EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το Μικροτσίπ υποχρεωτικά εντός δύο ετών στην Ιταλία.Επομένως είναι σύντομα και εδώ πραγματικότητα !

«Μέσα σε δύο χρόνια ο καθένας θα έχει ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα»…. Αυτά τα λόγια δεν είναι ενός τρελού, αλλά τα είπε ο Matteo Renzi , χθες, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την εμφυτεύση μικροτσίπ κάτω από το δέρμα στην Ιταλία

Κατ “αρχάς οι ΗΠΑ, η Σουηδία, και η Ιταλία τώρα είναι η τρίτη χώρα που εντάσει το μικροτσίπ , σύμφωνα με τον Renzi .Ηδη από το 2016, και μετά μικροτσίπ θα εμφυτεύεται σε όλα τα νεογέννητα σε ολες τα νοσοκομεία ΔΗΜΟΣΙΑ -ΙΔΙΩΤΙΚΑ,και στη συνέχεια, το 2017σε ολο το υπόλοιπο του πληθυσμού, σαν να επρόκειτο να εμβολιαστούν, ο καθένας.Ο Matteo Renzi τόνισε οτι οι κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί χωρίς τσιπ, το 2018 θα είναι πολύ βαριές, και θα κυμαίνονται από πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ έως 6 μήνες στη φυλακή….
Το μικροτσίπ θα βασίζεται στην RFID, οποία χρησιμοποιείται στα εκτρεφόμενα ζώα, και το καθένα θα έχει μια βάση δεδομένων που θα συνδέεται με το μικροτσίπ, το οποίο θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με κάθε κίνησή μας καθημερινά. Στην περίπτωση των εγκληματιών θα γνωρίζουν ακριβώς τα στοιχεία του εγληματία , ζητώντας τα από κέντρου ελέγχου.. Επίσης, ανέφερε οτι θα είναι χρήσιμο και στον τομέα της υγείας, όπου η Microchip θα είναι σαν μια «κάρτα υγείας» που θα μεταφέρει πληροφορίες και στην οικογένεια αλλά και σε ενα κέντρο το οποίο θα βλέπει την κατάσταση του ασθενή και θα υπάρξει άμεση επικοινωνία σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων. Αλλά το ενδιαφέρον του μικροτσίπ εστιάζετε και για τους μοναχικούς, στην πραγματικότητα,ανθρώπους όπου θα υπάρχει δυνατότητα , μέσω μιας εντολής,να καλέσουν αμέσως ασθενοφόρο σε περίπτωση ξαφνικής ασθένειας. Αυτό τόνισε θα μπορούσε σίγουρα να σώσει κάποια ζωή… Αλλά αξίζει τον κόπο να ΧΑΣΟΥΜΕ την προστασία της ιδιωτικής ζωής μας ;
Το Μικροτσίπ επομένως είναι σύντομα πραγματικότητα…
   





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Financial Times: Το μεγάλο ψέμα του Σόιμπλε -Κανένας νόμος δεν απαγορεύει το κούρεμα

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα της διαγραφής χρέους, μια πάγια απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιτάχθηκε λέγοντας πως κάτι τέτοιο αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο αρθρογράφος των FT, Βόλφγκανγκ Μουντσάου, επιχειρηματολογεί καταλήγοντας στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: κανένας νόμος δεν απορρίπτει μια τέτοια κίνηση και τέλος πάντων το πώς διαβάζει κανείς τους νόμους της ΕΕ έχει να κάνει το τι θέλει να πετύχει σε πολιτικό επίπεδο.
Γράφει συγκεκριμένα:
«Όποτε βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο με Ευρωπαίους αξιωματούχους και συζητάς το ευρώ, συνήθως υπάρχει κάποιος που σηκώνει το δάκτυλο και λέει: «Όλα καλά αυτά, όμως είναι ενάντια στους κανόνες». Και τότε γίνεται ησυχία.
Αυτό το «ενάντια στους κανόνες» είναι μεγάλο πράγμα στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πραγματικά ποιοι είναι οι κανόνες. Όμως γνωρίζουν πως οι κανόνες πρέπει να τηρούνται.
Η κατάσταση μου θυμίζει ένα διήγημα του Φραντς Κάφκα, το «Μπροστά στο Νόμο», όπου ένας άνδρας προσπαθεί να μπει σε ένα δικαστήριο. Ο θυροφύλακας του λέει πως είναι κατ” αρχήν εφικτό να μπει, αλλά όχι εκείνη την ώρα. Ο άνδρας περνάει ολόκληρη τη ζωή του μπροστά από το δικαστήριο, περιμένοντας να μπει. Στο τέλος της ζωής του, του λένε μπος θα μπορούσε να είχε περάσει την πόρτα οποιαδήποτε στιγμή. Αυτός ο άνδρας ακολούθησε τους λάθος κανόνες –τους κανόνες του μυαλού και όχι του νόμου.
Οι κανόνες του μυαλού είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε στην ευρωπαϊκή συζήτηση για το ενιαίο νόμισμα. Πολλοί από αυτούς τους κανόνες είτε δεν υπάρχουν, ή αποτελούν κάποια μάλλον παρατραβηγμένη ερμηνεία των υφιστάμενων κανόνων.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Ελληνικής κρίσης, συνάντησα έναν παντελώς νέο κανόνα. Τον πρωτοάκουσα από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Λέει πως οι χώρες δεν επιτρέπεται να χρεοκοπήσουν εντός της ευρωζώνης. Από την άλλη όμως, η χρεοκοπία είναι μια χαρά όταν φύγουν από την ευρωζώνη.
Αργότερα διάβασα πως ο Ότμαρ Ίσινγκ, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χρησιμοποίησε σχεδόν την ίδια ακριβώς φράση με τον κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα. Αν το λένε τόσοι πολλοί σημαντικοί άνθρωποι, τότε σίγουρα είναι αλήθεια, έτσι δεν είναι;
Δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας
Στην πραγματικότητα, όπως προκύπτει, δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας. Υπάρχει μόνο το Άρθρο 125 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Άρθρο 125 λέει πως οι χώρες δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν το χρέος άλλων χωρών. Αυτό είναι γνωστό ως ο όρος «no-bailout» – αν και, όπως προκύπτει, αυτό είναι μια μάλλον υπερβολική ερμηνεία.
Στην απόφαση σταθμό για την υπόθεση Pringle –που σχετίζονταν με μια ιρλανδική υπόθεση το 2012- το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως μπορεί να υπάρξει διάσωση, ακόμα και με το Άρθρο 125, αρκεί ο σκοπός της διάσωσης να είναι να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα η δημοσιονομική θέση της χώρας που θα λάβει τη διάσωση.
Σε μια άλλη απόφαση-σταθμό, τον Ιούνιο φέτος, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στήριξε την υπόσχεση του Μάριο Ντράγκι να κάνει ότι χρειαστεί για να βοηθήσει μια χώρα που δέχεται κερδοσκοπικές επιθέσεις.
Η δέσμευση του προέδρου της ΕΚΤ είχε αμφισβητηθεί από το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Και στις δυο περιπτώσεις, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν στήριξε την κυρίαρχη γερμανική νομική ερμηνεία.
Άρα, τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τις προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απουσία κάποιας ξεκάθαρης απόφασης από το Δικαστήριο για την ελάφρυνση του χρέους;
Ένα ενδιαφέρον άρθρο τριών συγγραφέων από το ευρωπαϊκό think-tank Bruegel, συμπεραίνει πως η ελάφρυνση χρέους σίγουρα συνάδει με την υφιστάμενη νομοθεσία.
Η υπόθεση Pringle
Η επιχειρηματολογία έχει ως εξής: στην υπόθεση Pringle, το δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» για διασώσεις κατ” αρχήν, αρκεί να έχουν σκοπό να σταθεροποιήσουν τα δημόσια οικονομικά. Στην απόφαση για το «μαξιλάρι» της ΕΚΤ, το δικαστήριο αποδέχθηκε την αρχή ότι η ΕΚΤ μπορεί να υποστεί απώλειες στις αγορές τίτλων της, αρκεί η Τράπεζα να ακολουθεί την εντολή της.
Προσθέστε τις δυο αυτές αποφάσεις, και έχετε την ελάφρυνση χρέους. Δεν είμαι σίγουρος αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ακολουθήσει επακριβώς αυτήν την επιχειρηματολογία, αν η υπόθεση φτάσει ποτέ στη δικαιοσύνη. Το Δικαστήριο πιθανότατα θα επέβαλε κάποιους περιορισμούς. Όμως θα με εξέπληττε αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακολουθούσε την γερμανική ερμηνεία τώρα, όταν προηγουμένως την είχε απορρίψει.
Γιατί διαφωνούν τόσο η Γερμανία και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; Ο φανερός λόγος είναι ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την νομισματική ένωση είναι εσωτερικά ασυνεπής, και ως εκ τούτου επιδέχεται διάφορες ερμηνείες. Ούτε επιτρέπει την έξοδο, την χρεοκοπία, ούτε τη διάσωση και ως εκ τούτου δεν έχει κάποια ξεκάθαρη διαδικασία για την περίπτωση μιας οικονομικής κρίσης.
Η γερμανική άποψη είναι πως ο όρος «no bail-out» είναι ο ισχυρότερος όλων και πρέπει ως εκ τούτου να έχει προτεραιότητα. Άλλοι διαφωνούν.
Πολιτική διαφωνία
Επιπλέον, οι Γερμανοί δικηγόροι με ειδίκευση στο συνταγματικό δίκαιο δεν επιτρέπουν να μπαίνουν στα νομικά τους επιχειρήματα οικονομικές θεωρήσεις, ενώ οι δικηγόροι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το επιτρέπουν. Σε βαθύτερο επίπεδο, η διαφωνία δεν έχει να κάνει με την νομική, αλλά με την πολιτική και τα οικονομικά. Ο νέος κανόνας «όχι χρεοκοπία» είναι μια πολιτική φιλοδοξία ενδεδυμένη με τον μανδύα του νομικού περιορισμού.
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Γερμανία δεν θέλει να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος για πολιτικούς λόγους, και χρησιμοποιεί ως πρόφαση την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ομοίως, όταν ο κ. Σόιμπλε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θα πρέπει να διερωτηθείτε με ποιον κανόνα συνάδει αυτό.
Το γεγονός είναι ότι φτιάχνουν τους κανόνες στην πορεία, προκειμένου να προσαρμόζονται στους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς».


Πηγή: Euro2day


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Reuters: Τα capital controls στην Ελλάδα θα κρατήσουν μήνες


Tα capital controls στην Ελλάδα θα διαρκέσουν για μήνες, μέχρι να έρθει και πάλι «φρέσκο» χρήμα από την Ευρώπη μαζί με μια σαρωτική αναδιάρθρωση, εκτιμούν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters.

H αποκατάσταση των ελληνικών τραπεζών θέτει ένα δύσκολο ερώτημα, επισημαίνει το δημοσίευμα: Πρέπει η Ευρωζώνη να ζητήσει από τους ομολογιούχους ή τους μεγαλοκαταθέτες να επωμιστούν μέρος των απωλειών ή μήπως πρέπει ο λογαριασμός για την αποκατάσταση των τραπεζών να προστεθεί στο ελληνικό χρέος;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα μπορούσε να καθυστερήσει τη συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα και, όσο καθυστερεί η συμφωνία, τόσο πιο κρίσιμη γίνεται η κατάσταση των τραπεζών, αφού τα όρια στις αναλήψεις πνίγουν την οικονομία και δυσχεραίνουν την αποπληρωμή δανείων και καρτών.

«Οι τράπεζες είναι στην κατάψυξη και η ελληνική οικονομία αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο» τονίζει αξιωματούχος στο Reuters. Αυτό το πάγωμα της ρευστότητας είναι απίθανο να ανακληθεί σύντομα, αν και οι έλεγχοι στη διακίνηση κεφαλαίων μπορεί να χαλαρώσουν, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

«Τα capital controls μπορούν να σταματήσουν μόνον όταν οι τράπεζες θα είναι και πάλι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες», δήλωσε ο Γενς Βάιντμαν, επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank.
Πάντως, οι Ελληνες αξιωματούχοι εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι από την πτωτική πορεία της οικονομίας και ζητούν επειγόντως αποδέσμευση των κεφαλαίων για τις τράπεζες.

«Θέλουμε, αν είναι δυνατόν, ένα ποσό για τις πρώτες ανάγκες των τραπεζών» τόνισε αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Αυτό θα πρέπει να είναι περίπου δέκα δισ. ευρώ» πρόσθεσε.

www.imerisia.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 200 επόμενες ημέρες που οδηγούν στο εθνικό νόμισμα: Το γερμανικό σχέδιο και οι αποκαλύψεις Μπαλτάκου

Οι 200 επόμενες ημέρες που οδηγούν στο εθνικό νόμισμα: Το γερμανικό σχέδιο και οι αποκαλύψεις Μπαλτάκου 


Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Τάκη Μπαλτάκου σε κυριακάτικο φύλλο καθημερινής εφημερίδας ότι η Γερμανία από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά σπρώχνει την Ελλάδα εκτός του ευρώ. Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν πώς αυτό είναι πλέον αναπόφευκτο, αφού ήδη βρισκόμαστε στο μέσο της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαπλτάκο, ο οποίος ήταν ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και συνεπώς γνώριζε πράγματα και καταστάσεις που λίγοι ήξεραν, η Γερμανία επιχειρεί σταδιακά να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ προκειμένου να προλάβει να θωρακισθεί η ίδια, αλλά και να μην δημιουργηθούν μεγάλες αναταράξεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Φάνηκε άλλωστε αυτό από την κρίση που δημιουργήθηκε στα τέλη του Ιουνίου, όταν η Ελλάδα έριξε την πιστολιά στον ΔΝΤ και ο κίνδυνος του Grexit χτύπησε κόκκινο. Η Γερμανία έβαλε την ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα προκειμένου να ισορροπήσει τις αγορές και να αποφευχθούν μεγάλες απώλειες στα χρηματιστήρια. Κάτι που το πέτυχε.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπαλτάκος είχε εντοπίσει ο ίδιος τις κινήσεις των Γερμανών που σιγά σιγά οδηγούσαν την Ελλάδα εκτός ευρώ, κι αυτό γιατί Σόιμπλε και Μέρκελ θέλουν ένα σκληρό νόμισμα με χαμηλά ποσοστά πληθωρισμού, σε αντίθεση με τον Χίτλερ που προτιμούσε ένα πιο αδύναμο νόμισα με αυξημένο πληθωρισμό.

Η σύγκριση και μόνο αυτή αρκεί για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε πώς λειτουργούν οι Γερμανοί και τι πραγματικά επιδιώκουν. Θέλουν να καθυποτάξουν ολόκληρη την Ευρώπη και να αυξήσουν την επιρροή τους εκτός αυτής με μέσο την οικονομία, όταν ο Χίτλερ επιχείρησε να το πράξει με τα όπλα. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος για τη χώρα που αιματοκύλισε δύο φορές τον πλανήτη και τα αποτελέσματα της πολιτικής του τότε με το σήμερα είναι εξίσου τα ίδια.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε επιχειρεί ήδη να σαμποτάρει τη συμφωνία που προέκυψε μεταξύ κυβέρνησης Τσίπρα και δανειστών επαναφέροντας συνεχώς το σενάριο του Grexit, αλλά και αποφεύγοντας να κλείσει η συμφωνία και να αποδεσμευτούν τα χρήματα του ESM προς την Ελλάδα, παρ’ ότι η κυβέρνηση ψήφισε δύο νομοσχέδια με πρωτοφανή σε βαρβαρότητα μέτρα για τον ελληνικό λαό.

Και από το Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν δάκτυλο Σόιμπλε πίσω από τα τσαλιμάκια του ΔΝΤ, αλλά και από τις πληροφορίες που διακινούνται περί ενός τρίτου πακέτου μέτρων προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. Τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών όσο και η κ. Μέρκελ πέτυχαν να κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να υποκύψει και να πει ναι σε όλα και τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να τον αδειάσουν και να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους για Grexit.

Ήδη, έχουν κάνει τη μισή και πλέον διαδρομή για να πετύχουν τον τελικό τους στόχο. Έχουν κάνει περισσότερα από τα 2,5 βήματα όταν επί της ουσίας απαιτούνται 4 για να οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρώ. Το πρώτο ήταν το κλείσιμο των τραπεζών, το δεύτερο η επιβολή των capital controls και απομένουν η δημιουργία ενιαίας τράπεζας και η έκδοση του εθνικού νομίσματος.

Με την επιβολή των capital controls, που κανείς δεν ξέρει αν θα αρθούν και πότε οι δανειστές κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως την ελληνική οικονομία και να «δέσουν» χειροπόδαρα την κυβέρνηση, η οποία πλέον δεν έχει περιθώρια αντίδρασης παρά μόνο να εκτελεί τις εντολές του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Κατ’ αρχήν εγκλώβισαν καταθέσεις 120 δισ. ευρώ των Ελλήνων που δεν κατάφεραν να τις βγάλουν στο εξωτερικό. Από αυτές τα 30 δισ. ευρώ αφορούν σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και ανήκουν σε πανεπιστήμια, φορείς του Δημοσίου και επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 90 δισ. ευρώ σε μικροκαταθέτες.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πώς αν οι δανειστές δουν πώς η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της ή ότι μπορεί να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα θα προβούν σε «κούρεμα» καταθέσεων. Και αν αυτό δεν αρκέσει στα ποσά άνω των 100.000 ευρώ, σε δεύτερο χρόνο θα πέσει «κούρεμα» και στα μικρότερα ποσά.

Με τα capital controls ελέγχουν πλήρως λοιπόν οι δανειστές την ελληνική οικονομία, μπορούν να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση. Μπορούν επίσης να «χτυπήσουν» το μαύρο χρήμα. Και αυτός ήταν επίσης ένας από τους λόγους που επιβλήθηκαν. Γνώριζαν πώς η Ελλάδα επιβιώνει τα τελευταία χρόνια με τη διακίνηση μεγάλων ποσών σε «μαύρο» χρήμα. Τώρα, αυτό είναι δύσκολο να γίνει.

Στις 5 Αυγούστου φτάνουν στην Ελλάδα κλιμάκια από το εξωτερικό προκειμένου να κάνουν τα stress test των τραπεζών και να διαπιστώσουν την κεφαλαιακή του επάρκεια, όπως και τι ποσό θα χρειασθούν για να ανακεφαλαιοποιηθούν. Στην κυβέρνηση μιλούν για περίπου 10 δισ. ευρώ, αλλά κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο ακόμη και για 25 δισ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα προκύψουν από τη δανειοδότηση της χώρας από τον ESM εφόσον τελικώς υπάρξει συμφωνία. Θα συμβεί άραγε αυτό όμως; Τα σημάδια μέχρι στιγμής δεν είναι καθ’ όλου καλά, αφού όπως ειπώθηκε οι Γερμανοί κάνουν ότι μπορούν να σαμποτάρουν την συμφωνία, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ψήφισε τα προαπαιτούμενα μέτρα, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει πώς δεν συμφωνεί με το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Κοινώς λέει πώς τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν και να αποδώσουν.

Μέτρα που αν εφαρμοστούν θα μειώσουν το ΑΕΠ της χώρας σε ποσοστό που μπορεί να αγγίξει και το 20%. Ήδη, οίκοι αξιολόγησης, όπως η Standard & Poor’ s κάνουν λόγο για μείωση του ΑΕΠ της χώρας 6% έως το τέλος του χρόνου, ενώ άλλοι οίκοι προβλέπουν πώς η μείωση μπορεί να ανέλθει στο 8%.

Ποιος είναι λοιπόν ο τελικός στόχος των Γερμανών. Το διαζύγιο Ευρωζώνης-Ελλάδας με συναινετικό τρόπο. Η επιστροφή στη δραχμή τοποθετείται περί την άνοιξη. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι οι αποκρατικοποιήσεις, που οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς είναι δύσκολο να γίνουν μέσα σε έξι μήνες και να αποδώσουν 50 δισ. ευρώ.

Με το περιβόητο Ταμείο που θα λειτουργεί αντί του ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα οι Γερμανοί επιχείρησαν να βάλουν πόδι στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, κάτι που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και όχι γιατί αντέδρασε ο κ. Τσίπρας, αλλά η άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Δεδομένου λοιπόν πώς δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μερικούς μήνες αποκρατικοποιήσεις που δεν έγιναν σε πέντε χρόνια είναι σαφές πώς η τελευταία ευκαιρία που δόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση είναι πλασματική και απλά ενισχύει τα επιχειρήματα των δανειστών να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ.




defencenet.gr

 

 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι αδελφοί Ντάλτον και ο Άδωνις … του Κώστα Εφήμερου

 Αν ενημερώνεστε από τα συστημικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες σίγουρα θα μάθατε για τον Γιάνη Βαρουφάκη που ήθελε να υποκλέψει τα ΑΦΜ των εταιριών, τον  Παναγιώτη Λαφαζάνη που ετοίμαζε ριφιφί στην Τράπεζα της Ελλάδας και την Ζωή Κωνσταντοπούλου που την έφτυσαν όλοι στην γιορτή της δημοκρατίας. Η αντιμετώπιση από τα μέσα των «ενοχλητικών» πολιτικών ως αδελφούς Ντάλτον έχει όνομα και λέγεται «Character assassination». Ο Βαρουφάκης λοιπόν είναι γελοίος αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πολιτικός.

του  Κώστα Εφήμερου

Στις κυριακάτικες εφημερίδες και στην τηλεόραση έγινε μεγάλη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη για την δήλωσή του περί «υποκλοπής» των ΑΦΜ. Αυτή η επίθεση ξεκίνησε φυσικά από τους Financial Times που στο πιο πρόσφατο ρεπορτάζ της ανταγωνίστηκε την γερμανική Bild. Προφανώς ο πρώην υπουργός οικονομικών όταν μιλούσε για τα ΑΦΜ δεν εννοούσε να χακάρει το σύστημα για να μάθει τα ΑΦΜ (που είναι δημόσια) αλλά να χρησιμοποιήσει τη βάση δεδομένων των ΑΦΜ στα πλαίσια κάποιου εναλλακτικού νομίσματος καλύπτοντας π.χ. τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με αυτόματες πιστώσεις στις εταιρίες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χρησιμοποίησε ένα σχήμα λόγου προσπαθώντας να εξηγήσει πως σε περίπτωση GREXIT θα πρέπει το κράτος να επανακτήσει τον έλεγχο της κεντρική του τράπεζας και του εθνικού νομισματοκοπείου. Τα ΜΜΕ όμως δεν κατάλαβαν το αστείο και παρουσίασαν την είδηση σαν ο Λαφαζάνης να οργάνωνε κομμάντο που θα επιχειρούσαν το βράδυ προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο των κτηρίων. Φυσικό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχαν πρόβλημα να συνεχίσουν να λένε τα τρομερά τους ψέματα περί διπλασιασμού των οφειλών των απλών πολιτών σε περίπτωση GREXIT. Για αυτό άλλωστε προέβαλαν την έκθεση ενός άλλου μεγάλου διεθνούς οίκου, της Ernst & Young προκειμένου να αποδείξουν ότι όλα τα σενάρια καταστροφής είναι πραγματικά. Δείτε εδώ την αποδόμηση των επιχειρημάτων αυτών.

Το άλλο πρόσωπο που λοιδορείται συστηματικά από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης της Πρώτη Φορά «Αριστερά» είναι ως γνωστόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μεταδίδονται διάφορα περιστατικά, όπως αυτό με τον βενζινά που κόντεψε να τον πλακώσει γιατί δεν της άλλαζε το λάστιχο στην Εύβοια, ή το «φτύσιμο» του ΠτΔ και των πολιτικών αρχηγών στην Γιορτή της Δημοκρατίας που οργανώθηκε στη Βουλή. Προσωπικά δεν είμαι οπαδός του τρόπου με τον οποίο ασκεί πολιτική η ΠτΒ αλλά νιώθω μεγαλύτερη ντροπή που η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην γιορτή που οργάνωσε το κοινοβούλιο. Ίσως γιατί όπως αποδείχτηκες τις τελευταίες ημέρες με τα νομοσχέδια των 900 σελίδων που πέρασαν νύχτα σε ένα άρθρο και με συνοπτικές διαδικασίες αποδείχτηκε ότι κανείς από δαύτους δεν είναι δα και μεγάλος οπαδός της Δημοκρατίας.

Τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν ως σοβαρούς συνομιλητές τον «υπουργό-βιβλιοπώλη», Άδωνη Γεωργιάδη, τον «δεν πλήρωνα τους φόρους», Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον «έχω πάει με τη μισή Αθήνα» Πέτρο Τατσόπουλο. Αυτοί μπορεί να φωνάζουν, να αφρίζουν, να σηκώνονται από τα πλατό και να φεύγουν αλλά είναι το ταπεραμέντο τους έτσι και άλλωστε έχουν πάρει ένα σωρό σταυρούς. Πράγμα που ισχύει πολύ περισσότερο για τους βαρουφάκη, Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Το μόνο ευχάριστο νέο είναι ότι τα ΜΜΕ δεν κατάλαβαν ακόμα ότι εξαιτίας της σκληρής τους προπαγάνδας το ΟΧΙ πήρε το 61,3% στο πρόσφατο δημοψήφισμα και συνεχίζουν να παίζουν το σκληρό παιχνίδι προπαγάνδας που έχουν υιοθετήσει από τότε που τα βρήκαν με την Τρόικα και την εκπροσωπούν στα χρόνια της κρίσης.

Και δεν είναι μόνο τα ΜΜΕ. Είναι και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων που καμιά τους δεν ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για τις 15 μονάδες που έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους στο δημοψήφισμα. 

Αυτές τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που η κοινωνία βράζει και δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεις απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΟΧΙ ακόμα και στην πιο στενή σου οικογένεια.

Μπορούν λοιπόν να χοντρύνουν το παιχνίδι τους όσο το επιθυμούν και το πιθανότερο είναι ότι στο τέλος η φούσκα που φουσκώνουν θα σκάσει με πάταγο στη μούρη τους. Γιατί η κοινή γνώμη καταλαβαίνει όλο και περισσότερο και απαιτεί όλο και πιο έντονα σοβαρά ΜΜΕ που θα του εξηγήσουν τι σημαίνουν όλα αυτά για την τσέπη τους και όχι για την τσέπη των ολιγαρχών καναλαρχών.



Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται νέο… κύμα προαπαιτούμενων έως τις 5 Αυγούστου – «Εαν δεν τα ψηφίσετε ξεχάστε τα λεφτά» διαμηνύουν κοινοτικοί αξιωματούχοι – Τι θα γίνει με το ΔΝΤ

Τη στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν να βρουν τρόπο για να αποφύγουν τις συναντήσεις του «Κουαρτέτου» με υπουργούς και δεδομένου ότι τα χρονοδιαγράμματα και οι στόχοι είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος -και ανέφικτος κατά πολλούς- συνδυασμός, οι Ευρωπαίοι φαίνεται πως ετοιμάζουν το Plan B.

Σύμφωνα με τη Real News, αυτό θα προβλέπει ακόμα ένα δάνειο γέφυρα, σε αντάλλαγμα νομοθέτησης ακόμα μίας λίστας με προαπαιτούμενα σε δύο φάσεις. Επίσημη πηγή της Κομισιόν λέει στην εφημερίδα ότι «η νέα λίστα με τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχει οριστεί έως τις 5 Αυγούστου και να έχει ψηφιστεί πριν από την όποια επόμενη εκταμίευση». Εκεί θα συμπεριληφθούν και «πρόσθετα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού».

Όσον αφορά στο ρόλο του ΔΝΤ κοινοτικοί αξιωματούχοι από την Κομισιόν και το Eurogoup υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή. «Το ΔΝΤ έχει το δικό του πρόγραμμα, στη Σύνοδο συμφωνήσαμε πως το δικό μας πρόγραμμα θα γίνει συμβατό με το δικό τους» λένε. «Οι ελεγκτές του Ταμείου θα συμμετέχουν στις αποστολές και το νέο μνημόνιο θα γραφεί με τη συμβολή τους κανονικά», όμως «δεν θα γίνουν εκταμιεύσεις πριν από την αναδιάρθρωση που θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβεριο. Δεν έχουμε διχογνωμία για τη μέθοδο της αναδιάρθρωσης».

crashonline.gr







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΤΩΔΟΥΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος, εντός και εκτός της χώρας, που να τολμά να υποστηρίξει ότι αυτό το προϊόν ενός απάνθρωπου εκβιασμού, που βαπτίστηκε ωστόσο «συμφωνία» αποβλέπει στη σωτηρία μας.

Βασισμένο και το τρίτο μνημόνιο στις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές των δύο προηγουμένων, που κατέστρεψαν την Ελλάδα, αλλά με ενισχυμένες τις ακραίες εκείνες απαιτήσεις των δανειστών, υπέρ της πλήρους λεηλασίας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, υπέρ της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης και ταπείνωσης του λαού, υπέρ δήθεν μεταρρυθμίσεων που απορρέουν από την πιο φανατική και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη θεώρηση, υπέρ της συνέχισης και εντατικοποίησης της γενοκτονικής λιτότητας, υπέρ της εφαρμογής εγκληματικής εμβέλειας υφεσιακών μέτρων, υπέρ της υφαρπαγής κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας και εθνικής αξιοπρέπειας, τέλος υπέρ της επίδειξης μιας βάρβαρης συμπεριφοράς που συνάδει σε δυνάμεις κατοχής, εναντίον ανυπεράσπιστων υπόδουλων λαών…

Η ντροπή της Ευρώπης, όπως ορθά την χαρακτήρισαν ορισμένα διεθνή ΜΜΕ.

Το τρίτο αυτό μνημόνιο, εκπλήσσει, με την έλλειψη αναφοράς σε αναπτυξιακή διαδικασία, που τόσο χρειάζεται η εμφανώς ετοιμοθάνατη ελληνική οικονομία.

Η «συμφωνία», εξάλλου, αποκρούει με σκαιότητα το κούρεμα του μη βιώσιμου χρέους, εξαιρώντας έτσι το ΔΝΤ από τη συνέχιση συμμετοχής του στα βασανιστήρια της χώρας μας. Πρόκειται για ασήκωτη ταφόπετρα, που συνθλίβει την επιβίωση του ελεύθερου και ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, για τουλάχιστον 50 χρόνια από σήμερα.

Στο ερώτημα τού γιατί η Γερμανία, στην αδιαλλαξία της οποίας εναντιώθηκε αποφασιστικά μόνο η Γαλλία, και σε κάποιες φάσεις του μακρόσυρτου ελληνικού δράματος, και η Ιταλία, αποφάσισε να ρίξει τη μάσκα της δήθεν «ισότητας των μελών της ΕΕ», της δήθεν «αλληλεγγύης» και της δήθεν « ευρωπαϊκής συνοχής», έχει προφανώς και άλλες απαντήσεις, εκτός από την επιθυμία ταπείνωσης της Ελλάδας, ως τιμωρία για τις μη αρεστές, στους δανειστές, επιλογές της.

Ως ισχυρότερη φαίνεται αυτή που θέλει τη Γερμανία να αποβάλλει την, μέχρι τώρα, υποκριτική συμπεριφορά της, ότι δήθεν ήταν μια από τις χώρες-μέλη της ΕΕ και της ευρωζώνης, και να εμφανίζεται πια, ανοικτά και χωρίς περιστροφές, ως η κυρίαρχη δύναμη της Ευρώπης, στην οποία αναγνωρίζεται το δικαίωμα να αποφασίζει μόνη για την τύχη, αλλά και για την καταδίκη ενός κράτους-μέλους.

Η επιλογή αυτή της Γερμανίας συνδέεται, πιθανότατα, με την ωρίμανση ενός παλαιότερου σχεδίου, που στοχεύει στη διχοτόμηση της ΕΕ, αφενός σε σκληρό πυρήνα, με τη Γερμανία στο κέντρο και μαζί κάποιους δορυφόρους της, και στον εξωτερικό φλοιό της, που θα συγκεντρώνει τις λοιπές χώρες-μέλη, με καθεστώς διαφόρου βαθμού δουλοπαροικίας.

Η Ελλάδα, που προορίζεται για τον τελευταίο κύκλο αυτού του νέου σχήματος της Ευρώπης, εκλέχθηκε ως το πρώτο πειραματόζωο, που ενέδωσε στις απειλές και στους εκβιασμούς, παραδίδοντας στον «κατακτητή» ολόκληρη την υπόστασή της.

Παρότι, ασφαλώς, ενδιαφέρουν οι λόγοι, που ώθησαν τους εταίρους/ δανειστές μας να μας συμπεριφερθούν με την σκληρότητα που συνάδει σε στρατεύματα κατοχής, αυτό που κυρίως προέχει τώρα είναι το πώς θα διασωθεί η Ελλάδα.

Και θα τολμήσω να υποστηρίξω τη λύση της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, σε πείσμα των φαιδρών χαρακτηρισμών, εκ μέρους ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ, των οπαδών της δραχμής.

Αυτοί φέρονται (άκουσον-άκουσον) ως «συνωμότες», ως «λομπίστες», ως «μαφιόζοι», ως «σπεκουλαδόροι» που επιδιώκουν να πλουτίσουν με χρήματα που θα φέρουν από το εξωτερικό, και άλλα τινά.

Προπαγάνδα, εμφανώς φασιστικής υφής, εφόσον επιχειρεί να αποκλείσει και να συσκοτίσει τη μοναδική οδό επιβίωσης της χώρας, αλλά και εγκληματική, στο βαθμό που διαμορφώνει συνειδήσεις και που καταλήγει στο «θαυμαστό», για την κατακαημένη χώρα μας, αποτέλεσμα, του 70% των Ελλήνων, να πανικοβάλλονται στο άκουσμα και μόνο της λέξης «δραχμή»..

Ειλικρινά διερωτώμαι αν, ακόμη, και τώρα, δηλαδή ακόμη και μετά από την τελευταία συμφωνία-Αρμαγεδδών, μπορεί να υπάρχουν Έλληνες πολίτες, αλλά και πολιτικοί που να πιστεύουν, με το χέρι στην καρδιά, ότι αυτή περιλαμβάνει «μεταρρυθμίσεις» από τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα, και οι οποίες θα τη βοηθήσουν να βγει από την κρίση…..

Έχουν, άραγε, με κάποιους τρόπους πειστεί ότι ο γκρεμός της δραχμής είναι βαθύτερος αυτού στον οποίον οδηγεί η εφαρμογή αυτού του αλλοπρόσαλλου τρίτου μνημονίου ή μήπως, έχουν καταληφθεί από σύνδρομα προέλευσης της Naomi Klein, που τους κάνουν να πιστεύουν ότι εμείς φταίμε για όλα και πρέπει, για αυτό, να εξαγνιστούμε μέσα από μαρτυρικές τιμωρίες;

Οτι είμαστε ανίκανοι για ανάπτυξη και ανεξαρτησία και, συνεπώς, άξιοι της τύχης μας;

Ή, απλώς, και για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, κάποιοι ανάμεσά μας, σε αγαθή σύμπνοια με το διευθυντήριο της ΕΕ, ορθότατα συμπέραναν ότι η τυχόν προσπάθεια εφαρμογής αυτού του εγκληματικού μνημονίου θα καταλήξει, και μάλιστα ταχύτατα, σε τέτοιας έκτασης οικονομική, κοινωνική και εθνική καταστροφή, ώστε να ανατραπεί με ευκολία ο κ. Τσίπρας και η αριστερή του Κυβέρνηση να γίνει, κατά την πρόβλεψη, μια σύντομη παρένθεση;

Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να σωθεί και να ελευθερωθεί από τα κατοχικά στρατεύματα. Η νέα αυτή συμφωνία είναι, σαφέστατα μη σύννομη, εφόσον υπογράφηκε κάτω από ασφυκτικούς εκβιασμούς και τρομακτικές απειλές, και η ακύρωσή της προβλέπεται από τη Σύμβαση της Βιέννης. Εξάλλου, το GREXIT, αν επιπλέον επιδιώκουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, θα πρέπει να έχει εφεξής απειλή που κατευθύνεται από τη δική μας πλευρά προς το ευρωπαϊκό ιερατείο και όχι απειλή αντίθετης φοράς, όπως μέχρι τώρα.

Και, παράλληλα, καθώς είναι αδιαμφισβήτητο ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, να αξιοποιήσουμε επιτέλους το σύνολο των όπλων που διαθέτουμε: το επονείδιστο χρέος, τις απαιτήσεις από τις πολεμικές επανορθώσεις (ο Poutin απαιτεί 4 τρις. ευρώ από την Γερμανία), τους λόγους ακυρότητας των μνημονίων και ότι άλλο αποτελεσματικό διαθέτουμε.

Η ρήξη πρέπει να γίνει συντονισμένα και να υποστηρίζεται από σοβαρό πρόγραμμα μετάβασης στη δραχμή.

Η μικροσκοπική Ελλάδα με τα μόλις 10 εκατομμύρια του πληθυσμού της (που, ήδη, αυτός ο πληθυσμός ρημάζεται) θα πρέπει ενωμένη, ως μία γροθιά να αντιμετωπίσει τον εχθρό, και ας λέγεται ακόμη «Ευρώπη».

Δεν είναι, όμως, η δική μας Ευρώπη.

(άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Kontranews στις 26.07.2015)




Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!