EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ… Ο μυστικός φόβος της Ευρώπης για την Ελλάδα

Γράφει ο Brett Arends*
 Μετάφραση: Ηλίας Σταμπολιάδης**
 
Υπάρχει ένας μυστικός φόβος που διακατέχει τους δυνατούς της Ευρώπης. Έχει αφεντικά της πολιτικής που ξαγρυπνούν στις Βρυξέλες. Έχει τραπεζίτες στο Βερολίνο που στριφογυρίζουν εμπύρετοι στα μεταξωτά τους σεντόνια. Έχει ευρωκράτες  που παραμιλάνε μέσα στο κόκκινο κρασί τους. Ποιος είναι ο φόβος ;
 
Δεν είναι το ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ οι Έλληνες θα υποφέρουν μία τρομερή οικονομική κατάρρευση. Ο φόβος είναι ότι, εάν η Ελλάδα  εγκαταλείψει το ευρώ, η χώρα θα επιστρέψει στην ευημερία και τότε και άλλες χώρες  θα μπορούσαν να ακολουθήσουν
Υπάρχει ένα διάγραμμα με στοιχεία του ίδιου του ΔΝΤ στον σύνδεσμο Opinion: Europe’s secret fear about Greece – MarketWatch στο οποίο μπορεί κανείς να δει ότι η Ελλάδα με την παλιά κακή δραχμή είχε διπλάσια οικονομική ανάπτυξη από ότι με το ευρώ. Και δεν ήταν μόνη, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν να πουν παρόμοιες ιστορίες.
 
Η οικονομική τους ανάπτυξη στις δεκαετίες του 80 και του 90, που παλεύανε με τη λιρέτα, την πεσέτα και το εσκούδο κοροϊδεύει την απόδοση τους με το γερμανο-κρατούμενο ευρώ.  Προφανώς το να έχει κανείς τον έλεγχο του εθνικού του νομίσματος και της δικής του νομισματικής πολιτικής δουλεύει καλύτερα έχοντας την δική σου κυβέρνηση την δική σου εθνική κυριαρχία. Ποιος ξέρει;
 
Τα ανωτέρω στοιχεία προέρχονται από δεδομένα του ίδιου του ΔΝΤ. Δείχνουν πραγματική οικονομική ανάπτυξη σε τέσσερα νοτιοευρωπαϊκά νομίσματα την περίοδο πριν αποδεχθούν το ευρώ από το 1980 έως το1998 σε σύγκριση με  την περίοδο αφού εκδόθηκε το κοινό νόμισμα στις αρχές του 1999. (Οι αριθμοί δείχνουν τη μέση ετήσια ανάπτυξη στο ΑΕΠ, μετρούμενο ανά κάτοικο με την πραγματική αγοραστική του ικανότητα, για να επαλειφθεί ο πληθωρισμός.)
 
Είχαν πει στους λαούς της Ευρώπης ότι το ευρώ θα έφερνε σταθερότητα,  αλλά δεν έφερε. Βεβαίως υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες και δεν φταίει μόνο το ευρώ. Όμως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα πουλήθηκε στους ανθρώπους αυτών των χωρών, όταν το ψήφιζαν, ως το μαγικό μέσο που θα μετασχημάτιζε τις οικονομικές τους τύχες. Τους είπαν να εγκαταλείψουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους με αντάλλαγμα  τεράστια οικονομικά οφέλη. Αντί αυτού το ευρώ ‘χρηματικοποίησε’ τις οικονομίες τους πνίγοντας τες με τόνους φθηνού, εύκολου χρήματος και δημιουργώντας γιγαντιαίες χάρτινες φούσκες που τώρα έχουν σκάσει. Είπαν στους λαούς της Ευρώπης ότι το ευρώ θα φέρει σταθερότητα, αλλά δεν έφερε, Τους είπαν ότι θα φέρει ευημερία, αλλά δεν έφερε. Τους είπαν ότι θα φέρει ανάπτυξη, αλλά δεν έφερε.
 
Είναι πράγματι οι Έλληνες  ένα τσαμπί από ρέμπελους ουζο-πότες  όπως διατείνονται οι ρέμπελοι σαμπανιο-πότες των Βρυξελών; Πριν αποδεχθούν το ευρώ οι Έλληνες κατάφεραν πραγματική ετήσια ανάπτυξη 4% και μέση ανεργία  7,7%. Από τότε που δέχθηκαν τη θερμή χρηματιστική αγκαλιά των Βρυξελών, της Φραγκφούρτης και του Βερολίνου η ετήσια ανάπτυξη στην Ελλάδα έπεσε στο 2% με  μέση ανεργία 14%. Με άλλα λόγια η Ελλάδα με το ευρώ έπεσε στη μισή ανάπτυξη και διπλασίασε την ανεργία σε σχέση με τη δραχμή. Μερικοί επωφελήθηκαν.
 
Η Ισλανδία πέρασε μία μαζική χρηματο-οικονομική κρίση το 2007-9 όπως και η Ελλάδα, αλλά η  Ισλανδία είναι μία κυρίαρχη χώρα με το δικό της νόμισμα. Η ισλανδική κορώνα έπεσε δύο φορές μέχρι τώρα στις νομισματικές αγορές ως προς το ευρώ. Η φθηνή κορώνα βοήθησε την Ισλανδία να σταθεί στα πόδια της. Αυτό μπορεί να το κάνει κανείς όταν έχει το δικό του νόμισμα. Δεν αποτελεί πραγματικά έκπληξη το ότι αντικαθεστωτικές δυνάμεις έχουν ήδη εμφανιστεί στην Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, όπως και στην Ελλάδα.
 
Χώρες που ενώθηκαν με το ευρώ έχουν χάσει την κυριαρχία τους όπως και την ανάπτυξη τους. Γιατί πρέπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός να ζητά την άδεια της Γερμανίδας Καγκελαρίου πριν να αλλάξει την εθνική πολιτική των συντάξεων; Γιατί θα πρέπει να δεχτεί την επίθεση από διεθνείς πιστωτές που του λένε ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς μεταπτυχιακούς φοιτητές; Σήμερα απειλούν τους Έλληνες με χαμό, αποσύνθεση και καταστροφή, εάν προσπαθήσουν να επιστρέψουν πάλι στο  δικό τους νόμισμα. Και τι είναι αυτό, έτσι και αλλιώς είχαν χαμό, αποσύνθεση και καταστροφή τουλάχιστον τα οκτώ τελευταία χρόνια. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι Βρυξέλες είχαν απειλήσει και πρωτύτερα.
 
Πίσω στη δεκαετία του 90 είπαν στους Βρετανούς ότι θα βρεθούν σε  μεγάλο μπελά εάν δεν εγκαταλείψουν την λίρα για το κοινό νόμισμα. Η βρετανική οικονομία θα βουλιάξει και η Βρετανία θα απομονωθεί. Θα έπρεπε μάλιστα να ξεχάσουν ότι το Λονδίνο θα παρέμενε ένα μεγάλο οικονομικό κέντρο. Χωρίς το ευρώ το Λονδίνο θα τελείωνε. Έτσι έλεγαν τότε. Εάν θέλετε να δείτε πόσο τελειωμένο είναι  το Λονδίνο προσπαθήστε να αγοράσετε ένα σπίτι εκεί.
 
Πηγή Άρθρου: Opinion: Europe’s secret fear about Greece – MarketWatch, 16 Ιουνίου 2015
 
*Ο Brett Arends είναι ένας βραβευμένος οικονομικός αναλυτής με πολυετή εμπειρία γύρω από θέματα αγορών, οικονομίας και προσωπικής χρηματοδότησης. Το τελευταίο του βιβλίο “Storm Proof your Money” δημοσιεύτηκε από την John Wiley  Co.
 
 
**Σημ. Μτφ: Αγαπητοί φίλοι, μετέφρασα στην Ελληνική το άρθρο του Brett Arens. Είναι σημαντικό ότι ακόμη και ξένοι οικονομολόγου αναγνωρίζουν την ζημία που έχουν υποστεί από το ευρώ όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου .
 
Το παραθέτω με την προτροπή να κοινοποιηθεί από τον καθένα μας σε Έλληνες για να πληροφορηθούν όλοι αυτά που θα έπρεπε ήδη να έχουν ακούσει από τόσους Έλληνες οικονομολόγους που τα φωνάζουν χρόνια τώρα.
 
 
Ηλίας Σταμπολιάδης
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παίζουν με τη φωτιά: «Στα όπλα» καλεί ο Α.Σαμαράς τους οπαδούς του – Οχυρωμένο τη Δευτέρα το Κοινοβούλιο

«Στα όπλα» καλεί τους οπαδούς του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μέσω άρθρου του στην «Καθημερινή της Κυριακής» επιβεβαιώνοντας τις υπόγειες διεργασίες προς πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr.

Ενώ σε πλήρη κινητοποίηση για ανατροπή της κυβέρνησης καλούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, τη Δευτέρα τους οπαδούς της με νέα συγκέντρωση «a la Μεϊντάν» στην πλατεία Συντάγματος, ο Α.Σαμαράς με πολεμικές φράσεις στο άρθρο του ζητάει «γενική επίθεση» κατά της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας!

Χρησιμοποιώντας φράσεις οι οποίες απέχουν πολύ από μια δημοκρατική αντιμετώπιση και θυμίζουν περισσότερο την ουκρανική αντιπολίτευση, όταν ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Γιανουκόβιτς και η κυβέρνησή του δεν είχαν εγκρίνει τη συμφωνία σύνδεσης της χώρας με την ΕΕ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ο όλεθρος στην πλατεία Μεϊντάν:

«Τα ψέματα τελείωσαν, τα παιχνίδια τελείωσαν, ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τέλειωσε, η ώρα της ευθύνης έφτασε, με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να παίζει κανείς. 
Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανεύθυνους, τους μαθητευόμενους μάγους ή τους ακραίους να σύρουν μίαν ολόκληρη χώρα στην καταστροφή».

Όμως, και η κυβέρνηση φαίνεται ότι αυτή την φορά δεν θα αιφνιδιαστεί, όπως συνέβη την περασμένη Πέμπτη με την έφοδο των νεοδημοκρατών οπαδών στη Βουλή και την περίεργη απάθεια της αστυνομικής φρουράς της Βουλής.

Τη Δευτέρα το Κοινοβούλιο θα είναι οχυρωμένο. Το συντονισμό της όλης επιχείρησης έχουν αναλάβει ανώτεροι αστυνομικοί οι οποίοι δεν εμπλέκονται στις «παράλληλες» συζητήσεις «προβληματισμένων συναδέλφων τους με πρώην υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ.Πανούσης, έχει αναλάβει να συντονίσει από κοντά την όλη προσπάθεια για την άμυνα του Κοινοβουλίου, ενώ οι «ανυσηχούντες» ανώτεροι και ανώτετοι νεοδημοκράτες και πασόκοι αστυνομικοί έχουν λάβει τα κατάλληλα μηνύματα ότι «Καλό θα είναι να περιοριστούν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και να μην προβληματίζονται επί πολιτικού επιπέδου εντός υπηρεσίας»…

Ήδη, μετά το δημοσίευμα του defencenet.gr που αποκάλυπτε το σχεδιασμό για εγκαθίδρυση «μαύρης» κυβέρνησης με τις συναντήσεις Α.Σαμαρά με Κ.Σημίτη και Λ.Παπαδήμο, τους πρωταγωνιστές των χειρότερων περιόδων της μεταπολιτευτικής ελληνικής ιστορίας, έχει σημάνει συναγερμός.

Μπορεί να μην ξεπέρασαν τους 3.000 οι συγκεντρωμένοι, αλλά όπως σημείωνε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας «Αρκούν και 1000 για να κάψουν την Αθήνα αν δράσουν βάσει σχεδίου και δεν βρουν τις κατάλληλες αντιστάσεις».

Το εντυπωσιακό είναι ότι πέρα από τα social media που πληρώνονται για την προβολή της εκδήλωσης εκατοντάδες χιλιάδες SMS, άγνωστο από που πληρωμένα, έχουν κατακλύσει τα κινητά των Αθηναίων. Σίγουρα με τόσους εφοπλιστές και τραπεζίτες «στο κόλπο» τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη συγκέντρωση της Δευτέρας  δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τις προθέσεις τους:

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Να βγούμε όλοι στους δρόμους και στις πλατείες».Και στα βουνά; Ή τα TODS των ΟΝΝΕΔιτών δεν αντέχουν την ορειβασία;






defencenet.gr

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σενάρια τρόμου από τη FAZ: «Κουρεμένοι» οι μισθοί και οι συντάξεις Ιουνίου

Εντείνονται τα σενάρια τρόμου από τον γερμανικό Τύπο, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ οι μισθοί δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις του Ιουνίου θα κουρευτούν, καθώς το… ταμείο είναι μείον.

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία από «εσωτερικούς υπολογισμούς» των δανειστών, σύμφωνα με τα οποία στο τέλος του μήνα το έλλειμμα θα είναι μεταξύ 2 και 3,6 δισ. ευρώ.
 

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, μιλώντας στο Mega διέψευσε αυτά τα σενάρια.




ysterografa.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

25 δις ευρώ οι ανάγκες για υποδομές μέχρι το 2025, λύση τα Ομόλογα Έργου;

Τα έργα υποδομών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ανάπτυξης και είναι απαραίτητα ιδίως σε χώρες, όπως η Ελλάδα με σημαντικές προοπτικές στον τουρισμό. Τα επόμενα χρόνια η ανάγκη για έργα υποδομής είναι της τάξης των 25 δισ. ευρώ και γι’αυτό είναι αναγκαίο να εξευρεθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης, όπως τα ομόλογα έργων, ταυτόχρονα με τους κλασικούς τρόπους αναζήτησης κεφαλαίων.

Τα project bonds υποκαθιστούν τον παραδοσιακό τραπεζικό δανεισμό και θα μπορούσαν να αποτελέσουν χρηματοδοτικό εργαλείο για έργα παραχώρησης, όπως τα οδικά συγχρηματοδοτούμενα έργα, το αεροδρόμιο στο Καστέλι ή άλλα μεγάλα έργα. Ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά ταμεία και ιδιωτικά ταμεία θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν μεγάλα έργα υποδομών μέσω ομολόγων έργων.

Aνάγκη χρηματοδότησης νέων υποδομών
Τη στιγμή που ένα σημαντικό ύψος χρηματοδότησης έργων υποδομής είναι απαραίτητο για να κινήσει την ελληνική οικονομία, ο κρατικός προϋπολογισμός και τα διαρθρωτικά ταμεία που παραδοσιακά αποτελούσαν την κύρια πηγή χρηματοδότησης δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν το σύνολο των προγραμματισμένων έργων.  Κατά συνέπεια, ο ρόλος των ιδιωτικών κεφαλαίων καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικός για την υλοποίηση τους.

Παράλληλα, τα εγχώρια και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας, ενώ οι θεσμικές αλλαγές που επιβάλει η Βασιλεία ΙΙΙ αποθαρρύνουν τη μακροχρόνια δανειακή χρηματοδότηση. Ως αποτέλεσμα, πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μειώνουν με σταθερό ρυθμό την έκθεσή τους στη μακροχρόνια χρηματοδότηση έργων, με το χρηματοδοτικό κοινό να καλύπτεται από την αυξημένη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Τα ομόλογα έργου, μπορούν να αποτελέσουν ελκυστικό επενδυτικό εργαλείο για πολλές κατηγορίες επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών ταμείων, των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, των εξειδικευμένων επενδυτικών κεφαλαίων, των μεγάλων ιδιωτών επενδυτών αλλά και των μικροεπενδυτών. Οι μικροεπενδυτές αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις σε σύγκριση με τα κρατικά ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης -η απόδοση των οποίων βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα- σε συνδυασμό με την ασφάλεια που παρέχει η υψηλή σχετικά προβλεψιμότητα των μελλοντικών χρηματορροών των χρηματοδοτούμενων έργων.

Οι τέσσερεις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για μια αποτελεσματική αγορά ομολόγων έργου
 
1. Επαρκής εποπτεία και διαφάνεια επί των οικονομικών στοιχείων

Η λειτουργικότητα της αγοράς ομολόγων έργου, προϋποθέτει την ύπαρξη σημαντικών εργαλείων ενημέρωσης των επενδυτών, καθώς και τη θέσπιση επαρκών κανόνων εποπτείας και διαφάνειας, σε παρόμοιο βαθμό με τις υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί στις εισηγμένες εταιρείες. Η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ομολόγων έργου σε μια οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά, θα υποχρεώσει τους διαχειριστές του έργου σε αυστηρούς και καθορισμένους κανόνες εποπτείας και διαφάνειας, παρέχοντας αυξημένη ασφάλεια στους επενδυτές και ενημέρωση ως προς τα οικονομικά στοιχεία του έργου.

2. Επαρκής διαθεσιμότητα κεφαλαίων εκτός του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος

Βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη μιας σταθερής και καλά δομημένης δημόσιας και ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς, διοικούμενης από επαγγελματίες διαχειριστές κεφαλαίων, οι οποίοι πρέπει να έχουν τόσο ευελιξία διασποράς των διαχειριζομένων κεφαλαίων σε ένα ευρύ φάσμα υψηλά αξιολογούμενων επενδυτικών εργαλείων, πέρα από τα κρατικά ομόλογα αξιολόγησης ΑΑΑ, όσο και τη διάθεση να αναλάβουν ένα αυξημένο, αλλά σε κάθε περίπτωση καλά προσδιορισμένο ρίσκο το οποίο σχετίζεται με την κατασκευή και λειτουργία του έργου.

Τα ελληνικά ομόλογα έργου που θα εκδοθούν στο μέλλον, μπορούν να αποτελέσουν ελκυστικά επενδυτικά εργαλεία για τα διεθνή ασφαλιστικά ταμεία και εξειδικευμένα επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία στο πρόσφατο παρελθόν επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικής έκδοσης εταιρικά ομόλογα.  Την ίδια στιγμή, σημαντική πηγή κεφαλαίων μπορούν να αποτελέσουν οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, τα αμοιβαία κεφάλαια, καθώς και οι εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων οι οποίες έχουν, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύνολο ενεργητικού της τάξης των 24 δισ. ευρώ που ενδέχεται να αυξηθεί περεταίρω εξαιτίας των προωθούμενων ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων.

3.  Ύπαρξη ενός σταθερού και καλά καθορισμένου φορολογικού συστήματος

Η ύπαρξη ενός σταθερού και  καλά καθορισμένου φορολογικού συστήματος έχει ουσιώδη σημασία, καθώς παρέχει στους επενδυτές την απαραίτητη ασφάλεια, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε μια μακροχρόνια δέσμευση κεφαλαίων.

Το φορολογικό σύστημα δεν πρέπει να διαφοροποιεί το δανεισμό μέσω έκδοσης ομολόγων από τις υπόλοιπες μορφές χορήγησης δανειακών κεφαλαίων, ενώ επιπλέον φορολογικά κίνητρα μπορεί να δοθούν για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής σε κατασκευαστικό στάδιο.

4. Ενίσχυση πιστοληπτικής αξιολόγησης

Η ενίσχυση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ομολόγων έργου, με την αξιοποίηση των  σχετικών μηχανισμών, έχει ιδιαίτερη σημασία στην προοπτική έκδοσης των ελληνικών Ομολόγων Έργου. Αυτό γιατί αναβαθμίζει τη χαμηλή πιστοληπτική βαθμολόγηση της Ελλάδας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης (rating agencies).



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκατομμύρια στο Εξωτερικό Σαμαράς και ΓΑΠ… Πρωταθλητής ο «Τίμιος» Βενιζέλος…



ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ  ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΎΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…


2015-06-21_083237Η «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» αποκαλύπτει το ντοκουμέντο της ντροπής για το πολιτικό μας σύστημα. Σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εφημερίδα μας και τα οποία προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος την περίοδο 2010-2012, δηλαδή όταν η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι και οι εγχώριοι τοποτηρητές τους, 174 πολιτικοί μας έβγαζαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
Μεταξύ αυτών των πολιτικών και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ πρωταθλητής στην λίστα εμφανίζεται ο λαλίστατος σκιώδης μνημονιακός πρωθυπουργός Βαγγέλης Βενιζέλος. Την στιγμή που όλοι αυτοί οι πολιτικοί ψήφιζαν μνημόνια, οδηγούσαν την κοινωνία σε φτωχοποίηση, την πατρίδα σε διεθνή εξευτελισμό και ζητούσαν αίμα από τον λαό, την ίδια ακριβώς στιγμή με μια αντεθνικού τύπου πράξη, έβγαζαν τα λεφτά τους από την χώρα…

Η λίστα με τους 174 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που δημοσιεύει σήμερα η «Α» στην συντριπτική της πλειοψηφία περιλαμβάνει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ ακολουθούν και κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ.



hellasforce.com



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετρό Θεσσαλονίκης: Διαπραγματεύσεις και στο βάθος σενάρια επανεκκίνησης

Μία σκέψη του Υπουργού Πολιτισμού που εκφράστηκε στην προχθεσινή του επίσκεψη στα αρχαία του Μετρό Θεσσαλονίκης, ίσως τελικά να αποτελέσει και το μεγάλο μυστικό για να απεμπλακούν τα έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης που έχουν βαλτώσει εδώ και 7 μήνες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Ξυδάκης: "σκέψη μου -δεν είναι απόφαση- είναι να απεμπλακεί και να επιταχυνθεί το έργο. Ενδεχομένως να πρέπει προσωρινά να παρακαμφθεί ο σταθμός για να συνεχιστεί κανονικά η κατασκευή της γραμμής. Είναι μια σκέψη και υπάρχει και μια εργασία της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ. Θα σταθμίσουμε τα οφέλη. Τα οφέλη σε αυτήν την πρώτη φάση εκτιμούμε ότι είναι να απεμπλακεί το έργο και να εμφανιστεί κάτι πολύ πιο πολύτιμο, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, από ένα σταθμό".

Αυτά την ώρα που τα νέα για τη διαπραγμάτευση δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλά. Οι πρώτες συναντήσεις κύλησαν μάλλον αδιάφορα και πλέον όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι.

ΣΕΝΑΡΙΟ 1: ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το πρώτο σενάριο, το "καλό" θα είναι η άμεση ύπαρξη συμφωνίας, η παύση των μέχρι τώρα διεκδικήσεων της αναδόχου και η σταδιακή επανεκκίνηση του έργου, χωρίς το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει. Σε αυτό το σενάριο θα πρέπει να υπολογιστεί και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν τα έργα και να λειτουργήσει η γραμμή, ταυτόχρονα με την επέκταση προς Καλαμαριά.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2: ΕΠΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αυτό το σενάριο είναι το κακό για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί θα παραμένουν οι απαιτήσεις άνω των 600εκ.ευρώ της αναδόχου ΚΞ. Ο δεύτερος γιατί σε έργα μεγέθους 500εκ.ευρώ όπως εκτιμάται το ποσό θα αργήσει να βγει ανάδοχος και το συντομότερο ποου θα δούμε και πάλι εργοτάξια θα είναι σε 1,5 χρόνο από την στιγμή της προκήρυξης. Τρίτο, ως απόρρεια των πρώτων 2 το έργο δεν θα ολοκληρωθεί πριν το 2021-2022 συμπαρασύροντας και την επέκταση προς Καλαμαριά.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3: ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ

Πρόκειται για ένα σενάριο που δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το έχουμε δει να συμβαίνει σε πολλά έργα στην Ελλάδα και μάλιστα σε αρκετά έργα της ΑΕΓΕΚ (λιμάνι Ηγουμενίτσας, Ακτιο-Αμβρακία κ.α). Εδώ κάτω από μία ειδική συμφωνία θα μπορούσε να εισχωρήσει στο σχήμα Ο ΑΚΤΩΡ που έτσι και αλλιώς κατασκευάζει την επέκταση προς Καλαμαριά. Τα κέρδη πολλά: τα εργοτάξια θα τρέξουν πιο γρήγορα, θα γλυτώσουμε την επαναδημοπράτηση, δεν θα περάσει χρόνος για την επανεκκίνηση, η ολοκλήρωση θα είναι πιο κοντά χρονικά.

Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε λίγο πριν την οριστική λύση, καλή ή κακή που θα ορίσει το μέλλον του έργου αλλά και της πόλης που περιμένει την λύση της πολιορκίας και την άμεση ολοκλήρωση του έργου.




Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΡΓΟΣΕ: Άνοιξη του 2017 ολοκληρώνονται τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο Τιθορέα-Δομοκός

Η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, προχωρά με ταχείς ρυθμούς τις εργασίες σε όλα τα μέτωπα, του Τιθορέα – Δομοκός.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής και επιδομής στο τμήμα Τιθορέα Λιανοκλάδι. Αντιστοίχως οι εργασίες ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβρη του 2016.

Παράλληλα αναμένεται τους επόμενους 2 μήνες να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ  ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και ΑΔΜΗΕ για τους υποσταθμούς της γραμμής, οι οποίοι θα τροφοδοτούν την ηλεκτροκίνηση. Το τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2017, οπότε και θα αρχίσουν οι εργασίες δοκιμών και πιστοποίησης του έργου.

Οι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί της γραμμής υλοποιούνται σε φάσεις, ώστε να μην κωλύεται η κυκλοφορία του ΟΣΕ στη γραμμή και να είναι σε λειτουργία τα υφιστάμενα συστήματα σηματοδότησης – τηλεπικοινωνιών, τα οποία θα αντικατασταθούν από τα νέα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα.

Μέχρι σήμερα, στη στρώση της γραμμής έχουν ολοκληρωθεί 9 Km σταθερής επιδομής, στη σήραγγα Καλλιδρόμου, και 89 Km σκυρογραμμής στο υπόλοιπο τμήμα. Η υλοποίηση του έργου με αυτούς τους ρυθμούς θα φέρει το ζητούμενο αποτέλεσμα που είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην ώρα τους.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκοινωνίες Αθηνών: Αύξηση εσόδων κατά 6,3% το 2014

Ανοδική πορεία για το Όμιλο ΟΑΣΑ καθώς ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε στη χρήση 2014 στα 247.574.631 ευρώ, έναντι 232.849.067 ευρώ της προηγούμενης χρήσης 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,32%. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 83.217.362 ευρώ έναντι 21.137.738 ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τέλος η καθαρή θέση του ομίλου για το 2014 διαμορφώθηκε στα 1.123.601.218 ευρώ από 1.204.712.707 ευρώ κατά τη χρήση 2013.

Στόχοι – Προοπτικές
Οι στόχοι και οι προοπτικές του Ομίλου Ο.Α.Σ.Α. έως τη θέση σε εφαρμογή του Ν.3920/2011 καθορίζονταν από το Στρατηγικό Σχέδιο για την περίοδο 2008-2013 και βασίζονταν στο όραμα για τη Δημιουργία Συστήματος πράσινων αστικών συγκοινωνιών στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας που θα παρείχε, χωρίς διακρίσεις σε όλους τους αποδέκτες των υπηρεσιών, ασφαλείς, υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους υπηρεσίες δημόσιας επιβατικής μεταφοράς.

Οι στόχοι του νέου Νόμου 3920/2011 είναι η εξυγίανση και αναδιοργάνωση των Εταιρειών Ε.ΘΕ.Λ., Η.Λ.Π.Α.Π., Α.Μ.Ε.Λ., Η.Σ.Α.Π. και ΤΡΑΜ, η λειτουργία τους κάτω από το πλαίσιο δύο νέων Εταιρειών, των ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (για Η.Σ.Α.Π., ΤΡΑΜ, Α.Μ.Ε.Λ.) και Ο.ΣΥ. Α.Ε. (για Ε.ΘΕ.Λ., Η.Λ.Π.Α.Π.), η συγκεκριμενοποίηση των αρμοδιοτήτων του Ο.Α.Σ.Α. και ο προσδιορισμός των σχέσεων με τις παραπάνω Εταιρείες. Απώτερος στόχος του εν λόγω Νόμου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών στην Αττική.

Ο ΟΑΣΑ έθεσε ως όραμά του το 2014 τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, την οικονομική βιωσιμότητα του Ομίλου καθώς και τη θετική συμβολή του στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της πρωτεύουσας.

Κατά τη χρήση του 2014 ο ΟΑΣΑ εστίασε στην ενοποίηση του δικτύου μέσα από την αναδιάρθρωση του συγκοινωνιακού έργου ώστε τα διαφορετικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Ομίλου να λειτουργούν συμπληρωματικά, στη δημιουργία ενιαίου κομίστρου και στην αλλαγή της τιμολογιακή πολιτικής μέσω της μείωσης των τιμών των εισιτηρίων, των καρτών απεριορίστων διαδρομών, την εισαγωγή νέων προϊόντων κομίστρου και της καινοτόμου εφαρμογής mobile ticketing (Tfa tickets).

Στα πλαίσια αυτού του οράματος σχεδιάστηκε και κατοχυρώθηκε το νέο εταιρικό σήμα για το σύνολο των εταιρειών του Ομίλου «Συγκοινωνίες Αθηνών».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

30% πρόστιμο σε όσους έχουν έξω καταθέσεις … Στα χέρια της ΕΚΤ οι επίμαχοι λογαριασμοί !

Αντιμέτωποι με την εφορία και τους εισαγγελείς βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι μετέφεραν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό.

Όλοι οι επίμαχοι λογαριασμοί βρίσκονται πλέον στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κορυφαία στελέχη της οποίας διαδίδουν ότι θα προχωρήσουν σε δέσμευσή τους, σε περίπτωση κατά την οποία δεν ολοκληρωθεί η αναμενόμενη συμφωνία με τη χώρα μας. Γι΄ αυτό ίσως είναι προτιμότερο, όλοι όσοι έχουν βγάλει έξω, και κυρίως παράνομα τα χρήματά τους, να τα φέρουν γρήγορα μέσα στη χώρα για να τα γλιτώσουν. Και αν δεν εμπιστεύονται ακόμη τις ελληνικές τράπεζες, είναι προτιμότερο να τα κρατήσουν στο σπίτι τους, παρά να τα έχουν στις ξένες τράπεζες, γιατί μπορεί οι ξένοι δανειστές να τα δεσμεύσουν όλα.

Λίστα με τους καυτούς λογαριασμούς των Ελλήνων στο εξωτερικό έχει στα χέρια της και η Τράπεζα της Ελλάδος ενώ το ΣΔΟΕ αναμένεται να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς σε ελέγχους νομιμότητας όλων αυτών των καταθέσεων, γεγονός που συνεπάγεται δικαστικές περιπέτειες και βαριά πρόστιμα για όσους καταθέτες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν στους επίμαχους λογαριασμούς, με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι βαρύ για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι και με το ΣΔΟΕ και με τη Δικαιοσύνη, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπως λέγεται είναι έτοιμη να δεσμεύσει τους επίμαχους λογαριασμούς στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα μας, αθετήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews» οι Έλληνες που έχουν λογαριασμό σε τράπεζες του εξωτερικού θα λάβουν πολύ σύντομα ειδοποιητήρια από την εφορία προκειμένου να προσκομίσουν πιστοποιητικά νομιμότητας. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση, τότε η εφορία θα επιβάλλει πρόστιμο το 30% της συνολικής κατάθεσης ενώ θα παραπέμψει και την υπόθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Οι καταθέτες κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα, αλλά και με καμπάνες από τη Δικαιοσύνη.

Για τα μικρά ποσά οι καταγγελίες που θα απαγγελθούν αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος το οποίο διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Για ποσά άνω των 150.000 ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται, θα ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, γιατί το αδίκημα αφορά το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες…

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η ΕΚΤ, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν στα χέρια τους το σύνολο των λογαριασμών, που έχουν ανοίξει οι Έλληνες σε όλες τις ξένες τράπεζες, καθώς και τους λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες που δεν έγιναν με βαλίτσα αλλά μέσω τραπεζικού συστήματος.

Τα ποσά που λιμνάζουν σε ευρωπαϊκές και ελβετικές τράπεζες πλησιάζουν τα τριακόσια με τετρακόσια δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο ποσό το οποίο θα μπορούσε να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και να διασφάλιζε για πάντα την ασφάλεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ανάμεσα σε αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες, φιγουράρουν ονόματα πολιτικών, πρώην διοικητών ΔΕΚΟ, εργολάβων, προμηθευτών του δημοσίου, εκδοτών, εφοριακών και δεκάδων χιλιάδων ανεπάγγελτων που κάνουν μηδενικές δηλώσεις στην εφορία, ενώ εμφανίζονται με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.


Πάντως, η μόνη σίγουρη λύση για να γλιτώσουν τα λεφτά τους οι εκατοντάδες χιλιάδες καταθέτες του εξωτερικού είναι να τα αποσύρουν έγκαιρα, να τα φέρουν πίσω στην Ελλάδα, να τα κρύψουν στα σπίτια τους, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση και στη συνέχεια να τα τοποθετήσουν σιγά – σιγά στις ελληνικές τράπεζες για να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους τα αρπάξουν οι ξένοι.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΝΤ: Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι «υπότροφοι» του Ταμείου

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα υποτροφιών του ΔΝΤ από το 2006 οπότε ξεκίνησε, αναφέρει στην απάντησή του σε επιστολή του υφυπουργού ΕπικρατείαςΤέρενς Κουίκ ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Την επιστολή του κ. Ράις δίνει στη δημοσιότητα ο κ. Κουίκ ο οποίος παρατηρεί ότι «γίνεται η παραδοχή, ότι δύο Έλληνες δημοσιογράφοι μετείχαν του ΔΝΤ προγράμματος υποτροφιών, που φαίνεται ότι κανείς μας δεν ήξερε. Περιμένω από την ΕΣΗΕΑ ή την ΠΟΕΣΥ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα να γνωστοποιήσει, αν υπήρξε πρόσκληση ενδιαφέροντος από το ΔΝΤ, για αυτά τα ταξίδια «υποτροφίας» με ανοικτή συμμετοχή για όλους τους δημοσιογράφους ή, τελικά, έγινε επιλογή με άλλες διαδικασίες».

Ο κ. Κουίκ σχετικά με τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων σχολιάζει «κατά την άποψή μου, δεν συντρέχει λόγος μυστικότητας. Προτρέπω οι ίδιοι οι δύο δημοσιογράφοι να δώσουν το όνομά τους, για να τελειώσει η συνολική λάσπη. Αν δεν το πράξουν, θα πρέπει πάλι να απευθυνθώ στο ΔΝΤ. Και αν το ΔΝΤ αρνηθεί να βοηθήσει, τότε ενοχοποιεί μία διαδικασία, την οποία το ίδιο το Ταμείο παρουσιάζει ως θετική πρωτοβουλία της».

Η ελληνική μετάφραση της επιστολής του κ. Ράις έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Σας ευχαριστώ για την από 18 Ιουνίου επιστολή σας. Σε απάντηση του άμεσου ερωτήματός σας, μπορώ να σας πω, ότι το ΔΝΤ δεν έχει ποτέ διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για Έλληνες δημοσιογράφους. Επί της ευκαιρίας του ερωτήματός σας όμως, θα ήθελα να σας δώσω μια πιο διευρυμένη απάντηση:

Από το 2006, το ΔΝΤ έχει υποστηρίξει ένα πρόγραμμα υποτροφιών, που προσφέρει σε μικρές ομάδες δημοσιογράφων που προέρχονται κυρίως από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και από χώρες με αναδυόμενη οικονομία, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις Εαρινές και Ετήσιες Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το πρόγραμμα παρέχει μια ευκαιρία για τους δημοσιογράφους- που κατά κανόνα δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν αυτές τις συναντήσεις – να καλύψουν αυτές τις σημαντικές οικονομικές συζητήσεις και να συναντήσουν τους ηγετικούς διαμορφωτές της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής παγκοσμίως. Σε μερικές περιπτώσεις, το πρόγραμμα έχει επεκταθεί έτσι, ώστε να συμπεριλαμβάνει συμμετέχοντες από χώρες υψηλότερου εισοδήματος, που μπορεί όμως να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή να έχουν δεχθεί τη στήριξη του Προγράμματος του ΔΝΤ.

Από το 2006, περίπου 300 δημοσιογράφοι από 90 χώρες έχουν προσκληθεί και έχουν παρακολουθήσει τις Ετήσιες και Εαρινές Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της σχεδόν 10ετούς περιόδου, υπήρξαν μόνο 2 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες με την ανωτέρω υποτροφία έχουν ακριβώς το ίδιο καθεστώς με οποιοδήποτε άλλο μέλος του Τύπου που καλύπτει τις συναντήσεις, την ίδια πρόσβαση, περιορισμούς και εργασία στο Κέντρο Πολυμέσων.

Ελπίζω ότι αυτή η πληροφορία να είναι χρήσιμη.

Ειλικρινά δικός σας,
Gerry Rice
Διευθυντής Τμήματος Επικοινωνίας, ΔΝΤ»

Το αγγλικό κείμενο όπως επισυνάπτεται στην ανακοίνωση του κ. Κουίκ έχει ως εξής:

Dear Deputy Minister:
Thank you for your letter dated June 18. In response to your immediate question, I can tell you that the IMF has never held any seminars for Greek journalists. At the same time, I would like to take this opportunity to address your broader query:
Since 2006, the IMF has sponsored a fellowship program that offers small groups of journalists, mostly from low- and middle-income countries and emerging market economies, the opportunity to attend the IMF and World Bank Spring and Annual Meetings.
The program provides an opportunity for journalists—who typically would be unable to travel to these Meetings—to cover these important economic discussions and meet the world’s leading economic and financial policymakers.
On occasion, the program has been expanded to include participants from higher-income countries that may be facing financial difficulties or have an IMF-supported program.
Since 2006, around 300 journalists from over 90 countries have been invited to the Spring and Annual Meetings in this way and, over that nearly ten-year period, there have been only two journalists from Greece. Fellowship participants have exactly the same status as any other member of the press covering the meetings—the same access and restrictions, and work in the same media center.

I hope this information is helpful.
Sincerely yours,

Gerry Rice
Director
Communications Department





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το «δόλωμα» της Κομισιόν για να «τσιμπήσει» την ελληνική κυβέρνηση!

Παράταση του ισχύοντος προγράμματος μέχρι το Σεπτέμβριο και χρηματοδότηση-γέφυρα, είναι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η κυριακάτικη FAZ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Αθήνα θα πρέπει τη Δευτέρα να δεσμευθεί για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχουν αποφασίσει και τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωζώνης των οποίων απαιτείται η έγκριση για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, ανάμεσά τους και αυτό της Γερμανίας.

Έτσι θα μπορούσαν να εκταμιευθούν άμεσα 3,7 δισ. ευρώ από το υπάρχον πρόγραμμα. Στη συνέχεια θα μπορούσαν να εκταμιευθούν επιπλέον κεφάλαια, από αυτά που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και να φτάσουμε στα 6 δισ. ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να κερδηθεί λίγος χρόνος (μερικοί μήνες), έως ότου ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για ένα τρίτο πακέτο στήριξης.

Σε αυτό το σημείο και μόνον τότε, θα μπορέσει να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, αλλά για να γίνει, αυτό, αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα πρέπει η Αθήνα πρώτα να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.


 

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!