EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρχεται… διασταύρωση εισοδημάτων και καταθέσεων

Σε διασταύρωση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών με τα εισοδήματα τα οποία δηλώνουν στην εφορία σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την άμεση είσπραξη των φόρων που αναλογούν στα αδήλωτα εισοδήματα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη συγκροτείται επιτροπή η οποία θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα τεθούν στη διάθεση των φορολογικών αρχών οι τραπεζικές καταθέσεις, έτσι ώστε στη συνέχεια να διασταυρωθούν με τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.

Το σχέδιο προβλέπει μαζική αποστολή από τις τράπεζες στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis όλων των στοιχείων που αφορούν στις καταθέσεις. Στη συνέχεια και με ηλεκτρονικές μεθόδους, θα γίνεται σύγκριση με τα διαθέσιμα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε φορολογούμενου.

Στην επιτροπή, η οποία συγκροτείται με την υπουργική απόφαση, μετέχουν η Τράπεζα της Ελλάδος, το ΣΔΟΕ, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και θα έχει το παρακάτω έργο:

– Να ετοιμάσει τις τεχνικές προδιαγραφές προκειμένου να γίνει η μαζική αποστολή στοιχείων από τιςτράπεζες και η σύγκριση των καταθέσεων με τα εισοδήματα.

Οπως ορίζεται στην απόφαση «Στόχος είναι η δημιουργία εφαρμογής η οποία θα προσδιορίζει τη συνολική καθαρή ατομική / οικογενειακή τραπεζική περιουσία για κάθε ΑΦΜ ή ομάδες ΑΦΜ κατ’ έτος και ταυτόχρονα θα τη συγκρίνει με τα δηλωθέντα ατομικά / οικογενειακά εισοδήματα κατ’ έτος, προσδιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη κατ’ έτος, ήτοι το αδήλωτο ετήσιο εισόδημα για κάθε ΑΦΜ ή ομάδες ΑΦΜ».

Για τον έλεγχο θα αξιοποιηθούν οι βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δύναται να εξαχθούν ανά ΑΦΜ, ομάδες ΑΦΜ ή και μαζικά ανά χρήση, τα εισοδήματα (δηλωθέντα, αδιάθετα), τα ακίνητα, τα μεταφορικά μέσα και λοιπές πληροφορίες.

– Να βελτιώσει το «Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών», σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία φυσικού ελέγχου κάθε ελεγχόμενου προσώπου.

– Να ετοιμάσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκατοντάδες σφαίρες και σακούλες με εκρηκτικά κατά του Αρχηγείου Αστυνομίας του Τέξας

Επίθεση από άγνωστο αριθμό ενόπλων δέχθηκε στις 13:30 ώρα Ελλάδας (05:30 τοπική) το αρχηγείο της Αστυνομίας στο Ντάλας του Τέξας.

Τα άτομα προσέγγισαν το κτίριο και μετά από έναν καταιγισμό πυρών, κατά οποίους τραυματίστηκαν δυο αξιωματικοί, κατάφεραν να διαφύγουν με θωρακισμένο βαν ενώ ταυτόχρονα, πολλές σακούλες με εκρηκτικά βρέθηκαν στον χώρο, δυο εκ των οποίων εξερράγησαν.




Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για 200 περίπου πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, David Brown, μάρτυρες έκαναν λόγο για τέσσερις υπόπτους οι οποίοι ξεκίνησαν την επίθεση, συμπληρώνοντας ωστόσο πως ο αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Κατά τον ίδιο, ένας ύποπτος εγκατέλειψε την επίθεση διαφεύγοντας με κάποιο όχημα της αστυνομίας.

Αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη με δεκάδες περιπολικά αλλά και ελικόπτερα να έχουν καταφέρει τελικά να εντοπίσουν το συγκεκριμένο θωρακισμένο βαν στο Hutchins, περί τα 14 χλμ από το Ντάλας, ενώ οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων επιχειρούν να διαπραγματευτούν με το άτομο που βρίσκεται μέσα και φέρεται να είναι τραυματισμένο.




Μετά από πυροβολισμούς το όχημα έχει ακινητοποιηθεί ενώ οι αξιωματικοί αναφέρουν πως έχει στις πόρτες του πακτωμένα όπλα έτοιμα για μάχη.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, ο άνδρας λέγεται James Boulware, έχει παρελθόν με καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, ισχυρίζεται πως η Αστυνομία του πήρε το παιδί και αρνείται κάθε διαπραγμάτευση απειλώντας ταυτόχρονα να ανατινάξει το όχημα και όσους επιχειρήσουν να τον πλησιάσουν.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εικοσιένα χρόνια NAFTA, οι καταστροφικές συνέπειες των συμφωνιών «ελεύθερου εμπορίου».

Με πλήρη μυστικότητα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων, (Transatlantic Trade and Investment Partneship- TTIP). Σ΄ αυτές συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά, συνεπικουρούμενες από εκπροσώπους των μεγάλων διεθνικών μονοπωλίων και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Κέρδη χωρίς… εμπόδια

Στόχος της ΤΤΙΡ είναι η άρση κάθε υφιστάμενης ρύθμισης που περιορίζει τα δυνητικά κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Για το σκοπό αυτό, προσβλέπει στη δημιουργία νέων αγορών, με το άνοιγμα του δημοσίου και των δημόσιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό ανταγωνισμό. Επίσης, με την ΤΤΙΡ επιχειρείται η παράκαμψη των προβλημάτων που προκύπτουν στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου, απομονώνοντας την Κίνα, Ρωσία, Ινδία και λοιπές χώρες.

Το μέσον για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η περαιτέρω μείωση του «εργατικού κόστους», ως το όριο της εξόντωσης των εργαζομένων.

1


Σχετικά με το περιεχόμενο της ΤΤΙΡ και τις διαδικασίες για την σύναψη και υπογραφή της μπορείτε να διαβάσετε εδώ, το άρθρο που δημοσίευσε στις 29 Μαϊου ο «Ημεροδρόμος».

Καθώς, λοιπόν, τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους απεργάζονται, μέσω της ΤΤΙΡ, νέα δεσμά για την εργατική τάξη, αξίζει να δούμε τι απέδωσαν ανάλογες συμφωνίες για την «απελευθέρωση» του εμπορίου, όπως η Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου της Βορείου Αμερικής (NAFTA), η οποία συμπλήρωσε ήδη εικοσιένα χρόνια*.

Τα «μεγάλα λόγια»

H NAFTA είχε υπογραφεί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό και τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 1994. Τότε, οι υποστηρικτές της, θιασώτες του «ελεύθερου εμπορίου» μιλούσαν για μια συμφωνία που θα οδηγούσε στην άνοδο του εμπορίου, την τόνωση της ανάπτυξης, τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη μείωση της παράνομης μετανάστευσης.

Η «Ουάσινγκτον Ποστ», στις 14/9/1993, εξέφραζε το θαυμασμό της για μια «σειρά νέων ευκαιριών και οφελών, που προσφέρει η NAFTA», η «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ», στις 7/8/1992, δήλωνε τη χαρά της «με την ιδέα της ωφέλειας για τους καταναλωτές από τη μείωση των τιμών σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων», ενώ η «Λος Άντζελες Τάιμς», στις 29 Μαϊου 1993, εκτιμούσε ότι «η NAFTA θα δημιουργήσει πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας απ΄ αυτές που θα καταστρέψει».

                      Από την τελετή υπογραφή της NAFTA
                          Από την τελετή υπογραφή της NAFTA

Όλες αυτές οι αίσιες προβλέψεις αφορούσαν μια εμπορική συμφωνία, που διέφερε σημαντικά από  τις προηγούμενες. Μέχρι τότε, οι εμπορικές συμφωνίες είχαν ως αντικείμενο τη μείωση των τελωνειακών εμποδίων (φόροι, δασμοί, κ.λπ) και την αύξηση των ποσοστώσεων εισαγωγής. Με τη NAFTA, όμως, άλλαζαν τα δεδομένα, ισοπεδωνόταν κάθε εμπόδιο στην «ελεύθερη» κίνηση των εμπορευμάτων, ενώ σχηματιζόταν ένα ισχυρότατο πλαίσιο προστασίας των επενδυτών, αφού τους έδινε τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τις εθνικές πολιτικές σχετικά με τις αμοιβές, την ασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ας δούμε λοιπόν τώρα ποια είναι η απόσταση που χωρίζει τις προβλέψεις από την πραγματικότητα.

Το 1993, οι οικονομολόγοι Gary Hufbauer και Jeffrey Schott του Peterson Institute for International Economics, εκτιμούσαν ότι η ΝΑFΤΑ θα οδηγούσε σε αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με το Μεξικό και τον Καναδά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία 170.000 θέσεων εργασίας  ως το τέλος του 1995. Σε λιγότερο από δύο χρόνια μετά από αυτές τις εντυπωσιακές δηλώσεις, ο Hufbauer παραδέχθηκε ότι η επίδραση της NAFTA στην απασχόληση ήταν κοντά στο μηδέν…

Οι βιομηχανίες… μετακομίζουν

Η απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, εργατικού δυναμικού και υπηρεσιών, συστατικό στοιχείο της NAFTA, είχε ως συνέπεια την μαζική μετεγκατάσταση βιομηχανιών από τις ΗΠΑ στο Μεξικό, όπου έβρισκαν φθηνότερα εργατικά χέρια. Ιδιαίτερα μεγάλος ήταν ο αριθμός των βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων που εγκατέλειψαν τις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκαν στο Μεξικό, όχι μόνο για τα φθηνότερα εργατικά χέρια, αλλά και εξαιτίας ενός ακόμη λόγου: των μειωμένων στάνταρ ασφαλείας των προϊόντων που ίσχυαν στο Μεξικό σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1994 (χρονιά εφαρμογής της Συμφωνίας) μόνο μια μεξικάνικη εταιρία παραγωγής βοείου κρέατος είχε δικαίωμα εξαγωγής στις ΗΠΑ. Είκοσι χρόνια μετά οι εισαγωγές βοείου κρέατος στις ΗΠΑ, από το Μεξικό και το Καναδά, αυξήθηκαν κατά 133%, ωθώντας στη χρεοκοπία χιλιάδες μικρομεσαίους Αμερικανούς κτηνοτρόφους.


                               «Η NAFTA σκοτώνει», σύνθημα από κινητοποίηση Αμερικανών αγροτών.
«Η NAFTA σκοτώνει», σύνθημα από κινητοποίηση 
Αμερικανών αγροτών.


Θεαματική ήταν εξάλλου η πορεία του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ με το Μεξικό και τον Καναδά, το οποίο από 27 δις δολάρια το 1993, εκτινάχθηκε στα 177 δις το 2013!Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής των ΗΠΑ, η αύξηση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο με το Μεξικό είχε (από το 1994 ως το 2010) ως αποτέλεσμα την απώλεια 700.000 θέσεων εργασίας.

Ανεργία και φτώχεια

Όμως, δεν μειώθηκε μόνο ο αριθμός των θέσεων εργασίας, αλλά και η ποιότητα τους. Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, που έχασαν τη δουλιά τους, στράφηκαν στο ήδη κορεσμένο κλάδο των υπηρεσιών, όπου οι αμοιβές ήταν μικρότερες και οι συνθήκες πιο επισφαλείς. Αυτή η στροφή είχε ως αποτέλεσμα την πίεση στο ύψος των μισθών. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών της Εργασίας η μείωση του μέσου μισθού στις υπηρεσίες ξεπέρασε το 20%. Βάσει των παραπάνω, γνωρίζοντας ότι ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος έχει ετήσιο εισόδημα 47.000 δολάρια η απώλεια που υπέστη ήταν 10.000 δολάρια. Αυτό εξάλλου εξηγεί γιατί ο μέσος μισθός στις ΗΠΑ παραμένει στάσιμος εδώ και είκοσι χρόνια, ενώ σημειώθηκε μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας.


4
Απεργιακή διαδήλωση στις ΗΠΑ κατά της ανεργίας και κατά της μετεγκατάστασης των βιομηχανιών

Ένα άλλο επιχείρημα των υποστηρικτών της NAFTA, ήταν ότι από την εφαρμογή της θα μειωθούν οι τιμές σε σειρά εισαγόμενων προϊόντων και απ΄ αυτήν την εξέλιξη θα ωφεληθούν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι. Όμως, όπως αποδείχθηκε η αύξηση των εισαγωγών δεν συνοδεύθηκε από μείωση τιμών. Για παράδειγμα στον τομέα των τροφίμων, παρά τον τριπλασιασμό των εισαγωγών από το Μεξικό και τον Καναδά, οι ονομαστικές τιμές των βασικών προϊόντων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν (στο διάστημα 1994 ως 2014) κατά 67% , ενώ οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 12,2%…

Το καλαμπόκι που… «σκοτώνει»

Βεβαίως δεν ήταν μόνον οι Αμερικανοί εργαζόμενοι που υπέστησαν τις καταστροφικές συνέπειες από τη NAFTA. Παραδείγματος χάριν, η «απελευθέρωση» των εξαγωγών είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσει το Μεξικό από το φθηνό (λόγω κρατικών επιδοτήσεων και εντατικής καλλιέργειας) αμερικάνικο καλαμπόκι.

Αν σκεφθεί κανείς ότι το καλαμπόκι είναι η βάση της διατροφής του πληθυσμού στο Μεξικό,  τότε μπορεί να καταλάβει γιατί αυτή η εξέλιξη οδήγησε σε αποσταθεροποίηση της αγροτικής οικονομίας της χώρας. Εκατομμύρια αγρότες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες τους για να γίνουν εργάτες γης με πολύ μικρότερο εισόδημα, η να αναζητήσουν την τύχη τους, περνώντας τα σύνορα (νόμιμα, ή παράνομα), στις ΗΠΑ.

                          6
Διαδήλωση Μεξικανών αγροτών κατά της εισαγωγής του αμερικάνικου καλαμποκιού

Φούντωσε η μετανάστευση

Ο Κάρλος Σαλίνας, πρόεδρος του Μεξικού το 1994, υποστήριζε ότι η NAFTA θα οδηγούσε στη μείωση των μεταναστών, οι οποίοι κατά κύματα εγκατέλειπαν τη χώρα, για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στις γειτονικές ΗΠΑ. «Το Μεξικό προτιμά να εξάγει τα προϊόντα του, αντί τους πολίτες του», έλεγε ο Σαλίνας και συμπλήρωνε ότι με τη NAFTA «οι γείτονες μας έχουν δύο επιλογές: είτε να φιλοξενήσουν τις μεξικάνικες ντομάτες, είτε τους Μεξικανούς μετανάστες, οι οποίοι θα καλλιεργήσουν τις ντομάτες στις ΗΠΑ…». Και ιδού το αποτέλεσμα: το 1993 είχαν μεταναστεύσει «νομίμως» στις ΗΠΑ 370.000 μετανάστες, το 2000 έφτασαν τους 770.000. Ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αμερικανικών αρχών, το 1993 ζούσαν «παρανόμως» στις ΗΠΑ 4.800.000 Μεξικανοί, ενώ το 2012 έφθαναν τα 11.700.000!


371147 30: A U.S. Border Patrol agent looks through binoculars for undocumented immigrants trying to illegally enter the United States through Douglas, Arizona August 24, 1999. The Tucson sector of the U.S. Border Patrol leads the nation in apprehensions of undocumented immigrants with more than 387,000 last year. The Douglas office, which is responsible for patrolling about 30 of the sector»s 281 miles of the U.S.-Mexico border is by far the busiest, setting a record last year with about 157,000 apprehensions. This year, the office is on a pace to equal or surpass that record. (Photo by Joe Raedle/Newsmakers)

Το ψωμί… ψωμάκι
Παράλληλα, η τιμή της τορτίγιας, του μεξικάνικου ψωμιού, αυξήθηκε από το 1994 ως το 2004 κατά 279%! Μέσα σε είκοσι χρόνια οι τιμές των βασικών προϊόντων επταπλασιάστηκαν ενώ ο κατώτατος μισθός τετραπλασιάστηκε. Ενώ η NAFTA υποσχόταν να τους φέρει ευημερία, τελικά το 50% των Μεξικανών ζει σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι κατά την εικοσαετία εφαρμογής της NAFTA (1994- 2014) το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του Μεξικού αυξήθηκε μόνο κατά 24%. Σημειώνεται ότι την εικοσαετία 1960- 1980 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 102%. Πράγμα που σημαίνει ότι αν το Μεξικό συνέχιζε με εκείνο το ρυθμό θα είχε σήμερα ένα βιοτικό επίπεδο ανάλογο των ευρωπαϊκών χωρών…

Στοιχεία για το παρόν άρθρο, αντλήσαμε από το άρθρο της Lori M. Wallach, διευθύντριαςς του  Public Citizen’s Global Trade Watch, στη «Le Μonde Diplomatique» (Ιούνιος 2015).  



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

PSI – Δικαιώθηκαν Γερμανοί ομολογιούχοι κι οι Σαμαροβενιζέλοι ακομη κυκλοφορούν ελευθεροι!

Νίκος Ελευθερόγλου

Μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το κράτος

Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκτόξευσε χθες «πύραυλο» για το περιβόητο PSI. Η απόφαση δικαιώνει Γερμανούς πολίτες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα, αρνήθηκαν να αποδεχθούν τη ζημιογόνα για αυτούς ανταλλαγή τίτλων το 2012 (το «κούρεμα σοκ») και πλέον μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί θετικό δεδικασμένο για τις 15.000 οικογένειες Ελλήνων ομολογιούχων, «θύματα» του Ευάγγελου Βενιζέλου που μπορούν πλέον και αυτοί να διεκδικήσουν αποζημίωση από το ελληνικό κράτος! Οι ομολογιούχοι έχουν προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και η δίκη έχει προσδιοριστεί για τον Οκτώβριο. Από το PSI τον Φεβρουάριο του 2012, οι επενδυτές των ελληνικών ομολόγων υπέστησαν 53,5% «κούρεμα» στην ονομαστική αξία των τίτλων που διακρατούσαν και αρκετοί που δεν δέχθηκαν την προσφορά αυτή στη Γερμανία προσέφυγαν στη γερμανική δικαιοσύνη. Τα γερμανικά δικαστήρια ζήτησαν από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης να γνωματεύσει κατά πόσο οι αγωγές αυτές εμπίπτουν στην κατηγορία αστικών ή εμπορικών υποθέσεων, κάτι που επιτρέπει στους ενάγοντες να στραφούν νομικά κατά ενός κράτους. Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκρινε ότι υπάγονται στην κατηγορία αυτή.

Η απόφαση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, το Δικαστήριο «διαπιστώνει ότι η έκδοση ομολόγων δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε την άσκηση εξουσιών, οι οποίες είναι υπέρμετρες σε σύγκριση με τους κανόνες που έχουν εφαρμογή στις σχέσεις μεταξύ των ιδιωτών». Ωστόσο δεν διευκρινίζει αν πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση ή όχι.

Οπως αποκάλυψε, άλλωστε, η «κυριακάτικη δημοκρατία» (7 Ιουνίου 2015), χιλιάδες προσφυγές αναμένεται να κατατεθούν τις επόμενες μέρες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από μικροομολογιούχους που επιλέγουν αυτήν τη νομική ενέργεια για να στραφούν κατά των συστημικών τραπεζών.

Οπως καταγγέλλουν οι μικροομολογιούχοι, οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεν τους ενημέρωσαν σωστά και σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία ότι η αγορά ομολόγων του Δημοσίου ήταν επένδυση η οποία εμπεριείχε κίνδυνο απώλειας κεφαλαίων. Αντίθετα, όπως υποστηρίζουν, οι τράπεζες τους διαβεβαίωναν ότι «τα χρήματά τους είναι απόλυτα προστατευμένα και μόνο με πόλεμο θα μπορούσαν να τα χάσουν».

Υπολογίζεται ότι τα φυσικά πρόσωπα είχαν στα χέρια τους ομόλογα αξίας συνολικά 1,2 δισ. ευρώ. Οι περισσότεροι κατείχαν ομόλογα αξίας 5.000 έως 150.000 ευρώ. Με το «κούρεμα» χάθηκε αυτομάτως το 53,5% της αξίας τους, ενώ το υπόλοιπο 46,5% καλύφθηκε με νέα ομόλογα (το 15% του EFSF, που έληξαν μέσα στο 2014, και το 31,5% με ομόλογα που λήγουν από το 2027 έως το 2042). Με άλλα λόγια, κάποιος που είχε ομόλογα 100.000 ευρώ θα πάρει μόνο 15.000 ευρώ στο χέρι. Τα 53.500 χάθηκαν οριστικά, ενώ για τα υπόλοιπα 31.500 ευρώ θα χρειαστεί να περιμένει κάποιες δεκαετίες. Βεβαίως, το ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε, ουδόλως ενδιέφερε τον Ευάγγελο Βενιζέλο!



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟΛΜΗΣΤΕ: Αναδρομική φορολόγηση 26% στα εμβάσματα εξωτερικού

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο για υποχωρήσεις με μέτρα υφεσιακού χαρακτήρα. Αντίθετα, καθε νέο μέτρο οφείλει να λειτουργεί με στόχο την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας, την ανταμοιβή των κοινωνικά υπεύθυνων και την μεταφορά των βαρών σε όσους έμπρακτα έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό.


Τολμήστε λοιπόν και εφαρμόστε την αναδρομική φορολόγηση στο ισοζύγιο εμβασμάτων εξωτερικού σε επίπεδο φυσικών προσώπων και -υπό όρους- σε επίπεδο εταιρειών, ύψους 26%. Με πρώτο χρονικό ορίζοντα από το 2009 εώς σήμερα.

Δίνοντας μία εύλογη περίοδο 60 ημερών σε όσους θέλουν να αμβλύνουν το ισοζύγιο τους επαναπατρίζοντας τα χρήματα τους.

Δεν υπάρχει κανενα νομικό κώλυμα για αυτό το μέτρο, ακόμα και ως προς την αναδρομική ισχύ. Άλλωστε, ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια που συνιστούσαν αύξηση φόρων επί του ακινήτου, ύψους 650%, ήταν η επιτομή της αναδρομικότητας.

Με αυτόν τον τρόπο, το κράτος θα εξασφαλίσει άμεση ρευστότητα ύψους τουλάχιστον 30 δις και οι επενδυτές ισχυρότατα κίνητρα για να φέρουν κεφάλαια στην Ελλάδα. Ειδικά εαν το αρνητικό ισοζύγιο (το καθαρό υπόλοιπο εισαγωγής κεφαλαίων) συνοδευτεί με ισόποσο αφορολόγητο.

Φανταστείτε λ.χ. κολοσσοί όπως η Google, να απολαμβάνουν αφορολόγητο για τις καθαρές εισπράξεις που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα σε περίπτωση μεταφοράς της έδρας τους εδώ.
Ποιός θα αντιδράσει; Οι εταίροι που δέχθηκαν παρανοϊκούς φόρους λενινιστικού τύπου όπως ο ΕΝΦΙΑ;

Ή μήπως η Ξαφά, ο Πανταλάκης, ο Γεωργιάδης;

Σε αυτή την περίπτωση, κάθε φορά που ο Ντάισεμπλουμ μιλά για «μοντέλο Κύπρου», το δημόσιο θα εισπράττει από τους πανικόβλητους ανεύθυνους που θα σπεύδουν να τον ακούσουν. Αντίθετα, οι καταθέτες εσωτερικού θα έχουν όλα τα προνόμια του αφορολόγητου επιχειρείν ακόμα και με σύσταση ατομικής επιχείρησης πάνω στο ΑΦΜ τους.

Εννοείται ότι ο επαναπατρισμός αναφέρεται σε κεφάλαια που αποκτήθηκαν νόμιμα και όχι σε ξέπλυμα με την προκάλυψη επανεισδοχής κεφαλαίων.

Το μέτρο θα είναι συνεχές ώστε καθε έμβασμα εξωτερικου θα υπόκειται σε άμεση παρακράτηση του 26%.

Ήλθε ο καιρός η Ελλάδα να επιβραβεύσει όσους την εμπιστεύονται. Βασική αρχή της ανάπτυξης.
 

Τολμήστε.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Γιουνκερ έστησε βιομηχανία Φοροδιαφυγής στην Ελλάδα! Τι δεν καταλαβαίνεις;;

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ Bayer, BMW, Bosch, Coca-Cola Hellenic Bottling, ECB, ELDORADO GOLD, EUROBANK, McArthurGlen, Varnish Investments, Venus, VIM Power Parts, WIND Hellas 

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ;;;

«Hλίθιους και ανίκανους» χαρακτήρισε τους αξιωματούχους της Κομισιόν από το βήμα της ελληνικής Βουλής ο πρώην σύμβουλος του Μανουέλ Μπαρόζο, Φιλίπ Λεγκρέν, την ίδια ώρα που Γαλλίδα ευρωβουλευτής κατονόμασε σειρά εταιρειών που εμπλέκονται στα Luxleaks, δηλαδή δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και φορολογούνται ευνοϊκά στο Λουξεμβούργο.

Σε ακρόασή του χθες στο Κοινοβούλιο, έπειτα από πρόσκληση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο γνωστός οικονομολόγος, που την περίοδο 2011-2014 υπήρξε σύμβουλος του τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτήρισε το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ως «τελείως λάθος» και υπογράμμισε: «Ηταν γνήσιο λάθος λόγω ιδεολογίας.

Η εμπειρία μου από την Κομισιόν δείχνει πόσοι αξιωματούχοι είναι πραγματικά ανίκανοι. Δεν προέβλεψαν την κρίση, δεν ήξεραν πώς να την αντιμετωπίσουν, έκαναν τερατωδώς λανθασμένες υποθέσεις. Μπορείς να τους κατηγορήσεις για πανικό και ανικανότητα. Πολλοί στην ηλιθιότητά τους θεωρούσαν ότι θα πετύχει».

«Πραξικόπημα»

Χαρακτήρισε μάλιστα ως «μορφή πραξικοπήματος» και «κατάχρηση εξουσίας» τις αντικαταστάσεις των πρώην πρωθυπουργών Ελλάδας και Ιταλίας Γ. Παπανδρέου και Σ. Μπερλουσκόνι με τραπεζίτες, ενώ -αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος- τάχθηκε υπέρ της «ανακούφισης» και, σε διαφορετική περίπτωση, συμβούλεψε την Ελλάδα να απειλήσει με στάση πληρωμών ή να φύγει τελικά από το ευρώ. Σημειώνεται ότι ο κ. Λεγκρέν είχε ταχθεί προ των εκλογών υπέρ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Φιλίπ ΛεγκρένO πρώην σύμβουλος του Μπαρόζο, Φιλίπ Λεγκρέν, σε ακρόασή του στο ελληνικό Κοινοβούλιο |ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επικαλέστηκε ένα έγγραφο του ΔΝΤ τον Μάρτιο του 2010, πριν από την υπογραφή του Μνημονίου, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα περνούσε αρκετά χρόνια μείωσης του ΑΕΠ της, ο κ. Λεγκρέν τόνισε πως η δική του ερμηνεία για την αιτία υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο ήταν «ο συγκεκαλυμμένος τρόπος διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών για τα δάνειά τους στη νότια Ευρώπη».

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Γάλλος πρώην διοικητής της ΕΚΤ Ζ.-Κλ. Τρισέ «λειτουργούσε με βάση τα συμφέροντα των γαλλικών τραπεζών».

Τα πρώτα συμπεράσματα

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε πως το διήμερο 17-18 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα πρώτα συμπεράσματα των εργασιών της 30μελούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, ενώ σε κοινές δηλώσεις της με τη Γαλλίδα πρώην ανακρίτρια και νυν ευρωβουλευτή των Πρασίνων Εβα Ζολί -γνωστή για τη συνεισφορά της στην πάταξη της διαφθοράς- κατονόμασαν σειρά εταιρειών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Luxleaks. 

 

H Γαλλίδα ευρωβουλευτής Εβά ΖολίΗ κ. Ζολί ζήτησε από τον Ελληνα πρωθυπουργό να μη δεχτεί περισσότερες θυσίες, αλλά αντίθετα να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όμως φορολογούνται στο Λουξεμβούργο. «Οι επιχειρήσεις αυτές είναι η VIM Power Parts, Venus, McArthurGlen, Coca-Cola Hellenic Bottling, Eurobank, Ακαδημία Πλάτωνος MALL, Varnish Investments και WIND Hellas», επισήμανε η κ. Ζολί, σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτές τις δομές στο Λουξεμβούργο είναι ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής αναφέρθηκε ακόμη σε «αμερικανικές εταιρείες, όπως τα περιβόητα ορυχεία, το Eldorado Gold, με τους εταίρους τους, τους Καναδούς, που καταστρέφουν το τοπίο, καταστρέφουν δάση, αλλά δεν πληρώνουν φόρους», ενώ κατονόμασε και τρεις γερμανικές εταιρείες (Bayer, BMW, Bosch), οι οποίες «καταβάλλουν ένα ελάχιστο ποσοστό των οφειλόμενων φόρων στην Ελλάδα προς όφελος της Ολλανδίας του κ. Ντάισελμπλουμ».

Χωρίς να προσδιορίσει το ποσόν, υπογράμμισε πως είναι σίγουρο ότι «το ελληνικό κράτος στερήθηκε δισεκατομμύρια έσοδα σε φόρους». Οσον αφορά το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ, η πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει τη συνδρομή του ίδιου του Ερβέ Φαλσιανί για την αναμόχλευση της υπόθεσης. Αλλωστε τον είχε συναντήσει πρόσφατα στο Παρίσι.

● Σήμερα προσέρχεται για τρίτη φορά στην Επιτροπή Θεσμών, όπου επίσης προεδρεύει η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο διατελέσας πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, Σήφης Βαλυράκης.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το βελγικό νόμισμα των 2,5 ευρώ, το νέο «Βατερλώ» της Γαλλίας

Μπορεί ένα απλό νόμισμα να επαναφέρει στην επιφάνεια εθνικές διενέξεις παρελθόντων δεκαετιών;
Στην περίπτωση του Βελγίου και της Γαλλίας μπορεί, αν το περί ου ο λόγος νόμισμα απεικονίζει τη μάχη του Βατερλώ και τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως: στις αρχές του 2015, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Βελγίου σκέφτηκε την κοπή ενός νομίσματος στο οποίο οι απεικονίσεις θα σχετίζονταν με το Βατερλώ, λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την μάχη που αποτέλεσε την μεγαλύτερη ήττα του Ναπολέοντα.

Το Βέλγιο έκοψε λοιπόν πριν λίγους μήνες 175.000 νομίσματα των δύο ευρώ με την γαλλική κυβέρνηση ωστόσο να θέτει βέτο στην κυκλοφορία τους, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωζώνης.
Η Γαλλία, που έχει ένα… θεματάκι με τον Ναπολέοντα, αντέδρασε. Έτσι τα νομίσματα αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία.


Οι Βρυξέλλες στην αρχή ξενέρωσαν. Επειδή όμως οι Βέλγοι φημίζονται για την επιμονή τους, βρήκαν ένα «παραθυράκι» στους κανονισμούς της ευρωζώνης που επιτρέπει την κοπή νομίσματος από μια χώρα υπό δυο προϋποθέσεις: κατά πρώτον αυτά να χρησιμοποιηθούν μόνο εντός της χώρας που τα έκοψε και κατά δεύτερον να είναι χρηματικής αξίας άλλης από τις επίσημες που κυκλοφορούν.
Και κάπως έτσι εγένετο… νόμισμα των 2.5 ευρώ!

Οι Βρυξέλλες «τρόλαραν» λοιπόν το Παρίσι και προχώρησαν στην κοπή 70.000 νομισμάτων αξίας 2.5 ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε συναλλαγές σε καταστήματα εντός του Βελγίου, ενώ αναμένεται να έχουν υψηλή αξία για τους συλλέκτες. Η μια όψη του νομίσματος κοσμείται από το Λιοντάρι του Βατερλώ [το μνημείο που έχει αναγερθεί στο πεδίο της μάχης] και η άλλη από μια συμβολική αναπαράσταση των θέσεων των στρατευμάτων.

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο σκοπεύει επίσης να κόψει και ένα δεύτερο ασημένιο νόμισμα ονομαστικής αξίας 10 ευρώ όπου θα απεικονίζεται η στιγμή που ο Δούκας του Ουέλινγκτον πληροφορείται την άφιξη των Πρώσων συμμάχων του, ενώ θα διακρίνεται κι ο πρίγκιπας Γουλιέλμος της Οράγγης πάνω σε ένα φορείο, τραυματισμένος στον αριστερό ώμο από σφαίρα.
Αμφότερα θα κυκλοφορήσουν στις 18 Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή της επετείου των 200 ετών από την ιστορική μάχη.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι έκανε λόγο για μια «ανώφελη κίνηση που αναβιώνει παλιούς διχασμούς μεταξύ χωρών που σήμερα μετέχουν στην ΕΕ, προκαλώντας πιθανότατα εντάσεις».
«Ο στόχος δεν είναι να αναβιώσουμε παλιές διαμάχες. Στη σύγχρονη Ευρώπη υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα για να επιλύσουμε. Όμως καμία μάχη δεν ήταν τόσο σημαντική στην πρόσφατη ιστορία μας όσο εκείνη του Βατερλώ», σχολίασε με τη σειρά του ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Γιόχαν Φαν Όφερτφελτ.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε σύγκρουση κυβέρνηση-ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ

Tο παιχνίδι των «καθυστερήσεων» ξεκίνησαν όσοι αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Οι καθυστερήσεις αυτή τη φορά παίζονται στην αλλαγή διοίκησης στην εταιρεία και στη δημιουργία νέων βαριδίων τύπου «νέων συλλογικών συμβάσεων».

Απώτερος στόχος είναι να βαρύνει και να καθυστερήσει η διαδικασία όσο γίνεται περισσότερο αν όχι να ακυρωθεί ολοσχερώς.

Προς την κατεύθυνση αυτή συγκρούεται εσωτερικά το κόμμα, αλλά και μια σειρά άλλων παραγόντων, τοπικών στον Πειραιά και μη. Η κύρια σύγκρουση ωστόσο διεξάγεται μεταξύ του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, και του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θόδωρου Δρίτσα. Ο πρώτος επικουρείται από το Μέγαρο Μαξίμου και τους πιστωτές της χώρας, ενώ ο δεύτερος αντλεί επιχειρήματα από την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά περίπτωση ο κ. Δρίτσας, υποστηρίζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, παράγοντες της πόλης, όπως είναι ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, οι πρόεδροι Επιμελητηρίων κ.ά. Οι τελευταίοι ωστόσο αντιδρούν λιγότερο το τελευταίο διάστημα, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ θα τους «χρυσώσει το χάπι» προσφέροντάς τους μέρος των προσόδων του Δημοσίου από τη νέα σύμβαση.

Η σύγκρουση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη. Από την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε εξέλιξη με υπουργούς και πολλές φορές μέσα στο ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Τώρα όμως κορυφώνεται καθώς είναι άμεση προτεραιότητα για το Ταμείο και η αξιοποίηση του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας από ιδιώτες, συνιστά σημαία για το μέλλον του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά και για τις ομάδες που συγκρούονται στο ΣΥΡΙΖΑ για τη νομή εξουσίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει το πράσινο φως και το Ταμείο επιχειρεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που «σπέρνουν» όσοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση. Και για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχει μια φιλική διοίκηση στον ΟΛΠ, η οποία θα έχει μια τεχνοκρατική υπόσταση, ώστε να συμβάλει θετικά προς τη κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης. Κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, δεδομένου ότι ο διορισμός της θα έχει μόνον προσωρινό χαρακτήρα. Οι προτάσεις δε του αναπληρωτή υπουργού απείχαν πολύ από τις επιθυμίες του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Αυτή είναι μια από τις συγκρούσεις που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο μέλλον, κι εφόσον η συμφωνία με τους πιστωτές επιτευχθεί, θα υπάρξουν και άλλες με πιο πιθανές εκείνες της αξιοποίησης του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων. Ολα δείχνουν ότι στα περιφερειακά αεροδρόμια κάμφθηκε η απαίτηση του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη και άλλων παραγόντων του κόμματος, για συμμετοχή του Δημοσίου στην εταιρεία διαχείρισης των αεροδρομίων. H παραδοχή της κυβέρνησης ότι τα προϋπολογιζόμενα έσοδα της αποκρατικοποίησης συμπίπτουν με το προσφερθέν τίμημα, δεν αφήνει περιθώρια για μεταβολές στη μετοχική σύνθεση. Εξάλλου, το προσφερθέν τίμημα των Fraport-Slentel, καθιστά πολύ δύσκολη μια αναθεώρηση της προσφοράς που το περιέχει.

Η επόμενη ωστόσο, και ίσως ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, θα διεξαχθεί για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Ηδη οι πρώτες «ντουφεκιές» έπεσαν από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Ν.Βαλαβάνη. Η τελευταία εντελώς αυθαίρετα απαίτησε 12 στρέμματα από την έκταση του Ελληνικού, προκειμένου να υπάρξει χώρος για τη διαχείριση των απορριμμάτων όμορων δήμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο σχέδιο (master plan) αξιοποίησης του Ελληνικού, προβλέπει αντίστοιχο χώρο και μάλιστα μεγαλύτερο από τα 12 στρέμματα που απαίτησε η κ. Βαλαβάνη.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν απάντησε προς το παρόν. Το μέτωπο αυτό παραμένει κλειστό και δεν πρόκειται ν’ ανοίξει, πριν υπάρξει μια συμφωνία με τους πιστωτές, παρόλο που ο χρόνος πλέον πιέζει και το φθινόπωρο του 2016, λήγουν οι υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων επενδυτών. Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το Ελληνικό μπορεί να παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Η αντιμνημονιακή κυβέρνηση, λένε, δεν μπορεί να υλοποιήσει το 100% του προγράμματος μιας μνημονιακής κυβέρνησης. Στο ΤΑΙΠΕΔ πάντως εκτιμούν ότι η χώρα δεσμεύεται και στη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Τελικά απολύτως αιφνιδιαστικά ορίσθηκε για την 27η Νοεμβρίου 2015 η εκδίκαση της υπόθεσης Siemens– δίκη των 64 – που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.  

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” egerssi@otenet.gr

Η υπόθεση για την οποία η ελληνική Δικαιοσύνη χρειάσθηκε 10 χρόνια προκειμένου να την οδηγήσει στο ακροατήριο. Από την οποία θα απουσιάζει ο διακινητής του “μαύρου” χρήματος στην Ελλάδα και αλλού. Ο Γιόαχιμ Νοϊμπύργκερ “πρόλαβε” και αυτοκτόνησε και προς το παρόν από τις γερμανικές αρχές τηρείται σιγή ιχθύος επί του συμβάντος. Θα βρίσκονται όμως στο εδώλιο του κατηγορούμενου στελέχη της Siemens, του ΟΤΕ καθώς και Γερμανοί υψηλού κύρους στη χώρα τους.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του Σήφη Βαλυράκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα τη Siemens, όπου προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην οποία Επιτροπή, συμμετέχουν από πλευράς της ΝΔ, οι Ιωάννης Τραγάκης, Μπάμπης Αθανασίου και Όλγα Κεφαλογιάννη. Ναι, συμμετέχει ο Μπάμπης Αθανασίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Που στην συνεδρίαση της επιτροπής την 8η Ιουνίου 2015 ισχυρίσθηκε πως δεν έχει αποδειχθεί πως η Siemensχρησιμοποιούσε χρήματα από “μαύρα ταμεία” για να χρηματίζει πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να αναλαμβάνει δημόσια έργα!!

Γι΄ αυτό αξίζει να θυμηθούμε: Ο Αντώνης Σαμαράς στις 8 Ιουνίου 2012 εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή enikos, “εξεταζόμενος” από τους πολίτες που συμμετείχαν της εκπομπής, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 5ης Μαίου και λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Σε αυτή την προεκλογική παρουσία του αναφέρθηκε στην συμφωνία με τη Siemens, λέγοντας ότι η ποινική διάσταση της υποθέσεως δεν έκλεισε, όπως δεν έχει κλείσει η αστική διάσταση της σχέσης της Siemens με τον ΟΤΕ. Απαντώντας δε, σε ερώτηση πολίτη για την Δικαιοσύνη, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι ο πυλώνας της Νέας Δημοκρατίας την επομένη των εκλογών θα ήταν η Δικαιοσύνη και τόνισε ότι για τον λόγο αυτό έβαλε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μπάμπη Αθανασίου. Τον οποίο λίγες ημέρες πριν είχε αποκαλέσει ως το “σύμβολο” της κάθαρσης.

Σε αυτό λοιπόν, το “σύμβολο” της κάθαρσης ανέθεσε ο μετέπειτα Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαλευκάνει την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens; Μια υπόθεση που είχε αναλάβει ο συνάδελφός του Νίκος Ζαγοραιανός και ο οποίος άφησε να πετάξουν στην “ελευθερία” τον ένα μετά τον άλλο τους βασικούς γνώστες της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων (υπουργών-βουλευτών), μεγαλο-στελεχών του Δημοσίου (ΟΤΕ) αλλά και επιχειρηματιών μεγάλων ομίλων, δηλαδή τους Χριστοφοράκο και Καραβέλα. Υπό τις ευλογίες βεβαίως – βεβαίως της υπεράνω πάσης υποψίας υπουργού Εξωτερικών – την εποχή εκείνη – Ντόρας Μπακογιάννη!! Η οποία μετά την αποτυχία του πολιτικού εγχειρήματος της “Δημοκρατικής Συμμαχίας”, επανέκαμψε στη ΝΔ και στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 πήρε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ μετά από πολιτικό αλισβερίσι με τον Αντώνη Σαμαρά, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση το “σύμβολο” της κάθαρσης Μπάμπη Αθανασίου. Και έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, αξίζει να θυμηθούμε πως ο σημερινός Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την είχε αποκαλέσει ως “αντιπρόσωπο της Siemensστην Ελλάδα”.

Και ακολούθως, από τον Νίκο Ζαγοριανό την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemensτην ανέλαβε η κ. Μαρία Νικολακέα. Η “εκλεκτή” του κ. Αθανασίου αφού επί σειρά ετών κωλυσιεργούσε μυστηριωδώς την διερεύνηση του σκανδάλου, περιέργως πως έκλεισε την υπόθεση χωρίς την κλήτευση ουσιωδών μαρτύρων που θα διαφώτιζαν σκοτεινές πτυχές της “κατάμαυρης υποθέσεως Siemens”. Είναι η ίδια Εφέτης – Ανακριτής που είχε διαφωνήσει με τον Εισαγγελέα Στυλιανό Κωσταρέλλο για την ανάκριση πολιτικών προσώπων στην υπόθεση ασφαλείας του C4I. Για την ιστορία, τη διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας έλυσε το Συμβούλιο Εφετών, “αδειάζοντας” την κ. Νικολακέα!!

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο λαός μας πως ο αδιάφθορος Μπάμπης Αθανασίου – όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές μας – τυγχάνει να είναι στενός συγγενής του Χαράλαμπου Σικέλη (RobertSikellis). Δηλαδή, του ανθρώπου που τοποθετήθηκε επικεφαλής διαφάνειας από το 2008 στη Siemens, μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου. Επίσης, υπήρξε ο “νονός” του επιβλαβή για τα συμφέροντα της Πατρίδος, Εξωδικαστικού Συμβιβασμού Siemens – Ελληνικού Δημοσίου. Μια σχέση που αρνήθηκε στη Βουλή ο Μπάμπης Αθανασίου σε ερώτηση του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ισχυριζόμενος πως είναι μόνο από το ίδιο χωριό Αγία Παρασκευή της Μυτιλήνης. Η πηγή μας βεβαίως, επιμένει για την στενή συγγενική σχέση!
Και μια ο λόγος για τον RobertSikellis, αξίζει να πούμε δυο χρήσιμα λόγια. Ο κ. Σικέλης πριν αναλάβει το πόστο του στην Ελλάδα, ήταν γενικός διευθυντής και νομικός σύμβουλος της Vance, μιας αμερικανικής εταιρείας που ειδικεύεται στις έρευνες και στις αξιολογήσεις υψηλού ρίσκου. 
Άλλωστε, με την ιδιότητα αυτή εμφανίζεται στην Ελλάδα το 2004 ως υπεύθυνος ασφαλείας κρουαζιερόπλοιων στο “Αθήνα 2004”. Στο διάστημα παραμονής του στην Ελλάδα, είχε στενή συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του “Αθήνα 2004”, με τη SAIC(προμηθεύτρια αμερικανική εταιρεία του C4I), αλλά και με τη Siemens (κυρίως με Χριστοφοράκο και Δενδρινό). Στη SiemensΕλλάδος ανέλαβε το πόστο διαφάνειας με εντολή της μητρικής εταιρείας και του PeterSolmsenεκτελεστικού γενικού διευθυντού του Ομίλου. Συνεργάστηκε στενά με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου. ORobertSikellis ουδέποτε εκλήθη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής υπό την προεδρεία του Σήφη Βαλυράκη!!

Συμπερασματικά, μετά την πρότασή μας για κλήτευση του πρώην νομικού συμβούλου της Siemensκαι πρώην νομικού συμβούλου του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθηγητή Ιωάννη Καράκωστα, προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που διερευνά εκ νέου την υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού Siemens – Ελληνικού Δημοσίου, θα προτείναμε να κλητευθούν και ο τοποτηρητής του Σαμαρά στην εν λόγω Επιτροπή και μέλος της, Μπάμπης Αθανασίου, καθώς και ο RobertSikellis. Είμαστε πεπεισμένοι πως από αυτές τις κλητεύσεις, μόνο ωφελημένη μπορεί να βγει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του συμφέροντος του Ελληνικού λαού!!





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταγγελία Τουσέν: Το ΔΝΤ γνώριζε πως το μνημόνιο θα αύξανε το χρέος

Έγγραφο που αποδεικνύει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε από τον Μάρτιο του 2010 ότι το τότε Μνημόνιο για την Ελλάδα θα οδηγούσε σε αύξηση του δημοσίου χρέους, έχει στην κατοχή της η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Στο περιεχόμενο του εν λόγω εγγράφου αναφέρθηκαν χθες η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Επιστημονικός Συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Δρ. Ερίκ Τουσέν.

«Διαθέτουμε ένα έγγραφο του Μαρτίου του 2010, εσωτερικό του ΔΝΤ, το οποίο περιγράφει με λεπτομερέστατο τρόπο τα μέτρα τα οποία επρόκειτο να περιληφθούν στο Μνημόνιο του 2010. Πρόκειται για ένα σχέδιο ιδιαιτέρως λεπτομερές και προγραμματισμένο, το οποίο δεν ανακοινώθηκε στα Κοινοβούλια των δεκατεσσάρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δάνεισαν στην Ελλάδα ή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Διότι, όπως γνωρίζετε, υπήρξε παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος το Μάιο του 2010, όταν δηλαδή συνήφθη η συμφωνία», τόνισε ο κ. Τουσέν.

«Κατά τη διάρκεια των εργασιών μας μπορέσαμε, επίσης, να επισημάνουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2010 ήταν απολύτως επιζήμιος, διότι θυσιάστηκαν τα δικαιώματα συνταξιοδοτικών ταμείων της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών που κατείχαν κρατικά ομόλογα. Για παράδειγμα, σε κάποιους εργαζομένους της “Ολυμπιακής”, οι οποίοι είχαν λάβει κρατικά ομόλογα μετά από την απόλυσή τους, έγινε κούρεμα άνω του 50%, χωρίς να προβλεφθεί κανένα αντισταθμιστικό μέτρο, ενώ δεν είχαν αποφασίσει με δική τους βούληση να αγοράσουν αυτά τα κρατικά ομόλογα και δεν έφταιγαν σε τίποτε για την όλη κατάσταση. Ενώ, λοιπόν, συνέβαινε αυτό, οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που συμμετείχαν στο κούρεμα, έλαβαν ως αντιστάθμισμα 30.000.000.000 ευρώ, το οποίο προστέθηκε στο ελληνικό δημόσιο χρέος», είπε ο κ. Τουσέν.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αναζητούμε την αλήθειας ως προς το τι αντιστοιχεί σε νόμιμη οφειλή και τι σε μη νόμιμη, επαχθή υποχρέωση».

Τα προκαταρτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους θα τεθούν στη δημοσιότητα το διήμερο 17-18 Ιουνίου 2015.



www.koutipandoras.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αιφνίδια παραίτηση Στεριώτη από την Δνση Τύπου της ΔΕΗ μετά την εντολή Νικολούδη για έρευνα του ΣΔΟΕ

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΕΗ, ύστερα από την εντολή του Παναγιώτη Νικολούδη για έλεγχο στις διαφημιστικές δαπάνες της επιχείρησης. Ο διευθυντής Τύπου και ΜΜΕ της εταιρείας Κίμων Στεριώτης υπέβαλε την παραίτησή του, με σκοπό όπως ισχυρίζεται, να διευκολύνει την έρευνα.

Νωρίτερα ο υπουργός είχε δώσει εντολή για διενέργεια ελέγχου στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), πάνω στις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ μέχρι το 2014.

Από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας κάνουν λόγο για καταγγελίες για ορισμένα στελέχη που χορηγούσαν εκατομμύρια για διαφημιστικές καταχωρήσεις ακόμα και σε μη υπάρχοντα ΜΜΕ.

Ο κ. Στεριώτης στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει:

Από τη στιγμή που πληροφορήθηκα τη διαταχθείσα έρευνα, θεωρώ αυτονόητη την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή Τύπου & ΜΜΕ της ΔΕΗ, θέση που Που εμπιστεύθηκαν τέσσερεις συνεχόμενες Διοικήσεις της Εταιρείας για περίπου εννέα χρόνια.
Με την παραίτησή μου θέλω να διευκολύνω πλήρως το έργο των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων της Πολιτείας και θα είμαι στην απόλυτη διάθεσή τους όλες τις ώρες του 24ώρου.

Θλίβομαι βαθύτατα που κορυφαίος Πολιτειακός Παράγων υιοθέτησε σε βάρος μου καταγγελίες ανθρώπου του επικοινωνιακού υποκόσμου, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια εκβιάζει εμένα και πολλούς άλλους επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων εταιρειών για να εξασφαλίζει διαφημίσεις, καταχωρίσεις διαγωνισμών κλπ. Τον συγκεκριμένο παράγοντα έχω καταγγείλει εγγράφως και δια της υπηρεσιακής οδού προς την Εταιρεία μου.

Προσφάτως ο ανωτέρω συνέχισε τους εκβιασμούς του σε βάρος μου ισχυριζόμενος ότι στηρίζω τους μνημονιακούς μηχανισμούς μέσα από τις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ προς …τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!!!!

Θλίβομαι εξίσου – αλλά δεν με εκπλήσσει – που τις αστήρικτες καταγγελίες του ανωτέρω κοινού συκοφάντη και εκβιαστή υιοθέτησε με ερώτηση του βουλευτής του πολιτικού περιθωρίου ζητώντας τη διενέργεια έρευνας στην περιουσιακή μου κατάσταση κλπ από τον αρμόδιο υπουργό.

Δεν με εκπλήσσει, γιατί ο ίδιος την μια είναι κατά της κατασκευής της Πτολεμαϊδας V και την άλλη συναινεί, «διχασμός» που πιθανόν να οφείλεται είτε στο ότι δηλώνει μέτοχος σε ΑΠΕ είτε ασκεί ΚΑΙ την ιδιότητα του παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής…

Φοβάμαι ότι πίσω από όλα αυτά δεν βρίσκεται το άτομό μου – αυτό είναι το ελάχιστο – αλλά η αρχή μιας προσπάθειας απόλυτου ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης…





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μακελειό σε ξενοδοχείο της Κρήτης μετά από εισβολή ληστών με καλάσνικοφ εν μέσω μαθητικής εκδήλωσης

Σκηνές πανικού και αλλοφροσύνης επικράτησαν σε μεγάλο ξενοδοχείο της Κρήτης όταν ξαφνικά οι πελάτες, πολλοί από αυτούς μαθητές Λυκείου, βρέθηκαν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά που αντάλλασσαν αστυνομικοί με κακοποιούς οι οποίοι διακομίστηκαν τραυματισμένοι, ο ένας από αυτούς να σε κρίσιμη κατάσταση.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδι της Παρασκευής στο ξενοδοχείο «Creta Maris» της περιοχής Χερσονήσου όταν τρεις άνδρες με καλάσνικοφ στα χέρια και καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλαν στον χώρο προφανώς για να επιχειρήσουν ληστεία στο κοσμηματοπωλείο της μεγάλης τουριστικής μονάδας.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τους κουκουλοφόρους να καλούν τον κόσμο να πέσει κάτω, ενώ ο χώρος του ξενοδοχείου μετατράπηκε σε ένα κανονικό πεδίο μάχης με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αμέσως άρχισε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις δράστες έχουν τραυματιστεί, ο ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Να σημειωθεί ότι την ώρα του περιστατικού, βρισκόταν σε εξέλιξη μαθητική εκδήλωση στον χώρο του μπαρ.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!