EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό

Λίγες ώρες πριν από τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ που σηματοδοτεί την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης έσπευσε να υπογράψει την υπουργική απόφαση για την πρόσληψη των 230 συμβασιούχων του μετρό, που είχαν απομακρυνθεί ύστερα από σχετικό πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Την επαναφορά των 230 συμβασιούχων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος κατά την επίσκεψή του χθες στο υπουργείο Μεταφορών, ο οποίος μίλησε σε εργαζομένους στο πλαίσιο της εκστρατείας της κυβέρνησης υπέρ του «Οχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Το περιστατικό κοινοποίησε ο τομεάρχης μεταφορών της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, για να πάρει απάντηση από τον κ. Σπίρτζη ότι καταγγέλλει την επαναπρόσληψη εργαζομένων που παράνομα είχε «τακτοποιήσει» η κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Για την ιστορία να θυμίσουμε στον κ. Αυγενάκη, γνωστό για τη συνήθη λαϊκιστική επικοινωνιακή τακτική του, ότι τους συγκεκριμένους απολυμένους είχαν προσλάβει με τις γνωστές πελατειακές συνήθειες που εφάρμοσε η παράταξή του και το κόμμα του, η Ν.Δ., επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, παραδεχόμενος πρακτικά ότι προχωράει σε επαναφορά εργαζομένων στο Δημόσιο, οι οποίοι εξ αρχής είχαν προσληφθεί παρανόμως.

Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις των 230 δεν ανανεώθηκαν στις αρχές του 2010 ύστερα από πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Η περασμένη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, επικαλούμενη την ανάγκη πρόσληψης 450 ατόμων στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και 200 ατόμων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), είχε προγραμματίσει την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων που είχαν απομακρυνθεί από την εταιρεία το 2010. Ο προγραμματισμός ήθελε την προκήρυξη διαγωνισμού από τον ΑΣΕΠ. Το σχέδιο διαγωνισμού που απεστάλη στο ΑΣΕΠ προέβλεπε επιπλέον μοριοδότηση στους παλαιούς συμβασιούχους του μετρό με το αιτιολογικό της προϋπηρεσίας. Ωστόσο, το σχέδιο του διαγωνισμού απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα το «πάγωμα» των προσλήψεων των εν λόγω συμβασιούχων.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα "κάναν πάνω τους" οι δημοσιογράφοι του MEGA - Ο κόσμος τους διώχνει ακόμη και στα βόρεια προάστια

Ποιος είδε την λαϊκή απαίτηση για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια και δεν φοβήθηκε.

Στο MEGA σίγουρα πάντως «τα κάναν πάνω τους» και μετά τα live «ξεμπροστιάσματα» στις λαϊκές γειτονιές τις Καλλιθέας και Νέας Ιωνίας, αποφάσισαν να πάνε στα πιο ασφαλή βόρεια προάστια και επισκέφτηκαν τις ουρές έξω από τις τράπεζες των Βριλησσίων... του κάκου όμως

Νέο «ξεμπρόστιασμα» κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης του MEGA έξω από τραπεζικό υποκατάστημα στην «ασφαλή ζώνη» των Βριλησσίων.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης, και ενώ ο δημοσιογράφος «κατέγραφε με «αντικειμενικότητα τα γεγονότα», ένας ποδηλάτης τον πλησιάζει και του βροντοφωνάζει: «ΌΧΙ όλοι, φίλε. ΌΧΙ όλοι, φυσικά».

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει το ρεπορτάζ του, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, άλλος ένας πολίτης πλησιάζει τον τηλεοπτικό φακό και κλείνει το πλάνο


           



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πράσινο φως στο δημοψήφισμα από το ΣτΕ - Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις

Κανονικά θα διενεργηθεί το δημοψήφισμα την Κυριακή, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας που συνεδρίαζε σχετικά, απέρριψε, σύμφωνα με το Reuters τις προσφυγές που είχαν γίνει, ζητώντας να ακυρωθεί.

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές, δήλωσε ο προεδρεύων δικαστής Νικόλαος Σακελλαρίου. “Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί”.

Σημειώνεται ότι την αίτηση ακύρωσης του δημοψηφίσματος υπέβαλλε ο δικηγόρος και πρώην σύμβουλος Επικρατείας Νικ. Μαναός, ενώ υπήρξαν παρεμβάσεις αντιλόγου από 17 δικηγόρους (Θαν. Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Γιάννης Ραχιώτης, Γ. Κόκκας ως εκπρόσωπος του κινήματος Αμεσης Δημοκρατίας ) που ζητούν να γίνει κανονικά το δημοψήφισμα.

Ο Δημήτρης Σκαλτσούνης, σύμβουλος Επικρατείας, ανέπτυξε την εισήγησή του προς την Ολομέλεια, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως τίθεται ερώτημα αρμοδιότητας του Δικαστηρίου να κρίνει κυβερνητικές πράξεις.

-Τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με τις προϋποθέσεις του δημοψηφίσματος (χρονική διάρκεια , σαφήνεια ερωτήματος και περιεχόμενο αυτού)

Ο αιτών Νικ. Μαναός ανέφερε:

-Το δημοψήφισμα νοείται ως εκδήλωση της συμμετοχής της κοινωνίας στη διαμόρφωση του κυβερνητικού έργου. Η αντίληψη στις προηγμένες κοινωνίες έχει αλλάξει. Θα πρέπει να γίνεται με προϋποθέσεως και συγκεκριμένους όρους. Πρόκειται για διοικητική πράξη της διοικητικής εξουσίας και μόνο.

Άρα όπως γίνεται παραδεκτή και κρίνεται από σας μια κυβερνητική πράξη της κυβέρνησης που περνάει από τη Βουλή έτσι και τώρα πρέπει να γίνει παραδεκτή η αίτηση και να κριθεί από το δικαστήριο. Είναι η ίδια αντίληψη που επικρατεί σε όλα τα προηγμένα κράτη.

Αν παραπέμψετε την υπόθεση στο Εκλογοδικείο (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο) σημαίνει πως εθελοτυφλούμε αφού η απόφαση θα εκδοθεί μετά από 3 μήνες.

-Αν δεν ενημερωθεί πλήρως και επαρκώς το εκλογικό σώμα αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε κανονική πράξη προκήρυξης δημοψηφίσματος. Τίθεται ουσιαστικά στο λαό το ερώτημα να επιθυμεί να είναι πλούσιος και υγιής ή ασθενής και φτωχός.

-Η ίδια η κυβέρνηση δεν εξηγεί τις συνέπειες της επιλογής και αναφέρει μάλιστα πως το ζητεί ως ενίσχυση της θέσης της.

Η δικηγόρος κα Μαρούπα που παρενέβη υπέρ της απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου επισήμανε:

-Πως πρέπει να ακουστεί η βούληση του ελληνικού λαού.

-Έχουμε βιώσει 6 χρόνια κυβερνήσεις που νομοθετούν σε βάρος του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από τη βούλησή του. Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ και να αποφασίσουμε για τις ζωές μας.

-Θεωρώ πως το δικαστήριο είναι αναρμόδιο. Η αντισυνταγματικότητα κρίθηκε στη Βουλή μετά από αίτημα του κ. Βενιζέλου, του ανθρώπου δηλαδή που εκχώρησε την εθνική κυριαρχία της χώρας.

-Η διατύπωση του ερωτήματος δεν αρέσει στον αιτούντα αλλά αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι ουσιαστικά πως αν με αυτή τη θηλιά που έχουν βάλει στον ελληνικό λαό εμείς θα υιοθετούμε αυτά τα μέτρα ή όχι, με οποιοδήποτε πολιτικό διακύβευμα κι αν υπάρχει. Αν θέλουμε να πέσουμε ηρωικά ή να αυτοκτονήσουμε τότε είναι δικαίωμά μας.

-Το ερώτημα είναι αν υφίσταται η προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα.



ΑΠΕ-ΜΠΕ


 Πηγή:www.dimokratiki.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΤΗΡΟΥΜΕ...

Γράφει ο Νίκος Δαφόπουλος

«Η πολύ σκληρή συνταγή λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έφερε ύφεση μεγαλύτερη από όσο την εκτιμούσαμε αρχικά». (ΟΟΣΑ) Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης,),μας είπε μέσω του επικεφαλής οικονομολόγου του, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

«Κάναμε λάθος με τους πολλαπλασιαστές». Το ίδιο μας είπε και η Λαγκάρντ (ΔΝΤ)

«Λάθος το πρόγραμμα λιτότητας. Λάθος τα απάνθρωπα μνημόνια. Λάθος οι συνταγές των διαφόρων Όλι Ρεν και Μπαρόζο. Λάθος οι πολλαπλασιαστές και διάφορες άλλες ανοησίες που μας λένε. Λάθος οι χιλιάδες απολύσεις, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα μιας ολόκληρης χώρας για ένα κομμάτι ψωμί. Λάθος οι χιλιάδες αυτοκτονίες. Λάθος το κλείσιμο χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων.»

«Μήπως όμως η βρώμικη στρατηγική των «μεγάλων και ισχυρών», είναι εσκεμμένη για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα της μπανάνας;. Και για την ώρα το έχουν καταφέρει με τα... «λάθη τους» και δυστυχώς με τη συνεργασία των ελλήνων πολιτικών;

«Η Ελλάδα πληρώνει τα λάθη της Γερμανίας»: Ο διάσημος οικονομολόγος Τζέφρι Σακς της αμερικανικής σχολής σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο NEWSBOMB είναι καταπέλτης κατά της πολιτικής που επέβαλε το Βερολίνο στη χώρα μας. «Η Ελλάδα πληρώνει όλα αυτά τα χρόνια την καταστροφική πολιτική της Γερμανίας. Σίγουρα υπήρχε ένα σοβαρό διαχειριστικό έλλειμμα επί δεκαετίες ολόκληρες στην Ελλάδα, ωστόσο η Γερμανία τα τελευταία χρόνια έχουν επιβάλλει στην χώρα σας πολιτικές που ελάχιστα την έχουν βοηθήσει για την έξοδο από την κρίση».

Εχει αναφερθεί εδώ και πολλά χρόνια στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας κάτι βεβαίως που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια της ύφεσης. πρότεινε τρόπους στήριξης της Ελλάδας από την Ευρώπη, αλλά και ανασυγκρότησης της ελληνικής παραγωγής.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διέγνωσαν λάθος την κρίση και τελικά συνέστησαν το λάθος φάρμακο. Ισχυρίζεται ο Φιλίπ Λεγκρέν, πρώην σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο καινούργιο του βιβλίο.

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΑΘΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!!! ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Συνεχίζουμε την κατηφορική πορεία στην οποία μας οδήγησαν, χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική διεξόδου από την κρίση και το χειρότερο, χωρίς κανένα μέλλον για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας!

Να σημειωθεί ότι τις προάλλες η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung στην πρώτη σελίδα του ισότοπου της ανέφερε ότι «Η Γερμανία ξεχνά την ιστορικής της ευθύνη» και προσθέτει η Suddeutsche Zeitung «η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα πρέπει αυτές τις ημέρες να θυμηθούν τη στάση των πιστωτών της Γερμανίας πριν 62 χρόνια. Ο Γερμανός τραπεζίτης Χέρμαν Γιόζεφ Αμπς που εκπροσωπούσε τη γερμανική κυβέρνηση, είχε δηλώσει μετά τη Συμφωνία του Λονδίνου: «Με τη διευθέτηση του χρέους της η γερμανική κυβέρνηση κέρδισε όχι μόνο την οικονομική της αξιοπιστία, αλλά ο κόσμος άρχισε να εμπιστεύεται ξανά τη χώρα αυτή» ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΕΣΤΗ ΕΦΙΚΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ.

Σ’ αυτό το δημοψήφισμα χρειάζεται να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Την κομματική άποψη να την αφήσουμε στην άκρη. Ένα όχι θα ισχυροποιούσε την διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης και η συμφωνία θα ήταν επωφελής για όλο τον ελληνικό λαό και την ευρωζώνη. Το ναι θα έδινε φτερά στην αλαζονεία των θεσμών και η συμφωνία θα ήταν αφόρητα δυσβάστακτη δηλαδή καταστροφική για την Ελλάδα. Ο λαός εξέλεξε τον Τσίπρα όχι για να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη αλλά για να διαπραγματευτεί μια βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης. Η πονηρούλα Μέρκελ θεωρεί το όχι, έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη για να μπλοκάρει άλλη μια φορά τη σκέψη των Ελλήνων. Το όχι σημαίνει όχι στα μέτρα τα υφεσιακά της πενταετίας και της αυτοκτονίας των Ελλήνων. Την βιώσιμη συμφωνία δεν την θέλει η Ευρώπη αλλά η ελληνική κυβέρνηση. Μια αναπτυξιακή συμφωνία θα άνοιγε το δρόμο και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες κατά της λιτότητας. Και αυτό δεν είναι στα σχέδια της ευρωζώνης.

Για την ΤΡΟΙΚΑ είμαστε «βαλκάνιοι» και δεν μας χρειάζεται μισθός πάνω από 360 ευρώ κατά τον Πολ Τόμσον, τον έναν εκ των τριών τροικανών!!!

Ότι και να γίνει, έχω την αίσθηση, πως η Ελλάδα θα θριαμβεύσει. Χρειαζόμαστε όμως ενότητα και αφοβία των Ελλήνων!





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΑΚΤΩΡ, που στηρίζεται από Σαμαρά και Βενιζέλο, κατεβάζει ρολά

Η Εταιρεία του γνωστού και μη εξαιρετέου, Μπόμπολα, αγαπημένου των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, σταματά προσωρινά τη λειτουργία της… Η διεύθυνση κάλεσε τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα εταιρικά κινητά τους και παράλληλα τους ανακοίνωσε να μην προσέλθουν τη Δευτέρα στην εργασία τους αφού η εταιρεία θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεοτέρας… Ανάλογα με την έκβαση του δημοψηφίσματος και το άνοιγμα ή μη των ελληνικών τραπεζών, θα αποφασιστεί ποτέ θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στην εταιρεία.
               Ο ΑΚΤΩΡ που στηρίζεται από Σαμαρά και Βενιζέλο κατεβάζει ρολά 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σχόλιο: Περί του «ατυχούς» δημοσιεύματος των FT

Οι Financial Times μεταδίδουν σήμερα αποσπάσματα της έκθεσης της Standard & Poors σύμφωνα με τα οποία ένα πιθανό GREXIT θα οδηγήσει σε πτώση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 20%. Και σας διαβεβαιώνω ότι έτσι θα παιχτεί από όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ σήμερα.

του Κώστα Εφήμερου

Αυτό που δεν βάζει στον τίτλο η έγκριτη οικονομική εφημερίδα  είναι ότι η έκθεση κάνει λόγο για μείωση του ΑΕΠ κατά 20% σε βάθος τετραετίας, ούτε επίσης αναφέρει ότι με την εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας της Τρόικας την τελευταία τετραετία το ΑΕΠ της χώρας σημείωσε μείωση 25%.

Φυσικά δεν επισημαίνει επίσης ότι στην περίπτωση ενός GREXIT, το οποίο θα συνοδευόταν λογικά και από στάση πληρωμών και μεγάλο κούρεμα χρέους η μείωση του ΑΕΠ θα εξισορροπηθεί από την ελάφρυνση των τοκοχρεολυσίων, ενώ δεν γίνεται αναφορά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση ή τους ρυθμούς ανάπτυξης που πιθανώς να σημειώνονταν τα επόμενα χρόνια, στοιχεία που αποτελούν μαθήματα πρώτου εξαμήνου για φοιτητές οικονομικών.

Η σημαντικότερη όμως παράλειψη των FT είναι ότι στην ίδια έκθεση η Standard & Poors προβλέπει ότι ένα GREXIT θα είχε τεράστιο κόστος για τη νομισματική ένωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη του Ευρώ «ακόμα και για δύο δεκαετίες».

Δεν είναι μόνο το εγχώρια συστημικά ΜΜΕ που έχουν πάρει θέση σε αυτή τη μάχη.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Σχηματίστηκαν δικογραφίες για άλλα 4 άτομα

Για κατοχή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 32 και 38 ετών, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες για άλλα τέσσερα άτομα, 24, 30, 37 και 50 ετών, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο συντονισμένης έρευνας με την κωδική ονομασία «RINA», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και άλλων χωρών.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 18 μέχρι και 25 Ιουνίου 2015 διεξήχθησαν νομότυπες έρευνες σε περιοχές των νομών Πέλλας, Μαγνησίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής και Θεσσαλονίκης, στα σπίτια των έξι εμπλεκομένων.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έξι εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας ακόμα ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι δικογραφίες, θα υποβληθούν αρμοδίως.


 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια, νωρίτερα το απόγεμα , στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σύνταγμα (φωτο - video)

 Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν  στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σύνταγμα. Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν το μπαλκόνι των γραφείων (όπως πριν από μερικές εβδομάδες είχαν κάνει μέλη του ΠΑΜΕ) και να κρεμάσουν ένα πανό κατά της ΕΕ και υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα.

Τότε επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τους απομακρύνουν. Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των διαδηλωτών πρόλαβε και ανέβηκε στο μπαλκόνι, κρέμασε το πανό αλλά οι αστυνομικοί των ΜΑΤ τράβηξαν τη σκάλα από κάτω.


Δείτε φωτογραφίες










             





Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προπαγάνδα εναντίον ψήφου (συνεχής ενημέρωση)

Από την αρχή της εβδομάδας έχει τεθεί σε εφαρμογή μια συντονισμένη προσπάθεια κατατρομοκράτησης του εκλογικού σώματος που θα κληθεί να ψηφίσει στο δημοψήφισμα.

Με εικόνες βγαλμένες από την Αποκάλυψη και τις καταστροφές της Βίβλου, ΜΜΕ και πολιτικοί φαίνονται διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να επηρεάσουν την κρίση του ελληνικού λαού και να προκαλέσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν, ο καθένας για τα δικά του συμφέροντα.

Δυστυχώς, πολλά από τα σενάρια που διακινούνται, δεν είναι δυνατό να καταρριφθούν, πριν από την ψηφοφορία της 5ης Ιουλίου, δεδομένου ότι αφορούν το αποτέλεσμα. Ωστόσο τα μέσα πλημμυρίζονται από κραυγές παραπληροφόρησης, που σταδιακά καταρρίπτονται, η μία μετά την άλλη.

Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς, με νέες αποδείξεις γκεμπελισμού, προβοκατόρικες ειδήσεις και απειλές. Η ιδέα για τη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων ανήκει στο info-war.gr

Updated 1/7, 20:14: Το ΣΚΑΙ κάθε μέρα και χειρότερο
 



Τα δύο συλλαλητήρια στα κεντρικά δελτία ειδήσεων

 
συλλαλητητρια

 Πηγή φώτο: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=889419227796043&set=a.104973436240630.8199.100001839227705&type=1&theater

«Αντικειμενική» ενημέρωση με (τρομοκρατικές) διαφημίσεις υπέρ του «Ναι» δεξιά και αριστερά
 
ναι

Προπαγανδίζουν το «Οχι» ως «Ναι»
 
μουρου

Η φωτογραφία του πρακτορείου Reuters που επικαλείται ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α.Σαμαρά και «μάστορας» του κιτρινισμού, Γιώργος Μουρούτης, είναι από ρεπορτάζ της 29ης Ιουνίου από τη συγκέντρωση των υποστηρικτών του «Όχι».
 
μουρ

Φυσικά κάτι τέτοιο αποδεικνυέται και δια γυμνού οφθαλμού, συγκρίνοντας απλώς τον καιρό των δύο ημερών. Ούτε τα προσχήματα…

Άρης Πορτοσάλτε "H Ελλάδα είναι 25η στο κατά κεφαλήν εισοδήματος παγκοσμίως. Όσοι παρουσιάζουν εικόνες φτώχειας είναι προπαγάνδα"

Σύμφωνα με στοιχεία του έκθεση του ΔΝΤ για το , η Ελλάδα βρίσκεται στη 38η θέση του κατά κεφαλήν Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος(ονομαστικό) με 21.653,081$. Στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με όρους αγοραστικής δύναμης, βρίσκεται στην 44η θέση (25.858,773$).

Χαρακτηριστικό είναι ότι βρισκόμαστε κάτω από χώρες που βρίσκονται στην Ευρωζώνη, αλλά θεωρούνται "φτωχότερες" της Ελλάδας για την κοινή γνώμη, όπως οι Λιθουανία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος.. 
 
gdp

Η γιαγιά που υπερασπίζεται το ATM δεν βρίσκεται στην Ελλάδα

Η συγκεκριμένη φωτογραφία κυκλοφόρησε πάρα πολύ στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Κατέληξε μάλιστα σε ρεπορτάζ του Mega.

Capture

Στην πραγματικότητα, το περιστατικό διαδραματίστηκε το 2012 στη Νότια Αφρική
 
ατμ

Πηγή φώτο: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153489803377450&set=a.10152195948972450.1073741826.621267449&type=1&pnref=story

Όχι = Grexit; Μη βιάζεστε:

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να μείνει στο ευρώ ακόμα και με «Όχι»
 
σοιμπλεευρω

Danuta Huebner, επικεφαλής της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Νομικά αδύνατη η αποβολή μέλους της Ευρωζώνης»
 
diana

Αντικειμενικά και αμερόληπτα
 
skai

Τα δύο ψηφοδέλτια
 
πρωτο θεμα 
 
σταρ

(Σημείωση: Στη συνέχεια το «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ» αφαιρέθηκε από το άρθρο του star.gr, ωστόσο αυτό έγινε πρόχειρα, έτσι φαίνεται στην αναζήτηση στη Google)

Η αλήθεια:

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 4023 / 2011 το ψηφοδέλτιο είναι ένα.
 
δημποψηφισμα

Ολιγοήμερη παράταση ή παράταση ενός μήνα;

Φυσικά σε τέτοιες περιόδους πόλωσης, θα ήταν αδύνατον να ισχυριστεί κανείς ότι μόνο η μία πλευρά παραπληροφορεί. Στο διάγγελμα του στις 28 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ζήτησε, για δεύτερη φορά, παράταση του προγράμματος του EFSF, «για λίγες ημέρες», προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει απερίσπαστος στο δημοψήφισμα.
 
τσιπρας

Στην απάντηση όμως του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρεται ρητά ότι η Ελλάδα ζήτησε παράταση 1 μήνα.
 

tusk
Ίσως να πρόκειται περί απλής γλωσσικής …ασάφειας, δεδομένου ότι ίσως ο ένας μήνας να είναι ο ελάχιστος χρόνος παράτασης. Δύσκολα κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε συνειδητά από τον πρωθυπουργό. Όπως και να το κάνουμε αλλιώς ακούγεται το «ολιγοήμερες», αλλιώς το «ένας μήνας»

Η συνέντευξη Γιούνκερ

Τρία (τουλάχιστον) ψέματα:

1. «Αυτό το πακέτο έχει αυξημένες απαιτήσεις και έχει αναπτυχθεί σε ένα βάθος χρόνου μηνών, νύχτα και μέρα. Δεν υπάρχουν παγίδες σε αυτό το πακέτο. Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων σε αυτό το πακέτο. Είναι ένα πακέτο που διαμορφώνει ανάπτυξη, διαφάνεια.»

Η πρόταση των θεσμών γράφει συγκεκριμένα:

«Σταδιακή κατάργηση του επιδόματος αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019. Αυτό θα ξεκινήσει αμέσως όσον αφορά το ανώτερο ποσοστό 20% των δικαιούχων». Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης: «Εξασφάλιση ότι, από 1ης Ιανουαρίου του 2015, όλα τα ταμεία επικουρικών συντάξεων θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές».

Επίσης, υπάρχουν και οι έμμεσες αυξήσεις, όπως Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019. Η ρύθμιση θα αφορά άμεσα το 20% των «υψηλότερων» δικαιούχων με τις λεπτομέρειες της σταδιακής κατάργησης να πρέπει να συμφωνηθούν με τους θεσμούς.

2.«Εμείς στην ΕΕ επιμείναμε στα πλέον κοινωνικά και δίκαια μέτρα». 

Ίσως πραγματικά η Ε.Ε. να μην ήθελε τα σκληρά μέτρα της συμφωνίας και να επικράτησαν οι απόψεις του ΔΝΤ για τα κοινωνικά επαχθή μέτρα. Ωστόσο αυτό που μετράει, είναι ότι στην πρόταση των θεσμών, ακόμα και στη «βελτιωμένη», συμπεριλαμβάνονται:
100 τοις εκατό προκαταβολή του φόρου για τον φόρο εισοδήματος ατομικών επιχειρήσεων μέχρι τα τέλη του 2016. Να εξαλειφθεί η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των αγροτών στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος.

Να αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. να καταργηθούν οι επιδοτήσεις για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες. Απορρίφθηκε η θέσπιση εισφοράς για τους επιχειρηματίες με κέρδη άνω των 500 χιλιάδων ευρώ

3. Ποτέ δεν υπήρξε τελεσίγραφο από την πλευρά μας.
Συνεχείς δηλώσεις, τόσο του Γερούν Ντάισελμπλουμ και της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και το περίφημο πλέον «The game is over» του Ντόναλντ Τουσκ, δείχνουν ότι η πρόταση που είχε κατατεθεί στις 26 Ιουνίου ήταν τελεσίγραφο προς την Ελλάδα.

Ενδεικτικά:
 
ft




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!