EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 19 ΜΑΪΟΥ 1919… Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ…

Ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η λέξη «Γενοκτονία» στις μέρες μας συνειρμικά επικεντρώνει τη σκέψη μας στα δύο τραγικά γεγονότα του αιώνα μας, τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Νεότουρκους και τη Γενοκτονία των Εβραίων και των σλαβικών λαών το 1940-44 από τους Γερμανούς. Στον αιώνα μας διαπράχθηκαν εγκλήματα Γενοκτονίας εις βάρος και άλλων λαών, που συνειδητά η Νέα Τάξη πραγμάτων προσπάθησε και προσπαθεί να υποβαθμίσει. Ένας από αυτούς τους λαούς, που έχει υποστεί όλες τις μορφές και τις μεθόδους Γενοκτονίας και συγκεκριμένα από το ίδιο στρατοκρατικό καθεστώς που είναι υπεύθυνο για το ολοκαύτωμα του αρμενικού λαού, τον αφανισμό της κουρδικής εθνότητας και τη διχοτόμηση της Κύπρου, είναι και ο ελληνισμός του Πόντου.



Ο ποντιακός ελληνισμός δοκίμασε όλες τις κατηγορίες, όπως αυτές αναφέρονται στη ΣΥΜΒΑΣΗ των Ηνωμένων Εθνών ως πράξεις Γενοκτονίας. Η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με απαράδεκτη ηθικά καθυστέρηση εβδομήντα χρόνων, αποφάσισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς για τα εγκλήματα που διέπραξαν την περίοδο 1916-1923.

Στις 19 Μαΐου 1992 το μήνυμα του Ανδρέα Παπανδρέου στο Γʼ Συνέδριο του Ποντιακού Ελληνισμού ήταν: «Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και για τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Η νομοθετική καθιέρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της αποτελεί για όλους μας ΧΡΕΟΣ τιμής. Καμία λήθη και καμία σιωπή δεν μπορεί να καλύψει τη δολοφονία των 353.000 συμπατριωτών μας Ελλήνων του Πόντου κατά τα έτη 1916-1923. Στερείται δε οποιασδήποτε αξίας κάθε αναφορά στην ποντιακή υπόθεση, εάν αγνοεί τις διαστάσεις και τη σημασία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την ευθύνη του τουρκικού κράτους για αυτό το διεθνές έγκλημα. Στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, με το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τη σφαγή των Κούρδων, η σελίδα της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού γίνεται ακόμα πιο μαύρη, όταν στερείται από τα χιλιάδες θύματα η στοιχειώδης ηθική δικαίωση».

Tο Mάιο του 2004 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργός K. Kώστας Kαραμανλής στην ομιλία του τόνισε ότι: «Η εξόντωση του ποντιακού ελληνισμού από το τουρκικό καθεστώς έχει όλα τα στοιχεία μιας Γενοκτονίας και ως τέτοια πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς. Ήταν μια απάνθρωπη εθνοκάθαρση, αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, η οποία δεν πρέπει να τρομάζει ούτε να κρύβεται μπροστά σε πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι πλήθος οι αφηγήσεις για τις διώξεις, τους εκτοπισμούς και τις σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Τα όσα συνέβησαν τότε – κυρίως στην εξαετία ανάμεσα στο 1916 και το 1922, αλλά και παλαιότερα – αποτελούν μελανή σελίδα στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Και το λέμε αυτό, γιατί είναι ιστορική πραγματικότητα, χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, χωρίς φόρτιση…

Η ανάδειξη του Ποντιακού Ελληνισμού, στο τέλος του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ού, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην Ιστορία. Και ο ιστορικός απολογισμός δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Ο Ελληνισμός χωρίς τους Ποντίους θα ήταν σήμερα κατά πολύ φτωχότερος.
Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους. Είναι, λοιπόν, ώρα να αρχίσουμε νʼ αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά αυτή και τιμούμε, στην πράξη, τη μνήμη των περίπου 350.000 Ελλήνων του Πόντου, που έπεσαν θύματα μιας απάνθρωπης εθνοκάθαρσης. Δίδαξαν και διέδωσαν Πολιτισμό, αλλά σφαγιάστηκαν. Διώχτηκαν και ξεριζώθηκαν. Έκαναν τις κοινωνίες τους να ευημερήσουν, αλλά αντιμετώπισαν την καταστροφή. Όσοι επέζησαν έγιναν πρόσφυγες σε ξένους τόπους και λησμονήθηκαν από την ίδια την Πατρίδα τους. Όσοι γύρισαν – οι πατεράδες και οι μανάδες των περισσοτέρων από εσάς που γύρισαν τότε εδώ – έφεραν στην Πατρίδα, λίγο χώμα, μία εικόνα και ατέλειωτες αναμνήσεις. Όλοι, όπου κι ΑΝ βρέθηκαν, κράτησαν βαθιά την αγάπη τους για την Ελλάδα, που όμως τους πίκρανε. Γιατί κι αυτό είναι αλήθεια.

Είναι σημαντικό, μία τέτοια ημέρα, να μη ξεχνάμε. Είναι σημαντικό, κάθε μέρα, νʼ αναλογιζόμαστε το χρέος που μας βαραίνει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την Ιστορία τους. Και η Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί τμήμα της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων, σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας μας, που – επιτέλους – πρέπει να ενταχθεί στα σχολικά βιβλία και να παραδίδεται στις νέες γενιές, πρέπει να παραδίδεται από γενιά σε γενιά. Γιατί η Ιστορία φωτίζει και διδάσκει. Ιστορία είναι η γνώση του παρελθόντος, που στοχεύει στην κατανόηση του παρόντος, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία του μέλλοντος. Αποδοκιμάζει το μίσος και την καταστροφή. Βοηθά τους λαούς, που θέλουν να γράψουν Ιστορία ελευθερίας, ειρήνης, συνεργασίας και φιλικής συμβίωσης. Και εμείς αυτό αποζητούμε».

Ο απανταχού της γης Ελληνισμός με πρωτοπόρα τα Προσφυγικά Σωματεία της Ελλάδας και της Διασποράς, θα πρέπει να ακολουθήσει το αρμενικό παράδειγμα. Το ποντιακό ζήτημα, ως εθνικό ζήτημα θα πρέπει να το δούμε πολιτικά και όχι κομματικά και τα επόμενα χρόνια να το αναδείξουμε ως το υπʼ αριθμόν ένα πολιτικό ζήτημα της Ελλάδας. Οφείλουμε επίσης να υπερασπιστούμε το ύψιστο χρέος μας απέναντι στα 353.000 αθώα θύματα με τον τίμιο και διαρκή αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, προστατεύοντάς τον από τους επαγγελματίες λαθρεπιβάτες ποντιοσωτήρες, που καραδοκούν με ταπεινά κίνητρα την οικονομική, κοινωνική και πολιτική τους ανέλιξη και αναμένουν την κατάλληλη ΕΥΚΑΙΡΙΑ να γίνουν όργανα ενδεχόμενων σκοτεινών μηχανισμών, επιδιώκοντας την υποβάθμιση, περιθωριοποίηση ή ακόμη και την προσβολή της ιστορικής μας μνήμης και της ίδιας της τρισχιλιόχρονης ιστορίας μας.

Η Γενοκτονία του Πόντου

Η Γενοκτονία του Πόντου



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε απελπιστική κατάσταση το νοσοκομείο Πέλλας

Για ελλείψεις που έχουν κάνει την κατάσταση στο νοσοκομείο της Έδεσσας απαράδεκτη έως… επικίνδυνη κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείο Πέλλας.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

«Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Έδεσσας είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Το νοσοκομείο μας λειτουργεί κάτω από τα όρια της ασφάλειας, λόγω ελλείψεων σε ιατρικό , νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, όπως επίσης και σε απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο αυξάνεται ο όγκος δουλειάς και η εντατικοποίηση, με αποτέλεσμα να χάνονται εργατικά δικαιώματα και δεδουλευμένα. Πολλές κλινικές λειτουργούν υποστελεχωμένες, και υπάρχει ορατός κίνδυνος να κλείσει η παθολογική κλινική η οποία σχεδόν από την αρχή του έτους δεν δέχεται προγραμματισμένα ραντεβού για εξωτερικούς ασθενείς.

Ο σύλλογος εργαζομένων δεν πρόκειται να δεχτεί να βάλει την πλάτη του, προκειμένου να μπουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν σκοπεύει να δεχτεί επιπλέον παζάρια και εκφοβισμούς σε συναδέλφους, με απώτερο σκοπό να γίνουν και άλλα μπαλώματα στην λειτουργία του νοσοκομείου.
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας καταστήσουν συνένοχους στις πρακτικές τους. Τα συσσωρευμένα αυτά προβλήματα έρχονται να επιβαρύνουν και οι παρεμβάσεις των βουλευτών του νομού, που υποκινούμενοι από τα πολιτικά τους συμφέροντα – στο πλαίσιο των λεγόμενων ρουσφετιών – πιέζουν σε καθημερινή βάση την διοίκηση του νοσοκομείου, για να λειτουργήσει υπέρ των ψηφοφόρων τους, πολλοί εκ των οποίων συγκαταλέγονται ανάμεσα στο προσωπικό του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με βουλευτή του νομού μας, όπου σε πρόσφατη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, παρουσία πολλών ατόμων, άσκησε πιέσεις προκειμένου να μετακινηθεί ψηφοφόρος- νοσηλεύτρια σε άλλη θέση από εκείνη που κατείχε.

Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση οδηγήσει στην αποδυνάμωση του νοσοκομείου. Τέλος, θεωρούμε ότι η αδιαφορία των αρχών ως προς τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων, είναι άκρως εγκληματική.»



Πηγή : isotimos.com

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βγήκε στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πρόσληψη 465 εφοριακών

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η 2Κ/2015 προκήρυξη για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 465 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ Εφοριακών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, του υπουργείου Οικονομικών.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, που πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου της Αρχής, αρχίζει στις 3 Ιουνίου και λήγει στις 17 Ιουνίου 2015 (Πατήστε ΕΔΩ για να υποβάλετε την αίτησή σας).

Σημειώνεται, ότι το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωρηθεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 2Κ/2015
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2015.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φωτιές στη Μεσόγειο ανάβει η ΕΕ – Εγκρίθηκαν πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη με πρόσχημα τους δουλεμπόρους

Tου Παύλου Κιρκασίδη 

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί ενέκριναν σήμερα το σχέδιο συγκρότησης ευρωπαϊκού στρατιωτικού συνασπισμού υπό Ιταλική διοίκηση με σκοπό την άμεση ανάληψη  στρατιωτικής  δράσης στη Λιβύη, με σκοπό, όπως τουλάχιστον επισήμως αναφέρεται, την εξολόθρευση των «δουλεμπορικών κυκλωμάτων και δομών» μέσω των οποίων, δεκάδων χιλιάδων προσφύγων επιχειρούν να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές περνώντας τη Μεσόγειο, συχνότατα με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Migrants-from-Libya-
 
► ΥΠΟ ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
► ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ


20120806_adm_credendino

Συγκεκριμένα το ψήφισμα το οποίο υποβλήθηκε στον ΟΗΕ και νομιμοποιεί και αφορά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τον Ιούνιο αναφέρεται σε συμμαχία 10 περίπου χωρών της Ευρώπης υπό την Ιταλική Διοίκηση με έδρα τη Ρώμη ενώ η όλη επιχείρηση θα είναι υπό τις διαταγές του Enrico Credendino, Ιταλού Ναυάρχου ο οποίος διετέλεσε Αρχηγός των ναυτικών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αποστολές κατά των πειρατών στη Σομαλία, τη γνωστή και ως «Επιχείρηση Αtalanta». Ανάμεσα στις χώρες που θα συμμετέχουν, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία ενώ ταυτόχρονα «θα έχει τη δυνατότητα» να εμπλακεί και το ΝΑΤΟ αν και, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοια σχέδια από μέρους της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ 


Αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου, όπως τουλάχιστον διατυπώνεται από την έκθεση του ΟΗΕ την οποία συνέταξε η Βρετανία και διατυπώνεται από την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, Federica Mogherini, είναι ο «εντοπισμός των δικτύων δουλεμπόρων και στη συνέχεια η καταστροφή των πλοιαρίων τους αλλά κυρίως των δομών τους».

«Δεν είναι τόσο η καταστροφή των σκαφών αλλά η καταστροφή των μοντέλων με τα οποία λειτουργούν αυτά τα δίκτυα» είπε συγκεκριμένα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πώς ακριβώς θα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς ταυτόχρονα να χυθεί αίμα χιλιάδων αθώων μεταναστών και προσφύγων.

 

mmmor«Θα πρέπει να υπάρχουν τρεις φάσεις στη ναυτική επιχείρηση», είπε συγκεκριμένα η Mogherini:
– H συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους δουλεμπόρους
– Ο εντοπισμός των σκαφών
– Η καταστροφή των συγκεκριμένων σκαφών.

Η ΕΕ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες η ευρωπαία κορυφαία αξιωματούχος τόνισε πως, «προκειμένου να στεφθούν από επιτυχία οι επιχειρήσεις της εν λόγω συμμαχίας σε μια Λιβύη που κυριολεκτικά σπαράσσεται», πρέπει να υπάρξει συνεργασία και από τους ίδιους τους αξιωματούχους της χώρας, κάτι μάλιστα το οποίο χαρακτήρισε και ως «ζωτικής σημασίας»:

ash_7413«Αναζητούμε έναν εταίρο, έναν συνεργάτη, είπε συγκεκριμένα, υπάρχει μια ευθύνη των ίδιων των Λίβυων για την επικράτειά τους, τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορα», είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα διευκρίνισε, πως ο συγκεκριμένος στρατιωτικός ευρωπαϊκός συνασπισμός θα συνεργαστεί με όλες τις αντιμαχόμενες δυνάμεις της χώρας:

«Η EE θα πρέπει να συνεργαστεί στενά, όχι μόνο με την επίσημα αναγνωρισμένη κυβέρνηση στο Τομπρούκ η οποία εκπροσωπείται στον ΟΗΕ αλλά και με τους αντιπάλους της στην Τρίπολη και την Μισράτα, προκειμένου να διαλύσει τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων. Και εδώ, οι Δήμοι της Λιβύης έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν» κατέληξε η Federica Mogherini.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ 

Ωστόσο, καμία από τις αντίπαλες κυβερνήσεις της Λιβύης, «αναγνωρισμένες» ή μη, όχι μόνο δεν έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής κάποια προθυμία να συνδράμουν καθ” οιονδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή στρατιωτική συμμαχία αλλά αντιθέτως, οι αντιδράσεις τους κυμαίνονται από την καχυποψία για τις πραγματικές προθέσεις της ΕΕ μέχρι και την οργή άλλων πλευρών που θεωρούν την όλη υπόθεση ως απολύτως προσχηματική και την ευρώπη να θέλει να «πατήσει πόδι» και μάλιστα τη «στρατιωτική της μπότα» όπως συγκεκριμένα λένε, στο έδαφος της χώρας.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΙΑ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Τα δίκτυα δουλεμπόρων της Λιβύης δείχνουν εξαιρετικά πολύπλοκα ως προς τις δομές τους τις οποίες φέρεται να φιλοδοξεί να «διαλύσει» η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή συμμαχία, καθώς αυτά δεν αποτελούνται μόνο από  εγκληματικές σπείρες αλλά και από τοπικές κοινότητες ακόμη και από ένστολους πολιτοφύλακες και στρατιωτικούς οι οποίοι έτσι κερδίζουν κάποια ακόμη χρήματα…

Outdated Vehicles And Technology Assist The Libyan Rebel MovementΑν μάλιστα κάποιος σε όλα αυτά προσθέσει και τις εκατοντάδες των παραστρατιωτικών ομάδων που είναι αποκλεισμένες στη Λιβύη από το 2011, τότε είναι σαφές πως μια συνεργασία, όπως τουλάχιστον δείχνει να την επιθυμεί η ευρωπαϊκή συμμαχία και την «περιγράφει» η Mongherini, κινείται στη σφαίρα του αδυνάτου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εξέλιξη των επιχειρήσεων αλλά και τον άμεσο κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης και γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή.

Σύμφωνα με το BBC, δεν είναι σαφές το πώς η καταστροφή των πλοιαρίων θα έχει ως αποτέλεσμα την ανακοπή της ροής μεταναστών, καθώς, η καταστροφή τους πριν τον απόπλου, απαιτεί ένα τεράστιο δίκτυο πληροφόρησης στο έδαφος και τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν έχουν καμία παρουσία στη χώρα, ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν αυτές τις απολύτως κρίσιμες πληροφορίες.


Italy-MigrantΑξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο μέσα στο 2015, ένας αριθμός ο οποίος είναι 20 φορές μεγαλύτερος από εκείνον της αντίστοιχης περσινής χρονικής περιόδου.

Επίσης, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 60.000 ήταν αυτοί που ήδη από την αρχή του χρόνου κατάφεραν να περάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη, με τους περισσότερους από αυτούς να αναγκάζονται να ξεφύγουν από εμπόλεμες ζώνες και την έσχατη φτώχεια, από χώρες όπως η Συρία, η Ερυθραία, η Νιγηρία και η Σομαλία.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόθεση Καρούζου: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή έξι κατηγορουμένων. Απαλλαγή για τους τραπεζίτες

Παραπομπη έξι προσώπων, μεταξύ των οποίων του προφυλακισμένου Γιάννη Καρούζου και της Ρεβέκκας Σκαφτούρα,  προτείνεται μέσω εισαγγελικής πρότασης (Π. Παναγιωτόπουλος) προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Αντίθετα ζητείται η απαλλαγή των, περισσότερων, τραπεζικών στελεχών που χορηγούσαν τα «θαλασσοδάνεια» στον επιχειρηματία και τη σύζυγό του.

Τον τελικό λόγο για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, κυρίως, λόγω της εμπλοκής των ονομάτων των κ.κ. Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη θα έχει το δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί ποιοι θα παραπεμφθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το Καρούζος-Gate. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην εισαγγελική πρόταση δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα τραπεζιτών που φρόντισαν να δανείσουν με 300 εκατ. ευρώ τις εταιρείες-φούσκες του κατασκευαστή. Είχε προηγηθεί «συγχωροχάρτι″ που είχε αποστείλει η ΤτΕ και προφανώς επαιξε καταλυτικό ρόλο στην πρόταση του κ. εισαγγελέα.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περίπου 875.000 αυθαίρετα δηλώθηκαν – 1,4 δισ. ευρώ στα ταμεία από την τακτοποίησή τους

Το δρόμο για την οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων ανοίγει η απόφαση συνταγματικότητας που εξέδωσε προ ημερών το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς με την απόφαση του ΣτΕ, χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαίρετων κατασκευών έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τις εκκρεμότητες τους με την πολιτεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ως και τις και τις 18/5/2015 είχαν καταγραφεί περίπου 875.000 ιδιοκτησίες, από τις οποίες έχουν ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου μέχρι στιγμής περίπου 575.000, από 695.000 ιδιοκτήτες. Την ίδια στιγμή τα εισπραχθέντα πρόστιμα και παράβολα είναι περίπου 1,4 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε περίπου 2,3 εκατ. συναλλαγές.

Όπως προκύπτει από τη στατιστική επεξεργασία των στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το 75% των δηλώσεων αφορά αυθαιρεσίες σε κτίρια με οικοδομική άδεια, ενώ το 25% των δηλώσεων αφορά κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια, δηλαδή εξολοκλήρου αυθαίρετα. Επίσης το 70% των δηλώσεων εντοπίζεται σε ακίνητα εντός σχεδίου, ενώ το 30% σε ακίνητα εκτός σχεδίου.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στη χρήση των ακινήτων που δηλώνονται στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ, το 22% των ακινήτων χρησιμοποιείται ως πρώτη και μοναδική κατοικία, το 60% ως άλλη κατοικία και το 18% για επαγγελματικές χρήσεις (μεταποίηση πρωτογενούς τομέα 1%, τουρισμός – βιομηχανία 4%, υπηρεσίες 13%).

«Ο νόμος 4178 μετά την κρίση του ως συνταγματικός, δίνει διέξοδο τακτοποίησης σε όλες σχεδόν τις αυθαίρετες κατασκευές και ως εκ τούτου αποτελεί ευκαιρία οριστικής λύσης για τους πολίτες ώστε να αποκτήσουν αδέσμευτη χρήση των ακινήτων τους και να μην επαπειλούνται με την υποβολή δυσβάστακτων προστίμων. Οι πολίτες πρέπει με την συμβολή ενός Μηχανικού της επιλογής τους, από τους δεκάδες χιλιάδες διαθέσιμους, να καταγράψουν τις αυθαιρεσίες τους και να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα σχήματα αποπληρωμής των προστίμων τα οποία προσφέρουν σε περιπτώσεις προκαταβολών σημαντικά υψηλές εκπτώσεις. Επίσης όσοι πολίτες έχουν δηλώσεις στον αντισυνταγματικό νόμο 4014 είναι χρήσιμο να τις μεταφέρουν με μικρό κόστος, σχεδόν αυτόματα και χωρίς επιπλέον πρόστιμα στον νέο συνταγματικό νόμο 4178», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνεχίζονται οι συλλήψεις λογοκρισίας δημοσιογράφων στο Κατάρ – Άθλιες συνθήκες εργασίας στην κατασκευή των γηπέδων για το Μουντιάλ του 2022

Στην σύλληψη Βρετανών δημοσιογράφων του BBC, οι οποίοι βρέθηκαν στο Κατάρ για να κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Οι ρεπόρτερ κατήγγειλαν πως ενώ προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους συλλέγοντας πληροφορίες και φωτογραφίζοντας τα υπό κατασκευή γήπεδα, συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα, Ντόχα. Η σύλληψη έγινε την ώρα που βιντεοσκοπούσαν μια ομάδα εργατών, στην πλειοψηφία τους μετανάστες.

Όπως αναφέρει σχετικά με το περιστατικό ένας εξ αυτών, ο δημοσιογράφος Μαρκ Λόμπελ του BBC, «Ξαφνικά οκτώ λευκά οχήματα περικύκλωσαν το δικό μας και μας οδήγησαν με μεγάλη ταχύτητα, σε ένα δρόμο παράπλευρο του κεντρικού. Εκεί μας επιθεώρησαν δεκάδες αστυνομικοί που μας φώναζαν όταν προσπαθούσαμε να μιλήσουμε και όλος ο εξοπλισμός κατεσχέθη. Μας στρίμωξαν, μας χώρισαν και μας ανέκριναν με τρόπο εχθρικό, χωρίς να μας πουν γιατί μας συνέλαβαν. Δεν μπορούσαμε ούτε να τηλεφωνήσουμε, γιατί η σύλληψή μας θεωρήθηκε ύψιστης εθνικής ασφάλειας.

Περάσαμε τη νύχτα στη φυλακή. Όταν μας συνέλαβαν μας είπαν: Δεν μπορείτε να βάζετε τις κάμερες, όπου θέλετε. Εδώ δεν είναι η Disneyland. Το επόμενο πρωί μας ελευθέρωσαν, χωρίς να μας επιστρέψουν τον εξοπλισμό».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες Γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν
βρεθεί στην ίδια θέση.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι καταγγελίες σχετικά με τις κακές συνθήκες εργασίας των εργατών στα γήπεδα του Κατάρ, εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα διοργανωθεί από τη χώρα.

Σε έκθεση της η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για εργάτες που δουλεύουν καθημερινά για 12 ώρες σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και ζουν συνωστισμένοι σε άθλιες συνοικίες. Η οργάνωση Human Rights Watch εστιάζει στα κυκλώματα που φέρνουν τους μετανάστες στο Κατάρ.

«Οι συνθήκες για τους μετανάστες στο Κατάρ δεν είναι καλές. Υπάρχει ένα καταχρηστικό σύστημα θεώρησης βίζας που τους δένει με τους εργοδότες τους και αν είναι ανέντιμοι, τότε έχουν μεγάλο πρόβλημα. Γιατί δεν μπορούν να φύγουν και δεν μπορούν να αναζητήσουν δουλειά κάπου αλλού», δήλωσε η Μίνκυ Γουόρντεν, διευθύντρια διεθνών προγραμμάτων της Human Rights Watch.

Σημειώνεται ότι από την αρχή των εργασιών, εκατοντάδες εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στα εργοτάξια των αγώνων. Σύμφωνα με την παγκόσμια συνομοσπονδία συνδικάτων, αν δεν αλλάξει ριζικά η κατάσταση μέχρι το 2022 θα έχουν σκοτωθεί πάνω από 4.000 εργάτες.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!