EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ψηφίστε παρτούζα

Του Γιάννη Λαζάρου

Ούτε μια φωνή δυστυχίας δεν ακούστηκε από πουθενά για την εντολή που πήρε ο Τσίπρας από την Γερμανία να παραιτηθεί. Ούτε ένας οδυρμός που "σκότωσαν οι δικοί του το γελαστό παιδί". Μα ούτε μία ιαχή ανακούφισης από τους εχθρούς του. Λες κι αυτό το παιδί πέρασε σαν μπεκάτσα στο πλάνο του έργου "Δημοκρατήσου" και όχι σαν πρωθυπουργός.

Φωφώ, Σταύρος και Βαγγέλας κάνουν κάτι ανακοινώσεις για το "γελαστό παιδί" λες και ήταν παίκτης του Α.Ο Άνω Αγουλινίτσας που τον πήρε μεταγραφή η Πέρα Αναγουλίτσα.

Ο Λαφαζάνης δε, όλα τα λεφτά. Λες και πήρε το πτυχίο από την Μαθηματική Σχολή στα 64 του χρόνια μετά από 46 έτη σπουδών και περιμένει πότε θα του έρθει έτοιμος ο διορισμός για κανένα χωριό με πολλά καφενεία.

Σκέφτεται δύο ονόματα για το κόμμα του: Το ΛΑΕ και το ΕΑΜ. Μην πάει ο νους σας στο κακό. Ο Παναγιώτης είναι πονηρός και τα δύο ονόματα δεν αναφέρουν πουθενά Αριστερά. Την αποποιήθηκε και θα ηγηθεί της Λαϊκής Ενότητας και του Ενιαίου Αντιμνημονιακού Μετώπου. Δηλαδή οι πρώην μνημονιακοί υπουργοί Λαφαζάνης και Στρατούλης μαζί με τα υπόλοιπα μπουμπούκια που έπαιξαν το παιχνίδι επί 6 μήνες στην εντέλεια, αποφάσισαν ότι σημασία δεν έχει να είσαι Αριστερός αλλά να είναι της μόδας. Μόδα σήμερα είναι η Ενότητα και το Αντιμνημονιακός. Πάει η Ελπίδα και η Αξιοπρέπεια, μόδα ήταν και πέρασε κι ας μην τις φορέσαμε ποτέ κομματικώς. Αν από αυτό βγει να σε είσαι ενωμένος με λαϊκούς αντιμνημονιακούς ακροδεξιούς και νδπασοκοδικκησυριζαίους δεν έγινε τίποτε κακό. Τα κακά τώρα είναι δύο: Το Μνημόνιο και η Αριστερά. Αν τα έχει και δύο τότε είσαι Σύριζα.



Η αγωνία των Ελλήνων έχει χτυπήσει κόκκινο με το τι θα κάνει ο Τσίπρας με το όνομα του κόμματος του. Θα το κρατήσει ΣΥΡΙΖΑ ή θα το κάνει ΤΡΙΛΙΖΑ γιατί δεν το βλέπει να κυβερνά αν δεν έχει και τους τρεις σωματοφύλακές του (Φωφώ, Σταύρο, Βαγγέλα) παρέα στον θρόνο του επάρχου της Μέρκελ. Βέβαια, έρχεται καταπάνω του και η νεανική ελπίδα Βασίλης Λεβέντης που θα τον στηρίξει. Αλλά και η ΔΗΜΑΡ θα τον στηρίξει διότι ο Φώτος είναι συνομήλικος του Φλαμπουράρη και του Στέλιου Παππά, γιατί λοιπόν να μην γίνουν το Τρίο Βιάγκρα του αριστερομνημονιακού χώρου;

Τα πράγματα για τον Παναγιώτη και για τον Αλέξη είναι δύσκολα με το όνομα διότι αναγκαστικά για να πείσουν τον μαλάκα τον Έλληνα να πάει στην κάλπη πρέπει να βάλουν στο παιχνίδι όλα τα υπόλοιπα κομματικά σχήματα κι ας είναι της ΕΠΕΝ και των φιλοβασιλικών. Μωρέ και τον Παπαδόπουλο θα σήκωναν από τον τάφο γιατί αυτός τελευταία έχει μεγάλη πέραση αφού συνέχεια το πόπολο τον συγκρίνει με τους Αριστερούς και λέει πως καλύτερα ήταν με την Χούντα.

Γι' αυτό επειδή θα μπλέξουν τα μπούτια τους οι ψηφοφόροι, για να μην κοπούν 3.000 στρέμματα αθώου δάσους φτιάχνοντας ένοχα ψηφοδέλτια και για οικονομία χρόνου στην καταμέτρηση, κι εφόσον όποιος θέλει να μπει στην Βουλή μετά την Συμφωνία Τσίπρα σημαίνει ότι για 32,5 χρόνια θα είναι απλά υπάλληλος των δανειστών, ας βγουν όλοι τους με ένα κοινό συνδυασμό και με ένα ψηφοδέλτιο υπό του ονόματος ΠΑΡΤΟΥΖΑ. Όλοι μαζί θα το πιάσετε το 80%. Κάθε 6 μήνες αλλάξτε τον αρχηγό και μπορείτε να συνεχίσετε δημοκρατικά, τουλάχιστον για τον επόμενο αιώνα, το Πάρτι του Ζημιογόνου Αναξιοπρεπή ανενόχλητοι με την φροντίδα της μαμάς Ευρώπης.

Το υπόλοιπο 10% ή το πολύ 20% θα είναι εκεί που ήταν πάντα. Στην αίθουσα προβολής της δημοκρατοκτονίας σας, τρώγοντας πατατάκια αριστερής αξιοπρέπειας και πίνοντας αναψυκτικό δεξιοσοσιαλιστικής σταθερότητας με εσάνς ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πληρώνοντας το εισιτήριο για την ΠΑΡΤΟΥΖΑ σας, αλλά έχοντας τα "νώτα" τους σώα και αβλαβή.





  πηγη 
και εδω





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλαδιστάν 2015: Ξάπλα και κατούρημα στις προτομές των Ηρώων του ’21 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΣΟΚ)

Το άλσος του Πεδίου του Άρεως σχεδιάστηκε το 1934 με σκοπό να τιμηθούν οι Ήρωες της Επανάστασης, γι΄ αυτό και είναι διακοσμημένο με τις μαρμάρινες προτομές των 21 ηρώων κατά μήκος της λεγόμενης οδού Αγωνιστών του 21.

Εικόνες που παραπέμπουν σε τρικοκοσμικές χώρες, στην καρδιά της Αθήνας!

Το Πεδίο του Άρεως, ένας χώρος αναψυχής και περιπάτου που σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα είχε την εικόνα που του αρμόζει, στην Ελλάδα του 2015 έχει μετατραπεί σε … Ισλαμαμπάντ.

Αυτό μαρτυρούν οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στην σελίδα Ελλήνων Ιστορία στο facebook.





Δεκάδες λαθρομετανάστες έχουν καταλάβει τους χώρους του άλσους στήνοντας τα λιγοστά τους υπάρχοντα κάτω από τις προτομές των Ηρώων του 1821.

Θαύμα αποτελεί το γεγονός πως τα μάρμαρα στέκονται εκεί και υπομένουν αυτό το μαρτύριο του εξευτελισμού κάθε έννοιας τιμής και αναγνώρισης των θυσιών των αγωνιστών του Έθνους και δεν σηκώνονται να … φύγουν!







Το άλσος του Πεδίου του Άρεως σχεδιάστηκε το 1934 με σκοπό να τιμηθούν οι Ήρωες της Επανάστασης, γι΄ αυτό και είναι διακοσμημένο με τις μαρμάρινες προτομές των 21 ηρώων κατά μήκος της λεγόμενης οδού Αγωνιστών του 21.




Στην είσοδο του άλσους, στη συμβολή, βρίσκεται ο έφιππος ανδριάντας του στρατηλάτη Βασιλιά Κωνσταντίνου Α”.

Στην πλευρά επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας υπάρχει το μνημείο των πεσόντων Άγγλων, Αυστραλών και Νεοζηλανδών με το άγαλμα της Αθηνάς πάνω σε ψηλό βάθρο.

Επίσης εντός του άλσους βρίσκονται και άλλα μνημεία όπως του Ιερού λόχου και άλλων επιφανών.

πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ερμηνευτική εγκύκλιος από το υπ. Οικονομικών για την απαλλαγή από χρέη έως 20.000€

Την απαλλαγή με ταχείες διαδικασίες από χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο, συνολικού ύψους μέχρι 20.000 ευρώ, εξέδωσε με ερμηνευτική εγκύκλιο για τις αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά το υπουργείο Οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, η εγκύκλιος διευκρινίζει τα εξής:

1. Διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του ν. Κατσέλη και σε ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, τη Φορολογική Διοίκηση, τους Οργανισμούς Τοπικής. Οι οφειλές αυτές πρέπει όμως υποχρεωτικά να συντρέχουν με οφειλές προς ιδιώτες.

2. Σε περίπτωση προηγούμενης υπαγωγής των οφειλών προς το Δημόσιο σε άλλο ρυθμιστικό πλαίσιο, ο οφειλέτης επιλέγει εάν επιθυμεί να το διατηρήσει ή να υπαχθεί στις διατάξεις του ν. Κατσέλη, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατή η παράλληλη χρήση άλλου θεσμικού πλαισίου διευθέτησης οφειλών.

3. Καθορίζεται η υποχρέωση του οφειλέτη σε σύμμετρη ικανοποίηση των πιστωτών του, μηνιαίως, κατά το σχέδιο αποπληρωμής που έχει επικυρωθεί ή σύμφωνα με την απόφαση προσωρινής διαταγής και αναστέλλεται η παραγραφή των απαιτήσεων των πιστωτών.

4. Εξαιρούνται της ρύθμισης, οφειλές αιτία των οποίων είναι τυχόν αδίκημα οφειλόμενο σε δόλο, βαριά αμέλεια (αδικοπραξία). ή σε χρηματικές ποινές ή διοικητικά πρόστιμα. Συνεπώς, δεν είναι δυνατή η ρύθμιση οφειλών που προέρχονται από μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) καθώς η μη απόδοσή τους αποτελεί αδίκημα. Επίσης αποκλείονται περιπτώσεις δόλιας χρεωκοπίας.

5. Στις ρυθμιζόμενες οφειλές δεν συμπεριλαμβάνονται όσες αφορούν υποχρεώσεις διατροφής συζύγου ή ανηλίκου τέκνου.

6. Οι παραπάνω οφειλές δεν πρέπει να έχουν δημιουργηθεί κατά το τελευταίο έτος πριν την υποβολή αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του ν. Κατσέλη.

7. Οφειλέτες που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής αλλά κατά τη δημοσίευση του παρόντος δεν έχει επέλθει δικαστικός συμβιβασμός αυτών, δύνανται να επανυποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να συμπεριληφθούν και οφειλές τους προς το Δημόσιο, παραιτούμενοι από την προηγούμενη αίτηση.

8. Η προστασία της κύριας κατοικίας εκτείνεται σε αντικειμενική αξία κύριας κατοικίας ύψους ίσου με το αφορολόγητο ποσό αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, συν 50%. Στο μέλλον θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει πρόσθετα κριτήρια, σχετικά με το εισόδημα του οφειλέτη και το ύψος του συνόλου των οφειλών.

9. Διαδικασία Ταχείας Διευθέτησης Μικρο-οφειλών. Η διάταξη αφορά υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα για τα οποία συντρέχουν σωρευτικά:

α. Σύνολο οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ

β. Μηδενικό εισόδημα

γ. Δε διαθέτουν ακίνητη περιουσία

δ. Δεν έχουν μεταβιβάσει ή εκποιήσει ακίνητη περιουσία τον τελευταίο χρόνο

ε. Το σύνολο της λοιπής περιουσίας τους, συμπεριλαμβανομένων τυχών καταθέσεων δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ

στ. Υπήρξαν συνεργάσιμοι δανειολήπτες, όπως η έννοια προσδιορίζεται στον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών – Η προϋπόθεση θα λαμβάνεται υπόψη για αιτήσεις που θα υποβληθούν από το 2016, δεδομένου ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών τίθεται σε εφαρμογή σταδιακά.

Για αυτούς προβλέπεται :

- άμεση διαγραφή οφειλών

- περίοδος επιτήρησης 18 μηνών κατά την οποία εάν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής τους κατάστασης οφείλουν να ενημερώσουν τους πιστωτές τους και το δικαστήριο. Επίσης κατά την περίοδο επιτήρησης οι πιστωτές νομιμοποιούνται να ενημερώσουν το δικαστήριο για οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του οφειλέτη περιέλθει σε γνώση τους.

- σε περίπτωση μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης, οι οφειλέτες νομιμοποιούνται να ζητήσουν μεταρρύθμιση της δικαστικής απόφασης, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν οι λοιπές διατάξεις του ν. Κατσέλη, προτείνοντας σχέδιο αποπληρωμής.

- τυχόν απόκρυψη περιουσιακής μεταβολής από τον οφειλέτη, κατά την περίοδο επιτήρησης, επιφέρει άρση διαγραφής και τις προβλεπόμενες στο ν. 3869/2010 κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης ειλικρίνειας.

- μετά τη λήξη της περιόδου επιτήρησης, η νομική κατάσταση της υπερχρέωσης του οφειλέτη αίρεται.

10. Εισάγεται το κριτήριο των ευλόγων δαπανών διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του (προσδιορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ) ως εξαιρούμενες από το εισόδημα του οφειλέτη και της οικογένειάς του, προκειμένου να καθοριστούν οι μηνιαίες καταβολές προς του πιστωτές του. Ταυτόχρονα όμως προβλέπεται ότι, σε κάθε στάδιο, το τυχόν υπερβαίνον τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, αποδίδεται στους πιστωτές του οφειλέτη, μέσω των μηνιαίων καταβολών.

11. Υποχρεούνται όλοι οι οφειλέτες που έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του ν. Κατσέλη και η υπόθεσή τους εκκρεμεί για διάστημα άνω των 6 μηνών από την υποβολή της αίτησης, χωρίς να έχει εκδικαστεί ή να έχει επέλθει δικαστικός συμβιβασμός, να προσκομίσουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία που απαιτούνται για υποβολή της αίτησης. Τυχόν παράβαση της διάταξης και μη υποβολή επικαιροποιημένων στοιχείων, επιφέρει για τον οφειλέτη τις συνέπειες της μη ειλικρινούς δήλωσης και απώλεια προστασίας.

12. Υποχρεούνται όλοι οι οφειλέτες που έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του ν. Κατσέλη που η υπόθεσή τους έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί πέραν μιας τριετίας από το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος, να υποβάλλουν, εντός 4 μηνών από την έναρξη ισχύος, αίτηση για επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσής τους σε συντομότερη δικάσιμο.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

Το λέμε συνεχώς ότι το δικό μας πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, είναι θεατρικό.

Δηλαδή αφενός τα διάφορα μέρη του (κόμματα) δεν εκφράζουν κοινωνικές τάξεις και συγκρουόμενα κοινωνικά συμφέροντα, αφετέρου όλα τα κόμματα αγωνίζονται για την ανάληψη της διαχείρισης του συστήματος (δηλαδή για την ανάληψη της εξουσίας μέσα στο σύστημα) και όχι για την αλλαγή του. Με βάση τα δεδομένα αυτά, τα κόμματα παίζουν θέατρο και επικοινωνιακά παιχνίδια απέναντι στο λαό, προκειμένου να τον διαιρούν σε κομματικές στάνες.

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας πολιτικά αφελής που να πιστεύει ότι
ο διαλυμένος ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπάρει το ίδιο ποσοστό που είχε πάρει στις 25 Ιανουαρίου. Επομένως, γιατί ο κ. Τσίπρας πάει σε εκλογές, γνωρίζοντας ότι θα μειώσει τα ποσοστά του;

Το πράγμα είναι πολύ απλό. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να διαχειριστούν τα μνημόνια, αλλά δεν το κατάφεραν. Λίγες μόνο στιγμές πριν την κατάρρευση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και την ανατροπή του, το μόνο που απομένει στα κόμματα είναι να συγκυβερνήσουν όλα μαζί (εκτός δύο εξαιρέσεων για την τιμή των όπλων), ως μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματός τους.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν, μη μπορώντας τώρα να συγκυβερνήσει με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, με βάση την λαϊκή εντολή που πήρε στις 25 Ιανουαρίου, θέλει να το επιτύχει αυτό, καλυπτόμενος πίσω από την υφαρπαγή μιας νέας λαϊκής εντολής, η οποία θα ερμηνευτεί ως εντολή για συνεργασία. Εδώ άλλαξε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, τώρα θα κολλήσει; Αφού έδωσε εξετάσεις «νομιμοφροσύνης» στο σύστημα και στους διεθνείς και ντόπιους ολιγάρχες, υπογράφοντας το φρικτό τρίτο μνημόνιο, σπεύδει τώρα να προκηρύξει εκλογές, πριν αρχίσει η εφαρμογή του φρικτού τρίτου μνημονίου, υπολογίζοντας ότι ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα (παίρνοντας και το bonus των 50 εδρών) και ο ίδιος πρωθυπουργός της μελλοντικής οικουμενικής κυβέρνησης.

Επομένως, κλείστε τα αυτιά σας σε ότι ακούσετε από εδώ και πέρα και τις σικέ πολιτικές αντιπαραθέσεις και κατηγορίες ένθεν κακείθεν, για την εξασφάλιση των πολιτικών τους μαντριών. Οι άνθρωποι παίζουν θέατρο πολιτικής επιβίωσης και καλούν όλους εμάς να νομιμοποιήσουμε το παιχνίδι τους.

Τι κάνουμε; Ψηφίζουμε οτιδήποτε άλλο, πέρα από αυτά τα κόμματα. Το σύστημα αυτό πρέπει να ανατραπεί.


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, δεν θα υπήρχαν Μνημόνια

Πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν δεσμεύτηκε πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, όπως το σεβάστηκε στο δημοψήφισμα.

Στο διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πώς πάει τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο για να πάρει την καθαρή εντολή να εφαρμόσει το Μνημόνιο, για το οποίο είχε πάρει καθαρή εντολή να το καταργήσει στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν πιστεύει στο Μνημόνιο αλλά είναι υποχρεωμένος να το εφαρμόσει γιατί έχει δώσει το λόγο του και -όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει- ο λόγος του είναι συμβόλαιο.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί από όποιο κόμμα κι αν γίνει 
κυβέρνηση, οπότε καλύτερα να το εφαρμόσει αυτός που δεν το γουστάρει καθόλου αλλά θυσιάζεται για τη σωτηρία της πατρίδας.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πάει σε εκλογές μετά από 7 μήνες κυβέρνησης της Πρώτη Φορά Αριστερά, για να βγει η Δεύτερη Φορά Αριστερά, και να υπάρξει κάποια ισορροπία με τις δεξιές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις που κυβερνούσαν επί δεκαετίες και εξαπατούσαν τους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πηγαίνει τη χώρα σε εκλογές κάθε έξι μήνες, ώστε να υπάρξουν καμιά δεκαριά αριστερές κυβερνήσεις και να σκυλιάσουν οι δεξιοί.

Ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει έξι μήνες σκληρή διαπραγμάτευση και θα ρίχνει κι ένα δημοψήφισμα για να σπάει κάπως η μονοτονία.

Σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι να επιβεβαιώσει τη ρήση της Έμμας Γκόλντμαν «Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες», ώστε, μετά από άπειρες εκλογικές αναμετρήσεις, να το πάρουν απόφαση οι Έλληνες πως οι εκλογές δεν αλλάζουν κάτι και να κάνουν επανάσταση.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα διαλύσει και τους ολιγάρχες, αν και αυτούς τους εφτά μήνες τους έκανε τα μούτρα κρέας και τους βλέπω να φεύγουν οριστικά οι άνθρωποι από την Ελλάδα, γιατί πόσο κυνηγητό πια να αντέξουν από τον Τσίπρα και τους βαρβάτους επαναστάτες που έχει δίπλα του;

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι παραμένει αισιόδοξος και πως είναι βέβαιος ότι τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα αλλά αφενός αυτό ακούστηκε σαν απειλή και αφετέρου ήταν τόσο όμορφες οι μέρες που ζήσαμε αυτούς τους εφτά μήνες, που φοβάμαι μήπως αυτό το όνειρο τελειώσει απότομα.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φυλάκιση 5 ετών σε αρχιφύλακα και δικηγόρο που έπαιρναν τριχίλιαρα για να σβήνουν ονόματα από τον Τειρεσία

Την ποινή της κάθειρξης των πέντε ετών που επιβλήθηκε αφενός σε μια αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στον Πειραιά και αφετέρου σε μια δικηγόρο των Αθηνών, επικύρωσε το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου, καθώς οι δύο γυναίκες έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ, επί δύο χρόνια περίπου, έσβηναν από τη «μαύρη λίστα» του «Τειρεσίας» 13 ονόματα που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία.

Η αστυνομικός και η δικηγόρος καταδικάστηκαν η κάθε μια σε κάθειρξη 5 ετών (μετατρέψιμη η ποινή σε 5 ευρώ την ημέρα), για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση.

Η σύλληψη του σχεδίου έγινε από τη δικηγόρο, ενώ η αρχιφύλακας που υπηρετούσε σε υπηρεσία της ΕΛΑΣ στον Πειραιά βεβαίωνε (θεωρούσε) το δήθεν γνήσιο των υπογραφών 13 ατόμων που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία στον «Τειρεσία».

Συνολικά οι δύο γυναίκες από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Σεπτέμβριο του 2003, «εξυπηρέτησαν» 13 άτομα και έλαβαν από τον καθένα το ποσό των 3.000 ευρώ. Δηλαδή συνολικά ωφεληθήκαν 39.000 ευρώ. Τα 13 αυτά άτομα είχαν προβλήματα λόγω ανεξόφλητων συναλλαγματικών και επιταγών, ενώ σε βάρος άλλων είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμών.

Έτσι, οι δύο γυναίκες συνέτασσαν και πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις του νόμου 1599/1986, ότι τα ποσά που όφειλαν οι 13 είχαν εξοφληθεί.

Το γνήσιο των υπογραφών θεωρούσε η αρχιφύλακας είτε με την πλαστογραφία της υπογραφής συναδέλφου της είτε με τη δική της υπογραφή, θέτοντας επάνω στις δηλώσεις και τις σχετικές σφραγίδες της ΕΛΑΣ. Κατόπιν αυτού, ο «Τειρεσίας» διέγραψε τα ονόματα των 13 τη «μαύρη λίστα». protothema




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όχι άλλα ρεφορμιστικά αδιέξοδα

Του Γιώργου Ρούση ομότιμου καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου

Σε αντίθεση με όσους κατακρίνουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για προδοσία, υποστηρίζω ότι με αριστερούς πολιτικούς όρους η συμφωνία για το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο ήταν η νομοτελειακή κατάληξη της ακολουθούμενης με συνέπεια από τον ΣΥΡΙΖΑ κατεξοχήν ρεφορμιστικής πολιτικής.
 

Εξηγούμαι.
 
Όταν υποστηρίζεις ότι είναι δυνατόν να έχεις ένα πιο ανθρώπινο καπιταλισμό εντός πολιτικών μορφωμάτων όπως η ευρωζώνη ή η ΕΕ, ή ότι δίχως ρήξη και ανατροπή είναι δυνατόν να συμβιβαστείς με τους δυνάστες σου προς αμοιβαίο όφελος, ή ακόμη ότι αρκεί μια εκλογική νίκη και μια αριστερή κυβέρνηση δίχως αυτή να στηρίζεται σε ένα οργανωμένο λαϊκό κίνημα, είναι αναπόφευκτο ότι θα οδηγηθείς στην πλήρη υποταγή στους κυρίαρχους.

Με αλλά λόγια, η θέση ότι οι μεταρρυθμίσεις εντός των τειχών του κυρίαρχου συστήματος, πολύ περισσότερο όταν αυτές δεν συνδέονται με μια γενικότερη ριζοσπαστική κοινωνικοπολιτική αλλαγή, ιδιαίτερα σε μια περίοδο βαθιάς δομικής κρίσης του, οπότε αυτό είναι υποχρεωμένο για να την αντιμετωπίσει να εντείνει την εκμετάλλευση , αποτελεί φρούδα ελπίδα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη θέση ότι είναι δυνατόν να επέλθει η οποιαδήποτε πρόοδος σε συνεργασία με τμήματα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, κάτι το οποίο έχει τις ρίζες του στην λογική της ύπαρξης πατριωτικής αστικής τάξης και σε πολιτικό επίπεδο του μετώπου των δημοκρατικών δυνάμεων.

Όλα αυτά όπως έχει καταδείξει όλη η ιστορία του ιστορικού συμβιβασμού οδηγούν στην παντελή υποταγή της αριστεράς και στην μετατροπή της στον καλύτερο διεκπεραιωτή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα συμβάλλουν στην καθήλωση του επιπέδου της λαϊκής συνειδητότητας αντί στην ανύψωση του.

Το γεγονός ότι την έσχατη ώρα η «αριστερή πλατφόρμα» διαφοροποιήθηκε δημόσια από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απαλείφει τις ευθύνες της για την μέχρι σήμερα ανοχή της στις πριν ακόμη από τις εκλογές και καλπάζουσες μετά από αυτές, υποχωρήσεις από τις έτσι κι’ αλλιώς ρεφορμιστικές της αρχικές θέσεις, την ανοχή της στην πολύμορφη υλοποίηση του ιστορικού συμβιβασμού και στην φετιχοποίηση του ευρώ και της ΕΕ.

Πέρα όμως από τις ευθύνες του ηγετικού του πυρήνα αλλά και εκείνες της αριστερής του πλατφόρμας η οποία λειτουργεί σήμερα σαν ο φερετζές για πολλούς κρυπτοσυριζαίους, για αυτήν την εξέλιξη δεν είναι άμοιροι ευθυνών και όλοι εκείνοι οι μικροαστοί ή οι διαβρωμένοι από τις κυρίαρχες αξίες λαϊκοί άνθρωποι οι οποίοι όπως λέει και ο Μανόλης Αναγνωστάκης είναι «δεμένοι οι ίδιοι με το σύστημα που καταριούνται και , υποτίθεται , αγωνίζονται για την ανατροπή του, πόσο βέβαιοι τελικά πως τίποτα ευτυχώς δεν κινδυνεύει ν’ αλλάξει , τουλάχιστον στο αμέσως προσεχές μέλλον»[i].

Αλλά και όσοι έσπευσαν να συμπορεύονται και έτσι να νομιμοποιούν την τακτική Τσίπρα στα πλαίσια της υπεράσπισης ενός Όχι που ήταν βέβαιο και δηλωμένο ότι θα μεταλλαχθεί σε Ναι , καλό είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους για την ρεφορμιστική επικράτηση και για το ότι συνέβαλαν έτσι στην εθελόδουλη αποδοχή της καταστροφικής παραμονής σε ευρώ και ΕΕ.

Τέλος δεν είναι άμοιροι ευθυνών και όσοι όπως το ΚΚΕ επιμένουν να μην προτείνουν καμιά άμεση μεταβατική λύση, που να οδηγεί στον σοσιαλισμό, ανάγοντας έτσι τον ρεφορμισμό στην μοναδική εναλλακτική.

Με αυτά τα δεδομένα το μόνον βέβαιο είναι ότι για την ανατροπή των μνημονιακών δυνάμεων στις οποίες πλέον συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά αρκεί μια αντιμνημονιακή συσπείρωση ή η επανάληψη του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ με μόνη διαφορά την υπεράσπιση της εξόδου από την ευρωζώνη, κάτι που σημαίνει μια πιο ήπια μορφή ρεφορμισμού ή έστω έναν ριζοσπαστικό ρεφορμισμό.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια πρόταση διεξόδου από την κρίση σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα που την γέννησε και τους πολιτικούς του φορείς ξένους και ντόπιους.

Μια πρόταση θεωρητικά επεξεργασμένη η οποία θα συγκροτεί το πρόγραμμα μιας πραγματικά και όχι κατ’ όνομα αριστερής κυβέρνησης. Βάση για αυτήν την πρόταση μπορεί να αποτελέσει η προγραμματική εκλογική συμφωνία ΑΝΤΑΡΣΥΑ –ΜΑΡΣ με κεντρικό σημείο της την αποδέσμευση εδώ και τώρα από την ΕΕ, συνδυασμένη με μια γενικότερη αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή πολιτική.

Το ΚΚΕ, η Αριστερή πλατφόρμα
(αφού προηγουμένως έστω και καθυστερημένα εναντιωθεί στην κυβέρνηση και όχι μόνον και αντιφατικά στην πολιτική της) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΜΑΡΣ, όλες οι άλλες αριστερές δυνάμεις και οι ανένταχτοι αριστεροί καλούνται να τοποθετηθούν άμεσα απέναντι σε αυτήν την πρόταση για να μετατρέψουμε σε αμαρτωλό παρελθόν μια ακόμη ανανήψασα ρεφορμιστική κυβέρνηση και να φέρουμε στην εξουσία για πρώτη φορά μια πραγματική αριστερή κυβέρνηση που θα ανοίγει το δρόμο στο σοσιαλισμό της εποχής μας.



   
ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κως: Επίθεση σε Καμμένο με μπουκάλια και αυγά [Βίντεο]

Επίθεση με αποδοκιμασίες, μπουκάλια και αυγά εξαπέλυσε ομάδα ατόμων στην Κω κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το δημαρχείο της Κω. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε οργή των συγκεντρωμένων κατοίκων λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο νησί από τις προσφυγικές ροές, ενώ ορισμένα μέσα κάνουν λόγο για χρυσαυγίτες.


Δείτε τα βίντεο από το Kosnews24.gr



 





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!