EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ή αυτοί ή εμείς δεν σημαίνει αποχή..

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στους αντιμνημονιακούς πολίτες περί αποχής από τις εκλογές.

Τεράστιο λάθος!
Αποχή σημαίνει μη συμμετοχή. Σημαίνει ότι αφήνει κανείς τους άλλους να αποφασίζουν γι αυτόν.
Και στην τωρινή περίπτωση που ο »άλλος»
είναι οι μνημονιακοί ψηφοφόροι,
     ..το λάθος είναι ολέθριο. 
     Η αποχή βολεύει το σύστημα. Ανεβάζει τα ποσοστά του και τις έδρες στην Βουλή. 
     Αν για παράδειγμα ψηφίσουν -θεωρητικά- μόνον 2 στους 10και ψηφίσουν δύο απ” τα μνημονιακά κόμματα, αυτά θα εμφανίζονται να έχουν ποσοστό 50% το καθένα αντί το πραγματικό 10% που έχει καθένα στο σύνολο των ψηφοφόρων, και θα πάρουν από 150 έδρες.
Αν όμως πάνε άλλοι τρείς και ψηφίσουν, ας πούμε δύο άλλα κόμματα και ένα »λευκό» ή άκυρο, τότε το κάθε κόμμα θα πάρει από 20% και από 75 έδρες έκαστο.
     Πώς ξέρουμε τώρα ότι η αποχή δεν προέρχεται από τα συστημικά-μνημονιακά κόμματα;
     Κατά τεκμήριο απέχει αυτός που είναι απογοητευμένος ή θυμωμένος. 
     Στην συγκεκριμένη περίπτωση σκέφτεται να απέχει αυτός που απογοητεύτηκε που η αντιμνημονιακή του ψήφος τού Ιανουαρίου μετατράπηκε σε τρίτο μνημόνιο,
      ..κι αυτός που θύμωσε γιατί είδε το »ΟΧΙ» του στο δημοψήφισμα να μετατρέπεται ξεδιάντροπα σε »ΝΑΙ σε όλα»,
     ..και θέλει να τιμωρήσει το σύστημα με την αποχή του.
Όμως στην πραγματικότητα τιμωρεί τον εαυτό του, και παραδίνει τα κλειδιά χωρίς μάχη στον εχθρό.
Η αποχή λοιπόν βολεύει ασυζήτητα το σύστημα και το μνημονιακό τόξο.
Η αποχή δεν είναι αντίδραση, δεν είναι διαμαρτυρία.
Θα μπορούσε να ήταν, αν ήταν ολοκληρωτική της τάξης του 80-90%! Όμως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.
Η αποχή δεν είναι αποψη. Διότι αποχή σημαίνει δεν συμμετέχω, δεν έχω άποψη.
Το λευκό είναι άποψη.  Σημαίνει σας κρίνω όλους και δεν μου κάνει κανείς, είστε παλιάνθρωποι κι απατεώνες για τα μπάζα!
Ακόμη και το εσκεμμένο άκυρο είναι άποψη, γιατί σημαίνει αντίδραση, έμπρακτη αμφισβήτηση της διαδικασίας. 
     Όσο και να μας πονάει η κοροϊδία, το ψέμα, η αναλγησία κι η παλιανθρωπιά,
     ..που βιώνουμε συνεχώς εδώ και πέντε χρόνια μέχρι σήμερα,
     ..πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε.
     Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να παίξουν μπάλα μόνοι τους, κι εμείς να βλέπουμε τα αποτελέσματα το βράδυ βρίζοντας απ” τον καναπέ μας.
 Πρέπει να πάμε στην κάλπη. Κι ας ρίξουμε λευκό. Κι ας ρίξουμε εσκεμμένα άκυρο. Ή ας ψηφίσουμε ό,τι θέλουμε.
Αλλά να πάμε!
Πρέπει να καταλάβουν πως δεν τους παραδίνουμε την χώρα, έτσι, χωρίς αντίδραση.
Δεν θα γίνει ποτέ αυτό αμαχητί.
Θα πρέπει να περάσουν από πάνω μας. Κυριολεκτικά. Ή αυτοί, ή εμείς!
Κι αυτό μάλλον κοντεύει!.. 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μιχαλολιάκος: Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο το ευρώ … Άκου φασιστάκο‏

Βρέ ηλίθιε ,βρε χαϊβάνι ,χωρίς εθνικό νόμισμα πως θα χρηματοδοτήσεις την παραγωγή και γενικότερα την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας;

Με δανεικό νόμισμα,το οποίο μας έφτασε εδώ;Για τους τελείως αδαείς:Τέσσερις μήνες μετά την χρεοκοπία του 1932 ,ο Βενιζέλος δημιούργησε το σημερινό Ι.Κ.Α με 800.000.000 (εκατομμύρια) δραχμές.Που τα βρήκε;Έκοψε νόμισμα.

Επειδή ,χωρίς να θέλω να προσβάλω,νομίζω πως αυτοί που σε ψηφίζουν βασίζονται περισσότερο στο συναίσθημα και δεν έχουν ανοίξει ποτέ ένα βιβλίο της προκοπής:

Εφόσον δεν γουστάρεις τους μετανάστες,πως θα τους διώξεις εντός Ε.Ε;Πως θα διώξεις κάποιους την στιγμή που αποδέχεσαι την συνθήκη σέγκεν και την επέκτασή της το Δουβλίνο; ’Ακου να σου πω φασιστάκο. Την ρεζέρβα ,όταν την ξεχνάς για πολλά χρόνια «καίγεται». Εσύ ο Λεβέντης, η τελειωμένη Ελιά,ο ανύπαρκτος Γκλέτσος ,ο Καρατζαφύρερ και πόσοι άλλοι πριν και μετά,είσαστε οι ρεζέρβες του συστήματος.Αυτό και μόνο αρκεί..

Άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν το ηθικό,ψυχικό και μορφωτικό σθένος να περάσουν μπροστά και δέχονται την επι χρήμασι καταταξή τους στα μεταχειρισμένα,βγάζοντας ταυτόχρονα άναρθρες κραυγές εδώ και εκεί,δεν αξίζουν ούτε τον οίκτο μας.
Κώστας Σταθόπουλος






πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μεγάλη «σφαγή» των μισθών

Μπορεί το πολυπόθητο «κούρεμα» χρέους να μην έχει γίνει για το δημόσιο χρέος, το «κούρεμα» όμως των μισθών είναι πλέον καθεστώς και χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και μεγαλύτερο.
Παρά τις εκτιμήσεις της πάλαι ποτέ τρόικας ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε, αλλά οι δανειστές και οι ελληνικές κυβερνήσεις εξακολουθούν να επιμένουν σε λάθος συνταγές.
«Κούρεμα» 4,2% υπέστησαν οι μισθοί το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την πρώτη ανάλυση των στοιχείων του δείκτη μισθών στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας τα οποία εκδόθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Μισθών χωρίς καμιά διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των ημερών απασχόλησης) του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, παρουσίασε μείωση κατά 4,2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.
Σύμφωνα με εργατολόγους, η λήξη της μετενέργειας πολλών κλαδικών συμβάσεων μέσα στο Β τρίμηνο του 2015 ευθύνονται για τη μείωση των μισθών που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ.
Όπως τονίζουν μόλις σταμάτησε η προστασία που προσφέρουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας πολλοί εργαζόμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο εκβιαστικό δίλημμα «μείωση μισθού» ή «απόλυση»!
Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων αναγκάστηκε να …συμβιβαστεί με ένα νέο «κούρεμα» του μισθού, αποτρέποντας, προς το παρόν, την απόλυση και το φάσμα της ανεργίας.
Σοβαρή παράμετρος στο όλο θέμα είναι η απαίτηση των δανειστών για κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων, καθώς και ο περιορισμός της διάρκειας και κυρίως η αλλοίωση του περιεχομένου της μετενέργειας των ΣΣΕ.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του ΙΝΕ ΓΣΕΕ η αποκέντρωση της συλλογικής διαπραγμάτευσης σε όφελος των επιχειρησιακών και των ατομικών συμβάσεων εργασίας και η μη επέκταση της ισχύος, κυρίως των κλαδικών ΣΣΕ, σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων απασχολεί λιγότερους από 10 εργαζομένους αναπόφευκτα οδηγεί πρωτίστως σε:
• δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων που καλύπτεται από ΣΣΕ·
• μισθολογικό dumping μεταξύ των επιχειρήσεων του ίδιου κλάδου·
• αποδυνάμωση του ρόλου των κλαδικών εργοδοτικών οργανώσεων και των κλαδικών ομοσπονδιών των εργαζομένων·
• περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, ενισχύοντας παράλληλα την υφεσιακή διολίσθηση της οικονομίας. Καθίσταται λοιπόν προφανές ότι η μόνη ασπίδα προστασίας στις μειώσεις μισθών είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις κάτι που είχε διαπιστώσει και είχε άμεσα φροντίσει να αποκαταστήσει ο πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης χωρίς όμως το νομοσχέδιο που ανέτρεπε αυτές τις καταστάσεις να προωθηθεί προς ψήφιση λόγω των πιέσεων των δανειστών και των εσωτερικών «εχθρών» των εργαζομένων.
Με αυτά τα νέα δεδομένα, σημαντικά θα είναι τα στοιχεία τα οποία θα δοθούν από την ΕΛΣΤΑΤ για το 3ο τρίμηνο του 2015.
Εκεί θα φανεί τι συνέβη με τους μισθούς στην πιο «εμπορική» και με μεγάλους τζίρους περίοδο της χρονιάς, μέσα στους πιο «καυτούς» μήνες της τουριστικής περιόδου.
Εφόσον ο Δείκτης Μισθών συγκρατηθεί ή παρουσιάσει αύξηση κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, τότε η πορεία των αμοιβών από εργασία ενδέχεται να είναι οριακά πτωτική ή και σταθερή τους επόμενους μήνες (εάν, μάλιστα, μετά τις εκλογές υπάρξει άμεση επαναφορά σε μια κανονικότητα – ένας στόχος αρκετά δύσκολος βάσει των επικείμενων νέων υφεσιακών μέτρων).
Εάν όχι, τότε ο κίνδυνος νέων μεγάλων «κουρεμάτων» θα είναι ορατός.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η καινούργια φάκα των νεοφιλελέδων

Και να που το νέο αφήγημα από το δαιδαλώδες δίκτυο του συστημικού κατεστημένου άρχισε ήδη να σερβίρεται. Χρησιμοποιούνται διάφορες λέξεις-φράσεις για να προωθηθεί. «Συναίνεση», «Εθνική Ελλάδος για τη σωτηρία της χώρας», «δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας» και διάφορα τέτοια κλισέ, είναι το – ίσως όχι και τόσο νέο – μότο του συστήματος προκειμένου να φτιάξει το νέο υβρίδιο διακυβέρνησης στα μέτρα του και να πάψει να ανησυχεί για τυχόν δυσάρεστες «παρεκτροπές».
Οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών μαζί με την Γερμανική ηγεσία και το εγχώριο νεοφιλελέ κατεστημένο, κατάφεραν να φέρουν τον Τσίπρα στα μέτρα τους, αλλά βλέπουν ότι ακόμα «τσινάει». Βλέπετε, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετάλλαξή του και δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις παλιές «κακές» συνήθειες. Μιλάει ακόμα για συμφέροντα, για διαπλοκή, για ολιγάρχες και για κυβερνήσεις ζόμπι. Οι Αριστερές, αναχρονιστικές και «μπανάλ» αντιλήψεις του, δεν λένε να τον εγκαταλείψουν.
Επειδή λοιπόν, το εντός και εκτός της χώρας κυρίαρχο σύστημα, δεν έχει σιγουρέψει την «εξημέρωσή» του, θέλει να του φορτώσει κάτι Ποτάμια και κάτι πρόχειρα τροποποιημένα ΠΑΣΟΚ για να τον ελέγχει απόλυτα.
Έτσι, η καινούργια φάκα των νεοφιλελέδων έχει την ταμπέλα της «εθνικής συνεννόησης». Η απαραίτητη προπαγάνδα, που παρουσιάζει όποιον παραμένει πιστός στις αρχές του περίπου ως ένα είδος ιδεολογικού απολιθώματος, αρχίζει να πιάνει τόπο. Το να έχει κανείς μια καθαρή ιδεολογική θέση, απαλλαγμένη από τις κονσερβοποιημένες απολιτίκ σάλτσες που παράγονται από το σύστημα στα τερατώδη μιντιακά εργοστάσια, αποτελεί τώρα ιδεοληψία.
Αντίθετα, η εμμονή σε βαθμό παράνοιας της ιδιωτικοποίησης των πάντων, όπως να’ναι και όσο να’ναι, προκειμένου να γλιτώσει η χώρα από το “κακό δημόσιο”, αποτελεί δείγμα ανοιχτού μυαλού. Αυτό δεν είναι ιδεοληψία, δεν είναι κόλλημα. Έτσι θέλει το κυρίαρχο δόγμα.
Ο τρόπος που επί δεκαετίες το σύστημα έχτισε την κυρίαρχη κουλτούρα, αποτελεί τον ορισμό της ιδεοληψίας. Μιας ιδεοληψίας που κυριολεκτικά φυτεύτηκε στα μυαλά της κοινωνίας. Πάνω σ’αυτήν έστησε την πρώτη του φανταχτερή φάκα με το Ελβετικό τυρί της οικονομίας-καζίνο. Του αλόγιστου τραπεζικού δανεισμού και του χρηματιστηριακού τζόγου.
Πάνω σ’αυτήν στήνει τώρα και την καινούργια φάκα. Μόνο που λόγω συνθηκών δεν μπορεί να είναι φανταχτερή και πρέπει με κάποιο τρόπο η πραγματικότητα να παρουσιαστεί ανεστραμμένη.
Έτσι, ο μονόδρομος της «εθνικής συνεννόησης», που θα οδηγήσει σε κυβέρνηση ζόμπι, που θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο, ίσως και το τέταρτο και όσα μνημόνια χρειαστούν, για να οδηγηθεί η χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη καταστροφή, παρουσιάζεται ως αναγκαίος για τη «σωτηρία της χώρας». Και όποιος αντιδρά στο νέο Μεσαίωνα που φέρνει αυτός ο μονόδρομος, παρουσιάζεται ως πάσχων από ιδεοληψία. Κάπου εδώ τελειώνει η λογική και αρχίζει η παράνοια.
Ο κόσμος όντως αλλάζει, αλλά κανείς δεν φαίνεται να αναρωτιέται στα σοβαρά αν αλλάζει προς το καλύτερο, ή, προς το χειρότερο. Και όποιος μπαίνει στον κόπο να το εξετάσει και δεν ακολουθεί αναντίρρητα αυτή την αλλαγή, αποβάλλεται από το σύστημα ως αναχρονιστικός και ιδεοληπτικός.


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παράνομα τα capital controls; Το ΣτΕ καλείται να αποφασίσει

Βρετανικών συμνφερόντων εταιρεία μεταφοράς κεφαλαίων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας – Υποστηρίζει ότι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων είναι αντίθετοι με τη Συνθήκη Λειτουργίας της ΕΕ, το Σύνταγμα, την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη νομολογία του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται ήδη η συνταγματικότητα και συμβατότητα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία της επιβολής capital controls, η οποία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην οικονομική ζωή της χώρας, στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στον απλό μισθωτό και συνταξιούχο.
Capital control είναι η επιβολή ενός ελάχιστου ποσού ανάληψης από τα ATM, τα τραπεζικά γκισέ, την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό κ.ο.κ. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία των ατελείωτων ουρών μπροστά από τα ATM και την αγανάκτηση συνταξιούχων, μισθωτών, εμπόρων κ.ά.
Το μέτρο του capital control δημιούργησε τεράστια προβλήματα στις εισαγωγές και ειδικά πρώτων υλών, αλλά και ειδών που δεν παρασκευάζονται στην Ελλάδα (χαρτί, ηλεκτρονικά είδη κ.ά.)
Το capital control επιβλήθηκε αμέσως μόλις η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να μην αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του ELA, κάτι που αποτελούσε έως τότε πάγια τακτική της.
Αυτό, είχε ως συνέπεια οι τράπεζες να μη διέθεταν την επαρκή ρευστότητα για να αντιμετωπίσουν τη φυγή των κεφαλαίων στο εξωτερικό και κατά συνέπεια να μην μπορούν τα πιστωτικά ιδρύματα να εξυπηρετήσουν τους καταθέτες τους.
Ετσι, μετά από αυτά η βρετανικών συμφερόντων εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης μεταφοράς κεφαλαίων, η οποία έχει έδρα το Λονδίνο και υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα φυσικά), προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στράφηκε κατά του υπουργού Οικονομικών και της πενταμελούς επιτροπής έγκρισης τραπεζικών συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Από τους συμβούλους Επικρατείας ζητεί να ακυρωθούν οι αποφάσεις εκείνες που ρυθμίζουν το ζήτημα των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων, όπως και τον καθορισμό του μηνιαίου πλαφόν στα εξερχόμενα εμβάσματα.
Εμμεσα ζητεί παράλληλα να ακυρωθούν και οι από 28.6.2015 και 18.7.2015 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες κηρύχθηκε τραπεζική αργία και επιβλήθηκε capital control.
Το υποκατάστημα της βρετανικής εταιρείας στη χώρα μας ιδρύθηκε σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και λειτουργεί με την άδεια που έχει λάβει η μητρική εταιρεία κατά το αγγλικό δίκαιο.
Μέσα στον ελλαδικό χώρο η επίμαχη εταιρεία έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο πρακτορείων, ενώ μόνο στην Αθήνα έχει δύο.
Υπογραμμίζει ότι από το capital control έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, αφού δημιουργούνται προβλήματα όχι μόνο στα υποκαταστήματά της στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμια ακτίνα. Και αυτό γιατί δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν συναλλαγές με τα υποκαταστήματα του ομίλου της στο εξωτερικό.
Κάτι που έχει ως συνέπεια -όπως σημειώνει- να τίθεται η εταιρεία εκτός της αγοράς και να αναγκάζεται να διακόψει τον κύκλο εργασιών της στην Ελλάδα.
Η επιβολή capital control, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, παραβιάζει σωρεία διατάξεων του Συντάγματος, της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΣΛΕΕ) και της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, αλλά είναι και αντίθετο με τη νομολογία του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Κατ” αρχάς, αναφέρει ότι παραβιάζονται οι διατάξεις εκείνες της ΣΛΕΕ που κατοχυρώνουν την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων και δεν επιτρέπουν περιορισμούς στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στο εσωτερικό της Ε.Ε. από υπηκόους των κρατών-μελών της.
Ρητά η ΣΛΕΕ απαγορεύει οποιουσδήποτε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων μεταξύ κρατών-μελών της Ε.Ε. και μεταξύ κρατών-μελών και τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε.
Μάλιστα, για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων η βρετανική εταιρεία επικαλείται αποφάσεις του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τις οποίες έχουν καταδικαστεί ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι η ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων, έχει χαρακτηριστεί από τη νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως «θεμελιώδης αρχή του δικαίου της Ενωσης».
Οι ελληνικοί νομικοί κανόνες που επέβαλαν το capital control εισάγουν αδικαιολόγητο περιορισμό στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών από την πλευρά της βρετανικής εταιρείας, τονίζει στην προσφυγή της που έχει καταθέσει στο ΣτΕ.
Ωστόσο, παραβιάζεται και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και συγκεκριμένα η κοινοτική οδηγία 2007/64 που καθορίζει τους κανόνες που διέπουν την πρόσβαση στα συστήματα πληρωμών των αδειοδοτημένων παροχών υπηρεσιών πληρωμών.
Σε άλλο σημείο της προσφυγής της η εν λόγω εταιρεία υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τις επιταγές των άρθρων 43 και 44 του Συντάγματος capital control μπορεί να επιβληθεί μόνο με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργικές αποφάσεις κ.λπ., όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.
Αλλά ούτε το Σύνταγμα παρέχει τη δυνατότητα με υπουργική απόφαση να τροποποιείται Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, όπως έκανε ο υπουργός Οικονομικών στην περίπτωση του capital control.
Βασικές διατάξεις του συνταγματικού χάρτη μας (άρθρα 4, 5 και 106) επιτάσσουν την οικονομική και επαγγελματική ελευθερία, αλλά παράλληλα κατοχυρώνουν την ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία και την ελευθερία του ανταγωνισμού.
Περιορισμοί στις ελευθερίες αυτές μπορεί να τίθενται μόνο για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά δεν επιτρέπεται οι περιορισμοί αυτοί να καθιστούν αδύνατη την επιχειρηματική δραστηριότητα και την επιβίωση των επιχειρήσεων, ως οικονομικές μονάδες, αναφέρει η επίμαχη εταιρεία.
Και η ελληνική νομοθεσία (νόμος 3862/2010) παραβιάζεται από την εφαρμογή του capital control, επισημαίνεται στην αίτηση ακύρωσης, καθώς εισάγει αδικαιολόγητα διάκριση σε βάρος των εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης μεταφοράς κεφαλαίων, που λειτουργούν στη χώρα μας με άδεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο : Χρόνος εργασίας η μετακίνηση από το σπίτι στη δουλειά

Χρόνος εργασίας η μετακίνηση από το σπίτι στη δουλειά
Οι Γερμανοί από την εποχή του Γκέρχαρντ Σρέντερ άρχισαν να κόβουν επιδόματα τέκνων, παροχές και διευκολύνσεις προς τους γονείς και συνεχίζουν αργά αλλά σταθερά να ξηλώνουν το πουλόβερ του πολυδιαφημισμένου κράτους πρόνοιας που υιοθέτησαν μεταπολεμικά. Οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να καταργήσουν το περιβόητο 35ωρο που καθιέρωσε το έτος 2000 η κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν. Οι Ιταλοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας που υιοθετεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι. Ολόκληρη η Ευρώπη – και όχι μόνο η Ελλάδα και οι άλλες χώρες των μνημονίων – περιορίζει το κοινωνικό κράτος για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική. Και ξαφνικά, έρχεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποφανθεί ότι ο χρόνος μετακίνησης των εργαζομένων από και προς τον τόπο της εργασίας τους πρέπει να λογίζεται ως χρόνος απασχόλησης! Ως χρόνος δηλαδή για τον οποίο ο εργαζόμενος πρέπει να αμείβεται!
«Ανήκουστη» χαρακτηρίζει την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου το εδρεύον στο Λουξεμβούργο δικαστήριο η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ενώ η βρετανική «Telegraph» αποκαλύπτει ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον – που ήδη προσπαθεί να παρακάμψει ντιρεκτίβα της ΕΕ που απαγορεύει την εργασία πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα – αναζητεί ήδη τρόπους εξαίρεσης της χώρας του από την υποχρέωση που δημιουργεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου.
Η «Telegraph», μάλιστα, χαρακτηρίζει «ήττα» για τη βρετανική κυβέρνηση τη δικαστική απόφαση, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αφορά τους υδραυλικούς, τους διακοσμητές και εν γένει τους τεχνικούς που εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας εκτός του χώρου που εδρεύει η επιχείρηση, αλλά ενδεχομένως να καλύπτει και τους απασχολουμένους σε γραφείο με σταθερό ωράριο.
Διαφιλονικούμενη απόφαση
Η «Telegraph» θεωρεί ότι η απόφαση «οδηγεί σε μια σημαντική σκλήρυνση των ευρωπαϊκών εργατικών κανόνων, που ενδεχομένως θα αναγκάσει χιλιάδες βρετανικές επιχειρήσεις να προσλάβουν επιπλέον εργαζομένους για να λειτουργούν εντός του πλαισίου του νόμου». Αναζητώντας τις… φοβερές επιπτώσεις της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου, η εφημερίδα αναφέρει επίσης εκτιμήσεις νομικών ότι «η απόφαση πιθανόν να αναγκάσει τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν και σε αυξήσεις μισθών προκειμένου να αποφύγουν την παραβίαση των νόμων που καθορίζουν τις κατώτατες αμοιβές ή επίσης να αυξήσουν τα διαλείμματα των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους».
Δυσκολίες στην εφαρμογή του νόμου εντοπίζει, πάντως, μιλώντας στη «Figaro» και η δικηγόρος πρωτοδικών της Ρουέν Τζεραλντίν Μπουατιέ. «Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να υιοθετηθεί η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από τη γαλλική νομοθεσία. Τα εργατοδικεία δεν αποτελούνται από επαγγελματίες δικαστές, άρα είναι ελάχιστα ευαίσθητα στις αποφάσεις της ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφανθεί και το Συμβούλιο της Επικρατείας προτού η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου αποκτήσει ισχύ ευρωπαϊκού νομικού κανόνα, που υποχρεούται να υιοθετηθεί από το εσωτερικό, γαλλικό Δίκαιο» δήλωσε η Μπουατιέ. Πέραν αυτού, η γαλλίδα δικηγόρος επισήμανε και πρακτικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι «είναι δύσκολο για έναν εργοδότη να υπολογίσει τον χρόνο που χρειάζεται κάθε εργαζόμενος για να φτάσει από το σπίτι του στη δουλειά και ύστερα να επιστρέψει πίσω». Πέρα από τα νομικά και πρακτικά προβλήματα πάντως, ο εργατολόγος Ερίκ Ροσβάμπλ μιλώντας επίσης στη «Figaro» εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πρόκειται για μια προχωρημένη δικαστική απόφαση, που θα λειτουργήσει προς όφελος των εργαζομένων».
Οι τεχνικοί της Tyco
Το Δικαστήριο του Λουξεμβούργου εξέδωσε την επίμαχη απόφαση έπειτα από προσφυγή σε αυτό εργαζομένων του ισπανικού ομίλου ηλεκτρονικού και ιατρικού εξοπλισμού, συστημάτων ασφαλείας και αντιπυρικής προστασίας Tyco. Η εταιρεία υπολόγιζε τον χρόνο απασχόλησης των τεχνικών εγκατάστασης συστημάτων συναγερμού από τη στιγμή που έφθαναν στον χώρο του πρώτου πελάτη που είχαν στο ημερήσιο δρομολόγιό τους. Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι ο τρόπος υπολογισμού του ωραρίου των τεχνικών ήταν λανθασμένος και ότι ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσει ο τεχνικός στον πρώτο πελάτη της εταιρείας πρέπει να λογίζεται ως χρόνος εργασίας.
Είναι προφανές ότι απαιτείται μια αρκετά διασταλτική ερμηνεία της απόφασης για να εφαρμοστεί και στην περίπτωση ενός μισθωτού υπαλλήλου γραφείου. Αλλά σε κάποιους τεχνικούς κλάδους, όπως είναι η παροχή υπηρεσιών συντήρησης, «θα έχει τεράστιες επιπτώσεις», όπως παρατηρεί στην «Telegraph» ο συνεργάτης σε λονδρέζικο δικηγορικό γραφείο Ιρβιν Μίτσελ.
Ο Έλληνας πρόεδρος
Σημειωτέον ότι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που είναι το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, προεδρεύει ο έλληνας καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Βασίλειος Σκουρής. Ο ηλικίας 67 ετών νομικός εξελέγη στην προεδρία για πρώτη φορά το 2003 από τα μέλη του Ευρωδικαστηρίου (ένα από κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ, σήμερα 28) και επανεξελέγη το 2009.
Νωρίτερα ο κ. Σκουρής είχε διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Ιωάννη Γρίβα (διενήργησε τις εκλογές του Νοεμβρίου 1989) και στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη (διενήργησε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 1996).
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΕΛΟΣ… Οικονομικοί Σκλάβοι Με Κάθε Επισημότητα οι Έλληνες…

Πλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών, εξασφαλίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, με την σχετική απόφαση του Τρ.Αλεξιάδη για την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών,η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, στο ΦΕΚ.
Ειδικότερα, στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 1957/11.9.2015) δημοσιεύθηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, που αφορά την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (όπως θεσπίστηκε με το Ν.4170/2013 και συμπληρώθηκε με το Ν.4211/2013).
Με την εν λόγω απόφαση, αντιμετωπίζονται βασικά γραφειοκρατικά και λειτουργικά προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την πρώτη εφαρμογή του Συστήματος και τα οποία δεν είχαν επιλυθεί μέχρι σήμερα.
Όπως αναφέρεται οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, θα έχουν πλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών.
«Η υπογραφή αυτής της υπουργικής απόφασης, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, μειώνοντας τόσο τον χρόνο διενέργειας των ελέγχων όσο και το διοικητικό κόστος αυτών» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει πως «η ολοκλήρωση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που έχει προταχθεί ως εθνικός στόχος από την Ελληνική Πολιτεία».
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαντορίνη: «Λουκέτο» σε κινεζική εταιρεία διοργάνωσης γάμων για φοροδιαφυγή

Κινεζική εταιρεία στη Σαντορίνη βεβαιώθηκε για μεγάλη φοροδιαφυγή, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργείο της ΔΟΥ Θήρας, αποτελούμενο από δύο υπαλλήλους και την προϊσταμένη της ΔΟΥ, σε συνεργασία με το ΙΚΑ Θήρας και με την παρουσία αστυνομικού, διενήργησε στις 9 Σεπτεμβρίου προληπτικό επιτόπιο έλεγχο στην εν λόγω επιχείρηση.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας είχε εκμισθώσει δύο δωμάτια ξενοδοχείου, τα οποία είχε μετατρέψει σε «ατελιέ» για προετοιμασία γάμων.

Κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου -αυτοψίας, στο ένα δωμάτιο βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν 38 νυφικά και 30 φορέματα δεξίωσης, τα οποία εκμισθώνονταν στις νύφες, ενώ στο άλλο δωμάτιο, όπου γινόταν η προετοιμασία της νύφης, βρέθηκαν 60 διαφορετικά είδη εξοπλισμού «μακιγιάζ».

Στην επιχείρηση εργάζονταν και παρείχαν υπηρεσίες δύο υπάλληλοι Κινεζικής καταγωγής, χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο ίδιος μετέφερε το ζευγάρι-πελάτες, με νοικιασμένο αυτοκίνητο, σε διάφορα σημεία του νησιού και τους παρείχε φωτογραφικές υπηρεσίες.

Μετά από αναλυτική διασταύρωση βρέθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση διατηρούσε διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία εντοπίστηκαν η συνεργαζόμενη τράπεζα, ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο γινόταν η κατάθεση των χρημάτων για πληρωμή των υπηρεσιών, περιγραφή τεσσάρων πακέτων υπηρεσιών διαφορετικής τιμής και φωτογραφικό υλικό από προηγούμενους γάμους.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων για 14 γάμους που πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία έτη (2013-2015, ελάχιστη αξία: 14 x 1.500 ευρώ = 21.000 ευρώ), η μη λήψη ή έκδοση φορολογικών στοιχείων για την αγορά νυφικών (ελάχιστη αξία: 38 x 300 ευρώ = 11.400 ευρώ), η μη υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών της επιχείρησης, η μη τήρηση βιβλίων από έναρξης δραστηριότητας, καθώς και η μη προσκόμιση-έκδοση τιμολογίων αγοράς για την κατοχή ενδυμάτων-καλλυντικών.






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόλυτη πρόσβαση του εφοριακού στον τραπεζικό σου λογαριασμό

Πρόσβαση στην κίνηση τραπεζικών λογαριασμών για τα τελευταία 10 χρόνια δίνει στους φορο-ελεγκτές απόφαση που υπεγράφη από τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» η απόφαση αυτή λύνει τα χέρια της Κατερίνας Σαββαΐδου και της επιτρέπει να τρέξει σαρωτικούς ελέγχους ιδίως μέσω του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Φορολογούμενων κάνουν.

Πλέον οι ελεγκτές θα μπορούν να ζητούν από συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα να απαντήσει για ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου, για συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το σύνολο των συναλλαγών του λογαριασμού οι οποίες επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο του λογαριασμού.

Με τον τρόπο αυτό, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να δέσουν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής οι οποίες ερευνώνται και μέχρι σήμερα κολλούσαν σε ελλιπή δεδομένα για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών.

Σημειώνεται πως μέχρι τώρα οι ελεγκτές της Εφορίας, εξετάζοντας τις καταθέσεις φορολογουμένων στο πλαίσιο αναζήτησης ενδεχόμενων παραβάσεων φοροδιαφυγής είχαν τη δυνατότητα να δουν ηλεκτρονικά μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών μόνο τα υπόλοιπα καταθέσεων στο τέλος κάθε έτους. Πλέον θα έχουν στον υπολογιστή τους την συνολική εικόνα των κινήσεων.


Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

87 νεκροί και 184 τραυματίες από πτώση γιγαντιαίου γερανού στο κεντρικό τέμενος στη Μέκκα video

Αραβικά μέσα με την ένδειξη της έκτακτης είδησης αναφέρουν ότι λόγω των ισχυρών καταιγίδων και ανέμων στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας την ιερή πόλη του ισλάμ γιγαντιαίος γερανός που χρησιμοποιούνταν για έργα κατασκευής και ανακαίνισης κατέπεσε στο κεντρικό τέμενος με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει στο θάνατο 62 ΄άτομα και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων.

Το τζαμί αυτό είναι το Μασγίντ αλ–Χαράμ Το Ιερό Τέμενος ή το Μεγάλο Τέμενος γνωστό και ως το Μεγάλο Τζαμί τηςΜέκκας. Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες.

Σκηνές αποκάλυψης……….στο προαύλιο στο Μεγάλο Τζαμί. Ο αριθμός των θυμάτων δύναται να αυξηθεί….Οι τελευταίες πληροφορίες όπως ανακοινώνει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολία κάνουν λόγο για 87 νεκρούς και 184 τραυματίες εκατόμβη θυμάτων σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

12002183_888732254534549_1550613719524080012_n

54 (1)

1111_5

ثسبا

12011113_888732284534546_5017570591791719742_n

اليوم السابع -9 -2015

11986348_10153698125687125_1005659810674783_n (1)


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατάθεση - βόμβα Φαλτσιανί για ελλιπή στοιχεία στη λίστα Λαγκάρντ

Κατάθεση-βόμβα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έδωσε σε τέσσερις εισαγγελείς που μετέβησαν στο Παρίσι ο Ερβέ Φαλτσιανί. Ο υπάλληλος της HSBC που αποκάλυψε τη γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, κατέθετε επί τέσσερις ώρες στους εισαγγελείς και φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτή την εξέλιξη, θα αξιολογηθούν οι δικαιούχοι των υπεράκτιων εταιρειών οι οποίοι πλέον με ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το vima.gr, παρόντες στην εξέταση Φαλτσιανί ήταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Ηλίας Ζαγοραίος, και οι τρεις εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Παπασταύρου - Μεταξά κυρία Ελένη Τουλουπάκη και κκ. Χρήστος Τζούρας, Γιώργος Καλούδης.

Σε δηλώσεις του στο vima.gr, ο Φαλτσιανί δήλωσε ότι η λίστα που έφτασε στην Ελλάδα, περιέχει ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν:

Πρέπει να βοηθήσουμε να αποκαλυφθούν όλα. Έδωσα ένα πρώτο δείγμα όλων των στοιχείων που έχω. Έδωσα όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι βοήθησα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη. Η λίστα που έφτασε στη χώρα σας είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν.


πηγη







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τ Η Λ Ε Μ Α Χ Ι Α – ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Τώρα επίκειται και η δεύτερη τηλεμαχία, μεταξύ των πρωταγωνιστών των εκλογών.
Λέμε ΟΧΙ στους Μνημονιακούς Μεγαλο-Δημοσιογράφους των Μνημονιακών μεγαλο-καναλιών της διαπλοκής των Μεγιστάνων Επικυρίαρχων, στα DEBATE των προδοτών δοσιλόγων Μνημονιακών πολιτικών.
Νερόσουπα ήταν η τηλεμαχία.
Οι Δημοσιογράφοι ήταν οι γνωστές παρουσιάστριες των καναλιών της διαπλοκής δανειστών και αχυρανθρώπων πολιτικών συνεργατών του εχθρού.
Οι πολιτικοί ήταν οι γνωστοί της διαπλοκής των δανείων και Μνημονίων, των γνωστών δανειστών-αρπακτικών.
Οι πολιτικοί-πιόνια, κυβερνούν με βάση τα δάνεια των Γυπών και κορακιών αρπακτικών.
Λέμε ΟΧΙ, διότι οι γνωστοί δημοσιογράφοι υποβάλλουν στους δοσίλογους πολιτικούς, συνεργάτες των εχθρών των Ελλήνων, Σιωνιστών Ευρωπαίων ανδρεικέλων πολιτικών, ερωτήσεις, τύπου «περί ανέμων και υδάτων».
Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Σαν τα κοράκια περιμένανε οι δημοσιογράφοι τα DEBATES των εφιαλτών πολιτικών αχυρανθρώπων των δανειστών του Κοσμοκράτορα Λόρδου και προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!
Όσες φορές οι Μνημονιακοί Δημοσιογράφοι των μεγαλο-Καναλιών της διαπλοκής των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, έλαβαν μέρος στα DEBATE των προδοτών πολιτικών, υπέβαλαν στους προδότες Μνημονιακούς πολιτικούς πιόνια των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ερωτήσεις τύπου «νερόσουπας», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του αφελούς και ανίδεου Ελληνικού Λαού.
Έτσι έκαναν την τηλεμαχία κοινώς «Σούπα» άνοστη.
Αποτέλεσμα ο απληροφόρητος Λαός, να ρίξει τη ψήφο του υπέρ των προδοτών δοσιλόγων πολιτικών της διαπλοκής των δανειστών.
Η τηλεμαχία χρησιμοποιείται από τους δοσίλογους πολιτικούς, για προπαγάνδα του κόμματος, ώστε να ανεβάσουν τα ποσοστά τους στις εκλογές.
Η παγκόσμια Σιωνιστική Κυβέρνηση-Δικτατορία του προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, θα αποφασίσει ποίο κόμμα θα έλθει πρώτο, ποίο δεύτερο, και τι ποσοστά θα λάβουν τα υπόλοιπα κόμματα, και ποίο κόμμα θα μπεί στη Βουλή.
ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ, και η θέληση του ΛΑΟΥ, αλλά ΜΟΝΟΝ οι Ηλεκτρονικοί υπολογιστές του προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Όλα τα προδοτικά Μνημονιακά κόμματα τα χρηματοδοτούν οι κ.κ. ΡΟΚΦΕΛΕΡ & ΡΟΤΣΙΛΝΤ, πρόεδροι της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης-Δικτατορίας, από την οποίαν πηγάζουν όλα τα δεινά της ανθρωπότητας!!!
Τα προδοτικά κόμματα τα βάζει στη Βουλή ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για να εκπληρώσει τα συμφέροντά του, και προς αυτό το προσανατολισμό δουλεύουν πολιτικοί & δημοσιογράφοι.
Τα Μνημόνια των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, έχουν πρωτεύοντα ρόλο, διότι κατάντησαν την Ελλάδα αποικία και προτεκτοράτο των Κοσμοκρατόρων, για Οικονομικούς, Γεωπολιτικούς & Γεωστρατηγικούς σκοπούς, στη διένεξη των Σιωνιστών Δυτικών,(ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.), με τη Ρωσία-Κίνα.
Τα φλέγοντα προβλήματα του Ελληνισμού είναι,
α.- Οι λαθρομετανάστες-πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων κρύβονται Τζιχαντιστές, σφαγείς του Ελληνικού Λαού.
β.- Τα Εθνικά μας θέματα. (Μακεδονία-Θράκη-Αιγαίο).
Μήπως ακούσατε ερώτηση των μεγαλο-δημοσιογράφων για τη Μακεδονία;; Τους απαγορεύουν τα αφεντικά τους!!!
γ.- Η σχεδιασμένη και προ-μελετημένη χρεοκοπία της Ελλάδος, από τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες του Επικυρίαρχου Μεγιστάνα προέδρου της ΝΤΠ Λόρδου και Βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
δ.- Η κατάληψη αμαχητί της χώρας από τους Τζιχαντιστές κομμάντος της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης- Δικτατορίας. Έκαναν την Αθήνα και τα νησιά, καταυλισμό λαθρομεταναστών και προσφύγων.
ε.-Η ορκομωσία δοσιλόγων υπουργών, συνεργατών (υπαλλήλων) του προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Μήπως ακούσατε ερώτηση τοιαύτης υφής;;;
Όποιους Υπουργούς θέλει ορκίζει ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ. Άλλοι μεν δηλώνουν ΑΘΕΟΙ, και άλλοι ορκίζονται για να γίνουν επίορκοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Να δείτε που δεν θα υποβάλλουν καμία τέτοια ερώτηση οι αμφιβόλου Εθνικής υποστάσεως Μεγαλο-Δημοσιογράφοι των πληρωμένων μεγαλο-καναλιών της διαπλοκής των Σιωνιστών δανειστών Κοσμοκρατόρων.
Το θέμα επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, αν και ο πρόεδρος ΡΟΤΣΙΛΝΤ έχει εκμαυλίσει τα ανώτατα στρώματα των δοσιλόγων πολιτικών.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αρθρογράφος ΜΜΕ



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!