EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: Βάρεσε διάλυση αεροπορική εταιρεία!

Στον "αέρα" βρίσκονται εκατοντάδες ομογενείς αλλά και...άλλοι επιβάτες που επέλεξαν την νεοσύστατη Sky Greece για τις διακοπές τους ή τις μετακινήσεις τους σε Ελλάδα, Καναδά, Κροατία και Ουγγαρία. Την τελευταία εβδομάδα είχαν παρουσιαστεί καθυστερήσεις και συμπτήξεις πτήσεων οι οποίες - σύμφωνα με την διοίκηση - οφείλονταν σε τεχνικά προβλήματα που είχαν προκύψει.

Την Τετάρτη από Αθήνα και την Πέμπτη από Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις με τους περισσότερους επιβάτες να το αντιλαμβάνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο καθώς η εταιρεία δεν φρόντησε να τους ενημερώσει.
Η σελίδα της Sky Greece στο facebook έχει "κατεβεί" ενώ σε μία λιτή και γενικόλογη ανακοίνωση στο site της αναφέρει ότι αναστέλει προσωρινά το σύνολο των λειτουργιών της καθώς αντιμετώπισε σειρά οικονομικών προβλημάτων λόγω της τροπής που πήραν τα πράγματα στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι το λανσάρισμα της Sky Greece έγινε τον Μάιο και η πρώτη ακύρωση πτήσης ήταν τον Ιούλιο καθώς αδυνατούσε να αγοράσει καύσιμα για την πτήση προς Νέα Υόρκη

Η εταιρεία καλεί τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για την εξεύρεση λύσης ενώ σχετική οδηγία έχει αναρτήσει στην σελίδα της στο facebook και η καναδική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η Sky Greece αποτελούσε μία προσπάθεια ομογενών από τον Καναδά για την δημιουργία της πρώτης ελληνικής υπερατλαντικής αεροπορικής εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει δηλώσει τίποτα περισσότερο εκτός του το ότι οι πτήσεις καθυστέρησαν λόγω “επιχειρησιακών λόγων”. Οι εξοργισμένοι επιβάτες εκδηλώνουν τώρα την οργή και την απογοήτευσή τους μέσω μιας ομάδας που ονομάζεται “SkyGreece troubles”.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις στο Facebook, ο πατήρ Nicholas θεωρείται ότι απάντησε σε κάποιον από τους καθηλωμένους επιβάτες στο Skype και εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση. Οι εξοργισμένοι επιβάτες πιστεύουν ότι η αεροπορική εταιρεία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και αποφεύγει επιτακτικά μέτρα για τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των πελατών της.

Υπάρχουν φήμες σχετικά με πτώχευση που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει σχετικό.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκουρλέτη ακούς .... Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση της «Ελληνικός Χρυσός»

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 3191/2015 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση (προσφυγή) της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός η οποία έχει, εμμέσως πλην σαφώς, σύνδεση με την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Πάνου Σκουρλέτη να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία της εταιρείας (Χαλκιδική), με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η ανάκληση έγινε καθώς παραβιάστηκε ο όρος που ανέφερε ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων και όχι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στην Φινλανδία.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά ευθέως τηνπρόσφατη απόφαση του κ. Σκουρλέτη για την ανάκληση της άδειας, αλλά αφορά το λόγο για τον οποίο ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, ανακάλεσε προσωρινά τη λειτουργία της μεταλλευτικής μονάδας. 

Δηλαδή, η λειτουργία ανακλήθηκε, καθώς οι προβλεπόμενες δοκιμές δεν έγιναν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αλλά έγιναν στην Φιλανδία.

Ειδικότερα, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ με την εν λόγω απόφαση του απόφασή του, αναφέρει ότι από μόνο του το γεγονός ότι οι εργαστηριακές δοκιμές δεν έγιναν επί τόπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά στο εξωτερικό δεν αρκεί για να αποτελέσει λόγο ανάκλησης της άδειας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, μεταξύ των άλλων, αναφέρουν ότι η αιτιολογία ότι «δεν έχει εκτελεστεί πρόγραμμα δοκιμών σε κατάλληλη ημιβιομηχανική κλίμακα επί τόπου του έργου είναι αφενός μεν αόριστη, καθ’ όσον δεν εξειδικεύει ποια συγκεκριμένη πλημμέλεια αποδίδει στο πρόγραμμα δοκιμών που έχει εκτελέσει η αιτούσα (κλίμακα δοκιμών, τόπος, χρησιμοποιηθέντα πετρώματα), αφετέρου δε και πλημμελής διότι δεν αιτιολογεί τον λόγο για τον οποίο απορρίπτει ως μη αξιόπιστα τα παραχθέντα πορίσματα των δοκιμών, από τα οποία προκύπτει η εφαρμοσιμότητα της μεταλλουργικής μεθόδου και στο συγκεκριμένο μείγμα τροφοδοσίας (χαλκοπυρίτη-αρσενοπυρίτη-σιδηροπυρίτη) και η καλή προσαρμογή του σε βιομηχανικό επίπεδο, προς διακρίβωση των οποίων είχε εξ άλλου τεθεί ο όρος από την διοίκηση».

Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάσισαν ότι η προσβαλλόμενη πράξη πρέπει να ακυρωθεί στο σύνολό της και να αναπεμφθεί η υπόθεση στη διοίκηση προς νέα νόμιμη κρίση.

Η δικαστική διένεξη στο ΣτΕ ξεκίνησε όταν η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» τον περασμένο Δεκέμβριο κατέθεσε στο υπουργείο ΠΑΠΕΝ για έγκριση τις σχετικές μελέτες, αλλά αυτές δεν εγκρίθηκαν μέσα στους τρεις μήνες που προβλέπει η μεταλλευτική νομοθεσία.

Κατόπιν αυτού, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, στις 20.4.2015 προσέφυγε στο ΣτΕ και ζήτησε να ακυρωθεί η άρνηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ να εγκρίνει τις σχετικές μελέτες. Στις 22.4.2015 η υπόθεση προσδιορίζεται για να εκδικαστεί στις 6 Μαΐου 2015.

Αμέσως μετά το υπουργείο ΠΑΠΕΝ επέστρεψε (28.4.2015) για συμπλήρωση στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός την τεχνική μελέτη του υποέργου Ολυμπιάδας που αφορά «στη μεταλλουργική μονάδα χαλκού, χρυσού και θειικού οξέος Μαντέμ Λάκκου», επικαλούμενο ότι «δεν έχει εκτελεστεί πρόγραμμα δοκιμών σε κατάλληλη ημιβιομηχανική κλίμακα, επί τόπου του έργου».

Στη συνέχεια η εταιρεία με επιστολή της (26.5.2015) αμφισβήτησε τη δυνατότητα της άρνησης του υπουργείου ΠΑΠΕΝ να εγκρίνει την τεχνική μελέτη, υποστηρίζοντας ότι η μελέτη που υπέβαλε είναι «πλήρης και περιείχε όλα τα κατά νόμο προβλεπόμενα στοιχεία προς έγκριση».

Ακολούθησε η συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο του ΣτΕ, ενώ η διάσκεψη των δικαστών επί της υπόθεσης έγινε στις 15 Ιουνίου 2015 και σήμερα δημοσιεύθηκε η υπ΄ αριθμ. 3191/2015 απόφαση.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Europa League: Κλήρωση ομίλων – Στα δύσκολα ΠΑΟΚ κι Αστέρας Τρίπολης

«Πονηρή» και όχι τόσο εύκολη όσο νομίζουν κάποιοι είναι η κλήρωση για ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa League. Οι ελληνικές ομάδες, που δεν είναι δα και μεγαθήρια στην Ευρώπη, θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να προκριθούν.
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία), η Κράσνονταρ (Ρωσία) και η Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), που απέκλεισε χθες τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της διοργάνωσης, είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 3ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Αστέρας Τρίπολης, από την πλευρά του, κληρώθηκε στον 11ο όμιλο μαζί με τις Σάλκε (Γερμανία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) και Σπάρτα Πράγας (Τσεχία).
Οι αναμετρήσεις της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν στις 17 Σεπτεμβρίου, 1 και 22 Οκτωβρίου, 5 και 26 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου, ενώ στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου.
europa_league_draw
Αναλυτικά η κλήρωση:
1ος όμιλος
Άγιαξ (Ολλανδία)
Σέλτικ (Σκοτία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Μόλντε (Νορβηγία)
2ος όμιλος
Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Μπορντό (Γαλλία)
Σιόν (Ελβετία)
3ος όμιλος
Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία)
ΠΑΟΚ
Κράσνονταρ (Ρωσία)
Καμπάλα (ΠΑΟΚ)
4ος όμιλος
Νάπολι (Ιταλία)
Μπριζ (Βέλγιο)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Μίντιλαντ (Δανία)
5ος όμιλος
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)
6ος όμιλος
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
Γκρόνινγκεν (Ολλανδία)
7ος όμιλος
Ντνίπρο (Ουκρανία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
8ος όμιλος
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Σκεντέρμπεου (Αλβανία)
9ος όμιλος
Βασιλεία (Ελβετία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
Μπελενένσες (Πορτογαλία)
10ος όμιλος
Τότεναμ (Αγγλία)
Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Μονακό (Γαλλία)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
11ος όμιλος
Σάλκε (Γερμανία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Αστέρας Τρίπολης
12ος όμιλος
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Αλκμάαρ (Ολλανδία)
Άουγκσμπουργκ (Γερμανία)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαλαρώνουν τα capital controls

Με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, χαλαρώνουν τα capital controls.

H χαλάρωση συνίσταται στο ότι τροποποιείται το ημερήσιο εγκριτικό όριο των ειδικών υποεπιτροπών που λειτουργούν στις τράπεζες. Οι επιτροπές αυτές έχουν επιφορτιστεί με το να εγκρίνουν αιτήματα πελατών τους (νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών) για μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό (για αγορές πρώτων υλών, εισαγωγή προϊόντων κλπ).

Με βάση τα νέα όρια, οι μεγάλες τράπεζες (Εθνική Alpha, Πειραιώς και Eurobank) αποκτούν δικαίωμα έγκρισης έως 7 εκατ. ευρώ ημερησίως (σ.σ το όριο ήταν στα 5 εκατ. ευρώ με βάση την προηγούμενη απόφαση της 30ης Ιουλίου).

Με άλλη απόφαση της επιτροπής που δημοσιεύεται στο ίδιο ΦΕΚ, ορίζεται ως όριο τα 500 ευρώ ανά μήνα για τη μεταφορά χρημάτων από φυσικά πρόσωπα, αλλά και μέγιστο όριο 40 εκατ. ευρώ ανά μήνα το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα ιδρύματα πληρωμών μέσω των οποίων θα γίνεται η μεταφορά.

Το πώς κατανέμεται το ποσό των 40 εκατ. ευρώ μεταξύ των ιδρυμάτων πληρωμών, καθορίζεται επίσης στο σχετικό ΦΕΚ.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Εγώ, εγώ και εγώ κι επίσης εγώ”…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλος

Υπάρχουν στιγμές που παρακολουθώντας την πολιτική επικαιρότητα μένεις άφωνος. Τέτοια στιγμή είναι όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με συμπεριφορές θηριώδους επίθεσης εναντίον της νοημοσύνης σου.


    Τέτοια ήταν η επίθεση, στο πλαίσιο ενός ρεσιτάλ εγωπάθειας, που εξαπέλυσε εναντίον του ελληνικού λαού ο κύριος εγώ Τσίπρας στην πρώτη του προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη (στον «Άλφα» και την κυρία Παπαϊωάννου).

    Η συνέντευξη του κυρίου εγώ Τσίπρα αποτελεί χαρακτηριστικό προανάκρουσμα του μεγέθους της δημαγωγίας και του πολιτικού ψεύδους με το οποίο θα πορευτεί ο κύριος εγώ πρωθυπουργός μέχρι τις κάλπες.


    Οι δηλώσεις του, οι τοποθετήσεις του, το ύφος του, οι δοκησισοφίες του θα πρέπει να διδάσκονται σε όλα τα κολέγια του μικρομακιαβελισμού.


    Θα έπρεπε να περιέχονται στην διδακτέα ύλη όλων των φαρισαϊκών κατηχητικών για το πώς το μαύρο βαφτίζεται άσπρο.


    Οι σχολές που φιλοδοξούν να προικίσουν την πολιτική ζωή με ανδρείκελα που δεν θα κοκκινίζουν όταν ευλογούν το κρέας για ψάρι θα μπορούσαν να ζητήσουν από τον κύριο εγώ Τσίπρα την άδεια να εντάξουν την συνέντευξή του στο πρόγραμμά τους – και μάλιστα σε επίπεδο διδακτορικού – σε συνδυασμό, φυσικά, με τα όσα έλεγε πριν γίνει πρωθυπουργός.


    Ας πάρουμε μια γεύση από τα «επιχειρήματα» με τα οποία ζητάει την ψήφο του λαού ο κύριος εγώ Τσίπρας:


    Δήλωση 1η: «Μνημόνιο από Μνημόνιο έχει διαφορά».
    Αλήθεια, με ποιο μέτρο θα έπρεπε να μετρήσουμε την απόσταση που χωρίζει αυτή τη δήλωση του στυλ «εδώ τα καλά Μνημόνια» από εκείνες τις παλιότερες περί «κατάργησης σε ένα νόμο με ένα άρθρο» των Μνημονίων; Θα ήταν κακή ιδέα να χρησιμοποιούσαμε σαν μονάδα μέτρησης την τσίπα; 


    Δήλωση 2η: «Επειδή κάθε δανειακή σύμβαση με τους εταίρους περιλαμβάνει τον όρο Μνημόνιο δεν σημαίνει ότι όλα τα Μνημόνια είναι ίδια».


    Παρεμφερής με την προηγούμενη αυτή η τοποθέτηση, μόνο κάπως πιο τεχνοκρατική. Βλέπετε το πρόβλημα με το Μνημόνιο Τσίπρα δεν βρίσκεται στην ουσία του, αλλά στο γεγονός ότι οι εταίροι δεν του έκαναν τη χάρη να του δώσουν κάποιο από τα παρατσούκλια που διακινούσε ο κύριος εγώ Τσίπρας προμνημονιακά: «Έντιμος συμβιβασμός», «επώδυνη συμφωνία» κλπ.


    Δήλωση 3η:  «Αν συγκρίνουμε το πρώτο μνημόνιο, το δεύτερο μνημόνιο, την πρόταση Γιούνκερ με αυτό που έχουμε τελικά, θα δούμε ότι οι αριθμοί και μόνο δείχνουν τη διαφορά».


    Στις εκλογές του Γενάρη η προεκλογική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ που δέσποζε ανά την Ελλάδα ήταν εκείνη με το σύνθημα «Ποτέ ξανά Μνημόνια». Η νέα του αφίσα πια θα είναι; «Εδώ το τρίτο, το καλύτερο»; 


    Δήλωση 4η: «Νοιώθω δικαιωμένος και περήφανος για την επιλογή μου διότι συνιστά στάση ευθύνης».


    Αντί άλλου σχολίου, εδώ θα υπενθυμίσουμε όσα έλεγε ο κύριος εγώ Τσίπρας όταν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (29/11/2014) περιέγραψε την «άτακτη υποχώρηση», την «αυτογελοιοποίηση»και την «παράδοση» των Σαμαρά - Βενιζέλου. Η αυτογελοιοποίηση των Σαμαρά –Βενιζέλου, έλεγε ο κύριος εγώ Τσίπρας «αμέσως μετά (σσ: τα Μνημόνια) βαφτίζεται στάση ευθύνης. Θυσία για να σωθεί η χώρα. Με τον ίδιο πάντα δραματικό και εντυπωσιακό τρόπο. Αποδεχόμενοι κι άλλα σκληρά μέτρα σε μια κοινωνία γονατισμένη, σε μια χώρα και οικονομία λεηλατημένη, σε ένα λαό εξευτελισμένο από τησυνεχή κοροϊδία, από το ψέμα, τις πλαστές υποσχέσεις που κάθε λίγο του προσφέρουν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και τώρα θέλουν άλλη μια φορά να παριστάνουν τους διασώστες». Αξεπέραστη δεν είναι η περιγραφή που κάνει ο κ.Τσίπρας για τον κύριο εγώ Τσίπρα; 


    Δήλωση 5η: «Έκανα ένα συμβιβασμό, αλλά ο Τσίπρας δεν συμβιβάστηκε, δεν παραδόθηκε».
    Θαυμάσια τοποθέτηση. Προτείνουμε στον μη συμβιβασμένο και μη παραδομένο κύριο εγώ Τσίπρα, στην επόμενη συνέντευξη, να προσθέσει και τα εξής:
  α) «Είπα ένα ψέμα, αλλά δεν είμαι ψεύτης»,
  β) «Έφερα Μνημόνιο, αλλά δεν είμαι μνημονιακός»,
  γ) «Έκανα τα ανάποδα απ’ όσα υποσχέθηκα, αλλά δεν είμαι κωλοτούμπας»…  


    Δήλωση 6η: «Δεν υπερασπίζομαι το Μνημόνιο, αλλά θα το εφαρμόσω (…). Θα το εφαρμόσουμε ψάχνοντας τον τρόπο του απεγκλωβισμού από τα Μνημόνια (…). Το Μνημόνιο είναι η λάθος συνταγή, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς».
 
   Σχόλιο πρώτο: Καμία αμφιβολία δεν έχουμε ότι θα το εφαρμόσει. Πιστά και απαρέγκλιτα.


    Σχόλιο δεύτερο: Τα εξοργιστικά παραμύθια ότι ψηφίζουμε Μνημόνια για να… «απεγκλωβιστούμε» από αυτά, είναι παλιά. Είναι γνωστά από τότε που ο «απεγκλωβισμός» λεγόταν… «απαγκίστρωση».Βέβαια, την αστειότητα ότι ψηφίζουν και εφαρμόζουν Μνημόνια για να μας… «απαγκιστρώσουν» από αυτά, τότε, δεν τα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ τα έλεγε…


    Σχόλιο τρίτο: Ότι το Μνημόνιο είναι η «λάθος συνταγή» το ξέρουμε. Το έλεγε και ο Σαμαράς και μάλιστα το έλεγε στις 12 Φεβρουαρίου 2012, όταν δηλαδή ψήφιζε το δεύτερο Μνημόνιο. Αυτά έλεγε και ο κ.Σαμαράς: «Δεν αλλάξαμε στάσηή άποψη για το μνημόνιο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αποτελεί λανθασμένη συνταγή(…)», δήλωνε ο Σαμαράς στη Βουλή την ίδια νύχτα που υπερψήφισε το δεύτερο Μνημόνιο. Ό,τι δήλωνε και έλεγε ο Σαμαράς, σήμερα το επαναλαμβάνει και ο κύριος εγώ Τσίπρας. Λογικό. Πώς να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα των «επιχειρημάτων» όταν επιχειρείς να ντύσεις το ίδιο άθλιο και γυμνό κουφάρι;
 
   Δήλωση 7η: «Ο Βαρουφάκης έχει πει τόσα πολλά και έχει κάνει τόσες μεταστροφές, που (…)». 


    Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο για τον τρόπο με τον οποίο ο κύριος εγώ Τσίπρας μιλά, πλέον, για τους μέχρι χτες στενούς συνεργάτες του. Θυμίζουμε, μόνο, πως όταν ο Βαρουφάκης εκθείαζε ως καλό το 70% του Μνημονίου ο κύριος εγώ Τσίπρας δεν είχε διατυπώσει κάποια ένσταση για τα λεγόμενά του. Παραδεχόμαστε, πάντως, ότι για κάποιον σαν τον κύριο εγώ Τσίπρα, που έφερε το δικό του και κατά 100% «καλό Μνημόνιο», το να μη μιλάει για το «70% καλό Μνημόνιο» του Βαρουφάκη, ήταν φρόνιμο…


    Δήλωση 8η: «Η εναλλακτική αυτής της συμφωνίας (σσ: του Μνημονίου) είναι η οικονομική καταστροφή». 
    Μνημόνιο ή καταστροφή, λοιπόν… Και τι «δικαίωση» για τον Βενιζέλο, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, τον Πάγκαλο, τον Στουρνάρα, τον Χαρδούβελη, ε;…
 
   Δήλωση 9η: «Ο ελληνικός λαός ήθελε συμφωνία, αλλά δεν ήθελε επιτροπεία, δεν ήθελε εξευτελισμό, δεν ήθελε υποταγή (…)».
    Και όλα αυτά, ισχυρίστηκε ο κύριος εγώ Τσίπρας, τα… εξασφάλισε. Αλλά στη συμφωνία που έκανε ο κύριος εγώ Τσίπρας, σε κάθε σελίδα της, πολλές φορές δυο και τρεις φορές στην ίδια σελίδα, επαναλαμβάνονται μονότονα τα εξής:
-       «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί επίσημα ότι θα ενισχύσει τις προτάσεις της σε ένα σύνολο τομέων που έχουν προσδιοριστεί από τους Θεσμούς (…)»,
-       «το ταμείο (σσ: το λεγόμενο υπερΤΑΥΠΕΔ του ξεπουλήματος) θα διοικείται από τις ελληνικές αρχές υπό την εποπτεία των αρμόδιων ευρωπαϊκών Θεσμών»,
-       «η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου», 
-       «η κυβέρνηση πρέπει σε συμφωνία με τους Θεσμούς» κλπ, κλπ. 

Αλήθεια, αυτός ο εξευτελισμός, αυτή η επιτροπεία, αυτή η υποταγή, στην νέα γλώσσα, στη μνημονιακή γλώσσα του κυρίου εγώ Τσίπρα, πώς λέγονται;


     Αλήθεια, αυτός ο εξευτελισμός, αυτή η επιτροπεία, αυτή η υποταγή, στη νέα γλώσσα, στη μνημονιακή γλώσσα του κυρίου εγώ Τσίπρα, πώς λέγονται;     


    Δήλωση 10η: «Το «Όχι» σε μια κακή συμφωνία το έκανα «Ναι» σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα αλλά δίνει προοπτική (…). Το δημοψήφισμα ήταν μια μεγάλη ιστορική στιγμή ανάτασης του ελληνικού λαού. (…). Πολλές φορές τα «όχι» στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε εξελίξεις υπαναχώρησης, αλλά μένουνε στην ιστορία. Το ΟΧΙ του ’40 ακολούθησε μια 4χρονη Κατοχή, αλλά έμεινε στην ιστορία αυτό το Όχι. Έτσι κι αυτό το «όχι» θα μείνει στην ιστορία (…)». 


    Εδώ πια η ιστορική ακροβασία συναγωνίζεται την πολιτική τυμβωρυχία. Εδώ πια ο «αριστερός» πολιτικός αμοραλισμόςενώνεται σε σάρκα μία με την επιθετική πολιτική ξιπασιά. Την πολιτική ξιπασιά που προσπαθεί να σερφάρει πάνω στα κλέη των άλλων, να κουρσέψει δάφνες από αγώνες άλλων, να κρυφτεί πίσω από διδάγματα που αυτή η ξιπασιά και τα έχει ξεπουλήσει και προσπαθεί να τα κοντύνει στα μέτρα της.
  • Αλήθεια, τι μας υπόσχεται ο κύριος εγώ Τσίπρας μετά το «όχι» του λαού που αυτός το έκανε «ναι»: Μας υπόσχεται 4χρονη κατοχή;…
  • Πώς μπορεί να μιλά για το Όχι του ’40, το οποίο το ακολούθησε μια 4χρονη εποποιία Αντίστασης, εκείνος που πήρε το «όχι» του δημοψηφίσματος για να το κάνει «ναι», ένα «ναι» επαίσχυντης συνθηκολόγησης σε  ένα Μνημόνιο που οι συνέπειές του ξεπερνούν τις τρεις δεκαετίες;
  • Αλήθεια, φανταζόμαστε τι ιστορικός βιασμός θα ήταν, εκείνοι που μετά Όχι του λαού το ’40 είπαν «περάστε» στις Μέρκελ της εποχής, να κρύβονται πίσω από το Όχι που είχαν προδώσει και να παριστάνουν τους συνεχιστές του Όχι που όμως εκείνοι το είχαν κάνει «μάλιστα», «γιαβόλ» και «γιές»!

    Τι ιστορικοί παραλληλισμοί! Τι πολιτικάντικο τσαλαβούτημα στην Ιστορία! Τι φτηνή δημαγωγία!


    Με μια κουβέντα: Τι πολιτικό θράσος! Αντάξιο και καταδεικτικό, προφανώς, κάποιου που πήρε το 62% του «Όχι» του λαού για να το κάνει μέσα σε 48 ώρες 100% «Ναι». Για να το κάνει 100% Μνημόνιο. Για να το κάνει 100% αναξιοπιστία. Και για να ξεδιπλώνει πάνω σε αυτό το «Όχι» (τι «αριστερό» θράσος!) το 100% της πολιτικής του εξαπάτησης.

 Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! Ανακοινώθηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 11.30 το πρωί η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Μεταξύ των υπηρεσιακών υπουργών, είναι:
Υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης
Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης
Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Γιάγκος, πτέραρχος εν αποστρατεία,
Υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης,
Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης,
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης,
Υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα,
Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος,
Υυπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης,
Υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου
Υυπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης
Υπουργός Εργασίας Δημήτρης Μουστάκας
Υπουργός Τουρισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Υπουργός Υγείας ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος,
Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης
Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο Ιωάννης Γκόλιας πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου
και κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης.
Επισημαίνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στις 14.30.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!