EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΧΙ στο πραξικόπημα! Μέτωπο ρήξης και υπεράσπισης της λαϊκής θέλησης

Παναγιώτης Μαυροειδής

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δύο μέρες μετά το περήφανο και συντριπτικό ΟΧΙ στις μαύρες προτάσεις ανασκολοπισμού της ελληνικής κοινωνίας που είχε κάνει ο ίδιος και όλοι οι θεσμοί της ΕΕ, αναρωτήθηκε:
«Θέλουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία. Μου λένε πως δεν είναι ψήφος εναντίον του ευρώ και της Ευρώπης, και σίγουρα δεν είναι απόρριψη μίας πρότασης που δεν υπήρχε πλέον στο τραπέζι»


Αυτός που με αυτοκρατορικό διάγγελμα προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό πως αν τυχόν ψήφιζε ΟΧΙ στην πρόταση εκούσιου αποκεφαλισμού, θα είχε διαπράξει έγκλημα κατά της …Ευρώπης και της ιστορίας, τώρα μας λέει ότι κάποιοι τον πληροφόρησαν, πώς, όχι, δεν ήταν ψήφος εναντίον της.

Και ποιοι αλήθεια τον πληροφόρησαν και επιχείρησαν να τον καθησυχάσουν (ως φαίνεται κατά παραγγελία);

Κοιτάξτε πως ξεκινάει η κοινή ανακοίνωση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας».

Δύο είναι τα σημαντικά θέματα εδώ:

Το πρώτο είναι ότι το κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε το ΟΧΙ και οι δυνάμεις του ΝΑΙ στη νέα μνημονιακή σφαγή κάθισαν – με το καλημέρα και πριν στεγνώσει το μελάνι της λαϊκής καταδίκης- επί εφτά ώρες μαζί, για να κάνουν ..διάγνωση και να βγάλουν απόφαση για το χαρακτήρα του ΟΧΙ.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η ίδια η γνωμάτευση: η ετυμηγορία λένε «δεν συνιστά εντολή ρήξης».
Μάλιστα…


Ας θυμηθούμε ότι τα κόμματα των μνημονιακών βρικολάκων, έλεγαν πως έτσι και ψηφίσει ο κόσμος ΟΧΙ στη μαύρη πρόταση των μαύρων της ευρωζώνης, θα έχει ψηφίσει ΟΧΙ στην ευρωζώνη, στην ΕΕ, στην ατομική ιδιοκτησία και δε συμμαζεύεται.

Μαζεύονται τώρα οι ίδιοι ως μάρτυρες και υποστηρικτές της διακηρυγμένης θέσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα χρησιμοποιήσει το ΟΧΙ για «διαπραγμάτευση» και όχι για την αναγκαία ρήξη!

Από την άλλη, έχουμε ξαναγράψει για το ΣΥΡΙΖΑ, πως έχει ζηλέψει τη γνωστή ρήση Χριστόφια του ΑΚΕΛ για το Σχέδιο Ανάν: «Λέμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ».

Οι πρώτοι ταπεινωμένοι, οι δεύτεροι γαμπροί με ξένα κουφέτα, συνυπογράφουν από κοινού ένα προκλητικό και ανοιχτό πραξικόπημα απέναντι στη λαϊκή θέληση.

Κονταίνουν ακόμη και το δικό τους μπόι της «ενιαίας εθνικής διαπραγμάτευσης», δηλώνοντας πριν και από τους «εταίρους» τους ότι το ΟΧΙ του λαού το έχουν γραμμένο προκαταβολικά.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής οδηγήθηκε σε ένα δημοψήφισμα που δεν ήθελε, ως αποτέλεσμα της ήττας της γραμμής «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή». Μιας καταστροφικής γραμμής, πού χάρισε χρόνο και χρήμα στον αντίπαλο.

Που τον οδήγησε με την πλάτη στον τοίχο, αφού πρώτα στέγνωσε πληρώνοντας 8 δις σε δόσεις του ΔΝΤ.

Ταλαντεύτηκε μέχρι το παραπέντε
για την ακύρωσή του δημοψηφίσματος ή την αλλαγή της δικής του θέσης από ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Κόνταινε διαρκώς το ΟΧΙ, ρισκάροντας ακόμη και το ΝΑΙ. Τώρα επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από την «εθνική συναίνεση» και τους ζεματισμένους του ΝΑΙ για να κάνει την κωλοτούμπα.

Και όμως. Τη χαραμάδα που βρήκε ο κόσμος την έκανε βαθειά ρωγμή στο ραγιαδισμό και την υποταγή με το συντριπτικό ΟΧΙ, ειδικά στις εργατικές λαϊκές περιοχές, απορρίπτοντας την τρομοκρατία και την άκυρη στάση.

Η μπάλα ξαναγύρισε πίσω:

«Και με τράπεζες κλειστές, και με απειλές για κουρέματα, και με τα κανάλια ξέχειλα στο ψέμα, εμείς δε μασάμε, λογαριαστείτε».

Θα βρεθούν ξανά μπροστά σε οδυνηρή έκπληξη, όσοι δεν αντιλαμβάνονται το ταξικό και κοινωνικό βάθος, καθώς και τη δυναμική του ΟΧΙ.

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως μπορεί να πουλήσει στεγνά και να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, ζητώντας βοήθεια από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που μισούν και περιφρονούν το λαό ως «λαουτζίκο», δε θα αργήσει να καεί.

Οι «εταίροι» τους, μόνο θάρρος παίρνουν από αυτό τον απροκάλυπτο ραγιαδισμό και δε θα χάσουν ευκαιρία από τη μεριά τους να τους ταπεινώσουν.

Ο Γιουνκέρ, μεταξύ των άλλων είναι φτηνός μπαγαπόντης: Αφού, λέει, η πρόταση των θεσμών είχε αποσυρθεί από το τραπέζι, δεν είναι δυνατόν να απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα!

Ας δούμε την ουσία, πέρα από τις φαιδρότητες:

Ετοιμάζουν ένα πακέτο συμφωνίας που θα περιέχει ένα προς ένα όλα σχεδόν τα μέτρα που έχουν ήδη καταψηφιστεί ως μέτρα της τρόικας στο δημοψήφισμα.


Θέλουν τον τέλειο εξευτελισμό για να σπάσουν τον τσαμπουκά του κόσμου. Ήδη οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τις νέες ελληνικές κυβερνητικές προτάσεις το βεβαιώνουν: Άμεσα δημοσιονομικά μέτρα πάνω από 8 δις, νέο διετές δάνειο/μνημόνιο με επαχθέστατους όρους (θα το πουν αναπτυξιακό πακέτο), εκλιπαρώντας παράλληλα υπόσχεση για αναδιαπραγμάτευση χρέους, με διατήρηση των υποχρεώσεων πληρωμής σε ετήσια βάση.

Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Με τον ίδιο τρόπο που η αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά πήρε πάνω της την υπόθεση του δημοψηφίσματος, διεκδικώντας μαζικά ένα ταξικό ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, έτσι και τώρα, είναι η ώρα της υπεράσπισης της λαϊκής εντολής. Διότι τώρα το ΟΧΙ δεν είναι στόχος, αλλά συντελεσμένη νίκη και πρόπλασμα μετώπου ανατροπής.

Ο κόσμος του ΟΧΙ δικαιούται με κάθε μέσο να υπερασπίσει τη νίκη του, ενάντια σε λιποψυχίες και εν ψυχρώ πουλήματα.

Μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πρωτοβουλία με πυρήνα το «ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ», μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί από το σύνολο των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ, τις αριστερές διαφοροποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον ανένταχτο κόσμο του αγώνα.

Οι δρόμοι που καίνε είναι μπροστά μας.




Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup. Συγκεχυμένες πληροφορίες για το αποτέλεσμα

Ολοκληρώθηκε  η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να κάνει μια σύντομη δήλωση στις 17.15 ώρα Ελλάδας.

«Καλή η παρουσίαση από τον Τσακαλώτο»

Πηγή την οποία επικαλείται η Αν Σιλβέν Σασανί, των Financial Times, αναφέρει ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μπορεί να μην υπέβαλε προτάσεις γραπτώς, αλλά πραγματοποίησε μια «καλή παρουσίαση» στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Χωρίς νέες προτάσεις, αλλά με αναθεωρημένες αυτές του πακέτου Γιούνκερ, προσήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες ανταποκριτών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο Eurogroup. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι ελληνικές προτάσεις θα παρουσιαστούν γραπτώς αύριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν σε προφορική βάση. Νωρίτερα, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση οι  υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δήλωναν ότι περιμένουν αξιόπιστες προτάσεις από την Ελλάδα, με αρκετούς να "καλοβλέπουν" το ενδεχόμενο ενός Grexit και να θέτουν ευθέως θέμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με φωνές υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η αναδιάρθρωση του χρέους πάντως είναι ζήτημα που πολλοί υπουργοί θεωρούν ότι δεν είναι επείγον. Στις 19:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το αποτέλεσμα του Eurogroup και εάν η ελληνική πλευρά παρουσίασε προτάσεις. Ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ μεταδίδει ότι η αξιωματούχος της Ευρωζώνης του είπε πως η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε προφορικά τις προτάσεις της και αύριο θα τις καταθέσει γραπτώς.

Σε νέο tweet του αναφέρει:

"Ένας ακόμη αξιωματούχος της Ευρωζώνης λέει πως η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε προφορικά μία πρόταση. Η γραπτή έρχεται αύριο".

"Νέα πρόταση θα κατατεθεί από την Ελλάδα στους Θεσμούς για αξιολόγηση πριν την σύγκληση του επόμενου Eurogroup".

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει αύριο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεδριάζει στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Αυτές τότε δεν είχαν συζητηθεί επειδή στο Eurogroup οι υπουργοί των Οικονομικών είπαν ότι θα περίμεναν το δημοψήφισμα και μετά θα τοποθετούνταν. Εν αναμονή των σχολίων σήμερα.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους από τις Βρυξέλλες τις οποίες μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η ελληνική πλευρά καλείται να καταθέσει νέες προτάσεις αύριο. Την ίδια στιγμή, προσσθέτει το πρακτορείο ότι η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα για νέα βοήθεια από τον ESM επίσης την Τετάρτη

Henry Foy (ανταποκριτής των FInancial Times): Η μόνη πιθανή εξήγηση για τη μη παρουσίαση προτάσεων (εκτός από τη βλακεία) είναι ότι η Αθήνα θέλει να εκνευρίσει το Eurogroup τόσο πολύ ώστε να τραβήξει αυτό τη σκανδάλη και όχι ο Τσίπρας





«Καίγονται οι γέφυρες για την Ελλάδα»

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BBC Ντάνκαν Ουέλντον, η Γαλλία και η Ιταλία προσπάθησαν για τη διάσωση, όμως η Ελλάδα δεν προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπως θα έπρεπε με τις προτάσεις της. «Και άλλες καμένες γέφυρες για την Ελλάδα» παρατηρεί ο δημοσιογράφος του BBC.



Πρωθυπουργός Μάλτας: «Δεν βοηθά η απουσία προτάσεων»
Ξεκίνησαν ήδη οι αντιδράσεις για την απουσία προτάσεων. «Αυτό δεν βοηθάει στην αποψινή σύνοδο», έγραψε στο Twitter o Πρωθυπουργός της Μάλτας.



«Σήμερα προφορική παρουσίαση, αύριο γραπτή»

Ο Πίτερ Σπίγκελ μέσω Twitter ενημέρωσε λίγο πριν τις 17:00 ότι αξιωματούχος της Ευρωζώνης τον ενημέρωσε ότι η Ελλάδα έκανε προφορική παρουσίαση των προτάσεων και ότι αύριο θα γίνει η γραπτή υποβολή τους.



Δεν κατέθεσαν πρόταση -Τι ακριβώς συνέβη

Σύμφωνα με όσα μετέφερε λίγο νωρίτερα ο Πήτερ Σπήγκελ των Financial Times και η ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένη Βαρβιτσιώτη, η Ελλάδα δεν κατέθεσε προτάσεις στο Eurogroup.

«Η Ελλάδα δεν κατέθεσε σήμερα προτάσεις. Κάτι τέτοιο (αίτημα και προτάσεις) θα το πράξει αύριο» έγραψε η Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Το ίδιο μετέφερε μέσω του twitter και ο Πίτερ Σπιγκελ γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Δύο επίσημες πηγές της ευρωζώνης, μου ανέφεραν ότι η Ελλάδα δεν έφτασε με νέα πρόταση στο Eurogroup και μια 3η πηγή μου αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί αύριο».

Σφυροκόπημα στο Eurogroup

Σφυροκόπημα δέχτηκε η Ελλάδα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως φαίνεται, τουλάχιστον από τις δηλώσεις των υπουργών καθώς  προσέρχονταν στο Eurogroup. Στο σύνολό τους, οι υπουργοί έκαναν σκληρές δηλώσεις για ελάφρυνση χρέους και Grexit.
Διαβάστε τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση:

14:32 ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Περιμένουμε πολλά από τους Ελληνες, χωρίς προτάσεις δεν μπορούμε να βγούμε από την γκρίζα ζώνη. Το Grexit εξαρτάται από την ελληνική πρόταση σήμερα. Αν θα υπάρξει γέφυρα σήμερα, αν θα μετακινηθούν από τη θέση τους. Για την ώρα δεν έχουμε καμία βάση συζητήσεων, θα πρέπει κάπως η Ελλάδα να δείξει μια θέληση προκειμένου να βοηθήσει τους υπόλοιπους 18.

14:27 Λιθουανός ΥΠΟΙΚ: Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μεγαλύτερη σαφήνεια, την οποία χάσαμε πολιτικά και οικονομικά λόγω του δημοψηφίσματος. Το πιο επείγον ερώτημα δεν είναι η διαγραφή του χρέους. Μπορεί να μπει στο τραπέζι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πληρωμές της Ελλάδας έχουν παγώσει. Οι πολιτικοί που έχουν ταλέντο πάντα βρίσκουν ένα φως στο σκοτάδι.

14.22 ΥΠΟΙΚ Ισπανίας: Είμαστε στα τελευταία δευτερόλεπτα αυτής της κρίσης. Δεν θεωρώ ότι το Grexit είναι λύση την οποία θέλει κάποιος. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι αν μπορούν να ακολουθηθούν οι κανόνες. Κάθε πρόγραμμα έχει όρους. Οταν με ρωτούν για ελάφρυνση του χρέους, απαντώ ότι δεν είναι επείγον αυτή την ώρα. Πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε για τους όρους που πρέπει να τεθούν. Οι τράπεζες έκλεισαν. Δεν υπάρχει χρόνος.

14:21 ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας: Δεν είμαι υπέρ του Grexit, θα κάνω ό,τι μπορώ για να μη συμβεί. Ελπίζω ότι οι ελληνικές προτάσεις θα είναι μια επίσημη αίτηση για νέο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι μια βιώσιμη προσέγγιση. Η ελάφρυνση του χρέους ήταν πάντα μέρος της συζήτησης, αλλά πρέπει (οι Ελληνες) να ακολουθήσουν την ιρλανδική προσέγγιση.

Δεν θεωρώ ότι κάποιος από εμάς θέλει να χρονοτριβίσει άλλο, θέλουμε μια πρόταση που θα είναι βιώσιμη για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έτσι λοιπόν, δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε απόφαση σήμερα. Ωστόσο, ελπίζω ότι θα υπάρξει η ανάλογη δέσμευση.

Ποτέ δεν είχα μια σκληρή γραμμή προσέγγισης απέναντι στην Ελλάδα. Επιθυμούμε να διαπραγματευτούμε. Βλέπουμε την αναδιάρθρωση χρέους ως μέρος αυτών των συζητήσεων.

14:20 ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Το Eurogroup πρέπει να συζητήσει για το Grexit και για τα πλάνα της Ελλάδας να το αποφύγει. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι 50-50%, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι. Χρειάζεται καλή θέληση για να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος, αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί.

14:17 Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Μεγάλο μάθημα η κρίση. Ελπίζω να επιταχυνθεί η οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης, πολλά θα εξαρτηθούν από την ελληνική κυβέρνηση. Οι επενδυτές αρχίζουν να καταλαβαίνουν πόσο σταθερό είναι το σύστημα της Ευρωζώνης.

14:13 Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουμε συμφωνία-γέφυρα. Δεν προσπαθουμε να σπρώξουμε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αλλά εναπόκειται στην Αθήνα να δει αν θα αποδεχθεί τους όρους. 10% του Φινλανδικιού προϋπολογισμού (σ.σ. 5 δισ. ευρώ) είναι δεσμευμένο για την Ελλάδα, δηλαδή το 2,5% του ΑΕΠ. Απαιτούνται προϋποθέσεις και αυτές συζητάμε. Αναφορικά με τη δημοκρατική θέληση του ελληνικού λαού: Είμαστε 19 δημοκρατίες.
Συζητάμε για τρία πράγματα: Πρώτον, την μικροπρόθεσμη κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών της Ελλάδας. Τα χρήματα τελειώνουν, το αργότερο στις 20 Ιουλίου. Δεύτερον, τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρωζώνη μετά το δημοψήφισμα. Τρίτον, πρέπει να εμβαθύνουμε τις οικονομικές συνεργασίες εντός ευρώ.

14:09 Λετονός ΥΠΟΙΚ: Για κανένα λόγο δεν θα συζητήσουμε για χρεοκοπία της Ελλάδας έναντι των δανείων της, όπως δεν θα συζητήσουμε και για γρήγορη εκκίνηση ενός νέου προγράμματος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε χώρα ακολουθεί τις δικές της διαδικασίες για να εγκρίνει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει γρήγορα. Το Grexit δεν θα είναι πρόβλημα για την Ευρώπη ή για τη Λετονία. Οταν ένα κομμάτι του συστήματος δεν λειτουργεί καλά τότε η αποχώρηση αυτού του κομματιού δεν κάνει κακό στο σύστημα. Εμείς κάναμε δομικές μεταρρυθμίσεις και έχουμε γίνει μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη. Ο λαός μας δεν καταλαβαίνει τους Ελληνες είναι έκπληκτοι με αυτά που βλέπουν, η συνταγή δεν είναι εύκολη, όπως και οι δομικές αλλαγές, αλλά είναι αυτές που μπορούν να κρατήσουν την οικονομία σε κανονική κατάσταση.
Είχαμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στον Βαρουφάκη.

14:07 Ντομπρόβσκις: Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί. Πρέπει να δούμε αν η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο πακέτο.

14:05 Σόιμπλε: Πρέπει να ρωτήσετε την Ελλάδα αν θα παραμείνει στο ευρώ. Μέχρι τώρα η Αθήνα έχει δείξει ότι δεν θέλει το πρόγραμμα, αλλά χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει δυνατότητα να βοηθήσουμε στα πλαίσια της ευρωζώνης. Οποιος γνωρίζει και σέβεται τις ευρωπαϊκές συνθήκες ξέρει τι πρέπει να πει και να κάνει. Σέβομαι το ελληνικό δημοψήφισμα.

13: 59 Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Μια βιώσιμη λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο υπέρτατο πολιτικό επίπεδο. Είμαι άκρως επιφυλακτικός για το αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα. Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη, η Ελλάδα βρίσκεται από την άλλη πλευρά του λόφου. Η απόλυτη κόκκινη γραμμή για τη χώρα μου είναι η διαγραφή χρέους.

13:57 Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Η κατάσταση είναι επείγουσα, η οικονομία της Ελλάδας είναι σε ελεύθερη πτώση, το ίδιο και ακόμη χειρότερα το τραπεζικό της σύστημα, τα πάντα εξαρτώνται από τις ελληνικές προτάσεις. Μόνο που αυτές οι προτάσεις πρέπει να ταιριάζουν στους όρους και τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Grexit θα το αποφασίσει η Αθήνα.

13:40 Μοσκοβισί: Περιμένουμε ολοκληρωμένες και αξιόπιστες προτάσεις από τον κ. Τσακαλώτο. Περιμενουμε από την Ελλάδα να μας πει πώς θέλει να δράσει ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο. Θα παρουσιάσω τις τεχνικές λύσεις στο Eurogroup. Χαιρετιζω την ενιαία δήλωση όλων των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το Grexit.

Το Eurogroup σήμερα δεν αφορά το ελληνικό χρέος. Γίνεται για να πάμε ένα βήμα μπροστά. Γνωρίζω τον κ. Τσακαλώτο, αλλά το θέμα δεν είναι αυτός, είναι οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι.

13:36 Ντάισελμπλουμ: Πιστεύω ότι μετά το Οχι θα πρέπει να ακούσουμε την ελληνική κυβέρνηση πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο και πώς θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Θέλω να γνωρίσω τον νέο ομόλογό μου.

Κάθε πακέτο που θα συμφωνήσουμε με την Ελλάδα δεν πρέπει να βάζει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του Eurogroup.

Το Οχι στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι απορρίφθηκαν οι προτάσεις, θα πρέπει να δούμε τις νέες προτάσεις, θέλουμε να είναι αξιόπιστες.

Δεν γνωρίζω ότι οι νέες προτάσεις βασίζονται στο σχέδιο Γιούνκερ.
Τις τελευταίες εβδοαμάδες είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της ευρωζώνης, Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε την αξιοπιστία μας, ελπίζουμε οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι αξιόπιστες.

13:30 Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εισήλθε στο Eurogroup χωρίς να κάνει καμία δήλωση.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

EUROGROUP 7ης Ιουλίου 2015: Η ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΈΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Και οι δεκαοκτώ υπουργοί οικονομικών με μια φωνή, με μια καρδιά , «την καρδιά του κτήνους»  έχουν συνεννοηθεί, συσπειρωθεί , από το πρωί παρελαύνουν και επαναλαμβάνουν τα ίδια με θαυμαστή ομοιότητα και το δικαίωμα βέβαια τους το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός :  
 
 
Όλα όσα είπαν:
 
 
 
 
  • -          Δεν θέλουμε η Ελλάδα να βγει, θα προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε μέσα στην Ευρωζώνη (απειλή και επίδειξη μεγαλοψυχία ταυτόχρονα)
  • -          Δεν ξέρουμε τι εννοούσε το «όχι» αλλά σεβόμαστε το λαό και την απόφασή του (συγκαλυμμένη κοροϊδία, η κυβέρνηση με τις ερμηνείες που έδωσε στο όχι αμέσως μετά το αποτέλεσμα, τους έδωσε το δικαίωμα να μας εμπαίζουν έτσι.)
  • -          Το πρόγραμμα έχει τελειώσει, δεν ξέρουμε τις ανάγκες, περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις (μεγάλο ψέμα, ξέρουν καλά την ασφυκτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα με κλειστές τράπεζες και ελάχιστη ρευστότητα , γνωρίζουν πολύ καλά τις προτάσεις που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση, γνωρίζουν τι θα ζητήσει)
  • -          Δεν φταίμε εμείς η Ελλάδα διέκοψε τις συνομιλίες και προκήρυξε ασαφές δημοψήφισμα (ψέματα, γνωρίζουν πολύ καλά τις βάρβαρες και ασφυκτικές οικονομικά προτάσεις που είχαν προτείνει πριν το δημοψήφισμα).
  • -          Δεν μιλάμε τώρα για αναδιάρθρωση- απομείωση του χρέους, δεν μπορούμε, δεν χρειάζεται. (ψέματα, και χρειάζεται απαραίτητα γιατί είναι πλέον περισσότερο από βέβαιο ότι τo χρέος δεν είναι βιώσιμο και μπορούν , φυσικά)
  • -          Σεβόμαστε τον ελληνικό λαό αλλά έχουμε κι άλλους 18 λαούς να κοιτάξουμε!(Ψέματα, ούτε σέβονται στο ελάχιστο τον ελληνικό λαό, ούτε και τους ενδιαφέρουν οι άλλοι 18 λαοί που οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση, τους ενδιαφέρει μόνο η υπεράσπιση των 18 οικονομικών ελίτ της κάθε χώρας που προσπαθούν να υπερασπιστούν θυσιάζοντας τους λαούς και ας τους βάζουν μπροστά στο ψέμα τους.)


Ας καταλάβει ο Πρωθυπουργός με ποιούς έχει να κάνει. Ας καταλάβει κι ας ξεκαθαρίσει το "όχι" μας ενάντια στην λιτότητα και την βαρβαρότητα της οικονομικής ελίτ της Ευρώπης που εκπροσωπεί το Eurogroup.
 
ΟΧΙ άλλες υποχωρήσεις, όχι αλλά κόλπα.
 
Αυτοί ξέρουν καλύτερα ψέματα και κόλπα από αυτόν. ΟΧΙ πλάτη, πλάτη στον τοίχο της διαπραγμάτευσης : Αυτοί όλο θα ζητάνε κι όλο θα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
 
Αυτοί θα σε ταπεινώσουν με την τακτική πυ επέλεξες, θα μας ταπεινώσουν όλους: "Μέχρι και μουστάκι θα σε βάλουν να κόψεις αυτοί!!"
 
Στάσου όρθιος όπως σου ζητήσαμε με το ΟΧΙ μας κι άσε τα πασαλείμματα: Οι προτάσεις μας να ναι ξεκάθαρες, ανυποχώρητες, να καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών της, Διαγραφή του επαίσχυντου χρέους τώρα!
 
Μόνο έτσι θα μας σεβαστούν μόνο έτσι έχουν ελπίδες τα παιδιά μας. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να παζαρεύει κοροϊδευτικά το μέλλον τους.

Προς τον Τσιπρα από τους Έλληνες του "ΟΧΙ", για την αγαπημένη του "ΕΥΡΏΠΗ του Σούλτς"





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπουργείο Οικονομίας: Στο προσκήνιο τα προβλήματα των μεταφορέων

Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς, παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του κλάδου σε έκτακτη συνάντηση που συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Όπως αναφέρθηκε από τον κλάδο, τα προβλήματα ξεκινούν από τον εφοδιασμό με πετρέλαιο, την αδυναμία πληρωμής των διοδίων και της αγοράς ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε πως το κόστος για τα λειτουργικά έξοδα ενός και μόνου δρομολογίου μεταξύ Ελλάδας και Κεντρικής Ευρώπης, κυμαίνεται από 4.000 μέχρι 5.000 ευρώ, ποσό που δεν δύναται να καταβάλλει κανείς τοις μετρητοίς.

Επίσης, τονίστηκε ο υπαρκτός κίνδυνος ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των αλλοδαπών οχημάτων έναντι των ελληνικών:

Όπως αναφέρθηκε, δεκάδες οδηγοί φορτηγών έχουν "εγκλωβιστεί" σε ξένες χώρες, καθώς δεν διαθέτουν το απαραίτητο ρευστό. Το επιτελείο του υπουργού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των φορέων, δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί άμεσα λύση γι αυτούς τους οδηγούς.

Η ενημέρωση από το υπουργείο χαρακτηρίζεται από τον κλάδο "συγκρατημένα αισιόδοξη", για το ενδεχόμενο να επιτραπούν περισσότερες τραπεζικές συναλλαγές - και ο υπουργός αναγνώρισε ότι η σημασία των οδικών μεταφορών είναι ζωτικής σημασίας για το σύνολο της αγοράς και της εθνικής μας οικονομίας. Για τον λόγο αυτό δε, ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για την ομαλότερη δυνατή λειτουργία του κλάδου κατά τις κρίσιμες αυτές ημέρες.

Σημειώνεται πως ο υπουργός κάλεσε σήμερα στην έκτακτη συνάντηση στο γραφείο του, εκπροσώπους των φορέων του κλάδου, μεταξύ των οποίων συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης, ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Πέτρος Σκουληκίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L ) Βασίλης Μπαρμπαγιάννης.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Bρετανοί τουρίστες λένε «ναι» στην Ελλάδα- Αυξήθηκαν κατά 16% οι αναζητήσεις

Πρόθυμοι να αγνοήσουν την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι τελευταίες εξελίξεις στην τουριστική βιομηχανία, φαίνεται ότι είναι οι Βρετανοί τουρίστες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.
Όπως δείχνει μια νέα έρευνα που διεξήγαγε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Skyscanner, οι Βρετανοί εμφανίζονται απτόητοι και το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν την Ελλάδα έχει αυξηθεί, «παρότι η καταχρεωμένη χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη και εισέρχεται σε μια νέα φάση της αβεβαιότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.
Με τα νέα για εξοικονόμηση χρημάτων με «πακέτα διακοπών» και self-catering διακοπές, οι online αναζητήσεις για πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 16% από τότε που έκλεισαν οι τράπεζες στη χώρα.
Η έρευνα της Skyscanner δείχνει, ότι οι αναζητήσεις για πτήσεις από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα είναι αυξημένες κατά 12% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών από τις ταξιδιωτικές εταιρείες έως και κατά 50% για αποδράσεις σε μερικά από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, τονίζει το δημοσίευμα.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προϋπόθεση επιβίωσης η άμεση κρατικοποίηση των τραπεζών

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
1. Ό,τι και να συμβεί τις αμέσως επόμενες, εξαιρετικά κρίσιμες ημέρες, η 5η Ιουλίου θα περάσει στην ιστορία σαν μια εκπληκτική νίκη του ελληνικού λαού, μεγαλύτερη κι απ’ την 25η Ιανουαρίου. Ένας μικρός λαός υπέστη πρωτοφανή οικονομική και ψυχολογική βία- κάτι σαν εικονικές εκτελέσεις και εικονικούς πνιγμούς ενός ολόκληρου έθνους- από το ενιαίο μέτωπο όλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αυτού του πλανήτη.
Βρέθηκε αντιμέτωπος με μια εκστρατεία οργανωμένης τρομοκρατίας των Ελλήνων ολιγαρχών και των συστημικών καναλιών τους, που ποντάρισαν στην προσχεδιασμένη χρεοκοπία της χώρας για να διασώσουν τα προνόμιά τους- και πρέπει να λογοδοτήσουν γι αυτό, μόλις βγούμε από το τούνελ.
Παρόλα αυτά, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της εποχής μας έμειναν όρθιοι και προκάλεσαν έναν πολιτικό σεισμό που ακούστηκε από τη μια άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη. Αυτοί που περίμεναν ότι μέχρι σήμερα θα είχαν κλείσει την «αριστερή παρένθεση», βρίσκονται ήδη στην πολιτική συνταξιοδότηση, σαν τον Σαμαρά, ή ετοιμάζονται να τον ακολουθήσουν.
2. Περισσότερο κι από την απροσδόκητη, ακόμη και για τους πιο αισιόδοξους, έκτασή της (23 μονάδες διαφορά!), η θριαμβευτική νίκη του ΟΧΙ διακρίνεται για τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα πολώθηκε ταξικά όσο ποτέ άλλοτε μετά τον εμφύλιο. Το ΟΧΙ θριάμβευσε χάρη στη συντριπτική υποστήριξη της εργατικής τάξης (73% στην πιο εργατική περιφέρεια της Ελλάδας, τη Β’ Πειραιά!), των αγροτών και της νεολαίας. Όσοι διεκτραγωδούσαν την υποτιθέμενη πολιτική «απάθεια» των νέων ανθρώπων, ξύπνησαν σε έναν άλλο κόσμο την Παρασκευή και την Κυριακή το βράδυ στο Σύνταγμα. Η πλατεία κατακλύστηκε- σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από την εποχή των Αγανακτισμένων- από νέα παιδιά, που τραγουδούσαν Θεοδωράκη, Μικρούτσικο και αντάρτικα, ανακαλύποντας τη μυθολογία της δικής μας γενιάς, όπως εμείς ανακαλύπταμε στη μεταπολίτευση τη μυθολογία της γενιάς της Αντίστασης. Είναι αυτή η γενιά που γράφει τώρα τη δική της ιστορία, στη δική της, νέα, εργατική- λαϊκή- νεανική «μεταπολίτευση».
3. Αποτελεί εκπληκτικό, συμβολικά και ουσιαστικά, στοιχείο η νίκη του ΟΧΙ σε όλους, χωρίς εξαίρεση, τους νομούς της χώρας. Η προσπάθεια των κυρίαρχων να διαμορφώσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα για να διχάσουν το λαό απέτυχε οικτρά. Η ευρεία λαϊκή ενότητα έγινε γεγονός, όχι βέβαια στο έδαφος της «συναίνεσης», δηλαδή του ενουχισμού του κινήματος, αλλά πάνω στο αμόνι της σκληρότατης ρήξης. Ο χτυπημένος από την κρίση και την τρομοκρατία, αλλά ψύχραιμος, αποφασισμένος και περήφανος λαός ήταν αυτός που έδωσε και κέρδισε τη μάχη, ξεπερνώντας κατά πολύ ΟΛΑ τα κομματικά επιτελεία της Αριστεράς, κυβερνώσας και εξωκοινοβουλευτικής. Τράβηξε τα επιτελεία από το μανίκι, επιβάλλοντάς τους αυτό που του υπαγόρευε η ανάγκη της λαϊκής και της εθνικής επιβίωσης, σηκώνοντας τις ηγεσίες πολύ ψηλότερα από το μπόι τους. Αυτός ο λαός εξουδετέρωσε τους λιπόψυχους, τους σαμποτέρ και τους γραφειοκράτες που δεν έλειψαν και δεν λείπουν στους κόλπους των αριστερών ηγεσιών, αποτρέποντας και την καταστροφική συνθηκολόγηση και την παραλυτική πολυδιάσπαση. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη υποθήκη για το μέλλον.
4. Μια πολύ μεγάλη μάχη κερδήθηκε, αλλά ένας πολύ μεγάλος πόλεμος βρίσκεται μπροστά μας. Αυτό που διαδραματίστηκε στο δραματικό οκταήμερο (πυκνό σαν μια δεκαετία!) ανάμεσα στη θαρραλέα απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα και στη νίκη της 5ης Ιουλίου, ήταν η εκρηκτική ωρίμανση της βασικής αντίθεσης που μας ακολουθεί από τις 25 Ιανουαρίου: της αντίθεσης ανάμεσα στην πολιτική δύναμη της ελληνικής Αριστεράς, επικεφαλής ενός κυρίαρχου λαού, και την οικονομική δύναμη των επίδοξων στραγγαλιστών μας. Και οι δύο πόλοι της αντίθεσης γιγαντώθηκαν το οκταήμερο που πέρασε: ποτέ η πολιτική μας δύναμη δεν ήταν πιο κραταιά και ποτέ η οικονομική μας κατάσταση τόσο δεινή. Αυτή η δραματική αντίθεση θα λυθεί με τον τρόπο που λύνονται όλες οι πραγματικές αντιθέσεις: με το να οξυνθεί μέχρι το έπακρο. Η στιγμή της αλήθειας έρχεται, πιθανόν μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Σ’ αυτές τις συνθήκε δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ανάπαυλα και για το μεθύσι της νίκης. Ο παράγοντας χρόνος είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.
5. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα μάθουμε αν κυριαρχήσει στους κόλπους της ΕΕ η σκληρή γραμμή στραγγαλισμού της Ελλάδας με «εκτέλεση» των τραπεζών, πράγμα πιθανό ή αν, υπό την πίεση των εσωτερικών τους αντιθέσεων, επιχειρήσουν μια νέα παγίδευση της κυβέρνησης για να κερδήσουν χρόνο και να μας αποδιοργανώσουν, προτού μας φέρουν ξανά αντιμέτωπους με έναν νέο, ακόμη πιο ασφυκτικό εκβιασμό. Σε κάθε περίπτωση, ο «ασύμμετρος πόλεμος» που βρίσκεται εδώ και πέντε μήνες σε εξέλιξη, θα κλιμακωθεί. Η κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί με κεραυνοβόλο τρόπο, στο «γήπεδο» όπου εκείνη είναι ισχυρή, το πολιτικό πεδίο, όσο ακόμη οι εσωτερικοί αντίπαλοί της είναι εκμηδενισμένοι, ζαλισμένοι, με το ηθικό στο πάτωμα.
Το πρώτο, απολύτως αναγκαίο μέτρο είναι η με συνοπτικές διαδικασίες κρατικοποίηση των συστημικών τραπεζών- ο μοναδικός τρόπος για να αποκτήσει η κυβέρνηση ζωτικό οικονομικό χώρο, να ελέγξει τα στρατηγικά υψώματα της οικονομίας, να σώσει τις λαικές καταθέσεις και να αποτρέψει την απαλλοτρίωση των τραπεζών από το ευρωπαϊκό (κυρίως γερμανογαλλικό) κεφάλαιο.
Εξίσου αναγκαία είναι η υπερώριμη πια κάθαρση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με την εφαρμογή της δημοκρατικής νομιμότητας. Ο εξευτελισμός πολλών συστημικών- και καταχρεωμένων- μίντια, ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο, προσφέρει τεράστια λαϊκή νομιμοποίηση σ’αυτή τη στοιχειώδη και υπερώριμη από καιρό κίνηση.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός οφείλει από σήμερα κιόλας να κηρύξει αναστολή πληρωμών στην ΕΚΤ, το EFSF και τα ευρωπαϊκά κράτη- μέλη μέχρι να κουρευτεί δραστικά το χρέος, κάτι ακόμη και το ΔΝΤ αναγνωρίζει ως αναπόφευκτο. Είναι βέβαιο ότι το μήνυμα θα το πάρουν πολύ σοβαρά υπόψιν, αν όχι από την πρώτη στιγμή οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, τουλάχιστον οι ευρωπαϊκές αγορές, το «δημοψήφισμα» των οποίων δεν τολμούν να αγνοήσουν τα πολιτικά τους ενεργούμενα.
6. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι κυρίαρχοι της Ευρώπης θα υποχωρήσουν μπροστά σε μια τέτοια επίδειξη αποφασιστικότητας. Είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι θα ξεσηκώσουν κύμα αποστροφής και οργής στις ίδιες τις χώρες τους και σε όλο τον κόσμο αν επιχειρήσουν, παρόλα αυτά, να μας στραγγαλίσουν ακόμη κι ύστερα από το δημοψήφισμα. Γιατί τώρα και οι Ευρωπαίοι επικυρίαρχοι και η Πέμπτη φάλαγγα στην Ελλάδα, θα είναι φως φανάρι ότι επιχειρούν να βιάσουν όχι μόνο μια κυβέρνηση, αλλά και έναν ολόκληρο λαό. Η Ε.Ε. θα αποκαλυφτεί μπροστά σε όλο τον κόσμο ως νέα Ιερή Συμμαχία, φυλακή των λαών, μια μεταμοντέρνα μορφή οικονομικού και πολιτικού ολοκληρωτισμού.
Εάν όμως αναλάβουν αυτό το τεράστιο οικονομικό και πολιτικό ρίσκο, θα φέρουν την ελληνική κυβέρνηση, παρά τη θέλησή της, αντιμέτωπη με το Γόρδιο Δεσμό του ευρώ. Σ’αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση θα πρέπει, επί ποινή ακύρωσης και προδοσίας της λαϊκής νίκης, να απεμπλακεί από την «τριάδα του αδύνατου»: τέλος στη λιτότητα- διάσωση των καταθέσεων και ξανάνοιγμα των τραπεζών- παραμονή στο ευρώ. Ένα από τα τρία πρέπει να θυσιαστεί, για να διασωθούν, έστω με προσωρινό κόστος, τα άλλα δύο. Ο λαός το έδειξε πολύ καθαρά την Κυριακή: ανάμεσα στο να «πεθάνει» κοινωνικά, αγκαλιά με το ευρώ και το να ζήσει χωρίς αυτό, διαλέγει ξεκάθαρα, έστω και σαν το λιγότερο κακό, το δεύτερο. Οι εχθροί μας, ξένοι και εγχώριοι, μας γάνωσαν τ’ αυτιά επί οκτώ μέρες ότι θα ψηφίζαμε ναι ή όχι στο ευρώ. Ας το λουστούν τώρα! Οι ίδιοι προσέφεραν ευρεία λαϊκή νομιμοποίηση σε ενδεχόμενη ρήξη με την ευρωζώνη. Μια φασιστική απόπειρα στραγγαλισμού της ελληνικής Δημοκρατίας θα γιγαντώσει αυτή τη νομιμοποίηση.
Η στρατηγική της «σύνεσης» και της «δημιουργικής ασάφειας» έδειξε τα αδιέξοδά της. Η κορύφωση της δραματικής σύγκρουσης που βρίσκεται μπροστά μας απαιτεί τρία μόνο πράγματα: Τόλμη, τόλμη και πάλι τόλμη! Μήπως μ’αυτά δεν κερδίσαμε ό,τι κερδίσαμε ως τώρα;



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νορβηγοί εμπειρογνώμονες: “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!” - See more at: http://www.fnews.gr/norvigoi-empeirognomones-telika-eiste-pamploutoi-exete-petrelaio-gia-100-xronia/#sthash.RiJyvAhx.dpuf

Νορβηγοί εμπειρογνώμονες: “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!”
Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η …νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!
Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως από σήμερα η νορβηγική εταιρεία PGS, που συνέλεξε στοιχεία μήκους 12.500 χλμ., θα πουλάει τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρείες.
Το πρόγραμμα καταγραφής, επεξεργασίας και ερμηνείας των δεδομένων, που ελήφθησαν με τη χρήση Geostreamer GS, μια καινοτόμο τεχνολογία της PGS, η οποία ελαχιστοποιεί θορύβους στα δεδομένα και διευκολύνει την πιο ευκρινή και σε βάθος αναζήτηση.
Η επεξεργασία των δεδομένων είναι σε εξέλιξη και ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς το αρχικό πρόγραμμα της συλλογής των δεδομένων επεκτάθηκε από τα 8.500 χιλιόμετρα στα 12.500 χιλιόμετρα. Από τότε το θέμα το απέκρυψαν!
Η πρώτη περιοχή ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και στους Αντίπαξους, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο.
Η δεύτερη περιοχή είναι δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι την τρίτη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου.
Η τέταρτη είναι η πολλά υποσχόμενη περιοχή νότια της Κρήτης, που εκτείνεται μέχρι τα όρια με τη Λιβύη και δυτικά της Ιταλίας.
Παράλληλα, τα προσεχή 24ωρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, κατόπιν γνωμοδότησης της ειδικής επιτροπής, θα ανακοινώσει τις εταιρείες αναδόχους των τριών πρώτων “οικοπέδων” που θα ξεκινήσουν τις έρευνες με γεωτρύπανα. Πρόκειται για τα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό Κόλπο και το δυτικό Κατάκολο.
Γύρω στα τέλη του επόμενου χρόνου αναμένεται να πέσουν και τα πρώτα γεωτρύπανα που θα δείξουν και το τελικό μέγεθος των κοιτασμάτων.
Οι εκτιμήσεις αξιωματούχων του ΥΠΕΚΑ κάνουν λόγο για τη δυνατότητα από την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο να εισπράττει το Δημόσιο περί τα 150 δισ. ευρώ σε βάθος 30 ετών.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίθεση με χαρτί υγείας εξαπέλυσε ευρωβουλευτής στον Γιούνκερ: "Nα παραιτηθείς και να ζητήσεις συγγνώμη από την Ελλάδα" (vid)

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να παραιτηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα για όσα κάνετε», είπε ένας ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Έχετε πάει να αγοράσετε 1 λίτρο γάλα, 1 κιλό ψωμί και 1 λίτρο βενζίνη; Τι γίνεται με τα χρήματα που πάνε στις πολυεθνικές, στις μεγάλες τράπεζες; Ο λαός δεν νοιάζεται γι' αυτά, χρειάζεται άλλες απαντήσεις. Ή Ευρώπη ή Γερμανία, ειδάλλως αν συνεχίσουμε έτσι η Ευρώπη μικραίνει, μικραίνει όμως και για τη Γερμανία» είπε ο ευρωβουλευτής στην ομιλία του.

«Η Γερμανία είναι αυτή που πρέπει να μικρύνει. Δεν μπορεί να διατάζει όλη την Ευρώπη. Έχουμε ήδη δει τι έφερε στην Ευρώπη ο ναζισμός. Δεν θέλουμε, λοιπόν, τώρα, οικονομικό ναζισμό. Θα πρέπει να αλλάξουμε λιγάκι την πορεία των πραγμάτων, ειδάλλως, κ. Γιούνκερ, 100 δισ. επενδύσεις πού θα πάνε;» συνέχισε.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής, κάνοντας επίθεση στον κ. Γιούνκερ, είπε: «Βλέπετε εδώ άλλα παραδείγματα, το χαρτί υγείας από τη μια και το ευρώ από την άλλη, έχουν καταντήσει να είναι το ίδιο με τη δουλειά σας. Δεν πάει πουθενά η Ευρώπη, δεν κάνετε αυτό που ενδιαφέρει τον λαό, θα πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να παραιτηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα για όσα κάνετε. Να ζητήσετε συγγνώμη από την Ευρώπη, διότι με τις οικονομικές σας επιταγές οδηγείτε σε σύγκρουση, σε αυτοκτονίες, σε λαθρομετανάστες. Τι άλλο θέλετε;».


         




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη συμπλήρωση του Ε9

Προθεσμία μέχρι τις 27 Ιουλίου έχουν οι φορολογούμενοι που απέκτησαν, πώλησαν ή μεταβίβασαν με γονική παροχή ή δωρεά ακίνητα εντός του 2014 καθώς και όσοι θέλουν να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους από το 2010 και μετά.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν τις μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση. Όσοι δεν είχαν καμία μεταβολή πέρυσι στην ακίνητη περιουσία τους δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα.

Αντίθετα, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά το Ε9 καθώς τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν τη βάση για τον υπολογισμό του φόρου ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος.

Σημειώνεται ότι μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση που πραγματοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά θα πρέπει πλέον να αποτυπώνονται στο έντυπο Ε9 μέσα σε 30 ημέρες από την μεταβολή αυτή. Εξαίρεση αποτελούν οι κληρονομιές ακινήτων, για τις οποίες ο κληρονόμος πρέπει να υποβάλλει δήλωση στοιχείων ακινήτων μέσα σε τριάντα ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας αποποίησης κληρονομιάς.

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;
Από την υπηρεσία αυτή τα Φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν:
- Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τα έτη 2015 και 2016 (διαρκούς ενημέρωσης)
- Τροποποιητική δήλωση Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α). έτους 2014.
- Αρχική δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, εάν δεν έχει εκδοθεί πράξη Διοικητικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α.
- Αρχική και τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τα έτη 2010 έως 2013
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π. για τα έτη 2010 έως 2013 και πράξης Διοικητικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α. για το έτος 2014 εφόσον αυτά έχουν εκδοθεί και επιπλέον εκτύπωση δόσεων με ταυτότητες οφειλής (Τ.Ο.) για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2014.
Επίσης, στο έτος 2015, μπορείτε να εκτυπώσετε Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α.

2. Ποια φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το έτος 2015;
Υποχρέωση για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2015 έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2014 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση.

3. Ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2016 (διαρκούς ενημέρωσης);
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που από την 01/01/2015 και μετά έχει μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση, υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων εντός 30 ημερών από την ημερομηνία της μεταβολής αυτής, πλην της κληρονομιάς, για την οποία ο κληρονόμος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων εντός 30 από τη λήξη της προθεσμίας για αποποίηση της κληρονομιάς.
Ειδικά στις περιπτώσεις κληρονομικής διαδοχής η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται εμπρόθεσμα εντός 30 ημερών από την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας αποποίησης της κληρονομιάς.

4. Τι είδους μεταβολές δηλώνονται στο Ε9 έτους 2016;
Θα πρέπει να δηλώνεται κάθε είδους μεταβολή όπως απόκτηση, σύσταση, πώληση κ.τ.λ. που πραγματοποιείται από 1/1/2015 και μετά, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να τροποποιηθεί η περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου.

5. Μπορώ μέσω του Ε9 έτους 2016 (διαρκούς ενημέρωσης) να δηλώσω μία μεταβολή που έγινε εντός του έτους 2015, αλλά και να κάνω διορθώσεις της περιουσιακής κατάστασης για μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν πριν την 1/1/2015;
Όχι δεν μπορείτε να το κάνετε μέσω της ίδιας δήλωσης. Στο Ε9 έτους 2016, υποβάλετε δηλώσεις Ε9 μόνο για τις τρέχουσες μεταβολές που έγιναν εντός του έτους 2015. Εάν όμως ταυτόχρονα με την μεταβολή που επήλθε εντός του 2015, διαπιστώσετε ότι πρέπει να προβείτε και σε άλλες διορθώσεις της περιουσιακής σας κατάστασης, που αφορούν μεταβολές παλαιοτέρων ετών, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
- Θα επιλέξετε το έτος που θέλετε να υποβάλετε δήλωση (για παλαιότερες μεταβολές) και αφού την οριστικοποιήσετε, μπορείτε να την μεταφέρετε στα επόμενα έτη μέχρι και το έτος 2016 για να ενημερωθεί με ορθό τρόπο η περιουσιακή εικόνα. Στο έτος 2016 η δήλωση αυτή χαρακτηρίζεται ως «δήλωση εκ μεταφοράς».
- Εάν ταυτόχρονα πρέπει να υποβάλετε και Ε9 έτους 2016, διότι είχατε μεταβολή στα ακίνητά σας εντός του έτους 2015, θα υποβάλλετε ξεχωριστή δήλωση στο έτος αυτό.

6. Εάν υποβάλλω μία δήλωση Ε9 σε έτος προγενέστερο του έτους 2016, μέχρι ποιο έτος θα πρέπει να τη μεταφέρω;
Θα πρέπει να τη μεταφέρετε έως το έτος 2016, προκειμένου να ενημερωθεί με ορθό τρόπο η περιουσιακή εικόνα σε όλα τα έτη.

7. Όταν υποβάλλεται αρχική / τροποποιητική δήλωση Ε9 για τα έτη 2010 έως 2013, πότε εκδίδεται η πράξη προσδιορισμού Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.);
Εάν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι μηδενικό ή χρεωστικό η εκκαθάριση πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) σε λίγες ημέρες και ο φορολογούμενος ενημερώνεται μέσω ηλεκτρονικής κοινοποίησης.

8. Σε ποιες περιπτώσεις που υποβληθεί αρχική / τροποποιητική δήλωση Ε9 για τα έτη 2010 έως 2013, δεν γίνεται εκκαθάριση εάν δεν προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.;
Εάν από την εκκαθάριση προκύπτει μείωση φόρου, κατά τη στιγμή της οριστικής υποβολής δήλωσης Ε9, εμφανίζεται μήνυμα ότι η δήλωση υποβλήθηκε επιτυχώς. Για την οριστικοποίησή της όμως θα πρέπει να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Μπορείτε από τις διαθέσιμες ενέργειες να εκτυπώσετε την προσωρινή δήλωση Ε9, η οποία έχει ειδική σήμανση «ΑΚΥΡΟ», διότι δεν έχει υποβληθεί οριστικά και εκκρεμεί έλεγχος από τη Δ.Ο.Υ.
Μέχρι να γίνει η διαχείριση της δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ. μπορείτε να ακυρώσετε τη δήλωση.
Όταν προσκομίσετε τα δικαιολογητικά που θα σας ζητηθούν από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., η δήλωση οριστικοποιείται από αυτήν και εκδίδεται πράξη προσδιορισμού φόρου.

9. Εάν οι διορθώσεις της περιουσιακής εικόνας πρέπει να γίνουν σε περισσότερα του ενός έτη ποια διαδικασία ακολουθείται;
Εάν οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται αφορούν περισσότερα του ενός έτη, θα πρέπει ο φορολογούμενος να ξεκινήσει την υποβολή δήλωσης Ε9 από το πρώτο διαθέσιμο στη εφαρμογή έτος που πρέπει η τροποποίηση αυτή να γίνει.
Όταν επιλέγεται οριστικοποίηση της υποβληθείσας δήλωσης Ε9 σε ένα έτος, εάν κάποιες από τις διορθώσεις που έγιναν, αφορούν και επόμενο έτος, τότε δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της δήλωσης αυτής στο επόμενο έτος. Εμφανίζεται παράθυρο με σχετικό μήνυμα.
Στο επόμενο έτος, η δήλωση μεταφέρεται ως «προσωρινά» υποβαλλόμενη και ο φορολογούμενος, πρέπει να επιλέξει το έτος αυτό και στη συνέχεια την καρτέλα «υποβολή δήλωσης Ε9», ώστε να μπορέσει να την επεξεργαστεί.

10. Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε μεταφορά δήλωσης από ένα έτος σε επόμενο έτος;
Όταν επιλέγετε μεταφορά δήλωσης στο επόμενο έτος, στο έτος που έγινε η μεταφορά και πριν ξεκινήσει η επεξεργασία της προσωρινής δήλωσης, πρέπει να γίνεται έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί από την προσωρινή δήλωση, μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης από τις διαθέσιμες ενέργειες. Εάν για παράδειγμα μεταφέρετε μία δήλωση με μία εισαγωγή ακινήτου σε επόμενο έτος όπου το ακίνητο ήδη υπάρχει στην περιουσιακή εικόνα, εάν κάνετε έλεγχο σύμφωνα με τα παραπάνω θα διαπιστώσετε ότι το ακίνητο
υπάρχει δύο φορές. Συνεπώς, θα πρέπει να ακυρώσετε την προσωρινή δήλωση που μεταφέρατε.

11. Πόσες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 μπορούν να υποβληθούν για το ίδιο έτος;
Εφόσον είναι διαθέσιμη η εφαρμογή, μπορείτε να υποβάλετε όσες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 κρίνετε αναγκαίες για τη διαμόρφωση ορθής περιουσιακής εικόνας.

12. Πότε μπορώ να υποβάλλω επόμενη τροποποιητική δήλωση, διότι δεν απεικονίζεται η ορθή περιουσιακή εικόνα;
Εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της προηγούμενης δήλωσης, δεν μπορεί να υποβληθεί νέα τροποποιητική. Εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στην αρχική σελίδα.

13. Υποβλήθηκε οριστική δήλωση Ε9 αλλά διαπιστώθηκαν λάθη. Μπορώ να την ακυρώσω;
Εάν εμφανιστεί μήνυμα ότι η δήλωση είναι οριστική και εκκρεμεί εκκαθάριση, δεν μπορεί να ακυρωθεί. Μόλις εκκαθαριστεί, μπορείτε να υποβάλετε νέα δήλωση Ε9.
Εάν κατά τη στιγμή της οριστικής υποβολής δήλωσης Ε9, εμφανίζεται μήνυμα ότι η δήλωση υποβλήθηκε επιτυχώς και για να οριστικοποιηθεί θα πρέπει να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., μπορείτε από τις διαθέσιμες ενέργειες να ακυρώσετε τη δήλωση.

14. Όταν υποβάλλω τροποποιητική δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε ποιες περιπτώσεις γίνεται άμεσα η εκκαθάριση;
Εάν από την τροποποιητική δήλωση, δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, ή το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό ή αφορά στην υποβολή τροποποιητικής δήλωσης και υπάρχει μείωση φόρου έως και 300 ευρώ από την τελευταία εκδοθείσα δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. - πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου, η εκκαθάριση πραγματοποιείται άμεσα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) και μπορείτε να εκτυπώσετε τη νέα πράξη προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α.

15. Τι πρέπει να δηλωθεί υποχρεωτικά κατά την εισαγωγή, μεταβολή ή διαγραφή ακινήτου / γηπέδου;
Δηλώνεται υποχρεωτικά η αιτία εισαγωγής μεταβολής ή διαγραφής ακινήτου. Ανάλογα με την αιτία που επιλέγεται από λίστα που εμφανίζεται, συμπληρώνονται υποχρεωτικά κάποια πεδία (π.χ. σε πώληση ακινήτου ζητείται αριθμός συμβολαίου / ημερομηνία, Α.Φ.Μ. συμβολαιογράφου).
Ό,τι συμπληρώνεται στα πεδία αυτά, μεταφέρεται αυτόματα στις σημειώσεις φορολογούμενου και μετά την οριστική υποβολή της δήλωσης εμφανίζεται στην εκτύπωση του Ε9.

16. Σε ποιες περιπτώσεις η σύζυγος που δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης των υπηρεσιών του TAXISnet, μπορεί να υποβάλλει δήλωση Ε9 με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου και πώς υποβάλλει το ανήλικο τέκνο;


Η σύζυγος, η οποία δεν είναι ενεργή χρήστης των υπηρεσιών του TAXISnet, υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων της, χρησιμοποιώντας για την πρόσβαση στο TAXISnet το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του συζύγου της, εφόσον υπάρχει έγγαμη σχέση στο μητρώο του Taxis. Από την ημερομηνία όμως που είτε η σύζυγος αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, είτε δηλωθεί διακοπή ή διάστασης της έγγαμης σχέσης στο μητρώο του Taxis, δεν είναι πλέον δυνατή η υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων της με τη χρήση των κωδικών του συζύγου. Η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) του ανήλικου τέκνου υποβάλλεται με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης.

17. Με ποιο τρόπο δύνεται η δυνατότητα με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου, να υποβληθεί και η δήλωση Ε9 της συζύγου;


Όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις που περιγράφονται πιο πάνω, κατά την είσοδο στην εφαρμογή εμφανίζεται οθόνη στην οποία εμφανίζεται και ο Α.Φ.Μ. της συζύγου, προκειμένου να διαχειριστεί την περιουσιακή της εικόνα.


Εάν δεν εμφανίζεται η οθόνη αυτή, σημαίνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται παραπάνω και θα πρέπει να εισέλθει στην εφαρμογή με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα άρθρο στο βουλγάρικο site www.budnaera για την Ελλάδα με τίτλο: "Ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Ξέρετε γιατί κρύβουν την αλήθεια από εσάς;"

Ένα άρθρο στο βουλγάρικο site  www.budnaera για την Ελλάδα με τίτλο: "Ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Ξέρετε γιατί κρύβουν την αλήθεια από εσάς;" μας κίνησε την περιέργεια . Αναφέρετε για την Ελλάδα με λεπτομερείς σχετικά με τους λογούς που οι εταίροι μας επιμένουν η Ελλάδα να παραμείνει στο Ευρώ.





Ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Ξέρετε γιατί κρύβουν την αλήθεια από εσάς; Ξέρετε γιατί τους έδωσε δισεκατομμύρια έντυπου και άχρηστη δολάρια, οι Αμερικανοί και οι απατεώνες Εβραίους από το ΔΝΤ;
Τι μας παρουσιάζεται για την Ελλάδα δεν είναι έτσι! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και διαβάστε παρακάτω ...........
Στην  Ελλάδα ανοίγουν μαζί θάλασσα και στεριά  (που είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί), συνολικής  έκτασης των 450 000 τετρ. Χιλιόμετρα των ακτών της Αδριατικής (Κέρκυρα) έως την ακτή της Κύπρος, οι ακραίες ανατολικά (Λάρνακα). Είναι σαν να πετάξει από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
Στον κόσμο ζούνε  17 εκατομμύρια Έλληνες από την Ελλάδα, η Κύπρος, και άλλοι.
 Δεύτερη στον κόσμο σε καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. 
Την Ελλάδα επισκέπτονται 16 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως και έχει μια πολύ ανεπτυγμένη τουριστική βιομηχανία.
Στην Ελλάδα υπάρχουν τρία μεγάλα ναυπηγεία που μπορεί να κατασκευασουν πλοία κάθε τύπου. Η Ελλάδα παράγει  φορτηγά, λεωφορεία, σιδηροδρομικά οχήματα, μπετονιέρες, ρυμουλκούμενα και άλλα.
Έλληνες  κατέχουν  2400 μεγάλα δεξαμενόπλοια και φορτηγά -  η χώρα κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο, Κύπρος πέμπτη θέση (1.500 μεγάλα δεξαμενόπλοια και φορτηγά).
Η Ελλάδα είναι δεύτερη στον κόσμο στην παραγωγή πρόβειου γάλακτος, τρίτη θέση για την παραγωγή της ελιάς και του ελαιόλαδου, και παράγει σαφράν, ακτινίδια, ροδάκινα.
Η χώρα κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή αλουμινίου, την τρίτη θέση στην Ευρώπη για την παραγωγή νικελίου (18.630), Μαγνησίτης, ΥδρομαγνησίτηςΠερλίτης (1.600.000 τόνοι), είναι η δεύτερη στον κόσμο στην παραγωγή του Μπεντονίτη (1.500.000 τόνοι ) και η πρώτη στην Ευρώπη στην παραγωγή Βωξίτης (2174000 τόνοι), η Ελλάδα έχει αποθέματα  Λιγνίτης   (95.500.000.000 για)  το νησί της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, λιγνίτης Σερρών (40 εκατομμύρια τόνοι) κατανέμονται σε κοντά στον Όλυμπο και στο νησί της Εύβοιας.
Επίσης ανέπτυξε υψηλό μεταλλεύματα σιδήρου που περιέχουν έως και 50% μέταλλο. Τα κύρια πεδία είναι ω-Επίσημη Σέριφο, Κύθνο, Τζια, Εύβοιας και στη Νότια Πελοπόννησο. Μεγάλα αποθέματα  Σιδηροπυρίτης  με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο βρίσκεται στη χερσόνησο της Χαλκιδικής.
Η Ελλάδα έχει μεγάλα αποθέματα βωξίτη (πάνω από 100 εκατομμύρια τόνοι) πολύ καλής ποιότητας. Τοποθεσίες σε Μέγαρα και την Ελευσίνα, στους πρόποδες του Παρνασσού, στα νησία της Σάμου, Εύβοια, Αμοργό. Μεταλλεύματος Μολύβδου-ψευδαργύρου  ανακαλύφθηκε στη Δυτική Θράκη και την Αττική. 
Στη Θάσο βρέθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου το 1972. Παγκόσμια διάσημο ελληνικό μάρμαρο εξορύσσεται γύρω από την Αθήνα και την Πελοπόννησο, το νησί της Τήνου, στη δυτική Θράκη. Εξορύσσεται περισσότερα μεταλλεύματος ουρανίου (Σέρρες) μετάλλευμα νικελίου (Λάρυμνα), θείο (Τάσος) και ούτω καθεξής. 
Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδα 2 η θέση στο ΝΑΤΟ. Πολεμικό Ναυτικό  είναι στη δεύτερη θέση στο ΝΑΤΟ (Τουρκία -11η).
Προσοχή ... !!!! Νότια της Κρήτης, είναι το ανοικτό πεδίο με πετρελαϊκά αποθέματα 175 δισεκατομμυρίων τόνων, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο !!!
Αποθέματα  σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται στη Ελλάδα ( προσέξτε ) πάνω από $10 τρισεκατομμύρια  δολαρίων, βάση  αξιολόγησης του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ !!!!
Τα αποθέματα χρυσού εκτιμάται σε 38 δισεκατομμύρια ευρώ (8.500.000 ουγκιές, ενώ εκείνες του αργύρου - σε 65 εκατομμύρια ουγκιές). στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία βρίσκονται τα  3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού στην Ευρώπη.
Θέλουν αυτή η χώρα θέλει να πουληθεί για 340 000 000 000  δισεκατομμυρίων !!!!!
Ελπίζω ότι τώρα όλοι καταλάβατε  γιατί ο Τσίπρας υπερασπίστηκε την Ελλάδα! Οι Έλληνες γνωρίζουν την τιμή, δεν πωλούν, καθώς οι άνθρωποι δεν πωλούνται !!! Ψηφίζω για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό !!! Τώρα ξέρετε γιατί θέλουν να ληστέψουν την Ελλάδα  και την πιέζουν σκληρά !!! 



 

Το  άρθρο το βρήκαμε εδώ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΕΤΕ: Οι προτεραιότητες στον τουρισμό για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος

Δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες για τον ελληνικό τουρισμό την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος. Η πρώτη αφορά την άμεση σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές και η δεύτερη την αποκατάσταση της ομαλότητας στη χώρα.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει ταχύτατα, όπως έχει δεσμευθεί και ο ίδιος, σε συμφωνία με τους δανειστές. Οσον αφορά τους δανειστές, ελπίζουμε ότι θα αποδεχθούν μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπ’ όψιν και την περαιτέρω επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, που προήλθε από το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls, και θα ενισχύει την ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα η μη εξοντωτική φορολόγηση του τουρισμού.

Απαιτούνται επίσης, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, άμεσες αποφάσεις ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα και να διασφαλισθεί ότι ο εφοδιασμός της αγοράς θα εξακολουθήσει να γίνεται απρόσκοπτα. Και αυτό έτσι ώστε στην απόλυτη αιχμή της τουριστικής περιόδου να ανατρέψουμε την αρνητική εικόνα και να ανατραπεί η μεγάλη πτώση του ρυθμού των κρατήσεων στον τουρισμό. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Διαφορετικές αναγνώσεις

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο τουρισμός παρουσιάζει ανοδική πορεία, τα στοιχεία του ΣΕΤΕ για την τάση των κρατήσεων τις τελευταίες ημέρες δείχνουν αρνητική εικόνα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, από την 1η Ιουνίου μέχρι και στις 26 Ιουνίου η αύξηση των κρατήσεων πανελλαδικά έφτανε το 3% σε σχέση με πέρσι. Μετά τις 27 Ιουνίου όμως καταγράφηκε πτώση κατά 20%.

Η απότομη αλλαγή στον πίνακα των κρατήσεων ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου με απώλειες ύψους 17% και έφτασε το 30% την τελευταία ημέρα του μήνα. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα οι ακυρώσεις κρατήσεων που θα αναδείξουν μια δυσμενέστερη εικόνα, ενώ οι online κρατήσεις που δεν επιδέχονται ακύρωσης βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση σε σχέση με πέρσι (μείον 43%).

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ότι «τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν δήθεν μαζικές ακυρώσεις τουριστών στη χώρα μας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθότι ο ελληνικός τουρισμός εμφανίζει ανοδική πορεία με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος σε σχέση με το 2014», ενώ προσθέτει ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελευταίων τριών ημερών έχει καταγραφεί μικρή μείωση στις “κρατήσεις τελευταίας στιγμής” και μεμονωμένες ακυρώσεις. Οι μεγάλοι διεθνείς tour operator εξακολουθούν να εμπιστεύονται και να στηρίζουν τη χώρα μας με επίσημες δηλώσεις τους».

Η εικόνα αυτή όμως διαψεύδεται από τον ΣΕΤΕ ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία των tour operators δείχνουν ότι οι κρατήσεις της χώρας μας την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, κυμαίνονταν στο επίπεδο των 120.000 επισκεπτών καθημερινά. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μείωση κατά μέσο όρο 30%- 40% στη ροή των κρατήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι καταγράφεται μείωση 36.000 έως 48.000 κρατήσεων κάθε μέρα. Το τελευταίο πενθήμερο υπολογίζεται ότι δεν έχουν μπει στα συστήματα των ξενοδοχείων έως και 240.000 κρατήσεις.

Ο ΣΕΤΕ υπογραμμίζει ότι «με την προϋπόθεση πως μετά το δημοψήφισμα η χώρα θα επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, θα επαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα και θα αποκατασταθεί η εικόνα μας στο εξωτερικό, εκτιμάται ότι υπάρχει ακόμα το χρονικό περιθώριο ώστε ο ρυθμός των κρατήσεων να επιταχυνθεί και να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών».
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα στοιχεία που παρουσίασε η airtickets, που καταγράφει πτώση στις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων των Ελλήνων ταξιδιωτών έως και 50%. Την ίδια στιγμή οι ακυρώσεις στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, από το 1,05% που είναι το μέσο ημερήσιο ποσοστό ακυρώσεων, ανήλθαν στο 7,2% το διάστημα 27.06.2015-1.7.2015, με αποκορύφωμα την 30.06.2015 όταν το ποσοστό των ακυρώσεων εκτοξεύτηκε στο 22%.

Ταυτόχρονα, εντείνονται τα προβλήματα τροφοδοσίας, ιδιαίτερα στα νησιά, αφού λόγω των capital controls έχουν παγώσει οι συναλλαγές με το εξωτερικό και φυσικά δεν γίνονται νέες παραγγελίες για εισαγωγές. Σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων με μεγάλο αριθμό τουριστών έχουν διαπιστωθεί ελλείψεις σε τρόφιμα όπως είναι το κρέας, καθώς και σε φάρμακα.

Σύσταση για την αποδοχή των πιστωτικών καρτών 

Ενα πρόγραμμα ενημέρωσης των επαγγελματιών του κλάδου προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις με τους τουρίστες τρέχει τις τελευταίες ημέρες ο ΣΕΤΕ. Για παράδειγμα, επιμένει και πιέζει για την αποδοχή πιστωτικών καρτών από όλους τους επιχειρηματίες, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση μετρητών και να μην αισθανθούν ανασφάλεια οι επισκέπτες.

Ενα παράδειγμα που εμφανίστηκε και στην Κρήτη αφορά εικόνες με ενοικιασμένα αυτοκίνητα παρατημένα στην άκρη του δρόμου. Είναι αρκετοί οι τουρίστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους και επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους με άλλα μέσα. Δεν είχαν καταφέρει να βρουν βενζινάδικο που να αποδέχεται πιστωτική κάρτα μέχρι που τους τελείωσε η βενζίνη.

Επιπλέον οι ξενοδόχοι πλέον καλούνται να καθησυχάσουν τους τουρίστες οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις θέτουν και ζητήματα δυνατότητας άμεσης επιστροφής στις πατρίδες τους. Τέτοιου είδους ερωτήσεις έχουν αρχίσει και γίνονται εντονότερες τις τελευταίες ημέρες, σημειώνουν στη «Ν» επιχειρηματίες του κλάδου.
Μεταξύ άλλων, στις οδηγίες που δίνει ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι συνεργάζεται με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών όπου και θα δίνει σε ημερήσια βάση λίστα με τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των ελληνικών τραπεζών και έχουν αναφερθεί στη Γραμμή Επικοινωνίας που έστησε ο σύνδεσμος τις τελευταίες ημέρες.

Οσον αφορά το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός, ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι «για αιτήματα συναλλαγών και εμβασμάτων εξωτερικού, παρακαλούμε να αποστέλλετε το αίτημά σας στην ειδική επιτροπή έγκρισης τραπεζικών συναλλαγών που έχουν συσταθεί σε κάθε τράπεζα».

Ο ΣΕΤΕ έχει ζητήσει να δημιουργηθεί ειδική ομάδα που θα εξετάζει τα ζητήματα των εισαγωγών, αφού θεωρείται ότι μια επιτροπή δεν φτάνει για να εξετάσει όλα τα ζητήματα που άπτονται του περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων.
Οσον αφορά τη δυσάρεστη πραγματικότητα των ακυρώσεων και της επιστροφής των προκαταβολών, ο ΣΕΤΕ συστήνει σε κάθε επιχείρηση να εφαρμόσει την πολιτική της.

Η TUI πούλησε το ποσοστό στην Grecotel

Τη γενικότερη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ελληνικό τουρισμό φέτος φούντωσε, έστω και προσωρινά, η είδηση ότι η TUI πούλησε στον όμιλο του Νίκου Δασκαλαντωνάκη το ποσοστό της, δηλαδή το 50%, στην Grecotel.
Η TUI, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους operator στον κόσμο ξεκαθάρισε άμεσα ότι η συναλλαγή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμανθεί γύρω στα 40 εκατ. ευρώ, δεν σχετίζεται με την κρίση στην Ελλάδα, αλλά ήταν μια απόφαση που είχε δρομολογηθεί πριν από ένα έτος και οριστικοποιήθηκε τον Μάιο.

Η απόφαση σχετίζεται με τον εξορθολογισμό του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου της TUI. Η Grecotel διαθέτει 26 ξενοδοχεία τα οποία θα υποστηρίζονται από τα προγράμματα και τα συστήματα κρατήσεων της TUI, η οποία ενισχύει στην Ελλάδα τον ρόλο της ως tour operator.

Σημειώνεται ότι μεσοβδόμαδα ο Tourism Managing Director της TUI Γερμανίας, Oliver Doerschuck, σε συνέντευξη που έδωσε στα Χανιά σε Γερμανούς δημοσιογράφους τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στην ελληνική αγορά. Η TUI στην Ελλάδα όχι μόνο κατέχει ηγετική θέση στην αγορά με μεγάλη διαφορά, αλλά επιπλέον λειτουργεί δικά της διαφοροποιημένα ξενοδοχεία σε όλα τα μεγάλα νησιά, προσφέροντας προσαρμοσμένες εμπειρίες διακοπών σε ένα ευρύ φάσμα πελατών».

Επισήμανε επίσης ότι η Ελλάδα ήταν παραδοσιακά και παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς πελάτες της TUI, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία, μεταξύ όλων των προορισμών της TUI Γερμανίας παγκοσμίως.


πηγή: naftemporiki.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!