EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έφτασε διψασμένος για τίτλους ο Μπουονανότε

Μέτα από τόσο καιρό αναμονής αλλά και προσμονής ο Ντιέγκο Μπουοναότε αφίχθη τελικά στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ και στις πρώτες του δηλώσεις έστειλε το μήνυμα για τους στόχους του με τη νέα του ομάδα λέγοντας μεταξύ άλλων:
ADVERTISEMENT

Το χαμόγελο του ήταν πιο μεγάλο ακόμα και από το… μπόι του. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε «πάτησε» Ελλάδα λίγο μετά τις 21.00, ήταν πανευτυχής και δεν το έκρυβε. Ακόμα και όταν πάνω στο αυτοκίνητο που ήταν συνοδηγός έπεσαν πάνω «λεφούσια» οπαδών της ΑΕΚ, εξακολουθούσε να χαμογελά και να κοιτά εκστασιασμένος.




Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έκανε… όπισθεν καθώς το κιτρινόμαυρο πλήθος παρέσυρε το αμάξι, αλλά ο «Νάνος» ήταν απτόητος και εξακολουθούσε να χαμογελά. Λίγο πριν είχε ξεκαθαρίσει πως ήρθε στην ΑΕΚ διότι διεκδικεί τίτλους όπως έκανε η Ρίβερ.




«Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομαδα. Ένας μεγάλος σύλλογος που θέλει να κερδίζει τίτλους. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος. Ανυπομονώ να παίξω στην ΑΕΚ, το θέλω πολύ και θέλω να κερδίσω τίτλους.

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ξέρω σε ποια ομάδα έχω έρθει και έχω πολύ όρεξη να δουλέψω σκληρά για να κατακτήσω πρωταθλήματα με την ΑΕΚ».




Για την υποδοχή και το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ:

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Θέλω να παίξω για να κάνω αυτόν τον κόσμο χαρούμενο. Και αυτό που θέλω να τους πω είναι να έχουν την ίδια όρεξη που έχω και εγώ για να πάρουμε τίτλους με την ομάδα και να είναι δίπλα μας».




Για το πότε θα είναι απολύτως έτοιμος να μπει στην ομάδα:

«Έκανε προετοιμασία όλο αυτό το διάστημα με την Γρανάδα. Και η ΑΕΚ είναι ακόμα στο διάστημα της προετοιμασίας. Το πότε θα μπω στην ομάδα, είναι θέμα προπονητή».




Για τον λόγο που αποφάσισε να έρθει στην ΑΕΚ:

«Ξέρω πως είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και στόχος είναι να κατακτά τίτλους, όπως και η Ρίβερ Πλέιτ. Γι αυτό και ήρθα εδώ, είμαι χαρούμενος και έχω πολύ όρεξη να μπω στο γήπεδο και να βοηθήσω
























πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το… Κούρεμα Χρέους Αργεί, Τώρα… Κουρεύεται με την «ψιλή» η Κατώτατη Σύνταξη…

ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ «ΠΟΛΥΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΒΕΡΝΗΣΗΣ…

Στα 392,7 ευρώ καθορίζεται για φέτος, αντί των 486 ευρώ, το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015 και μετά με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή εργατικού ατυχήματος. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2015 θα λαμβάνουν αναλογία της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά (για την ασφάλιση έως τις 31/12/2010 θα υπολογίζεται τμήμα σύνταξης με βάση τις καταστατικές διατάξεις και τα ποσοστά αναπλήρωσης που ισχύουν σε κάθε ταμείο).

Την άμεση εφαρμογή των δύο αυτών αλλαγών που φέρνουν μειώσεις στις νέες συντάξεις (-93,3 ευρώ ή – 19,20% στις κατώτατες και μικρότερες, ανάλογα βέβαια και με το ύψος των αποδοχών της τελευταίας 5ετίας, στις υπόλοιπες) προβλέπει η πρώτη εγκύκλιος την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Χαϊκάλης. Η εγκύκλιος ενεργοποιεί το Ν. 3863/10 (για τη βασική και την κατώτατη σύνταξη) και το Ν. 4334/15 (για την απονομή αναλογίας της βασικής στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015).

Ειδικά για το ύψος της κατώτατης σύνταξης, όπως είχε αποκαλύψει η «Ημερησία», η εγκύκλιος υιοθετεί το νομοθετημένο κατώτατο ημερομίσθιο καθώς το καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν επιτρέπει τη σύναψη Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως όριζε ο Ν. 3863/10 (προκύπτει με βάση τα 15 κατώτατα ημερομίσθια, δηλαδή 26,18 ευρώ Χ 15=392,7 ευρώ). Σε ό,τι αφορά το ύψος της βασικής σύνταξης, ορίζεται μεν για το 2015 στα 360 ευρώ, αλλά, του χρόνου θα επαναπροσδιοριστεί σύμφωνα με την εξέλιξη του ΑΕΠ (κατά 50%) και των τιμών (κατά το υπόλοιπο 50%) της…φετινής χρονιάς. 



Ολόκληρη η εγκύκλιος

Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολοκληρώθηκε με συμφωνία το Eurogroup – 26 δισ. ευρώ η πρώτη δόση

Με συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν το τριετές πρόγραμμα διάσωσης, ενώ η πρώτη δόση θα είναι συνολικά ύψους 26 δισ. ευρώ.

Το θετικό κλίμα για την Ελλάδα είχε διαφανεί από τις δηλώσεις των υπουργών καθώς προσέρχονταν στην συνεδρίαση. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που μέχρι σήμερα φαινόταν να είναι ο μεγαλύτερος πολέμιος του προγράμματος και να προκρίνει την λύση της συμφωνίας γέφυρας. «Πιστεύω ότι σήμερα θα έχουμε συμφωνία», είχε πει ο Γερμανός.

Θετική άλλωστε ήταν και η εισήγηση του EuroWorkingGroup, που ζητούσε την εκταμίευση 23 δισ. ευρώ συνολικά για την Ελλάδα: Άμεσα τα 12,5 δισ. ώστε να αποπληρώσει η χώρα τις δανειακές της υποχρεώσεις και άλλα 500 εκατ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Άμεσα» θα εκταμιεύονταν άλλα 10 δισ. ευρώ αποκλειστικά για τις τράπεζες, διεμήνυε η κυβέρνηση.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλέξη, τι έχεις να απαντήσεις στη Ζωή;

ΠΑΡΕΔΩΣΕΣ ΤΑ… ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ… ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Η 14η Αυγούστου μένει από σήμερα στην ιστορία του ελληνικού έθνους ως μια ακόμη ημέρα υποταγής της πατρίδας μας στις οικονομικές και μνημονιακές δυνάμεις «κατοχής»…

Το τρίτο μνημόνιο φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για το ότι δεν χόρεψε το… χορό του Ζαλόγγου, ωστόσο δεν έχει τίποτα να υπερηφανευτεί, αλλά ούτε και να απαντήσει σε αυτούς που ευθέως και δημόσια τον κατηγορούν πως… τελικά δεν χρησιμοποίησε μέχρι τέλους όλα τα όπλα που του προσέφερε ο ελληνικός λαός, αλλά και το ελληνικό κοινοβούλιο.

Γι” αυτό και στην ιστορία μένει ως ένας ακόμη πρωθυπουργός των μνημονίων ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την υπερψήφιση της νέας συμφωνίας από τη Βουλή. Όπως ακριβώς, τον χαρακτήρισε η πρόεδρος του Σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είμαστε όχι αυτά που λέμε, αλλά αυτά που πράττουμε» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της ομιλίας της, η οποία αποκατέστησε σε πολλά επίπεδα την αλήθεια για τη διαπραγμάτευση, τον εκβιασμό που δέχτηκε η χώρα, αλλά και τις εναλλακτικές λύσεις που υπήρχαν, προκειμένου να μην δεθεί το μέλλον του ελληνικού λαού με ένα ακόμα μνημόνιο.

Εναλλακτικές στις οποίες ο πρωθυπουργός έκλεισε τα μάτια και τ” αυτιά του, προσπαθώντας να μειώσει και να απαξιώσει τον αγώνα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κάνοντας τελικά τα… κέφια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, μα κυρίως της Μέρκελ που τίποτα δεν θέλει να ακούει για καταγγελία του χρέους στους διεθνείς οργανισμούς, με ταυτόχρονη διεκδίκηση, στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του υποστήριξε ότι ζήτησε να του προταθούν εναλλακτικές λύσεις, δεν υπήρξε όμως καμία πραγματικά υλοποιήσιμη. «Προφανώς αυτή (η εναλλακτική) δεν είναι να καταγγέλλουμε το χρέος και όσο περισσότερο το καταγγέλλουμε να σημαίνει ότι αυτομάτως θα μειωθεί» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στόχευσή του ήταν προφανώς, να δικαιολογήσει το γεγονός ότι κατέθεσε τα όπλα που είχε η Ελλάδα για να διαπραγματευτεί, όπως το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής.
«Φορτώνετε τη χώρα ένα νέο δάνειο, αποδεχόμενοι την αποπληρωμή ενός παράνομου χρέους. Ο πρωθυπουργός της χώρας την επομένη του εκβιασμού ζήτησε να του προτείνουμε εναλλακτικές όσοι πιστεύαμε ότι υπάρχουν. Είπα από τότε ότι πιστεύω ότι υπάρχουν. Το κοινοβούλιο δημιούργησε εναλλακτικές, με τη Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία επιτελεί λογιστικό έλεγχο του χρέους, μία υποχρέωση των κρατών υπό μνημόνιο και δεν έχω απάντηση γιατί το πόρισμα της επιτροπής αυτής που καταλήγει σε συμπέρασμα περί παράνομου, επονείδιστου, απεχθούς και μη βιώσιμου χρέους, δεν έχει γίνει σημαία της διεκδίκησης της κυβέρνησης» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της.

Επιπλέον, υπήρχε το πόρισμα της επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για αξίωση της χώρας μας η οποία φτάνει μέχρι και τα 340 δισ. ευρώ.

Με αυτά τα όπλα στα χέρια του, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να προσφύγει «στα αρμόδια φόρα και του Συμβουλίου της Ευρώπης, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του ΟΗΕ». ΔΥΣΤΥΧΩΣ, για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, δεν τόλμησε. Δεν το έκανε και φυσικά θα κριθεί σύντομα γι” αυτή του την παράβλεψη…

Αυτά «αποτέλεσαν προτάσεις εναλλακτικές και δεν έχω απάντηση γιατί αποκρούστηκαν» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, που θα συνεχίσει, όπως υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, το δικό της πόλεμο, το δικό της αγώνα.

«Δεν θα υπερασπιστώ σήμερα άλλο τον πρωθυπουργό, γιατί με έπεισε ο ίδιος ότι πρέπει να πάψω να το κάνω» είπε σε μία αποστροφή του λόγου της η Ζωή Κωνσταντοπούλου και καθώς η ίδια έχει αποδείξει πως διαθέτει πραγματικό ένστικτο για το πώς κινείται το κοινό αίσθημα, σύντομα οι εξελίξεις θα την δικαιώσουν.

Άλλωστε, την υποταγή οι Έλληνες δεν την σηκώνουν, την τιμωρούν και ξανά προς τη λευτεριά που όλοι επιζητούν, προχωρούν.

Με αυτούς που θα αποδειχθεί στην πράξη πως θα έχουν το ειδικό βάρος, να φέρουν εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή στη σύγχρονη ιστορία μας…



ΠΗΓΗ
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόνη εναντίον … όλων!

 Η Πρόεδρος της Βουλής είπε απευθυνόμενη στον Νίκο Φίλη: «Έχετε επιλέξει εδώ και μήνες να με ταυτίσετε με τη Χρυσή Αυγή και αυτό προσπαθείτε να το παρασιωπήσετε. Είναι προσωπική σας ευθύνη γιατί σε αυτή την κατεύθυνση δεν κινείστε με βάση τις κοινές αρχές και τις κοινές αξίες αλλά με βάση αυτό το οποίο μου είπατε εδώ και μήνες “Θα σε τελειώσουμε”».

Ο σχολιασμός…
 

Όλοι παρακολουθούσαμε το τελευταίο διάστημα τις καθημερινές λυσσαλέες επιθέσεις των ΜΜΕ εναντίον της Προέδρου της Βουλής και αναρωτιόμασταν γιατί οι «σύντροφοι» της ως «άντρες» δεν την υπερασπιζόταν (μέχρι εχθές) όχι ως Πολιτικό, αλλά τουλάχιστον σαν γυναίκα από τα κατά καιρούς σεξιστικά και προσβλητικά σχόλια της δημοσιογραφικής και όχι μόνο Τσογλαναρίας!

Η εξήγηση είναι στην παραπάνω καταγγελία της για τον κ. Φίλη (τον Πάγκαλο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατ” εικόνα και ομοίωση) την οποία προσωπικά υιοθετώ απόλυτα μιας και η μέχρι τώρα στάση του και οι δηλώσεις του δείχνουν ότι υπάρχει γραμμή άνωθεν προς αυτή την κατεύθυνση δηλ. η περιθωριοποίηση, η γελοιοποίηση και η πολιτική εξολόθρευση της κ. Κωνσταντοπούλου γιατί όρθωσε το ανάστημά της και προβάλει αντίσταση στην αρχιμνημονιακή «κωλοτούμπα» του Τσίπρα και της αυλής του.

Βέβαια και οι πολιτικοί της αντίπαλοι σε πολλές περιπτώσεις εντός και εκτός της Βουλής με έντεχνο τρόπο προκάλεσαν την εκρηκτικότητα του χαρακτήρα της για να αποδομήσουν και να απαξιώσουν την ορθότητα του Κοινοβουλευτικού της λόγου ο οποίος μπορεί πολλές φορές να κουράζει με την μεγάλη λεπτομέρεια και ανάλυση αλλά αν μη τι άλλο δείχνει βαθιά γνώση των νόμων και του κανονισμού της Βουλής.

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε ένα φλύαρο (με ορθό λόγο) βουλευτή από ένα πρόβατο μιας κοινοβουλευτικής «αγέλης» το οποίο συντάσσεται χωρίς γνώμη και λόγο στα κελεύσματα και τις αποφάσεις του «Αρχιτσομπάνη» του κόμματος του!

Επανέρχομαι όμως στην κ. Κωνσταντοπούλου και θεωρώ ότι έχει απόλυτο δίκιο που εκρήγνυται αφού το κόμμα της βιώνει την οργή αλλά και τον απόλυτο εξευτελισμό στα μάτια των ψηφοφόρων όχι μόνο γιατί τους κορόιδεψε πράττοντας τα εντελώς αντίθετα από όσα τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά φέρνοντας πιο βάρβαρο μνημόνιο αλλά στην ουσία ξεπλένει πολιτικά και ηθικά τους πραγματικούς υπαίτιους της καταστροφής μας δηλ. το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. αφού ψηφίζουν παρέα τα νέα απεχθεί μέτρα των Ευρωπαίων τοκογλύφων.

Φαίνεται πως οι καρέκλες και τα αξιώματα θόλωσαν την μνήμη και την κρίση της κυβερνητικής παρέας και δεν βλέπουν την παγίδα που τους έριξαν και η οποία θα τους καταστήσει στο άμεσο μέλλον όχι μια απλή «Αριστερή παρένθεση» αλλά μια «Αριστερή τραγωδία» που σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας φάνηκε μικρή και ανίκανη προδίδοντας τις προσδοκίες και τις ελπίδες όσων την εμπιστεύθηκαν.

Το σίγουρο είναι ότι η «αντρίκια» στάση ως προς την τηρήσει των θέσεων και των απόψεων της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να αμαυρωθεί από τους «χαχόλους» του Μεγάρου Μαξίμου αλλά ούτε και από τους διαχρονικούς «γλείφτες» τύπου Κουρή οι οποίοι με τις χυδαίες φυλλάδες τους προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους στην εκάστοτε εξουσία.

κ. Κωνσταντοπούλου η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αν θέλετε να προστατέψετε το προσωπικό και το επιστημονικό σας κύρος εγκαταλείψτε εγκαίρως την «στάνη» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α γιατί ο λύκος (η απαξίωση της ιστορίας) δεν είναι πλέον εκτός αλλά εντός αυτής!



Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΩΘΗΚΑΜΕ.

Ψηφίστηκε το τρίτο φρικτότερο μνημόνιο από τους πολιτικούς εκπροσώπους μας. Για μια ακόμα φορά οι σωτήρες μας, με μπροστάρη την Αριστερά αυτή τη φορά, μας έσωσαν.


 





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!