EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χωρίς αποτέλεσμα το Eurogroup – Ντάισελμπλουμ: Λάβαμε υπόψη μας τις ελληνικές προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση της πρότασης των θεσμών

Δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, η οποία διήρκησε μόλις μία ώρα, ενώ σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, δε θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, είπε ότι «υπήρχαν κάποιες προτάσεις από τις ελληνικές αρχές για την περαιτέρω βελτίωση της προτάσης των θεσμών. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, λάβαμε υπόψη μας αυτές τις προτάσεις», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η προτροπή της ελληνικής κυβέρνησης για «όχι» στο δημοψήφισμα δεν αποτελούν βάση για περαιτέρω συνομιλίες. «Δεδομένης της τωρινής πολιτικής κατάστασης, το δημοψήφισμα και η προτροπή της κυβέρνησης για «όχι″ δεν αποτελούν βάση για περαιτέρω συνομιλίες, απλώς περιμένουμε μέχρι την Κυριακή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Είχαμε μία τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε τη χθεσινή για να εξετάσουμε τις δύο προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Επιπλέον, είχαμε μία συζήτηση για την τωρινή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Πρώτα από όλα το αίτημα για παράταση του προγράμματος, επιβεβαίωσε την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης. Η πολιτική βάση, η πολιτική κατάσταση δεν έχει αλλάξει και επομένως δυστυχώς το παλιό πρόγραμμα έληξε εχθές τα μεσάνυχτα.

Δευτερευόντως, υπήρχαν κάποιες προτάσεις από τις ελληνικές αρχές για την περαιτέρω βελτίωση τις προτάσεις των θεσμών. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, λάβαμε υπόψη μας αυτές τις προτάσεις. Η κύρια απόφαση ήταν ότι δεδομένης της τωρινής πολιτικής κατάστασης, της άρνησης των παλαιότερων προτάσεων, του δημοψηφίσματος που θα λάβει χώρα την Κυριακή και η προτροπή για ‘’όχι’’ από την ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελεί βάση για περαιτέρω συνομιλίες. Δεν θα υπάρξουν άλλες συνομιλίες, ούτε σε επίπεδο Eurogroup, ούτε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών σχετικά με προτάσεις ή οικονομικές ρυθμίσεις. Απλώς περιμένουμε τώρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Ώστε να λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος. Καταλήγοντας θέλω να πω ότι λυπάμαι πολύ για την κατάσταση δεδομένης της ισχυρής αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού να θέλει να μείνει στην Ευρώπη και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, κάτι για το οποίο τους στηρίζουμε πλήρως» δήλωσε αναλυτικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup, σε δηλώσεις του αμέσως μετά το διάγγελμα Τσίπρα, είπε ότι βλέπει λίγες πιθανότητες να υπάρξει πρόοδος.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

WikiLeaks: Κούρεμα καταθέσεων ήθελε η Γερμανία

Κούρεμα καταθέσεων ήθελε η Γερμανία σύμφωνα με αποκάλυψη του WikiLeaks.

Αναλυτικότερα, στη σχετική έκθεση αναφέρεται ότι η Γερμανική Καγκελαρία και συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Nicolaus Mayer-Landrut αντιστεκόταν στην έκδοση τραπεζικής άδειας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και αντί αυτού υποστήριζε ειδικό ταμείο του ΔΝΤ μέσω του οποίου τα κράτη που συμμετέχουν στο BRICS θα μπορούσαν να συμβάλουν στα προγράμματα διάσωσης της Ευρώπης.

Ο Mayer-Landnut στην υποκλαπείσα συνομιλία ανέφερε ότι η επίλυση της ελληνικής κρίσης θα απαιτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (κούρεμα καταθέσεων) και για το λόγο αυτό πρότεινε την εγκαθίδρυση επιτελείου στην Αθήνα.

Πηγή: thepressproject.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Wikileaks: Η Μέρκελ ήξερε πως το χρέος δεν ήταν βιώσιμο από το 2011

Στοιχεία από την παρακολούθηση των επικοινωνιών Γερμανών κυβερνητικών αξιωματούχων από την αμερικανική υπηρεσία NSA φέρνει στο φως το Wikileaks, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, το χρέος της Ελλάδας και τις επιδιώξεις της γερμανικής κυβέρνησης. Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε ακόμη και μετά το κούρεμα του 2011, πως το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να το αποπληρώσει. Την ίδια ώρα τα μέτρα που εφαρμόζονταν συρρίκνωναν ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία και διόγκωναν το χρέος.

Η καγκελάριος πίστευε εδώ και χρόνια ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως η ελληνική οικονομία δεν θα μπορούσε να βγει από την κρίση. Η NSA είχε καταγράψει συνομιλία της Μέρκελ με συνεργάτη της τον Οκτώβριο του 2011, λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για επιπρόσθετο κούρεμα των ομολόγων στο 50%, από 21% που είχε συμφωνηθεί μερικούς μήνες πριν.
Όπως προκύπτει από την παρακολούθηση των επικοινωνιών της, η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε και εκτιμούσε πως η Αθήνα δεν θα κατάφερνε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ακόμη και με ένα επιπλέον κούρεμα, καθώς δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το υπόλοιπο χρέος της. Σημειώνεται πως την ίδια περίοδο η τρόικα συνέχιζε να εφαρμόζει ένα ακραίο πρόγραμμα περικοπών, καθιστώντας την ελληνική οικονομία ακόμη πιο αδύναμη και διογκώνοντας το χρέος.
«Οι σημερινές αποκαλύψεις δείχνουν ότι η εκστρατεία οικονομικής κατασκοπείας των ΗΠΑ εκτείνεται προς τη Γερμανία και σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς για θέματα όπως η ΕΚΤ και η ελληνική κρίση», αναφέρει ο Τζούλιαν Άσαντζ, ιδρυτής του WikiLeaks και προσθέτει: «Οι αποκαλύψεις δείχνουν πως η Βρετανία βοηθά τις ΗΠΑ να κατασκοπεύουν θέματα που αφορούν την Ευρώπη. Θα είχαν προχωρήσει η Γαλλία και η Γερμανία με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από τις BRICS εάν δεν είχε συγκεντρώσει (η Βρετανία) αυτές τις πληροφορίες και εάν δεν τις είχε δώσει στις ΗΠΑ -οι οποίες θα πρέπει να τρομοκρατήθηκαν από τις γεωπολιτικές επιπτώσεις;» 
Η αποκάλυψη εγγράφων για την Ελλάδα από το Wikileaks συνεχίζεται:


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί άλλες χώρες δεν χρειάζονται σώσιμο; Τα 10 ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

Ο Καθηγητής Κ. Τοκμακίδης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μας θέτει δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μας προβληματίσουν, σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν...

Διαβάστε τα ερωτήματα και θα σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτές δεν απαντώνται από τους "αρμόδιους"...

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13,5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κ.λπ., κ.λπ.) αλλά ανησυχούν για τα 0,5 τρις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Καθηγητής Κ. Τοκμακίδης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του δημοψηφίσματος

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει για την διεξαγωγή του

Η πρώτη προσφυγή με την οποία επιχειρείται το «πάγωμα»  του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η προσφυγή φέρει την υπογραφή ενός μηχανικού και ενός δικηγόρου, πρώην συμβούλου της Επικρατείας οι οποίοι ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ή απόφαση του  Τμήματος Αναστολών που θα μπλοκάρει  το δημοψήφισμα.

Όπως υποστηρίζουν τόσο η πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την πρόταση διεξαγωγής  δημοψηφίσματος, όσο και το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος είναι αντισυνταγματικά και παράνομα.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι:

-από τις συνταγματικές επιταγές δεν επιτρέπεται να τίθεται σε δημοψήφισμα ερωτήματα τα οποία «ανάγονται στην διαχείριση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αντιμετώπιση  ζητημάτων που προκύπτει ή επηρεάζουν άμεσα (δυσμενώς ή ευμενώς) την δημοσιονομική κατάσταση του κράτους».

-Τα έγγραφα των τριών διεθνών οργανισμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές  Νομισματικό Ταμείο) του   Euro group της 25.6.2015, για τα οποία ο Ελληνικός λαός καλείται να αξιολογήσει και να αποφασίσει αν θα τα δεχθεί ή αν θα απορρίψει, έχουν «σαφέστατο και σχεδόν αποκλειστικό οικονομικό αντικείμενο και άμεσο δημοσιονομικό αντικείμενο στην λειτουργία του κράτους και την χρηματική επάρκεια για αντιμετώπιση των κρατικών δαπανών», σημειώνεται στην προσφυγή.

- παραβιάζεται η νομοθεσία που αφορά την διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων (νόμο 4023/2011), καθώς το ερώτημα που τίθεται  και καλείται να αποφανθεί ο Έλληνας πολίτης, δεν διατυπώνεται με τρόπο σαφή και σύντομο  -όπως απαιτεί ο νόμος- αλλά  είναι πολυσύνθετο, περιγράφεται με ειδικούς τεχνικούς και επιστημονικούς όρους, οι οποίοι είναι «αδύνατον να γίνουν  κατανοητοί από την συντριπτική πλειοψηφία  των ψηφοφόρων».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από την διατύπωση του ερωτήματος δεν προσδιορίζονται   «έστω κατά προσέγγιση»  οι νομικές και οι οικονομικές συνέπειες στην κρατική λειτουργία και την κοινωνική ζωή του τόπου  «εκ της υιοθετήσεως της μίας ή της άλλης εκ των δύο ζητουμένων απαντήσεων».

Έτσι, λόγω του τρόπου  διατύπωσης του ερωτήματος  οι νομοθετικές πράξεις για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είναι μη νόμιμες και άκυρες.

Παράλληλα, είναι παράνομες λόγω του σύντονου χρόνου διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, που έχει ως αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την ενημέρωση του εκλογικού  σώματος.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι η πράξη του υπουργικού συμβουλίου  και το    Προεδρικό Διάταγμα, είναι άκυρα, καθώς έχουν εκδοθεί «κατά κατάχρηση εξουσίας», αφού εκδοθήκαν  για «σκοπό τελείως διάφορο από εκείνον για τον οποίο προβλέφθηκε συνταγματικώς ο θεσμός του δημοψηφίσματος και άσχετο προς την  έννοια του εθνικού ζητήματος, όπως αυτή γίνεται δεκτή από την επιστήμη και στην κοινή αντίληψη».

 
 
 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η συμφωνία που ζητούσαν ήξεραν ότι θα αποτύγχανε!

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεχόταν την τελευταία πρόταση των θεσμών -που ο πρωθυπουργός την απέρριψε φέρνοντάς την σε δημοψήφισμα- το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα συνέχιζε να είναι μη διαχειρίσιμο τουλάχιστον ώς το 2030, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των πιστωτών!
 
Οπως αποκαλύπτουν έγγραφα, που έφεραν χθες στη δημοσιότητα ο βρετανικός «Guardian» και η γερμανική «Süddeutsche Zeitung», οι πιστωτές προσέφεραν την περασμένη Παρασκευή στην ελληνική πλευρά μια πρόταση που γνώριζαν εξ αρχής ότι θα αποτύγχανε να καταστήσει το χρέος βιώσιμο. Η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ακόμη κι αν πετύχαινε συνεχή και ισχυρή ανάπτυξη στην επόμενη δεκαπενταετία, δεν θα τα κατάφερνε με το χρέος. Το βασικό σενάριο του ΔΝΤ, όπως αυτό περιγράφεται στα έγγραφα που διέρρευσαν, ήταν ότι ακόμη κι αν η Αθήνα υπέγραφε ως είχε τη συμφωνία που της προτάθηκε, το ελληνικό δημόσιο χρέος σε καμία περίπτωση δεν θα υποχωρούσε κάτω από το 118% του ΑΕΠ ώς το 2030. Αρκετά μακριά δηλαδή από το 110%, επίπεδο που το Ταμείο θεωρεί βιώσιμο για την Ελλάδα.
 
Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και στην περίπτωση που το πιο αισιόδοξο σενάριο (ετήσιος ρυθμό ανάπτυξης 4% στα επόμενα πέντε χρόνια και πενταπλάσια έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις) επιβεβαιωνόταν, η εκτίμησή τους ήταν ότι το ελληνικό χρέος δεν θα υποχωρούσε κάτω από το 124% του ΑΕΠ ώς το 2022. Ολα τα σενάρια απέκλειαν παντελώς το ενδεχόμενο επίτευξης του στόχου που είχε τεθεί από το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για χρέος «πολύ χαμηλότερα από το 110% του ΑΕΠ ώς το 2022».
 
Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις περιλαμβάνονται στην έκθεση «Προκαταρκτική Ανάλυση για τη Βιωσιμότητα του Ελληνικού Χρέους», ένα από τα 6 ντοκουμέντα που συνόδευαν την τελική πρόταση των θεσμών προς τον Αλέξη Τσίπρα. Τα ντοκουμέντα διέρρευσαν από Γερμανούς βουλευτές, στους οποίους στάλθηκαν ηλεκτρονικά με την προσδοκία της έγκρισής τους στην Bundestag. Ομως η ψηφοφορία αυτή δεν έγινε ποτέ στο γερμανικό Κοινοβούλιο μετά την απόρριψη της πρότασης των θεσμών από τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Το επενδυτικό πακέτο
 
Τα ντοκουμέντα έριξαν φως και σε ακόμη μία «κατσικανιά» των πιστωτών, το ύψους 35 δισ. ευρώ επενδυτικό πακέτο που τόσο ο Ζαν-Κοντ Γιούνκερ όσο και ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ παρουσίαζαν ως μέρος της προσφοράς των θεσμών.
 
Το δεύτερο έγγραφο, από το πακέτο των έξι, που έφερε τον τίτλο «Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος» έδειξε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα έλεγαν οι Γιούνκερ και Γκάμπριελ. Το ποσό που προσφέρθηκε με γενναιοδωρία από τους παραπάνω, μπας και τσιμπήσουν οι αδαείς Ελληνες, αφορούσε συγκεκριμένα ποσά αδιάθετα από το ΕΣΠΑ 2007-2013, που η Ελλάδα δεν μπορούσε να αντλήσει γιατί δεν είχε τη δυνατότητα της συγχρηματοδότησης με συμμετοχή 15%.
 
 




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Έκλασε η νύφη και σχόλασε ο γάμος». Ή χάλσε το «φρένο» στη γεωπολιτική ρουλέτα της ευρωατλαντικής συμμορίας;;;

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που περιγράφουν την ανάδυση μιας "συμφωνίας διάσωσης" στην οποία ...προχώρησαν με "αμοιβαίες υποχωρήσεις" η ελληνική κυβέρνηση και το διευθυντήριο της νέας "Ιεράς συμμαχίας".
 

Αν λοιπόν οι πληροφορίες που μεταδίδονται ως προς το περιεχόμενο της "νέας" συμφωνίας είναι ακριβείς, τότε μάλλον ισχύει το πρώτο τμήμα του τίτλου της ανάρτησης, πράγμα που σημαίνει ότι το δημοψήφισμα μετατρέπεται de facto από όπλο αντίστασης σε πιστόλι φωτοβολίδων , σαν κι αυτά που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση ναυαγίου.
 
Κάποιοι και όχι άδικα, θα μιλήσουν ακόμα και για εξαρχής στημένο "παιχνίδι" ή για σκηνοθετημένο "Τιτανικό" προκειμένου να φανούν οι "σαμπρέλες" που μας πέταξαν χθες το βράδυ οι "εταίροι" σαν ρομαντικές γόνδολες διάσωσης οι οποίες θα μας περάσουν δήθεν ανώδυνα κάτω από τη "γέφυρα των στεναγμών".

Είναι όμως έτσι;


Δικαιούται ο χτυπημένος από την προπαγάνδα των ΜΜΕ Έλληνας πολίτης να αισθάνεται κάποιου είδους "ανακούφιση" στο άκουσμα της λέξης "συμφωνία";

Μήπως τελικά όλα αυτά τα πρωτόγνωρα και ασφαλώς τραγικά που ζούμε τις τελευταίες ειδικά μέρες, συνέβησαν ώστε να περάσει σαν επιτυχία και "διάσωση" αυτό που πριν μια εβδομάδα θα έσπαγε την εύθραυστη έτσι κι αλλιώς κυβερνητική συνοχή και πλειοψηφία;

Πριν από δεκα ημέρες, γράφαμε ότι άλλο είναι η ρήξη και άλλο η "ωορρηξία" που έχει σαν στόχο τη γονιμοποίηση μιας νέας συμφωνίας, που θα κλειδώσει άπαξ και δια παντός κάθε πιθανή "έξοδο κινδύνου".

Ο "τοκετός" είναι σε εξέλιξη και σίγουρα εν μέσω πολλών ωδινών και ...δεινών.

 



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΚΕ: Στηρίζει στην πράξη το δωσίλογο «ΝΑΙ»

Η φορμαλιστική και σχηματική σκέψη δεν μπορεί ΠΟΤΕ να συλλάβει τη διαλεκτική των πραγμάτων, την ΚΙΝΗΣΗ των πραγμάτων.
 

Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι εντελώς διαβρωμένη από τη φορμαλιστική, σχηματική και διοικητική σκέψη. Έχει πάρει τελεσίδικο διαζύγιο από τη διαλεκτική σκέψη.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την νοσηρή εμμονή της να αντιπαρατίθεται αποκλειστικά με το ΣΥΡΙΖΑ και να τον αναγάγει (το ΣΥΡΙΖΑ και όχι την πραγματικότητα) σε σημείο καθορισμού της πολιτικής της,
έχουν οδηγήσει αυτήν την ηγεσία (του ΚΚΕ) σε ΠΛΗΡΗ ταύτιση με το δωσίλογη κατεστημένο των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ.

Αυτό που δεν μπορεί να διακρίνει είναι τούτο: Ότι με το Δημοψήφισμα και το μισό, «διαπραγματευτικό» «ΟΧΙ» του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε ΚΙΝΗΣΗ μια άγρια ταξική ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, ένας άγριος ΠΟΛΕΜΟΣ, μεταξύ του ελληνικού λαού και των δυνάμεων της νέας αποικιοκρατίας.

Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν μπορεί να καταλάβει (εκτός εάν έχει πλέον μεταλλαχτεί σε συνειδητό προβοκάτορα του καθεστώτος) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την αναγκαστική, «νευρική» και καιροσκοπική επιλογή τού δημοψηφίσματος, άθελά του, έβαλε μπουρλότο στις εκρηκτικές και υπόγειες κοινωνικές διεργασίες: Άνοιξε την πολιτική ΑΝΤΙΠΡΑΘΕΣΗ του ελληνικού λαού με τους ληστές και δημίους του…

Αυτό που δεν κατάλαβε η ηγεσία του ΚΚΕ το κατάλαβαν άριστα οι δυνάμεις των διεθνών αποικιοκρατών και οι εγχώριοι υπάλληλοί τους: τα ανδρείκελα των δωσίλογων κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-«Ποτάμι» και CIA), καθώς και οι «νταβάδες», με τις λυσσασμένες δημοσιογραφικές τους πόρνες…

Γι αυτό και σηκώθηκε μια τέτοια άγρια καταιγίδα και αφρισμένη λύσσα, από ΟΛΕΣ τις δυνάμεις της μαύρης αντίδρασης, εναντίον του δημοψηφίσματος και του «ΟΧΙ»…

Γι αυτό και ζούμε μια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και έναν ΠΟΛΕΜΟ, παραπληροφόρησης, εκβιασμών, απειλών και προβοκατσιών, δίχως ιστορικό προηγούμενο: ΤΑ ΠΑΝΤΑ εναντίον του δημοψηφίσματος, τα ΠΑΝΤΑ για τη μετατροπή του λαϊκού «ΟΧΙ» σε ένα «ΝΑΙ», για το κύλισμά μας σε ένα νέο ραγιαδισμό («σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»).

Και μόνο αυτός ο άγριος τρομοκρατικός και προβοκατόρικος ΠΟΛΕΜΟΣ των δυνάμεων του 4ου Ράιχ, εναντίον του δημοψηφίσματος και του «ΟΧΙ» καθορίζει ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ πολιτική θέση: Λαϊκή ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για το «ΟΧΙ», κατέβασμα και οργάνωση του λαού στο ΔΡΟΜΟ για τη νίκη του «ΟΧΙ»: Καταλυτική νίκη εναντίον της ΕΕ και των αρπακτικών της…

Το βαθύτερο νόημα στο δημοψήφισμα το έδωσαν οι δυνάμεις της ευρωπαϊκής, ιμπεριαλιστικής κακουργίας και τα εγχώρια δωσίλογα ανδρείκελά τους. Και το βαθύτερο νόημα που έδωσαν ήταν ότι το λαϊκό «ΟΧΙ» ήταν ένα «ΟΧΙ» εναντίον της ΕΕ και των νέων αποικιοκρατών…

Ούτε αυτό το νόημα
των ταξικών αντιπάλων και της μαύρης αντίδρασης διέκρινε η ηγεσία του ΚΚΕ. Αυτή με τη θέση της συμβάλλει στην ήττα του «ΟΧΙ», συμμαχεί με τους δωσίλογους γερμανοτσολιάδες…

Φυσικά και η στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, πολλών στελεχών του, είναι μια στάση ήττας του «ΟΧΙ» ή ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ του δημοψηφίσματος (επ’ αυτού θα επανέλθουμε, αφού δούμε και τις σημερινές εξελίξεις).  




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Anonymous για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα."Πρέπει να φωνάξετε «όχι» για να ακουστείτε δυνατά"

Το δημοψήφισμα δεν θα ανατρέψει το πολιτικό σύστημα που έχει την εξουσία αλλά είναι ένα βήμα προς την αμεσότερη δημοκρατία» αναφέρουν οι Anonymous, λέγοντας πως δίνεται η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να επιλέξει και να αναλάβει τις ευθύνες του για το μέλλον του.

«Είναι ένα μικρό βήμα προς την απόκτηση κοινωνικής συνείδησης για την κατανόηση της δύναμης αλλά και της ευθύνης των ατόμων σε μια κοινωνία» επισημαίνουν στο μήνυμά τους.

Πρέπει να φωνάξετε «όχι» για να ακουστείτε δυνατά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στον κόσμο, καταλήγουν.



        





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν πληρώσαμε το ΔΝΤ

Σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου μεν αλλά στρατηγικής σημασίας στις διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να μην πληρώσει τη δόση των 1,5 δις προς το ΔΝΤ.

Πρακτικά δεν θεωρείται χρεοκοπία, με βάση το καταστατικό του ΔΝΤ, αλλά ως μια ληξιπρόθεσμη οφειλή.

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι σε πλήρη εξέλιξη, η Ελλάδα πιέζει για αποχώρηση του ταμείου από τη χώρα, συναντώντας την αντίδραση της Λαγκάρντ και του Σόιμπλε (συν των ανθρώπων επιρροής του), όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο Ολυμπία. Με την απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρώσει το ΔΝΤ, η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση από τον διεθνή οργανισμό, κι αυτό προκύπτει από το καταστατικό του.

                   

Αν το εκτελεστικό συμβούλιο του ταμείου, το οποίο θα ενημερώσει η Λαγκάρντ για να αποφασίσει για την παραταση της πληρωμής του, είναι άλλο θέμα. Ωστόσο, ο χρόνος θα έχει περάσει και η συμφωνία με τους δανειστές θα έχει κλείσει χωρίς το ΔΝΤ.

Πρακτικά δηλαδή, η Ελλάδα έβγαλε από το παιχνίδι το ΔΝΤ, αφού στο νέο πρόγραμμα δεν θα έχει λόγο, αν ικανοποιηθεί και το αίτημα της Αθήνας ο Μόνιμος μηχανισμός στήριξης ESM, για τον οποίο καταθέσαμε επίσημο αίτημα, να πάρει πάνω του τις δόσεις που μας έχει δώσει το ΔΝΤ. Αυτή η διαδικασία επιτρέπεται επίσης, από το καταστατικό του ΔΝΤ. Επισήμως το ΔΝΤ αποχωρεί από την Ελλάδα το Μάρτιο του 2016, αλλά τελικά μάλλον βρέθηκε τρόπος να απεμπλακούμε γρηγορότερα. Αυτή τη δόση όμως, θα πρέπει να την πληρώσει ένας εγγυητής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός ο εγγυητής είναι η ΕΚΤ, γι’αυτό και η κυβέρνηση έχει ζητήσει να πληρωθεί από τα κέρδη που έχουν αποκομίσει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν, επιστροφές κερδών που αγγίζουν (μόνο για το 2014) τα 1,9 δις ευρώ.

Μη πληρώνοντάς το δηλαδή, σε μια χρονική στιγμή που καθορίζονται οι τελικές κινήσεις για την επόμενη μέρα, η Ελλάδα προχώρησε σε αυτή την απόφαση. Για να είμαστε φυσικά αντικειμενικοί, δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας, αν και από το Υπουργείο Οικονομικών έλεγαν ότι τα χρήματα υπηρχαν, ακόμα και μέσω των τελευταίων ταμειακών διαθεσίμων φορέων της χώρας.




ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!