EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος…»

Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί στην πατρίδα μας δημοψήφισμα για το αν επιθυμούμε ή όχι να εφαρμοστεί στην χώρα και στους πολίτες αυτής, το εγκληματικής σύλληψης τελεσίγραφο – μνημόνιο των Γερμανών και των υποτακτικών τους. Καλείται με άλλα λόγια ο ελληνικός λαός είτε να υπογράψει την θανατική του καταδίκη με τα ίδια του τα χέρια ψηφίζοντας ΝΑΙ, είτε να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο ψηφίζοντας μαζικά και θαρραλέα και κατά πως γνωρίζουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες «ΟΧΙ».

Με άλλα λόγια το ΝΑΙ θα σημάνει την πλήρη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και των υποδομών του Κράτους μας στους επικυρίαρχους Γερμανούς και τα τραπεζικά καρτέλ των σκοτεινών κύκλων, καθώς επίσης τον ολοκληρωτικό αφοπλισμό της χώρας και την μείωση των συντάξεων και των μισθών σε πρωτόγνωρα για την ευρωπαϊκή ήπειρο επίπεδα. Από την άλλη μεριά ένα όσο το δυνατόν πιο συσπειρωμένο ελληνικό δυναμικό «ΟΧΙ» θα είναι η αρχή του τέλους των μνημονίων για την χώρα μας, θα σημάνει την επίσημη λήξη της νέας κατοχής που μετρά ήδη 5 χρόνια από τους Γερμανούς, ενώ παράλληλα θα επιβεβαιώσει την ξάστερη ταυτότητα της ελληνικής κοινωνίας. Ένα βροντερό «ΟΧΙ», κι ανεξάρτητα με το τι λένε τα παπαγαλάκια προκειμένου να διασπάσουν το συσπειρωμένο ελληνικό μπλοκ του «ΟΧΙ», θα διασφαλίσει ευνοϊκές προϋποθέσεις για νέες συζητήσεις σε δημοκρατικότερη και ισότιμη βάση. Ταυτόχρονα θα επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διαμορφώσει θετικό κλίμα για την ευόδωση των προσπαθειών άλλων αγωνιζόμενων λαών, όπως είναι ο ισπανικός, ο γαλλικός και ο ιταλικός.

Όπως και να ’χει, η εντυπωσιακή κίνηση του Πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα, αιφνιδίασε τους πιστωτές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ έκανε να τρέμει το φυλλοκάρδι των μαριονεττών τους (Μέρκελ, Σόιμπλε κτλ.), τόσο που από την ώρα της ανακοίνωσής του, να μην αναγνωρίζει κανείς τους κατά τ’ άλλα σκληρούς αυτούς διαπραγματευτές. Προκαλεί πραγματικά των οίκτο μας η αλλαγή της θεατρινίστικης στάσης τους τις τελευταίες μέρες. Νοιώθουν τα σάπιο σύστημα τους να αρχίζει να ξηλώνει και δε ξέρουν τι να κάνουν πια. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε όποιο μέσο σκεφτούν άρον-άρον, την προπαγάνδα των ΜΜΕ, τον εκφοβισμό, το γελοίο κλείσιμο των τραπεζών κοκ. Τόσο ξεμασκαρεύτηκε τούτες τις μέρες το σύστημά τους που είδαμε τον εμετικό κ. «Ποτάμη» του Ποταμιού να εκστομίζει έναν χείμαρρο ύβρεων εντός της βουλής και το ΚΚΕ Α.Ε. σαν καλός μασκαράς να ψηφίζει ότι ακριβώς ψήφισε ο ακροδεξιός Βορίδης, ο ανεκδιήγητος Άδωνης και ο εθνοπροδότης Βενιζέλος.

Όμως ο καθένας διαγράφει την προσωπική του τροχιά σε τούτον τον μικρό μα σπουδαίο τόπο. Και μαζί διαγράφει την δική του πορεία και ο κ. Τσίπρας. Ο οποίος ανεξάρτητα της μελλοντικής πορείας του, που κανείς δεν την γνωρίζει, στην παρούσα στιγμή φέρθηκε σαν σοφός άνδρας, σαν πραγματικός Έλληνας, σαν σπουδαίος δημοκράτης. Η θέση του πρωθυπουργού απαιτεί σοφία, σωφροσύνη και τόλμη και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα στην παρούσα στιγμή, μετά από 5-μηνη κοροϊδία των Γερμανών για δήθεν διαπραγμάτευση, να δώσει φωνή στον ελληνικό λαό δείχνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά. Σήμερα, με αυτήν την κίνηση, ο ελληνικός λαός στ’ αλήθεια μπορεί να είναι περήφανος για την Κυβέρνησή του και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Την Κυριακή καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της δολοφονίας των παιδιών μας και της παράδοσης της πατρίδας στα γερμανικά γεράκια με ένα ΝΑΙ, και της περήφανης ιστορικής ευθύνης μας για την διατήρηση μιας ελεύθερης πατρίδας όπως μας την χάρισαν οι πρόγονοί μας με θυσίες και στερήσεις, ψηφίζοντας «Ο Χ Ι». Δεν δικαιούμαστε να την παραδώσουμε αμαχητί. Δεν δικαιούμαστε να μην πολεμήσουμε σαν Έλληνες.

Φίλες και φίλοι, ας προσπαθήσουμε να διώξουμε την θολή εικόνα που συστηματικά μας δημιουργούν τα ξεπουλημένα ΜΜΕ, ας σκεφτούμε νηφάλια και λογικά, χωρίς φόβο, ας φερθούμε ώριμα και ελληνικά όπως απαιτούν οι ιστορικές στιγμές που ζούμε, και να είμαστε πεπεισμένοι ότι ψηφίζοντας «Ο Χ Ι» θα είμαστε άξιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που απέκρουσαν του Πέρσες βαρβάρους, των ηρώων του 1821 που ελευθέρωσαν την Ελλάδα μας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τον μαχητών του 1940 που δε φοβήθηκαν τους παππούδες των σημερινών γερμανών πολιτικών οι οποίοι και τότε προσπάθησαν να υφαρπάξουν την χώρα μας, αντιμετωπίζοντας με ηρωικό τρόπο τις δυνάμεις του Άξονα.

Στην κάλπη ας έχουμε το μυαλό μας στους προγόνους μας που με μαγκούρες και φτυάρια πολέμησαν και νίκησαν τους Γερμανούς στη Μάχη της Κρήτης και στα παιδιά μας που ανήμπορα και με την ελπίδα στα μάτια τους, περιμένουν από εμάς να μην τα απογοητεύσουμε. Ας ψηφίσουμε ένα μαζικό, βροντερό «Ο Χ Ι», ενάντια στους εκβιαστές μας. Κι ας παραμείνουμε νηφάλιοι και μονιασμένοι. Θα τα καταφέρουμε!



Ηλίας Κοπανάκης
Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., MSc., Phd.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαξ Κάιζερ : φέρνει τα Πάνω Κάτω: «Θαυμάσια Επιλογή το GREXIT…»

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία από το εξωτερικό και το εσωτερικό, που βλέπει το GREXIT ως κόλαση, έρχεται τώρα και μια αντίθετη άποψη που αναμένεται να ταράξει τα νερά…

«Το GREXIT για την Ελλάδα θα είναι φανταστικό, μια θαυμάσια επιλογή… Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας που αυτή τη στιγμή δεν οδηγείται πουθενά…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διεθνώς γνωστός οικονομολόγος, Μαξ Κάιζερ.

             



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ινδονησία: Πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή – Δεκάδες οι νεκροί

Συνετρίβη σήμερα το πρωί, σε κατοικημένη περιοχή στη βόρεια Σουμάτρα, στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Hercules C-130, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 79 άνθρωποι.

Όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε ένα ξενοδοχείο και σε σπίτια στην πόλη Μεντάν της βόρειας Σουμάτρας, ενώ οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών παραμένουν συγκεχυμένες.

Το αεροπλάνο που βρισκόταν σε πτήση προς τα απομακρυσμένα νησιά Νατούνα κι είχε απογειωθεί από αεροπορική βάση στο Μεντάν, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ σε αυτό επέβαιναν συνολικά 113 άτομα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενημέρωσαν, ο πιλότος λίγο μετά την απογείωση είχε ζητήσει να επιστρέψει στην αεροπορική βάση εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.



«Πέταξε πάνω από τα κεφάλια μας αρκετές φορές, πολύ χαμηλά», δήλωσε η Ελφρίντα Έφι, υπάλληλος στο ξενοδοχείο Golden Eleven.

«Υπήρξε φωτιά και μαύρος καπνός. Την τρίτη φορά συνετρίβη πάνω στην οροφή του ξενοδοχείου και αμέσως εξερράγη», δήλωσε η ίδια στο πρακτορείο Reuters, ενώ πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο έπεσε σε ινστιτούτο για μασάζ, όπου συνήθως συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι στη διάρκεια της μέρας.

Στον τόπο συντριβής βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης.



Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανταποκριτές, αυτή είναι η δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία που αεροπλάνο συντρίβεται σε συνοικία της Μεντάν, καθώς το Σεπτέμβριο 2005, ένα Boeing 737 κατέπεσε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Πολόνια της Μεντάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 143 άνθρωποι, οι 30 από αυτούς στο έδαφος.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επάρκεια σε τρόφιμα & καύσιμα – Δεν παρατηρούνται ανατιμήσεις ή υπερτιμολογήσεις στην αγορά

Ότι υπάρχει επάρκεια σε τρόφιμα και καύσιμα, ενώ δεν παρατηρούνται ανατιμήσεις ή υπερτιμολογήσεις στην αγορά σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς σήμερα.

Ακόμα, προσθέτει ότι οι τιμοληψίες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες σε όλη την επικράτεια, ενώ στην κατεύθυνση αυτή, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Παπαδεράκης, επικοινώνησε με όλους τους περιφερειάρχες και ζήτησε τη συμβολή τους στη διεύρυνση της δράσης των εποπτικών υπηρεσιών των περιφερειών.

Αναλυτικότερα, η ΓΓ ενημερώνει ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες τιμοληψίες σε πρατήρια καυσίμων, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα αυξημένοι έλεγχοι και τιμοληψίες και, μέχρι στιγμής, υπάρχει εικόνα για τις περιοχές: Δήμος Θεσσαλονίκης, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Λήμνος, Ιωάννινα, Γρεβενά, Χανιά και Σαντορίνη.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδεράκης επικοινώνησε με τους φορείς και τις επιχειρήσεις των κλάδων τροφίμων και καυσίμων και έλαβε από όλους τις διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας και οι τιμές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Για το θέμα του εφοδιασμού, τα μεμονωμένα και μικρής έκτασης προβλήματα που παρατηρήθηκαν, οφείλονται στα δίκτυα διανομής και θα εξομαλυνθούν.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά, χωρίς προβλήματα εφοδιασμού, ενώ οι τιμές στα οπωροκηπευτικά παρουσιάζουν ελαφριά πτώση, όπως διαπιστώθηκε και από τιμοληψίες στις λαϊκές αγορές.
Γενικά, παρατηρείται ομαλοποίηση της ζήτησης σε καύσιμα και τρόφιμα, μετά και την αυξημένη ζήτηση των προηγούμενων ημερών, με τάση επαναφοράς σε φυσιολογικά επίπεδα ζήτησης.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, με βάση και τις καταγγελίες καταναλωτών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της γενικής γραμματείας:

– Παρατηρούνται προβλήματα, κυρίως, σε ιδιόκτητα πρατήρια βενζίνης που δε διαθέτουν συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών (web-banking) και, συνεπώς, αναγκάζονται να πραγματοποιούν εφοδιασμό μόνο με μετρητά, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

– Έχουν καταγγελθεί περιορισμένα προβλήματα σε καταστήματα σούπερ μάρκετ, τα οποία, όπως αναφέρουν οι εταιρείες, δεν οφείλονται στις ίδιες, αλλά σε προσωρινές τεχνικές αδυναμίες των συστημάτων των τραπεζών.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υπενθυμίζει ότι οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβαση του καταναλωτή με την Τράπεζα.

«Συστήνουμε στις επιχειρήσεις να δέχονται ανεπιφύλακτα πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων επιχειρήσεων που δε διαθέτουν web-banking. Επιχειρήσεις που επιθυμούν να καταθέσουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μετρητά, προκειμένου να προβούν σε ηλεκτρονικές πληρωμές, μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά στο τραπεζικό κατάστημα με το οποίο συνεργάζονται ή εναλλακτικά στους κεντρικούς τηλεφωνικούς αριθμούς των εμπορικών τραπεζών για περισσότερες πληροφορίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πολίτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εμβάσματα προς το εξωτερικό (πχ για κάλυψη εξόδων υγείας, για πραγματοποίηση εισαγωγών, προς φοιτητές), θα πρέπει να απευθύνουν, μέσω της τράπεζας που συνεργάζονται, αίτημα προς την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το κατάστημα που συνεργάζονται ή με τους κεντρικούς αριθμούς των τραπεζών.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαγράφονται τα πρόστιμα για μη καταβολή εισιτηρίου στους ανέργους

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους ανέργους για μη καταβολή εισιτηρίου στις συγκοινωνίες διαγράφονται δια νόμου, με τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Η τροπολογία που έγινε δεκτή από τον κ. Στρατούλη, ορίζει τα εξής:

• θεσπίζεται η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού με μέσα του ομίλου ΟΑΣΑ από τις 29 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου.

• οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

• διαγράφονται διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους έως και σήμερα εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ για μη καταβολή κομίστρου, ακόμα και εάν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξής τους κατά ΚΕΔΕ.

Η τροπολογία που έγινε δεκτή εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την επαναχορήγηση των συντάξεων στους παλινοστούντες ομογενείς, την διευκόλυνση των ΑΜΕΑ, την λειτουργία των ΚΕΠΑ και τα μέτρα κατά της εισφοροδιαφυγής και την υπογράφουν οι Στάθης Λεουτσάκος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Χρήστος Καραγιαννίδης και Γιάννης Σταθάς.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγουν την Τετάρτη 1.000 τράπεζες για τους συνταξιούχους

Ανοικτά, από την Τετάρτη 1η Ιουλίου και για τρεις μέρες, θα είναι περίπου 1.000 τράπεζες σε όλη τη χώρα, για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες.

Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα μπορούν, για να γλιτώσουν την ταλαιπωρία τριών ημερών, να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά συνολικά με τη μία φορά και το δικαίωμα αυτό θα το έχουν μόνον κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τους εκπροσώπους των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας και σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη, θα δημοσιοποιηθεί αργότερα την Τρίτη.

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει σε όλους τους καταθέτες ότι «οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα, το οποίο δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις- ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει τη δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα».






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τζιχαντιστής αυτοκτονίας τίναξε στον αέρα τον γεν. εισαγγελέα της Αιγύπτου (φωτογραφίες)

Μία ελάχιστα γνωστή τζιχαντιστική οργάνωση, η Λαϊκή Αντίσταση της Γκίζας, ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, για την επίθεση αυτοκτονίας με θύμα τον γενικό εισαγγελέα της Αιγύπτου Χισάμ Μπαρακάτ τη Δευτέρα στο Κάιρο.

Βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του πάνω στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Μπαρακάτ την ώρα που έφευγε από το σπίτι του στην ακριβή συνοικία Ηλιούπολη του Καΐρου, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας και δικαστικές πηγές.

kairo1

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες.
Φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης δείχνουν μία στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται μπροστά από πολυκατοικίες και αρκετά αυτοκίνητα να φλέγονται.

Η Λαϊκή Αντίσταση της Γκίζας ανήρτησε φωτογραφίες που όπως υποστηρίζει είναι από την επίθεση.
Δικαστικοί λειτουργοί γίνονται όλο και συχνότερα στόχοι ενόπλων τζιχαντιστών που αντιτίθενται στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και προφανώς είναι οργισμένοι από τις βαριές ποινές που έχουν επιβληθεί σε μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

kairo2

Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου Χισάμ Μπαρακάτ υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

Στις 21 Μαΐου, ο αιγυπτιακός κλάδος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχε καλέσει τους οπαδούς του να επιτεθούν σε δικαστές ως απάντηση στον απαγχονισμό προσώπων που είχαν καταδικασθεί για επιθέσεις για λογαριασμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.


kairo4

Η επίθεση αυτή είναι η πιο θεαματική που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο εναντίον υψηλόβαθμου αξιωματούχου μετά την απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Εσωτερικών με μια επίθεση αυτοκτονίας το 2013.

Ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα της Αιγύπτου

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα της Αιγύπτου, Χισάμ Μπαρακάτ, στο Κάιρο.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους οικείους του θύματος, στο φίλο λαό και την Κυβέρνηση της Αιγύπτου, καθώς και τη βεβαιότητά μας ότι παρόμοιες ενέργειες που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου είναι καταδικασμένες να αποτύχουν».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Πέμπτη θα ανοίξουν 850 τράπεζες για τους συνταξιούχους

Την Πέμπτη θα ανοίξουν 850 καταστήματα από τις 4 συστημικές τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών, σύμφωνα με πηγές της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Ειδικότερα από την Εθνική θα λειτουργήσουν 250 καταστήματα, από την Τράπεζα Πειραιώς 250 καταστήματα, από την Alpha Bank 200 καταστήματα και 150 από την Eurobank, που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν σωρευτικά να κάνουν ανάληψη από τα καταστήματα 60 ευρώ ανά ημέρα. Δηλαδή αν ανοίξουν την Πέμπτη θα μπορέσουν να πάρουν 240 ευρώ (60 ευρώ την ημέρα). Όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν κάρτα μπορεί να σηκώνουν 60 ευρώ ανά ημέρα (αλλά όχι σωρευτικά. Δηλαδή εάν μια ημέρα δεν κάνουν ανάληψη 60 ευρώ την επόμενη δεν μπορούν να σηκώνουν 120 ευρώ, αλλά 60 ξανά).

Σύμφωνα με πηγές από την αντιπροεδρία, ξεκίνησε ήδη η λειτουργία της ειδικής Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή αυτή εξετάζει αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (π.χ. πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας Ήδη όπως ανακοινώθηκε εξετάστηκε το πρώτο αίτημα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σταδιακά λύνονται και τα προβλήματα στις καταθέσεις μετρητών από σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικα (κατάθεση ημερήσιων εισπράξεων), τα οποία θα μπορούν να κλείνουν ειδικό ραντεβού με την τράπεζά τους και με τη συνοδεία αστυνομικού να καταθέτουν στους λογαριασμούς τους.

Αναφορικά με ορισμένους εμπόρους, κυρίως βενζινάδικα, που δεν δέχονται χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες επισημάνθηκε πως υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να καταρτιστεί λίστα των εμπόρων που κάνουν δεκτές τις πληρωμές με κάρτες και να ενημερωθεί το κοινό.

Συνεννοήσεις έχουν γίνει επίσης και με τις πρεσβείες στο εξωτερικό για τους Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Οι πρεσβείες σε συνεννόηση με τις τράπεζες θα απελευθερώσουν το όριο των καρτών μέχρι ενός ποσού, ώστε να μπορούν οι Έλληνες που είναι στο εξωτερικό να πληρώσουν το ξενοδοχείο τους και τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Για τις επιταγές επισημάνθηκε ότι προβλέπεται αναστολή των ημερομηνιών λήξης τους (και των δικαστικών).

Αναφορικά με τις μισθοδοσίες στον ιδιωτικό τομέα, επισημάνθηκε ότι οποιαδήποτε πληρωμή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, όπως επίσης μπορεί να γίνει είσπραξη επιταγών ώστε να πληρωθεί το προσωπικό. Πηγές της αντιπροεδρίας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι τράπεζες να ανοίξουν και νωρίτερα της λήξης της τραπεζικής αργίας για ορισμένες συναλλαγές.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μας προκαλούν βάναυσα

Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να απευθύνεται στους βουλευτές του κόμματός του, μου δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες:

Χαρακτήρισε την ελληνική πρόταση των 47 σελίδων «εφιάλτη Τσίπρα» επειδή περιλαμβάνει μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ. Την πρόταση όμως αυτή την απέρριψαν οι φίλοι των Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και λοιπές... δημοκρατικές δυνάμεις.

Συνεπώς δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι μας επιφυλάσσουν χειρότερο μέλλον. Άρα, γιατί να ψηφίσουμε «ναι», όπως μας προτρέπει;

Όταν μιλάει για δημοψήφισμα-πραξικόπημα δεν πρέπει να μας εξηγήσει από πότε και στη βάση ποιας πολιτικής θεωρίας, η προσφυγή στον λαό για ένα μείζον θέμα συνιστά πραξικόπημα; Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε.

Δεν του δημιουργεί κανένα πρόβλημα (ηθικό, πολιτικό, συνειδησιακό) το ότι σπεύδει να υιοθετήσει άκριτα την εκδοχή των δανειστών για το δημοψήφισμα;

Ταυτιζόμενος απολύτως μαζί τους ότι το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, δεν καταλαβαίνει ότι αν κερδίσει το «όχι», ο ίδιος και το κόμμα του θα έχουν αυτοαφοπλιστεί αφού θα έχουν «νομιμοποιήσει» το δίλημμα των δανειστών; Είναι τόσο σίγουρος ότι θα κατισχύσει το «ναι»;

Στην απευκταία γι' αυτόν περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», θα παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια να αποτρέψει αυτό που θεωρεί καταστροφή για τη χώρα; Δεν μου φαίνεται και πολύ φρόνιμο αυτό για ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι υπάρχει για να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Είπε ότι αυτό που θα διασωθεί με τη δραχμή θα είναι το κομματικό κράτος, υπαινισσόμενος ότι το ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κοίτα ποιος μιλάει, θα μπορούσε κάποιος να αναφωνήσει.

Το κόμμα του κ. Σαμαρά, παρέα με το ΠΑΣΟΚ έστησαν την περίοδο της μεταπολίτευσης το φαύλο κομματικό καθεστώς. Τα χρόνια που κυβερνούσαν οργίασαν το ρουσφέτι και η διαπλοκή.
Τα κόμματα αυτά με τις πολιτικές τους γιγάντωσαν την κρατικοδίαιτη αστική τάξη, με το αζημίωτο φυσικά.

Ήταν τόσο προκλητική η στάση τους και τόσο θλιβερός ο απολογισμός των πεπραγμένων τους που ο πολύς κ. Σόιμπλε είχε πει πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ότι οι διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ σε συνεργασία με το οικονομικό κατεστημένο λεηλάτησαν την Ελλάδα.

Για την Αριστερά μιλούσε ο κ. Σόιμπλε; Δεν το νομίζω.

Δεν τον ενοχλεί καθόλου η ωμή παρέμβαση σχεδόν όλων των Ευρωπαίων ηγετών;
Καλούν οι δανειστές τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι» γιατί διαφορετικά θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Αν το δημοψήφισμα είναι πραξικόπημα, όπως υποστηρίζετε κ. Σαμαρά, η επιχείρηση τρομοκράτησης των Ελλήνων τι είναι; Πρόσκληση σε φιλολογική βραδιά;

Και δύο επουσιώδη:

Έβαλε τη Χρυσή Αυγή στην ίδια κατηγορία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο αντιευρωπαϊκό μπλοκ.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου -και δεν με απατά- δικός του στενός συνεργάτης ήταν ο κ. Μπαλτάκος που συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη και καθοδηγούσε το νεοναζιστικό κόμμα πώς να ψηφίσει στη Βουλή.

Κάλεσε τον Τσίπρα σε τηλεμαχία.

Μα, αυτός δεν ήταν που την είχε αρνηθεί προεκλογικά με το σκεπτικό ότι δεν συζητά με πολιτικούς αρχηγούς που βρίζουν, συκοφαντούν και ρίχνουν το επίπεδο;
Τι μεσολάβησε και τώρα προτείνει αυτό που απέρριπτε μετά βδελυγμίας; Ανέβασε το επίπεδό του ο κ. Τσίπρας;

*Και, εάν μου επιτρέπεται, μία συμβουλή στους οπαδούς του «ναί»:

Υπάρχουν πολλοί πολίτες που έχουν αποφασίσει τι δεν θα ψηφίσουν (το «ναι») και προβληματίζονται ανάμεσα στο «όχι», στο άκυρο και την αποχή. Αν όμως οι οπαδοί του «ναι» συνεχίσουν, με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους, να προκαλούν βάναυσα την κοινή λογική και αν οι ξένοι φίλοι τους δεν σταματήσουν τους χυδαίους εκβιασμούς, μπορεί οι αναποφάσιστοι να οδηγηθούν μαζικά στην κάλπη του «όχι».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο φόβος του «όχι»

«Ο φόβος ως μέσο χειραγώγησης ήταν ανέκαθεν το πιο αποτελεσματικό εργαλείο πολιτικής, ήταν το δηλητήριο που παρέλυε κάθε αντίσταση στην επέλαση της οποιασδήποτε εξουσίας».
Οι ουρές και το μαζικό άδειασμα των AΤΜ των τραπεζών -που οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση ελέγχου των κεφαλαιακών ροών, η κοσμοσυρροή στα σουπερμάρκετ και τα βενζινάδικα, που σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν αναμφίβολα προϊόν αυτής της πολιτικής. Φορείς αυτής της πολιτικής ήταν οι αξιωματούχοι των θεσμών και των πιστωτών, πολιτικοί, φίλια εγχώρια και ξένα ΜΜΕ. Στόχος ήταν φυσικά η χειραγώγηση των Ελλήνων ψηφοφόρων λίγο πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο πολίτης έπρεπε να πάει στην κάλπη υπό το κράτος ενός συναισθήματος -του φόβου- και όχι της λογικής. Ετσι διαμορφώνεται, άλλωστε, η κατάλληλη εκλογική μάζα για το κατάλληλο εκλογικό αποτέλεσμα.
Το παρήγορο, όμως, είναι ότι στην περίπτωσή μας φόβο δεν νιώθουν μόνο οι αδύναμοι, αλλά και οι ισχυροί.
● Φόβο νιώθει και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μήπως στο τέλος αυτής της περιπέτειας αποδειχθεί η ηγεμών της Ευρώπης που θα συνδέσει το όνομά της με τη διάλυση του ευρώ.
● Αντίστοιχο φόβο κατάρρευσης της ευρωζώνης νιώθει και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που κατάφερε με τόσο κόπο να εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν και φιλοδοξεί να συνδέσει το όνομά του με την οικονομική ανάκαμψη της Ε.Ε. μέσω του γνωστού του πακέτου.
● Φόβο νιώθει και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που φιλοδοξεί να επανεκλεγεί στην προεδρία του θεσμού.
● Φόβο νιώθει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας θα φορτωθεί τις ατυχείς επιλογές που οδήγησαν το Ταμείο σε τεράστιες απώλειες.
● Φόβο -για το ενδεχόμενο ενός ντόμινο- νιώθει και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που έχει καλέσει επανειλημμένα πιστωτές και Αθήνα σε συμφωνία.
● Φόβο νιώθει ακόμη το G7 των επτά πιο ισχυρών χωρών του κόσμου -που συνεδρίαζε χθες σε επίπεδο υφυπουργών για το ελληνικό ζήτημα, αλλά και όλες οι κυρίαρχες οικονομικές πολιτικές και οικονομικές ελίτ του πλανήτη, αφού πιθανό ελληνικό χρεοστάσιο και Grexit θα είναι ο μεγαλύτερος σεισμός για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα από την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008.
Επιπτώσεις στις αγορές
Η ζημιά δεν έχει να κάνει μόνο με το ύψους 320 δισ. ευρώ χρέος, που το ελληνικό κράτος ενδεχομένως θα αθετήσει, αλλά και με τις παράπλευρες επιπτώσεις στις αγορές, που σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις θα ανεβάσουν τις τελικές ζημιές σε πάνω από ένα τρισ. ευρώ.
Και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χθες στην ιταλική εφημερίδα La Stampa η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Κάθριν Μαν, οι «αγορές δεν είναι έτοιμες» για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η Μαν τόνισε ακόμη ότι η ανάκαμψη στην Ευρώπη είναι ακόμη εύθραυστη και εξαρτάται έτσι από κάθε κατάσταση που ενέχει έναν κίνδυνο.
Οσον αφορά την ετοιμότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών, είπε ότι «εδώ και καιρό αυτές συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος, σαν ο πληθωρισμός ή η μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών να μην μπορούν να συμβούν… Εάν με ρωτάτε για το αν είναι έτοιμες γι’ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, σας απαντώ πως όχι. Δεν έχουν προβλέψει, στις εκτιμήσεις τους, κανέναν κίνδυνο».

Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαντάμε στους τοκογλύφους… Ψωνίζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Ο οικονομικός πόλεμος εις βάρος της Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται, με σιγουριά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε προς την 5η Ιουλίου, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Επιχειρούν κάθε ώρα και… λεπτό να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικής οικονομικής, αλλά και… ψυχολογικής πίεσης προς τον ελληνικό λαό, στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν τη λαϊκή ετυμηγορία και να κερδίσουν μια μάχη που εκ πρώτης όψεως μοιάζει χαμένη για εκείνους.
Το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα είναι η απάντηση των Ελλήνων στον εκβιασμό για την αποδοχή ή μη, ενός πακέτου… διάσωσης των ξένων συμφερόντων, εκείνων που επιθυμούν να μη μείνει τίποτα πια σε αυτή τη χώρα, σε χέρια ελληνικά.
Όμως, έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα να δώσουμε και τη δική μας απάντηση στον οικονομικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Και αυτή η απάντηση θα τους προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, πέραν των ήδη σημαντικών απωλειών που στην πρώτη ημέρα κατέγραψαν, από την πορεία των χρηματιστηρίων σε όλο τον πλανήτη.
Στα χέρια μας, λοιπόν, κρατάμε το πιο ισχυρό όπλο για να δώσουμε τη μάχη. Ποιο είναι αυτό;
ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ…
Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που στηρίζονται στην ελληνική παραγωγή και έτσι ενισχύουμε την ελληνική οικονομία.
Πρέπει –επιτέλους- να το πάρουμε απόφαση.
Ο μόνος τρόπος για να «πολεμήσουμε» τα ξένα συμφέροντα, είναι να γυρίσουμε επιδεικτικά την… πλάτη στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Μόνο έτσι θα στείλουμε το δικό μας, ηχηρό μήνυμα αντίστασης, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να βγούμε ενισχυμένοι ως κράτος, από αυτόν τον οικονομικό πόλεμο.
Στηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή και συμμετέχουμε σε ένα εμπάργκο στα ξένα προϊόντα.
Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, δεν έχουμε κάτι άλλο να χάσουμε…
Ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τα ελληνικά προϊόντα…
Η Ελλάδα αντέχει…
Η Ελλάδα αντιστέκεται…




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!