EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Με το… παλιό ημερολόγιο η «Αγιά Σοφιά» – Δεκτό το αίτημα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας να καθυστερήσει η άδεια ανέργεσης για το γήπεδο της ΑΕΚ

Νέο εμπόδιο στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, βάζει η απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να παρατείνει τη διαβούλευση για τα περιβαλλοντικά σχέδια κατά 45 εργάσιμες ημέρες.

Το αίτημα υπέβαλε στο αρμόδιο υπουργείο ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος εξακολουθεί να εκφράζει έτσι την αντίθεσή του στην κατασκευή του γηπέδου.

Το υπουργείο ΠΑΠΕΝ παρέτεινε συγκεκριμένα τη διαδικασία, εκτιμώντας ότι μεσολάβησε το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών και γι’ αυτό τον λόγο δεν πρόλαβαν να συνταχθούν οι θέσεις του Δήμου πάνω στο ζήτημα. Έτσι, εάν δεν παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια, βάσει της οποίας θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς».




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένας απλός άνθρωπος

Να’ μουν ένας απλός άνθρωπος ήθελα από παιδί. Να χαίρομαι με το ξημέρωμα και να κοιμάμαι με την μία όταν η νύχτα πέσει. Να βλέπω την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Σαν απλός άνθρωπος να ζήσω. Πώς περιπλέχθηκε τόσο η ζωή και πόσο φόρτωσε το κεφάλι μου με ερωτήματα που ακόμα δεν βρήκα απαντήσεις, ούτε που κατάλαβα. Μία πρόσθεση και μία αφαίρεση ήθελα να ξέρω για να μπορώ να βάζω και να βγάζω από την σκέψη μου ό,τι εγώ θεωρούσα ότι πρέπει να μείνει ή να φύγει. Κι όμως ήρθε η διαίρεση και ο πολλαπλασιασμός με τα χρόνια ,που κάνουν τα πράγματα δύσκολα όταν πρέπει ως απλός άνθρωπος να αποφασίσω.

Εκεί λοιπόν που θέλω με την μία να διαγράψω την πολιτική ως έννοια και ως πράξη έρχονται στο μυαλό μου πολιτικά πρόσωπα που έβαλαν τον άνθρωπο πάνω από την πολιτική άσχετα αν στο τέλος το πλήρωσαν ακριβά.

Εκεί που λέω όχι όπλα, όχι στρατός, έρχονται στα μάτια μου σαν ταινία, φωτογραφίες ασπρόμαυρες παλικαριών που ώρες-ώρες ήθελα να τους μοιάσω. Θέλω κάποιες στιγμές να κάνω την οριστική αφαίρεση από την ψυχή μου μιας χώρας που τίποτα δεν είναι από αυτό που θεωρώ ουσιαστικά καταφύγιο και βλέπω την γριά με το ζαλίκι στην πλάτη και το αμούστακο να πηγαίνει νυχτερινό μετά στο συνεργείο και ξαφνικά η αφαίρεση γίνεται πολλαπλασιασμός.

Ένας απλός άνθρωπος μιας ασήμαντης χώρας ήθελα να ήμουν για να γίνει η διαβίωσή μου πιο εύκολη, πιο απλή. Να μην έχει νέους που όλο ρωτάνε «Γιατί» και να μην έχει μεροκαματιάρηδες που να λένε «Δόξα τω Θεώ». Να ζουν όλοι σε ένα «Ωχ αδελφέ» για να γίνουν και οι δικές μου αριθμητικές πράξεις πιο απλές και πιο σίγουρες για το αποτέλεσμα. Κάνω την σούμα κάθε βραδάκι για να ετοιμαστώ για τον ύπνο του Δικαίου και εκεί που η αφαίρεση έχει τον πρώτο λόγο και επιτέλους φθάνω μηδέν, το χαρτί γίνεται πυκνογραμμένο κείμενο πράξεων ανθρώπων που μηδενίζουν το δικό μου μηδέν.

Ένας απλός άνθρωπος ήθελα να είμαι. Να βλέπω τα πράγματα απλά με ένα συν και ένα πλην. Πώς με μπέρδεψαν οι άνθρωποι αυτής της χώρας. Τους προσθέτω τη μία μέρα και τους αφαιρώ την επόμενη. Μα αυτοί όλο διαιρούνται στα εύκολα και συνάμα γίνονται ένα σώμα και πολλαπλασιάζονται στα δύσκολα. Λες και οι αριθμητικές πράξεις γίνανε μόνο από αυτή την χώρα για αυτήν την χώρα. Αυτή η χώρα, που σαν απλό άνθρωπο σε αφαιρεί και ως απλός άνθρωπος εσύ της προσθέτεις.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν θα γίνουν μαθήματα στις 5 Οκτωβρίου στα σχολεία – Θα διοργανωθούν αγώνες σχολικού αθλητισμού

Το προηγούμενο σχολικό έτος θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α.  Στα πλαίσια αυτά τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα αλλά θα διοργανωθούν αθλητικές και άλλες – επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα – εκδηλώσεις. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει ενημερωτικά έγγραφα προς τα σχολεία δίνοντας τις κατευθυντήριες για τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) θα διεξαχθούν ενδοσχολικές αθλητικές αλλά και παράλληλες δραστηριότητες που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Οι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να μεριμνήσουν, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, ώστε η προσέγγιση του ανωτέρω θεματικού άξονα να αναδεικνύει βιωματικά μέσω των αθλητικών δράσεων αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά, όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα (ενδεικτικά αναφέρουμε την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», την Ολυμπιακή Εκεχειρία κλπ.).

Επισημαίνεται ότι βασική επιδίωξη του σχολικού αθλητισμού στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων, καλούνται  να εντάξουν την προαναφερόμενη δράση στις δραστηριότητες του σχολείου  και να ενεργήσουν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η άρτια διοργάνωση της ημέρας.

Όπου δεν υπάρχει η σχετική υλικοτεχνική υποδομή δύναται να προγραμματιστούν οι αθλητικές και λοιπές δράσεις σε όμορη σχολική μονάδα ή αθλητικό κέντρο. Σε περίπτωση μετακίνησης να λαμβάνονται όλα τα προσήκοντα μέτρα ασφάλειας. Για τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στις αθλητικές δράσεις απαιτείται έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Φ.6/311/79278/21.05.2014 (Φ.Ε.Κ. 1296 τΒ΄21.05.2014)».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι- Μολότοφ και κρότου λάμψης .

Επεισόδια εκδηλώθηκαν πριν από λίγο στο Κερατσίνι κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων μνήμης για τον Παύλο Φύσσα.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ επικράτησε ένταση όταν άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά σε κάδους και έσπασαν πολλά φανάρια στον οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε, μάλιστα, μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18.00 υπήρξαν τρεις παράλληλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις από συνδικάτα και σωματεία, καθώς και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, στην Παναγή Τσαλδάρη 60, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών περιμετρικά των τριών συγκεντρώσεων, ενώ στην περιοχή βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής για παν ενδεχόμενο.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και πλακάτ στα οποία αναγράφονται αντιφασιστικά κι αντιρατσιστικά μηνύματα, ενώ κύριο σύνθημά τους είναι «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί.

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε πριν από λίγο σε δημοσιογράφους και φωτογράφους που βρίσκονταν στην πορεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους πέταξαν μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα. Δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν και τους απώθησαν.

Λίγο νωρίτερα άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν φωτογράφο στην οδό Σαλαμίνος.









 
 
 

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψήφισε κι εσύ τον εκτελεστή σου… Μπορείς!

Αφού κατέστρεψαν και πρόδωσαν τη χώρα, τώρα ζητάνε να τους εμπιστευτούμε!
Όταν η ψήφος γίνεται σφαίρα στην καρδιά της δημοκρατίας
Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο...

 
Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Βρισκόμαστε λίγα εικοσιτετράωρα πριν την 20η Σεπτεμβρίου, πριν την 3η καταφυγή στις κάλπες μέσα σε 9 μόλις μήνες. Και αυτές οι τελευταίες εκλογές είναι, αν μη τι άλλο, μία πολιτική παρωδία, μία φαρσοκωμωδία, μέσω της οποίας ξευτελίζεται στον απόλυτο βαθμό η διαδικασία της εκλογής, αλλά και η ίδια η Δημοκρατία (αυτή η χιλιοβασανισμένη Ελληνική Δημοκρατία).

Διανύοντας μία πολύ ιδιαίτερη χρονική περίοδο, οι έλληνες πολίτες καλούνται να αναδείξουν εκείνους που θα «κυβερνήσουν» την χώρα. Εκείνους που έχουν απωλέσει και το τελευταίο «φύλλο συκής», που αποτελούν τον ορισμό της αναξιοπιστίας και της ανικανότητας, αλλά και που δεν διαθέτουν πλέον ούτε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας. Κι αυτό επειδή θρασύτατα μετέχουν στην ύστατη δημοκρατική διαδικασία της εκλογής, χωρίς να διαθέτουν πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, αλλά ξεδιάντροπα και ωμά συνομολογούν ότι θα είναι διαχειριστές ενός τρίτου μνημονίου, δηλαδή ενός προγράμματος που έφτιαξαν άλλοι για την χώρα, που είναι ακατάλληλο έως επικίνδυνο για την ίδια τη χώρα και τους πολίτες και που, κατά ομολογία των «κατασκευαστών» του είναι η φυσική συνέχεια των αποτυχημένων προηγούμενων μνημονίων.

Όμως, τίποτε από αυτά δεν εμποδίζει τους περιχαρείς υποψήφιους να συνωστίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα και να περιορίζονται σε λογομαχίες, κοινώς «κατινιές» (ζητούμε συγνώμη από τις Κατίνες), σπαταλώντας τηλεοπτικό χρόνο με στόχο να μην ενημερώσουν για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά, αντιθέτως, να παραπλανήσουν –για μία ακόμη φορά- τους ψηφοφόρους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους με το φαιδρό επιχείρημα «οι άλλοι είναι χειρότεροι από εμάς» (δηλαδή κανείς δεν είναι… καλός)!!!

Όλως τυχαίως, θα είναι οι ίδιοι τα άβουλα όντα που θα ψηφίζουν υπέρ όλων των εγκληματικών για τη χώρα νόμων, χωρίς να τολμούν να ψελλίσουν κάποια αντίρρηση, και θα αιτιολογούν τις μειοδοτικές τους πράξεις λέγοντας «μας ψήφισε ο λαός, οπότε…»!!!
Ντίλερ της φρίκης, που την καλύπτουν με πολύχρωμα τηλεοπτικά σποτάκια και εξυπνακισμούς, ανίκανοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, βυσοδομώντας στην λαμπρή ιστορία της χώρας και, έχοντας ως βασικό στόχο την προσωπική τους επιβίωση από την επικείμενη ολική κοινωνική, οικονομική (και εθνική;) καταστροφή, αγωνιούν για την διάσωσή τους ακολουθώντας πιστά τη ρήση «κι ας πάει το παλιάμπελο»…

Μην γελιόμαστε. Το παρόν πολιτικό προσωπικό είναι ό,τι πιο ευθυνόφοβο, οκνηρό, δειλό και ανίκανο να παράξει ουσιαστικό έργο, μπορούσε να υπάρξει ποτέ (σε αυτό τον ποσοτικό και ποιοτικό αριθμό) αυτή η χώρα. Οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα επιλογής μεταξύ τυφλού και μονόφθαλμου. Αλλά μεταξύ πολιτικά άθλιου και πολιτικού τυχοδιώκτη. Μεταξύ «προσωπικότητων» που το μόνο τους προσόν είναι η μεγάλη ταχύτητα αλλαγής πλεύσης και ενσωμάτωσης σε πολιτικούς χώρους που προσφέρουν την δυναμική διατήρησής τους στην επιφάνεια του πολιτικού βόθρου. Δηλαδή όλων εκείνων που φέρουν ακέραια την ευθύνη καταστροφής της χώρας.

"Είναι καθήκον και υποχρέωση των πολιτών", μας λένε οι ριψάσπιδες και τα παπαγαλοειδή τους, να εκλέξουμε κυβέρνηση, επειδή οι «δανειστές» (φίλοι και εταίροι) βιάζονται (για να κομματιάσουν και να μοιράσουν μεταξύ τους τη χώρα;). Ειδάλλως, θα υπάρξουν συνέπειες…! Από αυτούς που μας «δανείζουν» και επιθυμούν να αφοδεύσουν όχι μόνο στην λογική, αλλά στο πολίτευμα (το ταλαιπωρημένο) της χώρας…
Μας ζητάνε να μπούμε στη γραμμή, να σταθούμε απέναντι από την κάλπη και να εκλέξουμε τους υποτακτικούς τους, τους απόλυτους συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων. Δεν αρκεί στους «δανειστές» το ότι υπέταξαν το σύνολο (σχεδόν) της πολιτικής σκηνής, αλλά απαιτούν μέσω της εκλογικής διαδικασίας, δηλαδή με δημοκρατικές διαδικασίες, να εξαναγκάσουν έναν ολόκληρο λαό να αποδεχθεί –δια της ψήφου- την εντολή της ολικής καταστροφής του…

Ας μην γελιόμαστε και ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτές οι εκλογές δεν θα αναδείξουν καμία κυβέρνηση. Μία ομάδα αποτελούμενη από πολιτικές μαριονέτες θα αναδειχθούν για να τοποθετηθούν σε καρέκλες, χωρίς καμία εξουσία πέρα από την ψήφιση και επιβολή νόμων που θα επιφέρουν τον όλεθρο. Και όμως, θα είναι εκλεγμένοι...! Μέσα από "δημοκρατικές εκλογές"!!!
Τελικά, ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά το ότι, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την δημοκρατία είναι η ίδια η δημοκρατία… όταν προδίδεται και παραδίδεται από τους υπερασπιστές της…

ΥΓ: Όσο για εκείνους που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι οι εκλογές είναι σαν την ρωσική ρουλέτα, πρέπει να τους τονίσουμε ότι ρωσική ρουλέτα με 6 σφαίρες σε εξάσφαιρο πιστόλι, είναι σίγουρη αυτοκτονία που δεν μπορείς να αποφύγεις όταν δεχτείς να παίξεις αυτό το παιχνίδι...



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η διαπλοκή και πάλι στο απυρόβλητο – Τέλος του 2015 η λίστα Λαγκάρντ «παραγράφεται» Έχουν ελέγξει μόνο 150 από 2062

Από τις περίπου 2.062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ούτε στις 150, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,Τρύφων Αλεξιάδης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στο τέλος του χρόνου η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται.
Σημείωσε, δε, ότι από την αρχή που πήγε η λίστα στο ΣΔΟΕ είχε τη μορφή εισαγγελικής παραγγελίας.
Επίσης, αποκάλυψε ότι από τα 24.710 εμβάσματα προς το εξωτερικό για την περιόδο 2009-2010-2011, δεν έχουν ελεγχθεί ούτε τα 1.500, για να προσθέσει ότι αν ο στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, «πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι έλεγχοι»
Πλέον, όπως είπε, στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά και στην οικονομική αστυνομία, έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των τραπεζικών λογαριασμών.
Σχετικά με πληροφορίες που κάνουν λόγο για σκέψεις να μην υπάγονται στους περιορισμούς των capital controls τα χρήματα που θα αποφασίσει κάποιος να μεταφέρει σε ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό ή από το σπίτι του, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε πως, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του, είναι κάτι που εξετάζεται.
«Το θέμα των capital controls είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργού, αλλά είναι μία από τις ιδέες που σκεφτόμαστε. Πρέπει, άμεσα, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους θα επιστρέψουν χρήματα, είτε από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό, στις τράπεζες να μην υπάγονται αυτά τα χρήματα στη διαδικασία των capital controls» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι όποιος πολίτης επιστρέψει χρήματα στην τράπεζα, από αυτά που είχε αποσύρει επειδή φοβόταν, «δεν έχει κανένα πρόβλημα» και υπογράμμισε πως το ΣΔΟΕ ολοκληρώνει μία διαδικασία που συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τις καταθέσεις.
«Αν κάποιος, το 2008 είχε εισόδημα 50.000 ευρώ αλλά έκανε κατάθεση 500.000 ευρώ θα κληθεί να δικαιολογήσει αυτήν τη διαφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να πάμε και δέκα χρόνια πίσω» επεσήμανε.
Για τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι για το 2015 θα είναι ίδιος με τον φόρο του 2014, ενώ σε ό,τι αφορά το 2016, είπε πως πρέπει να συζητήσουν τα κόμματα το περιεχόμενο του φόρου.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bitcoin: Και επισήμως θεωρείται εμπόρευμα στις ΗΠΑ

Τι αποφάσισαν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για το εικονικό χρήμα.

Το πρακτορείο Bloomberg δημοσίευσε ότι το εικονικό χρήμα είναι επισήμως εμπόρευμα, όπως το αργό πετρέλαιο ή το σιτάρι, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων σε Εμπορεύματα (CFTC).

Η CFTC ανακοίνωσε ότι κινήθηκε νομικά κατά της διαπραγμάτευσης του Bitcoin και ότι παράλληλα προχώρησε σε διακανονισμό της υπόθεσης αυτής για τη διευκόλυνση διαπραγμάτευσης συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης στην πλατφόρμα του.

«Με την εντολή αυτή, η CTFC για πρώτη φορά κρίνει ότι το Bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα ορίζονται ορθώς ως εμπορεύματα», σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής.

Με την κίνηση αυτή, η CFTC αναγνωρίζει την αρμοδιότητά της να έχει την εποπτεία της διαπραγμάτευσης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης, η οποία θα υπόκειται πλέον σε κανονισμούς της επιτροπής.

Σε περίπτωση παρατυπιών, όπως στη χειραγώγηση προθεσμιακών συμβολαίων, η CFTC θα είναι σε θέση να απαγγέλλει κατηγορίες κατά αυτών που ενήργησαν παράτυπα. Εάν μια εταιρία θέλει να λειτουργήσει μια πλατφόρμα συναλλαγών για παράγωγα ή προθεσμιακά συμβόλαια Bitcoin, θα χρειαστεί να εγγραφεί ως μηχανισμός εκτέλεσης συμβάσεων ανταλλαγής (swap execution facility) ή ως καθορισμένη αγορά συμβολαίων. Και η Coinflip – η εταιρία κατά της οποίας στρέφονται οι νομικές ενέργειες της CFTC – δεν είναι η μοναδική που παρέχει πλατφόρμα για τη διαπραγμάτευση του Bitcoin.

«Ενώ υπάρχει πολύς ενθουσιασμός γύρω από το Bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα, η καινοτομία δεν αποτελεί δικαιολογία για εκείνους που δρουν στο χώρο αυτό για να μην ακολουθούν τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για όλους τους συμμετέχοντες στις αγορές παραγώγων επί εμπορευμάτων,» δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Έιταν Γκόελμαν, επικεφαλής του τμήματος επιβολής κανονισμών της CFTC.

Η Coinflip συναίνεσε στις εντολές της CFTC, αναφέρει το Bloomberg, χωρίς να παραδεχθεί ή να αρνηθεί αυτά που ισχυρίζεται ή της προσάπτει η επιτροπή.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσο ακριβά μπορεί να κοστίσει η ψηφιακή επίθεση σε μια επιχείρηση

Η αποκατάσταση από ψηφιακές επιθέσεις είναι ακριβότερη για τις επιχειρήσεις, αν επηρεαστεί η εικονική υποδομή.

Οι επιχειρήσεις καταβάλουν σημαντικά ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών από μια ψηφιακή επίθεση, αν η εικονική υποδομή τους επηρεαστεί κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Συγκεκριμένα, οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορεί να δαπανήσουν πάνω από $800.000 κατά μέσο όρο, για να ανακάμψουν από μια παραβίαση της ασφάλειας, ποσό διπλάσιο σε σχέση με περιστατικά που αφορούν μόνο την υλική υποδομή. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα ειδικής έκθεσης της Kaspersky Labγια την Ασφάλεια των Εικονικών Υποδομών, η οποία βασίστηκε στα ευρήματα παγκόσμιας έρευνας, που πραγματοποιήθηκε το 2015 από την Kaspersky Lab και την B2B International, με πάνω από 5.500 εταιρείες να συμμετέχουν.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ίδια κατάσταση ισχύει εν πολλοίς και για μικρότερες και μεσαίες επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες αυτές ανέφεραν ότι υπέστησαν ζημίες άνω των $26.000 κατά μέσο όρο, έπειτα από μια επίθεση στην υλική υποδομή τους. Όταν η παραβίαση ασφάλειας άγγιζε και την εικονική υποδομή, τότε το κόστος ανερχόταν έως και στα $60.000.

Ο κύριος λόγος πίσω από το πρόσθετο κόστος ενός περιστατικού ασφάλειας που επηρεάζει τα εικονικά περιβάλλοντα είναι ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί εικονικές υποδομές για τις πιο σημαντικές λειτουργίες. Το 62% των εταιρειών που έχουν ήδη υιοθετήσει πλατφόρμες virtualization, είναι πιθανό να τις εμπιστευτούν για τις πιο κρίσιμες επιχειρησιακές διαδικασίες τους.

Ενώ μια επίθεση σε φυσικούς κόμβους οδηγεί σε προσωρινή απώλεια της πρόσβασης σε κρίσιμες πληροφορίες στο 36% των περιστατικών, το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 66% όταν επηρεάζονται εικονικοί server και desktop. Επίσης, οι επιθέσεις που επηρεάζουν τα εικονικά περιβάλλοντα απαιτούν συμπληρωματικές δαπάνες πιο συχνά, καθώς απαιτείται η εργασία ειδικών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις δεν καταφεύγουν μόνο σε συμβούλους Πληροφορικής, αλλά χρειάζονται και τις υπηρεσίες δικηγόρων, ειδικών στη διαχείριση κινδύνων κ.α.

Η πολυπλοκότητα των μέτρων ασφαλείας σε ένα εικονικό περιβάλλον και η εσφαλμένη αντίληψη του τοπίου των απειλών είναι δύο επιπλέον στοιχεία, που αυξάνουν το κόστος της αποκατάστασης στο εικονικό περιβάλλον. Η έκθεση της Kaspersky Lab δείχνει ότι το 42% των επιχειρήσεων πιστεύει ότι οι κίνδυνοι ασφάλειας σε εικονικά περιβάλλοντα είναι σημαντικά χαμηλότεροι σε σχέση με τα «φυσικά» περιβάλλοντα. Το 45% των εταιρειών αναφέρει ότι η διαχείριση της ασφάλειας σε εικονικά περιβάλλοντα γίνεται αντιληπτή ως πρόβλημα. Επιπλέον, μόλις το 27% των επιχειρήσεων έχει υλοποιήσει μια λύση ασφάλειας ειδικά για εικονικά περιβάλλοντα.

«Οι επιχειρήσεις αναμένουν ότι η μετάβαση σε εικονικά περιβάλλοντα θα μειώσει τις δαπάνες Πληροφορικής και θα βελτιστοποιήσει τις υποδομές τους. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι αν δεν δοθεί αρκετή προσοχή στην ασφάλεια των εικονικών περιβαλλόντων, τα έξοδα μπορεί να υπερβούν τα οφέλη. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες λύσεις ασφάλειας που θα καλύπτουν εικονικά περιβάλλοντα και θα προσφέρουν κεντρική διαχείριση και υποβολή αναφορών. Η λύση πρέπει να έχει μικρό αντίκτυπο στους πόρους, υψηλές δυνατότητες εντοπισμού και την ικανότητα άμεσης αναγνώρισης ύποπτων δραστηριοτήτων.
Γι’ αυτό, έχουμε ενσωματώσει το όραμα αυτό και τις καλύτερες τεχνολογίες μας στη λύση Kaspersky Security for Virtualization», σχολίασε ο Matvey Voytov, Corporate Products GroupManager της Kaspersky Lab.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προθεσμία 40 ημερών για την εφαρμογή 78 μέτρων του μνημονίου

Περίπου 40 ημέρες θα έχει η νέα κυβέρνηση στη διάθεσή της, για να εφαρμόσει το ένα τρίτο του νέου μνημονίου, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά και το έργο να προμηνύεται «βαρύ».

Πιο συγκεκριμένα, η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, θα πρέπει ως το τέλος του Οκτωβρίου να υλοποιήσει το 34,6% του προγράμματος ή αλλιώς τις 78 από τις 225 δράσεις, που προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Την ίδια ώρα, οι δανειστές έχουν στείλει ουκ ολίγες φορές ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθυμούν την πλήρη υλοποίηση του προγράμματος, εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, ξεκαθάρισε πως «εξακολουθεί να ισχύει το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα», ενώ πρόσθεσε πως «τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά» και «δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα από μια νέα κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζέρι Ράις, κατέστησε σαφές ότι το Ταμείο προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει το οτιδήποτε για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι σε τρεις ημέρες θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να σχολιάσει τίποτα σχετικά με το πότε θα αποφασίσει το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα.

Μέτρα... φωτιά

Μερικά από τα πιο σημαντικά μέτρα, που πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα, είναι τα εξής:
1. Η αλλαγή στον φόρο εισοδήματος.

2. Η έκδοση και αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για φέτος.

3. Η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λήψη νέων μέτρων.

4. Η κατάρτιση και κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2016 και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που θα περιγράφει τα νέα μέτρα του μνημονίου.

5. Η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Ομαδικές απολύσεις και συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι τα σημαντικότερα θέματα που θα πρέπει να ρυθμιστούν λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές.

6. Η εφαρμογή των δύο εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ για τις αλλαγές στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

7. Η προώθηση νέας εργαλειοθήκης από τον ΟΟΣΑ για παρεμβάσεις στο χονδρικό εμπόριο, στις κατασκευές, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στον κλάδο της μεταποίησης γενικότερα και στον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

8. Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

9. Η αναμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πανικός στον σταθμό του Ρότερνταμ - Άνδρας απειλούσε να ανατιναχτεί (φωτό)

Συναγερμός σήμανε στον σταθμό του τρένου στο Ρότερνταμ, ύστερα από ειδοποίηση για βόμβα στην αμαξοστοιχία που εκτελεί τη διαδρομή Ρότερνταμ- Παρίσι.









Ειδικότερα, ένας άνδρας κλειδώθηκε στην τουαλέτα του τρένου και ισχυριζόταν πως κρατάει βόμβα.

Η αστυνομία εκκένωσε άμεσα τον σταθμό, ενώ έγκαιρα κατάφερε να συλλάβει τον ύποπτο.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκρηξη βυτιοφόρου στο Σουδάν με τουλάχιστον 150 νεκρούς

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τη χθεσινή έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα και ανατράπηκε σε δρόμο του Νοτίου Σουδάν την ώρα που πλήθος προσπαθούσε να αφαιρέσει το φορτίο του.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 85 νεκρούς και 100 τραυματίες, όμως τοπικός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας πολλοί από τους τραυματίες υπέκυψαν στα βαριά εγκαύματα που είχαν υποστεί.

Στην περιοχή, από όπου περνά ο δρόμος που συνδέει τις πόλεις Τζούμπα και Μαρίντι, κυκλοφορεί πλήθος φορτηγών και βυτιοφόρων που περνούν μέσα από τα χωριά κινούμενα σε επικίνδυνους χωματόδρομους. Ελάχιστοι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι υπάρχουν στο Νότιο Σουδάν, μία από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής.

Οι διαρροές στους πετρελαιαγωγούς και τα οδικά ατυχήματα με βυτιοφόρα προσελκύουν πλήθη ανθρώπων από τις αφρικανικές χώρες που σπεύδουν για να γεμίσουν μπιτόνια με καύσιμα.

Από τον Δεκέμβριο 2013 το Νότιο Σουδάν πλήττεται από εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους αντάρτες και την κυβέρνηση, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Η προεδρία της χώρας διευκρίνισε ότι η χθεσινή έκρηξη δεν συνδέεται με τις εχθροπραξίες του εμφυλίου πολέμου.

Τον Ιούλιο 2010, 292 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Δημοκρατία του Κονγκό από την έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα υπό ανάλογες συνθήκες. Τον Δεκέμβριο 2006, 284 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νιγηρία έπειτα από επιδρομή σε πετρελαιαγωγό στο Λάγκος, ενώ, έξι μήνες αργότερα, έκρηξη σε άλλον πετρελαιαγωγό είχε σκοτώσει 150 έως 200 ανθρώπους.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο μεγάλος συνασπισμός έγινε. Τώρα αναζητεί κυβερνησιμότητα

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
Ο Αλέξης Τσίπρας επί του παρόντος το αποκλείει σχεδόν με την ίδια θέρμη που απέκλειε και την υπογραφή 3ου μνημονίου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την πλευρά του, το ζητεί μετ’ επιτάσεως. Οι ντόπιοι ολιγάρχες το απαιτούν και οι κακές γλώσσες λένε ότι Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες συμφώνησαν στη διενέργεια εκλογών, αφού πρώτα έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους εγχώριους πολιτικούς συνομιλητές τους πως θα υπάρξει ισχυρή μνημονιακή κυβέρνηση μετά τις κάλπες…
Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Τηλεαστέρες και πάσης φύσεως πολιτικοί αναλυτές, προβάλλοντας όχι και τόσο αδιάσειστα επιχειρήματα, τάσσονται αναφανδόν υπέρ του εγχειρήματος, ενώ την ίδια στιγμή όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη των δύο κομμάτων συναινούν στο παρασκήνιο.

Λέγεται συχνά ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, αλλά εδώ φαίνεται πως υπάρχει και κάτι ακόμα. Ο μεγάλος συνασπισμός στην Ελλάδα έχει ήδη συγκροτηθεί. Ήταν ξημερώματα της 14ης Αυγούστου του 2015 όταν 222 βουλευτές από πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ) ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Είναι μία από τις ελάχιστες φορές στην ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία, αν όχι η μοναδική, που ένα τόσο σκληρό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο γνωρίζει τόσο ευρύτατη αποδοχή. Πρόκειται για μια πλειοψηφία που όμοιά της δεν εξασφάλισε ποτέ ούτε η Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική Βουλή.

Ο μεγάλος συνασπισμός, λοιπόν, έχει ήδη γεννηθεί. Έχει ηγεσίες που μοιάζουν αποφασισμένες και απαλλαγμένες από κάθε είδους «προκαταλήψεις». Έχει μάλιστα και συγκεκριμένο πρόγραμμα, που είναι το μνημόνιο. Έχει και σαφή στόχο που δεν είναι άλλος από τη συνέχιση της λιτότητας, ο οποίος μπήκε απλώς για λίγο στο προεκλογικό «ψυγείο» προκειμένου να διατηρηθεί «φρέσκος». Τώρα το πώς ακριβώς θα (μας) τον σερβίρουν οι Αλ. Τσίπρας και Β. Μεϊμαράκης μετά τις εκλογές θα εξαρτηθεί σε μεγάλο ποσοστό από το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα πορευτούν οι δυο τους; Θα χρειαστούν μνημονιακές «τσόντες» από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Πάνο Καμμένο και τη Φώφη Γεννηματά; Τα πάντα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα. Πρόθυμοι υπάρχουν, γι’ αυτό τουλάχιστον δεν πρέπει να αμφιβάλει κανείς…

Αξιοσημείωτο είναι ότι μαζί με τις «στρατιές» των προθύμων εφορμούν και διάφοροι μηχανισμοί προπαγάνδας. Τα γερμανικά ΜΜΕ έσπευσαν σε αναλύσεις τους όλη την προηγούμενη βδομάδα να προδικάσουν τις εξελίξεις, με τον ισχυρισμό ότι «η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στην Ελλάδα επιθυμεί τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού με στόχο τη διάσωση της χώρας»! Ανάλογες δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις επικαλούνται και άλλα ξένα και εγχώρια μέσα ενημέρωσης. Ο στόχος είναι προφανής: να χειραγωγηθούν πλήρως οι συνειδήσεις και να επηρεαστεί η βούληση του ελληνικού λαού. «Οι επενδυτές περιμένουν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού», αναφερόταν σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο έρχεται να ενισχύσει πλήρως τις φωνές στο εσωτερικό της χώρας που υποστηρίζουν ότι μια ισχυρή συγκυβέρνηση θα φέρει «σταθερότητα» και επενδύσεις. Οι μηχανισμοί προπαγάνδας έχουν ανάψει τις μηχανές στο φουλ προκειμένου να εμφανίσουν τις τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές ως εθνοσωτήριες.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι πολλά. Τα σχέδια που συντάσσονται στα πολιτικά γραφεία ακόμα περισσότερα. Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με πρωθυπουργό ένα τρίτο πρόσωπο είναι ένα από τα επικρατέστερα που έχουν πέσει στο τραπέζι.
Ο Β. Μεϊμαράκης, στη διάρκεια του ντιμπέιτ, έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον Αλ. Τσίπρα «ραντεβού» στην Κουμουνδούρου για να συμφωνήσουν τη μετεκλογική κυβερνητική συμπόρευση των δύο κομμάτων, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν θέλει θέσεις και καρέκλες. Μόλις προχθές, ωστόσο, και προκειμένου να μην κάψει τους κάθε λογής σχεδιασμούς, έσπευσε να δηλώσει ότι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, αυτός θα είναι πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει πάρει ακόμα ξεκάθαρη θέση. Από τα προεκλογικά μπαλκόνια ζητάει αυτοδυναμία. Ταυτόχρονα, όμως, δηλώνει και ανοιχτός σε συνεργασίες, αρκεί να μην εκφράζουν το «παλιό». Για έναν 40χρονο πολιτικό, με πρωθυπουργική θητεία μόλις επτά μηνών, αυτή η στάση είναι κατανοητή και εν πολλοίς αναμενόμενη. Παίζει το χαρτί του ηγέτη και θα το παίζει μέχρι τις κάλπες. Αν κερδίσει τις εκλογές, γίνεται ο ρυθμιστής του παιχνιδιού – κι ας είναι η διαφορά των ψήφων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ που θα καθορίσει τα περαιτέρω. Όπως έλεγαν οι παλιοί, «τα κουκιά θα μετρήσουν». Αν η νίκη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη, τότε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ (αν μπουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ) βάζουν υποψηφιότητα μέσω διάφορων συνδυασμών για να συγκυβερνήσουν. Αν η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ κινηθεί κάτω από τις δυο μονάδες υπέρ του πρώτου, τότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του μεγάλου συνασπισμού και μάλιστα χωρίς τον Αλ. Τσίπρα πρωθυπουργό. Και είναι βέβαιο ότι μια κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου όχι απλώς θα αρέσει στις Βρυξέλλες, στον ΣΕΒ και τους τραπεζίτες, αλλά μάλλον θα αποτελέσει γι’ αυτούς την ευτυχέστερη δυνατή κατάληξη.

Αν πάλι ο Αλ. Τσίπρας χάσει τις εκλογές, μπορεί αυτόματα να μετατραπεί σε πολύτιμη εφεδρεία του συστήματος. Εξάλλου, έχει δηλώσει ότι και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, το οποίο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Άρα δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα. Μην ξεχνάτε ότι ο Κώστας Καραμανλής, αμίλητος στα έδρανα της Βουλής, από το 2009 μέχρι το δημοψήφισμα αποτελούσε (και για κάποιους ακόμα αποτελεί) εφεδρεία της κεντροδεξιάς. Γιατί, λοιπόν, να μην αναλάβει παρόμοιο ρόλο και ο απερχόμενος πρωθυπουργός για λογαριασμό της κεντροαριστεράς; Με τη δυναμική και την ταχύτητα που τα μνημόνια κατατρώγουν τις ελληνικές κυβερνήσεις, αν ο Αλ. Τσίπρας μείνει για ένα-δυο χρόνια χωρίς κυβερνητική καρέκλα και δεν γίνει ο πρωθυπουργός που θα ψηφίζει διαρκώς νέα σκληρά μέτρα και εφαρμοστικούς νόμους, μπορεί να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή και μάλιστα εξαγνισμένος. «Είναι πολύ νέος για να καεί» σημειώνουν με νόημα άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, μια ευρεία μνημονιακή συγκυβέρνηση φαίνεται ότι αποτελεί κοινό πόθο τόσο της εγχώριας και ξένης ολιγαρχίας όσο και των μεγάλων ευρωπαϊκών κέντρων αποφάσεων. Θετικά τη βλέπουν και οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ενώ κάτω από την ομπρέλα της επιδιώκουν να βρουν καταφύγιο και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα. Ο μεγάλος συνασπισμός του εγχωρίου συστήματος εξουσίας θα λειτουργήσει σαν ολετήρας κονιορτοποιώντας ακόμα περισσότερο την κοινωνία. Θα χρησιμοποιηθεί σαν όχημα για να ομογενοποιήσει βίαια τις συνειδήσεις. Για να κάμψει τις αντιδράσεις. Για να συντρίψει στις συμπληγάδες του το ΟΧΙ που εκφράστηκε στο δημοψήφισμα. Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού που αφορούσε την ισοπέδωση της ζωής του, της δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ… Πως Θα Πάρουν Σύνταξη οι… Χρεωμένοι

Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες επίδοξους συνταξιούχους να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να λάβουν τη σύνταξή τους από ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ. Αναλυτικά τι προβλέπεται για κάθε ταμείο και ποιους αφορά. Παραδείγματα υπολογισμού των δόσεων.

Λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 η δυνατότητα που έχουν οι οφειλέτες – ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης σύνταξης, με συμψηφισμό των αναδρομικά δικαιούμενων συντάξεων.

Πρόκειται για δυνατότητα που δόθηκε με το άρθρο 38 του νόμου 4331/2015 που ορίζει ρητά ότι ο συμψηφισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον ο ασφαλισμένος δεν οφείλει εισφορές πάνω από 55 μηνιαίες συντάξεις, όπως αυτές προκύπτουν από τα κατώτατα όρια ανά κατηγορία σύνταξης.
Μαζί με τα πρόσθετα τέλη και τις τυχόν επιβαρύνσεις, η οφειλή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ για να γίνει ο συμψηφισμός με τις αναδρομικές συντάξεις. Εφόσον υπάρχει και υπόλοιπο οφειλής, το ποσό αυτό μπορεί να παρακρατηθεί σε ίσες μηνιαίες δόσεις, που δεν μπορεί να είναι περισσότερες από εξήντα (5 έτη).

Η πρώτη δόση παρακρατείται αναδρομικά από τη σύνταξη του πρώτου μήνα, μετά το συμψηφισμό. Συνολικά, το ποσό της οφειλής που συμψηφίζεται με αναδρομικές συντάξεις καθώς και εκείνο που παρακρατείται σε δόσεις από την καταβαλλόμενη σύνταξη δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Για τους ασφαλισμένους που υπάγονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση, η συνταξιοδοτική απόφαση δεν εκδίδεται πριν από την πάροδο τουλάχιστον 18 μηνών από την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι σύνταξης, που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία, μέχρι να λάβουν το σύνολο της σύνταξής τους, δικαιούνται μηνιαίο ποσό 360 ευρώ, χωρίς όμως δικαίωμα λήψης προσωρινής σύνταξης. Το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με τις αναδρομικά δικαιούμενες συντάξεις. Με δήλωσή τους, οι συνταξιούχοι, μπορούν να παραιτηθούν του δικαιώματος λήψης του ανωτέρω ποσού κατά την περίοδο αναμονής έκδοσης της οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης.

Η διάταξη έχει εφαρμογή σε αιτήματα συνταξιοδότησης:

-που υποβάλλονται από τις 2/7/2015 και μετά (ημερομηνία έναρξης του νόμου)
-που υποβλήθηκαν πριν τις 2/7/2015, βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν έχει γνωστοποιηθεί οφειλή
-που υποβλήθηκαν πριν την έναρξη του νόμου, γνωστοποιήθηκε η οφειλή στους υποψήφιους συνταξιούχους αλλά δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των δύο μηνών για την εξόφλησή της, μέχρι τις 2/7/2015.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη δυνατότητα έχουν και οι οφειλέτες του ΕΤΑΑ, οι οποίοι μπορούν εφόσον υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 30/9/2015, να συμψηφίσουν το σύνολο ή μέρος της οφειλής τους (κεφάλαιο, πρόσθετα τέλη, τόκους, επιβαρύνσεις, οφειλές από αναγνώριση χρόνων ασφάλισης) και μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ με τις αναδρομικά δικαιούμενες συντάξεις τουλάχιστον 18 μηνών.

Τυχόν επιπλέον ποσό οφειλής, που υπερβαίνει δηλαδή τα 50.000 ευρώ, καταβάλλεται εφάπαξ εντός διμήνου από τη γνωστοποίηση της οφειλής. Αν το ποσό της οφειλής δεν καλύπτεται από τις 18 αναδρομικές συντάξεις, το υπόλοιπο παρακρατείται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις -μέχρι και 60- από τις συντάξεις.

Στο 18μηνο οι ασφαλισμένοι μπορούν -αν θέλουν- να λαμβάνουν μηνιαίως 360 ευρώ, χωρίς να έχουν δικαίωμα σε προσωρινή σύνταξη, ενώ δικαιούνται παροχών ασθένειας, καταβάλλοντας εισφορά.
Παράδειγμα Α): Ασφαλισμένος που χρωστά 70.000 ευρώ και δικαιούται σύνταξη 1.500 ευρώ, υποβάλλει αίτηση στις 15/9/2015 για συνταξιοδότηση και εντάσσεται στην ειδική αυτή ρύθμιση. Οι συντάξεις του για 18 μήνες ανέρχονται σε 27.000 ευρώ (1.500 X 18), αλλά ο ασφαλισμένος λαμβάνει κατά τη διάρκεια του 18μηνου 360 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή έχει εισπράξει συνολικά 6.480 ευρώ. Αρα το συνολικό ποσό αναδρομικών συντάξεων που μπορεί να συμψηφιστεί με οφειλές είναι 20.520 ευρώ.

Για την εξόφληση της οφειλής παρακρατείται όλο αυτό το ποσό, ενώ 29.480 ευρώ παρακρατούνται σε 60 ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις συντάξεις (μετά το 18μηνο). Το επιπλέον των 50.000 ποσό στο οποίο προστίθενται το υπόλοιπο των εισφορών για ασθένεια (συνολικά το 18μηνο έχει παρακρατηθεί εισφορά 259 ευρώ, ενώ βάσει του ποσού της δικαιούμενης σύνταξης ο ασφαλισμένος όφειλε να καταβάλει εισφορά 1.080 ευρώ, άρα μένουν οφειλές 821 ευρώ), δηλαδή 20.821 ευρώ, πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ.

Παράδειγμα Β): Έστω υποψήφιος συνταξιούχος λόγω γήρατος από το πρώην ΤΣΑ, στον οποίο θα τύχουν εφαρμογής για τον υπολογισμό της σύνταξης οι διατάξεις του ΟΑΕΕ και ο οποίος έχει: οφειλή από ασφαλιστικές εισφορές 18.000 ευρώ, οφειλή από αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου 6.000 ευρώ και οφειλή από πρόσθετα τέλη 2.000 ευρώ, ήτοι συνολική οφειλή της τάξης των 26.000 ευρώ.
Δεδομένου ότι το κατώτατο όριο λόγω γήρατος του ΟΑΕΕ ανέρχεται σε 473,4 ευρώ, το ανώτατο όριο παρακράτησης διαμορφώνεται στα 55 Χ 473,4 = 26.037 ευρώ πλην όμως, περιορίζεται στις 25.000 ευρώ. Κατά συνέπεια ο υποψήφιος συνταξιούχος θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 1.000 ευρώ (26.000-25.000).  

euro2day




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αδεια η Ομόνοια: Δεν βοήθησε τον Μεϊμαράκη ούτε η παρουσία Καραμανλή – Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων! (Φωτό)

 Σε φιάσκο κατέληξε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ με ομιλητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Ομόνοια.

Παρά την παρουσία του Κώστα Καραμανλή, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, για πρώτη φορά, η ιστορική παράταξη δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον κόσμο εκείνο που θα έδινε στο κόμμα την μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Από τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση, ήταν παραπάνω από εμφανές πως ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν κατώτερος των προσδοκιών του κόμματος

Κι αν εξαιρέσει κανείς τον παλμό που έδιναν στη συγκέντρωση τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, η ατμόσφαιρα ήταν μάλλον υποτονική.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γινόταν κανονικά, ενώ η πλατεία έδειχνε άδεια!!!

Ο κόσμος είχε στριμωχτεί για τηλεοπτικούς κυρίως λόγους στη συμβολή της πλατείας με τις οδούς Αθηνάς, Πειραιώς και Σταδίου, ενώ η εξέδρα ήταν στημένη στην άκρη της πλατείας, για να μη φαίνεται ότι είναι άδεια…













ΠΗΓΗ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να πώς κατασκευάζουν δημοσκοπήσεις – Υπάρχει εισαγγελέας;

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει σχετικά με την αξιοπιστία των εταιριών δημοσκοπήσεων που σε…
κάθε προεκλογική περίοδο παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία κλίματος και ρεύματος υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος αλλά σπάνια καταφέρνουν να προσεγγίσουν την αλήθεια.

Έγκυρες πληροφορίες του koutipandoras θέλουν εταιρίες να κατασκευάζουν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη, παραποιώντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Το koutipandoras γνωρίζει πως εταιρίες, κάποιες από τις οποίες δεν είναι μάλιστα εγκεκριμένες από το ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς), κατασκευάζουν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη παρουσιάζοντας άλλοτε ισοπαλία ανάμεσα στα κόμματα κι άλλοτε προβάδισμα του ενός ή του άλλου.

Πώς γίνεται το μαγείρεμα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κατασκευασμένα αποτελέσματα δεν προκύπτουν μέσα από αλλοίωση των πρωτογενών ευρημάτων αλλά παραποιώντας ποιοτικά στοιχεία από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Εξηγούμαστε:

Το να γίνει παρέμβαση στην καταγραφή των απαντήσεων που δίνουν οι πολίτες κατά τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις θεωρείται παρακινδυνευμένο από τις εν λόγω εταιρίες, αφού σε περίπτωση έρευνας είναι σχετικά εύκολη η διασταύρωση των απαντήσεων. Έτσι καταφεύγουν σε λαθροχειρία κατά τη διαδικασία υπολογισμού της εκτίμησης ψήφου επί των εγκύρων η οποία βασίζεται στο τί είχαν ψηφίσει στο παρελθόν όσοι τώρα δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Για παράδειγμα, αν από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων ένα 30% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου, ένα 20% Νέα Δημοκρατία κι ένα 50% Ποτάμι, οι εν λόγω εταιρίες αλλάζουν αυτά τα ποσοστά για να “δώσουν” στην εκτίμηση ψήφου επί των έγκυρων το επιθυμητό επιπλέον ποσοστό.

Το εσωτερικό σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας που είχε επιβεβαιώσει το μαγείρεμα


Ήταν η Παρασκευή της εβδομάδας πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, τότε που οι εταιρίες δημοσκοπήσεων εμφάνιζαν επικράτηση του ΝΑΙ, όταν το koutipandoras δημοσίευσε εσωτερικό έγγραφο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο γινόταν σαφής παραδοχή πως τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μπορούν να παραποιηθούν.

Ιδού το απόσπασμα του σημειώματος που αποδεικνύει πως “στήνουν” δημοσκοπήσεις:

Γι’ αυτό, στο βαθμό που είναι δυνατό, θα πρέπει η δημοσκοπική/κοινωνική δυναμική υπέρ του ΝΑΙ να αποτυπωθεί κλιμακούμενη από τις εταιρείες μετρήσεων, να φανεί δηλαδή ότι υπάρχει μία δυναμική – ρεύμα υπέρ του ΝΑΙ, η οποία είναι σταθερή. Όχι όμως με ομοειδή ποσοστά, γιατί ο κόσμος παραμένει καχύποπτος απέναντι στους δημοσκόπους. Τους θεωρεί κομμάτι του συστήματος.

Από την άλλη, την Παρασκευή 3/7, που είναι και η τελευταία μέρα που επιτρέπεται βάσει νόμου να δημοσιευθούν μετρήσεις, θα πρέπει να αποτυπώνεται μία καθολική υπεροχή του ΝΑΙ, που δεν θα χωρεί αμφισβήτηση, χωρίς όμως να δημιουργεί και επανάπαυση. Μία διαφορά που θα κυμαίνεται από 5 έως 10 μονάδες ανάλογα με την εταιρεία. Σημειώνουμε ότι σε ανάλογα δημοψηφίσματα στο εξωτερικό το ΝΑΙ συνήθως υποαντιπροσωπεύεται.

Υπάρχει εισαγγελέας;

Παρά τις διαδοχικές δημοσιεύσεις δημοσκοπήσεων που όχι απλά είχαν αποτύχει να προβλέψουν το αποτέλεσμα των αναμετρήσεων αλλά σε βαθμό τέτοιο που δημιουργεί σοβαρές υποψίες για την επιστημονικότητα των μεθόδων τους, ουδέποτε έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση αποτυχίας, οι εταιρίες επαναφέρουν τη δικαιολογία πως οι δημοσκοπήσεις είναι “φωτογραφίες της στιγμής” κι όχι προβλέψεις αποτελεσμάτων, αλλά πώς γίνεται η φωτογραφία της μίας ημέρας να είναι τόσο διαφορετική από αυτή της μεθεπόμενης;

Στην απόλυτα διαμεσολαβημένη δημοκρατία στην οποία ζούμε όπου οι δημοσκοπήσεις αναμφίβολα παίζουν ρόλο στη δημιουργία πολιτικού κλίματος, ειδικά τις τελευταίες ημέρες κάθε προεκλογικής περιόδου, δε θα έπρεπε οι εταιρίες να κάνουν τη δουλειά τους με υπευθυνότητα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τη Δημοκρατία; Κι αν δεν το κάνουν, δεν οφείλει η Δικαιοσύνη να παρέμβει;



Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο αδηφάγος δράκος της κινεζικής ανάπτυξης καταστρέφει τον πλανήτη

Φέτος, ο ετήσιος οικολογικός συναγερμός, η «ημέρα υπέρβασης της Γης», χτύπησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, σε 7,5 μήνες, η παγκόσμια κατανάλωση φυσικών πόρων είχε υπερβεί το όριο το οποίο ο πλανήτης μπορεί να αναπαράγει σε ένα χρόνο. Και μία χώρα φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την εξέλιξη.

Διότι όταν μία χώρα που κατοικείται από το 20% του πληθυσμού της υφηλίου καταναλώνει  περίπου το 50% της διεθνούς παραγωγής τσιμέντου, αλουμινίου, χαλκού, ατσαλιού και κάρβουνου, κάτι δεν πάει καλά. Ιδίως όταν με αυτά τα υλικά κατασκευάζονται αυτοκινητόδρομοι που χρησιμοποιούνται από ελάχιστα οχήματα και κτίρια που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν άδεια, δημιουργώντας υπο - κατοικημένες «πόλεις - φαντάσματα». Γιατί ακριβώς αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια στην Κίνα.

Τι σκοπό μπορεί να έχει μια τέτοια σπατάλη; Οπωσδήποτε καταφέρνει να προβάλλει εγχώρια και διεθνώς μία εικόνα ευημερίας και να δημιουργεί ένα προπέτασμα καπνού, πίσω από το οποίο κρύβονται τα δομικά, κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντολογικά προβλήματα ενός μυστικοπαθούς, αστυνομοκρατούμενου, κράτους που ελέγχεται από μία κομματική γραφειοκρατία.

Όμως που βρίσκει η Κίνα τόσο χρήμα; Η χρηματοδότηση δεν αποτελεί πρόβλημα για τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του πλανήτη, ιδίως όταν έχει τη δυνατότητα να τυπώνει χρήμα και να κρατάει το νόμισμά της σε ένα εξωπραγματικά υψηλό επίπεδο σε σχέση με το δολάριο και άλλα νομίσματα. Η Κίνα έχει καταφέρει να έχει πρόσβαση σε πρώτες ύλες πληρώνοντας υπερβολικές τιμές ή προσφέροντας δελεαστικά ανταλλάγματα, κυρίως σε κράτη που εξαρτώνται από τις συναλλαγές τους με αυτή.

Παράδειγμα το Κογκό, το οποίο πούλησε δικαιώματα εξόρυξης χαλκού σε κινεζικές εταιρείες με αντάλλαγμα την κατασκευή σιδηροδρομικών υποδομών αξίας 12 δις. δολαρίων, ποσό τριπλάσιο του ετήσιου προϋπολογισμού του Κογκό και δεκαπλάσιο από αυτό που είχαν προσφέρει επενδυτές δυτικών χωρών. Παρόμοια περίπτωση αποτελεί το τεράστιο βουνό Toromocho στο Περού, ύψους 4600 μέτρων (δηλαδή περίπου μισό Έβερεστ). Το 2007 μία κινεζική εταιρεία αγόρασε τα δικαιώματα εξόρυξης χαλκού στο βουνό αντί τριών δις. δολαρίων. Και πολλές άλλες χώρες όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Μογγολία, το Καζακστάν, και διάφορα κράτη της Αφρικής, έχουν στην κυριολεξία υποθηκεύσει το φυσικό τους πλούτο για να εξασφαλίσουν την εισροή (κινεζικών) κεφαλαίων, τα οποία έχουν ανάγκη για την επιβίωση της οικονομίας τους.

Αλλά οι επιπτώσεις της αδηφαγίας της κινεζικής ανάπτυξης δεν προέρχονται μόνο από επίσημες εμπορικές συμφωνίες. Περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας στη Βιρμανία, παράνομης αλιείας στην Ινδονησία, παράνομης εξόρυξης χρυσού στη Γκάνα και παράνομης εξαγωγής ελεφαντοστού από την Τανζανία από Κινέζους  έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα.

Ταυτόχρονα οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κινεζικής ανάπτυξης είναι καταστροφικές. Πολλοί ποταμοί της Κίνας περιέχουν σημαντικά ποσοστά βιομηχανικών και χημικών αποβλήτων, κάτι το οποίο θα έπρεπε βέβαια να ήταν αναμενόμενο όταν περίπου οι μισές χημικές βιομηχανίες στη Κίνα (περίπου 10.000) κατασκευάζονταν στις όχθες των δύο μεγαλύτερων ποταμών της. Τα ύδατα του 75% των ποταμών της Κίνας είναι ακατάλληλα για πόση και ψάρεμα. Ενώ σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Berkeley, η μόλυνση της ατμόσφαιρας των πόλεων της Κίνας ευθύνεται για 4.000 πρόωρους θανάτους την ημέρα, δηλαδή για το 17% της θνησιμότητας στη χώρα.

Αλλά οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των κινεζικών δραστηριοτήτων δεν περιορίζονται εντός των συνόρων της Κίνας. Μεταφερόμενη από τους ανέμους, η ατμοσφαιρική μόλυνση της Κίνας έχει επηρεάσει τις δυτικές ΗΠΑ και άλλες περιοχές του Ειρηνικού. Στο ορυχείο στο βουνό του Περού που προαναφέρθηκε, δύο λίμνες της περιοχής μολύνθηκαν από απόβλητα το 2014. Ενώ πρόσφατη έκθεση του πανεπιστημίου της Georgia στις ΗΠΑ ανέφερε ότι η Κίνα ευθύνεται για το 28% των πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς.

Το «θαύμα» της ραγδαίας ανάπτυξης της Κίνας επιτεύχθηκε με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος. Και βέβαια δεν πρόκειται για ένα οικονομικό «θαύμα» που οι σχεδιαστές του θα μπορούν να διασώζουν εσαεί με νέες χρηματοδοτήσεις: μόλις πριν μερικές ημέρες η δεύτερη σε μέγεθος επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας (η Daiwa Securities) συμπέρανε ότι η πιο πιθανή εξέλιξη για την οικονομία της Κίνας είναι η κατάρρευση της.

Αλλά ακόμη και αν η οικονομία της Κίνας καταφέρει να επιζήσει, η ανεξέλεγκτη εξάντληση των διεθνών φυσικών πόρων και οι καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η ανάπτυξή της θα είναι σύντομα, αν δεν έχουν ήδη γίνει, αμετάκλητες. Και βέβαια μαζί με το βασιλικό (της Κίνας) ποτίζεται και η γλάστρα της υφηλίου με τα απόβλητα της εντυπωσιακής κινεζικής ανάπτυξης.

Όμως καμία κυβέρνηση δεν τολμάει να πει στην Κίνα, τον «τραπεζίτη των ΗΠΑ», και κατ’ επέκταση και της Δύσης, ότι η ανεξέλεγκτη ανάπτυξή της καταστρέφει όχι μόνο το δικό της κράτος, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει λοιπόν αν  τα πλαστικά που ξεβράζουν τα κύματα στις ακτές της Μεσογείου φέρουν  την επιγραφή «Made in China».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Reuters: Η φόρμουλα των χωρών της ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος

Η ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους στο 15% του ΑΕΠ, στο πλαίσιο των κινήσεων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το Reuters, κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως η ονομαστική αξία των πληρωμών για το χρέος θα είναι χαμηλότερη αν η ελληνική οικονομία είναι σε ύφεση και υψηλότερη αν υπάρχει ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Reuters, εάν η αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων τους επόμενους δύο μήνες δείξουν πως η Αθήνα εφαρμόζει τις αλλαγές που οι έχουν ζητήσει οι δανειστές, η ευρωζώνη θα συμφωνήσει στην προσαρμοφή των διάφορων παραμέτρων των δανείων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι το κόστος εξυπηρέτησής του δεν θα υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ της χώρας κάθε χρόνο.

«Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό», ανέφερε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος με γνώση των συζητήσεων για το χρέος στο Reuters, «υπάρχει consensus τώρα αυτός είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε».

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε ο,τιδήποτε αφορά στην Ελλάδα, επικαλούμενος τις επικείμενος εκλογές.

Πηγή: thetoc.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Kανόνας των εσωρούχων: -Ένα εξαιρετικό άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι γονείς

«Ο Kανόνας των εσωρούχων» είναι η καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Κανόνας αποτελεί ένα απλό μέσο που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν το παιδιά και που να στραφούν για βοήθεια.

Τι λέει όμως ο Κανόνας των Εσωρούχων;


Είναι απλό: κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί στα σημεία του σώματός του που συνήθως καλύπτονται από τα εσώρουχά τους. Και ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία. Ο κανόνας είναι επίσης χρήσιμος γιατί βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα. Ο Κανόνας των Εσωρούχων εκπονήθηκε για να βοηθήσει γονείς και κηδεμόνες να ανοίξουν συζήτηση με τα παιδιά τους. Μπορεί μάλιστα να αποτελέσει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. Ο Κανόνας των Εσωρούχων έχει πέντε σημαντικές πτυχές.

1. Το σώμα σου σού ανήκει


Τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι το σώμα τους τούς ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει χωρίς την άδειά τους. Ο ειλικρινής και άμεσος διάλογος ήδη από μικρή ηλικία για τη σεξουαλικότητα και τα απόκρυφα σημεία του σώματος, με σωστή χρήση των όρων που αφορούν τα γεννητικά όργανα και άλλα σημεία του σώματός τους, θα βοηθήσουν τα παιδιά να αντιληφθούν τι δεν επιτρέπεται. Τα παιδιά διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν φιλί ή χάδι ακόμη και από άτομο το οποίο αγαπούν. Πρέπει να μάθουν να λένε «Όχι» με άμεσο και αποφασιστικό τρόπο σε περίπτωση ανάρμοστης σωματικής επαφής, όπως και τρόπους να αποφεύγουν καταστάσεις που απειλούν την ασφάλειά τους και να ενημερώνουν έναν ενήλικα τον οποίον εμπιστεύονται. Έχει σημασία να τονισθεί ότι τα παιδιά θα πρέπει να επιμείνουν έως ότου κάποιος να πάρει το θέμα στα σοβαρά. Στο βιβλίο μας, το χέρι ζητά την άδεια της Κίκο για να την αγγίξει. Η Κίκο δέχεται, αλλά όταν το χέρι προσπαθεί να μπει μέσα στο εσώρουχο η Κίκο λέει «Όχι». Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την αλληλουχία γεγονότων για να εξηγήσουν στο παιδί τους ότι μπορεί να πει «Όχι» ανά πάσα στιγμή.

Ο Kανόνας των εσωρούχων: -Ένα εξαιρετικό άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι γονείς

2. Καλό άγγιγμα – κακό άγγιγμα


Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται πάντα τη διαφορά μεταξύ του αγγίγματος που επιτρέπεται και εκείνου που θεωρείται ανάρμοστο. Πείτε τους ότι δεν είναι σωστό να κοιτάζει ή να αγγίζει κανείς τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ούτε είναι σωστό να τους ζητάει κάποιος να δουν ή να αγγίξουν αυτά τα σημεία στο σώμα κάποιου άλλου. Ο Κανόνας των Εσωρούχων τα βοηθάει να αναγνωρίζουν ένα φανερό και εύκολο να το θυμούνται όριο: τα εσώρουχα. Βοηθάει τους ενήλικες να ξεκινήσουν μια κουβέντα με τα παιδιά. Αν τυχόν τα παιδιά δεν είναι βέβαια κατά πόσον η συμπεριφορά ενός ενήλικα είναι αποδεκτή ή όχι, φροντίστε να ξέρουν ότι μπορούν να ζητήσουν από κάποιον ενήλικο τον οποίον εμπιστεύονται να τα βοηθήσει. Στο βιβλίο μας, η Κίκο δεν δέχεται να την αγγίξουν κάτω από το εσώρουχο. Οι γονείς μπορούν να εξηγήσουν στο παιδί ότι υπάρχουν κάποιοι ενήλικες (όπως οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι γιατροί) που μπορεί να χρειαστεί να το αγγίξουν, αλλά ας ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πουν «Όχι» ακόμη και σε αυτούς αν τυχόν αισθανθούν άβολα ή αμήχανα.


(Το βίντεο δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ο Κανόνας του Εσώρουχου» για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών)


3. Καλά μυστικά – κακά μυστικά

Η μυστικότητα είναι η τακτική που εφαρμόζουν συνήθως όσοι διαπράττουν το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών μυστικών και κακών μυστικών, αλλά και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Οποιοδήποτε μυστικό τους προκαλεί άγχος, αμηχανία, φόβο ή στενοχώρια δεν θεωρείται καλό και επομένως δεν θα πρέπει να το αποκρύπτουν. Αντιθέτως, θα πρέπει να το πουν σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται (γονέα, δάσκαλο, αστυνομικό, γιατρό). Στο βιβλίο μας, το χέρι ενθαρρύνει την Κίκο να μιλήσει ανοικτά, όταν κάποιος θέλει να την αγγίξει με τρόπο ανάρμοστο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλληλουχία αυτή καταστάσεων για να συζητήσετε τη στη διαφορά μεταξύ καλού μυστικού (όπως λχ. ένα πάρτι γενεθλίων) και κακού μυστικού (οτιδήποτε προκαλεί στο παιδί στενοχώρια και άγχος). Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να τους αποκαλύπτουν τα κακά μυστικά.

4. Η πρόληψη και η προστασία είναι ευθύνη των ενηλίκων


Τα κακοποιημένα παιδιά νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου. Οι ενήλικες θα πρέπει να αποφεύγουν να καλλιεργούν ταμπού γύρω από τη σεξουαλικότητα αλλά και να φροντίζουν ώστε τα παιδιά τους να γνωρίζουν σε ποιον να απευθυνθούν για να μιλήσουν σε περίπτωση που ανησυχούν, στενοχωριούνται ή θλίβονται. Το παιδιά δεν αποκλείεται να διαισθανθούν ότι κάτι δεν πάει καλά, οπότε οι μεγάλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αφουγκράζονται τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των παιδιών. Ίσως υπάρχει λόγος που ένα παιδί αρνείται την επαφή με κάποιον άλλο ενήλικα ή παιδί. Θα πρέπει να το σεβαστούν. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να μιλήσουν με τους γονείς τους. Το χέρι στο βιβλίο είναι φίλος της Κίκο. Οι μεγαλύτεροι υπάρχουν για να βοηθούν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους. Η πρόληψη της σεξουαλικής βίας αποτελεί πρωτίστως ευθύνη των ενηλίκων και είναι σημαντικό να φροντίζουμε να μην φορτώνουμε ένα τέτοιο βάρος στους ώμους των παιδιών.

5. Άλλες χρήσιμες συμβουλές που συνοδεύουν τον Κανόνα των Εσωρούχων


Καταγγελία και αποκάλυψη στοιχείων Τα παιδιά χρειάζονται σαφείς κατευθύνσεις όσον αφορά τους ενήλικες που μπορεί να βρίσκονται στον περίγυρο ασφάλειάς τους. Πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να επιλέξουν ενήλικες τους οποίους μπορούν να εμπιστευτούν, που είναι διαθέσιμοι και πρόθυμοι να τα ακούσουν και να βοηθήσουν. Μόνο ένα από τα μέλη του περίγυρου αυτού μπορεί να κατοικεί στο ίδιο σπίτι με το παιδί, τα υπόλοιπα δεν θα πρέπει να είναι συγγενικά πρόσωπα ούτε να προέρχονται από τον άμεσο οικογενειακό κύκλο. Το παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να ζητήσουν βοήθεια σε ένα τέτοιο περίγυρο ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Γνωστοί δράστες

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο δράστης είναι άτομο που το παιδί γνωρίζει. Είναι πολύ δύσκολο, κυρίως για τα μικρά παιδιά, να καταλάβουν ότι κάποιος που ήδη γνωρίζουν μπορεί να τα βλάψει. Μην ξεχνάτε τη μέθοδο που ακολουθούν συνήθως οι θύτες για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών. Στο σπίτι επομένως θα πρέπει να ισχύει ο κανόνας ότι το παιδί οφείλει να ενημερώνει τους γονείς του σε κάθε περίπτωση που κάποιος του προσφέρει δώρα, του ζητάει να κρατήσει ένα μυστικό ή προσπαθεί να βρεθεί μόνος μαζί του.

Άγνωστοι δράστες


Σε μερικές περιπτώσεις ο δράστης μπορεί να είναι ένας άγνωστος. Διδάξτε στο παιδί σας κάποιους απλούς κανόνες για την επαφή με αγνώστους, όπως λ.χ. να μην επιβιβάζονται ποτέ σε αυτοκίνητο ατόμου το οποίο δε γνωρίζουν, ούτε να δέχονται δώρα ή προσκλήσεις από αγνώστους.
Βοήθεια


Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι μπορούν να το βοηθήσουν (δάσκαλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ο συνήγορος του πολίτη, γιατροί, ο ψυχολόγος στο σχολείο, η αστυνομία), αλλά και τηλεφωνικές γραμμές τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ζητήσουν συμβουλές και βοήθεια.


singleparent.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δωρεάν «κατέβασμα» για 49.000 βιβλία στο διαδίκτυο!

To Project Gutenberg προσφέρει δωρεάν 49.000 δωρεάν e-books, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε on-line ή να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Όπως αναφέρει το ίδιο το Project Gutenberg δεν χρειάζεται καμία συνδρομή για να τα αποκτήσετε, όμως, αν βρείτε το project ενδιαφέρον και χρήσιμο, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό ποσό, για να στηρίξετε την προσπάθεια αγοράς και ψηφιοποίησης περισσότερων βιβλίων.

Δείτε ολόκληρη την συλλογή ΕΔΩ.

Για την ιστορία, το Project Guterberg είναι μια εθελοντική προσπάθεια ψηφιοποίησης, αρχειοθέτησης και διανομής πολιτισμικών έργων.

Καλό  διάβασμα



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί η Κίνα απειλεί να αφήσει στην ανεργία 3,5 εκατομμύρια Ευρωπαίους

Η αναγνώριση της Κίνας ως «οικονομίας της αγοράς» αναμένεται να χτυπήσει την εργασία στην ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να χάσει μεταξύ 1,7 και 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας, εάν προχωρήσει η αναγνώριση της Κίνας ως «οικονομίας της αγοράς», σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή για λογαριασμό 25 ομοσπονδιών ευρωπαϊκών βιομηχανιών.

Η έκθεση εξηγεί πως η ενδεχόμενη χορήγηση του εν λόγω στάτους στην Κίνα, όπως επιδιώκει το Πεκίνο μέχρι το τέλος του 2016, είναι σημαντική, διότι, θα μειώσει την ικανότητα της ΕΕ να επιβάλει δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές από την Κίνα. Συγκεκριμένα, η έκθεση προβλέπει ότι οι εισαγωγές βιομηχανικών αγαθών στην ΕΕ θα αυξηθούν κατά 25% έως 50% κατά τα επόμενα τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 1% έως 2% το ΑΕΠ της Ένωσης, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια 1,7 με 3,5 πιθανών θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, πολλοί αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ταχθεί υπέρ της μονομερούς χορήγησης του επίσημου χαρακτηρισμού της «οικονομίας της αγοράς» στην Κίνα, ενώ οι ΗΠΑ και άλλα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου εξετάζουν το εν λόγω ενδεχόμενο.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ο αρμόδιος για την πολιτική εμπορίου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απάντησε πως η Κομισιόν εξετάζει προσεκτικά την εν λόγω μελέτη. «Αυτή τη στιγμή ερευνούμε τις ενδεχόμενες οικονομικές και νομικές επιπτώσεις από την κατάργηση των μέσων εμπορικής άμυνας με την Κίνα. Ωστόσο, η Επιτροπή δεν παίρνει αυτήν την απόφαση μόνη της, καθώς λαμβάνει υπόψη της την γνωμοδότηση του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου», κατέληξε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία για την υποβολή της σχετικής πρότασης από την Επιτροπή.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν χόρεψε πεντοζάλη τις αγορές

Η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σύμφωνα με την ΕΚΤ.

Μόνο πεντοζάλη δεν… χόρεψαν οι αγορές το καλοκαίρι λόγω της Ελλάδας, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο μηνιαίο δελτίο της για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.  Συγκεκριμένα η ΕΚΤ σημειώνει ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου είχαν σε γενικές γραμμές σχετικά ήπιες επιπτώσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Σημειώνεται ότι εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν η τραπεζική αργία στην Ελλάδα και η επιβολή των μέτρων περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων (capital controls), ενώ οι διαπραγματεύσεις είχαν πάρει τέτοια τροπή που το σενάριο του Grexit είχε επιστρέψει για τα καλά.

Και μπορεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ να σημαίνει σίγουρα μεγάλες απώλειες για τους πιστωτές (και ακόμα μεγαλύτερες για την Ελλάδα), όμως οι αγορές φαίνεται ότι προεξοφλήσει την κρίση, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του δελτίου. Τα spread διευρύνθηκαν οριακά κατά τη διάρκεια των παραπάνω εξελίξεων και γρήγορα επέστρεψαν στα προηγούμενα επίπεδά τους. Μάλιστα, όπως σημειώνει η Κεντρική Τράπεζα, στο αποκορύφωμα της αναταραχής, το μέγιστο που ενισχύθηκαν τα spreads ήταν κατά 35 μονάδες βάσης στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, η ΕΚΤ επισημαίνει πως τα γεγονότα στην Ελλάδα είχαν κάπως εντονότερη επίπτωση στις τιμές των μετοχών, που κατέγραψαν πιο αισθητή υποχώρηση. Μεταξύ 26 Ιουνίου και 7 Ιουλίου ο δείκτης Dow Jones EURO STOXX 50 υποχώρησε περισσότερο από 8%, με τη μεταβλητότητα να ενισχύεται σημαντικά. Επίσης, το ευρώ αποδυναμώθηκε σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο.

Από την άλλη πλευρά, στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, προκλήθηκε έντονη αναταραχή στην οικονομία διεθνώς από τις εξελίξεις στην Κίνα. Εξελίξεις που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις αγορές μετοχών και ξένου συναλλάγματος καθώς και στην αντίληψη του κινδύνου. Η υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος, η οποία ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου, ακολούθησε μια περίοδο μεγάλης πτώσης των τιμών των κινεζικών μετοχών και μεγάλης ενίσχυσης της παγκόσμιας αβεβαιότητας.

Μάλιστα, η ΕΚΤ προειδοποιεί ότι έχουν έρθει στην επιφάνεια νέοι κίνδυνοι για τις προοπτικές της ανάπτυξης και του πληθωρισμού ως αποτέλεσμα της πρόσφατης μεταβλητότητας στις χρηματοοικονομικές αγορές. Παράλληλα, η υποτίμηση του νομίσματος της Κίνας σε συνδυασμό με την ταχεία υποχώρηση των τιμών πετρελαίου, θεωρήθηκαν ως ένδειξη ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας αποδυναμώνονται, επιβαρύνοντας τις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!