EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Ψήφος, «λιθαράκι» για την επόμενη μέρα

Τζώτζης Βασίλης

Τέτοιες ώρες ο χρόνος κυλάει σαν το γάργαρο νερό. Τα καθήκοντα αυξημένα, τα πάθη σε έξαψη, οι αγγαρείες που πρέπει να γίνουν πολλές. Αν όμως σε κάτι ξεχωρίζουν οι κομμουνιστές είναι σε αυτό ακριβώς, ότι μέσα στην αντάρα της μάχης ξέρουν πως υλοποιούν ένα γενικό στρατηγικό σχέδιο, ένα πλάνο ιστορικής εμβέλειας. 

Κάπως έτσι, στο κείμενο που ακολουθεί, θα γίνει μια προσπάθεια να ειδωθούν τα καθήκοντα της στιγμής. Στην προοπτική αυτού που ονομάζαμε, κάποτε, Αντιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο. 

Ο ταξικός αντίπαλος
 

Μια από τις πιο επιτυχείς εκφράσεις,
 από αυτές που συμπυκνώνουν την εμπειρία χρόνων σκληρού αγώνα είναι πως «ο αντίπαλος είναι σχολείο». 

Σήμερα ο ταξικός αντίπαλος έχει οργανώσει την πολιτική του κυριαρχία, τόσο άμεσα όσο και προοπτικά. Η Μνημονιακή Εθνική Ελλάδος οργανώνει τα επόμενά της βήματα. 

Η επίθεση ΔΕΝ θα περιοριστεί σε απλά μέτρα υποβάθμισης του επιπέδου ζωής της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Εδώ μιλάμε για μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης/αναμόρφωσης κάθε πτυχής της συνολικής κοινωνικής αναπαραγωγής, οποιασδήποτε διεξόδου – ανάσας για τα πληβειακά στρώματα, οποιουδήποτε κοινωνικού πεδίου θα μπορούσε να αποφέρει κάποιο εισόδημα στη λαϊκή οικογένεια. Από μια μικρή αγροτική εκμετάλλευση, μέχρι ένα πενιχρό ενοικιοστάσιο μιας γκαρσονιέρας ή μαγαζιού, από το φρέσκο γάλα στο χωριό μέχρι τη σύνταξη και το 5ευρώ στο νοσοκομείο κλπ. 

Συνακόλουθα με το βάθεμα της αντιλαϊκής επέλασης, η όλο και πιο βαριά επιτροπεία της χώρας από τα τοκογλυφικά γεράκια, το βάθεμα των σχέσεων εξάρτησης της κοινωνικής & οικονομικής ζωής από τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε. – ΝΑΤΟ). 

Πάνω σε αυτό το οικονομικό έδαφος στήνεται η πολιτική και ιδεολογική ενότητα, με όλες τις αντιφάσεις της, των αστικών κομμάτων. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ν.Δ. – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΑΝ.ΕΛΛ. – Χ.Α. σε πλήρη αρμονία και επιμερισμό ρόλων δίνουν το καλύτερό τους εαυτό, ώστε να υποτάξουν πλατιά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στον καπιταλιστικό μονόδρομο. Εμπεδώνοντας ο καθένας με τον τρόπο του, το απαραβίαστο των κοινωνικών επιλογών της άρχουσας τάξης. 

Εμείς τι αντιπαραθέτουμε σε αυτά; 

Από την άλλη πλευρά, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι οι επιλογές οι οποίες μπορούν να καταδείξουν την άρνηση του εργαζόμενου κόσμου να ακολουθήσει το νεορεαλισμό της υποταγής. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Κ.Κ.Ε. – Λα.Εν. διεκδικούν να εκφράσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τις τάσεις ριζοσπαστικοποίησης, τα πραγματικά πολιτικά προχωρήματα των κοινωνικών δυνάμεων, τον κόσμο του αγώνα. 

Κ.Κ.Ε.
 

Το ΚΚΕ μπροστά στην πολιτική «κοσμογονία» από την κατάρρευση του σχεδίου της Κυβερνώσας αριστεράς, κυριολεκτικά ΔΕΝ ξέρει που βρίσκεται και που πατάει! 

«Και μόνο όμως ότι συζητά κανείς με δυνάμεις όπως η ΛΑΕ δείχνει τι γραμμή έχει, πόσο κοντά βρίσκεται το περιτύλιγμα του «μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος» με το πρόγραμμα φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που προβάλλει η ΛΑΕ».
 

Για την ηγεσία του ΚΚΕ αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως να συνομιλεί κανείς με τμήματα τα οποία αποσπώνται από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλο πράγμα η αναγκαία κ απαραίτητη συντροφική κριτική και άλλο το να μην αλλάζεις καλημέρα! Αλήθεια πώς θα αλληλεπιδράσουν οι επαναστατικές ιδέες σε αυτά τα στρώματα; Τί ακριβώς ζητάει το Κόμμα από αυτό το ρεύμα; Μάλλον να πάει έξω από τα γραφεία της Κ.Ε. στο Περισσό για μετάνοιες και αυτομαστίγωμα! 

Το ΚΚΕ συνεχίζει τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο της φυγής στο ΠΟΥΘΕΝΑ! Μετά την τραγική επιλογή του να στηρίξει «ΑΚΥΡΟ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, τώρα προσποιείται πως οι ραγδαίες εξελίξεις ΔΕΝ απορρέουν από το εκκωφαντικό λαϊκό «ΟΧΙ» του 62%! 

Ακόμη χειρότερα, η συστημική προσαρμογή με επίκληση στην Επαναστατική καθαρότητα οδηγεί το Κόμμα σε επικίνδυνες ατραπούς.
 Καινοφανείς τοποθετήσεις για παραμονή της χώραςΕΝΤΟΣ της ζώνης του ΕΥΡΩ μέχρι (ίσως και μετά την Επανάσταση, μετατροπή της Χαλκιδικής σε τσιφλίκι της Ελληνικός Χρυσός μέχρι την Επανάσταση (ίσως και μετά και πολλά άλλα. 

Η αλήθεια είναι πικρή για την ηγεσία του ΚΚΕ. Όποιος εξαφανίζει την τακτική στο όνομα της στρατηγικής, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην άρνηση της στρατηγικής. 

Τα μέλη και οι αγωνιστές του ΚΚΕ,
 είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει αυτή τη θλιβερή πορεία. Το έκαναν στη μεγάλη μάχη του δημοψηφίσματος, μπορούν να το επαναλάβουν! 

Λα.Εν. 

Η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη
 δίνει δείγματα γραφής, μετά την εμφάνισή της στη δημόσια ζωή της χώρας ως αυτόνομος σχηματισμός. Αν θέλουμε αυτό το ρεύμα να συνεχίσει την πορεία μετατόπισής του από το χώρο του Αριστερού Ευρωπαϊσμού – Κυβερνητισμού, από το μολυσματικό & ηττημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε παρά να ασκήσουμε συντροφική και καλοπροαίρετη κριτική σε κάθε εκδήλωση οπισθοδρόμησης. 

Καθαρά λόγια και τίμια στάση σε όλα τα ζητήματα.
 

Λοιπόν Σύντροφοι της Λα.ΕΝ. ΠΡΕΠΕΙ ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να απαντηθεί το ερώτημα τι θα έκανε η Λα.Εν αν ήταν αυτή στη θέση του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση των ηγετών της ευρωζώνης; Αν ήταν σίγουρη η ΕΞΟΔΟΣ της χώρας από την Ε.Ε. και ΟΧΙ ΜΟΝΟ από το ΕΥΡΩ, αν ΔΕΝ υπέγραφε η χώρα το 3ο Μνημόνιο. Γιατί αυτό που γνωρίζαμε όλοι ήταν πως ακολουθεί σύνοδος των 28 μελών (όλης της Ε.Ε.) και ΟΧΙ μόνο των χωρών του ΕΥΡΩ. 

Πώς θα επέλθει αυτός ο περιβόητος σοσιαλιστικός μετασχηματισμός όταν η έξοδος από το ΕΥΡΩ προβάλλεται ως αστερίσκος, με εκφράσεις του τύπου «αν χρειαστεί»;
 

ΔΕΝ αποτελεί υποβάθμιση της δυναμικής της ΡΗΞΗΣ (έστω μόνο με το νόμισμα) η αφήγηση περί άλλων χωρών της Ε.Ε. που είναι εκτός Ευρωζώνης; Εκτός και αν παλεύουμε για ένα Σοσιαλιστικό μετασχηματισμό τύπου Καπιταλιστικής Νορβηγίας… Κάθε θετικό αίτημα του προγράμματος της Λα. Εν. προσκρούει στα δεσμά με τα οποία έχει δέσει τη χώρα η Ιμπεριαλιστική Ε.Ε.. Από την Εθνικοποίηση των τραπεζών, μέχρι την παραγωγική ανασυγκρότηση! Είναι καιρός για καθαρές κουβέντες και ΟΧΙ για κόντεμα του αναγκαίου προγράμματος, μπροστά σε αβέβαια εκλογικά οφέλη… 

Μαζική υπερψήφιση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 

Αυτές οι εκλογές αποτελούν χρυσή ευκαιρία για τον κόσμο του αγώνα για ένα διπλό μήνυμα. Το ένα πρέπει να το πάρει η εθνική των μνημονίων, και πρέπει να είναι αληθινό χαστούκι και δήλωση πως «ΔΕΝ έχουμε πια να χάσουμε παρά μόνο τις αλυσίδες μας». 

Το δεύτερο είναι μήνυμα προς τις ηγεσίες της Αριστεράς. Αφορά την αριστερά και την προοπτική που έχει ανάγκη ο κόσμος της δουλειάς, η νεολαία, οι άνεργοι, ο κόσμος που αγωνίστηκε και μάτωσε το προηγούμενο διάστημα, ο κόσμος που προδόθηκε και απογοητεύτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι ψήφος ΥΠΕΡ της μετωπικής πολιτικής! Είναι ψήφος ΥΠΕΡ μια πολιτικής που συγκροτείται στο ΣΗΜΕΡΑ! Είναι ψήφος ΥΠΕΡ μια πολιτικής που ΔΕΝ θυσιάζει τα αναγκαία προτάγματα, ακυρώνοντας τα θετικά στοιχεία μιας κοινής πορείας! Η ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι ψήφος που ΔΕΝ υποτάσσεται σε εκλογικά οφέλη, σε πιεστικές ημερομηνίες εντός εκλογικού πλαισίου, αλλά δίνει προοπτική και πρόγραμμα στο κίνημα, στο μέτωπο, στον αντικαπιταλιστικό πόλο. 

Τα κρίσιμα έπονται των εκλογών! Τα μεγάλα ερωτήματα θα τεθούν ακόμη πιο επιτακτικά μπροστά μας, όταν η εφαρμογή του Μνημονίου 3 θα απειλεί με κοινωνική γενοκτονία την εργατική τάξη και τη νεολαία. 

Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν! Η δυναμική των εξελίξεων, η βαθιά πίστη στον κόσμο της δουλειάς, η αγωνιστική μας συνέπεια δημιουργούν ένα αισιόδοξο υπόβαθρο ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία! ΚΑΙ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το μέλλον, ακριβώς ΓΙΑΤΙ μας ΑΝΗΚΕΙ! Μέσα στη φωτιά της μάχης θα ξαναγίνουμε σύντροφοι, θα «φιλιώσουμε» μπρος στα μεγάλα μας καθήκοντα, θα έρθουμε σε επαφή με χιλιάδες κόσμου που περιμένει να ακούσει τις απόψεις μας.
 

07-09-2015 

ΠΗΓΗ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ;;;

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση, ήταν η χθεσινή αλήτικη συμπεριφορά του Κεφαλογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.
Μια συμπεριφορά που εκτός του ότι είναι ενδεικτική της "παράδοσης" της οικογένειας των Κεφαλογιάννηδων, καταδεικνύει και την ακροδεξιά ηθική της ΝΔ της οποίας το πρόσωπο αντικατοπτρίζεται στον ταγματασφαλίτικο κουτσαβακισμό των τελευταίων αρχηγών της.
Δεν φτάνει που ο υποκουτσαβάκης επίστρατος της τρόικας, τά ΄βαλε με τον "πολιτικό του αντίπαλο" (Σκουρλέτη), αλλά τα λίγα λεπτά που διέκοψε ο Χαρίτος την εκπομπή , για να "ηρεμήσουν τα πνεύματα" , στράφηκε και εναντίον ενός τεχνικού που ήταν στο πλατώ.
Ο λόγος;
Ο φουκαράς συνάδελφος έκανε το λάθος να κοιτάξει στο κινητό του, πράγμα που εξόργισε τον νταή της Συγγρού, ο οποίος νόμισε ότι τον βιντεοσκοπεί. Αφού λοιπόν του τα ΄χωσε, βγάζει το κινητό του τον φωτογραφίζει και του ρίχνει μια ...προκαταβολική απειλή πως αν δεί σε κανένα blog ή facebook το video θα υποβάλλει μήνυση εναντίον του.
Αυτή η τελευταία επίδειξη μαγκιάς απο τον επίδοξο "προστάτη" του ...μεσαίου χώρου, καταγγέλθηκε κατόπιν on camera απο την Λιάνα Κανέλλη η οποία ήταν επίσης προσκεκλημένη στην εκπομπή.


Επειδή όμως σε αυτόν τον τόπο η μνήμη είναι το πρώτο που έχει αδυνατίσει στην διάρκεια αυτής της πολύχρονης πορείας πρός την παρακμή, ας θυμηθούμε μερικά "ώραία" απο την πρόσφατη ιστορία των Κεφαλογιάννηδων :

ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ
Της Ποπης Παπαδάκη
(Δημοσιεύθηκε στα Ρεθυμνιώτικα Νέα)
23/09/2008
Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ρεθύμνου ο πρώην βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης για τα αδικήματα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της πρόκλησης τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας. Για τα ίδια αδικήματα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκάδιος Σπανουδάκης, καταδικάστηκε σε 6 μήνες.Οι ποινές και των δυο ανδρών είναι εφέσιμες ενώ έχουν τριετή αναστολή...
Ενοχος και στο δεύτερο βαθμό ο Κεφαλογιάννης
(Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 21:16 Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008)
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου ο πρώην υπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης όπως και ο πρώην περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Αρκάδιος Σπανουδάκης.

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΥΙΟΣ

Κρύβουν δικογραφίες για τον Κεφαλογιάννη μεθοδεύοντας παραγραφή
(Το κουτί της Πανδώρας 8/12/2013)
Δύο δικογραφίες που αφορούν ευθύνες του Μανώλη Κεφαλογιάννη ως υπουργού έχουν φτάσει στη Βουλή από το 2010,αλλά δεν κινείται καμιά διαδικασία για να ελεγχθεί ο πρώην Υπουργός. Δεν είναι καν γνωστό αν ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής στο Σώμα,ώστε να υπάρξει πρωτοβουλία βουλευτών για να ελεγχθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Η πρώτη δικογραφία απεστάλη με αριθμό πρωτοκόλλου 3254 στις 9 Αυγούστου 2010 και άλλη με αριθμό 4265 στις 5 Νοεμβρίου του 2010.Προέκυψαν μετά από μήνυση του πλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος Δημήτρη Σκάλκου και είναι σοβαρές,αφού αποδεικνύουν παραθεσμική λειτουργία ομάδας γύρω από τον Υπουργό.Η ομάδα αυτή η οποία σύμφωνα με τον Πλοίαρχο λειτουργούσε με ευθύνη του διευθυντή του Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ηλία Φιλιππακόπουλου,έκανε μεταθέσεις παρακάμπτοντας κάθε κανόνα αξιοκρατίας. Ο Σκάλκος κατέφυγε στον εισαγγελέα,ο οποίος έδωσε εντολή να παραδοθούν από το υπουργείο,όλα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν την μισθοδοσία του Φιλιππακόπουλου αλλά και τη χρήση υλικού του Υπουργείου παρανόμως. Ο Κεφαλογιάννης αρνήθηκε να παραδώσει στην Εισαγγελία τα στοιχεία και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος η οποία διαβιβάστηκε τελικώς στη Βουλή.

Ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος,όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC,είναι γνωστός υμνητής της Χούντας ,ο οποίος έστελνε στον Δικτάτορα Παπαδόπουλο συγχαρητήριες επιστολές. Όταν μάλιστα η Ευρώπη αποκήρυξε τη χούντα αποπέμπτοντας την Ελλάδα απ το Συμβούλιο της Ευρώπης,ο Φιλιππακόπουλος αποκαλούσε τον Παπαδόπουλο ήρωα και τους Ευρωπαίους βάρβαρους.

Ο Φιλιππακόπουλος μετά από χρόνια απέκτησε συνδικαλιστική δράση αλλά καταγγέλθηκε ακόμη και από τη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ.
Υπηρέτησε τελικώς στο γραφείο του Κεφαλογιάννη όταν έγινε βουλευτής.Έτσι η Ελληνική Δημοκρατία,πλήρωνε αυτόν που την κατέλυσε.Όταν ο Κεφαλογιάννης έγινε Γραμματέας της ΝΔ,ο χουντικός Φιλιππακόπουλος έγινε Διευθυντής του,με τα λεφτά βεβαίως και πάλι της Δημοκρατίας.

ΣΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΟΛΓΑ
Εμπλέκουν την Όλγα Κεφαλογιάννη στο σκάνδαλο του ΕΟΤ

31 Δεκεμβρίου 2012 spiro- spero (Το site είναι του αδελφού του Καρατζαφύρερ ωστόσο τα "καλύτερα" τα μαθαίνεις όταν τσακώνονται οι ιδεολογικές "γειτόνισες")
Πόλεμος με συνεχή αλληλοκαρφώματα μαίνεται στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Τουρισμού μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στον ΕΟΤ και την προφυλάκιση του άλλοτε ειδικού γραμματέα Κώστα Βασιλάκου, ο οποίος χρεωνόταν στον πρώην γενικό γραμματέα του Οργανισμού Νίκο Καραχάλιο, ως σύμβουλός του.
Η πλευρά Καραχάλιου δείχνει τώρα προς την ίδια την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Βασιλάκος ήταν δικός της άνθρωπος. Έτσι ο Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος θα προσέλθει αυτοβούλως την Πέμπτη στον ανακριτή, αναμένεται να παρουσιάσει ηλεκτρονική αλληλογραφία που θα υποστηρίξει ότι αναδεικνύει ενδοϋπηρεσιακές συνενοήσεις του προφυλακισμένου του πρώην ειδικού γραμματέα του ΕΟΤμε την νυν υπουργό Τουρισμού...Εν τω μεταξύ από τα νεώτερα στοιχεία για τον έλεγχο στον ΕΟΤ προκύπτει και νέα «μαύρη τρύπα», αυτή τη φορά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, στο ταμείο του Οργανισμού.
Πηγή: Το Βήμα
ΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΟΥΤΣΑΒΑΚΗ "ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ")
ΗΟΤ DOC: Χουντικός και καταδικασμένος ο διευθυντής της ΝΔ — Γράψε αμετανόητο πολιτικό κάθαρμα και είσαι μέσα!!!
6 Μαρτίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
Σοβαρό θέμα ηθικής τάξης και Δημοκρατίας προκύπτει από τις αποκαλύψεις του νέου τεύχους του HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη στα περίπτερα.
Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό, ο πρόσφατα διορισμένος διευθυντής της ΝΔ, (διευθυντής του Γραμματέα του κόμματος Μ Κεφαλογιάννη), είναι Χουντικός.
Ο διευθυντής του κόμματος Ηλίας Φιλιππακόπουλος, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά βαρύνεται με δράση ενάντια στους φοιτητές του Πολυτεχνείου την εποχή των Συνταγματαρχών. Υπήρξε πρόεδρος των διορισμένων από τη Χούντα φοιτητικών συλλόγων.
=== Το περιοδικό δημοσιεύει πληθώρα επιστολών του Ηλία Φιλιππακόπουλου προς τον Παπαδόπουλο μέσω των οποίων τον συγχαίρει για την «Εθνοσωτήριο Επανάσταση» και το έργο του. Ακόμη και όταν η Ελλάδα εκδιώκεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω του αντιδημοκρατικού της Πολιτεύματος, ο Φιλιππακόπουλος συγχαίρει τον Δικτάτορα για την σύγκρουσή του με τους Ευρωπαίους «βαρβάρους».
=== Ο άνθρωπος αυτός έχει οριστεί από τον Σαμαρά για την διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της Ελλάδας την οποία επαγγέλλεται και βέβαια της Δημοκρατίας.
=== Όπως αποκαλύπτει επίσης το περιοδικό, ο Φιλιππακόπουλος έχει καταγγελθεί από τους ίδιους τους συνδικαλιστές της ΝΔ στο παρελθόν και καταδικάστηκε πρόσφατα (πρωτόδικα) σε ένα χρόνο φυλακή και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Παρά την προϊστορία του, ο Φιλιππακόπουλος παραμένει σημαντικό στέλεχος ενός κόμματος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
=== Αν η επίθεση με πυροβολισμούς στην ταμπέλα της ΝΔ στη Συγγρού είναι χτύπημα στη Δημοκρατία (που είναι) τότε το να βρίσκεται πίσω από την ταμπέλα ένας Χουντικός και να διοικεί ένα δημοκρατικό κόμμα, τι είναι;
=== Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, έχει αποκλειστικά την ευθύνη να αποκαταστήσει την παρεκτροπή από τις δημοκρατικές πεποιθήσεις μέσα από την άμεση εκδίωξη του χουντικού στελέχους από το κόμμα.
=== Αναρτήθηκε από Το Κουτί της Πανδώρας

Το διαβασαμε εδω.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ετοιμαστείτε για μια πολύ σπάνια έκλειψη της Σελήνης στις 28 Σεπτεμβρίου.Γίνεται μόνο 5 φορές μέσα σε έναν αιώνα[ΒΙΝΤΕΟ]

Πρόκειται για έναν συνδυασμό δύο φαινομένων, της κοινής εμφάνισης του λεγόμενου και «Σούπερ Φεγγαριού» με μια ολική έκλειψη της Σελήνης, την ίδια ακριβώς ημέρα

Ακούγεται μπερδεμένο αλλά δεν είναι. Είναι όμως σπάνιο, καθώς συμβαίνει ελάχιστες φορές μέσα σε έναν αιώνα. Και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό για όσους έχουν την τύχη να είναι ορατό στο σημείο του πλανήτη όπου κατοικούν.

Κατ' αρχήν έχουμε μία πανσέληνο στην φάση που η Σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιά της γύρω από την Γη και φαίνεται μεγαλύτερη κατά 15% σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες φορές. Όμως στις 28 Σεπτεμβρίου, η πανσέληνος θα συνδυαστεί με μία ολική έκλειψη της Σελήνης. Γεγονός που συμβαίνει ελάχιστες φορές μέσα σε έναν αιώνα (μόλις πέντε τον 20ό) ενώ θα ξανασυμβεί το 2033.


Κατά την διάρκεια της έκλειψης το φεγγάρι γίνεται κόκκινο, ενώ λόγω και της μεγαλύτερης εγγύτητας προς την Γη, θα είναι αρκετά πιο εντυπωσιακό για τους παρατηρητές. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ θα το δουν στην ανατολή του, το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου ενώ οι κάτοικοι της Ευρώπης στο ξημέρωμα της 28ης Σεπτεμβρίου. Αν σας πάρει ο ύπνος, μπορείτε να περιμένετε περίπου 18 χρόνια για την επόμενη φορά...



πηγη
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ… Περίπου 1 Τρισεκατομμύριο Ευρώ (!!!) έφαγαν δύο Κόμματα που κατεβαίνουν στις Εκλογές

Με περίπου 1 Τρισεκατομμύριο Ευρώ φέσωσαν τη χώρα οι λεβέντες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε 35 χρόνια, από το 1975 ως το 2010 που άρχισε η κρίση. Συγκεκριμένα τα δάνεια που πήραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. υπέρεβησαν τα 650 δισεκατομμύρια, ενώ σε 300 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι επιδοτήσεις που εισέπραξαν… 
Πρόκειται για εξωφρενικά ποσά που κανείς δεν ξέρει που πήγαν. Τα σπατάλησαν; Τα έφαγαν; Και αν τα έφαγαν, πως τα έφαγαν και με ποιους; 
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη του διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Παναγιώτη Σωδώνη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Και το τραγικό είναι πως παρά τον τεράστιο δανεισμό των 650 δισεκατομμυρίων ευρώ και τις εκατοντάδες επιδοτήσεις με τα 300 δισεκατομμύρια, τα τζίνια οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τα διαχειρίστηκαν με τόσο μεγάλη επιμέλεια, ώστε μας οδήγησαν στην καταστροφή και την «αγκαλιά» των χρημάτων της Τρόικα και του ΔΝΤ.
KONTRANEWS

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μια Παγκόσμια Προειδοποίηση των Επιστημόνων που Τρομάζει…


Άνοδος της παγκόσμιας στάθμης της θάλασσας – Πλημμύρες…



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ψεύτικη «προσφυγική κρίση» η άλλη άποψη

του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος | Δαμασκός (Συρία) 

Η αριστερή πλευρά αυτής της φωτογραφίας δημοσιεύτηκε ευρέως από τον ατλαντικό τύπο. Το θύμα, ένα Κουρδόπουλο από τη Συρία, ο Aylan Kurdi, υποτίθεται ότι τον έφερε η θάλασσα. Ωστόσο, το σώμα του είναι κάθετο προς τα κύματα αντί να τους είναι παράλληλο. 


Η παρουσία στο δεξί μέρος της εικόνας ενός επίσημου Τούρκου φωτογράφου επιβεβαιώνει την ιδέα μιας σκηνοθεσίας. Στο βάθος, διακρίνονται λουόμενοι. 


Ενώ τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης προκαλούν τη συγκίνηση, δείχνοντας φωτογραφίες ενός πνιγμένου παιδιού και ανταποκρίσεις σχετικά με τα πλήθη που διασχίζουν τα Βαλκάνια με τα πόδια, ο Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan) ισχυρίζεται ότι αυτές οι εικόνες είναι κατασκευασμένες.

Βέβαια, εξυπηρετούν τα συμφέροντα του αφεντικού των Γερμανών αφεντικών Ulrich Grillo, και του ΝΑΤΟ. Αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη το φαινόμενο στο σύνολο του και οδηγούν τους Ευρωπαίους σε απροσάρμοστες αντιδράσεις. 

Ένα κύμα συγκίνησης κυρίευσε βάναυσα τους πληθυσμούς που ζουν στο χώρο του ΝΑΤΟ. Συνειδητοποίησαν ξαφνικά την τραγωδία των προσφύγων στη Μεσόγειο, μια τραγωδία που διαρκεί χρόνια με τη μόνιμη αδιαφορία τους. 

Η στροφή αυτή είναι οφείλεται στη δημοσίευση μιας φωτογραφίας που δείχνει ένα πνιγμένο παιδί σε μια τουρκική παραλία. 

Δεν έχει σημασία ότι αυτή η εικόνα είναι ένα χοντρό μοντάζ: η θάλασσα πετά τα πτώματα παράλληλα με τα κύματα, ποτέ κάθετα. 

Δεν έχει σημασία ότι αναπαράχθηκε στιγμιαία στα πρωτοσέλιδα σχεδόν όλων των εφημερίδων στη περιοχή του ΝΑΤΟ σε λιγότερο από δύο ημέρες. Ήδη σας έχομε πει πολλές φορές ότι ο δυτικός τύπος είναι ελεύθερος και πλουραλιστικός. 

Συνεχίζοντας με το ίδιο μοτίβο, οι τηλεοράσεις πολλαπλασίασαν τις ανταποκρίσεις για την έξοδο χιλιάδων Σύρων, με τα πόδια, μέσω των Βαλκάνιων. 

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο πέρασμα της Ουγγαρίας, η οποία έχτισε πρώτα ένα περιττό φράγμα με συρματοπλέγματα, και μετά πολλαπλασίαζε τις αντιφατικές αποφάσεις, έτσι ώστε να μπόρεσαν να κινηματογραφήσουν τα πλήθη που βάδιζαν κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών και καταλαμβάνοντας συρμούς. 

«Αντικρίζοντας» τη συγκίνηση
 που προκάλεσαν στους συμπολίτες τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες «έκπληκτοι» και με θρήνους, μαλώνουν μεταξύ τους για τον τρόπο που να παρασχεθεί βοήθεια σε αυτούς τους πρόσφυγες. 

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, πρώην πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και νυν Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προσκαλείται στις συζητήσεις τους, συνιστώντας «την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν μια δυνητική ανάγκη να αυξήσουν τις δυνατότητες επανεγκατάστασης 200.000 θέσεων», δηλώνει. 

Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα, ποιος το ενορχηστρώνει και για ποιο σκοπό; 

Οι πρόσφυγες της Μεσογείου 

Μετά την «Αραβική Άνοιξη», το 2011, ο αριθμός των ανθρώπων που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξηθεί σημαντικά. Υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε το 2014 σε 626.000. 

 
Ροή των μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (εκατοντάδες χιλιάδες) 
Πηγή: Eurostat
 


Ωστόσο, σε αντίθεση με μια δημοφιλή πεποίθηση, δεν πρόκειται για νέο και ανεξέλεγκτο κύμα.
 Το 1992, όταν η Ένωση αποτελείτο μόνο από 15 από τα 28 υπάρχοντα σημερινά κράτη, δέχτηκε ακόμη περισσότερους: 672.000 για 380 εκ. κατοίκους. Συνεπώς, υπάρχει ένα σημαντικό περιθώριο πριν οι μετανάστες να αποσταθεροποιήσουν την ευρωπαϊκή οικονομία και τους σημερινούς 508 εκ. κατοίκους της. 

Αυτοί οι μετανάστες είναι άνδρες για περισσότερο από τα δύο τρίτα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, οι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι μεταξύ 18 και 34 ετών. Σε γενικές γραμμές, δεν πρόκειται επομένως για οικογένειες. 

 
Ποσοστό των ανδρών μεταξύ των μεταναστών που εισήλθαν στην Ένωση το 2014. 
Πηγή: Eurostat
 


Σε αντίθεση με την ιδέα που προβάλλεται σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λιγότερο από το ένα τρίτο μόνο είναι πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες: το 20% είναι Σύροι, το 7% Αφγανοί και το 3% Ιρακινοί. 

Τα υπόλοιπα δύο τρίτα δεν προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση και είναι κυρίως οικονομικοί μετανάστες.

Με άλλα λόγια, το φαινόμενο της μετανάστευσης σχετίζεται μόνο οριακά με την «Αραβική Άνοιξη» και τους πολέμους.
 Οι φτωχοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να δοκιμάσουν την τύχη τους στις πλούσιες χώρες, σύμφωνα με τη μετα-αποικιοκρατική τάξη και τη παγκοσμιοποίηση. Αυτό το φαινόμενο, το οποίο υποχώρησε στη περιόδο1992-2006, άρχισε πάλι και αυξάνεται σταδιακά. 

Σήμερα 
δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο το 0,12% ετησίως του πληθυσμού της ΕΕ, ήτοι -αν διοικηθεί σωστά- καμία βραχυπρόθεσμη απειλή για την Ένωση. 


Θέτουν οι μετανάστες ένα πρόβλημα; 
Αυτή η ροή μεταναστών ανησυχεί τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς, αλλά γιορτάζεται από τους Γερμανούς εργοδότες. 

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της γερμανικής βιομηχανίας Ulrich Grillo, επιθυμεί επιπλέον 800.000 ξένους εργάτες στη Γερμανία. Δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές συμφωνίες το απαγορεύουν και ότι η κοινή γνώμη είναι εχθρική, συμμετέχει στη σκηνοθέτηση της «προσφυγικής κρίσης» για να αλλάξει τους κανονισμούς. 

Τον Δεκέμβριο του 2014, το «αφεντικό των Γερμανών αφεντικών» Ulrich Grillo, δήλωνε στη DPA συγκαλύπτοντας υποκριτικά τα συμφέροντα του πίσω από καλά συναισθήματα: «Είμαστε εδώ και πολύ καιρό μια χώρα μετανάστευσης, και πρέπει να παραμείνουμε έτσι». 
«Ως ευημερούσα χώρα, αλλά και από χριστιανική αγάπη προς τον πλησίον, η χώρα μας θα έπρεπε να επιτρέψει την αποδοχή περισσότερων προσφύγων». 

Και ακόμη: 
«Εγώ σαφώς αποστασιοποιούμαι από τους νεοναζί και τους ρατσιστές που μαζεύονται στη Δρέσδη και αλλού». 

Και ακόμη πιο σοβαρός: 
«Λόγω της δημογραφικής εξέλιξης μας, εξασφαλίζουμε την ανάπτυξη και την ευημερία με τη μετανάστευση» [1]. 

Ο λόγος αυτός περιέχει τα ίδια επιχειρήματα με αυτά της δεκαετίας του '70 των Γάλλων εργοδοτών. 

Περαιτέρω, οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί είναι σχετικά μορφωμένοι και εξειδικευμένοι, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών δεν είναι και μπορεί εύκολα να απασχοληθεί σε ορισμένες θέσεις εργασίας. 

Σταδιακά, η άφιξη ενός μη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, που αποδεχόταν ένα επίπεδο διαβίωσης χαμηλότερο από εκείνο των Ευρωπαίων, δημιούργησε εντάσεις στην αγορά εργασίας. Η γαλλική εργοδοσία ώθησε τότε την οικογενειακή επανένωση. Ο νόμος του 1976, η ερμηνεία του από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 1977 και η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποσταθεροποίησαν σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία. 

Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί στη Γερμανία από την υιοθέτηση των ίδιων διατάξεων το 2007 με την ενσωμάτωση της οικογενειακής επανένωσης στο νόμο περί μετανάστευσης. 

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι οικονομικοί μετανάστες δεν αποτελούν πρόβλημα ταυτότητας στην Ευρώπη, αλλά λείπουν από τις χώρες καταγωγής τους. 

Αντίθετα, αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα στη Γερμανία, όπου, λόγω της ιδιαίτερης πολιτικής πού ενστάλαξε μεταξύ άλλων ο Ulrich Grillo, η εργατική τάξη είναι ήδη θύμα άγριας εκμετάλλευσης. 

Παντού αλλού, δεν είναι οι οικονομικοί μετανάστες, αλλά η μετέπειτα οικογενειακή επανένωση που αποτελεί το πρόβλημα. 

Ποιος κατασκευάζει την σημερινή εικόνα της «προσφυγικής κρίσης»; 

Από την αρχή του έτους, το πέρασμα από την Τουρκία στην Ουγγαρία, το οποίο κοστίζε 10.000 δολάρια, έπεσε στα 2.000 δολάρια ανά άτομο. Βέβαια, ορισμένοι διακινητές είναι λαθρέμποροι σκλάβων, αλλά πολλοί ψάχνουν απλά να εξυπηρετήσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Εν πάση περιπτώσει, ποιος πληρώνει τη διαφορά; 

Εξάλλου, εάν κατά την έναρξη του πολέμου κατά της Συρίας,
 το Κατάρ τύπωνε και διανυμένε ψευδή συριακά διαβατήρια στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, ώστε να μπόρεσαν να πείσουν τους ατλαντικούς δημοσιογράφους ότι ήταν «επαναστάτες» και όχι ξένοι μισθοφόροι, διανέμονται τώρα ψευδή συριακά διαβατήρια από κάποιους διακινητές μεταναστών σε μη-Σύρους μετανάστες. Οι μετανάστες που τα δέχονται πιστεύουν δικαίως ότι αυτά τα πλαστά έγγραφα θα διευκολύνουν την υποδοχή τους στην ΕΕ. 

Πράγματι, τα κράτη μέλη της Ένωσης έχοντας κλείσει τις πρεσβείες τους στη Συρία -εκτός της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Ρουμανίας-, δεν είναι δυνατόν να ελέγχουν τη γνησιότητα αυτών των διαβατηρίων. 

Πριν από έξι μήνες, εγώ ο ίδιος έμεινα έκπληκτος με τη τύφλωση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν καταλάβαιναν τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποδυναμώσουν τη χώρα τους, μεταξύ άλλων μέσω της «προσφυγικής κρίσης»[2]. 

Τον περασμένο μήνα, το περιοδικό Info Direkt δήλωσε ότι σύμφωνα με τις αυστριακές υπηρεσίες πληροφοριών, η διέλευση των Σύρων προσφύγων στην Ευρώπη οργανώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες [3]. Ο ισχυρισμός αυτός πρέπει να ελεγχθεί, αλλά αποτελει ήδη μια ισχυρή υπόθεση. 

Εν τούτοις, όλα αυτά τα γεγονότα και χειραγωγήσεις δεν θα ήταν σοβαρά, αν τα κράτη μέλη της ΕΕ έθεταν τέλος στην οικογενειακή επανένωση. Το μόνο πραγματικό πρόβλημα τότε δεν θα ήταν η είσοδος των μεταναστών, αλλά η μοίρα εκείνων που πεθαίνουν στο δρόμο, διασχίζοντας τη Μεσόγειο. Η μόνη πραγματικότητα που δεν κινητοποιεί κανέναν Ευρωπαίο ηγέτη. 

Τι προετοιμάζει το ΝΑΤΟ; 

Επί του παρόντος, το ΝΑΤΟ, δηλαδή, το διεθνές στρατιωτικό σκέλος των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχει αντιδράσει καθόλου. Αλλά, σύμφωνα με τις νέες αποστολές της, η Ατλαντική Συμμαχία διατηρεί το δικαίωμα να επέμβει στρατιωτικά, όταν υπάρχουν σημαντικές μετανάστευσεις. 

Γνωρίζοντας ότι μόνο το ΝΑΤΟ είναι γνωστό ότι έχει την ικανότητα να μεταδίδει προπαγάνδα στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων των κρατών μελών του, είναι άκρως πιθανό ότι οργανώνει την τρέχουσα εκστρατεία. 


Επιπλέον, η αφομοίωση όλων των μεταναστών ως πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες ζώνες και η επιμονή για την υποτιθεμένη συριακή καταγωγή αυτών των μεταναστών υποδηλώνει ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζει μια δημόσια δράση που σχετίζεται με τον πόλεμο που κρυφά διεξαγάγει κατά της Συρίας. 

[1] «Γερμανία: οι εργοδότες θέλουν περισσότερους πρόσφυγες», AFP, 23η Δεκεμβρίου 2014. 
[2] «Η τύφλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώπιον της στρατιωτικής στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτείες», από τον Thierry Meyssan, Voltaire Network, 27 Απρίλη του 2015. 
[3] “Insider : Die USA bezahlen die Schlepper nach Europa !”, Info Direkt, 5. August 2015. « Les USA accusés de financer l’envoi de réfugiés en Europe », Réseau Voltaire, 13 août 2015 

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά
 
 

Το διαβάσαμε εδω :



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ, ΠΥΚΝΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΠΝΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ-

Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στην Κίνα, έχουμε δύο συμβουλές να σας δώσουμε:
Μην μοιάζετε με κερδοσκόπο (short seller)
Μην πηγαίνετε κοντά σε χημικά εργοστάσια

Η αποτυχία να λάβετε σοβαρά υπόψη την πρώτη συμβουλή  θα μπορούσε να σας οδηγήσει στη φυλακή (ή, όπως  το αποκάλεσε ο επικεφαλής Λι Γιφέι του  Ομίλου Man  , να σας στείλει  σε «μικρής διάρκειας διακοπές»).
Οι συνέπειες της αποτυχίας να ακολουθήσετε  τη δεύτερη από τις παραπάνω συμβουλές  θα μπορούσε να είναι πιο … εκρηκτικές.
Καθώς το  Πεκίνο εξακολουθεί να προσπαθεί  να περιορίσει  τις επιπτώσεις  (τόσο μεταφορικά και κυριολεκτικά) από την καταστροφική έκρηξη στο Tianjin που σκότωσε περίπου 160 άτομα και τραυμάτισε  πάνω από 700 τον προηγούμενο μήνα, η χώρα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση κρίσης .
 Δύο πρόσθετες χημικές εκρήξεις (και οι δύο στο  Shandong) δεν μπόρεσε να ηρεμήσει τα τεντωμένα από την ένταση νεύρα  της Κίνας και τώρα, μια τέταρτη έκρηξη, αυτή τη φορά στο  Zhejiang,αναφέρθηκε.
 Εδώ βρίσκεται το δημοσίευμα του  Reuters:
Μια έκρηξη συγκλόνισε ένα χημικό εργοστάσιο στην κινεζική επαρχία Zhejiang της, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, αν και δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα , σε μια χώρα, που βρίσκεται στα όρια μετά τις εκρήξεις , που σκότωσαν  περισσότερους από 160 ανθρώπους τον περασμένο μήνα.
Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά και στη συνέχεια πυκνό καπνό στο εργοστάσιο της πόλης  Lishui  λίγο πριν από τα μεσάνυχτα,δήλωσε  το κρατικό ραδιόφωνο στην επίσημη  ιστοσελίδα του Weibo microblog.
Η έκρηξη στο Tianjin διασκόρπισε στον αέρα κυανιούχο νάτριο και στην  Shandong αδιπονιτρίλιο- κοιτάζοντας τις παρακάτω εικόνες, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τώρα τι πλανάται  στον αέρα πάνω από Zhejiang.
Εδώ είναι οι εικόνες:




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αιτήσεις για κατ' εξαίρεση προσλήψεις και μετατάξεις σε Δήμους

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίσθηκαν και σήμερα οι καταθέσεις αιτήσεων για την έγκριση των κατ΄εξαίρεση προσλήψεων και μετατάξεων (λόγω εκλογών) στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, από υπουργεία, ΟΤΑ κλπ. 
Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας  ζητεί να επιτραπούν οι αποσπάσεις ομοσπονδιακών προπονητών και τεχνικών συμβούλων στις Ολυμπιακές Αθλητικές Ομοσπονδίες καθώς σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ11 έχουν ανατεθεί καθήκοντα ομοσπονδιακών προπονητών.
Η Ιερά Μητρόπολης Κυθήρων και Αντικυθήρων ζητεί την 9μήνη ανανέωση της απόσπασης εκπαιδευτικού (θεολόγου)  για την μηχανοργάνωσης της εν λόγω Μητροπόλεως, καθώς η εκπαιδευτικός  γνωρίζει κομπιούτερ, ενημερώνει την ιστοσελίδα της Μονής και επιμελείται την ύλη του περιοδικού «Παναγία Μυρτιδιώτισσα».
Η «Ελληνική  Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» θυγατρική της υπό εκκαθάριση  Αγροτικής Τράπεζας (82% των μετοχών) ζητεί την κατ΄  εξαίρεση πρόσληψη εποχικού προσωπικού, 27 ατόμων με σύμβαση  εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 45 ημερών.
Ο Δήμος  Αίγινας ζητεί  την ολοκλήρωση  των 30 προσλήψεων  μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Έχουν ήδη προσληφθεί 19  υπάλληλοι και απομένουν να προσληφθούν ακόμη 11 υπάλληλοι  (διοικητικοί, πληροφορικής, γενικών καθηκόντων, κ.λπ.).
Ο Δήμος Καλαμαριάς ζητεί για: α) τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Ανοικτής  Προστασίας Ηλικιωμένων την ανανέωση των  συμβάσεων 15 ατόμων και την πρόσληψη 16 ατόμων και β) την Σχολική Επιτροπή Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλήψεις καθαριστριών για τον καθαρισμό σχολικών κτιρίων.
Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Παπάγου ζητεί προσλήψεις προσωπικού για τους παιδικούς σταθμούς (31 με δίμηνες συμβάσεις και 18  άτομα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου).
Ο Δήμος Σαμοθράκης ζητεί για επείγουσες ανάγκες του Δήμου την πρόσληψη  6 ατόμων με σύμβαση ενός έτους για την εφαρμογή του  προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογένειας και Επαγγελματικής Ζωής», 2 ατόμων γενικών καθηκόντων και 2 ατόμων για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στο δίκτυο ύδρευσης.
Ο Δήμος Σητείας (Λασιθίου) ζητεί την ανανέωση των συμβάσεων 5 ατόμων για τους βρεφικοπαιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτικής Ανάπτυξης Σητείας.
Ο Δήμος Ύδρας ζητεί την πρόσληψη εργατών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για πρόσκαιρες ανάγκες του Δήμου.
Ο Δήμος Φαρσάλων ζητεί την πρόσληψη με σύμβαση  εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 57 δασκάλων μουσικής για τη μουσική σχολή του Οργανισμού  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας.
Ο Δήμος Χίου ζητεί την πρόσληψη βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών και υπηρεσιών καθαριότητας με σύμβαση  εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για παιδικούς σταθμούς.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ορθια η Εθνική στο Βουκουρέστι

Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας των Ανδρών στη Ρουμανία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2016.
Στο πρώτο μέρος η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά και την φλυαρία. Οι Ρουμάνοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και το έκαναν σε δύο φάσεις, με τις σημαντικότερες ευκαιρίες του πρώτου μέρους από τους Μπουντέσκου και Τόρζε. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μέρος τελείωσε με 10-0 τελικές!
Στο δεύτερο μέρος ο Τσάνας έκανε αλλαγές προσπαθώντας να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας, αλλά δεν τα κατάφερε. Οσο περνούσε ο χρόνος τόσο πίεζαν οι Ρουμάνοι και πολιορκούσαν τα καρέ του Καρνέζη προσπαθώντας να πετύχουν το «χρυσό», γι' αυτούς, γκολ. Από τη δική μας πλευρά, η είσοδος του Καρέλη ήταν η τελευταία προσπάθεια του Τσάνα να «κλέψει» τη νίκη. Δεν τα κατάφερε, αλλά το 0-0 δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία.
Οι συνθέσεις:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Παπ, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Χόμπαν (80' Αντόνε), Πιντίλι, Μαξίμ (64' Πόπα), Τόρζε, Κεσερού, Μπουντέσκου (64' Σανμαρτεάν).
Ελλαδα (Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Φορτούνης (52' Κονέ), Φετφατζίδης (46' Βύντρα), Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου (87' Καρέλης).


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε νέα απεργία οι πιλότοι της Lufthansa

Το γερμανικό συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα απεργία έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, συνεχίζοντας την απεργία που διακήρυξε για σήμερα, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην διοίκηση της Lufthansa για τους χαμηλούς μισθούς και τις μειώσεις στις συντάξεις των πιλότων.

Η απεργία θα επηρεάσει πτήσεις μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της θυγατρικής του γερμανικού αερομεταφορέα, Germanwings.

Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο είπε ότι συνέχιζε την απεργία γιατί η Lufthansa είχε δείξει απροθυμία συμβιβασμού.

Το συνδικάτο και η Lufthansa βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο πάνω από χρόνο για θέματα που αφορούν την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της εταιρείας και έχουν οδηγήσει σε μείωση προσωπικού.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, το συνδικάτο εξηγεί ότι παρά τις σημαντικές υποχωρήσεις που έχει κάνει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την διοίκηση της, η οποία θέλει να διαρρήξει τις "κοινωνικές δομές" εντός της Lufthansa και να "αποδυναμώσει το συνδικάτο".

Το 2014, ο γερμανικός αερομεταφορέας έχασε γύρω στα 232 εκατομμύρια ευρώ, ή σχεδόν ένα τέταρτο των κερδών της, από τις απεργίες πιλότων.










ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς κατανέμονται στα κόμματα τα 3,5 εκατ. εκλογικής χρηματοδότησης

Το συνολικό ποσό των 3.532.000 ευρώ κατανέμεται στα 7 επτά κόμματα που είχαν εκλέξει βουλευτές και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, ως επιχορήγηση για τις εκλογικές τους δαπάνες. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το αντίστοιχο ποσό ανήλθε στα 4.036.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνη Μανιτάκη.
Επί του συνόλου των 3.532.000 ευρώ προσδιορίστηκε η κατανομή ποσοστού 50% (1.766.000€) της εκλογικής χρηματοδότησης στα πολιτικά κόμματα που έχουν εκλέξει βουλευτές στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και ποσοστού 10% (353.200 €). στα πολιτικά κόμματα που έχουν εκλέξει μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014.
Στα κόμματα που έχουν εκλέξει βουλευτές στις τελευταίες εθνικές εκλογές η κατανομή έχει ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 702.225,62
Νέα Δημοκρατία 537.365,45
Χρυσή Αυγή 121.432,76
Το Ποτάμι 116.910,77
ΚΚΕ 105.737,58
ΑΝΕΛ 91.822,68
ΠΑΣΟΚ 90.505,14
Στα κόμματα που έχουν εκλέξει μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 η κατανομή έχει ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 113.199,14
Νέα Δημοκρατία 96.840,56
Χρυσή Αυγή 40.028,95
Ελιά 34.182,66
Το Ποτάμι 28.154,82
ΚΚΕ 26.044,59
ΑΝΕΛ 14.749,28
Σε κάθε περίπτωση η καταβολή των ποσών στη Χρυσή Αυγή λόγω της δίωξης ηγετικών στελεχών της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αναστέλλεται. Το ποσό των 161.461,71 ευρώ παρακρατείται και θα καταβληθεί στο δικαιούχο κόμμα όταν αρθούν οι νομικοί περιορισμοί.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ALERT: Ιός «βάζει χειροπέδες» σε κινητά και τάμπλετ

Ιός που κυκλοφορεί διαδεδομένα τις τελευταίες μέρες κλειδώνει κινητά και τάμπλετ… «βάζοντας τους χειροπέδες».

Για κακόβουλο λογισμό το οποίο προσβάλει κινητά και τάμπλετ εμφανίζοντας μήνυμα ότι τα αρχεία έχουν κλειδωθεί από την αστυνομία και πως για το ξεκλείδωμα τους απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού, προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Έχουν υπάρξει καταγγελίες σε πολλές χώρες για το κακόβουλο αυτό λογισμικό, το οποίο με κατάλληλους μηχανισμούς εντοπισμού θέσης αναγνωρίζει τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης και εμφανίζει αντίστοιχο μήνυμα από την Εθνική Αστυνομία του εκάστοτε κράτους.

Η διανομή του συγκεκριμένου λογισμικού γίνεται κυρίως μέσω ιστοσελίδων και διαφημίσεων, ενώ προσβάλλει κυρίως συσκευές με λειτουργικό «Android».

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, όμως, προσβάλει και συσκευές που λειτουργούν με άλλο λειτουργικό, καθώς και τάμπλετς.

Όπως επισημαίνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην πλειονότητα των περιπτώσεων το κακόβουλο λογισμικό δεν κλειδώνει πραγματικά τα αρχεία και μπορεί να απομακρυνθεί με απλές διαδικασίες, σε αντίθεση με αντίστοιχα κακόβουλα λογισμικά τα οποία προσβάλλουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κρυπτογραφούν τα περιεχόμενα αρχεία.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι πολίτες δεν πρέπει να καταβάλουν το χρηματικό ποσό και συνίσταται η άμεση επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον τηλεφωνικό αριθμό 111 88 για βοήθεια.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε επαγρύπνηση, παρακολουθεί το φαινόμενο και θα συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών με οποιοδήποτε νεότερο στοιχείο περιέλθει σε γνώση της σχετικά με το κακόβουλο αυτό λογισμικό



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!