EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θα είναι η 25η Σεπτεμβρίου η μέρα που όλα θα τελειώσουν η μήπως θα αρχίσουν;

Την 13η Μαΐου 2014, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε δημοσίως τρεις φορές,."έχουμε 500 ημέρες για να αποφύγουμε το κλιματικό χάος." Στην πρώτη ανακοίνωσή του, είπε, 

“The planet also means very concretely OUR VERY SURVIVAL. We are, all of you know it, on the edge of a climatic ABYSS. In face, we have 500 days to avoid climate chaos.” 

Αυτή ήταν η δημόσια αναγγελία στον κόσμο για το τι έρχεται στις 24 Σεπτεμβρίου 2015, το τέλος δηλαδή της καταμέτρησης των 500 ημερών, όταν η άβυσσος θα ανοίξει και οι ημέρες του σκότους θα αρχίσουν.
 

Ο Lindsey Williams, εφημέριος στην Αλάσκα από τη δεκαετία του 70 διακύρητε συχνά. "Οι ελίτ θεωρούν ότι είναι κυρίαρχοι, και να δεν πρέπει να ενημερώνουν το κοινό για τα σχέδια τους. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα περίμενε να βγουν στην τηλεόραση, σε όλο τον κόσμο και λένε, «Υπάρχει ένας μετεωρίτης που έρχεται"; Όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Συναγωγές σε όλο τον κόσμο μιλούν για την 25η Σεπτεμβρίου ως την ημέρα που θα σηματοδοτήσει την αρχή του σκότους. Τα ξημερώματα της 25ης Σεπτεμβρίου όπως όλα δείχνουν πια, θα είναι η μέρα που όλα θα τελειώσουν και μια καινούρια αρχή θα υπάρξει.

      


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΟΥΝΗΣΟΥ! Η ΑΝ ΘΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ!

Σήμερα ξημερώματα το χέρι οργισμένο έτρεμε, ήθελε να γράψει, να χτυπήσει το τραπέζι, να σπάσει το στυλό, παρακολουθώντας τα ΜΜΕ, τις  προεκλογικές αηδίες-υποσχέσεις των κομμάτων στη ΔΕΘ. Αναρωτιόμουν συχνά πως είναι δυνατόν να τρώμε ακόμα χόρτο, αλλά τώρα έφτασε πια στο απροχώρητο η ιστορία.

Πως είναι δυνατόν τόσο καταφανέστατα να μας εκμεταλλεύονται ΜΜΕ και πολιτικοί και να μην αντιδρούμε;
 

Για να μην χαρακτηριστεί η γραφή μου για ακροαριστερές ή ακροδεξιές αντιλήψεις, θα προλάβω να αναφέρω πως δεν θα αναφερθώ σε κόμματα, ούτε ιδεολογίες, εδώ τα πράγματα είναι απλά αλλά και πολύ σοβαρότερα από ποτέ, πάνω απο ιδεολογικές συνειδήσεις, ο Έλληνας δεν ξυπνάει πια από τον λήθαργο.

Ξύπνα Έλληνα !!! Δεν είναι δυνατόν, μα δεν βλέπεις, σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια σου και σε εμπαίζουν καταφανέστατα, πως είναι δυνατόν αγαπημένε μου Έλληνα να στηρίζεις ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει σε τόσα σκάνδαλα, τόσο ηχηρά; Ανθρώπους που έχουν βάλει τα χέρια τους και τις υπογραφές τους στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος τη στιγμή που κανένας δεν σκέφτεται να ελαφρύνει εσένα και την οικογένειά σου. Πως πάει το μυαλό σου να τρέξεις πίσω απ’ αυτούς, στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ τα ξένα συμφέροντα είναι γι’ αυτούς πάντα πάνω απ” τα δικά σου ;

Αν ΕΣΥ ήσουν υπόδικος ; Ποιος θα σε στήριζε; Ποιος θα σου έδινε το βήμα να δικαιολογηθείς όπως αυτοί αθωώνονται και δεν αλλάζουν το νόμο που τους καλύπτει ;
Ξύπνα Έλληνα ! Στο όνομα της δημοκρατίας εδώ και χρόνια νομοθετούν αδιάκοπα και δημιουργούν με νόμους τρύπες, ρήγματα στη νομοθεσία και στο Σύνταγμα για να μπορούν να λειτουργήσουν με βάση το… άδικο και τα συμφέροντα τα δικά τους και των δικών τους, για να μπορούν εύκολα να διακινούν χρήμα και δύναμη.

Κι εμείς, εκεί στις συγκεντρώσεις, στις εκλογές, στις υποσχέσεις τους, πρώτοι βάζουμε τα καλά μας και πηγαίνουμε για το χαρτάκι προτεραιότητας μετά την προεκλογική περίοδο, για μια θεσούλα, για ένα γεια ή ένα κούνημα της κεφαλής.

Αυτό είναι το φρόνημα του Έλληνα όμως; Ή μήπως έπεσε στην παγίδα του ότι δεν αλλάζει τίποτα και πως το μοναδικό που μπορεί να κάνει είναι να σώσει τον εαυτό του ; Ποιος θα τον σώσει στη δύσκολη στιγμή όμως ; Ο βουλευτής, ο γνωστός του που θέλει να βολέψει πρώτα τον εαυτό του και κάποιους άλλους δικούς του ;
 

Οι βουτηγμένοι στη λάσπη, στο χρήμα και στη διαφθορά πολιτικοί, Γ.Γ. Υπουργείων και πολιτικών γραφείων ; Η φιμωμένη αστυνομία και δικαιοσύνη ;
Πείτε μου όμως γιατί τους σώζουμε σε κάθε εκλογική μάχη ; Γιατί τους νομιμοποιούμε κάθε φορά ;   
Μήπως δεν απέτυχαν στη δημόσια διοίκηση, στην εκπαίδευση, στην ανταγωνιστικότητα, στην οικονομία ; Που πέτυχαν για να τους επιβραβεύσουμε ; Μήπως στην υγεία κατάφεραν τίποτα ; Στο υπέρτατο αγαθό! Παντού βούρκος όπου πιάνουν τα χέρια τους ! Κάποιος ηγέτης απ” αυτούς χαρακτήρισε άχρηστους αυτούς που απολύθηκαν χωρίς αξιολόγηση τη στιγμή που ο λαός ως εκλογικό σώμα δεν αξιολογεί ποτέ!

Που είναι το φρόνημά σου Έλληνά μου, αγαπημένε, με την χιλιάδων ετών ιστορία, που είναι οι αρετές σου ; Που είναι οι μνήμες που πηγάζουν από τα παιδικά σου χρόνια, τα οικογενειακά που σου “λεγαν να είσαι Άριστος, έντιμος και δίκαιος !

Ξύπνα Έλληνά μου, πάλι θα αδικήσεις εσένα δίνοντας δύναμη σε αυτούς που σε αδικούν ; Δείξε πυγμή και φρόνημα, ψάξε τους καλούς, δυνατούς και δίκαιους, τους άξιους, χρησιμοποίησε την βολίδα της ψήφου σου, ως βολίδα στο κατεστημένο και αποτυχημένο σήμερα, για ενα καλύτερο αύριο, χωρις ιδεολογικές προκαταλήψεις με γνώμονα μόνο το δίκαιο και άριστο και το καινούργιο που καινοτομεί και δίνει ελπίδα. Ψάξτο !
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΚΑΣ 
Στρατιωτικός
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αμέσως μετά τις εκλογές η εφορία στέλνει 500.000 «ραβασάκια» με αυξήσεις φόρων

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά δηλαδή από τις εκλογές, περίπου 500.000 αγρότες, επιχειρηματίες και υπόχρεοι στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα λάβουν ειδοποιητήριο, το οποίο θα τους πληροφορεί ότι στο Τaxisnet έχουν αναρτηθεί νέα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος για το 2014, με έως και διπλάσια προκαταβολή φόρου και αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης έως και κατά 1.146 ευρώ για τους έχοντες ΙΧ μεγάλου κυβισμού.

Εχθές (15/09/2015) υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σε εξάωρη σύσκεψη, δρομολόγησαν τις διαδικασίες έκδοσης των νέων εκκαθαριστικών. Οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ αποφάσισαν να τρέξουν τις νέες εκκαθαρίσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος στη συνέχεια και για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η εφορία θα απευθυνθεί πρώτα στους αγρότες. Η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες από το 27,5% στο 55% έχει ψηφιστεί ήδη και τώρα έρχεται η ώρα της εφαρμογής. Πρακτικά, για έναν αγρότη στον οποίο με την αρχική του φετινή δήλωση είχε βεβαιωθεί προκαταβολή φόρου 500 ευρώ, με τη νέα εκκαθάριση η προκαταβολή θα διπλασιαστεί στα 1.000 ευρώ.

Ανάλογες επιβαρύνσεις έρχονται και για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι ΑΕ και οι ΕΠΕ οι οποίες με τις διατάξεις νόμου που ψηφίστηκαν τον Ιούλιο θα πιάνονταν στην τσιμπίδα της αυξημένης προκαταβολής φόρου από το 2016, με τις προσθήκες που έγιναν τον Αύγουστο με το Μνημόνιο καλούνται να βάλουν από φέτος βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

Οι ψηφισμένες διατάξεις ορίζουν αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100% για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες (εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τους οποίους η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 75% από το 55% θα εφαρμοστεί το 2016), επίσης αναδρομικά για τα κέρδη του 2014.

Αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης κατά 279 έως και 1.146 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών, ενώ πολλαπλάσιες είναι οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν στην κατοχή τους σκάφη αναψυχής, πισίνες, αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα.

Οι πρόσθετοι φόροι οι οποίοι θα προκύψουν μετά τη νέα εκκαθάριση, στη βάση των αυξημένων προκαταβολών θα πρέπει να εξοφληθούν μαζί με τις τρέχουσες εναπομείνασες δόσεις του φόρου εισοδήματος, εκτός αν η ΓΓΔΕ αποφασίσει να δώσει νέες προθεσμίες.



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκλογές 2015: Πριν ψηφίσω… μην ξεχάσω τα έργα της ΝΔ

Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Μεϊμαράκης ο λαός δεν μπορεί να λησμονήσει τα ερείπια που άφησε πίσω της η ΝΔ του Σαμαρά του Βορίδη και του Άδωνι. 

Όχι ο λαός δεν έχει κοντή μνήμη. Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σήμερα μας καλεί να ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία για να υπάρξει, όπως λέει, πολιτική σταθερότητα στον τόπο.
Ποια Νέα Δημοκρατία όμως; Αυτή του πρώην πρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά, του κ. Σταύρου Παπασταύρου, των κυρίων Μάκη Βορίδη -Άδωνι Γεωργιάδη και των άλλων πρώην υπουργών που υμνούσαν τις επιλογές της τρόικα και έριξαν κατά 40% το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων;

Αλήθεια ο κ. Μεϊμαράκης, παρά το γεγονός ότι μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν κυβέρνησε αυτός τα χρόνια των Μνημονίων όντας πρόεδρος της Βουλής –παρά το γεγονός ότι και αυτός ψήφιζε- εμφανίζεται πρόθυμος να καλύπτει τα ερείπια που άφησε πίσω του ο κ. Σαμαράς; Ή μήπως θέλει να ξεχαστεί ποια Ελλάδα παρέδωσε ο προκάτοχος του στις προηγούμενες εκλογές.

Η Ελλάδα του «success story» και της «Εθνικής Αξιοπρέπειας» που άφησε πίσω του ο κ. Σαμαράς με συμπαραστάτη του τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο καταγράφεται με γλαφυρό τρόπο μέσα από τους ακόλουθους αριθμούς:

Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα βρέθηκαν κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού, ενώ επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρέθηκαν σε κίνδυνο απόλυτης φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας, με βάση την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης.

- Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρέθηκε στην χειρότερη θέση στην ΕΕ-28 όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας, ενώ συγκαταλέχθηκε στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) σε ποσοστά χειρότερα κι από αυτά της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

- Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 750 ευρώ αυξήθηκαν κατά 451,3% την 5ετία 2010 
-2014!

- 243% αυξήθηκαν οι άνεργοι από το 2010.

-Παράλληλα, τα εισοδήματα των νοικοκυριών συγκριτικά με το 2010 συρρικνώθηκαν κατά 50%.

-Η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων αυξήθηκε έως και 8 φορές από την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο το 2010, και των ελεύθερων επαγγελματιών έως και 10 φορές!

Στο θλιβερό ποσοστό του 15,9% έφτασε στην Ελλάδα ο αριθμός των παιδιών που ζουν κάτω από το εθνικό όριο φτώχειας, όταν οι τρεις πρώτες χώρες (Ισλανδία, Φινλανδία, Κύπρος) έχουν ποσοστά από 4,7 έως 6,1%.

- Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ και ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, κάθε εβδομάδα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου 3.800 συνάνθρωποί μας. Για να ακριβολογούμε, έμεναν στο δρόμο από την μια στιγμή στην άλλη δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οικογενειάρχες με παιδιά.

-Η μαύρη σελίδα του success story καταγράφεται πλήρως στα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας που σκαρφάλωσαν κατά 42,8% μέσα σε μια οκταετία, ενώ ακόμα πιο τραγικό για ευρωπαϊκή χώρα -ή για χώρα που θέλει να αποκαλείται ευρωπαϊκή- αποτελεί το γεγονός ότι το 20% του πληθυσμού των παιδιών δεν εμβολιάζεται.

-Το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνετρίβη από τις επιλογές των κ. Γεωργιάδη και Βορίδη με τους πολίτες να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους. Η κοινωνική πρόνοια γκρεμίστηκε σε ένα βράδυ για να εξοικονομηθούν χρήματα αφού η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αρνήθηκε να τα βάλει με τα «συμφέροντα» και την «ελίτ εξουσίας».

Αυτός είναι ο «παράδεισος» που δημιούργησε ο κ. Σαμαράς εκτελώντας με «θρησκευτική» ευλάβεια τις εντολές της Κριστίν Λαγκάρντ, του Πολ Τόμσεν και της Άνγκελας Μέρκελ.

Και φυσικά, ποιος μπορεί να ξεχάσει μια σειρά σκανδάλων που έχουν περάσει μέσα στο ιστορικό DNA της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αμαυρώνοντάς την και δημιουργώντας σκιές που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχαστούν ή να απαλειφθούν.

Να μιλήσει κάποιος για τη Siemens, να μιλήσει για τη φυγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία και του υπαρχηγού του Χρίστου Καραβέλα στην Ουρουγουάη. Είναι προφανώς μια υπόθεση για την οποία χρειάστηκε και η αγαστή συνεργασία του συστήματος διαπλοκής που υπήρχε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά το σκάνδαλο και η δραπέτευση έσκασαν στα… χέρια της ΝΔ.

Να μιλήσει επίσης για τα δομημένα ομόλογα, για τους κουμπάρους, για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ή ακόμη για το σκάνδαλο των σκανδάλων τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας που ξεπερνούν τα 5 δις. Ευρώ.Μια υπόθεση που μόλις ανοίγει και οι αποκαλύψεις αναμένεται να κάψουν πολλούς πολιτικούς της τελευταίας 15ετίας αλλά και φίλους τους, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.

Και τώρα θέλουν ο ελληνικός λαός απλός να ξεχάσει. Σα να μην συνέβη απολύτως τίποτα, σα να μην έζησαν τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ.

Ακόμα κι αν ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης δεν συμμετείχε σε αυτό το πάρτι -στο οποίο σερβίρονταν η φτώχεια για τους πολλούς και ο πλουτισμός για τους λίγους, τους ολιγάρχες και τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες- οφείλει να δώσει εξηγήσεις για όλους όσοι συμμετείχαν στη διάλυση της χώρας και τους οποίους εξακολουθεί να σέρνει στο άρμα της ΝΔ.

Με ποιους θα κυβερνήσει ο κ. Μεϊμαράκης αν και εφόσον η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα στην εκλογική αναμέτρηση;
 

Είναι μια απάντηση που αποφεύγει επιμελώς να δώσει.

Αυτή την Ελλάδα της μνημονιακής ΝΔ τη ζήσαμε και τη ζούμε ακόμη… χωρίς κάποιος να μπορεί να μας διαβεβαιώσει για πόσα ακόμα χρόνια θα τη ζούμε.

Πόσες γενιές έχει σκοπό να θυσιάσει ακόμα το πολιτικό προσωπικό της χώρας για να μεταφέρει στο μέλλον ένα χρέος που δεν είναι ούτε βιώσιμο, ούτε διαχειρίσιμο;

Για όλα τα παραπάνω ο «νέος» αρχηγός της ΝΔ δεν είπε τίποτα ούτε στις ομιλίες του, ούτε στα δύο τηλεοπτικά debate.
 
 
 




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελέγχονται όλες οι τραπεζικές καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ

Εντολή στο ΣΔΟΕ να ελέγξει όλες τις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ και τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τα στελέχη του ΣΔΟΕ να διασταυρώσουν τις καταθέσεις και τα εμβάσματα για την περίοδο 2000-2012. Στον έλεγχο εντάσσονται τραπεζικοί λογαριασμοί που έστω και σε ένα έτος από το 2000 έως το 2012 υπήρχαν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ και εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ. Εφόσον προκύψει αναντιστοιχία θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους Στελέχη τραπεζών

αναφέρουν ότι είναι σε θέση να στείλουν το σύνολο των στοιχείων που διατηρούν και προβλέπονται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Μάλιστα σημειώνουν ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για τη μορφή που θα σταλούν τα στοιχεία προκειμένου να είναι αξιοποιήσιμα δηλαδή να είναι συμβατά με το σύστημα taxis για να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις. Με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων


Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, θα έχουν πλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών.

Επί της ουσίας ο ελεγκτικός μηχανισμός θα ελέγχει εάν τα ποσά που βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων έχουν δηλωθεί και στις φορολογικές δηλώσεις. Στην περίπτωση που το ποσό που έχει δηλωθεί στη φορολογική δήλωση υπολείπεται αυτών που έχουν κατατεθεί στις τράπεζες θα καλείται ο φορολογούμενος να το δικαιολογήσει. Εφόσον δεν τα καταφέρει θα φορολογείται με το συντελεστή που ίσχυε το έτος που εντοπίσθηκε η διαφορά. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των εισοδημάτων που έχουν προκύψει από πωλήσεις ακινήτων (δεδομένου ότι τα περισσότερα συμβόλαια έχουν γίνει στην αντικειμενική αξία) καθώς και από κέρδη μετοχών δεδομένου δεν ήταν υποχρεωμένοι να τα δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To Honda Project 2&4 είναι κράμα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου

Το Honda Project 2&4 powered by RC213V, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, που θα δώσει το παρόν στην έκθεση της Φρανκφούρτης, συνδυάζει, σύμφωνα με του ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρείας την ελευθερία μιας μοτοσυκλέτας και την ευελιξία ενός αυτοκινήτου.
To design του, που έχει το κλασικό στυλ των αγωνιστικών Honda, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κέντρου Σχεδίασης Μοτοσυκλετών της μάρκας στην Asaka (Τόκιο) της Ιαπωνίας και του αντίστοιχου κέντρου για αυτοκίνητα στο Wako. Στην ουσία πρόκειται για μια φόρμουλα με μονοκόκ πλαίσιο και ελεύθερους τροχούς, το μήκος της οποίας είναι 3 μέτρα και κάτι (3,04 για την ακρίβεια). Το ύψος αντίστοιχα δεν είναι ούτε ένα μέτρο (995 χιλιοστά), το πλάτος με 1,82 μέτρα είναι υπερβολικά μεγάλο, ενώ το βάρος είναι μόλις 405 κιλά.
Ο κινητήρας είναι η έκδοση των 215 ίππων του τετρακύλινδρου των 1.000 κυβικών της πιο exclusive μοτοσυκλέτας του κόσμου αυτή τη στιγμή -της Honda RC213V-S των 180.000 ευρώ που είναι η ρέπλικα της αγωνιστικής RC213V- οπότε λογικά οι επιδόσεις θα είναι εξωπραγματικές. Κινητήριοι τροχοί είναι οι πίσω και το κιβώτιο ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων.
    


πηγη 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πράσινο φως» για προσλήψεις στη ΔΕΗ και το Εμπορικό Ναυτικό

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής ενέκρινε την πρόσληψη 579 ατόμων από την ΔΕΗ, όπως επέτρεψε και την πρόσληψη εκπαιδευτικών για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού 8μηνης διάρκειας από την ΔΕΗ και ειδικότερα, την πρόσληψη 558 ατόμων στην γενική διεύθυνση ορυχείων της ΔΕΗ, 17 άτομα για την γενική διεύθυνση παραγωγής και 4 άτομα για την διεύθυνση υγείας και ασφάλειας στην εργασία της γενικής διεύθυνση ανθρωπίνων πόρων. Το προσληφθέν προσωπικό θα τοποθετηθεί σε αυτόνομους σταθμούς της ΔΕΗ διαφόρων νησιών, σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, κ.λπ.


Ακόμα, το ΣτΕ ενέκρινε την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με ωριαία αντιμισθία για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ενώ ενέκρινε και την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για τα ΔΣΕΝ/ΣΠΜ Ασπροπύργου και ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων-Μηχανικών.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Το πείραμα της Κύπρου και το colpo grosso με το κούρεμα καταθέσεων παγκοσμίως

Οι μετοχές πέφτουν σε όλο τον κόσμο και οι επενδυτές ανησυχούν ότι η επόμενη παγκόσμια κρίση έχει ήδη αρχίσει, γράφει το Ινστιτούτο Global Research. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και νευρικότητα μεταξύ των οικονομολόγων και των αναλυτών τάσεων. Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να καθησυχάσουν τις νευρικές αγορές παραπληροφορώντας, με την ελπίδα ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των μερών δεν θα εξατμιστεί.

Όπως ισχυρίζεται ο αρθρογράφος Γράχαμ Φανμπέργκεν, εάν ξεσπάσει μια άλλη κρίση τα χρήματα που έχετε κερδίσει, για τα οποία έχετε φορολογηθεί και έχετε καταθέσει σε μια τράπεζα για μια βροχερή μέρα ή για ένα απρόσμενο έξοδο δεν θα είναι ασφαλή, κι αν το νομίζετε, κάνετε λάθος.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανούς κλίμακας «μεγάλο κόλπο» μαζικής κλοπής το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί ανάμεσα σε μη εκλεγμένους αξιωματούχους της ΕΕ, την Τράπεζα της Αγγλίας και τις αρχές των ΗΠΑ.
Ο αναλυτής στηρίζει τις υποψίες του σε μια σειρά δηλώσεων, υπαινιγμών και γεγονότων που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.Όπως ισχυρίζεται, σε ένα έγγραφο που εξέδωσαν από κοινού η αμερικανική Fed και η Τράπεζα της Αγγλίας, στις 10 Δεκεμβρίου 2012 περιλαμβάνεται η εξής φράση: «Οι καταθέτες μπορεί να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση μιας χρεοκοπημένης τράπεζας».
Σύμφωνα με τον Φανμπέργκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης εξετάσει τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης σε ένα σενάριο στο οποίο η έκθεση σημαντικών συστημικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (SIFI) δεν περιλαμβάνουν μεγάλο χρέος προς εταιρείες χαρτοφυλακίου ή σε μητρικές τράπεζες, αλλά αντ “αυτού περιλαμβάνει ασφαλισμένες καταθέσεις λιανικής που πραγματοποίησαν οι θυγατρικές της. Σύμφωνα με ένα τέτοιο σενάριο, τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων μπορεί να υποχρεωθούν να συμβάλουν στην αύξηση του κεφαλαίου της εταιρείας.
Το bail-in των καταθετών δεν είναι φόβητρο αλλά είναι ήδη πραγματικότητα, παγκοσμίως.
Τόσο οι ΗΠΑ όσοι και οι βρετανικές αρχές έχουν παραδεχθεί ότι οι καταθέσεις υπόκεινται σε πιθανά «κουρέματα» σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας μεγάλης τράπεζας. Αυτή είναι ουσιαστικά μια αποδοχή από τη βρετανική κυβέρνηση ότι το σύστημα εγγύησης των καταθέσεων μέχρι ύψους £ 85.000 είναι εσφαλμένη και ότι η υπόσχεση περί προστασίας των καταθετών είναι απλά μια καθησυχαστική υπόθεση που δεν υποστηρίζεται οικονομικά.
Οι G-20 συναντήθηκαν το περασμένο έτος στην Αυστραλία για να συζητήσουν νέους κανόνες για τις τράπεζες σε περίπτωση νέας οικονομικής καταστροφής. Η ακτιβίστρια υπέρ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων Έλεν Μπράουν λέει ότι αυτοί οι νέοι κανόνες θα επιτρέπουν στις τράπεζες να πάρουν χρήματα από τους καταθέτες και τους συνταξιούχους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Μπράουν ισχυρίζεται πως αν και οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν λέξεις, ώστε να μην είναι προφανές το τι έχουν κάνει, στην ουσία, οι κυβερνήσεις, δεν είναι πλέον υπεύθυνες για τη διάσωση των μεγάλων τραπεζών. Υπάρχουν περίπου 30 σημαντικές για το σύστημα διεθνείς τράπεζες. Αυτές θα πρέπει να σώσουν τον εαυτό τους, και ο τρόπος που θα μπορούν να το κάνουν είναι με τα χρήματα των πιστωτών τους. Η μεγαλύτερη κατηγορία των πιστωτών σε οποιαδήποτε τράπεζα είναι οι καταθέτες.
Περίπου την ίδια εποχή, η νέα συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ για το κούρεμα καταθέσεων υπογράφτηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2013 και προειδοποιεί τις χώρες μέλη να προετοιμαστούν.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε 11 χώρες της ΕΕ να θεσπίσουν την οδηγία BRRD για την τραπεζική εξυγίανση και ανάκαμψη (BRRD) εντός δύο μηνών ή να κινδυνεύσουν να βρεθούν ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι κανόνες περιλαμβάνουν το κούρεμα που αποσκοπεί στην άρση ευθύνης του κράτους όταν οι τράπεζες καταρρεύσουν, ρίχνοντας το βάρος σε πιστωτές – μεταξύ των οποίων υπολογίζονται και οι καταθέτες.
Η Αυστρία κατάργησε πλήρως τις εγγυήσεις των τραπεζικών καταθέσεων, τον Απρίλιο με την πλήρη κύρωση της ΕΕ και ελάχιστες τυμπανοκρουσίες.
Το «πείραμα» της Κύπρου
Στην συνεχιζόμενη δεινή οικονομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ίσως το μεγαλύτερο μέχρι τώρα «τράνταγμα», όσο αφορά τον τραπεζικό τομέα, έλαβε χώρα στην Κύπρο, παρόλο που η ΕΕ έχει επιδείξει μια τρομερή ικανότητα να αλλάξει τους κανόνες κατά βούληση, ανάλογα με την κλίμακα της καταστροφής – βλέπε Ελλάδα. Η περίπτωση της Κύπρου, έδωσε στον κόσμο μια γεύση από το μελλοντικό τραπεζικό τοπίο της ΕΕ.
Στον άμεσο απόηχο της τραπεζικής κρίσης της Κύπρου, πολλά οικονομικά μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να αναρωτιούνται αν η Κύπρος αποτελεί πρότυπο για μελλοντικά bail-ins σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ή αλλού στον κόσμο. Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΝΑΙ. Ένα κούρεμα έως και 60% ίσχυσε για κάποιους στην Κύπρο.
Κάθε χώρα θα θεσπίσει τη δική της εκδοχή της οδηγίας BRRD. Το ποιας χώρας οι αποταμιευτές είναι πιο ευάλωτοι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Η κίνηση προς μια οικονομία χωρίς μετρητά η οποία έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες καθιστά τους καταθέτες ολοένα και πιο ευάλωτους.
Η νομοθεσία του bail-in που δρομολογείται από τη BIS μέσω της Τράπεζας της Αγγλίας, της ΕΚΤ, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) σχεδιάζεται στην πραγματικότητα για να προστατευθούν οι τράπεζες, επιτρέποντάς τους να κατάσχουν τις καταθέσεις και όχι για τον ευγενή στόχο – «να προστατεύσουν τους φορολογούμενους». Το νέο σύστημα της ΕΕ θα τεθεί σε ισχύ από το 2016, αλλά ήδη από τον Ιανουάριο μπορεί να επισπευσθεί σε περίπτωση τραπεζικών καταρρεύσεων κατά τη μεταβατική περίοδο.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε ότι καταθέτες με περισσότερα από 100.000 ευρώ συμμετέχουν σε ενδεχόμενη διάσωση, μετά τους μετόχους και τους ομολογιούχους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο αριθμός 100.000 είναι αυθαίρετο μέγεθος, και υπάρχει πιθανότητα το ποσό αυτό να μειωθεί αν μια αφερέγγυα κυβέρνηση βρεθεί αντιμέτωπη με ένα καταρρέον τραπεζικό σύστημα όπως δείχνει η εμπειρία της Κύπρου.
Η συμφωνία περιγράφηκε ως νίκη για τους φορολογούμενους, ωστόσο, οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της διάσωσης με συμμετοχή των αποταμιευτών συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων οικογενειών και των καταθέσεων των ήδη πιεζόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν ήδη γίνει εμφανή στην Κύπρο.
Η Τράπεζα της Αγγλίας επεκτάθηκε πρόσφατα παρουσιάζοντας τέσσερα πρακτικά βήματα για τις μελλοντικές διαδώσεις χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Αυτά τα τέσσερα βήματα είναι: Σταθεροποίηση, αποτίμηση και συνάλλαγμα, επανεκκίνηση, και αναδιάρθρωση. Παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση των τεσσάρων βημάτων είναι αρκετά λεπτομερής, δεν αντιμετωπίζει τους ελέγχους κεφαλαίου που θα απαιτηθεί ώστε να αποφευχθεί ένα bank run. Εκεί είναι όπου το παράδειγμα της Κύπρου είναι χρήσιμο.
Η Κύπρος ήταν η πρώτη φορά που οι έλεγχοι των κεφαλαίων επιβλήθηκαν εντός της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα ακολούθησε. Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη κάποιο είδος ελέγχων όσον αφορά την κυκλοφορία του χρήματος.
Τα διδάγματα από την Τράπεζα της Αγγλίας και το σχέδιο της ΕΕ για Κύπρο και Ελλάδα είναι κατ “ουσίαν ότι οι καταθέτες δεν θα τύχουν καμίας ειδοποίησης αν η τράπεζά τους πρόκειται να διασωθεί. Το bail-in θα μπορούσε πιθανότατα να συμβεί κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα μπορούσαν να επιβληθούν στις τράπεζες της χώρας κατά τη διάρκεια του bail-in και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατόπιν.
Από την 1η Ιανουαρίου 2015, το Financial Services Compensation Scheme της Βρετανίας (FSCS), που προστατεύει καταθέσεις μέχρι £ 85.000 ανά άτομο ανά ίδρυμα μειώθηκε σε £ 75.000, σύμφωνα με το παράλογο πρόσχημα της ισοτιμίας της στερλίνας. Αυτή η κίνηση προκάλεσε σοβαρές αμφιβολίες ως προς τα κίνητρά της. Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει μειώσει τις εκθέσεις της και έχει ενσωματώσει σχέδιο διάσωσης bail in με μειωμένο ποσό εγγύησης καταθέσεων. Κάποιος λοιπόν λογικά αναρωτιέται ποιος είναι ο λόγος, καταλήγει το άρθρο.
Είναι βέβαιο ότι με τα τρις λογιστικών εγγραφών που κυκλοφορούν στον πλανήτη, η «φούσκα» κάποια στιγμή θα σκάσει και κάποιοι ετοιμάζονται να χάσουν… τα λιγότερα.


πηγη
Πηγή: Global Reaserch, Επιμέλεια Γ. Αναγνώστου



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πακέτο Γιούνκερ» 35 δισ.! Η μεγάλη Απάτη και Ψέμμα δύο αδαών απατεώνων.Πως τους ανέχεσαι ακόμα?

Δημ. Αντωνίου

Μας έχουν τρελάνει στο ψέμα και την απάτη του Ελληνικού λαού δύο τσογλάνια-απατεώνες, συνεχίζοντας το  χωρίς ιστορικό προηγούμενο σχέδιο εξαπάτησης και προσβολής της νοημοσύνης, τιμής κι αξιοπρέπειας του λαού επί 8 μήνες. Μας λένε λοιπόν ότι εξασφάλισαν για την Ελλάδα 35 δις. αναπτυξιακά κεφάλαια από το συνολικά 350 δις. από το λεγόμενο «Πακέτο-Ταμείο Γιούνκερ», ως αντάλλαγμα δήθεν για για την εκπλήρωση του Μνημονίου, δηλ. για τον αφανισμό όλου του πλουτοπαραγωγικού δυναμικού της Ελλάδος και του Ελληνισμού.

Ιδού όμως ποια είναι η Αλήθεια:

Το επίσημο όνομα του «Πακέτου-Ταμείου Γιούνκερ» είναι Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο όμως ακόμα ΔΕΝ έχει συσταθεί !. Δηλ. δεν υπάρχει καταστατικό, δεν έχει οριστεί ΔΣ, δεν έχει ορισθεί καν έδρα, ούτε το νομικό του καθεστώς, δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση από τα αρμόδιο όργανα της ΕΕ, Συμβούλιο και Ευρωκοινοβούλιο για την σύστασή του !
Απλά το σχεδιάζουν για το άγνωστο μέλλον !
Και ποιο είναι το σχέδιό τους για το Ταμείο Αυτό (ένα είδος Fund)?  Το εξής:
To Μετοχικό Κεφάλαιό του – με την μορφή εγγυήσεων!- θα συνίσταται σε εγγυήσεις ύψους 16 δισεκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 5 δισεκ. ευρώ από την ΕΤΕπ (Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων).
Κι ελπίζουν, ότι με το Κεφάλαιο αυτό, θα συγκεντρωθούν συνολικά άλλα 350 δις.! από δάνεια ιδιωτικών funds κι επιχειρήσεων ! σε διάστημα των επόμενων 3 ετών !
Και μετά? Τα –φανταστικά- αυτά κεφάλαια θα διανεμηθούν –λένε- για ανάπτυξη στις διάφορες χώρες της Ευρώπης και μεταξύ αυτών? Σε ποιες χώρες και με ποια κριτήρια ? Ακόμα δεν ξέρουν (ξέρουμε) διότι ΔΕΝ υπάρχει ακόμα Καταστατικό του Ταμείου αυτού.
Κι αν τελικά χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο διανομής των –φανταστικών αυτών κεφαλαίων- το σύνηθες, δηλ. το ποσοστό συμμετοχής του ΑΕΠ κάθε χώρας στο συνολικό ΑΕΠ της ΕΕ, τότε στην Ελλάδα θα αντιστοιχεί ποσοστό 2% του ποσού αυτού και στην Γερμανία το 18%.

Τέλος κι αν ακόμα ζήσουμε  να δούμε το Ταμείο αυτό, τα κεφάλαιά του θα διατεθούν για τα μεγάλα έργα υποδομής (δρόμους, μαρίνες κλπ), κι όχι για τις μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕπ), διότι η ΕΤΕπ συμμετέχει ΜΟΝΟ σε τέτοια μεγάλα έργα υποδομής
(για τις ΜΜΕπ διατίθενται τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ και του Ειδικού Ταμείου ΜΜΕπ).

Και τώρα ερωτώ: Κι αν ακόμα μαζευτούν τα απίθανα αυτά κεφάλαια, ποιος επιχειρηματίας και fund θα δεχτεί να επενδύσει την Ελλάδα της Τρόικας?
Συμπέρασμα: Το «Πακέτο Γιούνκερ» ήταν άλλη μια απαξιωτική για τους Έλληνες απάτη του Μεγαλοαπατεώνα Γιούνκερ σε συνέργεια με τους Τσίπρα-Καμμένο, για να καταπιούν οι Έλληνες ανώδυνα το Εθνοκτόνο 3ο Μνημόνιο. Πούλησαν καθρεφτάκια και χάντρες στους Ιαθαγενείς με αντάλλαγμα την Πατρίδα μας.

Από πού λοιπόν προέρχονται λοιπόν τα 35 δις. για την Ελλάδα ? Από το μυαλό απατεώνων.  

Παρακάτω παραθέτω αυτούσια τα αντίστοιχα κείμενα από την Έκθεση της ΤτΕ που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στην Βουλή, για το θέμα αυτό:

Σελ. 37-38 της Έκθεσης της ΤτΕ που κατατέθηκε στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2015
http://www.bankofgreece.gr/BogEkdoseis/ekthdkth2014.pdf
Πρωτοβουλίες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Σχέδιο
Την 1.11.2014 ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρόεδρο τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Το πρόγραμμα της νέας Επιτροπής βασίζεται στην ενίσχυση των επενδύσεων, την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Με γνώμονα τις δέκα κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής του προέδρου Γιούνκερ, το πρόγραμμα της Επιτροπής για το 2015 εστιάζεται σε 23 πρωτοβουλίες.3 Μεταξύ αυτών, το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Σχέδιο αποτελεί μία πρωτοβουλία για την κινητοποίηση 315 δισεκ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Το Σχέδιο δρομολογείται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από τον Ιούνιο του 2015. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων θα στηρίζεται σε εγγυήσεις ύψους 16 δισεκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 5 δισεκ. ευρώ από την ΕΤΕπ. Τα κράτη-μέλη θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στο Ταμείο υπό μορφή κεφαλαίου. Εκτιμάται ότι το Ταμείο θα είναι σε θέση να επιτύχει συνολικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα 1:15 σε πραγματικές επενδύσεις, μέσω της προσέλκυσης και της συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών.Το τελικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το μείγμα δραστηριοτήτων και τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε έργου.

Οι δραστηριότητες του Ταμείου θα στηρίξουν, πρώτον, στρατηγικές επενδύσεις ευρωπαϊκής σημασίας σε ευρυζωνικά και ενεργειακά δίκτυα, μεταφορές, εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία, ανανεώσιμη ενέργεια και ενεργειακή απόδοση (εκτιμώμενο ύψος επενδύσεων 240 δισεκ. ευρώ) και, δεύτερον, την κάλυψη κινδύνων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης (εκτιμώμενο ύψος επενδύσεων 75 δισεκ. ευρώ).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Σχέδιο έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το ΑΕΠ της ΕΕ κατά 330-440 δισεκ.ευρώ και να δημιουργήσει 1-1,3 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια.
Εκτιμάται ότι με βάση τις συνολικές εγγυήσεις ύψους 21 δισεκ. ευρώ θα επιτευχθεί ένα αρχικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα 1:3,δηλαδή για κάθε ένα ευρώ εγγυήσεων οι εμπλεκόμενοι φορείς (η ΕΤΕπ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων) θα παρέχουν 3 ευρώ χρηματοδότησης με τη μορφή δανείων μειωμένης εξασφάλισης. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες επενδυτές να αναλάβουν το τμήμα της χρηματοδότησης υψηλής εξασφάλισης των επενδυτικών σχεδίων, απελευθερώνοντας επιπλέον κεφάλαια που υπολογίζονται σε 1:5 σε σχέση με τα αρχικά δάνεια. Το συνολικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα 1:15, το οποίο έχει εκτιμηθεί με βάση
την ιστορική εμπειρία από τα προγράμματα της ΕΕ και της ΕΤΕπ, θα οδηγήσει σε σύνολο χρηματοδότησης για την περίοδο 2015-2017 ύψους315 δισεκ. ευρώ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ανακοίνωση “Ένα επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη”, Βρυξέλλες, 26.11.2014).

Τέλος, για την ευόδωση των στόχων του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Σχεδίου για αύξηση των επενδύσεων στην πραγματική οικονομία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι θα πρέπει οι στόχοι του Σχεδίου να στηριχθούν από πολιτικές σε εθνικό επίπεδο. Τα κράτη-μέλη με δημοσιονομικά περιθώρια θα πρέπει να αυξήσουν τις δημόσιες επενδύσεις, ενώ αυτά με περιορισμένα
δημοσιονομικά περιθώρια θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα σε δημόσιες δαπάνες που συνδέονται με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Πολύ σημαντική είναι η άρση των εμποδίων για επενδύσεις και η βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες που ευνοούν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2014 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Σχέδιο. Ο Κανονισμός για την υλοποίηση του Σχεδίου, ο οποίος κατατέθηκε ως πρόταση στις 13 Ιανουαρίου 2015, θα συζητηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας για την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου το αργότερο τον Ιούνιο του 2015 (βλ. και υποσημείωση 8 στο κυρίως κείμενο).

Σημειώσεις: 3 Οι 10 κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής του προέδρου Γιούνκερ εστιάζονται στους παρακάτω τομείς: 1. Εργασία, ανάπτυξη και επενδύσεις, 2. Ενιαία ψηφιακή αγορά, 3. Ενέργεια και κλιματική αλλαγή, 4. Εσωτερική αγορά, 5. Οικονομική και Νομισματική Ένωση, 6.Ζώνη ελεύθερων συναλλαγών με τις ΗΠΑ, 7. Δικαιοσύνη και θεμελιώδη δικαιώματα, 8. Μετανάστευση, 9. Εξωτερική πολιτική και 10.Δημοκρατία και εκπροσώπηση (Jean-Claude Juncker, “A new start for Europe: My agenda for jobs, growth, fairness and democratic change – Political guidelines for the next European Commission, Opening Statement in the European Parliament Plenary Session”, Στρασβούργο, 15Ιουλίου 2014). Για τις 23 πρωτοβουλίες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βλ. Ανακοίνωση της Επιτροπής “Μια νέα αρχή: Το πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2015”, Παράρτημα Ι, 16.12.2014.
Κι εδώ δείτε πως παρουσιάζουν, σε στυλ Χολυγουντιανής υπερπαραγωγής του Φανταστικό αυτό «Πακέτο Γιούνκερ» !


Δημ. Αντωνίου 
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Τσίπρας πέρασε όλο το καλοκαίρι σε βίλα εφοπλιστή, από αυτούς που δεν φορολογεί

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να ήταν δραματικό για τους περισσότερους Έλληνες αλλά όχι για όλους. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ώρα που ο ίδιος διαπραγματευόταν με τους δανειστές, προκήρυσσε το δημοψήφισμα που έφερε τα capital controls και τις κλειστές τράπεζες, υπέκυπτε στις πιέσεις και τους εκβιασμούς του και υπέγραφε το Μνημόνιο που έφερε τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση της κυβέρνησής είχε, τουλάχιστον όταν του επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του, ήρεμα και δροσερά βράδια.
Και βεβαίως δεν είναι κακό να περνάς ήρεμα βράδια, οφείλεις όμως πρώτα να έχεις κάνει πράξη όλα όσα έχεις υποσχεθεί στον ελληνικό λαό περί δικαιοσύνης, περί πάταξης της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας – και μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευσθεί - η οικογένειά του Αλέξη Τσίπρα, η σύζυγός του Μπέτυ μαζί με τη μητέρα της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, είχαν εγκατασταθεί μακριά από τον καύσωνα της Κυψέλης σε παραθαλάσσια βίλα στο Σούνιο, με περιβάλλοντα χώρο 19 στρεμμάτων.
Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί από δημοσιεύματα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, τα έξοδα για τη φιλοξενία της τέως -πλέον- πρωθυπουργικής οικογένειας κάλυψε ο φίλος τους επιχειρηματίας, προέδρου της εταιρείας DHI Κώστας Γιώτης με το σκάφος του οποίου πήγαν και αρκετές βόλτες μέσα στο καλοκάιρι.
Η πραγματική όμως είδηση είναι το πρόσωπο στο οποίο ανήκει η συγκεκριμένη βίλα. Είναι ο πολύ γνωστός εφοπλιστή Θανάσης Μαρτίνος, που εκτός των άλλων είναι και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και η κόρη του Γεωργία ήταν βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής από το 2012 και υποψήφια εκ νέου στην ίδια περιφέρεια στη δεύτερη θέση της λίστας κάτω από τον Μάκη Βορίδη.
Ο κ. Μαρτίνος εκτός του ότι είναι ένας από τους βασικότερους διαχρονικούς πολέμιους κάθε προσπάθειας για φορολόγηση των εφοπλιστών έχει ένα ακόμη ανοιχτό ζήτημα. Το όνομά του, μαζί με πολλά ακόμη μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του, βρίσκεται μέσα στη λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Τσίπρας παρά το γεγονός ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο αποφεύγει να αναφερθεί σε θέματα όπως αυτό της δίκαιης φορολόγησης του εφοπλιστικού κεφαλαίου, αντιθέτως κάνει σημαία του την κάθαρση.
Την Κυριακή το βράδυ στο Κερατσίνι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι δεν πρέπει κανείς να τολμήσει «να βάλει προσκόμματα στο έργο της Δικαιοσύνης, στην προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής» προειδοποιώντας ότι όποιος προσπαθήσει να σταματήσει τους ελέγχους «θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά».
Ενδεχομένως ο ίδιος να μην θέλει να το δει, αλλά πραγματικά υπάρχει μια σοβαρή αντίφαση μεταξύ των λόγων του και των έργων του. Μεταξύ του να καλεί τη Δικαιοσύνη να ανακαλύψει τους φοροφυγάδες και της φιλοξενίας του σε βίλα εφοπλιστή το όνομα του οποίου υπάρχει στην πιο πολυσυζητημένη λίστα των τελευταίων δεκαετιών με ονόματα καταθετών στο εξωτερικό, εν πολλοίς φοροφυγάδων. Προφανώς η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά, αλλά για λόγους ηθικής ίσως θα έπρεπε να διαλέξει ένα άλλο οικοδεσπότη για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Έπεα πτερόεντα τα περί πάταξης της διαπλοκής
Ο σοφός λαός λέει πως «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει» και όπως προκύπτει εκ των αποτελεσμάτων οι εξαγγελίες -τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., όσο και των προηγουμένων μνημονιακών κυβερνήσεων- περί πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής έμειναν μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων.
Εξόχως τραγικές είναι οι αποκαλύψεις που έκανε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος ανέφερε ότι από τις 2.062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ούτε καν στις 150!
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και καταδεικνύουν με τον πιο ψυχρό τρόπο την έλλειψη πολιτικής βούλησης του πολιτικού προσωπικού να βάλει το μαχαίρι ως το κόκαλο.
Δεν είναι τυχαίο ότι για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που απασχολεί την ειδησεογραφία από το 2011, η επίσημη ελληνική πολιτεία έφτασε στο παρά πέντε των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015 για να ενδιαφερθεί να στείλει εισαγγελείς και να προσεγγίσουν τον Ερβε Φαλτσιανί και να συλλέξουν στοιχεία για τους μεγαλοοφειλέτες και όσους απέκρυψαν στο εξωτερικό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Σημείωσε μάλιστα ότι από τα 24.710 εμβάσματα της περιόδου 2009 – 2010 – 2011, δεν έχουν ελεγχθεί ούτε τα 1.500. Και πρόσθεσε ότι αν ο στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, «πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι έλεγχοι».
Όπως τόνισε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στο Mega, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κάποιες από τις υποθέσεις της λίστας να παραγραφούν γεγονός που θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο το ήδη θολό τοπίο και θα ενισχύσει το αίσθημα συνωμοσιολογίας του ελληνικού λαού ότι το τρίγωνο της διαπλοκής «πολιτικοί, τραπεζίτες και δημοσιογράφοι» ζει και βασιλεύει.
Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην συνέντευξή του, αναφερόμενος στα θέματα φορολογίας εξήγησε ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας βάζει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το τι θα γίνει. Αναφέρθηκε στην πλήρη δυνατότητα που δίνεται πλέον στις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ αλλά και στην οικονομική αστυνομία να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των τραπεζικών λογαριασμών.
Σχετικά με πληροφορίες που κάνουν λόγο για σκέψεις να μην υπάγονται στους περιορισμούς των capital controls τα χρήματα που θα αποφασίσει κάποιος να μεταφέρει σε ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό ή από το σπίτι του ο κ. Αλεξιάδης είπε πως αν και δεν είναι αρμοδιότητά του είναι κάτι που εξετάζεται.
«Το θέμα των capital controls είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργού αλλά είναι μια από τις ιδέες που σκεφτόμαστε. Πρέπει άμεσα να δώσουμε την δυνατότητα σε όσους θα επιστρέψουν χρήματα είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό στις τράπεζες να μην υπάγονται αυτά τα χρήματα στη διαδικασία στα capital controls», ανέφερε.
Ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε παράλληλα ότι όποιος πολίτης γυρίσει χρήματα στην τράπεζα από αυτά που είχε σηκώσει επειδή φοβόταν «δεν έχει κανένα πρόβλημα» ενώ το ΣΔΟΕ ολοκληρώνει μια διαδικασία που συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τις καταθέσεις.
«Αν το 2008 είχε εισόδημα 50.000 ευρώ αλλά έκανε κατάθεση 500.000 ευρώ θα κληθεί να το δικαιολογήσει αυτή τη διαφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να πάμε και δέκα χρόνια πίσω», τόνισε, θέλοντας να δείξει το πόσο αποφασισμένοι είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ψάξουν εις βάθος υποθέσεις φοροαποφυγής και αποκρυβείσας ύλης.
Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι τόσο απλό, όπως ενδεχομένως θέλει να το παρουσιάσει ο κ. Αλεξιάδης, αφού το ελληνικό κράτος γνωρίζει τα ονόματα και τις διευθύνσεις των παρανομούντων εδώ και πάρα πολλά χρόνια και οι «περίφημες» λίστες γυρίζουν από συρτάρι σε συρτάρι και από υπουργείο σε υπουργείο επί σειρά δεκαετιών…
Eμφανίζονται δε στην επικαιρότητα, κάθε φορά, λίγο πριν τις εκλογές… Τυχαίο;




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!