EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ενδιάμεση συμφωνία προάγγελος κουρέματος του χρέους έως και 50%

ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Εντός των επόμενων ημερών «κλείνει» η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών που θα ανοίξει και τη στρόφιγγα χρηματοδότησης της χώρας. Φαίνεται ωστόσο πώς πρόκειται για μία ενδιάμεση συμφωνία, η οποία ναι μεν θα εμπεριέχει μέτρα (μένει να δούμε ποια είναι αυτά και πόσα) χωρίς να θίγονται μισθοί και συντάξεις, αλλά η κυβέρνηση ωστόσο εμφανίζεται να έχει καταφέρει να πείσει τους δανειστές για «κούρεμα» του χρέους έως και 50% με μία τελική συμφωνία που θα υπογραφεί έως το τέλος του χρόνου.

Χθες βράδυ έγινε μία ακόμη τηλεδιάσκεψη μεταξύ Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο της Γερμανίδας καγκελάριου, του Γάλλου προέδρου και του προέδρου της Κομισίον Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ για το ελληνικό θέμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή θέλησε να επισημάνει πώς το πρόβλημα είναι πολιτικό και τέτοια μπορεί να είναι η λύση του. Και φαίνεται πώς το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, αν και τα οικονομικά συμφέροντα που εκφράζονται μέσω του Β. Σόιμπλε εγείρουν συνεχώς προβλήματα.

Τι έχουμε λοιπόν μέχρι στιγμής; Ένα προσχέδιο συμφωνίας που απέστειλε η Κομισιόν στην κυβέρνηση. Το προσχέδιο αυτό συντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απηχεί τις θέσεις των δανειστών, ενώ βασίζεται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Το κείμενο αυτό, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές (αφού η κυβέρνηση δεν το έχει ακόμη επιβεβαιώσει) προβλέπει μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ για το 2015, τα οποία θα είναι κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα.

Περιλαμβάνει δηλαδή τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα συνεχιστεί για ακόμη ένα έτος αλλά μειωμένος αφού στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τον ΦΠΑ, που ακόμη όμως δεν έχει «κλειδώσει» το θέμα πόσοι συντελεστές θα υπάρξουν και ορισμένα θέματα που αφορούν στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά, αλλά και την θέση του ΔΝΤ για περικοπές τουλάχιστον στις επικουρικές συντάξεις.

Υπάρχουν μέτρα αλλά η κυβέρνηση κρατάει τις βασικές «κόκκινες γραμμές» της που ήταν η μη μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις, αλλά και η αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Ακόμη και στο θέμα του ΦΠΑ γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να υπάρξει μηδενικός ΦΠΑ για τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα και τα φάρμακα (σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ένα θέμα που δεν έχει κλείσει ακόμη).

Το μεγαλύτερο κέρδος με αυτή την ενδιάμεση συμφωνία, καθώς εδώ που έφτασαν τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει οριστική, είναι πώς οι δανειστές πείστηκαν πώς το ελληνικό πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί αν δεν υπάρξει ένα μεγάλο «κούρεμα» του χρέους, από 30% έως και 50%. Αυτός ήταν και ο λόγος της μη συμφωνίας έως τώρα μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ-ΕΚΤ, κάτι που έχει επισημάνει αρκετές φορές ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για διαφωνίες μεταξύ των θεσμών.

Τώρα ωστόσο φαίνεται πώς οι δανειστές αποδέχθηκαν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και αυτό θα γίνει, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με μία συμφωνία που θα υπογραφεί έως το χειμώνα, πιθανόν και μέσα στο φθινόπωρο. Αυτή θα είναι και η τελική συμφωνία διευθέτησης του ελληνικού προβλήματος.

Μέχρι τότε μάλιστα, η κυβέρνηση προκειμένου να μην εγκλωβιστεί σε ενδεχόμενες παγίδες που μπορεί να στήσει το «κλάμπ» που εκπροσωπεί κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε σχεδιάζει και άλλες στρατηγικές κινήσεις, όπως η ένταξη της χώρας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Αίτημα που ίσως υποβληθεί επισήμως και κατά το επικείμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη.

Η τράπεζα των BRICS επισήμως θα λειτουργήσει από τις αρχές του 2016, οπότε, από το νέο έτος θα μπορούσε να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, στο πλαίσιο και της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου «Greek Stream».

Άρα, την παρούσα στιγμή μόνο επικοινωνιακά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η ένταξη της Ελλάδας στους BRICS ως επιχείρημα για την επίτευξη μίας καλύτερης συμφωνίας με τους δανειστές, αφού αν τον Ιούλιο η χώρα σταματούσε να βρίσκεται σε πρόγραμμα η ΕΚΤ θα έκλεινε τις στρόφιγγες χρηματοδότησης της Ελλάδας και η ασφυξία θα μετατρέπονταν σε… πνίξιμο.

Αυτό θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση με την ενδιάμεση συμφωνία, με την οποία πάντως δεν συμφωνούν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η δυσαρέσκεια αυτή από πλευράς βουλευτών των αριστερών συνιστωσών, αναμένεται να εκδηλωθεί και έμπρακτα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αν και δεν διαφαίνεται σοβαρό πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Το θέμα δε της συμφωνίας που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση, και που θεωρείται δεδομένο πώς θα περάσει αφού υπάρχουν πολλοί και από την αντιπολίτευση που θα δώσουν θετική ψήφο, ίσως πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό μένει να το δούμε τις επόμενες ημέρες, καθώς τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο περιεχόμενο της ενδιάμεσης συμφωνίας.




defencenet.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ SIEMENS ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ

Απόρρητα εγχειρίδια με διαβαθμισμένους κωδικούς και συχνότητες του Ελληνικού Στρατού για το σύστημα “Ερμής” στα σκουπίδια;

Γράφει ο Πάνος Αποστόλου

Μπουρλότο στη Siemens έβαλε η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πρώτα προ ημερών, η συγκεκριμένη Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την ανάσυρση από την λήθη της υποθέσεων των “μαύρων ταμείων” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας, χαρακτηρίζοντας η πρόεδρός της, πως το σκάνδαλο της Siemens είναι “ένα ζωντανό σκάνδαλο που κηλιδώνει το δημόσιο βίο της χώρας”. Ακολούθως, στη συνεδρίασή της το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαίου 2015, η Επιτροπή είχε καλέσει για να ακροαστεί τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής του 2012 για το σκάνδαλο της Siemens και πρώην υπουργό, Σήφη Βαλυράκη.


            Ο Σήφης Βαλυράκης, άστραψε και βρόντησε! Χαρακτήρισε τη Siemens ως εγκληματική οργάνωση και δήλωσε πως το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης, αφού ο μεγαλύτερος όγκος των στοιχείων που συγκέντρωσε η Εξεταστική Επιτροπή, το πόρισμα της οποίας ήταν ομόφωνο, δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά!! Κατακεραύνωσε το πολιτικό Σύστημα της χώρας, λέγοντας: “Το πολιτικό σύστημα φάνηκε ανίκανο και δεν μπόρεσε να αυτοκαθαρθεί”. Για δε, τον κατάπτυστο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό – εφεύρημα των πολιτικών ταχυδακτυλουργών Σαμαρά, Βενιζέλου, Παπανδρέου – που αντικατέστησε την εκτιμηθείσα ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τη Siemens της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής του 2012, είπε να προβεί η Βουλή σε:“καταγγελία της σύμβασης εξωδικαστικού συμβιβασμού και σε κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης”!! Κλείνοντας τη συνεδρία, η κ. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε τη σημασία της διεκδίκησης της αποζημίωσης ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και πρότεινε πως πρέπει να κληθεί αυτοτελώς πλέον, η Siemens.

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις αποτελούν δικαίωση του πολυετή αγώνα του υπογράφοντος, προκειμένου να φωτιστεί το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο στην μεταπολεμική Ελλάδα. Να αποκαλυφθούν τελικά, όλοι εκείνοι οι πολιτικοί προύχοντες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ οι οποίοι βούτηξαν και τα δυο τους χέρια στο μέλι του βάζου της παρανομίας και της απάτης!! Να αποκαλυφθούν οι δικαστικοί λειτουργοί, επιλήσμονες του ιερού καθήκοντός τους και οι οποίοι φρόντισαν να “θάψουν” την υπόθεση!! Να αποκαλυφθεί ο ρόλος εκείνων των δημόσιων λειτουργών (Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών της κ. Πηνελόπης Παγώνη) που ίσως, δεν ενήργησαν υπέρ του συμφέροντος του ελληνικού δημοσίου!!

Ωστόσο, αυτές οι τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας έχουν επιφέρει ανησυχία και πανικό στη διοίκηση της Siemens. Σε εκείνους δηλαδή, που στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό δεσμεύονταν για την διατήρηση των 600 εργαζομένων της εταιρείας το 2012 και σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία δεν ξεπερνούν τους 300. Η δημοσιοποίηση άλλωστε, συγκεκριμένης λίστας που είχαμε δημοσιεύσει και η οποία εμφάνιζε του λόγου τω αληθές, προφανώς ήταν και ο λόγος στη συνέχεια της απόλυσης της διευθύντριας Ανθρωπίνου Δυναμικού της Siemens. Στο σημείο αυτό, ας καταγραφεί η πληροφορία μας από την Γερμανία που αναφέρει πως, μέχρι του προσεχή Αύγουστο στη Siemensδεν θα εργάζονται περισσότερα από 150 άτομα!! Ευχόμαστε να διαψευσθούμε!!

Από την άλλη μεριά, είναι άξιο απορίας ο ακριβής ρόλος του Συλλόγου εργαζομένων της SiemensAEστα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στο Μαρούσι. Αρκούνται τα μέλη του στους παχυλούς μισθούς που εισπράττουν – σύμφωνα πάντα με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα – και αδιαφορούν για τον “αποκεφαλισμό” των εργαζομένων συναδέλφων τους; Ποια πίεση και ποια κριτική άσκησαν στην παρούσα διοίκηση; Γνωρίζει ο Σύλλογος εργαζομένων της SiemensAEπως, οι συνταξιούχοι της γερμανικής εταιρείας έχουν πολλές φορές ζητήσει να συναντηθούν με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens Πάνο Ξυνή και ο οποίος τους κλείνει την πόρτα και δεν δέχεται να τους ακούσει; Τελικά, ποιοι είναι εκείνοι που γυρνούν την πλάτη στη ζωντανή ιστορία της Siemens;

Είναι η Διοίκηση που δεν σέβεται ούτε τα 100 χρόνια, της κατά τα άλλα λαμπρής παρουσίας της Siemens στην Ελλάδα, ούτε τους χιλιάδες εργαζόμενους όλων αυτών των χρόνων παρουσίας της στην Πατρίδα μας. Δεν σεβάστηκε την καταγεγραμμένη ιστορία της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας, φροντίζοντας να πετάξει στα σκουπίδια κατά την μετεγκατάσταση της εταιρείας στο κτίριο BlueLandτης Γιάννας Αγγελοπούλου, ιστορικά ντοκουμέντα από την εποχή του πολέμου, όπως πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου καθώς επίσης, και βραβεία για την προσφορά της εταιρείας στον τομέα της τεχνογνωσίας. Όμως, ρωτάμε τη διοίκηση της Siemens!! Εκτός των παραπάνω, πέταξαν και απόρρητα εγχειρίδια με διαβαθμισμένους κωδικούς και συχνότητες του Ελληνικού Στρατού για το σύστημα “Ερμής”;



Θα μπορούσε ποτέ να γίνει κάτι ανάλογο στην Γερμανία, όπου η Καγκελάριος Μέρκελ σε τακτά χρονικά διαστήματα δείχνει τη στήριξή της στη βαριά της βιομηχανία, επισκεπτόμενη τα εργοστάσια της Siemens;

Είμαστε περίεργοι αν η κεντρική διοίκηση του Μονάχου γνωρίζει όλα αυτά τα ευτράπελα έως επικίνδυνα της διοίκησης Ξυνή. Ποια είναι τέλος πάντων η αποφασισμένη πορεία της πάλαι ποτέ κραταιάς επιχείρησης στην Ελλάδα; Θα ακολουθήσει τη μοίρα του ιστορικού ξενοδοχείου “Πεντελικόν” της Κηφισιάς – σημείο εβδομαδιαίας συνάντησης των συνταξιούχων της Siemens– που προ ημερών έβαλε λουκέτο με αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι να βρεθούν στο “δρόμο”;
Οσονούπω, όλα τα παραπάνω, μας ανησυχούν και μας δημιουργούν την πεποίθηση πως τελικά, το πρόβλημα είναι η ίδια η διοίκηση της Siemens. Γιατί, αν πραγματικά επιθυμούσε τη “συμμόρφωση” απέναντι στο ελληνικό δημόσιο, θα απέδιδε τα δυο δις ευρώ που επιδίκασε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του 2012 και θα επένδυε στον ανθρώπινο παράγοντα του δυναμικού της, που έχει υψηλή τεχνογνωσία. Παράλληλα, θα έδειχνε την έμπρακτη μεταμέλειά της για τις βρώμικες πρακτικές του παρελθόντος της και θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες ανάπτυξης που θα ήταν επικερδείς για την ίδια αλλά και για την Πατρίδα!!

Τα γραφεία Αρτέμιδος 8 Μαρούσι

Πριν την μεταφορά





Τα σκουπίδια της “μεταφοράς”


                                     




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε «τεχνική πτώχευση» η Malaysia Airlines

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Μαλαισιανών Αερογραμμών (Malaysia Airlines) Κριστόφ Μίλερ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η αεροπορική εταιρεία τελεί πλέον υπό καθεστώς «τεχνικής πτώχευσης» και ανέφερε ότι θα καταργηθούν άμεσα 6.000 θέσεις εργασίας.

Ο Γερμανός επικεφαλής της Malaysia Airlines είπε ότι η κίνηση αυτή γίνεται σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της εταιρείας που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες που σημειώθηκαν πέρυσι.

«Είμαστε τεχνικά σε πτώχευση και η μείωση των αποδόσεων είχε αρχίσει πολύ πριν από τα τραγικά γεγονότα του 2014», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο νέος πρόεδρος επιβεβαιώνοντας μία κίνηση, η οποία ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη.

Η εταιρεία είχε γίνει ευρέως γνωστή πέρσι τον Μάρτιο, όταν εξαφανίστηκε από προσώπου γης η πτήση MH370 με τους 239 επιβαίνοντες. Η εξαφάνιση του μοιραίου Boeing παραμένει μυστήριο περισσότερο από έναν χρόνο μετά.

Τέσσερις μήνες αργότερα, αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 με 298 καταρρίφθηκε ενόσω πετούσε στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Τα δύο δυστυχήματα υπήρξαν η χαριστική βολή για την εταιρεία, η οποία επί χρόνια εμφάνιζε ζημιές.

Για την ώρα, πάντως, η Malaysia Airlines λειτουργεί κανονικά, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στις πτήσεις της.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Unf**k Greece: Το μήνυμα των U2 υπέρ της Ελλάδας [ΒΙΝΤΕΟ]


Το δικό τους πολιτικό μήνυμα υπέρ της Ελλάδας περνούν στις συναυλίες τους οι U2 στην περιοδεία τους «Innocence + Experience», που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες σε ΗΠΑ και Καναδά.

Συγκεκριμένα, κατά την εκτέλεση του τραγουδιού τους «Bullet the Blue Sky», ένα από τα πιο πολιτικά κομμάτια του συγκροτήματος μέσα από το άλμπουμ «The Joshua Tree», από την τεράστια γιγαντοοθόνη που βρίσκεται στη σκηνή, περνούν πολιτικά μηνύματα, εικόνες από το Las Vegas, εικόνες από το χάος των χρηματιστηρίων και εικόνες από την πλατεία Συντάγματος με συγκεντρωμένο πλήθος που διαμαρτύρεται κατά της κρίσης και της λιτότητας.

Ταυτόχρονα εμφανίζεται το μήνυμα «Unfuck Greece» (σε ελεύθερη απόδοση «Σταματήστε να γα**τε την Ελλάδα»), το οποίο για πρώτη φορά ακούστηκε σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μάλιστα, ήδη στα social media, όπως στο Facebook άλλα και το Twitter το σλόγκαν των U2 έχει μετασχηματιστεί σε ομάδες και hashtags (#unfuckgreece)

Οι U2 δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζουν τα φιλικά τους συναισθήματα υπέρ της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν το συγκρότημα είχε έρθει στην Ελλάδα για συναυλία, ο Μπόνο είχε αναφερθεί στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

          


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παναθηναϊκός - Έρχεται στην Αθήνα ο Εσιέν

Ο Μίκαελ Εσιέν αναμένεται το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα. Ο Γκανέζος μέσος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Μίλαν και πλέον θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Σε περίπτωση που ο Εσιέν πάρει το «ΟΚ» από το ιατρικό επιτελείο αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να κάνουν μετεγγραφή… αεροδρομίου.

Ο πρώην παίκτης της Μίλαν έχει αγωνιστεί σε Λιόν, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης και έχει δημιουργήσει ένα βιογραφικό το οποίο φέρνει ενθουσιασμό στους «πράσινους».
Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός θα τρέξει την υπόθεση του κεντρικού αμυντικού, ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το μέλλον του Χάρη Μαυρία, ο οποίος αγωνίζεται στο «τριφύλλι» ως δανεικός από την Σάντερλαντ.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΕΚ: Έρχεται ο Σιμόες

Ο Αντρές Σιμόες ανακοίνωσε ότι θα έρθει σήμερα στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο facebook:

«Έφτασε πλέον η μεγάλη ημέρα. Ταξιδεύω για την Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου, ένα μεγάλο βήμα προς το όνειρο. Ανυπομονώ να γνωρίσω την οικογένεια της ΑΕΚ. Φεύγω από Πορτογαλία στις 12.30 και φτάνω στην Αθήνα στις 00.25. ΑΕΚΑΡΑ», έγραψε μεταξύ άλλων ο 25χρονος μέσος.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποφασίζουν για εμάς… χωρίς εμάς

Το ελληνικό ζήτημα  βρίσκεται – αν και ανεπίσημα – στην ατζέντα της αποψινής συνάντησης μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Βερολίνο, μετά και από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη γαλλική Le Monde, όπου ζητούσε πολιτική λύση.

Όπως αναφέρει η Liberation και σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό, οι τρεις ηγέτες  αναμένεται να συνομιλήσουν με βιομηχάνους, ενώ πριν το δείπνο εργασίας που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρόκειται γύρω  να πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις, χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται μόλις μερικές ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ την Κυριακή το βράδυ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Τι υποστηρίζει το Μαξίμου


Σχετικά με αυτήν, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν τη βούλησή τους για εξεύρεση λύσης και κατέληξαν στην κοινή παραδοχή ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα συμφωνία και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Αυστηρά μηνύματα 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αυστηρό είναι το μήνυμα του εκπροσώπου της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος τόνισε ότι τη συμφωνία θα πρέπει να ακολουθήσει σειρά μεταρρυθμίσεων, αναφέροντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει πάνω σε αυτές με τους δανειστές της.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Ζάιμπερτ και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, που καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά, διά του εκπροσώπου του, Μάρτιν Γιέγκερ: «Στόχος των μεμονωμένων αυτών μέτρων είναι η ανάκτηση της σταθερότητας του χρέους για την Ελλάδα».

Τέλος, από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, δήλωσε σχετικά με το ελληνικό ζήτημα ότι «ακόμα δεν βρισκόμαστε κοντά» σε συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι η μόνη προθεσμία για τη χώρα μας είναι η 30η Ιουνίου.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι είναι αυτοί οι δανειστές που καταπιέζουν τους λαούς;

Το ξέρετε άραγε ότι οι μεγαλύτεροι αγοραστές κρατικών ομολόγων είναι τα  συνταξιοδοτικά ταμεία; Αποτελούν το 40% των δανειστών, διακινώντας περίπου 30 τρις δολάρια κεφάλαια, από τα 70 τρις συνολικά;

Οι άλλοι δανειστές του υπόλοιπου 60% είναι τα hedge funds, οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρίες, οι μεμονωμένοι δισεκατομμυριούχοι κ.λ.π.
 

Έτσι όπως λειτουργεί διεθνώς το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα – καζίνο, παρατηρείται το εξής οξύμωρο. Ενώ ο εργαζόμενος στρέφεται εναντίον του κεφαλαίου, κατηγορώντας το ότι καταπιέζει τους λαούς, στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο μεγαλύτερος κεφαλαιοκράτης και καταπιεστής των λαών, μέσω των ασφαλιστικών του εισφορών.

Αυτό φυσικά δεν το έχει αντιληφθεί ο εργαζόμενος και ούτε φυσικά διακινεί ο ίδιος αυτά τα κεφάλαια, αλλά τα διεθνή golden boys, στα οποία όμως ο ίδιος έχει εμπιστευτεί τις ασφαλιστικές του εισφορές, μέσω των διοικήσεων των ταμείων του. Τουλάχιστον ας το αντιληφθεί τώρα. Θα είναι μια καλή αρχή για την κατανομή των ευθυνών, αλλά και για τη συνέχεια.

ΥΓ. Τα ασφαλιστικά ταμεία τζιράρουν τις εισφορές των εργαζομένων, οι τράπεζες τα χρήματα των καταθετών, οι ασφαλιστικές εταιρίες τα ασφάλιστρα των ασφαλισμένων κ.λ.π. Όμως ο εργαζόμενος πιέζει για μεγαλύτερη σύνταξη, ο καταθέτης για μεγαλύτερο τόκο, ο ασφαλισμένος για καλύτερη κάλυψη κ.λ.π. και τα golden boys αναλαμβάνουν να του τα εξασφαλίζουν. Βλέπουμε λοιπόν πως όλοι μας (εργαζόμενοι – καταθέτες – ασφαλισμένοι κ.λ.π.) είμαστε μπλεγμένοι στο σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα – καζίνο και όταν κάποιος κρίκος της αλυσίδας σπάσει – χρεοκοπήσει, τότε χάνουμε όλοι και τα βάζουμε όλοι μαζί του.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας. Αν αυτός ο κρίκος έσπαγε ξαφνικά το 2010 θα γινόταν παγκόσμιος πανικός. Σήμερα οι συνέπειες έχουν περιοριστεί, αλλά δεν παύει να είναι ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας.




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΑΤΟ: ΙΔΟΥ Η ΑΠΕΙΛΗ … Ο «ΣΥΜΜΑΧΟΣ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε το 1949 υπό των Δυτικών δυνάμεων, σε αντιπερισπασμό και αντιπαλότητα με την τότε ΕΣΣΔ, και του τότε συμφώνου της Βαρσοβίας.

Η Ελλάς εισήλθε στο ΝΑΤΟ το 1952, για να προστατευθεί από τις βόρειες Βαλκανικές χώρες, που ήταν τότε στο σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Έκτοτε πολλά άλλαξαν. Ήρθαν τα πάνω-κάτω, και εμείς παραμένουμε πιστοί στο εχθρικό Σιωνιστικό ΝΑΤΟ.

Και οι δύο τότε αυτοί αντίπαλοι στρατιωτικοί οργανισμοί, ελέγχοντο από τη παγκόσμια διακυβέρνηση.

Απόδειξη όταν ο τότε πρόεδρος της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, διετάχθη από τους τότε Κοσμοκράτορες, να διαλύσει την ΕΣΣΔ, την διέλυσε, και την «κατέρρευσε».

Σήμερα ΜΟΝΟ το ΝΑΤΟ ελέγχεται από τη παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση, ενώ η πανίσχυρη στρατιωτικά πυρηνική δύναμη Ρωσία, ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική, και ευρίσκεται σε αντιπαλότητα με τη παγκόσμια Σιωνιστ. δικτατορία, και τις δυτικές Σιωνιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Σήμερα στο Ανατ. μέτωπο έχουμε στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Κίνας, και στο Δυτικό το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία έχει και οικονομική συνεργασία με τους BRICS!

Οι BRICS ίδρυσαν και παγκόσμια τράπεζα σε αντίθεση με το ΔΝΤ του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!! ( I.M.F.)
Εάν θέλει το ΝΑΤΟ να εκρήγνυται από μία πυρηνική βόμβα σε κάθε μία Αμερικανική και Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, τότε ας επιτεθεί κατά της Ρωσίας!!!

Υπάρχει κίνδυνος Γ! παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου!!!

Στους νέους Έλληνες μετανάστες λέω, μη φεύγετε από τη πατρίδα, κινδυνεύετε με θάνατο σε περίπτωση Γ! παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου. ΗΠΑ & Ευρώπη θα χτυπηθούν. Ενώ στην Ελλάδα είστε ασφαλείς & άνεργοι!

Το ΝΑΤΟ παρεβίασε μία από τις σημαντικότερες συμφωνίες που έγινε στη Γιάλτα το 1945 μεταξύ των τότε ηγετών Ρούσβελτ-Στάλιν-Τσώρτσιλ, περί «Σφαιρών επιρροής», εισβάλλοντας στην Ουκρανία, διά των γνωστών μεθόδων!!!

Η Ουκρανία ήταν «σφαίρα επιρροής» της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη ΣΕΡΒΙΑ, έτσι θα βομβαρδίσει και εμάς τους «συμμάχους». Ακόμη το απεμπλουτισμένο ουράνιο στη Σερβία μολύνει τις παραδουνάβιες περιοχές!!

Ο σκοπός που ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ έπαυσε να ισχύει.

Το ΝΑΤΟ & ΗΠΑ & Ε.Ε., είναι όργανα της Παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης-Δικτατορίας του προέδρου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Η Ελλάς είναι εγκλωβισμένη μέσα σε αυτήν τη φωλεά με τις έχιδνες!!!

Το εχθρικό για τους Έλληνες ΝΑΤΟ ονομάζει τα Σκόπια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κλέβοντας το όνομα από την Ελλάδα.

Το ΝΑΤΟ προβοκάρει τους Αλβανούς, για παράνομες εχθρικές ενέργειες κατά της Ελλάδος, για παραβίαση εθνικής κυριαρχίας, μη σεβόμενο το διεθνές δίκαιο.

Το ΝΑΤΟ «βάζει πλάτες» στους Τούρκους, για παραβίαση των συνόρων με την Ελλάδα, στη Θράκη, και στα νησιά του Αιγαίου, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο.

Το ΝΑΤΟ πατρονάρει τους Σκοπιανούς να ζητούν την Ελληνική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

Το ΝΑΤΟ υποστήριξε τους Τούρκους να εισβάλουν στη ΚΥΠΡΟ, διχοτομώντας το νησί της Αφροδίτης.

Το ΝΑΤΟ οδήγησε τους Τούρκους στα ΙΜΙΑ, για να αποκτήσουν οι Τούρκοι Α.Ο.Ζ. στο Αιγαίο!!!

Το ΝΑΤΟ στρέφεται κατά της Ελλάδος παντοιοτρόπως, ενός ιστορικού με πολιτισμό κράτους-μέλους, και οι εφιάλτες πολιτικοί μας, αλλά και οι αφελείς επιτελείς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, πίνουν σαμπάνια στο όνομα του ΝΑΤΟ!!!

Τόσο μακάριοι, απληροφόρητοι & «μακάκες» είμαστε όλοι οι Έλληνες!!! Αδιαφορούμε για την πατρίδα, το σπίτι μας.

Η παγκόσμια διακυβέρνηση έφερε τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες εδώ, για να κυριεύσουν την Ελλάδα, και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο το δικαίου!!!

Οι Κοσμοκράτορες (αφεντικά του ΝΑΤΟ), αποφάσισαν οι λαθρομετανάστες να μοιρασθούν το σύνολο των 200 εκ. ευρώ που προβλέπονται για την ανθρωπιστική κρίση των Ελλήνων, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι πρόσφυγες, αλλά εισβολείς προς κατάληψην της Ελλάδος!

Πληρώνουν φόρους ΜΟΝΟΝ το πόπολο των Ελλήνων, και η γιαγιά-Τασία αποφάσισε να διαθέσει 500 εκ. ευρώ, για τη στέγαση-συσσίτια των λαθρομεταναστών Ισλαμιστών εισβολέων της πατρίδας μας.

Που είσαι Λεωνίδα με τους 300 να μας δείς τι χάλια έχουμε εμείς οι έλληνες σήμερα!!! Καταντήσαμε Μ@@@ς των Επικυρίαρχων της Γης!!! Τέτοια κατάντια!!!
Να γίνουμε «τσόλια» των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων!!!

Τέτοια αφελή στελέχη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα φάει το κεφάλι του. Στελέχη με λαθρόμεταναστευτικές «φιλάνθρωπες» Σιωνιστικές θεωρίες και πολιτικές πρακτικές, για να κάνει τη δουλειά της η Παγκόσμια κυβέρνηση-δικτατορία του Θείου ΡΟΤΣΙΛΝΤ , για κατάληψη της πατρίδας…….

Οι Κοσμοκράτορες δανειστές-γύπες, θα εισπράξουν τα δάνειά τους από τους λαθρομετανάστες-εισβολείς, μέλλοντες κατοίκους αυτής της χώρας, αφού οι νέοι Έλληνες έλαβαν την άγουσαν προς διασποράν, και οι γέροι γονείς απέθαναν. Θα μείνουν οι εφιάλτες πολιτικοί με τους Δεσποτάδες χωρίς Έλληνες, με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες!!!

Υπό τη Στρατιωτική απειλή του ΝΑΤΟ απαγορεύεται να βγούμε από τη στάνη των προβάτων, για να πάμε προς άλλες κατευθύνσεις, (υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές…) θέλουν να έχουν το μονοπώλειο της εκμετάλλευσης των Ελλήνων-προβάτων!!!

Η Ρωσία ανέκαμψεν οικονομικώς επί ΠΟΥΤΙΝ χάρη στο Χρυσό-Πετρέλαια- Φ.Α. και χρηστή διαχείρηση.

Χάθηκε ένας ΠΟΥΤΙΝ για εμάς, ολοένα Σαμαρο-Τούρκογλου, Σημίτιδες, ΓΑΠ, και ποτάμια, θα έχουμε;;;;

Η κακή μοίρα της Ελλάδος να έχουμε Ντόρες & Φώφες…

Η Παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-δικτατορία, είναι το ίδιο πράγμα με τη παγκόσμια οικονομική ελίτ, στην οποία όλα τα κράτη της Γης, ( πλην Ρωσίας-Κίνας), είναι υπερχρεωμένα, και ότι ώρα θέλουν (η ελίτ), προκαλούν παγκόσμια οικονομική κρίση και οικονομική κατάρρευση!!!
Ιστορικόν της κρίσης στην Ελλάδα
—————————————
Εν Αρχή ήν η Παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία, και τα εδώ πολιτικά Σιωνιστικά πιόνια της. (βλέπε Σημίτης, ΓΑΠ, Σαμαράδες, & ΣΙΑ).

Η τραγωδία της Ελλάδος αρχίζει με τους εφιάλτες πολιτικούς!!!

Η τραγωδία της Ελλάδος συνεχίζεται με τη κατάργηση του Εθνικού μας νομίσματος, και την εισαγωγή του ευρώ. ( Σημίτης).

Από τότε άρχισε η τραγωδία της χώρας και του Λαού της.

Το Ευρώ ήταν πολύ ισχυρό νόμισμα για να το αντέξει η οικονομία μας.
Καταρρεύσαμε, μας έφεραν Δάνεια,- Μνημόνια,- και Τρόϊκες!!!
Χάσαμε την εθνική μας Κυριαρχία και αξιοπρέπεια.

Τώρα μας απειλούν ότι εάν δεν υπογράψουμε τη νέα συμφωνία δανεισμού, (πρόκειται για Μνημόνιο) , με τους όρους που θέτουν ΑΥΤΟΙ, και εάν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ κανονικά, τότε θα βάλουν το ΝΑΤΟ να μας χτυπήσει.

Να μας πούνε οι Σιωνιστές –Ευρωπαίοι πολιτικοί, γιατί μπήκαμε στην Ε.Ε. (ΕΟΚ), τότε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, για να καταστραφούμε;;;;

Οι διεθνείς Αμερικανο-Εβραίοι τραπεζίτες, Rothschilds, Rockefellers, Lehman Brothers, Goldman Sachs, Kuhn, Loeb, Soros, Max, Sidney, Paul Warburg, Jacob Schiff, Henry Mann, Paulson, κλπ. είναι αυτοί που σπέρνουν την καταστροφή, τον όλεθρο και τον πόλεμο, είναι αυτοί που ρουφάνε καθημερινά το αίμα των ανθρώπων για το χρήμα, είναι αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, είναι αυτοί, τα μέλη της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας.

Το ΝΑΤΟ είναι ST-BY για να επιτεθεί κατά της χώρας, σε περίπτωση που δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ, που είναι ίδιοκτησία του Παντοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, προέδρου της παγκόσμιας κυβέρνησης-Δικτατορίας!!

Τα γεγονότα είναι πρόσφατα, και σας είναι γνωστά.
ΝΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ
———————————————————————
Οι δανειστές-δυνάστες, γύπες & κοράκια, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα-δάνεια που παράνομα μας χρέωσαν, δεν θα διστάσουν να επιτεθούν με το Σιων. ΝΑΤΟ εναντίον των «συμμάχων» Ελλήνων, ή θα βάλουν τη Τουρκία, με την Αλβανία και τα Σκόπια, να μας επιτεθούν!

Σήμερα η Αλβανία θέτει επίσημα θέμα αλλαγής χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, διεκδικώντας τη Νότιο Ήπειρο, το Ιόνιο, και τα πετρέλαια.

Τούς παραχωρήσαμε τη Βόρειο Ήπειρο, τώρα θέλουν και τη Νότιο Ήπειρο. Το εξέλαβαν ως αδυναμία. Οι Αλβανοί υποκινούνται από τη Τουρκία, το ΝΑΤΟ, και τη παγκόσμια διακυβέρνηση-δικτατορία.

Έχουν τις «πλάτες» το ΝΑΤΟ.

Οι μαριονέτες πολιτικοί των «Θεσμών» της Ε.Ε., κάνουν δήθεν διαπραγματεύσεις, με «Μπαμπούλα», φόβητρον, το Σιωνιστικό εχθρικό για τον Ελληνισμό ΝΑΤΟ.

Οι Σιωνιστές ηγέτες του ΝΑΤΟ τραγουδούσαν ιμπεριαλιστικά, «We are the World». Ανάμεσά τους ήταν και ο καλοπροαίρετος , αγαθός, Έλληνας ΥΠ.ΕΞ.

Η Αλβανία κρούει την θύραν από βοράν, και η Τουρκία από Ανατολάς, υπό τους ήχους πολεμικών ιαχών του ΝΑΤΟ!!!.

Μια μικρή χρεοκοπημένη χώρα, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα καταργήσεως των μνημονίων και της Τρόϊκα, και έπεσαν επάνω της όλοι οι δαίμονες της Ν.Τ.Π. (ΝΑΤΟ & Θεσμοί).

Την Σιωνιστική Τρόϊκα, – «Θεσμοί» – αποτελούν οι Σατανικοί
δανειστές υπό Τριαδική μορφή, δηλαδή ΔΝΤ- ΕΚΤ- Ευρωπαϊκή επιτροπή-commission. ( Ε.Ε. )

Το ΔΝΤ αντλεί τα χρήματα από τη ΝΤΠ, (λέγε ΡΟΤΣΙΛΝΤ), δανείζοντας τοκογλυφικά τους Λαούς της Γης, ενώ οι δύο άλλοι συνδαιτυμώνες, αντλούν τα χρήματα από τους Ευρωπαϊκούς Λαούς, και από την εκδοτική μηχανή χαρτονομισμάτων της Ε.Κ.Τ.- της μαριονέτας DRAGGI.

Σήμερα οι ορντινάντσες του Θείου, αχυράνθρωποι των «Θεσμών», ασκούν Bullying επάνω στους Έλληνες, με φόβητρο το ΝΑΤΟ.

Οι εφιάλτες πολιτικοί είδανε το τυρί, και δεν είδαν τη φάκα, λέει ο Λαός. Είδαν τα δάνεια,(το χρήμα), και δεν είδανε το διαμελισμό!

Τόσο ηλίθιους και προδότες πολιτικούς έχουμε.

Το χρέος της Ελλάδος δεν είναι νόμιμο, διότι είναι προϊόν απατεώνων της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.!!!

Πρέπει η Ελλάς, για το παράνομο αυτό χρέος, να καταφύγει στα διεθνή δικαστήρια, και να ζητήσει από τη διεθνή δικαιοσύνη, να αποδώσει δικαιοσύνη, αν υπάρχει ακόμη διεθνή δικαιοσύνη.

Αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, πριν μας επιτεθεί το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, και τα κοράκια αυτού! Η Τουρκία-Αλβανία είναι οι γύπες του ΝΑΤΟ!

Βοηθήσαμε οικονομικά την Αλβανία τότε που είχε καταστραφεί!!!

Ουδείς αχάριστος του ευεργετηθέντος!!!

Ο σκοπός είναι οι δυνάστες-δανειστές να αρπάξουν το ΧΡΥΣΟ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ- & ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, και γενικά την ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ αξία της χώρας, διαμελίζοντας την Ελλάδα.

Τώρα που οι Σιωνιστές κατάλαβαν ότι η Ελλάς δεν μπορεί να αποπληρώσει αυτό το επαχθές και παράνομο χρέος, σταμάτησαν να μας δανείζουν, και «τραινάρουν» σε βάθος χρόνου τις
συνομιλίες-διαπραγματεύσεις, για συμφωνία νέου δανεισμού.

Βλέπετε δεν υπάρχουν πια ΣαμαροΒενιζέλοι- πεσμένοι στα τέσσερα-, να υπογράφουν………………..και Ντόρες να σπέρνουν οικονομικές ειδήσεις………(ΜΜΕ).

Δάνειο στο δάνειο, φθάσαμε ήδη στα 500 δις. ευρώ, η αντοχή των Ελλήνων εξέλιπεν.

Το χρέος αυτό εξοφλείται ΜΟΝΟΝ με υποθήκευση του ορυκτού πλούτου!!! ( χρυσός+Πετρέλαια+Φ.Α.).

Στην Ευρωζώνη μας κρατάνε οι Σιωνιστές Ευρωπαίοι, ΜΟΝΟ για το Φυσικό Αέριο, και τα Πετρέλαια!!!

Με αφορμή το χρέος, και την αδυναμία αποπληρωμής, θα χρησιμοποιήσουν το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, ή τους Τούρκους, και άλλους λύκους, για να καταλάβουν την Ελλάδα!!!

Θέλουν τον ορυκτό πλούτο, για να «πατσίσουν» το χρέος!
Έτσι ολοκληρώνονται τα σχέδια της παγκόσμιας Σιων. κυβέρνησης.

Γιαυτό οι Κοσμοκράτορες δεν θέλουν ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, γιατί αυτοί το δημιούργησαν, για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του Ελληνικού Λαού, και τελικά να καταλάβουν την Ελλάδα. (μέσω ΝΑΤΟ, λαθρομεταναστών, και κορακιών Τουρκίας-Αλβανίας).

Γνωρίζουν ότι εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις-συμφωνία, ακολουθεί η Στρατιωτική βία του Σιωνιστικού εχθρικού ΝΑΤΟ!!!

Πιθανόν να προέλθουμε σε συμφωνία, με πολιτική απόφαση!!!

Το ΝΑΤΟ κατάντησε ο Στρατός σωτηρίας της παγκόσμιας Σιων. Δικτατορίας, και εμείς οι αγαθοί Έλληνες καθόμαστε ακόμη μέσα στο μαντρί, μέσα στο λάκκο των λεόντων!!

Το ΝΑΤΟ είναι ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδος. Γιαυτό οι Ευρωπαίοι Σιωνιστές ηγέτες-πιόνια και μαριονέτες ,δεν συμφωνούν, και καθυστερούν τη συμφωνία σε βάθος χρόνου.

Γνωρίζουν ότι το ΝΑΤΟ έχει βάλει το πιστόλι στο κεφάλι της Ελλάδας. Μας θέλουν για εκμετάλλευση, για άρμεγμα της αγελάδας-Ελλάδας!!!.

Οι πολιτικοί ηγέτες της Ε.Ε. –μαριονέτες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ- λένε, «δεν μας κάνει ο Τσίπρας, θέλουμε το Σαμαρά, που έκανε ότι του λέγαμε»!!!

Ο Σαμαράς σε πρόσφατη επίσκεψη, είπε στο Γιούνκερ να μη βοηθήσει τον Τσίπρα, ερχόμενος σε πολιτική συμφωνία!!! (ΜΜΕ)

Οι Σαμαράδες βάζουν το κόμμα υπεράνω της Ελλάδος!!!

Οι Σαμαρο-Τούρκογλου, Ντόρες, Φώφες, ποτάμια, κλπ, την ανεξαρτησία της Ελλάδας, την ονομάζουν «Το καράβι στα βράχια», εννοώντας βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ αλά ΣΕΡΒΙΑ!!!

Οι Σαμαράδες πολιτικοί λένε, «Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία», εννοώντας υποχώρηση της Ελλάδος –κατά κράτος- στις απαιτήσεις των Κοσμοκρατόρων δανειστών.
Για νέα σκληρά εισπρακτικά μέτρα πιέζουν οι γύπες δανειστές.

Νέο μαχαίρι ζητάνε για μισθούς-συντάξεις η Τρόϊκα των κορακιών.
Τη λύση θα τη δώσουν οι πολιτικοί της Ε.Ε. και ΟΧΙ οι τεχνοκράτες της Τρόϊκας των αρπακτικών.

Να σκεφθείτε ότι η ανίκανη δουλική ηγεσία της Ε.Ε. δεν μπορεί να διασώσει ένα μόνο 2% της όλης οικονομίας της Ε.Ε.

Τόσο είναι η πάσχουσα σήμερον Ελληνική οικονομία, στο σύνολον της Ε.Ε.

Ένας αξιωματούχος της Ε.Ε. είπε, «Σας θυσιάσαμε για να σωθούμε».

Η νέα Κυβέρνηση φοβάται Στρατιωτική επίθεση και βία του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ!!!

Οι Ρώσοι πρέπει να καταλάβουν ότι, εάν το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ καταλάβει και κλείσει το Αιγαίο, είναι γεωστρατηγικά χαμένοι!!

Οι Ρώσοι πρέπει να σταθούν στρατιωτικά στο πλευρό της Ελλάδος, για την δική τους ασφάλεια, αλλιώς πάνε χαμένοι…………

Εξόντωση του Λαού έως εσχάτων.Θέλουν να κάνουν τον Έλληνα να δηλώσει τέλεια υποταγή στη Σιωνιστική Ν.Τ.Π. ή να τον εξαφανίσουν, με μετανάστευση, λαθρομετανάστες, και διαμελισμό της πατρίδας.

Οι γραικύλοι πολιτικοί ζητάνε, «Συμφωνία και ότι να είναι». Αυτό σημαίνει συντάξεις στα 300 ευρώ όπως ζητάνε οι δανειστές.

Οι επικουρικές συντάξεις έγιναν άϋλες, όπως οι μετοχές του ΧΑΑ.

Οι λαθρομετανάστες έρχονται εδώ για το Ευρώ!!!

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε πως θα συνεχίσει η οικονομική καταστροφή της χώρας μας, με το ΝΑΤΟ να έχει το πιστόλι στο κρόταφο της Ελλάδος, και την ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, διαμελισμένη, με κατοίκους Ισλαμιστές Τζιχαντιστές.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος- Αρθρογράφος E-mail: ant.grypaios@gmail.comπηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκουριές: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τις προσφυγές που εκκρεμούν στο ΣτΕ

Θεωρούμε χρήσιμη μια συντομη αναφορά στις δώδεκα (12) αιτήσεις ακυρώσεωςπράξεων της Διοίκησης που εκκρεμούν ενώπιον του ΣτΕ και  αφορούν τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική. Πρόκειται για τρεις προσφυγές πολιτών που αντιτίθενται στην «επένδυση», μία εκ των οποίων είναι από το 2012, και για εννέα προσφυγές της Ελληνικός Χρυσός και των σωματείων εργαζομένων (χωρίς να αποκλείεται να υπάρχει και κάποια της εταιρείας που δε γνωρίζουμε).

Δέκα συνολικά από αυτές – οι εννέα της εταιρείας και μια των πολιτών – πρόκειται να εκδικαστούν από το Ε” Τμήμα την Τετάρτη 3.6.2015. Για τη μέρα εκείνη οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης καθώς και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις και πορεία διαμαρτυρίας. Άλλη μία προσφυγή πολιτών εκδικάστηκε στις 6.5.2015 και για άλλη μία αναμένεται να αποφασιστεί ποιο δικαστήριο θα την δικάσει.
Για τις περισσότερες (αν όχι για όλες) τις υποθέσεις έχει οριστεί εισηγητής ο κ. Αντώνιος Ντέμσιας και βοηθός εισηγητή η κα Δήμητρα Μαυροπόδη.

Α. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ξεκινούμε από την αίτηση που εκδικάστηκε στις 6.5.2015 και έχει ιδιαίτερη σημασία για την έκβαση και άλλων υποθέσεων:
ΘΕΜΑ 1: Ακύρωση της παραχώρησης κατά χρήση και κυριότητα τμήματος του δάσους των Σκουριών και των πρωτοκόλλων υλοτόμησης αυτής της έκτασης (προσφεύγοντες: επτά κάτοικοι Μεγάλης Παναγίας και Ιερισσού)
Η προσφυγή είναι από το Μάιο του 2012 (!) και ζητά την ακύρωση:
  • της 7633/29.3.2012 Απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία παραχωρήθηκε στην Ελληνικός Χρυσός έκταση δάσους 4.166 στρεμμάτων (3.339 στρέμματα στις Σκουριές και 827 στο Μαντέμ Λάκκο)
  • της Απόφασης 36/22.3.2012 της Α’βάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Ν. Χαλκιδικής για τον καθορισμό ανταλλάγματος για την παραχώρηση των 4.000 στρεμμάτων
  • των πρωτοκόλλων υλοτόμησης της παραχωρηθείσας έκτασης  που εξέδωσε το Δασαρχείο Αρναίας
Παράλληλα με την αίτηση ακυρώσεως, στις 28.5.2012, είχε υποβληθεί και αίτημα αναστολής, με στόχο τη διακοπή της υλοτόμησης στις Σκουριές που είχε ξεκινήσει δύο μήνες νωρίτερα.
Στις 29.6.2012, ο Προέδρος του Ε΄ Τμήματος κ. Μενουδάκος με την Προσωρινή Διαταγή 308/2012 διέταξε την αναστολή εκτελέσεως της απόφασης του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης “καθ” ο μέρος συνεπάγεται οποιαδήποτε επέμβαση σε δασική βλάστηση”, μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών.
Στις 26.7.2012, η θερινή τριμελής σύνθεση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ με την απόφαση 398/2012 απέρριψε το αίτημα αναστολής με το εξής σκεπτικό:
“Σταθμίζοντας ότι η βλάβη που πρόκειται να επέλθει στο δασικό οικοσύστημα για το έτος 2012-2013 είναι μικρή σε σχέση με το συνολικό εύρος των εκτάσεων που πρόκειται να αποψιλωθούν, με την ανάγκη υλοποίησης του ιδιαιτέρου συμφέροντος για την Εθνική Οικονομία Επενδυτικού Σχεδίου… κρίνει ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής”.
Η υλοτόμηση που προβλεπόταν για τα έτη 2012-2013 ήταν 1.755 στρέμματα και αυτή κρίθηκε «μικρή» μπροστά στα συνολικά 4.614 στρέμματα δάσους που έχουν προγραφεί για το έργο των Σκουριών!

Η αίτηση συζητήθηκε το Δεκέμβριο του 2012, χωρίς να εκδικαστεί επί της ουσίας. Με την απόφαση 1287/2015 το Ε” Τμήμα του ΣτΕ παρέπεμψε  την εκδίκαση της αίτησης στην Ολομέλεια του Τμήματος (επταμελής σύνθεση), «λόγω της διαπίστωσης σοβαρών ουσιαστικών επιχειρημάτων».
Επειδή λοιπόν υπήρχαν «σοβαρά ουσιαστικά επιχειρήματα», το ΣτΕ άφησε το δάσος να κόβεται και φτάσαμε στο 2015, με ελάχιστα κομμάτια της παραχωρηθείσας έκτασης δάσους να απομένουν να κοπούν. Ένα από αυτά είναι η έκταση των 300 στρεμμάτων που αφορά το παρακάτω ΘΕΜΑ 4, η υλοτόμηση της οποίας ανεστάλη τις 25.2.2015 με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη. Αυτό το κομμάτι μπορεί ακόμα να σωθεί αν το ΣτΕ δεν επιτρέψει την υλοτόμησή του πριν αποφανθεί επί των «σοβαρών και ουσιαστικών επιχειρημάτων» που έχουν προβάλει οι προσφεύγοντες πολίτες κατά της παραχώρησης του δάσους. Όμως η πιθανή ακυρότητα της απόφασης παραχώρησης του δάσους είναι καθοριστικής σημασίας και για μια σειρά από άλλες υποθέσεις που επίσης πρόκειται να εκδικαστούν στις 3 Ιουνίου και αφορούν τη δόμηση του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές (ΘΕΜΑΤΑ 5, 10, 11, 12) και το εργοστάσιο μεταλλουργίας στο Μαντέμ Λάκκο (ΘΕΜΑΤΑ 6, 7).

Η υπόθεση εκδικάστηκε κατά την δικάσιμο της 6.5.2015. Στη συζήτηση παρενέβησαν υπέρ του κύρους της απόφασης η Ελληνικός Χρυσός, τα Σωματεία των εργαζομένων της, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών. Παραδόξως δεν παρέστη στη συζήτηση ο δικηγόρος της Διοίκησης. Oι προσφεύγοντες, οι παρεμβαίνοντες και η Διοίκηση πήραν από το δικαστήριο προθεσμία υποβολής υπομνημάτων μέχρι την 26.5.2015. Οι προσφεύγοντες είχαν ήδη καταθέσει το υπόμνημά τους από το χρόνο της πρώτης συζήτησης και δεν είχαν κάτι ειδικότερο να προσθέσουν.

Κατά την άποψή μας το ΥΠΑΠΕΝ έχει δύο επιλογές: ή να αποδεχθεί τη λογική της εταιρείας και να επιχειρηματολογήσει πάνω στις εκκρεμείς υποθέσεις χωρίς να θίξει το κρίσιμο θέμα της νομιμότητας της  πράξης παραχώρησης του δάσους ή να αντιμετωπίσει το ζήτημα συνολικά και με τα υπομνήματα που θα καταθέσει να μην επιτρέψει τη δημιουργία και άλλων τετελεσμένων στις Σκουριές πριν κριθεί επιτέλους η προσφυγή του 2012.
ΘΕΜΑ 2: Ακύρωση του Προσαρτήματος Χώρων Απόθεσης και Φραγμάτων Σκουριών (προσφεύγοντες: Σύλλογοι της Ιερισσού)
Δικάσιμος: 3.5.2015. H προσβαλλόμενη πράξη είναι η «Έγκριση Προσαρτήματος 3 της τεχνικής μελέτης Σκουριών για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων».
Οι προσφεύγοντες σύλλογοι επικαλούνται κυρίως παραβάσεις κοινοτικών Οδηγιών που σχετίζονται με την ύπαρξη σημαντικών περιεκτικοτήτων ορυκτών του αμιάντου (τρεμολίτη) στα προς εξόρυξη υλικά του μεταλλείου των Σκουριών, καθώς και κινδύνους αστοχίας των φραγμάτων λόγω της υψηλής σεισμικότητας της περιοχής. Σχετικές εκθέσεις που κατατέθηκαν στο ΣτΕ: 1234.
ΘΕΜΑ 3: Ακύρωση του Προσαρτήματος Χώρων Απόθεσης και Φραγμάτων Σκουριών (προσφεύγων: Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου)
Η προσφυγή αφορά την ίδια διοικητική πράξη με το ΘΕΜΑ 2 αλλά επικαλείται εντελώς διαφορετικούς λόγους ακυρότητας της και συγκεκριμένα:
  • Ότι το υποβληθέν επενδυτικό σχέδιο δεν είναι πλήρες, διότι περιλαμβάνει την αξιοποίηση τριων μόνο εκ των 30 μεταλλείων που βρίσκονται στη μεταβιβασθείσα έκταση.
  • Ότι η προσβαλλόμενη απόφαση είναι μη νόμιμη λόγω μη εγκρίσεως του επενδυτικού σχεδίου και μη νόμιμης χορήγησης παρατάσεως προς συμπλήρωση και αναθεώρηση αυτού.
Με την απόφαση 1392/2015«εν όψει της σπουδαιότητος των τιθεμένων ζητημάτων», η αίτηση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ε” Τμήματος (επταμελής σύνθεση). Η Ολομέλεια του Ε” Τμήματος την συζήτησε στη δικάσιμο της 6ης Μαΐου και αναμένεται να αποφανθεί αν τελικά θα εκδικαστεί από το Τμήμα ή από την Ολομέλεια του ΣτΕ (όλα τα Τμήματα).

Β. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 4: Ακύρωση του σήματος του Δασάρχη Αρναίας για διακοπή των υλοτομικών εργασιών
To σήμα αφορά υλοτομικές εργασίες σε δάσος έκτασης 300 στρεμμάτων στο Λάκκο Καρατζά.
Όλα τα μέχρι σήμερα ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΥΛΟΤΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ βασίζονται στην Απόφαση 7633/29.3.2012 Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για την παραχώρηση δάσους στις Σκουριές η οποία έχει προσβληθεί από τους πολίτες (ΘΕΜΑ 1) και κατά σύμπτωση εκδικάζεται την ίδια μέρα. Με την απόφαση 398/2012, που απέρριψε το αίτημα για αναστολή της υλοτόμησης επειδή τα προγραμματισμένα για υλοτόμηση στρέμματα φάνηκαν «λίγα» στο ανώτατο δικαστήριο, δόθηκε στην Ελληνικός Χρυσός η ευκαιρία να ισοπεδώσει το δάσος των Σκουριών και να το μετατρέψει σε βιομηχανικό εργοτάξιο. Και αυτό παρά το ότι διαπιστώθηκε ότι η προσφυγή των πολιτών είχε «σοβαρά και ουσιαστικά επιχειρήματα».
ΘΕΜΑ 5: Ακύρωση της ανάκλησης της θεώρησης ηλεκτρομηχανολογικής και αρχιτεκτονικής μελέτης Εμπλουτισμού Σκουριών της ΔΜΕΒΟ
ΘΕΜΑ 6: Ακύρωση της παράλειψης ενέργειας έγκρισης Προσαρτήματος Μεταλλουργίας Μαντέμ Λάκκου
Στις 11.12.1014, η Ελληνικός Χρυσός κατέθεσε στο ΥΠΕΚΑ (σήμερα ΥΠΑΠΕΝ) το «Προσάρτημα 6: Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θεϊκού Οξέος Μαντέμ Λάκκου». Η αρμόδια Διεύθυνση Μεταλλευτικών, Ενεργειακών και Βιομηχανικών Ορυκτών (ΔΙΜΕΒΟ/ΥΠΑΠΕΝ) όφειλε να απαντήσει εντός της προθεσμίας των 60 ημερών που θέτει το άρθρο 102 του ΚΜΛΕ, ήτοι μέχρι την 20.2.2015 και είτε να εγκρίνει τη μελέτη είτε να την επιστρέψει με συγκεκριμένες υποδείξεις και παρατηρήσεις για διόρθωση και συμπλήρωση. Στις 20.4.2015, η Ελληνικός Χρυσός κατέθεσε ενώπιον του ΣτΕ αίτηση ακυρώσεως της παράλειψης της Διοίκησης να εγκρίνει τη μελέτη εντός του νόμιμου χρονικού διαστήματος.
ΘΕΜΑ 7: Ακύρωση ενέργειας επιστροφής Προσαρτήματος Μεταλλουργίας Μαντέμ Λάκκου
Στις 28.4.2015, μία εβδομάδα μετά την προσφυγή της εταιρείας, η ΔΙΜΕΒΟ/ΥΠΑΠΕΝ επέστρεψε στην εταιρεία το φάκελο του Προσαρτήματος  για διόρθωση και επανυποβολή εντός 45 ημερών. Σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ δεν έχουν τηρηθεί οι ειδικοί όροι Β.6 και Β.9 των αποφάσεων Έγκρισης Τεχνικών Μελετών Ολυμπιάδας και Σκουριών που επέβαλαν στην Ελληνικός Χρυσός να εκτελέσει πρόγραμμα μεταλλουργικών δοκιμών σε ημιβιομηχανική κλίμακα επί τόπου του έργου.

Η Ελληνικός Χρυσός αντί να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της αρμόδιας υπηρεσίας, προσέφυγε στο ΣτΕ για την ακύρωση της επιστροφής του Προσαρτήματος! Ούτε λίγο ούτε πολύ, η εταιρεία επιδιώκει την έγκριση του Προσαρτήματος  της Μεταλλουργίας με δικαστικές αποφάσεις και χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία των 45 ημερών λήγει στις 12 Ιουνίου και εφ’όσον μέχρι τότε δεν υπάρχει απόφαση από το ΣτΕ, η εταιρεία δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση επανυποβολής του Προσαρτήματος.
ΘΕΜΑ 8: Ακύρωση της παράλειψης ενέργειας έγκρισης προσαρτήματος Εμπλουτισμού Μαντέμ Λάκκου
ΘΕΜΑ 9: Ακύρωση ενέργειας επιστροφής προσαρτήματος Εμπλουτισμού Μαντέμ Λάκκου
To «Προσάρτημα 5: Τεχνική Μελέτη Νέας Μονάδας Εμπλουτισμού Μαντέμ Λάκκου» υποβλήθηκε στην ΔΙΜΕΒΟ/ΥΠΑΠΕΝ στις 11.12.2015, μαζί με το Προσάρτημα της Μεταλλουργίας. Στις 28.4.2015 η υπηρεσία το επέστρεψε στην εταιρεία για διόρθωση και συμπλήρωση. Όπως και με το Προσάρτημα της Μεταλλουργίας, η εταιρεία αντί να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις, ζητά από το δικαστήριο να ακυρώσει την ενέργεια την υπηρεσίας να επιστρέψει τη μελέτη.
ΘΕΜΑΤΑ 10, 11, 12: Ακύρωση της άρνησης του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου να εκδώσει άδεια δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές (3 αιτήσεις για το ίδιο θέμα)



πηγη

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόσυρση αυτοκινήτων τέλος.. έρχεται η επιδότηση στα φθηνά ΙΧ

Το ενδεχόμενο επιδότησης στην αγορά μικρών και οικονομικών αυτοκινήτων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών αποσκοπώντας να βάλει «φρένο» στο μέτρο της απόσυρσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις προθέσεις του για αλλαγές στην φορολογία των αυτοκινήτων περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης μέσω της επιδότησης οχημάτων με χαμηλή τιμή αγοράς.

Σήμερα η απόσυρση συνεπάγεται έκπτωση ή ακόμη και απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για το καινούργιο αυτοκίνητο έως 1.929 κ.ε. που θα αντικαταστήσει παλαιό (με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως τις 31/12/2001), ανεξαρτήτως της τιμής αγοράς. Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών παραπέμπει σε περιορισμό του μέτρου στα φθηνά αυτοκίνητα με το όριο της αξίας όμως να μην έχει καθοριστεί.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου επισημαίνουν ότι ο ισχύων τρόπος με τον οποίο γίνεται η απόσυρση είναι ιδιαιτέρως αποδοτικός και αποτέλεσε στην πραγματικότητα τη «σανίδα σωτηρίας» για την αγορά αυτοκινήτου.

Τούτο φαίνεται και από τα ακόλουθα στοιχεία: το 2014, το 79,6% των αυτοκινήτων που αποσύρθηκαν μετατράπηκε σε αγορά νέων αυτοκινήτων, ενώ από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και τις 17 Μαΐου 2015 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 84,7%.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!