EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γιατί πουλάνε μισοτιμής τα e-φαρμακεία. Πώς ανταποκρίνονται οι καταναλωτές

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν τα ηλεκτρονικά φαρμακεία με 4 στους 10 online καταναλωτές στην Ελλάδα να δηλώνουν πως αγόρασαν κάποιο προϊόν προσωπικής φροντίδας (π.χ. καλλυντικά) από εκεί, ενώ 3 στους 10 βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. Ποιοι είναι λόγοι που οι Έλληνες δείχνουν να προτιμούν περισσότερο τα ηλεκτρονικά φαρμακεία;

Την απάντηση επιχειρεί να δώσει το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο σε σχετική έρευνα που διεξήγαγε κατέγραψε, ανέλυσε και αξιολόγησε τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην Ελλάδα.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε 210 ηλεκτρονικά φαρμακεία - σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν... 750 - ενώ αξιοποιήθηκαν και οι απόψεις των οnline αγοραστών.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν τα online φαρμακεία

Οι λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες προτιμούν ένα online φαρμακείο, είναι καταρχήν οι τιμές και οι προσφορές καθώς μέχρι τώρα ήταν το κύριο εργαλείο προώθησης. Άλλοι λόγοι είναι εξής:
  • παράδοση (28%),
  • ταχύτητα στην εξυπηρέτηση (22%),
  • ευκολία εύρεσης προϊόντων (21%) και
  • σωστή πληροφόρηση (10%).

Όπως επισημαίνεται πέρα από τις μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές, οι αγορές φαρμάκων μέσω ίντερνετ προσφέρουν στους καταναλωτές:

1. Περισσότερες εξατομικευμένες υπηρεσίες (π.χ. έλεγχος παραγγελίας), περισσότερη εξατομικευμένη πληροφόρηση και περισσότερο “engagement” των online αγοραστών. Όλα αυτά δημιουργούν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών που είναι αναγκαία στις αγορές απόο το διαδίκτυο.

2. Ψηφιακή συνεργασία των online φαρμακείων με τους επώνυμους προμηθευτές, μέσω κοινής διαδικτυακής καμπάνιας, από κοινού αξιοποίηση των στοιχείων ψηφιακών επισκεπτών, συνεργασία στη διαχείρηση blogs και άλλων προχωρημένων κοινωνικών δικτύων κλπ. Αυτό ελαχιστοποιεί υψηλά κόστη της ψηφιακής προώθησης και και βασίζεται στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των φαρμακείων και των επώνυμων brands.

3. Έξυπνη αξιοποίηση του καλά οργανωμένου φυσικού φαρμακείου στα πλαίσια της πολυκαναλικής (multi-channel) και πανκαναλικής (omni-channel) συμπεριφοράς των Ελλήνων online αγοραστων. Άρα χρήση του διαδικτύου για την προσέλκυση των πολιτών στο καλά οργανωμένο φυσικό φαρμακείο, μέσα από τα sites των προμηθευτών ή/και στα πλαίσια κοινών προωθητικών ενεργειών.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που «ανεβάζει» τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι ότι δίνουν μεγάλη έμφαση στην εξυπηρέτηση και στην υποστήριξη μετά την πώληση, αφού το 50% κάνουν αποστολές στο εξωτερικό ενώ 1/5 εξυπηρετούν άμεσα τον πελάτη από απόσταση (π.χ. άμεση τηλεφωνική επαφή).

Για παράδειγμα η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών φαρμακείων έχει πληροφορίες για τα συστατικά, 3 στα 4 αξιοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να βρουν και ενημερωσουν τους οnline καταναλωτές και 1 στα 3 λειτουργεί εξειδικευμένα Blogs για πιο ενεργή συμμετοχή των αγοραστών.

onlinefarmakeia02


Τα προϊοντα

Τα προϊόντα, τα οποία πωλούν τα ηλεκτρονικά καταστήματα, αφορούν, κυρίως, συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά φυτικής προέλευσης και λιγότερα ομοιοπαθητικά. Όπως και στην συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών καταστημάτων, η έμφαση δίνεται σε επώνυμα προϊόντα τα οποία είναι ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιδού που κρύβουν οι πλούσιοι τα λεφτά που σηκώνουν από τις τράπεζες

Απίστευτες «πατέντες» έχουν εφεύρει μεγάλες επιχειρήσεις και πλούσιοι ιδιώτες με στόχο να διασφαλίσουν τα μετρητά τους και να μην τα «καταπιεί» ένα ενδεχόμενο Grexit ή να τα μπλοκάρει ενδεχόμενη επιβολή capital control.

 Από την περασμένη Δευτέρα έως και χθες Πέμπτη, το ποσό που υπολογίζεται από τους τραπεζίτες ότι «δραπέτευσε» από τα ταμεία τους ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ , οδηγώντας το συνολικό ποσό των καταθέσεων κάτω από τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως εκτιμούν. Είναι προφανές ότι οι ελληνικές τράπεζες βιώνουν μία από τις δυσκολότερες, αν όχι τη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία τους καθώς, εκτός από τα κόκκινα δάνεια που ξεπερνούν και επισήμως τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, κάθε μέρα που περνά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ φεύγουν από τα γκισέ τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί πολύ απλά ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας, προσπαθώντας να αποφύγουν τα χειρότερα και να διασφαλίσουν τις καταθέσεις τους από ένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ή από ενδεχόμενη επιβολή ελέγχου κίνησης  ελέω της σημαντικής καθυστέρησης στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα «φυγαδεύουν» εκτός από το... στρώμα, το... χώμα, τις τράπεζες του εξωτερικού και σε θυρίδες εταιριών «security».

Καλά διαβάσατε. Αρκετές μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, θυγατρικές μεγάλων πολυεθνικών, όπως επίσης και αρκετοί εύποροι ιδιώτες που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να στείλουν εμβάσματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του fpress.gr, τοποθετούν τα μετρητά τους σε θυρίδες εταιριών «security», που διατηρούν οι τελευταίες στις καλά φυλασσόμενες κεντρικές τους εγκαταστάσεις.

Ο πρώτος λόγος είναι για να τα έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμα και να μην κινδυνεύουν από τους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων που ενδέχεται να επιβληθούν αν κάτι στραβώσει στην διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το φόβο των ελέγχων που γίνονται από το ΣΔΟΕ στις μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό μέσω εμβασμάτων. Μια παραγγελία ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων που ενδεχομένως να δοθεί από τις αρμόδιες αρχές για να ελεγχθεί ύποπτος για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα ή άλλη παράβαση, σε καμία περίπτωση δεν θα εντοπίσει τα μετρητά στις «security» θυρίδες .

Ετσι λοιπόν ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν την «εξαφάνιση» των μετρητών τους για να κοιμούνται... ήσυχοι.

Κυβέρνηση: Υπάρχει σχέδιο φυγής κεφαλαίων

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι "υπάρχει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης". Προσθέτουν ότι "αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια. Η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. 'Αλλα δεν...,"



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ή διαφθορά τους έφερε την παρακμή!‏

«Αλλά κατεστραμμένος άνθρωπος,τί φταίω εγώ. Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ. Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί να δημιουργούσαν έναν τέταρτο καλό. Μετά χαράς θα πήγαινα μ’αυτόν»!
(Κων/νος Καβάφης)

Ένα από τα καλύτερα πολιτικά ποιήματα τού Καβάφη,με απήχηση στις μέρες μας ,αφού αναδεικνύει την διαφθορά των πολιτικών!

Ο ηγέτης ενός λαού ,θέτει τον εαυτόν του στην υπηρεσία του λαού του καί δεν απολαμβάνει την χλιδή καί την δύναμη της εξουσίας μόνος του!
 

Ή εξουσία έχει ευθύνες!

Οι προηγούμενοι προδότες ηγέτες της Ελλάδας,ζούσαν γιά να απολαμβάνουν τα οφέλη της εξουσίας.
Μας παραπλάνησαν με πολιτικά ψεύδη απάτες καί δημιουργίες εντυπώσεων.

Παρασυρόμενοι από την παντοδυναμία τους,πούλησαν την εθνική μας κυριαρχία, επέτρεψαν την εισβολή των κατακτητών τροικανών καί τους άφησαν να κάνουν βόλτες σε όλα τα υπουργεία μας!
 

Να αποφασίζουν αυτοί ,οι ξένοι,οι εχθροί της Ελλάδας,γιά τους μισθούς ,τις συντάξεις καί τις απολύσεις των Ελλήνων!

Μοίρασαν την ελληνική περιουσία καί νόμιζαν ότι θα απολάμβαναν το θέαμα ανενόχλητοι από τούς » θρόνους » τους.

Μάταιη πιά ή επίδειξη της δύναμής σας, δωσίλογοι.
Χάσατε κάθε ίχνος πολιτικού ήθους!

Παρακολουθούμε την χειρότερη εικόνα παρακμής καί εκφυλισμού της πολιτικής συνείδησης , όλων όσων διαχρονικά μας πρόδωσαν.

Πλήρης ηθικός ξεπεσμός των μνημονιακών προδοτών.

Ανήθικοι πολιτικοί άνδρες που διέλυσαν τον κρατικό μας μηχανισμό με την διαφθορά καί την διαπλοκή τους.

Παπανδρέου,Σαμαράς,Βενιζέλος,πέρασαν την διαφθορά τους σε όποιους συνεργαζόντουσαν κι έτσι με την διαπλοκή ή διαφθορά εξαπλώθηκε,αδιαφορώντας για την πατρίδα τους καί γιά το τί περνούσαν οι Έλληνες πολίτες.  
Μας φόρτωσαν δυσβάσταχτο χρέος που δεν μας ανήκει. Καί κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι!

Γιατί όταν οι ηγέτες ενός κράτους είναι άπληστοι αδίστακτοι καί διεφθαρμένοι,τότε είναι σίγουρο,ότι την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν καί οι περισσότεροι ευάλωτοι πολίτες.

Οι άνθρωποι επιλέγουμε στην πορεία της ζωής μας αν θέλουμε σωστή καί ηθική συμπεριφορά ,ή προτιμούμε τον εύκολο τρόπο της ανηθικότητας.

Δεν θέλουμε άλλους διεφθαρμένους διεκδικητές της εξουσίας.

Γι’αυτό θαυμάζουμε καί στηρίζουμε με όλη μας την δύναμη τον πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα,την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καί τον υπουργό οικονομικών μας Γιάνη Βαρουφάκη!

Καί τα λάθη τους, αν υπάρχουν καλοδεχούμενα,γιατί δουλεύουν πραγματικά γιά το καλό της Πατρίδας μας καί όποιος εργάζεται πραγματικά κάνει καί λάθη,μην ξεχνάτε όμως αγαπητοί αναγνώστες, ότι αυτοί αποτελούν την διαφορά ανάμεσα στο σάπιο πολιτικό σκηνικό πού μας έφερε μέχρι εδώ!

Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!

Καλή δύναμη Πρωθυπουργέ μας, Αλέξη Τσίπρα!

Είμαστε δίπλα σου,όσοι σκεπτόμενοι πολίτες, έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες,γιά μία ελεύθερη Ελλάδα ,χωρίς μνημόνια καί κατακτητές με όποιο κόστος!
ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ!
Ψυχραιμία Έλληνες,χωρίς πανικό!
ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Θεοδωροβία Πλακά
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ‏

Κύριε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως,

Φήμες και ψίθυροι που κυκλοφορούν στην πολιτική & δημοσιογραφική «αγορά», λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πατρίδα από τους δυνάστες-δανειστές, και από τους λαθρό-μετανάστες, προτίθεσθε να προβείτε σε σχηματισμό Κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητος-Σωτηρίας.

Πρίν τολμήσετε μια τέτοια ενέργεια, πρέπει να ερωτηθεί ο Λαός. Ο Λαός εκλέγει τη Κυβέρνησή του.

Είμαι αντίθετος σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, διότι.

Σε αυτήν θα πρέπει να κληθούν να συμμετάσχουν Σαμαράδες, Ποτάμια, Ντόρες, Μισέλες, Φώφες, ΓΑΠ, Τούρκογλου, Στουρνάρες, Παπαδήμοι, Πικραμένοι, και όλο αυτό το Σιωνιστικό πολιτικό & τραπεζικό σύστημα των εφιαλτών πολιτικών & τεχνοκρατών συνεργατών της λέσχης BILDERBERG, και της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του προέδρου Βαρώνου-Mαρκήσιου-κόμητος ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Οι Σαμαράδες πεσμένοι «στα τέσσερα» υπέγραφαν ότι ζητούσαν οι δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ. Μήπως αυτοί θα πλήρωναν;;;

Το ντόπιο Σιωνιστικό πολιτικό, τραπεζικό, κατεστημένο του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, οδήγησαν το καράβι ΕΛΛΑΣ στα βράχια.

Δηλαδή καλούνται πάλιν οι λύκοι, να φυλάττουν τα πρόβατα τους Έλληνες. Αρκετά «τους φάγαμε στη μάπα» τους εφιάλτες, άχρηστους πολιτικούς. Κατάστρεψαν τη πατρίδα με τις υποτελείς πολιτικές των, εις την υπηρεσίαν και εξυπηρέτησην του Μεγάλου Αδελφού-Αφεντικού!!!

Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες, και απατεώνες, είναι θύμα λόγω αδιαφορίας και απάθειας.

Όλοι αυτοί είναι πιόνια & μαριονέτες του Ηγεμώνα της λέσχης Bilderberg Μαρκήσιου-Βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ προέδρου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Όλοι αυτοί είναι συνεργάτες-μαριονέτες των Ευρωπαίων Σιωνιστών πολιτικών της Ε.Ε. , που είναι τσιράκια-υπαλληλάκια του προέδρου Βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, όπως οι γνωστοί ανθέλληνες κ.κ. Γιούνκερ, Σούλτζ, Σόϊμπλε, Λαγκάρντ, Ολάντ, Μέρκελ, Τόμσεν, Μπλούμ, Κλάους Ρέγκλιντ, κ.λ.π. και ότι μισητόν υπάρχει στην Ελλάδα.

Βάζοντας το ντόπιο πολιτικο-τραπεζικό, και άλλες Σιωνιστικές δυνάμεις, ανδρείκελα της παγκόσμιας Δικτατορίας στη κυβέρνηση, καταστρέφετε ότι χτίσατε έως σήμερα.

Αυτή είναι η επιθυμία του Σιωνιστή Σουλτζ-Σόρος, για λογαριασμό του Μαρκήσιου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!!!!!!

Μην περιμένετε τίποτα από τους πολιτικούς της Σιωνιστικής Ε.Ε. μαριονέτες του βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Αυτοί λειτουργούν κατόπιν εντολών του παγκόσμιου Δικτάτορα και Ηγεμώνα Βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Μην περιμένετε τίποτα από τους Κοσμοκράτορες της ΝΤΠ, και Παγκοσμιοποίησης, Επικυρίαρχους της Γης.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος ή Σωτηρίας, είναι στις επιθυμίες του Εβραίου Μάρτιν Σούλτζ, βαμπίρ της Ν.Τ.Π. του προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για να βάλει για τα καλά στο χέρι στην Ελλάδα.

Έτσι κάνετε το χατίρι του Εβραίου-Σούλτζ, και του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ο οποίος ζητάει επιμόνως τη συμμετοχή στη Κυβέρνηση όλων αυτών των Σιωνιστών εφιαλτών της Ελλάδος, για να αλυσοδέσουν την Ελλάδα στο άρμα της Σιωνιστικής Ε.Ε. προς εκμετάλλευση και άρμεγμα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ενημερώστε άμεσα το Λαό, με όλα τα ΜΜΕ, για Ευρώ, Δραχμή, Χρέος, Ευρωζώνη, Ε.Ε. κ.λ.π., διότι ο Λαός είναι απληροφόρητος, και ψηφίζει Ευρώ το νόμισμα του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Χαρά που κάνουν οι Σιωνιστές πολιτικοί μέσα και έξω…….

ΔΑΥΪΔ & ΓΟΛΙΑΘ

——————————

Ανανδρεία: Ο Γολιάθ ( Ε.Ε.) τα έβαλε με τον Δαυϊδ (Ελλάς). Αυτό λέγεται ανανδρεία!!!

Τώρα βγήκε ο Κλάους Ρέγκλιντ και ζήτησε από την Ελλάδα, 140 δις.ευρώ επιστροφή των δανείων στο ταμείο ESM της Ε.Ε.

Εδώ δεν έχουμε 1 δις. ευρώ να πληρώσουμε το ΔΝΤ, και ο Ρένγκλιντ μας ζητάει 140 δις. ευρώ. Ασφαλώς κάτι τρελό συμβαίνει. Πρόκειται για συνωμοσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας εναντίον της Ελλάδος.

Για GREXIT ετοιμάζονται οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης!!

Τώρα μαθαίνουμε ότι οι μεγάλοι της Ε.Ε. αποφάσισαν σύνοδο κορυφής, για να αποφασίσουν για την Ελλάδα!!

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

————————————-

Πρώτο πρόβλημα: Οι Λαθρομετανάστες

Δεύτερο πρόβλημα: Η Οικονομία-Χρεοκοπία.

Οικονομία-Χρεοκοπία: Ανάλυση

————————————————

Σε περίπτωση που αποφασίσετε ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, δεν χρειάζεται να προβείτε σε ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ της Δραχμής. Η Ελλάς ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ θα είναι πλούσια, φτάνει να κάνετε τα εξής.

Σε περίπτωση Διαγραφής του παράνομου-επονείδιστου Χρέους, απαιτείται,

1.-Άμεση διεκδίκηση του Κατοχικού Δανείου, και των πολεμικών αποζημιώσεων, από τη Γερμανία, διά των διεθνών δικαστηρίων.

2.-Άμεση αξιοποίηση του Εθνικού ορυκτού πλούτου, για να σταθούμε στα πόδια μας οικονομικά. (Χρυσός-Πετρέλαια-

Φυσικό Αέριο). Τώρα τον Χρυσό της Χαλκιδικής τον εκμεταλλεύεται ο παγκόσμιος Ηγεμών ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ενώ οι υδρογονάνθρακες κοιμούνται στα Ελληνικά Πελάγη!!!.

3.-Άμεση Βιομηχανοποίηση της χώρας, για να πατάξουμε την ανεργία.

4.-Να μην δανειστούμε πάλι.

Λαθρομετανάστευση: Ανάλυση.

——————————————–

1.-Έλεγχο των Ανατολικών και Νότιων συνόρων, με στρατιωτικά μέσα, για να μη γίνει η Ελλάς κράτος των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών.

2.- Σχέδιο της Παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας του Μαρκήσιου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, είναι το κράτος πρώην ΕΛΛΑΣ να καταληφθεί από τους λαθρομετανάστες.

3.- Να διαταχθούν οι συνοριακές αρχές, στα Βόρεια και Δυτικά σύνορά μας, να ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ τους λαθρομετανάστες να διαφύγουν προς Βόρειο Ευρώπη, ώστε να σωθούμε από Ισλαμική κατοχή. Στείλτε τους επάνω στη Β. Ευρώπη, να δούν τη γλύκα οι Ούννοι!!!

4.- Αυτό που γίνεται τώρα με τους λαθρομετανάστες, λέγεται και είναι εισβολή και κατοχή της πατρίδας μας.

Ξέφραγο αμπέλι η ΕΛΛΑΣ!!! Μπάτε λύκοι αλέστε τους Έλληνες!!!

5.- ΟΧΙ μόνον αυτό, αλλά τους εισβολείς, τους βοηθάμε να καταλάβουν τη χώρα μας, για «φιλανθρωπικούς» σκοπούς. Τόσο μυαλό έχουμε!!!

Παίζουμε το παιχνίδι των κ.κ. ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΣΟΡΟΣ.

6.- Κύριε Πρωθυπουργέ, τη γιαγιά-Τασία να την αλλάξετε, διότι με τα «φιλάνθρωπα» αισθήματα που έχει, παίζει το παιχνίδι της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Το παιχνίδι-εργαλείο λέγεται λαθρομετανάστευση!!! Αυτή η Γιαγιά είναι επικίνδυνη για τη πατρίδα. Η εξέγερση των λαθρομεταναστών βάζει φωτιά στη χώρα.

«Φως φανάρι» ότι ήλθαν εδώ για άλλους πονηρούς σκοπούς, σαν εισβολείς-κατακτητές.

Είναι θέμα Εθνικής ασφαλείας………….

7.-Αμέσως μετά τις δηλώσεις της Γιαγιάς-Τασίας, η πατρίδα μας κατεκλύσθη από τους εισβολείς Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, τους οποίους η γιαγιά-Τασία αποκαλεί τώρα «πρόσφυγες».

8.- Καλυπτόμενοι υπό το χαρακτηρισμό «πρόσφυγες» αύξησαν την εισβολή στη χώρα μας.

9.- Οι Βόρειοι Ευρωπαίοι πρέπει να προβληματιστούν, «Πόσο θα αντέξει η Ελλάς»;;;;;; μοιραίως το κύμμα των «προσφύγων» λαθρομεταναστών θα κρούσει τη πόρτα τους! ………………..

10.- Τρία εκατομμύρια «πρόσφυγες», περιμένουν απέναντι στις Τούρκικες ακτές, σταλμένοι από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, είναι έτοιμοι να εισβάλλουν στη

χώρα μας, και οι αρχές ασφαλείας τους υποδέχονται με χαρά, χωρίς να καταλαβαίνουν τι έγκλημα κάνουν κατά της πατρίδας, και των παιδιών-εγγονών τους !

11.- Γαλλία & Γερμανία, διά τον φόβον των «προσφύγων» κλείνουν τα σύνορά τους, και μας φορτώνουν τους πρόσφυγες.

12.- Ήδη στα νησιά εξεγέρθησαν οι λαθρομετανάστες. Είναι θέμα χρόνου να επαναστατήσουν και στην Ομόνοια.

13.- Κύριε Πρωθυπουργέ, αποσυρθείτε από τις συνθήκες Δουβλίνο 1-2-3, τις οποίες υπέγραψαν οι Σιωνιστές ΓΑΠ & Σημίτης, κατόπιν εντολών του προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Υπό τον όρον ότι η Ρωσία θα εγγυηθεί στρατιωτικά την ασφάλειά μας, και την Εθνική μας Κυριαρχία, προβείτε,

1.- Σε ρήξη συμφωνιών με τους «συμμάχους» & «εταίρους» της Σιωνιστικής Ε.Ε. και του εχθρικού ΝΑΤΟ!!!

2.- Σε περίπτωση Χρεοκοπίας, προβείτε σε Στάση Εξωτερικών Πληρωμών, και Διαγραφή του Χρέους, δηλαδή μη πληρώνετε ΔΝΤ & ΕΚΤ .

Προέχει η διάσωση των Ελλήνων!!!

3.- Προβείτε σε Διαγραφή του Χρέους, που τεχνηέντως οι σφογγο-κωλάριοι πολιτικοί της Ε.Ε., ανδρείκελα των Κοσμοκρατόρων μας φόρτωσαν, για να μας εκμεταλλευθούν!!!

4.- Προβείτε σε Στάση πληρωμών προς δανειστές-δυνάστες.

5.- Αυτά σε περίπτωση που θέλετε να ανακάμψουμε!!!

6.- Οι Δυτικοί Σιωνιστές τρέμουν την φιλία μας, με τη Ρωσία, και τυχόν συμμαχία. Να τους πατήσετε εκεί που πονάνε!!!!!!!!!!!

7.-Το συμφέρον των αρπακτικών-δανειστών-δυναστών, είναι να βρεθεί λύση, αλλιώς κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η παγκόσμια οικονομία.

8.-Εκτός εάν αυτά είναι τα σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής οικονομικής Ελίτ.

9.- Η σύνοδος κορυφής γίνεται, για να αναγκαστείτε να υπογράψετε νέο Μνημόνιο, χειρότερο των Σαμαράδων, χάριν της συμφωνίας, και αυτό να θεωρηθεί επιτυχία……….

10.- Η συμφωνία της συνόδου κορυφής θα είναι Σιωνιστική Ευρωπαϊκή σκλαβιά στην Ελλάδα, για τα συμφέροντα της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης του βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

11.-Η συμφωνία θα είναι χειρότερη. Μην υπογράψετε.

12.-Με το ευρώ η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα. Είναι πολύ ισχυρό νόμισμα για την κατεστραμμένη Ελληνική Οικονομία.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ Διεθνολόγος- Αρθρογράφος Διαδικτύου E-mail: ant.grypaios@gmail.com






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Αβάσταχτη Λογική της ΕΕ

«Στο ηλιοβασίλεμα της διάλυσης, όλα φωτίζονται από την αύρα της νοσταλγίας, ακόμα και η γκιλοτίνα». – Μίλαν Κούντερα, Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι (1984)

«Μπορεί να είναι αυτή η ελληνική κρίση χρέους που θα παράσχει την πολιτική ώθηση στα βασικά κράτη της ΕΕ να συμφωνήσουν τελικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της οικονομικής και πολιτικής ένωσης».

Τον περασμένο Φεβρουάριο το TNI εξήγησε το πώς η σκληρή γραμμή της Γερμανίας για τη συλλογή ανείσπρακτων χρεών στην Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Οι Έλληνες δέχθηκαν όλες τις ευθύνες για την κρίση», αναφέρθηκε, «αλλά οι τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη αξίζουν τη μερίδα του λέοντος από την υπαιτιότητα για την κατασκευή τέτοιων απερίσκεπτων δανείων εξαρχής».

Οι πρόσφατες αναταράξεις των παγκόσμιων πιστωτικών αγορών, ως αντίδραση σε μια επικείμενη ελληνική χρεοκοπία και έξοδο από την ΕΕ, επιβεβαιώνουν φαινομενικά ότι το πείραμα της νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Χωρίς σύγκλιση των φορολογικών καθεστώτων και τελικά μέτρα όπως ο πληθωρισμός και η παραγωγικότητα, οι χώρες της ΕΕ πρέπει απαραιτήτως να αναπτυχθούν εκτός της επιμερισμένης σκηνής ενός κοινού νομίσματος. Μη έχοντας την ομοσπονδιακή δομή των Ηνωμένων Πολιτειών, η ΕΕ έχει μόνο μια εμπορική και νομισματική ένωση, αφήνοντας τις ερωτήσεις των δαπανών και του χρέους να εμφανίζονται σε κάθε έθνος να αποφασίζει μονομερώς.

Η ιδέα είκοσι οκτώ κυρίαρχων εθνών να διαχειρίζονται εθελοντικά τις οικονομικές τους υποθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα ρεαλιστική υπόθεση, αλλά έχουμε δει αυτή την ταινία πριν. Στην αρχή, παρά την ομοσπονδιακή επικάλυψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν απλώς μια ένωση ανεξάρτητων κρατών. Το καμίνι του Εμφυλίου Πολέμου, στη συνέχεια η κινητοποίηση για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τα επακόλουθα προοδευτικά πειράματα στην οικοδόμηση μιας ομοσπονδιακής ρυθμιστικής κατάστασης στην Ουάσιγκτον, τελικά συνδύαζε τις πρώην αγγλικές αποικίες μαζί σε μία. Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα υβρίδιο, ένας μοναδικός Αμερικανικός συμβιβασμός μεταξύ μιας εριστικής κλασικής ελληνικής συνομοσπονδίας και ενός ενιαίου ευρωπαϊκού κράτους.

Μέχρι στιγμής, η ΕΕ δεν έχει βρει μια καταλυτική εκδήλωση για να καταστεί δυνατή η συνομοσπονδία είκοσι οκτώ εθνών και ιδιαίτερα των δεκαεννέα χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ για να δημιουργήσει ένα ενιαίο έθνος, με συλλογικό έλεγχο πάνω από ένα καθολικό για τις δαπάνες και το χρέος. Αυτό δεν σημαίνει ότι μια τέτοια έκβαση είναι είτε επιθυμητή είτε δυνατή, κυρίως ότι το γεγονός ότι ένα κοινό νόμισμα σημαίνει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν περίπου τα ίδια ποσοστά ανάπτυξης, πληθωρισμό και ανταγωνιστικότητα ή θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα. Με άλλα λόγια, τα ισχυρότερα κράτη της Ένωσης πρέπει να συμφωνήσουν για την επιδότηση των ασθενέστερων μελών. Η απόφαση που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι η ίδια που και οι οικογένειες αντιμετωπίζουν κάθε ημέρα, δηλαδή ότι ο ισχυρότερος πρέπει να νοιάζεται για τους πιο αδύναμους. Διαφορετικά, δεν υπάρχει οικογένεια, δεν υπάρχει Ένωση.

Από την υπογραφή μνημονίου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το 2010, το συνολικό χρέος στην Ελλάδα έχει αυξηθεί, ακόμη και αν η οικονομία της έχει συρρικνωθεί υπό το βάρος της λιτότητας. Αντί να επιμένουμε στο αδύνατο, η ΕΕ, το ΔΝΤ και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς πρέπει να κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία. Αντί για απαιτητικές συνθήκες που η Ελλάδα σαφώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί, γιατί να μην αρχίσουν τη διαδικασία αναδιάρθρωσης με μείωση του χρέους; Το ΔΝΤ θα έπρεπε να ρυθμίσει περαιτέρω στήριξη για την Ελλάδα και να επωμιστεί το κόστος εξυπηρέτησης του νέου, χαμηλότερου χρέους, καθώς και μια δέσμευση για τη μείωση του χρέους ακόμη περισσότερο στο μέλλον.


Αλλά ακόμη και με συμφωνία για προσπάθεια αναδιάρθρωσης χρέους του ΔΝΤ, η Ελλάδα μπορεί ακόμα να μην είναι σε θέση να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ χωρίς συνεχή επιδότηση. Ο Hans-Werner Sinn, πρόεδρος του Κέντρου Οικονομικών Μελετών Ifo του Μονάχου και ένας από τους πιο διακεκριμένους οικονομολόγους στη Γερμανία, είπε στο Bloomberg TV αυτή την εβδομάδα:

«Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Για τους πιστωτές να δεχθούν ότι οι οφειλέτες έχουν χρεοκοπήσει. Ο [Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης] Βαρουφάκης έχει πει [ότι] η χώρα του είναι σε πτώχευση και αυτό είναι σίγουρα σωστό. Αλλά γιατί είναι πτώχευση; Είναι σε πτώχευση επειδή στερείται ανταγωνιστικότητας και στερείται ανταγωνιστικότητας, γιατί έχει γίνει πάρα πολύ ακριβή στην πληθωριστική πιστωτική φούσκα που το ευρώ έφερε. Και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Θα πρέπει να αντέξουν με τους μισθούς και τις τιμές τους, ή να αποσυρθούν και να υποτιμήσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Keene του Bloomberg ρωτά εδώ και μήνες, πότε η «συνομιλία ενηλίκων» θα συμβεί σε σχέση με την Ελλάδα και την αναδιάρθρωση του χρέους. Η κατώτατη γραμμή σε σχέση με την Ελλάδα και την ΕΕ στο σύνολό της είναι ότι δεν μπορείς να περιμένεις τα λιγότερο ανταγωνιστικά κράτη της ΕΕ να παραμένουν, εκτός κι αν υπάρχει επιδότηση, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν στην ομοσπονδιακή ένωση τους με την κατανομή των εσόδων μεταξύ των μελών. Οι ισχυρότερες χώρες της ΕΕ έχουν προσπαθήσει να επιμείνουν ότι τα πιο αδύναμα έθνη ζουν οικειοθελώς με πολύ αυστηρότερους κανόνες για τις δαπάνες και την έκδοση χρέους, μια φόρμουλα για ενδεχόμενη καταστροφή, εάν οι αλλαγές στη δομή της ΕΕ δεν γίνουν σύντομα.

Αντί να ανησυχούμε για χώρες όπως η Ελλάδα ή ακόμα και το Ηνωμένο Βασίλειο και την έξοδό τους από την ΕΕ, ίσως τα έθνη όπως η Γερμανία θα πρέπει να απαιτήσουν ότι τα έθνη που είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν εντός της ομοσπονδίας, συμφωνούν με τη δημοσιονομική σύγκλιση στο εγγύς μέλλον. Αυτό θα οριοθετήσει με σαφήνεια τις χώρες που μπορούν να δεχτούν τέτοια πειθαρχία και εκείνες που δεν μπορούν, αφήνοντας ένα υπόλοιπο «πυρήνα» της ΕΕ που μπορεί να μοιραστεί ρεαλιστικά ένα κοινό νόμισμα. Αυτά τα έθνη που δεν μπορούν να ζήσουν μέσα σε αυστηρή δημοσιονομική και νομισματική πειθαρχία θα μπορούσαν να παραμείνουν εντός της κοινής αγοράς της ΕΕ, αλλά θα πρέπει να επιστρέψουν στα δικά τους νομίσματα.

Είναι αρκετά σαφές ότι η οικονομική κοινότητα της Γερμανίας βλέπει τις περαιτέρω προωθήσεις μετρητών στην Ελλάδα ως χαμένα λεφτά, χωρίς αναδιάρθρωση τόσο της οικονομίας όσο και του δημόσιου χρέους. Αντανακλώντας αυτή την πολιτική πραγματικότητα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει γελοιοποιήσει δημοσίως το ΔΝΤ για την επιδίωξη μιας στρατηγικής που όλοι γνωρίζουν ότι απέτυχε.

Η Άγκελα Μέρκελ, εν τω μεταξύ, πολύ έξυπνη για να τσιμπήσει το δόλωμα Τσίπρα, λέει ότι θα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ». Αλλά η αναφορά σε αυτό που είναι «δυνατό» μπορεί να αποκλείσει αυτό που τελικά απαιτείται, δηλαδή μια ανοιχτή δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να στηρίξει την Ελλάδα. Αν οι πολιτικοί ηγέτες της ΕΚΤ και της ΕΕ θέλουν πραγματικά να κρατήσουν την Ελλάδα στην νομισματική ένωση, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ακολουθήσουν το δρόμο προς την πλήρη δημοσιονομική σύγκλιση επίσης.

Είναι πιθανό να κατηγορηθεί η Γερμανία για την ελληνική κρίση. Οι ηγέτες της Γερμανίας υπέθεσαν ότι ήταν δυνατό να κάνουν δάνεια προς την Ελλάδα για τη χρηματοδότηση των γερμανικών εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, ακόμη και αν η Ελλάδα ήταν σαφώς λιγότερο ανταγωνιστική σε σχέση με τη Γερμανία και άλλες βασικές χώρες της ΕΕ. Αλλά το πραγματικό πρόβλημα που φάνηκε από την ελληνική κρίση, είναι ότι η ΕΕ πρέπει να εξελιχθεί και να αλλάξει, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση στο μέλλον. Χωρίς δημοσιονομική σύγκλιση και Ένωση, ορισμένα από τα μεγαλύτερα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία, αντιμετωπίζουν μια παρόμοια μοίρα.

Τα καλά νέα, είναι ότι οι δυνάμεις πίσω από την ενδεχόμενη δημοσιονομική σύγκλιση στην ΕΕ είναι αδυσώπητες. Οι επενδυτές και οι τράπεζες έχουν ρίξει μεγάλο βαθμό έκθεσής τους στην Ελλάδα, αφήνοντας την ΕΚΤ και τους φορολογούμενους στην Ευρωζώνη τελικά στο άγκιστρο για το κόστος. Όταν το κοινό νόμισμα της ΕΕ δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία, οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης κατά πάσα πιθανότητα δεν προέβλεπαν μια κρίση χρέους στην Ελλάδα ως καταλύτη για την επιτυχία. Αλλά μπορεί να είναι ότι η ελληνική κρίση χρέους θα παράσχει την πολιτική ώθηση για τα βασικά έθνη της ΕΕ που αποτελούν τμήμα της ευρωζώνης, να συμφωνήσουν τελικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της οικονομικής και πολιτικής ένωσης.

Christopher Whalen, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής έρευνας στο Kroll Bond Rating Agency.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη… σκιά της Αλήθειας: Οικονομική Κατάρρευση, Ελλάδα και Χρυσός…

Στη… σκιά της Αλήθειας: Οικονομική Κατάρρευση, Ελλάδα και Χρυσός…

 




           







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Εθελοντισμός»… από τα «αριστερά»

Γρηγόρης Τραγγανίδας

Ασταμάτητος είναι ο αντιδραστικός κατήφορος της κυβέρνησης στην πολιτιστική πολιτική της. Τη στιγμή που δεν έχει κάνει ούτε μισό βήμα στην κατεύθυνση της επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων στα οποία βυθίζονται οι κρατικές πολιτιστικές δομές με προεξέχουσα την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού επιταχύνει προς την κατεύθυνση της εφαρμογής ενός από τα χυδαιότερα σχέδια που έχει «σκαρφιστεί» το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του για να κλέβουν εργατική δύναμη: Τον «εθελοντισμό». Ο οποίος, ως γνωστόν, στον καπιταλισμό, είναι ο «πολιτικώς ορθός» τρόπος να χαρακτηρίσεις την απλήρωτη δουλειά.

Έτσι, όπως αποκαλύπτει η Δήμητρα Μυρίλλα στον Ημεροδρόμο, με έγγραφο του Τμήματος Αρχαιολογικών Μουσείων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων καλούνται όλες  Εφορίες Αρχαιοτήτων και τα κρατικά μουσεία να καταθέσουν τις «απόψεις» τους για τη «δυνατότητα απασχόλησης εθελοντών» σε μουσεία και αρχαιολογικές συλλογές, ώστε, «αν κριθεί σκόπιμο», το σχέδιο να «τρέξει» στο «πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδιασμού»!

                                               Εγγραφο για εθελοντές

Μάλιστα, στο έγγραφο υπενθυμίζεται ότι το θέμα του «εθελοντισμού» είχε συζητηθεί και στις αρχές Απρίλη, σε δύο συσκέψεις, με τον αναπληρωτή υπουργό και τους προϊστάμενους των υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων. Τότε, βέβαια, το ΥΠ.ΠΟ είχε παρουσιάσει τις συσκέψεις ως «συνάντηση γνωριμίας και, κυρίως, ενημέρωσης για όλα τα θέματα  και προβλήματα των υπηρεσιών του Υπουργείου». Τώρα φαίνεται ότι ήταν κάτι παραπάνω από αυτό και ότι η εφαρμογή του «εθελοντισμού» στον πολιτιστικό τομέα ήταν εξαρχής στο σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτιστικής πολιτικής.

Με αυτόν τον τρόπο θέλει και η «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση να «λύσει» την τραγική υποστελέχωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας: Αντί για εργαζόμενους με σταθερή δουλειά και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ψάχνει από τις τεράστιες «δεξαμενές» της ανεργίας νέα παιδιά να καλύψουν τα κενά, προσφέροντας τζάμπα την εργατική τους δύναμη.

Η προσπάθεια δεν είναι καινούργια. Το 2010, για παράδειγμα, το ΥΠ.ΠΟ ήθελε να ξεμπερδεύει με το πρόγραμμα της πανσελήνου (24/8), κατά το οποίο, μια σειρά αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία παραμένουν ανοιχτά μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, με απλήρωτη δουλειά, υπό το «μανδύα» του «εθελοντισμού». Θέλοντας, λοιπόν, να μην ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, το ΥΠ.ΠΟ-Τ αποφάσισε να ζητήσει από τις Εφορίες Αρχαιοτήτων να δουλέψουν εκείνη τη νύχτα οι αρχαιοφύλακες τζάμπα («εθελοντικά»)! Όσο για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα – και στο βαθμό που χρειαστεί, αν οι καλλιτέχνες δε συμμετάσχουν αμισθί – να ψάξουν… «χορηγούς»!

Είχε προηγηθεί, το 2005, η δημιουργία του αμαρτωλού, όπως προέκυψε από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, «Έργου Πολιτών», του Ν.Π.Ι.Δ που έστησε τότε το ΥΠ.ΠΟ για να βάλει από την «πόρτα» πια τους «εθελοντές» και τις «περίφημες» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ακόμη και στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ΥΠ.ΠΟ στόχευε, μεταξύ άλλων, στο συντονισμό «των εθελοντικών πρωτοβουλιών και δράσεων για την αποτελεσματική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εθνικών και τοπικών παραγωγικών δυνάμεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθώς και του δυναμικού της Εκκλησίας και της Ομογένειας». Επίσης, στην «ίδρυση περιφερειακών γραφείων» (σ.σ. προφανώς, για «εμπέδωση» του «εθελοντικού ιδεώδους» και …«στρατολογία») και στην «οριζόντια συνεργασία με όλους τους κυβερνητικούς τομείς ευθύνης για την προώθηση μέτρων (θεσμικών και διοικητικών) άρσης των όποιων εμποδίων στην άσκηση του εθελοντικού λειτουργήματος, αλλά και την ενσωμάτωση εκπροσώπων του εθελοντικού κινήματος στα κέντρα λήψης αποφάσεων»!

Τον Ιούνιο του 2001 η τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ είχε χαρακτηρίσει «προοδευτικό μέτρο», τη σύσταση Σώματος «εθελοντών» για τη φύλαξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και «συντηρητικούς» όσους το αμφισβητούν, δηλαδή τους συμβασιούχους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ήταν τότε που το συγκεκριμένο μέτρο περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο του ΥΠ.ΠΟ για τα Ολυμπιακά Έργα και οι συμβασιούχοι απαιτούσαν την άμεση απόσυρσή του.

Ο «εθελοντισμός» είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα υπόλοιπα αστικά ιδεολογήματα όπως η «κοινωνία των πολιτών», με την οποία νοείται η εμπλοκή του κεφαλαίου στην πολιτιστική κληρονομιά με διάφορες μορφές, όπως οι «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» και η «χορηγία», δηλαδή ο πλέον διαδεδομένος τρόπος της παραπάνω εμπλοκής.

Θα περάσει;



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Κωνσταντοπούλου καλεί τον Στουρνάρα στη Βουλή – «Αν δεν έρθει θα υπάρξουν συνέπειες»

Το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, έχει καλέσει προκειμένου να καταθέσει τη Δευτέρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως ανακοίνωσε η ίδια στην ενημερωτική συνάντηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για τι θα γίνει σε περίπτωση που ο κ. Στουρνάρας αρνηθεί να ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής, η κ. Κωνσταντοπούλου προειδοποίησε ότι «Θα υπάρξουν συνέπειες αν δεν έρθει».

Αντικείμενο της έρευνας της Επιτροπής αποτελεί η εξέταση της υπόθεσης Siemens συνολικά, αλλά και του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και γερμανικής εταιρείας, που υπέγραψε ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, η εξέταση του κεντρικού τραπεζίτη θα μεταφερθεί και στο περιεχόμενο της πρόσφατης έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής που απέστειλε στη Βουλή, την οποία η κ. Κωνσταντοπούλου επέστρεψε ως «απαράδεκτη».

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου έδειξε ενοχλημένη για «tweet» του γραφείου Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που αφορούσε στη χθεσινή συγκέντρωση διαδηλωτών στο Σύνταγμα, που ζητούσαν τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

«Φυσικά και είναι θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αύριο να είναι μια άλλη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Αν δείτε ποιοι καλούσαν στη συγκέντρωση θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Ο κ. Καρβούνης είχε ανεβάσει ένα tweet-πρόσκληση. Η βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους».

Ακόμα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να υπάρξει κατεπείγουσα συζήτηση στη Βουλή το επόμενο Σαββατοκύριακο, εφόσον υπάρξει συμφωνία στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, απάντησε: «Γιατί είστε παραιτημένοι;» και χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» το ενδεχόμενο να περάσει η συμφωνία ως ένα άρθρο και με εξπρές διαδικασία.

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε για μια ακόμα φορά τα ευρήματα του προκαταρκτικού πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, σύμφωνα με τα οποία «όλο το μνημονιακό χρέος είναι παράνομο».

Η πρόεδρος εξήγησε ότι τα ευρήματα των ερευνών «δείχνουν πως η μετατροπή του ιδιωτικού χρέους σε δημόσιο είναι άκυρη», ενώ τόνισε ότι «η συνέχιση αποπληρωμής συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έσκασε σκάνδαλο στην ανακύκλωση με εμπλοκή Σκορδά

Του Πέτρου Κουσουλού

Δίωξη σε βάρος στενών συνεργατών του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά αλλά και έλεγχο για τον ίδιο τον υφυπουργό ασκείται μετά απο έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς. Αιτία η επιχορήγηση-μαμούθ στην Ελληνική Βιομηχανία Ανακύκλωσης η οποία όμως δεν λειτουργούσε.

Απο την προκαταρκτική έρευνα των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς κ.κ. Αγγελικής Τριανταφύλλου και Πόπης Παπανδρέου προέκυψε ότι η εν λόγω επιχείρηση έλαβε επιχορήγηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει σε επένδυση 2,6 εκ. ευρώ η οποία όμως ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.

Τα χρήματα δόθηκαν στο πλαίσιο της δράσης 2.9.4 του πρώτου κύκλου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας του φορέα υλοποίησης για τον οποίο ήταν υπεύθυνη η γενική γραμματεία Βιομηχανίας.

Και πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε πως η επένδυση δεν έγινε σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των τιμολογίων. Μετά απο εισήγηση της νομοθετικής επιτροπής και μετά απο απόφαση της τότε υπουργού Οικονομίας κας Λούκας Κατσέλη αποφασίστηκε η απένταξη της επιχείρησης από τη δράση και η επιστροφή της δημόσιας δαπάνης.

Κατά της συγκεκριμένης απόφασης άσκησε αίτηση θεραπείας η εταιρεία ΕΛΒΙΑΝ. Τελικά η γνωμοδοτική επιτροπή απεφάνθη υπέρ της μερικής αποδοχής του αιτήματος θεραπείας και της ολοκλήρωσης της επένδυσης για το ύψος των δαπανών για το οποίο υπήρχαν παραστατικά, δηλαδή 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ο τότε αναπληρωτής υπουργός δεν αποδέχτηκε την απόφαση της γνωμοδοτικής επιτροπής και αποφάσισε να στείλει τον φάκελο της υπόθεσης σε Δικαιοσύνη και ΣΔΟΕ. Ο φάκελος όμως αυτός, δεν έφτασε ποτέ…

Τέλη του 2012 νέα γνωμοδοτική επιτροπή απεφάνθη οτι η εταιρεία είχε παύσει τη λειτουργία της ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2011 και είχε πουλήσει τα μηχανήματα σε άλλη. Απεφάνθησαν λοιπόν ότι η εταιρεία δεν λειτουργούσε.

Στα τέλη του 2013 και ενώ οι υπάλληλοι της διεύθυνσης βιομηχανικής χωρθεσίας και περιβάλλοντος αλλά και στελέχη του πολιτικού γραφείου του τότε υφυπουργού Αθανάσιου Σκορδά συνέταξαν και υπέβαλλαν σχέδιο απόφασης αναφορικά με το σχέδιο επένδησης της ΕΛΒΙΑΝ που συμπεριλάμβανε την μερική απόδοχή του αιτήματος θεραπείας και την αποδοχή παλαιότερου πρακτικουύ της επιτροπής αξιολόγησης που είχε απορρηφθεί όμως απο τον προηγούμενο υπουργό.

Οι εισαγγελείς κρίνουν ότι με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις παρακάμπτοντας την γνωμοδοτική επιτροπή και αποδεχόμενοι παλαιότερα πρακτικά και παραγνωρίζοντας τα νέα στοιχεία σχετικά με τη μή λειτουργία της επιχείρησης αλλά και βεβαιώνοντας ψευδώς για τον χρόνο λειτουργίας της ΕΒΙΑΝ, οι δύο κατηγορούμενοι υπάλληλοι της διεύθυνσης βιομηχανικής χωροταξίας και περιβάλλοντος της γενικής γραμματείας βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, ζημίωσαν το δημόσιο.

Εναντίων τους ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατα συναυτουργία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περι καταχραστών του δημοσίου ενώ σε βάρος του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Σκορδά ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας,

Αντίγραφα της δικογραφίας εστάλησαν στη Βουλή για να διερευνηθεί ο ρόλος του πρώην υπουργού αλλά και στο ΣΔΟΕ.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!