EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Αθήνας: Στη Βουλή φέρνει ο Χατζηδάκης την κατασκευή της νέας Γραμμής 4

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε προχθές ο Βουλευτής Β` Αθήνας και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης (και Υποδομών για ένα διάστημα) Κωστής Χατζηδάκης για την κατασκευή ή όχι της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημειώνει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αναλάβει δέσμευση να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ, την κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 και είχε ανακοινώσει τη δημοπράτηση του έργου αυτού.

Πρόκειται για το τμήμα Άλσος Βεϊκου έως το Γουδή,  συνολικού μήκους 12,9χλμ., προϋπολογισμού 1,2 δις ευρώ, με 14 σταθμούς που θα εξυπηρετούν 220.000 επιβάτες.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η προκήρυξη εθνικών εκλογών, επισημαίνει ο Κωστής Χατζηδάκης, δεν επέτρεψαν να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Ενώ από τις εκλογές μέχρι σήμερα, καμιά εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί σχετικά με τη δημοπράτηση του έργου, ούτε είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Χατζηδάκης ρωτάει τον κ. Σταθάκη:

Πρώτον: εάν σκοπεύει η κυβέρνηση να εντάξει για χρηματοδότηση το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό στο νέο ΕΣΠΑ και

Δεύτερον: σε περίπτωση που το έργο βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, εάν υπάρχει ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για τη δημοπράτηση και την έναρξη κατασκευής του έργου.




ypodomes



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» για τα κόκκινα δάνεια

Αλλάζει ο «νόμος Κατσέλη» με στόχο την επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων, αλλά και τον περιορισμό της κατάχρησης των ευεργετικών διατάξεών του από τους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» σύμφωνα με το σχέδιο πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές.

Οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές ώστε να αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες είναι οι κάτωθι:

-Δημιουργία δικαστηρίων που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την εκδίκαση των υποθέσεων του νόμου 3869/2010. Αυτό θα αφορά τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις νέες αιτήσεις που θα γίνουν.

-Τα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται από την πρώτη στιγμή με την κατάθεση της αίτησης και όχι μετά. Σε περίπτωση ελλιπούς φακέλου, η αίτηση θα απορρίπτεται αυτομάτως.

-Σε περιπτώσεις που οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και μέχρι την εκδίκαση από το δικαστήριο οι δανειολήπτες θα καταβάλλουν μηνιαίες δόσεις -όπως και σήμερα- όμως αυτές θα καθορίζονται με πιο λεπτομερή κριτήρια. -Στο νόμο Κατσέλη θα μπορούν να καταφεύγουν και οι μικρές επιχειρήσεις.

-Διαχωρισμός των υποθέσεων έτσι ώστε να δίνεται προτεραιότητα στην εκδίκαση των υποθέσεων οικονομικά ασθενέστερων δανειοληπτών και εν γένει δανειοληπτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. -Επανεξέταση των κυρώσεων σε περίπτωση μη καταβολής των μηνιαίων δόσεων.

-Κατάργηση της δυνατότητας που δίνεται από το νόμο να μειώνεται το δάνειο σε ποσοστό ακόμη και 80% της αντικειμενικής αξίας.

Επιπλέον, θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ρυθμίσεις για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου 4307/2014 για τα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ η κυβέρνηση μέχρι την οριστική αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» θα λάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχύσει την εξωδικαστική ρύθμιση μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ: Το ΔΝΤ αποδέχθηκε την συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων σε μία δόση στις 30 Ιουνίου

Το ΔΝΤ αποδέχθηκε – αν μπορούσε ας έκανε και διαφορετικά… – το ελληνικό αίτημα για συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων του επαχθούς δανείου που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά, σε μία δόση στις 30 Ιουνίου και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ΔΝΤ και αυτό είναι μία πρώτη νίκη της κυβέρνησης (και άλλη μία επιβαβίωση του defencenet.gr).

Mετά την «προειδοποιητική πιστολιά» οι δανειστές πλέον συζητάνε και τετράμηνη παράταση του προγράμματος, καθώς η αδιαλλαξία τους τους έχει φέρει προ του σημείου να καταρρεύσει ολόκληρη η ευρωζώνη μετά από ελληνική παύση πληρωμών.
 
Οπως γράφει η συνήθως καλά ενημερωμένη γερμανική «Die Welt» επικαλούμενη πηγές από τους διαπραγματευτές το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου, πρόκειται να παραταθεί μέχρι και το φθινόπωρο.
 
Οπως δήλωσαν στην εφημερίδα συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση, σε τεχνικό επίπεδο αυτό το βήμα είναι αναπόφευκτο καθώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για να αποφύγει την οικονομική κρίση ο πλανήτης…
 
Οι ίδιοι κύκλοι αποκαλύπτουν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για την παράταση του προγράμματος τα 10,9 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιούνταν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Ενοχλημένη εμφανίστηκε η Κριστίν Λαγκάρντ με το αίτημα της Ελλάδας για ομαδοποίηση των δόσεων.
590_04e2fe30294351b8f919c0d35a6e6040 
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου, δεν άρεσε στους αξιωματούχους του ΔΝΤ η εξέλιξη της μη πληρωμής.

Στη συνέντευξη Τύπου το πρωί, η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν βέβαιη ότι η δόση θα πληρωθεί. Μετά το τέλος όμως της συνέντευξης Τύπου έφτασε το αίτημα και μερικοί στο Ταμείο αισθάνονται ότι η Αθήνα τους «άδειασε».

Σύμφωνα με το MEGA, το ΔΝΤ επιμένει στη σκληρή γραμμή, έχει ισχυρή γνώμη για το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά και η μόνη περίπτωση να αλλάξει κάτι είναι η Ελλάδα να προτείνει και να εφαρμόσει ισοδύναμα μέτρα με το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό μάλιστα, η Λαγκάρντ, το ονόμασε ευελιξία.

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για το εάν φοβάται τη χρεοκοπία της Ελλάδας ή ένα Grexit, η επικεφαλής του ΔΝΤ, είπε ότι ο κίνδυνος δεν είναι μεγάλος.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση για εργασιακά και Ασφαλιστικό

Πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων χωρίς μειώσεις συντάξεων (διετής αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος) και μισθών, αλλά και μέτρα (πέναλτι) για όσους επιλέξουν να βγούν πρόωρα στη σύνταξη, προβλέπει η ελληνική πρόταση στο κεφάλαιο "Εργασιακά - Ασφαλιστικά" που κατατέθηκε στους εταίρους.

Στα εργασιακά η κυβέρνηση δεσμεύεται να επαναφέρει τις διαδικασίες συλλογικών διαπραγματεύσεων στο επίπεδο αυτών που ισχύουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και μετά από την αποδοχή του σχεδίου από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO). Θα υπάρξει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και θα ακολουθηθούν οι διεθνείς πρακτικές.

Μέσω του ίδιου νομοσχεδίου, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί σταδιακά και έως το τέλος του 2016 θα φθάσει στα επίπεδα του 2010 (ήτοι 751 ευρώ). Από εκεί και πέρα, θα διαπραγματεύεται ελεύθερα μέσω των συμμετεχόντων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σταδιακή αύξηση ορίων και πέναλτι...

Στο Ασφαλιστικό η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για άμεση έναρξη διαλόγου και παρουσίαση της αναλογιστικής μελέτης η οποία έχει ολοκληρωθεί (υπό την εποπτεία του Σ.Ρομπόλη) και αφορά στην εξέλιξη των μεγεθών του Ασφαλιστικού μέχρι το 2050. Επίσης προβλέπει συγχωνεύσεις Ασφαλιστικών Ταμείων (λειτουργικές ενοποιήσεις) που θα οδηγήσουν σε τρία Ασφαλιστικά Ταμεία - ΙΚΑ - ΟΓΑ - ΟΑΕΕ.

Όπως σημειώσαμε η κυβέρνηση επιμένει στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος μέχρι το 2017, αλλά και "πάγωμα" των μειώσεων των κύριων συντάξεων που υπαγόρευε η μνημονιακή ρύθμιση των Λοβέρδου - Κουτρουμάνη από 1.1.2015.

Από το 2016, σταδιακά, έως το 2022 κατά ένα εξάμηνο κάθε έτος και στη συνέχεια κατά ένα έτος κάθε έτος, θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε όσους μπορούν να κάνουν χρήση των ειδικών διατάξεων και να βγουν στη σύνταξη πριν τα 62, σύμφωνα με την ελληνική πρόταση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Για όσους επιμένουν να βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη, θα υπάρχει ένα πέναλτι μείωσης των συντάξεων κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες επιπλέον του 6% που ήδη ισχύει για κάθε έτος πρόωρης εξόδου πριν από το 62 έτος ηλικίας.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περικοπές συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά. (!) προτείνουν οι δανειστές για την αποδέσμευση 10,9 δισ. ευρώ από τον EFSF

Την αποδέσμευση 10,9 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης EFSF, προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προβλέπει η πρόταση των δανειστών για συμφωνία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες, με στόχο να βρεθεί μια συμφωνία για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, το Reuters δίνει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από αυτά που ζητούν ως «αντάλλαγμα» οι δανειστές. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο η πρόταση των δανειστών περιλαμβάνει αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, περικοπές συντάξεων και ιδιωτικοποιήσεις.

Αναλυτικότερα οι δανειστές ζητούν:

– Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στο 1% του ΑΕ

– Περικοπές συντάξεων στο 1% του ΑΕ

– Άμεση μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τώρα, και όχι από το φθινόπωρο

– Καμία μονομερή ενέργεια στα εργασιακά

– Κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους για την εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ

– Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, των ΕΛΠΕ, του Ελληνικού, των μεγάλων λιμανιών, του ΟΤΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες από χθες, οι πιστωτές προτείνουν επίσης στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος 1% για φέτος, 2% για το 2016, 3% για το 2017 και 3,5 το 2018.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΕΠΟ διαγράφει από μέλος της την ΕΠΣ Θεσσαλίας

Στην αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας προχώρησε η ΕΠΟ μετά την προσφυγή της πρώτης στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας την έκπτωση του ΔΣ της ομοσπονδίας και το διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η πλευρά της αιτούσης έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ενώ θα ζητήσει προσωρινή διαταγή σχηματισμού νέας διοίκησης επικαλούμενη 16 λόγους πάνω τους οποίους στηρίζει το αίτημά της.

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει επίσης καταθέσει λίστα με τα άτομα τα οποία προτείνει για να στελεχώσουν τη νέα διοίκηση. Η κύρια υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2015.

Η «απάντηση» της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ήταν άμεση και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Η Επιτροπή συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΠΟ αυτή η ενέργεια παραβιάζει τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Καταστατικών της FIFA και της UEFA και τη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας (άρθρο 17).

Η ΕΠΟ ενημέρωσε όλες τις Ενώσεις-μέλη της, καθώς επίσης τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος Αθηνών. Αυτό το έπραξε επειδή στην περίπτωση που η προσφυγή γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της ΕΠΟ (διεθνής αποκλεισμός ελληνικού ποδοσφαίρου), όπως αυτή περιγράφεται ρητώς στο άρθρο 17 του Καταστατικού της και στα άρθρα 17 και 13 των Καταστατικών FIFA και UEFA, αντίστοιχα.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπουένος Άιρες: Χιλιάδες στους δρόμους εναντίον της βίας κατά των γυναικών

Με σύνθημα το «Ούτε Μία Λιγότερη» (Ni Una Menos) οι Αργεντίνοι βγήκαν στους δρόμους για μια μεγάλη πορεία με συνθήματα εναντίον της «γυναικοκτονίας», από τους θανατηφόρους ξυλοδαρμούς και τους βιασμούς μέχρι την «αόρατη» ενδοοικογενειακή βία.
 
Οι τελευταίες υποθέσεις που είχαν συγκλονίσει τη χώρα αφορούσαν το δολοφονικό ξυλοδαρμό μιας 14χρονης εγκύου από τον φίλο της και μιας νηπιαγωγού που στραγγαλίστηκε από τον σύζυγό της μπροστά στους μαθητές της.

Η βία κατά των γυναικών είναι ακόμη αισθητό πρόβλημα όχι μόνο στην Αργεντινή, αλλά σε μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε 30 ώρες μία γυναίκα πέφτει θύμα θανάσιμης βίας - εικόνα που δεν είναι διαφορετική στις γύρω χώρες, όπως αναφέρει η El Pais.






Στο Διαδίκτυο, προσωπικότητες από την πρόεδρο της χώρας μέχρι διάσημους ποδοσφαιριστές εξέφρασαν την υποστήριξή τους.


                                                    Το tweet της προέδρου Κριστίνα Κίρχνερ.


 

                                                                       Το μήνυμα του ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι.

Η πορεία είχε την υποστήριξη ομάδων της ανοικτής κοινωνίας, πολιτικών κομμάτων και της Καθολικής Εκκλησίας.









Τα συνθήματα, τα πανό και τα μηνύματα των περίπου 200.000 διαδηλωτών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ήταν πολύχρωμα αλλά το περιεχόμενό τους κοινό: Ούτε μία λιγότερη.











ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουρκία: Πυροβολισμοί σε λεωφορείο του κουρδικού HDP, νεκρός ο οδηγός

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός μικρού λεωφορείου της προεκλογικής εκστρατείας του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σκοτώνοντας τον οδηγό, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του λεωφορείου, περίπου 200 μέτρα μπροστά από το όχημα πάνω στον αυτοκινητόδρομο, γύρω από την πόλη Καρλίοβα, 70 χλμ. νοτιοανατολικά της επαρχίας Μπινγκιόλ, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Το λεωφορείο δέχτηκε πολλά πυρά και σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες των αστυνομικών αρχών ο οδηγός σκοτώθηκε από πυροβόλο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το HDP δέχεται επίθεση κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, με ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία του κόμματος του σε δύο νότιες τουρκικές πόλεις στα μέσα Μαΐου να τραυματίζουν έξι ανθρώπους.

Αξιωματούχοι του HDP έχουν αναφέρει δεκάδες επιθέσεις εναντίον του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαλλαγή από τη φορολογική δήλωση 2015 με υπεύθυνη δήλωση στην Εφορία

Με μία υπεύθυνη δήλωση στην Εφορία θα μπορούν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να απαλλαγούν από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για το 2015 και να διεκπεραιώσουν εκκρεμείς υποθέσεις τους με τις φορολογικές αρχές που απαιτούν αποδεικτικό υποβολής δήλωσης ή εκκαθαριστικό σημείωμα.

Σε απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ορίζεται ότι για την έκδοση διοικητικών πράξεων (π.χ. έκδοση ΑΦΕ) από τα τμήματα των ΔΟΥ για όσους φορολογούμενους δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απαιτείται μόνο η κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης στο οικείο τμήμα της ΔΟΥ, η οποία θα φέρει τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του δηλούντος.

Επισημαίνεται ότι οι εκτός Φορολογικής Διοίκησης Δημόσιες Υπηρεσίες και Φορείς για τη διεκπεραίωση διαδικασιών τους για τις οποίες απαιτείται ως δικαιολογητικό η βεβαίωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος υποχρεούνται να δέχονται από τους πολίτες την ως άνω υπεύθυνη δήλωση, αντίγραφο της οποίας θα αποστέλλεται στο τμήμα συμμόρφωσης της αρμόδιας ΔΟΥ για δειγματοληπτικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούνται τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, με βάση τα οποία δεν έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Για τους έγγαμους, η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται στο όνομα του συζύγου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον νόμο, δεν έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για το 2015 όσοι:

• Δεν είχαν ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο.
• Αποτελούσαν εξαρτώμενα μέλη με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα που δεν υπερέβη το ποσόν των 3.000 ευρώ.
• Ήταν κάτοικοι εξωτερικού χωρίς πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα στην Ελλάδα.
• Ήταν κεκαρμένοι μοναχοί με εισόδημα που δεν υπερέβη το ποσόν των 9.500 ευρώ.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΝΤ βάστα γερά …ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ! ΒΙΝΤΕΟ

Viral έχει γίνει το βίντεο με το σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με τοΔΝΤ και το εργασιακό.

Στο σχόλιό του ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Το τελευταίο όμως, το οποίο δεν το περίμενε κανείς να είναι τόσο μεγάλο αγκάθι, αλλά έγινε, διότι εκεί πλέον έχει εντοπίσει την προσοχή του και ο κ.Τσίπρας και από ότι φαίνεται και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα ζητήματα των εργασιακών» ανέφερε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και συνέχισε: «Εκεί υπάρχει και η μεγάλη σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και, μεταξύ μας, για το καλό όλων, ελπίζω το Ταμείο να κρατήσει αρκετά γερά. Να μην υποχωρήσει σε αυτό το θέμα. Θα είναι καταστροφή για την οικονομία. Θα πάμε τη χώρα 25 με 30 χρόνια πίσω. Δηλαδή, από εκεί που ήρθαμε και ξέρουμε που καταλήξαμε».

Δείτε το απόσπασμα:
 
           



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Κλίκες,συμμορίες, παρανομίες

Γράφει η Θεοδωροβία Πλακά  

Αγαπητοί αναγνώστες ο δρόμος των σκανδάλων μακρύς, η διαπλοκή τεράστια. Ελάτε  μαζί να σπάσουμε τα αποστήματα! Γιατί….
 

«Οι μισές δουλειές, οι μισές κουβέντες, οι μισές αμαρτίες, οι μισές καλοσύνες έφεραν τον κόσμο στα σημερινά χάλια. Φτάσε μωρέ άνθρωπε ως την άκρα, βάρα και μην ΦΟΒΑΣΑΙ! Πιό πολύ σιχαίνεται ο Θεός τον μισοδιάολο, παρά τον αρχιδιάολο»! (Νίκος Καζαντζάκης).

Πάμε λοιπόν να συνεχίσουμε το ξετύλιγμα των παρανομιών της Γ.Γ.Αθλητισμού, μιας κρατικής υπηρεσίας της οποίας, ορισμένοι υπάλληλοι αντί να δουλεύουν για την καλυτέρευση του αθλητισμού της χώρας, μάλλον χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία για καλυτέρευση των οικονομικών τους, παρανομώντας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Και όλα αυτά με την κάλυψη και ανοχή των υπουργών, υφυπουργών και όλης της υπαλληλικής ιεραρχίας, καθώς η τελευταία συμμετείχε έμπρακτα.

Πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι και όλα. Έλληνα αναγνώστη  πρέπει να γνωρίζεις. Σε αφορά. Δεν μπορεί οι παρανομίες και οι παρανομούντες να είναι μια αόριστη έννοια. Έχουν ονοματεπώνυμο, και πρέπει να καταγγελθούν.

Όπως συνήθως συμβαίνει, το έλλειμμα ευθύνης των πολιτικών, το κάλυψε πάλι ο πατριωτισμός του απλού πολίτη. Μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Γ.Γ.Α., από τον  επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κύριο  Λέανδρο  Ρακιντζή διετάχθη έλεγχος μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Γ.Γ.Αθλητισμού για το χρονικό διάστημα 2000-2009.

Συνετάχθη πόρισμα 63 σελίδων στις 12 Φεβρουαρίου 2010! Ο έλεγχος βάσει του οποίου συνετάχθη το πόρισμα ήταν δειγματοληπτικός.

Στο πόρισμα μεταξύ πολλών άλλων, αναφέρεται η μη τήρηση του νόμου περί μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων από τους εκκαθαριστές,  με αποτέλεσμα τις μεγάλες υπερβάσεις στους μισθούς, πέρα από όσα ορίζονται από την παράγραφο 2 τού άρθρου 104 τού συντάγματος και την παράγραφο 4 του άρθρου 34 του νόμου 2768/99.

Ένα απόσπασμα του πορίσματος είναι χαρακτηριστικό:

«Γενικές παρατηρήσεις:α)Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και σε εποπτευόμενους απ’αυτή φορείς λειτουργούσαν, το έτος 2008, εβδομήντα (70) περίπου συλλογικά όργανα (συμβούλια, επιτροπές και ομάδες εργασίες), στα οποία συμμετείχαν οκτακόσια (800) περίπου άτομα (λειτουργοί, υπάλληλοι, μισθωτοί και ιδιώτες) και η μηνιαία δαπάνη για την αποζημίωση των μελών ανερχόταν στο ύψος των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ περίπου. …….»

Η πιο πάνω «δαπάνη» αν συσχετισθεί με τα χρόνια που αφορά ο έλεγχος ανεβάζει το ποσό στα τριάντα εκατομμυρια (30.000.000) ευρώ.

Το φαγοπότι τεράστιο και ασύλληπτο για το μυαλό του απλού Έλληνα πολίτη!

Στη συνέχεια, μετά από καταγγελία, το Σ.Δ.Ο.Ε., με το έγγραφό του 34630/10/12/2013, ζητά τον καταλογισμό των αχρεωστήτως καταβληθέντων υπερβάσεων των τακτικών αποδοχών, σε όσους υπαλλήλους εμπίπτουν σ’αυτή την κατηγορία.

Η Γ.Γ.Α. μετά από λίγες ημέρες γνωστοποιεί με έγγραφό της ότι προέβη σε καταλογισμούς σε 316 υπαλλήλους, συνολικοόυ ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000),

Περιττό να αναφέρω ότι μέχρι σήμερα, ούτε χρήματα επεστράφησαν, ούτε έλεγχος για πειθαρχικές ευθύνες έγινε. Αυτό που έγινε, ήταν να κληθώ εγώ σε απολογία από την πρώην Γ.Γ.Αθλητισμού κυρία Γιαννακίδου, γιατί μίλησα για αυτά δημόσια στην τηλεόραση, στην εκπομπή «Δίκη στον Σκάι».
Αλήθεια, ο κύριος Ανδρέας Μαλάτος υπάλληλος της Γ.Γ.Αθλητισμού, πού έχει κληθεί αμέτρητες φορές στις εκπομπές «Δίκη στον Σκάι», γιατί δεν έχει κληθεί ποτέ σε απολογία;

Προφανώς ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας ισχύει μόνο για τους καταγγέλλοντες;;

Απέναντι στις δικές μου διώξεις, με διακοπές μισθού και αργία, με επίσημες συκοφαντικές ανακοινώσεις επί υφυπουργείας Γιάννη Ανδριανού, οι υπάλληλοι αυτοί που παρέβησαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα είναι ακόμα ενεργοί  στις υψηλότερες ιεραρχικές θέσεις του Υπουργείου και σήμερα!
Σαν επιβράβευση άραγε των παρανομιών τους;

Είναι δυνατόν μετά από όσα έχουν κάνει , να «συνεργάζονται» με την πολιτική εξουσία που εμπιστευτήκαμε με την ψήφο μας στις τελευταίες εκλογές;

Στο τέλος του άρθρου θα διαβάσετε αποσπάσματα του πορίσματος που αποδεικνύουν τα γραφόμενά μου καθώς και μία από τις μεγαλύτερες καταγγελίες μου του έτους 2012 γιά οικονομικά εγκλήματα, η οποία το καλοκαίρι του 2014 με εισαγγελική παραγγελία διεβιβάσθη στο ΣΔΟΕ για περαιτέρω έλεγχο!!!

Η συγκεκριμένη καταγγελία μου στο Σ.Δ.Ο.Ε., όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα για έλεγχο, αφορά τις οργανωτικές- εκτελεστικές επιτροπές, για τις οποίες το πόρισμα Ρακιτζή αναφέρει τα εξής;……. «Επίσης στο ίδιο χρονκό διάστημα (1-1-2000 μέχρι σήμερα), σύμφωνα με τα στοιχεία που παρασχέθηκαν, συγκροτήθηκαν πενήντα (50) οργανωτικές – οργανωτικές επιτροπές……Είναι σαφές, ότι πρέπει να εξετασθεί η αναγκαιότητα και η σκοπιμότητα των συλλογικών οργάνων που λειτουργούν στη Γ.Γ.Α. και στους εποπτευόμενους από αυτή φορείς. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ενω ζητήθηκαν, δεν παρασχέθηκαν στοιχεία σχετικά με την καταβολή αμοιβών σε υπαλλήλους της Γ.Γ.Α. για τις κάτωθι οργανωτικές- εκτελεστικές επιτροπές»

Η κοινοποίηση εγγράφων θα συνεχισθεί, μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα. Απευθύνομαι σε όλους εσάς, που η καρδιά σας χτυπά στον ρυθμό της ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο και συνεχίζω να σας προσκαλώ κοντά μου, επικοινωνώντας στο e-mail,viaplaka@gmail.com.

Η ελπίδα μας είναι η τήρηση των νόμων από όλους και για όλους το ίδιο!!

Ελπίδα και καλύτερος κόσμος χωρίς εξυγίανση και τιμωρία,  δεν μπορεί να υπάρξει!

Μην τους  αφήνετε να σας θεωρούν αφελείς και κορόιδα, με ψεύδη και παραπλανήσεις!!

Ελάτε να πολεμήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση!

Θεοδωροβία Πλακά

(Ακολουθούν έγγραφα)

Αποσπάσματα Πορίσματος Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κυρίου Λέανδρου Ρακιντζή

IMG_20150530_123340588 (1)


Απόσπασμα,Πορίσματος (2)


 IMG_20150530_171349381


Aπόσπασμα (3)


 IMG_20150530_171422015 (1)


Απόσπασμα(4)


IMG_20150530_171439724 (2)


Πειθαρχικές διώξεις,σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της ιεραρχίας της Γ.Γ.Αθλητισμού, γιά παράβαση καθήκοντος καί άλλα παραπτώματα από τούς ελεγκτές δημόσιας διοίκησης που κανείς δεν εξέτασε καί ποτέ δεν παραπέμφθηκαν,αλλά ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΑΝ!


IMG_20150603_175825205_HDR


Αναζήτηση ευθυνών από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για πειθαρχικά παραπτώματα 22 οικονομικών υπολόγων της Γ.Γ.Αθλητισμού,οι οποίοι διαχειρίζονταν τεράστια χρηματικά ποσά καί δεν παρείχαν στοιχεία στους ελεγκτές, με την δικαιολογία ότι χάθηκαν οι φάκελλοι.  
Αυτή η συγκεκριμένη πολύ σοβαρή υπόθεση μετά από καταγγελία μου στην δικαιοσύνη ,βρίσκεται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στο ΣΔΟΕ γιά έλεγχο.


IMG_20150603_175853444_HDR


Η τελευταία σελίδα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης ,με την σφραγίδα τους,γιά του λόγου το αληθές!


 IMG_20150603_175912385_HDR


Δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, γιά τα εκτεταμένα σκάνδαλα πού καταγγέλω καί την εμπλοκή των πρώην υπουργών και υφυπουργών.

Κάντε κλικ στις επόμενες τρείς εικόνες για μεγέθυνση 

 2015-06-03_175816 

 2015-06-03_180001 

 2015-06-03_180031


Έγγραφο της Γ.Γ.Αθλητισμού προς το ΣΔΟΕ, όπου ευθαρσώς αναφέρει, ότι 1.000.000 ευρώ (ένα εκατομμύριο ευρώ) πού πρέπει να επιστραφούν προς το παρόν από υπαλλήλους,τα πήραν καλοπίστως καί ο Πρώην Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε προωθήσει νομοθετική ρύθμιση,όμως μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει όμως παρέμεινε στα πρακτικά της Βουλής ,με την υπογραφή Πάνου Παναγιωτόπουλου!!

Συμπέρασμα;

Στα παρανόμως αποκτηθέντα θέλουν νομοθετικές ρυθμίσεις,αλλά γιά τα χρέη τα δικά σου στο δημόσιο από ανέχεια ,αγαπητέ αναγνώστη,σού φορούσαν χειροπέδες καί σε έσερναν φυλακή!


IMG_20150531_082048219 

IMG_20150531_082118315


Κλήση σε απολογία Θεοδωροβίας Πλακά,γιατί κατήγγειλα δημόσια στην τηλεόραση σκάνδαλα ,τα οποία είχαν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον καί τόλμησα να  τους «αγγίξω»!!


 IMG_20150531_084556095


Συνέχεια κλήσης σε απολογία(2)


IMG_20150531_084613033


Συνέχεια κλήσης σε απολογία(3)


IMG_20150531_084623877

 Δεν απολογήθηκα αγαπητοί αναγνώστες σε αυτούς,παρά μόνον στην δικαιοσύνη ,γιά ό,τι έχουν διαπράξει μέχρι σήμερα εναντίον μου,τα οποία είναι πολύ,πολύ σοβαρά καί θα τα αποκαλύπτω σιγά,σιγά!  
Έχω εμπιστοσύνη στην αδέκαστη δικαιοσύνη ,που ευτυχώς υπάρχει ακόμη ,ανάμεσα σε τόση σαπίλα καί διαπλοκή!  
Διαβάστε την απόφαση της τιμωρίας μου γιά την δημόσια παρουσία μου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

IMG_20150531_084700754


Απόφαση τιμωρίας μου!(2)


IMG_20150531_084734973


Διαβάστε την μεγαλύτερη όλων των καταγγελιών μου . Βρίσκεται στο ΣΔΟΕ … Πολύ «ΜΑΥΡΟ» φαγοπότι !


IMG_20150530_132805340-1 

 IMG_20150530_132820909-1 

 IMG_20150530_132733525-1






πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Χρυσές μίζες» – Πληρώνουν τις εγγυήσεις και βγαίνουν έξω

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ – «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ο ένας μετά τον άλλον οι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών πληρώνουν τις εγγυήσεις που τους επιβάλλει η δικαιοσύνη και στη συνέχεια κυκλοφορούν ελεύθεροι. Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά για τη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί άναυδος δίκες και αποκαλύψεις μαρτύρων και κατηγορουμένων οι οποίοι μιλούν για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι βγαίνουν έξω σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτα.

Αν και οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης οφείλουν να γίνονται σεβαστές από όλους, ωστόσο πάνω από το γράμμα του νόμου υπάρχει και το πνεύμα του νόμου και βεβαίως υπάρχει και το κοινό περί δικαίου αίσθημα μιας κοινωνίας που εδώ και χρόνια έχει αποστεωθεί και παρακολουθεί άναυδη το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα σκάνδαλα να «κλείνουν» άρον άρον.

Από τα δεκάδες ονόματα που ενεπλάκησαν στις υποθέσεις των «χρυσών» μιζών, λίγοι είναι αυτοί που παραμένουν στη φυλακή, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Δυστυχώς με αυτές τις πρακτικές ο ελληνικός λαός χάνει την εμπιστοσύνη του προς τους θεσμούς της δικαστικής εξουσίας και παράλληλα ενισχύεται το αίσθημα της συνωμοσιολογίας ότι όλα σε αυτό τον τόπο είναι βρώμικα και πουλημένα…

Πρώην υπουργοί, πρώην πρωθυπουργοί, πρώην γενικοί γραμματείς, καλούνται σωρηδόν σε καταθέσεις και παραμένουν ελεύθεροι χωρίς ουδείς να ενδιαφέρεται να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο και να επιτευχθεί η πολυπόθητη κάθαρση…

Αποφυλακίζεται ο Γιώργιος Σαχπατζίδης 

Την αποφυλάκιση του Γεώργιου Σαχπατζίδη ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό κάθειρξη 13 ετών για την υπόθεση των «χρυσών» μιζών από τα εξοπλιστικά, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (3-2) το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση – με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε δεύτερο βαθμό.
 

Ο Σαχπατίζδης αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα και της καταβολής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Σαχπατζίδης ζητούσε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους επικαλούμενος λόγους υγείας. Πλέον, είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος μετά την Αρετή Τσοχατζόπουλου, κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου που αποφυλακίζεται με όρους με απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Αρνητική η πρόταση του εισαγγελέα στο αίτημα της Βίκυς Σταμάτη 

Αρνητική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα στο αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν αποφάσισε να αποδράσει εν θερμώ, λίγες ώρες αφότου είχε απορριφθεί ανάλογο προηγούμενο αίτημά της, αλλά είχε προσχεδιάσει τη φυγή της.

Όπως σημείωσε, η αιτία της απόδρασής της δεν ήταν όπως ισχυρίστηκε ο πόθος της να αγκαλιάσει το παιδί της -αφού δεν πήγε κοντά του- αλλά η διαφυγή της.

«Η εικόνα της στο δικαστήριο δείχνει άτομο που εχει πλήρως συγκροτημένη σκέψη και πέραν της αγανάκτησής της , δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ψυχική διαταραχή που θα μπορούσε να της προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη αν παραμείνει κρατούμενη».

Κατά τον εισαγγελέα το αίτημά της πρέπει να απορριφθεί και να μην αποφυλακιστεί ούτε με «βραχιολάκι».

Αποφυλακίζεται με 700.000 ευρώ ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Με εγγύηση 700.000 ευρώ αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του κατηγορουμένου και του επέβαλλαν πέραν της εγγυήσεως απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του. Βασικοί λόγοι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπήρξαν η ηλικία του (80 ετών) και η βεβαρυμμένη υγεία του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που είχε δικάσει την υπόθεση, καταδίκασε επίσης τον γιο του Κυπρίου υπουργού Μιχάλη, ενώ επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Σοφό. Η σύζυγος του Μαρία Σοφού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουαντ Αλ Ζαγιάντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι καταδικασθέντες διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο του Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.

Παραγιουδάκης: «Δεν άκουσα για έκνομη δράση του υπουργού»

«Αν είχα ακούσει για έκνομη δράση του υπουργού θα του έλεγα ευθαρσώς: υπουργέ ακούγεται αυτό το πράγμα» είπε ο στρατηγός εν αποστρατεία Μανούσος Παραγιουδάκης που ολοκλήρωσε την κατάθεσή του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του άλλοτε πολιτικού προϊσταμένου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Παραγιουδάκης, που κλήθηκε να καταθέσει ως μέλος των επίμαχων ΚΥΣΕΑ που ενέκριναν την αγορά των TORM1 και των υποβρυχίων, κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων πως ποτέ δεν άκουσε κάτι για τον Άκη Τσοχατζόπουλο διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν είναι δυνατό να παρακολουθεί τον υπουργό: «Είναι δυνατόν να παρακολουθώ τον πολιτικό μου προϊστάμενο; Αυτά είναι προοίμια χούντας. …Αν είναι δυνατόν να τον παρακολουθώ. Αν όμως παρουσιαστεί κάτι και είναι ξεκάθαρο, τότε θα εμφανιστούμε και θα του το πούμε. Αλλιώς θα παραιτηθούμε».

Ο μάρτυρας επανέλαβε πως η τελική απόφαση για τα όπλα ανήκε στον υπουργό Άμυνας, ενώ σημείωσε πως τα υποβρύχια ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει και ότι τα ρωσικά TORM1 ήταν τεχνικά το πιο καλό αντιαεροπορικό σύστημα «για να ρίχνει τα F16 των Τούρκων» σημειώνοντας πως οι Ρώσοι τα είχαν φτιάξει «για τους Αμερικανούς». Ο στρατηγός υποστήριξε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού ρόλου.

Η κατάθεση του στρατηγού έκλεισε με ένταση, καθώς ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε ότι η πρόεδρος δεν του επιτρέπει να υποβάλει τις ερωτήσεις που θέλει στον μάρτυρα.

-Α. Τσοχατζόπουλος (προς τον μάρτυρα): Συμφωνείτε ότι το πρόγραμμα επενδύσεων είναι δεσμευτικό και επομένως δεν μπορούμε…
 

-Πρόεδρος: Πηγαίνετε κ. μάρτυρα  
-Α. Τσοχατζόπουλος: Γιατί το κάνετε αυτό κυρία μου; Με διακόπτετε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Δεν με αφήνετε να μιλήσω. Παρακαλώ τι τρόπος είναι αυτός; Γιατί δεν με αφήνετε να μιλήσω;
 

-Πρόεδρος: Σας παρακαλώ.  
Α. Τσοχατζόπουλος: Μπράβο, κυρία Πρόεδρε. Συγχαρητήρια . Που είμαστε ….
 

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός είχε έντονο διάλογο και με τους συνηγόρους του Δημοσίου που παρίστανται ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη, όταν αυτοί ισχυρίστηκαν πως οι συμβάσεις για τα υποβρύχια που υπέγραψε ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι η αιτία που δεν έχουν παραληφθεί ακόμη όλα τα όπλα από το Ναυτικό.
 

-Τσοχατζόπουλος: Είστε συκοφάντες, ψεύτες, άσχετοι. Είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι προσβολή. Δεν έχετε το δικαίωμα. Είναι ύβρεις αυτά που λέτε. Είναι συκοφαντίες και λάσπη.  
-Πολιτική Αγωγή: Σιγά μην είναι συκοφαντία και λάσπη η αλήθεια.
 

Τσοχατζόπουλος: Πρακτοράκι, πράκτορες… Αυτά είναι χυδαίες και απαράδεκτες ύβρεις.  
-Πολιτική Αγωγή: Έχουμε φάει τη ζωή μας με αυτές τις συμβάσεις.
 

Τσοχατζόπουλος: Να τελειώνει η υπόθεση. Να πάμε στα δικαστήρια. Θα σας κάνω αγωγή. Οι συμβάσεις ήταν άψογες, οι καλύτερες.

Από τη διαδικασία δεν έλειψαν ούτε σήμερα οι έντονοι διάλογοι μεταξύ των άλλοτε στενών συνεργατών και εξαδέλφων Νίκου Ζήγρα και ’Ακη Τσοχατζόπουλου, με τον πρώτο να καλεί για ακόμη μια φορά τον πρώην υπουργό να ομολογήσει «να τελειώνουμε» και τον βασικό κατηγορούμενο να του απαντά «κύριε εσύ είσαι άρρωστος».




πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!