EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρμαιο στα χέρια αδίστακτων τα προσωπικά μας δεδομένα - Τεράστιο κύκλωμα τα πωλούσε σε επιχειρηματίες και εισπρακτικές εταιρίες

- Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος Αστυνομία και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- Υπέκλεπταν προσωπικά δεδομένα και τα πωλούσαν σε εταιρίες προώθησης προϊόντων και από εισπρακτικές
- Χειροπέδες σε ζευγάρι διαφημιστών – Βρέθηκαν στην κατοχή τους λίστες με 150.000 τηλέφωνα, διευθύνσεις και e-mail
- Εμπλέκονται και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι
- 1 δισ. ευρώ ετησίως ο τζίρος της σπείρας
 
 
Ένας 53χρονος και μια 52χρονη, διαφημιστές και οι δυο, συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω να έχουν στην κατοχή τους λίστες με προσωπικά δεδομένα, τα οποία πουλήσουν έναντι αδράς αμοιβής σε εταιρίες προώθησης προϊόντων και εισπρακτικές εταιρίες!

Η σύλληψή τους είναι η πρώτη από μια σειρά που αναμένονται το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο των ερευνών που κάνουν Αστυνομία και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που βρίσκονται στα ίχνη τεράστιου κυκλώματος υποκλοπής και εμπορίας προσωπικών δεδομένων.

Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες και όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, ο διαφημιστής και η διαφημίστρια που συνελήφθησαν δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Στο κύκλωμα συμμετείχαν και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, με τον... τζίρο που έκανε η σπείρα μέσα από τις παράνομες αγοραπωλησίες της να φτάνει το σχεδόν 1 δισ. ευρώ το χρόνο!
 
 Στο πλαίσιο των ερευνών ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν στο σπίτι του ζεύγους διαφημιστών αποθηκευμένες λίστες με 406.000 εγγραφές προσωπικών δεδομένων, όπως ονοματεπώνυμα, αριθμοί κινητών τηλεφώνων, ταχυδρομικές διευθύνσεις και διευθύνσεις e-mail.

Η μεγάλη διαδικτυακή έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διήρκεσε περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Σε βάρος των δυο διαφημιστών σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 52 και 53χρονών, για παράβαση της νομοθεσίας «περί προσωπικών δεδομένων», πράξεις τελεσθείσες κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Παράλληλα κατηγορούνται και για ξέπλυμα χρήματος.

Πωλούσαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως άγνωστοι έστελναν μαζικά e-mail σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, με το οποίο τους ενημέρωναν πως μπορούσαν, επί πληρωμή, να πάρουν στα χέρια τους ηλεκτρονικό αρχείο που είχαν στην κατοχή τους και το οποίο περιελάμβανε λίστα με 150.000 e-mail!

Αμέσως ενημερώθηκε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία ζήτησε να γίνει προκαταρκτική εξέταση και στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε διατάξεις και βουλεύματα για την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου!

Μετά από έρευνα των αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνεργασία με τράπεζες και εταιρίες τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών καθώς και τα ηλεκτρονικά ίχνη, μέσω των οποίων διακινούσαν, τα αρχεία προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, προέκυψαν τα τηλέφωνα επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν καθώς και οι επίμαχοι τραπεζικοί λογαριασμοί που έδιναν στους "πελάτες" τους, προκειμένου να τους καταβάλλεται το "αντίτιμο" για την πώληση του ηλεκτρονικού αρχείου προσωπικών δεδομένων.

Ντου τα ξημερώματα

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα, κατά την οποία αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή κλιμακίου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έκαναν παράλληλες έρευνες σε σπίτια και γραφεία των εμπλεκόμενων στην Αττική.

Στο σπίτι των δραστών στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ψηφιακή μορφή, αρχεία – λίστες με 406.000 εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, αριθμούς κινητών τηλεφώνων, ταχυδρομικές διευθύνσεις και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – e-mail. Παράλληλα κατασχέθηκε ένα λαπτοπ.

Ψηφιακά αρχεία που κατασχέθηκαν, θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς επίσης η προέλευση και περαιτέρω διαχείριση - διάθεση τους

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

- Τηλεφωνικά: 111 88
- Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
- Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @CyberAlertGR



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκκληση για εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Παθολογοανατομικού απευθύνουν οι γιατροί του «Άγ.Σάββας»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώθηκε ότι υφίσταται μεγάλο ζήτημα υποστελέχωσης του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη μη ασφαλή λειτουργία του.

Μέχρι σήμερα η στελέχωση αυτού του τμήματος παραμένει ελλιπής, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανταπόκριση των ιατρών που υπηρετούν σε αυτό στο επείγουσας φύσης διαγνωστικό τους έργο, καθώς υπηρετούν πλέον μόνο τρεις μόνιμοι Ιατροί και τρεις Επικουρικοί για την διεκπεραίωση δεκαοκτώ χιλιάδων (18.000) παρασκευασμάτων.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Παθολογοανατομικής Εταιρείας για την ασφάλεια της διάγνωσης ο αριθμός των ιστολογικών εκθέσεων ανά ιατρό ορίζεται περίπου στα 1.500 παρασκευάσματα ετησίως (125 παρασκευάσματα ανά ιατρό μηνιαίως).

Έκαστος εκ των έξι ιατρών που παραμένουν την δεδομένη στιγμή στο τμήμα (εκ των οποίων μόνο ένας υπηρετεί σε οργανική θέση επί συνόλου έξι θέσεων, ένας σε μόνιμη μετά από μετακίνηση, ένας σε μόνιμη θέση από το ΙΚΑ και τρεις Επικουρικοί), καλείται να διεκπεραιώσει τον διπλάσιο αριθμό (250) χειρουργικών παρασκευασμάτων από εκείνον που θεωρείται ως όριο ασφαλείας. Όπως αποδεικνύεται από το αρχείο του Εργαστηρίου, παραλαμβάνουν οι συγκεκριμένοι ιατροί κατά μέσον όρο 1.500 χειρουργικά παρασκευάσματα μηνιαίως και δεν δύνανται πλέον να διαχειρίζονται άνω των 900 παρασκευασμάτων.

Επιπροσθέτως πέραν της μακροσκοπικής επεξεργασίας (δειγματοληψία), της μικροσκόπησης/διάγνωσης, διατύπωσης της ιστολογικής έκθεσης, της διόρθωσης και υπογραφής αυτής ως και τις λοιπές υποχρεώσεις που προκύπτουν οι συγκεκριμένοι ιατροί πρέπει να φέρουν εις πέρας και την γραμματειακή υποστήριξη του τμήματος τους (παραλαβή και πρωτοκόλληση) ελλείψει ειδικευομένων Ιατρών.

Επίσης, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι επεξεργάζονται ποικίλο υλικό που καλύπτει όλα ανεξαιρέτως τα Συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, γεγονός που απαιτεί ευρύ πεδίο γνώσεων με συνεχή βιβλιογραφική ενημέρωση προκειμένου να τεθεί η ορθή διάγνωση που θα καθορίσει την μετέπειτα, συνήθως πολυδάπανη, κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Το ιστικό παρασκεύασμα χρήζει μακροσκοπικής επεξεργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα, διότι η επί μακρόν παραμονή του στην φορμόλη (μονιμοποιητικό διάλυμα) επηρεάζει την αντιγονικότητα του ιστού δυσχεραίνοντας την περαιτέρω μελέτη αυτού. Επειδή η πλειονότητα των υλικών αφορά κακοήθεις όγκους, επιβάλλεται η έγκαιρη ολοκλήρωση της ιστολογικής διαγνώσεως.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι η έλλειψη ουσιώδους κτιριακής υποδομής στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο είναι πρωτοφανής, γεγονός που διαπιστώθηκε και επισημάνθηκε και από τους ελεγκτές του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. κατά την επίσκεψή τους στις 22/12/2013.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι για ένα τόσο νευραλγικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» είναι αναγκαία η ΑΜΕΣΗ στελέχωση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η χορήγηση μεγαλύτερων κονδυλίων για τη κτιριακή υποστήριξη του συγκεκριμένου ιδιαιτέρως σημαντικού Νοσοκομείου της χώρας μας.

Αναμένουμε τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες σας με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών για την προάσπιση της υγείας τους.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τούμπαρε νταλίκα που μετέφερε τα καινούργια Toyota Hilux

Αναστάτωση στα στελέχη της ιαπωνικής φίρμας προκάλεσε ένα ατύχημα με αυτοκινούμενο όχημα που μετέφερε έξι Hilux, στην επαρχία Lampang της Ταϊλάνδης.

Τα συγκεκριμένα οχήματα ήταν μοντέλα 2016 και προορίζονταν για την παγκόσμια παρουσίαση του νέου Hilux, που έχει προγραμματιστεί για αύριο 21 Μαΐου. Το συμβάν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει όλο το πρόγραμμα της Toyota, καθώς τα αυτοκίνητα έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές και κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντικατασταθούν τόσο γρήγορα.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης,  ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, παρότι μετέφερε πολύ βαρύ φορτίο και η κατάσταση του οδοστρώματος στην συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. 

            video platformvideo managementvideo solutionsvideo player



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Τα (θεωρητικά) εύκολα έκανε για ακόμη ένα ματς στα πλέι-οφ η ΑΕΚ… δύσκολα! Η «Ένωση», δεν παρουσίασε κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου την βελτίωση που περίμεναν οι οπαδοί της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, όμως και πάλι έφτασε στον στόχο της και έβαλε ακόμη ένα τρίποντο στο «σακούλι», 1-0.

Σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους», που ήταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο Δημήτρης Γροντής (48’). Σημαντικές ευκαιρίες για να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους –στο πρώτο 45λεπτο- έχασαν οι παίκτες του Ελευθερόπουλου, που σε γενικές γραμμές έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους τους. Τρεις αναγκαστικές αλλαγές για την ΑΕΚ, Μπακάκης,Γροντής και Φαγέ, με την κατάσταση του 24χρονου μπακ να δείχνει σοβαρή.

Έπειτα και από αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να σφραγίσει και μαθηματικά την επιστροφή της στην Σούπερ Λίγκα.

Βαθμολογία
1. ΑΕΚ 22
2. Ηρακλής 19
3. Απόλλων Σμύρνης 7
4. Λάρισα 6
5. Ολυμπιακός Βόλου 4
6. Παναχαϊκή 3


Το ματς:

Δυναμικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο ματς. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα - ευνοήθηκε από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε αρκετά ανοιχτά – κράτησε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ, που θα της έλυνε τα πόδια. Παρά το ότι η «Ένωση» έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη του Αραβίδη στο 15’ και γενικότερα «ζόρισε» την άμυνα του Ρίζου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν το έβαλαν κάτω και είχαν την δυνατότητα να «παγώσουν» το ΟΑΚΑ.



Μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου ο ρυθμός έπεσε, αφού η ΑΕΚ δεν ήθελε να ρισκάρει το «μηδέν» και ήταν κάπως πιο προσεκτική. Αυτό της γύρισε «μπούμερανγκ», καθώς οι Βολιώτες ανέβασαν τις γραμμές τους και λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Μπακάκης έδιωξε σχεδόν στην γραμμή το σουτ του Μπιτάνγκ (31’). Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν οι κιτρινόμαυροι ξαναγκάζωσαν, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ελευθερόπουλου να πάνε σχετικά άνετα με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Ιδανικό ξεκίνημα για την «Ένωση» στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πέτυχε στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση το πολυπόθητο γκολ με σκόρερ τον Δημήτρη Γροντή (48’) και έδιωξε το άγχος. Η φόρα της ΑΕΚ κόπηκε απότομα όταν πρώτα ο Μπακάκης κι εν συνεχεία ο σκόρερ της ομάδας αντικαταστάθηκαν λόγω τραυματισμών, με αποτέλεσμα να χαθεί ο ρυθμός του παιχνιδιού.



Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι ήταν αναγκασμένοι να ανοιχτούν και να ψάξουν την ισοφάριση κι έτσι μοιραία αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στα μετόπισθεν, καθώς οι κιτρινόμαυροι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και με την είσοδο του Ανάκογλου. Στο φινάλε του ματς οι Βολιώτες ρίσκαραν ακόμη περισσότερο (έπαιξαν με δύο καθαρά φορ), όμως η ΑΕΚ χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα κατάφερε να διαφυλάξει το προβάδισμά της μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιάρα.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βάσω στη δίκη Άκη: «Βεβαίως και χωρούσαν δωροδοκίες αλλά εμείς δεν…»

Σε μια ειλικρινή αλλά ταυτόχρονα και κυνική ομολογία προχώρησε σήμερα η πρώην υπουργός αλλά και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ομολογώντας ευθέως πως δεν υπήρχε ο παραμικρός μηχανισμός ασφαλείας που να εγγυάται το διάφανο των προμηθειών ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε και καμία δυνατότητα ελέγχου από την κυβέρνηση.

ÁÈÇÍÁ - ÄÉÊÇ ÔÏÕ ÁÊÇ ÔÓÏ×ÁÔÆÏÐÏÕËÏÕ ÃÉÁ ÔÁ ÅÎÏÐËÉÓÔÉÊÁ (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)Βεβαίως και θα μπορούσε να χωρέσει δωροδοκία στα εξοπλιστικά αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε, δήλωσε συγκεκριμένα η πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας μάλιστα πως η ίδια μετείχε στο ΚΥΣΕΑ για πολλά χρόνια από το 1996 ως το 2004 ωστόσο οι αποφάσεις λαμβάνονταν με βάση  την εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Άμυνας χωρίς  να ασχολείται με τις λεπτομέρειες ή την εφαρμογή των εξοπλιστικών συμβάσεων.
Μάλιστα συμπλήρωσε πως «δεν μπορούσαν να έχουν διαφορετική γνώμη ως προς τον τύπο των εξοπλιστικών:

«Αυτό το ήξεραν στρατιωτικοί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας… δεν είχαμε τον χρόνο και τη δυνατότητα από τον νόμο να ελέγξουμε τι περιείχε ο κάθε φάκελος των εξοπλιστικών και αν το κόστος της αγοράς ήταν το ενδεικνυόμενο».

Το ΚΥΣΕΑ, τόνισε η πρώην υπουργός, συζητούσε τα γενικότερα θέματα αμυντικής πολιτικής της χώρας σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούσαν αντικείμενο του ΚΥΣΕΑ οι λεπτομέρειες των συμβάσεων.

Σχετικά με την κατασκευή των υποβρυχίων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά η κυρία Παπανδρέου ανέφερε ότι επελέγη η συγκεκριμένη λύση για να στηριχθεί το ναυπηγείο και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και αλλού τα υποβρύχια.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με παρέμβαση της Πρόεδρου της Βουλής άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίζονται έξω από τη Βουλή, όπου η αυξημένη αστυνομική δύναμη που έχει παραταχθεί στο πεζοδρόμιο κατά μήκος των λουλουδάδικων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου  βγήκε στον δρόμο και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρχηγό της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στο σημείο. Φαίνεται πως είχε ζητήσει να μείνει ανοιχτή η Βουλή και ζητάει να μάθει ποιος έδωσε την αντίθετη εντολή.

Οι διαδηλωτές είχαν πρόθεση να φθάσουν έως το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο τα σχέδιά τους δεν προχώρησαν, καθώς αστυνομικές κλούβες παρατάχθηκαν στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των λουλουδάδικων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε εξηγήσεις από αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο και ρώτησε για ποιο λόγο δεν επετράπη στους διαδηλωτές να περάσουν.

«Από ποιον έχετε εντολή;», ρώτησε και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την πρόσβαση στη Βουλή.

Δείτε το βίντεο από το διάλογο Προέδρου και Αστυνομικού Διευθυντή και τα συμπεράσματα δικά σας:


            



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βόμβα στην υγείας: Νομοσχέδιο θα «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ» την έκδοση διαταγών πληρωμής κατά του ελληνικού δημοσίου

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που έχουν συλλέξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Υλικών Τεχνητού Νεφρού (ΠΑ.Σ.Π.Υ.ΤΕ.Ν.) παρεμβαίνουν επισημαίνοντας την προώθηση πρός ψήφιση ενός νομοσχεδίου – της προηγούμενης κυβέρνησης – με το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο «απαγορεύει» την έκδοση διαταγών πληρωμής από ιδιώτες για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδίου.

Είναι γνωστό ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει πλήθος συναλλαγών με ιδιώτες για να καλύψει πλήθος αναγκών για όλο το φάσμα των δραστηριότητων του. Είναι επίσης γνωστό ότι πάγια τακτική του Κράτους είναι να μην πληρώνει στην ώρα του ή να μην πληρώνει και καθόλου εκμεταλευόμενο τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας.

Ένας ευέλικτος και σχετικά γρήγορος τρόπος που ένας προμηθευτής διαθέτει για να διεκδικησει αυτά που του οφείλει π.χ. ένα Νοσοκομείο είναι η Διαταγή Πληρωμής που εκδίδεται από τα πολιτικά Πρωτοδικεία, προσκομίζοντας α) τη σύμβαση, β) τα τιμολόγια και γ) τα πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής των υλικών.

Το νομοσχέδιο προς ψήφιση δυστυχώς αλλάζει τα δεδομένα και προσθέτει ένα ακόμα στοιχείο που καλείται ο προμηθευτής να προσκομίσει: «να έχει προηγηθεί θετικός προληπτικός έλεγχος της δαπάνης από τον αρμόδιο Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου». Αυτό είναι μια «πονηρή» παράμετρος που μόνο όσοι γνωρίζουν καλά πως λειτουργεί το σύστημα πληρωμών του Δημοσίου μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει.

Σχεδόν όλες οι δαπάνες του Κράτους περνάνε από έλεγχο του Επιτρόπου του Ελεγκτικού συνεδρίου, αφού όμως έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια για πληρωμή τους, μιας και με την έγκριση της δαπάνης εκταμιεύεται το πόσο. Αυτή η διαδικασία όμως δεν αφορά τον προμηθευτή, αλλά το ίδιο το Κράτος.

Για παράδειγμα ένα Νοσοκομείο οφείλει σε έναν προμηθευτή κάποια τιμολόγια και δεν τα στέλνει για έλεγχο στον Επίτροπο, άρα με το προωθούμενο νομοσχέδιο ο προμηθευτής δεν μπορει να διεκδικήσει δικαστικά την πληρωμή αυτών των τιμολογιών. Αλλά ας υποθέσουμε ότι το Νοσοκομείο στέλνει τα τιμολόγια που οφείλει για έλεγχο στον Επίτροπο και ο έλεγχος είναι αρνητικός διότι λείπει κάποιο έγγραφο με υπαιτιότητα του Νοσοκομείου. Πάλι εδώ ο προμηθευτής δεν μπορεί να διεκδικησει δικαστικά την πληρωμή του, αυτή τη φορά εξαιτίας λάθους του Νοσοκομείου.

Είναι προφανές ότι με την διάταξη αυτή το Ελληνικό Δημόσιο βρήκε ακόμα έναν τρόπο να καταστήσει αδύνατη την δικαστική διεκδίκηση από τους προμηθευτές αυτών που τους οφείλει, προσθέτοντας ένα ακόμα πρόβλημα στον ήδη «ταλαιπωρημένο» κλάδο Υγείας.

Είναι σημαντικό ότι αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και οι αρμόδιοι να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και όχι να εφευρίσκουν τρόπους να μην πληρώνουν αυτά που οφείλουν ενισχύοντας την «στάση πληρωμών» των Νοσοκομείων.

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Η Επερχόμενη Αναρχία». Φυλετικές συγκρούσεις, διάβρωση συνόρων και χάος, το μέλλον το κόσμου, σύμφωνα με κορυφαίο γεωπολιτικό αναλυτή του Stratfor

Ο Damian Thompson, αρθρογράφος της Daily Telegraph, είδε ένα όραμα για το μέλλον που τον φρίκαρε όταν το διάβασε και το αναφέρει σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα.

Όπως γράφει: Ο 21ος αιώνας θα δει τον "μαρασμό των κεντρικών κυβερνήσεων, την άνοδο φυλετικών και περιφερειακών οντοτήτων, την ανεξέλεγκτη εξάπλωση ασθενειών, καθώς και την αυξανόμενη διείσδυση του πολέμου". Το να ζείτε στην Δύση θα μοιάζει σα να περνάτε με μια λιμουζίνα μέσα από ένα γκέτο. Δεν τολμάτε να ανοίξετε την πόρτα. "Έξω θα είναι ένας πλανήτης γεμάτος από σκίνχεντ Κοζάκους και Juju πολεμιστές, επηρεασμένους από τα χειρότερα σκουπίδια της δυτικής ποπ κουλτούρας και τα αρχαία φυλετικά μίση, και θα μαίνονται μάχες και συγκρούσεις αντάρτικων ομάδων πάνω από τα συντρίμμια μιας εξαντλημένης από την υπερκατανάλωση γης...




«Ο πόλεμος δεν θα περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές. Χαλαρές και σκιώδεις οργανώσεις, όπως ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις, θα δείχνουν γιατί τα σύνορα δεν θα σημαίνουν τίποτα και περιοχές φυλετικής ταυτότητας και ελέγχου θα σημαίνουν πολλά περισσότερα. "


Αυτά τα αποσπάσματα, εξηγεί ο Thompson, είναι από το "The Coming Anarchy" («Η Επερχόμενη Αναρχία» στα ελληνικά) ένα δοκίμιο από τον αναλυτή εξωτερικών υποθέσεων και συγγραφέα Robert D. Kaplan, που έγραψε στο περιοδικό The Atlantic, τον Φεβρουάριο του 1994. Βέβαια, από τότε, ο κόσμος εξακολουθεί να περιμένει την εισβολή των «σκίνχεντ Κοζάκων» με το στυλ του Mad Max. Επίσης, κι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών στην Αφρική. Κατά τα άλλα, όμως, ο Kaplan δείχνει μέρα με τη μέρα, πιο προφητικός.

Ο Kaplan θεωρείται ένας από τους τέσσερις πιο πολυδιαβασμένους αναλυτές της μεταψυχροπολεμικής εποχής. Ο Kaplan γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1952, είναι εβραϊκής καταγωγής και εργάζεται αυτήν τη στιγμή για την Atlantic Monthly και το Stratfor. Έχει συνεργαστεί με τη The Washington Post, τους New York Times και τη Wall Street Journal, ενώ τη δεκαετία του 1980 έζησε στην Ελλάδα για εφτά χρόνια, όπου και γνώρισε την γυναίκα του.



Εκτός από δημοσιογράφος, ο Kaplan έχει διατελέσει σύμβουλος των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ, των πεζοναυτών, και της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει δώσει διαλέξεις σε στρατιωτικές σχολές πολέμου, στο FBI, στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε μεγάλα πανεπιστήμια του Πενταγώνου, στη CIA και σε επιχειρηματικά φόρουμ. Είναι ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής. Το 2001, ο ίδιος ενημέρωσε τον Πρόεδρο Μπους. Έχει λάβει το βραβείο Greenway-Winship το 2001 για το διεθνές ρεπορτάζ. Το 2002, τιμήθηκε με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με βραβείο. Έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στον στρατό του Ισραήλ.



Το “The Coming Anarchy” από τον Kaplan, θεωρείται ως μία από τις θεμελιώδεις θέσεις σχετικά με την κατάσταση της σημερινής παγκόσμιας κατάστασης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και κατατάσσεται στο ίδιο επίπεδο με την ‘Σύγκρουση των Πολιτισμών’ του Samuel Huntington και το ‘Τέλος της Ιστορίας’ και τον ‘Τελευταίο Άνθρωπο’ του FrancisFukuyama.

Λίγα δημοσιογραφικά κείμενα έχουν ασκήσει επιρροή στην πολιτική επιστήμη και τις διεθνείς σχέσεις. Ακόμη λιγότερα έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων κρατών της Δύσης. Η Επερχόμενη Αναρχία του Kaplan αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προσεγγίσεις των προβλημάτων του μεταψυχροπολεμικού κόσμου. Ένα κείμενο που άσκησε ιδιαίτερη επιρροή σε διαμορφωτές πολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Στέητ Nτηπάprμεντ έστειλε την Επερχόμενη Αναρχία με φαξ σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο, ενώ ο ΟΗΕ διοργάνωσε μια εμπιστευτική συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο για να εξετασθούν τα ζητήματα που θέτει.

Αυτή την εβδομάδα, υπενθυμίζει ο Thompson, ένας «λευκός στρατός» της φυλής των Nuer, που ονομάζεται έτσι επειδή πασαλείφουν τα πρόσωπά τους με λευκή τέφρα-προελαύνει κατά των δυνάμεων που είναι πιστές στην κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν, που κυριαρχείται από τη φυλή Dinka. Σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους. Η Τζούμπα, η πρωτεύουσα, είναι περιτριγυρισμένη από πρόσφατα σκαμμένους τάφους. Οι εμφύλιοι πόλεμοι στο Σουδάν μεταξύ του μουσουλμανικού Βορρά και του χριστιανικού / ανιμιστικού Νότου δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά αυτός είναι εμφύλιος πόλεμος στο νέο, μη μουσουλμανικό κράτος του Νότιου Σουδάν, για το οποίο οι Nuer και Dinka έχουν ρίξει τόσο πολύ αίμα και το οποίο έχει καταρρεύσει μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.


 
Αφροαμερικάνοι έτοιμοι για "φυλετικό πόλεμο"
 
Η Δυτική Αφρική, γράφει ο Kaplan, (επηρεασμένος από το πραξικόπημα που έγινε τότε στην Σιέρρα Λεόνε), γίνεται το σύμβολο του παγκόσμιου δημογραφικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού άγχους, στο οποίο η αναρχία αναδεικνύεται ως ο πραγματικός «στρατηγικός» κίνδυνος. Οι ασθένειες, ο υπερπληθυσμός, η απρόκλητη εγκληματικότητα, η έλλειψη πόρων, οι συνεχείς μεταναστεύσεις των προσφύγων, η αυξανόμενη διάβρωση των εθνών-κρατών και των διεθνών συνόρων, και η ενίσχυση των ιδιωτικών στρατών, των επιχειρήσεων ασφαλείας και των διεθνών καρτέλ των ναρκωτικών, φαίνονται τώρα καλύτερα μέσα από το πρίσμα της Δυτικής Αφρικής. Δυτική Αφρική παρέχει μια κατάλληλη εισαγωγή στα θέματα, που συχνά είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να συζητηθούν, αλλά που θα αντιμετωπίσει σύντομα ο πολιτισμός μας.




Την ίδια ώρα η Δύση, γράφει ο Thompson - που εξακολουθεί να λειτουργεί υπό τις απλοϊκές έννοιες του εθνικισμού, του ρατσισμού και της πολυπολιτισμικότητας – κουνάει τα χέρια αβοήθητη.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις θρησκευτικές / εθνοτικές συγκρούσεις: είναι ότι δεν ξέρουμε ότι συνεχίζονται. Οι πολιτικοί θα πρέπει να υποχρεωθούν να διαβάσουν το “Fields of Fire: An Atlas of Ethnic Conflict” (ένας άτλαντας των εθνοτικών συγκρούσεων) από τον Stuart Notholt, αναλυτή επιχειρήσεων που παρέχει χάρτες και στατιστική ανάλυση των εκατοντάδων εθνοτικών συγκρούσεων.

Η βασική παρατήρηση που κάνει ο Notholt είναι ότι αυτά τα αρχαία μίση αναζωογονήθηκαν από την παγκοσμιοποίηση και τη νέα τεχνολογία.


 Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι σημαίνουν για την τσέπη μας οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ

Το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα ακριβύνει καθώς ο ΦΠΑ θα αυξηθεί και στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία και στα εισιτήρια. Θα φθηνύνουν όμως τα τρόφιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τα φτωχά νοικοκυριά.

Φυσικά, θα κληθούμε να πληρώσουμε περισσότερα για το ρεύμα και το νερό, τουλάχιστον όμως θα φθηνύνει το τηλέφωνο, το κινητό και το internet.

Φθηνότερα θα γίνουν επίσης οι ηλεκτρικές συσκευές, τα ρούχα, τα παπούτσια και –για όποιον ενδιαφέρεται- τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες.

Τους συντελεστές ΦΠΑ που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο εφόσον κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη στο STAR και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα με το αν η πληρωμή θα γίνεται με κάρτα ή όχι. Έτσι:

· για τις συναλλαγές με μετρητά θα ισχύει συντελεστής 9,5% για τρόφιμα, φάρμακα βιβλία και εφημερίδες και 18% για όλα τα υπόλοιπα

· για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες) θα ισχύει συντελεστής 6,5% και 15% για όλα τα υπόλοιπα

Ο διάβολος στη συγκεκριμένη πρόταση θα κριθεί βέβαια στις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, η έκπτωση των τριών ποσοστιαίων μονάδων για τις συναλλαγές με κάρτα θα ισχύσει για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες ή μόνο γι’ αυτά που θα θεωρηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή; Αφήνει δημοσιονομικό κενό αυτή η πρόταση ή όχι; Διότι αν αφήνει θα πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα. Προκειμένου να καλυφθεί.

Επίσης, τίθεται και ένα πρακτικό ζήτημα. Πώς θα δίδεται η έκπτωση; Πιθανότατα, το bonus των τριών ποσοστιαίων μονάδων θα γίνεται αφού γίνει η καταγραφή της συναλλαγής στην κάρτα. Όπως κάνουν και οι τράπεζες με τις κάρτες bonus. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να υπάρχουν διπλοί τιμοκατάλογοι παντού.

Τι θα σημάνουν όμως στην πράξη οι νέοι συντελεστές;

Μειώσεις και μάλιστα ακόμη και κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες θα υπάρξουν σε προϊόντα και υπηρεσίες όπως ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, χαρτικά, απορρυπαντικά, σχολικά είδη, γυμναστήρια, κομμωτήρια, ακίνητα, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο συντελεστής θα πέσει από το 23% που είναι σήμερα ακόμη και στο 15% αν η πληρωμή γίνει με κάρτα. Το μεγαλύτερο όφελος θα προκύψει για τα τρόφιμα καθώς αν τελικώς προχωρήσει η πρόταση όπως την περιέγραψε ο κ. Βαρουφάκης τότε ο συντελεστής από το 13% θα πέσει στο 6,5% ή στο 9,5% αντί για 13% που είναι σήμερα.

Από την άλλη θα υπάρξει επιβάρυνση:

· Στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος

· Στον λογαριασμό του νερού (ΕΥΔΑΠ)

· Στα ακτοπλοϊκά, αεροπορικά και λοιπά εισιτήρια

· Στις υπηρεσίες εστίασης (εστιατόρια ταβέρνες κλπ)

· Στα ταξί

· Στον κινηματογράφο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΔΩ



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαζικές απολύσεις σε εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Λουκέτο δύο εβδομάδων στην παραγωγή φορτηγών στην Βραζιλία

Σε μαζικές απολύσεις 500 εργατών στο εργοστάσιό της στη Βραζιλία προέβη χθες το τμήμα κατασκευής φορτηγών Mercedes-Benz της γερμανικής εταιρείας Daimler AG, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, ενώ πρόκειται να δώσει άδεια με αποδοχές σε ακόμα 7,000 υπαλλήλους, σταματώντας την παραγωγή λόγω της δραστικής μείωσης πωλήσεων στη χώρα.

Το εργοστάσιο στο Σαο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, κοντά στο Σαο Πάολο, θα διακόψειτην παραγωγή για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουνίου, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, ενώ η συνέχιση ή όχι της διακοπής θα κριθεί από τις πωλήσεις.

Οι πωλήσεις φορτηγών στη Βραζιλία έπεσαν κατά 40% περίπου τους πρώτους τέσσερις μήνες του χρόνου, σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2014, καθώς εξανεμίζεται η πίστη για αντιμετώπιση της ύφεσης στη Βραζιλία και χάνεται η εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

Μέσα στους τελευταίους 12 μήνες η βιομηχανία αυτοκινήτων απέλυσε το 8% του δυναμικού της, αυξάνοντας την ήδη ανοδική τάση των ανέργων και επηρεάζοντας την δημοτικότητα της βραζιλιανής προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία εργάστηκε μακροπρόθεσμα για να προστατέψει τους εργαζόμενους στη βιομηχανία αυτοκινήτων.

Στις αρχές αυτού του μήνα η Fiat Chrysler έδωσε 20 μέρες άδεια με αποδοχές σε 2.000 εργαζόμενους στη πολιτεία Μίνας Ζεράις, ενώ η Volkswagen σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Σαο Μπερνάρντο ντο Κάμπο για 10 μέρες, δίνοντας υποχρεωτική άδεια σε 8.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με την τοπική ένωση εργαζομένων.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Συστημένα» από τις τράπεζες σε δύο εκατομμύρια οφειλέτες

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια δανειολήπτες και εγγυητές θα λάβουν επιστολές από τις τράπεζες για ρύθμιση των οφειλών τους. 
 
Της  Έφης Καραγεώργου.
 
 Τα πρώτα ραβασάκια άρχισαν ήδη να φτάνουν στους αποδέκτες, καθώς η αποστολή τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως ορίζει σχετική απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας, προκειμένου να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της διαδικασίας που είναι οι ρυθμίσεις.
 
Να σημειώσουμε ότι το ύψος των σε καθυστέρηση έχει φτάσει τα και ενδεχομένως ξεπεράσει τα 80δις ευρώ. Μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου μπήκαν στο σύστημα 3δις ευρώ νέα καθυστερούμενα δάνεια.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζικών στελεχών την τελευταία 5ετία έχουν «σκάσει» 300.000 στεγαστικά δάνεια και άλλες 700.000 καταναλωτικά. Ο αριθμός των πιστωτικών καρτών που έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» είναι πολύ μεγαλύτερος και ξεπερνά το 1 εκατομμύριο  «πλαστικά». Να σημειωθεί ότι το 2008 πριν ξεσπάσει η κρίση,  οι πιστωτικές κάρτες που ήταν σε κυκλοφορία έφταναν τα 6,9 εκατομμύρια πλαστικά και σήμερα ο αριθμός τους έχει μειωθεί στα 2,5 εκατομμύρια. 
 
Ενώ από την αρχή της κρίσης οι τράπεζες έχουν ρυθμίσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δάνεια (όλων των κατηγοριών), ωστόσο σημαντικό ποσοστό αυτών έχει βρεθεί εκ νέου στο «κόκκινο».
Ειδοποιητήρια θα λάβουν ακόμα 100.000 επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων τα δάνεια «έσκασαν», ενώ επιστολές θα λάβουν και περισσότεροι από 200.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που επίσης έχουν δάνεια σε καθυστέρηση.
 
Οι επιστολές απευθύνονται στους  δανειολήπτες στεγαστικών, καταναλωτικών, επιχειρηματικών δανείων που εμφανίζουν καθυστέρηση στην αποπληρωμή δόσης μεγαλύτερη από 30 ημέρες και οι τράπεζες τους καλούν  να προσέλθουν εντός 15 ημερών στα καταστήματα για ρυθμίσεις.
 
Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών, σύμφωνα με τα νέα προγράμματα που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες και τα οποία προβλέπουν  «σπάσιμο» της οφειλής  στα δύο, μείωση των επιτοκίων, αλλά και  «κούρεμα»  τμήματος της οφειλής.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρνητικές επιπτώσεις στους πνεύμονες σε «κυτταρικό επίπεδο» έχει η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων

Από το 2004 οπότε και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα διατέθηκαν στην αγορά, οι συσκευές αυτές έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των καπνιστών.

Ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή e-cigarettes αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδεκτές μελέτες σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών αντικατάστασης του καπνού ή την αποτελεσματικότητά τους στην προσπάθεια των καπνιστών να κόψουν αυτή τη συνήθεια.

Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε η Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρεία, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα - ή πιο συγκεκριμένα, οι αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά- θα μπορούσαν να έχουν δραματικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα. Στην έκθεσή της η Εταιρεία, η οποία επικεντρώνεται σε πνευμονικές παθήσεις και διαταραχές της αναπνοής, αναφέρει ότι η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να αλλάξει την λειτουργία των πνευμόνων σε κυτταρικό επίπεδο.

Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάστηκαν νωρίτερα το 2015 σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε η Εταιρεία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναλύθηκαν οι αλλαγές που μπορεί να εκδηλωθούν στη βιωσιμότητα και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων καθώς και τις ενδείξεις του ασβεστίου, ωστόσο οι επιδράσεις αυτές εξαρτώνται από τη γεύση του υγρού που χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν 13 διαφορετικές γεύσεις, ενώ ο χρόνος χρήσης κυμαινόταν μεταξύ 30 λεπτών και 24 ωρών. Στο πρώτο πείραμα, χρησιμοποιήθηκαν 3 γεύσεις -κανέλα, μπανάνα και μέντα- όπου παρατηρήθηκε αλλαγή στο ασβέστιο, ανάλογα με τη δόση. Οι μεγαλύτερες δόσεις αποδείχτηκαν τοξικές για τα κύτταρα. Στο πείραμα των 24 ωρών, οι ίδιες γεύσεις είχαν αρνητικές επιδράσεις στην ικανότητα ανάπτυξης και αναπαραγωγής των κυττάρων, ανάλογα με τη χορηγούμενη δόση.

«Οι επιπτώσεις των διαφόρων χημικών συστατικών των ηλεκτρονικών τσιγάρων στους ιστούς των πνευμόνων είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες», δήλωσε ο καθηγητής Τέμπερανς Ρόουελ του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης. «Στη μελέτη μας χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα επιθηλιακά κύτταρα των πνευμόνων και 3 από τις 13 γεύσεις έδειξαν ότι έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στα κύτταρα, ανάλογα με τη δόση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει το 2013, μετά από μελέτες, ότι οι «καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν αυτά τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τσιγάρων», τα οποία έχουν απαγορευτεί σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ουρουγουάη και η Σιγκαπούρη.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα απεργία στους σιδηρόδρομους της Γερμανίας

Οι Γερμανοί μηχανοδηγοί ξεκίνησαν από σήμερα το απόγευμα άλλη μια απεργία, την ένατη μέσα σε διάστημα δέκα μηνών, αρχικά από τα τρένα μεταφοράς εμπορευμάτων και από αύριο τα ξημερώματα και από τις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Η γερμανική βιομηχανία προειδοποιεί ότι η απεργία που έχει κηρύξει το συνδικάτο GDL μπορεί να στοιχίσει ακόμη και 100 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Το συνδικάτο διεκδικεί καλύτερους μισθούς, λιγότερες ώρες εργασίας εβδομαδιαίως και αύξηση των διαπραγματευτικών δικαιωμάτων του ώστε να μπορεί να εκπροσωπεί και άλλους εργαζόμενους των γερμανικών σιδηροδρόμων​ (Deutsche Bahn) εκτός από τους μηχανοδηγούς.

Το GDL δεν έχει διευκρινίσει το πότε θα λήξει η απεργία, άφησε όμως να εννοηθεί ότι θα είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια από την προηγούμενη, στις αρχές Μαΐου, που διήρκησε επτά ημέρες.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΣ Αθανασίου: Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών για το μνημόνιο!!

Ο προϊστάμενος του κυρίου Μπίρμπου χτύπησε στην εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, αποκαλύπτοντας τον  λογο για τον οποίο εστάλη εκεί από τον Σαμαρά.
«Δεν υπάρχει αντικείμενο έρευνας διότι ο βουλευτης εχει το ακαταδίωκτο ότι και αν ψηφίσει! Άρα, αφού το μνημονιο ψηφίστηκε απο την βουλή, ουτε ο Παπανδρεου ουτε ο Παπακωνσταντινου έχουν ποινικές ευθύνες!!!
 
Ξέχασε να μας πει ο προϊστάμενος του Μπίρμπου ότι η δανειακή του 2010, η μήτρα όλων των κακών, ουδέποτε ήλθε στην βουλή προς ψήφιση!

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργούν σήμερα γιατροί και νοσηλευτές

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις προνοιακές δομές συγκροτούν κοινό μέτωπο συγκροτούν και κατέρχονται αύριο σε 24ωρη απεργία, επισημαίνοντας ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται στον «δρόμο της κατάρρευσης, που το έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας, των εισοδηματικών περικοπών των εργαζομένων, της διάλυσης των δημόσιων δομών κοινωνικής στήριξης».

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κάνει λόγο για «οικονομική ασφυξία των νοσοκομείων, τραγική υποστελέχωση, σωματική και ψυχολογική εξουθένωση των εργαζομένων, για διατήρηση των μνημονιακών διοικήσεων που συνεχίζουν την πολιτική της σκόπιμης παράλυσης της διοικητικής λειτουργίας των νοσοκομείων, αναιρώντας τις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες».

 «Η κυβέρνηση οφείλει με κάθε τρόπο να προτάξει πάνω απ' όλα το συμφέρον του λαού, την επιβίωση του ΕΣΥ και τη διασφάλιση της ζωής, της υγείας και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, απέναντι στις απαιτήσεις των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων» υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ.


 Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

«Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Το ΕΣΥ απαξιώνεται - συρρικνώνεται - ιδιωτικοποιείται. Με βάση την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων και η κατάσταση οδηγείται σε μη διαχειρίσιμο» επισημαίνει από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σωματεία εργαζομένων σε «Ευαγγελισμό», «ΚΑΤ» και Κέντρο Βρεφών Μητέρα

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, οι πρόεδροι των Σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» Σιώρας Ηλίας και «ΚΑΤ» Πάκου Παρασκευή, και στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα Παπαδογιαννάκη Αναστασία, την κατάσταση που επικρατεί στα Ιδρύματα, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι «τα οξυμένα προβλήματα δεν δίνουν πίστωση χρόνου στον υπουργό», με τον Ηλία Σιώρα να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ποτέ δεν είδαμε στα νοσοκομεία τόσο λίγο προσωπικό, ποτέ δεν είδαμε τόσο επικίνδυνα χαμηλά τα οικονομικά των νοσοκομείων και ποτέ δεν είδαμε τόσο πολύ κόσμο να προσέρχεται στα νοσοκομεία».

Πέντε μήνες από το ΚΑΤ λείπει βαμβάκι, το α' τετράμηνο θα έπρεπε να αποδοθούν στο νοσοκομείο 16 εκατ. και αποδόθηκαν 2 εκατ, με πάγιες δαπάνες 3,2 εκατ. ευρώ. Η έλλειψη προσωπικού έχει χτυπήσει κόκκινο, σύμφωνα με την κ. Πάκου, με το τμήμα των ακτινολόγων να λειτουργεί με 50% λιγότερο προσωπικό από αυτό που προβλέπει ο κανονισμός, τρεις αίθουσες χειρουργείων να είναι κλειστές, ενώ μόνο στους εργαζομένους στα χειρουργεία οφείλονται 627 ρεπό.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!