EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ: Οι 300 που έσωσαν το δυτικό πολιτισμό – Ντοκιμαντέρ

Σαν σήμερα ξεκίνησε η πιο ηρωϊκή και η πιο διάσημη μάχη σ΄ όλο το κόσμο. 

Η μάχη των Θερμοπυλών με τους ηρωϊκούς Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. Έγινε το 480 π.Χ αλλά όπως θα διαπιστώσετε στο εκπληκτικό αφιέρωμα του History Channel είναι μια μάχη που ακόμη και σήμερα αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης .

Δείτε πόσο έκθαμβοι είναι αμερικανοί ιστορικοί και ειδικοί που μιλούν σ΄ αυτό το αφιέρωμα για τους 300 του Λεωνίδα, την «Δύναμη Δέλτα» εκείνης της εποχής όπως λέει ένας απ΄ αυτούς.


     


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο και όμως τραγικό: Οι ελληνικές τράπεζες με 345 δισ. ενεργητικό και 25 δισ κεφάλαια αξίζουν 4,6 δισ

Αρχές Αυγούστου του 2015, οι ελληνικές τράπεζες είναι κατεστραμμένες, χρεοκοπημένες με μηδενική αξία στο χρηματιστήριο


Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση.
Πραγματικά συγχαρητήρια για το κατόρθωμα της που θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία.
Πως κατάφερε να μηδενίσει την αξία ενός κλάδου που διαθέτει περιουσία 345 δισεκ. ευρώ.
 
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή επίδοση και απόδοση, συγχαρητήρια σε αυτή την κυβέρνηση, η οποία κατά τρόπο τραγικό και απαράδεκτο, από εγκληματική αμέλεια ή δόλο οδήγησε στην χρεοκοπία τον πιο υγιή κλάδο της εθνικής οικονομίας τις τράπεζες.
 
Αρχές Ιουνίου του 2015 η ΕΚΤ και SSM δήλωναν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και κεφαλαιακά επαρκείς.
 
Αρχές Αυγούστου του 2015, οι ελληνικές τράπεζες είναι κατεστραμμένες, χρεοκοπημένες με μηδενική αξία στο χρηματιστήριο.
 
Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά…..
 
2009 επενδύθηκαν 5 δισεκ. και αποπληρώθηκαν τα 2,5 δισεκ.
2013 επενδύθηκαν 25 δισεκ. ή συνολικά 38 δισεκ. μαζί με τα funding gap
2014 ιδιώτες επένδυσαν 8,3 δισεκ. ευρώ.
2105 νέα ανακεφαλαιοποίηση από 9 έως 16 δισεκ. ευρώ.
 
Συνολικά έχουν επενδυθεί 40 δισεκ. που σήμερα έχουν αξία στο χρηματιστήριο 4,6 δισεκ. ευρώ.
 
Αυτό ονομάζεται εθνική καταστροφή.
 
Το σχέδιο καταστροφής της αξίας των τραπεζών έχει συντελεστεί, έχει εκτελεστεί, επιτυχώς.
 
Σε 3 ημέρες οι τράπεζες είχαν απώλειες -90%.
 
Η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει, έστω και λεκτικά, ώστε να αποτρέψει την περαιτέρω καταστροφή.
Καμία παρέμβαση.
 
Επί 3 ημέρες συντελείται ένα θρασύταο έγκλημα που κατέστρεψε τις τράπεζες, κατέστρεψε τους ιδιώτες μετόχους και κατέστρεψε και το ΤΧΣ που επένδυσε 25 δισεκ. και έχουν αξία 2,7 δισεκ. οι λογιστικές ζημίες 22,3 δισεκ. είναι βιβλικών διαστάσεων καταστροφή.
 
Λογικά σήμερα 6 Αυγούστου θα ξεκλειδώσουν όλες οι τράπεζες από το limit down
 
Λογικά σήμερα 6 Αυγούστου θα ξεκλειδώσουν όλες οι τράπεζες από το limit down και η δραματική πτώση θα περιοριστεί.
 
Όμως 3 παράμετροι προβληματίζουν.
 
1)Το GREK το ETF του FTSE 20 δέχθηκε ισχυρές πιέσεις χθες 5 Αυγούστου στην Νέα Υόρκη -3,2% ενώ το ADRs της Ενικής έκλεισε με απώλειες -12,2%.
 
2)Η επιμονή των limit down δείχνει επενδυτές – ξένους κυρίως – να πουλάνε χωρίς αύριο. Τα ανεκτέλεστα έχουν σημαντικά μειωθεί αλλά προβληματίζουν οι τακτικές των ξένων.Ξεκλειδώνουν μια τράπεζα για να…βγουν αγοραστές και εν συνεχεία πουλάνε με μαζικότητα και πουλάνε ότι μπορέσουν έως ότου κλειδώσει.
3)Υπάρχουν και μεγάλες ανεκτέλεστες εντολές αγοράς αλλά η αγορά συνεχίζει να είναι επικίνδυνη.
Στα warrants πραγματική καταστροφή.

Έχουν μηδενίσει στην κυριολεξία.

Έρχεται συμφωνία και…άνοδος στο χρηματιστήριο….και μετά πάλι πτώση

Η συμφωνία Ελλάδος – δανειστών κελιδώνει περί τις 18-20 Αυγούστου.

Η συμφωνία για τα 83-86 δισεκ. θα προκαλέσει άνοδο στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά η άνοδος αυτή δεν θα κρατήσει πολύ.

Μετά την άνοδο που για λίγες ημέρες θα είναι πολύ ισχυρή, η αγορά θα συνεχίσει….την πτώση.
 
 
 
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ομπάμα, Πάπας, ΟΗΕ, Ροκφέλερ και η «κλιματική αλλαγή» που θα υπερχρεώσει τις χώρες

Το «μεγαλύτερο και πιο σημαντικό βήμα που έχει γίνει ποτέ από Αμερικανό πρόεδρο προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής» παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο Μπαράκ Ομπάμα


Αυτή είναι η βαρύγδουπη ανακοίνωση όλων των ΜΜΕ που έτρεξαν να αναδημοσιεύσουν το πληρωμένο δελτίο τύπου του προέδρου των ΗΠΑ.

ObamaΈνα μόλις μήνα πριν την παγκόσμια συνδιάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι, έχουμε δυο μείζονες συμπτώσεις: Από τη μια το κλίμα να τρελαίνεται παγκοσμίως -ο μισός πλανήτης πλημμυρίζει, ενώ ο άλλος μισός βράζει και καίγεται- κι από την άλλη να γίνονται σημαντικές κινήσεις «αποφασιστικού χαρακτήρα» από πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, που συντονισμένα αποφάσισαν να σχίσουν τη γάτα που λέγεται “αρνητές” και να επιβάλλουν νέους κανόνες. Όλα για τη δήθεν σωτηρία του πλανήτη από την κακή ανθρωπογενή επίδραση.
Φυσικά εξαιρούνται οι χημικοί αεροψεκασμοί και το HAARP. Αυτή η βάναυση, μεγάλης κλίμακας επέμβαση στο κλίμα δεν γίνεται από ανθρώπους, αλλά από τέρατα…

Το σχέδιο Ομπάμα, το επονομαζόμενο «Σχέδιο Καθαρής Ενέργειας» έχει στόχο να βγάλει τέλος στους ρύπους των ορυκτών καυσίμων, ειδικά στην ενέργεια, προωθώντας τις ΑΠΕ:
«Εάν θέλουμε να προστατέψουμε την οικονομία μας, την ασφάλειά μας και την υγεία των παιδιών μας, πρέπει να κάνουμε περισσότερα… Δεν υπάρχει καμία πρόκληση που να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον μας από την κλιματική αλλαγή… Εάν δεν δράσουμε αμέσως, ίσως να μην υπάρχει δυνατότητα επιστροφής» διακήρυξε ο Ομπάμα, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος εν όψει της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι.


Μπαν Γκι Μουν Και ο γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, έσπευσε να χαιρετήσει το σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης τους, ο επικεφαλής του ΟΗΕ επισήμανε ότι το σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και της υπερθέρμανσης του πλανήτη καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο καθώς θα ηγηθούν των άλλων χωρών στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πως θα αλλάξουν τον κόσμο;

Το σχέδιο προβλέπει ότι μέχρι το 2030 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν μειωθεί κατά 32% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα, γιατί υψηλοί φόροι και πρόστιμα θα κυνηγούν όσους δεν συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις Ομπάμα, οι οποίες μετά τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι, το σχέδιο θα πάει “global” βγαίνοντας από τα σύνορα των ΗΠΑ. Κίνα και Ινδία, οι πρώτες στο στόχαστρο και θα ακολουθήσουν όλες οι άλλες, αναλόγως μερτικού που τους χρεώνεται ως “ρυπαντές” του πλανήτη.

Οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι οι πετρελαιάδες των ΗΠΑ αντιδρούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι αλλαγές πρόκειται να φέρουν άνοδο στις τιμές της Ενέργειας και να πλήξουν τις αμερικανικές βιομηχανίες προκαλώντας απώλειες θέσεων εργασίας.
Με λίγα λόγια: Απο-βιομηχανοποίηση, το σχέδιο της Ατζέντας 21 και της παρέας της Νέας Παγκόσμιας Αριστεράς, με τη Ναόμι Κλάιν, Νόαμ Τζόμσκι κλπ που προτείνουν λιτό βίο (αλλά Βαρουφάκη), όχι κατανάλωση για… να «χτυπηθεί η ελίτ» και τοπικές κομμούνες εκτός παραγωγής. 
Έτσι, θα αλλάξουν τον κόσμο. Δυαδική επιλογή: Ή την βιομηχανοποιημένη ελίτ, ή μια κοινόβια λιτή ζωή. Με λίγα λόγια.. Βαρβαρότητα ή Βαρβαρότητα, παραφράζοντας τον Καστοριάδη. (Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα).

Ροκφέλερ: ο πετρελαιάς που νοιάζεται για την καθαρή ενέργεια.


assets_LARGE_t_942_43501146_type12128Μπορεί ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ να είναι γόνος μιας μεγάλης οικογένειας της ελίτ των Αμερικανών πετρελαιάδων, αλλά έχει πλέον στρέψει τις δραστηριότητες στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.
Εγγονός του Τζον Ντ. Ροκφέλερ, του πατριάρχη της φαμίλιας που ίδρυσε την πετρελαϊκή-κολοσσό Standard Oil, ο Ντέιβιντ προσχώρησε στην Chase National Bank το 1946, μεγαλομέτοχος της οποίας ήταν ο πατέρας του, ανεβαίνοντας γοργά στην ιεραρχία και γινόμενος αντιπρόεδρος το 1952.

Ο τομέας που εξειδικεύτηκε ο γνωστός τραπεζίτης, είναι το international banking, με βασικό του καμάρι τη γέννηση της Chase Manhattan Bank, της μεγαλύτερης τότε τράπεζας των ΗΠΑ και του κόσμου ολόκληρου.

Από τις τρεις κορυφαίες λέσχες στις οποίες συναντώνται οι μεγάλοι της πολιτικής και της οικονομίας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και η Τριμερής Επιτροπή, η τρίτη είναι επίσης δημιούργημα του, μέσα από την οποία προσπαθεί να εδραιώσει την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. 

Έτσι ο Ροκφέλερ διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους πετρελαιάδες, γιατί βλέπει ότι, ενώ με ένα δίχτυ πιάνεις πολλά ψάρια, με δυο δίχτυα πιάνεις περισσότερα. Με το τρίτο… τα πιάνεις όλα δικά σου: Πετρέλαιο, τράπεζες και τώρα ΑΠΕ.

Λίγο πριν βγουν στην πιάτσα οι ηγετικές πόρνες των ΗΠΑ, του Βατικανού και του ΟΗΕ, πουλώντας την πραμάτεια τους, τον περασμένο Φεβρουάριο, το Ινστιτούτο Ροκφέλερ από κοινού με την Παγκόσμια Τράπεζα, είχαν ήδη αποφασίσει να επεκτείνουν το αρχικό τους πρόγραμμα ώστε καμιά πόλη να μην μείνει στην απέξω, δηλαδή στον δανεισμό για “αλλαγές” που θα συμβάλλουν στη μείωση της κλιματικής αλλαγής. Κι εδώ να θυμίσουμε γιατί το τόσο ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό για τα τζάκια και την αιθαλομίχλη.

«Στο πρόσωπο της αστικοποίησης, της παγκοσμιοποίησης και της κλιματικής αλλαγής, η δημιουργία υποδομών που χτίζουν την ανθεκτικότητα στις πόλεις είναι πιο επιτακτική από ποτέ», δήλωσε ο Saadia Madsbjerg, διευθύνων σύμβουλος στο Ίδρυμα Ροκφέλερ . “Για σχεδόν μια δεκαετία, το Ίδρυμα Ροκφέλερ έχει συνεργαστεί με πόλεις να ενισχύσουν την πρόσβαση σε χρηματοδοτικές επιλογές για να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια και να γίνουν έργα».

Κι αυτά τα σχέδια, όπως λένε, θα βοηθήσουν στην περισσότερη “Βιώσιμη Ανάπτυξη’, δηλαδή την επιβολή της Ατζέντα 21. Μέσα σε αυτά είναι οι νέες τεχνολογίες, η ρομποτική, η καλλιέργεια των μεταλλαγμένων και ο περιορισμός των βιομηχανιών. Φυσικά, πάνω απ’ όλα η “καθαρή ενέργεια”, τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες που θα γεμίσουν τον πλανήτη και θα αδειάσουν τους αγρούς από κάτι πιο χρήσιμο για το καθημερινό μας τραπέζι.

Εκτός κι αν κάποιος τη στήσει πλάι στα τέρατα ανεμιστήρες και μαζεύει τα πουλιά που σκοτώνονται στο όνομα της διάσωσης του πλανήτη. Είναι κι αυτός ίσως ένας νέος τρόπος κυνηγιού…


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μεγάλο φαγοπότι: Πώς οι ξένοι εξαγοράζουν «μπιρ παρά» τράπεζες και βιομηχανίες!

Σε ένα πρωτοφανές «ριφιφί» εξελίχθηκε η υπόθεση του χρηματιστηρίου, από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη


Μετά από πέντε εβδομάδες «αποχής», όπου το χρηματιστήριο παρέμενε κλειστό, το άνοιγμα του τη Δευτέρα σηματοδότησε και μια πρωτοφανή καθίζηση, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και χτες. Όμως, χτες, κάτι άλλαξε… Οι τραπεζικές μετοχές που είχαν κατακρυμνιστεί, άρχισαν ξαφνικά να επιστρέφουν δυναμικά. Τι συνέβη; Τι ήταν αυτό που άλλαξε και μέσα σε μια μόλις μέρα επανήλθε η «αισιοδοξία» στο ΧΑ;

Αυτό που άλλαξε είναι μετοχική σύνθεση στο τραπεζικό κεφάλαιο με τη δυναμική είσοδο ξένων παιχτών. Συγκεκριμένα, ξένοι μεγαλοεπενδυτές και τραπεζικοί κολοσσοί, όπως η Goldman Sachs και η HSBC, μπήκαν στα «γεμάτα» την Πέμπτη αγοράζοντας τη μία τραπεζική μετοχή μετά την άλλη.
Ξένοι επενδυτές είχαν κάνει το ίδιο δύο μέρες πριν, την Τρίτη. Εκείνη την ημέρα, όμως, δεν αγόρασαν τράπεζες, αλλά εστίασαν σε τίτλους μεταποίησης. Μέσα, δηλαδή, στην πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας του χρηματιστηρίου τράπεζες και μεταποίηση εξαγοράζονται από ξένους επενδυτές! Μάλιστα, τα πράγματα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα, αν λάβουμε υπόψη ότι ξεκίνησαν τα περιβόητα stress test των τραπεζών, καθώς και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα «κόκκινα δάνεια» που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά:

1. Το κραχ της Δευτέρας.

Μετά από πέντε εβδομάδες «σιωπητηρίου», το ελληνικό χρηματιστήριο άνοιξε ξανά τη Δευτέρα που μας πέρασε και, όπως ήταν αναμενόμενο, συνοδεύτηκε από ένα ηχηρό «κραχ». Πηχυαίοι τίτλοι έκαναν λόγο για «Μαύρη Δευτέρα», παρομοιάζοντας τα όσα έγιναν στο χρηματιστήριο της Αθήνας, με τη «Μαύρη Δευτέρα» του 1987, όταν, την 29η Οκτωβρίου, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπεσε κατά 23%.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Αθήνα κατακρυμνίστηκε με πτώση του Γενικού Δείκτη κατά 16,23%. Τις μεγαλύτερες απώλειες (και κρατείστε το αυτό) σημείωσαν οι τράπεζες, με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει μείωση της τάξης του 29,92%, αγγίζοντας το limit down.

2. Η εξαγορά της μεταποίησης.

Η επόμενη ημέρα, η Τρίτη, ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέρα, καθώς έδειχνε το δρόμο που θα ακολουθούσαν τα πράγματα δύο μέρες μετά. Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, οι τράπεζες συνέχισαν την καθοδική τους βουτιά, φτάνοντας και πάλι στο limit down, δηλαδή σε απώλειες της τάξης του 30%. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε μόλις κατά 1,22%. Τι συνέβη;
Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, οι ξένοι επενδυτές προχώρησαν σε δυναμικές κινήσεις εξαγοράς μετοχών στον κλάδο της μεταποίησης. Συγκεκριμένα, αγόρασαν το μισό τζίρο (!) του ελληνικού χρηματιστηρίου, δηλαδή 32 εκατ. ευρώ, σε μη τραπεζικές μετοχές. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι αγορές των ξένων επενδυτών εδράζονται σε εταιρείες που δεν επηρεάζονται από την ελληνική αγορά, αλλά απευθύνονται κυρίως στο εξωτερικό. Στράφηκαν, δηλαδή, στη λεγόμενη «υγιή επιχειρηματικότητα».
Άνοδο κατέγραψαν εταιρείες όπως η Μετκα (7,78 ευρώ με άνοδο 11,9%), Lamda (στο +12,39% στα 3,90 ευρώ), Αεροπορία Αιγαίου (στα 6,69 ευρώ με 8,78% ), Μοτορ Οϊλ (στα 8,64 ευρώ με άνοδο 8,95%), Μυτιληναίος (στα 5,22 ευρώ με άνοδο 5,03%), ΕΧΑΕ (στα 3,88 ευρώ με άνοδο 9,30%).

3. Ένα «μυστικό».

Τώρα, μάλιστα, θα σας πούμε και ένα «μυστικό»: Την ίδια ημέρα η ιρλανδική εταιρεία Merrion Capital, συμβούλευε τους επενδυτές «πώς θα βγάλουν λεφτά από την Ελλάδα». Συγκεκριμένα η Merrion καλούσε τους επενδυτές να αγοράσουν την εταιρεία που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, την ΕΧΑΕ (μετά τη ΜΕΤΚΑ είχε τη μεγαλύτερη άνοδο!), καθώς της έχει υποχωρήσει κατά 33% το τελευταίο εξάμηνο λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Για τους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν σε distressed assets, η Ελλάδα είναι το κατάλληλο μέρος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Darren McKinley, αναλυτής της Merrion. Και προσέθετε: «Η ΕΧΑΕ είναι η καλύτερη κυκλική μετοχή στην αγορά».

Η Merrion σημείωνε πως η ΕΧΑΕ θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και από την ανάκαμψη των μετοχών μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το νέο πακέτο διάσωσης. Η ίδια παροτρύνει επίσης τους επενδυτές να τοποθετηθούν και στην Aegean λόγω του οφέλους από την εισροή τουριστών (αύξηση μετοχής κατά 8,78%!).

4. Η εξαγορά των τραπεζών.

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη, συνεχίστηκε η καθίζηση των τραπεζών, ενώ την ίδια ώρα οι μη τραπεζικές μετοχές συνέχιζαν να «ανεβαίνουν». Πρακτικά: Οι ξένοι αγόραζαν στη μεταποίηση και πουλούσαν στις τράπεζες. Μάλιστα, κάποια στιγμή την Τετάρτη, οι τραπεζικές «ξεκλείδωσαν» από το limit down, μόνο και μόνο για πουλήσουν κι άλλο. Συνέπεια: Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 0,455 ευρώ με πτώση 24,295%. Στα 0,112 ευρώ η Alpha Bank με πτώση 29,56%. Με πτώση 26,765% η Eurobank στα 0,052 λεπτά. Πτώση 29,59% και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,138 ευρώ.

Και φτάσαμε στην Πέμπτη. Αφού, λοιπόν, οι τραπεζικές μετοχές έφτασαν στα τάρταρα, έφτασε και η ώρα της δυναμικής εξαγοράς. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη της τάξης του 17,78%. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ανέβηκε κατά 27,47%, της Eurobank κατά 17,31%, της Alpha Bank κατά 11,61% και της Πειραιώς κατά 3,62%. Οι μαζικές εξαγορές έγιναν, προφανώς, μπιρ παρά, μετά την επί τριήμερο μαζική κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών.
Αλλά το καλύτερο δεν το είπαμε: Η μεγάλη ενίσχυση των τραπεζικών μετοχών, οφείλεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στις μαζικές εξαγορές που προχωρούν ξένοι επενδυτές, ανάμεσα στους οποίους και μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού όπως είναι οι HSBC, UBS και Goldman Sachs!

5. Οι τελευταίες λεπτομέρειες: Stress test και κόκκινα δάνεια.

Το ερώτημα, εδώ, είναι γιατί. Γιατί να αγοράσουν οι ξένοι τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες επί τριήμερο ήταν… με το ένα πόδι στον τάφο;
Δύο στοιχεία υπάρχουν εδώ.

Πρώτον, οι συστημικές τράπεζες πρέπει να σωθούν για χάρη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, σε ανύποπτη στιγμή είχε πει: «Εάν οι τέσσερις μεγαλύτερες συστημικά σημαντικές τράπεζες μιας χώρας δεν λειτουργούν πλέον, τότε αυτό έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα, όπου ασφαλώς θα είχε καταστροφικές συνέπειες, αλλά επίσης και για το σύνολο της ευρωζώνης».

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρχίσει να απαλλάσσονται από τα… βαρίδια.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι την ίδια μέρα που είχαμε το «ράλι ανόδου» των τραπεζών στο χρηματιστήριο, ξεκίνησαν τα stress test των τραπεζών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόθεση είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις αυξήσεις κεφαλαίου εντός  του 2015  στις οποίες θα συμμετάσχει σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο το ΤΧΣ (με κεφάλαια από τον ESM) και οι ιδιώτες μέτοχοι!

Δεύτερον, τα κόκκινα δάνεια. Αυτό αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα από μόνο του, αλλά όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς οριστική λύση των κόκκινων δανείων που κουβαλούν οι ελληνικές τράπεζες στα χαρτοφυλάκιά τους και αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα για να επενδύσουν οι ξένοι σε αυτές. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, μάλιστα, οι δανειστές αποκλείουν το σενάριο δημιουργίας μιας bad bank, ενώ, αντιθέτως, προωθούν το σενάριο της ενεργητικής διαχείρισης και πώλησης δανείων σε distress funds ανά τράπεζα. Δηλαδή, τα fund θα ελέγχουν τα κόκκινα δάνεια (και κατ” επέκταση τα… σπίτια μας)!

6. Σε αναμονή

Τα παραπάνω, βέβαια, δε σημαίνουν ότι θα συνεχιστεί απαραίτητα το «ράλι» ανόδου των τραπεζών στο χρηματιστήριο. Αντιθέτως, είναι εξίσου πιθανό να δούμε και μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Δύο είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν την πορεία: Ο πρώτος αφορά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των κόκκινων δανείων και στην εν γένει συμφωνία του Μνημονίου 3. Συναφής με τις διαπραγματεύσεις είναι και η πορεία των stress test των ελληνικών τραπεζών. Ο έτερος παραγοντάς αφορά τη σταθεροποίηση της νέας μετοχικής σύνθεσης των ελληνικών τραπεζών (δηλαδή, πόσο θα συνεχιστεί η εξαγορά των μετοχών από τους ξένους επενδυτές).

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η περιβόητη εξυγίανση (εκ νέου) του τραπεζικού τομέα περνάει από τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Που σημαίνει ότι, αφού πληρώσουμε για τέταρτη φορά τις τράπεζες, μετά θα τις πάρουν και τυπικά τα ξένα κεφάλαια, αφού νωρίτερα είχαν περάσει επί της ουσίας στον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πληρώστε την Εφορία με ακίνητα … Ατζέντα 21

Σήμερα οι δυνατότητες που έχετε είναι να προχωράτε στις κατά καιρούς ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής των οφειλών σας, μια λύση, όμως, που δεν έχει αποδειχθεί και τόσο αποτελεσματική, αφού, όταν ρυθμιζόταν κάποιο ποσό, έπειτα από λίγους μήνες έφτανε ένα νέο βαρύ εκκαθαριστικό το οποίο δεν μπορούσατε να πληρώσετε, χάνατε τη ρύθμιση και άντε πάλι από την αρχή.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, διατεθειμένος να κάνει το βήμα και να δώσει τη δυνατότητα σε φορολογουμένους που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να πληρώσουν φόρους να προχωρήσουν στην εκχώρηση ακινήτων τους στο Δημόσιο και να σβήσουν αντίστοιχες φορολογικές οφειλές.

Το σχέδιο δεν έχει ακουστεί πρώτη φορά. Στο παρελθόν, το 2013, είχε σχηματοποιηθεί και λάβει ακόμα και τη μορφή διάταξης σε φορολογικό νομοσχέδιο, η οποία, όμως, δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή, καθώς κρίθηκε ότι το θέμα δεν είχε μελετηθεί επισταμένα. Τώρα, με τη νέα φοροκαταιγίδα να βρίσκεται στον κοντινό ορίζοντα, την οικονομία να έχει βυθιστεί και πάλι στην ύφεση, τα εισοδήματα να συρρικνώνονται και τη φορολογία των ακινήτων να μένει στο ύψος της (εάν δεν αυξηθεί), η σκέψη για εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο έναντι εξόφλησης φόρων επανέρχεται.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο προβλέπει τα εξής:
1) Χρήση της δυνατότητας εκχώρησης ακινήτων, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, θα έχουν οι φορολογούμενοι για την απόσβεση φορολογικών οφειλών οι οποίες προέρχονται από φορολογία κατοχής ακινήτων. Θα αφορούν, δηλαδή, μόνο το ΕΕΤΗΔΕ ή ΕΕΤΑ (το γνωστό “χαράτσι”) και τον ΕΝΦΙΑ. Αυτός ο περιορισμός μελετάται να τεθεί καθώς οι παραπάνω φόροι αφορούν κατά κύριο λόγο την κατοχή ακινήτων και όχι την αποκόμιση εισοδήματος από αυτά. Για παράδειγμα, ο ΕΝΦΙΑ αφορά κατά κύριο λόγο την κατοχή ακινήτου και ο ιδιοκτήτης του επιβαρύνεται με αυτόν ακόμα και αν δεν έχει εισόδημα από αυτό, δηλαδή δεν το ιδιοχρησιμοποιεί ή εκμισθώνει. Έτσι, οι φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να εξοφλήσουν με ακίνητα φόρο εισοδήματος, καθώς το εισόδημα αυτό το έχουν εισπράξει. Ωστόσο, υπάρχουν και σκέψεις να μπορούν με ακίνητα να αποπληρωθούν και άλλες κατηγορίες οφειλών, όπως είναι τα φορολογικά πρόστιμα για παραβάσεις και φοροδιαφυγή.
2) Η δυνατότητα εκχώρησης ακινήτων πρόκειται να δοθεί σε ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν και κινδυνεύουν με κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους. Οι φορολογούμενοι που θα θέλουν να κάνουν χρήση της δυνατότητας εκχώρησης θα πρέπει να προσκομίσουν όποια δικαιολογητικά τους ζητηθούν από την Εφορία προκειμένου να αποδείξουν ότι αδυνατούν πραγματικά να εξοφλήσουν τους φόρους τους. Τα δικαιολογητικά αυτά θα είναι, μεταξύ άλλων, αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων, στοιχεία για την είσπραξη τόκων και στοιχεία για το ύψος των δαπανών τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δίνεται στην ύπαρξη κενών, μεγάλης ηλικίας και για μεγάλο χρονικό διάστημα ξενοίκιαστων ακινήτων, για τα οποία ο ιδιοκτήτης κλήθηκε να πληρώσει σημαντικά ποσά ΕΝΦΙΑ.
3) Μεγάλο πρόβλημα είναι ο καθορισμός της αξίας στην οποία ο φορολογούμενος θα μπορεί να εκχωρήσει το ακίνητό του στο Δημόσιο, καθώς από αυτήν θα εξαρτάται και το ποσό του φόρου που θα αποσβένει. Ο δίκαιος τρόπος υπολογισμού είναι να εκχωρείται το ακίνητο στην αντικειμενική του αξία, καθώς με βάση αυτήν την αξία υπολογίζονται οι φόροι ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Οι αντικειμενικές τιμές πρόκειται να μειωθούν εντός του 2016 και σε αυτήν τη χαμηλότερη βάση μελετάται να οικοδομηθεί και η δυνατότητα εκχώρησης.

Αντί κατάσχεσης… εκχώρηση

Η δυνατότητα της εκχώρησης ακινήτου στο Δημόσιο δεν αφορά μόνο τη διευκόλυνση του φορολογουμένου που θέλει να εξοφλήσει φόρους τους οποίους αντικειμενικά δεν μπορεί. Σκοπεύει και να εξυπηρετήσει το Δημόσιο, καθώς θα μειωθούν σημαντικά ο χρόνος και τα κόστη για την κατάσχεση και εκποίηση ακινήτων των οφειλετών του Δημοσίου.
Με βάση το υφιστάμενο καθεστώς, στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος δεν μπορεί να αποπληρώσει τις οφειλές του για σημαντικό χρονικό διάστημα, ενεργοποιούνται τα λεγόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις εισοδημάτων και ακινήτων.

Χρονοβόρα και μη συμφέρουσα

Η διαδικασία της κατάσχεσης, όμως, και της εκποίησης είναι χρονοβόρα και κοστίζει στο Δημόσιο. Θα πρέπει ο προϊστάμενος της Εφορίας να δώσει εντολή κατάσχεσης των ακινήτων του οφειλέτη. Την κατάσχεση υλοποιεί δικαστικός επιμελητής, σε συνεργασία με το δικαστικό τμήμα της Εφορίας. Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος της Εφορίας μπορεί να προχωρήσει σε πρόγραμμα αναγκαστικής εκποίησης του ακινήτου με εκούσιο πλειστηριασμό. Η πρώτη τιμή πώλησης του ακινήτου είναι η αντικειμενική αξία. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν δύο άγονοι πλειστηριασμοί, τότε μπορεί η Εφορία να ζητήσει διόρθωση της τιμής, προκειμένου η τιμή εκκίνησης να πέσει κάτω από την αντικειμενική. Μετά τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου για τη διόρθωση της τιμής, πραγματοποιείται νέος πλειστηριασμός.
Με τη δυνατότητα εκχώρησης των ακινήτων από τους ίδιους τους οφειλέτες και την εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική τιμή των ακινήτων, θα επιταχυνθεί σημαντικά η παραπάνω διαδικασία.

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Κεφάλαιο” της 1ης Αυγούστου

Κατά τα άλλα όταν λέγαμε ότι η Ατζέντα 21 της “Βιώσιμης Ανάπτυξης” σκοπεύει να χτυπήσει και να καταργήσει την ατομική ιδιοκτησία μας έλεγαν συνωμοσιολόγους. Πως φαντάζεστε θα το έκανε; Λέγοντας απλά παράτα το σπίτι σου; Η οικονομική κρίση, όπως και αλλού η βαριά πράσινη φορολογία που ακόμα δεν έχει επιβληθεί εδώ στο 100% αναγκάζει τους ιδιοκτήτες στην ευθανασία της εστίας τους. Απλά τα πράγματα!



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΗΛΙΑΚΗ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Και ποιός να μιλήσει βρε Έλληνες, αφού όλοι τους, χρόνια τώρα σκάβουν τον λάκο της Ελλάδος;
Ποιος να μιλήσει γ@μώ τις προδοσίες τους; Που δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις; Και τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος όσο και να μιλάει, όσο και να φωνάζει;
Ένας “κούκος” δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη Έλληνες. Αλλά βλέπετε οι υπόλοιποι αρθρογράφοι των αμυντικών θεμάτων, ασχολούνται με τα “γεωστρατηγικά” του κόσμου και δεν βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με τις Ελληνικές προδοσίες.

Και τώρα μέσα στην πιο κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και με την προκλητικότητα των Τούρκων να ανεβαίνει συνεχώς στο Αιγαίο, τώρα βρήκαν οι προδότες την ώρα για να κλείσουν την 126 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ στο Ηράκλειο της Κρήτης, που υποστηρίζει και υποστηρίζεται από τους S-300.

Σας είπα πως αυτή η Ελλάδα δεν έχει ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Έχουμε μία άτυπη και σιωπηλή ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, που έχουν ρίξει όλες τις μάσκες και τα προσχήματα και ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΨΥΧΡΑ την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Το Σύνταγμα το γκρέμισαν, το Πολίτευμα κατέρρευσε και τελειώνουν ψυχρά και την άμυνα της χώρας.

Με το κλείσιμο της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου, ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΨΥΧΡΑ τα Δωδεκάνησα στους Τούρκους. Έκλεισαν στο πιο στρατηγικό σημείο, την πλέον μάχιμη σμηναρχία της Ελλάδος και την μοναδική που επιχειρεί άμεσα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Δυστυχώς Έλληνες εμπιστευτήκατε την Άμυνα της πατρίδας σε δόλιους προδότες.

Γι’ αυτό σας είπα: από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις με τις προδοσίες τους. Ακούστε λοιπόν τι σημαίνει για την Ελλάδα το κλείσιμο της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου.

Να διευκρινίσουμε για να γίνει κατανοητό από τους αναγνώστες ότι μιλάμε για μία από τις πλέον ΜΆΧΙΜΕΣ Μονάδες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Είναι δύο οι πλέον κρίσιμες Σμηναρχίες Μάχης που ελέγχουν το Αιγαίο λόγω στρατηγικής θέσης. Είναι η 135 της Σκύρου και η 126 Σμηναρχία Μάχης που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και φιλοξενεί σε μόνιμη βάση, μαχητικά αεροσκάφη F-16, εκτελώντας καθήκοντα επιφυλακής, με τομέα ευθύνης τον ιδιαίτερα νευραλγικό χώρο του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Δηλαδή ΝΟΤΙΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ- ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

2015-08-08_192430

Είναι η δεύτερη αεροπορική βάση της Κρήτης απ’ όπου επιχειρούν μαχητικά αεροσκάφη, μετά βεβαίως από την 115 Πτέρυγα Μάχης των Χανίων όπου εδρεύουν δύο Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου υπερτερεί σημαντικά της 115 Π.Μ των Χανίων λόγω της στρατηγικής της θέσης, διότι παρέχει στους πιλότους μας πιο άμεση εμπλοκή με τον εχθρό και πολύ περισσότερο επιχειρησιακό χρόνο, λόγω της επάρκειας των καυσίμων. Γι’ αυτό και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ που επιχειρούν από τα Χανιά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο , μετασταθμεύουν και εφοδιάζονται στην 126 Σ.Μ στο Ηράκλειο.

Τώρα που την έκλεισαν από τις 31 Ιουλίου, ουσιαστικά χαρίζουμε στους Τούρκους τον εναέριο χώρο των Δωδεκανήσων, διότι μειώνεται σημαντικά ο χρόνος εμπλοκής που θα διαθέτουν οι πιλότοι μας, αφού θα πρέπει να κρατήσουν καύσιμα για να μπορούν να επιστρέψουν στην βάση τους. Δηλαδή ή στα Χανιά, ή στη Σκύρο, ή στην Τανάγρα. Ενώ η 126 Σ.Μ. που έκλεισαν, ήταν
πολύ κοντά στα Δωδεκάνησα και έδινε μεγάλο πλεονέκτημα στους πιλότους μας και στον χρόνο εμπλοκής τους και στον άμεσο ανεφοδιασμό τους.

Αυτή η Σμηναρχία Μάχης ήταν ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ για τους Τούρκους, γι’ αυτό και επιχειρούσαν συνεχώς φωτογραφήσεις της.

Ο λόγος ήταν η στρατηγική της θέση, η μεγάλη δυνατότητα της βάσης για φιλοξενία και εφοδιασμό πολλών μαχητικών, αλλά και η ισχυρή θωράκιση που διαθέτει, από την εγκατάσταση του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300PMU-1.

Με λίγα λόγια ήταν η πιο αντιαεροπορικά θωρακισμένη βάση, στο πιο στρατηγικό σημείο για τον ελέγχο του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με δυνατότητα φιλοξενίας και εφοδιασμού μεγάλου αριθμού μαχητικών.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΗ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Έπεσε η αυλαία και κατέβασαν την σημαία της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου.

2015-08-08_192535

Η τελετή αναστολής λειτουργίας της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου το πρωί, με την παρουσία του προδότη Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου Χρήστου Βαΐτση και του προδότη Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, σε κλειστό αεροπορικό κύκλο, με το περιεχόμενο της συζήτησης στα πηγαδάκια που στήνονται, να είναι το ερώτημα «τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στην Πολεμική Αεροπορία στο Ηράκλειο» αλλά και το «πως έφτασαν τα πράγματα ως εδώ”. http://www.ekriti.gr/

Η Απάντηση στα ερωτήματα είναι μία. ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ και τα πράγματα έφθασαν ως εδώ, με αποφάσεις των Ελλήνων ΠΡΟΔΟΤΩΝ , που τους πληρώνουν οι Έλληνες, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Δεν σεβάστηκαν οι προδότες ούτε την ΘΥΣΙΑ και την μνήμη του Σμηναγού ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ, που γι’ αυτήν την βάση θυσιάστηκε. Γιατί την ώρα που τον χτύπησαν, στεκόταν κάτω από τον Τούρκο και τον εμπόδιζε να φωτογραφίζει αυτή τη βάση και τους S-300, ενώ φωτογράφιζε αυτός τα κατασκοπευτικά συστήματα του τούρκικου μαχητικού.

2015-08-08_192636

Αυτή την Αεροπορική μας Βάση έκλεισε ο ΚΑΜΕΝΟΣ και οι άλλοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και παρέδωσαν τα Δωδεκάνησα και όλο το νοτιοανατολικό Αιγαίο στους Τούρκους.

Και το ερώτημα που θέτω εγώ είναι ένα: Από που αντλούν δύναμη τρείς προδότες, για να μπορούν να κλείνουν πολεμικά αεροδρόμια και να ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ την άμυνα της χώρας;

ΑΠΟ ΠΟΥ Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ;;;;;

Μπράβο ρε ……. ΕΛΛΑΔΑ.!!!!!

ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ και μεγάλο ταλέντο στην…. ΠΡΟΔΟΣΙΑ.!!!!!

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!