EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μεγάλες αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – Ποια ταμεία ενοποιούνται και ποιες εισφορές αυξάνονται

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Βουλή με 39 απώλειες από το ΣΥΡΙΖΑ και, όπως είχε... γράψει ηaftodioikisi.gr, περιλαμβάνει σοβαρές αλλαγές στις συντάξεις που θα λαμβάνουν από εδώ και στο εξής οι πολίτες. Συγκεκριμένα όπως προβλέπεται στο άρθρο 2 (παρ. 29 ) του νομοσχεδίου:



Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι βγουν από εδώ και στο εξής στη σύνταξη ανεξάρτητα από το ασφαλιστικό ταμείο που ανήκουν, θα λαμβάνουν μέχρι τα 67 έτη μόνο το μέρος που αναλογεί στις καταβαλλόμενες εισφορές και το τμήμα που εγγυάται το κράτος θα δίνεται μετά τα 67. Γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις κυρίως των χαμηλοσυνταξιούχων πριν από τα 67 έτη. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν κάτω από 5.000 ένσημα με τη νέα ρύθμιση είναι θα σύνταξη από 300 έως 350 ευρώ από 486 σήμερα καθώς το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί τις εισφορές τους, ενώ το προνοιακό ύψους ύψους 186 ευρώ που καταβάλλεται από το κράτος θα τους δοθεί στο 68ο έτος της ηλικίας τους.

Να σημειωθεί ότι εξαιρούνται από τις μειώσεις όσοι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα έως την 30η Ιουνίου 2015.

Πρόωρες συντάξεις

Υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό σχέδιο υπήρχαν διατάξεις που όριζαν ως γενικό όριο, από την 1/1/2023 και μετά, τα 67 έτη, ή τα 62 με 40 έτη ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης και τα 62 για τη λήψη μειωμένης, στο νέο κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή, ορίζεται ότι όσοι συνταξιοδοτηθούν μετά τις 30 Ιουνίου 2015, θα λάβουν σύνταξη που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισής τους και μόλις συμπληρώσουν τα 67, θα λάβουν και το πλήρες ποσό της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης. Δεν αποκλείεται βέβαια, οι διατάξεις για τις πρόωρες να κατατεθούν είτε ως τροπολογία αργότερα, είτε στο δεύτερο νομοσχέδιο που θα έρθει έως τις 22 Ιουλίου, καθώς απαιτείται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Κατά τα άλλα στο πολυνομοσχέδιο (επίσης άρθρο 2) προβλέπεται ότι:





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν σε πρόδωσε ΤΏΡΑ, σε είχε ΑΠΌ ΠΡΙΝ προδομένο! | «Επιβιώνουμε»

Η «έντιμη» συμφωνία ολοκληρώθηκε μπροστά στα μάτια ενός έκπληκτου λαού που φώναζε μάταια με βουβή φωνή – Αλέξη φύγε, μην υπογράφεις…

Το “ελληνικό” λαϊκό συμπέρασμα θα το ονομάσει προδοσία και λάκισμα της τελευταίας στιγμής, ενόσω εκείνου από το εξωτερικό κάνει λόγο για πραξικόπημα της Ε.Ε. και προσπαθεί να ηρωοποιήσει τον Τσίπρα.

Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ό,τι ζητήθηκε και απαιτήθηκε από την τωρινή κυβέρνηση ήταν οι απαιτήσεις των δανειστών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν ήθελαν να αναλάβουν άλλο πολιτικό κόστος και λαϊκή κατακραυγή, πιθανώς και εξεγέρσεις. Έτσι δουλεύει το σύστημα και κερδίζει χρόνο, βάζει μπροστά ελεγχόμενα “επαναστατικά” κινήματα, κόμματα και τάσεις, ώστε δουλεύοντας ως κυματοθραύστης και κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο να προωθήσει τα ήδη αποφασισμένα.

Μια αριστερή κυβέρνηση που πρώτα χορήγησε δωρεάν αξιοπρέπεια σπέρνοντας σπόρους (μεταλλαγμένους) εθνικής περηφάνειας, ήρθε η ώρα να θερίσει τους καρπούς με μεγάλο κόστος.

Ο Τσίπρας ανέλαβε να κάνει όλη τη “σκατοδουλειά” που δεν ήθελαν να κάνουν οι προηγούμενοι που ήδη είχαν κάνει πολλά, και μάλιστα κάτω από ζητωκραυγές και λαϊκό θαυμασμό.

Εδώ δεν θυμώνουμε. Υποκλινόμαστε στον εχθρό που δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε. Έχουν στρατηγική, έχουν ανάλυση λαϊκής ψυχολογίας, έχουν όλη την “εργαλειοθήκη” της κοινωνικής μηχανικής. Με τις υγείες μας και στα δικά μας, καιρός είναι να αποκτήσουμε μια από τα ίδια όπλα!

Ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε με το ν και με σ όλα τα προαπαιτούμενα, γνώριζε ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο εκπτώσεων αφού δεν το παρείχαν στους προηγούμενους μνημονιακούς. Το εξάμηνο θέατρο διαπραγματεύσεων που κορυφώθηκε με το φιάσκο του δημοψηφίσματος και τα φονικά για την οικονομία capital controls, ολοκλήρωσαν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπει η υπογραφή στη «βιώσιμη» λύση.

«Βιώσιμη», όχι με την έννοια που την αντιλαμβάνεται ο κοινός νους, αλλά με την έννοια που την αντιλαμβάνονται οι γκλομπαλιστές -ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΛΆ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ- αυτή της Ατζέντας 21.

Δεν έχουμε τελειώσει. Μόλις τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και η χρεοκοπία που τάχα αποφεύχθηκε θα την ξαναβρούμε μπροστά μας. Στο μεταξύ εμείς καιρός είναι να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε γιατί το καράβι θα κουνήσει ακόμα πιο πολύ. Μέχρι το 2020 οι παγκόσμιες θάλασσες ολοένα θα αγριεύουν σε πολλούς τομείς και παράλληλα, γι’ αυτό εκτός από τη μέριμνα μας πως και πότε θα καταφέρουμε να πετάξουμε στο νερό τους παγκόσμιους πειρατές, στο μεταξύ κι εμείς θα πρέπει να μάθουμε να «Επιβιώνουμε». Ο ένας με τον άλλον θα μάθουμε κι όλοι μαζί από τη γνώση μιας συλλογικής συνείδησης που έχει ήδη αφυπνιστεί παγκόσμια.

Δεν θέλει θυμό, δεν θέλει απογοήτευση, θέλει ελπίδα και όρεξη να Γίνουμε η Αλλαγή που θέλουμε να Δούμε!




nea.allnewz.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ ! Αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ δείχνει τα γεννητικά του όργανα ! Αλέξη ακούς.....

Αστυνομικός της ομάδας Δέλτα κατεβαίνει από το παπάκι του και κάνει την γνωστή χειρονομία δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα στους διαδηλωτές  είναι ο οδηγός της μηχανής με αριθμό Ε.Α. 9440 (Συγγρού-Φιξ, 16.7.2014).




           



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΝΤ: Η ελληνική συμφωνία είναι καταδικασμένη - Το Grexit είναι πιθανό

Αυτή είναι η πρόσφατη ανάλυση του Paul Mason που υποστηρίζει ότι το Ευρώ είναι αναποτελεσματικό και χωρίς μέλλον. Για κάποιο εντελώς περίεργο λόγο κανένα ΜΜΕ δεν την έπαιξε όπως όλες τις προηγούμενες του...

του Paul Mason

Είναι εύκολο να χαθείς στις λεπτομέρειες. Πέρασα χθες μερικές ώρες στους διαδρόμους της ελληνικής Βουλής και όπου διάφορες τάσεις και ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν σε πηγαδάκια σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία.

Η αριστερή πτέρυγα λέει όχι στη συμφωνία. Παρών λένε ότι θα ψηφίσουν άλλοι. Ψηφίστε Ναι και δηλώστε ότι αυτή η ψήφος γίνεται υπό την απειλή όπλου πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη. Αλλά αν κάνεις ένα βήμα πίσω η πικρή πραγματικότητα, πικρή σαν τον καφέ που σερβίρεται στο κυλικείο του κοινοβουλίου, είναι ότι η Συμφωνία θα περάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα την ψηφίσει.

Ας κάνουμε όμως ένα βήμα ακόμα παραπέρα και ας λάβουμε υπόψη μας την μυστική έκθεση του ΔΝΤ που διέρρευσε χθες, σχετικά με τη δυναμική του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ αναφέρει -μετά από τις εβδομάδες της αναταραχής που προκλήθηκε από τον αμείλικτο τραπεζικό πανικό και τους ελέγχους στη ροή κεφαλαίων- ότι η συμφωνία με λιτότητα είναι άσκοπη. Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσο κούρεμα χρέους ή μεγάλες μεταφορές χρημάτων από τους ευρωπαίους φορολογούμενος. Σύμφωνα με την έκθεση απαιτούνται 30 χρόνια περίοδος χάρητος της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο η συμφωνία που έγινε το βράδυ της Κυριακής δεν περιλάμβανε κούρεμα ούτε ενός σεντ για την ελάφρυνση του χρέους. Υπήρξαν μόνο ασαφείς αναφορές για αναδιανομή του σε βάθος χρόνου και μείωση επιτοκίων. Μόνο για αυτά πείστηκε η Μέρκελ.

Τι σημαίνει αυτά πιο απλά: Καταρχάς το τρίτο πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε την Κυριακή το βράδυ είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Πρώτο διότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτό χωρίς την ελάφρυνση του χρέους και δεύτερον γιατί χωρίς την ελάφρυνση του χρέους θα καταρρεύσει η ελληνική οικονομία. Αυτό μάλιστα μπορείς να το υπολογίσεις χωρίς να συμπεριλάβεις τους άλλους παράγοντες όπως την μαζική αντίσταση σε λεπτομέρειες του σχεδίου και την παντελή έλλειψη ενθουσιασμού για την εκτέλεση της συμφωνίας από τους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έκθεση του ΔΝΤ

Κι όμως και στις δύο πλευρές της πολιτικής σκηνής δεν υπάρχει διαφωνία και αυτό είναι που προκαλεί την τύφλωση σε σχέση με το σε τί έχει μετατραπεί το Ευρώ.

Σήμερα το κέντρο και η κεντροδεξιά θα κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με την αιτιολογία ότι είναι καλοί Ευρωπαίοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει μια συμφωνία που αντιτίθεται στις αρχές του και όποιος έχει διαβάσει έστω και μια περίληψη της έκθεσης του ΔΝΤ καταλαβαίνει τώρα ότι η συμφωνία είναι καταδικασμένη. Θα την ψηφίσει όμως με την αιτιολογία ότι αποδεικνύει τη δέσμευση της χώρας με την Ευρώπη και ότι, όπως υποστηρίζει ο Τσίπρας «αποκλείει το GREXIT».

Το συμπέρασμα της έκθεσης του ΔΝΤ είναι ότι έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ είναι αναπόφευκτη. Χωρίς την ελάφρυνση του χρέους το ελληνικό χρέος ως προς το ΑΕΠ θα ανέλθει στο 200%. Θα χρειαστεί το 15% του ΑΕΠ κάθε χρόνο απλά για να πληρώνονται οι τόκοι και σε βάθος χρόνου θα καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Έτσι πάμε πίσω στο παλιό πρόβλημα που η Ελλάδα αποφεύγει από το 2010. Ναι, έχει ένα αναποτελεσματικό κράτος και μια οικονομία που πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Ναι έχει ένα απαρχαιωμένο σύστημα καταπολέμησης της διαφθοράς και κλειστά επαγγέλματα. Αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί μέσω μιας αμείλικτης πίεσης προς τα κάτω, αυτό δηλαδή που προκαλούν τα μέτρα λιτότητας.

Έχοντας πει αυτό -έστω και σε μια μυστική έκθεση που οι ευρωπαίοι ήθελαν να κρύψουν- το ΔΝΤ αποδεικνύει ότι μαθαίνει. Έχει πλέον εγκαταλείψει το δόγμα που προέβλεπε ότι η λιτότητα θα επιφέρει πτώση 4% του ΑΕΠ και έχει βγάλει τα συμπεράσματά του μετά την πραγματική πτώση κατά 25% του ΑΕΠ.

Ένα από τα επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά αυτής της κρίσης είναι η αναντιστοιχία μεταξύ της ταχύτητας που οι πολιτικοί μαθαίνουν σε σχέση με τους απλούς ανθρώπους.

Έχω πλέον διαπιστώσει ότι ο απλοί άνθρωποι που ήταν ένθερμοι υποστηρικτές του ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα έχουν αποδεχτεί ότι για να πάει μπροστά η μεταρρύθμιση της κοινωνίας και να επικρατήσει η κοινωνική δικαιοσύνη και να βρεθούν εναλλακτικές στη λιτότητα η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το Ευρώ. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μου μίλησαν θέλουν αυτό να γίνει με ελεγχόμενο τρόπο, συναινετικά και με κάποιο είδος εντολής από τον λαό.

Έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απόλυτη άρνηση της Άγκελα Μέρκελ να επιτρέψει την διαγραφή του χρέους στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, μαζί με την απόλυτη επιμονή του ΔΝΤ στο να γίνει έχει δημιουργήσει μια Cul-de-sac κατάσταση στην ελληνική κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγει χωρίς να αναστραφεί η ιδιότητα του μέλους της Ευρωζώνης.

         


Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα ένας συνασπισμός αριστερών και σοσιαλδημοκρατών, νεο-αριστερών μαρξιστών και σκληρών κουμουνιστικών ομάδων. Η ίδρυσή του είναι θεσμικά δύσκολο να ερμηνευτεί με τη λογική.

Όσοι αντιτίθενται στο GREXIT υποστηρίζουν ότι όταν απαντηθεί το ερώτημα μέσα ή έξω στο Ευρώ τότε μπορεί να ξεκινήσει μια εγχώρια σταυροφορία κατά της διαφθοράς, των κακών μεθόδων της αστυνομίας και κατά της αποδιοργάνωσης του δικαστικού συστήματος και του κράτους.

Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι πόσο απόλυτη είναι η κυριαρχία επί του εθνικού δικαίου. Αν η Ευρωζώνη για παράδειγμα χρησιμοποιήσει την δύναμη της όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να καθαρίσει το δικαστικό σώμα. Θα μπορούσε άραγε αυτή η κίνηση να θεωρηθεί ως «πολιτικοποίηση»; Κανείς δεν ξέρει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ δεν θα έπρεπε να έχουν καμία ανάμιξη σε τέτοια ζητήματα.

«Το τρίτο πακέτο διάσωσης θα είναι καταστροφή»

Το ίδιο αβέβαιο είναι και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να βασίζεται σε μια εκπεφρασμένη επιθυμία του μεγάλου μέρους των Ελλήνων να παραμείνουν στο Ευρώ αλλά με λιγότερη λιτότητα.

Το μοτίβο που ακολουθεί το εκλογικό σύστημα τα τελευταία πέντε χρόνια οδηγεί στην εξουσία τα κόμματα που υπόσχονται λιγότερη λιτότητα με ταυτόχρονη παραμονή στο Ευρώ. Πρώτα ο Παπανδρέου, μετά η Νέα Δημοκρατία -που λίγοι θυμούνται ότι ξεκίνησε ως αντιμνημονιακό κόμμα- και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα πετυχημένα κόμματα μπαίνουν σε μια μηχανή τεμαχισμού και το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: Το ΠΑΣΟΚ τεμαχίστηκε, η Νέα Δημοκρατία τεμαχίστηκε και το πιο πιθανό είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει επίσης να διασύρεται ακούγοντας καταγγελίες για προδοσία.

Γνωρίζουμε από τις δημοσκοπήσεις ότι περίπου το 35% των Ελλήνων θέλουν να εγκαταλείψουν το Ευρώ αλλά και ένα 25% που ψήφισαν ΟΧΙ στο  δημοψήφισμα ενδεχομένως φοβούνται αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας χθες το βράδυ: τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν φύγει από τη χώρα 250 δις ευρώ και αν η χώρα βγει από το ευρώ αυτό το «λόμπι της δραχμής» θα μπορεί να επιστρέψει και να αγοράσει τους πάντες και τα πάντα.

Όμως δείτε την αναφορά του ΔΝΤ, που αφήνει να εννοηθεί ότι το τρίτο πακέτο διάσωσης θα είναι μια καταστροφή, και την επιμονή της Μέρκελ που λέει ότι εντός ευρώ δεν υπάρχει ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους. Όσο περισσότερο το σκέφτομαι, λογικά και ψύχραιμα, αυτά τα 250 εκ. ευρώ που περιμένουν την Ελλάδα για το Grexit μού φαίνονται τώρα μια πολύ καλή λύση. Και εσείς, η απολύτως λογική και ψύχραιμη κοινότητα των επενδυτών καταλήγετε στο ίδιο συμπέρασμα.

Τα επίπεδα οικονομικής δυσχέρειας και του αναποτελεσματικού δανεισμού που θα επιβληθούν στην Ελλάδα σημαίνουν ότι κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες υπάρχει περίπτωση 20-30% της κοινής γνώμης που βρίσκεται στο κέντρο να πιστεύει σε μια πολιτική ελεγχόμενης ή ίσως προσωρινής εξόδου από το ευρώ. Το μόνο ερώτημα είναι ποιο πολιτικό κόμμα θα παρουσιάσει ένα πειστικό αφήγημα και θα ηγηθεί αυτού του ποσοστού.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε προκλητικό και… επικίνδυνο δημοσίευμα προχώρησε το δίκτυο «Business Insider», αναφέροντας ότι η Ελλάδα πουλάει......νησιά

Σε προκλητικό και… επικίνδυνο δημοσίευμα προχώρησε το δίκτυο «Business Insider», αναφέροντας ότι η Ελλάδα πουλάει την Κύθνο με 5 εκατ. δολάρια και τη Στρογγύλη, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, με 3,5 εκατ. δολάρια.


Η ξένη ιστοσελίδα, έδωσε στη δημοσιότητα, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη πηγή, μια λίστα με τα «φθηνότερα ελληνικά νησιά» όπως αναφέρει τα οποία πουλάει η Ελλάδα, ώστε να αποπληρώσει το χρέος της προς τους ξένους δανειστές και να βγει από την οικονομική κρίση.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι «την Δευτέρα, η ιστοσελίδα είχε αναρτήσει κείμενο στο οποίο ένας κτηματομεσίτης ονόματι Knight Frank, ισχυριζόταν πως, μέσα στα επόμενα χρόνια, πρόκειται να πωληθούν πολλά ελληνικά νησιά, τα οποία θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας να ανακάμψει».

Πιο συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά, δημοσιεύτηκε η λίστα με τα φθηνότερα νησιά προς πώληση, σύμφωνα με το Business Insider:

Το Ομφόρι κοστολογείται 50 εκατομμύρια δολάρια, η αξία του Δουλιχίου ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια δολάρια, το Νησί βορείου Αιγαίου κοστολογείται στα 35 εκατομμύρια δολάρια, ο Άγιος Θωμάς αξίζει 15 εκατομμύρια δολάρια, η Νήσος Ναυσικά πωλείται 6,9 εκατομμύρια δολάρια, η Καρδιώτισσα 5,5 εκατομμύρια δολάρια, η αξία της Νήσου Σοφίας εκτιμάται στα 5,5 εκατομμύρια δολάρια, η Κύθνος κοστολογείται στα 5 εκατομμύρια δολάρια, η Στρογγυλή πωλείται 3,5 εκατομμύρια δολάρια, η Γαία κοστολογείται 3 εκατομμύρια δολάρια και το Λυχνάρι στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Τα σενάρια πώλησης νησιών και αρχαίων μνημείων έχουν κερδίσει ξανά το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Την Δευτέρα, η ιστοσελίδα του περιοδικού Time δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο του να πωληθεί η ελληνική κληρονομιά ως επενδυτικό αγαθό, προκειμένου να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας.




defencenet.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη συμφωνία

Με 229 «ναι» από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, έναντι 64 «όχι», πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας.

Σημαντικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού 32 βουλευτές - μεταξύ των οποίων και τρεις υπουργοί - είπαν «όχι». Έξι βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ η βουλευτής Καβάλας Αλεξάνδρα Τσανάκα απουσίαζε.

Αντίθετα, σύσσωμες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «ναι» ενώ το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ηρωική παραίτηση της Νάντιας Βαλαβάνη και η δραματική επιστολή της στον Τσίπρα: "Ο αγώνας συνεχίζεται!"

Η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας  13.7.2015 στο Μέγαρο Μαξίμου την παρακάτω επιστολή:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
 
Αλέξη,
 
Στήριξα την... ομάδα διαπραγμάτευσης τη νύχτα της Παρασκευής όντας σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία. Ότι τελικά θα γυρίσετε πίσω για να στηριχτούμε στο λαό - όπως το έκανες και την προηγούμενη φορά. Ότι η ανάγνωση της μάχης που δίνατε εκεί θα βοηθήσει ν’ αποκαλυφθεί στα μάτια και των πιο ανυποψίαστων συμπατριωτών μας, μετά και τ’ αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της προηγούμενης Κυριακής, πώς επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εργαλείο για να μετασχηματίσουν βίαια στο ακόμα φρικαλεότερο συνολικότερα την Ευρώπη. Επειδή δεν πιστεύω ότι η κατάσταση για την εργαζόμενη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μπορεί ποτέ ν’ αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο χωρίς τη δική της συνειδητοποίηση και θέληση για δράση προς τα εκεί.

Ακόμα και τώρα, Δευτέρα πρωί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Ότι η τακτική των γνωστών κυρίαρχων κύκλων στη Γερμανία είναι ο πλήρης εξευτελισμός της κυβέρνησης και της χώρας. Να ψηφίσει η Βουλή αύριο-μεθαύριο ό,τι μέχρι σήμερα έχει – ας πούμε - «συμφωνηθεί», και πάλι να μην υπάρξει συμφωνία. Μέχρι να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και ν’ αναλάβει κυβέρνηση «δοτών» και «προθύμων». Αυτοί που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αυτοί που, μαζί με τους «έξω», πίστεψαν ότι οι κλειστές τράπεζες θα συνέτριβαν το πρώτο πείραμα ελπίδας στην ευρωπαϊκή ήπειρο τον καινούργιο αιώνα. Αυτοί που ήδη σηκώνουν κεφάλι και απευθύνονται με μια ύβρι που δε θα μπορέσει να εξαλείψει οποιαδήποτε κάθαρση.

Αλέξη,

ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα ότι σ’ ένα πόλεμο, όταν οι δυνάμεις του αντίπαλου αποδειχθούν συντριπτικά υπέρτερες, επιτρέπεται η συνθηκολόγηση – με μοναδικό στόχο την ανασύνταξη των δικών σου δυνάμεων και την οργάνωση, ξανά, της αντίστασης που θα επιτρέψει να μεταβάλλεις πλέον τις ίδιες εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στην ήττα. Αυτή η «συνθηκολόγηση», όμως, είναι τόσο συντριπτική, που δε θα επιτρέψει ανασύνταξη δυνάμεων. Και η επιδείνωση, με δική μας υπογραφή, της κατάστασης ενός εξαντλημένου λαού εκεί που πήγαινε να σηκώσει κεφάλι, θα αποτελέσει «ταφόπλακα», για πολλά χρόνια, οποιωνδήποτε δυνατοτήτων χειραφέτησης του.

Χρωστάμε πριν απ’ όλα στα νέα παιδιά, αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, αυτά που είναι το μέλλον τους που καθορίζεται σήμερα, να γυρίσει η αντιπροσωπεία μας χωρίς αφόρητες δεσμεύσεις. Ν’ απευθυνθείς ξανά σε αυτά τα παιδιά και σ’ όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν όχι ή ναι. Να τους εξηγήσεις πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, τι θα έχει ν’ αντιμετωπίσει ο λαός μας, αν πάρει σάρκα και οστά, στις συνθήκες που επιβλήθηκαν στη χώρα, το πλειοψηφικό όχι. Που δόθηκε με την πλειοψηφία να θέλει αυτό που λέγαμε, λύση εντός της Ευρώπης. Αυτή η συγκεκριμένη λύση, όμως, που επιβάλλεται σήμερα με τόσο καταθλιπτικό τρόπο, δεν είναι λύση βιώσιμη. Για τους ίδιους, για το λαό, για τη χώρα. Για την άλλη Ευρώπη, που βρίσκεται σε κατάσταση τοκετού. Είναι άλλο πράγμα να βρεθείς σε μια πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη, ν΄ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή, μ’ ελπίδα ωστόσο σ’ ένα μέλλον αξιοπρέπειας, κυριαρχίας κι ανεξαρτησίας. Κι άλλο ν’ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή που θα ολοκληρωθεί με ό,τι εθνικό εισόδημα έχει απομείνει να κατευθύνεται στους «έξω», για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αποπληρώνεται στους αιώνες των αιώνων και κάνει την ίδια την κοινωνία μη βιώσιμη, και στους «πάνω».

Αλέξη,

Σ’ ένα τέτοιο προσκλητήριο θα είμαι παρούσα και θα το υπηρετήσω απ’ όποια θέση θέλεις μέχρι τέλους. Σε περίπτωση όμως που η αντιπροσωπεία μας επιστρέψει με τις δεσμεύσεις που απευχόμαστε - μέτρα θνησιγενή, που σε κάθε αξιολόγηση θα ξαναθέτουν τα ίδια διλήμματα, υποχώρηση ή GREXIT –, είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με τίμησες. Με τη σειρά μου, σ’ ένα υπουργείο που όπως ξέρεις βρέθηκα μόνο για λόγους κομματικότητας, έκανα ότι μπορούσα για ν’ ανακουφιστούν λαϊκά στρώματα και για να προετοιμάσω ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Το ίδιο και σε ό,τι αφορά το άλλο μεγάλο μέτωπο, της διαφύλαξης και μιας πραγματικής αξιοποίησης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και του τόπου, της δημόσιας περιουσίας. Σ’ ευχαριστώ που έστω για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μου έδωσες τη δυνατότητα να υπηρετήσω απ’ αυτή τη θέση το απελευθερωτικό μας εγχείρημα. 
 
Μ’ εκτίμηση
Νάντια Βαλαβάνη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας, χημικά, μολότοφ, φωτιές και ζημιές.

Σε 40 προσαγωγές έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η Αστυνομία για τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα, ομάδες αντιεξουσιαστών έκαψαν πριν από λίγη ώρα, ένα αυτοκίνητο στο Σύνταγμα, ενώ έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή την ώρα το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών έχει διαλυθεί.

Στις φλόγες τυλίχθηκε  βαν τηλεοπτικού σταθμού, που βρίσκεται μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, μετά από βόμβα μολότοφ που πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος.

Πεδίο μάχης έχει μετατραπεί  το Σύνταγμα στο συλλαλητήριο  κατά της συμφωνίας και των νέων μέτρων που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ από δύο ομάδες. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά. Ομάδες αντιεξουσιαστών προκάλεσαν ζημιές σε ΑΤΜ καθώς και σε καταστήματα σπάζοντας τζαμαρίες.

Όλα ξεκίνησαν, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των αναρχικών που αριθμεί περίπου 1500 άτομα εκτόξευσε δεκάδες βόμβες μολότοφ προς τα ΜΑΤ που βρισκόντουσαν στην αριστερή πλευρά της βουλής και συγκεκριμένα στην ράμπα που οδηγεί στο περιστύλιο.

Στη συνέχεια διασκοσπίστηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος ενώ ένα άλλο κομμάτι «έφυγε» προς την οδό Πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν, κυρίως με την χρήση χημικών, να περιορίσουν την δράση τους.

Νωρίτερα

Όχι στα μνημόνια", "όχι στη λιτότητα" φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες τους περίπου 5.000 συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα που διαμαρτύρονται για την ψήφιση της συμφωνία, αναμένεται να συναντήσουν σε λίγα λεπτά περί τους 6000 διαδηλωτές που ανεβαίνουν προς τη βουλή με την πορεία του ΠΑΜΕ.

Το ραντεβού του ΠΑΜΕ δόθηκε στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέσω της πλ. Συντάγματος.

Στο Σύνταγμα πραγματοποιείται συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί συνταξιούχους, άνεργους και εργαζομένους να αντισταθούν στα αντιλαϊκά μέτρα. Κάλεσμα για συγκέντρωση στο ίδιο σημείο απηύθυνε και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. στην πλ. Συντάγματος βρίσκονται και μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τέλος, αντιεξουσιαστές συγκεντρώνονται από τις 19.30 στα Προπύλαια.






 





 





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο «Χερ» Β.Σόιμπλε είναι ο πρόεδρος της εταιρείας στο Λουξεμβούργο που θα παρέδιδαν τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας (vid)

Στα χέρια του «Χερ» Β.Σόιμπλε θα έπεφταν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας αφού η εταιρεία που θα τα διαχειρίζονταν με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει σαν πρόεδρο τον ίδιο τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

«Ο Σόιμπλε φάνηκε ότι δεν απεργάζεται μόνο ένα σχέδιο της γερμανοκεντρικής Ευρώπης ήταν και ολίγον ιδιοτελής», είπε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Η πρόταση μεταφοράς στο Λουξεμβούργο του ταμείου των 50 δισ. ευρώ ήταν σε εταιρεία στην οποία ο Σόιμπλε είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου», τόνισε.

«Αυτά για να συνεννοούμαστε. Για να ξέρουμε τι σημαίνει ευρωπαϊκή ολιγαρχία, τι σημαίνει γερμανική ολιγαρχία που θέλει να επιβληθεί στους λαούς».

Ο Β.Σόιμπλε χρειάστηκε να παραιτηθεί από ηγέτης του κόμματός του (CDU το 2000), επειδή ενεπλάκη σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά σήμερα είναι ακόμη υπουργός Οικονομικών!
Ο πρώην καγκελάριος Χ.Κολ, έχασε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές του 1996 και παραιτήθηκε από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), ο κ. Σόιμπλε τον διαδέχτηκε χωρίς να χρειαστεί να δώσει μάχη.

Ηταν ο εκλεκτός του «πατέρα της γερμανικής επανένωσης και του ευρώ». Εκείνος που ύστερα από μία, έστω δύο θητείες στην αντιπολίτευση θα γινόταν καγκελάριος. Η ιστορία όμως είχε άλλα σχέδια γι” αυτόν.

Λίγο καιρό αφότου ανέλαβε την ηγεσία του CDU, με αφορμή την παράνομη δωρεά ενός εκατομμυρίου μάρκων από έναν Γερμανό επιχειρηματία και έμπορο όπλων, ξέσπασε ένα σκάνδαλο που σε μεγάλο βαθμό διέλυσε το κύρος του Χέλμουτ Κολ και το ηγετικό μέλλον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: οι Χριστιανοδημοκράτες επί χρόνια έκρυβαν «ανώνυμες ενισχύσεις» εκατομμυρίων μάρκων, διατηρούσαν κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία, όπου «ξέπλεναν» παράνομες χρηματοδοτήσεις από εταιρείες και ισχυρούς επιχειρηματίες ή μεσάζοντές τους.

Ο κ. Κολ αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια, αλλά αρνήθηκε σταθερά να αποκαλύψει τους δωρητές, επικαλούμενος ότι δεσμευόταν από το λόγο της τιμής του! Ούτε αποκάλυψε ποτέ το ύψος των χρηματοδοτήσεων και των παράνομων λογαριασμών, που, όπως φαίνεται, πρέπει να ανέρχονταν σε εκατοντάδες εκατομμύρια μάρκα.

Το «φακελάκι»

Αν και παραδέχτηκε ότι το κόμμα του είχε δημιουργήσει το παράνομο σύστημα χρηματοδότησης που το βοηθούσαν να παραμένει στην εξουσία, ισχυριζόταν ότι αυτό δεν αποτελούσε διαφθορά, ούτε ότι είχε χρηματιστεί ο ίδιος προσωπικά!

Μεσούντος του σκανδάλου, στις 10 Ιανουαρίου του 2000, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγκάστηκε επίσης να παραδεχτεί ότι και ο ίδιος είχε παραλάβει ένα φάκελο με 100.000 μάρκα από τον ίδιο έμπορο όπλων που στάθηκε η πρώτη πέτρα του σκανδάλου (και αργότερα καταδικάστηκε σε 8ετή φυλάκιση για φοροδιαφυγή), αλλά αρνήθηκε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα δωροδοκίας. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και τον διαδέχτηκε η σημερινή καγκελάριος.

Μετέπειτα έρευνες και πληροφορίες έριξαν κάποιο φως στις εταιρείες, στους επιχειρηματίες αλλά και σε ξένες κυβερνήσεις που στήριζαν το CDU και συνδέονταν με συγκεκριμένες προμήθειες. Οπως η προμήθεια αρμάτων μάχης από την εταιρεία Thyssen προς τη Σαουδική Αραβία, η πώληση ενός διυλιστηρίου στην πρώην Ανατολική Γερμανία σε γαλλική εταιρεία, και πολλά άλλα. Το πρώτο ένα εκατομμύριο από τον έμπορο όπλων αποδείχθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί. Για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις και το «ξέπλυμα» στο CDU επιβλήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής πρόστιμο 48,8 εκατ. μάρκων.
Συμβιβασμός

Ο ίδιος ο κ. Κολ κινδύνευσε να βρεθεί κατηγορούμενος για το σκάνδαλο, κάτι που θα σήμαινε ακόμη και τη φυλάκισή του, αλλά τελικώς «συμβιβάστηκε» πληρώνοντας 150.000 μάρκα στη γερμανική κυβέρνηση και 150.000 μάρκα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Δύο άλλοι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο επίσης απέφυγαν τη δίωξη, πληρώνοντας από περίπου 50.000 μάρκα. Δεν είναι ανεξήγητη η προθυμία των δικαστικών αρχών να κλείσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση με τέτοιες συμβολικές ποινές (όπως έγινε και με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση δωροδοκιών της Siemens).

Αν γινόταν δίκη κατά του κ. Κολ και του κ. Σόιμπλε για το «μαύρο χρήμα», μοιραία θα αποκαλύπτονταν οι μεγάλες γερμανικές εταιρείες που εμπλέκονταν και η ενδεχόμενη δική τους καταδίκη για δωροδοκία θα σήμαινε τον αποκλεισμό τους από κάθε δημόσιο διαγωνισμό στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αλλού, δηλαδή την οικονομική τους καταστροφή. Οπότε το δίκαιο πήρε δεύτερη μοίρα απέναντι στο συμφέρον…

Αυτά γιατί εδώ στην Ελλάδα τα ΜΜΕ έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να ξεχάσει πόση διαφθορά έχει η Γερμανία και ποιος είναι ο ρόλος του Β.Σόιμπλε στην καταστροφή της χώρας.


           


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκαψαν μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων του ΑΝΤ1 – ΒΙΝΤΕΟ

Μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμος συνθέτουν το σκηνικό στο Σύνταγμα με τους άνδρες των ΜΑΤ να δίνουν μάχη σώμα με σώμα με τους αντιεξουσιαστές, μπροστά από τη Βουλή.

Από τις βόμβες μολότοφ πήρε φωτιά η μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Δείτε το βίντεο του enikos.gr


        



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

'Εστω και τώρα, τελευταία στιγμή, έστω και τώρα...

Απόψε που είδα τα ΜΑΤ με τις μάσκες κατάλαβα πως πέφτουν οι μάσκες. Δεν άργησαν να πέσουν και τα πρώτα δακρυγόνα.

Με γεια σας λοιπόν και, επειδή ξεχαστήκαμε, θα το πω:

Δε με ενδιαφέρουν οι...'αριστερές πλατφόρμες' κι οι ιδεολογίες κι οι αριστεροσύνες σας, δε με ενδιαφέρουν τα ενδοκομματικά σας.

Με πονάει που πήγατε απροετοίμαστοι και μας κάψατε και ουδείς από εσάς (όσο ακόμα είχαμε καιρό) δε με προειδοποίησε.

Αλλά θα σας το ξαναπώ:

Δε σας ψήφισα μόνο για να μου ποζάρετε για αντιμνημονιακοί.

Σας ψήφισα και για να πάψει ο εκφασισμός. Σας ψήφισα γιατί θυμόμουν τα δακρυγόνα.

Σας ψήφισα για να ελεγχθούν οι κλέφτες πολιτικοί κι οι ολιγάρχες.

Σας ψήφισα για να γίνουν λογιστικοί έλεγχοι και δίκες.

Κι ακόμα:

«Μη δίνετε τς έδρες» είπε χθες μια φίλη, «οι έδρες είναι του λαού, όχι των κομμάτων». Γι αυτό προσέξτε καλά:

Έχετε ευθύνη ποιος θα έρθει να καθίσει στην καρέκλα σας. Σας ψήφισα για να απαλλαγώ από ΠΑΣΟΚ και να μην αντικατασταθεί με Ποτάμια κι άλλα κατασκευάσματα.

Πρόσεξα πάντοτε πολύ, ποτέ δεν παρασύρθηκα σε συζητήσεις καφενείου, ποτέ δε μίλησα σα να ξέρω τη λύση του οικονομικού προβλήματος. Το λάθος μου είναι που σας εμπιστεύτηκα. Τόση αφέλεια, τόση ασχετοσύνη δεν την περίμενα.

Εδώ που φτάσαμε, και με ένα ΟΧΙ ατράνταχτο πίσω σας, δε βλέπω σε τι θα βοηθήσουν οι διαδηλώσεις. Μα σίγουρα δε θα βοηθήσουν και τα δακρυγόνα. Το ξέρουμε πως οι απεργίες και τα ελληνικά μας χούγια θα παραλύσουν σύντομα τη χώρα και ελάχιστα απ' όσα υπογράφετε θα υλοποιηθούν. Με τι συνέπειες δε γνωρίζω αν και βλέπω πως θα είμαστε όλο και χειρότερα.

Όμως, γι αυτό ακριβώς, σας επαναλαμβάνω:

Αφήστε τα ναρκισσέματα με τις αριστεροσύνες σας και μαζέψτε τα ΜΑΤ από την Πλατεία Συντάγματος. Αφήστε τη θεωρία και τα κομματικά σας και ασχοληθείτε, τουλάχιστον, με τα άλλα, τα μεγάλα και σπουδαία για τα οποία σας εκλέξαμε.


Γιατί στερεύει η υπομονή.
 
 
 
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα 25 προϊόντα και υπηρεσίες που μπαίνει ΦΠΑ 23% - Ποια πάνε στο 13% και ποια στο 6%

Οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ που θα οδηγήσουν σε αυξήσεις σειράς προϊόντων και...
υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα σε αρκετά τρόφιμα και στις μεταφορές, θα....
εφαρμοστούν αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου απόψε στη Βουλή.

Τα προϊόντα που πάνε στο 13%:

Κρέατα νωπά
Κρέατα κατεψυγμένα
Ψάρια-θαλασσινά νωπά
Ψάρια-θαλασσινά κατεψυγμένα
Γάλα (φρέσκο, σε σκόνη, συμπυκνωμένο)
Γιαούρτια (τα απλά)
Τυριά (με εξαίρεση τα τυριά τριμμένα ή σε σκόνη, τα λιωμένα τυριά, τα τυριά με στίγματα της διάκρισης 0406 40 και τα τυριά με περιεκτικότητα κ.β. σε λιπαρές ουσίες που υπερβαίνει το 72%)
Αυγά
Μέλι φυσικό
Λαχανικά
Καρποί
Φρούτα
Βότανα
Δημητριακά
Προϊόντα αλευροποΐας
Μαστίχα
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη και ζαχαρόζη
Παρασκευάσματα για τη διατροφή παιδιών
Σπόροι για σπορά
Ζυμαρικά
Ψωμί
Ζωοτροφές
Νερά
Ανθρακούχα νερά
Ξύδι
Αλάτι
Ηλεκτρική Ενέργεια
Φυσικό αέριο
Τηλεθέρμανση
Η διαμονή σε ξενοδοχεία
Η διαμονή σε κάμπινγκ
Προφυλακτικά
Καυσόξυλα
Τα προϊόντα που πάνε στο 23%:

Μακαρόνια
Ρύζι
Αλεύρι
Καφές
Κακάο
Αλλαντικά
Μαρμελάδες
Σοκολάτες
Παγωτά
Είδη ζαχαροπλαστικής
μπαχαρικά
προψημένο ψωμί
Προμαγειρευμένο φαγητό
Ψωμί του τοστ
Φρυγανιές
Αναψυκτικά-χυμοί
Εστίαση-catering
Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία)
Κόμιστρα ταξί
Φροντιστήρια
Υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες
Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών
Ανθη-φυτά
Αποχέτευση
Ζωοτροφές για κατοικίδια
Τα προϊόντα που πάνε στο 6%:

Φάρμακα και εμβόλια
Βιβλία
Εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων
Τι θα γίνει με τα νησιά

Η έκπτωση του 30% των συντελεστών ΦΠΑ στα ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά με το ψηλότερο  κατά κεφαλήν εισόδημα  θα καταργηθεί από την 1η Οκτωβρίου 2015. Από την 1η Ιουνίου το ειδικό καθεστώς καταργείται στα λιγότερο ανεπτυγμένα νησιά, ενώ εξαιρούνται τα πλέον απομακρυσμένα.

Δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο κομμάτι του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στους συντελεστές ΦΠΑ

«Άρθρο 2

Φορολογικά Μέτρα

1. α) Η παράγραφος 1 του άρθρου 21 ν.2859/2000 (ΦΕΚ Α΄248) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«1. Ο συντελεστής του φόρου προστιθέμενης αξίας ορίζεται σε είκοσι τρία τοις  εκατό (23%) στη φορολογητέα αξία.

Κατ’ εξαίρεση, για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο  Παράρτημα III του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε δεκατρία τοις  εκατό (13%).

Για τα αγαθά και τις υπηρεσίες για τα οποία υπάρχει ειδική πρόβλεψη στο Παράρτημα ΙΙΙ του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%.)

Ο συντελεστής ΦΠΑ που ορίζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ δεν εφαρμόζεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της παρ. 13 του άρθρου 14.»

β) Η περίπτωση ιβ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 22 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«ιβ) η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης γενικά και οι στενά συνδεόμενες με αυτή παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών, που παρέχονται από δημόσια εκπαιδευτήρια ή από άλλα πρόσωπα αναγνωρισμένα από την, κατά περίπτωση, αρμόδια αρχή, εκτός από τα φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών».

γ) Το Παράρτημα III αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙI

ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ (παράγραφος 1 του άρθρου 21)

Α. ΑΓΑΘΑ

Οι δασμολογικές κλάσεις του Παραρτήματος αυτού τέθηκαν όπως αυτές αναφέρονται στη Συνδυασμένη Ονοματολογία του έτους 2015 (Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1101/2014 της Επιτροπής της 31ης Οκτωβρίου 2014, ΕΕ L 312/2014).

1. Άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια κάθε είδους, βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή και αιγοειδή, ζωντανά. Εξαιρούνται τα άλογα ιπποδρομιών (Δ.Κ. EX 0101, 0102, 0103 και 0104).

2. Πετεινοί, κότες, πάπιες, χήνες, γάλοι, γαλοπούλες και φραγκόκοτες, ζωντανά, κατοικίδια (Δ.Κ. 0105).

3. Κουνέλια κατοικίδια, περιστέρια, ορτύκια, φασιανοί, πέρδικες, λαγοί και λοιπά ζώα και πτηνά, ζωντανά, που προορίζονται κυρίως για την ανθρώπινη διατροφή. Ζώα που εκτρέφονται για τη γουνοποιΐα. Μέλισσες. Ακάρεα (έντομα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες αντί εντομοκτόνων) (Δ.Κ. ΕΧ 0106).

4. Κρέατα βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, αλλά όχι αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα, από βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή ή αιγοειδή, πετεινούς, κότες, γαλοπούλες και κουνέλια. Εξαιρούνται τα παραπροϊόντα σφαγίων καθώς και τα προϊόντα των Δ.Κ. 0209 και 0210 (Δ.Κ 0201, 0202, 0203, 0204, ΕΧ 0207, ΕΧ 0208).

5. Ψάρια, φιλέτα και άλλη σάρκα ψαριών, καλαμάρια, χταπόδια και σουπιές, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα αλλά όχι αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα. Εξαιρούνται τα συκώτια, αυγά και σπέρματα (Δ.Κ 0302, ΕΧ 0303, ΕΧ 0304, ΕΧ 0307).

6. Γάλα, έστω και σε σκόνη ή συμπυκνωμένο ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών. Γιαούρτι χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, μη αρωματισμένο, χωρίς προσθήκη φρούτων ή κακάου. Τυριά με εξαίρεση τα τυριά τριμμένα ή σε σκόνη, τα λιωμένα τυριά, τα τυριά με στίγματα της διάκρισης 0406 40 και τα τυριά με περιεκτικότητα κ.β. σε λιπαρές ουσίες που υπερβαίνει το 72%. Αυγά νωπά από όρνιθες του είδους Gallus Domesticus, για επώαση ή βρώσιμα. Μέλι φυσικό. (Δ.Κ ΕΧ 0401, ΕΧ 0402, ΕΧ 0403, ΕΧ 0406, ΕΧ 0407, 0409).

7. Άλλα φυτά ζωντανά (στα οποία περιλαμβάνονται και οι ρίζες τους), μοσχεύματα και μπόλια. (Δ.Κ. 0602)

8. Λαχανικά, φυτά, ρίζες και κόνδυλοι, βρώσιμα. Εξαιρούνται τα προϊόντα της Δ.Κ. 0714 (Δ.Κ. 0701, 0702, 0703, 0704, 0705, 0706, 0707, 0708, 0709, 0710, 0711, 0712, 0713).

9. Καρποί και φρούτα βρώσιμα (Δ.Κ. 0801, 0802, 0803, 0804, 0805, 0806, 0807, 0808, 0809, 0810, 0811, 0812, 0813).

10. Δημητριακά (Δ.Κ. 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007 και 1008).

11. Προϊόντα αλευροποΐας. Άμυλα κάθε είδους (Δ.Κ. 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106 και ΕΧ 1108).

12. Σπέρματα και καρποί ελαιώδεις που προορίζονται για σπορά. Κοπριά. Σπέρματα, σπόροι και διάφοροι καρποί, που προορίζονται για σπορά (Δ.Κ. ΕΧ 1201, ΕΧ 1202, 1203, ΕΧ 1204, ΕΧ 1205, ΕΧ 1206, ΕΧ 1207 και 1209).

13. Αρτεμισία, βασιλικός, χαμομήλι, μαντζουράνα η κοινή, μολόχα, δενδρομολόχα, μέντα (δυόσμος) όλων των ποικιλιών, ρίγανη, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, τσάϊ του βουνού, δίκταμο, φλαμούρι, ευκάλυπτος, λεβάντα, αγριάδα η ιαματική και λουϊζα, νωπά ή ξερά, έστω και κομμένα, σπασμένα ή σε σκόνη  (Δ.Κ. ΕΧ 1211).

14. Άχυρα και φλοιοί ακατέργαστων δημητριακών, έστω και τεμαχισμένα, αλεσμένα, συμπιεσμένα ή συσσωματωμένα με μορφή σβόλων. Γογγύλια Σουηδίας (γογγυλοκράμβες), τεύτλα κτηνοτροφικά, ρίζες κτηνοτροφικές, χορτονομές (FOIN, LUZERNE), τριφύλλια, κτηνοτροφικά λάχανα, χορτονομές λούπινου, βίκου και παρόμοια κτηνοτροφικά προϊόντα, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων (Δ.Κ. 1213 και 1214).

15. Μαστίχα (λευκή ή μη), ακατέργαστη ή κατεργασμένη (Δ.Κ. ΕΧ 1301).

16. Ελαιόλαδο και τα κλάσματά του, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα. Άλλα λάδια και τα κλάσματά τους, που παίρνονται αποκλειστικά από ελιές, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα και μείγματα από αυτά τα λάδια ή τα κλάσματα με λάδια ή κλάσματα της κλάσης 1509 (Δ.Κ. 1509 και 1510).

17. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή από τεύτλα και ζαχαρόζη χημικώς καθαρή σε στερεή κατάσταση (Δ.Κ. 1701).

18. Παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών συσκευασμένα για τη λιανική πώληση. Ζυμαρικά, όχι ψημένα ή παραγεμισμένα ή αλλιώς παρασκευασμένα. Ψωμί, χωρίς προσθήκη άλλων ουσιών και όχι φρυγανισμένο ή περαιτέρω επεξεργασμένο. Κάψουλες κενές του τύπου που χρησιμοποιούνται για φάρμακα (Δ.Κ. ΕΧ 1901, ΕΧ 1902, ΕΧ 1905).

19. Νερά, στα οποία περιλαμβάνονται και τα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ούτε αρωματισμένα, μη αεριούχα (Δ.Κ. ΕΧ 2201).

20. Ξύδια και υποκατάστατα αυτών βρώσιμα που λαμβάνονται από οξικό οξύ (Δ.Κ. 2209).

21. Υπολείμματα και απορρίμματα των βιομηχανιών ειδών διατροφής. Τροφές παρασκευασμένες για ζώα. Εξαιρούνται τα παρασκευάσματα των τύπων που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των κατοικίδιων ζώων (Δ.Κ. 2301, 2302, 2303, 2304, 2305, 2306, 2307, 2308 και ΕΧ 2309).

22. Αλάτι (στο οποίο περιλαμβάνεται και το επιτραπέζιο και μετουσιωμένο αλάτι), έστω και σε υδατικό διάλυμα ή με προσθήκη αντισυσσωματικών ουσιών ή ουσιών που εξασφαλίζουν την καλή ρευστότητα. Θαλάσσιο νερό (Δ.Κ. ΕΧ 2501).

23. Φαρμακευτικά προϊόντα (Δ.Κ. 3001, 3002, 3003, 3004, 3005 και 3006).

24. Φάρμακα για την ιατρική του ανθρώπου των δασμολογικών κλάσεων 3003 και 3004. Εμβόλια για την ιατρική του ανθρώπου της δασμολογικής κλάσης 3002. (Δ.Κ. ΕΧ 3002, ΕΧ 3003, ΕΧ 3004). Ο συντελεστής του φόρου για τα αγαθά της παρούσας περίπτωσης ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).

25. Λιπάσματα (Δ.Κ. 3101, 3102, 3103, 3104 και 3105).

26. Εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ανασχετικά της βλάστησης και ρυθμιστικά της ανάπτυξης των φυτών, απολυμαντικά και παρόμοια προϊόντα που παρουσιάζονται σε μορφές ή συσκευασίες για τη λιανική πώληση ή ως παρασκευάσματα, που παραδίδονται χονδρικά. Εξαιρούνται τα εντομοαπωθητικά, τα απολυμαντικά για οικιακές χρήσεις, τα εντομοκτόνα και κατσαριδοκτόνα που παρουσιάζονται σε φιάλες με προωθητικό αέριο ή σε σκόνη για οικιακές χρήσεις (Δ.Κ. ΕΧ 3808).

27. Προφυλακτικά από καουτσούκ (Δ.Κ. ΕΧ 4014).

28. Καυσόξυλα σε κυλίνδρους, κούτσουρα, μικρά κλαδιά, δεμάτια ή με παρόμοιες μορφές (Δ.Κ. ΕΧ 4401).

29. Πετσέτες (σερβιέτες) και ταμπόν υγείας και παρόμοια με αυτά είδη υγιεινής προστασίας της γυναίκας, από χαρτί ή από βάτες (Δ.Κ. ΕΧ 9619).

30. Βιβλία και βιβλία για παιδιά (Δ.Κ. ΕΧ4901, ΕΧ 4903). Εφημερίδες και περιοδικές εκδόσεις τυπωμένες, έστω και εικονογραφημένες ή με διαφημίσεις. Ο συντελεστής του φόρου για τα αγαθά της παρούσας περίπτωσης ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).

31. Ειδικές ανυψωτικές συσκευές (σκάλες, ανελκυστήρες, μηχανήματα ανεβοκατεβάσματος αναπήρων και παρόμοια), που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση αναπήρων (Δ.Κ. ΕΧ 8428).

32. Γραφομηχανές με χαρακτήρες ΒRAILLE και ειδικές ηλεκτρονικές γραφομηχανές (ηλεκτρονικές συσκευές επικοινωνίας τσέπης), για ανάπηρα πρόσωπα (Δ.Κ. ΕΧ 8469).

33. Αυτοκίνητα οχήματα καινουργή, που προορίζονται για τη μεταφορά δέκα προσώπων ή περισσοτέρων συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού ειδικά κατασκευασμένα ή διασκευασμένα για τη μεταφορά αναπήρων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, των οποίων οι ειδικές θέσεις καλύπτουν τουλάχιστον το 60% του συνόλου των θέσεων, εφόσον αγοράζονται, εισάγονται ή αποκτώνται από άλλο κράτος-μέλος της Κοινότητας από Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ., που ασχολούνται με την εκπαίδευση, προστασία και περίθαλψη των ατόμων αυτών. (Δ.Κ. ΕΧ 8702).

34. Αμαξάκια τύπου πολυθρόνας και άλλα οχήματα για αναπήρους, έστω και με κινητήρα ή άλλο μηχανισμό προώθησης, ανταλλακτικά αναπηρικού αμαξιδίου και ερεισίνωτο (Δ.Κ. 8713 και ΕΧ 8714).

35. Αντισυλληπτικές συσκευές που ονομάζονται «ενδομήτρια αντισυλληπτικά», αυτολιπαινόμενοι καθετήρες, καθετήρες κεντρικοί για αιμοκάθαρση, καθετήρες σίτισης, καθετήρες περιτοναϊκής, καθετήρες κύστεως υπερηβικές, σύριγγες σίτισης, πιεσόμετρα ομιλούντα, βελόνες (για τις πένες ινσουλίνης), βελόνες τεχνητού νεφρού (Δ.Κ. ΕΧ 9018).

36. Είδη και συσκευές ορθοπεδικής, στα οποία περιλαμβάνονται και οι ιατροχειρουργικές ζώνες και επίδεσμοι και οι πατερίτσες. Νάρθηκες, υποστηρίγματα και άλλα είδη και συσκευές για κατάγματα. Είδη και συσκευές προθέσεως. Συσκευές για τη διευκόλυνση της ακοής στους κουφούς και άλλες συσκευές που κρατιούνται με το χέρι, φέρονται από τα πρόσωπα ή εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό, με σκοπό την αναπλήρωση μιας έλλειψης ή τη θεραπεία μιας αναπηρίας. Συσκευές έκχυσης ινσουλίνης. Εξαιρούνται τα μέρη και εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών (Δ.Κ. ΕΧ 9021).

37. Η παράδοση νερού.

38. Ηλεκτρική ενέργεια (Δ.Κ. 2716), το φυσικό αέριο (Δ.Κ. 2711), καθώς και θέρμανση μέσω δικτύου (τηλεθέρμανση).

39. Ανυψωτικό τουαλέτας (Δ.Κ. ΕΧ 3922), μπανιέρες για ανάπηρους (Δ.Κ. ΕΧ 3922, 6910, 7324), στηθόδεσμος μαστεκτομής - μαγιώ μαστεκτομής (Δ.Κ. ΕΧ 6212, 6112, 6211), προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (jaws, supernova, hall, φωναισθησίας, fine reader) (Δ.Κ. ΕΧ 8523), εκτυπωτές Braille (Δ.Κ. ΕΧ 8443), ρολόγια χειρός (Braille) (Δ.Κ. ΕΧ 9102), πινακίδες γραφής (Braille), μέτρα (Braille) (Δ.Κ. ΕΧ 9017), μπαστούνια (λευκά και ηλεκτρονικά) (Δ.Κ. ΕΧ 6602), κασετόφωνα με 4 tracks (Braille) (Δ.Κ. ΕΧ 8519), ταινίες μέτρησης σακχάρου (Δ.Κ. ΕΧ 3822), τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

40. Καθίσματα μπάνιου (Δ.Κ ΕΧ 8401), αντλία αποσιδήρωσης για μεσογειακή αναιμία (Δ.Κ ΕΧ 9018), σύστημα τραχειοστομίας – τραχειοσωλήνες – φίλτρα (Δ.Κ ΕΧ 9018), περπατούρα (Δ.Κ ΕΧ 8716, ΕΧ 6602, ΕΧ 9021), τρίποδο (Δ.Κ ΕΧ 8716, ΕΧ 6602, ΕΧ 9021), σύστημα φωτεινής ειδοποίησης (Δ.Κ ΕΧ 8531), δέκτης φωτεινών σημάτων (Δ.Κ ΕΧ 8517), Braille display (Δ.Κ ΕΧ 8528), scanner (Δ.Κ ΕΧ 8471), Braille note taker (Δ.Κ ΕΧ 8469), προγράμματα κινητών τηλεφώνων σε ελληνική και ξένη έκδοση (mobile speak, speaking phone) (Δ.Κ  ΕΧ 8523), πλαίσια γραφής για άτομα με μειωμένη όραση (Braille) (Δ.Κ ΕΧ 3926), κάλτσες Α.Γ. ή Κ.Γ. (Δ.Κ ΕΧ 6115, ΕΧ 6217), κάλτσες κολοβώματος (Δ.Κ ΕΧ 6307), φίλτρα αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης (Δ.Κ ΕΧ 9018), γραμμές αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης (Δ.Κ ΕΧ 9018), σάκοι περισυλλογής υγρού προετοιμασίας φίλτρων (Δ.Κ ΕΧ 3926), Y-connectors, σετ φλεβοκέντησης κατά την αιμοκάθαρση (Δ.Κ ΕΧ 9018), φύσιγγες διττανθρακικών (Δ.Κ ΕΧ 2836), συνδετικό από τιτάνιο (Δ.Κ ΕΧ 9018, ΕΧ 8108), γραμμή σύνδεσης και αποχέτευσης, σάκοι αποχέτευσης (Δ.Κ ΕΧ 3926), κασέτες σύνδεσης, Clamp (λαβίδες) (Δ.Κ ΕΧ 9018), βαλίτσα περιτοναϊκής κάθαρσης (SMART PD CASE) (Δ.Κ ΕΧ 9018, ΕΧ 4202), αναλώσιμο υλικό για κολοστομίες (Δ.Κ ΕΧ 3006), τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Β. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1. Εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων για τα οποία ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).

2. Η παροχή υπηρεσιών για τη γεωργική παραγωγή.

3. Η διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους,  συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα.

4. Η παροχή υπηρεσιών από γραφεία κηδειών και επιχειρήσεων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και η παράδοση των συναφών ειδών.

5. Η παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας, παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες γενικά.

Γ. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Αγαθά και υπηρεσίες που δεν εντάσσονται στο παράρτημα αυτό ή για τα οποία  υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς την ένταξη τους στον πίνακα αυτόν, συνεπεία του είδους, του προορισμού, της σύνθεσης ή για οποιονδήποτε άλλο  λόγο, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.»

γ) Οι προβλεπόμενες στις παρ.4, 5 και 6 του αρθ. 21 ν. 2859/2000 (ΦΕΚ Α΄248) μειώσεις των συντελεστών καταργούνται σταδιακά ως ακολούθως:

αα) Από 1.10.2015 στα αναπτυγμένα τουριστικά νησιά με το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και από 1.6.2016 στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά. Εξαιρούνται της καταργήσεως και παραμένουν σε ισχύ οι ισχύοντες σήμερα συντελεστές Φ.Π.Α. για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών ορίζονται ειδικότερα τα υπαγόμενα στις παραπάνω ρυθμίσεις νησιά της παρ. 4 του άρθρου 21 ν. 2859/2000 (ΦΕΚ Α΄248)».



Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!