τσατάνη, Ελένη Αντωνίου – Γρηγοράκη, είναι στις εκλογικές λίστες της ΝΔ και συγκεκριμένα κατεβαίνει ως υποψήφια Ηρακλείου.

Των Άγγελου Προβολισιάνου, Νίκου Σπυρόπουλου
koutipandoras.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!