EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Eurostat: Πόσο αυξήθηκε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα

Αύξηση 5,2% σημείωσε το 2014 η  τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Eurostat.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση των χωρών της ΕΕ με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ πρώτη με διαφορά είναι η Γαλλία (+10,2%). Ακολουθούν το Λουξεμβούργο (+5,6%) και η Ιρλανδία (5,4%).

Αντίθετα, η πιο αξιοσημείωτη μείωση της εν λόγω τιμής παρατηρήθηκε στη Μάλτα (-26,2%). Στην Ελλάδα, η μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 ήταν 17,9 ευρώ ανά 100 kWh, ενώ σε ολόκληρη την ΕΕ 20,8 ευρώ ανά 100 kWh. Η χαμηλότερη μέση τιμή παρατηρήθηκε στη Βουλγαρία, με 9 ευρώ ανά 100 kWh και υψηλότερη στη Δανία με 30,4 ευρώ.

Σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (ενιαίος τρόπος υπολογισμού βιωτικού επιπέδου) η χαμηλότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος καταγράφεται στην Φινλανδία (12,4 μονάδες ανά 100 kWh) και η υψηλότερη στη Γερμανία (28,2 μονάδες ανά 100 kWh). Στην Ελλάδα η τιμή αυτή διαμορφώνεται στις 20,8 μονάδες, ακριβώς όσο και στο συνολικό επίπεδο της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το μερίδιο των φόρων και των εισφορών στο σύνολο των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών διαφέρει σημαντικά ανάμεσα στα κράτη μέλη, με τις διαφορές να ξεπερνούν ακόμα και το 50%. Στη Δανία και τη Γερμανία, το 57% και 52%, αντίστοιχα, της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας αποτελείται από φόρους και εισφορές ενώ στη Μάλτα και το Ηνωμένο Βασίλειο το εν λόγω ποσοστό δεν ξεπερνάει το 5%.

Κατά μέσο όρο στην ΕΕ, οι φόροι και οι εισφορές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών, όσο ακριβώς και στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, μεταξύ του δεύτερου εξαμήνου του 2013 και του δεύτερου εξαμήνου του 2014, η τιμή του μειώθηκε στην Ελλάδα κατά 10,1 %, φτάνοντας τα 8 ευρώ ανά 100 kWh, υψηλότερη, ωστόσο, κατά 0,8 ευρώ από τη μέση ευρωπαϊκή τιμή (7,2 ευρώ ανά 100 kWh). Η χαμηλότερη μέση τιμή φυσικού αερίου παρατηρήθηκε στη Ρουμανία (3,2 ευρώ ανά 100 kWh) και η υψηλότερη στη Σουηδία (11,4 ευρώ ανά 100 kWh). Η μεγαλύτερη μείωση στην τιμή φυσικού αερίου σημειώθηκε στη Λιθουανία (-18,6%) ενώ η μεγαλύτερη αύξηση στην Πορτογαλία (+11.4%).

Σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, σε σχέση δηλαδή με το κόστος των άλλων αγαθών και υπηρεσιών, οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου οικιακής χρήσης καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (4,2 μονάδες ανά 100 kWh και οι υψηλότερες στην Πορτογαλία (12,8). Στην Ελλάδα η ίδια τιμή διαμορφώθηκε στις 9,3 μονάδες, ενώ συνολικά στην ΕΕ στις 7,2 μονάδες.

Οι φόροι και οι εισφορές αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της τιμής του φυσικού αερίου οικιακής χρήσης στη Δανία (61%) και το μικρότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο (5%). Στην Ελλάδα οι φόροι και οι εισφορές αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σχεδόν στο 19% των τιμών του φυσικού αερίου οικιακής χρήσης, ενώ σε επίπεδο ΕΕ στο 23%.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουρές για το άρθρο 99. Τι κερδίζουν και τι χάνουν οι επιχειρήσεις. Βωβός και On οι τελευταίοι

Μόλις λίγα 24ωρα έχουν περάσει από την ημέρα που η διοίκηση της On Telecoms αποφάσισε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, προκειμένου, και νόμιμα πλέον, να μην ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της, οι οποίες το 2013 ξεπερνούσαν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές της τα 300 εκατ. ευρώ.

Εξέλιξη που λίγο έως πολύ ήταν αναμενόμενη αφού πριν από περίπου πέντε μήνες το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση υπαγωγής της στο γνωστό άρθρο 99 με στόχο την εξυγίανση.

Το ίδιο δικαστήριο, το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών δηλαδή, πριν από μία εβδομάδα, στις 22 Μαΐου, έκανε αποδεκτή την αίτηση εξυγίανσης της εταιρίας Μπάμπης Βωβός, καθώς θεώρησε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο της επιχείρησης είναι βιώσιμο και ικανό να την επαναφέρει σε κερδοφορία. Για αυτόν ακριβώς το λόγο εγκρίθηκε η διαγραφή 288 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι συνολικών χρεών 604,4 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα οι πιστωτές της αποκτούν ακίνητα έναντι των υποχρεώσεων, μεταξύ των οποίων και το Mall στο Βοτανικό. Αυτές οι υποθέσεις είναι μόλις δύο από τις χιλιάδες που έχουν κατατεθεί στα κατά τόπους δικαστήρια όπως μεταφέρουν γνωστά δικηγορικά και συμβουλευτικά γραφεία στο moneypro.

«Κυριολεκτικά έχουν πάρει φωτιά οι αιτήσεις που κατατίθενται στα πρωτοδικεία όλης της χώρας από επιχειρήσεις, προκειμένου να ενταχθούν στο περίφημο άρθρο 99 και με αυτό τον τρόπο, έστω και πρόσκαιρα, να προστατευτούν από τους πιστωτές τους, αφού κατά κοινή ομολογία η παρατεταμένη κρίση που βιώνει η χώρα και η έλλειψη ρευστότητας οδήγησε ακόμη και μεγάλους και υγιείς ομίλους σε αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους» μας μεταφέρουν παράγοντες της αγοράς.

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ. Βέβαια, από το 2007 που ξεκίνησε να ισχύει ο συγκεκριμένος νόμος του Πτωχευτικού Κώδικα μέχρι και σήμερα, ελάχιστες είναι οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια σε σχέση με το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και ακόμη λιγότερες οι επιχειρήσεις που μέσω αυτής της διαδικασίας κατάφεραν να εξυγιανθούν και να επανέλθουν σε καθεστώς ανάπτυξης.

Ουσιαστικά η υπαγωγή στο άρθρο 99 δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση ότι η εταιρεία θα μπορέσει να σωθεί από το οικονομικό αδιέξοδο. Απλώς λαμβάνει μια μικρή παράταση για να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις ώστε να ξεπεράσει το φάσμα της χρεοκοπίας.
Και μπορεί για τους οφειλέτες το συγκεκριμένο άρθρο να αποτελεί προστατευτική ασπίδα, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, όμως την ίδια στιγμή πνίγει τις υγιείς και συνεπείς εταιρείες καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν παίρνουν πίσω τα λεφτά τους, ενώ υποχρεώνονται σε μια σειρά παροχής ελαφρύνσεων προς τους μπαταχτσήδες.

Μάλιστα υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ορισμένοι επιχειρηματίες ενώ κατάφεραν να εκταμιεύσουν μεγάλα δάνεια από τις τράπεζες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους, το μεγαλύτερο μέρος αυτών ή ακόμη και ολόκληρο το ποσό κατέληξε σε προσωπικούς τους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα οι εταιρίες τους να πέφτουν στα βράχια, αφού δεν έβαζαν ούτε ένα ευρώ για να τις κρατήσουν ζωντανές.

Αρκετοί μάλιστα από αυτούς αναζήτησαν διέξοδο μέσω του άρθρου 99 όχι τόσο για να προστατευθούν από τους πιστωτές τους, αλλά κυρίως για να αποφύγουν τις όποιες νομικές ή άλλες ευθύνες. Με αφορμή μάλιστα κάποιες «περίεργες» αιτήσεις εξυγίανσης που υποβλήθηκαν, η ΤτΕ έστειλε στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος τα στοιχεία που αφορούν ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια για τα οποία ερευνάται αν αυτοί που τους χορηγήθηκαν περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες που ερευνώνται από τις ελληνικές Αρχές. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από αίτημα που είχε απευθύνει στην ΤτΕ ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ. Στο νέο πλαίσιο υπάρχουν πολλά θετικά σημεία που μπορούν να βοηθήσουν όσους πραγματικά βρίσκονται σε μια πρόσκαιρη αδυναμία λόγω της έλλειψης ρευστότητας που τους έχει οδηγήσει σε στάση πληρωμών, αλλά έχουν εκπονήσει ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό επιχειρηματικό πλάνο. Το πρώτο είναι ότι με το νέο νόμο η συμφωνία εξυγίανσης δεσμεύει το σύνολο των πιστωτών, ακόμη και αν δεν είναι συμβαλλόμενοι ή δεν ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας εξυγίανσης.

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή που επήλθε είναι ότι αντίθετα με το άρθρο 99 του νόμου του 2007, η μη τήρηση της συμφωνίας δεν αποτελεί αυτόματο λόγο λύσης της. Με το σκεπτικό ότι η αυτόματη λύση της συμφωνίας θα επιφέρει το τέλος της επιχείρησης, δίνεται στα δύο μέρη η δυνατότητα να θέσουν τη μη τήρηση των όρων της ως λόγο καταγγελίας της συμφωνίας ή ως διαλυτική αίρεση.
Μια πολύ σημαντική αλλαγή είναι ότι στο ανανεωμένο άρθρο 99 επιτρέπεται η υπαγωγή και των οφειλετών που βρίσκονται ήδη σε παύση πληρωμών, κάτι που μέχρι σήμερα φυσικά δεν ίσχυε.
Καίρια αλλαγή που επήλθε επίσης με το νέο άρθρο είναι ότι εφόσον γίνει αποδεκτή η υπαγωγή στη διαδικασία εξυγίανσης, η εξέταση της αίτησης πτώχευσης αναστέλλεται, όπως αναστέλλεται και η εξέταση αιτήσεων πτώχευσης που υποβάλλονται είτε από πιστωτές είτε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών.

Που στοχεύουν οι επιχειρήσεις

Αλήθεια όμως τι μπορούν να πετύχουν οι επιχειρήσεις αν και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές τους; Μπορούν να πετύχουν:

-την μεταβολή των όρων των υποχρεώσεων τους απέναντι στις τράπεζες, με την επιμήκυνση του χρόνου εκπλήρωσης των απαιτήσεων, τη μεταβολή του επιτοκίου, αλλά ακόμη και την αντικατάσταση της υποχρέωσης καταβολής επιτοκίου με την υποχρέωση καταβολής μέρους των κερδών.

-την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων τους με την έκδοση μετοχών κάθε είδους ή κατά περίπτωση εταιρικών μεριδίων, αλλά και τη διαγραφή μέρους των ποσών που οφείλουν

-την εκποίηση επί μέρους περιουσιακών στοιχείων τους, τη μεταβίβαση του συνόλου ή μέρους της επιχείρησης του οφειλέτη σε τρίτο ή σε εταιρεία των πιστωτών και

-την αναστολή των ατομικών διώξεων των πιστωτών για κάποιο διάστημα μετά την επικύρωση της συμφωνίας

Η λίστα με τους γνωστούς ομίλους που αιτήθηκαν εξυγίανση
ΑΓΝΟ, Neoset, FOKAS, ΒΩΒΟΣ, SATO, Imperio, PC SYSTEMS, Ναυπηγεία Ελευσίνας, Alapis, Microland, Ατλάντικ, ΣΑΟΣ, ΒΕΤΑΝΕΤ, ALTER, Τεγόπουλος, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Αφοί Μεσοχωρίτη, ΕΔΡΑΣΗ, ΑΤΤΙΚΑΤ, Ridenco, Πετζετάκις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανατροπές - φωτιά στο Ασφαλιστικό

Πολλαπλά ηλεκτροσόκ στους ασφαλισμένους φέρνουν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, καθώς παρά τη διάθεση της κυβέρνησης να στείλει τη μπάλα στην… εξέδρα και να παραπέμψει τις όποιες παρεμβάσεις στις νέες Αναλογιστικές Μελέτες, οι πιέσεις των δανειστών είναι ασφυκτικές και όπως λένε πηγές με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, «τώρα όλα ανοίγουν».

Τα μηνύματα που φτάνουν από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων συγκλίνουν στο ότι οι αλλαγές ή μάλλον οι ανατροπές, θα γίνουν σε δύο φάσεις κι αυτό ενδεχομένως να είναι το… «περιτύλιγμα» της όποιας συμφωνίας.

Όπως προκύπτει από τις επίσημες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων- οι πιο χαρακτηριστικές ίσως είναι αυτές του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ- αλλά και από διαρροές που γίνονται από τα κέντρα αποφάσεων στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, το υπ’ αριθμόν ένα «κόκκινο πανί» είναι οι πρόωρες συντάξεις και γι’ αυτό η επιδιωκόμενη συμφωνία θα συμπεριλαμβάνει παρεμβάσεις κάθε άλλο παρά ανώδυνες, όπως επιθυμεί να περάσει η ελληνική πλευρά.

35ΕΤΙΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 6ετής μεταβατική περίοδος που επιδιώκει η Αθήνα και θα ξεκινά από το 2016, στην πραγματικότητα βάζει στο στόχαστρο περίπου 150.000 ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει αλλά δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ποια είναι η διαφορά που ισοδυναμεί με βίαιη παράταση του εργασιακού βίου;
Όπως σημειώνει γνώστης του Ασφαλιστικού συστήματος, κατοχυρωμένο είναι το συνταξιοδοτικό δικαίωμα όταν έχεις συμπληρώσει τα αναγκαία έτη ασφάλισης (35ετία εν προκειμένω), ενώ θεμελιωμένο είναι το συνταξιοδοτικό δικαίωμα όταν έχεις συμπληρώσει και τα αναγκαία έτη αλλά και το αναγκαίο όριο ηλικίας.

Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να προετοιμάζονται για 3 ή 4 χρόνια παραπάνω δουλειάς; Τουλάχιστον 30.000 υπάλληλοι του Δημοσίου, περίπου 10.000 εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ενώ οι υπόλοιποι 110.000 είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών, των δικηγόρων και των γιατρών. Ποιο είναι το κοινό τους στοιχείο και η κοινή τους μοίρα; Έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη δουλειάς και θα μπορούσαν να βγουν σε σύνταξη στα 58, στα 59 ή στα 60 τους, αλλά πλέον θα πρέπει να εργαστούν ως τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας τους, άρα να παραμείνουν στα… γραφεία τους έως και 4 χρόνια παραπάνω!

ΜΕΙΩΣΕΙΣ. Η πρώτη φάση δεν κλείνει, όμως, μόνο με την «επίθεση» σε αυτούς τους 150.000 εργαζόμενους, αφού το παζάρι για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι σκληρό. Ως γνωστόν η ρήτρα παραμένει «παγωμένη», αφού η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να μειώσει περαιτέρω τις συντάξεις. Ωστόσο, λόγω των πιέσεων στο σύστημα ήδη συζητείται κάποιο «ψαλίδισμα» στις υψηλές επικουρικές, όταν κι αν απαιτηθεί από τις Αναλογιστικές Μελέτες.

Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι άμεσο κι όπως τονίζει στα «Π» η ίδια πηγή, «όσα ακούγονται για αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας ως το 2017 δεν ευσταθούν, αφού το πρόβλημα στο σύστημα αφορά αυτή ακριβώς την περίοδο, δηλαδή φέτος και την επόμενη διετία», επισημαίνοντας ότι από εκεί και πέρα αν δεν έχουν αλλάξει οι δείκτες της οικονομίας και της απασχόλησης, το πρόβλημα θα είναι ούτως ή άλλως δομικό. Στην πραγματικότητα η τύχη της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ή μάλλον το πότε θα εφαρμοστεί, θα είναι αποτέλεσμα του μεγάλου παζαριού για τα δημοσιονομικά ήτοι για το ΦΠΑ και το συνολικό φορολογικό «πακέτο».

Κι αν η πρώτη φάση φαντάζει δύσκολη, σε λίγους μήνες θα μοιάζει με… παιδική χαρά μπροστά στα όσα θα «ξεράσει» το σύστημα, το οποίο ήδη εμφανίζει ανησυχητικές ρωγμές.

ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ. Όποιος ανατρέξει στα μηνιαία στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού θα βρει τα πρώτα στοιχεία, που επιβεβαιώνουν όσους προβλέπουν τεράστια ελλείμματα στο τέλος του χρόνου. Με βάση τον ψηφισμένο Προϋπολογισμό για το 2015, το έλλειμμα στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης θα πρέπει να είναι 968 εκατ. ευρώ στο τέλος του Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, η καθίζηση των εσόδων -κυρίως από τις ασφαλιστικές εισφορές- αλλά και το «πάγωμα» της οικονομίας γενικότερα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερα ελλείμματα. Σύμφωνα με εκτίμηση της ίδιας πηγής, η «τρύπα» των Ασφαλιστικών Ταμείων για το 2015 θα είναι διπλάσια, δηλαδή θα αγγίξει τα 2 δις ευρώ κι αυτό δημιουργεί τις χειρότερες προϋποθέσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν το 2016, έτσι ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα.

Συγκεκριμένα, το 2015, η «τρύπα» αυτή μπορεί θεωρητικά να καλυφθεί κατ’ αρχάς από τον ΑΚΑΓΕ, απ’ όπου υπολογίζεται ότι μπορούν να αντληθούν τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, καθώς κι από τη ρύθμιση οφειλών, η οποία κατά γενική ομολογία πάει πολύ καλύτερα από τις προσδοκίες. Όμως το 2016 δεν θα υπάρχουν αυτά τα «σωσίβια» και όλα θα εξαρτώνται από τις προοπτικές του ΑΕΠ και της ανεργίας, οι οποίες ήδη ετοιμάζονται να αναθεωρηθούν επί τα χείρω. Πού οδηγεί αυτή η εξέλιξη; Στον σκληρό πυρήνα του Ασφαλιστικού.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, οι Αναλογιστικές Μελέτες δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις για το «σήμερα», όπως απαιτούν οι δανειστές, καθώς αφορούν στη δυναμική του συστήματος σε βάθος 40 ετών. Με δεδομένο, δε, ότι μένουν «παγωμένες» και η ρήτρα στις επικουρικές αλλά και οι διατάξεις του τελευταίου Ασφαλιστικού Νόμου, με βάση τις οποίες θα έπρεπε να υπολογίζονται από την αρχή του έτους οι κύριες συντάξεις, οι δανειστές ετοιμάζονται για την τελική «επίθεση».

Μαχαίρι στους συντελεστές αναπλήρωσης

Αυτό που θα μπει στο στόχαστρο είναι κατ’ αρχάς οι συντελεστές αναπλήρωσης για τις νέες συντάξεις, οι οποίες θα είναι χαμηλότερες. Υπενθυμίζεται ότι από το περασμένο Φθινόπωρο οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ πίεζαν για αλλαγές που οδηγούσαν σε μείωση των νέων κύριων συντάξεων έως και 20%. Στο στόχαστρο θα μπουν και οι κατώτερες συντάξεις, προνοιακού χαρακτήρα, αφού σύμφωνα με την άποψη των δανειστών δεν συνδέονται με πραγματικές εισφορές άρα δεν πρόκειται για συντάξεις.

Η πάγια θέση τους είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν ως προνοιακά επιδόματα και η χορήγηση τους να γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια, όπως ακριβώς συμβαίνει με το ΕΚΑΣ, για το οποίο συνεχίζουν να ζητάνε αυστηρότερα κριτήρια έτσι ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Από μια τέτοια «μάχη» φυσικά δεν θα μείνουν αλώβητοι όσοι έχουν ήδη βγει στη σύνταξη και δεν είναι τυχαίο ότι συχνά- πυκνά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επικαλούνται το τι ισχύει σε άλλες χώρες, ζητώντας στην πραγματικότητα να «ψαλιδιστούν» ακόμα περισσότερο οι αποκαλούμενες υψηλές συντάξεις είτε μόνο οι κύριες είτε το άθροισμα κύριων- επικουρικών…

ΔΕΙΤΕ το Καθαρό ποσοστό αναπλήρωσης (% επί των προσυνταξιοδοτικών αποδοχών) σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα ξεχωριστά



Χώρες
Ποσοστό
Αυστρία
90,2
Βέλγιο
62,1
Βουλγαρία
107,5
Κύπρος
74,5
Τσεχία
63,8
Δανία
77,4
Εσθονία
62,3
Φινλανδία
62,8
Γαλλία
71,4
Γερμανία
57
Ελλάδα
70,5
Ουγγαρία
95,1
Ισλανδία
75,1
Ιρλανδία
44,7
Ιταλία
81,4
Λετονία
67,9
Λιθουανία
72,7
Λουξεμβούργο
69,4
Μάλτα
70,4
Ολλανδία
101,1
Νορβηγία
62,8
Πολωνία
59,5
Πορτογαλία
67,8
Ρουμανία
54,3
Σλοβακία
85,4
Σλοβενία
63,3
Ισπανία
80
Ην. Βασίλειο
41,8
Σουηδία
55,3

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα ξεχωριστά:


Χώρα
Άνδρας
Γυναίκα
Έτος αναφοράς
Αυστρία
65
60
2011
Βέλγιο
65
65
2009
Κύπρος
65
65
2011
Εσθονία
63
62
2014
Φινλανδία
62–68
62–68
2008
Γαλλία
62
62
2011
Γερμανία
65
65
2008
Ελλάδα
67
60–67
2012
Ιρλανδία
65–66
65–66
2008
Ιταλία
66
64
2014
Λιθουανία
63
61
2014
Λουξεμβούργο
65
65
2011
Μάλτα
61
60
2008
Ολλανδία
65–67
65–67
2009
Πορτογαλία
66
66
2014
Σλοβακία
62
62
2012
Σλοβενία
63
61
2008
Ισπανία
65
65
2011
Λετονία
62
62
2011


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στοιχεία-σοκ για τον πλούτο που υπάρχει στην Ελλάδα και τη φορολόγησή του

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας πίστευε ότι θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες φορολογώντας τους «πλούσιους».

Όταν όμως τα κυβερνητικά στελέχη μπήκαν στο υπουργείο Οικονομικών και απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία, συνειδητοποίησαν ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα είναι είδος υπό… εξαφάνιση, τουλάχιστον από τις στατιστικές. Λιγότερες από 160.000 επιχειρήσεις «παράγουν» κέρδη άνω των 100.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Λίγο περισσότεροι από 100-120.000 είναι οι καταθέτες που έχουν λογαριασμούς με ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Οι έχοντες εξαψήφιο εισόδημα είναι μόλις 38.000 άτομα. Όσο για τους μεγαλοιδιοκτήτες με περιουσίες άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, μετά βίας φτάνουν στα 28-29.000 άτομα.

Είναι αυτή η πραγματικότητα; Με την έκταση που έχει πάρει η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, με τη δυνατότητα να «κρυφτούν» περιουσιακά στοιχεία σε εταιρείες, με τη διαρροή καταθέσεων στο εξωτερικό αλλά και τον όγκο των μετρητών που κυκλοφορούν στην αγορά -είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη καθώς το φυσικό χρήμα που βρίσκεται στα σεντούκια και στα στρώματα ξεπερνά τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ- είναι βέβαιο ότι οι στατιστικές δεν λένε όλη την αλήθεια. Από την άλλη όμως, με αυτές τις στατιστικές οφείλει να πορευτεί η κυβέρνηση και βάσει αυτών θα επιβάλλει τα νέα μέτρα «χτυπώντας» όχι αυτούς που είναι πλούσιοι αλλά αυτούς που φαίνονται.

ΕΝΦΙΑ. Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα αφαιρούσε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων το βάρος του ΕΝΦΙΑ και θα εξασφάλιζε την κάλυψη της «δημοσιονομικής τρύπας» επιβάλλοντας φόρο στη μεγάλη ιδιοκτησία. Όταν όμως οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών άρχισαν να επεξεργάζονται αυτό το σενάριο, έπεσαν πάνω σε… τοίχο. Από τα περίπου 6,14 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της εφορίας λιγότεροι από 350.000 εμφανίζονται με ατομική περιουσία μεγαλύτερη των 300.000 ευρώ.

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι αυτές οι περιουσίες έχουν υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007 οι οποίες ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτή η πραγματικότητα: μπορεί το σύνολο της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα να ανέρχεται –έστω και με τις υπερτιμημένες αξίες του 2007- στα 600 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, ο «κλήρος» είναι κατακερματισμένος. Ιδού και τα στοιχεία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου:

• Περιουσίες από 300.000 έως 500.000 ευρώ έχουν σήμερα 215.000 ιδιοκτήτες
• Περιουσίες από 500.000 έως 1.000.000 ευρώ έχουν 105.000 ιδιοκτήτες
• Περιουσίες από 1.000.000 έως 3.000.000 ευρώ έχουν 27.000 ιδιοκτήτες
• Περιουσίες από 3.000.000 ευρώ έως 4.500.000 ευρώ έχουν 1500 ιδιοκτήτες ενώ
• Περιουσίες από 4.500.000 ευρώ και πάνω μόλις 500 άτομα.

Αν μάλιστα προσθέσει κανείς τις περιουσίες όλων όσων έχουν ατομική ιδιοκτησία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, τότε θα καταλήξει σε ένα ποσό της τάξεως των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ακόμη και ληστρικοί συντελεστές της τάξεως του 2% να επιβληθούν σε αυτές τις περιουσίες (σ.σ.: κάτι το οποίο θα καταστήσει αυτομάτως ασύμφορη την κατοχή ακινήτων καθώς η απόδοση αν ληφθεί υπόψη και ο φόρος των ακινήτων θα πέσει κοντά στο μηδέν) τα έσοδα μετά βίας θα ξεπεράσουν τα 600-700 εκατ. ευρώ.

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ. Το 2014, υποβλήθηκαν συνολικά 5.978.000 φορολογικές δηλώσεις αποκαλύπτοντας τα εισοδήματα του 2013. Όπως προέκυψε από την επεξεργασία που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μόλις 38.000 φορολογούμενοι εμφάνισαν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ δηλώνοντας –κατά μέσο όρο- 194.700 ευρώ ο καθένας. Να προστεθούν και αυτοί που δηλώνουν εισοδήματα από 50.000 έως 100.000 ευρώ;

Εντοπίζονται μόλις 140.000 άτομα επιπλέον με μέσο εισόδημα 67.150 ευρώ. Να γιατί το σχέδιο της κυβέρνησης να αυξήσει την εισφορά αλληλεγγύης στους έχοντες εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ δεν αναμένεται να αποδώσει παρά ελάχιστα.

Μάλιστα, επειδή η αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης θα επιβληθεί με βάση τα εισοδήματα του 2015, η «πελατεία» για την έκτακτη εισφορά θα είναι ακόμη μικρότερη δεδομένου ότι ο κατήφορος των εισοδημάτων συνεχίστηκε και το 2014 και το 2015.

Αναγκαστικά, για να εξασφαλίσει έσοδα, η κυβέρνηση θα πρέπει να «χτυπήσει» με την έκτακτη εισφορά ακόμη πιο χαμηλά. Στο εισοδηματικό κλιμάκιο με τα εισοδήματα από 20.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ -άτομα που σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται υψηλόμισθοι καθώς το μέσο εισόδημά τους διαμορφώνεται στα 29.250 ευρώ- κατατάσσονται 1.060.000 άτομα. Ποιοι από αυτούς θα πληρώσουν περισσότερο; Θα εξαρτηθεί από το όριο που θα θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών για να αυξήσει τους συντελεστές υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης.


Χάθηκαν τα… ίχνη των μεγαλοκαταθετών

Όταν πριν από δύο χρόνια η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών έδινε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την κατανομή των καταθέσεων με βάση το υπόλοιπο του λογαριασμού, οι περισσότεροι έπεσαν από τα… σύννεφα.

Διότι αποκαλύφθηκε ότι από τα εκατομμύρια των καταθετών, μόλις το… 0,4% εμφανιζόταν να έχει υπόλοιπο πάνω από 100.000 ευρώ. Πόσοι είναι αυτοί οι καταθέτες; Στην καλύτερη περίπτωση λίγο περισσότεροι από 100.000 άτομα.

Οι Έλληνες έχουν πολλούς λογαριασμούς ο καθένας με μικρά υπόλοιπα. Συνολικά, είναι ενεργοί περίπου 26 εκατομμύρια καταθέσεις ταμιευτηρίου, επτά εκατομμύρια λογαριασμοί όψεως και μόλις 1,5 εκατομμύριο προθεσμιακοί λογαριασμοί.

Το ότι το υπόλοιπο των καταθέσεων έχει υποχωρήσει πλέον –για νοικοκυριά και επιχειρήσεις- κοντά στα 135 δισεκατομμύρια ευρώ, δείχνει ότι το μέσο υπόλοιπο ανά κατάθεση έχει πέσει –με βάση τη στατιστική- κάτω από τις 4000 ευρώ. Είναι όλοι κι όλοι οι Έλληνες που έχουν πάνω από 100.000 ευρώ στην άκρη το πολύ 100.000 άτομα; Όχι είναι η απάντηση. Διότι η στατιστική δεν μπαίνει σε δύο βασικές «δεξαμενές»:

Πρώτον, τις καταθέσεις και τα υπόλοιπα επενδυτικά προϊόντα στο εξωτερικό (ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ). Και δεύτερον τα μετρητά τα οποία κυκλοφορούν πλέον σε αφθονία. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην κυκλοφορία χρήματος σε φυσική μορφή καθώς αυτό φτάνει στο 25% του ΑΕΠ δηλαδή πάνω από τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η κυκλοφορία του φυσικού χρήματος περιορίζεται κάτω από το 8% του ΑΕΠ.

Δείτε τη γενική εικόνα σε αριθμούς ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συζητήσεις για τέσσερις συντελεστές ΦΠΑ

Με ταχείς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας.
Οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με κύκλους προσκείμενους στις συζητήσεις να αναφέρουν ότι σε γενικές γραμμές ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να έχει το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των τριών Ευρωπαίων ηγετών μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ο κόσμος μοιάζει σήμερα, σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητας…»

Βλέπουμε στον πλανήτη -γύρω μας- πολλές εστίες έντασης να έχουν ανάψει. Από την Μέση Ανατολή (Συρία, Υεμένη κλπ), μέχρι τα Βαλκάνια, την Μαύρη Θάλασσα και την Ουκρανία. Ταυτόχρονα στον οικονομικό τομέα υπάρχει το θέμα της χώρας μας και οι συζητήσεις γύρω από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία. Ο Άγιος Παϊσιος είχε πει πριν χρόνια: «Ο κόσμος μοιάζει σήμερα , σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητος , με πολλές βαλβίδες ! Θα σκάσει εδώ , θα σκάσει εκεί . Προσεύχεσθε μη γίνει μ΄εμάς η αρχή».


Οι Άγιοι Πατέρες με πολλές αναφορές μας είχαν προειδοποιήσει για τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν στον κόσμο. Ταυτόχρονα μας έλεγαν πως πρέπει να δυναμώσουμε πνευματικά και μας καλούσαν σε μετάνοια. Δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει η σημερινή κατάσταση και πως θα εξελιχθεί, αλλά τα προφητικά λόγια των Πατέρων ηχούν δυνατά στα αυτιά μας και μας βάζουν σε σκέψεις για το αύριο.

Πάντως αν παρατηρήσουμε προσεχτικότερα, θα δούμε ότι στις περισσότερες από τις περιοχές που υπάρχουν εστίες έντασης και αβεβαιότητας, επικρατεί και έντονα το Ορθόδοξο στοιχείο (Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία κλπ).

Όπως και να έχει, εμείς πρέπει να έχουμε την ελπίδα μας στον Θεό και γνωρίζοντας τα προφητικά λόγια των Αγίων Πατέρων να είμαστε αισιόδοξοι,γιατί θα έρθουν λαμπρές μέρες και για την χώρα μας και για την Ορθοδοξία, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.





Σ.Κ.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε παράνομα μετανάστες

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Πέντε υπήκοοι Συρίας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, συνελήφθησαν, ενώ όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο από τη χώρα συνολικά 20 ομοεθνών τους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συγκεκριμένα, ένας 28χρονος που ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής συνελήφθη στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, μαζί με τον 25χρονο συνεργό του, την ώρα που επιβίβασαν σε αυτοκίνητο τύπου VAN, 20 αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, μεταξύ των οποίων και πέντε ανήλικοι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Αμέσως μετά τη σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι μετανάστες κατέβαλαν χρηματικό ποσό 2.000 – 2.500 ευρώ ο καθένας, σε δύο άτομα (έναν 50χρονο και έναν 25χρονο), οι οποίοι λειτουργούσαν ως εγγυητές των χρημάτων και θα τα διαμοίραζαν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, όταν ολοκληρωνόταν η μεταφορά των αλλοδαπών στο εξωτερικό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην περιοχή της Αθήνας, του οποίου υπεύθυνος είναι ο 50χρονος συλληφθείς, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Από τους συλληφθέντες κατασχέθηκαν συνολικά 12.170 ευρώ που είχαν εισπράξει για την παράνομη διακίνηση των μεταναστών και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και εισιτήρια.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ *ProtoThema*

ΕΓΓΡΑΦΑ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Ω ΤΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ…

Τα 5 εκατομμύρια, το πόρισμα – κόλαφος και η συγκάλυψη του σκανδάλου από Παπανδρέου – Σαμαρά.

Δήλωνε σκάφη ψευδώς ως «τουριστικά» – κόλαφος η απάντηση των αρμοδίων αρχών.Η συγκάλυψη του σκανδάλου – μαμούθ αποτελεί ντροπή για την δημοκρατία και φανερώνει πως λειτουργεί η διαπλοκή.

Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να τιμωρήσει παραδειγματικά τους διαπλεκόμενους και όσους συγκάλυψαν το μέγα αυτό σκάνδαλο. Οφείλει επίσης να εντοπίσει ποιός γεμίζει με μαύρο χρήμα τον Αναστασιάδη για να δολοφονεί την δημοκρατία και την αλήθεια.

back up 388

 back up 389

back up 390

Αναμένουμε.

 

πηγη






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκρός και τέταρτος τραυματίας των ΕΛΠΕ

Eξέπνευσε σήμερα ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, ο Κώστας Μαγγούρας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.

Αυτό γνωστοποίησε η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ομίλου, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, και σημειώνουν ότι το δυστύχημα της 8ης Μαΐου εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς σήμερα εξέπνευσε και ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος. Εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, με βαθιά οδύνη, στην οικογένεια του Κώστα και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους.

Στην ανακοίνωση, στη συνέχεια, αναφέρεται ότι οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και ο ένας, μάλιστα, έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

Η διοίκηση επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ότι, η αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα όλων και καλεί τους εργαζομένους σε κοινή προσπάθεια, ώστε το δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου να είναι το τελευταίο.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σφαγή στο Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε λεωφορείο με τουλάχιστον 22 νεκρούς και 13 αγνοούμενους (φωτογραφίες)

Tουλάχιστον 22 επιβάτες ενός λεωφορείου δολοφονήθηκαν ενώ 13 ακόμη φέρονται ως αγνοούμενοι, μετά από επίθεση μεγάλης ομάδας ενόπλων στην περιοχή της Κουέτα στο Πακιστάν.

Όπως δήλωσε στο Reuters o υπουργός Εσωτερικών του Βαλουχιστάν, «15-20 ένοπλοι οι οποίοι μάλιστα φορούσαν στολές των δυνάμεων Ασφαλείας, αφού αποβιβάστηκαν από μικρά φορτηγάκια εισέβαλαν στο λεωφορείο που ταξίδευε από την πόλη Κουέτα στην πρωτεύουσα Καράτσι και απήγαγαν περίπου 35 επιβάτες.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πτώματα των 22 από αυτούς βρέθηκαν αργότερα και σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης ενώ, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης εντοπισμού τους στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνδρες του στρατού και της αστυνομίας, εντοπίστηκαν και δολοφονήθηκαν επτά από τους δράστες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί ούτε ο ακριβής τρόπος με τον οποίο οι άτυχοι επιβάτες δολοφονήθηκαν ούτε και τα κίνητρα της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ενέργειας.



Η επίθεση αυτή δείχνει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην κυβέρνηση του Ναβάζ Σαρίφ καθώς, δείχνει θέτει σε κίνδυνο συμφωνίες με κινέζους επενδυτές που έχουν σκοπό να διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ανοίξουν έναν οικονομικό και εμπορικό διάδρομο με το Πακιστάν ακριβώς στον αυτοκινητόδρομο που έγινε η πολύνεκρη επίθεση.






Το μεγαλεπήβολο αλλά και πολυδιαφημισμένο έργο ανακοινώθηκε όταν ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping επισκέφθηκε το Πακιστάν τον Απρίλιο, και αποφασίστηκε μια οδός με άξονα Ανατολής-Δύσης με τελευταίο σημείο περάσματος το λιμάνι του Γκουαντάρ στα νότια μέσω της Κουέτα.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!