EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η εξομολόγηση της παντρεμένης που κάνει τον γύρο του διαδικτύου: «Ένας χρόνος χωρίς συνουσία…»

Οι περισσότεροι ψυχολόγοι συνηθίζουν να λένε ότι όταν η συνουσία σε ένα γάμο σταματά το ζευγάρι οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στο διαζύγιο.

Στον κανόνα υπάρχουν πάντα και εξαιρέσεις. Μια τέτοια είναι και η περίπτωση της μπλόγκερ Σουζάνα Τζανίς η οποία μετά από ένα χρόνο αποχής , περιγράφει σε επτά σημεία πώς αυτό βοήθησε το γάμο της.

«Το μεγαλύτερο ταμπού σε ένα γάμο είναι το να παραδεχθεί το ζευγάρι ότι είναι ευτυχισμένο ακόμη και αν δεν… κρεμιέται από πολυελαίους για να έχει επαφή κάθε βράδυ. Εγώ το παραδέχομαι. Δυο μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού μου εγώ και ο άντρας μου δεν είχαμε κάνει τίποτα.

Δεν τρέχει τίποτα, σκέφτηκα. Στη συνέχεια, όμως, πέρασαν ακόμη τρεις μήνες χωρίς συνουσία και πριν το καταλάβουμε συμπληρώθηκε ένας χρόνος χωρίς να έρθουμε σε επαφή (εγώ το αποδίδω στο ότι ο σύζυγός μου δουλεύει περίεργες ώρες και ότι ήμασταν γονείς ενός νεογέννητου).

Ημουν τρομοκρατημένη. Πώς θα τα καταφέρναμε; Τελικά, όλα έγιναν. Κατά τη διάρκεια, όμως, της χρονιάς εκείνης που δεν κάναμε τίποτα, πήρα μερικά καλά μαθήματα για το γάμο μου και ανακάλυψα ότι η δική μας αποχή ουσιαστικά επηρέασε το γάμο προς το καλύτερο.

Σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε την επαφή σαν όπλο

Μετά τη γέννηση του μωρού μας άρχισα να νιώθω ότι ο σύζυγός μου με απορρίπτει. Βαρέθηκα να προσπαθώ να κάνω κινήσεις που δεν έβρισκαν ανταπόκριση. Το γεγονός ότι έμοιαζε να μην τον νοιάζει καθόλου, με πανικόβαλε. Υπάρχε κάποιο πρόβλημα; Οχι. Απλά ήταν εξαντλημένος από τη δουλειά του και εγώ έκανα σαν μια θυμωμένη σύζυγο που βιώνει την απόρριψη.

Τελικά κατάλαβα, ότι χρησιμοποιούσα την επαφή σαν ένα παιχνίδι εξουσίας, το οποίο τώρα αποτύχαινε.

Οσο προσποιούμουν ότι δεν τον ήθελα, άλλο τόσο και περισσότερο προσποιούνταν και εκείνος. Και αυτό μας οδήγησε σε αδιέξοδο. Τελικά το καταλάβαμε, αποφασίσαμε να το συζητήσουμε και καταλήξαμε ότι αυτό που εγώ θεωρούσα απόρριψη από εκείνον δεν ήταν παρά… τεμπελιά. Τεμπελιά από το μέρος του. Από εκείνη τη στιγμή αποφασίσαμε ότι κάθε στιγμή που περνάμε μαζί, μέρα νύχτα είναι σημαντική και ας μην υπάρχει προσδοκία για συνουσία.

Η συνουσία δεν είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του γάμου

Φυσικά και είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό του. Αλλά δεν είναι και το πιο σημαντικό. Τι είναι το πιο σημαντικό; Να είσαι σε ένα γάμο όπου υπάρχει πραγματική αγάπη. Τη χρονιά εκείνη που δεν κάναμε καθόλου πήραμε ο ένας τον άλλον πολλές αγκαλιές και ανταλλάξαμε πολλά φιλιά. Δεν παραμελήσαμε ο ένας τον άλλο συναισθηματικά ή σωματικά, παρότι παραμελήσαμε ο ένας τον άλλον. Το μάθημα που πήραμε ήταν το εξής: Η στοργή χωρίς επαφή είναι εντελώς υποτιμημένη.

Το να πηγαίνεις πίσω, στην αρχή, δεν είναι και τόσο κακό…

Τα φιλιά είναι σημαντικά. Και συχνά σε ένα γάμο παραμελεί ο ένας να φιλάει τον άλλον. Δεν μιλάω για ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο ή ένα βιαστικό φιλί του αντίο. Μιλώ για τα βαθιά, αργά φιλιά, αυτά που δίναμε στα κρυφά όταν ήμασταν 17. Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από αυτό.

Η καλή επαφή είναι το ίδιο με το να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου
Μετά τον ερχομό του μωρού μου, δεν ένιωθα επιθυμητή. Εχασα τα κιλά που είχα πάρει στην εγκυμοσύνη μου, πέταξα τα σουτιέν της εγκυμοσύνης μου και πήρα άλλα δαντελωτά, αγόρασα καινούρια μπραζίλιαν , αποτρίχωσα τα πόδια μου και έκανα τα πάντα για να αρχίσει να μου αρέσει ο εαυτός μου. Ετσι θα άρεσα σιγά σιγά και πάλι στον σύζυγό μου.

Λίγο ποτό κάνει καλό

Οταν ήρθε η ώρα να ξανακάνουμε με τον άνδρα μου πλημμύρισα από αναστολές. Ετσι ήπια μια δυο γουλιές ποτό για να χαλαρώσω. Ηταν τρομακτικό και λίγο περίεργο. Ντρεπόμουν. Αλλά είναι σαν το ποδήλατο. Γρήγορα θα θυμηθείτε πώς γίνετε, ακόμη και αν σας πονάει το σώμα σας την άλλη ημέρα.

Η απραξία με έκανε πιο δραστήρια

Με το πέρασμα του καιρού η αρχική σφοδρή επιθυμία που είχα με τον σύζυγό μου διαλύθηκε. Η επαφή (πριν… κάνουμε το διάλειμμα του ενός έτους) είχε γίνει ρουτίνα, μονότονο. Οταν όμως αρχίσαμε να κάνουμε ξανά μετά το διάλειμμα του ενός χρόνου νιώθαμε σαν έφηβοι, σαν να κάναμε για πρώτη φορά.

Τώρα ξέρουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις άγονες περιόδους στο γάμο μας

Τελικά, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν κάνουμε κάτι λάθος ή συμβαίνει κάτι περίεργο όταν ο γάμος μας περνάει κάποιες άγονες περιόδους. Προβλήματα προκύπτουν μόνο όταν το ένα από τα δυο μέλη του ζευγαριού έχει υψηλότερη λίμπιντο από του άλλου. Κατά τη διάρκεια του γάμου, η ζωή θα έχει αναπόφευκτα κορυφές και κοιλάδες, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό»


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Χρηματικές και ποινικές κυρώσεις στη λαθρεμπορία πετρελαίου


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 1741/2015 απόφασή της έκρινε ότι δεν προσκρούει στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, αλλά ούτε στις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η διπλή ποινή (χρηματικό πρόστιμο και ποινική καταδίκη) για τις περιπτώσεις της λαθρεμπορίας, αλλά ούτε αποτελεί διπλή κύρωση για το ίδιο αδίκημα σύμφωνα με την αρχή «κανείς δεν διώκεται, ούτε τιμωρείται ποινικά δις για το ίδιο αδίκημα».

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ αφού αναίρεσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που είχε κρίνει τα αντίθετα, υποχρέωσε εταιρεία πετρελαιοειδών να πληρώσει το ποσό των 35.406 ευρώ που της επιβλήθηκε από το Ζ΄ Τελωνείο Ελευθέρων Τελωνειακών Συγκροτημάτων Πειραιώς, λόγω λαθρεμπορίας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι από τα Ποινικά Δικαστήρια αθωώθηκε η επίμαχη εταιρεία λόγω αμφιβολιών.

Αναλυτικότερα, στην εταιρεία επιβλήθηκε το επίμαχο πρόστιμο (πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας) λόγω διαθέσεως με πλαστά τιμολόγια σε «μαϊμού» εταιρεία (ανύπαρκτη) 326.361 λίτρων πετρελαίου κίνησης λαθραίας προέλευσης προς κατανάλωση στην εσωτερική αγορά.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι το πολλαπλό τέλος που προβλέπει ο Τελωνειακός Κώδικας «δεν συνιστά ποινή του ποινικού δικαίου, που επιβάλλεται από τα ποινικά δικαστήρια υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της ποινικής διαδικασίας με σκοπό αυτόν που χαρακτηρίζει την "ποινή", δηλαδή τη γενικότερη νομική, ηθική και κοινωνική αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του δράστη, αλλά έχει χαρακτήρα, όπως ρητώς άλλωστε διαλαμβάνεται στη διάταξη του άρθρου 89 παρ.2 του Τελωνειακού Κώδικα, διοικητικής κυρώσεως που επιβάλλεται από διοικητικά όργανα -υπό τον ουσιαστικό έλεγχο των διοικητικών δικαστηρίων- και εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό, που είναι η διασφάλιση της εισπράξεως κοινοτικών και εθνικών πόρων καθώς και η τήρηση και ομαλή εφαρμογή των κανόνων της τελωνειακής διαδικασίας».

Και συνεχίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ ότι «το πολλαπλό τέλος όχι μόνο κατά τον τυπικό χαρακτηρισμό του στην ελληνική νομοθεσία αλλά και κατά τη φύση και τον χαρακτήρα του διαφέρει από τις κυρώσεις ποινικής φύσεως».

Εξάλλου, αναφέρει το ΣτΕ εφ' όσον η κύρωση του πολλαπλού τέλους δεν έχει ποινικό χαρακτήρα, δεν ανακύπτει ζήτημα εφαρμογής της αρχής ne bis in idem που διαλαμβάνεται στο άρθρο 4 παράγραφος 1 του 7ου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ καθώς και στο άρθρο 50 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ένωσης».

Τέλος, αναφέρει το ΣτΕ ότι η αμετάκλητη αθώωση του κατηγορουμένου από τα ποινικά δικαστήρια δεν αποκλείει την -κατόπιν συνεκτιμήσεως της αθωώσεώς του αυτής- αιτιολογημένη διαφορετική κρίση στο πλαίσιο της διοικητικής δίκης περί επιβολής πολλαπλού τέλους λόγω λαθρεμπορίας», πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η αθώωση είναι λόγω αμφιβολιών.
 



Πηγή: ΑΜΠΕ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοινή δράση ΟΤΑ για τον Προαστικό της Θεσσαλονίκης

Σε κοινό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και τη λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου στoν άξονα Θεσσαλονίκης – Ημαθίας – Πέλλας συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μαζί με τις Αντιπεριφέρειες Πέλλας και Ημαθίας και τους Δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, Σκύδρας και Έδεσσας.

Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση, με τη συμμετοχή φορέων της αυτοδιοίκησης και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται νέα συνάντηση, όπου θα συμμετάσχουν και βουλευτές της περιοχής.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει την κοινή αυτή προσπάθεια, που προωθεί τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου με βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών, εκτιμώντας ότι εξυπηρετεί τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς όλης της περιοχής, καθώς έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στους τομείς των μεταφορών, των συγκοινωνιών και του τουρισμού.

«Στο πλαίσιο και του συμφώνου συνεργασίας τουριστικής ανάπτυξης που έχουμε με τον Δήμο Νάουσας μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να υπάρχει σύνδεση των δύο προορισμών, κυρίως για τουριστικούς λόγους, αλλά και με άλλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας για λόγους εξυπηρέτησης των δημοτών των πόλεών μας» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.





Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μαρτυρία της Kristen Meghan (πρώην επίλεκτο βαθμοφόρο μέλος της πολεμικής αεροπορίας) αποκαλύπτει... τους αεροψεκασμούς!

Πόσοι από σας έχετε ακούσει την λέξη chemtrails, πόσοι από σας έχετε ακούσει ότι πρόκειται για μια τρελή, ανισόρροπη συνομωσία; Κι όμως είναι αλήθεια!!!

Αυτά ισχυρίζεται η Kristen Meghan πρώην επίλεκτο βαθμοφόρο μέλος της πολεμικής αεροπορίας με 11 μετάλλια και  4 παράσημα είχε την ειδικότητα της Βιομηχανικού Περιβάλλοντος στην Πολεμική Αεροπορία της Αμερικής.

Η ειδικότητα αυτή της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας έχει σκοπό να προσέχει κάνοντας μελέτες και αναλύσεις, τις επιπτώσεις στην υγεία των πιλότων αλλά και του περιβάλλοντος . Λόγω αυτής της ξεχωριστής ιδιότητάς της η Kristen Meghan μετατέθηκε σε πολλές στρατιωτικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκινώντας από την Αγγλία. Η δεύτερη μετάθεση της ήταν στην Οκλαχόμα και τότε ήταν που πρωτοάκουσε όπως λέει, από τον κόσμο για χημικούς ψεκασμούς και φυσικά ειρωνεύτηκε και απέδωσε κι αυτή όλες αυτές τις θεωρίες σε τρελές συνομωσίες.

Όμως μία σειρά γεγονότων άρχισαν να τραβούν την προσοχή της μέσα στα χρόνια, όπως μη καταγεγραμμένες αεροπορικές βάσεις που είχαν κρυφά (χωρίς ονομασία στις εγκαταστάσεις τους), χημικά επιβλαβή στοιχεία τα οποία σύμφωνα με τις αναλύσεις που έκανε υπήρχαν ακριβώς τα ίδια στο περιβάλλον, στο νερό, χωρίς να είναι δυνατόν να παραχθούν από την ίδια την φύση, αυξημένα κρούσματα καρκίνου, αρρώστιες κλπ, άρχισαν να την υποψιάζουν ότι κάτι μυστήριο συμβαίνει.

Αφού μάζεψε στοιχεία που τεκμηρίωναν ότι όντως γίνονται δηλητηριώδη αεροψεκασμοί με βάριο, αλουμίνιο κι άλλα βαριά μέταλλα επιβλαβή στην υγεία, που προκαλούσαν καρκίνο κλπ αποφάσισε να τα δείξει στον ανώτερό της. Η αντίδραση που ακολούθησε σίγουρα δεν ήταν αναμενόμενη γι αυτήν.
Την έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες σε στρατιωτική ψυχιατρική κλινική απειλώντας την πως αν μιλούσε γι αυτό το θέμα θα την έβγαζαν τρελή. Η Meghan όμως δεν σταμάτησε. Τότε την απείλησαν με το παιδί της (χωρισμένη με ένα παιδί) πως θα μεγάλωνε χωρίς μητέρα.

Από τότε, αφού παραιτήθηκε από το σώμα ύστερα από 10 χρόνια αφοσίωσης στο επιστημονικό στρατιωτικό έργο της και κάτω από τις συνεχόμενες ακόμα απειλές για την ζωή τη δική της αλλά και του παιδιού της, σκεπτόμενη πως η μόνη της ασφάλεια είναι η έκθεσή της στον κόσμο, γυρίζει την Αμερική κι ενημερώνει τον κόσμο για το τι κάνει ανά τον κόσμο η αεροπορία με τους αεροψεκασμούς.



          



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έξι νεκροί και 9 αγνοούμενοι μετά από πλημμύρα χρυσωρυχείου στη Κολομβία

Συνεργεία έρευνας και διάσωσης άρχισαν να ανασύρουν σορούς από ένα χρυσωρυχείο που πλημμύρισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα να παγιδευτούν 15 εργαζόμενοι, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Κολομβίας.

Έξι σοροί ανασύρθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από το χρυσωρυχείο, στην κοινότητα Ριοσούσιο της επαρχίας Κάλδας, 220 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Κολομβίας. Τα συνεργεία άντλησαν μέρος του νερού που είχε πλημμυρίσει τις στοές του μεταλλείου.

Μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας ανέφεραν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας μιας διακοπής της ηλεκτροδότησης, που είχε αποτέλεσμα να σταματήσουν να δουλεύουν οι αντλίες που χρησιμοποιούσαν οι χρυσωρύχοι για την απομάκρυνση των νερών ενός ποταμού που περνά δίπλα από τη στοά όπου εργάζονταν. Δεκάδες χρυσωρύχοι κατάφεραν να βγουν από το μεταλλείο πριν πλημμυρίσει την Τετάρτη.

Περίπου 80 στελέχη της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, του Ερυθρού Σταυρού της Κολομβίας και των ένοπλων δυνάμεων βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και συμμετέχουν στις προσπάθειες να βρεθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Το χρυσωρυχείο, το οποίο λειτουργούσε παράνομα, βρισκόταν ακόμη στη διαδικασία να λάβει άδεια από τις αρχές. Ένας από τους ιδιοκτήτες του είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι είχε υποβάλει αίτηση πριν από δύο χρόνια, αλλά ακόμη οι αρμόδιοι δεν έχουν επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του. Οι αρχές δεν σχολίασαν τη δήλωση αυτή. Στέλεχος της εθνικής υπηρεσίας ορυχείων επισήμανε ωστόσο ότι δεν επιτρεπόταν η διάνοιξη της στοάς που πλημμύρισε, καθώς ακόμη το χρυσωρυχείο δεν διέθετε άδεια, ενώ πρόσθεσε πως οι χρυσωρύχοι δεν είχαν συμβάσεις εργασίας με τους ιδιοκτήτες.

Τα δυστυχήματα στα παράνομα μεταλλεία της Κολομβίας, από τα οποία εξορύσσεται μεγάλο μέρος του χρυσού και άλλων πρώτων υλών που εξάγει η λατινοαμερικάνικη χώρα, είναι αρκετά συχνά. Όμως η φτώχεια ωθεί τους κατοίκους των περιοχών όπου βρίσκονται να δουλεύουν σε αυτά, παρά τις επικίνδυνες συνθήκες.

Μόνο το 2014, 87 δυστυχήματα σε ορυχεία στοίχισαν τη ζωή σε 120 ανθρώπους στην Κολομβία, σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία. Το 2010, 73 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας έκρηξης που είχε σημειωθεί σε ένα—νόμιμο—ανθρακωρυχείο στην επαρχία Αντιόκια.

Οι σοροί των θυμάτων που ανασύρθηκαν μεταφέρθηκαν στην πόλη Περέιρα για την αναγνώρισή τους.

Η ανακάλυψη των σορών εκμηδένισε τις ελπίδες των συγγενών των αγνοουμένων χρυσωρύχων πως μπορεί οι οικείοι τους να βρίσκονταν ακόμη στη ζωή. Την συμπαράστασή του στις οικογένειες των παγιδευμένων χρυσωρύχων είχε εκφράσει τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Η Κολομβία είναι μια από τις κυριότερες παραγωγούς χρυσού στον κόσμο. Η εξόρυξη αυτού του πολύτιμου μετάλλου κατέγραψε μεγάλη αύξηση στη χώρα την τελευταία δεκαετία, καθώς η τιμή του αυξήθηκε αλματωδώς: από το επίπεδο των 400 δολαρίων ανά ουγγιά, έφθασε τα σχεδόν 1.200.





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το χρέος μου σαν Έλληνας, είναι να χαράζω Ιστορία...!

"Μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε" είπε ο Νίκος Καζαντζάκης..."Όλα εκτυλίσσονται σε κλάσματα φωτός!" όπως λέει και ο Δημόκριτος...''Ο κόσμος σκηνή, ο βίος πάροδος...Ήλθες, είδες, απήλθες''. Και όμως, μέσα σε αυτόν τον μικρό μας κύκλο, που συνεχώς συστέλλεται και διαστέλλεται, η επιλογή να περάσουμε δίχως ψήγμα παρουσίας, δεν είναι προσωπική αλλά ζήτημα...υπάρξεως και παιδείας!

Δεν είναι τυχαίο πως κάποτε οι Έλληνες ''χάραζαν'' την ιστορία σε λίθους...Ήξεραν πως πάνω εκεί άφηναν ένα κομμάτι της προσωπικής τους χρονικής διανύσεως, στο πέρασμα του βίου τους...Χάραζαν τα έργα τους, διότι αυτά θα ήταν πειστήριο της ύπαρξης τους, για όποιον μετέπειτα ρωτούσε: ''Ποιος ήταν εκείνος και τι έπραξε για τον άνθρωπο, για τον τόπο του; Άφηναν το στίγμα τους...Δηλώνοντας την κάποτε παρουσία τους, επάνω στην πέτρα...Επάνω σε λευκό Μάρμαρο που δύσκολα διαβρώνεται στους αιώνες...Τι συμβολισμός και αυτός...!


Όμως έτσι είναι...Όταν λάβεις το δώρο της πρώτης αναπνοής, μέχρι να έρθει το χρέος του θανάτου και καλείσαι να την παραδόσεις εκεί πίσω, από όπου σου δόθηκε προτού εκπνεύσεις, θα πρέπει να έχεις αφήσει το δικό σου ''Στίγμα'' από αυτήν την διαδρομή...Τι λόγος, άλλως τε, υπάρχει να ερχόμαστε και να φεύγουμε; Πότε θα αντιληφθούμε πως εκτελούμε θεϊκά έργα και για αυτό δημιουργούμαστε; Γιατί ζούμε ''εγωιστικά'' τρώγοντας πίνοντας και άιντε στον Άδη;

Έχουμε να πληρώσουμε μια αποστολή και αυτή δεν είναι άλλη από το να μπορέσουμε να αφήσουμε ένα στίγμα της παρουσίας μας - που έπρεπε να περάσει στην ανθρώπινη ζωή για να εκπαιδευτεί - και να παραδώσουμε με τον βίο μας τούτο το χρέος...Ζω και Υπάρχω, για να Άρχω τον εαυτό μου και να τον φτάσω ψηλά, μέσα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις...! Υπάρχω για να μπορώ να καταφέρνω να ξεπερνώ τα όρια του φόβου και να παραδώσω την γνώση της εμπειρίας που έλαβα, προς την μετέπειτα γενεά...Να πληρώσω την Ύπαρξη μου, δίνοντας έργο, χαράζοντας έργο προς όφελος της Γης μου και της Ανθρωπότητας...

Τιμώντας το Γένος και την Καταγωγή μου...Εκτελώντας το χρέος μου να τιμήσω την Ελληνική Ιδέα που μου ανάθεσαν οι πρόγονοι μου, δίνοντας μου το παράδειγμα να αποδεικνύω πως οι μύθοι είναι ζωντανοί και πως το χρέος μου σαν Έλληνας, είναι να χαράζω Ιστορία...! - See more at: http://www.hellas-now.com/2015/05/blog-post_808.html#sthash.QYi9zxHg.dpuf



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τιμωρείται ...η μητρότητα στην Ελλάδα

Σοκαριστικά στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ακυρώνει η Κομισιόν οδηγία για την ενίσχυση της προστασίας της εργαζόμενης- μητέρας. 

Σχεδόν σαν … μεταδοτική ασθένεια αντιμετωπίζεται στους εργασιακούς χώρους η μητρότητα στην Ελλάδα,  την ίδια στιγμή που σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Κομισιόν ακυρώνει στη πράξη την υιοθέτηση κοινοτικής οδηγίας για την ενίσχυση της προστασίας της. Αυτό το καθεστώς (νεοφιλελεύθερης) δίωξης της μητρότητας τεκμηρίωσαν με τις παρεμβάσεις τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συνεδρίασε την Πέμπτη (14/5) εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων και ευρωβουλευτές. Τα στοιχεία ανατριχιαστικά: Οι μητέρες στους χώρους δουλειάς διώκονται με θεμιτά και αθέμιτα μέσα ενώ εργάζονται  σε καθεστώς ανασφάλειας και φόβου σαν να έχουν υποπέσει σε ποινικό αδίκημα! Κατά τα άλλα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ωρύονται για την ανάγκη αναδόμησης των ασφαλιστικών συστημάτων, εξαιτίας της γήρανσης του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μιλώντας στην επιτροπή η ευρωβουλευτής Κ.Κούνεβα σχετικά με την νέα οδηγία για την αύξηση της άδειας μητρότητας «έχουν συμπληρωθεί 7 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια να αποφασισθεί και σήμερα κινδυνεύει με απόσυρση. Η πρόταση που έκανε η Κομισιόν το 2010 προέβλεπε επέκταση της άδειας μητρότητας από τις 14 στις 18 εβδομάδες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να αυξήσει την άδεια μητρότητας στις 20 εβδομάδας. Αποφάσισε επίσης να δώσει και μια άδεια πατρότητας δύο εβδομάδων και απαίτησε αυτά να δίνονται από τους εργοδότες σε πλήρεις αποδοχές. Όπως ξέρετε, για να γίνει νόμος της Ε.Ε. μια νομοθετική πρόταση πρέπει να συμφωνήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή τα κράτη μέλη. Το Συμβούλιο, δηλαδή τα κράτη μέλη, αντιδρούν στην Οδηγία όπως έχει διαμορφωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κομισιόν απειλεί ότι εάν μέχρι τον Ιούνιο δεν υπάρξει συμφωνία, η Οδηγία να αποσυρθεί. Γιατί αντιδρούν; Για το κόστος, φυσικά. Όλα είναι κόστος, η μητρότητα, η ισότητα των φύλων».

Μάλιστα η Κ.Κούνεβα πρόσθεσε ότι «αν θέλετε τη γνώμη μου, ακόμη και οι είκοσι εβδομάδες άδειας είναι πολύ λίγες σαν μέτρο, γιατί μια μητέρα χρειάζεται τρία χρόνια να μένει με το παιδί της. Αυτό, θα ήταν πραγματικά, μεγάλη πρόοδος.Η Ευρώπη, παραπονείται ότι έχει δημογραφικό πρόβλημα, ότι ο πληθυσμός της γερνάει, ότι αυτό θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Αλλά, όταν τα κράτη καλούνται να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν τα ζευγάρια και τις νέες γυναίκες να κάνουν παιδιά, θυμούνται το κόστος. Έτσι, λοιπόν, μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο».

Μάλιστα ακόμη και στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Κουμπούρας, Νομικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Όπως είπε «οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν δίνουν την ισόχρονη προς το μειωμένο άδεια, προς τις εργαζόμενες μητέρες. Το αποτέλεσμα είναι μετά τη λήξη του εξαμήνου, να χάνουν κάποιους μήνες μειωμένου ωραρίου. Το πρόβλημα αυτό, το έχει διαπιστώσει και ο Συνήγορος του Πολίτη, και έχει κάνει πρόταση που μπορεί να ληφθεί νομοθετικά. Να αρχίζει το μειωμένο ωράριο ή ισόχρονη άδεια, μετά τη λήξη του εξαμήνου.Στο πλαίσιο της εξάμηνης άδειας του ΟΑΕΔ, έχουν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν πολλές και μεγάλες κατηγορίες εργαζόμενων γυναικών, που αποκλείεται από την οδηγία. Παράδειγμα είναι οι εργαζόμενες στα ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και οι εργαζόμενες με σχέση ΙΔΟΧ και του ίδιου του δημόσιου τομέα ή των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ. Ως Γ.Γ.Ι.Φ. προτείνουμε την βαθμιαία επέκταση της ειδικής άδειας μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα, από τους 6 στους 10 μήνες μετά την άδεια της λοχίας, και την μετατροπή της σε γονική άδεια με δυνατότητα λήψης εναλλακτικά και από τον ίδιο τον πατέρα.

Εικόνα εργασιακής ζούγκλας σε βάρος της μητρότητας μετέφερε και η εκπρόσωπος του Συνήγορου του Πολίτη Ηλέκτρα Δέμοιρου. Σημείωσε ότι οι εργοδότες χρησιμοποιούν σειρά μεθοδεύσεων προκειμένου να …ξεφορτωθούν τις εργαζόμενες-μητέρες. Ενδεικτικά επισήμανε τα εξής: «Σε πολλές περιπτώσεις στις οποίες διαμεσολάβησε ο Συνήγορος, φάνηκε ότι οι εργοδότες επιχειρούν να καταγγείλουν τη σύμβαση εργασίας παρά την ύπαρξη των αναγκαστικού δικαίου διατάξεων του νόμου κατά την περίοδο της προστασίας, λόγω εγκυμοσύνης ή μητρότητας. Μάλιστα, κάποιες φορές, όταν αντιλαμβάνονται τη δυσκολία απόλυσης, διαμορφώνουν τόσο αρνητικό κλίμα στην εργασία που οδηγεί τις εργαζόμενες σε παραίτηση. Ακόμα, πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο οι εργοδότες να δηλώνουν στον ΟΑΕΔ ότι οι εργαζόμενες αποχώρησαν οικειοθελώς από την επιχείρησή τους, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει συμβεί».

Παράλληλα, η Η.Δεμοίρου σημείωσε ότι «η εμπειρία του Συνηγόρου καταδεικνύει πως οι εργαζόμενες προσπαθούν να διευθετήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η καταστρατήγηση του νόμου εκ μέρους του εργοδότη απευθείας με εκείνον. Σε πολλές περιπτώσεις δέχονται κατ' ουσίαν την παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων προκειμένου να μη χάσουν τη θέση εργασίας τους, εξ ου και αρκετές φορές οι εργαζόμενες προβαίνουν μεν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας ή στον Συνήγορο, αλλά εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικές ως προς τις ενέργειες διαμεσολάβησης, ενώ δεν είναι σπάνιες και οι περιπτώσεις που αποσύρουν την καταγγελία φοβούμενες την απόλυση».

Όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης της γυναικείας εργασίας, όπως και συνολικά της εργασίας, στο πλαίσιο των πολιτικών του μνημονίου. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που παρέθεσε η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ισότητας Βασιλική Σαίνη: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πρόσφατη οικονομική κρίση έχει καταφέρει καίριο πλήγμα στα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα και των δύο φύλων, με κύριο παράδειγμα αυτό της εργασίας. Παρατηρείται το ποσοστό απασχόλησης των ανδρών να πέφτει από το 80,4% στο 62,7% και των γυναικών από το 52,5% στο 43,3%, με τον γυναικείο όμως πληθυσμό να αντιμετωπίζει μεγαλύτερα εμπόδια εισόδου στην αγορά εργασίας, είτε πρόκειται για νεοεισερχόμενες, είτε πρόκειται για μακροχρόνια άνεργες. Αυτή η άποψη ενισχύεται και από τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που στο τέταρτο τρίμηνο του 2015, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανήλθε στο 29,6%, με 60,6% στις νεαρές ηλικίες από 15 έως 19 ετών».




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Γενναιόδωρες» οι συντάξεις στην Ελλάδα λένε οι «θεσμοί»!

Κάλπικες συγκρίσεις ανάμεσα στα ασφαλιστικά συστήματα Ελλάδας και Γερμανίας αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά στην διαπραγμάτευση. Με προκλητικούς ισχυρισμούς πιέζουν για αυξήσεις ορίων ηλικίας και μειώσεις παροχών.

Με …απίστευτους ισχυρισμούς, επιχειρούν οι δανειστές να στηρίξουν την απαίτησή τους για λήψη άμεσων και επώδυνων μέτρων στην κοινωνική ασφάλιση,  στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του Brussels Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι εκπρόσωποι των «θεσμών» συγκρίνουν τα ασφαλιστικά συστήματα Ελλάδας- Γερμανίας και εκτιμούν μεταξύ άλλων ότι οι συντάξεις που καταβάλλονται στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσιες των καταβαλλόμενων εισφορών, ενώ οι συντάξεις που παρέχονται είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα παρά την μεγάλη διαφορά στους καταβαλλόμενους μισθούς ανάμεσα στις δύο χώρες. Αποκαλούν μάλιστα το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα «γενναιόδωρο»!

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες οι «θεσμοί» αποτιμούν το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα με βάση τον υπολογισμό ότι οι καταβαλλόμενες συντάξεις είναι μεγαλύτερες κατά 2,75% από το σύνολο των καταβαλλόμενων εισφορών δημιουργώντας έτσι ένα συνεχώς διευρυνόμενο έλλειμμα. Παρόλα αυτά η αντίστοιχη εικόνα που παρουσιάζουν τα ταμεία δείχνουν μία αναλογία της τάξης του 1,25 ανάμεσα σε συντάξεις και εισφορές. Μάλιστα γίνεται ευθεία σύγκριση στις ασφαλιστικές δαπάνες ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία με τους δανειστές να υποστηρίζουν πώς υπάρχει τεράστιο χάσμα μια και οι ελληνικές δαπάνες αγγίζουν το 9% του ΑΕΠ σε αντίθεση με την Γερμανία όπου για τα ελλείμματα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αναλώνεται μόλις το 3% του ΑΕΠ. Πρόκειται για μία εικόνα διαστρεβλωτική, μία και στην Ελλάδα μόλις το 4.45% αποτελεί κρατική επιχορήγηση ενώ το υπόλοιπο κόστος του ασφαλιστικού συστήματος καλύπτεται από το σύστημα της θεσμοθετημένη τριμερούς χρηματοδότησης. Αυτά την ίδια στιγμή που αν υπολογιστούν στα κονδύλια που δαπανώνται για το ασφαλιστικό σύστημα στην Γερμανία τόσο οι κρατικές χρηματοδοτήσεις όσο και οι ομοσπονδιακές ροές που είναι θεσμοθετημένες στην χώρα το κόστος φθάνει το 6,9% του γερμανικού ΑΕΠ!

Αναφορικά με την πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης – για την οποία υποστηρίζεται πώς είναι ιδιαίτερα χαμηλή- η ελληνική πλευρά επικαλείται τα στοιχεία του ΟΟΣΑ σύμφωνα με τα οποία τα δεδομένα για την Ελλάδα είναι τα 63 χρόνια για τους άνδρες και τα 59 για τις γυναίκες ενώ στην Γερμανία είναι τα 63 χρόνια για τους άνδρες και τα 61 για τις γυναίκες. Οι θεσμοί αντιπαραθέτουν επίσης τον συνολικό χρόνο εργασίας στην Γερμανία που είναι 40 χρόνια για τους άνδρες και 35 για τις γυναίκες ενώ ο αντίστοιχος ελληνικός είναι 36 για τους άνδρες και 28 για τις γυναίκες. «Προσπερνούν» όμως το καταλυτικό στοιχείο του επιπέδου ανεργίας το οποίο ξεπερνά το 25% στην Ελλάδα ενώ είναι πολύ μεγαλύτερο για τις γυναίκες και ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες όπου ξεπερνά το 60% ιδίως την «μνημονιακή» τετραετία 2010-2014!

Τέλος όσον αφορά το ύψος των συντάξεων και μόνον η αναφορά στο ύψος της κατώτερης σύνταξης στην Ελλάδα που είναι 486 ευρώ, αποτελεί ένα αποστομωτικό επιχείρημα…




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν ο γονέας έρχεται στο σχολείο να μαλώσει ένα παιδί που δεν είναι δικό του

Εφτασαν στα αυτιά μου δύο ανάλογα περιστατικά (το ένα από γυμνάσιο, το άλλο από δημοτικό). Δείτε και την ταινία (μία από τις πολλές με αφορμή πραγματικές ιστορίες εκπαίδευσης) Οι συγγραφείς της Ελευθερίας – Freedom Writers, για να δείτε τι οφείλει να κάνει κάθε εκπαιδευτικός και κάθε σχολείο.


Είναι πιθανότατο στο σχολείο να εμφανιστούν παραβατικές συμπεριφορές (ενδεχομένως και με μια έντονη μορφή και περιεχόμενο). Το πρώτο πράγμα που συχνά συμβαίνει είναι ο γονέας του οποίου το παιδί (ή και όχι μόνον το δικό του παιδί) θίγεται από μια τέτοια παραβατική συμπεριφορά να πηγαίνει στο σχολείο και να πιάνει ο ίδιος το άλλο παιδί. Συχνά επίσης διογκώνεται η σήμανση του περιεχομένου της παραβατικότητας καθώς ο γονέας κάμνει το λάθος να αντιλαμβάνεται την παραβατική συμπεριφορά ενός παιδιού με όρους ενήλικα και προβάλλει στο παιδί τη συνειδητότητα στην παραβατικότητα ενός ενήλικα ή την ερμηνεία που ισχύει για τέτοιες συμπεριφορές στο χώρο των ενηλίκων. Από την άλλη οι εκπαιδευτικοί όταν ενημερώνονται για τέτοια συμπεριφορά, συνήθως με καταγγέλλοντα λόγο από γονείς, αμύνονται είτε ταυτιζόμενοι με τους γονείς επιβάλλοντας στο παιδί με την παραβατική συμπεριφορά τον αποκλεισμό και την απομόνωση ή και δείχνοντας ως «λύση» τη μεταγραφή του σε άλλο σχολείο (με εκφράσεις του τύπου από πού μας ήρθε αυτό, είναι φοβερό και άλλα τέτοια) είτε παραπέμποντας το θέμα σε ειδικό εκτός σχολείου ή και στην οικογένεια του παιδιού με την παραβατική συμπεριφορά (τύπου «τι να κάνουμε και εμείς» ή «δεν είναι ΚΑΙ δική μας δουλειά» ή «ας το αναλάβει ο Σύμβουλος να το λύσει» ή «ο Διευθυντής – ή η γυμνασιάρχης – φταίει που το έγραψε» ή «η υπηρεσία που της είπε, ή του είπε, να το γράψει στο σχολείο» και άλλα παρόμοια).
ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ
  1. Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να αποδίδει σε ανήλικους προθέσεις ενηλίκων. Γιατί τότε αποκαλύπτεται το ασυνείδητο (ως φοβική εμμονή και όχι μόνον) πρόβλημα του ενήλικα.
  2. Κανένας ενήλικας- γονέας δεν έχει δικαίωμα να πηγαίνει στο σχολείο και να αναλαμβάνει το ρόλο εκείνου που κάνει συστάσεις, επιβάλλει ποινή («μαλώνει»), δηλαδή το ρόλο του ενήλικα εκπαιδευτικού, μήτε να παίρνει άλλους γονείς, μήτε να παίρνει τηλέφωνο τους γονείς του παιδιού που εκδηλώνει παραβατική συμπεριφορά.
  3.  Ενημερώνουμε το σχολείο διευθυντή και εκπαιδευτικό της τάξης. Εκείνοι με τη σειρά τους σχεδιάζουν – αφού κάνουν μια πολύ καλή διερεύνηση της αναφοράς που τους κάνουμε ώστε να ελεγχθεί μέχρις ποιου σημείου είναι η ερμηνεία του γονέα που αναφέρει και μέχρι πού είναι τα αναφερόμενα πραγματικότητες και με ποια σήμανση/σημασιοδότηση.
  4. Γίνεται ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως των ωρών που έχουν το παιδί ή δεν το έχουν στην τάξη ώστε να συμβάλλουν με ενδεχόμενα στοιχεία.
  5. Καταρτίζεται πρόγραμμα αντιμετώπισης της παραβατικότητας με γνώμονα η σχολική κοινότητα να μην στοχοποιεί ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΓΙΩΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ την παραβατική συμπεριφορά.
  6. Ενημερώνονται οι γονείς της τάξης για το πρόγραμμα και ζητείται η συμβολή τους. Ο στόχος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ (το σχολείο οφείλει να προσπαθεί ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (παιδιά και προ-εφήβους ή εφήβους της δεκάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης).
  7. Κανένα πρόγραμμα δεν φέρει αποτέλεσμα δίχως χρόνο. Και δεν υπάγεται στον αυτοματισμό της βιομηχανίας. Το πρόγραμμα προφανώς και καταρτίζεται με την αξιοποίηση κάθε δυνατού θεσμού περί την εκπαίδευση ή της εκπαίδευσης (από προγράμματα επιστημονικών ενώσεων ή πανεπιστημίων μέχρι και τον Σχολικό Σύμβουλο).
  8.  Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη εκπαίδευσης φέρουν ακεραία την ευθύνη για την αποτυχία και τον αποκλεισμό των μαθητών.
Και οφείλουν να κάνουν το κάθε τι ώστε να μην παραδίδουν στην κοινωνία άλλον έναν περιθωριοποιημένο άνθρωπο ή άλλον έναν εχθρό της δημοκρατίας.

ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΡΚΙΣΣΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ Ή ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ.

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση του Ευάγγελου Ιντζίδη στο Facebook. Την αντέγραψα και τη μοιράζομαι μαζί σας ανερυθρίαστα.



 
Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκάπηλων: Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος βοσκός με δύο Ferrari

Δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων σχημάτισε η Αστυνομία για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και λαθρανασκαφών. Τα τρία άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 54 και 41 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 64 ετών, συνελήφθησαν για κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της νομοθεσίας περί όπλων.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε μετά από έρευνα του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Τρικάλων, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Κορινθίας και Ευβοίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εξετάζεται και πιθανή εμπλοκή γνωστού επιχειρηματία στον χώρο των ξενοδοχείων. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές το όνομα του ξενοδόχου δεν συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία της ασφάλειας Αττικής. Αναφορά στο όνομά του γίνεται στην έρευνα μετά την παραγγελία των δικαστικών αρχών των Ιωαννίνων.
Οι συλλήψεις έγιναν την Πέμπτη στην Αθήνα και τα Τρίκαλα. Στις έρευνες που ακολούθησαν σε έξι οικίες, πέντε καταστήματα, μία αποθήκη, δύο κτηνοτροφικές μονάδες και δεκαπέντε οχήματα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν Ευαγγέλια και βιβλία του 18ου και 19ου αιώνα, ένα βυζαντινό χάλκινο νόμισμα, καθώς και όπλα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στην Αθήνα, σε οικία, κατάστημα και αποθήκη, ιδιοκτησίας του 54χρονου:
  • Ένα λειτουργικό βιβλίο «Ακολουθία του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους», χρονολογούμενο το 1817
  • Ένα Ευαγγέλιο χρονολογούμενο το 1801
  • Ένα βιβλίο «ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ», τυπωμένο «παρά Αντωνίου Βόρτολι το 1779 στη Βενετία»
  • Ένα Ευαγγέλιο χρονολογούμενο το 1779 στη Βενετία
  • Ένα βιβλίο με τίτλο «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ», χρονολογούμενο το 1810
  • Ένα εκκλησιαστικό βιβλίο, ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ΜΕΓΑ, χρονολογούμενο το 1804
  • Ένα εκκλησιαστικό βιβλίο, το οποίο χρονολογείται στο 1747, «ΛΟΓΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ», εκδόσεως Βενετίας
  • Ένα Βυζαντινό χάλκινο νόμισμα
  • Ένα Ευαγγέλιο, χρονολογούμενο το 1921.
Στην κατοχή του 41χρονου, καθώς και στην οικία του στην Καλαμπάκα Τρικάλων, στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί με την 64χρονη μητέρα του σε περιοχή των Τρικάλων και σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί:
  • Πέντε πιστόλια
  • Τρία φυσίγγια
  • Μία κυνηγετική καραμπίνα
  • Τρείς μηχανισμοί εκτόξευσης χημικών ουσιών, σπρέι πιπεριού
  • Δύο ανιχνευτές μετάλλου
  • Ένας φάρος χρώματος μπλε
  • Ένα καπέλο μπλε τύπου τζόκεϊ με το έμβλημα της ΕΛ.ΑΣ.
  • Ένα σύστημα παρακολούθησης με μικροκάμερα
  • Μία ηλεκτρονική συσκευή γεωγραφικού εντοπισμού GPS
  • Ένας φορητός ασύρματος πομποδέκτης
  • Ένας ασύρματος
  • Τρία κινητά τηλέφωνα
  • Ένα μεταλλικό αντικείμενο που πιθανόν αποτελεί τμήμα εικόνας.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φορολογικές δηλώσεις: η παγίδα των τόκων η απόχη των δανείων και τα τρεξίματα των διαζευγμένων

Όσο πάει και σφίγγει η μέγγενη του ηλεκτρονικού Taxis. Χρόνο με τον χρόνο, το σύστημα γίνεται ολοένα και πιο «απαιτητικό» ενώ οι νέες απαιτήσεις οδηγούν τελικώς και σε περισσότερο φόρο. Φέτος, στο «στόχαστρο» μπαίνουν τόκοι καταθέσεων, δγγάνεια και ...διαζύγια.

Τόκοι

Είστε ένας από τους περίπου 30.000 φορολογούμενους που μπήκαν στον κόπο να επισκεφτούν την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ; Αν ναι, θα  έχετε ήδη διαπιστώσει ανοίγοντας τον πίνακα με τους τόκους των καταθέσεων ότι φέτος εμφανίζονται πολύ περισσότερες εγγραφές σε σχέση με πέρυσι. Ξέρετε ποιος είναι ο λόγος; Πέρυσι, εμφανίζονταν μόνο οι καταθέσεις στις οποίες το όνομά σας αναγραφόταν πρώτο. Φέτος, συμπεριλαμβάνονται και οι καταθέσεις στις οποίες εμφανίζεστε ως συνδικαιούχοι. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι πριν υποβάλλετε τη φορολογική δήλωση θα πρέπει να κάνετε οικογενειακό συμβούλιο αλλά και σύσκεψη με τον λογιστή. Είναι προφανές ότι οι ίδιοι τόκοι, μπορεί να αναγράφονται σε δύο ή και σε τρεις διαφορετικές δηλώσεις. Για παράδειγμα, αν ο πατέρας έχει ορίσει ως συνδικαιούχους τα δύο παιδιά του, τότε οι τόκοι της συγκεκριμένης κατάθεσης θα εμφανίζονται σε τρεις διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις. Το να δηλωθούν οι  τόκοι «επί τρία» είναι μέγιστο λάθος που κοστίζει καθώς επί των τόκων επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 1% έως 4%. Αν μάλιστα τύχει λόγω των τόκων να αλλάξετε κλιμάκιο, τότε θα σας κοστίσει ο...κούκος αηδόνι καθώς η εισφορά επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ και όχι κλιμακωτά. Προσοχή λοιπόν στη μεγάλη φετινή παγίδα: αποφασίστε ποιο είναι το «πραγματικό γεγονός», δηλαδή σε ποιον ανήκουν οι καταθέσεις και πράξτε ανάλογα.

Δάνεια

Η δεύτερη μεγάλη παγίδα της φετινής χρονιάς: Το υπουργείο Οικονομικών πήρε από τις τράπεζες αναλυτικά όλα τα στοιχεία για την αποπληρωμή των στεγαστικών και των καταναλωτικών δανείων. Τα δάνεια αυτά, αποτελούν τεκμήριο το οποίο μάλιστα προστίθεται στα υπόλοιπα τεκμήρια. Πέρυσι που δεν γινόταν ηλεκτρονική διασταύρωση, όλο και κάτι θα μπορούσε να ξεφύγει. Φέτος δεν γίνεται, Προσοχή λοιπόν. Βρείτε τρόπο να καλύψετε τα τεκμήρια. Και μεγάλη προσοχή στην «ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών». Δεν μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε. Φέτος γίνεται αυτόματος υπολογισμός βάσει των εισοδημάτων που έχετε εμφανίσει σε προηγούμενες δηλώσεις.

Και τα... διαζύγια

Πέρυσι, η εφορία έκανε τα στραβά μάτια και δέχτηκε ξεχωριστά τις δηλώσεις των χωρισμένων χωρίς να ψάξει αν έχει υποβληθεί η σχετική δήλωση στο Μητρώο. Φέτος δεν έχει γίνει το ίδιο. Όσοι έχουν χωρίσει και δεν το έχουν δηλώσει, θα εμφανιστούν ξανά παντρεμένοι και για να υποβάλλουν χωριστές δηλώσεις θα πρέπει πρώτα να περάσουν από το μητρώο της εφορίας με τα απαραίτητα έγγραφα. Προσοχή: η διατροφή είναι τεκμήριο




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!