EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Politico: Η Ελλάδα χρεοκοπεί – Αυτή τη φορά το εννοούν

Η τρέχουσα προειδοποίηση πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το ΔΝΤ είναι διαφορετική από τις προηγούμενες σημειώνει το politico.eu. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα σε κείμενο με τίτλο «Ελλάδα:
Αυτή τη φορά το εννοούμε» η Ελλάδα η χώρα έχει όντως ξεμείνει από χρήματα και δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Ταμείο για τον Ιούνιο.


Το Politico παίρνει ως απόδειξη τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα.

Παραθέτει, ακόμη, τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο BBC, όταν ο Ελληνας υπουργός τόνισε ότι η Αθήνα έχει κάνει όσα βήματα χρειάστηκαν και ίσως να μην μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της εάν δεν κάνουν πίσω και οι πιστωτές.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, οι φόβοι για την σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αυξάνονται. Αν και καταγράφηκε η υποχώρηση στις εκροές καταθέσεων τον Μάρτιο, ακόμη και μια αχνή ένδειξη ότι θα υπάρξει Grexit μπορεί να οδηγήσει σε bank run και με μεγάλη ταχύτητα.

Επιπλέον, το Politico σημειώνει ότι οι δανειστές έχουν ήδη κάνει ένα βήμα πίσω αποδεχόμενοι χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ωστόσο, δεν υπάρχει ευελιξία ώστε να αφήσουν την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πίσω από υφεσιακές πολιτικές αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό και κάνοντας παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας.

Αυτά τα θέματα, ωστόσο, βρίσκονται στην καρδιά των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοφόρων τονίζει η ιστοσελίδα.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

3 λεπτά και 30΄΄αγωνίας για Τούρκους πιλότους που «εγκλωβίστηκαν» από Έλληνες στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε βγει όλο καμάρι να συγχαρεί τους πιλότους της αεροπορίας του για την  κατάρριψη ελικοπτέρου της Συρίας, το οποίο λένε ότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Από την άλλη θέλει να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο κι εμείς να κοιτάμε. Οι Τούρκοι «κλαψουρίζουν» ξανά ότι ελληνικά μαχητικά «εγκλώβισαν» δικά τους μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν παράνομα στο Αιγαίο!

Τους αναχαίτίσαμε ““με την γίδα στην πλάτη», …φωνάζουν κι από πάνω δηλαδή! Οι λόγος για το τουρκικό Γενικό Επιτελειο που έβγαλε- και πάλι!- ανακοίνωση για την αναγνώριση /αναχαίτιση που έκαναν ελληνικά μαχητικά σε τουρκικά F – 16 τα οποία παραβίασαν τον ελληνικό Εναέριο Χώρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου, κατά τη διάρκεια »εκπαιδευτικής πτήσης» 6 τουρκικών F – 16 στο Αιγαίο, 3 εξ αυτών αναχαιτίστηκαν από 4 ελληνικά F – 16, με εγκλωβισμό ραντάρ  για 4 φορές- για χρονικό διάστημα συνολικά 3 λεπτών και 30 δευτερολέπτων.Τα τουρκικά αεροσκάφη, αναφέρει η ανακοίνωση, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο βάσει  των κανόνων εμπλοκής.

Προφανώς  σχετική  ανακοινωση – που δημοσιευτηκε στις ιστοσελιδες της Milliyet, της Yeni Safak και του  ΝΤV στις 24.5.2015- αναφερονται σε πρόκλήσεις που έκαναν τουρκικά αεροσκάφη στις 22.5 (18 παραβάσεις και 11 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου) και τις αναχαιτίσεις /αναγνωρίσεις που έκανα τα ελληνικά μαχητικά.

Πάλι καλά να  λένε οι Τούρκοι…

Προφανώς θα άκουσαν και τα «γαλλικά» τους όσοι ώρα οι Έλληνες χειριστές τους είχαν «λοκάρει».


        


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναδείξτε τους κοιλιακούς... τρώγοντας

Θέλετε τους κοιλιακούς του Λεωνίδα, από τους «300»; Ε τότε μην χτυπιέστε στα γυμναστήρια γιατί το μυστικό είναι αλλού. Όπως επισημαίνουν νέες μελέτες πάνω στο θέμα αυτό, το σιξ-πακ δεν αποκτιέται με τη σκληρή προπόνηση, αλλά με την αυστηρή διατροφή.

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο κι αντίθετο με πολλούς οδηγούς για την απόκτηση των τέλειων κοιλιακών, αλλά πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί δεν γίνονται μέσα σε αίθουσα γυμναστηρίου.

Οι κοιλιακοί μύες βρίσκονται κάθετα στο μπροστινό μέρος των πλευρών. Όπως όλοι οι μύες έτσι κι αυτοί μπορούν να μεγαλώσουν και να γίνουν ανάγλυφοι, αλλά για να φαίνεται το πολυπόθητο σχήμα τους θα πρέπει να εξαφανιστεί το στρώμα λίπους γύρω από την κοιλιά. Κι εδώ θα δούμε πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό.

Η κατανάλωση υδατανθράκων πριν από την προπόνηση είναι λάθος

Πρώτο από όλα για την εμφάνιση των κοιλιακών είναι το πώς η γενετική αλληλεπιδρά με την διατροφή. Η γονιδιωματική των θρεπτικών ουσιών, μας διδάσκει ότι ο καθένας επεξεργάζεται και αφομοιώνει τα θρεπτικά συστατικά με διαφορετικό τρόπο. Έρευνες έχουν αποδείξει, όπως αναφέρει σε άρθρο του το βρετανικό GQ, ότι αν μία ομάδα ανθρώπων ακολουθεί την ίδια διατροφή, με τις ίδιες θερμίδες και τα ίδια θρεπτικά συστατικά δεν θα εντοπιστούν ούτε δύο άνθρωποι που να την αφομοιώνουν το ίδιο.

'Αλλη έρευνα, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, αποκαλύπτει ότι μία καλή ιδέα για την καύση του κοιλιακού λίπους είναι, πριν την προπόνηση, ο ασκούμενος να μην καταναλώνει υδατάνθρακες και ισοτονικά ροφήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξοβελιστούν οι υδατάνθρακες από τη διατροφή, αλλά να γίνεται σωστή και αποτελεσματική χρήση τους.

Ενώ οι υδατάνθρακες αποτελούν μια μεγάλη πηγή ενέργειας, μπορούν επίσης να προκαλέσουν αύξηση στην ορμόνη ινσουλίνη και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα της συσσώρευσης λίπους. Έτσι οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, σύμφωνα με το GQ, ότι η μικρή αύξηση της ινσουλίνης πριν την προπόνηση καταστέλλει την λιπόλυση κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ως εκ τούτου, πολύ απλά, οι υδατάνθρακες πριν την προπόνηση μπορεί να σας δώσουν την ενέργεια για να ολοκληρώσετε τις ασκήσεις σας, αλλά μπορεί επίσης να μειώσουν την ικανότητά σας να κάψετε λίπος. Αποφασίσετε, λοιπόν, τι θέλετε περισσότερο: να βγάλετε ξεκούραστα την προπόνησή σας ή να κάψετε γρήγορα το λίπος και να αποκαλυφθούν οι κοιλιακοί σας;

Πίνετε πράσινο τσάι

Σχετικά με το θέμα της διατροφής, πριν την προπόνηση ακολουθήστε την παρακάτω συμβουλή. Σύμφωνα με μελέτη 12 εβδομάδων, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, διαπιστώθηκε ότι υπέρβαρα άτομα που έπιναν πράσινο τσάι πριν από την άσκηση, έκαιγαν περισσότερο λίπος.

Οι επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο στη φυσική χημική ένωση που βρίσκεται στο πράσινο τσάι και ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη (EGCG για συντομία), και η οποία συνδέεται με έναν μακρύ κατάλογο ευεργετημάτων για την υγεία. Σειρά μελετών και αναλύσεων που δημοσιεύτηκαν στο International Journal of Obesity κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η επιγαλλοκατεχίνη επιδρά θετικά αν και σε μικρό βαθμό στην απώλεια και στη διατήρηση του σωματικού βάρους», λόγω της δυνατότητας που δίνει στο σώμα να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος ως πηγή καυσίμων.

Δεν χρειάζονται πολλά. Ένα με δύο φλιτζάνια πράσινου τσαγιού την ημέρα είναι αρκετά για να ενεργοποιήσουν την EGCG.

Φάτε «καθαρά»

Δεν είναι μυστικό ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού εκτός από τα όποια θρεπτικά συστατικά, προσθέτουν στο σώμα και ουσίες που όχι μόνο δεν είναι απαραίτητες, αλλά συχνά είναι και βλαβερές. Ενώ, επίσης, άλλες φορές κατά την επεξεργασία τους, αφαιρούνται συστατικά πολύ χρήσιμα για τον οργανισμό π.χ. το χρώμιο.

Το χρώμιο είναι ιχνοστοιχείο που υπάρχει σε τρόφιμα όπως στα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα κρέατα και τα λαχανικά. Είναι απαραίτητο για την φυσιολογική αύξηση και ανάπτυξη του ανθρώπου και σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, έχει συνδεθεί με τις επιθυμίες και το αίσθημα κορεσμού.

Το πρόβλημα είναι ότι στα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα αφαιρείται το χρώμιο. Για τον λόγο αυτό, και σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστήμη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν βοηθάνε στην ανάδειξη των κοιλιακών. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι τα φρούτα σας και τα λαχανικά είναι φυσικά και μη επεξεργασμένα.

Καταναλώστε πρωτεΐνη

Γεμίστε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας με αβγά, ψάρια και κοτόπουλο. Οι διατροφολόγοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Αθλητικής Διατροφής συνιστούν στους αθλητές ταχύτητας και αντοχής να καταναλώνουν 1,7 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Η κατανάλωση πρωτεΐνης βοηθά στην αποκατάσταση και την αναγέννηση των μυών μετά την προπόνηση, ενώ επίσης βοηθάει στην εμφάνιση του σιξ-πακ.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, στο γεγονός ότι «οι πρωτεϊνικές δίαιτες αυξάνουν τις ώρες αίσθησης του κορεσμού, την θερμογένεση, την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, την ισορροπία των πρωτεϊνών και την οξείδωση του λίπους». 
Με απλά λόγια, η πρωτεΐνη σας κρατά χορτάτους για περισσότερη ώρα και αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο μπορείτε να κάψετε το λίπος, απλώς με την πέψη της ίδιας της πρωτεΐνης. Μια διαδικασία γνωστή ως «θερμική επίδραση της σίτισης».



Πηγή: ΑΠΕ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΑΕΚ επέστρεψε και επίσημα

Μετά από δύο χρόνια στις μικρές κατηγορίες της Γ’ Εθνικής και της Football League, η ΑΕΚ από σήμερα μπορεί επίσημα να πανηγυρίζει την επιστροφή της στη πρώτη εθνική κατηγορία, τη Super League.

Η ΑΕΚ με τη νίκη της Δευτέρα κόντρα στον Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ, με 1-0 σφράγισε και μαθηματικά το εισιτήριο της ανόδου, ενός εκτός απροόπτου με την επικράτησή επί του «Γηραιού» εξασφαλίζει και την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Β’ Εθνικής. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Δημήτρης Ανάκογλου στο 59ο λεπτό με ένα δυνατό και συρτό σουτ έξω από την περιοχή.


        


Από την πλευρά του ο Ηρακλής θα πρέπει να περιμένει μια ακόμη αγωνιστική για να εξασφαλίσει μαθηματικά και αυτός την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, καθώς ο τρίτος στη βαθμολογία Απόλλωνας κέρδισε τον Ολυμπιακό Βόλου (0-1) με γκολ του Ανγκούλο και μείωσε τη διαφορά στους 9 βαθμούς.

Τέλος η Λάρισα επικράτησε στο Αλκαζάρ της Παναχαϊκής επίσης με 1-0 με γκολ του Πίντο στο 38ο λεπτό.

Η Βαθμολογία
  • ΑΕΚ 25
  • Ηρακλής 19
  • Απόλλων Σμύρνης 10
  • Λάρισα 9
  • Ολυμπιακός Βόλου 4
  • Παναχαϊκή 3


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος εποχής για το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά

Μετά από 88 χρόνια λειτουργίας, το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, έκλεισε σήμερα το μεσημέρι απροειδοποίητα, γράφοντας την τελευταία σελίδα σε μια ιστορία γεμάτη διάσημους καλλιτέχνες, επιφανείς δημοσιογράφους, διακεκριμένα ονόματα της τέχνης και της πολιτικής, εστεμμένους βασιλείς και πολλούς πολλούς άλλους που είχαν διαμείνει στα δωμάτιά του.

Πριν από έναν περίπου χρόνο, και συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο, λόγω χρεών του ιδιοκτήτη Χαράλαμπου Βάρδη, το «Πεντελικόν» βγήκε σε πλειστηριασμό και άλλαξε ιδιοκτησία. Σήμερα, ο νέος ιδιοκτήτης έκανε ουσιαστικά έξωση στον κ. Βάρδη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ένας δεύτερος πλειστηριασμός, αυτή τη φορά για την ακίνητη περιουσία του ξενοδοχείου.

Αν και οι τίτλοι τέλους που γράφτηκαν για το ιστορικό ξενοδοχείο μπορεί να ήρθαν απρόσμενα για τους 120 εργαζόμενους που δηλώνουν πώς όλα έγιναν ξαφνικά, ωστόσο το ιστορικό των τελευταίων ετών καταγράφει ότι η υπερχρεωμένη επιχείρηση, αργά ή γρήγορα θα έκλεινε οριστικά.

Τελικά, εργαζόμενοι και πελάτες ειδοποιήθηκαν με ανακοίνωση ότι έπρεπε να αποχωρήσουν έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια εταιρεία, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη ΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το ξενοδοχείο διέκοψε οριστικά τη λειτουργία του και πως «η διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη -από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κ. Δουζόγλου-, ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του».

Όπως τονίζεται, «παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε».

Τέλος, σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρείας εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χιλιάδες νέα κρούσματα χολέρας στην Τανζανία

Σχεδόν 3.000 νέα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί στην Τανζανία, κυρίως μεταξύ των προσφύγων από το Μπουρούντι που εγκατέλειψαν τη χώρα για να γλιτώσουν από την πολιτική βία, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Όπως υπογράμμισε ο Οργανισμός, σχεδόν 400 κρούσματα καταγράφονται καθημερινά.
Μέχρι τώρα, 31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη χολέρα σε μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στη συνοριακή πόλη Καγκούνα, η οποία έχει γεμίσει πρόσφυγες, πρόσθεσε ο ΟΗΕ.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνήγορος του Πολίτη: Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού σε όλη τη χώρα

Παρεμβάσεις προκειμένου να συγκροτηθούν σε όλη την επικράτεια Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού, ώστε οι κάτοικοι της περιφέρειας να έχουν αμεσότερη πρόσβαση σε μηχανισμούς εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών και παράλληλα να υπάρξει αποσυμφόρηση της κεντρικής αρχής, θα δρομολογηθούν από το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το Συνήγορο του Καταναλωτή.

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Καταναλωτή", με θέμα "Προστασία του Καταναλωτή και Οικονομική κρίση" για τη συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας της Αρχής.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης ανέφερε ότι η εξωδικαστική επίλυση των καταναλωτικών διαφορών, την οποία με συνέπεια υπηρετεί η Αρχή, αποτελεί την πιο γρήγορη, ανέξοδη και με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα εναλλακτική επιλογή επίλυσης των διαφορών για καταναλωτές και προμηθευτές, δεδομένου ότι 8 στις 10 διαφορές σε όλους τους εμπορικούς κλάδους διευθετούνται συμβιβαστικά, απαλλάσσοντας τα Δικαστήρια από χιλιάδες υποθέσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πρώην πρόεδροι της Βουλής, πρώην υπουργοί, βουλευτές, πρόεδροι Ανεξάρτητων Αρχών, πρόεδροι και μέλη καταναλωτικών οργανώσεων, επιμελητηρίων, δικηγορικών συλλόγων, καθηγητές, δικαστές και φοιτητές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος στη φορολόγηση ΙΧ με βάση τα κυβικά - Ο νέος τρόπος φορολόγησης

Μπαράζ αλλαγών στην φορολόγηση των αυτοκινήτων ετοιμάζει να φέρει στο προσκήνιο το υπουργείο Οικονομικών.
 
Οπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο, στην προσπάθειά του για τη δημιουργία και παγίωση μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης φορολόγησης των αυτοκινήτων και ενός γενικότερου εξορθολογισμού του τομέα της αυτοκίνησης, σχεδιάζει:

1. Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.

2. Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.

3. Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της 20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».

4. Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.

5. Ανάλογη προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.

6. Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια επαγγέλματα θα έχουν εξαλειφθεί από τα ρομπότ τα επόμενα 10 - 20 χρόνια

Την ώρα που οι μηχανές έχουν απαλλάξει τον άνθρωπο από τις εξοντωτικές χειρωνακτικές δουλειές, με κόστος φυσικά σε θέσεις εργασίας, το τοπίο αναμένεται να αλλάξει ακόμα περισσότερο στα χρόνια που διανύουμε.

Οι οικονομολόγοι ήταν διχασμένοι για το πότε ακριβώς θα υλοποιηθεί η απειλή από τα ρομπότ και άλλες μορφές τεχνολογίας του μέλλοντος. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτή υπάρχει ήδη, άλλοι εκτιμούν όταν θα προκύψει στα τέλη αυτού του αιώνα, σύμφωνα με το CNN.

Η Ειμι Γουέμπ, ειδική ψηφιακών μέσω που έχει ιδρύσει την Webbmedia Group, προβλέπει όμως ότι τουλάχιστον 8 επαγγέλματα πολύ σύντομα θα φτάσουν στην εξάλειψη. Και όταν λέει «πολύ σύντομα», μιλά για τα επόμενα 10-20 χρόνια.

Τα οκτώ επαγγέλματα που απειλούνται από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας είναι τα εξής:

1. Θέσεις εργασίας σε σταθμούς διοδίων και ταμίες

Η εξάπλωση των συσκευών που φοριούνται και του συστήματος πληρωμών από το κινητό θα κάνει τέτοιες δουλειές ουσιαστικά παρωχημένες. «Δεν θα χρειάζεται να υπάρχει παντού ένας άνθρωπος», υποστηρίζει.

2. Διαφημιστές

Τα ισχυρά εργαλεία διαφήμισης του μέλλοντος μπορεί να επιτρέπουν στις μάρκες να περνούν τα μηνύματά τους στους πελάτες με απόλυτη ακρίβεια. Ηδη, όπως εξήγησε η Γουέμπ, γίνονται νέα πειράματα με τεχνολογίες που μελετούν την συμπεριφορά του καταναλωτή, για να διαπιστωθεί το είδος των διαφημίσεων που θα είναι πιο αποτελεσματικές. Αν αυτά τα «εργαλεία» αποδώσουν, θα οδηγήσουν σε μικρότερες ομάδες στις εταιρείες διαφήμισης και μάρκετινγκ.

3. Εξυπηρέτηση πελατών

Ηδη το Watson, ο υπερ-υπολογιστής της ΙΒΜ μπορεί μεταξύ άλλων να αντικαταστήσει τους πάντες που εργάζονται σε ένα τέτοιο τμήμα εταιρείας, σύμφωνα με την Γουέμπ.

4. Εργαζόμενοι σε εργοστάσιο

Τα ρομπότ θα «κλέψουν» ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία από τους ανθρώπους, καθώς είναι πιο φτηνές λύσεις και δεν χρειάζονται… διαλείμματα.

5. Μεσάζοντες στα χρηματοοικονομικά

Το Blockchain, το πρόγραμμα υπολογιστή του Bitcoin< έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται αυτόματα συναλλαγές και να δημιουργεί ένα τέλειο, αξιόπιστο ψηφιακό αρχείο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στους μεσάζοντες στο τραπεζικό σύστημα, τον ασφαλιστικό τομέα ή εκείνο των υποθηκών.

6. Δημοσιογράφοι

Το διαδίκτυο «έσβησε» αμέτρητες εφημερίδες και τώρα η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να «σκοτώσει» ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας. Η Γουέμπ, πρώην δημοσιογράφος και η ίδια, αναφέρει ότι το επόμενο βήμα θα είναι αλγόριθμοι που θα επιτρέπουν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία να δημιουργούν αυτόματα θέματα και να τα τοποθετούν σε ιστοσελίδες, χωρίς ανθρώπινη μεσολάβηση.

7. Δικηγόροι

Η Γουέμπ θεωρεί ότι αρκετοί θα αντικατασταθούν από ηλεκτρονικές υπηρεσίες που μπορούν να διεκπεραιώσουν απλές εργασίες, όπως αιτήσεις για εμπορικά σήματα, διαθήκες ή ακόμη και διαζύγια.

8. Εργαζόμενοι στην τηλεφωνία

Πολλοί δεν έχουν πλέον σταθερό τηλέφωνο, κάτι που αναμένεται να εξαπλωθεί με την πρόοδο της ψηφιακής επικοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι στις εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας θα μπορούσαν να εξαφανιστούν θέσεις όπως εκείνες για την έκδοση λογαριασμών ή χειριστών.

ΠΗΓΗ: techit.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

26,45 τρισ. δολ. θα κοστίσει μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη … κύριε Σοιμπλε !

Στο ύψος των 26,45 τρισ.δολ είναι τα παράγωγα (προθεσμιακά συμβόλαια, πρακτικά «στοιχήματα») που είναι ευθέως συνδεδεμένα με την αξία του ευρώ και αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί παγκοσμιως εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και οδηγηθεί το ευρώ στον γκρεμό.

Σύμφωνα με την Bank for International Settlements, 26,45 τρισ.δολάρια, είναι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ. Για να γίνει κατανοητό το νούμερο αυτό, το «γαλαξιακό» χρέος των ΗΠΑ αγγίζει τα 18 τρισ.δολάρια, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει λιγότερα από 4 τρισ.δολάρια το χρόνο!

Πρόκειται λοιπόν για ένα ασύλληπτο νούμερο, και η Τράπεζα αναφέρεται στα παράγωγα που είναι ευθέως συνδεδεμένα με το ευρώ. Στο σύνολο όλα τα παράγωγα του πλανήτη έχουν δημιουργήσει μια πελώρια «φούσκα» 700 τρισ.δολαρίων.

Λεφτά που δεν τυπώνονται,δεν κυκλοφορούν παρά μόνο στον «αέρα» και τα κατέχουν τύποι, οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Εάν η «φουσκα» «σκάσει» τότε όλα αυτά τα χρήματα γίνονται αυτό που πράγματι είνια, «αέρας κοπανιστός», αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους Επικυρίαρχους του πλανήτη.

Ακριβώς επειδή η παγκόσμια οικονομία είναι ένα μεγάλο καζίνο, δεν «παίρνει» τους δανειστές να είναι τόσο αδιάλλακτοι όσο εμφανίζονται. Όταν τα πράγματα πάνε καλά τότε οι αλγόριθμοι των υπολογιστών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες παράγουν τεράστιες ποσότητες χρήματος.

Όταν όμως υπάρξει μια μεγάλη κρίση τα ιδρύματα και τα funds που παίζουν τα παράγωγα μπορεί να χάσουν τεράστια χρηματικά ποσά με πολύ ταχείς ρυθμούς.

Αυτό συνέβη το 2008 και μπορεί να συμβεί το ίδιο τώρα. Αυτός είναι ο λόγς που στις ΗΠΑ θέλουν οπωσδήποτε Ελλάδα και ΕΕ να έρθουν σε συμφωνία, για να μην καταρρεύσουν όλοι σαν χάρτινος «πύργος».

Έτσι ήταν απόλυτα λογικό αυτό που δήλωσε σήμερα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης αποκαλύπτωντας το κόστος της ρήξης για την Ευρωζώνη επαληθεύοντας έτσι την πρόβλεψη και προπαντώς ανησυχία των ΗΠΑ ότι μια ρήξη από μέρους των δανειστών θα είχε επιτπώσεις για την παγκόσμια οικονομία μεγαλύτερες από την Lehman Brothers.

Πιο συγκεκριμένα ο Γ.Βαρουφάκης σε συνέντευξή του δήλωσε «Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν πέραν του άμεσου κόστους».

Αρκεί κανείς να δει την έκθεση της Bank for International Settlements και θα απαντήσει αμέσως το ερώτημα του Έλληνα υπουργού.

«Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε, θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης σε δηλώσεις του σε εφημερίδα.

«Δεν έπρεπε να μπούμε (στο ευρώ), αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω», πρόσθεσε.

Αν φύγουμε από το ευρώ θα είναι καταστροφή για αυτούς που μας πίεσαν να αποχωρήσουμε, αλλά και για τις αγορές διεθνώς.



defencenet.gr
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε αυτήν τη χώρα ασκείται η χειρότερη δημοσιογραφία στον πλανήτη από τους αθλιότερους δημοσιογράφους τού κόσμου

Ακουγα στη χθεσινή προαναγγελία των δελτίων ειδήσεων των οκτώ για τη «νέα πρόκληση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου κι  αναρωτιόμουν τί…κακό να είχε κάνει πάλι. Αραγε να είχε επιστρέψει στην Αιδηψό για να γρονθοκοπήσει τον βενζινά που δεν της είχε φουσκώσει το λάστιχο; Να είχε αλυσοδέσει στο γραφείο του τον Αδ. Γεωργιάδη για να μην εμφανιστεί μια ολόκληρη ημέρα στην τηλεόραση; Να είχε δώσει το λόγο σε αντιεξουσιαστές σε συνεδρίαση της Ολομέλειας; Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Απλώς η πρόεδρος της Βουλής είχε το «θράσος» να ζητήσει ευγενικά από έναν αστυνομικό να επιτρέψει σε ειρηνικούς διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κτίριο του Κοινοβουλίου…

Φυσικά αυτό για τα παπαγαλάκια ήταν ολέθριο δημοκρατικό ατόπημα. Πώς τόλμησε η Ζωή να επιτρέψει την απρόσκοπτη άσκηση ενός συνταγματικού δικαιώματος; Οι προκάτοχοί της ήταν ανόητοι ή φαύλοι που τοποθετούσαν κλούβες ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και στο λαό; Τσιμπιόμουν και ματατσιμπιόμουν για να βεβαιωθώ ότι δεν με γελούσαν τα αφτιά μου κι ότι οι μπογδάνοι και οι πρετεντέρηδες μιλούσαν στα σοβαρά όταν επιτίθεντο στην πρόεδρο της Βουλής για το ότι βγήκε στο πεζοδρόμιο για να συνομιλήσει με τους διαδηλωτές. Κι όταν άρχισα να πονάω από το πολύ τσίμπημα κατάληξα στο συμπέρασμα που φοβόμουν να γράψω μέχρι σήμερα, αλλά πλέον πια δεν μου επιτρέπεται να μην το κάνω, όσο υπερβολικό κι αν διαβάζεται: σε αυτήν τη χώρα ασκείται η χειρότερη δημοσιογραφία στον πλανήτη από τους αθλιότερους δημοσιογράφους τού κόσμου…

Σε κράτη όπως η Βόρειος Κορέα οι δημοσιογράφοι διαθέτουν καλές δικαιολογίες για να μην κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Οταν η οποιαδήποτε κριτική στο καθεστώς τιμωρείται με θάνατο μοιάζει λογική η αυτολογοκρισία, ακόμα και η ψευδολογία. Ποιό είναι, ωστόσο, το ακαταμάχητο επιχείρημα σημαντικής μερίδας των ελλήνων δημοσιογράφων, οι οποίοι το μόνο που δεν κάνουν είναι να ενημερώνουν με όσο γίνεται μεγαλύτερη αντικειμενικότητα τον ελληνικό λαό; Ο Γ. Μπόμπολας ή οι σαμαροβενιζέλοι θα εκτελέσουν τον Αρ. Πορτοσάλτε ή τον Π. Τσίμα» αν, έστω για μια παρθενική φορά και για «μια εμπειρία ακόμα», εκστομίσουν κάτι άσχημο σε βάρος τους; Οχι βεβαίως, αλλά λακέδες δημοσιογράφοι αυτής της κατηγορίας έχουν μετατρέψει το γλείψιμο των αφεντικών τους και τη λάσπη για τους αντιπάλους τους σε τρόπο ζωής…

Δεν χρειάζεται καν να τους πάρει τηλέφωνο ο Στ. Ψυχάρης ή ο Β. Βαρδινογιάννης για να κολακεύσουν τον Στ. Θεοδωράκη ή για να χυδαιολογήσουν εναντίον τού Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη. Είναι γι” αυτούς τους σφουγγοκωλάριους, που συχνά πυκνά βραβεύονται αναμεταξύ τους σε εκδηλώσεις αυτοεπιβεβαίωσης της υποκρισίας τους, μια αυτόματη διεργασία, δεύτερη φύση η συγγραφή κειμένων που θα είναι της αποδοχής τής ελίτ. Σκοτώθηκαν, παραδείγματος χάρη, δύο εργαζόμενοι σε δυστύχημα στα Ελληνικά Πετρέλαια, αλλά αυτήν την είδηση δεν την ακούσαμε ποτέ από το χιλιοτραβηγμένο με μπότοξ στόμα τής Ολ. Τρέμη, σε αντίθεση με το δεκάλεπτο αφιέρωμα στη συνομιλία τής Ζωής με τον αστυνομικό…

Προφανώς και η κυβέρνηση της Αριστεράς αυτό το τετράμηνο που βρίσκεται στην εξουσία έχει κάνει λάθη, ορισμένα από τα οποία βαριά, όπως ο νόμος για την παιδεία. Κι επίσης προφανώς είναι υποχρέωση του Τύπου να τα επισημαίνει και να τα καυτηριάζει. Αυτό που συμβαίνει, ωστόσο, με το πάρτι προπαγάνδας από τον Ιανουάριο δεν έχει προηγούμενο. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: πριν από μερικές εβδομάδες ο αγαπημένος δήμαρχος του συστήματος, ο Γ. Μπουτάρης, είχε αναφέρει δημοσίως πως αν έβλεπε τον Π. Καμμένο («αυτόν τον χοντρό» είχε πει για την ακρίβεια ο, κατά τα άλλα, πολέμιος της μισαλλοδοξίας) δεν θα έκοβε το σκοινί για να τον γλιτώσει. Φανταστείτε να είχε κάνει μια παρόμοια δήλωση για τον Αντ. Σαχλαμαρά ή για τον Β. Βενιζέλο όχι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αλλά κάποιο χαμηλόβαθμο στέλεχος της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα ακόμα γι” αυτό θα μιλούσαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι, κινδυνολογώντας για τους εξτρεμιστές τής Κουμουνδούρου…

Ασκώ τη δημοσιογραφία αρκετά χρόνια πλέον και βρίσκομαι σε αυτόν τον πλανήτη σχεδόν 37 έτη ώστε να μπορώ να διακρίνω πότε κάποιος προχωρά σε εποικοδομητική κριτική για τη βελτίωση των κακώς κειμένων και πότε εκτελεί συμβόλαια ή, στην καλύτερη περίπτωση, εκθέτει τον κομπλεξισμό του σε κοινή θέα. Η δημοσιογραφική πιάτσα, άλλωστε, είναι πολύ μικρή για να μπορούν ορισμένοι να κρύβουν την επαγγελματική γύμνια τους πίσω από τα μοδάτα κοστούμια και τα σικ ταγέρ τους…

Δεν γράφω τα παραπάνω γιατί είμαι αθώος του αίματος της αλήθειας που έχει χυθεί προκειμένου η ενημέρωση να φτάνει στο πόπολο διυλισμένη κατά τη βούληση του καθεστώτος. Οπως θα τραγουδούσε κι ο Στέλιος Καζαντζίδης, «οι μισοί καλοί σε μοναστηριού κελί και οι άλλοι στο τρελάδικο από κακό κι απ” άδικο» και, πάντως, δεν θα τους βρείτε σε δημοσιογραφικά γραφεία. Εξακολουθώ, ωστόσο, να παριστάνω το δημοσιογράφο γιατί αυτό το επάγγελμα είναι το μοναδικό που ήθελα να ασκώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και το οποίο βαθιά επιθυμία μου είναι να υπηρετώ μέχρι κυριολεκτικώς την τελευταία ημέρα τής ζωής μου. Και θα συνεχίσω γιατί η πείρα με έχει διδάξει πως για τις εκατό ημέρες που κάνεις πράγματα για τα οποία δεν είσαι απολύτως σύμφωνος έρχεται μία για την οποία αισθάνεσαι υπερήφανος. Και γι” αυτήν τη μία ημέρα αξίζει να υπομένεις τις προηγούμενες εκατό, όπως και για ορισμένους συναδέλφους που δεν κάνουν αυτήν τη βρομοδουλειά για τα φράγκα ή τη δόξα αλλά γιατί μέσα στο δονκιχωτισμό τους δεν έχουν πάψει να πιστεύουν ότι πρόκειται για λειτούργημα…

Δεν θα δείτε να τους απονέμονται βραβεία, να τους τιμούν σε κοσμικές εκδηλώσεις ή να μιλούν για τη ζωή τους σε λαϊφστιλίστικα έντυπα από τη σεζλόνγκ τής πισίνας τους πίνοντας μοχίτο. Το πιθανότερο είναι να τους βρείτε σε κάποια δικαστική αίθουσα να απολογούνται γιατί χαρακτήρισαν απατεώνες τους απατεώνες κι όχι εθνικούς ευεργέτες. Κι από αυτό το βήμα απευθύνω κάλεσμα σε αυτούς τους αφανείς εργάτες τού ρεπορτάζ να μην τα παρατήσουν, όσο μάταιος κι αν μοιάζει ο αγώνας τους. Τα πλούτη και η φήμη είναι ικανά να σου εξασφαλίζουν τη ντόλτσε βίτα, όχι όμως και τη σωτηρία τής ψυχής, η οποία αποτελεί απαραίτητο συστατικό τής εσωτερικής γαλήνης. Ο καθένας και οι επιλογές του…





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου ασφαλιστικού που φέρνει η κυβέρνηση

Ένα νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση εντός των προσεχών εβδομάδων στη Βουλή.

Σε αυτό περιλαμβάνονται πέντε νέα μέτρα, τα οποία δεν αφορούν στη διαπραγμάτευση που γίνεται με τους δανειστές και τα οποία σχετίζονται με την απλούστευση της πιστοποίησης της αναπηρίας, τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, τον συμψηφισμό χρεών - σύνταξης στον ΟΑΕΕ, τους ελέγχους κατά της εισφοροδιαφυγής και στην επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ των 360 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερηλίκους.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας προωθεί έναν νέο τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ο οποίος θα φέρει μειώσεις 3% έως 5%. Το μέτρο αυτό αφορά όσους συνταξιούχους έχουν αιτηθεί εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και έπειτα και οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 55.000. Αντίθετα, όσοι συνταξιούχοι έχουν αιτηθεί εφάπαξ πριν από τις 31 Αυγούστου 2013 θα το πάρουν με βάση τον έως τώρα ισχύοντα τύπο. Με τον νέο μαθηματικό τύπο θα υπολογιστούν τα εφάπαξ των συνταξιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013.

Για τους παλαιότερους, που υπολείπονται από την κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης έως τις 31/8/2013, ξεμπλοκάρει επίσης το σύστημα μετά την καθυστέρηση που σημειώθηκε λόγω έλλειψης ρευστότητας. Έτσι αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει η καταβολή του εφάπαξ σε 1.000 συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίου θα ακολουθήσει η καταβολή άλλων 1.600 εφάπαξ. Ο μέσος όρος των εφάπαξ που θα καταβληθούν ανέρχεται σε 28.500 ευρώ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Εργασίας σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών έχει αποφασίσει να αυξήσει το ποσό των χρεών (από τις 20.000 στις 25.000 ευρώ) το οποίο μπορεί να παρακρατηθεί από τη μελλοντική σύνταξη του οφειλέτη του ΟΑΕΕ. Η νομοθετική ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους χρωστούν συνολικά μέχρι 25.000 ευρώ να βγουν στη σύνταξη συμψηφίζοντας την οφειλή τους σε 40 ή και περισσότερους μήνες.

Τέλος, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα υπάρξει διάταξη για την επαναχορήγηση της σύνταξης των 360 ευρώ, η οποία σταμάτησε να χορηγείται με την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου από την 1-1-2013. Τη σύνταξη αυτή λάμβαναν 42.000 υπερήλικοι, κυρίως παλιννοστούντες Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ομογενείς από την Αλβανία, από την Κωνσταντινούπολη και Έλληνες οικονομικοί μετανάστες στο εξωτερικό που επέστρεψαν στην Ελλάδα.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις λόγω λαθών σε προσυμπληρωμένους κωδικούς

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η προσπάθεια λογιστών και φορολογουμένων να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις καθώς παρουσιάζονται προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με λάθη στους προσυμπληρωμένους κωδικούς.

Πρόκειται για λάθη στα στοιχεία που στέλνουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ασφαλιστικά Ταμεία, επιχειρήσεις αλλά και τράπεζες.

Για παράδειγμα σε χιλιάδες βεβαιώσεις του ΙΚΑ το ΑΦΜ του συζύγου φαινόταν να είναι της συζύγου και το αντίστροφο. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος , οι τράπεζες πρέπει να στείλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα στοιχεία με τις δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. Σε πολλά από αυτά παρατηρήθηκαν λάθη με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η διαδικασία.

Μέχρι τώρα, λόγω των καθυστερήσεων αυτών, έχουν υποβληθεί περίπου 120.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων που θα πρέπει να υποβληθούν κανονικά σε όλη τη διαδικασία.

Για αυτό και φορείς όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητούν ήδη την παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 30 Ιουνίου.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάει (σίγουρα) για παράταση η ρύθμιση των 100 δόσεων

Η μεγάλη ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων «αναγκάζει» το υπουργείο Οικονομικών στην παράταση της προθεσμίας που λήγει αύριο Τρίτη 26 του μήνα.

Τις τελευταίες μέρες η συμμετοχή των οφειλετών στη ρύθμιση έχει αυξηθεί σημαντικά και ανέρχεται στις 25.000 ημερησίως με αποτέλεσμα το σύνολο των αιτήσεων ένταξης σε αυτήν να υπερβαίνει τις 600.000 και το ρυθμιζόμενο ποσό τα 3,5 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό το δημόσιο έχει εισπράξει περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ, γεγονός που συνέβαλε στη ενίσχυση των δημοσίων εσόδων το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου.

Εκτιμάται ότι η παράταση της προθεσμίας, αφενός θα διευκολύνει τους οφειλέτες που δεν έχουν υπαχθεί έως τώρα, να το κάνουν, αφετέρου θα συμβάλει στην διατήρηση των υψηλών ρυθμών αύξησης των κρατικών εσόδων.

Προβλήματα, ωστόσο, παρουσιάζονται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που σχετίζονται κυρίως με λάθη στους προσυμπληρωμένους κωδικούς.

Πρόκειται για λάθη στα στοιχεία που στέλνουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ασφαλιστικά Ταμεία, επιχειρήσεις αλλά και τράπεζες.

Για παράδειγμα σε χιλιάδες βεβαιώσεις του ΙΚΑ το ΑΦΜ του συζύγου φαινόταν να είναι της συζύγου και το αντίστροφο. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος , οι τράπεζες πρέπει να στείλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα στοιχεία με τις δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. Σε πολλά από αυτά παρατηρήθηκαν λάθη με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η διαδικασία.

Μέχρι τώρα, λόγω των καθυστερήσεων αυτών, έχουν υποβληθεί περίπου 120.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων που θα πρέπει να υποβληθούν κανονικά σε όλη τη διαδικασία. Για αυτό και φορείς όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητούν ήδη την παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 30 Ιουνίου.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτούς ψάχνουν αλλά χωρίς ελεγκτές

Του ΠΕΤΡΟΥπετρυ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥουσουλου

Περισσότερες από 500 υποθέσεις μείζονος σημασίας στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, ιδιώτες αλλά και στελέχη της κρατικής μηχανής είναι ικανές να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία.

Ωστόσο η διερεύνησή τους κολλάει εξαιτίας της ελλείψεως επιστημονικού προσωπικού αλλά και ελεγκτών της φορολογικής διοίκησης. Το αποτέλεσμα είναι οι έρευνες να εξελίσσονται σε μαραθώνιο, χωρίς ουδείς να είναι σε θέση να γνωρίζει ποια θα είναι η ακριβής χρονική στιγμή που θα ολοκληρωθούν. Σε πόσα χρόνια για την ακρίβεια.

Ο φάκελος που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα το ereportaz θυμίζει τα λόγια του διαβόητου κακοποιού «V», μέλος της οικογένειας Μακιαβέλι ο οποίος είχε πει ότι «εάν θέλεις να εμποδίσεις κάποιον από το να κάνει την δουλειά του, δεν έχεις παρά να του στερήσεις τα εφόδια».

Και αυτό γιατί από τα στοιχεία καταδεικνύεται με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς και να ελεγχθούν οι μεγάλες υποθέσεις με την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την θωράκιση των γραφείων του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και του εισαγγελέα Διαφθοράς.

Πριν από λίγες ημέρες, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς με επιστολή προς τον προϊστάμενό τους (για μια ακόμη φορά) αιτούνταν την απόσπαση επιστημονικού προσωπικού προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις μείζονος ποινικής και οικονομικής σημασίας που θα μπορούσαν να αποδώσουν έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Σε διαφορετική περίπτωση, επεσήμαναν, υπήρχε ο κίνδυνος να τελματώσουν οι έρευνες και να παραγραφούν αδικήματα. Έτσι λοιπόν αιτούνταν την απόσπαση 300 επιστημονικών συνεργατών προκειμένου να επιταχυνθούν οι έλεγχοι. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα τους έχουν διατεθεί μόλις 20.

Έρευνες χωρίς προσωπικό

Η κατάσταση είναι ίδια και ίσως ακόμη χειρότερη σε ότι αφορά το ΣΔΟΕ και τις νευραλγικές Υπηρεσίες που έχουν «χρεωθεί» μεγάλο όγκο ύλης.

Το ereportaz αποκαλύπτει την εμπιστευτική αλληλογραφία μεταξύ υπηρεσιών του Σώματος και εισαγγελικών Αρχών από την οποία αποδεικνύονται:

1) H υπερφόρτωση του συστήματος και

2) την έλλειψη προσωπικού

Σε αναφορά που συντάχθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ και εστάλη στις εισαγγελικές Αρχές καταγράφεται ως απίθανη η ολοκλήρωση των ερευνών.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται μέχρι και τον Απρίλιο του 2013 υπήρχαν 549 (!) ανεκτέλεστες εισαγγελικές παραγγελίες οι οποίες αφορούσαν εντολές για διενέργεια ελέγχων σε διάφορες υποθέσεις. Έλεγχοι οι οποίοι δεν μπορούσαν να γίνουν λόγω ελλείψεως προσωπικού.
 
Οι σπουδαιότερες υποθέσεις, όπως καταγράφονται στα επίσημα έγγραφα, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες καθώς απαιτείται πλήθος ενεργειών για την διασταύρωση των στοιχείων και την περάτωση των ελέγχων. Αφορούν τον έλεγχο των εμβασμάτων που «έφυγαν» στο εξωτερικό, τις διάφορες λίστες, το πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων και ποινικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες και κρατικοί φορείς.

Οι 15+1 σπουδαιότερες είναι:

lista 2 

lista 4

lista 1

lista 3



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!