EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καταδίκη γιατρού για το θάνατο από αμέλεια 64χρονης νεφροπαθούς

Γιατρός καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για το θάνατο από αμέλεια 64χρονης νεφροπαθούς.

Πρόκειται για χειρουργό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος στις 8 Απριλίου 2009, ανέλαβε επέμβαση τοποθέτησης διαύλου κεντρικού καθετήρα αιμοκάθαρσης στην ασθενή, η οποία έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι η τοποθέτηση ήταν απολύτως εσφαλμένη, με αποτέλεσμα να προκληθεί τραύμα στη δεξιά ηπατική φλέβα, εξέλιξη που προκάλεσε διαφυγή αίματος και εν τέλει επήλθε αιμορραγική καταπληξία της ασθενούς. Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν να κρατηθεί ζωντανή, η άτυχη γυναίκα κατέληξε 25 μέρες αργότερα.

Απολογούμενος ο γιατρός αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι τήρησε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες τις ιατρικής επιστήμης, αλλά δεν κατάφερε να πείσει για την αθωότητά του.

Το δικαστήριο, εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, τον έκρινε ένοχο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η ίδια ποινή τού είχε επιβληθεί και πρωτοδίκως από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου, εκτός από τον συγκεκριμένο γιατρό βρέθηκε κατηγορούμενη συνάδελφός του η οποία αθωώθηκε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, η οικογένεια της θανούσας έχει προσφύγει -επίσης- στα διοικητικά δικαστήρια, αξιώνοντας χρηματική ικανοποίηση για ψυχική οδύνη.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώτες φωτογραφίες του Lada X-Ray παραγωγής

Φωτογραφικός φακός έπιασε το αυτοκίνητο παραγωγής, Lada X-Ray, χωρίς ίχνος καμουφλάζ επάνω του.

Παλιότερα, είχαμε γνωρίσει τις πρώτες προσπάθειες «επιστροφής» της Lada, παρουσιάζοντας νέα πρωτότυπα μοντέλα τόσο το 2012 όσο και το 2014. Πλέον, φτάνουμε στην τελική ευθεία, μιας κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν το νέο Lada X-Ray να είναι έτοιμο να περάσει στην παραγωγή.

Αυτό που γνωρίζουμε προς το παρόν για το Lada X-Ray είναι ότι βασίζεται στο Dacia Sandero Stepway και θα εφοδιάζεται με κινητήρες 1.6 και 1.8 με 114 και 122 ίππους αντίστοιχα. Στον στάνταρ εξοπλισμό θα είναι η εμπρός κίνηση, καθώς και το χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ προαιρετικά υπάρχει το σύστημα τετρακίνησης δανεισμένο από το Dacia Duster.









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΣΗΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει απωλέσει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας του.
Έχει γίνει προσφιλής και πρόσφορος τόπος εύρεσης εργασίας υιών, θυγατέρων, ανηψιών κλπ. πρώην βουλευτών και η πολιτική στη χώρα μας έχει αναχθεί σε κληρονομικό επάγγελμα. Οι βουλευτές, κατά μεγάλη πλειοψηφία, κληρονομούν τις έδρες τους στους απογόνους τους. Ενώ είναι παγκοσμίως γνωστό ότι για να πάρεις μία επαγγελματική θέση είναι απαραίτητο να υποβάλεις το πλήρες βιογραφικό σου και στη συνέχεια να κριθείς, στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν ισχύει αυτό. Αρκεί να έχει κάποιος ένα δυνατό όνομα, με παρελθόν στην πολιτική αρένα ή να λάβει την έγκριση του αρχηγού. Από εκεί και στο εξής όλοι οι δρόμοι ανοίγουν διάπλατα.
Μα θα μου πείτε ο λαός αποφασίζει για τους εκπροσώπους του στη Βουλή. Η αλήθεια είναι ότι αποφασίζει από την δεξαμενή που του σερβίρουν. Οι γόνοι των πολιτικών οικογενειών και τα πρόσωπα που έχουν αφομοιωθεί από τον κομματικό σωλήνα και έχουν παπαγαλίσει όρους και αρχές που σερβίζονται έτοιμες από τα γραφεία των κομμάτων, αυτοί θα είναι οι υποψήφιοι που θα επιλέξουμε, θέλουμε δεν θέλουμε. Οποιοσδήποτε άλλος, που δεν έχει εναρμονιστεί με τους όρους του συστήματος, είναι…τελειωμένος. Το σύστημα τον αποβάλλει μόνο και μόνο γιατί είναι διαφορετικός, μόνο και μόνο γιατί δεν θα μιλήσει την ξύλινη γλώσσα.
Στη συνέχεια, αυτοί οι…εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού, δεν ερωτούν ποτέ τους πολίτες που τους ψήφισαν τι τους εξουσιοδοτούν να κάνουν για το α’ ή το β σοβαρό ζήτημα. Αντιθέτως, έχει εφευρεθεί η απαράδεκτη καραμέλα της κομματικής γραμμής. Αμέσως η εκπροσώπηση του λαού πάει περίπατο και εφαρμόζουν αυτό που επιθυμεί ο μεγάλος αρχηγός της φαμίλιας-κόμματος.
Οι βουλευτές προκλητικά δεν έχουν απωλέσει κανένα από τα προνόμιά τους ενώ ο λαός στενάζει με όλο και περισσότερα μέτρα, συνεχή φορολόγηση, φτωχοποίηση, ανεργία και λουκέτα.
Συνεχίζουν να απολαμβάνουν τον προκλητικό μανδύα κάλυψης τους μέσα από τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών και δεν αποφασίζουν να τον καταργήσουν εν μια νυκτί, έστω για να εξιλεωθούν στα μάτια του ταλαιπωρημένου λαού.
Αντί να είναι εντολοδόχοι του λαού έχουν γίνει οι εντολείς του. Αντί να εκτελούν τις αποφάσεις του λαού, υφαρπάζουν την ψήφο και την εξουσία λέγοντας ψέματα και παίρνοντας αποφάσεις άρδην αντίθετες σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκαν για να εκλεγούν. Η ατιμωρησία τούς έχει αποθρασύνει και οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν ότι ο Έλληνας έχει κοντή μνήμη. Ποτέ δεν σχολιάζονται επί της ουσίας οι πολιτικές απάτες τους και η αβίαστη αλλαγή των προεκλογικών υποσχέσεών τους.
Ο λαός είναι δούλος των πολιτικών αφού δεν μπορεί ούτε να τους ελέγξει ούτε να τους ζητήσει ευθύνες.
Στις προεκλογικές εκστρατείες τους δαπανούν τεράστια ποσά με αδιαφανείς διαδικασίες, μην ενημερώνοντας τους πολίτες για την προέλευσή τους ενώ δέχονται τα πολιτικά γραφεία τους να είναι γραφεία εξυπηρέτησης κοινού συντηρώντας οθωμανικές πρακτικές ρουσφετιού. Αντί να δημιουργήσουν και να εξελίξουν την δημοκρατική κοινωνία των πολιτών, καλλιέργησαν και εγκατέστησαν το πελατειακό κράτος και αποθέωσαν το αλισβερίσι.
Για να εφαρμόσουν τα μνημόνια καταστρατήγησαν χωρίς αιδώ το Σύνταγμα και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ψήφισαν αμέτρητες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.Μόλις πρόσφατα δέχθηκαν να ψηφίσουν με ένα μόνο άρθρο αναρίθμητες αποφάσεις του τρίτου μνημονίου, χωρίς να αναλογιστούν ότι ορίζουν καθοριστικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και άλλων τόσων που θα έρθουν στον κόσμο.
Συνηθίζουν να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας και ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού και με θράσος καταδικάζουν την παρεχόμενη παιδεία από το ελληνικό κράτος… το δικό τους δημιούργημα!!
Νοσηλεύονται σε ιδιωτικά, κατά βάση, θεραπευτήρια γιατί η ελληνική δημόσια υγεία έχει τα χάλια της, έτσι όπως την κατάντησαν.
Κατακρίνουν τους δημοσίους υπαλλήλους και καταδικάζουν τον υπερβολικό αριθμό τους αλλά ξεχνούν ότι οι ίδιοι τους διόρισαν χωρίς μέτρο και χωρίς σχέδιο, μόνο και μόνο για να μαζέψουν τα πολυπόθητα ψηφαλάκια. Αυτοί οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται στα πολιτικά τους γραφεία, ως αποσπασμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή από τον Έλληνα φορολογούμενο.
Όταν γίνονται υπουργοί, διορίζουν ως συνεργάτες τους μια ντουζίνα υπαλλήλους –τα δικά τους παιδιά- που πληρώνονται από το κράτος, δηλαδή από εμάς, αντί να δουλέψουν με τους υπαλλήλους του υπουργείου τους.
Σκόπιμα φανάτισαν τον λαό και τον χώρισαν σε κόμματα και χρώματα. Δεν τους βλέπετε ότι δεν διαφέρουν καθόλου μεταξύ τους ; 
Δείχνουν προεκλογικά ότι αγωνίζονται για να επικρατήσει δήθεν το καλό έναντι του κακού, έχουν όμως ήδη αποφασίσει να συγκυβερνήσουν, άρα προς τι οι εκλογές ; Όπως φαίνεται αυτές γίνονται για τη νομή της εξουσίας με τον συμφερότερο γι’ αυτούς τρόπο.
Η διαπλοκή και η διαφθορά στην ελληνική πολιτική σκηνή έχει μεταβιβασθεί στην ελληνική κοινωνία, σε όλες τις πτυχές της, και κατατρώγει τις σάρκες της.
Το ίδιο το κράτος εμποδίζει τις επενδύσεις, οι πολιτικοί πιπιλίζουν την καραμέλα της ανάπτυξης γνωρίζοντας ότι αυτή δεν πρόκειται να έρθει ποτέ εξαιτίας του διαφθαρμένου τρόπου που ασκούν την εξουσία, οι νέοι και τα ελληνικά κεφάλαια φεύγουν για το εξωτερικό.
Δεν σας κάνει εντύπωση ότι αυτοί συνεχίζουν να παραμένουν στη χώρα παρά την φτωχοποίηση και τη διάλυσή της;
Πιστεύετε ότι θα παρέμεναν εάν έχαναν έστω και το 50% των προνομίων τους;
Δυστυχώς, ό,τι κι αν ψηφίσουμε στις εκλογές, θα κυβερνήσει η μειοψηφία, οι πολιτικοί ολιγάρχες που έχουν εξασφαλίσει τα του οίκου τους και πρόθυμα θα υπακούσουν στις διαταγές των εντολοδόχων τους ενώ η αποχή του λαού από τα πολιτικά δρώμενα θα αντικατοπτρίζει πια την πλήρη απόρριψη της πολιτικής πράξης και την ολοκληρωτική ομηρεία και απόγνωση των πολιτών.
ΜΑΡΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την δίωξη του Γεωργίου και για Κακούργημα ζητά ο Αρειος Πάγος …

Υπάρχου ακόμη καθαροί Δικαστές που λειτουργούν υπέρ των πολιτών υπέρ της πατρίδας….!!!!
Τιμή στούς δικαστές εκείνους που έχουν Πατρίδα τους την Ελλάδα.
Τον περασμένο Ιούλιο, ο Ανδρέας Γεωργίου παραπέμφθηκε με βούλευμα να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο υπ’ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ζητώντας να παραπεμφθεί και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Το αδίκημα αυτό, για το οποίο παραπέμφθηκε ο κ. Γεωργίου, συνίσταται στο ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική του θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επί 21χρόνια και στην παράνομη διατήρησή της, παράλληλα μ” αυτή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι το οποίο παραβιάζει νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την υποχρεωτική πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ.
Με το ίδιο βούλευμα ο κ. Γεωργίου, καθώς και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, οι Κωνσταντίνος Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη, δεν παραπέμφθηκαν για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009.

2015091420374878

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη πήρε δουλειά 3,9 εκατ. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μόλις την περασμένη Πέμπτη ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριζε από την ΕΡΤ πως «ως έχων τεχνική εταιρεία και δουλεύοντας καθημερινά, ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα», προσθέτοντας εμφατικά ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός «έκλεισε την εταιρεία του». Ωστόσο, όπως φαίνεται, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Σύμφωνα με το protothema.gr, η τεχνική εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη λειτουργεί κανονικά και μάλιστα ο ίδιος συνεχίζει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.
Για την ακρίβεια, στις 20 Μαΐου κι ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ της οποίας είναι ακόμα μέτοχος με ποσοστό άνω του 50% (σύμφωνα με την τελευταία καταγεγραμμένη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2014) υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3,9 εκατ. ευρώ. Μια σύμβαση διόλου ευκαταφρόνητη αν αναλογιστούμε πως την ίδια περίοδο ο Δημόσιος τομέας ζούσε ένα πρωτόγνωρο vertico λόγω της «αξιοπρεπούς» διαπραγμάτευσης Τσίπρα, με την τοπική αυτοδιοίκηση να έχει στραγγίσει εξαιτίας της απαίτησης να διατεθούν όλοι οι πόροι προς την κεντρική κυβέρνηση. Κι ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις κυριολεκτικά ανέβαιναν την ανηφόρα, ενώ εκατοντάδες κρατικοί διαγωνισμοί πάγωναν, η περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρούσε σαν να μην τρέχει τίποτα τα συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου. Πρόκειται για έργο που μάλιστα δέχθηκε βροχή ενστάσεων καθώς καταγγέλθηκε πως η εταιρεία την οποία ο κ. Φλαμπουράρης ίδρυσε και στης οποίας το δ.σ. εμφανίζεται να είναι από το 2002 δεν είχε φορολογική ενημερότητα.
Η εργολαβική σύμβαση 
Σύμφωνα με την εργολαβική σύμβαση που φέρνουμε σήμερα στο φως, στις 20 Μαΐου στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο 48χρονος εκπρόσωπος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ Γιάννης Κοτταρίδης συνυπέγραψαν τη συμφωνία για την ανάληψη εκ μέρους της κατασκευαστικής εταιρείας των συμπληρωματικών έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013.
Μάλιστα η ΔΙΑΤΜΗΣΗ είχε ανακηρυχθεί μειοδότρια εταιρεία στις 21 Νοεμβρίου 2014 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε έναν διαγωνισμό που διενεργήθηκε την 23 Σεπτεμβρίου 2014. Η εταιρεία έδωσε έκπτωση 38,05% με δεύτερη την εταιρεία ΤΕΜΕΡ ΑΕ που έδωσε έκπτωση 36,62% και τρίτη την ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ με 35,76%. Παρά το γεγονός όμως πως οι ημερομηνίες ανακήρυξης της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ως μειοδότριας είναι προ της έναρξης της υπουργικής θητείας Φλαμπουράρη και της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός λίγο αργότερα και με κυβέρνηση πλέον της Αριστεράς, στις 20/5/2015,  κάτω από ακραίες συνθήκες για τη χώρα, με όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης να βρίσκονται υπό πρωτοφανή πίεση κι ενώ ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης πλέον είχε αναλάβει θέση κυβερνητικής ευθύνης, η περιφέρεια Πελοποννήσου έσπευσε να προωθήσει κι όχι να παγώσει ή αναβάλει αυτό το έργο προχωρώντας στο πλέον δεσμευτικό στάδιο. Την τελική υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, πολλά είναι τα δημόσια τέτοιου είδους έργα που υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες έχουν βαλτώσει και τα οποία χρονίζουν με διαδικασίες που συχνά ξεπερνούν το ένα ή και τα δυο με τρία έτη.
Η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ όμως, 4 μόλις μήνες μετά την υπουργοποίηση του κ. Φλαμπουράρη υπογράφει τη σύμβαση και της ανοίγονται δρόμοι εκτέλεσης και πληρωμής αποδεικνύοντας πως ποτέ η κατασκευαστική δεν έκλεισε όπως ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα ανέφερε στην ΕΡΤ και παραμένοντας ως κατασκευαστική επιχείρηση ιδιαίτερα ενεργή στο παιχνίδι. Μάλιστα όπως γνωρίζουμε, ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό άνω του 50% της εταιρείας με έτερους μετόχους τους κ.κ. Γιάννη Κοτταρίδη και Μιχάλη Μοσχοβούδη. Η σύνθεση αυτή δεν άλλαξε ούτε στη γενική συνέλευση της 24 Δεκέμβρη 2013 ούτε στην τελευταία της 30ης Ιουνίου 2014, άρα συμπεραίνεται πως ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να παραμένει μέτοχος μιας εταιρείας που λάμβανε στον καιρό που ο ίδιος ήταν υπουργός κρατικά έργα.

 


Η εργολαβική σύμβαση (πάνω) της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχει ημερομηνία 20 Μαΐου 2015 και αφορά ποσό 3,9 εκατ ευρώ, την εποχή που που ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υπουργός Επικρατείας με έδρα το Μαξίμου, δίπλα στο γραφείο του πρωθυπουργού. Πρόκειται για έργο «εξπρές» που ολοκληρώθηκε σε 4 μόλις μήνες και θα πληρωθεί τμηματικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το όνομα του κ. Φλαμπουράρη παρουσιάζεται και σε ισολογισμό της εταιρείας (κατω).

symbasi3
Με ΦΕΚ της 30ης Ιουλίου 2010 ο κ. Φλαμπουράρης παρουσιάζεται ως αντιπρόεδρος ΔΣ της ΔΙΑΤΜΗΣΗ έχων δικαίωμα υπογραφής. Η θητεία είναι πενταετής και δεν έχει υπάρξει αλλαγή μέχρι σήμερα κι ας λέει ο ίδιος οτι παραιτήθηκε
Ένα έργο «εξπρές» που πληρώνεται σε μόλις τέσσερις μήνες! 
Σύμφωνα με το protothema.gr σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό και τις διαδικασίες του, η ανταγωνιστική εταιρεία ΤΕΜΕΡ ΑΕ κατηγόρησε την Επιτροπή Διαγωνισμού της περιφέρειας Πελοποννήσου πως δεν έλαβε υπόψιν ότι η μειοδότρια ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΕ δεν είχε την απαιτούμενη βεβαίωση περί ενημερότητας πτυχίου ΜΕΕΠ – ασφαλιστική ενημερότητα ενώ το ίδιο συνέβη και με την κοινοπραξία της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ – Ιωνάς Τεχνική ΑΕ. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε πως σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς ανάλογες ενστάσεις είναι φυσιολογικές, όμως το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας χρήζει διερεύνησης. Ιδιαίτερα όταν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσια έργα εξαιτίας αυτού του ακανθώδους γεγονότος. Πως η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ λοιπόν πήρε την αναγκαία ασφαλιστική ενημερότητα και πότε; Ποιο ήταν το πρόβλημα που της την στερούσε; Σήμερα έχει αυτήν την ενημερότητα;
Για την ιστορία να τονίσουμε πως το έργο αυτό που ανέλαβε η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έχει συνολικό budget 3.900.000 ευρώ εκ των οποίων 2.416.052 ευρώ αφορούν εργασίες, 247.023 απρόβλεπτες δαπάνες, 70.426 ευρώ δαπάνες αναθεώρησης, και ΦΠΑ 451.782 ευρώ. Το σημαντικό επίσης είναι πως παρά την κρίση και τον γενικότερο χαμό,  όπως ξεκαθαρίζεται από τη σύμβαση, η πληρωμή των εργασιών θα γίνεται τμηματικά και ανάλογα με τις μεταβιβαζόμενες πιστώσεις» με τελική προθεσμία του έργου να είναι η 30η Σεπτεμβρίου.
Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι πολλά: Το πρώτο ερώτημα απορρέει από την τελευταία διαπίστωση. Έχει λοιπόν η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ εισπράξει και πόσα χρήματα από ένα έργο που χαρακτηρίζεται ως «εξπρές» τόσο ως προς την απόφαση υπογραφής του από την περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και για την τελική πληρωμή του, μόλις 4 μήνες μετά την συμφωνία; Για ποιο λόγο το έργο σπεύδει να ολοκληρωθεί τόσο σύντομα, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία πολιτικών ανατροπών;  Για ποιους λόγους ο κ. Φλαμπουράρης λέει πως «έκλεισε» την εταιρεία του όταν αυτή βρίσκεται σήμερα να έχει πάρει κρατικά έργα και μάλιστα όταν αυτός ήταν υπουργός.
Ένα άλλο ηθικό αλλά και νομικό όπως εξελίσσεται ζήτημα είναι το ότι ο πολιτικός συνοδοιπόρος του κ. Τσίπρα έχει ακόμα και σήμερα μετοχική σχέση μαζί με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο διττός αυτός ρόλος υπουργού- επιχειρηματία προκαλεί απορίες. Θα υποστηρίξει βέβαια ο κ. Φλαμπουράρης πως έχει καταθέσει  το πτυχίο του κι έτσι δεν μπορεί να ασκήσει εκτελεστικά καθήκοντα στην εταιρεία. Παρά ταύτα, παραμένει ως μέτοχος ο ίδιος έχοντας σαφές συμφέρον. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμα και μεγάλοι επιχειρηματίες στο χώρο των κατασκευών κατά των οποίων ο κ. Τσίπρας έχει επικεντρώσει τη ρητορική του όπως ο Γιώργος Μπόμπολας, έχουν παραδώσει τα πτυχία τους μετά την υπόθεση του βασικού μετόχου. Άρα εδώ ο κ. Φλαμπουράρης είναι σαφώς εκτεθειμένος. Ένα επίσης ερώτημα είναι φυσικά και το κατά πόσο είναι σωστό (ηθικά αλλά και νομικά) ένα έργο δημόσιου χαρακτήρα επί της ουσίας να «καθαρίζεται» όταν αυτός είχε ρόλο στην κυβέρνηση. Και γράφουμε να «καθαρίζεται» καθώς μπορεί ο διαγωνισμός να είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του Νοεμβρίου του 2014 όμως όπως καλά γνωρίζει η κατασκευαστική αγορά, πλήθος ανάλογων δημόσιων έργων έχουν παγώσει λόγω της κρίσης και της σκληρής διαπραγμάτευσης και μετά τα capital controls.
 Οι σχέσεις Τατούλη – Φλαμπουράρη και η βοήθεια με την υποψηφιότητα Βουδούρη
Οπως αναφέρει το protothema.gr όλοι γνώριζαν πως η διαφαινόμενη ξεκάθαρη επικράτηση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν φυσιολογικό να οδηγούσε σε υπόγειες συμμαχίες με πολιτικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης κάτω από τη δεδομένη άρνηση του κ. Τσίπρα υπερψήφισης προέδρου της Δημοκρατίας τον Δεκέμβρη και την τελική προσφυγή σε εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Ας μην ξεχνάμε πως μπορεί η κόρη του κ. Εύη Τατούλη να είναι πολιτεύεται με το κόμμα της ΝΔ, όμως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ουκ ολίγες φορές είχε σταθεί ως αντάρτης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθώντας προσωπική διαδρομή και χαράσσοντας τις δικές του σχέσεις ακόμα και με άλλα κόμματα. Γνωστό επίσης είναι πως στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει μια μάλλον αδύναμη υποψηφιότητα απέναντι στον κ. Τατούλη, αυτή του Οδυσσέα Βουδούρη από το ΠΑΣΟΚ και μετά τη ΔΗΜΑΡ που προκάλεσε εντάσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος αποχωρήσεων με αποτέλεσμα πολιτικά να  «καεί».  Κάπως έτσι ο κ. Τατούλης είχε λάβει 56,77% έναντι μόλις 15,82% του δεύτερου και προφανώς καταϊδρωμένου κ. Βουδούρη.  Εκτός των άλλων όμως για τη ΔΙΑΤΜΗΣΗ η Πελοπόννησος υπήρξε ένας προνομιακός χώρος καθώς στα χρόνια που ο κ. Τατούλης είναι περιφερειάρχης – μετά το 2010 – η εταιρεία έχει πάρει ουκ ολίγα έργα στην γενέτειρες του τοπικού πολιτικού την Τρίπολη (αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Τριπόλεως), στην Καλαμάτα (έργα ύδρευσης κι αποχέτευσης) κ.ά.
Ποια είναι η ΔΙΑΤΜΗΣΗ 
Η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ εμφανίζεται το 2002 να έχει ως μέλη της τους κ.κ. Γιάννη Κοτταρίδη (μόλις 35 ετών τότε και προφανώς άπειρο στα θέματα της αγοράς) και τον πολύ έμπειρο κατασκευαστή Αλέκο Φλαμπουράρη που τότε ήταν 64 ετών και έψαχνε διάδοχο ώστε να περάσει σε αυτό που πάντα τον ενδιέφερε. Την ενεργότερη πολιτική. Ο πρώτος αναλαμβάνει σύντομα ρόλο προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου με περίπου το 35% των μετοχών της, με τον μετέπειτα υπουργό να περνάει στη θέση του αντιπροέδρου και μέλους του δ.σ αν και ο ίδιος ήταν ο «πατέρας» της κατασκευαστικής όντας ενεργός από τη δεκαετία του ’70 και πλειοψηφών μέτοχος με κάτι παραπάνω από 50%. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως βάσει των όσων σήμερα παρουσιάζουμε, μέχρι και την ανακοίνωση με ΦΕΚ του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στις 30 Ιουλίου 2010 (από τότε δεν υπήρξε άλλη μετατροπή της σύνθεσης) ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί κι έχει καθήκοντα αντιπροέδρου, με πενταετή διάρκεια (άρα μέχρι και την ανάληψη του έργου στις 20 Μαίου του 2015 ήταν σε ισχύ) και δικαίωμα υπογραφής στην εταιρεία. Μάλιστα μια απλή επίσκεψη στο γνωστό site www.spitogatos.grακόμα και σήμερα κάτω από τον διακριτικό τίτλο της εταιρείας ΔΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έχει το ονοματεπώνυμο του Αλέκου Φλαμπουράρη και το κινητό του τηλέφωνο.
Γνωστό είναι στην κατασκευαστική αγορά πως ο νυν μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ Γιάννης Κοτταρίδης είναι ο επαγγελματικός «ψυχογιός» του πάντα large σε εκτός οικογένειας ανθρώπινες σχέσεις Αλέκου Φλαμπουράρη, παρά την ενασχόληση του παλιότερα με την ΟΝΝΕΔ κι όχι με την αριστερά. Ας μην ξεχνάμε πως πολιτικός του «γιος» είναι ο τέως πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας. Η ΔΙΑΤΜΗΣΗ στο παρελθόν μάλιστα ουκ ολίγες φορές έχει κατηγορηθεί μέχρι και για στημένους διαγωνισμούς, αν και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοιου είδους καταγγελίες που ενδημούν στον κλάδο. Ήταν το 2010 για παράδειγμα όταν η εταιρεία καταγγέλθηκε για μεγάλες εκπτώσεις (69%!) που έδωσε σε διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για εργασίες επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στην Αθήνα, σε ένα πρότζεκτ συνολικού ύψους 3,35 εκατ. ευρώ. Το 2013 επίσης η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ καταγγέλθηκε για τεχνικά ελαττώματα που εντοπίστηκαν στο έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της Καλαμάτας προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ.
iefimerida.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ψηφοφόροι γλεντάνε τις εκλογές και οι δανειστές μάς "παίρνουν" τα μέτρα

Μαρία Τσολακίδη

Το να ασχοληθεί κάποιος με την τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων είναι πραγματικό χάσιμο χρόνου. Ακόμα και ο πιο αδαής με την πολιτική έχει καταλάβει ότι τουλάχιστον οι προσκείμενες στο Μνημόνιο παρατάξεις έχουν παραδώσει τα πάντα στους ηγέτες-δανειστές και ο ρόλος τους είναι απολύτως διακοσμητικός.

Ο ελληνικός λαός καλό θα ήταν αυτές τις ημέρες να έχει τα μάτια του στραμμένα στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που τάχιστα έχει βάλει μπροστά την τήρηση των προσυμφωνημένων.

Οι δανειστές έχουν δικό τους το 80% της Βουλής

Έχοντας σίγουρο το 80% του ελληνικού κοινοβουλίου οι δανειστές δεν δίνουν καμία απολύτως σημασία τόσο για τις εκλογές στην Ελλάδα όσο και για το ποιος θα είναι ο αρχηγός της ομάδας παράδοσης της χώρας με το όνομα κυβέρνηση. Ο επικεφαλής του ESM, κ. Ρένκλινγκ ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνά αλλά το πολιτικό σώμα που θα αποτελεί την κυβέρνηση να είναι καλοί υπάλληλοι στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Άλλωστε ο ESM μετά την συμφωνία Τσίπρα, την οποία στήριξαν οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Ποταμιού, έχει στα χέρια του το 45% του ελληνικού δημοσίου χρέους, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στην Σλοβενία ο κ. Ρέγκλινγκ.
Οι δανειστές μέσω του ESM έχουν ξεκαθαρίσει ότι διαγραφή μέρους του χρέους δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Το μόνο που θα κάνουν από την στιγμή που έχουν το 45% στα χέρια τους είναι να επιμηκύνουν την περίοδο εξόφλησης για τόσο χρονικό διάστημα όσο θα τους αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη και μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυριαρχία τους επί του ελληνικού εδάφους. Ως μία Μαφία έχουν πάρει τις ακάλυπτες επιταγές στα χέρια τους και έτσι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην Ελλάδα από την στιγμή που το δάνειο είναι συνδεδεμένο πέρα από τα φορολογικά χαράτσια και με την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Προειδοποιητικά πυρά από τους "εταίρους"

Κρίσιμη ήταν και η ομιλία του προέδρου της Κομισιόν, Γιούνκερ, στο Ευρωκοινοβούλιο. Μέσα στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε ο κ. Γιούνκερ έστειλε μήνυμα προς τους βουλευτές και όχι προς τους Έλληνες ψηφοφόρους. Αν το πρόγραμμα δεν τηρηθεί τότε η Ε.Ε θα αλλάξει το "καλό" της πρόσωπο που είχε μέχρι σήμερα και θα λάβει άλλου είδους μέτρα για την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό το μήνυμα που έστειλε η Ε.Ε πριν τρεις ημέρες είναι ότι θέλουν κυβέρνηση με συμμετοχή περισσότερο των δύο κομμάτων έτσι ώστε να έχουν καλυμμένο το 80% των ψήφων για όποιο έκτακτο μέτρο πρέπει να περάσει με εντολή των δανειστών. Το 80% δεν αφορά μόνο στους βουλευτές αλλά και στο 80% του εκλογικού σώματος. Συμμέτοχοι λοιπόν, και οι Έλληνες ψηφοφόροι.
Έκτακτα μέτρα είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν και όπως είπε ο κ. Ρέγκλινγκ το Μνημόνιο δεν είναι μία σταθερή συμφωνία αλλά μέσω διαπραγματεύσεων αλλάζει ανά πάσα στιγμή. Γιατί άραγε ο κ. Γιούνκερ απείλησε ότι η Ε.Ε θα αλλάξει το αλληλέγγυο πρόσωπό της την στιγμή που και ο επικεφαλής του ESM μιλούσε για Μνημόνιο που αλλάζει ανάλογα των συγκυριών; Για τον πολύ απλό λόγο διότι αυτά τα οποία απαιτούν οι δανειστές με το Μνημόνιο 3, όσον αφορά τα έσοδα του Κράτους μέσω φόρων, δεν βγαίνουν.
Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο όρος να εισπραχθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 12,5 δις ευρώ από το ΦΠΑ και το φόρο αλληλεγγύης την στιγμή που η αγορά είναι παγωμένη και τα capital controls ολοκληρώνουν με την παράτασή τους την καταστροφή της αγοραστικής κίνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των οικονομικών επιτρόπων της Ε.Ε, η Ελλάδα έχασε από το 2009 μέχρι το 2013 πάνω από 35 δις ευρώ από τα έσοδα της μόνο λόγω του ΦΠΑ. Βέβαια, οι λογιστές της Ε.Ε καταφέρονται εναντίον των Ελλήνων ως φοροφυγάδων που δεν πλήρωναν τον ΦΠΑ εκείνο το διάστημα ξεχνώντας ότι το ίδιο διάστημα 400,000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Από πού λοιπόν θα εισέπρατταν αν η αγορά ήταν νεκρή;
Μόνο με το μαγικό ραβδί των δανειστών το ελληνικό κράτος θα μπορέσει να εισπράξει 12,5 δις μέσα σε 5 μήνες, δηλαδή το 1/3 της χασούρας 4 ετών. Για το λόγο αυτό η αλλαγή των προαπαιτούμενων είναι σίγουρη διότι τουλάχιστον αυτά τα 12,5 δις θα πρέπει οι δανειστές να τα πάρουν στα χέρια τους και δεν τους ενδιαφέρει από πού.

Σε πέντε μήνες... ξοφλάμε

Ο ΦΠΑ είναι μόνο ένα παράδειγμα διότι μπορεί ο υπουργός Αλεξιάδης να έχει πάρει στα ζεστά ότι θα εισπράξει από τον ΕΝΦΙΑ 2,6 δις μέσα σε 5 μήνες αλλά δεν ρώτησε και τους Έλληνες αν έχουν να τα δώσουν. Όσο ρευστή είναι η είσπραξη του ΦΠΑ άλλο τόσο και ο φόρος ακινήτων. Αν ανοίξουμε και το μεγάλο θέμα των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που οι όροι του Μνημονίου τα θεωρούν ως σίγουρες προς είσπραξη, οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν σε λιγότερο από μισό χρόνο το μισό ελληνικό προϋπολογισμό, πράγμα αδύνατον.

Για το λόγο αυτό ο κ. Γιούνκερ, όπως και ο κ. Ρέγκλινγκ επικεντρώνονται στο τι νέο θα απαιτήσουν από την Ελλάδα από την 21 Σεπτεμβρίου και όχι για το ποιος υπάλληλος-πρωθυπουργός θα κάνει την δουλειά τους. Καθόλου τυχαίο ότι ο επικεφαλής του ESM δεν ξέχασε να υπενθυμίσει ότι η πραγματική επιβάρυνση των Ελλήνων ετησίως στην αποπλήρωμή του χρέους είναι πολύ χαμηλή(!!!), τονίζοντας την ανατριχιαστική πραγματικότητα ότι η επιβάρυνση είναι "πολύ χαμηλότερη από την επιβάρυνση που προκύπτει από το δείκτη χρέους/ΑΕΠ, ο οποίος αγγίζει το 200%». 
Εφόσον σχεδόν το μισό χρέος το έχει στα χέρια του ο ESM καταλαβαίνει και ο πιο άσχετος με τα οικονομικά, ότι για να σιγουρέψει το μαφιόζικο δάνειο που επέβαλλαν οι ξένοι αλλά και πολιτικοί αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων με την τελευταία συμφωνία που υπέγραψαν, από τα τέλη Φεβρουαρίου και μετά η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα τραγωδία από την οποία σίγουρα αυτή την φορά δεν θα βγει ζωντανή. 

Ακόμα και στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα μείνει ή θα βγει από ευρώ την απάντηση την έχουν καλά κρυμμένη οι δανειστές αφήνοντας τον κ. Ρέγκλινγκ και τον κ. Γιούνκερ την ίδια ημέρα να επαναφέρουν την απειλή ενός Grexit. Αν και με τα 90 δις επιπλέον χρέος που επέβαλλε στην χώρα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου (με υπουργό τον κ. Λαφαζάνη), με την σύμφωνη γνώμη των Μεϊμαράκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη δεν εξαφανίστηκε ο φόβος της εξόδου από το ευρώ, τότε αυτό που μαγειρεύουν πίσω από την πλάτη των Ελλήνων όλοι οι φιλοευρωπαίοι Έλληνες πολιτικοί είναι προμελετημένη εσχάτη προδοσία με την συμμετοχή των ψηφοφόρων τους. 


Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

68 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ενώ η Ελλάδα περνά μια εξοντωτική οικονομική κρίση, η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη, δουλειά δεν υπάρχει, επιχειρήσεις κλείνουν και πολλοί Έλληνες αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν εργασία, οι Βούλγαροι φαίνεται πως και εργασίες έχουν στην Ελλάδα και χρήματα κερδίζουν και ενισχύουν την βουλγαρική οικονομία με τα χρήματα που στέλνουν κάθε χρόνο στην χώρα τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας Novinite, τους τελευταίους μήνες στάλθηκαν από την Ελλάδα στην Βουλγαρία 68 εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη των Βουλγάρων εργαζομένων που εργάζονται στην χώρα μας.

Η βουλγαρική οικονομία ουσιαστικά στηρίζεται στα χρήματα που εισρέουν στην Βουλγαρία από εργαζομένους Βουλγάρους στην Ελλάδα και στις χώρες, Τουρκία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία.

Είναι γνωστό πως η οικονομία των γειτονικών μας χωρών αναπτύχτηκε από τους Αλβανούς, Βούλγαρους και άλλους που ήρθαν στην Ελλάδα, δούλεψαν, έκαναν οικονομίες που τις στέλνουν ακόμα και σήμερα παρά την μεγάλη οικονομική κρίση της Ελλάδας στις χώρες τους.

Το θέμα όμως παίρνει διαστάσεις γιατί παρά τους περιορισμούς υποτίθεται της εξαγωγής χρήματος στο εξωτερικό, οι διάφοροι Βαλκάνιοι που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα συνεχίζουν να στέλνουν χρήματα στις χώρες τους, την ίδια ώρα που η Ελλάδα βουλιάζει στην μνημονιακή της καταστροφή.



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Solace (2015)

Θρίλερ/μυστηρίου-έγκλημα Anthony Hopkins, Abbie Cornish, Jeffrey Dean Morgan Σκην.: Afonso Poyart >> 7 <<


Στο Solace ένας ντετέκτιβ του FBI καταδιώκει έναν αλάνθαστο κατά συρροή δολοφόνο και ζητάει τη βοήθεια ενός παλιού φίλου του, που έχει το χάρισμα να βλέπει στιγμές από το μέλλον ή το παρελθόν των ανθρώπων.

Η ταινία μοιάζει με διάφορα έργα, όπως το Dead Zone του 1983, το Next με τον Νίκολας Κέιτζ, το Seven και το Hearts in Atlantis. Ωστόσο, είναι πρωτότυπη γιατί έχει ασυνήθιστο κακό και θέτει ερωτήματα για τη μοίρα και το αν είναι σωστή η ευθανασία. Η νυχτερινή δράση, τα ζωηρά πράσινα και κόκκινα χρώματα, η αινιγματική εστίαση σε πρόσωπα και αντικείμενα, η ξαφνική μεταβολή πλάνων με απορρόφησαν στο σκοτεινό κόσμο του έργου. Η μουσική αλλάζει απρόσμενα και συμβάλλει στη δυσοίωνη ατμόσφαιρα.

Ο Άντονυ Χόπκινς υποδύεται καλά το γέρο που αναγκάζεται να αφήσει την απομόνωσή του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του φίλου του. Η έρευνα βασίζεται στο χάρισμά του, ωστόσο διστάζει να μοιραστεί όσα βλέπει γιατί δεν είναι σίγουρος για τη σημασία τους· ξέρει πάντως ότι κινδυνεύουν. Ο Jeffrey Dean Morgan είναι πειστικός στο ρόλο του έμπειρου πράκτορα που είναι βέβαιος ότι ο Τζον θα τους βγάλει από το αδιέξοδο. Η Abbie Cornish παίζει τη συνάδελφό του και έχει την αντίθετη άποψη. Με τις ερμηνείες τους δίνουν την αίσθηση ότι οι τρεις χαρακτήρες έχουν περάσει άσχημες καταστάσεις, δίνοντας βάθος στο έργο. Ο Κόλιν Φάρελ εμφανίζεται λίγο αλλά βοηθάει να γίνει ο χαρακτήρας του πιο διφορούμενος.

Στα αρνητικά του Solace θα έβαζα μια-δυο ακραίες, αχρείαστες σκηνές και ότι ο Χόπκινς μερικές φορές μιλάει σα να είναι αποστασιοποιημένος από τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται. Επίσης, κάποιες επιλογές στην πλοκή είναι λίγο προβληματικές (1).

Το Solace είναι μία από τις ταινίες που εύκολα προσπερνάς για χάρη πιο διαφημισμένων παραγωγών.
Η ξεχωριστή παρουσίαση και η σύνδεση της δράσης με ηθικά/υπαρξιακά θέματα το κάνουν ενδιαφέρον. Δεν έχει καταδιώξεις ή περίπλοκες αστυνομικές έρευνες, ωστόσο αξίζει το χρόνο σας.


         

Captain America

Spoiler alert!!

(1) Εννοώ τον πρόωρο θάνατο του Τζο, την ξαφνική ανακάλυψη ενός δεύτερου δολοφόνου και το γεγονός ότι όλες οι ενέργειες των χαρακτήρων έχουν προβλεφθεί και, εν μέρει, προκληθεί από τον κακό.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο δηλώνει ότι θα κλείσει τα σύνορά του στους πρόσφυγες

Ερωτώμενος από τη βελγική τηλεόραση VRT ο γραμματέας του βελγικού κράτους για το Άσυλο και την Μετανάστευση Théo Francken δήλωσε ότι το κλείσιμο των συνόρων από τη Γερμανία δεν αφήνει άλλη επιλογή στο Βέλγιο παρά να κάνει το ίδιο.

Έναντι του αριθμού των προσφύγων που παρουσιάστηκαν στο έδαφός της τις τελευταίες εβδομάδες η Γερμανία τελικά επέλεξε να κλείσει τα σύνορά της με την Αυστρία.

«Αν αυτό σημαίνει ότι όλος ο κόσμος θα’ έρχεται ξαφνικά στο Βέλγιο δεν βλέπω άλλη επιλογή παρά να κλείσουμε κι εμείς τα σύνορά μας» δήλωσε σήμερα το πρωί ο βέλγος πολιτικός.Η Αυστρία επίσης έχει διατυπώσει την θέση για κλείσιμο συνόρων ενώ η Τσεχία ενδυνάμωσε τους ελέγχους.

« Αν Αυστρία, Γερμανία και Τσεχία κλείσουν τα σύνορά τους τότε τα άτομα θα αναζητήσουν μια χώρα προς την οποία αυτά θα μπορούσαν να πάνε. Αυτό θα είναι   de facto το τέλος της Schengen », εκτιμά ο Γραμματέας του κράτους.

Αυτές οι δηλώσεις θα εξετάζονταν επίσης σήμερα Δευτέρα στο έκτακτο Συμβούλιο των 28 υπουργών εσωτερικών της ΕΕ με θέμα τον καθορισμό ποσόστωσης διανομής των αιτούντων άσυλο.tv5monde  14.9.15

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΥΠΟΙΚ: Ποιοι φορείς δεν δίνουν "λογαριασμό"

Της Δήμητρας Καδδά
Το ΤΑΙΠΕΔ, η Ελληνικό ΑΕ, οι εταιρείες  ΕΛΒΟ και ΕΑΒ, μαζί με δεκάδες άλλους φορείς του "ευρύτερου" δημοσίου που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν έστειλαν τον Ιούλιο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  στοιχεία για τις δοσοληψίες τους.
Αλλά και το ΤΧΣ, ο ΟΔΔΗΧ, η ΚΤΠ ΑΕ, ο ΟΣΕ το ETEAN και πολλοί άλλοι φορείς έστειλαν ελλιπή αναφορά και "θεωρητικά" δεν δικαιούνται αυτόν τον μήνα επιχορήγηση από το κράτος.
Τα τελευταία επίσημα μηνιαία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι είναι ακόμη υπαρκτό το  πρόβλημα  συμμόρφωσης με τον Νόμο του 2011. Και τούτο παρά την κρίση και την άτυπη στάση πληρωμών του κράτους προς ιδιώτες, τα 10,5 δισ. ευρώ "δανεικά" μέσω repos, τον πακτωλό νέων φοροεισπρακτικών μέτρων των προηγούμενων μηνών που συνόδευσαν την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.
Η απόφαση του ΥΠΟΙΚ 2/22717/ 0094/09-03-2011 (ΦΕΚ 474/τ.Β΄/2011) ορίζει ότι όλα τα νομικά πρόσωπα που προσδιορίζονται στο σχετικό Μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ ως φορείς που επιχορηγούνται έστω σε έναν βαθμό από το κράτος, οφείλουν να κοινοποιούν συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία στο υπουργείο και αυτά να αναρτώνται στο διαδίκτυο.
Τα στοιχεία Ιουλίου αποτελούν δικαιολογητικό για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης που ισχύει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Τούτο, εφόσον έχουν συμπληρωθεί δύο πακέτα οικονομικών δεδομένων: στοιχεία μηνιαίου δελτίου και απαιτούμενα στοιχεία μητρώου δεσμεύσεων  για τον συγκεκριμένο μήνα.
Η αναφορά του Ιουλίου από το ΥΠΟΙΚ έδειξε δεκάδες μεγάλους και μικρούς φορείς να μην έχουν δώσει (σ.σ. εγκαίρως για να ενταχθούν στη λίστα της 3ης Σεπτεμβρίου) καθόλου λογαριασμό και πολλούς άλλους να έχουν εκπληρώσει μόνο την μία από τις δύο υποχρεώσεις...
Εκκρεμεί και ο προϋπολογισμός
Αλλά και το ίδιο το ΥΠΟΙΚ βρίσκεται σε… καθυστέρηση. Κανονικά θα έπρεπε στις 10 Σεπτεμβρίου να ανακοινωθούν τα πρώτα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τον Αύγουστο. Όσο για τα στοιχεία Ιουλίου έδειξαν υστέρηση καθαρών εσόδων κατά  4,09 δισ. ευρώ ή κατά 14,2 % έναντι του  στόχου.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σφράγισε τα σύνορα η Γερμανία

Νέα δεδομένα στο μεταναστευτικό ζητήμα που έχει αναδειχθεί στο υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα για όλη την Ευρώπη δημιουργεί η απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν στα σύνορά της με την Αυστρία προκειμένου να ελεγξει τον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων που εισέρχεται στο έδαφός της.

Το μέτρο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις βραδυνές ώρες της Κυριακής με Γερμανούς αστυνομικούς να σταματούν λεωφορεία και αυτοκίνητα προκειμένου να εντοπίσουν όσους μετανάστες και πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν από την Αυστρία στη Γερμανία.

Λόγω της απόφασης αυτής το απόγευμα της Κυριακής διεκόπησαν τα δρομολόγια της Deutsche Bahn από Αυστρία προς Γερμανία τα οποία αποκαταστάθηκαν εν μέρει από τις 7 το πρωί (τοπική ώρα).

Η απόφαση του Βερολίνου προκαλεί προβληματισμό σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα στην Αθήνα καθώς ο προορισμός της πλειοψηφίας των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο ελληνικό έδαφος είναι η Γερμανία.

Αν το Βερολίνο κρατήσει επί μακρόν κλειστά τα σύνορά του – καθώς δεν έχει ανακοινώσει πότε και εάν θα προχωρήσει σε αναστολή του μέτρου -τότε γίνεται ορατός ο κίνδυνος οι χιλιάδες των μεταναστών και προσφύγων που καθημερινά φτάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη συνέχεια προωθούνται στον Πειραιά να «κολλήσουν» στην Ελλάδα με άγνωστες συνέπειες δεδομένων και των σχεδίων αφενός της Ουγγαρίας να χτίσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της και αφετέρου των Σκοπίων να «σφραγίσουν» τα σύνορά τους με στρατό.

Παράλληλα η Γερμανική κυβέρνηση ζητά τη δημιουργία «ζωνών υποδοχής» σε Ελλάδα, Ιταλία και ενδεχομένως Ουγγαρία σε μια κίνηση έμμεσης αποδοκιμασίας των πρακτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί η παρέμβαση Μέρκελ το απόγευμα του Σαββάτου με την παρατήρησή της προς την Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Όπως σημειώνει ο βρετανικός Guardian αυτή είναι η δεύτερη μονομερής απόφαση της Γερμανίας όσον αφορά το μετααστευτικό, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του Βερολίνου ότι αναστέλει την ισχύ της συνθήκης Δουβλίνο 2 προκειμένου να δεχθεί ένα μεγάλο τμήμα των Σύρων προσφύγων από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάντως, ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Γερμανίας να επανεισάγει τους μεθοριακούς ελέγχους, κυρίως στα σύνορά της με την Αυστρία, φαίνεται νομικά αιτιολογημένη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή καταδεικνύει την ανάγκη να συμφωνήσουν οι χώρες-μέλη της ΕΕ σε μια κοινή προσέγγιση όσον αφορά τους πρόσφυγες.

«Η προσωρινή επανεισαγωγή των συνοριακών ελέγχων μεταξύ των χωρών-μελών είναι μια έκτακτη δυνατότητα που προβλέπεται ρητά από τον Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν (σ.σ. σχετικά με το καθεστώς διέλευσης προσώπων από τα σύνορα) στην περίπτωση μιας κατάστασης κρίσης» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

«Η παρούσα κατάσταση στη Γερμανία, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι είναι μια κατάσταση που καλύπτεται από τους κανονισμούς», προστίθεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Η Κομισιόν θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και τόνισε ότι στόχος είναι η επιστροφή σε μια κανονική κατάσταση, χωρίς συνοριακούς ελέγχους μεταξύ των χωρών-μελών της ζώνης Σένγκεν «το συντομότερο δυνατόν».



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η «βρώμικη δουλειά» που πρέπει να κάνει η νέα Κυβέρνηση με το ...καλημέρα

Οι δύο «μονομάχοι» διασταύρωσαν τα ξίφη τους και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής: Η Ευρώπη εκείνο που θέλει είναι να σχηματιστεί άμεσα Κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών.

Του Βαγγέλη Δουράκη
Και η αλήθεια είναι πως εκείνος που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας στις 21 Σεπτεμβρίου θα έχει αρκετή «βρώμικη δουλειά» να φέρει εις πέρας και μάλιστα με το… «καλημέρα».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί, λίγες μέρες μετά τις εκλογές θα πρέπει να παρουσιαστεί στους θεσμούς ένα Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2016-2019, που θα περιλαμβάνει νέα «διαρθρωτικά μέτρα» ύψους τουλάχιστον 1,35 δισ. ευρώ (0,75% του ΑΕΠ) για το 2017 και 450 εκατ. ευρώ (0,25% του ΑΕΠ) για το 2018.
Δεν αποκλείεται αυτός ο λογαριασμός να ανέβει πάνω από τα 2 δισ. ευρώ εάν οι δανειστές δεν πειστούν ότι με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Άλλες εκκρεμότητες που έχει η νέα κυβέρνηση είναι η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού στην βουλή με το οποίο θα καλύπτονται οι αστοχίες στα φετινά φορολογικά έσοδα (ήδη η «μαύρη τρύπα» τω εσόδων ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ) και του προσχεδίου του  προϋπολογισμού για το 2016.
Στο τελευταίο θα κωδικοποιούνται ένα προς ένα τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από το νέο έτος και τα οποία έχουν ως εξής:
- Αναμόρφωση και ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις κλίμακες φορολογίας των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων και κατάργηση εξαιρέσεων και απαλλαγών από τη φορολογία εισοδήματος που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
- Σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.
- Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τα εισοδήματα από ενοίκια (ο χαμηλός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός, για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 33% στο 35%).
- Κατάργηση έως τον Μάρτιο του 2016 το 20% των «προνομιούχων» του ΕΚΑΣ.
- Αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ.
- Σύνδεση εισφορών και παροχών σε όλα τα Ταμεία εξέλιξη η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει σε νέες περικοπές στις συντάξεις.
- Υπολογισμός των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με βάση το πραγματικό τους εισόδημα.
- Καθορισμός της διαδικασίας ενοποίησης των Ταμείων και ολοκλήρωσης το 2017
- Εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στην επικουρική ασφάλιση.
Το μνημόνιο πάντως αφήνει περιθώριο να μη συνταχθεί καινούργιος προϋπολογισμός για τη φετινή χρονιά δεδομένου ότι έχουν ήδη περάσει τα τρία τέταρτα του έτους, ενώ τα αναθεωρημένα μεγέθη για το 2015 θα αποτυπώνονται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016.
Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχουν ήδη μπει στη διαδικασία σύνταξης του προσχεδίου, καθώς αυτό θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου και μάλιστα… συνοδευόμενο και από το νέο μεσοπρόθεσμο.
Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει ότι τα έσοδα από φόρους μέσα στο 2015 θα φτάσουν στα 47 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, στο Γενικό Λογιστήριο έχει αποκλειστεί από τώρα το ενδεχόμενο να επιτευχθεί ο στόχος, παρά τα πρόσθετα μέτρα που ελήφθησαν με τους μνημονιακούς νόμους του Ιουλίου και του Αυγούστου.
Ήδη η υστέρηση στους φόρους το 7μηνο έφτασε στα 3,46 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς συγκεντρώθηκαν 22,3 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι στόχου για είσπραξη 25,77 δισεκατομμυρίων ευρώ.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιχειρηματίας της Λίστας Λαγκάρντ έσπευσε να πληρώσει 500.000 ευρώ για να γλιτώσει τη δίωξη

Επιχειρηματίας που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ κατέβαλε το ποσό των 500.000 ευρώ, ως φόρο για αδήλωτα εισοδήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία, ώστε να αποφευχθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ο επιχειρηματίας προσήλθε στην εισαγγελία και ζήτησε να εξοφλήσει άμεσα το ποσό, δύο ημέρες μετά την κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί στους Έλληνες Εισαγγελείς, του πρώην υπαλλήλου της τράπεζας HSBC που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας φέρεται ως ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ερευνάται από τους εισαγγελείς. Η εγκληματική οργάνωση είχε ως στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.
Η συγκεκριμένη δικογραφία σχηματίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβίβασε σχετικές καταγγελίες στην εισαγγελία. Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει το συγκεκριμένο πρόσωπο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!