EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η εφορία ψάχνει 30 δισ. ευρώ- Παγίδα για χιλιάδες φορολογούμενους τα κρυμμένα χρήματα

Στο στόχαστρο της εφορίας έχουν μπει τα περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ που σήκωσαν τα τελευταία πέντε χρόνια από τις τράπεζες οι  φορολογούμενοι και τα έβαλαν σε τραπεζικές θυρίδες και κάτω από το στρώμα.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του περιουσιολογίου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν και αυτά τα ποσά καθώς αν δεν το κάνουν δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για την κάλυψη του πόθεν έσχες και τεκμηρίων διαβίωσης.
Μάλιστα για να αναγνωριστούν από την εφορία για την κάλυψη τεκμηρίων θα πρέπει προηγουμένως να κατατεθούν στην τράπεζα προκειμένου να καταγραφεί ο καταθέτης.
Όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα τελευταία χρόνια το αγαπημένο «σπορ» όσων βγάζουν αφορολόγητο χρήμα είναι να το αποθησαυρίζουν σε θυρίδες και στα σπίτια τους. Μέχρι και την άρση του τραπεζικού απορρήτου, δηλαδή έως και το 2011 ακόμη και οι φοροφυγάδες δεν είχαν το φόβο της εφορίας και κατέθεταν κανονικά και το μαύρο χρήμα στην τράπεζα. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν.

Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το περιουσιολόγιο θα πρέπει να τραβηχτεί μια γραμμή με το παρελθόν και οι φορολογούμενοι να κάνουν μια νέα αρχή στη σχέση τους με την εφορία. Εντός του 2016 όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να κάνουν δήλωση περιουσιολογίου στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία για τα οποία δεν έχει γνώση η εφορία. Έτσι θα πρέπει να δηλώσουν την κινητή περιουσία τους, όπως είναι αξία μετοχών, καταθέσεις και, βεβαίως, μετρητά που διακρατούνται.
Για να μπορέσουν να δηλωθούν μετρητά που διακρατούνται και δεν έχουν φορολογηθεί σχεδιάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να τα δηλώσουν καταβάλλοντας κατ΄ αποκοπή φόρο. Ακόμη όμως και για αυτούς που θα κάνουν χρήση αυτής της ρύθμισης θα πρέπει, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν, να τα καταθέσουν στην τράπεζα.
Με αυτόν τον τρόπο θα προστατευθεί η εφορία από τον κίνδυνο φορολογούμενοι να δηλώσουν ποσά τα οποία δεν διαθέτουν μόνο και μόνο για να χτίσουν κουμπαρά για μελλοντικές αγορές περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, το πιο σημαντικό, τα μετρητά που δεν θα δηλωθούν αυτομάτως θα καταστούν σε μεγάλο βαθμό άχρηστα για την κάλυψη πόθεν έσχες.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗ, ΕΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ;

Το νέο σκάφος του Υπουργού Άμυνας Παναγιώτη Καμμένου ένα Grady White Freedom 375 που φέρει το όνομα M/Y JULESTOO έχει αξία κτήσης περίπου 750.000 Δολάρια Αμερικής (ex. Works).










πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η σύγκριση των μνημονίων

Γράφει ο Προκόπης Κωφός

Η σύγκριση του τρίτου μνημονίου με τα δύο προηγούμενα που επιχειρούν οι νεοφώτιστοι «μνημονιακοί» της «αριστεράς» δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, γιατί πολύ απλά το ένα μνημόνιο είναι συνέχεια του άλλου και όλα μαζί προωθούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάκαμψης εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάκαμψης υπαγορεύονται η «λιτότητα» και τα «σκληρά μέτρα» των μνημονίων, δηλαδή η μείωση μισθών και συντάξεων, ο περιορισμός των κοινωνικών παροχών, η ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και η μεταφορά στον ιδιωτικό τομέα δημόσιων επιχειρήσεων που μπορούν να αποφέρουν κέρδη.
Από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάκαμψης οδηγούνται οι εργαζόμενοι στη μόνιμη φτωχοποίηση και στην υποβάθμιση της ζωής τους και οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ με το θέατρο των «σκληρών διαπραγματεύσεων» και με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων έλαβαν σημαντικό μερτικό ευθύνης για την επιδείνωση της κατάστασης και της ζωής των εργαζομένων για να ευνοηθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μεγάλων συμφερόντων.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τσίπρας: Ένας Παπανδρέου, Σαμαράς και Παπαδήμος, μαζί! Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ο κ.Τσίπρας στην προεκλογική του συγκέντρωση στις 23 Γενάρη 2015 είχε απευθυνθεί στο ακροατήριό του βροντοφωνάζοντας:

«Δεν ήμασταν ποτέ σαν τους άλλους και δεν θα γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς»…
Μάλιστα. Πάμε τώρα λίγο πιο πίσω. Πάμε στη συνεδρίαση της Βουλής στις 12 Φεβρουαρίου 2012. Ηταν τότε που ψηφίστηκε το δεύτερο Μνημόνιο.
Σε εκείνη τη συνεδρίαση και για να δικαιολογήσει την επιβολή του δεύτερου Μνημονίου, ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της ομιλίας του είχε μεταξύ άλλων αναφέρει:
    «Αυτή η συμφωνία είναι ό,τι καλύτερο μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση (…). Δεν υπάρχει κάτι άλλο, κάτι ιδεατό (…) Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα αυτήν την προσπάθεια γιατί αυτό θα σημαίνει ότι χάνουμε κάθε ευκαιρία να μπορέσουμε να επανορθώσουμε αδικίες (…) Να θυσιάσουμε πολλά για να μην χάσουμε τα πάντα από το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας (…) Δίνουμε μάχη σε τρία μέτωπα. Μάχη να κυριαρχήσει η πολιτική έναντι των αγορών, μάχη απέναντι στη συντηρητική Ευρώπη (…)».
Ο Αντώνης Σαμαράς στη δική του ομιλία είχε υποστηρίξει:
    «Η ψήφιση του μνημονίου είναι η μοναδική λύση λόγω των δραματικών συνθηκών που έχουν πλέον διαμορφωθεί για τη χώρα (…). Δεν αλλάξαμε στάση ή άποψη για το μνημόνιο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αποτελείλανθασμένη συνταγή (…). Αυτό που άλλαξε και αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε είναι οι συνθήκες (…) η παραμονή μας στο ευρώ αμφισβητείται ευθέως, αυτές οι δραματικές συνθήκες καθιστούν την μη ψήφιση του μνημονίου άλμα στο κενό (…). Η ΝΔ εξακολουθεί να τάσσεται κατά των μνημονιακών συνταγών λιτότητας».
Ο τότε πρωθυπουργόςΛουκάς Παπαδήμος στην τοποθέτησή του είχε ισχυριστεί:
    «Είναι πράγματι ιστορικής σημασίας για το μέλλον της χώρας η σημερινή συνεδρίαση (…) οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν εάν (…) περάσουμε στην ανάπτυξη κατοχυρώνοντας τη θέση μας στο ευρώ. Ή εάν αντίθετα από μοιραία πλάνη, λιποψυχία ή λάθος απόφαση θα οδηγήσουμε τη χώρα σε μιακαταστροφική χρεοκοπία (…) και εξώθησης από το ευρώ. Έχω την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα πράξουν το εθνικό καθήκον τους. Έχουμε μπροστά μας ένα (…) οικονομικό πρόγραμμα (…) που διασφαλίζει όσο κανένα άλλο τη θέση μας στο ευρώ. Που αποτρέπει μια καταστροφική χρεοκοπία. Ένα πρόγραμμα σκληρό που συνεπάγεται οδυνηρές θυσίας (…). Είναι όμως ένα πρόγραμμα που θα μας βγάλει σε στέρεο έδαφος (…). Άκουσα με προσοχή την κριτική που ασκείται από πολλές πλευρές. Ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις δεν άκουσα. Δυστυχώς η μόνη εναλλακτική λύση στη σημερινή συμφωνία είναι μια καταστροφική χρεοκοπία. Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε (…).
Αυτά λέγονταν στη Βουλή το 2012.
Ο μεν Παπανδρέου, λοιπόν, ισχυριζόταν ότι το τότε Μνημόνιο ήταν «ό,τι καλύτερο μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση». Αλήθεια, αυτό δεν θυμίζει κατιτίς από τα «επιχειρήματα» Τσίπρα για το δικό του Μνημόνιο; Φέραμε το Μνημόνιο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να κυβερνάμε εμείς που φέραμε το Μνημόνιο για να «επανορθώσουμε τις αδικίες» του Μνημονίου που εμείς το φέραμε! Αυτά έλεγε ο κ.Παπανδρέου. Και να που τρία χρόνια μετά ο κ.Παπανδρέου αναδεικνύεται σε πηγή έμπνευσης (!) του κ.Τσίπρα μιας και ο κ.Τσίπρας δεν κάνει τίποτα λιγότερο από το να επαναλαμβάνει τις ίδιες ακριβώς αστειότητες του προκατόχου του. Φέραμε Μνημόνιο, αλλά παλεύουμε (!) ενάντια στις αγορές και στη συντηρητική Ευρώπη, έλεγε τότε ο κ.Παπανδρέου. Αλήθεια σε τι διαφέρουν οι σημερινές αστειότητες Τσίπρα από τις τότε αστειότητες του κ.Παπανδρέου;
Ψηφίζουμε και επιβάλλουμε το Μνημόνιο όχι επειδή το θέλουμε, αλλά λόγω των «δραματικών συνθηκών». Έτσι ισχυριζόταν γεμάτος πόνο ψυχής  ο κ.Σαμαράς. Αλήθεια, τι διαφορετικό επαναλαμβάνει σήμερα ο κ.Τσίπρας για το δικό του Μνημόνιο; Είναι «λανθασμένη συνταγή» το Μνημόνιο αλλά το ψηφίζουμε, έλεγε ο κ.Σαμαράς. Αλήθεια, τι λιγότερο μας λέει σήμερα ο κ.Τσίπρας; Δεν αλλάξαμε εμείς, οι συνθήκες άλλαξαν, έλεγε ο κ.Σαμαράς. Αλήθεια, αυτό δεν επαναλαμβάνει σήμερα και ο κ.Τσίπρας για το δικό του Μνημόνιο;
    Όσο για τον κ.Παπαδήμο, ο λόγος που είχε εκφωνήσει τότε, μοιάζει λες και τον έχει  ξεπατικώσει σήμερα ο κ.Τσίπρας για να δικαιολογήσει το τρίτο, το δικό του Μνημόνιο. Ή Μνημόνιο ή χρεοκοπία, εκβίαζε τότε ο κ.Παπαδήμος. Αλήθεια, αυτό δεν ισχυρίζεται σήμερα και ο κ.Τσίπρας; Όσον αφορά μάλιστα το σημείο του λόγου του στο οποίο ο πρωθυπουργός της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις» απέναντι στο Μνημόνιο – προπαγάνδα που τρία χρόνια αργότερα ο κ.Τσίπρας έχει γίνει ο βασικός της διακινητής – ο κ.Παπαδήμος θα πρέπει μάλλον να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα από τον κ.Τσίπρα…
Πού πήγαν, επομένως, εκείνα τα προεκλογικά, τα «δεν ήμασταν ποτέ σαν τους άλλους και δεν θα γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς» του κ.Τσίπρα; Κατέληξαν εκεί ακριβώς που πήγαν και τα «θα καταργήσουμε τα Μνημόνια σε ένα νόμο με ένα άρθρο».
Ο κ.Τσίπρας – που δεν γινόταν ποτέ σαν τους άλλους – κατάφερε να πετύχει το «τρία σε ένα»: Μέσα σε εφτά μήνες έγινε Παπανδρέου. Μετεξελίχθηκε αυτομάτως σε Σαμαρά. Για να καταντήσει, στο τέλος, Παπαδήμος…
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ώστε »λάθος επιλογή» η Ζωή; Και δεν είναι λάθος επιλογή ο Πάκης!

Ο τελειωμένος πολιτικός, ο πολιτικός στα αζήτητα,
     ..που όλο τανιότανε για τα μνημόνια »μα ξέρετε είναι ολίγον αντισυνταγματικά»,
     ..και μετά όλο τα ψήφιζε:

     »Με πονάς αλλά μ” αρέσει!»
     Και τώρα »πρέπει» να υποκύψουμε στην νεοδημοκρατική συνταγματική του αυθεντία!

     Ώστε λάθος επιλογή η Ζωή, και σωστή ο Πάκης!
     Μάλλον η λάθος επιλογή ήταν αυτή τού λαού, τον Ιανουάριο.
     Και όχι της Ζωής, η οποία μόνη της με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αποδείξει ότι το κράτος έχει συνέχεια,
     ..πως η Βουλή ανεξαρτήτως κυβέρνησης ή εκλογών πρέπει να συνεχίσει να αναζητά τον λόγο και τους υπαίτιους της μεγάλης καταστροφής,
     ..να συνεχίσει να αναζητά την αλήθεια και το πραγματικό μέγεθος του ελληνικού χρέους.
     Λάθος είμαστε κι εμείς ως »κυρίαρχος» αλλά ηλίθιος λαός.
     Λαέ, είσαι ηλίθιος που σε σέρνουν απ” την μύτη και σε καθοδηγούν τα κανάλια του κάθε εθνικού απατεώνα,
     ..και οι εφημερίδες του κάθε δόλιου Ιδρύματος κλεφτών και κλεπταποδόχων! 
     Λαέ είσαι πανύβλαξ αν νομίζεις πως όσο κάτι Στουρνάρια συνεχίζουν απτόητα το προδοτικό τους έργο, εσύ θα μπορέσεις ποτέ να ανακάμψεις.
     Ναι βέβαια. Τα Στουρνάρια είναι σαν την Λερναία Ύδρα: ένα κεφάλι κόβεις και δύο φυτρώνουν!
     Ξεκίνα όμως εσύ να κόβεις,
     ..και θα βρεθεί κι ο Ιόλαος να καυτηριάσει τους κομμένους λαιμούς να μη ξαναφυτρώσουν Στουρνάρια, και λοιπά ανθρώπινα παράσιτα.
Αυτό προσπαθεί να κάνει για σένα η »λάθος επιλογή» κατά την κυβέρνηση, Πρόεδρος της Βουλής (όσο ακόμη υπάρχουν και οι δύο, Βουλή και Ζωή ως πρόεδρος)
Για αυτό και την βρίζουν.
Για να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου για να την βρίζεις κι εσύ!
Γιατί είναι η μόνη επικίνδυνη -αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- για το σύστημα.
     Γι αυτό κι αυτή δεν παραιτείται, και καλά κάνει. Θα παραιτηθεί όταν διαλυθεί η Βουλή για τις εκλογές.
     Γι αυτό τους προκαλεί και τους προβοκάρει. Για να ξεβρακωθούν μόνοι τους.
     Γιατί όσο βρίζουν και πετούν λάσπη,
     ..τόσο δείχνουν ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός ΤΟΥΣ!
     ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
     Τον νού μας, λαέ!
     Φτάνουν πιά οι λάθος επιλογές!..
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Από την εκλογική αναμέτρηση του Σεπτέμβρη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα προκύψει η πιο άθλια συγκυβέρνηση στην  ιστορία της μεταπολίτευσης. Τα κόμματα κοινής λογικής (όρος Κυριάκου Μητσοτάκη) θα συνεργαστούν με σκοπό ν” ακολουθήσουν πιστά και χωρίς γκρίνιες τις εντολές των δανειστών. ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ μαζί με ΠΟΤΑΜΙ/ΠΑΣΟΚ/ΑΝΕΛ (όσα καταφέρουν να μπουν στη βουλή) είναι έτοιμα για κάτι τέτοιο. Τα 229 ΝΑΙ του τρίτου μνημονίου ήταν μια μικρή ένδειξη όσων θ” ακολουθήσουν.
Το χειρότερο όμως είναι ότι η άθλια αυτή συγκυβέρνηση θα έχει απέναντι της την πιο άθλια αντιπολίτευση στην ιστορία της μεταπολίτευσης, καθώς εκεί θα βρίσκονται οι Χρυσαυγίτες (χωρίς σχόλιο), το κολλημένο σε περασμένες δεκαετίες και ξεπερασμένες ιδεολογίες ΚΚΕ, η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που θα καταργήσει τα μνημόνια (όπως θα έκανε κι” ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) κι” αν ζοριστεί θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, αλλά εντός Ε.Ε. και ίσως για να ξεφτιλιστεί ακόμη περισσότερο η έννοια Αντιπολίτευση, να δούμε στα έδρανα γραφικότητες τύπου Λεβέντη η Γκλέτσου.
Η άθλια συγκυβέρνηση πράττοντας το πατριωτικό της καθήκον θα ψηφίζει και θα περνά τα χειρότερα μέτρα που θα έχει γνωρίσει η χώρα και η άθλια αντιπολίτευση θα καταγγέλλει και θα καταψηφίζει, πράττοντας επίσης το πατριωτικό της καθήκον. Εντωμεταξύ, όλοι αυτοί οι πατριώτες θα πληρώνονται πλουσιοπάροχα και θ” απολαμβάνουν τα αμέτρητα προνόμια του βουλευτικού αξιώματος, ενώ ο λαός θα πληρώνει, θα στερείται, θα υποφέρει, έχοντας πράξει κι” αυτός φυσικά το πατριωτικό του καθήκον, ψηφίζοντας κάποιον από τους παραπάνω εθνοσωτήρες.
Κάπως έτσι θα περάσει μια ακόμη «δημιουργική τετραετία», εκτός κι” αν γίνει καμιά στραβή όπως άλλωστε συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια και πάμε νωρίτερα σ” εκλογές, έχοντας πράξει άπαντες το πατριωτικό τους καθήκον, ενώ η Ελλάδα θα συνεχίζει να ξεπουλιέται κομμάτι κομμάτι, θα συνεχίζει να πληρώνει ανύπαρκτα χρέη, θα συνεχίζει να τρώει τα παιδιά της, θα συνεχίζει να θυσιάζεται προκείμενου να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.
Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε την αλήθεια; Μήπως ήρθε η ώρα ν” αλλάξει όλο αυτό; Μήπως ήρθε η ώρα να πάμε παραπέρα; Μήπως ήρθε η ώρα της μεγάλης ανατροπής; Για σκεφτείτε το λίγο, στο χέρι μας είναι κι” είναι τόσο απλό όσο δεν φαντάζεστε!



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παγκόσμιο σοκ! Σκότωσαν σε ζωντανή μετάδοση δημοσιογράφο και καμεραμάν στις ΗΠΑ (δείτε το video)

Μία δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου WDBJ-TV στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, έπεσαν νεκροί όταν  άγνωστος άνοιξε πυρ τη στιγμή που πραγματοποιείτο ρεπορτάζ στην πλατεία Μπριτζγουότερ.

Δύο δημοσιογράφοι έπεσαν νεκροί στη Βιρτζίνια από πυρά που δέχθηκαν σήμερα, την ώρα που έπαιρναν συνέντευξη η οποία μεταδιδόταν απευθείας από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργάζονταν, ανακοίνωσε ο εργοδότης τους, το τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7, το οποίο και μετέδωσε τις εικόνες από το περιστατικό.
Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη της επίθεσης.
Σύμφωνα με τις εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν από τον εικονολήπτη του WDBJ7 πριν πέσει νεκρός, αρχικά ακούγονται πυροβολισμοί, η κάμερα πέφτει στο έδαφος και μαγνητοσκοπεί τα πόδια αυτού που πυροβολεί, ο οποίος σκοτώνει τη δημοσιογράφο από την οποία ακούστηκαν μόνο κραυγές.
Ο γενικός διευθυντής του WDBJ7 Τζέφρι Μαρκς ανακοίνωσε τα ονόματα των θυμάτων: πρόκειται για τη ρεπόρτερ “Αλισον Πάρκερ και τον εικονολήπτη “Ανταμ Γουάρντ.
«Διαπιστώσαμε με τη βοήθεια της αστυνομίας και δικών μας εργαζομένων ότι η “Αλισον και ο “Ανταμ πέθαναν σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 06.45′ (τοπική ώρα) όταν ακούστηκαν πυρά», δήλωσε ο Τζέφρι Μαρκς στο CNN.
«Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ύποπτος ή ο δολοφόνος», πρόσθεσε αναφέροντας ότι νωρίτερα είχε συνομιλήσει με την αστυνομία της κομητείας Φράνκλιν.
Η “Αλισον Πάρκερ είχε αποφασίσει να γιορτάσει την τελευταία ημέρα της πρωινής αυτής εκπομπής, σύμφωνα με τον εργοδότη της. «Η “Αλισον είχε φέρει μπαλόνια. Ήταν η τελευταία της πρωινή εκπομπή και το γιορτάζαμε», σύμφωνα με τον εργοδότη της.



imerisia.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις μετά τον Οκτώβριο

Νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις θα επιφέρει η ενοποίηση 11 τομέων επικουρικής ασφάλισης από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Παύλος Χαϊκάλης προβλέπει πως Ταμεία αυτά που έχουν 120.000 συνταξιούχους θα λειτουργούν με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση, και θα διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας όπως κάθε φορά ισχύουν.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη για νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις λόγω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τον Οκτώβριο θα πληρώσουν και οι ασφαλισμένοι αυτών των Ταμείων.
Τονίζεται ότι για τα επικουρικά ταμεία το νέο Μνημόνιο, εκτός από την υπαγωγή όλων στο υπερεπικουρικό των μισθωτών ΕΤΕΑ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, προβλέπει εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (ή ισοδύναμα μέτρα) και χρηματοδότηση αποκλειστικά από εισφορές εργοδοτών – εργαζομένων από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Αυτό σημαίνει ότι για τα ελλειμματικά Ταμεία, αν δεν βρεθούν άλλα ισοδύναμα για κάλυψη των ελλειμμάτων στα οποία να συμφωνούν και οι πιστωτές, θα γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις που καταβάλλουν και στα εφάπαξ.
Το έλλειμμα στο ΕΤΕΑ ύψους 350 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στο 14% των ετήσιων δαπανών του για συντάξεις, ενώ το έλλειμμα 11 επικουρικών ταμείων που θα ενσωματωθούν στο ΕΤΕΑ εκτιμάται γύρω στα 100 εκατ. ευρώ. Στη βάση αυτή το νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις μετά τον Οκτώβριο θα μπορούσε να ανέλθει στο 14%.
Σε κάθε περίπτωση μειωμένες κατά 6% θα είναι όλες οι επικουρικές συντάξεις που θα καταβληθούν στο τέλος Αυγούστου ανεξάρτητα από τον αριθμό συντάξεων που λαμβάνει ο δικαιούχος. Η σχετική εγκύκλιος του ΕΤΕΑ ορίζει πως η εισφορά 6% υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης που θεσπίστηκε για τις επικουρικές συντάξεις εφαρμόζεται στο σύνολο των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης ανεξάρτητα από τον αριθμό συντάξεων.
Να σημειωθεί ότι για την κύρια σύνταξη η εισφορά 4%, που από την 1η Ιουλίου έγινε 6%, επιβάλλεται μόνο σε μία κύρια σύνταξη στις περιπτώσεις που ο συνταξιούχους δικαιούται περισσότερες.


in.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σπουδαία ανακάλυψη Έλληνα επιστήμονα: Μετατρέπει τα καρκινικά κύτταρα σε υγιή!

Πρόκειται για μία νέα μέθοδο η οποία, περιγράφοντάς τη σχηματικά, είναι σαν να σβήνει… ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή!
Οι μέχρι τώρα μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές στον καρκίνο του μαστού, όπου τα κύτταρα άρχισαν να μετατρέπουν τη λειτουργία τους και να θεραπεύονται από τον καρκίνο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι και άλλοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτήν τη μέθοδο, όπως αναφέρει το medicalland.gr.
Επικεφαλής αυτής της ερευνητικής ομάδας είναι ακόμα ένας Έλληνας ο οποίος διαπρέπει στο εξωτερικό, ο κ. Αναστασιάδης, που δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις -ακόμα και σε πολύ επιθετικούς καρκίνους- είναι ενθαρρυντικές.
Πιστεύει, μάλιστα, ότι πολύ σύντομα η μέθοδος θα αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές μορφές καρκίνου, ιδίως στον πολύ επικίνδυνο του πνεύμονα. Ωστόσο, ίσως είναι λιγότερο επιτυχής σε καρκίνους που σχετίζονται με το αίμα.
pronews.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανακοινώθηκαν των βάσεων εισαγωγής των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.616  (77.054 με το 90%,  15.640 με το 10%, 11.922 με τα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 99.958.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού  70.988, ενώ το 2014 εισήχθησαν 72.763.
Α. Οι διαδικασίες επιλογής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφορούν σε αποφοίτους:
α) ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ημερήσιου ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄ (κατηγορίες 90% και 10%), για τα τμήματα και τις σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., της ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού.
β) ημερήσιου ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄, για τα Τ.Ε.Ι, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων και τις σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
γ) εσπερινού Γενικού Λυκείου και εσπερινού ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄, για τα Πανεπιστήμια, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τα Τ.Ε.Ι, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
δ) εσπερινού ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄, για τα Τ.Ε.Ι, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, και τις σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
Σήμερα δίδονται στη δημοσιότητα η βαθμολογία του πρώτου και του τελευταίου εισαγόμενου στο κάθε Τμήμα ή Σχολή για την κάθε κατηγορία, ενώ στέλνονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καταστάσεις επιτυχόντων κάθε κατηγορίας, προκειμένου να τις προωθήσουν στα Λύκεια αρμοδιότητάς τους και να αναρτηθούν σε αυτά εντός της ημέρας.
Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.
Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. 
Β. Τέλος, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής αυτών των εισαγόμενων θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζεται και βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ’) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:
α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και  β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.
Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικώνεκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους. 
Δείτε αναλυτικά τις βάσεις 










Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:
• Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
• Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
θα μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Τετάρτης. 
Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία υποψηφίων και επιτυχόντων: 
ΠΙΝΑΚΑΣ:  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2015-2016


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τσακίζει» τη διαπλοκή με… επιχορηγήσεις στο Μέγαρο Μουσικής!

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα τσακίσει τη διαπλοκή, όχι μόνο έμειναν στα λόγια, αλλά αντίθετα έπεσαν στο κενό και στο βωμό της πολιτικής προβολής από τα κανάλια και τις εφημερίδες των «μεγαλοεκδοτών».
Για άλλη μια φορά οι πολιτικές μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις πέφτουν στο κενό και αποδεικνύονται λόγια του αέρα.
Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος που σε κάθε δημόσια δήλωσή τους διαβεβαίωναν ότι «θα ταράξουμε στη νομιμότητα τη διαπλοκή» και ότι θα τσάκιζαν τη διαφθορά, όχι μόνο έδωσαν παράταση στην απαλλαγή του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, αλλά ενέκριναν κονδύλι 600.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους… ιδρυτικούς του σκοπούς!!!
Δείτε τα έγγραφα της απόφασης για το Μέγαρο Μουσικής

megaro 1

megaro 2
Όπως φαίνεται στην υπουργική απόφαση, που όλως τυχαίως εκδόθηκε στις 20 Αυγούστου, το έταιρο «μαγαζί» του ΔΟΛ θα πάρει λοιπόν το 20% της ετήσιας επιχορήγησης, την ώρα που ο λαός χιμάζεται υπό το βάρος του τρίτου μνημονίου και την ώρα που τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας υπο λειτουργούν υπό το βάρος της κατάρρευσης.
Και δεν το λέμε τυχαία αυτό. Ο ίδιος ο Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε χαρακτηριστικά:
«Όταν κλείνουν νοσοκομεία, γιατί δεν έχουμε να δώσουμε 23 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή όμως για κάποια κτίρια που είναι απέναντι από το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο χαρίζουμε 100 εκατομμύρια σε εγγυήσεις, στο Μέγαρο Μουσικής… πρέπει να αποφασίσουμε τι προέχει. Η κοινωνική συνοχή; Να προασπίσουμε τον αδύναμο ή να προασπίσουμε τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της οικονομική ολιγαρχίας αυτού του τόπου».
Για να προλάβουμε τους «κακόπιστους» θα σημειώσουμε πως όλες οι διαδικασίες της επιχορήγησης προφανώς καλύπτονται από το απαραίτητο πέπλο της νομιμότητας. Όμως όπως έχει αποδείξει η ιστορία ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό και πολύ περισσότερο, ότι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι συμβαδίζει με την πολιτική ορθότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Δείτε το βίντεο με τον κ. Τσίπρα, όταν θα… τσάκιζε τη διαπλοκή

         

Εντελώς τυχαία… δυο ημέρες μετά την υπουργική απόφαση για ενίσχυση της κρατικής επιχορήγησης του Μεγάρου Μουσικής, τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου είχαν στην πρώτη σελίδα ολοσέλιδη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σε κόκκινο φόντο με κεντρικό τίτλο: «Μόνος εναντίον όλων», παρουσιάζοντας τον πρωθυπουργό ως ένα αδικημένο και ταλαιπωρημένο μαχητή που τα βάζει με όλους και με όλα.

        monos
Μιλάμε βεβαίως για απίστευτη κυβίστιση του Συγκροτήματος που πρίν τις εκλογές του Γενάρη χλεύαζε και «στόλιζε» με άθλιες εκφράσεις τον Αλέξη Τσίπρα αποκαλώντας τον «πρόεδρο δεκαπενταμελούς» που θα διαλύσει τη χώρα…
Μετά την επιχορήγηση, ο κυρ – Σταύρος βλέπει έναν Τσίπρα που παλεύει – όπως μπορείτε να δείτε στον υπότιτλο –  «για το στοίχημα της αυτοδυναμίας σε μια καθαρά προσωπική κίνηση που είναι η τελευταία σφυριά στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο από τα αριστερά ως τα δεξιά»!
Είναι ηλίου φαεινότερο τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Ο κυρ – Σταύρος το ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι του ψυχολογικού touching και της πολιτικής προπαγάνδας. 
Όπως έχουμε επισημάνει και με σχετικό ρεπορτάζ από το Newsbomb.gr είναι άραγε τυχαίο ότι η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες πήρε παράταση 15 ημερών, ουσιαστικά… επ’ αόριστον γιατί προεκλογικά κανείς δε θα κάτσει να συζητήσει επ” αυτού του θέματος;
Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τίτλο: «Όνειρο θερινής νυχτός ο πόλεμος με τους νταβατζήδες»  είχαμε επισημάνει όλες τις παραπάνω θολές κυβιστήσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.
Είναι τυχαίο ότι τα κανάλια με τις προσωρινές άδειες και χωρίς να έχουν δώσει δεκάρα τσακιστή από τα χρέη τους θα πάρουν πάνω τους τις διαφημιστικές καμπάνιες των κομμάτων;
Η κυβέρνηση της Αριστεράς και ο πρωθυπουργός δεν έχουν πλέον άλλες δικαιολογίες για τις τραγικές καθυστερήσεις που επέδειξαν στον αγώνα κατά της διαπλοκής που οι ίδιοι κήρυξαν.
Ο ελληνικός λαός είναι υποψιασμένος και έχει πάψει απο καιρό να είναι θύμα της προπαγάνδας.
Ο Αλέξης Τσίπρας που διεκδικεί ξανά την διακυβέρνηση της χώρας οφείλει εκτός από το να ζητάει «καθαρή» εντολή, να παρέχει «καθαρή» εξουσία και διοίκηση, αλλιώς θα επιβεβαιωθεί η ρήση ενός παλιού κοινοβουλευτικού: «τους νταβατζήδες πολλοί εμίσησαν… τη δόξα ουδείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρχηγοί και κόμματα σε νευρική κρίση

Η 20η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών παρά τις πιέσεις Μεϊμαράκη - Λαφαζάνη - Θεοδωράκη - Γεννηματά προς τον ΠτΔ για τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που θα καθυστερούσε τη διάλυση της Βουλής και έτσι θα μετέθετε κατά μία εβδομάδα τις κάλπες.

Εφόσον ριφθεί οριστικά αυτός ο κύβος, της ημερομηνίας των εκλογών, συντονισμένη πίεση θα ασκηθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την πραγματοποίηση κάποιου είδους ντιμπέιτ, ενώ στη συνέχεια θα αξιοποιηθούν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, εάν «βολεύουν», για παράδειγμα αν δείχνουν απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της διάσπασης και της εσωκομματικής κρίσης που αποσυσπειρώνει.

Οι αρχηγοί της ΝΔ, της Λαϊκής Ενότητας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ θα πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, αφού ήδη καταγγέλλουν όλοι μαζί και καθένας χωριστά ότι οι εκλογές -εξπρές γίνονται για να μην προλάβουν οι πολίτες να πληρώσουν τα «χαράτσια» (αν και ο φόρος εισοδήματος πληρώνεται τέλος Αυγούστου).

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαφοροποιείται λόγω της ατζέντας της δραχμής, ενώ οι άλλοι που υπερψήφισαν το τρίτο μνημόνιο δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές στην προσέγγισή τους: Αποδοκιμάζουν την πραγματοποίηση εκλογών (παρόλο που έγιναν αναπόφευκτες μετά τις μαζικές διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ) και επικρίνουν το παράδειγμα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γενικά, χωρίς πολλά περισσότερα: Για παράδειγμα, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ δεν απαντούν αν προτιμούν για πρωθυπουργό τον Ευ. Μεϊμαράκη αντί του Αλέξη Τσίπρα και η ΝΔ δεν εξηγεί αν ελπίζει στην αναβίωση της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ή σε κάτι άλλο.

Συνέχεια αναταράξεων

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και τη νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ οι εσωκομματικές πληγές θα είναι ανοιχτές και θα αιμορραγούν. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρονται σε επιφυλάξεις των Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σακελλαρίδη - ο ίδιος πάντως διέψευσε χθες αργά το βράδυ ένα τέτοιο ενδεχόμενο - (μέλη της Κίνησης των 53+) που, όμως, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο τους συνδέει σχέση εμπιστοσύνης. Υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο επικεφαλής του ΣΟΕ και κεντρικός διαπραγματευτής της ελληνικής πλευράς Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος δεν αποκλείεται να συνεχίσει στην ίδια θέση και μετά τις εκλογές γιατί έχει την αποδοχή των εταίρων και γνωρίζει καλά τον κώδικά τους.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα ρεύμα απογοήτευσης και αποστασιοποίησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συνδέεται με μετακινήσεις προς την «Λαϊκή Ενότητα». Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως τα πράγματα είναι απλά, θα σχηματίσει μια πολιτική κίνηση (με την Ρ. Μακρή, την Α. Κυρίτση, ίσως και τον Β. Διαμαντόπουλο) και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τη συνεργασία της με την «Λαϊκή Ενότητα» του Π. Λαφαζάνη.

Απόφαση του επιτελείου Τσίπρα είναι να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ο εμφύλιος στην Αριστερά, με τηλε - συγκρούσεις μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας. «Ο εμφύλιος θέλει δύο πλευρές» λένε χαρακτηριστικά καλώντας τους πρώην συντρόφους τους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Το ρητό «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος» επικαλέστηκε ο Α. Φλαμπουράρης για να σχολιάσει όσα λέει ο Γ. Βαρουφάκης εναντίον του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας σε ξένα ΜΜΕ.

Οι συνεργασίες

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης απέκλεισε χθες βράδυ το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών (ΣΚΑΙ) είτε ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει αυτοδυναμία είτε όχι. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν δεσμεύτηκε για τις δυνητικές κυβερνητικές συνεργασίες, λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να διαμορφωθεί ο νέος πολιτικός χάρτης για να κριθεί αυτό το θέμα.

Εξέφρασε την επιθυμία του για την επανάληψη της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη. «Δεν θα συνεργαστούμε με δυνάμεις που κινούνται στον νεοφιλελεύθερο χώρο» ξεκαθάρισε χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται μόνο στη Νέα Δημοκρατία. Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με «συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος» ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έχει χρησιμοποιήσει τον όρο «φθαρμένο πολιτικό σύστημα».

Το παράλληλο πρόγραμμα

Από την επόμενη εβδομάδα και αφού κλείσει το θέμα των ψηφοδελτίων ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει περιοδείες σε ολόκληρη την επικράτεια. Η καμπάνια θα είναι εκ των πραγμάτων προσωποπαγής και το κεντρικό μήνυμα της ηγεσίας θα είναι ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί τη δικαιότερη εφαρμογή της συμφωνίας με τους πιστωτές και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά την απομείωση του χρέους.

Ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία ένα παράλληλο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα ισοδύναμα μέτρα με τα οποία μπορούν να αμβλυνθούν κάποιες προβλέψεις του νέου προγράμματος. Σκοπός είναι η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ασθενέστερων και όσων πρόκειται να πληγούν από την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους πιστωτές (όπως οι αγρότες). Επίσης, θα αναληφθούν δεσμεύσεις για την αξιοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος και για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από τις τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Μέχρι στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει βγει μπροστά για να πάρει πάνω του την προεκλογική προσπάθεια. Αυτό θα συμβεί μετά την επίσημη προκήρυξη εκλογών και αφού αρθούν όλες οι εσωκομματικές εκκρεμότητες και συμπληρωθούν οι λίστες.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι βενζινοπώλες εξηγούν γιατί οι τιμές των καυσίμων δεν μειώνονται

Ενώ η τιμή του αργού πετρελαίου διεθνώς βρίσκεται σε πτώση, η τελική τιμή των καυσίμων δεν ακολουθεί αντίστοιχη πορεία

«Το ζητούμενο είναι, αν το ποσοστό πτώσης των τιμών του αργού πετρελαίου επηρεάζει αναλογικά τις καθαρές διυλιστηριακές τιμές εκτός φόρων και τελών, ως αφετηρία διαμόρφωσης των τελικών τιμών λιανικής».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) σχολιάζοντας δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, για το αν οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα ακολουθούν την πτωτική πορεία των τιμών του αργού πετρελαίου BRENT.

Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει τα εξής: Τα πρατήρια υγρών καυσίμων διαμορφώνουν τις τιμές λιανικής ανάλογα με την τιμή χρέωσης (χονδρική) από την προμηθεύτρια εταιρεία εμπορίας προσθέτοντας το μικτό κέρδος του πρατηρίου το οποίο κυμαίνεται κατά μέσο όρο 4-5%.

Οι τιμές χονδρικής των εταιρειών εμπορίας διαμορφώνονται ανάλογα, με βάση τις διυλιστηριακές τιμές προσθέτοντας και αυτές ένα εύλογο μικτό χονδρεμπορικό κέρδος.

Η πτώση ή αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου (BRENT) επηρεάζει όμως απόλυτα τις διυλιστηριακές τιμές που είναι η βάση για την τελική διαμόρφωση των λιανικών τιμών, όχι όμως τους φόρους και τα τέλη με τα οποία επιβαρύνονται σε ποσοστό (π.χ η Αμόλυβδη 95oct) κατά 60% περίπου. Άρα η πτώση των τιμών του αργού επηρεάζει τις διυλιστηριακές τιμές στο 40% περίπου.

Ως εκ τούτου, το ζητούμενο είναι, αν το ποσοστό πτώσης των τιμών του αργού πετρελαίου επηρεάζει αναλογικά τις καθαρές διυλιστηριακές τιμές εκτός φόρων και τελών, ως αφετηρία διαμόρφωσης των τελικών τιμών λιανικής, σημειώνεται στην ανακοίνωση.



Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάθετε για τα Υβρίδια και πώς να τα αποφύγετε!

Πάνω από το 80% των λαχανικών και των φρούτων που τρώμε σήμερα είναι υβρίδια. Τα περισσότερα λαχανικά και κάποια από τα φρούτα που φτάνουν πλέον στο πιάτο μας έχουν «γεννηθεί» με τεχνητή γονιμοποίηση, δηλαδή είναι καρποί που έχουν προκύψει από την καλλιέργεια υβριδίων.

Υβρίδια είναι τα φυτά, τα οποία προκύπτουν σε εργαστήρια από γεωπόνους από τη διασταύρωση δυο διαφορετικών ποικιλιών του ίδιου είδους και παρουσιάζουν “βελτιωμένα” χαρακτηριστικά σε σχέση με τα φυτά από τα οποία προέρχονται. Τα “βελτιωμένα” αυτά χαρακτηριστικά εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς όπως αύξηση της παραγόμενης ποσότητας, αύξηση του μεγέθους των καρπών, ανθεκτικότητα σε ασθένειες, ανθεκτικότητα σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ομογενοποιήσει των παραγόμενων προϊόντων για τη διευκόλυνση της τυποποίησής τους, μορφοποίησή τους προς χάρη της καταναλωτικής αισθητικής.

Αντίθετα τα υβριδικά φυτά είναι πιο ανθεκτικά στις ασθένειες και περισσότερο παραγωγικά, αλλά με τίμημα πολλές φορές την αυθεντική γεύση και το γνήσιο άρωμα. Οι υβριδικές καλλιέργειες έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε νερό και λίπασμα, ενώ αποδεικνύονται πολύ ευαίσθητες σε παθογόνα, με συνέπεια οι γεωργοί να χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες χημικών. Τα υβρίδια παρουσιάζουν επίσης ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, ότι συνήθως παράγουν στείρους σπόρους κι ανόχι τότε τα φυτά που προέρχονται από σπόρους υβριδίων κατά κανόνα δεν εμφανίζουν τα “βελτιωμένα” χαρακτηριστικά στην επόμενη γενιά.

Πως να τα ξεχωρίζουμε στην αγορά -- Στα κηπευτικά τα πιο διαδεδομένα υβρίδια είναι αυτά της ντομάτας.• Ακόμη και αν δεν μπορούμε όμως να αποφύγουμε να αγοράσουμε υβρίδια -που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μπορούμε-, επιλέγουμε εκείνα που έχουν καλύτερη γεύση, επικροτώντας την τεχνολογία στην υπηρεσία του καταναλωτή και όχι της αγοράς που προτιμά άνοστες ντομάτες που δεν σαπίζουν με τίποτα.Πώς εντοπίζουμε τα πιο νόστιμα;

Με την παραδοσιακή μέθοδο της δοκιμής.• Διαλέγουμε με την όσφρηση και την αφή και όχι με την όραση. Δεν διαλέγουμε τα «όμορφα λαχανικά», αλλά τα μοσχομυρωδάτα και όσα διαθέτουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.• Προτιμάμε λαχανικά και φρούτα στον καιρό τους. Έτσι, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε ποικιλιακό προϊόν και όχι υβρίδιο. 
Για να είμαστε λοιπόν σίγουροι για αυτά που τρώμε μπορούμε με απλά και εύκολα βήματα να φτιάξουμε το δικό μας σπορείο!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΠΟΡΕΙΟΥ Χρειαζόμαστε:* καλό φυτόχωμα για το σπορείο* κύπελλα πλαστικά (του νερού) ή φυτοδοχεία του εμπορείου* καφάσια μαναβικής (ρηχά)* νάιλον (ή άλλο υλικό) για σκέπασμα* παραδοσιακούς σπόρους Τα κυπελλάκια που έχουμε, τα τρυπάμε σε 3-4 σημεία στη βάση τους, για να φεύγει το νερό και να αερίζονται.Επίσης, αν κάνουμε καφάσι με χώμα, βάζουμε το νάιλον κάτω και το τρυπάμε. (Τις τρύπες τις κάνουμε με πυρωμένο καρφί).Γεμίζουμε τα κυπελλάκια με χώμα, ελαφρώς πατημένο και σε ύψος τρία δάχτυλα πριν γεμίσει. Ποτίζουμε το χώμα , βάζουμε τούς σπόρους, τους σκεπάζουμε και ξανα ποτίζουμε ελαφριά. Οι σπόροι είναι σε τόσο βάθος στο χώμα όσο και το ύψος τους. Δηλαδή τους σπόρους της ντομάτας ίσα-ίσα τους σκεπάζουμε, ενώ τους σπόρους του κολοκυθιού τους βάζουμε 2-3 εκατοστά στο χώμα.

Αν οι σπόροι είναι μικροί (π.χ. ντομάτα) σε κάθε κύπελλο βάζουμε 4-5 σπόρους, ενώ αν είναι μεγάλοι (π.χ. κολοκύθι) βάζουμε 2-3 σπόρους. Ο χρόνος ζωής των σπόρων είναι γενικά 4 χρόνια ( όπως τα φασόλια), ενώ κάποιοι σπόροι (όπως η ντομάτα και η μελιτζάνα) αντέχουν 1 με 2 χρόνια.Είναι καλό όμως κάθε χρόνο να ανανεώνουμε τους σπόρους.Τα κύπελλα τα βάζουμε σε καφάσια για εύκολη μεταφορά. Αν κάνουμε σπορείο σε καφάσι ακολουθούμε τα ίδια βήματα που κάναμε και στα κύπελλα.Τα φυτά μας θέλουν άμεσο ηλιακό φως, για να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν.

Το χώμα πρέπει να είναι πάντα ελαφριά βρεγμένο.Μεγάλωμα των φυτών Το σπορείο θέλει ζεστό μέρος, όταν έχει κρύο και αν το έχουμε έξω το σκεπάζουμε το βράδυ.Κάποια φυτά βγαίνουν γρήγορα (π.χ. ντομάτα 10-15 ημέρες) ενώ κάποια άλλα βγαίνουν αργά(π.χ. πιπεριά 20-30 ημέρες).Ανάλογα με το ύψος του φυτού και το “ψήσιμο”, μεταφυτεύουμε σε χώρο καλά προετοιμασμένο.

Γενικά - Οι ντόπιες ποικιλίες έχουν προσαρμοσθεί καλύτερα στις συνθήκες που υπάρχουν, στο πέρασμα των χρόνων και γι’ αυτό έχουν καλύτερη ποιότητα και απόδοση. Δεν χρειάζεται υπερβολή στο νερό, καλύτερα να παρατηρούμε το μεγάλωμα των φυτών για να καταλάβουμε την φροντίδα που χρειάζονται.

Σμαράγδης Ηλίας

Μηχανικός Τεχνολόγος Αντιρρύπανσης
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

1.000.000 ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΟ… ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! Δείτε τι μας περιμένει από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο

Πολύ… τρέξιμο θα πρέπει να ρίξουν εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί μέσα στο φθινόπωρο ελέω μνημονίου. Στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δίνεται μια τελευταία ευκαιρία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους: να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους αλλά και να τα περάσουν από ΚΤΕΟ μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που –αθροιστικά- μπορεί να ξεπερνούν τα 400 ευρώ αλλά και «σκληρές» διοικητικές συνέπειες (αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας κλπ).

Τα μνημονιακά μέτρα θα εξειδικευτούν με δύο υπουργικές αποφάσεις η σύνταξη των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα χρονοδιαγράμματα θα είναι ιδιαίτερα «σφικτά»: Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες με τα ΚΤΕΟ ενώ τον Οκτώβριο θα «τρέξουν» οι προθεσμίες και για την ασφάλιση των αυτοκινήτων. Η χρονιά, θα ολοκληρωθεί βεβαίως με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2016 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Με δημόσιες προειδοποιήσεις και μεταβατικές διατάξεις, η κυβέρνηση θέλει να κινητοποιήσει τους οδηγούς μαζεύοντας ταυτόχρονα «ζεστό χρήμα» στα ταμεία.

Όσοι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ έχουν ένα «παράθυρο» χρόνου να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους και να απολαύσουν έκπτωση 50% στο προβλεπόμενο πρόστιμο ενώ στους οδηγούς που έχουν ανασφάλιστο το όχημά τους, ουσιαστικά τους μένουν λίγες εβδομάδες για να απευθυνθούν στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Το δημόσιο, έχει να κερδίσει από την ανταπόκριση των οδηγών –πόσο μάλλον όταν ο αριθμός τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 600.000- δεδομένου ότι ήδη στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έχει επιβληθεί ο αυξημένος φόρος 15% επί των ασφαλίστρων (σ.σ πολλές εταιρείες τον έχουν απορροφήσει λόγω ανταγωνισμού αλλά αυτό είναι αδιάφορο για το δημόσιο το οποίο θα εισπράξει ούτως ή άλλως το ποσό που του αναλογεί).

Η πρόσκληση στα ΚΤΕΟ

Η πρόσκληση στα ΚΤΕΟ, αφορά στους οδηγούς οι οποίοι μέχρι τη δημοσίευση του μνημονιακού νόμου (τέθηκε σε ισχύ στις 14 Αυγούστου) είχαν συμπληρώσει περισσότερους από έξι μήνες από την προθεσμία ελέγχου του οχήματός τους.

Στους οδηγούς αυτούς δίνεται η δυνατότητα να σπεύσουν μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες και να πληρώσουν όχι το κανονικό πρόστιμο που προβλέπεται για την πέραν των έξι μηνών καθυστέρηση (σ.σ το πρόστιμο φτάνει στα 65 ευρώ) αλλά 33 ευρώ.

Η «απειλή» όπως περιγράφεται στον νόμο είναι πολύ συγκεκριμένη: «ή περνάτε από τον ΚΤΕΟ εντός των προθεσμιών και πληρώνετε 33 ευρώ, ή το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 215 ευρώ».

Ποιες είναι όμως οι κρίσιμες ημερομηνίες;

· Έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να σπεύσουν όσοι συμπλήρωσαν την 6μηνη καθυστέρηση έως τις 30 Ιουνίου του 2014 (σ.σ δηλαδή η προθεσμία αφορά πρακτικά σε όσους θα έπρεπε να έχουν περάσει τα οχήματά τους από το ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του 2013)

· Έως τις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να πάνε όσοι έχασαν το 6μηνο μέσα στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου έως το τέλος του 2014 και

· Έως τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να ανταποκριθούν όσοι έχασαν ή θα χάσουν το 6μηνο από τις αρχές του 2015 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Όσοι χάσουν τις ημερομηνίες που προαναφέρθηκαν ή όσοι από εδώ και στο εξής αφήνουν ανέλεγκτα τα οχήματά τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, τότε πέραν του πάγιου προστίμου των 65 ευρώ θα πληρώνουν και 150 ευρώ επιπλέον.

Υπάρχει και ένα… κέρδος: όσοι θα κληθούν να πληρώσουν το πρόσθετο 150άρι, τουλάχιστον θα γλιτώνουν το πρόστιμο των 400 ευρώ που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για όσους εντοπιστούν ύστερα από έλεγχο να μην έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Τα ανασφάλιστα

Ο κύβος ερρίφθη για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζουν ήδη το σχέδιο της απόφασης το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει αποσταλεί ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων σε όλους τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων μέσα στον Οκτώβριο.

Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν, θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ (σ.σ περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια οχήματα που εμφανίζονται να κυκλοφορούν με πινακίδες και ως εκ τούτου να έχουν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας) με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.

Από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, ο οδηγός θα έχει χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών προκειμένου είτε να δώσει εξηγήσεις (π.χ θα μπορεί να αποδείξει ότι έχει ασφαλίσει το όχημά του και ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ) είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα.

Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον. Το ποσό θα δίδεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία.

Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:

· Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες

· Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής

· Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και

· Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!