EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΒΟΜΒΑ: Tέλος όλα τα επιδόματα!

«Μαχαίρι» κρατά το κουαρτέτο των δανειστών, και με αυτό όπως αναμένεται θα «κόψει κάθε επίδομα για κάθε Έλληνα πολίτη που το ετήσιο εισόδημα του υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ. 

Το θέμα του ελάχιστου επιδόματος τίθεται στο τραπέζι γιατί με τον τρόπο αυτό πιστεύουν πως θα εξοικονομηθεί ένα δις τον χρόνο απο τα έξοδα του κράτους.

Αυτό σημαίνει πως κόβεται το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα προς πολυτέκνους, τα επιδόματα για φοιτητές, και όλα τα επιδόματα του ΟΓΑ.

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,θα είναι 200 ευρώ ανά άτομο ή 300 ευρώ για ζευγάρι που θα αυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε παιδί.


voicenews.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν είναι η Σαχάρα. Είναι το κομμένο δάσος της Χαλκιδικής … ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται «10ήμερο αντίστασης» στις Σκουριές με πρωτοβουλίες κατοίκων που εναντιώνονται στη δραστηριοποίηση της Eldorado Gold στην περιοχή.

Η δράση συντονίζεται από τις Επιτροπές Αγώνα Μ. Παναγιάς, Ουρανούπολης, Ν. Προποντίδας, Πολυγύρου και Θεσσαλονίκης. «Ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης.  Δεν αναμένουμε καμία ελπίδα την πραγματώνουμε μόνοι μας», είναι το κεντρικό σύνθημα.

Το θέμα των Σκουριών ήρθε εκ νέου στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας την Πέμπτη, καθώς στην ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε:

«Αν κατάλαβα καλά με κατηγόρησαν επειδή αναφέρθηκα (στη συνέντευξή του στο Κόκκινο) σε 5000 εργαζόμενους. Αν αυτό είναι το λάθος μου δεν είναι εσκεμμένο. Κάνουν το λάθος να ταυτίζουν κάποιοι την έκβαση του αγώνα με το ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν δουλειά. Πως είναι δυνατόν αυτή μου η τοποθέτηση να είναι σημαία ξεπουλήματος του αγώνα; Τι περιμένατε να πω ότι η λύση που θα προτείνει η κυβέρνηση θα είναι να οδηγήσουν στην ανεργία 1900 άτομα; Η στάση της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι εκδικητική να χάσουν αυτοί οι άνθρωποι τη δουλειά τους».

Το NEWS 247 επικοινώνησε με τον Σάκη Σταφίδα, μέλος της επιτροπής αγώνα Παναγίας, ο οποίος μας παραχώρησε τις φωτογραφίες του από την περιοχή.

Αποκαρδιωτικές εικόνες καταστροφής ενός δάσους για το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής, έδωσαν, και συνεχίζουν να δίνουν τον δικό τους αγώνα. Η απογοήτευση τους άλλωστε είναι έκδηλη λόγω της στάσης της κυβέρνησης που προεκλογικά είχε δεσμευθεί πως θα βάλει τέλος στις διεργασίες εξόρυξης, μεριμνώντας παράλληλα και για τους εργαζόμενους.

Καρέ-καρέ η καταστροφή του δάσους:































Ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις Σκουριές

«Μόνο οργή και λύπη μπορεί να προκαλέσει η αναφορά του πρωθυπουργού της χώρας Αλ. Τσίπρα στη χθεσινή του συνέντευξη στον ρ/σ “στο Κόκκινο” και στον Κώστα Αρβανίτη στο ζήτημα των Σκουριών της Χαλκιδικής, σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρεία Eldorado Gold. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που, σύμφωνα με την ίδια, ανέρχονται σε 1980, αριθμό που το κίνημα της Χαλκιδικής αμφισβητεί, χθες δια στόματος του πρωθυπουργού αυξήθηκαν σε 5.000! Τέτοιες κουβέντες μέχρι σήμερα μόνο από φερέφωνα της εταιρείας τύπου Πάχτα είχαμε ακούσει.
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος που προεκλογικά δεσμευόταν για το κλείσιμο των Σκουριών από την κυβέρνηση της Αριστεράς δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε τύπου αποσαφήνιση σχετικά με το πότε θα συμβεί αυτό, δεδομένου ότι εδώ και πέντε μήνες το κίνημα της Χαλκιδικής λαμβάνει μόνο υποσχέσεις ενώ η εταιρεία συνεχίζει το καταστροφικό έργο της μετατρέποντας το βουνό Κάκαβος σε ένα ρημαγμένο τοπίο.

Εδώ και πέντε μήνες έχουμε καταθέσει το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τις παράνομες εργασίες της εταιρείας στο βουνό, παρανομίες που και το ίδιο το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μέσω του πρώην υπουργού Π. Λαφαζάνη είχε εντοπίσει, επιστρέφοντας τους φακέλους της μεταλλουργίας πίσω στην εταιρεία για μια σειρά ελλείψεων, πάνω στις οποίες η τελευταία αρνείται πεισματικά να τοποθετηθεί και είναι εδώ και καιρό εκπρόθεσμη. Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είχε στην διάθεσή του και τον χρόνο και τα νομικά στοιχεία για να ολοκληρώσει τον έλεγχο της νομιμότητας των εργασιών και να προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευσης του κόμματος για το οριστικό κλείσιμο των Σκουριών.

Σήμερα οι προσδοκίες μιας τέτοιας εξέλιξης διαψεύδονται κατάφωρα ενώ η υπομονή της τοπικής κοινωνίας που έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση μέσα από τους αγώνες της, έχει πλήρως εξαντληθεί.

Μετά από τόσα χρόνια αγώνα κόντρα στις επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την καταστροφή (οικονομική, κοινωνική περιβαλλοντική) του τόπου μας, την αστυνομική βία και την δικαστική καταστολή, ερχόμαστε αντιμέτωποι σε μια ιδιότυπη υποκρισία από τους ίδιους τους συντρόφους μας, που μεταθέτουν την διάσωση του τόπου μας που καταστρέφεται καθημερινά στο άγνωστο μέλλον με νέα κάθε φορά προσχήματα. Μόνο που τώρα η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει απομείνει καμιά δικαιολογία ως απάντηση στο ερώτημα “γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν κλείσει η Σκουριές;”
Καθιστούμε σαφές ότι δεν μπορεί η Αριστερά και δη το κόμμα μας να χρησιμοποιεί εργαλειακά μια κοινωνία.

Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι όντως αυτοί που δεν δίνονται και τον αγώνα αυτόν τον δώσαμε στην κυριολεξία με τις ζωές μας. Δεν θα επιτρέψουμε όμως τον εμπαιγμό μας από κανέναν πρώην και ιδιαίτερα από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που είχε κάνει τον αγώνα μας σημαία του,  ούτε θα αφήσουμε τους συναγωνιστές μας ανυπεράσπιστους στο έλεος μιας πολυεθνικής. Για το ζήτημα των Σκουριών υπάρχουν ήδη πολλές αποφάσεις συνεδρίων και απαιτούμε να γνωρίζουμε αν η ανακοινωμένη θέση του κόμματός μας και του ίδιου του Προέδρου, όπως επανειλημμένα έχει εκφραστεί από τον ίδιο και κορυφαία στελέχη μας, έχει αλλάξει στα πλαίσια της διαφοράς που έχει προκύψει μεταξύ της διακηρυγμένης πολιτικής θέσης και της κυβερνησιμότητας της «πρώτης φοράς αριστεράς».

Είναι δεδομένο ότι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από το κίνημα ενάντια στο χρυσό μέχρι την τελική δικαίωσή μας.

Ανακοινώνουμε ότι κανείς δεν θα πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους, και να γίνει αντιληπτό ότι η συνάντησή μας με την αριστερά έγινε μέσα από αγώνες και όχι κωλοτούμπες και ξεπουλήματα».

Ευχαριστούμε τον Σάκη Σταφίδα για την παραχώρηση των φωτογραφιών




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διπλό φορολογικό «χτύπημα»: Για μικρομεσαίους & μπλοκάκια

Περισσότερους από 700.000 μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες θα πλήξουν τα μέτρα στα οποία συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές.

Στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή λίγο πριν ή αμέσως μετά από τον Δεκαπενταύγουστο, με τα προαπαιτούμενα για το νέο πρόγραμμα, θα περιλαμβάνονται διατάξεις που θα προβλέπουν τη σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών 26% στο 29% και τη σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους ίδιους φορολογούμενους από το 55% στο 100%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στις τελευταίες συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών συμφωνήθηκε:

1. Να εξομοιωθεί πλήρως το καθεστώς φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων (εμπορικών, βιοτεχνικών, παροχής, υπηρεσιών) και των ελεύθερων επαγγελματιών με το πρόσφατα διαμορφωθέν καθεστώς για τις ανώνυμες εταιρείες και τις ΕΠΕ. Αυτό σημαίνει την αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών από το 26% στο 29% για ποσά μέχρι 50.000 ευρώ. Η αύξηση του συντελεστή θα γίνει σταδιακά, από το 25% στο 28% για τη χρήση του 2015 και από το 28% στο 29% για τη χρήση του 2016.

2. Να νομοθετηθεί άμεσα η ήδη συμφωνηθείσα από τις 12 Ιουλίου, ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις (εμπόρους, βιοτέχνες και επιτηδευματίες που τηρούν απλόγραφικά βιβλία), όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλες τις προσωπικές εταιρείες από το 55% στο 75% του κύριου φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2015 και στο 100% για τη χρήση του 2016.

Αποτέλεσμα αυτών των ρυθμίσεων θα είναι η υπερφορολόγηση των εισοδημάτων που θα δηλώσουν πάνω από 700.000 μικρομεσαίοι επαγγελματίες το 2016- για το τρέχον έτος- καθώς ο κύριος φόρος για ποσά καθαρών εισοδημάτων μέχρι 50.000 ευρώ θα υπολογίζεται με συντελεστή αυξημένο από το 26% στο 28% και στη συνέχεια επί του αυξημένου κύριου φόρου θα υπολογιστεί επιπλέον με 75% αντί με 55%.
Μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις το 2017 για τα εισοδήματα του 2016, καθώς ο συντελεστής του κύριου φόρου θα αυξηθεί στο 28% και η προκαταβολή φόρου θα αυξηθεί περαιτέρω από το 75% στο 100%.



iefimerida.gr
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε ΕΕ και ΔΝΤ.κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

Το Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε ΕΕ και ΔΝΤ.κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις.. απαιτήσεις τους, προκειμένου να  τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο ΔΝΤ και στην ΕΕ που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική LIBERATION. Η επίσης γαλλική MONDE δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο ? 20 δις. «Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να. θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η MONDE και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται οViktor Orban, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Ο Orban επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»(σχόλιο: προπαγάνδα υπέρ λιτότητας)! Με ιερή αγανάκτηση η MONDEπληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την ΕΕ και το ΔΝΤ». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του ΔΝΤ γιατί προτίμησε να πάει στη Ν Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον. τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στηνWashington με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η MONDE, προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της ΕΕ ή των διεθνών οργανισμών!».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο. «Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «TIMES της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση. αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα». Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησηςOrban απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές: «Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό 8 χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδαFRANKFURTER ALLGEMEINE και προσθέτει: «Η ομάδα του Orban θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την «εθνική συνοχή»».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Το χειρότερο από όλα όμως για την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργούViktor Orban μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα. «’για των Αγίων» της ΕΕ και το ΔΝΤ τις τράπεζες! Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε. 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλ.. Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της ΕΕ και του ΔΝΤ απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων. Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δις ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ και του ΔΝΤ στους Ούγγρους. ‘ρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! «Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε 2 χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν. «Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αμ’ έπος αμ’ έργον!

Η κυβέρνηση Orban ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές  εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες! Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί-η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα λαμόγια του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10/09, πρέπει να πληρώσουν την 1η δόση, μέχρι τις 10/12 τη 2η-με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει. Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκ, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκ-να ‘τα τα 700 εκ ευρώ αμέσως-αμέσως μόνο για φέτος! «Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Gyorgy Matolcsy, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών. Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό-δηλ. στο 10%-τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι ? 1,8 εκ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα ? του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων. Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

Πανικός επικράτησε στους κύκλους της ΕΕ. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι. δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές». Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την ΕΕ και το ΔΝΤ ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών-μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας. «Η Ουγγαρία θα γίνει η 1η χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική FRANKFURTER ALLGEMEINE την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα. Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης. Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από. ξένες τράπεζες -πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές! Πρακτικά, λοιπόν, από τα ? 700 εκ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι. Ευρωπαίοι! Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην ΕΚΤ, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν! Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ Η ΕΕ και το ΔΝΤ, πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας. Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο. πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί. Η κυβέρνηση Orban αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα λαμόγια του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά. 75% από ? 30.000 το μήνα(ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε ? 7.500. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η. ΕΚΤ, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα». Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Orban ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των Quisling που υπηρετούν την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της ΕΕ, της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης. Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Ferenc Gyurcsany και του Gordon Bajnai προκειμένου να αποφασίσει.

Υ.Γ.: κυβερνήτης με αρχές ο Ούγγρος και αρχ.! Γι’ αυτό δεν ακούμε κουβέντα για την Ουγγαρία και την πορεία της σε αντίθεση με τον «αμαρτωλό» νότο της Ευρώπης!



olympia.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μεγάλο ξεπούλημα: Στο… σφυρί 14 παραλίες της Χαλκιδικής, 8 της Ηλείας, 7 της Αργολίδας και 5 της Ρόδου!

Δεκαπέντε περιοχές στη Χαλκιδική, ανάμεσά τους παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, όπως το Αζάπικο, η Χρυσή Αμμουδία, το Καλαμίτσι, η Κρυοπηγή και το Ποσείδι περιλαμβάνονται στην περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία μεταβιβάζεται στο νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και ξαναμπαίνουν σε τροχιά… πώλησης, εκτός αν υπάρξει διαφορετική πολιτική απόφαση.
Σύμφωνα με την Real News τα πρωτεία κρατά η Χαλκιδική με 14 παραλίες προς πώληση: Άγιος Μάμας, Νέος Μαρμαράς, Βουρβουρού, Κριαρίτσι, Συκιά, Κρυοποηγή, Ποσείδι, Μονοδέντρι – Αζάπικο, Καλαμίτσι, Νέα Ηρακλειά, Πόρτο Κουφό, Χρυσή Αμμουδιά, Νέα Καλλικράτεια και Ιερισσός.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μέσα στα ακίνητα εμφανίζεται και η έκταση 915 στρμ. στην περιοχή Σάνη της Ν.Φώκαιας, για την οποία είχαν εκφράσει στο παρελθόν έντονη διαμαρτυρία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι ακόμη δεν έχουν… μιλήσει. Πάντως ο δήμος Σιθωνίας εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και ζητά από το νέο Ταμείο να εισακουστούν οι τοπικές κοινωνίες και οι προτάσεις του δήμου πριν προχωρήσει σε πωλήσεις ακινήτων.
Στο μεταξύ, αρκετοί είναι αυτοί που καλοβλέπουν να πάρουν υπό την ιδιοκτησία τους μία από τις πανέμορφες παραλίες της χώρας μας και μάλιστα δύο γερμανικά δημοσιεύματα, ένα στην Bild κι ένα στην Handelsblatt έδωσαν τον τόνο, παρουσιάζοντας τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία προς πώληση με έμφαση στις παραλίες.
Μάλιστα η τρόικα ήδη από το 2011 είχε θέσει θέμα για παραχώρηση της χρήσης των ελληνικών παραλιών σε ιδιώτες κάτι που πέρασε από τη Βουλή με τους εφαρμοστικούς νόμους του δεύτερου Μνημονίου. Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται πολλές όμορφες παραλίες ανά η χώρα.
Οχτώ παραλίες στο νομό Ηλείας (Νεοχώρι, Λουτρά Κυλλήνης, Βώλακας, Κάτω Σαμικό, Ζαχάρω, Αλυκές Λεχαινών, Γαλατάς και Αρκούδι Κυλλήνης).
Επίσης την τιμητική της έχει η Αργολίδα με επτά παραλίες (Θεμησσία, παραλία Κίου, Καραθώνας, Κανδύλι, Σαμπάριζα, Σαλαντί).
Η Ρόδος με πέντε (Αφάντου, Τσαμπίκα, Κουκούμια Λίνδου, Αγία Αγαθή, Κάλαθος).
Στις γνωστές παραλίες που βρίσκονται ακόμα στη λίστα είναι οι Αμμόλοφοι της Καβάλας, το Μαστιχάρι της Κω, η Παλαιόπολη στα Κύθηρα, η Αλυκή και ο Άγιος Αρσένιος στη Νάξο και η Χρυσή Αμμουδιά στη Θάσο.
Ουσιαστικά πρόκειται για δημόσια παραλιακά ακίνητα που διαθέτουν ακτογραμμή και τα οποία είτε καλύπτουν όλο το παραλιακό μέτωπο, είτε μέρος αυτούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τεμαχισμό παραλιών με κάποια κομμάτια να είναι ελεύθερα και κάποια άλλα κλειστά.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ… ΝΕΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΣΟΚ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ…

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΦΠΑ…

Τις πρόσφατες αλλαγές στον ΦΠΑ έβαλε τώρα στο στόχαστρό της η τρόικα, απαιτώντας να γίνουν πάλι μετατάξεις προϊόντων στους συντελεστές (βόειο κρέας), αλλά και να «φορτωθούν» με ΦΠΑ 23% oι υπηρεσίες που είναι στον μηδενικό συντελεστή (η ιδιωτική εκπαίδευση συνολικά). Στις διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο οι δανειστές άνοιξαν όλη τη «βεντάλια» των θεμάτων και ζητούν μετ’ επιτάσεως να «ξηλωθούν» και άλλα «κοινωνικού χαρακτήρα» νομοθετήματα, που χαρακτηρίστηκαν μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης, όπως τα τεκμήρια για τους ανέργους. Η τρόικα θέτει ζήτημα υποβολής κατά δύο μήνες νωρίτερα των φορολογικών δηλώσεων, χωρίς δυνατότητα παράτασης, αλλά και κατάργησης της έκπτωσης 2%. «Ειδικό φάκελο» έφτιαξαν οι δανειστές για τους αγρότες και εμφανίζονται «λάβροι» εναντίον τους.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ…

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΕΦΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2016

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ 26% ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟ Ή Ι.Χ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΑΝΤΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ 27,5% ΣΤΟ 55%



«ΑΓΟΡΑ»
  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την υπογραφή του Τρίτου και σκληρότατου Μνημονίου η μάσκα του Αλέξη Τσίπρα έπεσε. Τελικά αυτός ο νεαρός που «τόλμησε» να αναλάβει το βάρος να εκφράσει τους Έλληνες, αριστερούς και δεξιούς, που σήκωσε τους νέους από τις καφετέριες για να πάνε να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, αυτός ο νεαρός που από Βουλευτής έγινε απευθείας Πρωθυπουργός, χωρίς να έχει διοικήσει ποτέ στη ζωή του, δεν πρωτοτύπησε καθόλου. Δεν τήρησε το λόγο του ώστε να δώσει την χαμένη υπερηφάνεια στο λαό του, να σώσει την Ελλάδα από το οριστικό ξεπούλημά της και τους πολίτες από την οδυνηρή και άνευ επιστροφής φτώχεια και ανέχεια.
 
Δεν πρωτοτύπησε καθόλου. Δεν τήρησε το λόγο του και έκανε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά για τα οποία εξελέγη.

Ψήφισε ένα «ωραιότατο» μνημόνιο, πιο σκληρό από τα προηγούμενα, το οποίο για να περάσει στη Βουλή, αναγκάστηκε να έλθει σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα που μας έβαλαν βαθιά στα μνημόνια (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), «κέρδισε» την υποστήριξη του συστημικού Σταύρου Θεοδωράκη, του οικότροφου των συστημικών καναλιών και θρέμμα του Ανδρέα Παπανδρέου και την καθημερινή στήριξη της «τρόικας εσωτερικού». Μπράβο Αλέξη, καλά τα κατάφερες!

Φαίνεται πως ποτέ δεν είχε πιστέψει στην έξοδο της Ελλάδας από τη μνημονιακή πολιτική. Φαίνεται ότι, από την ημέρα που θαμπώθηκε από την εξουσία, προσκύνησε με ευλάβεια τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και τον πολιτικό αρριβισμό που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας και εισχώρησε «ηρωικά» στο κάδρο των συστημικών πρωθυπουργών της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Τι διαφέρει το «ψηφίζω το μνημόνιο γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς» του Τσίπρα από το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» του Ανδρέα Παπανδρέου, τη «Siemens» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα «swaps» και την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία του Κώστα Σημίτη, «τα λεφτά υπάρχουν» και το «Καστελόριζο» του Γιώργου Παπανδρέου, τα «Ζάππεια» και το «σκίζω τα μνημόνια μέρα μέρα» του Σαμαρά;

Φαίνεται ότι ο Τσίπρας δεν πίστεψε ποτέ ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ήταν τόσο εκκωφαντικό υπέρ του ΟΧΙ και νόμισε ότι θα εξιλεωθεί μέσα από το πολυπόθητο γι’ αυτόν ΝΑΙ και έτσι θα υπέγραφε το μνημόνιο με τη συναίνεση του λαού.

Γι’ αυτό άλλωστε δήλωσε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο» ότι θεωρούσε αμφίρροπο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο Τσίπρας, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, επιθυμούσε διακαώς το ΝΑΙ, ποτέ δεν ήθελε το ΟΧΙ. Γι’ αυτό ο Βαρουφάκης βρήκε αυτόν και τους συνεργάτες του «μαγκωμένους» στο γραφείο του το βράδυ του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Γι’ αυτό και την επομένη το πρωί απέπεμψε τον κυριότερο συνεργάτη του που βοήθησε στο αποτέλεσμα του ΟΧΙ, τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Γι’ αυτό και συγκάλεσε άμεσα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ενώ το ΟΧΙ του έδινε έτσι κι αλλιώς ένα δυνατό αέρα διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό υπέγραψε το μνημόνιο ενώ σε όλη την Ευρώπη κυριαρχούσε το βράδυ της 12ης Ιουλίου το σύνθημα «This is a coup”. Άλλωστε ο φίλος του ο Γιούνκερ τον «έδωσε» λέγοντας ότι τα υπέγραψε όλα χωρίς καμία πίεση.

Ο Τσίπρας τελικά τους κορόιδεψε όλους. Το λαό, την αριστερή πλατφόρμα του κόμματός του, τους ιδεολόγους αριστερούς, τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης, τους Έλληνες που δεν ήταν ποτέ αριστεροί αλλά αποφάσισαν να τον στηρίξουν για το συμφέρον της πατρίδας τους, τον Κώστα Καραμανλή που του «δάνεισε» τον Προκόπη Παυλόπουλο» και πίστεψε ότι τουλάχιστον αυτός θα κάνει όσα δεν μπόρεσε ο ίδιος, κορόιδεψε τους Ευρωπαίους πολίτες που άρχισαν να διαβάζουν μανιωδώς για το πρόβλημα της Ελλάδας και να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οραματίστηκαν.

Ο Τσίπρας μας κορόιδεψε και μας πρόδωσε όλους.

Πρόδωσε και τον στενό του συνεργάτη τον Γιάνη Βαρουφάκη που πίστεψε ότι μπορεί να ξεσκεπάσει τη δεσποτική, εκβιαστική μορφή της Ευρώπης. Και από την πλευρά του ο Βαρουφάκης αυτό το πέτυχε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ένας συστημικός καθηγητής πανεπιστημίου, έκανε ένα εσωτερικό κλικ και δεν νοιάστηκε για περισσότερο χρήμα, νοιάστηκε για τη δόξα που θα ερχόταν από τη δικαίωση της Ελλάδας. Πίστεψε σε αυτό δυνατά και πήγε το παιχνίδι μέχρι τέλους. Τόσο τέλος μάλιστα που ο Τσίπρας φαίνεται ότι φοβήθηκε ότι θα του χαλάσει τα σχέδια.

Γιατί χάρη στο Βαρουφάκη το ελληνικό θέμα έγινε θέμα ολόκληρου του κόσμου, το πρόβλημα της οικονομίας εκλαϊκεύθηκε και οι πολίτες άρχισαν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, οι Ευρωπαίοι είδαν το εκβιαστικό πρόσωπο της μερκελικής Γερμανίας και κατάλαβαν ότι δεν φταίνε για όλα «οι τεμπέληδες και χαραμοφάηδες Έλληνες», ο Βαρουφάκης έδωσε την χαμένη αξιοπρέπεια σε μία χώρα που είχε χαρακτηριστεί «Τιτανικός», αποδεικνύει κάθε μέρα ότι έχει δυνατούς γνωστούς και φίλους ανά την υφήλιο που μπορούν να επιχειρηματολογήσουν υπέρ του ελληνικού ζητήματος, χάρη στο Βαρουφάκη μάθαμε ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα (αρχής γενομένης από την περίοδο του «ποταμίσιου» Χάρη Θεοχάρη), από τον Βαρουφάκη μάθαμε ότι τα ΑΦΜ μας δεν ανήκουν στο ελληνικό κράτος, δηλαδή σε εμάς, τους Έλληνες πολίτες και ότι πρέπει κάποιος να «χακάρει» το σύστημα για να βρει έναν τρόπο να αναπνεύσει οικονομικά η Ελλάδα.

Ο Τσίπρας έκαψε και το άλλο «δυνατό χαρτί» του, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υπογράφοντας το μνημόνιο την έβαλε αυτομάτως απέναντί του. Πολύ σοβαρό είναι το γεγονός ότι δεν την στήριξε στις πρωτοβουλίες της, αντιθέτως άφησε να αιωρείται η πιθανότητα αλλαγής της στο θώκο του Προέδρου της Βουλής, κάτι που δεν έκανε εξ ανάγκης γιατί δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία της πρότασης μομφής στο πρόσωπο της Προέδρου. Αν αποφασίσουμε όμως να κοιτάξουμε καθαρά και χωρίς παρωπίδες, θα διαπιστώσουμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου χάλασε τη σούπα της καθεστυκυία τάξης των πατέρων του Έθνους. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι μέχρι σήμερα οι βουλευτές από το 1974 και μετά ψήφιζαν άκριτα οποιαδήποτε τροπολογία με ανυπόστατες αιτιολογικές εκθέσεις που τους έφερνε ο εκάστοτε υπουργός; Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ήταν άβουλοι διεκπεραιωτές των επιθυμιών της εκάστοτε κυβέρνησης; Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίστηκαν αφειδώς επί Σαμαρά και Βενιζέλου, δεν αποτελούν ντροπή για την κοινοβουλευτική διαδικασία; Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ορθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκρινε ότι ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής πρέπει να απελευθερωθεί από τον πρωθυπουργικό εναγκαλισμό και, προς τιμήν της, προσπάθησε αυτό να το κάνει πράξη; Ο Τσίπρας ούτε σε αυτό δεν υπήρξε σύμμαχος και συνοδοιπόρος.

Και έχασε και άλλη μία ευκαιρία ο Έλληνας πρωθυπουργός. Να αναδειχθεί σε πρωθυπουργό όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ιδεολογικής τοποθέτησης. Σε μία καταλυτική ιστορική στιγμή, που η μεσαία αστική τάξη διαλύεται και κατακρημνίζεται οικονομικά, η ΝΔ έχασε την ευκαρία να εκφράσει αυτή τη μερίδα των πολιτών. Για το ΠΑΣΟΚ ούτε λόγος. Τα κόμματα αυτά συνεχίζουν να μιλούν για αριστερούς και δεξιούς και για μεσαίο χώρο. Συνεχίζουν να διαιρούν τους Έλληνες. Ο Τσίπρας έχασε τη μοναδική ευκαιρία να αποδεχθεί το αίτημα του λαού του και να γίνει ο πρωθυπουργός των Ελλήνων.

Και ο Τσίπρας τα ξεπέρασε όλα αυτά μονομιάς και υπέγραψε το νέο, «αναγκαίο» μνημόνιό του, χωρίς να συζητήσει για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις (οι γερμανικές εκπομπές στη Γερμανία δεν σταματούν να μιλούν υπέρ μας – ακόμη θυμάμαι την πρώτη ημέρα της πρωθυπουργίας του που πήγε στην Καισαριανή να καταθέσει στεφάνι), χωρίς να ζητήσει κούρεμα του χρέους, χωρίς ακόμη να γνωρίζει πως θα γίνει η διευθέτηση του χάους στις τράπεζες και στην ελληνική οικονομία, ύστερα από τα capital controls.
Δέχθηκε μάλιστα να πουλήσει τα ελληνικά λιμάνια, τα ελληνικά αεροδρόμια και όλα τα ελληνικά «ασημικά» στους ξένους, για να ξεχρεώσει δήθεν, αντί να οργανώσει τη χώρα και να ενδιαφερθεί για την αύξηση των εσόδων από τα ασημικά της.
 
Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: γελοιοποίησε τη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος. Ποιο το νόημα της διενέργειας δημοψηφισμάτων όταν οι αποφάσεις και οι επιταγές των λαών δεν τηρούνται; 
 
Ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός που εξευτέλισε τις δημοκρατικές διαδικασίες της χώρας και εξαπάτησε έναν ολόκληρο λαό.

Όλα αυτά σε μία Ελλάδα που ο Έλληνας πολίτης είναι χρεωμένος οικονομικά, εξουθενωμένος ηθικά και απογοητευμένος πολιτικά.
 
Και επανέρχεται το θέμα της κατάργησης των προκλητικών προνομίων των βουλευτών που σαν Μαρίες Αντουανέτες λιάζονται τα σαββατοκύριακα στα κότερα και την υπόλοιπη εβδομάδα ζητούν από τον Έλληνα να κάνει κι άλλες περικοπές και θυσίες. 
 
Επανέρχεται όμως και το θέμα της ποινικής δίωξης των πολιτικών που άλλα υπόσχονται για να πάρουν την εξουσία, παραπλανώντας τον λαό, και άλλα κάνουν όταν καθίσουν στην πολυπόθητη καρέκλα της.



πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρειος Πάγος: Απόφαση-σοκ για τους ενοικιαστές που δεν έχουν να πληρώσουν

Σε μια απόφαση-σοκ για όσους ενοικιαστές δεν πληρώνουν τα ενοίκια τους, επικαλούμενη αδυναμία λόγω οικονομικής κρίσης, προέβη ο Άρειος Πάγος.

Συγκεκριμένα το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι η οικονομική δυσχέρεια, δεν αποτελεί εύλογη αιτία μη καταβολής ενός μισθώματος, ούτε απαλλάσσει έναν ενοικιαστή από τις συνέπειες της υπερημερίας.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε σε μια περίπτωση αντιδικίας μεταξύ ενός Δήμου της Βορείου Ελλάδος και ενός ιδιώτη ενοικιαστή, που αφορούσε την τύχη ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου.

Το ακίνητο εκμισθωνόταν από ιδιώτη για τη χρήση του ως εστιατορίου. Ο εν λόγω ενοικιαστής, το 2008 είχε καθυστερήσει να καταβάλει στον ΟΤΑ-ιδιοκτήτη του ακινήτου, νοίκια οκτώ μηνών, δημιουργώντας συνολικά οφειλή 7500 ευρώ.

Κατά το τέλος του 2008, ο Δήμος κατήγγειλε τη σύμβαση, και με αγωγή του αξίωσε να του επιστραφεί το ακίνητο.

Σύμφωνα με το νόμο, η καταγγελία της σύμβασης επιτάσσει την αποπληρωμή της οφειλής εντός μηνός, αλλιώς η συμφωνία λύεται και το ακίνητο αποδίδεται στον ιδιοκτήτη.

Ο ενοικιαστής δεν κατέβαλε τα ενοίκια εντός των προβλεπόμενων από την νομοθεσία τριάντα ημερών, αλλά τα κατέβαλε σε δύο δόσεις από τον δεύτερο μέχρι τον έκτο μήνα.

Κατά την εκδίκαση της αγωγής του ιδιοκτήτη στο Εφετείο, ο ιδιώτης δήλωσε πως η καθυστέρηση εξόφλησης της οφειλής του, οφειλόταν σε οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπισε λόγω προβλημάτων υγείας συγγενικού του προσώπου.

Υποστήριξε επίσης, πως η εφαρμογή των προθεσμιών, οδηγούσε σε παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.

Το Εφετείο δεν δικαίωσε τον ιδιώτη, αλλά έκρινε πως όφειλε να αποδώσει το ακίνητο στον ιδιοκτήτη του λόγω της καθυστέρησης της αποπληρωμής των ενοικίων. Η αίτηση αναίρεσης του ενοικιαστή στον Άρειο Πάγο δεν άλλαξε την απόφαση αυτή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως η καθυστερημένη καταβολή των οφειλομένων μετά την παρέλευση των προθεσμιών, επιφέρει μεν απόσβεση της οφειλής, πλην όμως εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση για απόδοση του μισθίου – και για να συνεχιστεί η μίσθωση του ακινήτου από τον ίδιο ενοικιαστή, χρειάζεται να συναφθεί νέα σύμβαση.

Οι λόγοι υγείας συγγενικού προσώπου που είχε επικαλεστεί ο ενοικιαστής προκειμένου να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στην καταβολή των ενοικίων, απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος σημείωσε πως η οικονομική δυσχέρεια δεν αποτελεί εύλογη αιτία μη καταβολής του μισθώματος και δεν απαλλάσσει τον ενοικιαστή από τις συνέπειες της υπερημερίας. Όσο για την αρχή της αναλογικότητας, σύμφωνα με την απόφαση, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ιδιωτικές διαφορές όπως είναι οι μισθωτικές.



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είναι πλέον επίσημο! Οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες υποθήκη στο "ταμείο Σόϊμπλε"

Αυτό που γράφαμε από την παραμονή της συμφωνίας των Βρυξελλών ανακοινώθηκε επί της ουσίας επίσημα. Τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μπαίνουν στο ταμείο υποθηκών που επέβαλλε ο Σόϊμπλε! Μόνο έτσι προφανώς συγκεντρώνονται τα 50 δις “εγγυήσεων”.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Οικονομικών τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων (ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.).

Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο, με τελείως διαφορετική λειτουργία και λογική από το ΤΑΙΠΕΔ, παρόμοιο μ' αυτά που έχουν δημιουργήσει αρκετά κράτη σε όλα τα μέρη του πλανήτη, όπως μεταξύ άλλων η Νορβηγία, η Αυστραλία, κ.ά.

Τα 50 δισ. ευρώ του νέου Ταμείου προβλέπονται σε βάθος 30ετίας, γεγονός που δίνει μεγάλη «ανάσα» στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Στο Ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων, υποδομές, καθώς και ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Στο Ταμείο πιθανόν να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού / φυσικού πλούτου της χώρας - υδρογονάνθρακες, κ.λπ.

Από τα 50 δισ. ευρώ, το 50% θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών (εκτιμάται ότι θα χρειαστούν από 10 έως 25 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών), ενώ το υπόλοιπο 50% θα πάει σε ανάπτυξη (1/2) και χρέος (1/2).
Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, έκανε δήλωση αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης να μεταφερθούν στο νέο ΤΑΙΠΕΔ τα έσοδα από την μελλοντική αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και ζητώντας από την κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα.
Η δήλωση του Χρηστίδη:

“Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η κυβέρνηση προτείνει να μεταφερθούν στο νέο ΤΑΙΠΕΔ τα έσοδα από την μελλοντική αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, τα οποία ως τώρα με νόμο που εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ προορίζονται για την στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, ειδικά για τις νέες γενιές.
Θεωρούμε αυτή την πρόταση απαράδεκτη και ζητούμε από την κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα. Χωρίς νέους πόρους δεν είναι δυνατή η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης για τις ερχόμενες γενιές”.


onalert




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Ατρόμητου στο Europa League

Με την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ του Europa League, με Μπρόντμπι έπεσε ο ΠΑΟΚ και με την Φενέρμπαχτσε ο Ατρόμητος. Στις 20 Αυγούστου οι πρώτοι αγώνες, στις 27 οι ρεβάνς.
Με χαμόγελα υποδέχτηκαν στον Παναθηναϊκό την κλήρωση των πλέι οφ του Europa League, ούτε κρύο ούτε ζέστη για τον ΠΑΟΚ, ενώ πολύ δύσκολο εμπόδιο καλείται να υπερβεί ο Ατρόμητος στον δρόμο για τους ομίλους της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα, το "τριφύλλι" έπεσε με την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν που απέκλεισε την Ντιναμό Τιφλίδας (2-0, 1-2), την Τσουκαρίτσκι (2-0, 0-1) και τον Απόλλωνα Λεμεσού (1-1, 1-0). Αν μη τι άλλο, ένας αντίπαλος στα μέτρα της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, που αν είναι σοβαρή και δεν δείξει τάσεις αυτοκτονίας, θα καταφέρει να την αποκλείσει και να περάσει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Κανείς δεν λέει πως... πέρασαν ήδη οι "πράσινοι", όμως θα μπορούσαν να κληρωθούν με δυσκολότερο αντίπαλο. Το πρώτο ματς θα είναι στη Λεωφόρο στις 20 Αυγούστου και στις 27 η ρεβάνς στο Μπακού.
Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ, έχει έναν αντίπαλο στα μέτρα του, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι εύκολη η αποστολή του. Η δανέζικη Μπρόντμπι βρίσκεται στον δρόμο του "Δικεφάλου του Βορρά", που ως τώρα έχει αποκλείσει την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και την Σπάρτακ Τρνάβα. Η Μπρόντμπι έχει ήδη αποκλείσει στον πρώτο τη Γιούβενες από το Σαν Μαρίνο με δύο νίκες (9-0, 2-0), μετέπειτα την Μπερόε από τη Βουλγαρία (0-1, 0-0) και την κυπριακή Ομόνοια (0-0, 2-2). Εντούτοις, στο πρωτάθλημα έχει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Πρώτο ματς θα είναι στην Τούμπα και η ρεβάνς στην Δανία.
Τέλος, ο Ατρόμητος έχει το δυσκολότερο έργο με την Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα. Οι Τούρκοι αποκλείστηκαν στα προκριματικά του Champions League από την Σαχτάρ (0-0, 3-0) και... έπεσαν στο Europa League, όπου θα είναι μέγιστη αποτυχία αν δεν περάσουν τουλάχιστον στους ομίλους, έχοντας παίκτες όπως οι Φαν Πέρσι και Νανί, τους οποίους απέκτησαν αυτό το καλοκαίρι. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, θυμίζουμε πως είχε αποβληθεί στον αγώνα με τους Ουκρανούς στο Ντόνετσκ. Να πούμε πως το πρώτο ματς θα γίνει στο Περιστέρι και η ρεβάνς στο "Σουκρού Σαράτσογλου".
Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Ατρόμητος-Φενέρμπαχτσε
ΠΑΟΚ-Μπρόντμπι
Παναθηναϊκός-Γκαμπάλα
Τουν-Σπάρτα Πράγας
Ντίναμο Μινσκ-Σάλτσμπουργκ
Λίμπερετς-Χάιντουκ
Κράσνονταρ-Ελσίνκι
Οντ Γκρένλαντ-Μπορούσια Ντόρτμουντ
Άστρα-Άλκμααρ
Σαουθάμπτον-Μίντιλαντ
Λεχ Πόζναν-Βιντεότον
Ραμποτνίσκι-Ρουμπίν Καζάν   
Μπορντό-Καϊράτ
Πλζεν-Βοϊβοντίνα
Ζόρια-Λέγκια Βαρσοβίας
Μόλντε-Σταντάρ Λιέγης
Γιουνγκ Μπόις-Καραμπάκ
Στεάουα-Ρόζενμποργκ
Γιάμπλονετς-Άγιαξ
Ζίλινα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μιλσιάμι-Σεντ Ετιέν
Άλταχ-Μπελενένσες



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υποβιβάστηκε στη Football League η Κέρκυρα

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε σήμερα Παρασκευή τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κέρκυρας  στην Football League, με την θέση της στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία να διεκδικούν πλέον όμαδες όπως ο Λεβαδειακός και ο Απόλλων Αθηνών.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.
Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.
Επίσης, με την υπ΄αριθμ. 66/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κατά της από 21-7-2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE και της ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ». 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα

Η απαγόρευση της πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει το σύστημα εισροών – εκροών, η ιχνηθέτηση των καυσίμων και η απογραφή όλων των δεξαμενών καυσίμων άνω των 4 τόνων είναι μεταξύ των μέτρων στα οποία κατέληξε η Μόνιμη Διυπουργική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που συνεδρίασε την Πέμπτη για τρίτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά τα πρατήρια, που θα πρέπει να βρίσκονται στον λευκό κατάλογο της ιστοσελίδας του ΥΠΟΙΚ, η σχετική Υπουργική απόφαση είναι η πρώτη που θα υπογραφεί άμεσα.

Ειδικότερα, η Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αποφάσισε, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τα εξής:

Α. Την επίσπευση με τους πλέον ταχείς ρυθμούς της ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί και ειδικότερα:

1. Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών – εκροών.
2. Χρήση μοριακών ιχνηθετών σε όλα τα καύσιμα.
3. Τοποθέτηση GPS σε πλωτά και επίγεια μεταφορικά μέσα καθώς και SLOPS (υγρά απορρίμματα πλοίων).
4. Εντατικοί έλεγχοι αν εφαρμόζεται ο νόμος περί τοποθέτησης συστήματος εισροών-εκροών στις τελωνειακές αποθήκες.
5. Σάρωση όλων των πρατηρίων πετρελαίου θέρμανσης με μικτό κλιμάκιο ελέγχου για την τήρηση των προβλεπόμενων τοποθέτησης και παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος εισροών-εκροών.

Β. Την παρέμβαση με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για:

1. Δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου ελέγχου-συντονισμού.
2. Εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών σε όλες τις δεξαμενές.
3. Σύστημα σφράγισης σε επίγεια μεταφορικά μέσα ενεργειακών πόρων και αποσφράγισης μόνο από τον πρατηριούχο.
4. Σύνταξη Μητρώου Δεξαμενών χωρητικότητας άνω των 4 τόνων.

Στη χθεσινή σύσκεψη της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για τη καταπολέμηση της Διαφθοράς, προήδρευσε ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, και συμμετείχαν (τα τακτικά μέλη) ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για τη Διαφάνεια Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Παύλος Πολάκης, ο Γενικός Γραμματέας καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο Μιχάλης Καλογήρου νομικός σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και εξειδικευμένοι συνεργάτες τους.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!