EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Με τη «βούλα» Παυλόπουλου: Εκλόγες 20 Σεπτέμβρη-Ποιοί θα είναι υπηρεσιακοί υπουργοί

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των τηλεφωνικών επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους και ενημέρωσε ότι οι διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό κυβέρνησης απέβησαν άκαρπες, ορίζεται η 20η Σεπτεμβρίου 2015 ως η ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών και στις 8:00 το βράδυ αναμένεται να ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου.
Η κυρία  Θάνου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975 και είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο, η οποία και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Η κ. Θάνου, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου την 1η Ιουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της κ. Αθανάσιου Κουτρουμάνου λόγω συνταξιοδότησης.
Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου η κυρία Θάνου ήταν αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Είναι πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς είναι η αρχαιότερη εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.
Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1950, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εντάχθηκε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005.
Στο μεταξύ ακούγονται και τα πρώτα ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Για τη θέση του υπουργού Οικονομικών ακούγεται ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης και για το υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Αντώνης Μανιτάκης. Στο υπουργείο Εξωτερικών ίσως τοποθετηθεί ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης και στο Άμυνας, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Ιωάννης Γιάγκος.
Για υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας ακούγεται ο κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, Ανάπτυξης ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, Δικαιοσύνης ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Παιδείας η κυρία Φρόσω Κιάου. Το όνομα της κυρίας Άλκιστης Πρωτοψάλτη  ακούγεται για το υπουργείο Τουρισμού. Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να είναι ο κ. Ροδόλφος Μορώνης. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα είναι ο καθηγητής κ. Μιχάλης Σπουρδαλάκης.  Ο κ. Χρήστος Ζώης επικρατέστερος για το Ναυτιλίας
Τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα ορκιστούν την  Παρασκευή, οπότε θα διαλυθεί και η Βουλή.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψευδής η «είδηση» περί δήθεν ακύρωσης της απόφασης Σκουρλέτη για Σκουριές!

O τίτλος του άρθρου «Άκυρη η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ», που αντιγράφουμε ακέραιο στη συνέχεια, είναι παντελώς ψευδής και παραπλανητικός.
Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση που ακυρώνεται δεν είναι η πρόσφατη απόφαση Σκουρλέτη αλλά μια παλαιότερη απόφαση, του Απριλίου, του τότε Υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αφορά την επιστροφή στην εταιρεία του προσαρτήματος τεχνικής μελέτης για το εργοστάσιο μεταλλουργίας χαλκού-χρυσού και αναπέμπει την υπόθεση στη Διοίκηση για νέα κρίση, εξειδικευμένη και αιτιολογημένη.

Το «συμπέρασμα» της τελευταίας παραγράφου του άρθρου, ότι «η έγκριση από το ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε η εταιρεία απορρίπτει τον ισχυρισμό της διοίκησης του ΥΠΑΠΕΝ, ότι, δηλαδή, η Ελληνικός Χρυσός θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις πειραματικές δοκιμές στην Ελλάδα», είναι καθαρά αποκύημα της φαντασίας του αρθρογράφου. Το ΣτΕ δεν έχει και δεν μπορεί να έχει άποψη για το πού πρέπει να γίνουν οι πειραματικές δοκιμές – ζητά απλά να εξειδικευθεί και αιτιολογηθεί ο λόγος για τον οποίο το ΥΠΑΠΕΝ απέρριψε ως μη αξιόπιστα τα πορίσματα των δοκιμών που εκτέλεσε η εταιρεία στη Φινλανδία. Το ΣτΕ δεν μπορεί να διαμορφώσει την κρίση της Διοίκησης επί ενός καθαρά τεχνικού θέματος. Και η ουσία του θέματος είναι ότι η μέθοδος της ακαριαίας τήξης δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στη Χαλκιδική. Η εταιρεία εξαπάτησε τη Διοίκηση προκειμένου να λάβει την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων το 2011. Τώρα προσπαθεί με κάθε μέσο – και δυστυχώς χρησιμοποιώντας το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας – να αναβάλει ή να αποφύγει την αποκάλυψη.

Πιστεύουμε ότι το ΥΠΑΠΕΝ θα επιστρέψει ξανά το προσάρτημα στην εταιρεία, με μια νέα απόφαση, πληρέστερα αιτιολογημένη. Τι θα κάνει η εταιρεία, θα ξαναπροσφύγει στο ΣτΕ;

Εν τω μεταξύ, το ψέμμα ταξιδεύει… Η δήθεν «ακύρωση» της απόφασης Σκουρλέτη έχει κυκλοφορήσει παντού, γράφεται σε όλoυς τους Ελληνικούς ενημερωτικούς ιστοτόπους ενώ έχει φτάσει και στο εξωτερικό. «Παγώνει» το ΣτΕ την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές. Σοβαρά; Οι αρθρογράφοι δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτά που γράφουν, αλλά τα πήραν από το Δελεβέγκο που έγραψε το αρχικό άρθρο και, δεν μπορεί, κάτι θα ξέρει. Το βράδυ θα το πούνε και στις ειδήσεις: ότι η απόφαση Σκουρλέτη (εδώ) ακυρώθηκε ή πάγωσε ή καταψύχθηκε. Τα ιστολόγια της εταιρείας ήδη έχουν πιάσει δουλειά και «χτίζουν» πάνω στο ψέμμα: ΕΚΘΕΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ.

Ακολουθεί το άρθρο του Δ. Δελεβέγκου στο capital.gr.

«Άκυρη η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ»

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Την απόφαση επί της αίτησης που είχε υποβάλει τον Απρίλιο η Ελληνικός Χρυσός κατά του υπουργού ΠΑΠΕΝ και στελεχών του υπουργείου για παράλειψη οφειλόμενων νόμιμων ενεργειών εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.
Το ΣτΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έκανε δεκτή, με την απόφαση 3191, την αίτηση κατά του υπουργείου της Ελληνικός Χρυσός, δηλαδή, αναγνωρίζει ότι πράγματι το αρμόδιο υπουργείο επέδειξε κωλυσιεργία ως προς την έγκριση των προσαρτημάτων των τεχνικών μελετών της μεταλλουργίας χαλκού, χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου που είχε καταθέσει η εταιρεία.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τα προσαρτήματα των τεχνικών μελετών που κατά τον κ. Σκουρλέτη η Ελληνικός Χρυσός δεν προσκόμισε, οδηγώντας τον ΥΠΑΠΕΝ να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαιοσύνη δέχεται την αίτηση ακύρωσης της Ελληνικός Χρυσός και αναθέτει την υπόθεση στη Διοίκηση προς νέα νόμιμη κρίση κατά την εκφορά της οποίας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι απαντήσεις της αιτούσας- δηλαδή της Ελληνικός Χρυσός- ότι δεν είναι δυνατή η αλλαγή των τεχνικών μεθόδων. Αλλά και ότι η επιστροφή φακέλου -κάτι που έκανε ο τέως ΥΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης- προβλέπεται μόνο εάν εντοπιστούν ανακρίβειες ή ανεπάρκειες και όχι επειδή άλλαξε η πολιτική θεώρηση της νέας κυβέρνησης.

Απόσπασμα της απόφασης

«Επειδή όπως προκύπτει από τα στοιχεία που προπαρατέθησαν, με το προσβαλλόμενο έγγραφο η Διοίκηση αρνήθηκε την έγκριση της τεχνικής μελέτης του επίμαχου προσαρτήματος με την αιτιολογία ότι δεν έχει εκτελεστεί πρόγραμμα δοκιμών σε κατάλληλη ημιοβιομηχανική κλίμακα επί τόπου του έργου σύμφωνα με τον όρο Β9.α, για το λόγο δε αυτό δεν έκρινε σκόπιμη την ενδελεχή και ακριβή επεξεργασία όλων των υποβληθέντων στοιχείων, αλλά περιορίσθηκε στην ενδεικτική διατύπωση ορισμένων ελλείψεων (υπεύθυνες δηλώσεις μελετητών και υπογραφή μελέτης από διπλωματούχο μηχανικό, μη υποβολή ορισμένων στοιχείων στην ελληνική γλώσσα, μη τεκμηρίωση χαρακτηρισμού εξοπλισμού ως κινητού, μη αναφορά χωματουργικών εργασιών, μη συμπερίληψη δαπάνης αποκατάστασης στον προϋπολογισμό του έργου), καθώς και στην παράθεση επικουρικών παρατηρήσεων σχετικά με την παράλειψη της αιτούσας να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της υπηρεσίας που περιέχονται στους όρους Β9.β1-β4.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που προσκομίσθηκαν από την αιτούσα, αλλά και από το 26.5.2015 υπόμνημά της προς τη Διοίκηση, ο φορέας εκμετάλλευσης σε συμμόρφωση προς τον όρο Β9.α προέβη στην εκτέλεση προγράμματος δοκιμών σε ημιοβιομηχανική κλίμα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec που κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία, όπου και απεστάλη ικανή ποσότητα επιτόπιων συμπυκνωμάτων αρσενοπυριτών Ολυμπιάδας (20 τόνοι).

Τα πορίσματα των δοκιμών αυτών, από τα οποία προέκυψε η εφαρμοσιμότητα της μεταλλουργικής μεθόδου με πολύ καλά αποτελέσματα και υψηλή ανάκτηση παρατέθηκαν στο σώμα της τεχνικής μελέτης και χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνταξη των ειδικών μελετών των διεργασιών της μεταλλουργικής επεξεργασίας, ενώ όλα τα στοιχεία τεκμηρίωσης (μεθοδολογία, τεχνική πληρότητα, αποτελέσματα, λεπτομερή στοιχεία αναλύσεων τροφοδοσίας προϊόντων, ισοζυγίων μάζας και ανακτήσεων) παρατέθηκαν ως παραρτήματα της τεχνικής μελέτης στην αγγλική γλώσσα, όσα προέρχονται από την Outotec, τα λοιπά δε στην ελληνική».

Και η ουσία της απόφασης του ΣτΕ έχει ως εξής:

«Ενόψει τούτων, η αιτιολογία του ως άνω εγγράφου ότι δεν έχει εκτελεστεί πρόγραμμα δοκιμών σε κατάλληλη ημιοβιομηχανική κλίμακα επί τόπου του έργου είναι αφ” ενός μεν αόριστη, καθ” όσον δεν εξειδικεύει ποια συγκεκριμένη πλημμέλεια αποδίδει στο πρόγραμμα δοκιμών που έχει εκτελέσει η αιτούσα. Αφετέρου δε και πλημμελής διότι δεν αιτιολογεί τον λόγο για τον οποίο απορρίπτει ως μη αξιόπιστα τα παραχθέντα πορίσματα των δοκιμών από τα οποία προκύπτει η μη εφαρμοσιμ΄ποτητα της μεταλλουργικής μεθόδου και στο συγκεκριμένο μίγμα τροφοδοσίας […]. Εξ” άλλου, απαραδέκτως επιχειρείται η συμπλήρωση της μη νόμιμης αυτής αιτιολογίας με το μετά τη συζήτηση κατατεθέν υπόμνημα του Δημοσίου, στο οποίο αναφέρεται ότι ούτε επιτόπου δοκιμές έγιναν ούτε επιτόπου δείγματα παρήχθησαν, καθ’όσον το εργοστάσιο εμπλουτισμού Ολυμπιάδας μέχρι σήμερα παράγει συμπυκνώματα από παλιά τέλματα αφού δεν έχει αρχίσει η εξόρυξη του μεταλλείου, το δε εργοστάσιο εμπλουτισμού Σκουριών δεν έχει καν λειτουργήσει”.

Το ιστορικό

Στις 22 Δεκεμβρίου 2014, η εταιρεία υπέβαλε, όπως ήταν υποχρεωμένη, τα δύο επίμαχα προσαρτήματα που το ΥΠΑΠΕΝ αναφέρει στην απόφασή του ότι απουσιάζουν και γι’ αυτό προχώρησε στην ανάκληση των τεχνικών μελετών.

Ωστόσο, η διοίκηση του ΥΠΑΠΕΝ δεν τα ενέκρινε, ως ορίζει ο νόμος σε 60 ημέρες, με αποτέλεσμα η Ελληνικός Χρυσός να προσφύγει στο ΣτΕ, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης κατά του υπουργείου για παράλειψη οφειλόμενων νόμιμων ενεργειών.

Τέσσερις ημέρες, μετά την προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός στο ΣτΕ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που ήταν τότε υπουργός ΠΑΠΕΝ, επέστρεψε τα προσαρτήματα στην εταιρεία για «συμπλήρωση και διόρθωση ελλείψεων”.

Ανάμεσα στις ελλείψεις αυτές, σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ, ήταν το γεγονός ότι η εταιρεία δεν πραγματοποίησε το πρόγραμμα δοκιμών σε ημιβιομηχανική μονάδα στην περιοχή που βρίσκεται το έργο, αλλά το υλοποίησε σε ερευνητικό κέντρο στο Pori της Φινλανδίας.

Πλέον, όμως, η έγκριση από το ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε η εταιρεία απορρίπτει τον ισχυρισμό της διοίκησης του ΥΠΑΠΕΝ. Ότι, δηλαδή, η Ελληνικός Χρυσός θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις πειραματικές δοκιμές στην Ελλάδα.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΕΡΟ: Το μνημόνιο 3 ξανανοίγει την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης

Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση των πολιτών, που στο παρελθόν ανέπτυξαν δυναμικό κίνημα διαμαρτυρίας, ενώ και το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του είχε μπλοκάρει την πώληση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Η απαίτηση για ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, αποτελεί μία από τις πλέον αμφισβητούμενες διαστάσεις της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα στα μέσα Ιουλίου. Το TPP πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε τη λίστα με τις ιδιωτικοποιήσεις  που υποσχέθηκε στους πιστωτές της χώρας αλλά χθες βγήκε στη δημοσιότητα και νέο έγγραφο.
Λεπτομέρειες σχετικά με τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις έρχονται στο φως, μέσω εγγράφου, που κάνει λόγο για πωλητήριο σε 23 φορείς, που περιλαμβάνουν από αεροδρόμια, μέχρι δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα, καθορίζονται τόσο το χρονοδιάγραμμα, όσο και τα προβλεπόμενα βήματα.
Η λίστα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις δύο δημόσιες επιχειρήσεις νερού: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Μπλόκο στην ιδιωτικοποίησή τους, που απαιτούσε η τρόικα, είχαν βάλει οι μαζικές κινητοποιήσεις. Ενώ τον Ιούνιο του 2014, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε την πώληση αντισυνταγματική.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχες κινήσεις ιδιωτικοποίησης του νερού, κρίθηκαν αποτυχημένες, όπου επιχειρήθηκαν στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Βερολίνο, όπου η διοίκηση της τοπικής επιχείρησης διαχείρισης του νερού επέστρεψε στο δημόσιο το 2013, μετά από σχεδόν 15 χρόνια.
Το Έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ που ήρθε στη δημοσιότητα

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τη μέρα που όλα τα ATM θα ξεμείνουν από μετρητά… πόσοι από εμάς θα επιβιώσουν;

Το χρήμα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα επιβιώσουν χωρίς αυτό.
Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς που χρειάζεται να γίνει, αν θέλουμε να προετοιμαστούμε για μια οικονομική κατάσταση που ονομάζεται αποπληθωρισμός.
Ο αποπληθωρισμός είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι για να περιγράψουν μια «γενική πτώση των τιμών, που συχνά προκαλείται από τη μείωση της προμήθειας των χρημάτων ή της πίστωσης. Ένας καλός τρόπος για να σκεφτούμε τον αποπληθωρισμό είναι ως το αντίθετο του πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός εμφανίζεται όταν υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα σε κυκλοφορία, το οποίo καταστρέφει την αξία τους και αυξάνει τις τιμές. Όταν συμβεί αποπληθωρισμός, υπάρχει πάρα ελάχιστο χρήματα διαθέσιμο, το οποία συχνά προκαλεί κατάρρευση των τιμών και κλείσιμο της οικονομίας.
Σε σοβαρές περιπτώσεις αποπληθωρισμού δεν μπορεί να υπάρχει διαθέσιμο χρήμα καθόλου – ούτε καν στις τράπεζες. Αυτός ο εφιάλτης πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του 1930, όταν υπήρχαν μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμα μετρητά καθόλου. Πιο πρόσφατα, συνέβη στην Ελλάδα, όπου τα ΑΤΜ ξέμειναν από μετρητά και οι τράπεζες έθεσαν όρια για το ποσό των χρημάτων που θα μπορούσαν να αποσυρθούν. Οι άνθρωποι δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ή να αγοράσουν τρόφιμα για τις οικογένειές τους. Οι εργοδότες δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν τους υπαλλήλους, οι πελάτες δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν αγαθά και πολλοί άνθρωποι έπεσαν στην ανταλλαγή προϊόντων για να επιβιώσουν.
Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, οι αγρότες θα πλήρωναν επαγγελματίες όπως οι μηχανικοί και οι γιατροί με τρόφιμα, επειδή δεν θα είχαν χρήματα και καμία πίστωση.
Η κατάσταση έγινε τόσο άσχημη, που σε ορισμένες περιοχές της χώρας, οι τοπικές κυβερνήσεις, τα εμπορικά επιμελητήρια και οι επιχειρήσεις εξέδωσαν δικά τους νομίσματα – τα λεγόμενα πρόχειρα χαρτονομίσματα ύφεσης. Αυτά έπαιρναν συχνά τη μορφή κομματιών χαρτιού που οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ως χρήματα, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο κανένα κυβερνητικό νόμισμα. Το χαρτονόμισμα χρησιμοποιήθηκε για να πληρώσει τους εργαζομένους ή την αγορά αγαθών.
Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, η έλλειψη χρημάτων έγινε τόσο σοβαρή ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκρινε την έκδοση εθνικού πρόχειρου χαρτονομίσματος, ως εναλλακτική λύση έναντι του δολαρίου. Το σχέδιο αυτό τελικά απορρίφθηκε και η κυβέρνηση έλυσε την κρίση με την απλή εκτύπωση περισσότερων δολαρίων.
Πολλοί άνθρωποι ξέρουν επιζώντες της Μεγάλης Ύφεσης που τους άρεσε να κρατούν μεγάλα ποσά στο χέρι. Άλλοι θα συσσώρευαν τρόφιμα και άλλα είδη. Αυτοί οι άνθρωποι ανέπτυξαν αυτή τη συνήθεια, επειδή θυμήθηκαν πως ήταν η ζωή χωρίς χρήματα. Ο φόβος του αποπληθωρισμού που τους συνέβη τη δεκαετία του 1930, τους στοιχειώνει όλη τους τη ζωή.
Η τρομακτική πραγματικότητα είναι ότι η απειλή του αποπληθωρισμού εξακολουθεί να είναι πραγματική. Μερικοί γνώστες του αντικειμένου, όπως είναι οι εμπειρογνώμονες διατήρηση πλούτου Will και Μπιλ Bonner, πιστεύουν ότι ένα απότομο ξεφούσκωμα που θα οδηγήσει σε εθνική ή διεθνής έλλειψη χρημάτων, είναι ακόμα δυνατό σήμερα.
Οι Bonners, οι οποίοι έχουν μελετήσει ορισμένους από τους πιο γνώστούς επενδυτές στον κόσμο όπως ο George Soros, πιστεύουν ότι η επόμενη οικονομική κρίση θα αρχίσει με ένα «βίαιο νομισματικό σοκ» παρόμοιο με εκείνο που συνέβη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Προβλέπουν ότι τα χρήματα θα μπορούσαν ξαφνικά να εξαφανιστούν εν μία νυκτί, προκαλώντας την οικονομία να φτάσει σε μια ατέλειωτη ύφεση.
Τι συμβαίνει όταν τα χρήματα εξαφανίζονται
Οι ιστορικοί λογαριασμοί της Μεγάλης Ύφεσης μας δείχνουν κάποιες από τις πιθανές συνέπειες ενός τέτοιου βίαιου νομισματικού σοκ. Η ζημία που προκαλείται από έναν τέτοιο βίαιο αποπληθωρισμό μπορούν να περιλαμβάνουν:
Την ξαφνική κατάρρευση των τιμών.
Η Μεγάλη Ύφεση ξεκίνησε με την κατάρρευση των τιμών των μετοχών στην αγορά το 1929. Αυτό είχε προηγηθεί της κατάρρευσης των τιμών των γεωργικών προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 1920. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, οι τιμές της γης στις αγροτικές περιοχές κατέρρευσαν, προκαλώντας την αποτυχία μεγάλου αριθμού αγροτικών τραπεζών. Όταν οι τράπεζες απέτυχαν, η κυβέρνηση τις ρευστοποίησε μαζί με τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία περιλάμβαναν πολλά κατασχεμένα χωράφια, μια ενέργεια που οδήγησε περαιτέρω τις τιμές σε πτώση και έκανε την κρίση χειρότερη.
Ό, τι έχετε- οι επενδύσεις σας, το σπίτι σας και τα υπάρχοντά σας – θα μπορούσαν ξαφνικά να χάσουν όλη την αξία τους. Το είδαμε αυτό να συμβαίνει κατά τη διάρκεια της φούσκας των ενυπόθηκων δανείων της περιόδου 2007-2008, όταν πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν καταποντισμένοι. Αυτό συμβαίνει όταν το ποσό που ένα σπίτι είναι υποθηκευμένο, υπερβαίνει την αξία του ακινήτου.
Η κατάρρευση των τιμών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης έβλαψε ιδιαίτερα τους αγρότες, που βασίστηκαν στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων. Επίκαιρα από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 δείχνουν καλλιεργητές δημητριακών να πετάνε τα σιτηρά στο έδαφος και να χύνουν το γάλα, επειδή δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν.
Εκροές καταθέσεων και κατάρρευση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. 
Εκροές καταθέσεων, ή τραπεζικός πανικός, συμβαίνει όταν το σύνολο των καταθετών της τράπεζας προσπαθούν να πάρουν τα χρήματά τους με τη μια. Ο εκροές προκαλούν συχνά την κατάρρευση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η οποία ωθεί ακόμη περισσότερο τις εκροές. Μεταξύ 1930 και 1933 σχεδόν 10.000 τράπεζες απέτυχαν ή ανεστάλησαν. Ο πανικός έγινε τόσο άσχημος που ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt πράγματι ανέστειλε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 1933 για να αποτραπεί η περαιτέρω εκροή, στην επονομαζόμενη «αργία».
Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης του 1930, πολλοί Αμερικανοί έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής απλώς και μόνο επειδή δεν ήταν σε θέση να πάνε την τράπεζα αρκετά γρήγορα και να αποσύρουν τα χρήματά τους. Ακόμη και ορισμένοι πλούσιοι ιδιώτες κατέληξαν στους δρόμους και στις γραμμές συσσιτίων, επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα από την τράπεζα.
Μαζική ανεργία.
Είναι ένα απλό και προφανές γεγονός ότι, όταν δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Στην κορύφωση της Μεγάλης Ύφεσης του 1933, το 24,75 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της χώρας, ή ένας στους τέσσερις εργαζόμενους, ήταν άνεργοι. Περίπου 12.830.000 άνθρωποι ήταν χωρίς δουλειά σε μια εποχή όπου ο συνολικός πληθυσμός της Αμερικής ήταν μόνο περίπου 93 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτή η ανεργία παρέμεινε για χρόνια, με 8,1 εκατομμύρια Αμερικανούς ακόμα άνεργους το 1940 στο 11ο έτος της Μεγάλης Ύφεσης. Η ανεργία που δημιουργήθηκε από την ύφεση τελείωσε μόνο όταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δημιούργησε «θέσεις εργασίας» με τη μορφή του σχεδίου και της πολεμικής παραγωγής.
Πείνα και λιμός.
Αναμενόμενα, η πείνα και σε ορισμένες περιπτώσεις, ο θάνατος από πείνα μπορεί να γίνει ένα πρόβλημα μετά τον αποπληθωρισμό. Οι ιστορικοί διαφωνούν για τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.
Μαζική επέκταση της κυβέρνησης και της δύναμής της. 
Κατά τις πρώτες 100 ημέρες του στην εξουσία το 1933, ο Ρούσβελτ υπέγραψε 15 μεγάλα κομμάτια νομοθεσίας, αρκετά από τα οποία καθόριζαν νέες μαζικές γραφειοκρατίες. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 υπήρχαν 553.000 πολιτικοί υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά από το 1940 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε περισσότερους από 1 εκατομμύριο πολιτικούς υπαλλήλους. Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπάθησε ακόμη και να καθορίσει τις τιμές των προϊόντων στο πλαίσιο της Πράξης Εθνικής Αποκατάστασης. Η κυβέρνηση είπε επίσης στους αγρότες τι να καλλιεργήσουν στο πλαίσιο του νόμου προσαρμογής του γεωργικού τομέα. Αυτοί οι νόμοι ήταν τόσο κατάφωρα αντισυνταγματικοί που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τους απέσυρε το 1935 και το 1936.
Αύξηση της φορολογίας. 
Όταν τα χρήματα εξαφανίζονται η κυβέρνηση γίνεται απελπισμένη και επιβάλλει όλο και περισσότερους φόρους σε μια προσπάθεια να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από την οικονομία. Κατά τη διάρκεια της Ύφεσης, ο μέγιστος συντελεστής φόρου εισοδήματος αυξήθηκε από 20 τοις εκατό έως 55 τοις εκατό, οι φόροι στις δωρεές αυξήθηκαν από 0,75 τοις εκατό σε 33,5 τοις εκατό και νέοι φόροι επιβλήθηκαν για τα αυτοκίνητα, τη βενζίνη, τα τηλεγραφήματα, τα τηλεφωνήματα ακόμα και για τις επιταγές. Μέχρι το 1934, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τα υψηλότερα ποσοστά φορολόγησης στον κόσμο. Το 1935 οι φόροι αυξήθηκαν και πάλι. Ο ιστορικός Murray Rothbard εκτιμά ότι ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε από 16 τοις εκατό σε 29 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της Ύφεσης.
Γιατί θα μπορούσε να είναι χειρότερα σήμερα.
Αν ένα τέτοιο γεγονός συμβεί στο σημερινό κόσμο, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο από την Μεγάλη Ύφεση.
Οι άνθρωποι ήταν πολύ πιο αυτάρκεις στη δεκαετία του 1930, καθώς μεγάλος αριθμός οικογενειών ζούσαν στα αγροκτήματα και είχαν τη δική τους τροφή. Ακόμη και πολλοί Αμερικανοί που ζούσαν στην πόλη είχαν περιποιημένους κήπους και κοτέτσια. Εκείνες τις ημέρες οι άνθρωποι κυνηγούσαν επίσης και για το κρέας, κονσερβοποιούσαν και συντηρούσαν τα δικά τους τρόφιμα και έψηναν το δικό τους ψωμί. Οι άνθρωποι έραβαν τα δικά τους ρούχα και έφτιαχναν τα δικά τους αυτοκίνητα, που τους έδινε ένα υψηλό επίπεδο αυτάρκειας.
Σήμερα, οι περισσότεροι Αμερικανοί βασίζονται αποκλειστικά στα σούπερ μάρκετ για τα τρόφιμα και πολλές οικογένειες δεν μαγειρεύουν καν. Λίγοι άνθρωποι μπαίνουν στον κόπο να ράψουν και οι περισσότεροι από εμάς δεν αλλάζουμε καν το λάδι στα αυτοκίνητά μας. Αν τα χρήματα μας ήταν να εξαφανιστούν, θα ήμασταν τόσο ανίσχυροι όσο τα παιδιά.
Ήρθε η ώρα να διδαχθούμε από τους Αμερικανούς που επέζησαν της Μεγάλης Ύφεσης. Και αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι να είμαστε όσο αυτάρκεις γίνεται, έτσι ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε ό,τι κι αν γίνει.
Daniel Jennings, offthegridnews
Μετάφραση-απόδοση: Ι.Γκορ. αποκλειστικά για το Hellasforce


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προθεσμία έως και τις 4 Σεπτεμβρίου οι φορολογικές δηλώσεις

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι έως και τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 θα μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων χωρίς την επιβολή του προστίμου εκπρόθεσμης καταβολής.
Παράλληλα μέχρι και την ίδια ημερομηνία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ.
Ειδικότερα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, για το χρονικό διάστημα από 31.08.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα νομικά πρόσωπα και από 01.09.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα φυσικά πρόσωπα, αποφασίστηκε να γίνεται χωρίς την επιβολή των αυτοτελών προστίμων του άρθρου 54 του ν.4174/13. Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να επιβάλλεται ο τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% του άρθρου 53 του ίδιου νόμου.
Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί η παράταση ως και τις 30 Αυγούστου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων που έληγε στις 28 Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (έχει υποβληθεί έως σήμερα το 92% των δηλώσεων) παραμένει η 31.08.2015, ημέρα Δευτέρα.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κλείνουν φυλακή υπουργό του Σαμαρά ;

Σε απόσταση αναπνοής από την προφυλάκιση πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά καθώς και πασίγνωστου επιχειρηματία, βρίσκονται οι αρχές.

Οπως όλα δείχνουν οι σχετικές συλλήψεις θα γίνουν με υπηρεσιακή πρωθυπουργό την κα Θάνου και υπουργό Δικαιοσύνης τον γνωστό από παλαιότερες υποθέσεις (ανάμεσα σ΄αυτές και οι Υποκλοπές-δολοφονία Τσαλικίδη και άλλες) κο Παπαγγελόπουλο.
Ο Τσίπρας επιθυμεί διακαώς πριν φτάσουμε στην κάλπη να δώσει μια γεύση από τον πόλεμο ενάντια στην διαπλοκή που εξαπέλυσε εκ νέου από το τηλεοπτικό βήμα που του έδωσε απλόχερα ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Alpha.
Oι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροαποφυγής-κάποιοι κάνουν λόγο και για μίζες.
Μ΄αυτό τον τρόπο, με την σύλληψή τους, ο Τσίπρας θα απαντήσει στην υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλο αλλά και του υπουργού της δικής του κυβέρνησης με την εξωχώρια στην Κύπρο.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νικολούδης: Από «κόσκινο» όλα τα μέλη της κυβέρνησης για τυχόν off shore εταιρείες

Τη διαβεβαίωση ότι έχει ζητήσει τη διενέργεια ελέγχου όλων των μελών της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο διατήρησης off shore εταιρείας, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Νικολούδης πρόσθεσε ότι ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδας να ελέγξει τυχόν παραβιάσεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου σχετικά με τους κεφαλαιακούς περιορισμούς (capital controls).
Σημειώνεται ότι βάσει διάφορων δημοσιευμάτων, οι βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη off shore εταιρείας στο όνομα του Παύλου Χαϊκάλη, αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρσφυγική τραγωδία σε φορτηγό - Δεκάδες νεκροί από ασφυξία

Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι ρυμουλκό τρακτέρ εντοπίστηκε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Πάρντορφ. «Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί νεκροί» ανέφερε, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

Η τραγική είδηση ήλθε καθώς στη Βιέννη λάμβανε χώρα σύνοδος των βαλκανικών χωρών για την προσφυγική κρίση.

Η Σερβία και η ΠΓΔΜ υπογράμμισαν ότι η ΕΕ πρέπει να συγκροτήσει σχέδιο δράσης για να αντιμετωπίσει το κύμα προσφύγων στην Ευρώπη. Η Αυστρία κατήγγειλε ότι η ΕΕ έχει αποτύχει να δώσει επαρκή προσοχή στους μετανάστες που εισέρχονται στα δυτικά Βαλκάνια, και η Γερμανία κάλεσε εκ νέου τις ευρωπαϊκές χώρες να μοιραστούν το βάρος της ευθύνης.

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που κινδυνεύουν από συρράξεις, καταστολή και πείνα σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής προσπαθούν, ακολουθώντας το «βαλκανικό διάδρομο», να φτάσουν στις χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης σε αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο.

Πάνω από 28 χιλ. πρόσφυγες έχουν αιτηθεί άσυλο


Περισσότεροι από 28.300 πρόσφυγες έχουν αιτηθεί άσυλο στην Αυστρία το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι περισσότεροι εκ των οποίων προερχόμενοι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Τον περασμένο μήνα 107.500 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός-ρεκόρ, πέρασαν τα σύνορα της Ευρώπης. Μόνο την Τετάρτη πέρασαν στη Σερβία 3.000 άνθρωποι.

«Αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση, ουδείς μπορεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι θα υπάρξει λύση» δήλωσε από τη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόφσκι.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) αναμένει ότι 3.000 άνθρωποι θα περνούν καθημερινά τους επόμενους μήνες στην επικράτεια της ΠΓΔΜ.

Η πορεία των προσφύγων στον «βαλκανικό διάδρομο» ξεκινά από το Αιγαίο και καταλήγει στην Ουγγαρία. Την Τρίτη, ο αριθμός που πέρασε στην Ουγγαρία από τη Σερβία έφτασε τα επίπεδα ρεκόρ των 2.500 ανθρώπων.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ορκίζεται στις 20:00 η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Τον ορισμό της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου ως της πρώτης γυναίκας υπηρεσιακής πρωθυπουργού της χώρας αποφάσισε σήμερα Πέμπτη ο Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας. Η κ. Θάνου ορκίζεται σήμερα στις 20:00 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης.
«Με δεδομένο το γεγονός ότι, μετά την λήξη της θητείας των Προέδρων των ως άνω τριών Ανώτατων Δικαστηρίων, μόνον η θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου έχει πληρωθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά δέσμια αρμοδιότητα, υποχρεούται ν’ αναθέσει την εντολή, για τον σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής προκειμένου να διενεργήσει εκλογές, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου.  Τούτο ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς την κα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, της οποίας η ορκωμοσία ως Πρωθυπουργού θα γίνει σήμερα Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00.  Ενώ η ορκωμοσία της υπ’ αυτήν Κυβέρνησης θα γίνει την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015, σε ώρα που θα καθορισθεί ύστερα από συνεννόηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της νέας Πρωθυπουργού», γράφει το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Τα ονόματα που ακούγονται για την υπηρεσιακή κυβέρνηση
Στο μεταξύ ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Για τη θέση του υπουργού Οικονομικών ακούγεται ο Γιώργος Χουλιαράκης και για το υπουργείο Εσωτερικών ο Αντώνης Μανιτάκης. Στο υπουργείο Εξωτερικών ίσως τοποθετηθεί ο Πέτρος Μολυβιάτης και στο Άμυνας, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιωάννης Γιάγκος.
Για υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας ακούγεται ο Αντώνης Ρουπακιώτης, Ανάπτυξης ο Νίκος Χριστοδουλάκης, Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Παιδείας η Φρόσω Κιάου. Έκπληξη το όνομα της Άλκιστη Πρωτοψάλτη που «παίζει» για το υπουργείο Τουρισμού. Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να είναι ο Ροδόλφος Μορώνης. 
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας
«Μετά το πέρας της διαδικασίας των κατά το Σύνταγμα διερευνητικών εντολών –η πρώτη παρασχέθηκε στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, αμέσως μετά την παραίτησή του και επιστράφηκε επίσης αμέσως, και με δημόσια δήλωσή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η δεύτερη παρασχέθηκε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 και αξιοποιήθηκε πλήρως και η τρίτη στον Πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 και επίσης αξιοποιήθηκε πλήρως-  οι οποίες δεν τελεσφόρησαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προχώρησε, κατά δέσμια αρμοδιότητα, στην διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά τις οποίες: «… ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών …».
Προς τούτο, από τις 14:45 της Πέμπτης 27ης Αυγούστου 2015, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαδοχικώς τηλεφωνική επικοινωνία       –όπως άλλωστε ισχύει κατά την κοινοβουλευτική μας πρακτική προκειμένου περί σύγκλησης σύσκεψης των Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- με όλους τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, κατά την κοινοβουλευτική τους δύναμη, στους οποίους πρότεινε την εντός της ημέρας σύγκληση σύσκεψης, υπό την προεδρία του, προκειμένου να γίνει ύστατη προσπάθεια σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής ή, εφόσον τούτο δεν καταστεί δυνατόν, προσπάθεια σχηματισμού Κυβέρνησης από όλα τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής για την διενέργεια εκλογών.
Κατά τις ως άνω τηλεφωνικές επικοινωνίες ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξης Τσίπρας απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως είχε ήδη καταστήσει σαφές και με τις δηλώσεις του κατά την ημέρα της υποβολής της παραίτησής του (20.8.2015),  η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται, κατά συνέπεια, να προσέλθει σ’ αυτήν.  Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη.  Ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη.  Ο Γενικός Γραμματέας του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή» κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν. Ο επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη.  Ο Γενικός Γραμματέας του «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας» κ. Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως και δημοσίως είχε καταστήσει σαφές επανειλημμένως,  η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν.  Ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Παναγιώτης Καμμένος απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως και δημοσίως είχε καταστήσει σαφές επανειλημμένως, η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν.  Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος» κα Φώφη Γεννηματά απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη.
Κατ’ ακολουθία της υπό τις ανωτέρω συνθήκες άρνησης του Πρωθυπουργού και Προέδρου του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξη Τσίπρα, του Γενικού Γραμματέα του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή» κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, του Γενικού Γραμματέα του «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας» κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και του Προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Παναγιώτη Καμμένου να δεχθούν την σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να προσέλθουν στην σύσκεψη αυτή, η σύγκλησή της, κατά το γράμμα και το πνεύμα των προμνημονευόμενων διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος και την, ως σήμερα, διαμορφωμένη κοινοβουλευτική πρακτική, κατέστη άνευ αντικειμένου και απέτυχε, και ως προς τις δύο εκδοχές της, όπως περιγράφηκαν προηγουμένως.
Κατά τούτο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται, κατά δέσμια αρμοδιότητα, να προχωρήσει αμέσως στην διαδικασία εφαρμογής των λοιπών διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά τις οποίες: «…και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».
Με δεδομένο το γεγονός ότι, μετά την λήξη της θητείας των Προέδρων των ως άνω τριών Ανώτατων Δικαστηρίων, μόνον η θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου έχει πληρωθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά δέσμια αρμοδιότητα, υποχρεούται ν’ αναθέσει την εντολή, για τον σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής προκειμένου να διενεργήσει εκλογές, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου.  Τούτο ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς την κα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, της οποίας η ορκωμοσία ως Πρωθυπουργού θα γίνει σήμερα Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00.  Ενώ η ορκωμοσία της υπ’ αυτήν Κυβέρνησης θα γίνει την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015, σε ώρα που θα καθορισθεί ύστερα από συνεννόηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της νέας Πρωθυπουργού».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην Κίνα το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου(ΒΙΝΤΕΟ)

Θα έχει το μέγεθος 30 γηπέδων ποδοσφαίρου και διάμετρο 500 μέτρων

Το 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, το FAST ( Aperture Spherical Radio Telescope), που βρίσκεται στην επαρχία Γκιζού της Κίνας.

Εργάτες θα τοποθετήσουν σχεδόν 4.500 κομμάτια του καθρέπτη σε σχήμα μεγάλου πιάτου, που θα έχει το μέγεθος 30 γηπέδων ποδοσφαίρου και διάμετρο 500 μέτρων.

Η κατασκευή του τηλεσκοπίου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 σε ένα φυσικό μέρος, όπου υπάρχει μία κοιλάδα σε σχήμα μπολ και το κόστος του αγγίζει τα 176 εκατομμύρια ευρώ.

Όταν το 2016 θα έχει ολοκληρωθεί, το σφαιρικό τηλεσκόπιο θα «πάρει την πρωτιά» του τρέχοντος μεγαλύτερου τηλεσκοπίου, του Πουέρτο Ρίκο, το οποίο έχει διάμετρο 300 μέτρα.

Εκτός της αστρονομικής έρευνας, το ραδιοτηλεσκόπιο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σε βάθους έρευνα του διαστήματος.


       

ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εχουν κηρύξει τον πόλεμο στα φαλαινοθηρικά οι ακτιβιστές... (Βίντεο)

Ένας πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη επί αρκετά χρόνια στους ωκεανούς του πλανήτη μας. Τον κήρυξαν οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Sea Shepherd (Ποιμένας της Θάλασσας)ενάντια στα φαλαινοθηρικά, επιλέγοντας την άμεση δράση απέναντι σε παράνομες ενέργειες εναντίον της θαλάσσιας ζωής.

Οι συγκρούσεις των σκαφών της οργάνωσης με τα πλοία που δραστηριοποιούνται στο κυνήγι των φαλαινών είναι πολλές φορές ιδιαιτέρως βίαιες, οδηγώντας ακόμη και στη βύθιση σκαφών. Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ένταση στις σχέσεις της οργάνωσης με την Ιαπωνία, με τις δύο πλευρές να αλληλοκαταγγέλλουν επιθετικές συμπεριφορές.


Σημειώνεται πως, σύμφωνα με απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας, η Ιαπωνία επιτρέπεται να κυνηγά ένα συγκεκριμένο αριθμό φαλαινών, εφόσον βέβαια τα θηλαστικά χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς και όχι εμπορικούς σκοπούς. Το κρέας της φάλαινας που δεν χρησιμοποιείται για έρευνα πωλείται για κατανάλωση στην Ιαπωνία. Επικριτές τονίζουν πως αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για το κυνήγι φαλαινών. Η κυνηγετική περίοδος διαρκεί από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο.

Η Sea Shepherd ιδρύθηκε το 1977 από τον Πολ Γουάτσον, ένα πρώην μέλος της Greenpeace, μετά από μια διαφωνία του με την οργάνωση, καθώς ο Γουάτσον πίστευε σε μια περισσότερο δραστική επέμβαση. Επενδύοντας σημαντικά στις δημόσιες σχέσεις και στη διάδοση του μηνύματός της μέσω των μέσων ενημέρωσης, η οργάνωση έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει σημαντική υποστήριξη –σε πολλές περιπτώσεις και χρηματική- για τις τακτικές της ενάντια στη φαλαινοθηρία και το κυνήγι φώκιας, ακόμη και από διασημότητες, όπως ο Έντουαρντ Νόρτον, ο Πιρς Μπρόνσαν, ο Κρίστιαν Μπέιλ. Το 2007, ο ηθοποιός Χιθ Λέτζερ δημιούργησε ένα βίντεο για να εκφράσει τη στήριξή του στην οργάνωση.



Τον περασμένο Ιανουάριο η Sea Shepherd κατέγραψε ρεκόρ χρηματοδότησης και τον Ιανουάριο ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 12 εκατ. δολάρια για την αγορά ενός νέου υπερσύγχρονου σκάφους, τα περισσότερα από τα οποία διατέθηκαν από μια ολλανδική οργάνωση για την προστασία των ωκεανών.

Η οργάνωση διαθέτει πολλές ομάδες σε όλο τον κόσμο –Βρετανία, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία κ.ά.- που δραστηριοποιούνται για τους σκοπούς της Sea Shepherd. Το τμήμα της Βορείου Αμερικής ανακοίνωσε επίσης τον Ιανουάριο την αγορά δύο νέων σκαφών, ενώ εκπομπή του Animal Planet ακολουθεί και καταγράφει τις ενέργειες του Sea Shepherd Australia.
«Ναυμαχίες» στους ωκεανούς

Το 2010, ένα υπερσύγχρονο ταχύπλοο σκάφος της οικολογικής οργάνωσης Sea Shepherd βυθίστηκε στην Ανταρκτική μετά τον εμβολισμό του από ιαπωνικό φαλαινοθηρικό. Το επεισόδιο έγινε σε περιοχή ευθύνης της Αυστραλίας, η κυβέρνηση της οποίας κάλεσε τόσο την Ιαπωνία όσο και τις οικολογικές οργανώσεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στον μεταξύ τους «πόλεμο» με αφορμή το κυνήγι των φαλαινών.


Η «ναυμαχία» σημειώθηκε όταν οι ακτιβιστές που επέβαιναν πάνω στο καταμαράν «Άντι Τζιλ» προσπάθησαν να εμποδίσουν το ιαπωνικό πλοίο «Σονάν Μαρού Νο 2» να συνεχίσει το κυνήγι ρίχνοντάς του χημικά. Τότε το ιαπωνικό σκάφος απάντησε πετώντας νερό και εμβολίζοντας το καταμαράν. «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», είχε τονίσει τότε η αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Τζούλια Γκίλαρντ.



Μία ακόμη «ναυμαχία» έλαβε χώρα το 2014 σε θάλασσα της Ανταρκτικής, ανάμεσα σε σκάφος της οικολογικής οργάνωσης και ένα ιαπωνικό φαλαινοθηρικό. Βίντεο που δημοσιεύτηκε από τη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση έδειχνε το γιαπωνέζικο πλοίο Yushin Maru 2 να συγκρούεται στην πλώρη του «Bob Baker».

Η οργάνωση υποστήριξε ότι η σύγκρουση των σκαφών ήταν σκόπιμη και πως αποτελούσε μέρος οργανωμένου σχεδίου επίθεσης στους διαμαρτυρόμενους από τρία φαλαινοθηρικά.

Δύο σκάφη της Sea Shepherd, τα «Bob Barker» και «Steve Irwin», περιπολούσαν στα ανοιχτά της Ανταρκτικής, τη θάλασσα Ross Sea, ένα από τα πιο παρθένα θαλάσσια οικοσύστημα στη Γη, με μεγάλο αριθμό άγριας ζωής που έχει καταφέρει να γλιτώσει από τη μόλυνση και την αλιεία. Στη Ross Sea, γνωστή και σαν τον «τελευταίο ωκεανό», συναντάται μεγάλος αριθμός αρπακτικών ψαριών, φάλαινες, πιγκουίνοι και φώκιες.

  

Στα τέλη Μαρτίου του 2014 η οργάνωση ανακοίνωσε πως διέσωσε 750 φάλαινες από ιάπωνες φαλαινοθήρες στην εκστρατεία της στο Νότιο Παγωμένο Ωκεανό, η οποία σημαδεύτηκε για άλλη μια φορά από βίαιες συγκρούσεις. Έπειτα από 94 ημέρες στη θάλασσα, τα πλοία «Bob Barker» και «Steve Irwin» κατέπλευσαν στο Ουέλινγκτον και το Χόμπαρτ της Νέας Ζηλανδίας, τερματίζοντας τη δέκατη εκστρατεία της οργάνωσης, η οποία είχε αρχίσει στις 5 Ιανουαρίου.

Η Sea Shepherd συνεχίζει να απευθύνει εκκλήσεις για νέους εθελοντές, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν σε λίγους μήνες στην Ανταρκτική για να συμμετάσχουν στις «επιχειρήσεις» της οργάνωσης ενάντια στη φαλαινοθηρία.

   

Πηγή




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακριβώς ΜΕΤΑ τις εκλογές η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ (που θα …καταργούσε ο φιλαλήθης Τσίπρας) (Βίντεο)

Χωρίς αλλαγές θα κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν από τον επόμενο μήνα και σίγουρα μετά τις εκλογές τον ΕΝΦΙΑ για το 2015. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή της πρώτης δόσης, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet προκειμένου να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και με την ταυτότητα οφειλής να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ σε πέντε δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στα τέλη Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία όσοι δεν μπορούν λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν το φόρο δικαιούνται έκπτωση ή πλήρη απαλλαγή υπό προϋποθέσεις.Ειδικότερα, όπως υπενθυμίζει η “Καθημερινή”:

* Έκπτωση 50% μπορεί να γίνει αν διαπιστωθεί οικονομική αδυναμία πληρωμής της οφειλής για το συγκεκριμένο έτος. Για να γίνει αυτό πρέπει:

α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην είναι πάνω από 9.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων όλων των πιο πάνω προσώπων να μην είναι πάνω από 150 τ.μ.

γ) Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, να μην ξεπερνά το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο, τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

* Έκπτωση 100% μπορεί να γίνει αν υπάρχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) Το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην είναι πάνω από 12.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων όλων των πιο πάνω προσώπων να μην είναι πάνω από 150 τ.μ.

γ) Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων να είναι από τρία και πάνω ή ο φορολογούμενος ή η σύζυγος ή κάποιο από τα εξαρτώμενα παιδιά της οικογένειας να έχει αναπηρία από 80% και πάνω.

* Εκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων εφόσον αυτά παρέμειναν για όλο το 2015 κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.



Πηγή




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κατασκευαστική ”ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ” ο πατέρας του Τσίπρα, και η σχέση του με την Μοσάντ.

Μια καταγγελία-σοκ, που αναρτήθηκε απο μέλος τους Facebook και έχει κάνει τον…γύρο του διαδικτύου, φέρεται να καταγγέλει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, κ. Αλέξη Τσίπρα, για κομπίνες που έχουν να κάνουν με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών απο την Αφρική, μέσω της εταιρείας του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας “ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ”!

Στην υπόθεση, εμπλέκεται και η …ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η διαβόητη ΜΟΣΑΝΤ, στην οποία – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία – ο πατέρας του κ. Τσίπρα φέρεται να είναι…έμμισθος υπάλληλος!

Η καταγγελία γίνεται απο τον κύριο Γεώργιο Μεταξά, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook ενώ στο κείμενο μάλιστα, ο καταγγέλλων προκαλεί τον κύριο Τσίπρα να…του κάνει μήνυση!

Διαβάστε την παρακάτω και τα συμπεράσματα δικά σας!


Ερωτήσεις προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα:

1. Αληθεύουν όλα τα όσα ισχυρίζονται ο καταγγέλλων κ. Μεταξάς κύριε Τσίπρα;

2. Τι ακριβώς συμβαίνει επιτέλους με την κατασκευαστική “ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ”; Ανήκει πράγματι στον πατέρα σας; Είναι οικογενειακή σας επιχείρηση;

3. Εχει πράγματι ο πατέρας σας, έμμισθη σχέση με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία; Εν ολίγοις, εξυπηρετεί ξένη δύναμη με χρηματικό όφελος;

Θα παρακαλούσαμε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τον Πρωθυπουργό να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε όλα αυτά και εί δυνατόν ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Είναι πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες για να περάσουν έτσι, στο “ντούκου”, επειδή γράφτηκαν…πάνω σε κάποιον “τοίχο” κάποιων μελών στο δημοφιλέστερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο, πολλές φορές, ο καθένας μπορεί να λέει “ό,τι του καπνίσει”! 

Κάποτε επιτέλους, ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ στην Ελλάδα να γίνει υπόδειγμα για τους πολίτες! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ η βρωμιά και η δυσωδία!

Θα χαρούμε ιδιαίτερα, εαν ο κύριος Τσίπρας φανεί αντάξιος της υπόστασης της οποίας του έδωσε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας και ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ με στοιχεία και επιχειρήματα τις επώνυμες αυτές καταγγελίες!

Τέλος, υπογραμμίζεται οτι παλαιότερα, ο κύριος Βασίλης Λεβέντης, μέσω εκπομπής του καναλιού ΕΧΤRA 3, είχε αναφέρει το γεγονός οτι η οικογένεια Τσίπρα, είναι όντως ιδιοκτήτες του μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου “ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ” και μάλιστα κατα κάποιον τρόπο…λοιδώρησε τον κύριο Τσίπρα (νέο τότε πρόεδρο του μικρού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ) οτι χάριν αυτού του γεγονότος, το κόμμα αυτό δεν επρόκειτο να προχωρήσει παραπάνω επειδή…ο νεαρός του πρόεδρος, ανήκε στη …λεγόμενη Αρχουσα Τάξη και όχι στη …λαική (όπως επίτασσε το κόμμα που εκπροσωπούσε).


     

Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!