EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Με τόσους έγκριτους οικονομολόγους σαν τον ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ κυρ Μπάμπη, γιατί το συγκρότημα Αλαφούζου ζει με δανεικά;

Με τόσα Σαΐνια «οικονομολογούντες», πως γίνεται το συγκρότημα του κ. Αλαφούζου να παρουσιάζει ελλείμματα(ζημίες) ….που τις καλύπτει με δανεισμό;

Τον «πήραν στο λαιμό τους» οι οικονομικοί «σύμβουλοι» ….διαμορφωτές -δήθεν- της κοινής γνώμης» ….και κατ’ επέκταση -όπως θέλει να «βαυκαλίζεται» και να «πιστεύει» ο επιχειρηματίας- και του Γκουβέρνου.
 

Δυο μέτρα είναι -σύμφωνα με την Τρόικα- ικανά να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα του συγκροτήματος στον τομέα των ΜΜΕ ….ή να αυξήσει τα έσοδα(κυρίως διαφημίσεις) ή να μειώσει τα έξοδα ….του μισθολογικού κόστος περιλαμβανομένου(κάνοντας -ενδεχομένως- και μείωση προσωπικού. Αχ! κ. Άρη μου, να σε δω να βρίζεις την Τρόικα ….έχει ο καιρός γυρίσματα)
 

Αυτή είναι η συνταγή των «Ευρωπαϊκών θεσμών» και του ΔΝΤ που με τόσο σθένος υπερασπίζονται,ο κ. Μπάμπης, η κα Σία, τα φιλοξενούμενα «συμπεθέρια» και οι άλλοι «υψηλόμισθοι» της καθημερινών και Σάββατο-Κυριακάτικων πρωινών εκπομπών.

«Γκέκε νουκου γκέκε» …κ. Μπάμπης;
 

Λένε ότι ο κ. *Χαρ. Παπαδημητρίου, δεν είναι δημοσιογράφος ….αλλά υπάλληλος(πρ. Διευθυντής) της Εμπορικής Τράπεζας, αποσπώμενος -εκάστοτε- σε «εξουσιαστικά κέντρα», ασχέτως πολιτικού χρώματος(με καλά -δημόσια- λεφτά) ως «Ειδικός Συνεργάτης ΜΜΕ» – ΦΕΚ 258/4 Δεκεμβρίου 1989

Περισσότερα σχετικά με το «συγκρότημα», κλπ παρακάτω :

– *Να ποιος είναι ο κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος του Αλαφούζου και διευθυντής του ΣΚΑΙ – εξ-υπηρέτης των τραπεζών. http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/blog-post_7468.html

– Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ενυπόθηκο ομολογιακό δανειο – 24 Μαρτίου 2015 http://www.euro2day.gr/market_announcements/transactions/article-market-announcement/1317015/kathhmerinh-enypothhko-omologiako.html

– Καθημερινή: Στις 9 Ιουνίου η ΓΣ για διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ – 18 Μαΐου 2015 – 18:35 http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1334761/kathhmerinh-stis-9-ioynioy-h-gs-gia-diagrafh-ton-m.html
 

– ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ημερομηνία δημοσίευσης α΄ τριμήνου – 29 Μαΐου 2015 – 14:58 Η εταιρία Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΕ ανακοινώνει ότι τα Στοιχεία και οι Πληροφορίες καθώς και οι Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις του πρώτου τριμήνου 2015 (01/01/2015 έως 31/03/2015), μητρικής και ομίλου, θα είναι διαθέσιμα την Παρασκευή 30 Μαΐου 2015 στην ιστοσελίδα της εταιρείας http://www.kathimerini.gr και στην ιστοσελίδα του Xρηματιστηρίου http://www.helex.gr, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.

http://www.euro2day.gr/market_announcements/com_results/article-market-announcement/1337542/kathhmerinh-hmeromhnia-dhmosiefshs-a-trimhnoy.html

– Α’ ΤΡΙΜ. 2015

Κέρδη/(ζημιές) προ Φόρων (2015)-1.050.073,21 (2014)-693.120,74

Φόρος Εισοδήματος 7.3 (2015)-189.615,22 (2014)-111.468,21

Κέρδη/(ζημιές) μετά από Φόρους (Α) (2015)-1.239.688,43 (2014)-804.588,95


ΠΗΓΉ ΚΑΙ ΠΛΉΡΗΣ ΑΝΆΛΥΣΗ ΣΤΟ:
εδω


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λαμόγια με ιδανικά

Κυβερνήσεις της Αριστεράς είχαμε πολλές στην Ε.Ε. Ολες εξελέγησαν με εντυπωσιακά προγράμματα και προεκλογικές εξαγγελίες που υπόσχονταν πολλά.

Καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας, κοινωνικό κράτος, Παιδεία, Υγεία, εγγυημένα για όλους.

Οσο ακόμα υπήρχε η ΕΣΣΔ, έγιναν γενναίες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Το βιοτικό επίπεδο ανεβαίνει.

Ο πολίτης δίνει τη θέση του στον καταναλωτή, που εγκλωβίζεται στην ευμάρειά του. Η κατανάλωση γίνεται ο κόσμος του και αδιαφορεί για τα κοινά.

Παράλληλα, τα μεγάλα συνδικάτα, που πρόσκεινται στον ίδιο πολιτικό χώρο, είναι ο φυσικός σύμμαχος της κυβέρνησης και αφομοιώνουν τους κοινωνικούς κραδασμούς και τους τροχιοδρομούν σε ανώδυνη κατεύθυνση.

Σε διαμαρτυρίες-λιτανείες. Δηλαδή, έχουμε ένα κεϊνσιανικό μοντέλο που υποστηρίζει τον καπιταλισμό, υποχρεώνοντάς τον να κάνει κάποιες παραχωρήσεις ως αντίτιμο για τη διαιώνισή του.

Και το κράτος έδειξε μια φοβερή ευελιξία αποδεχόμενο διαφορετικές κυβερνήσεις που να εκπροσωπούν όλη την γκάμα του πολιτικού κόσμου. Από τους φασίστες μέχρι τους σοσιαλιστές.

Γιατί δεν έχουμε μία κυβέρνηση της Αριστεράς, όπως συνήθως λέγεται, αλλά μια κρατική Αριστερά, που υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου, που για να διατηρηθεί και να αναπαραχθεί πρέπει να πληρώσει κάποιο κόστος.

Αλλά πάνε αυτά, τελείωσαν. Με την αδήλωτη επανάσταση του αρπαχτικού καπιταλισμού, με τις θεωρίες του νεοφιλελευθερισμού ό,τι κέρδισαν οι λαοί μετά τη Γαλλική Επανάσταση και τους αγώνες δύο περίπου αιώνων πρέπει να παρθεί πίσω.

Θεωρούνται αρχαϊκές μορφές που εμποδίζουν τη λειτουργία της Ελεύθερης Αγοράς, δηλαδή την ασυδοσία του καπιταλισμού.

Και εδώ οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν καμιά σημασία.

Παράδειγμα, η Μεσόγειος. Χιλιάδες ζωές χάνονται σε αναζήτηση εργασίας.

Είναι μια τεράστια ουρά ανθρώπων σε χιλιάδες χιλιόμετρα, από κατεστραμμένες χώρες, στον ευρωπαϊκό «ΟΑΕΔ», και αντί για δουλειά βρίσκουν τον πνιγμό τους, συχνά με τις οικογένειές τους.

Είναι αυτό Ευρωπαϊκός Πολιτισμός;

Είναι το Δουβλίνο ΙΙ μια ανθρωπιστική σύμβαση που καταδικάζει τις χώρες του Νότου να γίνουν αποθήκες ανθρώπων για να προστατευτεί ο πλούσιος Βορράς;

Κι εμείς γιατί την υπογράψαμε;

Δεν ξέραμε πως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα θα γίνει ελληνικό και όλη αυτή η συσσώρευση μεταναστών θα δημιουργούσε ρατσισμό και ξενοφοβία που θα εκμεταλλευόταν η Ακρα Δεξιά;

Οι σοσιαλδημοκράτες προσαρμόστηκαν ταχύτατα στις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού, που τους έκανε μια χαψιά.

Σ’ αυτό που διέφεραν από τους συντηρητικούς, ήταν στη ρητορική.  Εταζαν τα πάντα, άσχετα αν έπρατταν τα αντίθετα.

Π.χ. η Σουηδική Σοσιαλδημοκρατία είχε βασικό προγραμματικό στόχο την κατάργηση της μοναρχίας.

Για πολλούς θεωρείται διακοσμητικός θεσμός και δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο.

Αλλά η αλήθεια είναι πως το παλάτι αποτελεί ένα πολιτικό κέντρο ειδικού βάρους, που συγκεντρώνει όλη τη βιομηχανική και τραπεζιτική ελίτ της χώρας και είναι ένα μόνιμο αντίβαρο στην εκλεγμένη κυβέρνηση, που με τη σειρά πρέπει να κάνει υποχωρήσεις προς το άλλο κέντρο εξουσίας.

Σήμερα αυτός ο στόχος έχει ξεχαστεί. Λες και δεν ειπώθηκε ποτέ.

Η κρατική Αριστερά, όπως και τα άλλα κόμματα εξουσίας, είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους επαγγελματίες πολιτικούς.

Κοινώς τα λαμόγια, που καραδοκούν για μια θέση εξουσίας.

Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν δύο λέξεις που χαρακτήριζαν αυτήν την κατάσταση, που δεν τις διαθέτει η νεοελληνική: μαλακόλαξ, που σημαίνει ελεεινός, γλείφτης, και σπουδαρχίδης, που σημαίνει θεσιθήρας.

Είναι μια κατηγορία ανθρώπων που όταν διαμορφωθεί κάποιο κέντρο εξουσίας γύρω από κάποιον αρχηγό, θέλουν να ανέβουν στην ιεραρχία, όχι ανάλογα με τα προσόντα τους, αλλά σύμφωνα με τις ικανότητές τους: να ελίσσονται, να κολακεύουν, να μη δίνουν ποτέ το στίγμα τους, αποφεύγοντας να πάρουν θέση και προτιμώντας να παραμένουν σιωπηλοί μέχρι να εκφραστεί ο αρχηγός.

Την κατάλληλη στιγμή αρπάζουν τον θώκο που επιθυμούν, και θρονιάζονται για τα καλά σαν αυθεντίες και στελέχη, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα. Και μετά, ίσως γίνουν κι εκείνοι αρχηγοί.

Εχει ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες προσωπικότητες; Πολλά εικάζω, αλλά δεν είμαι σε θέση να κάνω μια ακτινογραφία της κυβέρνησης και να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία.

Στις δύσκολες ψηφοφορίες στη Βουλή για κρίσιμα θέματα (αν γίνουν βέβαια και δεν περάσουν με προεδρικά διατάγματα). Και αν κάνουμε την υπόθεση πως οι «εταίροι» θα μας συνθλίψουν, τότε αυτό θα το ονομάσουμε έντιμο συμβιβασμό;

Η εξουσία, πάντως, έχει μια αυτάρκεια και λειτουργεί για τον εαυτό της. Κάτι σαν πρέζα με χειροπιαστά οφέλη.

Και η Ιστορία της Σοσιαλδημοκρατίας μάς διδάσκει πως η αριστερή της πτέρυγα κατά κανόνα προσαρμόζεται.

Τα οφέλη είναι για όλους, άσχετα αν κάποιοι βγαίνουν λιγότερο ωφελημένοι.

Και όπως λέει και ο λαός μας: «Ας με λένε δημαρχίνα και ας ψοφάω από την πείνα».

Παράθυρο στην τηλεόραση, πάντως, έχει. Κάτι είναι κι αυτό.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εννέα ψυχιατρικές κλινικές στη Λάρισα είχαν στήσει κομπίνα εξαπάτησης ασφαλιστικών ταμείων

Με πρωτοβουλία του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα του προέδρου του Δημητρίου Κόντου ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη 22 περιπτώσεις νευροψυχιατρικών κλινικών, εκ των οποίων 9 λειτουργούν στη Θεσσαλία.

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά την διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων των συγκεκριμένων κλινικών για απάτη εις βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε, ανέρχεται σε 81.000.000 ευρώ τα οποία εισπράχτηκαν παρανόμως! Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί σε 1.900.000 υπεράριθμες ημέρες νοσηλείας που δηλώθηκαν ως πραγματικές. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο δεν υπήρχαν οι δηλωμένοι νοσηλευόμενοι ασθενείς αλλά είχαν ήδη πεθάνει…

Στις δύο πρώτες θέσεις της αρχικής λίστας φιγουράρουν δύο κλινικές της Λάρισας οι οποίες κατηγορούνται για εικονικές νοσηλείες ασθενών που αντιστοιχούν σε 17 και 13 εκ, ευρώ αντίστοιχα!

Υπάρχουν επίσης τρείς κλινικές από τα Τρίκαλα, αλλά και άλλες από το Βόλο, όπως επίσης και από μερικές ακόμα Θεσσαλικές πόλεις.

Η αναφορά της Εισαγγελίας Αθηνών διαβιβάστηκε ήδη στους κατά τόπους εισαγγελείς για τα περεταίρω της δικαστικής διερεύνησης.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ

Δρομολογούνται πλέον οι διαδικασίες για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τη δημοσίευση και των δυο αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ που είχαν απορρίψει σχετικές προσφυγές.

Οι σχετικές αποφάσεις απορρίπτουν ομόφωνα τόσο τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ζητούσε από το ΣτΕ, να ακυρωθεί η από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».
Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων(μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ πιάστηκε… νεκρός φοροφυγάς με 1,5 εκατ. αδικαιολόγητη περιουσία

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες του ΣΔΟΕ, αποφέροντας… ζεστό χρήμα στα ταμεία, καθώς, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, αρκετοί είναι οι διάφοροι επαγγελματίες που αποκρύπτουν τεράστιες περιουσίες, προκειμένου να αποφύγουν τη φορολόγησή τους.

Συγκεκριμένα για τον μήνα Μάιο, οι έρευνες του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν περίπτωση αρχιτέκτονα που έκρυβε 10 εκατ. ευρώ, δικηγόρο με κρυφή θυρίδα με 6 εκατ. ευρώ, φωτογράφο με 4 εκατ. ευρώ, ενώ προχώρησαν και σε έρευνες σε… νεκρό, επειδή στη διαθήκη του είχε αδικαιολόγητα υψηλά ποσά και έτσι δέσμευσαν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα, στη συγκεκριμένη, τελευταία περίπτωση, από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές δηλώσεις του θανόντος, διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 1.500.808,41 ευρώ. Σημειώνεται ότι, σχετικά με αυτήν την περίπτωση, ήδη ο αναλογών φόρος εισοδήματος καταβλήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, ενώ μετά την καταβολή και του φόρου κληρονομιάς η Υπηρεσία θα προβεί σε ολική άρση της δέσμευσης.

Ο κατάλογος, ωστόσο, όσων προσπάθησαν να «ξεγελάσουν» το κράτος είναι μακρύς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τι ανακάλυψε το ΣΔΟΕ ΣΕ μερικές από τις περιπτώσεις που ήλεγξε τον Μάιο:

– Αρχιτέκτονας, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 9.302.969,62 ευρώ. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

– Φωτογράφος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 3.882.665,39 ευρώ. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

– Φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματίας, προσαύξησε την περιουσία του 177.150,18 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών του λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

– Επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα των γενικών επισκευών πλοίων, εξέδωσε πλήθος εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 7.090.794,62 ευρώ.

– Επιχείρηση, εμπορίας πολυτίμων μετάλλων, εξέδωσε 27 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.451.985,52 ευρώ.

– Επιχείρηση, κατασκευαστικών εργασιών κτιρίων, εξέδωσε 58 πλαστά – εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.828.400,00 ευρώ.

– Επιχείρηση, εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ελαστικών και λιπαντικών, εξέδωσε 64 πλαστά  εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 491.010,11 ευρώ.

– Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών για τη χρήση 2011, εξέδωσε 62 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 358.835,35 ευρώ, ενώ παράλληλα δεν εξέδωσε 10 φορολογικά στοιχεία αξίας 46.248,33 ευρώ.

– Αθλητικό σωματείο, δεν εξέδωσε 3.267 φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 255.116,00 ευρώ.

– Συνταξιούχος, προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2001 έως 2010 κατά 1.194.988,66 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

– Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου μηχανημάτων και εξοπλισμών, εξέδωσε 24 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 214.466,90 ευρώ.

– Επιχείρηση του τομέα της πληροφορικής, ζήτησε και έλαβε 15 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 1.641.521,21 ευρώ.

– Επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού, ζήτησε και έλαβε τρία εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 258.450,00 ευρώ.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ellinair: 28 προορισμοί στο εξωτερικό και πτήσεις σε Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Ζάκυνθο

Με νέες συνδέσεις σε 28 προορισμούς του εξωτερικού και πέντε του εσωτερικού, η αεροπορική εταιρία Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη, βάζει νέα δεδομένα στον αεροπορικό χάρτη.

Ηταν το 2013 όταν διαπιστώθηκε η ανάγκη ίδρυσης αεροπορικής εταιρίας για τη μεταφορά των πελατών του Ομίλου που ξεπερνούν τις 400.000 ετησίως, και το Φεβρουάριο του 2014 προσγειώθηκε στο «Μακεδονία» η πρώτη πτήση της Ellinair.

«Στόχος και όραμα της εταιρίας είναι να γίνει η βασική περιφερειακή αεροπορική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη», είπε ο εμπορικός διευθυντής της Ellinair, Σταύρος Δαλιάκας, στην παρουσίαση της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Οπως ανέφερε ο κ. Δαλιάκας, η δραστηριότητα του Ομίλου Μουζενίδη, η οποία ξεκίνησε εδώ και 20 χρόνια, δεν περιορίζεται μονάχα στον τουρισμό, αλλά περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων (ιατρική βοήθεια, συνέδρια, τεχνική εταιρία και πωλήσεις ακινήτων, εταιρία σεκιούριτι κ.ά.) ενισχύοντας παράλληλα την εθνική οικονομία. Ο δε κύκλος εργασιών για το 2014 υπερέβη τα 200 εκατ. ευρώ.



Στο πλαίσιο της παρουσίασης της αεροπορικής εταιρίας, το εγκώμιο του ιδρυτή του ομίλου, Μπόρις Μουζενίδη, έπλεξε τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Εγινε πράξη το όραμα ενός ανθρώπου που απέδειξε ότι έχει στην ψυχή του την Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία», είπε ο κ. Τζιτζικώστας προσθέτοντας ότι ως ΠΚΜ θα θεσμοθετήσουν ετήσιες βραβεύσεις επιχειρηματιών που προσφέρουν στην οικονομία της χώρας «και ο πρώτος επιχειρηματίας που θα βραβεύσουμε θα είναι ο Μπόρις Μουζενίδης», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Μουζενίδη «μακάρι να είχαμε κάνα δυο ακόμη επιχειρηματίες στην πόλη σαν αυτόν», αφήνοντας αιχμές ότι η Ελλάδα είναι χώρα εχθρική προς τις ιδιωτικές επενδύσεις.

28 προορισμοί στο εξωτερικό και 5 νησιά
Με δυο ιδιόκτητα αεροσκάφη τύπου RJ85/96 θέσεων, ένα Airbus 319/144 θέσεων που θα ενταχθεί στο στόλο με τη μέθοδο της μακροχρόνιας μίσθωσης στα μέσα Ιουνίου και δυο ναυλωμένα Boeing 737/300 148 θέσεων για την καλοκαιρινή περίοδο, ο στόλος της Ellinair με τα περίπου 100 άτομα προσωπικό – ιπτάμενο και τεχνικό- θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με 28 προορισμούς του εξωτερικού, σε Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Καζακστάν, Γεωργία.

Επιπρόσθετα, από 15 Ιουνίου, στο πτητικό πρόγραμμα της Ellinair προστίθενται και πέντε προορισμοί του εσωτερικού, η Σαντορίνη και η Μύκονος από 5 φορές την εβδομάδα, το Ηράκλειο 4 φορές την εβδομάδα, η Ρόδος 3 φορές την εβδομάδα και η Ζάκυνθος 2 φορές την εβδομάδα. Οι πτήσεις θα διαρκέσουν ώς τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ στις σκέψεις των στελεχών της εταιρίας είναι η επέκταση των συνδέσεων σε προορισμούς όπως το Ηράκλειο. Παράλληλα εξετάζεται σοβαρά και η προσθήκη πτήσης στο Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Τέλος, από την Αθήνα προστίθενται προορισμοί προς Σαντορίνη, Μύκονο και Ηράκλειο.


Πηγή:agelioforos.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκοινωνίες Αθήνας: Αρχές του 2016 σε λειτουργία η Τηλεματική στις στάσεις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα 2 έργα ΣΔΙΤ που πραγματοποιούν οι Συγκοινωνίες Αθηνών. Τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο-μπάρες στο Μετρό, φιλοδοξούν να ανεβάσουν επίπεδο στις παρεχόμενες υπηρεσίες των επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΟΑΣΑ στο ypodomes.com τα έργα της τηλεματικής έχουν περάσει πλέον σε σημαντικό βαθμό ωριμότητας.

Μετά την πρώτη πιλοτική τοποθέτηση περίπου δέκα στύλων τηλεματικής στο κέντρο της πόλης, αυτή την εποχή τοποθετούνται οι στύλοι στα επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Ο αριθμός τους αγγίζει περίπου τους 100 ενώ στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχουν φτάσει 300 και μέχρι το τέλος του έτους να έχουν τοποθετηθεί και οι 1.000 στύλοι στις επιλεγμένες στάσεις.

Οι στύλοι που τοποθετούνται δεν διαθέτουν τα καντράν τα οποία αναμένεται να τοποθετηθούν μετά το καλοκαίρι. Την ίδια ώρα συνεχίζονται και τα τεχνικά έργα για τη λειτουργία της τηλεματικής στα αμαξοστάσια των Σ.Α.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στα τέλη του έτους αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου της τηλεματικής και στις αρχές του 2016 θα ξεκινήσει η λειτουργία.

Χάρη στην τηλεματική οι επιβάτες θα μπορούν να πληροφορούνται με ακρίβεια (σε real time) την ώρα που θα έρθει το λεωφορείο της γραμμής  που θα χρησιμοποιήσουν. Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια στο δίκτυο του Μετρό της Αθήνας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Το έργο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις μπάρες στο Μετρό βρίσκεται στην πρώτη από τις τρεις φάσεις του έργου. Σε αυτό το χρονικό στιγμιότυπο ετοιμάζονται οι μελέτες εφαρμογής και η τεχνική προετοιμασία λειτουργίας των μηχανημάτων.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή στο ypodomes, το έργο παρά τα προβλήματα λόγω της γενικότερης κατάστασης τα πάει καλά και από τα μέσα του 2016 θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των μηχανημάτων ενώ οι πρώτες μπάρες θα τοποθετηθούν στους σταθμούς του Μετρό στην Γ`φάση (και τελευταία) του έργου.

Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν στους σταθμούς θα τοποθετηθουν απλά τουρνικέ (σαν εκείνα που υπάρχουν σε στάδια με εναλλασόμενες μεταλλικές δοκούς) ή πόρτες που θα ανοίγουν με τη λειτουργία φωτοκύτταρου καθώς αναμένονται οι προτάσεις του αναδόχου.

Το έργο χρηματοδοτείται τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το ΣΕΣ καθώς είνα έργο-γέφυρα.




Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατάλαβες τωρα τι εννοούσε το μαύρο μέτωπο όταν έλεγε στην κυβέρνηση να υπογράψει «με κάθε τίμημα»;

Το μαύρο μέτωπο διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση οτι η κυβερνηση έπρεπε να υπογράψει πασει θυσία και αυτό θα στήριζε.

Σήμερα καταλάβαμε τι εννοούσαν. Και οι μάσκες έπεσαν. Οι μπολσεβίκοι του μνημονίου απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι είναι άβουλοι νταραβεριτζήδες, άσχετοι με την ελεύθερη, αστική οικονομία, μια πραγματική μάστιγα για την Ελλάδα.

Δηλαδή τα δηθεν αστικά, «κεντρώα» κόμματα ήταν έτοιμα να προσυπογράψουν αύξηση του ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ, ένα μέτρο που θα έβαζε φωτιά στο κόστος καθε παραγωγικής και μεταπρατικής δραστηριότητας της οικονομίας. Ένα μέτρο απόλυτα υφεσιακό που μόνον ο Τσαουσέσκου θα μπορούσε να επιβάλλει, οπως άλλωστε και το σωτήριο μνημόνιο. Άθλιοι, απαίδευτοι, κατά συρροήν τεμπέληδες, πραγματικά παράσιτα στον εθνικό κορμό. Μα έκαναν και ότι δόλιο μπορούσαν για να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ασφυξία ώστε να πάει γονατισμένη και να υπογράψει άνευ όρων.
Ευτυχώς που η παρούσα κυβέρνηση, αν και αριστερή, απέδειξε ότι διαθέτει αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα να προασπίσει την εθνική αστική τάξη που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελεύθερης, αλλά και υπεύθυνης οικονομίας.

Η κυβέρνηση λοιπον οφείλει να εξακολουθήσει την ανυποχώρητη στάση έναντι όσων λειτουργούν εις βάρος του Εθνικού κορμού. Σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να επανεξετάσει την πρόταση μας για αναδρομική φορολόγηση όλων των εμβασμάτων εξωτερικού σε επίπεδο ισοζυγίου καταθέσεων, της τελευταίας πενταετίας. Να γινει σαφές οτι όποιος στηρίζει την Ελλάδα, θα λαμβάνει την στήριξη του κράτους. Όποιος εμπιστεύεται ανθέλληνες εκβιαστές, δυστυχώς θα πληρώνει.
 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χρωστάει 7 εκατ. στο ΙΚΑ ενώ το διοικεί η σύζυγός του – Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, παντός καιρού και… ρυθμίσεων

Το HOT DOC αποκαλύπτει μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς μέσα στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπό την ηγεσία του  Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Με ενέργειές του σε κάποιες περιπτώσεις και με την αδράνεια που έχει επιδείξει σε άλλες, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ έχει συνεισφέρει στην αναπαραγωγή της διαφθοράς και της ατιμωρησίας στο εσωτερικό του Ιδρύματος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καπνοβιομήχανου που χρωστά κοντά στα 7 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ ενώ η σύζυγός του είναι ανώτατο στέλεχος του Ιδρύματος και στενή συνεργάτης του Σπυρόπουλου. Στην υπόθεση της «θηλυκής συμμορίας» στο ΙΚΑ Καλλιθέας, κανένα στέλεχος δεν τιμωρήθηκε για αμελή επίβλεψη των δραστών που καταχράστηκαν 11 εκατ. ευρώ. Καταγγελίες στο ΙΚΑ Γλυφάδας περιγράφουν μια εικόνα όπου οι έντιμοι υπάλληλοι που πολεμούν τη διαφθορά, συνήθως βρίσκουν τον μπελά τους.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκάθαρη η Τσίμερ: Οι θεσμοί οφείλουν να αποδεχθούν την πρόταση της Ελλάδας

Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς, μιλώντας στις Ημερίδες Μελέτης εχθές, Πέμπτη 4 Ιουνίου, στην Αθήνα.

Η Γκάμπι Τσίμερ υπογράμμισε επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μια ρεαλιστική πρόταση την οποία οι θεσμοί θα πρέπει να αποδεχθούν. Είναι μια βιώσιμη λύση που προωθεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη με δικαιοσύνη».

«Ήρθε η ώρα να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή μακροχρόνια συμφωνία, η οποία να επιτρέπει στον ελληνικό λαό να κοιτάξει προς το μέλλον και η οποία να τερματίζει την κατάστασή ασφυξίας. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερη λιτότητα και ανεργία», είπε η πρόεδρος της GUE/NGL και πρόσθεσε:

«Πρέπει να διασφαλιστεί η προοπτική για την ανάπτυξη και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί στη βάση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, των αυξήσεων του ΦΠΑ και στη μείωση ακόμη περισσότερο των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων πολιτών».

«Πρέπει να καταλήξουμε σύντομα σε μια συμφωνία που να επιτρέπει στην ελληνική κοινωνία να λειτουργήσει δίχως τις ανισότητες και χωρίς οικονομικό στραγγαλισμό», υπογράμμισε η ίδια και συνέχισε:

«Χρειαζόμαστε άμεσα μια δίκαιη τελική συμφωνία για την Ελλάδα που να μην δημιουργεί Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, διαχωρίζοντας τους Ευρωπαίους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Μια πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να αποβεί μοιραία όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για το μέλλον της Ευρώπης».

«Η ελληνική κυβέρνηση», επεσήμανε, «έχει παρουσιάσει μια ρεαλιστική πρόταση την οποία οι θεσμοί θα πρέπει να αποδεχθούν. Είναι μια βιώσιμη λύση που προωθεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη με δικαιοσύνη».




olympia.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΥΡΩ

Τότε μας αδρανοποίησαν τη σκέψη και μας πήραν τις περιουσίες, καλλιεργώντας την ευφορία και την προσδοκία του εύκολου κέρδους. Τώρα αντίθετα, μας αδρανοποιούν τη σκέψη και μας παίρνουν τις περιουσίες, καλλιεργώντας τον τρόμο και τον πανικό ότι θα πάμε χειρότερα.

Είμαστε παγιδευμένοι με ένα νόμισμα, την ποσότητα του οποίου κανονίζουν οι άρπαγες. Επομένως, θα μας χορηγούν χρήμα με το σταγονόμετρο για να φυτοζωούμε και θα μας κρατήσουν μέσα στο ευρώ μέχρι να μας πάρουν τις ατομικές μας περιουσίες. Όταν δουν ότι δεν έχουν ή δεν μπορούν να πάρουν κάτι άλλο, θα μας πετάξουν εκτός ευρώ και αυτό θα παρουσιαστεί ως εθνικά υπερήφανη στάση.

Έξω από το ευρώ τώρα, πριν τα χάσουμε όλα. Έξω από το ευρώ μεν, αλλά μόνο με ταυτόχρονη ανατροπή του υπάρχοντος παρασιτικού πολιτικοοικονομικού καθεστώτος, διαφορετικά δεν θα υπάρξει διαφορά. Και πάλι θα είμαστε χαμένοι.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι έγινε στα 1204 και μας το κρύβουν;

Είναι πολύ παρήγορο, αλλά και τιμητικό για τον Λαό μας, που δεν ξεχνά ποτέ την Πόλη του και τον Αυτοκράτορά του και που κάθε χρόνο, στις 29 Μαΐου, τιμά και μνημονεύει με ιδιαίτερη ευλάβεια τους μάρτυρες της Άλωσης.

Εκείνο, όμως, που, όταν γίνεται, γίνεται κάπως δειλά και συγκαλυμμένα, είναι η αναφορά στον ρόλο που έπαιξαν οι Δυτικοί σε σχέση με τα λυγμικά γεγονότα της πτώσης, όπως επίσης και η ανάδειξη της οντολογίας αυτών των γεγονότων, που δεν είναι άλλη από το Πνεύμα της Ρωμηοσύνης. (1)
Σε ό, τι αφορά στον ρόλο των Φράγκων, τα πράγματα είναι απλά, αλλά, δυστυχώς, αποσιωπούνται σκοπίμως.

Διακόσια πενήντα χρόνια πριν από την Άλωση της Πόλης, οι λεγόμενοι Σταυροφόροι –οι τότε δυτικές συμμαχικές δυνάμεις- αναδεικνύονται, με την δράση τους, ως οι πλέον πολύτιμοι πρώιμοι σύμμαχοι των Τούρκων. Διότι, με την παρότρυνση και τις ευλογίες του τότε πάπα και με το πρόσχημα της απελευθέρωσης των Αγίων Τόπων, καταλύουν την Ρωμανία/Βυζαντινή αυτοκρατορία, εγκαθιστούν Φράγκους ηγεμόνες στα διάφορα τμήματά της, καταστρέφουν ολοσχερώς την Κωνσταντινούπολη, την λεηλατούν και φορτώνουν στα καράβια τους όλα της τα τιμαλφή.

Ο ιστορικός Νικήτας Χωνιάτης, αυτόπτης μάρτυρας της λεηλασίας της Κωνσταντινουπόλεως από τους σταυροφόρους το 1204, περιγράφει λεπτομερώς την καταστροφή και τις αρπαγές των θησαυρών της Βασιλεύουσας: ’’…Έβλεπε κανείς όχι μόνον τις ιερές εικόνες του Χριστού να θραύονται με αξίνες και να ρίπτονται στο χώμα και τα στολίδια τους να αποσπώνται χωρίς φειδώ και προσοχή και να ρίχνονται στη φωτιά, αλλά και τα σεπτά και πανάγια σκεύη να αρπάζονται με θράσος από τους ναούς, να ρίχνονται στη φωτιά και να παρέχονται στα εχθρικά στρατεύματα ως απλός άργυρος και χρυσός’’. (2)

Η καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κυρία Αθηνά Κόλια-Δερμιτζάκη, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της δραματικής αυτής απογύμνωσης της Κωνσταντινουπόλεως από τους θησαυρούς της, γράφει:

’’Η Κωνσταντινούπολη άδειασε από κάθε πλούτο δημόσιο, ιδιωτικό και εκκλησιαστικό… τεράστια απώλεια για την τέχνη ήταν η καταστροφή σημαντικού αριθμού χάλκινων αγαλμάτων και συμπλεγμάτων, τα οποία οι νέοι κύριοι της Αυτοκρατορίας τεμάχισαν και έλιωσαν, για να τα μετατρέψουν σε νομίσματα’’ (2). Τουτέστιν, τα ιδρυτικά κεφάλαια των Τραπεζών των σημερινών μας εταίρων.

Από τότε και μετά, η Ρωμανία, ποτέ δεν μπόρεσε να ξανασταθεί στα πόδια της. Η καταστροφή, που υπέστη στα 1204 από τους Φράγκους σταυροφόρους, ήταν τόσο μεγάλη, που, στην κυριολεξία, την παρέλυσε εντελώς.

Έτσι λοιπόν, όταν οι Τούρκοι το 1453 φτάνουν έξω από τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως και την πολιορκούν, δεν βρίσκονται πλέον απέναντι σε μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, αλλά μπροστά σε μια Πόλη αδύναμη και απομονωμένη.

Όπως γίνεται κατανοητό, στην πραγματικότητα, η Ρωμανία δεν καταλύθηκε το 1453 από τους Τούρκους, αλλά το 1204 από τα παποκίνητα δυτικά συμμαχικά στρατεύματα. Το 1453, με την Άλωση της Πόλης, ζήσαμε απλώς το τελευταίο επεισόδιο ενός πολυχρόνιου δράματος.

Αυτά τα πράγματα ας τα θυμόμαστε καλά, διότι μονάχα έτσι θα μπορούμε να ερμηνεύουμε σε βάθος και τα σημερινά καμώματα των Δυτικών και αναλόγως να προφυλαγόμαστε.
4/6/2015

(1)
(α). Το Πνεύμα της Ρωμηοσύνης είναι το Πνεύμα των ησυχαστών Πατέρων της Εκκλησίας μας. Δηλαδή, των εραστών της Φιλοκαλίας και των αθλητών του σωτηρίου αθλήματος της κάθαρσης, του φωτισμού και της θέωσης.

(β). Ρωμηοσύνη = Ορθόδοξος Ελληνισμός. ( Καθηγητής, π. Γεώργιος Μεταλληνός)
(γ). Οι Ρωμηοί της Φραγκοκρατίας και της Τουρκοκρατίας είναι όσοι δεν ακολούθησαν το παράδειγμα εκείνων, που εφράγκευσαν και ετούρκευσαν. (Καθηγητής, π. Ιωάννης Ρωμανίδης)
(2).
http://users.uoa.gr/~nektar/history/2romanity/sacking_constantinople.htm
ΤΟ ΒΗΜΑ, Κυριακή 18-04-2004, Κωδικός άρθρου Β14142C081




πηγη

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!