EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ» ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ;

Οι αγορές οπλικών συστημάτων τις τελευταίες δεκαετίες συνοδεύονταν πάντα από την άσκοπη σπατάλη χρήματος, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε τεράστια “αμυντικά κενά”. Πληρώσαμε δις ευρώ και εξοπλισμένοι σωστά δεν είμαστε.
Μεσάζοντες υπουργοί, στρατιωτικοί και γενικά η εγχώρια ολιγαρχία έκανε ότι μπορούσε για να βγάλει κέρδος εις βάρος της πατρίδας μας, αγοράζοντας πολλές φορές ελλατωματικά οπλικά συστήματα, αφήνοντας ταυτόχρονα »γυμνή» από οποιαδήποτε ομπρέλα προστασίας την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.
Οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι στρατιωτικοί σε θέσεις ευθύνης προτιμούσαν να μην κάνουν τίποτα. Οι »άνθρωποι των εξοπλισμών» επιδόθηκαν σ΄ έναν πόλεμο με στόχο μοναδικό πως θα καταστρέψουν οποιαδήποτε συμφωνία από την οποία δεν είχαν κέρδος!
Οι μεσάζοντες έκαναν και κάνουν την »βρώμικη» δουλειά. Πρόκειται για »έμπορους όπλων» στην πραγματικότητα οι οποίοι είναι νομότυποι εκπρόσωποι μεγάλων ξένων εταιρειών τις οποίες εκπροσωπούν στην ελληνική αγορά. Αυτοί είναι που μοιράζουν ή σε κάθε περίπτωση εισηγούνται στην προμηθεύτρια εταιρεία τη μίζα προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των πελατών τους.
Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το koutipandoras.gr επανήλθε με διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο η αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία τον Φεβρουάριο του 2015 ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία με το ερώτημα της διερεύνησης των ποινικών ευθυνών για 4 διατελέσαντες υπουργούς Άμυνας, μεταξύ αυτών και του νυν προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που ελέγχεται για την υπόθεση υποβρυχίων, για τα οποία παρότι δεν είχαν καν παραδοθεί, αντί να πάρει νομικά μέτρα ως όφειλε σαν υπουργός, έδωσε 105 εκατομμύρια σε Γερμανούς και ΕΝΑΕ.
Η δικογραφία βασίστηκε σε έρευνα του αναθεωρητή Γ (στρατιωτικός εισαγγελέας) Δημήτρη Ζαφειρόπουλου
Σύμφωνα με τη δικογραφία το 2002, μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των ΕΝΑΕ και της γερμανικής εταιρίας HDW, που κατασκεύαζε τα υποβρύχια, συμφωνήθηκε ο εκσυγχρονισμός τριών υποβρυχίων. Το ποσό που συμφωνήθηκε ήταν 821.792.170 ευρώ και τη σύμβαση υπέγραψε, ως υπουργός Άμυνας, ο Γιάννος Παπαντωνίου. Τα τρία υποβρύχια έπρεπε να παραδοθούν ως το 2012 (το πρώτο Νοέμβριο 2007,το δεύτερο Αύγουστο 2010 και το τρίτο Νοέμβριο 2012).
Περισσότερα εδώ: http://www.koutipandoras.gr/article/149673/o-meimarakis-edose-stoys-germanoys-105-ekatommyria-gia-ypovryhia-poy-den-eihan-kan
Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως η δικογραφία για τη διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών εις βάρος τεσσάρων πρώην υπουργών Εθνικής Αμυνας για προμήθειες οπλικών συστημάτων, βρίσκεται »θαμμένη» εδώ και έξι μήνες στα συρτάρια της βουλής.
Η επίμαχη δικογραφία (ΑΒΜ ΕΔ 2015/18), βάσει της οποίας η Βουλή καλούνταν να εξετάσει τυχόν αξιόποινες πράξεις των Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ευάγγελου Βενιζέλου αφορά κατά κύριο λόγο εξοπλιστικά προγράμματα από τη Γερμανία που ζημίωσαν τη χώρα ή υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν επιζήμια για το Ελληνικό Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, αφορά τα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 και τα επιθετικά Apache, τα άρματα μάχης Leopard 2HEL, τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209, τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου «S», την προμήθεια των ΤΠΚ και των «Zubr», την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και Mirage 2000-5 και των συστημάτων αυτοπροστασίας τους, τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27J και την προμήθεια των διοπτρών νυχτερινής σκόπευσης.
Η Δικαιοσύνη έκανε και κάνει πολλές ενέργειες για να αποκαλυφθεί το εν λόγω σκάνδαλο. Συγκεκριμένα:
-Στις 22 Ιανουαρίου 2015 η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στέλνει με την ένδειξη ΛΙΑΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς όλο το φάκελο που περιλαμβάνει το πόρισμα και 12 επιπλέον φακέλους με μαρτυρικές καταθέσεις.
-Στις 30 Ιανουαρίου η κυρία Παπανδρέου, Εισαγγελέας Διαφθοράς επιστρέφει τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο συμφωνώντας να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους και το Σύνταγμα διαδικασίες και να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.
-Στις 3 Φεβρουαρίου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή και στις 9 Φεβρουαρίου αποστέλλεται και η σχετική εντολή από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.
Έκτοτε, η τύχη της δικογραφίας, ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα -με καταγγελίες για 4 υπουργούς Εθνικής Άμυνας, τους κυρίους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Βενιζέλο και Μεϊμαράκη – αγνοείται. Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/620682/poios-ethapse-oristika-to-skandalo-ton-ypovryxion
Ο ελληνικός λαός επιθυμεί να διελευκανθεί κάθε σκοτεινή πτυχή από το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Φυσικά υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, όμως τίθενται πολύ σοβαρά ερωτήματα που ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως κάποια κέντρα θέλουν να εμπλέξουν και την πρώην ΠτΒ στην όλη υπόθεση, όμως το όλο εγχείρημα πέφτει στο κενό, καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου έχει αποδείξει πως είναι μία »καθαρή΄΄ πολιτικός, η οποία έχει συγκρουστεί αρκετές φορές με τα συμφέροντα.
Δυστυχώς κάποια κόμματα προσπάθησαν μέσω λάσπης να συνδέσουν την πρώην Πρόεδρο με τον Αντώνη Κάντα, παρουσιάζοντάς τον ως νονό της. Αμέσως η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε της εξής απάντηση ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο στο οποίο ήθελαν κάποιοι να την εμπλέξουν.
»Έχω την πολύ μεγάλη τιμή ο νονός μου να είναι ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ο καλύτερος δικηγόρος της Αθήνας, ίσως και της Ελλάδας, ένας άνθρωπος που όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο αντιδικτατορικός του αγώνας», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Το πάρτι των μιζών πίσω από τα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας αποκαλύπτουν όχι μόνο το πολυδαίδαλο σύστημα του μαύρου χρήματος, αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονταν πίσω από αυτά.
Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι έπαιζαν με τη δημόσια περιουσία, ποιοι πλούτισαν από τις μίζες, ποιοι ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία.
Πρέπει να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που γνώριζαν και έκαναν τα… στραβά μάτια. Οι ευθύνες να αποδοθούν όσο ψηλά κι αν φτάνουν για όλες τις σκοτεινές υποθέσεις.
Το άρθρο εκφράζει τις απόψεις του συγγραφέα και το ithesis υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση απόψεων και ιδεών

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ
Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών, Blogger
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ – Άλλα… Κόλπα στην Ανεργία! Εργαλείο Προπαγάνδας το Σύστημα «Εργάνη»

Μόνο 57.017 (από τις 120.240) τον Αύγουστο ήταν οι κανονικές θέσεις εργασίας! Εργαλείο προπαγάνδας το σύστημα
Η εποχική απασχόληση ωραιοποιεί τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», καθώς φαίνεται ότι το 53% των προσλήψεων τον Αύγουστο προήλθε από ευέλικτες μορφές απασχόλησης (μερική και εκ περιτροπής εργασία). Είναι προφανές ότι το αρνητικό πρόσημο κατά μόλις 441 θέσεις εργασίας στο ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων, που πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Αύγουστο, θα ήταν πολύ χειρότερο εάν είχαν αφαιρεθεί από το σύνολο των προσλήψεων η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος, πέρυσι απολύθηκαν τον Αύγουστο 102.240 άτομα και φέτος απολύθηκαν 121.072 άτομα (18.832 άτομα περισσότερα). Ομως αντίστοιχα πέρυσι προσλήφθηκαν 103.551 άτομα, ενώ φέτος τον Αύγουστο προσλήφθηκαν 120.631 άτομα (17.080 περισσότεροι). Μόνο που από το σύνολο των προσλήψεων, μόνο οι 57.017 είναι πλήρους απασχόλησης. Οι υπόλοιπες είναι είτε μερικής (44.961) είτε εκ περιτροπής (18.653) απασχόλησης, συνεπώς είναι θέσεις εργασίας με πολύ μικρές αποδοχές, που αντιμετωπίζουν μόνο περιστασιακά το πρόβλημα εύρεσης εργασίας που υπάρχει στη χώρα.
Σε επίπεδο ηλικιακής κατηγορίας προκύπτει ότι το πιο αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων εντοπίζεται στις ηλικίες 15-24 ετών (-4.715 θέσεις εργασίας). Αντίθετα, το υψηλότερο ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων καταγράφηκε στις ηλικίες κοντά στη σύνταξη, δηλαδή 45-64 ετών (3.666 θέσεις εργασίας).
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, ότι παρά το γεγονός πως ο Αύγουστος θεωρείται η κορύφωση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, εντούτοις στα καταλύματα εντοπίζεται το πιο αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων (-2.937 θέσεις απασχόλησης), με βάση το επάγγελμα. Ακολουθούν οι δραστηριότητες των υπηρεσιών εστίασης (-1.591 θέσεις εργασίας) και οι δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας (-481 θέσεις εργασίας). Στον αντίποδα, το πιο υψηλό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων εντοπίστηκε στο χονδρικό εμπόριο (+3.827 θέσεις εργασία), με την εκπαίδευση να ακολουθεί (+3.607 θέσεις), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι υπηρεσίες προστασίας και έρευνας (+265).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΛΟΓΕΣ: Έκπτωση στα εισιτήρια του τρένου για τους ψηφοφόρους

Έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων, σε όσους ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η έκπτωση είναι στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ´ επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, εφόρων και δικαστικών αντιπροσώπων για εκτέλεση υπηρεσίας, από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους.
Σημειώνεται, ότι για τους επιβάτες που θα αγοράσουν εγκαίρως τα εισιτήρια τους θα παρέχεται επιπλέον και η έκπτωση προαγοράς 15%.
Η προαναφερόμενη έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης τίτλων μεταφοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή, δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet και θα παρέχεται αποκλειστικά για ταξίδια που πραγματοποιούνται από 16 έως και 23 Σεπτεμβρίου 2015.
Η συγκεκριμένη έκπτωση, αναλογικά και κατά προσέγγιση, θα παρέχεται και στους εκλογείς-επιβάτες του προαστιακού σιδηροδρόμου για ταξίδια που θα πραγματοποιούνται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Για επιβάτες, οι οποίοι, λόγω ιδιότητας, δικαιούνται έκπτωση (πχ. φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, κλπ) εφαρμόζεται κατά περίπτωση η ευνοϊκότερη τιμολόγηση.
Για τη χορήγηση των εκπτωτικών εισιτηρίων απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου σχετικού εγγράφου με το οποίο αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία του επιβάτη.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο επιβατικό κοινό καλώντας τον αριθμό 14511 και στο http://www.trainose.gr

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Α. Γεωργιάδης (2011) για τα υποβρύχια: «Ο Μεϊμαράκης είναι ένοχος συγκαλύψεως εγκλήματος» (βίντεο)

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega στις 29 Απριλίου του 2011, όπου ο νυν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον πρώην υπουργό…





        

olympia.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

9/11: Η Μεγάλη Ψευδαίσθηση!

9/11: Η Μεγάλη Ψευδαίσθηση!

9/11… Η Ημέρα Που Συγκλόνισε τον Κόσμο – 9/11 Η Μεγαλύτερη Απάτη Όλων των Εποχών
Δείτε ένα άκρως ενδιαφέρον βίντεο που μεταφέρει τα τραγικά γεγονότα με μια διαφορετική ματιά…
       

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και δεύτερος υπουργός στο σκάνδαλο της Μυκόνου με τα εκδιδόμενα μοντέλα

Σάλος θα προκληθεί στο Πανελλήνιο τα επόμενα 24ωρα, καθώς αναμένεται να διαρρεύσουν τα ονόματα όχι ενός, αλλά …

Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και θα προκαλέσουν… τρικυμία

… δύο υπουργών που σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές από τους «κοριούς» της ΕΥΠ, φέρονται να συμμετέχουν στο σκάνδαλο της Μυκόνου με τα εκδιδόμενα μοντέλα και το εμπόριο κοκαΐνης.
Από την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών που κατέγραψαν οι κοριοί της ΕΥΠ προκύπτουν συνομιλίες των κατηγορουμένων που συνδέουν με την υπόθεση και δεύτερο υπουργό, ο οποίος μάλιστα ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον πρώτο, που εμφανίζεται να ζητούσε την παροχή υπηρεσιών από άνδρες για να ικανοποιήσει τις ομοφυλόφιλες ορέξεις του.
Ο δεύτερος υπουργός που εμπλέκεται το όνομά του στην υπόθεση με τα εκδιδόμενα μοντέλα και το εμπόριο κοκαΐνης στη Μύκονο, ανήκει στη νεότερη γενιά των πολιτικών, εκλέγεται βουλευτής στη Β’ Αθηνών από το 2000.
Είναι γόνος παραδοσιακής πολιτικής οικογένειας, ο πατέρας του ανήκε επί σειρά ετών στα ηγετικά στελέχη της παράταξης και χάριν του ονόματός αυτού και μόνο κατόρθωσε να αναρριχηθεί, αφού από τα υπουργεία που πέρασε από το 2009 και μετά δεν επέδειξε κανένα απολύτως έργο.
Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και θα προκαλέσουν… τρικυμία,ο πρώην υπουργός έχει συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στη λίστα του κόμματός του για τις επερχόμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Εν αναμονή των αποκαλύψεων που θα συγκλονίσουν…




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υμηττός τέλος - απόφαση βόμβα.

Στην ακύρωση του προεδρικού διατάγματος προστασίας του Υμηττού οδηγεί απόφαση-βόμβα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Σύμφωνα με το σκεπτικό, ο καταργηθείς πλέον Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) θα έπρεπε πριν από τη σύνταξη του ΠΔ 187/2011 να έχει προχωρήσει σε εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Με την ακύρωση του ΠΔ ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων οικισμών στον Υμηττό. Πάντως, όπως αναφέρει στο «Βήμα» ο συνταγματολόγος – δικηγόρος κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκπροσωπούσε δήμους και πολίτες κατά του ΠΔ για τον Υμηττό στο ΣτΕ, η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου αποτελεί «σημαντική εξέλιξη γιατί χιλιάδες ιδιοκτησίες που είχαν τεθεί σε ομηρία τώρα αποδεσμεύονται και δίνεται η ευκαιρία στη Διοίκηση να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό χρήσεων γης με πιο έλλογη και πραγματιστική κρίση».
Την υπόθεση είχε παραπέμψει στο Ευρωδικαστήριο το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Ενάντια στο διάταγμα προστασίας του όρους είχαν προσφύγει επτά δήμοι (Κρωπίας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Παπάγου – Χολαργού, Ηλιούπολης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Παιανίας – Γλυκών Νερών και Γλυφάδας), οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των αυστηρότερων όρων προστασίας -περιορισμό των χρήσεων γης- που θεσπίστηκαν για την ανάσχεση της δόμησης στον Υμηττό.
Τι είχε αποφασίσει το ΣτΕ
Το ΣτΕ εκδικάζοντας την προσφυγή του δήμου Κρωπίας Αττικής -είχε προσφύγει κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και είχε υποβάλει αίτημα ακυρώσεως του ΠΔ 187/2011- αποφάσισε να αποστείλει προδικαστικά ερωτήματα στο Ευρωδικαστήριο. Έως την έκδοση της οριστικής απόφασης είχε αναβληθεί και η εξέταση των υπολοίπων προσφυγών.
Ειδικότερα, το ΣτΕ είχε κληθεί να κρίνει εάν το διάταγμα για τον Υμηττό έπρεπε να υποβληθεί σε διαδικασία «περιβαλλοντικού προελέγχου» και σε διαδικασία «στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτιμήσεως». Κατά την κρατήσασα στο ΣτΕ γνώμη, το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής περιέχει αρκετά ακριβείς κανόνες χρήσεως εδάφους, οπότε πριν από την έκδοση του διατάγματος, με το οποίο διευκρινίζεται και τίθεται σε εφαρμογή το ρυθμιστικό σχέδιο, δεν απαιτείται περιβαλλοντική εκτίμηση κατά την έννοια της οδηγίας 2001/42. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οδηγία προβλέπει ότι σε εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα υπόκεινται ορισμένα σχέδια και προγράμματα που ενδέχεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Κατά τη μειοψηφήσασα άποψη των μελών του ΣτΕ, το διάταγμα δεν μπορούσε να εκδοθεί χωρίς «εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων» κατά την οδηγία 2001/42.
Γι’ αυτό το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας απέστειλε ερώτημα στο Ευρωδικαστήριο σχετικά με το αν για την έκδοση πράξεως εμπεριέχουσας σχέδιο σχετικό με τη χωροταξική οργάνωση και τις χρήσεις γης, με το οποίο τροποποιείται προϋφιστάμενο σχέδιο, απαιτείται ή όχι η πραγματοποίηση εκτιμήσεως περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Τι αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Το Ευρωδικαστήριο, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσίευσε χθες Πέμπτη, διαπιστώνει ότι «το γεγονός και μόνον ότι οι τροποποιήσεις που επιφέρει το επίμαχο διάταγμα σκοπούν στην εξειδίκευση ρυθμιστικού σχεδίου το οποίο περιέχεται σε πράξη συνιστώσα ιεραρχικώς υπερκείμενο κανόνα δικαίου δεν δικαιολογεί την παράλειψη διενέργειας τέτοιας εκτιμήσεως πριν την έκδοση πράξεων αυτού του είδους».
Σύμφωνα με το ΔΕΕ, το επίμαχο διάταγμα επιφέρει ουσιώδεις τροποποιήσεις και το ρυθμιστικό σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας δεν είχε υποβληθεί σε εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή οδηγία 2001/42 δεν είχε ακόμη τεθεί σε ισχύ κατά τον χρόνο θεσπίσεως του ρυθμιστικού σχεδίου, σύμφωνα με το σκεπτικό των ευρωπαίων δικαστών «στερείται συναφώς σημασίας, λαμβανομένου υπόψη ότι η οδηγία εφαρμόζεται χωρίς εξαίρεση σε κάθε τροποποιητική πράξη εκδοθείσα κατόπιν της θέσεώς της σε ισχύ».
Όπως αποφαίνεται το Δικαστήριο, «η οδηγία 2001/42/ΕΚ, σχετικά με την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων, ορίζει ότι για την έκδοση πράξεως εμπεριέχουσας σχέδιο σχετικό με τη χωροταξική οργάνωση και τις χρήσεις γης, με το οποίο τροποποιείται προϋφιστάμενο σχέδιο, πρέπει να διεξάγεται εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων βάσει της οδηγίας, για τον λόγο ότι η πράξη αυτή εξειδικεύει και υλοποιεί ρυθμιστικό σχέδιο θεσπισθέν με ιεραρχικώς υπερκείμενη πράξη το οποίο δεν είχε υποβληθεί σε τέτοια περιβαλλοντική εκτίμηση».
Το ζήτημα ωστόσο που προκύπτει μετά την ακύρωση του ΠΔ για την προστασία του Υμηττού είναι εάν μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την σύνταξη νέου ΠΔ με δεδομένο ότι το κόστος μιας Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) υπολογίζεται περίπου στις 100.000 ευρώ.
Επιπλέον, δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με το αν η ακύρωση του ΠΔ 187/2011 μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για διατάγματα άλλων προστατευόμενων περιοχών που έχουν θεσπιστεί χωρίς περιβαλλοντικό προέλεγχο.
Τι προβλέπει το ΠΔ
Για την αναβάθμιση της προστασίας του Υμηττού, ο ΟΡΣΑ είχε εκπονήσει μελέτη και σχέδιο το οποίο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Στη συνέχεια καταρτίστηκε το τελικό σχέδιο, βάσει του οποίου εκδόθηκε το διάταγμα της 14ης Ιουνίου 2011. Με αυτό καθορίζονται πέντε ζώνες προστασίας:
* Η ζώνη Α ως «περιοχή απόλυτης προστασίας της φύσεως και των μνημείων».
* Η ζώνη Β ως «περιφερειακή ζώνη προστασίας» και αποτελεί περιοχή γεωργικής χρήσεως, εκπαιδεύσεως και υπαίθριας αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.
* Η ζώνη Γ ως ζώνη προστασίας αρχαιολογικών χώρων.
* Η ζώνη Δ ως η περιοχή των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή και Ιλισίων.
* Η ζώνη Ε ως περιοχή ειδικών χρήσεων γης και στην οποία επιτρέπεται ιδίως η λειτουργία υφιστάμενων κοιμητηρίων.
Το ΠΔ προβλέπει ότι τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις (κατοικίας, διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, κεραιών τηλεφωνίας, ναών και νεκροταφείων) παραμένουν στα εκτός σχεδίου οικόπεδα χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
Ολοκληρωμένο καθεστώς προστασίας για τον Υμηττό θεσπίσθηκε για πρώτη φορά με διάταγμα του 1978, το οποίο προέβλεπε δύο ζώνες προστασίας (Α και Β) και καθόρισε τις επιτρεπόμενες χρήσεις ανά ζώνη.
Λαμβανομένης υπόψη της αξιόλογης βιοποικιλότητάς του, ιδίως της χλωρίδας και ορνιθοπανίδας του, ο Υμηττός καταχωρίσθηκε, σύμφωνα με την οδηγία 92/43, στον κατάλογο «Τόποι Κοινοτικής Σημασίας» (ΤΚΣ) με την ονομασία «Υμηττός, Αισθητικό Δάσος Καισαριανής – Λίμνη Βουλιαγμένης», και σύμφωνα με την οδηγία 2009/147 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) για τη διατήρηση των άγριων πτηνών, με την ονομασία «Όρος Υμηττός». Ο Υμηττός χαρακτηρίσθηκε επίσης ως Ειδική Ζώνη Διατηρήσεως (οδηγία 92/43).

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα χορηγηθεί η εκλογική άδεια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Διευκρινίσεις για την ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές, που δικαιούνται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, έδωσε σήμερα Παρασκευή η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:
Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος. 
Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση των μισθωτών στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως εξής:
Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ΄ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
Για όσους μισθωτούς, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας), είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.
Η χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 14 χρόνια μετά... [ΦΩΤΟ]

Έχουν περάσει πλέον 14 χρόνια από τη στιγμή που δύο αεροσκάφη καρφώθηκαν στους Δίδυμους Πύργους και πλέον στην περιοχή του Κάτω Μανχάταν λίγα θυμίζουν το παλιό Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. (Επιμέλεια - Νοηματική Απόδοση: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος)

Εν έτει 2015, το υψηλότερο κτίριο στη Β. Αμερική ορθώνεται στον ορίζοντα, καλωσορίζοντας καθημερινά χιλιάδες υπαλλήλους γραφείων και τουρίστες. Αρκετοί άλλοι ουρανοξύστες συνεχίζουν να υψώνονται ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί κι ανάμεσά τους εκτείνονται οι λευκές πτέρυγες ενός τεράστιου σιδηροδρομικού σταθμού, που σχεδιάστηκε από τον γνωστό αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο στάδιο της αποπεράτωσής του.
Στα χνάρια των πρώην Δίδυμων Πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, καταρράκτες ρέουν σε μια ειδική δεξαμενή που βρίσκεται στο κέντρο μιας πλατείας που περιβάλλεται από δέντρα. Είναι το «Σημείο Μηδέν», το μνημείο που στήθηκε για να τιμηθούν τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου.
Η πρόοδος στην ανακατασκευή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου συχνά έμοιαζε να είναι αργή στα χρόνια μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς υπήρχαν συχνά αρκετές πολιτικές προστριβές και συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του έργου.
Σταδιακά, ωστόσο, όσο περνούσαν οι εβδομάδες, το νέο κτιριακό συγκρότημα με τα γραφεία και τους κοινόχρηστους χώρους άρχισε να παίρνει μορφή.
Δείτε πώς φαίνεται πλέον το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, με αφορμή την επέτειο των 14 χρόνων από την επίθεση της Αλ Κάιντα.
Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1 υψώνεται 541 μέτρα προς τον ουρανό, πολύ πιο ψηλά από οποιοδήποτε άλλο κτίριο της χώρας. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ντέιβιντ Τσάιλντς, το κτίριο στεγάζει γραφεία μεγάλων εταιρειών, ενώ στην κορυφή του δεσπόζει το Παρατηρητήριο 1, απ' όπου χιλιάδες τουρίστες καθημερινά μπορούν να απολαύσουν μια μοναδική θέα της Νέας Υόρκης.
Η μοίρα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου 2 παρέμενε αβέβαιη έως τις αρχές του 2015, όταν οι «κολοσσοί» του κινηματογράφου και της ενημέρωσης, 21st Century Fox και η News Corp. υπέγραψαν συμβόλαιο όντας οι μοναδικοί ένοικοι του κτιρίου αυτού, που έχει ύψος 387 μέτρα και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Μπγιάρκε Ίνγκελς. Το κτίριο, που θεωρείται το δεύτερο υψηλότερο στις ΗΠΑ, θα ανοίξει τις πύλες του το 2020.
Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 3 θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2018. Έργο του Ρίτσαρντ Ρότζερς, το κτίριο υψώνεται 329 μέτρα προς τον ουρανό και όταν ανοίξει τις πύλες του θα στεγάσει γραφεία και εταιρείες ΜΜΕ, ενώ θα περιλαμβάνει και χώρο συνολικής επιφάνειας 13.935 τετραγωνικών μέτρων που θα δοθεί για τη στέγαση καταστημάτων λιανεμπορίου.
Το τέταρτο κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Φουμιχίκο Μάκι και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2013. Σε αυτό στεγάζονται το δημαρχείο της Νέας Υόρκης και η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.
Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 7 υψώθηκε στο «Σημείο Μηδέν» και άνοιξε για πρώτη φορά το 2016. Αν και πλέον θεωρείται «νάνος» μπροστά στους ψηλότερους γείτονές του, ο 52όροφος πύργος ξεχωρίζει για τη φιλοξενία καλλιτεχνικών χώρων.
Στο «Σημείο Μηδέν», εκεί που κάποτε στέκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, πλέον ρέουν καταρράκτες σε δύο μεγάλες τετράγωνες δεξαμενές. Οι δεξαμενές περιστοιχίζονται από μπρούτζινες επιγραφές, που φέρουν επάνω τους χαραγμένα τα ονόματα όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 καθώς και όλων των θυμάτων που σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί το 1993. Ο χώρος του «Σημείου Μηδέν» σχηματίζει μια πλατεία γεμάτη δέντρα και περιλαμβάνει ένα υπόγειο Μουσείο με εκθέσεις πολυμέσων που εξιστορούν την ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου και των όσων συνέβησαν μετά.
Ο νέος Κόμβος Μεταφορών του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου σχεδιάστηκε από τον γνωστό και στην Ελλάδα αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα, τα σχέδια του οποίου είναι εμπνευσμένα από την εικόνα ενός παιδιού που απελευθερώνει πουλιά με λευκά φτερά. Η θολωτή κεντρική αίθουσα του σταθμού, που κόστισε συνολικά 4 δισ. δολάρια, πλαισιώνεται από δύο σειρές άσπρων ατσάλινων δοκών που θυμίζουν φτερά, ενώ η οροφή λούζεται από φυσικό φως, το οποίο όμως θα μειώνεται για 102 λεπτά κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας τη διάρκεια των επιθέσεων.
Ο σταθμός, ο οποίος θα συνδέει όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς μεταξύ τους έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.
Ένα κομμάτι που συχνά λησμονείται από την αναδιαμόρφωση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου είναι το πολλά υποσχόμενο Κέντρο Τεχνών, το οποίο αποτελούσε μέχρι πρότινος έργο του αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι.
Ωστόσο, ο «παραφουσκωμένος» προϋπολογισμός του κτιρίου οδήγησε στην απόλυσή του, με τους υπεύθυνους του Κέντρου να δηλώνουν κατά τα λοιπά αισιόδοξοι ότι το κτίριο θα ανεγερθεί τελικά χωρίς άλλα προβλήματα και το οποίο θα φιλοξενεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Πηγή: Time

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι γίνεται τελικά με τα Capital Controls

Σε υπερβάλλον ζήλο, λόγω προεκλογικής περιόδου, αλλά και φιλοδοξίες πολιτικών παραγόντων αποδίδεται από τραπεζικές πηγές ο θόρυβος τις τελευταίες ημέρες για αλλαγές και περαιτέρω χαλάρωση στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες.


H Τράπεζα της Ελλάδος εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε στο κρίσιμο μέτωπο των επιχειρήσεων ήδη οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει σημαντικά, ωστόσο όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές οι όποιες αποφάσεις πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά και να μην ληφθούν εν θερμώ.

Άλλωστε για τις όποιες αλλαγές θα πρέπει να κατατεθεί σχετικό αίτημα στην ΕΚΤ και η οποία θα έχει τον τελικό λόγο.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η γκάφα του Ε.Μεϊμαράκη για τα υποβρύχια και η κατάθεση του πρώην στενού συνεργάτη του που τον «καίει» για τις πληρωμές των Type 214

Του Γιάννη Πετρίδη

Ως μία πολιτική «γκάφα πρώτου μεγέθους» εξελίσσεται η χθεσινή παραγματικά αψυχολόγητη επίθεση για το θέμα των υποβρυχίων (που ούτε καν …είναι στην ατζέντα της προεκλογικής συζήτησης) επίθεση του προέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε.Μεϊμαράκη, κατά του νέου Α/ΓΕΕΘΑ, Ε.Αποστολάκη για το θέμα των … υποβρυχίων.

Η επίθεση αυτή αποτέλεσε το βράδυ στο debate το βασικό όπλο του προέδρου των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου για να επιτεθεί στον πρόεδρο της ΝΔ σε μία υπόθεση που όντως ο Ε.Μεϊμαράκης εμφανίζεται ακόμα υπό εισαγγελική διερεύνηση.

Ποιος συμβούλευσε να επιτεθεί και γιατί στον αξιωματικό που, εκτελώντας εντολές δύο υπουργών Εθνικής Αμυνας της ΝΔ (Δ.Αβραμόπουλο και Ν.Δένδια), μόλις προ ολίγων μηνών, κατάφερε κι έλυσε με απίστευτες ακροβασίες, αλλά αποτελεσματικά, το μεγαλύτερο μέρος του «γόρδιου δεσμού» των υποβρυχίων που ο Ε.Μεϊμαράκης, είχε αρνηθεί να επιλύσει, είναι άγνωστο, αλλά από την Συγγρού πηγές «φωτογραφίζουν» τον σύμβουλο επικοινωνίας του Ε.Μεϊμαράκη, τον Ν.Καραχάλιο.

Χθες το βράδυ ο Π.Καμμένος επανέφερε το θέμα του σκανδάου των υποβρυχίων το οποίο βρίσκεται υπο δικαστική διερεύνηση, με τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας και νυν πρόεδρο της ΝΔ να βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής διερεύνησης, με αφορμή την επιθετική ανακοίνωση της ΝΔ κατά του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ε.Αποστολάκη.

Και μία από τις βασικές καταθέσεις που καίει τωον Ε.Μεϊμαράκη, όπως υποστηρίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι αυτή του πρώην στενού του συνεργάτη και Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Ε.Βασιλάκου, στην επιτροπή Αμυνας της Βουλής, η οποία διερευνούσε την εξέλιξη των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια από το 2002 μέχρι το 2009, καθώς και την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων του προγράμματος των γερμανικών υποβρυχίων Type-214, τα οποία τον Ιούνιο του 2009 με εντολή του Ε.Μεϊμαράκη έλαβαν 150 εκατ. ευρώ χωρίς να παραληφθεί «ούτε βίδα» και εν συνεχεία οι Γερμανοί κατήγγειλαν την σύμβαση!

Τι είχε πει ο Ε.Βασιλάκος τότε στην Επιτροπή. Είχε αφήσει βαριά υπονοούμενα για χρηματισμό από τους Γερμανούς του τότε προϊσταμένου του και στενού συνεργάτη του, Ε.Μεϊμαράκη για τον τρόπου που άσκησε τα καθήκοντά του επί υπουργίας του στο θέμα του προγράμματος των υποβρυχίων, αρνούμενος αρχικά της καταγγελία της σύμβασης και εν συνεχεία δίνοντας 104 εκατ. ευρώ στους Γερμανούς για να έρθουν να καταγγείλουν αυτοί την σύμβαση!

Τι είχε καταθάεσει:  «Ο Ε.Μεϊμαράκης αγνοούσε τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα γιατί όταν διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις επί υπουργύας του το 2006-2009, ο ίδιος ήταν απών, αλλά έδειχνε ενδιαφέρον για τις πληρωμές (σ.σ.: !!!) προς την εταιρεία.

Το γεγονός αυτό πιθανόν να εξηγεί τους λόγους της αντιδικίας των κυρίων Καρατζαφέρη και Μεϊμαράκη και τις αγοραίες εκφράσεις «μπροστάντζας» και «νονός», έστω και αν αυτές οι εκφράσεις χρησιμοποιούνταν από τους εμπόρους όπλων, για να περιγράψουν τους δύο αυτούς πολιτικούς.

Οι δε ερωτήσεις των Βουλευτών του ΛΑΟΣ, στις οποίες κατ’ επανάληψιν αναφέρθηκε ο κ. Μεϊμαράκης είχαν στόχο εμένα προσωπικά και όχι τον κύριο Μεϊμαράκη, όπως ψευδώς  ισχυρίζεται. Ο δε χρόνος υποβολής  των ερωτήσεων αυτών συνέπιπτε με συγκεκριμένα γεγονότα που λάμβαναν χώρα στις διαπραγματεύσεις.

Θεωρώ, επίσης, υποκριτικό ο κ. Μεϊμαράκης να καθυβρίζει και να εγκαλεί τον κ. Κοραντή, τη στιγμή που ακόμη  και σήμερα συνεργάτες του κυρίου Μεϊμαράκη κατέχουν δημόσιες θέσεις στους εξοπλισμούς και με συκοφαντούν ακατάπαυστα».

Σε άλλο σημείο της πολύωρης κατάθεσής του ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΓΔΑΕΕ  σημείωσε ότιδιαπίστωσε παραλείψεις και ενέργειες που δεν προήγαγαν το δημόσιο συμφέρον, από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2010, επί υπουργίας, βασικά του Ε.Μεϊμαράκη!

Μάλιστα προέβη και στην βαριά καταγγελία ότι έδωσε 104 εκατ. ευρώ στους Γερμανους χωρίς κανένα εχέγγυο!

Ο Βασιλάκος κατονομάζει και επιχειρηματίες αλλά και άλλους οι οποίοι σύμφωνα με όσα υποστηρίζει διαβεβαίωναν τους Γερμανούς ,ότι θα μεσολαβήσουν ώστε το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει οφειλές εκατομμυρίων ευρώ. Ιδού το απόσπασμα της κατάθεσής του.

«Το Μάιο του 2008 ο τότε Υφυπουργός Άμυνας της Γερμανίας Wolf με προσκάλεσε στη Γερμανία σε μία διαμεσολαβητική προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρότεινα στον κ. Wolf τη λύση των συμβάσεων των υποβρυχίων με τις εταιρείες ΕΝΑΕ/TKMS, την αγορά από το Γερμανικό Υπουργείο Άμυνας των υποβρυχίων και την πώλησή τους στην Ελλάδα μέσω διακρατικής συμφωνίας, φυσικά με το ίδιο συμβατικό τίμημα.

Η πρότασή μου αυτή αποσκοπούσε, πρώτον, στη δοκιμασία των υποβρυχίων από το Γερμανικό και το Ελληνικό Ναυτικό και την ομόφωνη απόφασή τους περί των τεχνικών προβλημάτων των υποβρυχίων και δεύτερον, στην εξάλειψη της διαφθοράς από την εξέλιξη των συμβάσεων.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ:  Πότε έγινε αυτό;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Το Μάιο του 2008.

Οι συζητήσεις δεν τελεσφόρησαν λόγω επίκλησης από το Γερμανικό Υπουργείο Άμυνας νομικών προβλημάτων, ενώ κατάπληξη μου είχε προκαλέσει η έντονη αντίθεση στη διακρατική συμφωνία του τότε Αρχηγού ΓΕΝ. Ο τότε Αρχηγός ΓΕΝ δεν ήθελε τη διακρατική συμφωνία. Ήθελε να συνεχίσουμε με την  εταιρεία.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ποιος ήταν;

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος):  Θα προτιμούσα να μην κατονομάσω. Ο κ. Καραμαλίκης ήταν. Όπως είδατε, δεν φείδομαι ονομάτων, αλλά όταν αφορά αξιωματικούς είναι μια άλλη κατηγορία. Έχει και η σημειολογία τη σημασία της.

Τον Ιούνιο του 2008 έδωσα εντολή  στην Επιτροπή Διαπραγματεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών να προτείνει στη γερμανική πλευρά την αντικατάσταση των δύο υπό εκσυγχρονισμό υποβρυχίων τύπου 209 με την κατασκευή δύο καινούργιων υποβρυχίων τύπου 209, χωρίς καμία επιπρόσθετη δαπάνη για το Ελληνικό Δημόσιο, πέραν του ήδη υπάρχοντος  συμβατικού τιμήματος.

Κατόπιν επίπονων διαπραγματεύσεων, η γερμανική πλευρά απεδέχθη την πρόταση αυτή υπό τον απαράβατο όρο της καταβολής 120 εκατομμυρίων ευρώ από τα ήδη οφειλόμενα ποσά μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου του 2008.

Το Υπουργείο Άμυνας περιέργως δεν κατέβαλε αυτή την πληρωμή (για να πάρουμε δωρεάν τα δύο υποβρύχια.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2008 η γερμανική εταιρεία TKMS ερχόταν σε επαφή με διάφορα πρόσωπα στην Ελλάδα, μερικά από τα οποία είχαν εμπλοκή και στην υπογραφή των αρχικών συμβάσεων, και τα οποία υπόσχονταν να διαμεσολαβήσουν στο Υπουργείο Άμυνας για την καταβολή του ποσού των 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάποιες, δε, συζητήσεις αξιωματούχοι της γερμανικής εταιρείας είχαν αναφέρει ότι «πηγές» της εταιρείας στην Ελλάδα είχαν υποσχεθεί την καταβολή 108 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιανουάριο του 2009, αν και συμπλήρωναν ότι οι «πηγές» τους δεν είχαν ζητήσει «ανταλλάγματα».

Πιθανόν ως απόρροια αυτής της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, τον Ιανουάριο του  2009 και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση της τροποποίησης της σύμβασης του εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 209 και της παράλληλης διαπραγμάτευσης για εξεύρεση λύσης στη σύμβαση των υποβρυχίων τύπου 214, η γερμανική πλευρά αξίωσε την καταβολή οφειλομένων πληρωμών 400 εκατομμυρίων ευρώ για τα υποβρύχια τύπου 214, χωρίς να δέχεται να υπογράψει την τροποποίηση της σύμβασης για τα υποβρύχια τύπου 209 και τον Ιούνιο του 2009 πήρε 104 εκατ. ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2009 κατήγγειλε την σύμβαση»!

Δηλαδή ο Ε.Μεϊμαράκης αρνήθηκε και τα δύο δωρεάν υποβρύχια για να κλείσει το θέμα και ενέκρινε την αποδέσμευση 150 εκατ. ευρώ χωρίς καμμία εγγύηση από τους Γερμανούς!

Κανονικό «τηγάνισμα» δηλαδή στον Ε.Μεϊμαράκη από τον πρώην συνεργάτη του…

tον Φεβρουάριο του 2015 ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία με το ερώτημα της διερεύνησης των ποινικών ευθυνών για 4 διατελέσαντες υπουργούς Άμυνας.

Μεταξύ αυτών και του νυν προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος ελέγχεται για την υπόθεση υποβρυχίων για τα οποία παρότι δεν είχαν καν παραδοθεί, αντί να πάρει νομικά μέτρα ως όφειλε σαν υπουργός, έδωσε 105 εκατομμύρια σε Γερμανούς και ΕΝΑΕ.

Η δικογραφία βασίστηκε σε έρευνα του αναθεωρητή Γ (στρατιωτικός εισαγγελέας) Δημήτρη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το 2002, μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των ΕΝΑΕ και της γερμανικής εταιρίας HDW, που κατασκεύαζε τα υποβρύχια, συμφωνήθηκε ο εκσυγχρονισμός τριών υποβρυχίων.

Το ποσό που συμφωνήθηκε ήταν 821.792.170 ευρώ και τη σύμβαση υπέγραψε, ως υπουργός Άμυνας, ο Γιάννος Παπαντωνίου. Τα τρία υποβρύχια έπρεπε να παραδοθούν ως το 2012 (το πρώτο Νοέμβριο 2007,το δεύτερο Αύγουστο 2010 και το τρίτο Νοέμβριο 2012).

Το πρώτο υποβρύχιο ήταν το «Ποσειδών». Όπως καταγράφει ο εισαγγελέας, ήδη, από το ξεκίνημα των εργασιών, είχε διαφανεί μια καθυστέρηση από την πλευρά της ΕΝΑΕ στις εργασίες, παρότι το ελληνικό κράτος κατέβαλε κανονικά τις πληρωμές.

Το ελληνικό υπουργείο δεν κατήγγειλε τις συμβάσεις, αλλά προχώρησε σε διαπραγματεύσεις για επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος για την παράδοση του «Ωκεανός» και την αύξηση του συμβατικού τιμήματος (πρόκειται για το σχέδιο τροποποίησης αριθμός 7). Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν κάπου και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στις 27/9/2007, αποφάσισε να μην εγκριθεί η τροποποίηση 7.

Η κατασκευάστρια εταιρία προσπάθησε να συνδέσει τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων με την άλλη σύμβαση για κατασκευή των υποβρυχίων, η οποία δεν είχε καμία σχέση. Η ελληνική πλευρά δέχθηκε τελικώς να υπογράψει την τροποποίηση αριθμός 7, αλλά η κατασκευάστρια εταιρία δεν προσήλθε για υπογραφή.

Παρ’ όλα αυτά και παρότι δεν είχε καν παραδοθεί το υποβρύχιο, η Ελλάδα, διά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αντί να πάρει νομικά μέτρα, έδωσε 105 εκατομμύρια σε Γερμανούς και ΕΝΑΕ.

Όπως σημειώνει ο στρατιωτικός εισαγγελέας: «Για άγνωστο λόγο και παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, η οποία είχε παρατηρηθεί, εκ μέρους του αναδόχου, επί της εκπλήρωσης των συμβατικών του υποχρεώσεων (όπως προαναφέρθηκε το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2007), τον Ιούνιο του 2009 καταβλήθηκε εκ μέρους του αγοραστή, στον ανάδοχο, το χρηματικό ποσό των 104.198.308,40 ευρώ, μετά από έλεγχο νομιμότητας της δαπάνης από τον επίτροπο ΕΣ, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος του χρηματικού ποσού, που είχε μέχρι τότε καταβληθεί στον ανάδοχο, να ανέρχεται σε 637.782.157,60 ευρώ, δηλαδή στο ποσοστό 77% του αρχικού συμβατικού τιμήματος».

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Αρχιεπίσκοπος και τα χρυσά δώρα της Eldorado

Για όσους δεν γνωρίζουν τους χαμογελαστούς κυρίους που ποζάρουν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είναι, από αριστερά προς τα δεξιά:

Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Πωλ Ράιτ, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold και Εντουάρντο Μούρα, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδας της Eldorado Gold.
Σύσσωμη η ηγεσία της Καναδικής πολυεθνικής επισκέφθηκε χθες τον Αρχιεπίσκοπο και όπως μας ενημερώνει το romfea.gr «ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για την κατάσταση της υγείας των μεταλλωρύχων οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 20 μέρες στις στοές». Δηλαδή ο CEO της εταιρείας που αμοίβεται με 18 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο ή 75.000 κάθε εργάσιμη μέρα, ήρθε από το μακρινό Βανκούβερ από ανησυχία για την υγεία των μεταλλωρύχων που ο ίδιος έβγαλε στο δρόμο μη τηρώντας τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Τι γλυκό… Ο Αρχιεπίσκοπος «εξέφρασε την ανησυχία του για τους μεταλλωρύχους, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και στηρίζει τον αγώνα τους». Και τέλος, πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν οτι «η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας».
H γλώσσα της υποκρισίας ήτανε πάντα το δυνατό χαρτί της Εκκλησίας. Των Πολυεθνικών επίσης.
Η Καναδική πολυεθνική λοιπόν εξαγοράζει συμμάχους και πηγαίνει κατευθείαν στον πιο ισχυρό. Και μόνο η εικόνα προκαλεί αηδία. Ο Αρχιεπίσκοπος θα πάρει τα αργύρια από την προδοσία της Χαλκιδικής χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, με αντάλλαγμα τη σιωπή της Εκκλησίας για το έγκλημα. Ίσως και την – όχι και τόσο καλυμένη – στήριξή του, όπως κάνει η τοπική Μητρόπολη Ιερισσού, Αδραμερίου και Αγίου Όρους που έχει εδώ και πολλά χρόνια ως «μέγα χορηγό» την εκάστοτε ιδιοκτήτρια εταιρεία των μεταλλείων.
Υπενθυμίζουμε ότι και η Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους ενέδωσε τελικά στις «χάρες» της Eldorado και συμφώνησε στην μακροχρόνια μίσθωση των 925 στρεμμάτων του δάσους «Νταμπίζ» στις Σκουριές, που η εταιρεία θα το χρησιμοποιήσει σαν χωματερή τοξικών αποβλήτων. Οι «Άγιοι Πατέρες» εισέπραξαν προκαταβολή 1.400.000 ευρώ τα οποία δόθηκαν ως «δωρεά» από τους ευλαβείς επενδυτές, προφανώς συνοδευόμενα από μια αντίστοιχη ρητορική περί «στήριξης του κοινωνικού έργου της Μονής».

normal_52

Έτσι λοιπόν το βουνό θα το πάρει ο διάολος, με τις ευλογίες της Εκκλησίας και προς δόξαν Θεού. Αμήν.
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!