EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ξεχάστε την Ελλάδα – Το «θαύμα» της Πορτογαλίας έτοιμο να εκραγεί

Ξεχάστε την Ελλάδα: η επόμενη μεγάλη κρίση στην Ευρώπη έρχεται από τα δυτικά και είναι η Πορτογαλία, γράφει το Marketwatch.

Η χώρα είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Η Πορτογαλία δεν έχει πια βιώσιμο χρέος και το μεγαλύτερο μέρος του το χρωστά σε επενδυτές από το εξωτερικό, αναφέρει το Marketwatch.

Αργότερα μέσα στη χρονιά η χώρα έχει εκλογές, κάτι που μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα μία πορτογαλική κρίση, αποκαλύπτοντας ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη εμπλέκουν πολλούς περισσότερους από τους Έλληνες.

Όπως και η Ελλάδα, η Πορτογαλία δεν παρουσιάζει μία διατηρήσιμη ανάκαμψη. Στην επιφάνεια, η χώρα φαίνεται να είναι καλύτερα από ό,τι πριν 3 χρόνια.

Δεν είναι πια σε «μνημόνιο» και η οικονομία δείχνει να αναπτύσσεται και πάλι. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% το τελευταίο τρίμηνο, φτάνοντας έτσι έναν ολόκληρο χρόνο ανάπτυξης, συνολικού ύψους 1,5%, υπογραμμίζει το Marketwatch.

Αλλά αυτή η μικρή ανάκαμψη δεν φαίνεται ιδιαίτερα βιώσιμη. Αποτελεί κατά κύριο λόγο το αποτέλεσμα καταναλωτικών δαπανών και μιας κυκλικής αύξησης στις επενδύσεις. Ωστόσο, οι εξαγωγές συνεχίζουν να πέφτουν και η ανεργία νσ αυξάνεται. 



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κορυφαίος επιστήμονας δηλώνει ότι οι περισσότερες έρευνες για τον καρκίνο είναι απάτη..

Άρθρο του Arjun Walia

«Όλοι πρέπει να μάθουν ότι οι περισσότερες έρευνες για τον καρκίνο είναι σε μεγάλο βαθμό απάτη και ότι οι μεγάλες ερευνητικές οργανώσεις είναι αμελείς ως προς τα καθήκοντά τους και τους ανθρώπους που τους υποστηρίζουν».(1)

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από τον 2 φορές νικητή του βραβείου Νόμπελ Χημείας Linus Pauling (1901-1994), ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στην ιστορία. Είναι ένας από τους ιδρυτές της Κβαντικής Χημείας και της Μοριακής Βιολογίας, ενώ ήταν επίσης γνωστός ακτιβιστής. Του είχε προταθεί να γίνει υπεύθυνος του τμήματος Χημείας του Μανχάταν, αλλά αρνήθηκε. Ακόμη, δούλεψε πολύ πάνω σε στρατιωτικές εφαρμογές και λίγο πολύ έχει δει τα πάντα στον κόσμο της επιστήμης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν, μια γρήγορη αναζήτηση στο Google είναι αρκετή.

Αυτός ο άνθρωπος ήταν μέσα στα πράγματα και προφανώς γνωρίζει αρκετά για το θέμα αυτό. Και δεν είναι ο μόνος εμπειρογνώμονας σε όλο τον κόσμο που εκφράζει παρόμοιες απόψεις.

Υπάρχει κι ένα άλλο σημαντικό παράδειγμα μιας ηχηρής δήλωσης που αφορά την επιστημονική απάτη και χειραγώγηση. Προέρχεται από τη δρα Marcia Angell, γιατρό και για πολλά χρόνια αρχισυντάκτρια του περιοδικού «New England Medical Journal» (NEMJ), το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο.

«Πολύ απλά δεν είναι πλέον δυνατό να πιστέψουμε ένα μεγάλο μέρος των κλινικών ερευνών που δημοσιεύονται ή να βασιστούμε στις αποφάσεις αξιόπιστων γιατρών ή σε έγκυρες ιατρικές οδηγίες. Δεν μου αρέσει να καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα, στο οποίο έφτασα αργά και διστακτικά κατά τη διάρκεια των 2 δεκαετιών ως εκδότρια του περιοδικού «New England Journal of Medicine».(2)

Ο κατάλογος συνεχίζεται. Ο δρ John Bailer, ο οποίος ανήκε 20 χρόνια στο προσωπικό του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο και είναι επίσης πρώην εκδότης του περιοδικού του, δήλωσε δημοσίως σε μια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης τα εξής: «Η συνολική εκτίμησή μου είναι ότι το Εθνικό Πρόγραμμα αντιμετώπισης του καρκίνου πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία. Όλη η έρευνά μας για τον καρκίνο τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξε μια παντελής αποτυχία». Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι και η θεραπεία του καρκίνου σε γενικές γραμμές υπήρξε μια πλήρης αποτυχία.(3)

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα χρήματα που χορηγήθηκαν στην έρευνα για τον καρκίνο δαπανήθηκαν για έρευνες σε ζώα, πράγμα το οποίο έχει θεωρηθεί από πολλούς εντελώς άχρηστο. Για παράδειγμα, το 1981 ο δρ Irwin Bross, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Μεμόριαλ (το μεγαλύτερο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο στον κόσμο), δήλωσε τα εξής:
«Η μη χρησιμότητα των περισσότερων μελετών πάνω σε ζώα δεν είναι γνωστή. Για παράδειγμα, η ανακάλυψη των χημειοθεραπειών για τη θεραπεία του ανθρώπινου καρκίνου θεωρήθηκε ευρέως ως θρίαμβος λόγω της χρήσης ζωικών μοντέλων. Ωστόσο, αυτοί οι υπερβολικοί ισχυρισμοί προέρχονται ή προτείνονται από τους ίδιους ανθρώπους που λαμβάνουν χρήματα για έρευνες πάνω σε ζώα. Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Πρακτικά, όλοι οι χημειοθεραπευτικοί παράγοντες που έχουν αξία στη θεραπεία του ανθρώπινου καρκίνου βρίσκονται πιο πολύ σε ένα κλινικό πλαίσιο παρά σε μελέτες σε ζώα».(4)

Στις μέρες μας, η θεραπεία των ασθενειών διαθέτει πλέον και μια επιχειρηματική πλευρά. Αποτελεί μια πάρα πολύ κερδοφόρα βιομηχανία, αλλά μόνο όταν προσανατολίζεται προς την αγωγή κι όχι σε προληπτικά μέτρα ή θεραπείες και αυτό είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να επισημάνουμε.
 

Ένα άλλο απόσπασμα που σχετίζεται με το θέμα μας προέρχεται από τον δρα Dean Burk, έναν Αμερικανό βιοχημικό και χημικό από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Η εργασία του με τίτλο «Ο προσδιορισμός των σταθερών διαχωρισμού των ενζύμων» που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of the American Chemical Society» το 1934 είναι μια από τις συχνότερα αναφερόμενες εργασίες στην ιστορία της βιοχημείας. «Όταν διαθέτεις εξουσία δεν χρειάζεται να πεις την αλήθεια. Αυτός είναι ένας κανόνας που ισχύει στον κόσμο μας για πολλές γενιές. Και υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν λένε την αλήθεια όταν κατέχουν διοικητικές θέσεις». Επίσης, ανέφερε τα παρακάτω:

«Το φθόριο προκαλεί περισσότερους θανάτους από καρκίνο στους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη χημική ουσία. Αυτό είναι ένα από τα πιο πειστικά επιστημονικά και βιολογικά στοιχεία που έχω συναντήσει στα 50 χρόνια που εργάζομαι στον τομέα της Έρευνας για τον Καρκίνο».(5)

Στις 15 Απριλίου 2015 που εκδόθηκε το περιοδικό Lancet, το μεγαλύτερο ιατρικό περιοδικό της Βρετανίας, ο αρχισυντάκτης Richard Horton δήλωσε: «Η θέση εναντίον της επιστήμης είναι απλή: το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως ακόμα και η μισή, πιθανόν είναι αναληθής. Η επιστήμη έχει στραφεί προς το σκοτάδι».(6)

Το 2005 ο δρ Γιάννης Π.Α. Ιωαννίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στον τομέα της πρόληψης των ασθενειών, δημοσίευσε ένα άρθρο που είχε την ευρύτερη ανοιχτή πρόσβαση στην ιστορία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Επιστημών (PLoS) με τίτλο «Γιατί τα περισσότερα δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών είναι ψευδή». Στο άρθρο τόνισε το εξής: «Υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία για το γεγονός ότι οι πιο πρόσφατες μελέτες που δημοσιεύονται είναι ψευδείς».

Το 2009, το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν δημοσίευσε μια ανάλυση που αποκάλυψε ότι γνωστές μελέτες για τον καρκίνο είναι ψευδείς και ότι τα αποτελέσματα είναι κατασκευασμένα λόγω συγκρουόμενων συμφερόντων. Υπήρξε ο ισχυρισμός ότι τα κατασκευασμένα αποτελέσματα οφείλονταν στα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών. Εξάλλου, ένα μεγάλο μέρος των ερευνών για τον καρκίνο χρηματοδοτείται απευθείας από αυτές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό το θέμα εδώ.

Υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες κι ένα μεγάλο μέρος τους προέρχεται από εκείνους που συμμετέχουν άμεσα σε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες πηγές πρόθυμες να δηλώσουν ότι ζούμε σε έναν κόσμο επιστημονικής απάτης και χειραγώγησης. Όλα αυτά αποδίδονται στην κυριαρχία των επιχειρήσεων στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, όπου οι τεράστιες εταιρείες ανήκουν σε ανθρώπους που θεωρούνται «αφρόκρεμα» και που έχουν πάρει τον έλεγχο του πλανήτη κι ελέγχουν όλους τους πόρους του. Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς τις εναλλακτικές θεραπείες, καθώς και στην πρόληψη του καρκίνου.

Πολλά από αυτά που μας περιβάλλουν σε καθημερινή βάση συνδέονται με τον καρκίνο: τα φυτοφάρμακα, οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί, διάφορα καλλυντικά προϊόντα, ορισμένα «τρόφιμα», το κάπνισμα και πολλά άλλα. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν δίνεται ποτέ πραγματική σημασία, διότι θεωρούμε ότι με το να κάνουμε δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα το πρόβλημα θα εξαφανιστεί παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές τους είναι εξαιρετικά αμφίβολες.

Έτσι, πολλοί άνθρωποι πέτυχαν ακολουθώντας τις εναλλακτικές θεραπείες, όπως το έλαιο κάνναβης γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε σαν να μην υπάρχει καμία ελπίδα για το μέλλον.








ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ώρα Ελλάδας... This is Parta!

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Η ώρα είναι ότι έχουμε ήδη αργήσει!
Ήδη έπρεπε να τους τα είχαμε βροντήξει.

Εδώ δεν πρόκειται για διαπραγματευση. 
Πρόκειται για κοροϊδία! 

Δεν είναι διαπραγμάτευση όταν η μία πλευρά κάνει πολλά βήματα πίσω και η άλλη ζητά συνεχώς νέες υποχωρήσεις.

Το τσούρμο αυτό των παλιανθρώπων με γραβάτα δεν μπορεί να λέγονται ''θεσμοί''. Ούτε ''ενωση''.  Κανενός είδους.  Εκτός ίσως από ''ένωση λωποδυτών''.

Για να λέγεσαι ''θεσμός'' πρέπει να διαθέτεις ένα ελάχιστο όριο αξιοπιστίας, λόγου, μπέσας, τσίπας. Λέξεις άγνωστες και αμετάφραστες στην φραγκολεβαντίνικη των ''θεσμών''.

Τί δουλειά έχετε εσείς εκεί κύριε πρωθυπουργέ, εσείς ένας αγραβάτωτος ως τώρα (μέγιστη η σημειολογία της γραβάτας), να συμφύρεστε με μπεκρήδες και καθάρματα γραβατωμένα κάθε είδους;

Πώς είναι δυνατόν να πέφτετε εσείς, και μέσα από εσάς ο λαός, στο επίπεδο μιάςγλοιώδους μαριονέτας όπως είναι ας πούμε ο ''κεντρικός ευρωπαίος τραπεζίτης'';

Γιατί διασύρετε έναν ολόκληρο λαό που σας εμπιστεύτηκε και σας εμπιστεύεται ακόμαως κοινό επαίτη στα πόδια βρωμιαρέων;

Αυτή είναι η μοναδική εντολή που δεν σας έδωσε αυτός ο λαός.

Έχουμε δύναμη, μπορούμε, και θα το κάνουμε, να σταθούμε στα πόδια μας και χωρίς αυτούς!

Προκηρύξτε δημοψήφισμα ΤΩΡΑ!

Κάντε αυτό που δεν τόλμησε ο Ηλίθιος. Και δεν το τόλμησε γιατί όρμησαν οι ''εταίροι'' να τον φάνε. 

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ: 
ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! 
Του κάθε λαού. Όλων των λαών!

Αν δεν το κάνετε θα είστε συνεχώς αναλώσιμος στις διαθέσεις των ''θεσμών'' και των πιράνχας των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

Και στον ρεβανσισμό των προδοτών του δωσιλογικού-μνημονιακού τόξου!

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. 

Ώρα Ελλάδας: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!..

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον" 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλληλεγγύη και κατανόηση

Του Anaconda 

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Η Ελληνική Δημοκρατία ίσως. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ως γνήσια ισότιμα μέλη και με βάση τις συνθήκες που έχουν υπογράψει, διαπραγματεύονται για την παροχή αλληλεγγύης στην Ελληνική Δημοκρατία, αρκεί και αυτή να δείξει την απαιτούμενη κατανόηση.


Αυτό που αρνούνται να αποδεχθούν οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ότι η κατανόηση σημαίνει αποδοχή μη βιώσιμων για αυτούς και τις οικογένειές τους, τους γονείς και τα παιδιά τους, όρους.


Κατανόηση σημαίνει “πρέπει να πληρώνεις τόσα ώστε να μη μπορείς να ζήσεις και να ξεπουλήσεις ό,τι έχεις (στους πιστωτές), να εκχωρήσεις το δικαίωμα λήψης οικονομικών αποφάσεων (στους πιστωτές) μέχρι να ξεχρεώσεις, και, αν αποφασιστεί (από τους πιστωτές) ότι δεν τους συμφέρει να ξεχρεώσεις ποτέ, θα συνεχίσουν να αποφασίζουν για σένα για πάντα, άρα να γίνεις δούλος τους για πάντα.” Πώς λέμε “κατάλυση πολιτεύματος”; Αυτό.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν τρελάθηκαν. Παίζουν με τους υφιστάμενους κανόνες και εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Το τρελό είναι να τους κακίζει κάποιος που δεν κάνει το ίδιο, παριστάνοντας τον παγκόσμιο δικαστή, το μέγα κριτή του σύμπαντος κόσμου, και, από αυτή τη θέση, κατακρίνει τη στάση όσων δεν κάνουν αυτά που ο ίδιος θεωρεί ότι του πρέπουν. Όπως οι διαφημίσεις γυναικείων προϊόντων καταλήγουν με τη φράση “Γιατί σας αξίζει.”, χτυπώντας τον πυρήνα του συγκριτικού κινήτρου τους (“Γιατί, η ... είναι καλύτερη από μένα που...;”), έτσι και κάθε συζήτηση πολιτικού περιεχομένου στην Ελλάδα ξεκινά χωρίς συστολή.


Όλοι, ανεξαρτήτως πόσο πετυχημένο είχε αποδειχθεί ιστορικά το πολιτικό τους κριτήριο, είτε ως δρώντες είτε ως απλοί ψηφοφόροι, θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν γνώμη και άποψη, επηρεάζοντας τους υπολοίπους, εν τέλει επιβάλλοντας την άποψή τους. Είναι η λεγόμενη “κατανόηση του δικαιώματος έκφρασης”, δηλαδή η αυτοδίκαια αποδοχή της επιβολής επικοινωνιακού θορύβου από όσους απέτυχαν να διαχειριστούν αποτελεσματικά αυτό το λαό (και όσους τους στήριξαν).


Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις καταστροφικές επιπτώσεις του επικοινωνιακού θορύβου στη λήψη (υγιών) αποφάσεων, συμπεραίνει κανείς την -εκ του αποτελέσματος, για μια ορισμένη χρονική πλειοψηφία- αντίστροφη σχέση μεταξύ δικαιώματος έκφρασης και υγιούς απόφασης.

Ο μέσος αναγνώστης δεν είναι ο μέσος Έλληνας, που δεν καταλαβαίνει πολλά από όσα συμβαίνουν. Ο μέσος Έλληνας θα ήθελε να λυθούν τα προβλήματά του με ένα μαγικό ραβδί χωρίς να ξέρει λεπτομέρειες: θα ήθελε να καλοπερνάει, όπου “καλοπέραση” είναι η αύξηση της κατανάλωσής του σε προ κρίσης επίπεδα. Ο μέσος Έλληνας λοιπόν αναζητά κάποιον να τον κοροϊδέψει - το θέλει, το ζητάει.

Ο μέσος αναγνώστης είναι υψηλότερου επιπέδου: θα ήθελε να του δοθεί ένας σκοπός (λύση) και οι ενδιάμεσοι στόχοι για να φτάσει σε αυτή. Θα ήθελε ένα πλήρες σχέδιο και τα μέσα υλοποίησής του, δηλαδή τα πάντα έτοιμα, να πέσουν από τον ουρανό, και αυτός να έχει το δικαίωμα να τα κρίνει εκ του ασφαλούς και να τα υλοποιήσει σα να ήταν δικές του ιδέες.


Ο μέσος αναγνώστης θεωρεί όχι μόνο κεκτημένο το δικαίωμα στην πνευματική ραστώνη αλλά και εαυτόν δικαιωματικά ανώτερο από το όποιο “θύμα” κάτσει και γράψει πρωτογενώς όσα ο ίδιος έχει ανάγκη.


“Κάποιος (άλλος) θα βρεθεί που να κάνει το πατριωτικό του καθήκον, μα τί στο καλό, δεν υπάρχει κανένας ικανός με φιλότιμο σε αυτή τη χώρα;!”, λέει... Γι' αυτό και δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο: όλοι περιμένουν από κάποιον άλλο να το φτιάξει και μετά να το πάρει (ο “έξυπνος”) παραμάσχαλα και να το σερβίρει για δικό του.

Αυτό το “πείραμα” έγινε -ανεπιτυχώς- μία φορά, και ο -ανίκανος έστω και να κατανοήσει το περιεχόμενο του σχεδίου- κλέφτης διασύρεται με τις πολιτικές επιλογές του, έως τη στιγμή που θα βρεθεί στην πολιτική χωματερή. Έκτοτε έγιναν πολλές απόπειρες “μαντρώματος”, με την ίδια ακριβώς λογική (“θα μαζευτούμε χίλιοι, θα κάνουμε ομάδες εργασίας, θα μας δώσεις αυτά που έχεις και θα τα σερβίρουμε εμείς που θα φέρουμε τους χίλιους, ε..., συγγνώμη, όλοι μαζί παρέα εννοούσα”) και πολλές απόπειρες “θαψίματος”, με την ακριβώς αντίστροφη λογική (“αν δεν έρθουν χίλιοι με λεφτά και διασυνδέσεις να με παρακαλέσουν να ηγηθώ, δεν αξίζει να κάνω τίποτα”). Αποτέλεσμα; Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί για πολιτική επιπέδου Γκόρτσος-Μαντάς. Ως εκεί. Αυτά βλέπουν οι εταίροι μας και δείχνουν τη δέουσα... κατανόηση.

Δεν υπάρχει λοιπόν ζήτημα “κοροϊδίας των πολιτικών” ή “αναλγησίας των ξένων”. Υπάρχει ζήτημα έλλειψης καλής σχέσης με τον καθρέφτη, κυρίως όχι από τον απλό κόσμο, το μέσο Έλληνα, αλλά από το μέσο αναγνώστη, αυτόν που διαβάζει, κρίνει και, χωρίς συστολή, μηδενίζει ή προσπαθεί να καπηλευτεί.

Σε τέτοια συμπεριφορά, οι εταίροι απαντούν με αλληλεγγύη: “Δώσε κι' άλλο πόνο: ο αυτοκαταστροφικός εγωϊσμός των Ελλήνων δεν τους επιτρέπει να συνεργαστούν εποικοδομητικά και να φτιάξουν ένα σχέδιο να σωθούν, θεωρούν ότι είναι όλοι ίσα κι' όμοια, οι αποτυχημένοι συνεχίζουν κατσικωμένοι με το ζόρι να το παίζουν σωτήρες, έστω και αν σώσουν πρωτίστως και μόνο τον εαυτό τους - συνέχισε το βασανιστήριο και όποιος απ' αυτούς αντέξει...”



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι ζητά η τρόικα, τι προτείνει η ελληνική κυβέρνηση

Περισσότερες περικοπές δαπανών ζητούν οι θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση απορρίπτοντάς την πρόταση που είχε υπογράψει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Οι θεσμοί έκριναν ως ακατάλληλη την πρόταση εξαιτίας ότι το πλήθος των μέτρων προέρχεται από τη φορολογία, χαρακτηρίζοντας άκρως υφεσιακά τα μέτρα αυτά. Στο πλαίσιο αυτό ετοίμασαν νέα πρόταση που σε μεγάλο βαθμό προσομοιάζει με την αρχική πρόταση Γιουνκέρ για την επίτευξη συμφωνίας, την οποία αυτή τη φορά απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση.
Οι διαφορές των δύο προτάσεων:
1. ΦΠΑ.
Το σχέδιο των πιστωτών εναρμονίζεται ως προς τον αριθμό των συντελεστών του ΦΠΑ (τρεις: 6%-13%-23%), ωστόσο μετατάσσει μεγάλο μέρος των τροφίμων και την εστίαση στον υψηλό συντελεστή 23%. Το χειρότερο σε αυτή την πρόταση είναι ότι θα ενταχθούν στον υψηλό συντελεστή βασικά είδη διατροφής όπως γάλα, γιαούρτι και ψωμί.
Λαμβάνοντας υπόψη την αντιπρόταση των δανειστών:
• στο 6% θα ενταχθούν φάρμακα, βιβλία και θέατρα
• στο 13%, τα μη μεταποιημένα – επεξεργασμένα τρόφιμα, η ενέργεια, το νερό και η διαμονή σε ξενοδοχεία
• στο 23%, όλα τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης.
Και οι δύο πλευρές συμφωνούν στην κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά.
2. Φορολόγηση επιχειρήσεων.
Οι πιστωτές διέγραψαν από την ελληνική λίστα ως ισοδύναμο μέτρο την έκτακτη εισφορά 12%, την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ μείωσαν στο 28% (αντί ελληνικής πρότασης για 29%) την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών τους (σήμερα είναι στο 26%). Αντιθέτως, πρόσθεσαν την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%. Αυτή τη στιγμή, η προκαταβολή φόρου ανέρχεται στο 55% για τις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε.), στο 80% για τα νομικά πρόσωπα και στο 100% για τις τράπεζες.
3.Φορολόγηση αγροτών. Στην ελληνική πρόταση γίνεται μία απλή αναφορά για επανασχεδιασμό του τρόπου φορολόγησης των αγροτών, ενώ στην αντιπρόταση των εταίρων περιλαμβάνεται η κατάργηση των ειδικών καθεστώτων και συγκεκριμένα των επιστροφών στο πετρέλαιο, αλλά και η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των κερδών τους. Σήμερα, οι αγρότες φορολογούνται με συντελεστή 13% στο εισόδημά τους. Επίσης, οι δανειστές ζητούν τον επανασχεδιασμό του κώδικα φορολογίας εισοδήματος για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.
4.Επίδομα θέρμανσης: Οι δανειστές επιμένουν στην κατάργησή του.Στην ελληνική πρόταση δεν υπάρει καμία αναφορά.
5.ΕΝΦΙΑ. Τόσο οι θεσμοί όσο και η ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν στο μέτρο αυτό. Δηλαδή ότι πρέπει να εισπραχθούν 2,65 από το φόρο ακινήτων
6. Φόρος Πολυτελείας - τηλεοπτικές διαφημίσεις και άδειες συχνοτήτων. Απόλυτη σύμπτωση απόψεων
7. Η κυβέρνηση προτείνει την περικοπή τους κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016, οι δανειστές ζητούν η μείωση να είναι διπλάσιες, δηλαδή 400 εκατ. ευρώ.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!