EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δείτε γιατί δεν πρέπει να ποστάρετε καμία φωτογραφία του παιδιού σας στο διαδίκτυο..

Ακόμα και στην Ελλάδα φωτογραφίες παιδιών χρησιμοποιήθηκαν για εκφοβισμό μετά από φωτομοντάζ, φέρνοντάς τα σε δύσκολη θέση στο σχολικό τους περιβάλλον όταν διέρρευσαν με τη μορφή «πρόσωπο του παιδιού με σώμα πορνοστάρ».

Την πρακτική αυτή, που κατέληξε σε bullying και αδιάκοπη χλεύη των παιδιών από τους συμμαθητές τους και κατήγγειλε πριν από λίγους μήνες ο Διοικητής της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ.Σφακιανάκης, επιβεβαιώνει και η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash:

«Δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο, αλλά και οι πληροφορίες που δημοσιεύουν οι γονείς για τα παιδιά τους, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να τους κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα στοιχεία).

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την συγκατάθεση του παιδιού: Τι από αυτά που ποστάρετε θα θέλει το παιδί σας να δει δημοσιευμένο όταν μεγαλώσει; Και κυρίως, τι κόστος μπορεί να έχει αυτό για την πορεία της ζωής του (π.χ. δεν ξέρετε πώς μία φωτογραφία του παιδιού με κάποιο πολιτικό μήνυμα μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη μελλοντική του καριέρα)».

Τι πρέπει να κάνετε από εδώ και στο εξής

Τόσο ο κ. Σφακιανάκης όσο και η δρ. Nash συμφωνούν στο ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την ψηφιακή ταυτότητα του παιδιού σας είναι να μην ποστάρετε ποτέ απολύτως τίποτα για εκείνο. Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι λαμβάνουν ένα «μέτρο προστασίας» ποστάροντας φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αναγράφουν πουθενά τα ονόματά τους – οι φωτογραφίες, όμως, θα παραμείνουν για πάντα εκεί, διαθέσιμες προς όλους.

Δεν αποκλείεται στο μέλλον, λένε οι ειδικοί, μία φωτογραφία του παιδιού σας που ποστάρατε όταν είναι 4 ετών, να συνδεθεί με κάποια που θα ποστάρει ένας φίλος του όταν θα είναι 10 ετών και στην συνέχεια με κάποιο επαγγελματικό προφίλ που μπορεί να έχει το παιδί σας ως ενήλικας και έτσι να δημιουργηθεί ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο του παιδιού, πάνω στο οποίο δεν θα μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο.

Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε ήδη ποστάρει φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook ή στο Instagram;

Να σας πούμε, καταρχάς, τι δεν μπορείτε να κάνετε: Να τις πάρετε πίσω. Όπως έχει αναφέρει ο κ. Σφακιανάκης, για να μπορέσει μία κοπέλα από την Ιρλανδία να διεκδικήσει ολόκληρο το ψηφιακό της αρχείο, αφού απενεργοποίησε το προφίλ της στο Facebook, χρειάστηκε να καταφύγει σε πολυετή δικαστικό αγώνα με το μέσο.

Τι κέρδισε στο τέλος; Ένα CD με τις φωτογραφίες της (αντίγραφα των οποίων προφανώς και έχει κρατήσει το Facebook).

Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να μην ξαναποστάρετε ποτέ καμία φωτογραφία των παιδιών σας, σε κανένα διαδικτυακό μέσο.


Όσο για τις φωτογραφίες που έχετε ήδη ποστάρει εσείς, μπορείτε να τις διαγράψετε (αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί στα αρχεία του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου). Τις φωτογραφίες που έχουν ποστάρει άλλοι με εσάς (και τα παιδιά) να έχετε γίνει tag μπορείτε να τις κρύψετε από το Χρονολόγιό σας, όμως όχι να τις διαγράψετε – μόνο αυτός που την πόσταρε μπορεί να το κάνει.

Από εκεί και πέρα, στις ρυθμίσεις ασφαλείας του μέσου (π.χ. του Facebook) επιλέξτε αφενός τις φωτογραφίες σας να βλέπουν μόνο οι Φίλοι σας (ούτε καν οι Φίλοι των Φίλων) και επιλέξτε να ενημερώνεστε κάθε φορά που κάποιος σας κάνει tag σε μία φωτογραφία, προκειμένου να την εγκρίνετε πριν δημοσιευτεί – αν είναι και τα παιδιά σας στην φωτογραφία αυτήν, το δικό σας όνομα θα είναι αυτό που πιθανότατα θα γίνει tagged.

Τέλος, ενημερώστε κάθε φίλο και γνωστό σας ότι δεν θέλετε επ’ουδενί να ποστάρουν καμία φωτογραφία ή πληροφορία, στην οποία εμφανίζεται ή αναφέρεται το παιδί σας.

Σε περίπτωση που ανησυχείτε ή είστε βέβαιοι ότι φωτογραφίες του παιδιού σας χρησιμοποιούνται από άλλους, χωρίς την δική σας συγκατάθεση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο Cyber Alert, την εφαρμογή για επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Πραγματικό Χρόνο – μάθετε περισσότερα εδώ – ή απευθείας στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα 210-6476464, 210-6476000.


Πηγή




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέτρα φωτιά περιμένουν τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Το «δια ταύτα» για όλα όσα έχει μπροστά της να υλοποιήσει άμεσα η νέα κυβέρνηση στο πλαίσιο του ψηφισμένου μνημονίου μπορεί να «απουσιάζει» εσκεμμένα από την προεκλογική μάχη αλλά δεν θα μπορεί να αποκρυβεί επί μακρόν μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και ως το τέλος του έτους θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερες από 127 δράσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν πάνω από το…μισό νέο τριετές μνημόνιο!
Σύμφωνα με όσα έχει συνυπογράψει η απελθούσα κυβέρνηση Τσίπρα η επόμενη ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 θα πρέπει μεταξύ άλλων να έχει προχωρήσει:
* ενοποίηση όλων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης  με την υποδομή και την οργάνωση του ΙΚΑ. 
* αποκλειστική χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων από ίδιες εισφορές
* τη θέσπιση των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων
* την επανεξέταση του πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
* την έκδοση των εκκαθαριστικών για τον νέο ΕΝΦΙΑ 
* αναθεώρηση των τιμολογίων ΔΕΗ βάσει κόστους
* λήψη μη αναστρέψιμων μέτρων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ εκτός κι αν προταθεί εναλλακτικό σχέδιο με ισοδύναμα αλλά στη βάση πλήρους ιδιοκτησιακού διαχωρισμού από τη ΔΕΗ
* Τροποποίηση του νόμου για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων
* Υλοποίηση όσων έχουν απομείνει από την πρώτη και δεύτερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τρόφιμα, ποτά και προϊόντα πετρελαίου και τα φαρμακευτικά προϊόντα.
* θέσπιση δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του μισθολογίου στο δημόσιο και νομοθέτηση νέου πλαισίου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων βάσει επίτευξης αποτελεσμάτων      
* μείωση αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατ. ευρώ 
* δεσμευτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  
Επιπροσθέτως θα πρέπει να κλείσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με την 31η Δεκεμβρίου του 2015 ως την τελική ημερομηνία για την αντιμετώπιση τυχόν εναπομεινασών ελλείψεων κεφαλαίων που θα προκύψουν μετά την αξιολόγηση και υποβολή των σχεδίων κεφαλαιοποίησης των 4 βασικών τραπεζών.  
Επίσης στον κατάλογο μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχει πλειάδα παρεμβάσεων στο φορολογικό σύστημα.     

Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κυβέρνηση του Τζέφρυ συμφώνησε το 2011 με την ΕΕ να χρεοκοπήσει η Ελλάδα το 2015! (βίντεο)

Και όμως ειπώθηκε και αυτό αλλά κανείς τότε δεν έδωσε σημασία

Στις 7 Ιουνίου 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωνε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του κόμματός του ότι όλοι πρέπει να είναι ήσυχοι, καθώς υπήρξε συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης (Παπανδρέου) με την ΕΕ, να μην υπάρξει τότε χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά μετά από 3-4 χρόνια!

Μάλιστα ο Π. Κουκουλόπουλος χαρακτήριζε, με θριαμβευτικό τρόπο, πολύ σημαντική την εξέλιξη για την Ελλάδα, αλλά σημείωνε ότι η είδηση δεν είχε «παίξει» όπως έπρεπε στα μέσα ενημέρωσης!

Σήμερα είμαστε ακριβώς στο χρόνο που, κατά τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, είχε αποφασιστεί να μετατεθεί η χρεοκοπία!

πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναβλήθηκε η δίκη για την απάτη με την ΜΚΟ αποναρκοθετήσεων

Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση παράνομων χρηματοδοτήσεων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΙΜΙ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», από το 2000 έως το 2004, για την οποία λογοδοτούν οκτώ κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και το πρώην στέλεχος του υπούργειου Εξωτερικών Αλέξανδρος-Γεώργιος Ρόντος.

Η δικογραφία αφορά χρηματοδοτήσεις που είχε ανακοινωθεί ότι φθάνουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ τα οποία φέρεται να έλαβε η ΜΚΟ "International Mine Initiative" από το υπουργείο Εξωτερικών, επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου, για έργα αποναρκοθέτησης σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιράκ και Λίβανο.

Για την υπόθεση είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, η σύζυγός του Μαρία-Αναστασία Μακρυνιώτη, ο, τότε, διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος-Γεώργιος Ρόντος, οι τότε, πρέσβεις Νικόλαος Τσαμαδός και Νικόλαος Μπάζας και οι συνταξιούχοι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ Ευάγγελος Ρηγάκος, Αφροδίτη Κωστογιάννη-Κόκκορη και Γεωργία Λυμπέρη, οι οποίοι καλούνται να λογοδοτήσουν, ανά περίπτωση, για το αδίκημα της απάτης από κοινού κατ' εξακολούθηση με σκοπό να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος προκαλώντας ζημία σε βάρος του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Οι έξι κατηγορούμενοι, πλην του Κ. Τζεβελέκου και της συζύγου του Μαρίας Μακρυνιώτη, είναι επίσης αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση καθώς και της απιστίας στην υπηρεσία.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ, δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Τζεβελέκος αντιμετωπίζει κατηγορία για άμεση συνέργεια στις παραπάνω δύο πράξεις ενώ βαρύνεται και με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα όπως και η σύζυγος του, αλλά και της οπλοκατοχής. Τέλος, ο πρέσβης Νικόλαος Μπάζας κατηγορείται επιπλέον και για πλαστογραφία μετά χρήσης κατ' εξακολούθηση.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Ρόντου αφορά το διάστημα 2002-2003 και ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εγκρίθηκε ενόσω ο ίδιος υπηρετούσε ως επικεφαλής στην επίμαχη υπηρεσία του ΥΠΕΞ. Ο ίδιος, υποστηρίζει πως υπέγραψε βεβαιώσεις για δύο εγκρίσεις ποσών και πως έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του για άλλες εγκρίσεις που του καταλογίζονται.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως τα κονδύλια που διατέθηκαν στην ΜΚΟ την περίοδο 2000-2004, χορηγήθηκαν χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων του νόμου, όπως οι εγκρίσεις των οικείων πρεσβειών, οι εκδόσεις εκθέσεων προόδου του έργου για τις εκταμιεύσεις ποσών κλπ, αλλά και χωρίς ουσιαστική οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ κατά παράβαση της νομοθεσίας καθώς δεν επρόκειτο για ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να δικαιολογείται χρηματοδότηση έργου από το ΥΠΕΞ στο 100% του κόστους του.

Στο δικαστήριο σήμερα ήταν παρών εκπρόσωπος του Δημοσίου το οποίο προτίθεται να παρασταθεί ως Πολιτική Αγωγή για ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση διεκδικώντας ποσό 100 χιλιάδων ευρώ από κάθε κατηγορούμενο ως αποζημίωση.

Η δίκη αναβλήθηκε στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης.



Πηγή: ΑΠΕ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!