EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φυγάδευσαν την Μέρκελ – Επεισόδιο σε συνέντευξη Τύπου – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ και του Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι με τους δυο ηγέτες να εγκαταλείπουν εσπευσμένα την αίθουσα Τύπου της καγκελαρίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια δημοσιογράφος άρχισε να φωνάζει στον πρόεδρο της Αιγύπτου. «Είναι δολοφόνος, είναι ναζί. Κάτω η στρατιωτική κυριαρχία» είναι λίγα από τα λόγια της ρεπόρτερ ενώ άνδρες της ασφάλειας προσπάθησαν να την απομακρύνουν. Η δημοσιογράφος συνέχιζε να φωνάζει ενώ και άλλα άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα έλεγαν «Ζήτω η Αίγυπτος».

Ο Αλ-Σίσι πρωτοστάτησε στο πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι και στη συνέχεια, εκλέχθηκε πρόεδρος της χώρας με συντριπτική πλειοψηφία.

Δείτε το βίντεο


             

             




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα νέο σφάλμα στο Skype προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας της υπηρεσίας

Αναστάτωση στους χρήστες του Skype έχει προκαλέσει ένα glitch (σφάλμα), το οποίο μόλις ενεργοποιηθεί κλείνει αυτόματα την δημοφιλή υπηρεσία διαδικτυακής επικοινωνίας μη επιτρέποντας τη χρήση της στα περισσότερα συστήματα υπολογιστών.

Πληθώρα χρηστών που χρησιμοποιούν συστήματα με λειτουργικό Windows, iOS ή Android ανέφεραν ότι έλαβαν ένα μήνυμα από άγνωστο αποστολέα το οποίο περιείχε 8 συγκεκριμένους χαρακτήρες, «http://:» (χωρίς τα αποσιωπητικά), περίπου την αρχή δηλαδή ενός URL. Το μήνυμα αυτό προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας της εφαρμογής του Skype. Όταν προσπάθησαν να ανοίξουν και πάλι την εφαρμογή δεν τα κατάφεραν, αφού το glitch «κλείδωνε» το λογαριασμό τους.

Το πρόβλημα ανέφεραν χρήστες στα φόρουμ υποστήριξης της κοινότητας του Skype. Σύμφωνα με την εταιρεία VentureBeat, η διαγραφή του ιστορικού των γραπτών συνομιλιών από το Skype ήταν ένας αναποτελεσματικός τρόπος διόρθωσης του σφάλματος, καθώς η υπηρεσία κατεβάζει αυτόματα το ιστορικό μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, προκαλώντας και πάλι τη διακοπή της λειτουργίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας PC World, η «εταιρεία είναι ενήμερη σχετικά με το πρόβλημα και εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος», δήλωσε μέσω email εκπρόσωπος του Skype. Πέραν αυτής της ανακοίνωσης, η εταιρεία δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με κάποιο πιθανό χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο θα γίνει διαθέσιμο το διορθωτικό.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η μόνη λύση, αν και προσωρινή, είναι οι χρήστες να κάνουν υποβάθμιση της εφαρμογής και να εγκαταστήσουν στα συστήματά τους την έκδοση 6 του Skype.



Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΘ: Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που βοηθά γονείς με παιδιά υπερκινητικά και διάσπασης προσοχής

Καινοτόμα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γονείς ως εργαλείο για την παρακολούθηση συμπεριφορών υπερκινητικών παιδιών, δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο της Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ.

Πρόκειται για μία εφαρμοφή που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Διαδικτυακή εφαρμογή για παρακολούθηση του Συνδρόμου Υπερκινητικότητας και Διάσπασης Προσοχής/Web Health Application for ADHD Monitoring - WHAAM) που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2015.


Πως λειτουργεί η εφαρμογή για κινητές συσκευές αναπτύχθηκε από το ΑΠΘ


Η εφαρμογή WHAAM βασίζεται στη δημιουργία ενός δικτύου γύρω απο το παιδί ή τον έφηβο που πάσχει απο ΔΕΠΥ, που δημιουργείται απο τον γονέα, με τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός ειδικού ιατρού, και με δυνατότητα συμμετοχής δασκάλων και εκπαιδευτικών. Το δίκτυο έχει στόχο την παρακολούθηση των συμπεριφορών του παιδιού σε διαφορετικό πλαίσιο, π.χ. στο σπίτι, στο σχολείο.
Αυτό μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χώρο και χρόνο, με τη χρήση της mobile εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στα Android/IoS stores. Η εφαρμογή υποστηρίζει τη μεθοδολογία ABC όπου καταγράφεται το τί προηγήθηκε της συμπεριφοράς αυτής, και τί ακολούθησε. Ο ειδικός αξιολογώντας την παρατήρηση, μπορεί να προτείνει ένα πλάνο παρέμβασης για το παιδί/έφηβο, και η εφαρμογή WHAAM υποστηρίζει τις στρατηγικές παρέμβασης, μέσω της καταγραφής παρατηρήσεων. Τέλος, η χρήση της εφαρμογής κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων, που ολοκληρώνεται με την έκδοση αναφορών με αριθμητικά και στατιστικά δεδομένα, βοηθά τον ειδικό να αξιολογήσει την επιτυχία ή καταλληλότητα των παρεμβάσεων.


                            

Τι είναι η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα   (  ΔΕΠΥ )

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα είναι ψυχιατρική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μια αναπτυξιακά ακατάλληλη, διάχυτη, σε διάφορες καταστάσεις, όπως το σπίτι και το σχολείο, και επίμονη έλλειψη προσοχής, υπερκινητικότητα, και/ή παρορμητικότητα, με έναρξη την παιδική ηλικία.

Σχετίζεται με σημαντική έκπτωση στην κοινωνική, σχολική και/ή επαγγελματική λειτουργία. Είναι 4 φορές πιο συχνή στα αγόρια από ό,τι στα κορίτσια και επηρεάζει έως και το 5% του σχολικού πληθυσμού.

Οι επιστήμονες και οι ειδικοί ιατροί δε γνωρίζουν τι προκαλεί τη ΔΕΠΥ. Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η διαταραχή μεταδίδεται γενετικά και προκαλείται από μία χημική ανεπάρκεια σε ορισμένους νευροδιαβιβαστές (χημικές ουσίες που ρυθμίζουν την αποτελεσματικότητα με την οποία ο εγκέφαλος ελέγχει τη συμπεριφορά).

Το πρόγραμμα της Ημερίδας απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας, γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ ή ενήλικες με ΔΕΠΥ, και περιλαμβάνει παρουσίαση των στόχων του προγράμματος WHAAM αλλά και επίδειξη της εφαρμογής WHAAM. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τα πανεπιστήμια και οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα WHAAM, μέσω της χρηματοδότησης του Lifelong Learning, είναι το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ, το Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας - Ινστιτούτο Τεχνολογιών Διδακτικής της Ιταλίας, η Παιδαγωγική Σχολή Του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου της Πορτογαλίας, το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Trinity College του Δουβλίνου της Ιρλανδίας και η ΜΚΟ ADDISS (National Attention Deficit Disorder Information and Support Service) της Αγγλίας με σημαντική δράση στην υποστήριξη των οικογενειών.



Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα WHAAM www.whaamproject.eu και

http://medphys.med.auth.gr/
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα γίνει η εκχώρηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων στο δημόσιο

Την απόφαση με την οποία καθορίζεται η διαδικασία εκχώρησης μη εισπραχθέντων μισθωμάτων ακίνητης περιουσίας στο Δημόσιο, χωρίς αντάλλαγμα εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η εκχώρηση γίνεται με την υποβολή συμπληρωμένου του σχετικού εντύπου δήλωσης εκχώρησης από τον εκχωρητή στον αρμόδιο Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ., συνοδευόμενο υποχρεωτικά από Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986, όπου ο εκχωρητής βεβαιώνει τη μη είσπραξη των οφειλόμενων μισθωμάτων, το ακριβές ποσό αυτών, την ακρίβεια των κατατεθειμένων εγγράφων και τη μη κατοχή άλλων εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων πλην των κατατεθειμένων. Με τη δήλωση εκχώρησης πρέπει επίσης να συνυποβάλλονται και όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη μη είσπραξη των εκχωρούμενων μισθωμάτων, όπως αναφέρονται στη σχετική απόφαση.

Η υποβολή των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει υποχρεωτικά μετά το πέρας του φορολογικού έτους στο οποίο αφορά και πριν την εμπρόθεσμη υποβολή της ετήσιας δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής αυτών, η δήλωση εκχώρησης δεν γίνεται δεκτή.

Η εκχώρηση ολοκληρώνεται με μόνη τη μονομερή δήλωση του εκχωρητή, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη ρητή αποδοχή της εκχώρησης από το Δημόσιο και αναγγελία της εκχώρησης των μισθωμάτων στον οφειλέτη. Το Δημόσιο υποκαθίσταται στα δικαιώματα του εκχωρητή και δεν είναι δυνατή η ανάκληση της δήλωσης εκχώρησης.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Γυμναστική εγκεφάλου» για την αντιμετώπιση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας στα παιδιά

«Γυμναστική εγκεφάλου» είναι η προσέγγιση, που κερδίζει σημαντικό έδαφος στις τελευταίες μελέτες, για την αντιμετώπιση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), που επηρεάζει έως και το 5% του σχολικού πληθυσμού διεθνώς.

Νευροανάδραση, είναι ο επιστημονικός όρος για την μέθοδο εγκεφαλικής εκγύμνασης και νευροφυσιολογικού αυτοελέγχου, που πραγματοποιείται με την βοήθεια οργάνων μέτρησης της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Πρόκειται για μία μη επεμβατική προσέγγιση, που στόχο έχει την επίτευξη της ομαλοποίησης των εγκεφαλικών ρυθμών, οι οποίοι συμβάλλουν στην καλύτερη πνευματική απόδοση του ατόμου και την ομαλότερη λειτουργία των ψυχικών και σωματικών του δεξιοτήτων των παιδιών με ΔΕΠΥ.

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την προσέγγιση της ΔΕΠΥ από την πλευρά της γνωστικής νευροεπιστήμης και τη συμβολή της νευροανάδρασης παρουσιάστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ημερίδας για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου «Διαδικτυακή εφαρμογή για παρακολούθηση του Συνδρόμου Υπερκινητικότητας και Διάσπασης Προσοχής- WHAAM», στο οποίο συμμετείχε το Εργαστήριο της Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

«Το άτομο μεταβάλλει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου του»

«Νευροανάδραση είναι μία εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία ουσιαστικά μαθαίνει στο άτομο να μεταβάλλει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου του, για να καταπολεμά τις όποιες διαταραχές έχει, είναι ένας τρόπος εκγύμνασης του εγκεφάλου», ανέφερε ο επικ. καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Μπαμίδης. «Λέγεται, ότι για τη ΔΕΠΥ είναι μία από τις καλύτερες προσεγγίσεις και σ' αυτό δεν συνηγορούν μόνον οι μελέτες και μετααναλύσεις, αλλά και εμπειρικές εφαρμογές», σημείωσε. Στα πλεονεκτήματα της νευροανάδρασης για την αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ αναφέρονται ότι «παρουσιάζει καλύτερα αποτελέσματα από τη φαρμακευτική θεραπεία με μεθυλφαινιδάτη, ενώ δεν απαιτεί πολλές θεραπείες».

«Στόχος η διαταραχή και όχι τα επιμέρους συμπτώματα»

Την ανάγκη σχεδιασμού γνωστικών παρεμβάσεων εξάσκησης, που να είναι στοχευμένες όχι σε επιμέρους συμπεριφορές, που απορρέουν από τη ΔΕΠΥ, αλλά στην ίδια τη διαταραχή επισήμανε η αν. καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Sheffield, Άνα Βίβας. Όπως εξήγησε οι κλασικές θεραπείες στα παιδιά με ΔΕΠΥ περιλαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή, την εκπαίδευση των γονέων με την αξιοποίηση στοιχείων της ψυχολογίας, ώστε να μαθαίνουν στα παιδιά πώς να ελέγχουν την κατάσταση και στη διατήρηση της σχολική τάξης (εξαρτημένη μάθηση). «Όμως, από τη μεταανάλυση 25 μελετών προέκυψε πως οι μέθοδοι αυτές, ακόμη και όταν εφαρμόζονται συνδυαστικά, δεν αποφέρουν σημαντική βελτίωση σε ό,τι αφορά στις εκτελεστικές λειτουργίες και την εργαζόμενη μνήμη, τις γνωστικές λειτουργίες, που σχετίζονται κατεξοχήν με την ακαδημαϊκή επίδοση. Ουσιαστικά οι γονείς μπορεί να διαπιστώσουν μία επιφανειακή αλλαγή μίας συμπεριφοράς, όμως δεν υπάρχει επίδραση στην ακαδημαϊκή επίδοση», ανέφερε. Για να εξηγήσει πιο απλά τη λειτουργία των γνωστικών παρεμβάσεων εξάσκησης η καθηγήτρια έφερε ως παράδειγμα το δημοφιλές παιχνίδι sudoku. «Αν λύνεις sudoku για έναν μήνα, κάθε μέρα, στο τέλος του μήνα θα είσαι πολύ καλύτερος. Θα εξασκήσεις όμως τη συγκεκριμένη λειτουργία του εγκεφάλου σου, να λύνει sudoku», είπε χαρακτηριστικά η κ Βίβας.
«Ένα παιχνίδι με τον εγκέφαλο»

Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η νευροανάδραση παρουσίασε η επιστημονική συνεργάτης του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Νίκη Πανδριά.

Στο τριχωτό της κεφαλής του παιδιού εφαρμόζονται ηλεκτρόδια, για την καταγραφή των εγκεφαλικών ρυθμών. Το εγκεφαλικό σήμα επεξεργάζεται από υπολογιστή και εξάγονται πληροφορίες σχετικά με ορισμένες βασικές συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων. Μερικές συχνότητες είναι επιθυμητό να ενισχυθούν και άλλες να μειωθούν, για να «έλθει» ο εγκέφαλος σε φυσιολογικά του επίπεδα. Η πληροφορία αυτή παρουσιάζεται στο άτομο που κάνει νευροανάδραση με την μορφή παιχνιδιού, στο οποίο ουσιαστικά μεταφράζονται οι αυξομειώσεις των εγκεφαλικών ρυθμών. Στην ουσία το άτομο που κάνει νευροανάδραση παίζει ένα παιχνίδι με τον εγκέφαλό του. Όσο πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ο υπό εκπαίδευση εγκεφαλικός ρυθμός τόσο καλύτερα πηγαίνει ο παίκτης.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έσκασε λουκέτο στα telecoms - Ποια εταιρεία διακόπτει - Τι πρέπει να κάνουν οι συνδρομητές

«Βόμβα» στην αγορά των τηλεπικοινωνιών: πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι μπαίνει λουκέτο στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία On telecoms (η οποία είχε προ καιρού συγχωνευτεί με τη Vivodi). H ανακοίνωση αναρτήθηκε ήδη στην ιστοσελίδα της εταιρείας και ξεκαθαρίζει ότι οι υπηρεσίες θα παρέχονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Με την παρούσα, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα για την εξυγίανση της εταιρείας μας On Telecoms εν μέσω μιας ιδιαίτερα δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, θα είμαστε σε θέση να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και τις λοιπές ηλεκτρονικές επικοινωνίες που απολαμβάνετε μέσω της σύνδεσής σας στο δίκτυό μας έως την 30.6.2015.

Ως εκ τούτου, σας γνωρίζουμε ότι έχετε τη δυνατότητα, με σχετικό αίτημά σας, να αποχωρήσετε από το δίκτυo της On Telecoms αζημίως (δηλαδή χωρίς την καταβολή τέλους απενεργοποίησης – αποσύνδεσης) και χωρίς οποιοδήποτε περιορισμό, με την αυτονόητη υποχρέωση εξόφλησης τυχόν οφειλόμενων τελών χρήσης των υπηρεσιών της εταιρείας μας".

Τι πρέπει να κάνουν οι συνδρομητές
 
Για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής υπηρεσιών και για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διατήρηση των τηλεφωνικών αριθμών που χρησιμοποιούν οι συνδρομητές, η εταιρεία καλεί τους περίπου 22.000 πελάτες της να απευθυνθούν άμεσα σε πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών της επιλογής τους και προβούν στις απαραίτητες ενέργειες μετάβασης σε άλλο δίκτυο ηλεκτρονικών επικοινωνιών το συντομότερο δυνατό, λαμβανομένων υπόψη των συναφών τεχνικών ζητημάτων.
Εάν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος συνδρομητής δεν μεταβεί σύμφωνα στο δίκτυο άλλου παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών της επιλογής σας, η συμβατική σχέση με τη On θα παύσει οριστικά την 30.6.2015, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση εκ μέρους της εταιρείας.
Η On αναφέρει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη και ομαλή μεταφορά της σύνδεσής και των τηλεφωνικών αριθμών που χρησιμοποιείτε στο δίκτυο του παρόχου της επιλογής του πελάτη.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΓΓΡΑΦΟ: Ο Σορος πίσω από την ΝΑΖΙστική κυβέρνηση της Ουκρανίας!

Σε 3 εκπληκτικά έγγραφα, φέρεται από την αλληλογραφία μεταξύ του Soros του Πρόεδρου Poroshenko, ο Σόρος προβλέπει  «Μια βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη ολοκληρωμένη στρατηγική για τη νέα Ουκρανία» και «εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να παράσχει στην Ουκρανία  στρατιωτική βοήθεια , «με το ίδιο επίπεδο εξειδίκευσης σε όπλα άμυνας με το επίπεδο αντίπαλης δύναμης» και, τέλος, εξήγησε στο Poroshenko με «πρώτη προτεραιότητα να επανακτήσουν τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών αγορών» , η οποία διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος θα μπορούσε να βοηθηθεί από την Fed ! ! !
Αναρωτιέται κανείς τι άλλα θέματα εθνικής σημασίας διαχειρίζεται ο George Soros και δίνει γραμμή στον αμερικανό υπουργό να δινεις σχεδόν απεριόριστα κεφάλαια της Federal Reserve των ΗΠΑ μόνο και μόνο για να προωθήσει την προσωπική του ατζέντα;

Τα πλήρη έγγραφα είναι οι παρακάτω:

Σόρος στρατηγική για την Ουκρανία




Κατά ειρωνικό τρόπο, το πρώτο έγγραφο «βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες συνολικής στρατηγικής για την νέα Ουκρανίας» και υπογράφεται από τον George Soros, «έναν αυτόκλητο υπερασπιστή της Νέας Ουκρανία» και τα «σύμπτωση» γράφτηκε από την Tamiko Bolton , την τρίτη σύζυγο του Σόρος πριν από αρκετά χρόνια.







πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι «Δορυφόροι μάχης» που θα συμμετέχουν στον επερχόμενο διαστημικό πόλεμο

Ο κόσμος ευρίσκεται , σύμφωνα ειδικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες  στα πρόθυρα ενός ακόμη παγκόσμιου πολέμου.  Μετά τις  απειλές για υβριδικό ,  οικονομικό , ενεργειακό ,εμπορικό  πόλεμο, ήρθε να προστεθεί ένας ακόμη,  ο «διαστημικός πόλεμος», σύμφωνα με ρωσικό κανάλι.

Για το σκοπό κάτω από άκρα μυστικότητα, Ρωσία ,  Κίνα και  ΗΠΑ , «εργάζονται» πυρετωδώς για την κατασκευή των ανάλογων οπλικών συστημάτων και υπηρεσιών . Πιθανότατα να  έχουν τεθεί σε τροχιά οι αποκαλούμενοι «δορυφόροι-δολοφόνοι», οι οποίοι διαθέτουν την μοναδική ικανότητα να είναι εξοπλισμένοι με όπλα ισχυρών ακτίνων  λέιζερ, για να καταστρέφουν ανταγωνιστικούς δορυφόρους. Μετά από αυτό το στάδιο, θα εισέλθουμε  στον σχεδιασμό ενός  εντελώς νέου   στρατιωτικού επιπέδου  , που αφορά την  διεξαγωγή πολέμου από το διάστημα προς « επίγειους στόχους», σύμφωνα με « διάσπαρτες» πληροφορίες. Με  αυτόν τον τρόπο  τα επίγεια συστήματα αεράμυνας  καθίστανται τελείως  «ανενεργά»,  και ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα  άμεσου  «κτυπήματος» σε οποιοδήποτε επίγειο στόχο με «οπτική επαφή». Τρομερές δυνατότητες και σενάρια που μας μεταφέρουν σε ταινίες δράσης του Σινεμά.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και αρχισυντάκτης του περιοδικού «στρατιωτική διαστημική άμυνα» Μιχαήλ Κοντάρενοκ  δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι «Star» για το θέμα αυτό: «το μυστικό αμερικανικό  διαστημόπλοιο Χ-37Β αποτελεί   μια τέτοιου τύπου διαστημική πλατφόρμα . Πρόσφατα , στις 29 Μαΐου 2015, Αμερικανοί ερασιτέχνες αστρονόμοι ανακάλυψαν τυχαία σε τροχιά το μυστικό διαστημικό όχημα X-37B, το οποίο εκτοξεύθηκε την 20η Μαΐου 2015. Το όχημα  κινούνταν σε υψόμετρο 312-325 km,  και  είχε κλίση 38 μοιρών σε σχέση με  τον ισημερινό. Το πρόγραμμα X-37 θεωρητικά αφορούσε την κατασκευή της επόμενης γενιάς διαστημικών  «λεωφορείων». αλλά   εδώ και πολλά χρόνια  θεωρείται ως ΕΤΝΑ άκρως απόρρητο.
Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, το πειραματικό διαστημικό σκάφος X-37B άρχισε να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ πριν από 15 χρόνια, για στρατιωτικούς σκοπούς  και ιδίως, για την καταστροφή «εχθρικών» δορυφόρων.

« Η διαστημική πλατφόρμα X-37B και η πραγματική αποστολή του   δεν έχει   αποκαλυφθεί ακόμη επίσημα από την ΝΑΣΑ . Το όχημα  αυτό  διαθέτει  ευελιξία σε υψόμετρα από 200 έως 750 χιλιόμετρα. Είναι  σε θέση να αλλάζει ταχύτητα και τροχιά  πραγματοποιώντας απότομους ελιγμούς. 
Εάν διαπιστωθεί επίσημα ότι είναι εφοδιασμένο με όπλα λέιζερ ,  θα δύναται να ανταποκριθεί με πλήρη επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις « εξουδετέρωσης» εχθρικών δορυφόρων που αποτελούν απειλή για τους  αντίστοιχους αμερικανικούς . Και προφανώς,περί αυτού πρόκειται. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς συμφωνίες, η ανάπτυξη των όπλων στο διάστημα απαγορεύεται, αλλά το θέμα της στρατιωτικοποίησης του διαστήματος , αποτελεί  ένα θέμα  ταμπού για όλους τους « εμπλεκόμενους». Το πιο πιθανό είναι το όχημα αυτό  να χρησιμοποιηθεί στον στρατιωτικό τομέα και  συγκεκριμένα στον τομέα των αντι-δορυφορικών οπλικών συστημάτων», δήλωσε ο Μιχαήλ Κοντάρενοκ  .

Πολλοί  στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν  ότι η εξάρτηση της ανθρωπότητας, από τους δορυφόρους είναι τεράστια. Σε περίπτωση π.χ, που  «απενεργοποιηθούν» κάποιοι  δορυφόροι και κατά συνέπεια » κρεμάσει» το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού  GPS,   αυτό «μπορεί να οδηγήσει σε χάος όλο τον κόσμο». Η απώλεια του δορυφορικού ελέγχου θα οδηγήσει σε αδυναμία πλοήγησης εκατοντάδων  πλοίων και  αεροσκαφών, θα απενεργοποιήσει εκατομμύρια  κινητά τηλέφωνα, δημιουργώντας ταυτόχρονα» «οικονομικό Αρμαγεδώνα» στα χρηματιστήρια , ενώ  ταυτόχρονα θα υπάρχουν προβλήματα ακόμα και  με τα ΑΤΜ. Τρομερές συνέπειες, για αυτό και ο « κατέχων τα όπλα» αυτά, θα διαθέτει τεράστια  δύναμη στο οπλοστάσιο του .

«Το πρώτο πλήγμα  σε περίπτωση « απενεργοποίησης» δορυφόρων,   θα δεχθεί ο χώρος των ενόπλων  δυνάμεων καθώς και ο τρόπος  διεξαγωγής των επίγειων, εναέριων , και θαλάσσιων επιχειρήσεων. 
Κάτι  το οποίο  αποτελεί σοβαρότατο  ζήτημα ,  στο πολύ άμεσο μέλλον μάλιστα . Οι επικοινωνίες, η πλοήγηση, η ακρίβεια των κατευθυνόμενων πυραυλικών συστημάτων, και πολλά άλλα θέματα που έχουν σαφή αναφορά στις διαστημικές παραμέτρους,  θα επηρεαστούν τα μέγιστα από ένα τέτοιο πλήγμα  . Το ζήτημα της υπεροχής στον αποκαλούμενο διαστημικό  χώρο είναι πολύ,  πολύ σοβαρό.  »  τονίζει  ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Σύμφωνα με τον Michael Hodarenk , το διαστημικό όχημα  X-37B, στο εγγύς μέλλον θα είναι εξοπλισμένο με « ανάλογα» όπλα, ικανά να  καταστρέφουν δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά.

Τον Απρίλιο, αναφέρθηκε ότι η διοίκηση της  ρωσικής Αεροδιαστημικής Άμυνας , ανακάλυψε  αμερικανικό  δορυφόρο σε τροχιά, ο οποίος μετέδιδε σε απευθείας μετάδοση,   ηλεκτρονικές  πληροφορίες  κατασκοπεύοντας  την ρωσική επικράτεια , ανακοίνωσε και το ρωσικό ΥΠΑΜ .

Μέχρι σήμερα, στην επίσημη  λίστα του  κέντρου εξερεύνησης του διαστήματος, στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας,  αναφέρονται πάνω από 20.000 διαστημικά « αντικείμενα». Συνολικά κοντά στη Γη αιωρούνται περίπου εκατό χιλιάδες αντικείμενα, ενώ  οι ενεργοί  ρωσικοί δορυφόροι  ανέρχονται στους 140.

Με αυτά λοιπόν  τα υπερόπλα θα ξεχωρίσουν οι υπερδυνάμεις από τους υπόλοιπους κοινούς » θνητούς» σε ένα νέο κόσμο που θα εξελιχθεί  μετά από κάποια χρόνια σε » ταινία του Χόλιγουντ».


Δείτε σχετικό βίντεο


ΠΗΓΗ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μπονόρα» στο mega mou.. o Rovertos του ΙΚΑ, με «πολιτικές αοριστολογίες» ….δοκιμάζουν(;) τις αντοχές(τα νεύρα) σ” εμάς τους μ@λ@κες.‏

«Ο Θεός εγκατέλειψε την Ελλάδα»(;)  ή φταίει το «φτωχό» μας το μυαλό;;;;

[ ΙΘΑΓΕΝΉΣ ] 

»Yπηρέτης πολλών αφεντάδων»ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Παραμένει στο ΙΚΑ και με τη νέα κυβέρνηση

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 
Τι κι αν το Μνημόνιο ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί και οι διοικητές οργανισμών εναλλάσσονται διαρκώς στις καρέκλες της εξουσίας; Αυτά αφορούν όλους τους άλλους πλην ενός: του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ο επικεφαλής του ΙΚΑ όχι μόνον παραμένει στη θέση του από το 2010, αλλά και ο εκάστοτε πολιτικός του προϊστάμενος υπουργός δίνει αγώνα στο κόμμα του για να τον διατηρήσει στη διοίκηση του καταρρέοντος ασφαλιστικού φορέα. Προφανώς, λίγη σημασία έχει η εισαγγελική πρόταση παραπομπής (σ.σ.: Δεκέμβριος 2014) του κ. Σπυρόπουλου σε δίκη με κακουργηματικές κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ. Ούτε κανείς θυμάται ότι ο «χαλκέντερος» διοικητής διετέλεσε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ έως το 2010, οπότε και διαπιστώθηκε από πέντε ανεξάρτητους διεθνείς ελεγκτικούς οίκους «μαύρη τρύπα» τουλάχιστον 125 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Κινήματος.

Οι δεσμοί του με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς παραμένουν ακλόνητοι, πόσω μάλλον τώρα, που αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέλαβε ο Δημήτρης Στρατούλης,  «συνοδοιπόρος» από τα χρόνια του συνδικαλισμού στον ΟΤΕ και κατόπιν στη ΓΣΕΕ. Προσφάτως συναντήθηκαν και συμφώνησαν για τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσουν (σ.σ.: άγνωστο ποια θα είναι αυτή), ενώ ο κ. Στρατούλης ανέθεσε καθήκοντα υποδιοικητή του ΙΚΑ στον Γιάννη Θεωνά.

Παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ, που μεταπήδησε πριν από μερικά χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεωνάς ήταν επίσης συνδικαλιστής του ΟΤΕ και της ΓΣΕΕ τη δεκαετία του 1980-1990. Αναμφίβολα η κοινή τους πορεία συνετέλεσε στη διαμόρφωση της παρούσας διοικητικής κατάστασης στο ΙΚΑ, αν και ασκούνται πιέσεις στον πρωθυπουργό να αντικαταστήσει τον κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος θεωρείται «κόκκινο πανί» για την πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο ο τότε υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά και από παρέμβαση του Μαξίμου, είχε ανανεώσει για τρία χρόνια τη θητεία του κ. Σπυρόπουλου στον οργανισμό, παρά τις σοβαρότατες αντιδράσεις πλήθους βουλευτών και παραγόντων της Ν.Δ.

ΑΡΣΕΙΣ. Πολλές φορές τα «Π» αποκάλυψαν πτυχές της δραστηριότητας του κ. Σπυρόπουλου, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, οι ιδιοκτήτες της οποίας χρωστούν 18 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, παρά ταύτα ο κ. Σπυρόπουλος ήρε την απόφαση κατάσχεσης των λογαριασμών τους.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση της 10ης Δεκεμβρίου 2014, το γραφείο ΙΚΑ Βέροιας είχε προχωρήσει τον περασμένο Οκτώβριο σε εντολή κατασχέσεων χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, αφού παρείχε δεκαπενθήμερη προθεσμία για να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Τότε ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε εντολή για άρση της κατάσχεσης, στην οποία δεν προχώρησε ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν έστεκε νομικά, αφού είχε δοθεί ήδη ευκαιρία στον επιχειρηματία να υπαχθεί σε ρύθμιση. Το αίτημα του κ. Σπυρόπουλου είχε υποβληθεί προκειμένου η εταιρεία «να προχωρήσει σε πληρωμή προσωπικού, ρύθμιση οφειλών κ.λπ.» και, εν συνεχεία, αν δεν ανταποκρινόταν, το ΙΚΑ να προέβαινε σε κατάσχεση. Ο κ. Σπυρόπουλος επανήλθε με νέο αίτημα, το οποίο αυτή τη φορά έγινε δεκτό.

Η κατάσχεση πάγωσε για έναν μήνα, διάστημα στο οποίο φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν σημαντικές κινήσεις ποσών στους λογαριασμούς, τα οποία -σύμφωνα με τη δίωξη- θα έπρεπε να έχουν καταλήξει στα ταμεία του ΙΚΑ. Η δίωξη σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ αφορά την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Κατά καιρούς το όνομα του διοικητή του ΙΚΑ έχει εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις κακοδιαχείρισης και περίεργων συναλλαγών με επιχειρηματίες. Η ανακατασκευή του κεντρικού κτιρίου του Ιδρύματος στην οδό Πειραιώς, που θυμίζει το «γεφύρι της Αρτας», οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγγενικά πρόσωπα συνεργατών του κ. Σπυρόπουλου, οι προκηρύξεις διαγωνισμών ραμμένες στα… μέτρα συγκεκριμένων κατασκευαστών για διάφορες εργολαβίες, όπως επίσης οι καταγγελίες για μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ που εξακολουθούν να ενοικιάζουν κτίρια του Ιδρύματος, χρωστώντας και τα νοίκια και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που απασχολούν, είναι μερικά μόνον από τα όσα συνέβησαν επί των ημερών του. Παλαιότερα, το όνομά του περιλαμβανόταν στο «ημερολόγιο Χριστοφοράκου» για τα μαύρα ταμεία της Siemens, ενώ εκκρεμεί η δικαστική διερεύνηση της… απώλειας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.  
Η ρύθμιση, τα ελλείμματα και τα ομόλογα

Ενώ το περασμένο φθινόπωρο ο Ρ. Σπυρόπουλος δήλωνε δεξιά κι αριστερά ότι υπάρχουν τεράστια ελλείμματα στο ΙΚΑ και ζητούσε από την τότε κυβέρνηση να επισπεύσει την ψήφιση του ρυθμιστικού πλαισίου των 100 δόσεων, τώρα, που εξασφάλισε την παραμονή του, τονίζει πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων»!

Πώς μπορεί να παρέχεται μια τέτοια διαβεβαίωση από τη στιγμή που τα έσοδα του ΙΚΑ έχουν καταρρεύσει, καθώς οι οφειλέτες αναμένουν τη νέα σχετική ρύθμιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; 
Επίσης, οικονομικοί αναλυτές της ασφαλιστικής αγοράς χαρακτηρίζουν επικίνδυνη και «δυνητικώς επιζήμια με βάση το πρόσφατο παρελθόν» την απόφαση του κ. Σπυρόπουλου για άντληση ρευστότητας από την ολιγοήμερη διάθεση των ομολόγων του ΙΚΑ στη διατραπεζική αγορά. Και τούτο διότι τέτοιες χρήσεις ομολόγων γίνονται σε ακραίες περιπτώσεις ανάγκης ρευστότητας, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στο Ιδρυμα, όπως αναφέρει ο κ. Σπυρόπουλος. Εκτός και αν τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά… ή γίνεται άλλη χρήση, δηλαδή κανονική πώληση, ομολόγων.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι… απο την «πίσω πόρτα»

Με διαδικασία «by pass» ανοίγει ο δρόμος για την μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου που απασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια στο Δημόσιο με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις μετά απο θετικές υπέρ τους αποφάσεις των δικαστηρίων (καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες), για την παραμονή στην εργασία τους. Πρόκειται για συμβασιούχους που καλύπτουν συνήθως κενά σε κρίσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες του Δημοσίου ,χωρίς ωστόσο να διασφαλίζονται πλήρως (όπως ισχύει για τους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους) οι εργασιακές τους σχέσεις καθώς σε πολλές περιπτώσεις με τη λήξη της σύμβασής τους οδηγούνται εκτός Δημοσίου…

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα πλαίσια της «εξάλειψης των αδικιών» όπως αναφέρει, θα προχωρήσει στην αποκατάσταση χιλιάδων συμβασιούχων, με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, πριμοδοτώντας τους με επιπλέον μόρια , μέσω προκηρύξεων απο το ΑΣΕΠ ομοειδών θέσεων και ειδικοτήτων. Η διαδικασία η οποία αναμένεται να εφαρμοσθεί από τα τέλη του χρόνου θα προβλέπει την έκδοση προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ για συγκεκριμένους κλάδους και ειδικότητες ,και όσοι από τους συμβασιούχους που απασχολούνται στο δημόσιο επί πολλά χρόνια επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια αποκτώντας έτσι προβάδισμα, έναντι άλλων συνυποψηφίων τους, προκειμένου να προσληφθούν ως συμβασιούχοι αορίστου χρόνου.

Ανάλογη πρακτική είχε εφαρμοσθεί στο παρελθόν σε πολλούς Οργανισμούς του Δημοσίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εργαζόμενοι σήμερα στα ΚΕΠ για τους οποίους εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ ξεχωριστή προκήρυξη, προκειμένου να παρακαμφθεί το άρθρο 103 του αναθεωρημένου συντάγματος του 2001, το οποίο απαγορεύει ρητά την αυτόματη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου. Με τον τρόπο αυτό μονιμοποιήθηκαν εκατοντάδες συμβασιούχοι στα ΚΕΠ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου στην κατηγορία των συμβασιούχων με πολυετείς (ξεπερνούν τα δέκα χρόνια) συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου βρίσκονται περίπου 8.000 εποχικοί υπάλληλοι που σήμερα απασχολούνται σε κοινωνικά η ερευνητικά προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», καθαρίστριες σε δημόσια σχολεία, υπάλληλοι σε ασφαλιστικά ταμεία όπως τον ΟΑΕΕ, συμβασιούχοι στον ΟΑΕΔ, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Κ.Ε.Θ.Ι., σε δήμους και περιφέρειες και σε διάφορα Ινστιτούτα μεταναστευτικής πολιτικής. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν προσφύγει στο παρελθόν στα δικαστήρια και με αποφάσεις των δικαστηρίων κρίθηκαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με αποτέλεσμα να παραμένουν επί πολλά χρόνια στην υπηρεσία τους με ασφαλιστικά μέτρα ή προσωρινές διαταγές, παρότι ο νόμος ορίζει ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 24 μήνες. Η διαδικασία των προκηρύξεων μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη ανάλογων θέσεων στις οποίες απασχολούνται σήμερα οι περισσότεροι συμβασιούχοι αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του χρόνου έτσι ώστε ,ανάλογα και με τις οικονομικές δυνατότητες του Δημοσίου, αρκετοί συμβασιούχοι λαμβάνοντας την πριμοδότηση των μορίων να υπαχθούν στο καθεστώς των συμβασιούχων αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στους διαγωνισμούς με την διαδικασία των μορίων που θα διεξαγάγει το ΑΣΕΠ οι συμβασιούχοι οι οποίοι θα συμμετάσχουν θα λαμβάνουν επιπλέον αριθμό μορίων ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους ως απλοί συμβασιούχοι στο δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι τουλάχιστον οι μισοί (περίπου 4.000)από τους τωρινούς συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου θα μπορέσουν έχοντας και τα ανάλογα τυπικά και κοινωνικά κριτήρια, να προσληφθούν στο δημόσιο όχι με προσωρινές και ανανεούμενες συμβάσεις αλλά με συμβάσεις αορίστου χρόνου οι οποίες διασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό και τη μονιμότητά τους στις μέχρι σήμερα εργασίες τους.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ψαλίδι» στις δαπάνες μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τις αλλαγές στις δαπάνες μετακίνησης εντός και εκτός Ελλάδος των δημοσίων υπαλλήλων.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών επιχειρεί να θέσει σε ενιαία βάση τις δαπάνες μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αφού γίνουν οι αλλαγές που κρίθηκαν αναγκαίες κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ημερήσια αποζημίωση 40 ευρώ ανεξάρτητα από τη θέση και το βαθμό των μετακινούμενων, ποσό που μπορεί να αναπροσαρμόζεται μόνο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

– Ο αριθμός των επιτρεπόμενων εκτός έδρας ημερών ορίζεται σε 60 ημέρες .

– Τα έξοδα διανυκτέρευσης κυμαίνονται από 60 έως 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση ανάλογα με την κατηγορία και προσαυξάνονται κατά 20% κατά την υψηλή περίοδο. Τέτοια έξοδα αναγνωρίζονται όταν η απόσταση από την έδρα του μετακινούμενου είναι μεγαλύτερη από 160 χιλιόμετρα εφόσον κινείται με ιδιόκτητο ή υπηρεσιακό αυτοκίνητο και μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα όταν κινείται με συγκοινωνιακό μέσο.

– Για τους επιμελητές και κλητήρες, για τους υπαλλήλους που ασκούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις , παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά τους χρέη επιμελητή, και για τους τεχνικούς υπαλλήλους κατηγορίας υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση περιφερειακών κτιρίων του φορέα τους, τα έξοδα κίνησης εκτός έδρας περιλαμβάνουν μόνο το αντίτιμο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Για τους τεχνικούς υπαλλήλους και τους μηχανικούς για την επίβλεψη των δημοσίων έργων προσδιορίζονται από την εκάστοτε νομοθεσία.

– Για τους υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης του κλάδου επιμελητών δικαστηρίων οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με την επίδοση εγγραφών και στους υπαλλήλους των ΔΟΥ του υπουργείου Οικονομικών, κλάδου επιμελητών που ασχολούνται αποκλειστικά με την επίδοση φορολογικών εγγραφών και πράξεων διοικητικής εκτέλεσης προβλέπονται πάγια έξοδα κίνησης 50 ευρώ το μήνα.

– Ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού ορίζεται σε 50 έως 100 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του μετακινούμενου και της χώρας προορισμού

– Τα έξοδα κίνησης και διαμονής που προκαλούνται λόγω των μετακινήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών για υπηρεσιακούς λόγους αναγνωρίζονται απολογιστικά σύμφωνα με τα προσκομιζόμενα παραστατικά. Η ημερήσια αποζημίωση για μετακινήσεις στο εσωτερικό καθορίζεται σε 40 ευρώ και στο εξωτερικό σε 100 ευρώ.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άνδρας έπεσε στις γραμμές του Μετρό στο Μοναστηράκι

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας άνδρας ο οποίος έπεσε στις γραμμές του Μετρό, λίγο πριν φθάσει ο συρμός στο σταθμό στο Μοναστηράκι.

Ο άνδρας στεκόταν στην αποβάθρα όταν ξαφνικά παραπάτησε και έπεσε στις γραμμές.

Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στους υπόλοιπους επιβάτες. Ευτυχώς ο οδηγός του συρμού είδε το συμβάν και πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως, πριν το τρένο μπει στο σταθμό.

Ο άνδρας ανασύρθηκε και έχει ελαφρά τραύματα. Τα δρομολόγια διεκόπησαν προσωρινά, ωστόσο πλέον γίνονται κανονικά.









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

''ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ''...

 ...ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών κατέθεσε ...
στην Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να την ψηφίσουν προκειμένου να ισχύσει από τις ερχόμενες -όποτε και αν αυτές γίνουν- εθνικές εκλογές.


Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως τα νέα πολιτικά δεδομένα με την πολυκομματική Βουλή και τα χαμηλά ποσοστά του πρώτου κόμματος έχουν καταστήσει το μπόνους «αντισυνταγματικό» και «απρόσφορο» για τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας με κοινοβουλευτική ομοιογένεια.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα για να ισχύσει άμεσα η πρόταση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 200. Εάν ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία, τότε θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι το ισχύον εκλογικό σύστημα θεσπίστηκε με την προοπτική της εξασφάλισης ισχυρών μονοκομματικών κυβερνήσεων για να σημειωθεί πως «Ο μετασχηματισμός από το 2012 και μετά του κομματικού συστήματος από δικομματικό σε πολυκομματικό και το χαμηλό ή πάντως όχι πολύ υψηλό ποσοστό του πρώτου κόμματος στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (18,85% στις εκλογές του Μαΐου 2012, 29,66% στις εκλογές του Ιουνίου 2012, 36,34% στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015), κατέστησε πλέον το bonus, όχι μόνο αντισυνταγματικό, αλλά και απρόσφορο για τον σκοπό που θεσπίστηκε, δηλαδή την απόκτηση κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας».

Γίνεται επίσης λόγος για «τεχνητή υπεραντιπροσώπευση του πρώτου κόμματος» προκειμένου το πρώτο κόμμα να αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στις διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Υποστηρίζεται όμως πως «ο στόχος αυτός, δηλαδή η διευκόλυνση του σχηματισμού κυβερνήσεων συνασπισμού, εξυπηρετείται καλύτερα από το σύστημα της απλής αναλογικής, το οποίο διασφαλίζει επί πλέον και τη σχετική ομοιογένεια των κυβερνήσεων συνασπισμού, άρα και την κυβερνητική σταθερότητα».

Αναλυτικά η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:


«ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ -ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Άρθρο 1

Κατάργηση  «πριμοδότησης» (Ν. 3636/2008)
Ο νόμος 3636/2008 (ΦΕΚ Α΄ 11) καταργείται, εκτός από το άρθρο 3 αυτού που εξακολουθεί να ισχύει ως τελευταίο εδάφιο του άρθρου 2 του νόμου 3231/2004 (ΦΕΚ Α΄ 45).

Άρθρο 2

Καθορισμός εδρών

1. Η παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3231/ 2004 (ΦΕΚ Α΄ 45) αντικαθίσταται, ως ακολούθως:

«1. Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός, το σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσε στην Επικράτεια πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό 300 και το γινόμενό τους διαιρείται με το άθροισμα των εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν στην Επικράτεια όσοι σχηματισμοί συμμετέχουν στην κατανομή των εδρών, σύμφωνα με το άρθρο 5.

Οι έδρες που δικαιούται κάθε σχηματισμός στην Επικράτεια είναι το ακέραιο μέρος του πηλίκου της διαίρεσης. Αν το άθροισμα των ως άνω ακέραιων μερών των πηλίκων υπολείπεται του αριθμού 300, τότε παραχωρείται κατά σειρά ανά μία έδρα και ως τη συμπλήρωση αυτού του αριθμού στους σχηματισμούς, των οποίων τα πηλίκα εμφανίζουν τα μεγαλύτερα δεκαδικά υπόλοιπα.»

2. Η παράγραφος 2 του άρθρου 6 του νόμου 3231/2004 καταργείται.

3. Η παράγραφος 3 του άρθρου 6 του νόμου 3231/2004 αναριθμείται σε παράγραφο 2 και τροποποιείται ως ακολούθως:

«2. Αν ένας εκλογικός σχηματισμός δικαιούται, κατ' εξαίρεση, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7, περισσότερες έδρες από όσες του αναλογούν κατά την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, ο συνολικός αριθμός τους αναπροσαρμόζεται, προκειμένου να λάβει τελικά τις έδρες που προκύπτουν από την εφαρμογή των άρθρων 7 και 8. Στην περίπτωση αυτή μειώνεται κατ’ αναλογίαν ο αριθμός των εδρών που καταλαμβάνουν τα υπόλοιπα κόμματα.»

Άρθρο 3

Αντικατάσταση τίτλου
Ο τίτλος του άρθρου 8 του ν. 3231/2004 αντικαθίσταται ως εξής:
«Κατανομή των 288 εδρών στις εκλογικές περιφέρειες».

Άρθρο 4

Έναρξη Ισχύος
1. Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
2. Ο παρών νόμος ισχύει και εφαρμόζεται από τις επόμενες εκλογές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 54 παράγραφος 1 του Συντάγματος.

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2015

Οι προτείνοντες Βουλευτές
Ευάγγελος Βενιζέλος
Αρβανιτίδης Γιώργος
Γεννηματά Φώφη
Γρηγοράκος Λεωνίδας
Δριβελέγκας Γιάννης
Κεγκέρογλου Βασίλης
Κουτσούκος Γιάννης
Κρεμαστινός Δημήτρης
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Κωνσταντόπουλος Δημήτρης
Λοβέρδος Ανδρέας
Σκανδαλίδης Κώστας
Χριστοφιλοπούλου Εύη».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρθρο βόμβα από ΗΠΑ για την Γερμανία: “Η Ελλάδα σας έσβησε τα χρέη το 1953 κάντε το ίδιο”

Μ΄ ένα άρθρο φωτιά η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post υπενθυμίζει στο Βερολίνο όσα Μέρκελ και Σόϊμπλε κάνουν πως δεν θυμούνται.

«Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» τονίζεται σε άρθρο του Χάρολντ Μέιρσον στην εφημερίδα Washington Post.

Όπως αναφέρεται, «τόσο για λόγους στρατηγικής, όσο και οικονομικούς, θα αποτελούσε καταστροφή για τη Γερμανία, εάν η Ελλάδα υποχρεωνόταν στην αποκήρυξη των χρεών της και στην έξοδό της από την ευρωζώνη, καθώς μία τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης».

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιπροσωπεύει, το λιγότερο, τη ρήξη με την πρότερη κακοδιαχείρηση της Ελλάδας, όπως είχε πράξει και η κυβέρνηση του Αντενάουερ ως προς εκείνη του Χίτλερ. Οι πρώτοι διορισμοί σηματοδοτούν μία καινοφανή εξέλιξη στη διακυβέρνηση της Ελλάδας, τη μάχη κατά της διαφθοράς και του ευνοιοκρατικού καπιταλισμού που διαβρώνουν εδώ και χρόνια την οικονομία της χώρας» προστίθεται.

Σύμφωνα με το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, «η Γερμανία, μολονότι έχει κατανοήσει τα διδάγματα από τα λάθη που διέπραξε τον 20ό αιώνα, δεν φαίνεται να διδάσκεται από το κόστος που ενέχει η προσκόλληση στη δημοσιονομική ορθοδοξία, παρά το γεγονός ότι η ευημερία της οφείλεται στην απόφαση των αντιπάλων της κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο που επέτρεψε στη μεταπολεμική Δ.Γερμανία να διαγράψει το ήμισυ των χρεών της. Μετά την κατάρρευση του 2008, η Γερμανία, ως η κυρίαρχη οικονομία της Ευρώπης και η σημαντικότερη πιστώτρια χώρα, υποχρέωσε τις χώρες της μεσογειακής Ευρώπης και κυρίως την Ελλάδα να λεηλατήσουν τις ίδιες τις οικονομίες τους για να αποπληρώσουν τα χρέη τους».

Το άρθρο γίνεται ακόμη σκληρότερο στην συνέχεια αναφέροντας ότι η εμμονή της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή:

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι «η επιμονή της Γερμανίας οδήγησε στη συρρίκνωση της Ελλάδας στο επίπεδο της Μεγάλης Ύφεσης των ΗΠΑ. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ενώ η νεανική ανεργία ξεπέρασε το 50%, η οικονομία βυθίστηκε κατά 26% και η κατανάλωση κατά 40%. Το χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, ενώ τα κεφάλαια από τα δάνεια που παραχώρησαν η Γερμανία και τα άλλα κράτη στην Ελλάδα, δόθηκαν, είτε για την κάλυψη των επιτοκίων, είτε για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Μόλις το 11% εξ΄αυτών δόθηκε πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση. » Δεν προκαλεί, λοιπόν, έκπληξη ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι επέλεξαν μία νέα κυβέρνηση, η οποία διεκδικεί την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Οι αξιωματούχοι της Γερμανίας και της ΕΕ αντέδρασαν σθεναρά στις όποιες αλλαγές.» Ευτυχώς για τη Γερμανία, οι δικοί της πιστωτές είχαν υιοθετήσει διαφορετική στάση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος, το 1953, 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία κατά την προναζιστική Δημοκρατία της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Δ. Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επιπλέον, συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες, αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές.

» Με τη συγκατάθεση όλων των μερών, η συμφωνία του Λονδίνου και οι διαδοχικές τροποποιήσεις της, κατέστησαν τη Γερμανία ισότιμη με τους πιστωτές της, διαθέτοντας τη δυνατότητα, την οποία χρησιμοποίησε κατά καιρούς, να απορρίπτει τους όρους των πιστωτών και να εμμένει σε νέες διαπραγματεύσεις».

Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος, αν οι Γερμανοί γνωρίζαν την ιστορία τους». Θα ακούσουν άραγε οι Γερμανοί;





Πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Spiegel: «Οι Ελληνες πετυχαίνουν τον στόχο τους γιατί απέδειξαν ότι δεν φοβούνται ούτε μπλοφάρουν»

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ»

Σε δημοσίευμά του το Spiegel το οποίο μέχρι σήμερα διακρινόταν για την επιθετική του αυρογραφία κατά της Ελλάδας και κατά της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραδέχεται ότι το παιχνίδι τελιεώνει με νικητή την Ελλάδα για έναν και μόνο λόγο: Γιατί δεν μπλοφάει και γιατί η νέα κυβέρνηση σοβαρολογεί ότι εννοεί ότι θα φτάσει μέχρι την έξοδο από την ευρωζώνη αν χρειαστεί ή ακόμα χειρότερα – για τους δανειστές – ότι μπορεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών έναντι των δανειστών μένοντας εντός ευρωζώνης!

Και «βγάζει το καπέλο» στην διαπραγματευτική ακτική του Α.Τσίπρα και του Γ.Βαρουφάκη.
Συγκεκριμένα σημειώνει πως η Αθήνα παρά την ασθενέστερη οικονομική της θέση «σε διαπραγματευτικό επίπεδο βρίσκονται αναλογικά σε πιο ισχυρή θέση, επειδή έχουν κάνει σαφές ότι εν ανάγκη θα εγκαταλείψουν το ευρώ».

«Θα προτιμούσαν ένα ντιλ, που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν, αλλά αν δεν γίνεται τότε είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τις επιπτώσεις» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό και τονίζει πωςαυτή είναι και η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης από τις προηγούμενες:

«Σε ακριβώς αυτό το σημείο διαφέρει η νυν κυβέρνηση από τις προηγούμενες. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά απέκλειαν κατηγορηματικά μονομερή διαγραφή χρέους και ένα Grexit.
Έτσι οι δανειστές μπορούσαν να τους υπαγορεύουν όρους και έτσι και έκαναν.

Όμως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει άλλο σκαρί. Και ο οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν, έχει απόλυτο δίκαιο όταν υποστηρίζει ότι η διαπραγματευτική τακτική του Γιάνη Βαρουφάκη είναι πολύ πιο έξυπνη από όσο νομίζει κανείς».

Την μετάβαση των διαπραγματεύσεων από τα τεχνικά κλιμάκια στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. «Η διένεξη έφτασε εκεί που πάντα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να φτάσει, σε επίπεδο ηγετών. Πάντα διατύπωνε την αναγκαιότητα μια πολιτικής λύσης, ενός συμβιβασμού, του οποίου οι λεπτομέρειες δεν έχουν και τόση σημασία».

«Οι φραγκοφονιάδες της πρώην τρόικας και ιδιαίτερα του ΔΝΤ έσπαγαν τα νεύρα του Τσίπρα απαιτώντας μεταρρυθμίσεις και αριθμούς για δημοσιονομικούς στόχους. Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών του ευρώ συνήθως ακολουθούσαν αυτήν τη ξερή οικονομική επιχειρηματολογία συνδέοντας όρους για την χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας προ μεγάλη οργή των Αθηνών», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung και προσθέτει:

«Έτσι από την πλευρά του Τσίπρα είναι καλό που υπάρχουν πολιτικοί στην ευρωζώνη αυτού του διαμετρήματος, όπως η Μέρκελ, ο Ολάντ και ο Γιούνκερ. Δεν ήταν και δεν είναι τόσο μικρόψυχοι και επιδιώκουν την άνευ όρων παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Δεν είναι να απορεί κανείς που ο Τσίπρας προτιμά να συνομιλεί μαζί τους».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πορεία προς την παρακμή ανακόπτεται μόνο με ανατροπή.

Η λογική των δανειστών είναι απλή και στην ουσία μας λένε: Είτε ξοδέψτε (σαν κράτος) λιγότερα από όσα εισπράττετε, είτε εισπράξετε περισσότερα από όσα ξοδεύετε.

Από την άλλη πλευρά, η λογική του κρατικοδίαιτου – πελατειακού ελληνικού συστήματος είναι κι αυτή επίσης απλή:

Διατηρώ ή και αυξάνω τα δημόσια έξοδα εισπράττοντας λιγότερα. Τη διαφορά τη βρίσκω από δανεικά. Αλλά δανεικά δεν μπορούν πλέον να βρεθούν.

Τις δύο αυτές λογικές τις γεφυρώνει το μνημόνιο. Δηλαδή δανεικά με αντάλλαγμα τη λήψη μέτρων που, δυστυχώς για όλους μας, μειώνουν τα έξοδα και αυξάνουν τις εισπράξεις – φόρους.

Επειδή όμως το ελληνικό πολιτικοοικονομικό σύστημα είναι, όπως είπαμε, πελατειακό και κρατικοδίαιτο, δεν έχει βέβαια πρόβλημα με το μνημόνιο γενικά, αλλά μάχεται λυσσαλέα ειδικά για να διατηρήσει αλώβητα τα δημόσια έξοδα και τα κομματικά – συντεχνιακά συμφέροντα, κάτι που οδηγεί μοιραία στην αύξηση των εισπράξεων – φόρων. Αυτή η πρακτική όμως είναι αδιέξοδη και σκοτώνει την πραγματική οικονομία.

Η λύση στο αδιέξοδο αυτό είναι κι αυτή επίσης απλή: Μείωση στο ελάχιστο αναγκαίο των δημοσίων εξόδων (αυτό δεν συμφέρει το πελατειακό πολιτικό σύστημα) και χρηματοδότηση της κοινωνικής βάσης με ταυτόχρονη άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και μείωση της φορολογίας για γρήγορη και στέρεη οικονομική ανάπτυξη από τα κάτω.

Εδώ όμως στέκεται εμπόδιο η κρατικοδίαιτη ελληνική ολιγαρχία, η οποία δεν διανοείται με τίποτα (και αυτό είναι απόλυτα φυσικό για την ίδια) να χάσει πλούτο και ισχύ προς όφελος των υπόλοιπων κοινωνικών τάξεων. Και επειδή αυτή η ολιγαρχία κατέχει όλη την εξουσία και ελέγχει τη ροή του χρήματος, τα πράγματα έχουν σκαλώσει και οδηγούμαστε στην παρακμή.

Από αυτή την πορεία προς την παρακμή μπορούμε να ξεφύγουμε μόνο με ανατροπή.

 

πηγη
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και η φωτιά μάς καταβροχθίζει

Δημήτρης Κεχρής

«Όλοι μαζί, κυβέρνηση, διοίκηση των ΕΛΠΕ και εργαζόμενοι, χρειάζεται να προασπίσουμε την αξιοπιστία στην λειτουργία των ΕΛΠΕ, να διασφαλίσουμε πλήρως την υγεία και την ζωή των εργαζομένων. Την ασφάλεια στην εργασία.» Παναγιώτης Λαφαζάνης, Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Δυστυχώς ένα ακόμα μέλος της οικογένειάς μας, ο συνάδελφος Αντώνης Αβράμπος, έφυγε σήμερα από κοντά μας,  μετά από 15 ημέρες άνισης μάχης για τη ζωή.  Η Διοίκηση και οι Εργαζόμενοι του Ομίλου, με βαθιά οδύνη εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια  του Αντώνη και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους.» ανακοίνωση της Διοίκησης των ΕΛΠΕ, η οποία (διοίκηση) άλλαξε πρόσφατα μετά από συμφωνία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ομίλου Λάτση, ο οποίος κατέχει μεγάλο μερίδιο της εταιρείας. Όσο για το ποιοι ανέλαβαν, αν το όνομα Στάθης Τσοτσορός δεν σας λέει κάτι, γκουγκλάρετε το βιογραφικό του… 



          


Τρεις ακόμα εργάτες νεκροί. Η κατάσταση, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ είναι καλή, το βίντεο μόνο είναι λίγο κουνημένο, ενώ υπάρχουν και κάποιοι εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν κι ελπίζει να το ξεπεράσουν… Ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό μας, «…ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ…» Και συνεχίζουμε, όπως λέει και η ιστοσελίδα των ΕΛΠΕ. Τρεις εργάτες νεκροί, δεν το ξεπέρασαν. Ολιγόλεπτη είδηση στα δελτία, «ανθρωπιστικά» σχόλια από ευαίσθητους δημοσιολόγους, κροκοδείλια δάκρυα και «θερμά» συλλυπητήρια εκ μέρους των αρμόδιων φορέων, απόδοση των αιτίων σε ανθρώπινο σφάλμα, υποσχέσεις και ευχολόγια πως αυτό θα είναι το τελευταίο δυστύχημα τέτοιου τύπου, καθώς και βαρύγδουπες, μηχανικά πλέον αναπαραγόμενες, ανακοινώσεις (μόνο ανακοινώσεις) εκ μέρους οργανώσεων και κομμάτων της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς. Και η ζωή συνεχίζεται. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, η κανονικότητα δεν διαταράσσεται. Ποιό είναι, όμως, το στοιχείο εκείνο που καθιστά την κανονικότητα αυτή τόσο συμπαγή και ανθεκτική; Ποιό είναι το στοιχείο της εκείνο που εμποδίζει ακόμα και τον θάνατο να την διαταράξει;

Διαβάζοντας προσεκτικά τις ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών, εργοδοσίας και λοιπών αρμόδιων παραγόντων, των οποίων τη λογική με αξιοθαύμαστη μαεστρία αναπαράγουν και επιβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, μπορούμε να ανιχνεύσουμε ένα σκληρό πυρήνα που τις συνέχει. Και αυτός δεν είναι άλλος από την αντίληψη που υποστηρίζει ότι «είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ίδια βάρκα». Ότι έχουμε κοινά συμφέροντα για τη διασφάλιση των οποίων οφείλουμε να προσπαθήσουμε χέρι-χέρι. Ότι η σχέση αφεντικών και εργαζομένων είναι, εκ φύσεως σχεδόν, μια σχέση συμπόρευσης. Μια αντίληψη που σκοπό έχει την εξασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης. Και αν καμιά φορά συμβεί και κανένα ατύχημα, όπως το συγκεκριμένο, αυτό αποδίδεται στην «κακιά στιγμή» και τα αίτιά του σχεδόν ανάγονται σε παράγοντες που έχουν να κάνουν με τη μοίρα.  Η εσωτερίκευση και εμπέδωση μιας τέτοιας προσέγγισης συμβάλλει στο γεγονός ότι η στάση των περισσότερων ανθρώπων σε αντίστοιχες περιστάσεις διαπνέεται από μια ανημπόρια, ένα πάγωμα και τελικά οδηγεί σε απάθεια, εφόσον δε γίνεται διακριτό το ποιός ευθύνεται. Έτσι, είτε πρόκειται για δικούς μας ανθρώπους είτε για ανθρώπους που δεν γνωρίζαμε, δυσκολευόμαστε να αντιδράσουμε, κάτι που μας τοποθετεί, εκ των πραγμάτων, μακριά. Τί μπορεί, άλλωστε, να κάνει κανείς; Και στεκόμαστε. Αμήχανοι. Και συνηθίζουμε. Μακριά από ανθρώπους, στη θέση των οποίων θα μπορούσαμε να είμαστε. Μακριά από ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέει κάτι. Αδυνατούμε, όμως, να κατανοήσουμε και να νιώσουμε τί είναι αυτό το κάτι. Και συνεχίζουμε. Να δουλεύουμε. Να πίνουμε τον καφέ μας. Να απολαμβάνουμε τη θαλπωρή του κρεβατιού μας. Να καθόμαστε μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών μας. Να γράφουμε. Να πίνουμε. Ενίοτε να προβληματιζόμαστε. Να κάνουμε κύκλους μέσα στη νύχτα… ενώ κάποιους η φωτιά τους καταβροχθίζει.

149390_560827654050170_6192100625787331782_n

Είμαστε, όμως, όλοι στην ίδια βάρκα; Και αν ναι, ποιός κάνει κουπί; Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε, μέσα από μια ματιά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η πυρκαγιά στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου, μάλλον, δεν ήταν ούτε μεμονωμένο περιστατικό ούτε αποτέλεσμα της «κακιάς στιγμής». Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ καταγγέλλουν [1] τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας, το συνωστισμό, την εντατικοποίηση, τις εξαντλητικές υπερωρίες, τη μείωση μέσω της εθελουσίας εξόδου του μόνιμου και έμπειρου προσωπικού, τη χρήση μη εκπαιδευμένων εποχικών και εργολαβικά εργαζομένων για να μειωθεί το κόστος, δηλαδή παράγοντες που αθροιστικά καθιστούν ένα δυστύχημα αναμενόμενο και σχεδόν αναπόφευκτο. Η αμοιβή των «εργολαβικών» είναι 3,8 ευρώ την ώρα, ενώ πολλές βάρδιες είναι 14ωρες και 16ωρες! Οι εργαζόμενοι, επίσης, καταγγέλλουν ότι δεν λειτούργησε η σειρήνα του συναγερμού, αλλά ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά «στόμα με στόμα» και από τα μεγάφωνα. Κάποιοι είπαν ότι βρήκαν τις εξόδους κλειστές και αναγκάστηκαν να κόψουν το λουκέτο για να σωθούν. «Ούτε καν μας έχουν μετρήσει, μας βάζουν και δουλεύουμε στοιβαγμένοι», υποστήριξαν εργάτες μετά τη φονική έκρηξη της 8ης Μαΐου. Η εργοδοσία, λοιπόν, φαίνεται να φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο. Η μία πλευρά.

Για την επίσημη εικόνα των ΕΛΠΕ στη δημόσια σφαίρα, ενδεικτικά αναφέρουμε στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες «Καθημερινή» [2] και «Ημερησία» [3]. Σύμφωνα με αυτά, πρόκειται για μια εταιρεία που το 2013 ήταν στις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες με αυξημένο κύκλο εργασιών 8,9 δισ. ευρώ, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2014 κατέγραψε την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων των εποχών. Τα Συγκρίσιμα Κέρδη ΕΒΙΤDA 2014 ανήλθαν σε 417 εκατ. ευρώ έναντι 178 εκατ. ευρώ το 2013. Τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA το τρίτο τρίμηνο του 2014 ανήλθαν σε €146 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 97% σε σχέση με την αντίστοιχη προπέρσινη περίοδο. Οι πωλήσεις εσωτερικής αγοράς σημείωσαν αύξηση 3%, βελτιώνοντας τα μερίδια του Ομίλου στα καύσιμα κίνησης, ενώ οι εξαγωγές, στα 1,6 εκατ. τόνους, σημείωσαν αύξηση 13%, οδηγώντας τις συνολικές πωλήσεις στα 3,6 εκατ. τόνους, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 ετών. Για το 2014 επίσης, ο κλάδος Διεθνούς Εμπορίας διατήρησε την κερδοφορία του, με τα Συγκρίσιμα EBITDA στα €16 εκατ., λόγω μείωσης εξόδων.  Η άλλη πλευρά.

Από το παραπάνω γλαφυρό (όσο και τραγικό) παράδειγμα μάς δημιουργείται η υπόνοια ότι τα αφεντικά και οι εργαζόμενοι στον καπιταλισμό, ίσως τελικά, να μην έχουν κοινά συμφέροντα. Το πόσο κοινά συμφέροντα έχουν οι εργαζόμενοι με το κεφάλαιο, το βιώνουν καθημερινά, με τη μη καταβολή δεδουλευμένων, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με τις απολύσεις, με τους θανάτους. Ίσως, (λέμε ίσως) είναι και αντιπαραθετικά τα συμφέροντα αυτά, σε αντίθεση με ισχυρισμούς στελεχών της σημερινής «αριστερής» μας κυβέρνησης.*  Ίσως, ο θάνατος των εργατών να είναι η άλλη όψη των υπερκερδών.

Το γεγονός ότι στον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής χρησιμοποιούνται οι εργάτες ως αναλώσιμοι, ως φθηνή καύσιμη ύλη στη μηχανή της κερδοφορίας είναι γνωστό από τον καιρό της εδραίωσής του. Στη σημερινή σύγχρονη εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και της κρίσης του, τα ανθρωποφαγικά του χαρακτηριστικά παροξύνονται στην προσπάθεια σταθεροποίησης μιας αναπτυξιακής τροχιάς που επιχειρούν τα πολυεθνικά-πολυκλαδικά μονοπώλια με τη συνεπικουρία κυβερνήσεων, κρατών και υπερεθνικών ολοκληρώσεων. Στο πλαίσιο αυτό ευθύνες φέρουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και η σημερινή, που επιτρέπουν στο Kεφάλαιο (υπηρετώντας το) να συνεχίζει την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων διογκώνοντας τις στρατιές των ανέργων και να υπονομεύει τη λειτουργία των όποιων ελεγκτικών μηχανισμών, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να κυνηγούν το μεροκάματο του τρόμου και δημιουργώντας το φόντο για τέτοιου τύπου περιστατικά, όπως αυτό στον Ασπρόπυργο. Σκάνδαλο, δε, αποτελεί η πάγια προσπάθεια κράτους και εργοδοτών να αποποιηθούν κάθε ευθύνης για τους θανάτους. Σύμφωνα με δημοσίευμα από την «Εφημερίδα των Συντακτών» [4], το σχετικό πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του δυστυχήματος φέρεται να θεωρεί ότι τα αίτια της πυρκαγιάς και των εκρήξεων που ακολούθησαν οφείλονται σε «ανθρώπινο σφάλμα».  Δεν λείπουν, βέβαια, και οι εξάρσεις «σοσιαλιστικού σουρεαλισμού», αφού στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 12/05/2015 το Τμήμα Ενέργειας του υβριδικού σοσιαλφιλελεύθερου κόμματος που έχει την κυβερνητική πλειοψηφία, διαβάζουμε: «Το πρόσφατο τραγικό ατύχημα στα ΕΛΠΕ πιστεύουμε να αφυπνίσει όλους τους αρμόδιους ώστε να μην επαναληφθεί νέο στο μέλλον. Περιμένουμε από τη νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ να δώσει δείγματα μιας άλλης φιλοσοφίας, βάζοντας τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη, γνωρίζοντας πως ευχαριστημένοι, ασφαλείς και υγιείς εργαζόμενοι αποτελούν στέρεη βάση, προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος και της Εταιρείας» (sic). Ελπίζουν το δυστύχημα να αφυπνίσει όλους τους αρμόδιους. Αυτοί τί είναι δηλαδή; Παρατηρητές και σχολιαστές των γεγονότων; Δεν κυβερνούν; Και περιμένουν οι καπιταλιστές να φιλοτιμηθούν και να βάλουν τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη! Δηλαδή να αρνηθούν τους εαυτούς τους και τα συμφέροντά τους. Ή είναι σχιζοφρενείς ή μας δουλεύουν οι κυβερνώντες!

Κάπου εδώ ας αναρωτηθούμε με ποια πλευρά ο καθένας μας έχει περισσότερα κοινά. Πόσοι από εμάς είναι (ή πιστεύουν ότι μπορεί να γίνουν) εκατομμυριούχοι, διευθυντικά στελέχη, κρατικοί αξιωματούχοι; Πόσοι από εμάς είναι (και πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχίσουν να είναι) υπαμειβόμενοι, άνεργοι, ελαστικά και επισφαλώς απασχολούμενοι, φτωχοί. Και, ίσως, καταφέρουμε να κατανοήσουμε και να νιώσουμε τί είναι τελικά αυτό το κάτι που μας συνδέει με τους τρεις νεκρούς εργάτες. Ίσως, τότε ξεκουνηθούμε από τη βολή μας και ανταμώσουμε με όσους νιώθουμε ότι είμαστε δίπλα. Είναι ανάγκη να αναγνωρίσουμε τη διευρυμένη κοινωνική βαρβαρότητα ως τρόπο επιβολής της καπιταλιστικής μηχανής επάνω στις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας στις οποίες έχει κηρύξει πόλεμο. Απέναντι, λοιπόν, σε ένα δόγμα που καλεί τους εργαζόμενους να αναβάλουν οποιαδήποτε διεκδίκηση αιτημάτων που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Κεφαλαίου, μέχρις ότου έρθει η κατάλληλη (για το Κεφάλαιο) ανάπτυξη, απέναντι στην εθνική ενότητα εργοδοτών-εργαζομένων, κράτους-κοινωνίας και κυβέρνησης-λαού, απέναντι στη λογική των γραφειοκρατικοποιημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, οφείλουμε όλοι όσοι νιώθουμε στην ίδια πλευρά με τους νεκρούς εργάτες να συμβάλουμε στην όξυνση του κοινωνικού ανταγωνισμού. Ένα νέο εργατικό κίνημα συγκροτημένο από τα κάτω είναι αναγκαίο να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην πολιτική που γεννά εργοδοτικά εγκλήματα, και με ταξική αλληλεγγύη να οργανώνει την πάλη ενάντια στο Κεφάλαιο για μια ζωή αξιοβίωτη.

Στον Marx, η μαχόμενη εργατική τάξη εμφανίζεται ως η τελευταία υποδουλωμένη, ως η εκδικήτρια τάξη, που ολοκληρώνει το έργο τής απελευθέρωσης και ο αγώνας της τρέφεται από την εικόνα των υποδουλωμένων προγόνων. Δεν υπάρχει αγώνας για το μέλλον χωρίς μνήμη του παρελθόντος. Οι Αντώνης Αβράμπος, Μπάμπης Δευτεραίος και  Ντελιλάι Ραμαντάν και κάθε άνθρωπος που έπεσε θύμα του παρόντος εκμεταλλευτικού συστήματος θα εμπνέουν τους αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση. Θα αποτελούν τη σπίθα για εκείνη την ώρα που η φωτιά δε θα μας καίει, γιατί η φωτιά θα καίει μέσα μας.

elpe5
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

* «Η εποχή όπου μια κυβέρνηση της Αριστεράς ήταν εξ ορισμού αντίθετη με το χώρο της επιχειρηματικότητας έχει παρέλθει. Να το πω διαφορετικά: Αν φτάσουμε σ” ένα σημείο όπου θα αναπτυσσόμαστε και θα έχουμε ένα outputcut το οποίο θα είναι μηδέν, τότε μπορούμε να ξαναρχίσουμε να μιλάμε για συγκρουόμενα συμφέροντα εργασίας και κεφαλαίου. Σήμερα είμαστε μαζί», Γιάνης Βαρουφάκης στο 20ο Banking Forum που διοργάνωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.





Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!