EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κλειστές οι τράπεζες τη Δευτέρα - Επιβολή ορίου στις αναλήψεις

Κλειστές θα παραμείνουν από αύριο και για μία εβδομάδα οι ελληνικές τράπεζες ενώ αναμένεται να επιβληθεί όριο στις αναλήψεις που θα γίνονται από τα ATM το οποίο φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες στα 100 ευρώ ανά ημέρα, ενώ φέρεται να υπάρχει και πρόταση για 200 ευρώ ανά ημέρα, αλλά δεν φαίνεται να κερδίζει.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται αύριο Δευτέρα να υπάρξει τραπεζική αργία για όλη την επόμενη βδομάδα, ενώ θα παραμείνει κλειστό το χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Συστημικής Σταθερότητας, ενώ όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha θα υπάρξει και σχετική νομοθετική παρέμβαση. Να σημειωθεί ότι από λεπτό σε λεπτό αναμένεται διάγελλμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας ήταν να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες για αύριο Δευτέρα και αναμένεται η απόφαση από το υπουργικό συμβούλιο ώστε να λάβει τη μορφή νομοθετικής παρέμβασης.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι «στο Συμβούλιο υπήρξε πολύ καλή συνεργασία, με ταύτιση απόψεων και απόλυτη σύμπνοια. Κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, εξερχόμενη του υπουργείου Οικονομικών συνέστησε ψυχραιμία:
«Ο κόσμος θα ενημερωθεί με ψυχραιμία από τον αρμόδιο υπουργό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι προβλέπουν τα capital controls για την Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκτός Ελλάδας πληρωμές θα εγκρίνονται από τριμερή επιτροπή που θα συσταθεί σε κάθε τράπεζα και από μια κεντρική επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών.

Η κωδικοποίηση των μέτρων στηρίχθηκε στην εμπειρία της Κύπρου και είναι έτοιμη εδώ κα καιρό. Δύσκολη είναι η εφαρμογή των μέτρων από τις τράπεζες. Υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν πέντε μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες στις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν 3,5 δισ. ευρώ (1,5 δισ. ρευστό και 2 δισ. σε λογιστική μορφή) περίπου τα οποία επαρκούν για μία εβδομάδα, ενώ εάν από Τρίτη ξεκινήσουν οι πληρωμές αυτές εκτιμάται ότι θα φτάσουν μέχρι την Κυριακή περίπου.

H κυβέρνηση ήθελε να αποφύγει αυτή την κίνηση και προσπάθησε να πείσει τον Γιάννη Στουρνάρα να αναλάβει την ευθύνη των capital controls. Ωστόσο ο κ. Στουρνάρας αντέδρασε έντονα (λέγεται ότι απέιλησε με παραίτηση) και δικαιολογημένα, διότι δεν νομιμοποιείται η ΤτΕ να αποφασίσει τέτοια μέτρα. Κατόπιν τούτου εξελίσσεται το υπουργικό συμβούλιο.
Να σημειωθεί ότι η εβδομάδα που αρχίζει αύριο είναι η εβδομάδα πληρωμής μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ μεγάλο ερώτημα παραμένει το γεγονός του τι θα συμβεί με όσους συνταξιούχους δεν έχουν κάρτα για να σηκώνουν χρήματα από τα ATM.

Το αίτημα της ΟΤΟΕ

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Ελλάδα αποφάσισε να κλείσει για αύριο Δευτέρα τις τράπεζες προκειμένου να αποτρέψει μία οικονομική κατάρρευση.
Νωρίτερα συνεδρίασε και η Ομοσπονδία Τραπεζικών Υπαλλήλων η οποία με προτάσεις ζήτησε από την ΤτΕ τη λήψη μέτρων προκειμένου μα διασφαλιστεί η ομαλότητα των συναλλαγών.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λέμε όχι στους βρυκόλακες της Ευρώπης

 Γράφει ο Νεκτάριος Δαπέργολας

Λοιπόν, αρκετά με τους εκβιασμούς των μεγαλονταβατζήδων!
Παρά τα λάθη της κυβέρνησης Τσίπρα (και παρά τις τραγικές επιλογές της σε άλλα θέματα), είναι προφανές για τους έχοντας οφθαλμούς οράν ότι στο μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης έδωσε πραγματική μάχη (ναι, όσο κι αν γελάνε μερικοί καθεστωτικοί τζουτζέδες, ακούσαμε επιτέλους κι ένα ΟΧΙ μετά τα επί έτη «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» των συμμοριών του ΓΑΠ, των Σαμαροβενιζέλων, των «Ποταμιών» της διαπλοκής και των λοιπών γελοίων ιτς-ογλάν του Σόιμπλε).

Και αν τελικά απέτυχε να φέρει καλύτερη συμφωνία, είναι επίσης φανερό ότι βασικά ευθύνεται όχι τόσο η δική της πασιφανής απειρία (να την πω και ανεπάρκεια σε πολλά σημεία), όσο ο τοίχος που συνάντησε από το σκυλολόι των εταίρων, που ήταν εντελώς αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» αυτή την (κατά τη γνώμη τους) πολιτική αριστερόφρονα ανορθογραφία και να ξαναφέρουν τη χώρα στα… ήρεμα και βολικά νερά των προαναφερθέντων οσφυοκαμπτικών ναιναίκων)!

Γιατί εδώ είδαμε απίστευτα πράγματα, από ατέλειωτα ήξεις-αφήξεις των εκπροσώπων των «θεσμών» μέχρι ανώτερους αξιωματούχους να ανάγουν επί βδομάδες σε μείζον θέμα ζωής και θανάτου το… ΦΠΑ στο γάλα!

Απίστευτα καψόνια και απίστευτες ταπεινώσεις, που δεν μπορούσαν φυσικά επ’ άπειρον να γίνονται ανεκτά.

Από εκεί και πέρα βέβαια, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έφτασε σε αυτό το σημείο, δεν μπορούσε ούτε τη θανατηφόρα συμφωνία να υπογράψει (που δεν θα περνούσε εξάλλου και από τη Βουλή), αλλά ούτε και να οδηγηθεί σε ρήξη (που ήταν επίσης αντίθετο στις προεκλογικές - αλλά και μετεκλογικές - δεσμεύσεις της).

Δύο εναλλακτικές είχε: εκλογές ή δημοψήφισμα.
Επέλεξε το λιγότερο χρονοβόρο και κοστοβόρο.
Απλά τα πράγματα…

Και εξίσου απλή και προφανής είναι ασφαλώς και η απουσία πραγματικού διλήμματος την ερχόμενη Κυριακή.

Ποιος θα τολμήσει δηλαδή να πει ΝΑΙ σε ένα μέλλον που σημαίνει μισθούς 300 ευρώ, ατέλειωτα χαράτσια και φορολαίλαπες, αβάσταχτη ακρίβεια και κλειστά μαγαζιά, χωρίς καμμία μάλιστα προοπτική κουρέματος και άρα οικονομικής ανάκαμψης;

Αρκετά υποταχτήκαμε, αρκετά λουφάξαμε από τον φόβο.
Ας πούμε επιτέλους το μεγάλο ΑΕΙΣΙΧΤΙΡ σε όλες αυτές τις ευρωκοπριές (και τις ντόπιες γονυκλινείς παλλακίδες τους).
Ακόμη κι αν στο τέλος του δρόμου είναι η αλλαγή νομίσματος (ποιος φοβάται δηλαδή τη δραχμή, μπροστά σε αυτόν το απολύτως σίγουρο αργό και επώδυνο θάνατο που μας επιβάλλουν οι διεθνείς βρυκόλακες);

Τέλος εκπομπής!
Η Ιστορία θα μας κρίνει.

Και αυτή γράφεται με την άρνηση και την αντίσταση. Δεν γράφεται με τα σάλια που αφήνουν πίσω τους οι γυμνοσάλιαγκες, τα σκουλήκια και οι κιοτήδες!

Ήμασταν επί αιώνες ο λαός της αντιστάσεως, μέχρι που μας εκφύλισε η ευρω-μανία, η δανεική ευμάρεια και η εκσυγχρονιστική βλακεία.

Έχει απομείνει άραγε ακόμη μέσα μας κάποιο γονίδιο ζωντανό;
Ιδού η Ρόδος…



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο…

Και ξαφνικά, ο κ. Γιούνκερ αποφάσισε να δώσει από τα πρακτικά του Eurogroup την πρόταση που ήταν έτοιμοι να καταθέσουν οι δανειστές προς την ελληνική αντιπροσωπεία διαπραγμάτευσης, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, επειδή το βράδυ της 26ης Ιουνίου η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Είναι σαφές πως είτε οι ευρωπαίοι εταίροι αντιμετωπίζουν τους Έλληνες πολίτες ως ηλίθιους, είτε προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, αφού είναι γνωστό πως ήταν οι δανειστές που έλεγαν «game is over» (ή εκείνο το "take it or leave it") επισημαίνοντας πως όλα έχουν τελειώσει και δεν υπάρχει άλλη πρόταση, ενώ ήταν οι ίδιοι που επέμεναν στην εφαρμογή ενός καταστροφικού (στον απόλυτο βαθμό) προγράμματος «διάσωσης» της Ελλάδας από το 2010 έως και σήμερα. Πιθανότατα, βέβαια, οι «εταίροι» μας στην Ευρώπη να στηρίζονται περισσότερο στα «εργαλεία του Τύπου» (δεν τα έκανε άδικα τα σεμινάρια το ΔΝΤ) που έχουν την δυναμική να παρουσιάζουν το άσπρο ως μαύρο και το αντίστροφο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν επιθυμούν να «συλληφθούν επ’ αυτοφώρο» στη σκηνή του εγκλήματος και με το φονικό όπλο στο χέρι. Κι αυτό επειδή οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι σε θέση να χειριστούν επικοινωνιακά οποιαδήποτε κατάσταση συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πολίτες των χωρών τους εάν δεν κατορθώσουν να κρατήσουν τα προσχήματα και να προβάλουν κάποιο ανθρωπιστικό πρόσωπο. Γι αυτό εξάλλου υπάρχουν και οι δηλώσεις για οργάνωση αντιμετώπισης της επερχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης που θα ξεσπάσει στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα μας παραμείνει αμετακίνητη στην διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Και αν κάποιος αναρωτηθεί πως μπορεί η κορύφωση της εφαρμοζόμενης δημοκρατίας να πανικοβάλει τους αυτοπροβαλλόμενους ως δημοκράτες, τότε αντιλαμβάνεται τον παραλογισμό της βάσης του ερωτήματος αυτού καθεαυτού και αυτομάτως καταλήγει στο λογικό συμπέρασμα: δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την δημοκρατία, ούτε με τον ανθρωπισμό. Με ένα αισχρό προσωπείο αποπειρώνται να διαστρέψουν την ίδια την πραγματικότητα και να χρησιμοποιήσουν – εμφανίσουν θρασύτατα την ίδια την δημοκρατία ως απειλή για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ενδεχομένως και τις κοινωνίες.

Δυστυχώς, για την Ελλάδα, τα ερείσματα των οικονομικών της δολοφόνων, μίας διεθνούς ληστοσυμμορίας τραπεζιτών και μίας ανίκανης ομάδας ευρωπαίων ηγετών, απειλούν ευθέως πλέον όλα όσα με πολύ αίμα πλήρωσε η Ευρώπη. Και αυτή τους η απειλή βρίσκει πολλούς πρόθυμους στην Ελλάδα (η περίφημη διαδήλωση στο Σύνταγμα «Μένουμε Ευρώπη» αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των πρόθυμων εθελόδουλων), τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στον χώρο της δημοσιογραφίας που ήδη ξεκίνησε τον αγώνα της τρομοκράτησης των ελλήνων πολιτών αλλά και της προπαγάνδας υπέρ της παράδοσης της χώρας στους «θεσμούς»!!!

Πολιτικές «προσωπικότητες» (που σε άλλες χώρες θα βρισκόντουσαν ήδη στην φυλακή για σειρά εγκληματικών πράξεών τους εις βάρος της χώρας) επιχειρούν να διαταράξουν την εσωτερική οικονομία της χώρας, απειλούν χωρίς περισπασμούς πως «δεν θα επιτρέψουν» να συμβεί κάτι που δεν εγκρίνουν (οι χορηγοί τους), ενώ κάποιοι ξεπερνώντας κάθε όριο απειλούν το πολίτευμα και θέτουν θέμα κατάργησης της κυβέρνησης και απομάκρυνσης του πρωθυπουργού και δημιουργίας ενός σχήματος που θα αναλάβει να επαναδιαπραγματευθεί με την Ευρώπη!!! Και κανένας Εισαγγελέας δεν κινήθηκε. Καμία δικαστική αρχή δεν προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων συλλήψεων για παρότρυνση των πολιτών και απόπειρα πραξικοπήματος!

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει, ακόμη, πως «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου» δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Ούτε, φυσικά να γίνουν αποδεκτές (και πιστευτές) οι αίφνης εμφανισθείσες καλύτερες προτάσεις των δανειστών, αλλά ούτε και το ενδιαφέρον για την χώρα και δημοκρατία όλων εκείνων που είτε δεν διάβαζαν τι υπέγραφαν, είτε αποδέχονταν την βουλγαροποίηση της ελληνικής οικονομίας, είτε είχαν επιλέξει να πέσουν στα τέσσερα απέναντι στους θεσμούς παραδίδοντας την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία και την ελληνική εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία στους επικυρίαρχους δανειστές...

Δυστυχώς, εκτέθηκαν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως, με αποτέλεσμα σήμερα όχι μόνο να μην γίνονται πιστευτοί, αλλά και να αντιμετωπίζονται ως λίαν επικίνδυνοι για την χώρα και το σύνολο των συμφερόντων της.

Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες, που ενδεχομένως όταν δημοσιευθεί αυτή η άποψη, να είναι ανεπίκαιρη. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι πως εμείς σαν πολίτες καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε να μαζεύουμε πέτρες… Όσο για το περίφημο δημοψήφισμα, οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαζόντως ενδιαφέρουσες και ενδεχομένως αποκαλυπτικές έως... ανατρεπτικές πολλών ισχυρισμών, προσωπείων και προσωπικοτήτων...

ΥΓ: Σχετικά με τους δημοσιογράφους (των δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως) που συνωστίζονται από χθες στα τηλεοπτικά παράθυρα, συζητώντας με διάφορους (αλλά σχεδόν πάντα τους ίδιους) ειδικούς επιστήμονες και καθηγητές οικονομικών, η άποψή μας είναι πως "έβγαλε η μύγ κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο"...

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εάν δεν σαρώσει κυριολεκτικά το ΟΧΙ, δεν θα είναι ήττα του Τσίπρα, αλλά νίκη των ….Γερμανοτσολιάδων. Θα το επιτρέψετε;

Είμαστε ένας λαός που αγαπάει την ειρήνη, όμως ξέρουμε να πολεμάμε και ξέρουμε να νικάμε.
 
Χθες μας εκβίαζαν με τα νούμερα, σήμερα μας εκβιάζουν με τις Τράπεζες και την κινδυνολογία. Ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Ξεκίνησε μία απίστευτη προπαγάνδα φόβου που μέχρι την επόμενη Κυριακή θα κλιμακωθεί.
 
Λογαριάζουν ότι με τις απειλές θα λυγίσουν τη βούληση ενός λαού που θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια
 
Καμία φορά οι εκβιασμοί έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι παιχνίδι. Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι. 1.5 εκατ. άνεργοι, 3 εκατ. φτωχοί, χιλιάδες νέοι που φεύγουν από τη χώρα δεν έγιναν τους τελευταίους 5 μήνες της διαπραγμάτευσης. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε με την ετυμηγορία της 25ης Γενάρη κι αυτό θα τελειώσει με τη νέα ετυμηγορία του ελληνικού λαού
 
Γιατί τόση αντίδραση; Τι πιο θεμελιώδες από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα; Υπέδειξε κανείς στους Γάλλους, τι ερώτημα να βάλουν; Τους είπε κανείς, ότι αν ψηφίσουν όχι, θα βγουν από την ΕΕ;
 
Το δημοψήφισμα θα γίνει την άλλη Κυριακή κανονικά, και όλοι μας θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού, όποια κι αν είναι αυτή. Έχουμε ιερή υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη λαϊκή κυριαρχία και τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης και η Ευρώπη έχει μία μακρά ιστορία Δημοκρατίας
 
Δεν ζητάμε στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία την άδεια από τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον λαό και να προφυλάξουμε τη Δημοκρατία

Εξαντλήσαμε κάθε όριο παραχωρήσεων για να υπάρξει συμφωνία. Κάποιοι το είδαν ως ευκαιρία για εκδίκηση και τιμωρία μίας διαφορετικής φωνής μέσα στην Ευρώπη, για να παραδειγματιστούν κι άλλοι λαοί και να μην σηκώσουν κεφάλι και να δημιουργήσουν ένα τετελεσμένο.

Μας ζήτησαν στο όνομα των μη υφεσιακών μέτρων να ξαναφορτώσουμε τα βάρη στους συνταξιούχους, να κόψουμε συντάξεις, ακόμα και το επίδομα για τις πιο χαμηλές συντάξεις.

Μας κατέστησαν σαφές, ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα έσοδα από τον παράνομο πλούτο.

Μας ζήτησαν ομαδικές απολύσεις και εργοδοτικό νοκ άουτ και να μειωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Απαίτησαν την εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό στο 23%. Άραγε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;

Έδωσαν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης. Μας είπαν ρευστότητα με το σταγονόμετρο και σκληρή επιτήρηση, ενώ το ΔΝΤ θα αποφάσιζε μονομερώς την εκταμίευση ή οχι των οφειλόμενων από το 2014 3,5 δισ.

Δεν μας ζήτησαν να συμφωνήσουμε. Μας ζήτησαν την παράδοση της πολιτικής μας αξιοπρέπειας.

Αρνηθήκαμε όχι τον συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας μας ως μίας οικονομικής αποικίας σε αλλότρια συμφέροντα και της οικονομίας μας σε μία νέα οικονομική σκοτοδίνη.

Προκαλεί έκπληξη η στάση που κρατάμε. Ίσως υπάρχει κι ένας μικρός φθόνος, γιατί κάναμε αυτό που δεν τολμήσατε και θα θέλατε να κάνετε κι εσείς, να αντισταθείτε.

Η επόμενη μέρα της δημοκρατικής επιλογής στην αναξιοπρέπεια θα είναι μία μέρα που θα βρει τη χώρα μας με πολύ πιο ενισχυμένη τη διαπραγματευτική της ικανότητα. θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε και δεν θα παραδοθεί.

Η πρόθεσή μας για έναν έντιμο συμβιβασμό θα παραμείνει στο τραπέζι για μια ειλικρινή διαπραγμάτευση, όχι στο τραπέζι των εκβιασμών.

Δικαίωμα του λαού να είναι κύριος των αποφάσεών του. Να σφραγίσει ο ίδιος το μέλλον του.

Δικαίωμα του λαού να είναι κύριος των αποφάσεών του. Να σφραγίσει ο ίδιος το μέλλον του.

Όλοι θα σεβαστούν το δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να έχει ευθύνη και να αποφασίζει αυτός. Πολλοί θα ήθελαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να αποτρέψουν αυτήν την επιλογή. Άκουσα κάποιους να λένε 'πραξικόπημα' την προσφυγή στη δημοκρατία.

Θα γίνει απόλυτα σεβαστό το αποτέλεσμα του λαού μας, όποιο κι αν είναι αυτό. Η απόπειρα να μετατραπεί το δημοψήφισμα σε δημοψήφισμα παραμονή της χώρας στην ε/ζ είναι η πιο ακραία επιλογή των πιο ακραίων συντηρητικών δυνάμεων. Δεν είναι πρόθεση ούτε της κυβέρνησης ούτε του λαού να ταυτίσουν το μνημόνιο με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας δείξει την πόρτα της εξόδου από το κοινό μας σπίτι.

Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα αδράξει τη στιγμή της ιστορίας και θα στείλει ένα μήνυμα αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη.

Αυτήν την ώρα, η Ευρώπη ακουμπάει στην Ελλάδα.

Να σταματήσει η χώρα μας να είναι μία αποικία χρέους για τις επόμενες δεκαετίες.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε ταφόπλακα στη δημοκρατία, σε αυτή τη χώρα που εδώ και 2,500 χρόνια η Δημοκρατία ζει.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναστέλλονται οι άδειες των αστυνομικών – Μέτρα ασφαλείας για τις τράπεζες

Αναστέλλονται, έως τις 5 Ιουλίου, όλες οι άδειες των αστυνομικών. Αναμένεται να κατατεθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Σε εξέλιξη σύσκεψη για τα μέτρα ασφάλειας των υποκαταστημάτων των τραπεζών μετά το κύμα αναλήψεων από τους πολίτες. Αυτό γίνεται υπό το φόβο επιθέσεων σε όσους σπεύδουν στα ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη των μετρητών τους.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκατοντάδες τραυματίες στην Ταϊβάν από ατύχημα σε πάρκο διασκέδασης

Έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε παραθαλάσσιο πάρκο διασκέδασης το Σάββατο στην Ταϊβάν είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 500 άνθρωποι, εκ των οποίων σχεδόν 200 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όταν πολύχρωμη πούδρα που έπεφτε πάνω στο πλήθος έπιασε φωτιά, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Το ατύχημα σημειώθηκε καθώς περίπου 1.000 άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στο πάρκο διασκέδασης Formosa Fun Coast στη Νιου Ταϊπέι Σίτι, προάστιο της πρωτεύουσας.

Δραματικές εικόνες τις οποίες μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν απεικονίζουν το πλήθος να χορεύει, ενώ το ραίνει πολύχρωμη πούδρα, η οποία ξαφνικά αναφλέγεται και μετατρέπει τα θύματα σε ανθρώπινους πυρσούς που τρέχουν να σωθούν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της υγειονομικής υπηρεσίας στη Νέα Ταϊπέι, ο αριθμός των τραυματιών υπερδιπλασιάστηκε, φθάνοντας σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό τους 509, εκ των οποίων οι 188 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δήμαρχος της Νέας Ταϊπέι, Έρικ Τσου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «απαιτήσαμε να κλείσει αμέσως το πάρκο και να υποβληθεί σε επιθεώρηση».







πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Καίγεται ο τόπος» και η Δούρου… διορίζει τον σύντροφό της στην ΕΥΔΑΠ (έγγραφο)

Πραγματικά μια απίστευτη κίνηση της Ρένας Δούρου. Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουνίου, αναρτήθηκε η πρόσκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ΔΕΚΟ προς τον Ιωάννη Μπενίση, προκειμένου να επικυρώσει το διορισμό του στην ΕΥΔΑΠ.

Δηλαδή, ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κ. Δούρου θέλησε να διορίσει τον σύντροφό της και ένα από τα σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο.

Δείτε τον διορισμό του κ. Μπενίση:





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ “H ΠΡΟΔΟΤΗΣ; ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΜΙΛΑΕΙ» Ο ΛΑΟΣ!

Η Βουλή αποφάσισε: Την επόμενη Κυριακή, ο ελληνικός λαός αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών του και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Αποφασίζει για την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία, το δικαίωμα η χώρα να αποφασίζει μόνη της για την δημοσιονομική πολιτική της, για τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, της κοινωνικής Πρόνοιας.

Τα ψευτοδιλήμματα «ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ε.Ε.», δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Μέχρι σήμερα δεν μας ταΐζει κανένας, ούτε η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, ούτε το ΔΝΤ. Αντίθετα μας έχουν στραγγίξει οικονομικά και εξακολουθούν να επιθυμούν την αποστέωση μας.

Εδώ που φτάσαμε πρέπει να πούμε την αλήθεια. Το πραγματικό δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι: «Πατριώτης ή προδότης».

Κάθε πολίτης πρέπει να αναλογιστεί το βάρος των ευθυνών του. Να πάρει ο καθένας ξεκάθαρη θέση χωρίς μετέωρες αοριστολογίες και μεσοβέζικες λύσεις.

Ή θα προστατεύσουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι τη χώρα των πατέρων μας και τον τόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας αξιοπρεπώς ή θα την εγκαταλείψουμε οριστικά και θα τη χαρίσουμε στους τοκογλύφους των Βρυξελλών δημιουργώντας ένα ακόμα προτεκτοράτο στη λεκάνη της Μεσογείου.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο από την παγκόσμια Ιστορία πως τίποτα δεν άλλαξε με την εθελοδουλία και με τα «ΝΑΙ».

Το ρολόι της Ιστορίας γύριζε με τα «ΟΧΙ» των λαών. Με τον πόνο, το αίμα και τα βάσανα των πολιτών.

Ο ελληνικός λαός στο πέρασμα της Ιστορίας απέδειξε ότι όχι μόνο ξέρει να λέει «ΟΧΙ», αλλά και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με το κεφάλι ψηλά.
Στις 25 Ιανουαρίου οι πολίτες ήξεραν τι έκαναν, όπως ξέρουν και τι θα κάνουν στις 5 Ιουλίου.

Ο ελληνικός λαός θα πει και πάλι περήφανα το ΟΧΙ που θα αλλάξει την ιστορία του έθνους μας…




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με 178 ψήφους πέρασε η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα

Υπερψηφίσθηκε με 178 ναι η πρόταση της κυβέρνησης να διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου με αντικείμενο τις προτάσεις των δανειστών.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 298 Βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 178 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή και κατά του δημοψηφίσματος 120 βουλευτές από ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γαλέος και η Βουλευτής της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, η οποία απέστειλε επιστολή με την οποία δηλώνει ότι, αν παρίστατο, θα καταψήφιζε. Ωστόσο η ψήφος της δεν προσμετράται.

Αντίθετα προσμετρήθηκαν οι επιστολικές ψήφοι των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Θανάση Μπούρα, Γιάννη Αμανατίδη, Σταύρου Αραχωβίτη και Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου θα παραδώσει αμέσως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας , προκειμένου να προκηρυχθεί το δημοψήφισμα.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!