EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χιλή: 73 ανθρακωρύχοι ταμπουρώθηκαν σε βάθος 900 μέτρων ζητώντας τα δεδουλευμένα τους

Περισσότεροι από 73 ανθρακωρύχοι, που απεργούν εδώ και δύο εβδομάδες διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ταμπουρώθηκαν σε βάθος 900 μέτρων και δεν επιθυμούν πλέον να λαμβάνουν ούτε νερό, ούτε τρόφιμα, ανέφερε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.

«Απέκλεισαν την πρόσβαση, γκρέμισαν τις εισόδους, κάτι που μας εμποδίζει να φτάσουμε εκεί που βρίσκονται. Δεν έχουν κανένα μέσο επικοινωνίας και είπαν ότι δεν θέλουν ούτε τρόφιμα, ούτε νερό» είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Λουίς Τσάντια, ο πρόεδρος του συνδικάτου των ανθρακωρύχων του ορυχείου Σάντα Άνα, στην περιοχή Κονσεπσιόν.

Συνολικά, 73 ανθρακωρύχοι κατέβηκαν σε απεργία στις 11 Αυγούστου και κλείστηκαν στις στοές του ορυχείου, σε βάθος 900 μέτρων, ζητώντας να πληρωθούν τους μισθούς τους, η καταβολή των οποίων καθυστερεί από τον Ιούνιο. Στο ορυχείο απασχολούνται περισσότεροι από 170 εργαζόμενοι.

Ο Τσάντια εξήγησε την Δευτέρα ότι οι απεργοί αποφάσισαν να κατέβουν σε βάθος 900 μέτρων, όπου μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου.

Οι ανθρακωρύχοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από τη διεύθυνση του ορυχείου που ανήκει σε μια κοινοπραξία δύο ντόπιων επιχειρηματιών, του Ροντρίγκο Ντάνους και του Πολ Φοντέν. Οι δύο τελευταίοι ωστόσο δηλώνουν ότι έχουν παραχωρήσει το ορυχείο σε έναν τρίτο επιχειρηματία και ότι δεν τους αφορά η διένεξη.

Η κυβέρνηση παρέχει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των ανθρακωρύχων και σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη εξ ονόματός τους. Η υπουργός Εργασίας Χιμένα Ρινκόν κάλεσε πάντως τους ιδιοκτήτες του ορυχείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις οικογένειες των εργαζομένων «που δεν έχουν τίποτα να φάνε».





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΥΠΑΚΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ !!!

Γράφει ο Γιάννης Παπαζήσης
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ. ΤΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;;;; ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΟΥΣ. ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ;;;;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΥΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ…

ΜΕΣΩ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΜΩΣ


                                                 masonoi44


Η ΣΤΟΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΝΕ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.


masonoi45


Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ 1929 ΚΑΙ ΤΟ 1963 ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝΕ ΤΥΦΛΑ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ, ΟΤΑΝ ΜΥΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΑΘΜΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ. ΕΚ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ, ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ LANDMARKS, ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ ΟΡΟΣΗΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΣΑΛΕΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1786, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ.


                                 masonoi46


ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΤΗΡΕΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΣΟ ΤΑ ΤΗΡΟΥΣΕ, ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΡΟΣΗΜΟ-ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΦΛΗ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΟΠΩΣ Ο ΡΑΦΑΕΛ ΝΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ.


masonoi47


ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΦΡΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΙΚΟΛΟΤΡΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ. ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΑΣΟΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΝΕΑΡΟΤΑΤΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΩΝ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΑΣΟΝΟΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΛΥΚΙΔΕΩΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΒΑΦΤΙΣΗ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΠΡΩΤΑ ΝΥΜΦΕΥΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΤΟΥΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣΙΜΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Μ.Α.Τ.Σ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΟΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ 1917 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ . ΑΦΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΜΕ.ΣΤΟ ΕΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ 2 ΤΡΑΓΟΠΟΔΑΡΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΒΡΑΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΓΕΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ…


Από την «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής
Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Δημοσκόποι της»πλάκας» έπιασαν δουλειά!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός 

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες όλες σχεδόν έχουν αρχίσει τις σχετικές μετρήσεις για τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος ενόψει των εκλογών.

Ο σχολιασμός…

Οι δήθεν έγκυροι και έγκριτοι εγχώριοι «επιστήμονες» των μετρήσεων και των αναλύσεων ξανάπιασαν δουλειά με σκοπό να κατευθύνουν ξανά την κοινή γνώμη σε κόμματα και πρόσωπα τα οποία όπως λένε πολλοί τους πληρώνουν «τοις μετρητοίς» ή τους υπόσχονται μελλοντικές διευκολύνσεις και επιχορηγήσεις.
 

Θρασύτατοι και χωρίς ίχνος ντροπής άρχισαν να μας πληροφορούν στα τηλεπαράθυρα και στις εφημερίδες για τις δήθεν προτιμήσεις και τάσεις των συμπολιτών μας για τις ερχόμενες εκλογές.
Χρησιμοποιώ αυτούς τους σκληρούς χαρακτηρισμούς γιατί όλοι αυτοί οι «τύποι» όφειλαν να μας ζητήσουν μια ειλικρινή συγνώμη για όλες τις ανεπιτυχείς (κατευθυνόμενες και πληρωμένες για μένα) προβλέψεις τους στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην χώρα μας.

Προβλέψεις οι οποίες απείχαν σκανδαλωδώς από την πραγματικότητα των τελικών αποτελεσμάτων αλλά σίγουρα επηρέασαν κάποιο ποσοστό ψηφοφόρων στην τελική τους επιλογή οπότε επί της ουσίας αυτοί οι «δόλιοι» αντί να προβλέπουν … αλλοιώνουν τα τελικά αποτελέσματα μιας εκλογικής αναμέτρησης.

Εδώ θέλω να διευκρινίσω ότι δεν απορρίπτω συλλήβδην τις δημοσκοπήσεις και την στατιστική επιστήμη και όσους την υπηρετούν αλλά τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής των συγκεκριμένων ανθρώπων δείχνουν ότι «πουλάνε» τις υπηρεσίες τους σε συμφέροντα απαξιώνοντας με αυτό το τρόπο από μόνοι τους το επάγγελμα τους.
 

Το βέβαιο είναι ότι και για αυτές τις εκλογές ανέλαβαν ξανά από τα γνωστά κέντρα της διαπλοκής την εργολαβία της προσπάθειας επηρεασμού της επιλογής της ψήφου μας.

Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτιά και τα μάτια μας και ας μην δώσουμε την ευκαιρία να μας κατευθύνουν άνθρωποι οι οποίοι πληρώνονται αδρά για αυτό.
 

Ας καταλήξουμε στην τελική μας επιλογή σύμφωνα με την κρίση μας η οποία θα πρέπει να βασίζεται στα βιώματα, στις ανάγκες και στα οράματα μας για το μέλλον της χώρας μας, το δικό μας αλλά κυρίως των παιδιών μας.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tι siemens, βατοπέδια και Cia... ΒΟΜΒΑ! Μπλεγμένος σε σκάνδαλο εξοπλιστικών ο γιος του Προκόπη Παυλόπουλου...

Βόμβα εξαπέλυσε πριν από λίγα λεπτά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Ραχήλ Μακρή!
Υποστήριξε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ακολουθεί τη συγκεκριμένη στάση το τελευταίο διάστημα διότι ο γιος του εμπλέκεται, ως νομικός σύμβουλος εταιρείας, σε σκάνδαλο με προμήθειες εξοπλιστικών, επικαλούμενη και παλαιότερη ερώτησή της στη Βουλή...

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κατάρρευση

Φτάσαμε λοιπόν μετά από 3 μνημόνια στο πρωτοφανές: Να παραιτείται η κυβέρνηση, να προκηρύσσει εκλογές αλλά  να μην επιχαίρει για την εξέλιξη αυτή ουδείς από την αντιπολίτευση, απεναντίας να την επικρίνουν κιόλας.

του Γιάννη Μακριδάκη

Αυτό συμβαίνει φυσικά επειδή έχουν καταπέσει πλέον οι μάσκες και έχει φανεί πεντακάθαρα ότι δεν υπάρχει πια καμία διαφορά μεταξύ των παλαιών και των άρτι μεταλλαγμένων της επενδυτικής αριστεράς, αφού όλοι μαζί αντάμα πια, σε μια Βουλή εθνικής συμφιλίωσης για πρώτη φορά μετά τον Εμφύλιο, ψήφισαν τη νέα συμφωνία εκπόρνευσης της Ελλάδας και συμπεριφέρονται σαν οι νεοφιλελεύθερες χυδαίες και ανόητες πολιτικές που υπηρετούν, να αποτελούν ακραία φυσικά φαινόμενα, θεομηνίες, όπως αρέσκονται να τα αποκαλούν, οι δε ίδιοι να επιθυμούν μάλλον ρόλο όσο το δυνατόν πιο αφανή και όχι διαχειριστικό στην τελική αυτή ευθεία της πλήρους εξαθλίωσης της πλειονότητας των πολιτών, οπότε οι εκλογές προφανώς διαταράσσουν την προσωπική βολή στην καρέκλα και στον βουλευτικό μισθό του καθενός από δαύτους.

Φτάσαμε επίσης και σε ένα άλλο πρωτοφανές σημείο: Να απαξιώνουν, να προσβάλουν και να περιφρονούν τη Βουλή, τους πολιτειακούς Θεσμούς και το Σύνταγμα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, οι οποίοι βέβαια εξαπάτησαν, προσέβαλαν και περιφρόνησαν χυδαία και ξεδιάντροπα πρώτα απ” όλα την πλειοψηφία των πολιτών που τους εμπιστεύτηκαν δις σε ένα εξάμηνο με την ψήφο τους.

Η επενδυτική αριστερά έπραξε δηλαδή πολύ σύντομα και απολύτως επιτυχώς αυτό που ήταν εμφανές ότι μεθόδευε ακούσια όσο και ανοήτως επί τρία συναπτά έτη μέσω της απαράδεκτης λαϊκίστικης, ανέμπνευστης και αναξιοπρεπούς πολιτικής που ασκούσε ως αντιπολίτευση: Να απογοητεύσει τους πολίτες, να τους επιβεβαιώσει την διαπίστωσή τους ότι όλοι τελικά είναι ίδιοι απατεώνες, να απαξιώσει τη δημοκρατία, να εκτοξεύσει σε επίπεδα πρωτοφανή, όπως φαίνεται, την αποχή από τις επερχόμενες εκλογές και να μετατραπεί δυστυχώς σε πρόδρομο της επερχόμενης γοργά επίσημης εγκαθίδρυσης του νεοναζισμού στο νεοελληνικό κρατίδιο.

Αυτή την ιστορική στιγμή το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποτελείται από έναν χυλό ίδιων και απαράλλαχτων μεταξύ τους εξουσιομανών αναπτυξιολάγνων, παρόλο που ανήκουν σε καμιά δεκαριά διαφορετικά κόμματα, οι οποίοι προφανώς λόγω κομπλεξισμού και μακροχρόνιας καταναλωτικής εξηληθίωσης θέλουν να μένουν Ευρώπη με κάθε τίμημα, δίχως να βλέπουν ούτε λίγο πιο πέρα από τη μύτη τους, όπου, αν έβλεπαν, θα μπορούσαν να διακρίνουν ότι η Ευρώπη έχει αποφασίσει τα εξής ευδιάκριτα: Η Ελλάδα να αποτελεί έναν χώρο αποθήκευσης μεταναστών και προσφύγων, επίσης έναν βιομηχανικής κλίμακας ηλιακό, αιολικό και υβριδικό φορτιστή, έναν τόπο ταφής πυρηνικών και άλλων αποβλήτων της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, μια ειδική οικονομική ζώνη με κατοίκους εξαθλιωμένους εργάτες και ένα πεδίο άντλησης και εξόρυξης πλούτου φυσικών πόρων, με ό,τι σημαίνουν όλα αυτά για το περιβάλλον, φυσικό, πολιτισμικό και ανθρωπογενές, μια αποικία χρέους εξαρτημένη πλήρως από την Ευρώπη με κατεστραμμένο τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας της αλλά και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τα δε παράλιά της παραδομένα ολοσχερώς στις πολυεθνικές του τουρισμού και η δημόσια περιουσία της και οι υποδομές της λάφυρα των ευρωπαίων και ντόπιων αρπάγων.

Στον αντίποδα αυτού του πολιτικού χυλού απάτριδων μικρόνοων, εκτός από τους νεοναζί που είναι η ιστορική απόδειξη της διαρκούς έλλειψης συνειδητότητας και πολιτισμού της ανθρωπότητας ακόμα και τώρα, που νομίζει ότι είναι εξελιγμένη και ανεπτυγμένη μετά από τόσους αιώνες ζωής επί του πλανήτη, υπάρχουν και κάποιοι αριστεροί παρωχημένοι εντελώς, με αναφορές τελείως συστημικές, εγκλωβισμένοι και αυτοί στο ανόητο, ανήθικο και παρακμιακό αξιακό σύστημα του καταναλωτισμού, και οι οποίοι δεν έχουν ούτε γνώση, ούτε φυσικά πρόταση για τα σύγχρονα προβλήματα και θέματα της ανθρωπότητας και του οικοσυστήματος, αλλά παραμένουν προσκολλημένοι και αναμασούν θεωρίες περασμένων αιώνων, κάποιοι δε από αυτούς ήσαν και στην κυβέρνηση που εποίησε την τελική εκποίηση της χώρας πριν από λίγες μέρες.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η απογοήτευση των πολιτών και η ανεπάρκεια των πολιτικών δυνάμεων οδηγούν ολοταχώς προς την τελική φάση της κατάρρευσης ενός πολιτικού συστήματος στηριγμένου στις ευτελείς αξίες τις οποίες υιοθέτησε και υπηρέτησε εντελώς ανόητα και αυτοκτονικά η σάπια από ετών νεοελληνική κοινωνία.

Μια κατάρρευση που θα συμβάλει όμως τα μέγιστα στο να αναδειχθούν και να ξεπεταχθούν κατόπιν τα νέα φυντάνια, που έχουν ήδη γεννηθεί και αναπτύσσονται με φυσικούς ρυθμούς υγιώς στη βάση της κοινωνίας. Οι άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια της λεγόμενης οικονομικής κρίσης έχουν επαναστήσει το αξιακό τους σύστημα, έχουν συνειδητοποιήσει τη φυσική τους υπόσταση και την κλίμακα της ύπαρξής τους, έχουν αποκτήσει οικουμενική θεώρηση της ζωής τους και του ρόλου τους στο οικοσύστημα, έχουν επαναπροσεγγίσει αρμονικά τη γη, τα άλλα πλάσματα και την παραγωγή, έχουν δημιουργήσει συλλογικότητες υπεράσπισης της ζωής και του διαρκούς πλούτου της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, έχουν τελικά στρέψει την κοινωνία σε μιαν εποχή μετακαταναλωτική, πολιτισμένη, υγιώς αναπτυσσόμενη και ελεύθερη απορριμμάτων υλικών, πνευματικών και ψυχικών, απεξαρτημένη από τη λογική και την ηθική του χρήματος, μια κοινωνία που θα γεννήσει τελικά και τη νέα πολιτική πραγματικότητα.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Kαταρρέει η Χρηματιστηριακή αγορά.

Η Κίνα ξεκίνησε να χειραγωγεί την διεθνή αγορά κάνοντας κέρδη και δημιουργώντας αποθέματα!

Ο Dow Jones ΄χανει ήδη 1.000 μονάδες!Ο Damian McBride, ο οποίος είναι σύμβουλος του πρώην MarketCrash2015.pngΒρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν , συνιστά να πάρετε τα χρήματα σας από τις Τράπεζες τώρα!

Μην περιμένετε αν οι τράπεζες παραμείνουν ανοικτές ή αν θα λειτουργούν οι τραπεζικές κάρτες σας όταν θα κτυπήσει η εμφύλια διαμάχη για τρόφιμα και νερό.Καλό είναι να κάνετε προμήθειες τώρα γιατί τα ράφια θα αδειάσουν και δεν θα υπάρχουν είδη στα ράφια όταν θα πάτε με την οικογένειά σας για ψώνια.Επίσης δεν γνωρίζουμε αν θα » πέσουν» οι επικοινωνίες.

Ανάμεσα στα σημερινά πρωτοσέλιδα διάβασα: <<Βουτιά 1.000 μονάδων στο άνοιγμα για τον Dow Jones-Μαύρη Δευτέρα-Χαμηλές τιμές για το πετρέλαιο-Ο NYSE θα αναστείλει τη διαπραγμάτευση εάν ο Δείκτης βυθιστεί 7%…-Εξαφανίστηκε πλούτος 1,8 τρις δολλάρια από τα νοικοκοιριά-Προμηθευτείτε κονσερβοποιημένα αγαθά και εμφιαλωμένο νερό…>>.

Σύντομα θα ακούσουμε για το θαυματουργό «ριμπάουντ»εξαιτίας της νοθείας της Κεντρικής Τράπεζας της αγοράς και πιθανότατα θα δούμε ένα βραχυπρόθεσμο ράλι,όπως είδαμε τους τελευταίους μήνες στην Κίνα.Αυτό δεν θα διαρκέσει,και γρήγορα θα έρθει η οικονομική κατάρρευση.Αρπάξτε κάποια μετρητά όπως ο κ. McBride προτείνει και πάρτε κάποια ψώνια,  τρόφιμα, νερό, εφόδια πρώτης ανάγκης.


               



http://allnewspipeline.com/US_Rigging_Crash_Advice_Get_Cash_Out_Of_Bank.php
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ANP :  
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι στημένες κάλπες βγάζουν στημένα αποτελέσματα

Ο βίος κι η πολιτεία των δύο κομμάτων (κομμουνιστικό και ακροδεξιό) που απόμειναν στην Βουλή να ευαγγελίζονται ''πόλεμο'' εναντίον των μνημονίων, είναι γνωστή.

Γνωστός ο βίος τους, γνωστή κι η πολιτεία τους...

Γνωστό και το ''όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινάει''!

Γνωστά λοιπόν κόμματα και μάλλον ακίνδυνα για το σύστημα και συνεπακόλουθα για τα συστημικά  Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας.

Γι αυτό και δεν κάνουν τον κόπο να τους επιτεθούν, ή μάλλον τους επιτίθενται ίσα-ίσα για το ''ξεκάρφωμα''.

Η συστημική λοιπόν δημοσιογραφική αλητεία που σταυλίζεται στα κανάλια της διαπλοκής και των εργολαβικών-εφοπλιστικών-προμηθευτικών συμφερόντων... 
 

Το μακρύ χέρι του συστήματος...
 

Ο μπράβος για τις βρώμικες δουλειές...
Ο επαγγελματίας ''δολοφόνος''...
Έχει σε τούτες τις εκλογές έναν πολύ εύκολο στόχο: 
 

Το καινούργιο κόμμα, που όμως υπερασπίζεται παλιές αξίες, παλιές κοινωνικές αξιώσεις, και τα ''θέλω'' του λαού, όπως αυτά διατυπώθηκαν στις εκλογές του Ιανουαρίου και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, και που θα είναι αυτό που θα εισπράξει όλη τη χλεύη, την λάσπη, τις ανήθικες και παράνομες επιθέσεις των χαμαιτυπείων της τάχα ενημέρωσης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι για τον λαό από τώρα γνωστά: 
Θα πλειοψηφίσουν (αθροιζόμενα) και θα κάνουν κυβέρνηση τα κόμματα που υποστηρίζουν την εφαρμογή μνημονίων, τα μνημονιακά κόμματα. 

 
Και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση η πραγματική βούληση του λαού του 62%, αντιπροσωπευόμενη θέλοντας και μη από παλιά και νέα, ντεμέκ και πραγματικά αντιμνημονιακά-αντισυστημικά κόμματα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, χωρίς βέβαια να αντιπροσωπεύει και την αλήθεια.

Κι ο λαός τούτη τη φορά πρέπει να παλέψει με την απατεωνιά που τον περιτριγυρίζει, αλλά και με τα φαντάσματα μέσα του, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα ηττηθεί!

Μιά ήττα πικρή, που όμως μεσοπρόθεσμα θα οδηγήσει στην κατάρρευση των νικητών και στην νομοτελειακή πλην θεόπικρη νίκη του λαού,  γιατί θάχει επιτευχθεί πάνω στα ερείπια της κοινωνίας και της πατρίδας.

Αυτό θα φέρουν οι εκλογές, κι αυτό θάναι το μέλλον μας.
Όποιοι όμως αντέξουν τώρα, θα είναι οι νικητές, και προπαντός, οι ηθικοί νικητές του μέλλοντος!...




 


 πηγη

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Π. Νικολούδης: Η υπόθεση της ΑΤΕ αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του κράτους

Ως το μεγαλύτερο οικονομικό-πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, τα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ. Όπως ανέφερε με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τα στοιχεία των προσώπων (φυσικών και νομικών), στα οποία έχουν δοθεί τα επίμαχα δάνεια της ΑΤΕ είναι επακριβώς και πλήρως προσδιορισμένα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακοτρείο Ειδήσεων, το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου, Ιωάννη Δριβελέγκα και Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν σε ποια πρόσωπα δόθηκαν τα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ, ποιο είναι το συνολικό κεφάλαιο των δανείων και ποιες οι υποθήκες αυτών των δανείων.

«Τα στοιχεία των προσώπων (φυσικών και νομικών) στα οποία έχουν δοθεί τα επίμαχα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ είναι επακριβώς και πλήρως προσδιορισμένα. Πλήρης κατάλογος των ως άνω προσώπων, έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές Αθηνών», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Νικολούδης και επισημαίνει ότι «το έργο της ανάκτησης των ποσών των ελεγχόμενης νομιμότητας δανείων ανήκει πλέον στον εκκαθαριστή της ΑΤΕ (αστική διαδικασία) και στις δικαστικές αρχές στις οποίες η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί (ποινική διαδικασία)».

Εξάλλου, σε σχετικό ερώτημα των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Επικρατείας απαντά ότι τα 1.300 δάνεια «είναι στην κακή ΑΤΕ». Στο ερώτημα, δε, «σε ποιες ενέργειες προτίθεται το υπουργείο να προβεί σε συνεργασία με άλλα υπουργεία ώστε να εισπράξει τα εν λόγω δάνεια με δεδομένο ότι τα δάνεια της κακής αγροτικής έχουν μεταφερθεί στις ΔΟΥ», ο κ. Νικολούδης υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν υπάρχουν περιθώρια παρέμβασης του υπουργού Επικρατείας. Δεν παραλείπει, όμως, να τονίσει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να επιστραφούν τα ληφθέντα και μη επιστραφέντα, παρά τις όποιες δυσκολίες διερεύνησης μίας υπόθεσης η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό-πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι το ποσό των μη επιστραφέντων «δανείων» ανέρχεται σε 4.927.505.094,30 ευρώ. Το ποσό των δεσμεύσεων-εισπράξεων δεν έχει προσδιοριστεί, αφού οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο ερώτημα των βουλευτών, αν οι υπόλοιπες κρατικές τράπεζες έχουν ελεγχθεί ή πρόκειται να ελεγχθούν, ο κ. Νικολούδης απαντά ότι για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπάρχει, ήδη, σε εξέλιξη ποινική διαδικασία, ενώ για την Εμπορική Τράπεζα (σ.σ. είχε συμπεριληφθεί στην ερώτηση των βουλευτών) δεν υπάρχει κάτι σχετικό, εξ όσων γνωρίζει.

Αναφερόμενος στο Ν. 3932/2011 για την ίδρυση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου της Περιουσιακής Κατάστασης, στην οποία οι βουλευτές έκαναν αναφορά στην ερώτησή τους, ο κ. Νικολούδης δηλώνει ότι αυτός ο νόμος απετέλεσε ένα πολύτιμο όπλο στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της φοροδιαφυγής, όσο και των εγκλημάτων διαφθοράς. Πέρα από την ψήφισή του, όμως, συνετέλεσε αποφασιστικά στο να φύγει η χώρα μας από τη «γκρίζα ζώνη», στην οποία είχε τεθεί από τη FATF όλο το διάστημα από το 2007 μέχρι τον Ιούνιο του 2011, να αποφύγει την τοποθέτησή της στη «μαύρη λίστα» μη συμμορφούμενων χωρών, κάτι το οποίο θα είχε ανυπολόγιστα δυσμενείς συνέπειες για την οικονομία της, αν δεν επιτυγχανόταν έγκαιρα και βοήθησε στο να χαρακτηρίζεται, πλέον, η Ελλάδα, πλήρως εναρμονισμένη με τα απαιτούμενα της FATF και μάλιστα για ορισμένα στοιχεία, χώρα-πρότυπο. Επίσης, σημειώνει ότι τα 660 εκατομμύρια ευρώ που η ανεξάρτητη «Αρχή» δέσμευσε, αποτελούν εγκληματικό προϊόν του οποίου επιχειρήθηκε «ξέπλυμα», και δεν θα πρέπει να συναρτώνται με το ποσό του νόμιμου-πλην αφορολόγητου χρήματος («μαύρη αγορά») που υπολογίζεται από διαφόρους, συνήθως κατά τρόπο αυθαίρετο.



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Πολιτική Οικονομία του Εθνικού Νομίσματος … Πρέπει να διαβαστεί !

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος ΜΑ, PhD

Θα έχετε παρακολουθήσει στην τηλεόραση ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στην επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα. Αναφορά στο Εθνικό Νόμισμα θεωρείται ύβρις. Το Εθνικό Νόμισμα λοιδορείται. Κάθε συζήτηση επ” αυτού τους θέματος τερματίζεται εν τη γενέσει της. Στο κείμενο που ακολουθεί προσπαθώ να ερμηνεύσω αυτό το γεγονός.

Η επικυριαρχία ενός κράτους σηματοδοτείται με την έκδοση του νομίσματος του. Δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητη κρατική οντότητα αν πρώτα δεν προηγηθεί η πράξη έκδοσης νομίσματος. Έτσι ένα κράτος, που εκδίδει το νόμισμα του, το όποιο στις διεθνείς αγορές ελευθέρα διακυμαίνεται μετά, γίνεται επικυρίαρχο, ασκεί δηλαδή ανεξάρτητη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Ένα κράτος που δεν εκδίδει το νόμισμα του είναι μη πλήρως επικυρίαρχο, δηλαδή δεν ασκεί ανεξάρτητη νομισματική πολιτική και αλλά ασκεί λίαν περιορισμένη δημοσιονομική πολιτική.

Η κρατική υπόσταση που εκδίδει το νόμισμα της έχει τις παρακάτω θεμελιώδεις υποχρεώσεις:

1. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρεί το επίπεδο της εθνικής δαπάνης-ζήτησης ανάλογα με το ύψος της απασχόλησης ανθρώπων και πόρων.
 

2. Η Κυβέρνηση πρέπει να διατηρεί τα επιτόκια σε αυτό το ύψος που να καθιστούν τις επενδύσεις εφικτές.
 

3. Κάνοντας αυτά η Κυβέρνηση θα πρέπει να αδιαφορεί για το αν ο προϋπολογισμός της είναι ελλειμματικός όσο και αν είναι μεγάλο το έλλειμμα. Αν πάλι χρειαστεί να είναι πλεονασματικός, αυτό πάλι μπορεί να το κάνει. Οι έννοιες ελλειμματικός ή πλεονασματικός προϋπολογισμός, δεν είναι καλές ή κακές, απλά είναι καταστάσεις για την επίτευξη των στόχων της πλήρους απασχόλησης ανθρώπων, πόρων, παροχής αξιοπρεπών αμοιβών, υψηλής παιδείας και υγείας.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο οικοδομείται η μορφή του Κράτους, με την επιθυμία του Λαού που εκφράζεται μέσω των πολιτικών κομμάτων.

Τους παραπάνω στόχους, αυτούς καθ εαυτούς, οι νεοφιλελεύθεροι τραπεζίτες του ευρώ και οι υπάλληλοι τους πολιτικοί των κρατών μελών της ΕΕ, δεν τους αμφισβητούν αμέσως, αλλά θεωρούν ότι όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μέσα από την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, μέσω της λιτότητας και όχι με την παρέμβαση του επικυρίαρχου κράτους.

Η ελεύθερη αγορά θεωρείται από αυτούς ως ένας φυσικός νόμος, πέραν πάση πολιτική επιθυμίας του Λαού, όχι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα, και κατά συνέπεια είναι αποτελεσματική στην επίτευξη αυτών των στόχων. Νομοτελειακά αυτά θα γίνουν.

Δεν θα κρίνω τους αναπόδεικτους αυτούς ισχυρισμούς, ούτε τις προϋποθέσεις που στηρίζουν αυτή την αντίληψη, που προφανώς εξυπηρετούν συμφέροντα ολίγων, που βασίζονται σε θρησκευτικές δοξασίες και που ουδέποτε στην πράξη απεδείχθησαν. Θα κρίνω ορισμένες θεμελιώδεις αιτιάσεις που εγείρουν εναντίον στην ανάμειξη του κράτους στην επίτευξη αυτών των στόχων.
1) Επιδιώκοντας τον στόχο της πλήρους απασχόλησης η Κυβέρνηση, το Κράτος μπορεί να πτωχεύσει.
Φυσικά αυτός ο ισχυρισμός αποτελεί πελώριο ψεύδος. Κάθε επικυρίαρχο κράτος μπορεί να παράξει όσο χρήμα επιθυμεί, χωρίς κανένα περιορισμό, και να αποπληρώσει οποιαδήποτε δαπάνη επιθυμεί ή να αγοράσει την παραγωγή που δεν αγόρασαν τα νοικοκυριά ή να θέσει σε κίνηση πόρους, ανθρωπίνους και υλικούς, που αργούν. Αφού το κράτος εκδίδει το νόμισμα του, μπορεί να χρηματοδοτήσει απεριορίστως ότι αυτό επιθυμεί και είναι αδύνατον εξ ορισμού να πτωχεύσει (για τον πληθωρισμό παρακάτω, για να σας προλάβω).

Αντίθετα ένα κράτος που δεν εκδίδει το νόμισμα του, που είναι χρήστης ξένου νομίσματος, και άρα το αποκτά από εξαγωγές, δανεισμό και ξένες επενδύσεις, είναι δυνατόν να πτωχεύσει. Η Ελλάδα πτώχευσε επτά φόρες στην νεώτερη ιστορία της, τελευταία το 2010. Και τις επτά φόρες που πτώχευσε, ήταν χρήστης ξένου νομίσματος. Την τελευταία φορά χρειάστηκαν μόλις οκτώ χρόνια χρήσης ξένου νομίσματος, του ευρώ, για να πτωχεύσει.
2) Το Κράτος μπορεί να βρει χρήματα για να δαπανήσει μόνο φορολογώντας ή δανειζόμενο μέσω ομολόγων από τους πολίτες του.
Ο ισχυρισμός αυτός των νεοφιλελευθέρων δείχνει παντελή άγνοια για το πώς η οικονομία λειτουργεί. Φυσικά, ένα κράτος που είναι χρήστης ξένου νομίσματος, φορολογεί άγρια τους πολίτες του και δανείζεται να βρει το νόμισμα, όταν αυτό δεν επαρκεί από τις εξαγωγές και τις ξένες επενδύσεις.
Αυτό γίνεται στη χώρα μας για επτά χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς προβλέψιμο τέλος.
Ένα επικυρίαρχο κράτος μπορεί να δαπανά χωρίς να εισπράττει αφού εκδίδει το νόμισμα του. Δεν έχει ανάγκη από τα χρήματα των πολιτών του. Ένα κράτος επικυρίαρχο, φορολογεί και δανείζεται από τους πολίτες του για τον εξής απλό και σπουδαίο λόγο. Για να διατηρεί την αξία του νομίσματος σταθερή, και για να διατηρεί τα επιτόκια σε τέτοιο επίπεδο που θα καθίστα τις επενδύσεις εφικτές.

Με άλλα λόγια αν η οικονομία θερμανθεί (ο πληθωρισμός που σας έλεγα) το κράτος φορολογεί για να μειώσει τον πληθωρισμού, και αντίθετα, μειώνει την φορολογία και αυξάνει τις δαπάνες του όταν η οικονομία ψηχθεί. Τόσο απλά. Το ίδιο κάνει όταν δανείζεται ή πουλάει ομόλογα στους πολίτες του. Διατηρεί χαμηλά τα επιτόκια με αυτό τον τρόπο, για να είναι οι επενδύσεις εφικτές. Τελεία και παύλα.
3) Το χρέος μακροχρονίως, πάνω από ένα επίπεδο, είναι μη βιώσιμο και επικίνδυνο για όλη την οικονομία.
Φυσικά, όταν μια οικονομία είναι χρήστης ξένου νομίσματος, η υπερχρέωση του είναι επικίνδυνη, και υπεισέρχεται η οικονομία στο φαύλο κύκλο της λιτότητας για να βρει χρήματα η Κυβέρνηση, να πληρώσει τους ξένους πιστωτές. Ότι ακριβώς γίνεται σήμερα με το ευρώ.
Αντίθετα, το χρέος μιας επικυρίαρχης χώρας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά λογαριασμοί καταθέσεων των πολιτών του, και ξένων, στο κράτος απ’ όπου θα πάρουν ένα τόκο ετησίως. Κατά συνέπεια όσο και να αυξηθεί το χρέος, ή καλύτερα οι καταθέσεις στο κράτος, δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Το ‘έλλειμμα’ του κράτους είναι ο πλούτος του ιδιωτικού τομέα. Δεν υπάρχει όριο στο χρέος.
4) Όσο το κράτος δανείζεται αυξάνει τα επιτόκια.
Όχι βέβαια. Το κράτος όταν αγοράζει ή πουλάει ομόλογα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διατηρεί τα επιτόκια σε ένα επιθυμητό επίπεδο. Κάνοντας αυτό το κράτος μπορεί να τα καταστήσει και μηδενικά. Κατά
συνέπεια ο ισχυρισμός των νεοφιλελευθέρων είναι επικίνδυνα λανθασμένος έως ανόητος.
5) Αν διαρκώς αυξάνουμε το χρέος μας τότε υπάρχει κίνδυνος οι πιστωτές μας να αρνηθούν να μας δανείζουν και να οδηγηθούμε σε πτώχευση.
Φυσικά, αυτό είναι δυνατόν, όπως αυτό ακριβώς συνέβη το 2010, αφού είμαστε χρήστες ξένου νομίσματος.
Αντίθετα αν ήμασταν επικυρίαρχη χώρα, αυτό δεν θα μας συνέβαινε ποτέ. Πάντα θα αγόραζαν το χρέος μας, θα μας πίστωναν, γιατί πάντα θα μπορούμε να παράγουμε τόσο χρήμα όσο να αποπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας κανονικά.
6) Τα παιδιά μας τα φορτώνουμε με ένα βαρύ χρέος που θα πρέπει να το αποπληρώσουν
Φυσικά με το ευρώ, τα παιδιά μας θα γίνουν δούλοι των ευρωπαϊκών τραπεζών και της Γερμανίας, όταν αυτή την στιγμή το χρέος μας απλώνετε έως το 2060. Θα αντέξουμε; Όχι βέβαια όπως πάμε.
Αντίθετα ένα επικυρίαρχο κράτος ποτέ δεν έχει ένα τέτοιο κίνδυνο να φορτώσει τις νέες γενιές με χρέος. Το χρέος μπορεί να καταστεί απεριόριστο και να αποπληρώνεται κανονικά σε επιτόκια που το κυρίαρχο κράτος ορίζει. Αυτό θα μπορούσε να γίνει, αν γινόμασταν πολύ τρελοί, και φορολογούσαμε πιο πολύ από ότι δαπανάμε και να περιπέσουμε σε ύφεση. Κάτι που τώρα κάνουμε.
7) Η Κυβέρνηση είναι όπως ένα νοικοκυριό. Όπως ένα νοικοκυριό κάνει οικονομία να τα βγάλει πέρα, έτσι πρέπει και το κράτος να κάνει.
Φυσικά όταν ένα κράτος δεν εκδίδει το νόμισμα του, και είναι χρήστης ξένου νομίσματος, θα πρέπει να κάνει οικονομίες (αποταμιεύσεις) όπως μια οικογένεια, με την διαφορά ότι κάτι τέτοιο έχει σοβαρή υφεσιακή επίπτωση στην οικονομία.

Ένα κράτος που εκδίδει το νόμισμα του δεν είναι σαν μια οικογένεια. Η οικογένεια, το νοικοκυριό, είναι χρήστης του νομίσματος, θα πρέπει να το βρει. Το κράτος όμως όχι, το εκδίδει. Κατά συνέπεια το κράτος δαπανά κατά βούληση και σύμφωνα με την απορρόφηση της ανεργίας και από την ύπαρξη ανενεργών πόρων.
8) Το ασφαλιστικό σύστημα είναι επισφαλές, πρέπει πλήρως να αναθεωρηθεί.
Φυσικά, άμα η χώρα κάνει χρήση ξένου νομίσματος ποτέ το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας δεν θα είναι βιώσιμα. Μια χρονιά ύφεσης να πέσει, και τα πάντα αναθεωρούντα. Εξ ου και η απαίτηση της τρόικας για χαμηλές συντάξεις και ημερομίσθια.

Ας το δούμε κάπως αλλιώς το θέμα. Ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι έχουμε δημιουργήσει ένα τέτοιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας που είναι πλήρως χρηματοδοτημένο. Στο κάθε συνταξιούχο αντιστοιχεί ένα ικανό ποσό για την σύνταξη του και την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Ας υποθέσουμε επίσης ότι η συνολική δαπάνη στην οικονομία δεν είναι στο επίπεδο της πλήρους απασχόλησης και ακόμα η κυβέρνηση λαϊκίζει και έχει αφήσει τον πληθωρισμό να τραβάει προς τα πάνω. Ποιο νομίζετε θα είναι το αποτέλεσμα μια τέτοιας κατάστασης για το “εξασφαλισμένο” σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας; Είναι απλό, σε λίγο καιρό θα καταρρεύσει λόγω πληθωρισμού.

Άρα το πρόβλημα των συντάξεων και της υγείας δεν έχει να κάνει με την χρηματοδότηση του, σε μια χώρα που εκδίδει το δικό της νόμισμα, ή πόσοι εργαζόμενοι, πόσους συνταξιούχους, μπορούν να τρέφουν από τους τρεχούμενους μισθούς τους και εργασία τους και άλλα τέτοια παλαβά που μας ζαλίζουν.

Έχει να κάνει με το κατά πόσο η οικονομία δουλεύει στο επίπεδο της πλήρους απασχόλησης με ελάχιστες πληθωριστικές πιέσεις. Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν, που επιλύεται πολιτικά, ανάλογα με τις επιλογές του Λαού, είναι πόσο από το ΑΕΠ θα προσφέρουμε στους απόμαχους της εργασίας με μορφή κατανάλωσης αγαθών και υγείας και οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι το πραγματικό κόστος για μας και όχι η χρηματοδότηση, που είναι απλή πληκτρολόγηση αριθμών στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σήμερα, με το ευρώ, κάνουν μελέτες για το πόσο θα πρέπει να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις, για να έχουμε πιο πολύ χρήμα στο μέλλον, με λιγότερες απολαβές, για πιο πολλούς συνταξιούχους, ενώ ταυτόχρονα λόγω των επιπρόσθετων αποταμιεύσεων, το ΑΕΠ μειώνεται, η χώρα έχει αποαγροτοποιηθεί και αποβιομηχανοποιηθεί και τα ελλείμματα αυξάνονται. Τι είναι αυτά, ο ένας δουλεύει τον άλλον;
9) Ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Πρέπει να επιβληθεί λιτότητα έτσι ώστε να εξάγουμε να έχουμε περίσσευμα σε ευρώ.
Το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών είναι όφελος με την έννοια ότι ένα πλήθος αγαθών εισέρχονται στη χώρα με αντάλλαγμα το εθνικό νόμισμα, που σημαίνει ότι η μεταφορά εθνικού νομίσματος σε ξένο κάτοχο, αποτελεί μελλοντική αξίωση δική του, επί της εθνικής παραγωγής. Όσο λοιπόν το νόμισμα είναι αποδεκτό, επιθυμεί κάποιος να το διακατέχει, το έλλειμμα δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα! Όταν πάψουν να επιθυμούν να διακατέχουν το νόμισμα μας τότε δεν θα μπορούμε να εισάγουμε. Γιατί να πάψει ο υπόλοιπος κόσμος να επιθυμεί το νόμισμα μας; Δυο είναι οι αιτίες. Ο πρώτος είναι ότι η οικονομία δεν δουλεύει στο επίπεδο της πλήρους απασχόλησης και ο δεύτερος είναι οι εσωτερικές πληθωριστικές πιέσεις. Και οι δυο καταμαρτυρούν πολιτική αδυναμία και λαϊκισμό.

Κατά συνέπεια, σε μια μικρή ανοικτή οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών είναι πάντα υποστηρίξιμο όταν η χώρα εκδίδει το δικό της νόμισμα, στοχεύει στην πλήρη απασχόληση και προστατεύει εσωτερικά την αξία του νομίσματός της. Ως προς την εξωτερική αξία του νομίσματος, με την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων σήμερα, το νόμισμα αφήνεται ελεύθερα να διακυμαίνεται.
Στην ΕΕ με την περισσή σοφία τους τα βλέπουν τα πράγματα ανάποδα. Μας επιβάλλουν μισθούς πείνας για να γίνουμε εξαγωγική χώρα χωρίς να μπορούμε λόγω μισθών μετά, να εισάγουμε τίποτα.
Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το εμπόριο είναι επωφελές όταν τα συναλλασσόμενα μέρη έχουν επιτύχει την πλήρη απασχόληση πριν τις εμπορικές πράξεις.
10) Η λιτότητα και το περίσσευμα του κρατικού προϋπολογισμού δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
Εύγε, ναι όπως στις Βαλτικές Χώρες, στην Ιταλία, Πορτογαλία, Γάλλια, Ισπανία, Ιρλανδία, Αγγλία και στη χώρα μας και σε όλη την ευρωζώνη. Είδατε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας τα τελευταία 7 χρόνια; Φυσικά δεν είδατε. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό.

Από την ιστορία, οι θιασώτες νεοφιλελεύθεροι του ευρώ, ας μας δείξουν μια χώρα, όχι δυο, μια, που να είχε ανάπτυξη μέσω λιτότητας. Ας μην κάνουν τον κόπο, δεν θα βρουν καμία, αλλά παρά πολλές που από την λιτότητα και την εφαρμογή των ζόμπι νεοφιλελευθέρων οικονομικών καταστράφηκαν.

Οι χώρες αναπτύσσονται με δικό τους νόμισμα και με δίκες τους δαπάνες. Ανάπτυξη και απασχόληση σημαίνει δαπάνη και ο πρώτος που δαπανά είναι το κυρίαρχο κράτος. Ο εξευτελισμός του εργατικού μεροκάματου και του μισθού δεν φέρνει ανάπτυξη όπως ισχυρίζονται οι μέσα στην άγνοια και αγραμματοσύνη οπαδοί του ευρώ, αλλά καταστροφή.

Επειδή τα παραπάνω, σας διαβεβαιώ, αποτελούν την τρέχουσα επιστημονική αλήθεια, και όποιος έχει αντίρρηση εδώ θα ήμαστε να απαντήσουμε, ας στείλουμε τις επιστημονικές απόψεις της λιτότητας εκεί που ανήκουν, δηλαδή στα πανηγύρια.

Δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, καμία επιστημονική, ιστορική ή φιλοσοφική μέθοδος πάνω στην οποία μπορούν να στηριχτούν προβλέψεις ότι η λιτότητα φέρνει πρόοδο.

Μαζί με αυτές τις απόψεις, ας στείλουμε στα πανηγύρια και αυτούς που εκφράζουν τις πολιτικές λιτότητας του ευρώ, σύριζα, νδ, πασόκ, ποτάμι, χα, δημαρ και κκε.

Είναι όλοι τους υπηρέτες της φιλοδοξίας τους και της απληστίας τους, δυνάμεις της παρακμής, άνθρωποι της άγνοιας, άνθρωποι ξένων συμφερόντων και εναντίον των συμφερόντων του Λαού μας.

Ας στηρίξουμε τα κόμματα του Εθνικού Νομίσματος.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!