EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΣΕ ΚΑΤ’ ΕΠΙΦΑΣΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»;‏

Απλά τους το φτύνεις στην μούρη και τους λες το εξής: «Αφού ότι και να ψηφίσω, εσείς θα κάνετε αυτό που θέλετε και έχετε προαποφασίσει, εγώ δεν πρόκειται να το νομιμοποιήσω αυτό με την ψήφο μου».

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
 
          Όποιος ακούει πως έχουμε στην Ελλάδα εκλογές, πιθανόν και να φαντάζεται πως έχουμε και Δημοκρατία.
          Μόνο που στις προηγούμενες και πολύ πρόσφατες εκλογές στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, αναδείχθηκε με τον χειρότερο και πιο αποκαλυπτικό τρόπο, ο καθεστωτικός φασισμός του “αποφασίζω και διατάζω”  που κυβερνάει την Ελλάδα.
          Μέχρι εκείνη την στιγμή είχαμε βιώσει χοντρά στο πετσί μας, την ψευτιά και την πολιτική εξαπάτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, όλων των προεκλογικών “σωτήρων”.
          Αλλά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, βιώσαμε σαν ΣΟΚ, όχι άλλο ένα ψέμα,  αλλά τον ορισμό του πολιτικού ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ.
          Το 62% του “ΟΧΙ” που ψήφισαν οι Έλληνες, το έκαναν με το έτσι θέλω “ΝΑΙ”.
 
 
          Αυτό μας αποκάλυψε πλέον και την πραγματική μορφή του σημερινού φασιστικού πολιτεύματος που κυβερνάει την Ελλάδα.
          Πρόκειται για μία μορφή πρωτόγνωρη, όσο και τρομακτική και είναι η εξής: Καταρχήν δημιουργούν στους πολίτες μία ψευδαίσθηση Δημοκρατίας, επιτρέποντας  την κριτική και την διαφωνία προς την Κυβέρνηση. Και παράλληλα κάνουν και δημοψήφισμα και εκλογές,  για να ομοιάζει το σύστημα προς την Δημοκρατία.  Ενώ η πραγματικότητα, είναι πως αυτός είναι ο “μανδύας” της Δημοκρατίας,  γιατί οι ενέργειες της Κυβέρνησης  είναι ο ορισμός του Φασισμού,  αφού δεν υπολογίζει σε τίποτα την λαϊκή ετυμηγορία  και το αποτέλεσμα της ΚΑΛΠΗΣ.
          Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με έναν πρωτόγνωρο Φασισμό, όπου οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της διαφωνίας και της ψήφου, αλλά που αυτά δεν έχουν καμία σημασία, ούτε μπορούν  να αλλάξουν  αυτά που έχουν ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ.
 
         
Η πορεία της χώρας λοιπόν μετά τις “εκλογές” στις 20 Σεπτεμβρίου έχει προαποφασιστεί. Και αν πάμε και ψηφίσουμε, μετά από αυτό το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που έκαναν στο Δημοψήφισμα,  θα τους δώσουμε διπλό άλλοθι.
Και για να κάνουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ συγκυβέρνηση, για να εφαρμόσουν το μνημόνιο που όλοι μαζί ψήφισαν και θα δείξουμε πως ΞΕΧΑΣΑΜΕ το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που έκαναν,  κατά της λαϊκής εντολής του “ΟΧΙ”, αφού συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε αυτήν την φαρσο-κωμωδία εξαπάτηση,  που την ονομάζουν “εκλογές”.
          Με λίγα λόγια,  όσο λιγότερες ψήφους βρουν μέσα στις κάλπες,  τόσο το καλύτερο για  την Ελλάδα.
          Άλλωστε κατά το Σύνταγμα, υπερισχύει η αρχή της δεδηλωμένης  και αν αυτή είναι η αποχή, όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί, δεν θα είναι κυβέρνηση  πλειοψηφίας. Οπότε έχουν πρόβλημα.
          Αναφέρθηκε σε αυτό και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης και συνυπογράφω όλα όσα λέει:
          Αυτές οι εκλογές, όπως και όλες οι εκλογές εν καιρώ Μνημονίου στη χώρα, δε παίζουν κανένα θετικό ρόλο. Οι τελευταίες, μάλιστα, γίνονται κατ’ εντολή και απόφαση των δανειστών! Συμφωνημένο ήταν και το Δημοψήφισμα, διότι περίμεναν πως θα βγει το αποτέλεσμα «ΝΑΙ»! Τώρα όμως, για να «νομιμοποιηθεί» η μνημονιακή πολιτική και οι καταστροφικοί όροι της «συμφωνίας, ώστε να χαθεί το μεγάλο «ΟΧΙ», καλούν σε εκλογές, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να αναδειχθεί σε κυβέρνηση αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν ότι ο παράνομος δανεισμός και η παράνομη «Συμφωνία» που ποδοπατούν την Ελλάδα και τα δικαιώματα του ανθρώπου δεν νομιμοποιούνται, ούτε το «ΟΧΙ» του ελληνικού Λαού διαγράφεται. Απεναντίας, θα γίνει ακόμη ισχυρότερο και θα περάσει και στους λαούς της Ευρώπης.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε με αυτές τις εκλογές ή να συμμετέχουμε. Θα πρέπει σαφώς να απέχουμε από το τελούμενο έγκλημα”.  Γ.ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ.
 
          Τι κάνουμε λοιπόν όταν μας δίνουν δικαίωμα ψήφου, σε μία κατ’ επίφαση Δημοκρατία  και όταν μόλις πριν 2.5 μήνες, έκαναν φανερά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και ποδοπάτησαν  το “ΟΧΙ” που ψήφισαν οι Έλληνες;
          Τους φτύνουμε στην μούρη και λέμε ένα δεύτερο ΜΕΓΑΛΟ “ΟΧΙ”.
 
          OXI” ρε Φασιστοειδή της “Δημοκρατικής” Δικτακτορίας.
          ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ σε αυτήν την φαρσο-κωμωδία εξαπάτηση,  που την ονομάζετε  “εκλογές”.
            Δεν θα σας «νομιμοποιήσω» το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που κάνατε.
                «ΟΧΙ».
 
          Ιωάννης Λαμπρόπουλος
          συγγραφέας-ερευνητής


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΙΩΘΕΙ ΕΝΟΧΗ Η SIEMENS;‏

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
Έγραφα στις 5 Απριλίου 2015: «Αληθεύει αυτό που ακούγεται, πως δηλαδή στον 4ο όροφο του κτηρίου Blue Land στο Μαρούσι, ιδιοκτησίας της Γιάννας Αγγελοπούλου όπου στεγάζεται η Siemens, αμέσως μετά την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και της αποδυνάμωσης του στενού και έμπιστου συνεργάτη του Αντώνη, Σταύρου Παπασταύρου, η σύζυγός του και εκλεκτή του διευθύνοντα συμβούλου της γερμανικής εταιρείας Πάνου Ξυνή, κ. Μαρύ Αγαλιώτου “αμφισβητείται” στη Siemens; Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η κ. Αγαλιώτου εξακολουθεί να είναι επικεφαλής του νευραλγικού τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας και με αυτή την ιδιότητα συμμετέχει στην Επιτροπή της Siemens, που σε συνεργασία με την Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, όπου προΐσταται η κ. Πηνελόπη Παγώνη, παρακολουθούν την εξέλιξη και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων του εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου – Siemens».
Ωστόσο, προ ημερών έγινε η κατάθεση του Σταύρου Παπασταύρου στον Επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα Δραγάτση ως υπόπτου για την διάπραξη των κακουργημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα εκ της συμμετοχής του στην πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ, όπου φέρεται να υπάρχουν σε λογαριασμό του 5,5 εκατ. ευρώ!!
Έπαιξε λοιπόν, ρόλο αυτή η κατάθεση και η εμπλοκή του συζύγου της κ. Αγαλιώτου με τη Δικαιοσύνη, στην απόφαση της Siemens – όπως μας πληροφορεί αξιόπιστη πηγή μας – ώστε να λυθεί η υπαλληλική σχέση εργασίας Siemens – Αγαλιώτου; Αληθεύει επίσης, πως η Siemens συνεχίζει τη συνεργασία της με την κ. Αγαλιώτου μέσω Σύμβασης Έργου, χρησιμοποιώντας την κ. Αγαλιώτου ως εξωτερικό συνεργάτη;
Αν αληθεύει η πληροφορία μας, βεβαίως και είναι δικαίωμα της εταιρείας να επιλέγει την κάθε μορφή συνεργασίας, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια. Γιατί, αυτό τουλάχιστον, δείχνει ενοχή εκ μέρους της εταιρείας!! Αλήθεια, νιώθει ένοχη η Siemens;
Πάντως, όπως και να έχει, για άλλη μια φορά δικαιωθήκαμε!!!



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ασήμαντα ανθρωπάκια, φοβιτσιάρηδες, βολεψάκηδες, αρχομανείς πάρτε δρόμο!!!

Ασήμαντα ανθρωπάκια, φοβιτσιάρηδες, βολεψάκηδες, αρχομανείς πάρτε δρόμο!!!


Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή πάρα σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή!!!

Οι πρόγονοι μας ήταν ήρωες ηγέτες και πολίτες δεν ξεπούλησαν την χώρα μας ούτε σε Πέρσες, ούτε σε Τούρκους, ούτε σε Ιταλούς και Γερμανούς!!!
Αγωνίστηκαν δεν παραδόθηκαν!!!
Όταν ο σουλτάνος Μωάμεθ πρότεινε στον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο παλαιολόγο να του παραδώσει την πόλη και θα τον κάνει βεζίρη, εκείνος είπε «η Πόλη δεν μου ανήκει να σου την παραδώσω»!!!
Αυτοί εδώ νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να παραδώσουν την Ελλάδα λες και τους ανήκει!!!
Ασήμαντα ανθρωπάκια, φοβιτσιάρηδες, βολεψάκηδες, αρχομανείς πάρτε δρόμο!!!
Η χώρα μας χρειάζεται κάποιον ήρωα να την ελευθερώσει από τα δεσμά της Γερμανίας και να την οδηγήσει στην πρόοδο, και να δώσει στον λαό πίσω την αξιοπρέπεια και την περηφάνια που δικαιούται!!!




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Kατρακύλα στους μισθούς μετά τα capital controls

Ούτε η υποχώρηση των αποδοχών περίπου κατά 30% την τελευταία 3ετία, φαίνεται να βάζει «φρένο» στην πτωτική πορεία των μισθών του ιδιωτικού τομέα.

Μόνο από τις αθρόες μετατροπές θέσεων εργασίας από πλήρους σε μερικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, είναι βέβαιο ότι ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα υποχωρήσει σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το… δράμα συνεχίζεται και μέσα στο 2015 ενώ τα χειρότερα είναι… μπροστά. Μετά την επιβολή των capital controls αλλά και το ξεκαθάρισμα ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 756 ευρώ θα παραμείνει απλώς μια… προεκλογική υπόσχεση, οι επιχειρήσεις επανήλθαν στην προσφιλή περικοπή των περικοπών είτε με την αλλαγή των συμβάσεων εργασίας (από πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασία) είτε ακόμη και με την απευθείας μείωση των ονομαστικών αποδοχών μέσω των ατομικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων.

Μόλις χθες, η Ελληνική Στατιστική Αρχή έδωσε στη δημοσιότητα την πορεία του δείκτη για τους μισθούς κατά το 2ο τρίμηνο του 2015. Υποχώρησε κατά 4,2%συγκριτικά με το β’ τρίμηνο του 2014. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ 10ετίας. Από τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για την περίοδο 2006-2015 προκύπτει ότι ουδέποτε σε αυτή την περίοδο, έχει καταγραφεί τέτοια τιμή στον συγκεκριμένο δείκτη. Μάλιστα, αν κανείς πάει ακόμη πιο πίσω στον χρόνο, θα διαπιστώσει ότι οι μισθοί οδεύουν ολοταχώς προς τα επίπεδα της …δραχμής, δηλαδή τα επίπεδα που ίσχυαν το 2002.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν και άλλα αρνητικά μηνύματα. Ενώ ο δείκτης των μισθών εμφανιζόταν να ανακάμπτει κατά τη διάρκεια του 3ου και του 4ου τριμήνου του 2014, με το που άλλαξε η χρονιά, επανήλθαμε και πάλι στο αρνητικό πρόσημο. Μάλιστα, στο β’ τρίμηνο του 2015, ο ρυθμός υποχώρησης των μισθών ήταν διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο που καταγράφηκε από τη σύγκριση των αποδοχών του β’ τριμήνου του 2014 σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2013.

Και όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει ακόμη καταγραφή της κατάστασης –παρά μόνο εμπειρική- που διαμορφώθηκε μετά την επιβολή των capital controls. Μόνο από τις αθρόες μετατροπές θέσεων εργασίας από πλήρους σε μερικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, είναι βέβαιο ότι ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα υποχωρήσει σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Τη «μαύρη εικόνα» έρχονται να συμπληρώσουν τα στοιχεία του ΙΚΑ τα οποία απορρέουν από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλουν όλες οι επιχειρήσεις. Ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα αυτή τη στιγμή, διαμορφώνεται –με βάση τα δεδομένα του Φεβρουαρίου που είναι και τα τελευταία διαθέσιμα- μόλις στα 1008,13 ευρώ μεικτά. Επί αυτού του μισθού επιβάλλονται οι ακόλουθες κρατήσεις:

1. 156 ευρώ ως ασφαλιστική εισφορά

2. 37 ευρώ ως παρακράτηση για τον φόρο εισοδήματος

Έτσι, ο μέσος καθαρός μισθός στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή κυμαίνεται κάτω από τα 815 ευρώ (σ.σ τα 815 ευρώ είναι το μέσο ποσό που κατέγραψε το ΙΚΑ τον Φεβρουάριο και ενώ η ΕΛΣΤΑΤ έχει αποτυπώσει νέα πτώση κατά το β’ τρίμηνο του 2015). Δραματική είναι η αύξηση των εργαζομένων που απασχολούνται… μερικώς. Ήδη, από τα στοιχεία του Φεβρουαρίου, προκύπτει ότι οι 4ωροι ήταν 469.350 άτομα τον Φεβρουάριο. Πλέον, θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν ξεπεράσει τις 500.000 καθώς μόνο τον Ιούλιο, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, αφορούσε είτε σε εκ περιτροπής εργασία είτε σε μερική απασχόληση.

Ο μέσος μισθός για τους μερικώς απασχολούμενους είναι 410 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι αν αφαιρεθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές (σ.σ φόρος σε αυτά τα επίπεδα δεν υπάρχει), το καθαρό ποσό που απομένει είναι μόλις 346 ευρώ.



Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άλλος ένας βλάκας που θα συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο για να μας σώσει !

Πρόθυμος να συνεργαστεί “ακόμα και με τον διάβολο” προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών και να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα δηλώνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει μέχρι να εκλεγεί μία μονοκομματική κυβέρνηση.

“Οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους, η οικονομία έχει βαλτώσει, οι ανισότητες ενισχύονται. Δεν μπορούμε πια να πειραματιζόμαστε και να περιμένουμε να κερδίσει καθαρά ένας από εμάς. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε και να παράξουμε αποτελέσματα, μία ισχυρή κυβέρνηση”, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, και προσθέτει: “Θα κάνουμε τα πάντα. Θα συμμαχήσουμε ακόμα και με τον διάβολο, αρκεί το πρόβλημα των Ελλήνων να επιλυθεί”.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απορρίπτει μόνο τη συνεργασία με κόμματα που έχουν “ακραίες απόψεις”, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε συμμετοχή του κόμματος σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό θα είχε και όρους.
“Δε θα είμαστε στις συζητήσεις με λευκά έγγραφα. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και προτεραιότητες”, υπογραμμίζει, αναφέροντας ως προτεραιότητες την πάταξη της διαφθοράς, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αναμόρφωση της Παιδείας.
Αναφορικά με το μνημόνιο, σημειώνει: “Η Ευρώπη αλλάζει. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους Ευρωπαίους πρέπει να γίνει σεβαστό, αλλά και να βελτιωθεί προς όφελος των Ελλήνων”.
Όσο για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση Τσίπρα, σχολιάζει: “Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε βεβιασμένα, χωρίς σχέδιο, και έκανε πολλά λάθη. Μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι οι αλλαγές που προτείνουμε είναι καλύτερες για τους πολίτες, την οικονομία και την ανάπτυξη. Υπάρχει χώρος για μικρές χειρουργικές κινήσεις που θα επανορθώσουν αδικίες”.
Δείτε παρακάτω και άλλα μπουμπούκια που θα συνεργαζόταν με το διάβολο !
Δύο φορές για να το καταλάβουμε καλά, και να το ακούσουν αυτοί που πρέπει να το ακούσουν!Τσίπρας, Σαμαράς, Διαμαντοπούλου, Μπακογιάννη, Βελόπουλος περί διαβόλου και διαμονίων!! 

Δείτε επίσης : Ο Σαμαράς και το …»δαιμόνιο» , Διαμαντοπούλου: «εγώ θα συνεργαστώ και με τον διάβολο», Βελόπουλος: «με τον διάβολο θα συμμαχήσω», Ντόρα Μπακογιάννη: «θα πήγαινα με τον διάβολο» (το είπε δις για να εμπεδωθεί!)

Η καλή μας Άννα Διαμαντοπούλου «..εγώ θα συνεργαστώ και με τον διάβολο»

Βελόπουλος: «με τον διάβολο θα συμμαχήσω»

Ντόρα Μπακογιάννη: «θα πήγαινα με τον διάβολο» (το είπε δις για να εμπεδωθεί!)
Το βίντεο με τη κόρη του δράκουλα το έχουν εξαφανίσει !


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

46.000 παιδιά χωρίς σταθμό

Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα επιβαρύνονται με μηνιαία έξοδα τουλάχιστον 400 ευρώ, καθώς το κράτος αδυνατεί να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στους (προβληματικούς) δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Συνολικά υπολογίζεται ότι περισσότερα από 46.000 παιδιά θα μείνουν εκτός τη φετινή σχολική χρονιά, παρότι οι γονείς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Εδώ και χρόνια η εκάστοτε κυβέρνηση δεν παρέχει με δικά της έξοδα τη δυνατότητα πρόσβασης στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Βλέπετε, η δημόσια εκπαίδευση σε επίπεδο προσχολικής αγωγής στην Ελλάδα της κρίσης δεν είναι δεδομένη, είναι απλά ένα βραβείο που κερδίζουν μόνο μερικοί από τους ασθενέστερους.

του Θάνου Καμήλαλη

Για να καλύψει αυτή την αδυναμία του, το κράτος στρέφεται στους πόρους του ΕΣΠΑ. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της περιορισμένης χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, διεξάγεται ένας ετήσιος διαγωνισμός μεταξύ όσον οικογενειών έχουν ανάγκη. Πρόκειται για το πρόγραμμα "Εναρμόνισης Οικογενειακής Επαγγελματικής Ζωής" όπου οι οικογένειες μοριοδοτούνται με βάση κάποια συγκεκριμένα κριτήρια (π.χ. εργασιακή και οικογενειακή κατάσταση, αριθμός τέκνων). Η συνεχώς μειωμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, και η διαρκής πτώση του βιοτικού επιπέδου της μέσης ελληνικής οικογένειας, σημαίνει ότι όλο και περισσότερες οικογένειες - δικαιούχοι μένουν εκτός δωρεάν εκπαίδευσης κι επιβαρύνονται με δυσβάστακτα δίδακτρα.


46.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών


Φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέθεσε η ΚΕΔΕ, 98.045 οικογένειες υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα, αριθμός που αντιστοιχεί σε 121.250 παιδιά. Η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι κατά 30% μειωμένη, με το ποσό των 185 εκατομμυρίων ευρώ να εξασφαλίζει μέχρι 75.000 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας των παιδιών στις δομές και τα προγράμματα. Κάτι που σημαίνει ότι περισσότερα από 46.000 παιδιά θα μείνουν εκτός. Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος το εισόδημα όλων των ενδιαφερόμενων δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€.

Όσες οικογένειες δεν επιλεγούν δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιον ιδιωτικό σταθμό, λύση απαραίτητη αλλά οικονομικά καταστροφική. Είναι αυτονόητο ότι μια οικογένεια με ανώτατο ετήσιο εισόδημα 36.000 ευρώ και συνήθως πολύ μικρότερο, δεν είναι σε θέση να πληρώνει δίδακτρα τα οποία ξεκινούν από 400 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή περισσότερα από 4.000 ευρώ το χρόνο.


Καθυστερήσεις και σοβαρές ελλείψεις


Ακόμα και για τους τελικούς δικαιούχους όμως τα προβλήματα δεν τελειώνουν. Στην επιλογή ήδη παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις. Τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος ανακοινώθηκαν μόλις χθες, 7 Σεπτεμβρίου και τα τελικά, μετά τις ενστάσεις, στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ κανονικά η λειτουργία των παιδικών σταθμών ξεκινάει στην αρχή του μήνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σχεδόν 100.000 γονείς να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, να παίρνουν τα παιδιά στον εργασιακό τους χώρο, ή να αναγκάζονται να λαμβάνουν άδειες άνευ αποδοχών προκειμένου να βρίσκονται τους στο σπίτι. Μάλιστα η καθυστέρηση του προγράμματος προκαλεί και καθυστέρηση ανακοίνωσης αποτελεσμάτων των δημοτικών σταθμών, αφού μέρος της χρηματοδότησής τους εξαρτάται από το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, εκτός των γραφειοκρατικών προβλημάτων, εκφράζονται σοβαροί φόβοι για την κατάσταση των δημοτικών παιδικών σταθμών, λόγω της περσινής τραγικής εικόνας. Την περσινή χρονιά στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς παρατηρήθηκαν σοβαρότατες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, αλλά και στη συντήρηση των υποδομών. Σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων για τον Δήμου Αθηναίων στο ThePressProject, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η έλλειψη νηπιαγωγών προκαλεί συνωστισμό μέχρι και 30 παιδιών σε μία αίθουσα. Παράλληλα, όσον αφορά τις υποδομές και την καθαριότητα των χώρων, έχουν αναφερθεί περιστατικά παιδικών σταθμών όπου δεν υπήρχε καμία καθαρίστρια. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Κονδύλης, αυτά τα προβλήματα δεν έχουν διορθωθεί ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και οι όσες προσλήψεις ανακοινώθηκαν δεν προχώρησαν ποτέ, λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης.

Οι υπάρχοντες εργαζόμενοι, πέρα από τα επιπλέον καθήκοντα που αναλαμβάνουν εθελοντικά, αναμένεται να μείνουν και για πολλούς μήνες απλήρωτοι. Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ υπάρχει πρόβλεψη για την καταβολή του 30% του έργου τρεις με τέσσερις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας των δομών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν απλήρωτοι επί μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι, φαινόμενο που παρατηρήθηκε και πέρσι.


Ερωτηματικό η σίτιση


«Σοκ σε σχολείο της Αθήνας. Παιδί είχε να φάει δύο μέρες»

Ένας τίτλος που συγκλόνισε πριν από λίγους μήνες και όπως συμβαίνει συνήθως, ξεχάστηκε γρήγορα. Κατά το περασμένο σχολικό έτος περισσότερα από 2.600 βρέφη και νήπια στο δήμο Αθηναίων αλλά και αλλού υποσιτίζονταν, με το ψάρι και το κρέας να απουσιάζουν εντελώς από το ημερήσιο πρόγραμμα. Η ίδια κατάσταση, σύμφωνα με τον κ.Κονδύλη, αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος, καθώς ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια πρώτων υλών, οπότε χρησιμοποιούνται μόνο υλικά που υπάρχουν, δηλαδή μακαρόνια και ρύζι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μολονότι η πρόσβαση στην προσχολική αγωγή είναι «δωρεάν», οι γονείς - δικαιούχοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ένα ποσό μηνιαίως ως «τροφεία» μαζί με το κόστος της μεταφοράς των παιδιών μέσω σχολικών λεωφορείων.

Στην Ελλάδα απ'ό,τι φαίνεται, δεν νοείται δωρεάν εκπαίδευση χωρίς κόστος...

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αστοχία «γαλάζιου» σποτ: Η ΝΔ «κόβει» τη ζωή της Λίνας

Το σποτ «Μία μέρα στη ζωή της Λίνας» εξετάζει να αποσύρει η ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω διαφημιστικό παρ’ ότι αρχικά θεωρήθηκε ευρηματικό ως ιδέα, κρίνεται τελικά, ότι όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την καμπάνια του κόμματος αλλά το αντίθετο.

Ο λόγος είναι ότι η ιδιωτική υπάλληλος Λίνα παρ’ ότι δεν μπορεί να διαθέσει πάνω από πέντε ευρώ για τη βενζίνη της ζει σε ένα μάλλον πολυτελές αστικό διαμέρισμα και διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο - μια εικόνα που προφανώς δεν παραπέμπει στις στρατιές των ανέργων και των μεγάλων θυμάτων της κρίσης.


Στο σποτ οι συνάδελφοι της Λίνας απολύονται λόγο των capital controls και η ΝΔ υπογραμμίζει ότι 16.658 θέσεις εργασίας χάθηκαν όταν έκλεισαν οι τράπεζες. Ωστόσο, με δεδομένες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν τα δυόμισι χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά το σποτ δεν είναι και τόσο κολακευτικό για τη ΝΔ. Λόγω των επικοινωνιακών αυτών λαθών η Συγγρού σκέφτεται, λοιπόν, να το αποσύρει.
         



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η λανθασμένη αντίληψη του έλληνα ότι η χώρα του δεν παράγει τίποτα. Διαβάστε και θα καταλάβετε

Ο μεγαλύτερος φόβος, λοιπόν, είναι ότι, άμα βγούμε από το ευρώ θα πεινάσουμε, επειδή δεν παράγουμε τίποτα.


Η Ελλάδα παράγει μια σειρά από προϊόντα:

– Έχει πλεόνασμα στα φρούτα που ανέρχεται στο 130% της ετήσιας κατανάλωσης! Παράγουμε πορτοκάλια, ροδάκινα, λεμόνια, μήλα, βερύκοκα, κεράσια και πόσα ξεχνάω. ΟΚ, δεν παράγουμε μπανάνες ή μάνγκο.

– Είμαστε η 2η παραγωγός χώρας ελαιόλαδου στον κόσμο και μάλιστα καλύπτουμε το 73% της ετήσιας ζήτησης των ΗΠΑ σε ελιές και νομίζω είναι 55% στο λάδι.

– Επίσης είμαστε ο 3ος μεγαλύτερος προμηθευτής των ΗΠΑ (25% περίπου) σε πρόβειο ή αγελαδινό γάλα και στα παράγωγα τους (τυριά, γιαούρτια κτλ). Δηλαδή ταΐζουμε μια κοινωνία 300 εκ. κατοίκων, αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες 10εκ: είχα διαβάσει «άρθρο» που έλεγε ότι εισάγουμε γιαούρτι επειδή δεν παράγουμε.

– Είμαστε η 3η παραγωγός χώρας σε κρόκο (το saffron της Κοζάνης που αποτελεί τροπικό έδεσμα σε άλλες χώρες).

– Θα είχαμε πλεόνασμα στην παραγωγή μαλακού σιταριού, αν από το 1984 δεν μας υποχρέωνε η ΕΕ να το μειώνουμε συστηματικά (από τότε παρουσιάζει μείωση, αλλά και πάλι είναι σε υψηλά επίπεδα).

– Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιέργησιμης γης, όπου μπορούν να φυτρώσουν τα πάντα.

– Είμαστε η μόνη χώρα στην οποία παράγεται η μαστίχα: για να θυμηθούν λίγο οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου τι έχουν υποστεί από τότε που μπήκαμε στο ευρώ, ειδικά τώρα που θα τους πατήσουν κάτω με νέους φόρους.

– Βγάζουμε 160.000 τόνους ψαριών το χρόνο, δηλαδή το 125% των ετήσιων αναγκών μας. Αν συνυπολογίσουμε τις ιχθυοκαλλιέργειες, τότε αγγίζουμε το αστρονομικό 220%!

Συνοπτικά, η αγροτική παραγωγή της Ελλάδας επαρκεί για την κάλυψη των διατροφικών μας αναγκών σε ΟΛΑ τα βασικά είδη.

Και πάμε τώρα στα μη-φαγώσιμα:

– Πρώτη χώρα στο αλουμίνιο.

– Μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρας της Ευρώπης.

– 2η χώρα στον κόσμο στους σμηκτίτες (που χρησιμοποιούνται σε μια σειρά από προϊόντα όπως καλλυντικά ή φάρμακα).

– Έχουμε μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες της Ευρώπης, αλλά ποιος σας είπε ότι δεν θα εισάγουμε φάρμακα αν βγούμε από το ευρώ – ξαναλέω: μόνο αν επιβληθεί εμπάργκο θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχουν τα κότσια να αποκλείσουν από την παγκόσμια οικονομία ούτε την Ισλανδία -σοβαρευτείτε.

– Κατέχουμε το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών κοιτασμάτων σε νικέλιο.

– Ο τουρισμός προσφέρει πάνω από 40 δις το χρόνο, όσα παράγει ολόκληρη η βιομηχανία της Δανίας ή της Ολλανδίας του Ντάισελμπλουμ! Επίσης θα έρχεται με αυτό τον τρόπο σκληρό συνάλλαγμα που τόσο θα μας «λείπει» αν έχουμε εθνικό νόμισμα.

– Είμαστε 12οι στο βαμβάκι, τον λευκό χρυσό όπως το λέγανε πριν 100 χρόνια.

– Παράγουμε τσιμέντο, τούβλα, ξύλα και όλα τα απαραίτητα οικοδομικά υλικά.

– Διαθέτουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη, αεροδρόμια, δεκάδες λιμάνια, σιδηρόδρομο και σύγχρονες οδικές αρτηρίες.

– Έχουμε εργατικό δυναμικό με υψηλότατες γνώσεις (νομίζω το 70% των νέων έχει πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ), το οποίο τώρα δουλεύει ως σερβιτόροι και πωλητές ρούχων.

– Έχουμε βαριά βιομηχανία που υποβαθμίστηκε εντός της ΕΕ, πχ έκλεισε η ΕΛΒΟ μέσα στο μνημόνιο.

– Έχουμε πόσιμο νερό που επαρκεί για όλες μας τις ανάγκες.

– Έχουμε έναν ενεργειακό φορέα, τη ΔΕΗ, που είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο και που εξάγει ρεύμα σε τουλάχιστον 4 γειτονικές χώρες.

Μέχρι ουράνιο και πλουτώνιο έχουμε που να πάρει.

Το μόνο πράγμα που δεν έχουμε είναι πετρέλαιο (ας πούμε κιόλας πως είναι μύθος τα κοιτάσματα που ψάχνουν τόσα χρόνια) και τεχνολογικά είδη.

Το πετρέλαιο το εισάγουμε κυρίως από Ρωσία, Βενεζουέλα, Σαουδική Αραβία και χώρες της πρώην ΕΣΣΔ (πχ Καζακστάν). Δηλαδή το εισάγουμε από χώρες που δεν είναι στο ευρώ και οι οποίες θα συνεχίζουν να μας το προμηθεύουν. Το πολύ-πολύ θα το αγοράζουμε με τα δολάρια των τουριστών.

Τέλος, ούτε τα τεχνολογικά είδη θα μας λείψουν, καθώς τα είδη πληροφορικής εισάγονται από τις ΗΠΑ (δεδομένου ότι τροφοδοτούμε τη χώρα με μια σειρά από προϊόντα δεν θα έχουμε θέμα) ενώ τα υπόλοιπα από την Κίνα. 



pitsirikos.net


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ – ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ



Δείτε το σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε … 


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ - FREE WILL Η τεχνική χειραγώγησης του όχλου και όχι μόνο. Μια ταινία που πρέπει να δεις

Η τεχνική χειραγώγησης του όχλου ,μέσω της δημιουργίας προβλημάτων που αφορούν π.χ. την επιβίωση,είναι αυτή που εκτελείται τώρα.Τα μάτια και όττα όλων είναι στραμμένα στην οικονομική κρίση,στις εκλογές κτλ ενώ παράλληλα και μπροστά στα μάτια μας εκτελείται με ραγδαίους ρυθμούς η αντζέντα της "ελίτ" που ως άλλη άρια φυλή,αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος ως μιαρότητα που πρέπει να αφανίσει, αργά αλλά σταθερά. Δείτε την παρακάτω ταινία μικρού μήκους ( ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ-FREE WILL),που δημιουργήθηκε από δύο αφυπνισμένους ανθρώπους Bill Sig και Antonis Sotiropoulos ,ταινία που καταδεικνύει το μέλλον που μας ετοιμάζουν..


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2q7MfuUDEJXP2mnUzjTwQ9uLfXwVmM0_dUSyuneteWCAnDbB7fl7VL90rYTnDei9_NSMSTdpLSEpdo_E__W2XnE8hP-bcgV6mIiiAM4HVrBnunM6W9YFKPjKD7ZZ2x6p4JwjTAA66x1k/s1600/%CE%B5%CE%BB.jpg

(Σκηνοθεσία Αντώνης Σωτηρόπουλος,Σενάριο -Βασίλης Σιγάλας,Αντώνης Σωτηρόπουλος)
- Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
- Βραβείο Κοινού - Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
- Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - micro μ Festival
https://www.youtube.com/watch?v=oU-BgkgODyA
- Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
- Βραβείο Κοινού - Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
- Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - micro μ Festival




Εύγε για την εξαιρετική δουλειά σας . 

Πηγή




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με γειά τη δημοκρατία σας!..

Ώστε θα κάνετε ντιμπέϊτ μεταξύ σας;  Όσοι γουστάρεστε. Όλοι οι δημοκράταροι!
Και ζεν θα παίξετε με το άλλο το παιζάκι, το ακροδεξιούλι.
Γιατί μωλέΕίσαστε καλύτεροι εσείς από κείνο;
     Με κάτι τέτοιες αποφάσεις χειρότεροι δείχνετε.
     Περί δημοκρατίας μάθημα πρώτο: στην δημοκρατία δεν υπάρχει  »γιατί έτσι θέλω», ή  »γιατί έτσι δε θέλω».
     Εκτός αν πρόκειται για δημοκρατία άλλης ράτσας.  Άλλη μάρκα, να πούμε.
     Απ” αυτές που όσο τις ποδοπατάς, τις τεντώνεις, τους κάνεις άγριο σεξ, έρχονται στα μέτρα σου. Στρώνουν!

     Για πείτε μας τώρα με κάπως πειστικό τρόπο: γιατί αποκλείσατε απ” το ντιμπέϊτ το παιδάκι το ακροδεξιούλι;
     Πώς; Γιατί είναι φασιστάκι;
     Εσείς που αποκλείετε μ” αυτόν τον τρόπο την εκπροσώπηση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, δεν είστε φασιστάκια; Περιφρουρείτε την δημοκρατία. Μάλιστα.
     Από σάς ρε αριστεροδεξιο-φασιστούληδες πώς θα περιφρουρηθεί η δημοκρατία;
     Να σας πούμε εμείς τί πιστεύουμε;
     Ότι φοβόσαστε τον ανταγωνισμό. Και το ξεβράκωμα.
Φοβάσαστε μη φανούν εκείνοι -στα λόγια τουλάχιστον- καλύτεροι δημοκράτες από σάς!
 Ή τουλάχιστον μη φανούν ίδιοι με σάς.
Γιατί στο ντιμπέϊτ όπως και στην υπόλοιπη προεκλογική περίοδο θα ακουστούν μόνον λόγια.Λόγια και τίποτε άλλο!
Και υποσχέσεις. Και ψέματα.
 Όταν θάρθει η ώρα για πράξεις, 
..θα τα κάνετε σκ@τά.  Όπως τάχετε κάνει ως τώρα.
Και ξέρετε;
Για τον λαό που πεινάει και χειμάζεται, αριστερά σκ@τά, δεξιά σκ@τά το ίδιο μυρίζουν!
     Και στην μυρωδιά δεν ξεχωρίζουν ούτε τα φασιστικά σκ@τά! 

     Αφήστε λοιπόν οι συμμετέχοντες τις εξυπναδομ@λακίες.
     Έχετε ξεσκίσει κάθε έννοια δημοκρατίας, Συντάγματος και ανθρωπισμού,
     ..και σας μάρανε τώρα η συμμετοχή του ακροδεξιου κόμματος στο ντιμπέϊτ.
     Τόχουμε ξαναπεί, αλλά δεν εννοείτε να το καταλάβετε
     Ο κόσμος καταλαβαίνει πολλά περισσότερα,
     ..απ” αυτά,
     ..που εσείς θέλετε!..

     Υ.Γ.   Κι επειδή ο καλός μ@λάκας είναι παντού, όπως κι ο καλός »καλοθελητής», ας μην ακουστούν σχόλια ότι το blog υπερασπίζεται τους ακροδεξιούς, τους φασίστες, τους ναζιστές, ή άλλα τέτοια εμπριμέ.
Το blog υπερασπίζεται την δημοκρατία, τις διαδικασίες και την σφαιρική ενημέρωση του λαού.
Αυτό.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι οδηγοί στην Κίνα δολοφονούν τους ανθρώπους που τραυματίζουν – Προσοχή σκληρές εικόνες! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Την στιγμή που η γιαγιά του παιδιού φώναζε στην οδηγό να σταματήσει, εκείνη άρχισε να κινείται με την όπισθεν, πατώντας το μωρό ξανά και ξανά. Ύστερα, η οδηγός, που δεν είχε βγάλει ποτέ δίπλωμα, βγήκε από το αυτοκίνητο και ζήτησε από την οικογένεια να πουν ψέματα πως ήταν ο άνδρας της αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο.
«Μπορούμε να σας δώσουμε χρήματα», είπε.
Όσο απίστευτη και αν ακούγεται αυτή η ιστορία, αποτελεί μία από τις πολλές περιπτώσεις δολοφονιών στους δρόμους της Κίνας. Μια αρρωστημένη νοοτροπία οδικής συμπεριφοράς και μια νομοθεσία που «μπάζει» νερά, έχουν ως αποτέλεσμα ένα ατελείωτο αιματοκύλισμα. Στην Κίνα, καθώς και σε άλλες γειτονικές χώρες, κυριαρχεί η αντίληψη ότι είναι προτιμότερο να σκοτώσεις κάποιον πεζό ενώ οδηγείς, παρά να τον τραυματίσεις.


Όπως αναφέρει η σελίδα Slate, η νομοθεσία της χώρας επιβάλει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα εφόρου ζωής στους οδηγούς που έχουν τραυματίσει κάποιον άνθρωπο. Εάν όμως αυτός ο άνθρωπος πεθάνει, τότε επιβάλλεται ένα χαμηλό πρόστιμο για τα έξοδα της κηδείας. Την ίδια στιγμή, τα δικαστήρια παρουσιάζουν μεγάλη ανοχή στις περιπτώσεις που κάποιος πατήσει επανειλημμένα το θύμα του για να γλιτώσει τα έξοδα της νοσηλείας του.

article-0-18BFC45200000578-871_634x396
Το 2008 τα κανάλια προέβαλαν υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που έδειχνε έναν άνδρα οδηγό να προσκρούει πάνω σε μια 64χρονη γυναίκα. Οι ρόδες του λευκού αυτοκινήτου κάνουν όπισθεν και λίγα λεπτά μετά το αυτοκίνητο περνά για μια ακόμα φορά πάνω από την ηλικιωμένη. Το φρικιαστικό σκηνικό συνεχίζεται για μερικές ακόμα φορές και το αυτοκίνητο φεύγει με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο. Όταν τελικά οι αρχές εντόπισε τον οδηγό, ονόματι Zhao Xiao Cheng, αυτός καταδικάστηκε σε τριετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Ο δημοσιογράφος της σελίδας Slate είχε ακούσει πολλές παρόμοιες ιστορίες όσο εργαζόταν ως καθηγητής αγγλικών στην Ταϊβάν. «Εάν χτυπήσω κάποιον θα τον χτυπήσω ξανά για να βεβαιωθώ ότι πέθανε», του είχε ένας άλλος καθηγητής, την ώρα που τον πήγαινε στην δουλειά με το αυτοκίνητο.
Ένα βίντεο από το 2010 έδειχνε ένα πλουσιόπαιδο να κινείται με την BMW X6 του σε χώρο στάθμευσης στην πόλη Xinyi. Λίγα λεπτά μετά, αυτός χτυπά ένα τρίχρονο αγόρι. Στην συνέχεια τον χτυπά ξανά και ξανά και ξανά, ώστε να βεβαιωθεί ότι το αποτελείωσε. Λίγα λεπτά μετά εκείνος βγαίνει από το αμάξι του και σπρώχνει το αμάξι με τα χέρια του για να διώξει κάθε αμφιβολία ότι το παιδί είναι ζωντανό. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Αυτοί οι άνθρωποι διατίθενται να σκοτώσουν όχι μόνο επειδή είναι φθηνότερο, αλλά επειδή το πιθανότερο είναι πως θα γλιτώσουν την φυλάκιση. Ακόμα και στις μέρες μας που οι κάμερες είναι παντού και οι μάρτυρες πολλές φορές καταγράφουν τα περιστατικά με τα κινητά τους, τα δικαστήρια δείχνουν μεγάλη ανέχεια προς αυτούς τους δολοφόνους. Πολλές φορές τα εγκλήματα είναι εξαιρετικά σοβαρά, με τα θύματα να δολοφονούνται παρόλο που δεν τραυματίστηκαν από την πρόσκρουση.
Στην επαρχία Sichuan ένα τεράστιο φορτηγό χτύπησε ένα δίχρονο αγόρι.
Το παιδί συνήλθε αμέσως και σηκώθηκε στα δύο του πόδια σώο και αβλαβές. Όταν πήγε να πιάσει την ομπρέλα του από το πεζοδρόμιο, το φορτηγό κινήθηκε με την όπισθεν, χτυπώντας το θανάσιμα. Παρόλο που τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν ακράδαντα, ο οδηγός έλαβε την λιγότερο αυστηρή ποινή που θα μπορούσε να λάβει.
article-0-1E3D89AF00000578-786_634x825
Με όλα αυτά τα περιστατικά να μένουν ατιμώρητα, οι πολίτες καμιά φορά παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Το 2013 πλήθος κόσμου στην Zhengzhou επιτέθηκε σε ένα πλούσιο οδηγό που σκότωσε με αυτό τον τρόπο ένα 6χρονο αγόρι. Με την πάροδο του χρόνου, τα εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα μειώνονται σταδιακά.
Το 2010 ένας άνδρας χτύπησε μια ποδηλάτισσα και για να βεβαιωθεί πως την σκότωσε, την μαχαίρωσε επανειλημμένως. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η θανατική καταδίκη. Το 2014 ένας άλλος οδηγός που χτύπησε επανειλημμένα έναν ηλικιωμένο καταδικάστηκε σε 15ετή ποινή κάθειρξης.
Οι ποινές που αφορούν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις έχουν γίνει πιο αυστηρές, όμως η νοοτροπία που κυριαρχεί στην Κίνα και την Ταϊβάν δεν θα αλλάξει εν μία νυκτί. Εξάλλου, η γυναίκα που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου, η οποία είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει την οικογένεια του θύματός της, καταδικάστηκε σε διετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Πηγή: Huffington post



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!