EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συγκεντρώσεις υπέρ του ΟΧΙ σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή

Mεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του Όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής διοργανώνονται την Παρασκευή, 3 Ιουλίου, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. 
Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα στις 19.30 την Παρασκευή. Στη Θεσσαλονίκη στις 19.00 στο Λευκό Πύργο. Θα ακολουθήσει και συναυλία. Συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμη σε: Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Φλώρινα, Τρίκαλα, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Άρτα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λαμία, Λειβαδιά, Ευρυτανία, Φωκίδα, Πάτρα. 
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί στις συγκεντρώσεις υπέρ του «όχι», προκειμένου «να ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας το θεμέλιο για τη σύναψη μιας συμφωνίας που θα ανοίγει μια νέα προοπτική για τη χώρα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα του χρέους και θέτοντας τους όρους για την επιστροφή στην ανάπτυξη».
«Οι δανειστές θέλουν να καταργήσουν τη Δημοκρατία. Επιδιώκουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να μιλάμε και να αποφασίζουμε. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε τα σχέδια. Το "όχι" την Κυριακή θα είναι η αδιαπραγμάτευτη νίκη του ελληνικού λαού. Το «ΌΧΙ» είναι η μόνη θετική απάντηση για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ – Ιδού Που Πήγαν τα Χρήματα για Τα Οποία μας Βαρυ-Φορολογούν!

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ …..

Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.: 2.500.000.000 ευρώ

ΑΚΤΩΡ: Μπόμπολας, δωράκι 3.000.000 ευρώ

Hochtief: 1.500.000.000 ευρώ (εργοδοτικές εισφορές)

Hochtief: 500.000.000 ευρώ (φ.π.α.)

Mercedes, Bmw, Ford: Σκανδαλώδης φοροδιαφυγή

AXONHOLDINGS: χρωστάει 447.000.000 ευρω…

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ:Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGACHANNEL
το.μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη… χρωστάει 220.000.000 ευρώ…


ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: χρωστάει 861.000.000 ευρώ …
Korinthoς Power: (Μυτιληναίος και Βαρδινογιάννης) χρωστάει 172.500.000 ευρώ…

INTRACOM: (Σωκράτης Κόκκαλης) χρωστάει 315.700.000 ευρώ

ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπόμπολας, χρωστάει 164.300.000 ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Στ. Ψυχάρης χρωστάει 134.000.000 ευρώ

ΜΟΤΟROIL: Βαρδινογιάννης, χρωστάει 1.200.000.000

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, χρωστάει 22.900.000 ευρώ

STARCHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες, χρωστάει 58.100.000 ευρώ

ΟΜΙΛΟΣ ANT1: του Μίνωα Κυριακού, χρωστάει 170.000.000 ευρώ

ALPHATV: Δημήτρης Κοντομηνάς, χρωστάει 58 .000.000 ευρώ

J&P ΑΒΑΞ: χρωστάει 268.900.000 ευρώ

MARFININVESTMENTGROUP: Ανδρέα Βγενόπουλου, χρωστάει 2.000.000.000 ευρώ

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: χρωστάει 1.100.000.000 ευρώ

ΤΙΤΑΝ: χρωστάει 1.000.000.000 ευρώ

FORTHNET: χρωστάει 331.000.000 ευρώ

MINOANLINES: Παντελή Σφηνιά, χρωστάει 270.100.000 ευρώ


ΕΣΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

Οικογένεια Λάτση

Από το 1910 και το Κατάκολο Ηλείας στη δυναστεία του σήμερα

Όταν οι ξένες τράπεζες (CreditAgricole, SocieteGeneral, BCP) αποχώρησαν απο την Ελλάδα,
υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν 4 δις ευρώ στις ανακεφαλαιοποιήσεις των χρεοκοπημένων τραπεζών που άφηναν.

Ο Λάτσης εγκαταλείπει την Eurobank καταβάλλοντας το αστρονομικό ποσό των 0 ευρώ.

Όχι μόνο δεν κατέβαλλε τα 2,5 δις που όφειλε στην Eurobank ,
αλλά απέκτησε και το 11% της Εθνικής.

Το αφεντικό τρελάθηκε: δώρο και το Ελληνικό .

Το Μάρτη του 2014, η κυβέρνηση του Σαμαρά χαρίζει χρέη 660 εκατομύρια στο Βαρδή Βαρδινογιάννη (άλλος ευεργέτης) και 220 εκατομύρια στο Σπύρο Λάτση.

Τα υπόλοιπα χρέη και πρόστιμα είχαν ήδη διαγραφεί με νομοσχέδιο του 2013.


Γιώργος Δαυίδ: χρωστάει 130 εκατ. ? στις τράπεζες  και τον έκαναν πρόεδρο της Εurobank


ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πενήντα δύο «εφοπλιστές» βουλευτές.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ

grypaios14

grypaios13

grypaios12

grypaios11

grypaios10

grypaios9

grypaios8


grypaios7

grypaios6

grypaios5


grypaios4



grypaios3


grypaios2


ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-ΔΥΝΑΣΤΕΣ Δ.Ν.Τ.- Ε.Κ.Τ. – Ε.Ε. ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ



ΠΗΓΗ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η «απόφαση» του Συμβουλίου της Ευρώπης που δεν υπήρξε ποτέ

Έντονα σχόλια έχουν προκαλέσει από χθες δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο για μια απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχολιάζεται αρνητικά ή κρίνεται άκυρο. Τέτοια δημοσιεύματα έχουν μικρή σχέση με την πραγματικότητα, καθώς μια τέτοια απόφαση ανήκει στη φαντασία συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Η αρχή έγινε κάπου εδώ:

δημοψηφισμα 1

H «Ζούγκλα», «Ημερησία» και άλλα μέσα το προχώρησαν ακόμα περισσότερο, γράφοντας ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης «απεφάνθη ότι το ελληνικό δημοψήφισμα είναι άκυρο»:

δημοψ2

Όλα αυτά θα ήταν σωστά και ιδιαίτερα ανησυχητικά, αν παρουσιαζόταν και η γραπτή απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία το δημοψήφισμα είναι «άκυρο» ή καταδικάζεται. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, γιατί πολύ απλά, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Πηγή της είδησης είναι μια τηλεφωνική επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thornbjorn Jagland με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press. Η άποψη του Jagland δεν αντικατοπτρίζει την άποψη του Συμβουλιου της Ευρώπης, όπως ακριβώς μια άποψη του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μπορεί να μην αντιπροσωπεύει το Eurogroup. Ο Jagland αναφέρει ενστάσεις του, κυρίως πάνω στο χρόνο το ασαφές ερώτημα του δημοψηφίσματος και την απουσία διεθνών παρατηρητών. 
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. «Είναι μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι μεσολαβεί τόσο λίγος χρόνος μεταξύ της προκήρυξης και της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος», τόνισε, ενώ σχετικά με το ερώτημα δήλωσε ότι «δεν είναι πολύ σαφές».

Το δημοσίευμα του Associated Press


Η αλήθεια λοιπόν είναι κάπως διαφορετική. Στα δημοσιεύματα παρουσιάζονται τρεις ψευδείς πληροφορίες:

1) Δεν υπάρχει καμία απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης πάνω στο ελληνικό δημοψήφισμα. Υπάρχει μόνο ένα σχόλιο σε επίπεδο προσωπικής άποψης από τον Γενικό Γραμματέα, Thornbjorn Jagland με παρατηρήσεις.

2) Το δημοψήφισμα δεν κρίθηκε πουθενά «άκυρο»

3) Αρμόδιο όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης για να κρίνει κάποιο δημοψήφισμα δεν είναι ο Γενικός Γραμματέας, αλλά η Επιτροπή της Βενετίας, ένα σύνολο ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει κι αποφασίζει πάνω στο συνταγματικό δίκαιο. H Eπιτροπή της Βενετίας μάλιστα ήταν αυτή που είχε καταδικάσει το 2009 το δημοψήφισμα στο Αζερμπαϊτζάν.

Φυσικά αυτό δεν διαγράφει τις σαφείς και δικαιολογημένες ενστάσεις που εκφράζει ο Jagland. Στο δημοψήφισμα της ελληνικής κυβέρνησης, αξίζει να το τονίσουμε, υπάρχουν ζητήματα που προκαλούν προβληματισμό, κυρίως το περιορισμένο χρονικό περιθώριο που δόθηκε στους πολίτες να αποφασίσουν και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Ακόμη, ο περιορισμένος χρόνος δεν έφτανε για να υπάρξει διεθνής παρατήρηση στη χώρα, ενώ το ερώτημα δεν είναι εντελώς κατανοητό, κάτι που φαίνεται από τις αντιδράσεις ψηφοφόρων και των δύο πλευρών. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να βρει λύσεις σε αυτά, προκειμένου αυτές οι προϋποθέσεις να πληρούνται.

Ωστόσο τα ΜΜΕ επέλεξαν για μία ακόμη φορά να προβάλουν το ζήτημα προπαγανδιστικά, αντί να επικεντρωθούν στις εύλογες ενστάσεις ενός ειδικού. Δυστυχώς στα περισσότερα είναι δύσκολο να μην καταλογιστεί δόλος και ότι προσπαθούν να ενισχύσουν τον μύθο της «φασιστεράς» που τα ίδια έχουν δημιουργήσει. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στην τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όταν απέβαλε την Ελλάδα λόγω της χούντας το 1969. Η σύνδεση είναι ιδιαίτερα γοητευτική για ένα κοινό που διαβάζει αυτά που θέλει να διαβάζει. Το ότι όλος αυτός ο συλλογισμός βασίζεται πάνω σε ένα ψέμα δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν.

Μάλιστα δεν έμειναν μόνο σε μια δημοσίευση για το θέμα. Αφού το ψέμα «πούλησε», έκριναν σωστό να το συνεχίσουν. Σε νέα ανάρτηση του «Πρώτου Θέματος» διαβάζουμε:


symbo

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατάφερε να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ. Να συμπεριληφθεί η χώρα μας, σε ένα κατάλογο μαζί με την Αλβανία και το Αζερμπαϊτζάν στις χώρες που σύμφωνα με Συμβούλιο της Ευρώπης, εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα ως προς τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος το οποίο δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα και προτείνει την αποστολή διεθνών παρατηρητών ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.»

Η σύγκριση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στοχεύει στην προώθηση της ιδέας ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε «Αλβανία του Χότζα». Είναι μια καλή ευκαιρία όμως, για να δούμε τι συμβαίνει όταν πραγματικά το Συμβούλιο καταδικάζει ένα δημοψήφισμα. Στις περιπτώσεις των άλλων δύο χωρών, υπήρξε συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όχι ένα σχόλιο ενός μέλους του.

Ενδεικτικά, εδώ η έκθεση για το αλβανικό δημοψήφισμα, που οδήγησε και σε (πραγματική) απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης: http://www.osce.org/odihr/elections/albania/13835?download=true
Όσον αφορά το Αζερμπαϊτζάν, το δημοψήφισμα του 2009 στη χώρα καταδικάστηκε από την Επιτροπή της Βενετίας, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Ολόκληρη η απόφαση: http://www.venice.coe.int/webforms/documents/?pdf=CDL-AD(2009)010-e

Κάτι που "χάθηκε": Η δήλωση εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ

Παράλληλα, κάτι που λογικά δεν θα προβληθεί καθόλου από τα μέσα που «πανηγύρισαν» με μια απόφαση που δεν συνέβη ποτέ, είναι η ανακοίνωση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, του αρμόδιου για την προώθηση μιας δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης πραγμάτων, Alfred de Zayas, και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή αλληλεγγύη, Virginia Dandan, πάνω στο ελληνικό δημοψήφισμα.

Ένα κομμάτι της δήλωσης:

«Όλα τα θεσμικά όργανα και οι μηχανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να υποδεχθούν το ελληνικό δημοψήφισμα ως εύγλωττη έκφραση της αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 για τη συμμετοχή του κοινού. Πράγματι, μια δημοκρατική και δίκαιη διεθνής τάξη απαιτεί τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων μερών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και το σεβασμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, που μπορούν να εξασφαλισθούν με διεθνή αλληλεγγύη και μια προσέγγιση για την επίλυση όλων των προβλημάτων συμπεριλαμβανομένων των οικονιμικών κρίσεων με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.»

Η πλήρης δήλωση στα αγγλικά από την ιστοσελίδα του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ: http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=16170&LangID=E


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To ΔΝΤ σε Ευρώπη και Αθήνα: Μη βιώσιμο το χρέος, χρειάζεστε 60 δις ευρώ

Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο, αποφαίνεται προσχέδιο ανάλυσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2015.
Σύμφωνα με την ανάλυση, το χρέος θα επανέλθει σε μονοπάτι βιωσιμότητας εάν η ελληνική κυβέρνηση επαναφέρει τις μεταρρυθμίσεις και οι Ευρωπαίοι εταίροι καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες τα προσεχή έτη. Διαφορετικά, θα καταστεί αναγκαίο ένα κούρεμα του χρέους.
Το ΔΝΤ επισημαίνει πως πρόκειται για ένα προσχέδιο που δεν έχει τεθεί ακόμη υπόψιν των έτερων συμβαλλόμενων μερών στις διαπραγματεύσεις, ενώ δεν έχει συζητηθεί ή εγκριθεί από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Σημειώνεται δε, ότι από όταν συντάχθηκε το προσχέδιο, οι ελληνικές αρχές έθεσαν τις τράπεζες σε αργία, επέβαλαν ελέγχους στις κινήσεις κεφαλαίων και καθυστέρησαν την καταβολή πληρωμής δόσης προς το Ταμείο. Οι εξελίξεις αυτές ενδέχεται να έχουν δυσμενείς οικονομικές και χρηματοοικονομικές επιπτώσεις που δεν αποτυπώνονται στο προσχέδιο.
Πώς το ελληνικό χρέος κατέστη μη βιώσιμο
Το ΔΝΤ εξηγεί πως η τελευταία αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το Μάιο του 2014, έδειξε ότι αυτό επέστρεφε στο μονοπάτι που οδηγεί στη βιωσιμότητα, αν και παρέμενε εξαιρετικά ευάλωτο σε σοκ της οικονομίας.
Έως τα τέλη του καλοκαιριού του 2014 -με τα επιτόκια να έχουν υποχωρήσει περαιτέρω- όλα έδειχναν πως δεν θα χρειαζόταν επιπλέον ανακούφιση χρέους υπό το πλαίσιο που συμφωνήθηκε το Νοέμβριο του 2012, εάν και εφόσον το πρόγραμμα εφαρμοζόταν όπως είχε συμφωνηθεί. Έκτοτε, ωστόσο, πολύ σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές –όπως τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και η υποτονική προσπάθεια μεταρρυθμίσεων που θα βάλει τροχοπέδη σε ανάπτυξη και ιδιωτικοποιήσεις- που οδηγούν σε νέες, σημαντικές χρηματοδοτικές ανάγκες. Σε συνδυασμό με το πρόβλημα του πολύ υψηλού υφιστάμενου χρέους, οι νέες, αυτές ανάγκες χρηματοδότησηςκαθιστούν μη βιώσιμη τη δυναμική του χρέους.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει είτε εάν κανείς εξετάσει το φορτίου του χρέους υπό το πλαίσιο της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012, είτε εάν εστιάσει στην εξυπηρέτηση του χρέους ή τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες.
Το ΔΝΤ τονίζει ότι για να διασφαλιστεί πως το χρέος είναι βιώσιμο με υψηλή πιθανότητα, οι ελληνικές πολιτικές πρέπει να επιστρέψουν πίσω σε τροχιά υλοποίησης ή θα πρέπει, κατ’ ελάχιστον, να παραταθεί σημαντικά η διάρκεια των υφιστάμενων ευρωπαϊκών δανείων και να παρασχεθεί παράλληλα νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες τα προσεχή έτη με ανάλογους όρους παραχώρησης. Εάν όμως το εξεταζόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων αποδυναμωθεί περαιτέρω –ιδιαίτερα εάν μειωθούν περαιτέρω οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα και εξασθενίσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις –θα καταστεί αναγκαίο το κούρεμα του χρέους.
Βασικά σημεία της ανάλυσης του ΔΝΤ:
-Το Μάιο του 2014 (τελευταία αξιολόγησης της βιωσιμότητας του χρέους), η δυναμική του δημόσιου χρέους θεωρούνταν βιώσιμη αλλά πολύ ευάλωτη. Τότε προβλεπόταν ότι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ θα υποχωρούσε, από το 175% του ΑΕΠ στα τέλη του 2013, σε περίπου 128% του ΑΕΠ το 2020 και σε 117% του ΑΕΠ το 2022.
-Εάν το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί κατά τα υπεσχημένα δεν θα χρειαζόταν περαιτέρω ανακούφιση από το χρέος. Τα πτωτικά επιτόκια βελτίωσαν τη δυναμική του χρέους, ενώ στην ίδια κατεύθυνση συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες, όπως η επιστροφή στο EFSF των εναπομεινάντων κεφαλαίων από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εάν οι βασικοί στόχοι του προγράμματος παρέμεναν εφικτοί, το μεσοπρόθεσμο προφίλ του ελληνικού χρέους θα βελτιωνόταν έως και κατά 13% του ΑΕΠ.
-Σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές αλλά και στις προοπτικές από τις αρχές του τρέχοντος έτους οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας. Συνολικά, με βάση το πακέτο μέτρων που πρότειναν οι Θεσμοί στις ελληνικές αρχές, οι ανάγκες αυτές προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούνπερίπου στα 50 δισ. ευρώ στο διάστημα Οκτώβριος 2015 –τέλη 2018, δημιουργώντας ανάγκη για ευρωπαϊκά δάνεια τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ σε διάστημα τριετίας.
-Αστοχίες πολιτικής: Το πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο του 2014 υπολειπόταν κατά 1,5% του ΑΕΠ σε σχέση με το στόχο του προγράμματος. Επιπρόσθετα, η προτεινόμενη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3% στο 1% του ΑΕΠ για το 2015, από το 4,5% του ΑΕΠ στο 2% για το 2016 και εν συνεχεία στο 3% το 2017, στο 3,5% το 2018 κ.ο.κ. θα προσέθετε αθροιστικά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ στις χρηματοδοτικές ανάγκες την περίοδο 2015-2018.
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν μπορεί κανείς να πτωχεύσει την Ελλάδα! Ιδού γιατί όσοι απειλούν με χρεοκοπία λένε μπαρούφες…

Στον αποήχο των απειλών, όπως αυτή του ανεκδιήγητου Πολωνού προέδρου της ΕΕ, Νόναλντ Τουσκο, που απειλούσε την Ελλάδα ότι ...

“‘Η θα συμφωνήσει με τις απαιτήσεις των δανειστών μέχρι τη Δευτέρα ή θα χρεοκοπήσει”, η απάντηση που δίνουν οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πτωχεύσει την Ελλάδα, από τους νυν δανειστές.
ελληνικά

Ούτε η ΕΚΤ, ούτε οι χώρες του Eurogroup, ούτε φυσικά το ΔΝΤ. Ο λόγος; Αυτός που ξέρουν όλοι, αλλά έντεχνα το κρύβουν: Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την πτώχευση μίας χώρας από μία άλλη χώρα!Δεν υπάρχει τίποτα που να καθορίζει τί θα συμβεί αν η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει τα επαχθή δάνεια.

Αντίθετα με το 2012 που το χρέος ήταν προς τους ιδιώτες και η μη αποπληρωμή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία κατάσταση ανάλογη με της Αργεντινής, καθώς οι ιδιώτες πιστωτές μπορούσαν να προσφύγουν σε διεθνή δικαστήρια και να ζητήσουν τα λεφτά τους κατάσχοντας εθνικά περιουσιακά στοιχεία, τώρα απλώς δεν υπάρχει μία τέτοια δυνατότητα για κανέναν από τους λεγόμενους, “θεσμούς”! Τόσο απλά.

Μπορούν να κάνουν πολλά μέσω ΕΚΤ, αλλά όχι κρίσιμα: Δεν μπορούν να μας αναγκάσουν να επιστρέψουμε τα λεφτά που έδωσαν στις τράπεζές τους το 2012, αντικαθιστώντας το χρέος μας προς αυτούς και χρεώνοντάς μας ανάλογα.

Αυτό “ξέχασαν” να το πούνε στους λαούς τους και στα Κοινοβούλια των χωρών τους όταν ψήφιζαν νόμους δανειοδότησης της Ελλάδας, απλώς και μόνο για να πληρωθούν οι τράπεζές τους.
Για να πάμε σε μια άλλη απλή περίπτωση οικεία στους ενασχολούμενους με την άμυνα, οι πιστώσεις FMS των ΗΠΑ είναι δάνεια που δίνονται για να αγοράζονται αμερικανικά όπλα.

Ορισμένα κράτη δεν πλήρωσαν ποτέ τα δάνεια αυτά για διάφορους λόγους, π.χ. γιατί άλλαξαν γεωστρατηγικό στρατόπεδο. Τέθηκε ποτέ θέμα πτώχευσής τους από τις ΗΠΑ; Ποτέ! Γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο.

Και σε τελική ανάλυση τι σημαίνει “χρεοκοπία” μιας χώρας από μία άλλη χώρα; Ας μας πει ο Ν.Τουσκ ή ο κάθε γραφειοκράτης των Βρυξελλών τί σημαίνει “χρεοκοπία” πέρα από την τυπική χρεοκοπία που βιώνει η χώρα από το 2010 και την ουσιαστική που βιώνει από το 1989;

Ο ίδιος ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Τζόσεφ Στίγκλιτς, αλλά και οι ξένοι οίκοι, όπως η S&P, η Fich και η Moody’s σε διαδοχικές εκθέσεις τους έχουν δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι ΔΕΝ υπάρχει χρεοκοπία για την Ελλάδα με την τυπική έννοια του όρου, αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ ή οι Ευρωπαίοι δανειστές.

Και αυτό γιατί κανένα κράτος δεν μπορεί να πτωχεύσει κανένα άλλο, ούτε κανένας διεθνής οργανισμός δεν προβλέπεται να πτωχεύσει ένα κράτος! Το αντίθετο θα ίσχυε αν οι πιστωτές μας ήταν ιδιώτες και δεν είχε μεταβιβαστεί το χρέος το 2012.
Αναφερόμενος στην περίπτωση μη πληρωμής των δανειστών από την Ελλάδα ο Τ.Στίγκλιτς γράφει στο «Project Syndicate».

“Δεν υπάρχει ενιαίος νόμος για το χρέος, ούτε δυνατότητα μιας χώρας να πτωχεύσει μία άλλη”.
Στις 15 Ιουνίου η Standard & Poor’s δημοσιοποίησε έκθεση σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή των 6,7 δισ. ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν σημαίνει χρεοκοπία και δεν θα θα θεωρηθεί από τον οίκο ως κήρυξη επιλεκτικής χρεοκοπίας!

Όπως εξηγεί Standard & Poor’s – άποψη που έχει εκφράσει και η Moody’s- δεν θεωρεί ότι ένα κράτος κηρύσσει πτώχευση εάν δεν προχωρήσει στην αποπληρωμή δόσης σε πιστωτές του λεγόμενου επίσημου τομέα, όπως είναι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Επομένως, η S&P σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία επιλεκτική χρεοκοπία (selective default).

Ούτε εάν η Ελλάδα δεν καταβάλει το οφειλόμενο ποσό στην ΕΚΤ, “ο Standard & Poor’s δεν θα υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε ‘SD’ (σ.σ. selective default, επιλεκτική χρεοκοπία)”.

“Εξ όσων γνωρίζουμε, η ΕΚΤ διακρατεί το σύνολο των κρατικών ομολόγων τα οποία είχε λάβει κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής τους το 2012. Αυτός είναι ο λόγος που η μη εξόφληση των ομολόγων δεν θα επηρεάσει άμεσα τους ιδιώτες πιστωτές“, επιχειρηματολογεί ο S&P.
Αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό εκ του ασφαλούς παίζει “σκληρό” παιχνίδι-και καλά κάνει.

Τα χρονοδιαγράμματα των πληρωμών είναι τα εξής: 1,6 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ ως την 30ή Ιουνίου, 6,7 δισεκ. ευρώ στην ΕΚΤ σε δύο δόσεις, την πρώτη, ύψους 3,45 δισεκ. ευρώ, την 20ή Ιουλίου και τη δεύτερη, ύψους 3,2 δισεκ. ευρώ, έως την 20ή Αυγούστου.

Αυτά χωρίς συμφωνία που να προβλέπει “κούρεμα” του χρέους, ΔΕΝ θα πληρωθούν.


deite-to.com 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η διαπλοκή σύσσωμη συνιστά “Ναι”. Εσύ;

Του Κώστα Βαξεβάνη

Η χώρα κινδυνεύει αν δεν ψηφίσει "Ναι". Ποιός το λέει αυτό; Το λέει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που εφάρμοζαν λιτότητα, μνημόνια, μισθούς πείνας αλλά δεν παρέλειψαν να χρηματοδοτήσουν  τράπεζες και όλη την ελίτ. Το λένε ακόμη οι παραπόταμοι της διαπλοκής που πηγάζουν από τα κανάλια και ξεχύνονται να πνίξουν ό,τι δεν είναι του γούστου τους και δεν αντιλαμβάνεται το παντεσπάνι της διαπλοκής σαν αντίδωρο σε εκκλησία. Το λένε τα ίδια τα κανάλια με άγχος, τρόμο και πανικό. Ανησυχούν για τα κλειστά ΑΤΜ, αυτοί που έκλεισαν σπίτια και τις ψυχές των ανθρώπων. Το "Όχι" είναι η καταστροφή αναφωνεί και ο Σόιμπλε με αυτό το ύφος αηδίας που έχει όποτε αναφέρεται σε οτιδήποτε ελληνικό.

Η χώρα κινδυνεύει αναφωνεί και ο μεγάλος Μητσοτάκης και ο μικρός Μητσοτάκης και η άλλη Μητσοτάκη και ο εγγονός Μητσοτάκης και τα όπου γης βαφτιστήρια τους κραδαίνοντας τους μισθούς του Δημοσίου. Κινδυνεύουμε αναφωνεί και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και ο σύλλογος εμπόρων και ο βρωμερός συνδικαλισμός που επί δεκαετίες πρόσφερε τους εργαζόμενους ως ομήρους στα κόμματα και τη διαφθορά. Η χώρα θα χαθεί αν δεν ψηφίσει "Ναι", διαβεβαιώνει ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας με τα δάνεια των εκατομμυρίων και με τον τρόμο μην νικήσει αυτή η κυβέρνηση και τους βάλει να πληρώσουν όσα χρωστάνε. Το σκοτάδι θα γίνει πιο μαύρο από το μαύρο επιμένουν οι πολιτικοί και όχι μόνο συνεταίροι του Άκη, αλλά και οι όπου γης υπόδικοι του λευκού κολάρου. "Ναι" και ο Μαρινάκης, "Ναι" και η νέα γενιά των μιντιαρχών, "Ναι" και ο Ράπτης του iefimerida με τα 230.000 διαφήμιση από το ΚΕΛΠΝΟ , «Ναι» και ο απόφοιτος Δημοτικού Χατζής με το μισό εκατομμύριο από το ΚΕΛΠΝΟ και το ένα εκατομμύριο από το Δημόσιο όπου θεωρητικά δεν μπορούσε να είναι ούτε κηπουρός. «Ναι» γράφουν και ξαναγράφουν, λένε και ξαναλένε, όσοι καταναλώνουν τα εκατομμύρια των τραπεζικών διαφημίσεων που στην πραγματικότητα είναι το δημόσιο χρήμα.

Ευρώ ή δραχμή κινδυνολογεί από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα και ο Θέμος και μαζί του αυτοί που χρόνια τώρα έχουν ως μοναδικό πραγματικό δίλημμα «σε μαύρη σακκούλα ή σε βαλίτσα»; «Ναι» φωνάζουν με δύναμη Πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες του life style ενώνοντας τη φωνή τους με ομοθυμία και μαζί όλα τα κατασκευάσματα της κομματικής επετηρίδας που συντήρησαν τα άθλια Πανεπιστήμια για να μπορούν να φαντάζουν επιστήμονες . «Ναι» φωνάζει και o Σάκης μαζί με τη Λάτση, «Ναι» φωνάζει και η πέστροφα του Ποταμιού που δεν μπορεί να καταλάβει τους φτωχούς που κάνουν όλο λάθη όπως ευθαρσώς είπε. «Ναι» επιμένουν όσοι δεν τρόμαξαν τόσα χρόνια από τις ουρές στα συσσίτια και στα νοσοκομεία, δεν τις έβλεπαν καν, αλλά ανατρίχιασαν με τις ουρές στα ΑΤΜ.

«Ναι» δηλώνουν και οι τεχνοκράτες που έφεραν την καταστροφή και ήταν όλο προβλέψεις για το φως στο τούνελ την ώρα που το φως ήταν το τραίνο που ερχόταν από την άλλη πλευρά. «Ναι» και οι συνταγολόγοι της καταστροφής.

«Ναι» και οι συνταγματολόγοι της καρδιάς μας, «Ναι» και οι σύμβουλοι των τραπεζών και του Παπαδήμου που βγαίνουν στις τηλεοράσεις ως ανεξάρτητοι αναλυτές και καθηγητές αποκρύπτοντας όπως πάντα το ποιοί είναι.

Οι επιχειρηματίες της διαπλοκής δεν φωνάζουν μόνο «Ναι», αλλά εκβιάζουν για το «Ναι». Λένε στους εργαζόμενους πως θα κλείσουν οι επιχειρήσεις ενώ πολλοί φτάνουν στον εκβιασμό πως θα πληρώσουν μόνο αν υπάρξει «Ναι». Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε απ τη Χούντα.

Το σύστημα όλο της διαπλοκής, διασυνδεδεμένο με τα κανάλια των διεφθαρμένων είναι σε παράκρουση. Είναι έτοιμο να εξαφανίσει τους αριστερούς και τους συνοδοιπόρους τους όπως έκανε τα χρόνια μετά τον εμφύλιο. Κατίνες της πολιτικής και της υποκρισίας που δεν τολμούσαν να εκστομίσουν πως είναι με το Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ξαφνικά εμφανίζονται πως τάχα έχασαν πάσα ιδέα για τον Τσίπρα και τον βρίζουν παντού δίνοντας την εικόνα του μετανιωμένου.

Η διαπλοκή καταλαβαίνει πως είναι σε κίνδυνο, πως παίζει το τελευταίο της χαρτί και δεν κρύβεται. Αν χάσει τώρα τα χάνει όλα. Όχι τη χρηματοδότηση που επικαλείται, ούτε το ευρωπαϊκό της πνεύμα. Χάνει τη δυνατότητα να κοροϊδεύει και να εξουσιάζει. Να ξεζουμίζει τους είλωτες και να κοροϊδεύει τους δούλους.

Όλοι αυτοί οι ναιναίκοι (από το ναι για να μην παραξηγηθώ) είναι το πιο μεγάλο επιχείρημα για το «Όχι». Αν τους αθροίσεις, αν αναλογιστείς ποιοί είναι που σου προτείνουν το «Ναι», αρκεί για να καταλάβεις την αξία του «Όχι». Όσο βγαίνουν στα κανάλια για να φοβίσουν, τόσο θυμίζουν ποιοί είναι και τι έχουν κάνει. Και βέβαια αποκρύπτουν πως αυτό το δημοψήφισμα γίνεται για να μην παρθούν μέτρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σπαταλήσει αυτές τις μέρες τεράστια ποσά για να μην φανεί η ταραχή στα χρηματιστήρια. Πολλά περισσότερα από αυτά που θα έδινε για την Ελλάδα. Ξέρουν καλά τι τους περιμένει αν νικήσει το «Όχι». Ξέρουν πως το «Όχι» δεν διώχνει την Ελλάδα από την Ευρώπη αλλά δρομολογεί νέες καταστάσεις. Αν μπορούσαν να διώξουν την Ελλάδα χωρίς ζημιά θα το είχαν κάνει. Δεν σπαταλούν χιλιάδες ώρες συσκέψεων, άγχους και διαπραγματεύσεων από φιλευσπλαχνία αυτοί που δεν δίστασαν να κόψουν τη σύνταξη γερόντων.

Δεν έχουν ιερό και όσιο, είναι γεμάτοι κυνισμό και αμοραλισμό σε τέτοιο βαθμό που μόλις μερικές μέρες πριν πρότειναν να μην φορολογηθούν τα καζίνο και τα κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ αλλά ο κόσμος. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως δεν έχουν κανένα ανθρωπισμό, μόνο ψυχρή ανάλυση σε νούμερα. Και αυτή η ανάλυση δείχνει πως κινδυνεύουν με το «Όχι». Η πραμάτεια τους, τα κεφάλαιά τους, η ιστορία λιτότητας, όχι τα οράματα.

Αλλά επιμένω πως το «Όχι» δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία, όσο το σώμα και το πνεύμα της διαπλοκής, από τις φυλακές Κορυδαλλού ως τα δημοσιογραφικά γραφεία και από τις τράπεζες ως τα κανάλια δηλώνει «Ναι».

Είναι αυταπόδεικτα όλοι οι λόγοι για να ψηφίσει κάποιος «Όχι». Το «Όχι» δεν είναι κίνδυνος για την Ευρώπη αλλά για τη διαπλοκή και τη λιτότητα. Εκτός αν πιστεύετε πως ο Ψυχάρης εργάζεται για την οραματική Ευρώπη και ο Θεοδωράκης για τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής.




πηγη
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανός αντικαγκελάριος: "Τα δύο διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν την Ελλάδα"

"ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"!

Ο ίδιος ο Γερμανός αντικαγκελαριος, Sigmar Gabriel, παραδέχθηκε ότι «Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της ούτε η σημερινή κυβέρνηση. 
Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση.


Τα προγράμματα στην Ελλάδα απέτυχαν, γιατί τα δυο διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα» .

Ομιλία βόμβα από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, μέσα στη γερμανική Βουλή. Επί της ουσίας, ο αντικαγκελάριος παραδέχθηκε ότι ουδεμία ευθύνη φέρει ο ελληνικός λαός και ότι η ίδια η Γερμανία συνεργάστηκε τόσα χρόνια με μια δειφθαρμένη πολιτική και οικονομική ελίτ, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέρριψε, βέβαια, ευθύνες και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας ότι επιδιώκει την εξυπηρέτηση των εθνικών της συμφερόντων (τώρα, από πότε είναι κακό για μια χώρα να κοιτάζει τα εθνικά της συμφέροντα, μόνο ο Γκάμπριελ μπορεί να το καταλάβει αυτό), επιδεικνύοντας αδιαφορία και ασκώντας μια πολιτική «εις βάρος των υπολοίπων». Ο Γερμανός αντικαγκελάριος συμπλήρωσε ότι το ευρώ θα παραμείνει ένα σταθερό νόμισμα, εφόσον τηρούνται οι κανόνες της νομισματικής ένωσης.

Μετά από αυτή τη δήλωση, ίσως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πρέπει να αναλογιστούν εάν τους συμφέρει να στηρίξουν τον "ναι" καθότι, όπως φαίνεται, στη Γερμανία έχουν αποφασίσει σε ποιους θα "φορτώσουν" τα νέα εγκλήματα που θα διαπραχθούν εναντίον του ελληνικού λαού.


defencenet.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαζί με τον..ΣΕΒ ενάντια στο δημοψήφισμα η ΓΣΕΕ

Αρνητική στο δημοψήφισμα της Κυριακής με αντικείμενο την πρόταση των θεσμών, μια πρόταση που έχει ως «αιχμή του δόρατος» την μη-επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τις ομαδικές απολύσεις και το εργοδοτικό λοκ-αουτ εμφανίζεται η ΓΣΕΕ. Στη απόφαση αυτή κατέληξε η ολομέλεια της διοίκησής της μετά από συνεδρίαση του οργάνου για το θέμα. Η διοίκηση της τριτοβάθμιας οργάνωσης, με την απόφασή της ταυτίζεται με τις εργοδοτικές οργανώσεις όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών που έχουν προφανείς λόγους να στηρίζουν τις συγκεκριμένες επιλογές.
 
Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΓΣΕΕ παρότι υποστηρίζει πως είναι «είναι αδιαπραγμάτευτα αντίθετη σε κάθε είδους μνημόνιο» και πώς «η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων είναι δημοκρατικό, συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και βρίσκεται εντός των Ευρωπαϊκών παραδόσεων» τάσσεται …κατά της διενέργειας του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Όπως αναφέρει το δημοψήφισμα γίνεται «σ’ ένα πλαίσιο «τεχνητών διλημμάτων» και «χρονικών ασφυξιών», που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και διχασμού της κοινωνίας» υποστηρίζοντας πως «το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ψευδεπίγραφο και διχαστικό». Αξίζει να επισημάνουμε ότι στην διοίκηση της ΓΣΕΕ, πλειοψηφούν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία) έχοντας προκύψει από το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ το οποίο έγινε το 2013 με αντιπροσώπους που είχαν εκλεγεί ακόμη και το 2012. Δηλαδή δεν ανταποκρίνεται στις πολιτικές εξελίξεις και τις ανακατατάξεις των τελευταίων ετών.
 
Ουσιαστικά με την τοποθέτηση της η ‘Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ,  αρνείται την καταδίκη ενός «πακέτου» προτάσεων από την πλευρά της Ε.Ε, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που απαγορεύει την οποιαδήποτε αλλαγή στο μνημονιακό καθεστώς για τις εργασιακές σχέσεις. Ένα νομοθετικό πλαίσιο που έχει καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον υποχρεωτικό και καθολικό χαρακτήρα τους καθώς και την δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας στις περιπτώσεις που η εργοδοτική πλευρά αρνείται να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις.
 
Αντιμετωπίζει θετικά την χειροτέρευση του θεσμικού πλαισίου για τις απολύσεις που ούτως ή άλλως παρέχει την δυνατότητα στους εργοδότες να καταβάλλουν τμηματικά τις αποζημειώσεις ενώ ταυτόχρονα τις έχει μειώσει δραστικά για μία σειρά κατηγοριών εργαζομένων.  Να θυμίσουμε ότι στις προτάσεις των θεσμών περιλαμβάνεται η πρόταση για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, να μην υπάρχει δηλαδή το όριο του 5% για τις μεγάλες επιχειρήσεις. ‘Ένα όριο που στην πράξη καταστρατηγείται σε πάρα πολλές περιπτώσεις και η τυπική κατάργησή του ουσιαστικά θα εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς πλήρους ασυδοσίας.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις προτάσεις των θεσμών περιλαμβάνεται και το περίφημο «λοκ άουτ», Η δυνατότητα δηλαδή των εργοδοτών να πραγματοποιούν ανταπεργίες με κλείσιμο των επιχειρήσεων και την μη καταβολή δεδουλευμένων. Αυτά την ίδια στιγμή που η ισχύουσα νομοθεσία με την επίκληση  συνδυασμού άρθρων του Αστικού Κώδικα οδηγεί περίπου των 90% των απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφασίζονται από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις να χαρακτηρίζονται «παράνομες» ή «καταχρηστικές» από τα δικαστήρια. 





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

Του ΠΑΝΟΥ ΚΟΣΜΑ 

Το κλείσιμο και τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων θέτουν το κρίσιμο ερώτημα της ιδιοκτησίας και του ρόλου του τραπεζικού συστήματος 


Οι κλει­στές τρά­πε­ζες ή τα μέτρα πε­ριο­ρι­σμού στις ανα­λή­ψεις είναι ένα από τα τρία με­γά­λα δεινά που θα μας γύ­ρι­ζαν στη… νε­ο­λι­θι­κή εποχή. 

Τα μνη­μο­νια­κά κα­νά­λια, σε δια­τε­ταγ­μέ­νη τρο­μο­λα­γνι­κή υπη­ρε­σία,
δεί­χνουν πλάνα αρ­χεί­ου με αν­θρώ­πους ντυ­μέ­νους… χει­μω­νιά­τι­κα να κά­θο­νται στην ουρά, κό­πτο­νται για το όριο των 60 ευρώ στις ανα­λή­ψεις, οι­μώ­ζουν για την «κα­τα­στρο­φή» των κλει­στών τρα­πε­ζών.
  
Ωστό­σο, αυτά που σή­με­ρα είναι «κα­τα­στρο­φι­κά» για την Ελ­λά­δα, ήταν «σω­τή­ριο» για την Κύπρο το Μάρ­τιο του 2013, πα­ρό­λο που συ­νο­δεύ­τη­κε και από γεν­ναίο και αιφ­νι­δια­στι­κό «κού­ρε­μα» των κα­τα­θέ­σε­ων… 

Τα μέτρα πε­ριο­ρι­σμού στην κί­νη­ση κε­φα­λαί­ων διαρ­κούν ακόμη στην Κύπρο, αλλά και στην Ιρ­λαν­δία, όμως εκεί συν­δυά­ζο­νται με μνη­μό­νιο (στην πρώτη πε­ρί­πτω­ση) και με με­τα­μνη­μο­νια­κή υπερ­λι­τό­τη­τα στη δεύ­τε­ρη - κατά τους μνη­μο­νια­κούς λοι­πόν είναι τμήμα της «θεϊ­κής τά­ξε­ως» της ευ­ρω­παϊ­κής ακραί­ας λι­τό­τη­τας. Όταν πρό­κει­ται για την Ελ­λά­δα όμως, είναι επει­σό­διο της πο­ρεί­ας επι­στρο­φής στη… νε­ο­λι­θι­κή εποχή. 

EΝΟ­ΧΟΙ «ΦΥ­ΛΑ­ΚΕΣ»
 

Τα πα­πα­γα­λά­κια της μνη­μο­νια­κής τρο­μο­λα­γνί­ας που τώρα θο­ρυ­βούν για τη δια­κο­πή του ELA από την Ευ­ρω­παϊ­κή Κε­ντρι­κή Τρά­πε­ζα (ΕΚΤ), δη­λα­δή τη δια­κο­πή της πα­ρο­χής ρευ­στό­τη­τας, δεν θέ­τουν καν το κρί­σι­μο ερώ­τη­μα: γιατί οι τρά­πε­ζες χρειά­ζο­νται τον ELA; 

Η απά­ντη­ση είναι προ­φα­νής: διότι μειώ­νο­νται - φεύ­γουν διαρ­κώς οι κα­τα­θέ­σεις. Το αμέ­σως επό­με­νο ερώ­τη­μα είναι: γιατί μειώ­νο­νται - φεύ­γουν οι κα­τα­θέ­σεις;
 

Οι απα­ντή­σεις στα κρί­σι­μα αυτά ερω­τή­μα­τα, με βάση τα επί­ση­μα στοι­χεία της ΤτΕ, είναι ιδιαι­τέ­ρως απο­κα­λυ­πτι­κές: 

-Στις 31 Δε­κεμ­βρί­ου του 2009 το σύ­νο­λο των κα­τα­θέ­σε­ων στις ελ­λη­νι­κές τρά­πε­ζες ήταν 231,5 δισ. ευρώ. Στις 31 Δε­κεμ­βρί­ου του 2014 είχαν μειω­θεί σε 160,072 δισ. ευρώ και στα τέλη Ια­νουα­ρί­ου 2015 σε 147,775 δισ. ευρώ. Σή­με­ρα είναι πε­ρί­που 125 δισ. ευρώ. Στα μνη­μο­νια­κά χρό­νια και μέχρι τις εκλο­γές της 25ης Ια­νουα­ρί­ου 2015 χά­θη­καν πε­ρί­που 84 δισ. ευρώ. 

-Ήδη στα τέλη Οκτω­βρί­ου 2014 οι με­γά­λου ύψους κα­τα­θέ­σεις είχαν κάνει «φτερά»: Το 81,5% των κα­τα­θε­τι­κών λο­γα­ρια­σμών είχαν υπό­λοι­πο κάτω από 2.000 ευρώ, το 11,3% υπό­λοι­πο με­τα­ξύ 2.000 και 10.000 ευρώ, το 0,90% με­τα­ξύ 50.000 και 100.000 ευρώ και μόλις το 0,40% πάνω από 100.000 ευρώ. 

-Από τις κα­τα­θέ­σεις που έφυ­γαν, πε­ρί­που 80 δισ. ευρώ έφυ­γαν στο εξω­τε­ρι­κό.
 

-Στα τέλη Μαρ­τί­ου 2015,
 από τα 138,5 δισ. ευρώ του συ­νό­λου των κα­τα­θέ­σε­ων, τα 117,9 δις. ευρώ ήταν απο­τα­μιεύ­σεις νοι­κο­κυ­ριών και μόνο 20,6 δισ. ευρώ κα­τα­θέ­σεις του επι­χει­ρη­μα­τι­κού τομέα. 

-Η με­γα­λύ­τε­ρη μη­νιαία φυγή κα­τα­θέ­σε­ων ση­μειώ­θη­κε τον Ια­νουά­ριο του 2015, επί κυ­βέρ­νη­σης ακόμη Σα­μα­ρά - Βε­νι­ζέ­λου, ύψους 12,2 δισ. ευρώ. 

Όλα αυτά δεί­χνουν πολύ εύ­γλωτ­τα και αδιαμ­φι­σβή­τη­τα ότι η με­γά­λη λε­η­λα­σία των κα­τα­θέ­σε­ων έγινε στα μνη­μο­νια­κά χρό­νια και επί μνη­μο­νια­κών κυ­βερ­νή­σε­ων και αφορά κυ­ρί­ως έξοδο κε­φα­λαί­ων στο εξω­τε­ρι­κό, από τα υψηλά ει­σο­δή­μα­τα και τις επι­χει­ρή­σεις. Οι μι­κρο­κα­τα­θέ­τες έμει­ναν εδώ και το πο­λύ-πο­λύ έβγα­λαν τα λεφτά τους για να τα κρύ­ψουν στα «σε­ντού­κια». 

ΤΡΑ­ΠΕ­ΖΙ­ΤΕΣ ΤΟΥ «ΝΑΙ»!
 

Μπο­ρεί να μην το δη­λώ­νουν επι­σή­μως, για ευ­νό­η­τους λό­γους, αλλά οι τρα­πε­ζί­τες… ψη­φί­ζουν «Ναι» στο δη­μο­ψή­φι­σμα. 
Εν­νο­ού­με με αυτό ότι χρη­σι­μο­ποιούν τις τρά­πε­ζες σαν μη­χα­νι­σμό εκ­βια­σμού και τρο­μο­κρά­τη­σης του κό­σμου και υπο­νό­μευ­σης της κυ­βέρ­νη­σης. 

Το υπο­νο­μευ­τι­κό τους έργο όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα δεν πε­ριο­ρί­στη­κε μόνο στις πα­ρα­λεί­ψεις τους (τώρα φω­να­σκούν και διε­κτρα­γω­δούν την κα­τά­στα­ση, αλλά όταν οι κα­τα­θέ­σεις έφευ­γαν μα­ζι­κά στο εξω­τε­ρι­κό, όχι μόνο δεν θο­ρυ­βού­σαν αλλά διευ­κό­λυ­ναν την έξοδο), αλλά επε­κτά­θη­κε στην οι­κο­δό­μη­ση μη­χα­νι­σμού διευ­κό­λυν­σης για έξοδο κα­τα­θέ­σε­ων στο εξω­τε­ρι­κό. 

Το τε­λευ­ταίο πε­ντά­μη­νο της κυ­βέρ­νη­σης με κορμό τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑοι τρα­πε­ζί­τες πα­ρό­τρυ­ναν ανοι­χτά τους κα­τα­θέ­τες με ένα μι­κρο­με­σαίο ύψος κα­τα­θέ­σε­ων να βγά­λουν τα λεφτά τους στο εξω­τε­ρι­κό. Ο μη­χα­νι­σμός που έστη­σαν ήταν απλός: «επέν­δυ­ση» των χρη­μά­των σε Αμοι­βαία Κε­φά­λαια Εξω­τε­ρι­κού και ύστε­ρα ρευ­στο­ποί­η­ση της «επέν­δυ­σης» και άνοιγ­μα κα­τα­θε­τι­κών λο­γα­ρια­σμών στο εξω­τε­ρι­κό. 

Αλλά και τώρα, με τις τρά­πε­ζες κλει­στές και με όριο στις ανα­λή­ψεις, προ­σπά­θη­σαν να στή­σουν νέο «κόλπο», λέ­γο­ντας ότι στο βαθμό που αυ­ξη­θεί το όριο ημε­ρή­σιων ανα­λή­ψε­ων για τους συ­ντα­ξιού­χους στα 120 ευρώ, θα πρέ­πει να μειω­θεί για όλους τους υπό­λοι­πους κα­τα­θέ­τες στα… 20 ευρώ. Και όχι μόνο αυτό: Με την εξαί­ρε­ση της Εθνι­κής, οι υπό­λοι­πες τρά­πε­ζες δεν τρο­φο­δο­τούν επαρ­κώς τα ΑΤΜ για να κα­λυ­φθεί το ημε­ρή­σιο όριο ανα­λή­ψε­ων. 

Οι τρα­πε­ζί­τες «ψη­φί­ζουν» μνη­μο­νια­κές κυ­βερ­νή­σεις, υπο­νο­μεύ­ουν ανοι­χτά την κυ­βέρ­νη­ση με κορμό τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και δου­λεύ­ον για το «Ναι» στο δη­μο­ψή­φι­σμα! 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΦΕ­ΝΤΙ­ΚΟ» ΣΤΙΣ ΤΡΑ­ΠΕ­ΖΕΣ; 

«Η ιδιω­τι­κή διοί­κη­ση των ελ­λη­νι­κών τρα­πε­ζών θα γίνει σε­βα­στή. Η κυ­βέρ­νη­ση δεν θα πα­ρεμ­βαί­νει στη δια­δι­κα­σία λήψης κα­θη­με­ρι­νών απο­φά­σε­ων και διοί­κη­σης των τρα­πε­ζών, οι οποί­ες θα συ­νε­χί­σουν να λει­τουρ­γούν με τις αρχές της αγο­ράς. Τα μέλη του Δ.Σ. και η ανώ­τα­τη διοί­κη­ση θα διο­ρί­ζο­νται σύμ­φω­να με το ισχύ­ον πλαί­σιο, την ευ­ρω­παϊ­κή νο­μο­θε­σία και τις βέλ­τι­στες διε­θνείς πρα­κτι­κές, λαμ­βά­νο­ντας υπόψη τις ει­δι­κό­τε­ρες προ­βλέ­ψεις του νόμου για το ΤΧΣ, όσον αφορά στα δι­καιώ­μα­τα των ιδιω­τών με­τό­χων που συμ­με­τεί­χαν στις αυ­ξή­σεις με­το­χι­κού κε­φα­λαί­ου των τρα­πε­ζών. Η ανε­ξαρ­τη­σία του ΤΧΣ θα είναι απο­λύ­τως σε­βα­στή και η δομή της διοί­κη­σής του θα πα­ρα­μεί­νει αμε­τά­βλη­τη. Δεν θα λη­φθεί κα­νέ­να μέτρο δη­μο­σιο­νο­μι­κής πο­λι­τι­κής που να υπο­νο­μεύ­ει τη φε­ρεγ­γυό­τη­τα των τρα­πε­ζών». 

Αυτά λέει -με­τα­ξύ άλ­λων- για τις τρά­πε­ζες το τε­λε­σί­γρα­φο των δα­νει­στών, το οποίο η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση απέρ­ρι­ψε και οδη­γη­θή­κα­με στο δη­μο­ψή­φι­σμα.
 

Λέει δη­λα­δή ότι μπο­ρεί το ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο να στή­ρι­ξε τις τρά­πε­ζες με 238 δισ. ευρώ σε εγ­γυ­ή­σεις και «ζεστό χρήμα», μπο­ρεί να είναι ο πλειο­ψη­φούν μέ­το­χος, αλλά «αφε­ντι­κό» στις τρά­πε­ζες είναι ο Ντρά­γκι, ο διοι­κη­τής του εν Ελ­λά­δι υπο­κα­τα­στή­μα­τός του Στουρ­νά­ρας και οι ιδιώ­τες τρα­πε­ζί­τες, που ακόμη και σή­με­ρα τις διοι­κούν. 

Ύστε­ρα από τη σκλη­ρή εμπει­ρία των 5 αυτών μηνών και ιδιαί­τε­ρα της τε­λευ­ταί­ας βδο­μά­δας, το ζή­τη­μα «ποιος είναι το ‘‘αφε­ντι­κό­’’ στις τρά­πε­ζες» έχει ανοί­ξει με­γα­λο­πρε­πώς. Η μόνη απά­ντη­ση από τη σκο­πιά της Αρι­στε­ράς είναι: το ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο, που πρέ­πει να ορί­σει διοι­κή­σεις της δικής του επι­λο­γής και εμπι­στο­σύ­νης, να θέσει υπό τον έλεγ­χό του το ΤΧΣ και την Τρά­πε­ζα της Ελ­λά­δος, να εθνι­κο­ποι­ή­σει το τρα­πε­ζι­κό σύ­στη­μα στο σύ­νο­λό του. 
Για να υλο­ποι­η­θεί ένα τέ­τοιο σχέ­διο, η σύ­γκρου­ση με τους δα­νει­στές και με τον ευ­ρω­παϊ­κό μη­χα­νι­σμό επο­πτεία των τρα­πε­ζών είναι ανα­πό­φευ­κτη. Ας την ανα­λά­βου­με! 

Εξάλ­λου, ξε­κί­νη­σε ήδη και έχει πιο συ­νο­λι­κό χα­ρα­κτή­ρα!
 




ΠΗΓΗ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζακ Αταλί: Τι κάνει το ΔΝΤ σε αυτή την ελληνική γαλέρα;

Το ΔΝΤ βρέθηκε μπλεγμένο σε μια μάχη στην οποία δεν έχει καμιά δουλειά. Κι αν τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο, θα βρεθεί να είναι ο κύριος υπεύθυνος του δράματος που θα ακολουθήσει μετά την ελληνική χρεοκοπία.

Ένα τεκμηριωμένο άρθρο του Ζακ Αταλί στο Slate:

Η ελληνική κατάσταση είναι κάθε μέρα και πιο χαοτική, σε όλες τις διαστάσεις. Έγινε χαοτική εδώ κι ένα χρόνο εξαιτίας του πολύ αρνητικού και παράδοξου ρόλου που έπαιξε το ΔΝΤ.
Ένας παρατηρητής που θα έπεφτε από τον πλανήτη Αρη αυτή την εβδομάδα, θα αναρωτιόταν με κατάπληξη πώς οι Ευρωπαίοι μπόρεσαν να αφήσουν τρεις μη ευρωπαίους οικονομολόγους που εξαρτώνται από έναν κατεξοχήν αμερικανικό θεσμό, να αποφασίσουν για την τύχη του ευρώ;

Τι είναι η Τρόικα
Ας δούμε πώς είναι η κατάσταση. Από το 2010 που άφησαν το ΔΝΤ να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, με το πρόσχημα ότι ήταν ένας από τους δανειστές της Ελλάδας, και κυρίως από τη στιγμή που αποφάσισαν ότι το ΔΝΤ μπορεί καλύτερα από την Κομισιόν να κάνει αξιόπιστες οικονομικές προβλέψεις, άρχισε η συζήτηση για την παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτή η συζήτηση πήρε σιγά σιγά δραματικές διαστάσεις.
1. Πρώτον, οι επικεφαλής ηγέτες της ευρωζώνης επέτρεψαν στο ΔΝΤ να τρυπώσει ανάμεσα στους διαπραγματευτές, ενώ ως τότε απαρτίζονταν αποκλειστικά από άτομα της Κομισιόν και της ΕΚΤ.
2. Στη συνέχεια, οι ίδιοι αυτοί ευρωπαίοι επικεφαλής, αντί να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες , δήλωναν ότι δεν θα δέχονταν κανέναν συμβιβασμό αν δεν συμφωνούσαν οι τρεις θεσμοί, η Τρόικα. Σε σημείο που αρνιόντουσαν και να συζητήσουν με τους Ελληνες για θέματα που δεν είχαν την σύμφωνη γνώμη της Τρόικα!
3. Στη συνέχεια, ακόμη και όταν η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε την ελάχιστη νίκη να μετονομάσει την Τρόικα σε «θεσμούς», οι επικεφαλής της Τρόικα άφησαν τη θέση τους σε τεχνοκράτες, τους οποίους κανείς δεν τολμάει πια να αμφισβητήσει και οι οποίοι κάνουν ό,τι νομίζουν, μη μπορώντας να κατανοήσουν την ελληνική κατάσταση, η οποία δεν θυμίζει κανένα από τα μοντέλα που μελετούσαν στα καλά αμερικανικά ή γιαπωνέζικα πανεπιστήμια.
4. Τέλος, όταν οι ευρωπαίοι ειδικοί επιτέλους κατάλαβαν ότι απαιτείται κάποια αναδιάρθρωση του χρέους για να προωθηθεί η ανάπτυξη, οι δήθεν εξπέρ του ΔΝΤ, μεθυσμένοι από την εξουσία τους, συνέχισαν να υποστηρίζουν ότι πρέπει να υιοθετηθούν αυτοκτονικές συνταγές στην Ελλάδα. Χωρίς να βλέπουν ότι η χώρα δεν θα μπορούσε ποτέ να επιστρέψει τα χρέη της και ότι επείγει να την ακυρωθεί επίσημα το χρέος. Το ΔΝΤ σε αυτή τη στρατηγική του υποστηριζόταν από την πλειοψηφία των μετόχων, ασιατών, αφρικανών και αμερικανών, αυτού του ευγενούς θεσμού, οι οποίοι δεν έχουν κανένα λόγο να είναι επιεικείς με μια ευρωπαϊκή χώρα.

Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας
Το μόνο πράγμα που θα ήλπιζε κάποιος από το ΔΝΤ, σε αυτό το ναυάγιο, είναι ότι οι Αμερικανοί, από τους οποίους εξαρτάται το Ταμείο, θα έβρισκαν τον τρόπο να τους εξηγήσουν την γεωστρατηγική σημασία της ελληνικής σταθερότητας και την αναγκαιότητα να παραμείνει στο ευρώ. Ομως, όχι. Οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να κάνουν τίποτα παραπάνω από το να καλούν καθημερινά τους Ελληνες να ακολουθήσουν τις επιταγές του ΔΝΤ.
Σαν συμπέρασμα, θα λέγαμε, ότι όποιες κι αν είναι οι ικανότητες της επικεφαλής του ΔΝΤ  (Κριστίν Λαγκάρντ), το ΔΝΤ βρέθηκε μπλεγμένο σε μια μάχη όπου δεν έχει καμιά δουλειά. Και ότι πιθανόν να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας πλανητικής κρίσης.
Τη στιγμή που οι Ασιάτες θέτουν εν αμφιβόλω ακόμη και την ύπαρξη του ΔΝΤ, γιατί δεν τους υπολογίζει όσο θα ήθελαν, είναι καιρός για τους Ευρωπαίους να διερωτηθούν για τη συνέχιση ενός θεσμού ο οποίος, αν η κατάσταση επιδεινωθεί, θα είναι ο μόνος υπεύθυνος για το δράμα που θα ακολουθήσει μια ελληνική χρεοκοπία.

Η λύση είναι απλή για τους ευρωπαίους
Η λύση, ωστόσο, είναι απλή και οι Ευρωπαίοι θα την είχαν εφαρμόσει από καιρό αν δεν υπήρχε η διανοητική τρομοκρατία των δήθεν ειδικών του ΔΝΤ: ένα πρόγραμμα λογικών μέτρων, κοινωνικά δίκαιων, χωρίς νέα βοήθεια αλλά που να συνοδεύεται από μείωση του ελληνικού χρέους κάτω του 100% του ΑΕΠ και απομείωση ενός σημαντικού τμήματος του δημοσίου χρέους της -αφού όλοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν αλλά λένε το αντίθετο για να σώσουν τα προσχήματα.
Πρέπει επίσης να δημιουργηθεί επειγόντως ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα εφοδιαστεί από ένα υπουργείο Οικονομίας και ένα Οικονομικών της ευρωζώνης.
Ευρωπαίοι, λύστε μεταξύ σας τα προβλήματα. Να υπολογίζετε μόνο στις δικές σας δυνάμεις.. Μην υποχωρείτε σε πιέσεις ή τρόπους σκέψεις που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή του Ειρηνικού. Εφοδιαστείτε με ένα σχέδιο και δράστε. Επείγει να το κάνετε.

Το άρθρο του Ζακ Αταλί δημοσιεύτηκε στο Slate.

Ο Ζακ Αταλί είναι οικονομολόγος, συγγραφέας, πρώην σύμβουλος του Μιτεράν.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Microsoft ενδέχεται να σταματήσει οριστικά τη διάθεση των Windows Phone

Το ενδεχόμενο να διακόψει οριστικά τη διάθεση του λειτουργικού Windows Phone για φορητές συσκευές και να υιοθετήσει το Android της Google φαίνεται πως εξετάζει η Microsoft, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα επικαλούμενη πηγές, ο διευθύνων σύμβουλος, Σάτια Ναντέλα, βρίσκεται σε συζητήσεις με ανώτερα στελέχη της εταιρείας στις οποίες εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η Microsoft να σταματήσει πλέον να ενσωματώνει στα smartphones και τα tablets της το Windows Phone και αντ' αυτού να χρησιμοποιεί το δημοφιλές λειτουργικό της Google.
Ωστόσο, εικάζεται ότι η είδηση αυτή αποτελεί προς το παρόν απλά φήμη, καθώς η εταιρεία δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση. Όμως τα νέα έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Ναντέλα ανήγγειλε στο προσωπικό της Microsoft ότι η εταιρεία πρόκειται να «λάβει ορισμένες δύσκολες αποφάσεις για τμήματα που δεν είναι και τόσο αποδοτικά».
Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων Kantar Worldpanel η οποία δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, τα Windows Phone αντιπροσωπεύουν μόλις το 8% στην αγορά των smartphones στη Βρετανία, σε σύγκριση με το 68,4% του Android και το 38,1% του iOS της Apple.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις εικασίες για ενδεχόμενη οριστική διακοπή του εν λόγω λειτουργικού, η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για διάθεση των Windows 10 Mobile για φορητές συσκευές αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.
Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαουδάραβας πρίγκηπας δωρίζει την περιουσία του, ύψους 32 δισ. δολαρίων

Την υπόσχεση ότι θα δωρίσει όλη την περιουσία του, ύψους 32 δισ. Δολαρίων, σε κοινωνικά και ανθρωπιστικά προγράμματα τα προσεχή χρόνια και μετά τον θάνατό του, έδωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ Μπεν Ταλάλ, ανιψιός του βασιλιά Σαλμάν.

Ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ, που δεν έχει κυβερνητικό αξίωμα, διευθύνει την εταιρία Kingdom Holding Co, η οποία κατέχει μετοχές διαφόρων επιχειρήσεων, όπως η Eurodisney, η αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons, η αμερικανική τράπεζα Citigroup και ο κολοσσός μέσων ενημέρωσης News Corporation.

«Είναι μια φιλανθρωπική δέσμευση ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα βοηθήσει να οικοδομηθούν γέφυρες για την πολιτισμική κατανόηση, την ανάπτυξη των κοινοτήτων, την ενίσχυση της αυτονομίας των γυναικών, την προώθηση των νέων, την παροχή μέσων διάσωσης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και τη δημιουργία ενός πιο ανεκτικού κόσμου. Η δωρεά αυτή, την εποπτεία και διαχείριση της οποίας θα έχει διοικητικό συμβούλιο, θα χορηγηθεί σύμφωνα με ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα τα προσεχή έτη», αλλά χωρίς χρονικό περιορισμό, αναφέρει ο πρίγκιπας σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι η δέσμευσή του θα συνεχιστεί και μετά τον θάνατό του υπέρ «ανθρωπιστικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών».


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!