EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συνελήφθη 61χρονος για φοροδιαφυγή ύψους 17,6 εκατ. ευρώ

Επιχειρηματίας και συγκεκριμένα ιδιοκτήτης δύο γνωστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ηλικίας 61 ετών, συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, για φοροδιαφυγή στο εισόδημα σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


Συγκεκριμένα, ο 61χρονος κατά τα οικονομικά έτη 2003 έως 2012 υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αποκρύπτοντας καθαρά εισοδήματα με αναλογούντα φόρο που ανέρχεται σε 17.672.513,30 ευρώ (φοροδιαφυγή στη φορολογία εισοδήματος σε βαθμό κακουργήματος). Ο συλληφθείς, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τροπολογία για τριγωνικές συναλλαγές και φοροδιαφυγή κατέθεσε η Ραχήλ Μακρή

Τροπολογία με θέμα την «Αντιμετώπιση των τριγωνικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται εντός Ελλάδος» στο νομοσχέδιο «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις», κατέθεσαν οι βουλευτές Νομού Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή και Νομού Βοιωτίας κος Ιωάννης Σταθάς.

«Αποτελεί χρέος όλων μας να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια αποτίναξης της διαπλοκής και εξυπηρέτησης των ολιγαρχών, που υποβάθμιζαν την Ελληνική Κοινωνία και έστελναν τον λογαριασμό στους πολίτες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της κ. Μακρή και προστίθεται: «Αναμένουμε από την αρμόδια Υπουργό να κάνει αποδεκτή την ανωτέρω αναφερόμενη τροπολογία κατάργησης των τριγωνικών συναλλαγών εντός Ελλάδος. Επιπρόσθετα βάση του θεσμικού πλαισίου όπως αυτό θα έχει τροποποιηθεί, θα μπορέσει να διεκδικήσει την καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών και προστίμων από τις εταιρείες συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Λάτση που η σχετική δημοσιογραφική έρευνα εμφανίζει να τους έχουν καταλογιστεί».
Διαβάστε την τοποθέτηση της κ. Μακρή για την στοιχειοθέτηση της αναγκαιότητας υιοθέτησης της σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο:

«Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις»:
Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις
Ολομέλεια

Η Κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν στοχεύει στην εκ βάθρων αλλαγή του φορολογικού συστήματος, όπως είχαμε συνηθίσει να γίνεται, ανά εξάμηνο, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πάντα εις βάρος του πολίτη.

Το νομοθέτημα δεν στοχεύει στην εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που είχαν συνηθίσει να τους διευκολύνουν οι υπουργοί για να αποφύγουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην εξάλειψη αδικιών και νομοθετικών ατοπημάτων που η πρόχειρη και ανούσια νομοθέτηση είχε θεσπίσει.

Οι ομογενείς, οι αγρότες, οι επιχειρηματίες, οι συμβολαιογράφοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των ρυθμίσεων καθώς οι προτεινόμενες διατάξεις αποτελούσαν πάγια και δίκαια αιτήματα τους.

Διευκολύνουμε τους επιχειρηματίες προκειμένου να προβούν σε πραγματικές επενδύσεις και ορίζουμε το πλαίσιο ελέγχου των πράξεων τους.

Παρέχουμε κίνητρα για την δημιουργία ουσιαστικών θέσεων εργασίας, δεν επιδοτούμε την κατασκευή φωτοβολταϊκών με 19 εκ ευρώ για μια θέση εργασίας μερικής απασχόλησης. Ούτε φυσικά υποχρεώνουμε την ΔΕΗ να πουλά στον Μυτιληναίο ρεύμα με 40 ευρώ την μαγαβατόρα την ώρα που το κόστος παραγωγής είναι περίπου 56 ευρώ.

Για τα ανωτέρω έχουν κατατεθεί ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου με τελευταία την Ερώτηση 3299 με θέμα: «Υφίσταται πολιτική πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος προς την Αλουμίνιον ΑΕ με τιμολόγηση κάτω του κόστους εις βάρος της ΔΕΗ και των Ελλήνων Φορολογουμένων;» προκειμένου να ενημερωθεί ο αρμόδιος Υπουργός και να μπορέσει να υπερασπιστεί το συμφέρον των πολιτών σε αντίθεση με τους προηγούμενους που υπερασπίζονταν το συμφέρον των ολιγαρχών.

Απόδειξη εξυπηρέτησης συμφερόντων αλλότριων του δημοσίου αποτελεί η διάταξη που επιτρέπει στις μεγάλες εταιρίες να αναγνωρίζουν έξοδα και φοροαπαλλαγές για συναλλαγές που κάνουν εντός Ελλάδας μέσω φορολογικών παραδείσων.

Ο παράδεισος της φοροδιαφυγής κόστισε στο ελληνικό δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα που κόψατε από τις οικογένειες των μισθωτών και από τη σύνταξη των ηλικιωμένων θα μπορούσατε να τα έχετε εισπράξει από βεβαιωμένα πρόστιμα.

Πιο συγκεκριμένα το 2010 με την παράγραφο 6β του άρθρου 11 του νόμου 3842 εισάγονται 5 εδάφια που απαγορεύουν ουσιαστικά την μείωση του ενεργητικού μέσω τριγωνικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται με υπεράκτιες εταιρίες τις γνωστές offshore.

Διευκρινίζουμε ότι η μείωση του ενεργητικού οδηγεί σε μείωση της φορολογίας, γιατί ο φόρος των εταιριών υπολογίζεται σε ποσοστό των κερδών τους. Όσοι, λοιπόν, είχαν, την δυνατότητα να κρύψουν τα κέρδη μέσω εικονικών συναλλαγών με υπεράκτιες εταιρίες που οι ίδιοι έλεγχαν πλήρωναν λιγότερο φόρο.

Παρά την απαγόρευση ορισμένοι συνέχισαν την ανωτέρω πρακτική, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να τους επιβάλουν πρόστιμο.

Διαβάζουμε στο περιοδικό unfollow ότι «τα πρόστιμα και βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις για μια εταιρία και μόνο για τα έτη 2010-2011, ανέρχονται στα 480 εκ. ευρώ, από 800 εκ. ευρώ που ήταν το αρχικό πρόστιμο, ενώ υπολογίζεται ότι, αν ελεγχθούν και οι άλλες χρονιές, το ποσό μπορεί να φτάσει το 1,2 δισ. Ευρώ.»

1,2 δισ. Ευρώ από μια και μόνη εταιρία, όσα περίπου κέρδισε το Ελληνικό κράτος όταν έκοψε τις συντάξεις των συνταξιούχων.

Με μια διαφορά. Τα χρήματα από τις συντάξεις τα κόψατε, τα χρήματα από τα πρόστιμα δεν τα εισπράξατε γιατί με την παράγραφο 12 του άρθρου 11 του νόμου 4110 του 2013 καταργήσατε τον περιορισμό αυτόν.

Φυσικά αφού καταργήσατε την διάταξη, καταργήσατε και τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί και δέσατε τα χέρια στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ποιον εξυπηρετήσατε με την πράξη σας αυτή;

Σύμφωνα πάντα με την δημοσιογραφική έρευνα «η πρώτη εταιρεία είναι η Μotor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη και η δεύτερη τα ΕΛΠΕ του Σπύρου Λάτση»

Βέβαια όπως αναφέρεται «Πέραν των υπουργών, ρόλο στην προώθηση της διάταξης είχε αναλάβει και ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος στις 21/08/2013 εξέδωσε την ΠΟΛ 1198/21-8-2013 εγκύκλιο, με την οποία επιχείρησε να δώσει «λύση» υπέρ των συμφερόντων των πετρελαϊκών ομίλων επιχειρώντας να καταργήσει την ισχύουσα για τη χρήση 2010 νομοθεσία.»
Καταθέτω στα πρακτικά την σχετική ΠΟΛ με την υπογραφή του κ. Θεοχάρη.

Για να δημιουργήσατε μάλιστα σύγχυση κατατέθηκε η τροπολογία 1251/67 στις 7 Μαρτίου 2014 από τους τότε υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκης.

Με αυτή επαναφέρατε την ρύθμιση αλλά την τροποποιήσατε προκειμένου να μετατρέψετε ένα αμάχητο τεκμήριο σε μαχητό.

Δηλαδή να μην πληρώνουν όσοι τα έχουν καλά με την τότε πολιτική ηγεσία και να πληρώνουν οι υπόλοιποι.

Η τροπολογία ενσωματώθηκε στον νόμο 4250 του 2014, ο οποίος δεν ήταν φορολογικός, δεν ήταν καν του υπουργείου οικονομικών αλλά του κ. Μητσοτάκη και στόχευε στην αποδόμηση και την χειραγώγηση της δημόσιας διοίκησης.

Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς θέλατε να αποδυναμώσετε και τους πιθανούς κομματικούς φίλους σας να εξυπηρετήσετε και φυσικά να στείλετε τον λογαριασμό στον Ελληνικό Λαό.

Έφτασε η ώρα να τελειώσει το πάρτι της ανομίας.

Έφτασε η ώρα να αναλάβει καθένας τα φορολογικά βάρη σύμφωνα με την φοροδοτική του ικανότητα, όπως προτάσσει το Σύνταγμα.

Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε με τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Ιωάννη Σταθά την τροπολογία με γενικό αριθμό 175 και ειδικό 20. Με αυτή επιτυγχάνεται η επιστροφή του αμάχητου τεκμηρίου που εισήγαγε ο νόμος 3842/2010 ώστε να μην φοροαπαλλάσσονται όσοι έχουν υπεράκτιες εταιρίες και κομματικούς φίλους.

Για το θέμα είχα καταθέσει την Ερώτηση με αριθμ πρωτ 7222/871 στις 24 Μαρτίου 2014, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ επί της ουσίας. Το μόνο που εισέπραξα ήταν υπεκφυγές.
Καλούμε την Υπουργό να την κάνει αποδεκτή, γνωρίζοντας την λάσπη που θα εξαπολύσουν όσοι κατέχουν τηλεοπτικούς σταθμούς και νιώθουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν ότι τους αναλογεί.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρεύμα ξανά για όλους μέσα από το νέο σχέδιο ρυθμίσεων οφειλών ΔΕΗ που ξεκινά από την Τετάρτη

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, όπως αναφέρει, το ΔΣ της ΔΕΗ παρουσίασε σήμερα, Τρίτη, το σχέδιο της ρύθμισης συσσωρευμένων οφειλών προς την επιχείρηση με ευνοϊκούς όρους. «Γενναίο σχέδιο ρυθμίσεων» το χαρακτήρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μάλιστα το σχέδιο αυτό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ισχύει από  την, Τετάρτη.
 
«Ο σχεδιασμός θα ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά, κυρίως φτωχά και μεσαία, και επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε ότι «η ΔΕΗ αποδεικνύει με αυτό το σχέδιο ότι είναι μια μεγάλη επιχείρηση με αναπτυξιακό ρόλο. Καμία άλλη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να το κάνει».
 
Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της επιχείρησης σήμερα, Τρίτη, προβλέπονται:
 
1. Μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις σε συνάρτηση με το ύψος της οφειλής και την κατάσταση του οφειλέτη για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις (πλην των εποχιακών).
 
2. Υποδιπλασιασμός της προκαταβολής από 20% σε 10%.
 
3. Πολυάριθμες δόσεις (40 ως 60) για τους ευάλωτους καταναλωτές, όπως δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, άτομα με αναπηρία κ.λπ., ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.
 
4. Προκαταβολή από 10% όπως και από 8 μέχρι 18 δόσεις για τις εποχιακές (τουριστικές) επιχειρήσεις, σε συνάρτηση με τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
 
5. Δυνατότητα ένταξης στις νέες ρυθμίσεις και στους καταναλωτές που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους με όρους λιγότερο ευνοϊκούς.
 
6. Μικρότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις σε πελάτες που έχουν επιδείξει μη ορθή συμβατική συμπεριφορά, «στους οποίους παρέχεται η ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των σχέσεών τους με την επιχείρηση».
 
Η ΔΕΗ εκτιμά ότι θα προκύψουν «βιώσιμοι διακανονισμοί σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων». Προϋπόθεση για την τήρηση των διακανονισμών είναι η συνέπεια ως προς την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.
 
Η «ακτινογραφία» των οφειλών»
 
Στα 1,9 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Όπως ανέφερε, από αυτό το ποσό, το 1,2 δισ. ευρώ αφορά τη χαμηλή τάση (οικιακούς καταναλωτές και επαγγελματίες), 200 εκατ. ευρώ αφορούν χρέη του Δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, 280 εκατ. ευρώ οφειλές από την υψηλή τάση (βιομηχανίες) και τα υπόλοιπα βιομηχανίες και εμπορικές επιχειρήσεις μέσης τάσης.
Ειδικότερα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ο κ. Παναγιωτάκης επισήμανε ότι θα γίνεται εξατομικευμένη ρύθμιση και σε ακραίες περιπτώσεις, με εισήγηση των υπηρεσιών, θα προβαίνει το ΔΣ σε πιο συγκεκριμένη και ελαστική ρύθμιση προκειμένου να σωθούν οι επιχειρήσεις αυτές.
 
Στην ανάσχεση της αυξητικής τάσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω των ρυθμίσεων και στη μείωση αυτών σε δεύτερη φάση αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής Εμπορίας της επιχείρησης κ. Λάζαρος Χαραλάζος. Οι οφειλές, όπως είπε, αφορούν 2.500 με 3.000 πελάτες από τη μέση και υψηλή τάση, περίπου 10 από επιχειρήσεις υψηλής τάσης και εκατοντάδες χιλιάδες από καταναλωτές χαμηλής τάσης.
 
Οι ρυθμίσεις είναι έντοκες με το συμβατικό επιτόκιο το οποίο σήμερα ανέρχεται περίπου στο 5,5%.
 
Πού θα υπάρχει ανοχή και πού όχι
 
Το 2011, όταν ξεκίνησαν οι διακανονισμοί, ανέρχονταν σε 1.000.000 και σήμερα ενεργοί, εξυπηρετούμενοι και μη, είναι 280.000. Από αυτούς, όπως είπε ο κ. Χαραλάζος, οι μισοί δεν εξυπηρετούνται.
 
Επισήμανε ακόμη ότι σε ακραίες περιπτώσεις, για κατοικίες πολλών τετραγωνικών με αποδεδειγμένα υψηλές καταναλώσεις και μεγάλες οφειλές, δεν δικαιολογείται μεγάλη ανοχή λόγω κοινωνικής δικαιοσύνης.
 
Ενημέρωσε ότι θα δίνεται ευκαιρία στα καταστήματα της ΔΕΗ να προχωρούν σε διακανονισμούς σε προσωπική επαφή με τους πελάτες από αύριο, Τετάρτη, κιόλας. «Βέβαια βάζουμε στόχους ανά κατάστημα. Αυτά θα παρακολουθούνται ως προς τις επιδόσεις τους»συμπλήρωσε.
 
 
«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η μείωση του ρεύματος. Ελπίζουμε ότι δεν θα περάσει καιρός για να κάνουμε την πρότασή μας» εκτίμησε ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντίθετη η φαρμακοβιομηχανία στην απελευθέρωση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ

Με αφορμή την αναθέρμανση της συζήτησης για τους όρους πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.), η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) επισημαίνει ότι η τυχόν απόφαση της απελευθέρωσης της διάθεσης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., ενέχει μια σειρά προβλημάτων για τον Έλληνα ασθενή και γενικότερα για τη Δημόσια Υγεία.

Η απελευθέρωση της πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. θα ευνοούσε τη δημιουργία συνθηκών χειραγώγησης της αγοράς από τα μεγάλα δίκτυα διανομής, γεγονός που θα οδηγούσε μεσοπρόθεσμα στην εξουδετέρωση του ανταγωνισμού, την αύξηση των τιμών και την περαιτέρω επιβάρυνση των ασθενών. Άλλωστε θα πρέπει να σημειωθεί πως η χώρα διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο φαρμακείων, το οποίο εγγυάται την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που χρειάζεται. Υπό την έννοια αυτή, η απελευθέρωση της πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. δεν θα προσέφερε κάτι περισσότερο στους ασθενείς, αφού οι ανάγκες ήδη καλύπτονται ικανοποιητικά.

Επίσης, το ενδεχόμενο πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. από άλλα σημεία εκτός των φαρμακείων, εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, καθώς τα συγκεκριμένα σκευάσματα παρόλο που για την χορήγησή τους δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, δεν παύουν να αποτελούν φάρμακα των οποίων η διάθεση θα πρέπει να ελέγχεται. Κατ’ αναλογία της πάγιας θέσης της Π.Ε.Φ.. ότι κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, θεωρούμε ότι τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. θα πρέπει να χορηγούνται στο φαρμακείο από τον φαρμακοποιό.

Η Πολιτεία οφείλει να αξιολογήσει τη σημασία του φαρμακείου ως βασικού πυλώνα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και στο πλαίσιο αυτό να θεσπίσει κατάλληλα μέτρα που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του Έλληνα φαρμακοποιού στο Σύστημα Υγείας.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «βιάγκρα» του Κιμ Γιονγκ Ουν που τα κάνει όλα και συμφέρει!

Ένα… ενισχυμένο βιάγκρα, που εκτός του ότι υπόσχεται εξαιρετικές ερωτικές επιδόσεις, βοηθάει στην νοητική συγκέντρωση, ενισχύει τους μύες, ανακουφίζει από την κούραση και διασφαλίζει έναν ποιοτικό ύπνο, και, κυρίως  φέρει την υπογραφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, κυκλοφορεί ήδη στην Πιονγιάνγκ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» που επικαλείται το «Foreign State», ένα περιοδικό που ελέγχει η Πιονγιάνγκ, το «βιάγκρα» του Κιμ Γιονγκ Ουν διασφαλίζει την ανόρθωση του ανδρικού μορίου μεγιστοποιώντας την ερωτική απόλαυση, ενώ παράλληλα βοηθά στη συγκέντρωση, επιτρέπει έναν υγιή και ποιοτικό ύπνο αλλά και προωθεί την ανάπτυξη.

Μάλιστα, χάρις στις «μαγικές» ιδιότητές του, το σούπερ χάπι δεν απευθύνεται μόνο στους άνδρες της τρίτης ηλικίας που έχουν πρόβλημα στύσης, αλλά μπορεί να ληφθεί και από παιδιά με πρόβλημα ανάπτυξης! Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, μπορούν να ληφθούν δύο έως και τρία χάπια την ημέρα, ενώ τα παιδιά μπορούν να παίρνουν ένα ή δύο χάπια προ φαγητού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το βορειοκορεατικό περιοδικό, το «βιάγκρα» του Κιμ Γιονγκ Ουν περιλαμβάνεται σε μία λίστα με άλλα προϊόντα που το καθεστώς της Πιονγιάνγκ θέλει να εξάγει προς τη Δύση.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάλεσμα πολιτών: «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας»

Την ώρα που οι εξελίξεις στις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και δανειστών είναι ραγδαίες και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αρθεί το αδιέξοδο ανάμεσα στις δύο πλευρές, ομάδες πολιτών απευθύνουν- μέσω facebook – κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες πόλεις με κεντρικό σύνθημα «παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας, γκρεμίζουμε τη λιτότητα».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι και υπουργοί της κυβέρνησης καλούν τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος προτρέπει τον κόσμο – από το προφίλ του στο facebook – να δώσει το «παρών» στη διαδήλωση της Τετάρτης.

Στην πλατεία Συντάγματος το ραντεβού έχει δοθεί την Τετάρτη στις 19:30, ενώ στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο στις 20:00.

«Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

«Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα», προστίθεται.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας.

Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους, ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα.

Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα.

Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής. Ο ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά απέναντι στα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του ιερατείου του χρήματος.

Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ».

Την ίδια ώρα συλλαλητήρια για συμπαράσταση στον ελληνικό λαό οργανώνονται και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη και πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Λουξεμβούργο, ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο πολίτες στο Βερολίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Βιέννη και τις Βρυξέλλες θα διαδηλώσουν υπέρ της Αθήνας.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ψεύδος των 30 χρόνων: Τα «χρυσά κουτάλια»...

Η ιστορία διδάσκει ότι δεν διδασκόμαστε τίποτα από αυτή…
Αν διδασκόμασταν από την ιστορία θα έπρεπε σήμερα να είχαμε όλοι καταδικάσει τελεσίδικα αυτό το καθεστώς, τα κόμματά του και τα προπαγανδιστικά του εργαλεία (ΜΜΕ).
 

Θα έπρεπε να μην τολμάει πολιτικός να κυκλοφορεί στο δρόμο και τα δε ΜΜΕ να μην τα διάβαζε, ούτε να τα άκουγε κανείς.
 

Θα έπρεπε τα κανάλια, αυτά τα τεράστια στόματα του ψεύδους και της παραπληροφόρησης, να είχαν πεθάνει από ασιτία: Από ολοκληρωτική έλλειψη ακροαματικότητας…


 

Μόνο τα τελευταία τριάντα χρόνια να εξετάσει κανείς θα διαπιστώσει αβίαστα το θηριώδες ψεύδος των πολιτικών και των ΜΜΕ του καθεστώτος: Μας στούπωναν τα κρανία με όγκους ψεύδους, παραπληροφόρησης και ακαθαρσιών…

Ας πάρουμε ένα μόνο παράδειγμα: Την ένταξή μας στην ΕΕ.

1981: Τότε το κατεστημένο, οι «νταβάδες» του, τα κόμματά τους και τα ΜΜΕ μας έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι η είσοδος στην ΕΟΚ θα είναι «παράδεισος» και ότι θα τρώμε με «χρυσά κουτάλια»!!!

Ο «παράδεισος» ήταν η κόλαση που σήμερα ζούμε και τα «χρυσά κουτάλια» η λεηλασία και η πτώχευση του ελληνικού λαού.


 

Από το 1981 μας στούπωναν το κρανίο ότι η Ευρώπη (αυτός ο λάκκος των λεόντων) μας χρηματοδοτεί με πακέτα χρήματος. Τη λεηλασία και την αφαίμαξη του ελληνικού λαού, την κερδοσκοπία σε βάρος του από το οικονομικό κατεστημένο και τις μαφίες του χρήματος, τα ΒΑΠΤΙΖΑΝ «χρηματοδότηση» της ΕΕ προς την Ελλάδα!!!

Σήμερα έρχεται ο ίδιος ο Γιούνκερ να δηλώσει ότι όλη η παραπάνω, πολύχρονη προπαγάνδα ήταν ΑΠΑΤΗ.


Υπογράμμισε ακόμα:

«Ηξερα - είπε - ότι η Γερμανία και η Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά εγώ δεν μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα»!


Δεκαετία του 1990: Η υστερία υπέρ του Μάαστριχτ

Η «εκσυγχρονιστική» καθεστωτική αυθάδεια είχε ανακηρύξει την εφαρμογή της πολιτικής του Μάαστριχτ ως «μονόδρομο» ο οποίος θα οδηγήσει την Ελλάδα πάλι στις πύλες του «παραδείσου»…

Σε αυτό το «μονόδρομο» είχαν συναινέσει όλα τα καθεστωτικά κόμματα και οι «αριστερές» τσόντες τους.


Τα ΜΜΕ είχαν αφηνιάσει για το Μάαστριχτ που θα μας έστρωνε πάλι το τραπέζι με «χρυσά κουτάλια»…


 

Τα κουτάλια ήταν κουτάλες χρυσές ΟΧΙ για τον ελληνικό λαό, αλλά για τα ποικίλα αρπακτικά του κεφαλαίου και τα παράσιτά τους: τα πολύμορφα λαμόγια…

Ο ελληνικός λαός υπέστη νέες λεηλασίες και οι εργαζόμενοι αντικαταστάθηκαν από τους λαθρομετανάστες και την απλήρωτη εργασία τους…

Οι χρυσές κουτάλες των αφεντικών που έδινε το Μάαστριχτ (η «ελευθερία» των «ανοικτών συνόρων») οδήγησε στο μεγαλύτερο έγκλημα της νέας ιστορίας σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας: Στην εισβολή, κατοχή και τον εποικισμό της χώρας μας από τους λαθρομετανάστες και στο ρατσιστικό διωγμό των Ελλήνων!!!!

Η «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων και εργαζομένων του Μάαστριχτ οδήγησε στην λαθρομεταναστευτική μας κατοχή και στην υπονόμευση και αυτής της ίδιας της εθνικής μας υπόστασης…

Αυτός ήταν ο «παράδεισος» που υστερικά μας υποσχόταν όλο το κατεστημένο και τα προπαγανδιστικά του ιερατεία και δούλεψαν σκληρά για να υλοποιηθεί και τα «αριστερά» δεκανίκια του συστήματος.

Η ηγεσία του ΚΚΕ ωρυόταν εναντίον του Μάαστριχτ, αλλά όπως πάντα στο καταναλωτικό επίπεδο των λόγων.


 

Στην ΠΡΑΞΗ στήριξε την κεντρική συνιστώσα αυτής της πολιτικής, τον όλεθρο της εισβολής και κατοχής της χώρας μας από τους λαθρομετανάστες, συνακόλουθα συνετέλεσε στη διάλυση της ελληνικής εργατικής τάξης, στην ΠΡΑΚΤΙΚΗ ισοπέδωση των πάντων, στην κονιορτοποίηση και κάθε οργανωτικού ιμάντα της λαϊκής κίνησης.

Ακόμα και σήμερα που ο λαθρομεταναστευτικός εφιάλτης έχει προσλάβει αποκρουστικές μορφές και «ανησυχεί» και το ίδιο το καθεστώς, η ηγεσία του ΚΚΕ στέκεται στην πρώτη γραμμή στήριξης αυτού του εφιάλτη και των αντίστοιχων νεοταξικών ιδεολογημάτων: «Αντιρατσισμός» κ.λπ…


Δεκαετία 2000: ΟΝΕ

Στη δεκαετία αυτή ο «παράδεισος» και το «χρυσό κουτάλι» ήταν η είσοδος στη ΟΝΕ!!!

Πάλι σύσσωμο το καθεστώς, τα κόμματά του και τα προπαγανδιστικά ιερατεία του αφήνιασαν για να μας πείσουν ότι η είσοδός μας στην ΟΝΕ ήταν μέγα «εθνικό επίτευγμα»!!!

«Επίτευγμα» το οποίο υποσχόταν «διαρκή ανάπτυξη» και «εξασφάλιση» της Ελλάδας από κάθε κίνδυνο!!!

Είχαμε τέτοια «ανάπτυξη» και τέτοια «εξασφάλιση» που μας οδήγησαν σε αυτή τη δεκαετία της ολικής χρεοκοπίας και της ανοικτής δικτατορίας των μαφιών του χρήματος: Στη δικτατορική κατοχή του διεθνούς τραπεζικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου και σε μια κυβέρνηση ανδρεικέλων η οποία καταλύει τα πάντα και εκτελεί με την ψυχρότητα του πωρωμένου εγκληματία τα «συμβόλαια του θανάτου» και της «ταφής» μας…

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε έναν άλλο «κόμβο» του καθεστωτικού ψεύδους και της ΑΠΑΤΗΣ: Στη μαγεία της «Συναίνεσης» η οποία θα μας σώσει όπως μας έσωσαν και τα «χρυσά κουτάλια» των τελευταίων δεκαετιών!!!

Τη διαχείριση της ταφής μας τη βαπτίζουν τώρα «σωτήρια συναίνεση» και τα αυριανά ανδρείκελα: «κυβέρνηση προσωπικοτήτων», «αρίστων» και «σοφών», «ανεξάρτητων» και υπεράνω των κομμάτων!!!!!!

ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους κάποτε να διδαχτούμε από την ιστορία μας και μάλιστα την πρόσφατη: Αυτήν των τελευταίων τριάντα χρόνων που είναι ακόμα νωπή στη μνήμη μας…



πηγη 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η γερμανική Bayer δωροδόκησε 800 Έλληνες γιατρούς

Μια μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας 800 γιατρών αποκάλυψε η εισαγγελία διαφθοράς και ειδικότερα οι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Ιωάννη Σέβη, οι οποίοι διενήργησαν και την έρευνα. Πρωταγωνίστρια και σε αυτήν την υπόθεση διαφθοράς είναι μια γερμανική εταιρεία και ειδικότερα, η Bayer.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δίωξη ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου μετά από καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η Bayer Ελλάς με υπάλληλους της αλλά και με τη συνδρομή άλλων εταιριών δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ προκειμένου να συνταγογραφούν τα δικά της σκευάσματα με αντάλλαγμα είτε χρηματικά ποσά είτε άλλου είδους δώρα, όπως ταξίδια κλπ. Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί σε βάρος τεσσάρων εκπροσώπων της «Bayer Ελλάς», ενώ για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα διώκεται ένας ακόμη υπάλληλος της εταιρείας.

Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότεροι από 800 γιατροί σε διάφορα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα. Το ποσό των δωροδοκιών, σύμφωνα με το Βήμα, ανέρχεται συνολικά σε 1,8 εκατ. ευρώ και οι διώξεις που ασκήθηκαν από τους εισαγγελείς είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν στα εγκλήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας κατ' εξακολούθηση σε ενεργητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Όπως γράφουν «Τα Νέα», αντίστοιχη έρευνα γινόταν και στην εισαγγελία διαφθοράς της Κολονίας στη Γερμανία όπου εκεί εμφανίστηκε Έλληνας υπήκοος καταγγέλλοντας ότι από το 2005 ως το 2008 ως εντολοδόχος της Μπάγιερ ΕΛΛΑΣ είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια ύψους δυο εκατ. ευρώ ισχυριζόμενος ότι δωροδοκήθηκαν στην Ελλάδα περίπου 800 γιατροί. Παράλληλα έγινε έρευνα και από το ΣΔΟΕ, ανοίχτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, έγιναν έρευνες στα γραφεία της εταιρίας και επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες. Η... ταρίφα ξεκινούσε από 1.000 ευρώ και έφτανε ως τις 20.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», για πολλούς από τους εμπλεκόμενους γιατρούς, με βάση τα ποσά που προέκυψαν να έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό τους, η δωροδοκία για είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και έχει παραγραφεί.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αριθμό κυκλοφορίας αποκτούν άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια στη Λέρο!

Με αριθμό κυκλοφορίας στις οπλές τους θα κυκλοφορούν τα γαϊδούρια, τα άλογα και τα μουλάρια στη Λέρο. Παράλληλα θα έχουν και ασφάλεια για ατυχήματα αστικής ευθύνης. Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, που κατάρτισε «κανονισμό αγοραίων επιβατηγών ζώων».

Ο κανονισμός αναλύει διεξοδικά τον τρόπο που θα πρέπει να εκδίδεται η άδεια κυκλοφορίας τους, η άδεια ικανότητας ημιόνου και τους κανόνες κυκλοφορίας και μεταχείρισης των ζώων. Σημειώνεται ότι η μεταφορά των επιβατών και των εμπορευμάτων με ζώα είναι χαρακτηριστικό της Λέρου λόγω της ιδιόμορφης μορφολογίας του εδάφους της.

Τα βασικότερα σημεία του κανονισμού:

Επιβατηγά ζώα αποτελούν τα άλογα, οι όνοι και οι ημίονοι.

Κάθε επιβατηγό ζώο το οποίο μισθώνεται για τη μεταφορά των επιβατών (αγοραίο), χρήζει άδεια κυκλοφορίας, η οποία χορηγείται από υπάλληλο του Δήμου Λέρου. Η άδεια κυκλοφορίας εκδίδεται στο όνομα του κατόχου του ζώου και αναγράφει τον αριθμό μητρώου του ζώου, το έτος και το μήνα γέννησης του ζώου καθώς και το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και αριθμό φορολογικού μητρώου του κατόχου και του κυρίου του. Στην άδεια επικολλάται φωτογραφία του κατόχου.

Για κάθε ζώο, το οποίο αδειοδοτείται τηρείται από ειδική υπηρεσία του Δήμου, την οποία ορίζει ο Δήμαρχος, ειδικός φάκελος.

Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας κυκλοφορίας αγοραίου επιβατηγού ζώου αποτελούν σωρευτικά οι εξής:

Α) Το ζώο πρέπει να έχει συμπληρωμένο το 3ο έτος της ηλικίας του.
Β) Το ζώο πρέπει να είναι κατάλληλο από άποψη υγείας για τη χρήση που προορίζεται, τόσο για το ίδιο όσο και για τους επιβάτες.
Γ) Ο κάτοχος του ζώου και φορέας της άδειας κυκλοφορίας πρέπει να διαθέτει τα νόμιμα προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματός του.

Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 300, 200 και 60 ευρώ, ανάλογα με την κάθε παράβαση.

Κάθε ημιονηγός αγοραίου επιβατηγού ζώου υποχρεούται να φέρει άδεια ικανότητας ημιονηγού η οποία χορηγείται με διάρκεια ενός έτους από ειδικά προς τούτο εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Δήμου Λέρου.

Για να χορηγηθεί άδεια ικανότητας ημιονηγού, ο ενδιαφερόμενος πρέπει:

α) Να έχει συμπληρωμένο το 18ο έτος της ηλικίας του και
β) Να είναι σωματικά και ψυχικά σε θέση να ασκήσει την εν λόγω δραστηριότητα.

Στην οπλή κάθε ζώου που αδειοδοτείται σημαδεύεται ο αριθμός κυκλοφορίας του.

Κάθε ζώο που αδειοδοτείται υποβάλλεται το αργότερο ανά εξάμηνο σε κτηνιατρική επιθεώρηση, προκειμένου να ελεγχθεί η ικανότητα και καταλληλότητά του για την χρήση, για την οποία είναι προορισμένο.

Ο κάτοχος κάθε ζώου υποχρεούται να μεριμνά πάραυτα για τον καθαρισμό των οδών και των εν γένει κοινόχρηστων χώρων από τα περιττώματα του ζώου του, για την αποφυγή των οσμών που προέρχονται από αυτό και για την διατήρηση της υγιεινής στους παραπάνω χώρους, στον βαθμό που διακινδυνεύεται από την παρουσία του εκάστοτε ζώου. Για κάθε παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου ο κάτοχος του ρυπογόνου ζώου και ο ημιονηγός τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 200,00 Euro.

Αν βεβαιωθούν τρεις τέτοιες παραβάσεις σε χρονικό διάστημα ενός έτους, ο παραβάτης κάτοχος τιμωρείται με 10ήμερη προσωρινή αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του ρυπογόνου ζώου και ο ημιονηγός με 10ήμερη προσωρινή αφαίρεση της άδειας ικανότητας ημιονηγού. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του ημιονηγού και νέας υποτροπής του, αφαιρείται η άδεια ικανότητας ημιονηγού για έξι (6) μήνες.

Ο κάτοχος κάθε ζώου πρέπει για κάθε αγοραίο επιβατηγό ζώο του να είναι εφοδιασμένος με ασφάλεια αστικής ευθύνης από ατυχήματα κατά τη διάρκεια της διαμετακόμισης η οποία να καλύπτει τόσο τις τυχόν υλικές ζημιές που θα προκληθούν και τα έξοδα νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απεριορίστως, όσο και τις ευθύνες από πρόκληση ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης μέχρι τουλάχιστον του ποσού 1.000.000 euro.

Τα αγοραία επιβατηγά ζώα ακολουθούν προκαθορισμένες διαδρομές τόσο κατά την περιήγησή τους με επιβάτες, όσο και κατά την μεταφορά τους προς και από τους στάβλους τους. Οι διαδρομές αυτές προσδιορίζονται με ειδική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κάθε ημιονηγός δύναται να έχει ευθύνη μέχρι 6 ζώων κατ’ ανώτατο όριο στο σταθμό εργασίας του και μέχρι 3 ζώων κατ’ ανώτατο όριο σε κάθε διαδρομή μεταφοράς επιβατών, συμπεριλαμβανομένου και του ζώου, στο οποίο ενδεχομένως επιβαίνει ο ίδιος. Η διακίνηση των ζώων χωρίς τη συνοδεία ημιονηγού απαγορεύεται.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έλεγχος για τη σύμβαση προμήθειας των ελικοπτέρων NH-90

Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την προμήθεια των ελικοπτέρων ΝΗ-90 ζητά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ελεγχθεί όχι μόνο η συνέχιση της παραλαβής τους αλλά και η νομιμότητα της ίδιας της σύμβασης.

Το υπουργείο προέβη στην ανακοίνωση έπειτα από σύσκεψη του υπουργού Πάνου Καμμένου με τη μονάδα εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου.
 
Όπως ανακοινώθηκε, στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι:
  • Δεν έχει διενεργηθεί ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική Νομοθεσία, με συνέπεια να είναι άκυρη η σύμβαση. 
  • Υφίστανται συμβατικά υλικά και υπηρεσίες οι οποίες δεν υπήχθησαν σε ΦΠΑ, παρότι προβλέπεται ρητώς από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
  • Υφίστανται συμβατικά υλικά αξίας περίπου 40.000.000 ευρώ για τα οποία δεν έχει παρασχεθεί η προβλεπόμενη από την σύμβαση διακρατική διασφάλιση ποιότητας.
  • Από τα προβλεπόμενα με βάση τη σύμβαση πρωτόκολλα ποσοτικής και οριστικής παραλαβής, έχουν απαλειφθεί οι σχετικές παράγραφοι που αφορούν στις δοκιμές και στην έναρξη της περιόδου εγγύησης.
  • Για το ποσό των 263 εκατ. ευρώ (40% η προκαταβολή της σύμβασης), το οποίο εισπράχθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία NH INDUSTRIES το 2003, δεν έχουν προσκομιστεί στο Ελληνικό Κράτος τιμολόγια και άλλα φορολογικά στοιχεία.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!