EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣοσιαλΜήδεια!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Αυτό που συμβαίνει και μπορεί να δει κανείς κάποιος ξεκάθαρα στα social media (κυρίως στα facebook και tweeter), είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας, γιατί φτάσαμε ως εδώ και γιατί δυσκολευόμαστε να πάμε παραπέρα! 

Όλοι γνωρίζουν τα πάντα (του παρόντος blog συμπεριλαμβανομένου), έχουν άποψη κυριολεκτικά για όλα, και κυρίως:
Όταν δεν συμφωνούν με την δική σου άποψη ή πέφτουν να σε φάνε, πράγμα που είναι η ευνοϊκή περίπτωση ή σε ειρωνεύονται και σε λοιδωρούν μέχρι τελικής πτώσης!

Το μέσο επίπεδο κριτικής είναι δυσθεώρητο. Παράδειγμα:
Βγαίνει ένας και προτείνει κάτι που είναι υπέρ της αποχώρησης απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση (μη χ@σω) και από το ευρώ. Μάλιστα.
Βγαίνει στο καπάκι ο ευφυής και σχολιάζει: ''Ωραίο το σενάριο, αλλά τώρα που θα μείνουμε με την ρήξη στο χέρι; χαχαχα!''
Βγαίνει και ο ευφυέστερος και σχολιάζει το σχόλιο συγκατανεύοντας στην υψηλή κριτική: ''χαχαχαχαχα!''!!!


Ακριβώς έτσι, με αυτό το επίπεδο ευφυίας, διαλόγου και κριτικής, μπήκαμε στα μνημόνια, κάτσαμε εκεί πέντε χρόνια ως τώρα και μ' αυτά τα μυαλά λαού και κοινωνίας προβλέπεται να κάτσουμε άλλα εκατόν δεκαπέντε.

Δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, που όποιος την λέει γίνεται δυσάρεστος και αποδιοπομπαίος.
Δεν μας φταίνε οι Ψευταράδες, οι Χυδαίοι και οι Ηλίθιοι.
Και ας είχαμε δέκα κυβερνήσεις, δεκαπέντε χιλιάδες φορές καλύτερες απ' αυτή του Αλέξη, να μας τραβάνε απ' το μανίκι!

Αν δεν αλλάξουμε, αν δεν αλλάξει Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ μόνος του, με εσωτερική διεργασία και σκέψη και όχι όπως τώρα επιφανειακά και πρόχειρα, που μπορεί να σκέφτεται κάποιος αυτή τη στιγμή: ''μα τί μας λέει ο μ@λάκας πρωί-πρωί;'', ούτε προκοπή θα κάνουμε ποτέ, ούτε απ' τα μνημόνια θα γλυτώσουμε, και το κυριότερο: 
 
ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠ' ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!

Η Μήδεια έδωσε ζωή, αλλά και σκότωσε τα παιδιά της.
Τα σημερινά σοσιαλΜήδεια μας δίνουν την δυνατότητα επαφής και ανταλλαγής απόψεων, αλλά προάγουν και την βλακεία, την προχειρότητα και τον εξυπνακισμό.
Μπορούμε το αρνητικό τους ισοζύγιο να το μετατρέψουμε σε θετικό. 

Στο χέρι μας είναι.
Κι αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα!...

πηγη 

και εδω




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε αν είστε ένας από τους 32.433 τυχερούς που θα πιάσουν άμεσα δουλειά

Αναρτήθηκαν πριν λίγη ώρα στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στο προγράμματα κοινοφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ με την ονομασία «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 32.433 ωφελούμενους – εγγεγραμμένους ανέργους στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επελέγησαν για να εργαστούν με πλήρη απασχόληση επί 5 μήνες σε Δήμους της χώρας.

Η κατάρτιση των πινάκων, έγινε για πρώτη φορά με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο υποβολής των υποψηφιοτήτων μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.
Δηλαδή χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης για την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης έγινε για πρώτη φορά, τόσο η συλλογή στοιχείων των αιτούντων όσο και η ηλεκτρονική διασταύρωσή τους, με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ΑΕ από την οποία συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην οικογενειακή κατάσταση.

Η πλήρως αυτοματοποιημένη υποβολή και επεξεργασία των αιτήσεων, συμβάλλει στην διαρκή προσπάθεια για βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και για μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και του διοικητικού κόστους. Ταυτόχρονα εξασφαλίζει την διαφάνεια και την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων.

Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία μπορούν να αναζητήσουν τη σειρά κατάταξής τους στον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων ή τον λόγο αποκλεισμού τους στον Πίνακα Αποκλειομένων, με τον Αριθμό Πρωτοκόλλου της αίτησης (τον κωδικό αριθμό της αίτησης).

Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 08:00 μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Οι ενστάσεις υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), ενώ τυχόν απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.00.

Ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης των ωφελούμενων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων θα καταρτιστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων και ακολούθως θα ανακοινωθούν.

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη, με αφορμή την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων, δήλωσε:

«Η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ανέργους, αποτελούν πάγια επιδίωξη και βασικός άξονας της υπό εξέλιξη διαδικασίας αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ.Η διαδικασία υποβολής και επεξεργασίας αιτήσεων που ακολουθήθηκε στο πλαίσιου του παρόντος προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τεράστια ναυτική τραγωδία στην Κινα: Εκατοντάδες νεκροί από βύθιση υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου (φωτό)


Πέντε άτομα ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής νεκρά και εκατοντάδες εξακολουθούν να αγνοούνται μετά από ανατροπή ενός κρουαζιερόπολοιου στον ποταμό Γιανκτσέ της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι.


China Boat Sinks

Σύμφωνα με αξιωματούχους 14 μόνο είναι οι διασωθέντες ενώ οι υπόλοιποι φέρονται να είναι εγκλωβισμένοι στο αναποδογυρισμένο πλοίο, με μηδενικές σχεδόν τις πιθανότητες επιβίωσης.

_83361398_027497997-1

Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία στο «Eastern Star» επέβαιναν τουλάχιστον 500 άτομα, οι περισσότεροι μέσης και μεγάλης ηλικίας που πραγματοποιούσαν κρουαζιέρα ταξιδεύοντας από την ανατολική πόλη Νανζίνγκ νοτιοδυτικά προς την Τσονγκίνγκ, ένα ταξίδι τουλάχιστον 1.500 χιλιομέτρων στον ποταμό Γιανκτσέ, τον τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου.

_83362914_027499326-1

wpid-thumbnail-4fe9877c62acb568a14129c9a201cde6-1280x960

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το «The Eastern Star» κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου οι περισσότεροι βρίσκονταν στις καμπίνες τους για ύπνο, έπεσε σε κυκλώνα ο οποίος και κατάφερε να αναποδογυρίσει το σκάφος μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χωρίς καν ο καπετάνιος να προλάβει να εκπέμψει σήμα κινδύνου, ενώ εκείνοι που κατάφεραν να ειδοποιήσουν τις Αρχές για την τραγωδία ήταν οι πρώτοι που μπόρεσαν να κολυμπήσουν μέχρι κάποια ακτή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα τεράστια επιχείρηση διάσωσης, με ελάχιστες ωστόσο ελπίδες, κάτι που προοιωνίζει μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!