EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εκτός φυλακής ο Έλληνας βαρώνος της κοκαΐνης με το νόμο Παρασκευόπουλου

Αποφυλακίστηκε ο Έλληνας βαρώνος της κοκαΐνης, γνωστός και ως Έλληνας «Εσκομπάρ», Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος είχε  δικαστεί ως εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Africa 1 που είχε εντοπιστεί στα στενά του Γιβραλτάρ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο καταδικασμένος μεγαλέμπορος ναρκωτικών έχοντας εκτίσει 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί, έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενώ νωρίτερα έβλεπε τα διαδοχικά αιτήματα αποφυλάκισης να απορρίπτονται.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε ισόβια κάθειρξη, ενώ το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του μείωσε την ποινή σε 22 έτη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Επί της απόφασης άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας, ωστόσο η εκδίκασή της στον Αρειο Πάγο αναβλήθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι και σήμερα.
Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ή «χοντρός», όπως τον αποκαλούσαν αξιωματούχοι των ελληνικών και αμερικανικών διωκτικών Αρχών, είχε συλληφθεί στη Γερμανία με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Είχε προηγηθεί ρεσάλτο ανοικτά του Γιβραλτάρ στο Africa 1, το οποίο ήταν φορτωμένο με 5,5 τόνους κοκαΐνης.
Πληροφορίες για εισαγωγή από τον «χοντρό» εξίσου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα είχαν περιέλθει σε ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ και στην αμερικανική DEA και στις αρχές του 2000, δίχως ωστόσο να προκύψουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Αντίθετα, ο Αγγελόπουλος κατάφερε να συστήσει εταιρείες με αλιευτικά σκάφη και να αγοράσει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα πριν από την αποφυλάκισή του εκφράστηκαν υπόνοιες για επαναδραστηριοποίησή του, δίχως να επιβεβαιωθούν.
pronews.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό δεν ήταν debate. Συνάντηση στο Καφενείο της Διαπλοκής ήταν!

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Ο Γιούνκερ τους έβαλε και το βασικό θέμα της συζήτησης “To Grexit δεν έχει τελειώσει”. Αναμενόμενες ήταν και οι σπόντες που έπεσαν κατά τη διεξαγωγή του debate απο τους δημοσιογράφους της διαπλοκής “πρέπει να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση για να υπάρξει συζήτηση για το χρέος μετά την αξιολόγηση”. Το πώς και το γιατί φυσικά δεν συζητήθηκε.
Μαύρη δημοκρατία έχει η Ελλάδα. Κατάμαυρη…
Το debate είχε στόχο να δικαιολογήσει ανίερες συμμαχίες που θα προκύψουν μετά τις εκλογές. Το θέμα των ψευτιών του Τσίπρα πιστεύω ότι θα περάσει στα μετόπισθεν, αφού όλοι οι παριστάμενοι είναι επαγγελματίες ψεύτες ειδικοί στη προπαγάνδα και τη παραπληροφόρηση.
Όπως αναμενόταν δεν εθίχθη το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, το ενεργειακό, το LNG, η ελάττωση της φορολόγησης των εφοπλιστών, η μη φορολόγηση των διαφημίσεων και οι άδειες των ΜΜΕ (7 μήνες έμειναν στις προθέσεις), η παραγωγή, η φορολόγηση των αγροτών, το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάπτυξης, τα κόκκινα δάνεια που θα γίνουν μηδέν για να αλλάξουν “χρώμα” (βλέπετε εδώ) κλπ. Aπλή αναφορά στη παραγωγή και φορολόγηση χωρίς υπολογισμό της απόδοσης των φορολογικών μέτρων δεν έχει νόημα (βλέπετε εδώ). Πολιτική με αναφορά σε τίτλους μέτρων και ιδεών δεν υπάρχει. Δημοκρατική εκπροσώπηση με λίστες υποψηφίων βολευτών δεν υπάρχει.
Η προστασία της μη φορολόγησης των εφοπλιστών απο το Ποτάμι ήταν προφανής. Η δε αναφορά Καμμένου σε ΕΟΖ (βλέπετε εδώστα νησιά οδηγεί σε επικίνδυνες εξελίξεις και στη διάσπαση της Ελλάδας (ανεξαρτησία Κρήτης, νησιών ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανήσων και Ιονίου, Δυτικής Θράκης κοκ). Αυτοί, τα κόμματα-τσόντες ξέρουν τι προτείνουν με μπλαζέ ύφος, εσείς δεν καταλαβαίνετε. Στη Γερμανία κατάλαβαν πολλά. Να περιμένετε εξελίξεις.
Θα μου επιτρέψετε να πώ ότι το debate ήταν 100% στημένο (μια παρέα αχρήστων είναι όλοι). Τόσο στημένο, που το άρθρο αυτό το έγραψα μια ώρα πρίν γίνει! Όσοι έχετε χρόνο δέστε και αυτό το άρθροεδώ, που το έγραψα το Μάρτη του 2013 (ειδικά τη φωτογραφία, αυτή και αν ήταν πρόβλεψη).

Το άδειασμα Γιούνκερ στο Τσίπρα για τους εφοπλιστές

Το θέμα αφορά και τη Νέα Δημοκρατία αλλά και όλα τα κόμματα του debate αφού τα “ταίζουν” οι εφοπλιστές της Ελλάδας.
Διαβάστε το επόμενο κείμενο ανάμεσα στις δύο γραμμές. Κανένας δεν έκανε σχόλιο για αυτό στο debate. Τόσο πουλημένο και ξεφτυλισμένο είναι το σύστημα. Κανείς απο αυτούς δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα παρά μόνο να υπακούει…

Ο Γιούνκερ, απευθυνόμενος χθές στους ευρωβουλευτές που έκαναν σχετικές παρεμβάσεις γύρω από την Ελλάδα, μεταξύ άλλων είπε:
«Ίσως δεν το ξέρετε, γιατί δεν σας το λένε. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλαβε κάτι λογικό: να περικόψει τον αμυντικό προϋπολογισμό. Αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει η ίδια η κυβέρνηση της Ελλάδας» είπε ο κ. Γιούνκερ.
«Επίσης, υπάρχει το θέμα της δίκαιης φορολόγησης των πλοιοκτητών. Δεν το είχε προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Εγώ, ο Χριστιανοδημοκράτης Συντηρητικός, εξεπλάγην γιατί άκουγα επί ώρες μία επιχειρηματολογία από τον πρωθυπουργό κατά της δίκαιης φορολόγησης των πλουσιότερων στην Ελλάδα εις βάρος των φτωχότερων. Δεν ήταν ο κ. Τσίπρας που το πρότεινε» ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, υπονοώντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε υπαναχωρήσει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του, σχετικά με τη φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών και τη δικαιότερη συμβολή τους στην αναδιανομή των φορολογικών βαρών με στόχο την ελάφρυνση των πιο αδύναμων πολιτών. Περισσότερα εδώ.

Σχόλια
  1. Για το θέμα των εφοπλιστών, ο Τσίπρας είχε δεχτεί «πυρά» και κατά την ομιλία του στο Στρασβούργο, από τον επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφστατ κάτι που ελάχιστα αναφέρθηκε στα Ελληνικά ΜΜΕ που επι το πλείστον ανήκουν σε εφοπλιστές. Η κριτική που δέχτηκε ο ψεύτης Τσίπρας επικεντρώνεται στο γιατί δεν προχωρά στην αλλαγή του καθεστώτος φορολογικού προστατευτισμού για τους Έλληνες εφοπλιστές, καθώς θα μπορούσαν να προκύψουν σημαντικά έσοδα για τα δημόσια ταμεία από μία μεγάλη πηγή πλούτου, η οποία έχει μείνει ανέγγιχτη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, το καθεστώς φορολόγησης των Ελλήνων εφοπλιστών έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού στην Ε.Ε.
  2. Σημειώνεται επίσης, ότι μία από τις πρώτες “πρωτοβουλίες” του Πιάνο Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν να υπογράψει σύμβαση 500 περίπου εκατομμυρίων ευρώ με τις Ηνωμένες Πολιτείες για συντήρηση αεροσκαφών, κίνηση η αναγκαιότητα της οποίας είχε αμφισβητηθεί από πολλές μεριές.
  3. O Γιούνκερ έχει κάθε δικαίωμα να παρεμβαίνει στη διαμόρφωση του προυπολογισμού της Ελλάδας, αφού αυτός πάντα πρέπει να περνάει για έγκριση απο τις Βρυξέλλες. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα περάσει ο φετεινός προυπολογισμός απο τη Βουλή άν προκύψει κυβέρνηση, γιατί η υπηρεσιακή δεν μπορεί να το κάνει…
Αγαπητοί φίλοι μπορεί να μη αντιλαμβάνεσθε τις διαστάσεις πολλών πραγμάτων, στο εξωτερικό όμως τα πράγματα δεν αντιμετωπίζονται όπως στην Ελλάδα…


Αντί επιλόγου…


Η είσοδος της ΕΚ στη Βουλή θα φέρει ξανά τη ΝΔ στην εξουσία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΕΚ). Αν βγεί πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν το πιθανότερο εκ νέου εκλογές. Μόνο αν μπούν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή, το ΣΥΡΙΖΑ έχει ελπίδα. Δεν το βλέπω εύκολο.
Είναι Μεγάλη Ατυχία για την Ελλάδα να έχει ΠτΔ αυτή τη περίοδο τον Χρεοκόπη Παυλόπουλο.
Είναι όλοι παρέα και σας δουλεύουν. Καλή υφαρπαγή της ψήφου σας.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Η κόντρα μεταξύ Καμμένου και Μεϊμαράκη για μια δικογραφία που έστειλαν στη Βουλή οι εισαγγελείς αποκάλυψε το που καταλήγουν οι  φάκελοι που αποστέλλονται από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή για τις ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ας αρχίσουμε από το ίδιο το απαράδεκτο ελληνικό Σύνταγμα που στην ουσία κουκουλώνει τις ευθύνες των μελών των κυβερνήσεων. Λέει λοιπόν το Σύνταγμα, στο άρθρο 86, πως αν σε μια ανάκριση αναφερθεί όνομα μέλους κυβέρνησης (νυν ή πρώην), αμέσως σταματά η ανάκριση, ο ανακριτής δεν μπορεί να συνεχίσει να βρει την αλήθεια, αλλά ο σχετικός φάκελος αποστέλλεται αμέσως στη Βουλή.
Όταν ο φάκελος φτάσει στη Βουλή, εκεί, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο ΠτΒ αναφέρει μια μέρα στο ακροατήριο της Ολομέλειας (όπου μπορεί να μην είναι κανένας βουλευτής μέσα), ότι έφτασε ένας σχετικός φάκελος στη Βουλή. Ακολούθως ο φάκελος αυτός τίθεται από τον ΠτΒ στο συρτάρι και όποιος βουλευτής επιθυμεί μπορεί να πάει να λάβει γνώση. Δεν υποχρεούται δηλαδή κανείς να τον διαβάσει και να πάρει υποχρεωτικά θέση, αλλά μόνο αν θέλει να ασχοληθεί.
Στη συνέχεια, εάν και εφόσον 50 βουλευτές (άσχετοι μεταξύ τους) αποφασίσουν ξαφνικά να κινήσουν διαδικασία κατά συναδέλφου τους, τότε μπορεί να συζητηθεί η υπόθεσή του.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι απλά κανείς δεν ασχολείται με αυτόν το φάκελο που έστειλαν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές στη Βουλή και καμία συζήτηση δεν πρόκειται να γίνει, εκτός και αν θελήσει κάποιο κόμμα που διαθέτει πάνω από 50 βουλευτές να εκδικηθεί αντίπαλο κόμμα. Δηλαδή ποτέ. Αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό και πάλι δεν σημαίνει ότι αυτόματα ο αντίστοιχος πολιτικός θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά θα τύχει της προστασίας του δικού του κόμματος, θα γίνουν ατέρμονες συζητήσεις, επιτροπές, ψηφοφορίες κ.λ.π.
Εκεί λοιπόν καταλήγουν όλες οι ποινικές υποθέσεις που αποστέλλονται από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή για ευθύνες πρωθυπουργών και υπουργών.
Αυτό είναι το ολιγαρχικό μας Σύνταγμα…
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ! 2,6 ΕΚ ΕΜΒΑΣΜΑ ΑΠΟ ΟΦΣΟΡ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ!

Tους «κάρφωσαν» οι καρτέλες από τον λογαριασμό της HSBC!

Οπως προκύπτει από τις τραπεζικές καρτέλες της HSBC για τον κ. Παπασταύρου, ο ίδιος διέθετε λογαριασμό στη Γενεύη από τις 21 Μαΐου 2001, ο οποίος τροποποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2005. Τα συγγενικά του πρόσωπα διέθεταν επίσης λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης από τις 23 Ιανουαρίου 2002, που τροποποιήθηκαν, και πάλι, στις 7 και τις 8 Ιουλίου 2005.

cf80ceb1cf80ceb1cf83cf84ceb1cf85cf81cebfcf85-ceb5cebcceb2ceb1cf83cebcceb1

Ολως συμπτωματικώς, την ίδια ημέρα (7 Ιουλίου 2005) ανοίγει και ο λογαριασμός της Stabri και δημιουργείται κοινός λογαριασμός (εταιρία, Παπασταύρου και συγγενείς), ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου 2005 εμφανίζει υπόλοιπο 697.663 δολάρια. Ξαφνικά, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2006, ο λογαριασμός λαμβάνει 2.600.000 δολάρια από μια εταιρία του Παναμά, τη Fairwinds Assets Inc., η οποία είχε ιδρυθεί μόλις έναν μήνα νωρίτερα και, όπως είναι φανερό, δεν είχε καμία απολύτως δραστηριότητα. Τα έως τώρα διαθέσιμα…στοιχεία δείχνουν ότι η Fairwinds έλαβε τα χρήματα από μια ελβετική εταιρία, την Capland S.A., που συνδέεται με τον κ. Αγγ. Μεταξά.

«Λίστα Λαγκάρντ» : Είναι αμφίβολο αν ο αποπεμφθείς σύμβουλος της ΝΔ μπορεί να φέρει πρόσθετα στοιχεία

Νέα ερωτήματα για την ανάμειξη της επενδυτικής ομάδας Μεταξά – Παπασταύρου σε εκτεταμένο δίκτυο φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με επίκεντρο τη «λίστα Λαγκάρντ» στην HSBC Γενεύης, προκύπτουν από το καταστατικό της εταιρίας Stabri με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.


Ο κ. Παπασταύρου (γνωστός ως ο σύμβουλος του Μαξίμου που απέτυχε να κλείσει την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα το 2014 και αποπεμφθείς πλέον από τη Ν.Δ.) αρνείται ότι ήταν συνδικαιούχος του λογαριασμού της Stabri ύψους 5.397.856 δολαρίων. Κατά την προ εβδομάδος ανωμοτί κατάθεσή του στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Ι. Δραγάτση, ως ύποπτος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, ο κ. Παπασταύρου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δρούσε για λογαριασμό φίλου και πελάτη του. Παρουσίασε δε έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την κατάθεση των χρημάτων από τον πελάτη του και, αρκετά  χρόνια αργότερα, την επιστροφή τους στο ίδιο πρόσωπο.

Ωστόσο πηγές με βαθιά γνώση της δράσης της ομάδας του κ. Παπασταύρου και του συνεταίρου του Αγγ. Μεταξά (που καταζητείται διεθνώς από τις 23 Ιουνίου) σημειώνουν ότι, ανεξάρτητα από τα έγγραφα που παρουσίασε ο πρώην σύμβουλος (και ήδη χαρακτηριζόμενος στα γραφεία της Ν.Δ. «επικίνδυνο βαρίδι εν όψει εκλογών»), οι κινήσεις των χρημάτων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φυσιολογικές. Κι αυτό επειδή, αν ευσταθούσε η δικαιολογία Παπασταύρου ότι ήταν υπεύθυνος καταπιστεύματος του πελάτη του «για ώρα ανάγκης», θα υπήρχε στην αρχή αποστολή από έναν προσωπικό λογαριασμό (αντί πολλών offshore) και τα $5.390.000 θα παρέμεναν κάπου «κλειδωμένα»-επενδεδυμένα, χωρίς τις κινήσεις και τα εμβάσματα που έγιναν μετά. Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν χαρακτηριστικά ότι κάποιος που ισχυρίζεται πως διατηρεί χρήματα εξ ονόματος τρίτου δεν έχει λόγο να τα λαμβάνει ή να διακινεί μεταξύ διάφορων offshore σε όλο τον κόσμο και, ασφαλώς, δεν είναι δυνατόν να καθιστά συνυπεύθυνα τα συγγενικά του πρόσωπα.
Παράλληλα, όπως ψιθυρίζεται στα γραφεία της Συγγρού, «ο Παπασταύρου μάς λέει από τον Οκτώβριο του 2012 ότι δεν υπάρχει θέμα και διαβεβαίωνε τον Σαμαρά, που τον εξέθεσε, ότι η υπόθεση έχει κλείσει, αλλά του πήρε τρία ολόκληρα χρόνια για να βρει και να καταθέσει κάποια στοιχεία που τώρα θα πρέπει να διασταυρωθούν από την Εισαγγελία και το ΣΔΟΕ».
Η «δημοκρατία» κατέχει το καταστατικό και δημοσιεύει σήμερα της κύριες διατάξεις που καθόριζαν τον τρόπο λειτουργίας της Stabri και οι οποίες είναι αμφίβολο αν τηρήθηκαν και κατά πόσο συμβαδίζουν με τα έγγραφα που παρουσίασε στην Εισαγγελία ο κ. Παπασταύρου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το καταστατικό, η αποδοχή πάσης φύσεως χρηματικών καταβολών, επιταγών, γραμματίων κ.λπ. πρέπει να γίνεται με ειδική διαδικασία οριζόμενη με απόφαση των διευθυντών της Stabri.

Πληρεξούσιο

Επομένως, ακόμα κι αν υπήρχε πληρεξούσιο της Stabri και του φίλου-πελάτη του προς τον κ. Στ. Παπασταύρου, αυτό δεν αρκεί για την εγκυρότητα της κατάθεσης χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας. Απαιτείται αυτή η πρόσθετη κυρωτική διαδικασία που είναι αμφίβολο αν ακολουθήθηκε και, κυρίως, αν μπορεί να την αποδείξει ο αποπεμφθείς σύμβουλος της Ν.Δ.

Παράλληλα ορίζεται ότι η Stabri οφείλει να τηρεί αρχείο για τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις των διευθυντών της. Επομένως, το πληρεξούσιο που επικαλείται ότι διαθέτει ο κ. Παπασταύρου για τον τραπεζικό λογαριασμό της Stabri θα πρέπει να βρίσκεται στο ειδικό αρχείο της εταιρίας και να μπορεί να το παρουσιάσει στις ελληνικές Αρχές.

Τους «καρφώνουν» και οι καρτέλες από τον λογαριασμό της HSBC!

Οπως προκύπτει από τις τραπεζικές καρτέλες της HSBC για τον κ. Παπασταύρου, ο ίδιος διέθετε λογαριασμό στη Γενεύη από τις 21 Μαΐου 2001, ο οποίος τροποποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2005. Τα συγγενικά του πρόσωπα διέθεταν επίσης λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης από τις 23 Ιανουαρίου 2002, που τροποποιήθηκαν, και πάλι, στις 7 και τις 8 Ιουλίου 2005.


Ολως συμπτωματικώς, την ίδια ημέρα (7 Ιουλίου 2005) ανοίγει και ο λογαριασμός της Stabri και δημιουργείται κοινός λογαριασμός (εταιρία, Παπασταύρου και συγγενείς), ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου 2005 εμφανίζει υπόλοιπο 697.663 δολάρια. Ξαφνικά, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2006, ο λογαριασμός λαμβάνει 2.600.000 δολάρια από μια εταιρία του Παναμά, τη Fairwinds Assets Inc., η οποία είχε ιδρυθεί μόλις έναν μήνα νωρίτερα και, όπως είναι φανερό, δεν είχε καμία απολύτως δραστηριότητα. Τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η Fairwinds έλαβε τα χρήματα από μια ελβετική εταιρία, την Capland S.A., που συνδέεται με τον κ. Αγγ. Μεταξά.

Το εκπληκτικό είναι ότι οι ίδιες τραπεζικές καρτέλες εμφανίζουν την ελβετική Capland ως «συνδεόμενο πελάτη» με τη Stabri των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, ενώ (όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» από τον Απρίλιο) ο κ. Μεταξάς (μαζί με άλλους συνεργάτες της επενδυτικής ομάδας) συνδέεται και με την παναμέζικη Fairwinds, την οποία κλείνει τον Δεκέμβριο του 2014, όταν το ΣΔΟΕ ερευνούσε τον κ. Παπασταύρου!
Επομένως, πώς ο κ. Παπασταύρου διαχειριζόταν χρήματα ενός τρίτου φίλου και πελάτη του, ενώ η Stabri συνδέεται και συναλλάσσεται με εταιρίες συμφερόντων του Αγγ. Μεταξά;

Το διακριτικό ραντεβού σε καφέ του Χαλανδρίου με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Πολιτική κάλυψη από τον βουλευτή (και παλαιό συμμαθητή του) Κυριάκο Μητσοτάκη προσπαθεί να αποκτήσει ο Σταύρος Παπασταύρου, μετά την αποπομπή του από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ.


Ο κ. Παπασταύρου, επί κομματικής ηγεσίας Κ. Καραμανλή, προσπαθούσε να ξεχαστεί η στενή σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη και είχε προσκολληθεί στην οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Μεταξύ άλλων, ήταν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας V+O (Varvitsiotis + Olympios), η οποία τώρα «πληρώνει» με έρευνα και για την ίδια το δίκτυο offshore που διαχειριζόταν ο Στ. Παπασταύρου. Χάρη στον πρώην αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, κατάφερε να ενταχθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. το 1999 και το 2004, καθώς και να οριστεί γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Βαληνάκη όταν ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών.

Οταν η Ντόρα Μπακογιάννη ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών το 2006, ο Στ. Παπασταύρου επανέκαμψε στο περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη, συνεργαζόμενος και επαγγελματικά με μέλη της.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μαξίμου, ο Στ. Παπασταύρου έδινε συχνό «ραπόρτο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με σχεδόν καθημερινά γεύματα σε στέκια του Κολωνακίου. Τώρα, καθώς είναι ύποπτος δύο κακουργημάτων και ερευνάται για τη σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η συνάντησή τους, το περασμένο Σαββατοκύριακο, έγινε σε πιο διακριτικό μέρος: σε καφέ του Χαλανδρίου, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του βουλευτή ότι «γνωρίζω κι έχω άποψη για τον κ. Παπασταύρου, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αθλιότητα του πολιτικού θιάσου σε τηλεοπτική Σύνοδο

ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΡΣΑ ΠΟΥ Η ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ DEBATE, ΧΛΕΥΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ... 




 
Είναι απίστευτη η υποκρισία και το θράσος του δωσιλογισμού των μνημονιακών αρχηγών, που μαζί με τους διαπλεκόμενους δημοσιογράφους, έστησαν αυτό το σκηνικό θεάτρου, για να εξαπατήσουν όσους αφελείς απέμειναν να πιστεύουν αυτόν τον καταγέλαστο θίασο... 

Και όταν λέμε "μνημονιακών αρχηγών" εννοούμε όλους, διότι ακόμη και όσοι έχουν απομείνει να μιλάνε εναντίον των μνημονίων, νομιμοποιούσαν και νομιμοποιούν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στην Βουλή όλα τα επαίσχυντα, παράνομα, επαχθή και εν τέλει ανθρωποκτόνα μνημόνια. 

Η πονηρία τους έκανε υπερωρίες καθώς επί ώρες παρίσταναν ότι συζητούν για τα προβλήματα του λαού ενώ δεν άγγιζαν κανένα από τα φλέγοντα ζητήματα. 

Τέσσερις ώρες πριν αρχίσουν συνεδρίαζαν και κατέστρωναν σχέδια για να βάλουν τους "κανόνες" που θα διέπουν την φαρσοκωμωδία... 

Η σκηνοθεσία τους όμως υπό το βάρος της χώρας μας που βυθίζεται, ανεδείχθη ιδιαζόντως ευτελής! 

Να μην μιλήσουμε για ουσία... 
Όλοι, μα όλοι, όταν οι στημένοι δημοσιογράφοι για τα προσχήματα τους ρωτούσαν κάτι που τους έφερνε σε δύσκολη θέση, απαντούσαν άλλα αντί άλλων, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τον λαό που τους παρακολουθούσε. 

Πρόκειται να σαρώσουν τον λαό με φοροκαταιγίδες και αυτοί μιλούσαν λες και επρόκειτο να απαντήσουν αν συμφωνούν σε μια μικρή αύξηση στα τσιγάρα. Έχει κατακλυστεί η χώρα από λαθρομετανάστες μέσα στους οποίους κρύβονται ψευτομουσουλμάνοι ισλαμοφασίστες και τους έβλεπες ατάραχους λες και τους ζήτησαν να πάρουν θέση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα! 

Εν τέλει όσοι άντεξαν αυτό το θλιβερό και πονηρό ανοσιούργημα της δόλιας προσπάθειας εξαπάτησης του λαού, στο τέλος τους έμεινε μια αίσθηση αηδίας και μία τάση προς έμετο... 

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ Ή ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το κλείσιμο των Εφοριών για τους φορολογούμενους από το 2016

Το κλείσιμο των Εφοριών για τους φορολογούμενους από το 2016 αλλά και τις... αλλαγές στη λειτουργία του ΣΔΟΕ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μετά από συνάντηση του με εφοριακούς.

Κανένας πολίτης δεν θα πατάει το πόδι του στην Εφορία από το 2016, αποκάλυψε ο Τ. Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αρχικά οι επισκέψεις στην Εφορία θα γίνονται μόνο με ραντεβού και σταδιακά μόνο μέσω mail και ταχυδρομικής αλληλογραφίας.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ αναφέρεται πως ''οι εφορίες μέσα στο 2016 σταδιακά θα σταματήσουν να υποδέχονται κοινό και όταν απαιτείται προσέλευση στη ΔΟΥ θα γίνεται με ραντεβού για να εξοικονομηθεί προσωπικό για τον έλεγχο''.

Επίσης δρομολογούνται αλλαγές στο ΣΔΟΕ, που προς το παρόν θα λειτουργεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αντικείμενο το οικονομικό έγκλημα, όπλα, ναρκωτικά, διαχειριστικοί έλεγχοι, θέματα απάτης, τήρηση Κοινοτικής νομοθεσίας, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί με προσωπικό.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΡΣΑ ΠΟΥ Η ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ DEBATE, ΧΛΕΥΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ...

Είναι απίστευτη η υποκρισία και το θράσος του δωσιλογισμού των μνημονιακών αρχηγών, που μαζί με τους διαπλεκόμενους δημοσιογράφους, έστησαν αυτό το σκηνικό θεάτρου, για να εξαπατήσουν όσους αφελείς απέμειναν να πιστεύουν αυτόν τον καταγέλαστο θίασο...

Και  όταν λέμε "μνημονιακών αρχηγών" εννοούμε όλους, διότι ακόμη και εκείνοι που μιλάνε ακόμη εναντίον των μνημονίων, νομιμοποιούσαν και  νομιμοποιούν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στην Βουλή όλα τα επαίσχυντα, παράνομα, επαχθή και εν τέλει ανθρωποκτόνα μνημόνια. 


Η  πονηρία τους έκανε υπερωρίες καθώς επί ώρες παρίσταναν ότι συζητούν για τα προβλήματα του λαού, ενώ τέσσερις ώρες πριν αρχίσουν συνεδρίαζαν και κατέστρωναν σχέδια για να βάλουν τους "κανόνες" που θα διέπουν την φαρσοκωμωδία...

Όλοι, μα όλοι, όταν τους ρωτούσαν κάτι που τους έφερνε σε δύσκολη θέση, απαντούσαν άλλα αντί άλλων, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τον λαό που τους παρακολουθούσε.

Πρόκειται να σαρώσουν τον λαό με φοροκαταιγίδες και αυτοί μιλούσαν λες και επρόκειτο να απαντήσουν αν συμφωνούν σε μια μικρή αύξηση στα τσιγάρα. Έχει κατακλυστεί η χώρα από   λαθρομετανάστες μέσα στους οποίους κρύβονται ψευτομουσουλμάνοι ισλαμοφασίστες και τους έβλεπες ατάραχους λες και τους ζήτησαν να πάρουν θέση για 
το κυκλοφοριακό πρόβλημα!

Εν τέλει όσοι άντεξαν αυτό το θλιβερό και πονηρό ανοσιούργημα της δόλιας προσπάθειας εξαπάτησης του λαού, στο τέλος τους έμεινε μια αίσθηση αηδίας και μία τάση προς έμετο...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ Ή ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κανονικά οι πτήσεις της Lufthansa

Κανονικά διεξάγονται από σήμερα οι πτήσεις της Lufthansa, μετά τη διήμερη απεργία των πιλότων της αεροπορικής εταιρείας.

«Αναμένουμε την κανονική ροή των πτήσεων χωρίς ακυρώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.
Γερμανικό δικαστήριο έκρινε χθες Τετάρτη ότι οι πιλότοι της Lufthansa έπρεπε να σταματήσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, επειδή ο αρχικός λόγος για την απεργία – οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις – είχε παραμεριστεί και οι πιλότοι, επί της ουσίας, απεργούσαν για διαφορετικό λόγο.
Ωστόσο, η απόφαση εκδόθηκε αρκετά αργά ώστε οι πτήσεις της Τετάρτης να επανέλθουν στο κανονικό τους πρόγραμμα.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων ξεκίνησαν πριν από περίπου 18 μήνες. Αρχικά, ο στόχος ήταν να αποφευχθούν οι αλλαγές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά τους τελευταίους μήνες οι πιλότοι αντιδρούσαν και στην επέκταση των πτήσεων χαμηλού κόστους στη Lufthansa.
Η χθεσινή απεργία των πιλότων είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν περίπου 1.000 από τις 1.520 προγραμματισμένες πτήσεις της Lufthansa, επηρεάζοντας 140.000 επιβάτες. Δεν παρατηρήθηκαν πάντως σοβαρά προβλήματα και σκηνές χάους, καθώς όπως συνηθίζεται σε τέτοιες κινητοποιήσεις, η εταιρεία είχε προσπαθήσει να ενημερώσει όσο περισσότερους επιβάτες ήταν δυνατόν.
Οι πιλότοι κήρυξαν την απεργία την Τρίτη στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 84 από τις 170 πτήσεις, και χθες στις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «Αν δεν υλοποιηθεί το πρόγραμμα η αντίδραση της Ευρώπης θα είναι διαφορετική»

Ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο για την «Κατάσταση της Ένωσης» αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και το θέμα του Grexit.

«Συχνά η Κομισιόν δέχθηκε επιθέσεις από άλλες χώρες-μέλη για τον τρόπο που ενεπλάκη στη λύση -αν και δεν υπάρχει ακόμα λύση- του ελληνικού προβλήματος. Προσπαθούσα να εξηγήσω στο τότε πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ότι στην ευρωζώνη υπήρχαν 19 δημοκρατίες και όχι μόνο η ελληνική.

Λέω όμως ότι καθήκον της Κομισιόν είναι να φροντίζει το γενικό συμφέρον. Το να μην ασχοληθούμε με το ελληνικό πρόβλημα θα ήταν απαράδεκτο λάθος και αδυναμία.

Πληρώσαμε, και εγώ, προσωπικά ένα τίμημα αρκετά βαρύ, αλλά δεν ήθελα να τ” αφήσω όλα στα χέρια των τεχνοκρατών, χρειάσθηκε πάρα πολύ δουλειά ακόμα και στις διακοπές (…).

Το να λέει κανείς ότι η Κομισιόν και ο πρόεδρός της θεωρούν ότι το Grexit δεν είναι επιλογή – μπορεί μεν να γίνει- αλλά για μας δεν είναι επιλογή, αλλιώς θα είχε γίνει ήδη.

Είπα στον Α. Τσίπρα ότι εγώ δεν είμαι μάγος και ταχυδακτυλουργός που βγάζει λαγούς από το καπέλο του. Οχι.

Ήξερε ότι το Grexit ήταν μια πιθανότητα, αλλά που δεν θα αναφερόταν δημόσια και επ” αυτού κάναμε ό, τι έπρεπε.

Θεωρώ ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μόνο θέμα εξυγίανσης των δημοσιονομικών της χώρας, δεν είναι μόνο δομικό,- αν και είναι σοβαρά όλα αυτά- αλλά και πρόβλημα που αφορά στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Δεν μου άρεσαν τα σχόλια στην Ευρώπη που έλεγαν «δεν έχει παρά να βγει η Ελλάδα από το ευρώ», σαν να μην είναι σοβαρή χώρα.

Πάντως ο Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε πρέπει να τηρηθεί. Αν δεν γίνουν σεβαστοί οι κανόνες αυτή τη φορά η αντίδραση της Ευρώπης θα είναι διαφορετική».

«Έχουμε συμφωνήσει ένα πρόγραμμα που πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις κυβερνήσεις, όπως και από την επόμενη, το εννοούμε», συμπλήρωσε.

«Η κατάσταση στην Ευρώπη» ανέφερε ότι το Grexit ήταν μια πιθανότητα, όχι μια επιλογή. «Οι Έλληνες όμως εργάζονται σκληρά για να προοδεύσει η χώρα. Πρέπει να τους σεβόμαστε. Δεν το πετυχαίνουμε πάντα», προσέθεσε. «Θα ήταν ασυγχώρητο λάθος αν δεν είχαμε λύση την ευρωπαϊκή κρίση».

«Η συμφωνία για την Ελλάδα πρέπει να γίνει σεβαστή από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τάχθηκε επίσης υπέρ της θέσπισης ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με τον ESM, ενώ επεσήμανε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται διεθνή εκπροσώπηση σε οργανισμούς όπως το ΔΝΤ.

crashonline.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΕΕ επέτρεψε την βρώση κλωνοποιημένου κρέατος – Μα τι τρώμε τελικά;

ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ 19 ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΙΚΕΣ «ΝΑΡΚΕΣ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Κομισιόν επέτρεψε την κυκλοφορία κλωνοποιημένου κρέατος πέντε μήνες μετά αφού ενέκρινε 19 διατροφικές και αγροτικές «βόμβες» μεταλλαγμένων τροφών και γεωργικών προϊόντων.
Και αυτή η απόφαση προκαλεί απορία κατά πόσο τελικά οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ενδιαφέρονται για την δημόσια υγεία και το ευ ζειν των Ευρωπαίων πολιτών.
Πόσο επικίνδυνο είναι το κλωνοποιημένο κρέας; Η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της κυκλοφορίας βοδινού ή χοιρινού κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα, αλλά το Ευρωκοινοβούλιο εγείρει ενστάσεις.
Οι καταναλωτές στις χώρες της ΕΕ μπορεί να τρώνε ήδη βοδινό ή χοιρινό κρέας που προέρχεται από κλωνοποιημένα ζώα… και να μη το γνωρίζουν!
Με βάση το ισχύον ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο απαγορεύεται η κλωνοποίηση ζώων με σκοπό την παραγωγή κρέατος.
Ωστόσο οι εκτροφείς ζώων μπορούν να εισάγουν από τρίτες χώρες γενετικό υλικό από κλωνοποιημένα ζώα. Προς το παρόν το κρέας που προέρχεται από κλωνοποιημένο γενετικό υλικό είναι δύσκολο να ελεγχθεί και ως εκ τούτου δεν φέρει ειδική σήμανση.
Μάλιστα δεν διαφέρει σε τίποτα γευστικά από το κοινό κρέας. Ωστόσο ο Κρίστοφ Τεν από το ανεξάρτητο ινστιτούτο Testbiotec εφιστά την προσοχή:
«Ξέρουμε πολύ λίγα για το κλωνοποιήμένο κρέας. Πρέπει να περιμένουμε για περισσότερα ερευνητικά δεδομένα πριν το δοκιμάσουμε». Αυτό πάντως που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι τα κλωνοποιημένα ζώα είναι πιο ευάλωτα από τα κανονικά ζώα σε ασθένειες. Συχνά εμφανίζουν επιπλοκές και δυσπλασίες. Ποιος εγγυάται ότι αυτά δεν θα εμφανίζονται και στους ανθρώπους που θα τα καταναλώνουν; Κατά βάση ούτε οι επιστήμονες γνωρίζουν, θα μάθουν πάνω στους πολίτες όπως γίνεται συνήθως.
«Τα ζώα υποφέρουν πολύ», αναφέρει ο Κρίστοφ Τεν. Επίσης πέρα από τα πρακτικά ζητήματα τίθενται και ζητήματα βιοηθικής:«Είναι ηθικά επιτρεπτή η κλωνοποίηση;».

Σύμφωνα με τους επικριτές αντίστοιχων πρακτικών, το γεγονός ότι η χρήση κλωνοποιημένου γενετικού υλικού εντός της ΕΕ δεν απαγορεύεται ρητά ενδέχεται να οδηγήσει στην αύξηση των σχετικών εισαγωγών.
Εάν τα ζώα που προέρχονται από κλωνοποιημένο γενετικό υλικό δεν πιστοποιούνται εξαρχής, είναι εξαιρετικά δύσκολο στη συνέχεια να πιστοποιηθεί το παραγόμενο κρέας. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μέσα στα επόμενα χρόνια να μην είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή προέλευση του κρέατος που καταναλώνουμε.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Μπγορν Πέτερσον, από το γερμανικό Ινστιτούτο FLI για την υγεία των ζώων, μέχρι στιγμής οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία από το κλωνοποιημένο κρέας δεν αποδεικνύονται πειστικά και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος για περαιτέρω νομικές ενέργειες.
Για τον γερμανό ειδικό ακόμη και η πιστοποίηση στην παρούσα φάση θα ήταν άνευ νοήματος, αφού είναι δύσκολο να εξακριβωθεί εάν «ένα νεογνό γεννήθηκε από μια συμβατική μητέρα ή από κλώνο. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να περιοριστεί η κατάχρηση, η πιστοποίηση από μόνη της δεν αρκεί».
Στην παρούσα φάση πάντως η διαδικασία της κλωνοποίησης ζώων είναι πρακτικά δύσκολη, χρονοβόρα και όχι επικερδής. Η τεχνική προσπάθεια που απαιτείται είναι μεγαλύτερη από τη φυσική διαδικασία αναπαραγωγής.
Σε χώρες εκτός ΕΕ είναι εφικτή η στοχευμένη παρέμβαση στο γενετικό υλικό ζώων με στόχο, για παράδειγμα, να την αύξηση της ποσότητας κρέατος που συγκεντρώνεται γύρω από κόκκαλα.
Αντίστοιχες πρακτικές θεωρούνται όμως παράνομες στην ΕΕ. Ο Πέτερσεν πάντως θεωρεί ότι σύντομα οι ευρωπαίοι πολιτικοί θα έρθουν αντιμέτωποι σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με αντίστοιχα θέματα.
Στο μεταξύ, σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ μιας καθολικής απαγόρευσης των διαδικασιών κλωνοποίησης που μπορεί να οδηγήσουν στην παραγωγή κρέατος ή γάλακτος.
Η απαγόρευση αφορά και τους απογόνους κλωνοποιημένων ζώων καθώς επίσης γενικότερα την κυκλοφορία κλωνοποιημένου γενετικού υλικού. Εντούτοις εάν η Κομισιόν δεν συνυπογράψει την πρόταση της Ευρωβουλής, θα είναι δύσκολο να περιοριστεί η εισαγωγή κλωνοποιημένου γενετικού υλικού από χώρες όπως οι ΗΠΑ.
Η Κομισιόν γενικά έχει πολύ ύποπτη συμπεριφορά το τελευταίο χρονικό διάστημα και δέιχνει να διευκολυνει συντριπτικά τις αμερικανικές εταιρείες παραγωγής μεταλλαγμένων τροφών.
Μόλις στα μέσα Απριλίου είχε δώσει την έγκρισή της για την εισαγωγή και κυκλοφορία 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους,και το pronews.gr είχε αναφερθεί εκτενώς σε αυτό, με αναλυτικό άρθρο
Πρόκειται για 11 προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto -πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού- βρίσκονται μεταξύ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που εγκρίθηκαν, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Τα υπόλοιπα 8 είναι προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF. Υπενθυμίζουμε ότι η Dupont είναι η περιβόητη εταιρεία που είχε δημιουργήσει τον Πορτοκαλί Παράγοντα (Agent Orange) με τον οποίο ψεκάσανε ολόκληρο το Βιετνάμ τη δεκαετία του ’60 με αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων Βιετναμέζων αλλά και Αμερικανών στρατιωτών από καρκίνο.

Η δε οικογένεια Dupont μαζί με εκείνες των Rothchild,Rockfeller,Warburg, Vanderbuild, Sinclair,Μοrgan κ.λ.π θεωρολυνται ως μια πανίσχυρη ηγετική φράξια στις υποθέσεις του πλανήτη αλλά και σημαντικός παράγοντας στον έλεγχο του βαθέως αμερικανικού κράτους.
Με αυτή την υπόθεση εν τέλειτα μοναδικά αξιόπιστα για την υγεία τρόφιμα που θα κυκλοφορούν θα είναι τα αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά και οι ξηροί καρποί, φυσικής αποξήρανσης και ειδικού ψησίματος.

Ουδείς γνωρίζει τι βάζουν μέσα σε αυτά τα μεταλλαγμένα προϊόντα, αλλά πολύ εύκολα μπορεί να χαθούν οι επομενες γενιές, αφού τα μεταλαγμένα μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα, να δημιουργήσουν θηλυπρεπή αρσενικά (άρα και πιο ελέγξιμα για μια επερχόμενη ολοκληρωτική Ελίτ), και φυσικά όπως έλεγε ο Ιπποκράτης «είμαστε ότι τρώμε».

Με τη διατροφή μπορεί να ελεγχθεί ακόμα και η νοητική ικανότητα των ανθρώπων καθώς η διατροφή επηρρεάζει άμεσα τις διανοητικές λειτουργίες και είναι γεγονός ότι η παγκόσμια εξουσία ζητά όσο το δυνατόν πιο νοητικά…»μπούφους» να περπατάνε στην επιφανεια του πλανήτη.

Μεταλλαγμένα ή αλλιώς γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί είναι οι οργανισμοί εκείνοι οι οποίοι δημιουργήθηκαν τεχνητά από τους επιστήμονες με την αφαίρεση ή την προσθήκη γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που μπορεί να ανήκουν ακόμα και σε εντελώς διαφορετικά είδη.
Παράδειγμα: Οι επιστήμονες μπορούν να πάρουν γονίδια από τα ζώα και να τα μεταφέρουν στα φυτά ή ακόμη γονίδια από μικρόβια και να τα προσθέσουν στο καλαμπόκι. Έτσι ο νέος οργανισμός που θα προέλθει με αυτόν τον τρόπο θα είναι ένας τροποποιημένος οργανισμός που δε θα γινόταν ποτέ με φυσικό τρόπο.

Από έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκλησης αλλεργιών μέσω της κατανάλωσης μεταλλαγμένων, αύξηση της αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά και μείωση της αποτελεσματικότητας αυτών των φαρμάκων. Παραγωγή νέων τοξινών από μεταλλαγμένα φυτά που βγάζουν τοξικές ουσίες ενάντια σε ζιζάνια και έντομα και οι οποίες μπορεί να είναι τοξικές και για τον άνθρωπο

Οι κίνδυνοι από την απελευθέρωση των μεταλλαγμένων στο περιβάλλον είναι πολλοί και μεγάλοι.
Μέσω της γύρης μπορούν να μεταφερθούν γονίδια και σε άλλα φυτά που δεν είναι μεταλλαγμένα αλλά ακόμη και σε άγρια είδη και έτσι να έχουμε μια γενετική μόλυνση όπως π.χ. η γύρη από το μεταλλαγμένο καλαμπόκι είναι καταστρεπτική για ένα είδος πεταλούδας.

Μπορεί να αυξηθεί η ανθεκτικότητα ορισμένων ζιζανίων. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ορισμένα είδη να αυξηθούν υπερβολικά και άλλα να εξαφανιστούν εντελώς. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα ζώα που τρώνε τα φυτά. Αυτό όμως είναι μια τεράστια ΑΠΕΙΛΗ για την ισορροπία του περιβάλλοντος..

Υπάρχει πιθανότητα εξαφάνισης των φυτών που δεν είναι μεταλλαγμένα γιατί δεν θα μπορούν να τα ανταγωνιστούν.

Η διασταύρωση των μεταλλαγμένων με την φυσική βλάστηση θα έχει τεράστιους κινδύνους για το περιβάλλον.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι έτσι και ελευθερωθούν τα μεταλλαγμένα στο περιβάλλον δεν θα μπορέσουμε να τα πάρουμε πίσω. Η ζημιά ήδη θα έχει γίνει.

Βέβαια πολλοί λενε ότι δεν γίνεται αλλιώς, η αύξηση του πληθυσμού η υπερβολική κατανάλωση σε λίγα χρόνια θα καταστήσουν την τροφή δυσεύρετη, αλλά είναι αυτό λύση; 

Να μην γνωρίζει κανείς τι τρώει; 

Δεκαεπτά από αυτούς τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς που εγκρίθηκαν προορίζονται για την ανθρώπινη και τη ζωική διατροφή, ενώ δύο είναι δρεπτά άνθη.

Η έγκριση αυτών των οργανισμών «τελούσε υπό αναστολή», καθώς τα κράτη μέλη δεν είχαν επιτύχει να συμπήξουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της κυκλοφορίας τους στην αγορά. Η έγκρισή τους ισχύει άμεσα και για 10 χρόνια!

Μετά; Έπεται συνέχεια,ο Θεός να βάλει το χέρι του!


pronews.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Δραγασάκης, οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ, η Siemens, η Τράπεζα Αττικής και το κουκούλωμα…

Ο Δραγασάκης, οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ, η Siemens, η Τράπεζα Αττικής και το κουκούλωμα…όταν ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ήταν ο μάνατζερ όλων των επιχειρήσεων του ψευτοΚΚΕ ,κάποιοι σφυρίζαν αδιάφορα!!!!

Οταν ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ έβαζε υποψηφιότητα για γραμματέας του ψευτοΚΚΕ τότε ήταν μαζί του!!!!!
Όταν συγκυβέρνησε με την δεξιά απο το πόστο του Υπ. Οικονομικών και ΄συνέδραμε στο μεγάλο ντηλ με SIΕMENS -ΚΟΚΚΑΛΗ ….δεν μίλησαν γιατί όπως είπε και ο Φλωράκης ήταν » το παιδί του Πέτρου»!!!
Οταν ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ έκανε μπίζνες με τις χώρες του πρώην υπαρκτού, έκαναν πως δεν ήξεραν!!!
Οταν ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ανέλαβε μέσω Γιάννη Αλαβάνου το τιμόνι της……
…… Τράπεζας Αττικής με όσα έκανε εκεί, το κουκούλωσαν!!!!
Όταν ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ είχε χαθεί απο τα δρώμενα στον ΣΥΝ, για χρόνια, οι ίδιοι τον καλοδέχτηκαν σαν χώθηκε λίγους μήνες πριν τις εκλογές του ’12 στον ΣΥΡΙΖΑ!!!
Σήμερα χωρίς αιδώ, χωρίς καμία συγνώμη προς τον κόσμο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ζητάνε την ψήφο όσων πάσχουν απο αλτσχάϊμερ….
…ποιά ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μου τσαμπουνάτε?

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!