EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ»

Ένας τραυματιοφορέας για ολόκληρο Νοσοκομείο, μία νοσηλεύτρια για 30 ασθενείς καθημερινά, μια νοσηλεύτρια στα επείγοντα καλείται να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά και ταυτόχρονα εκτελεί οδηγίες 3-4 γιατρών, 9 υπάλληλοι καλύπτουν 20 βάρδιες εφημερίας το μήνα και ταυτόχρονα βρίσκονται καθημερινά στο πόστο τους, στο προσωπικό οφείλονται δεκάδες ρεπό, άδεια από το '14, ενώ η νέα περίοδος αδειών είναι μπροστά. 

Αυτή είναι η εικόνα που περιγράφει το Σωματείο Εργαζομένων για το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ», το οποίο το Σεπτέμβριο του 2013, επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη, είχε αποφασισθεί το κλείσιμό του. Αυτό απετράπη, ωστόσο «300 εργαζόμενοι «σκορπίστηκαν», διαλύθηκαν κλινικές, υποβαθμίστηκαν υπηρεσίες, καταργήθηκαν κρεβάτια», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων το οποίο έχει ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, για την κατάσταση που επικρατεί, ωστόσο, όπως αναφέρει «τα αποτελέσματα είναι πενιχρά».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ενήμερη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Α. Φλεμιγκ» ζητά άμεση αποκατάσταση των δομών του Νοσοκομείου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σημαντική αύξηση των κρατικών εσόδων τον Απρίλη

Τα καθαρά έσοδα ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες υψηλότερα κατά 500 εκατ ευρώ από τον στόχο με αποτέλεσμα να δοθεί μεγάλη ανάσα στο υπουργείο Οικονομικών στη διαχείριση των υποχρεώσεων του. Η υπέρβαση αυτή των εσόδων οφείλεται στην ανταπόκριση των φορολογούμενων στην ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, στην καταβολή μερισμάτων προς το δημόσιο καθώς και στην καθυστερημένη εξόφληση του χαρατσιού του 2013 από ιδιοκτήτες ακινήτων.

Έτσι τα καθαρά έσοδα του δημοσίου ανήλθαν τον Απρίλιο σε πάνω από 3,7 δισ ευρώ με αποτέλεσα να μειωθεί η συνολική υστέρηση του τριμήνου. Στο υπουργείο Οικονομικών δίνουν μεγάλη βαρύτητα , σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων για τα έσοδα, στην ένταξη των φορολογούμενων στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις. Η ένταξη στη ρύθμιση λήγει κανονικά στις 26 Μάιου χωρίς να αποκλείεται να δοθεί παράταση στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αυτό θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων και στην διευκόλυνση των οφειλετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη από τις 18 Απριλίου που ξεκίνησε η εφαρμογή της ρύθμισης έως και την Παρασκευή 8 Μάιου είχαν υποβληθεί αιτήσεις από 380.000 οφειλέτες για την ένταξή τους στη ρύθμιση. Οι αιτήσεις αφορούν οφειλές ύψους 2,8 δισ ευρώ ενώ έχουν εισπραχθεί ως τώρα 135 εκατ ευρώ.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Σχέδιο πλαστικό χρήμα

Σε ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οδηγεί το σχέδιο «πλαστικό χρήμα» που θα προωθήσει κατεπειγόντως η κυβέρνηση ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή!

Για να επιτευχθεί ο «ευγενής» αυτός στόχος θα πρέπει να παταχθύν μαζί και οι ζωές των πολιτών. Οι συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες!

Aυτή η φαεινή ιδέα σίγουρα ήρθε απ’εξω. Δεν φαίνεται πιθανό να το σκέφτηκε κάποιος εδώ. Η χώρα η οποία ήδη το εφαρμόζει είναι η Σουηδία. Σημειώνεται ότι είναι η ίδια χώρα όπου εργαζόμενοι σε εταιρεία δέχτηκαν να «τσιπαριστούν» σαν κοτόπουλα, στο δεξί χέρι.

Πέραν των γνωστών ζητημάτων περί κερδών των τραπεζών και άλλα τέτοια, το σημαντικότερο δεν το έθιξε κανείς. Το πλαστικό χρήμα διεισδύει στην ιδιωτική ζωή των πολιτών και κοινοποιεί σε τρίτους, τα προσωπικά δεδομένα όλων μας, όπως και τις «αδυναμίες» που οποιοσδήποτε μπορεί να έχει.

Έτσι υπάλληλοι,τραπεζών,εταιρειών και του κράτους θα γνωρίζουν τα πάντα για όλους μας, και θα διαθέτυν τεράστιες βάσεις δεδομένων για κάθε πολίτη, βάση του οποίου θα μπορούν να προσδιορίζουν το ψυχολογικό του προφίλ.

Αυτό σημαίνει ότι, όποιος καταστεί ενοχλητικός για το Σύστημα, θα εντοπίζεται άμεσα και θα εξολοθρεύεται με πολλαπλούς τρόπους. Επίσης, ό ίδιος άνθρωπος μπορεί να πέφτει θύμα εκβιασμού από τ΄ριτους που θα γνωρίζουν τα προσωπικά δεδομένα του.

Κάποιος μπορεί να έχει «ιδιαίτερο» σεξουαλικό προσαντολισμό, ή ιδαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις, δεν είναι υποχρεωμένος να το αποκαλύπτει σε όλον τον πλανήτη, εάν αγόρασε πενήντα κιλά προφυλακτικά, ή πλαστικές κούκλες κ.α με τα οποία μπορεί να ικανοποιεί τα «βίτσια» του.

Άλλος μπορεί να έχει εξωσυζιγική σχέση, ηθικά κατακριτέο, αλλά όχι παράνομο,το κράτος πλεόν θα γνωρίζει όλα τα παράνομα ζευγάρια στα ξενοδοχεία, δηλαδή θα μπορεί ανα πάσα στιγμή να εκβιάσει οποιονδήποτε έχει συζυγικά προβλήματα.

Όλοι με βάση την ιδιοσυγκρασία τους αγοράζουν τα καταναλωτικά είδη τα οποία τους ικανοποιούν: Συγκεκριμένες εφημερίδες, περιοδικά,βιβλία, ρούχα,παιχνίδια κ.τ.λ

Από αυτά το κράτος θα γνωρίζει τα πάντα για οποιονδήποτε πολίτη. Δεν θα τον γνωρίζουν οι οικείοι του και θα τον έχουν «ξεψχνίσει» οι κρατικοί υπάλληλοι. Πόσο λογικό και προπαντώς δημοκρατικό είναι αυτό;

Θα γνωρίζει το κράτος και τις διατροφικές συνήθειες όλων. Κάποιος μπορεί να θέλει να τρώει σουβλάκια κάθε μέρα. Το κράτος αυτό θα το γνωρίζει πλέον και στο μέλλον θα του πει. «Πλήρωσε φόρο γιατί είσαι παχύς, έχεις χοληστερίνη και μας στοιχίζεις ή ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙΣ πολλά χρήματα στοσ ύστημα ΥΓΕΙΑΣ»

Άλλος μπορεί να θέλει να ταϊζει τα αδέσποτα. Θα του πουν ότι έχει, κατοικίδια, άρα τεκμήριο, άρα να πληρώσει περισσότερο φόρο.

Τα μετρητά φτιάχτηκαν για ένα μόνο λόγο. Για να προσφέρουν την ελευθερία στο άτομο, να μπορεί να προσδιορίζει την καθημερινή του ζωή όπως αυτό νομίζει χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

Αυτή τη στιγμή πάει να φτιαχτεί μια ηλεκτρονική φυλακή στην οποία όμως δεν θα μπουν τα μεγαλολαμόγια, που έτσι και αλλιώς δεν κουβαλάνε πάνω τους «μετρητά» αλλάτα μικρά ψάρια-μαρίδες,οι απλοί βιοπαλαιστές και οι άνεργοι που τους ταϊζουν οι γονείς τους.

Όλα αυτά στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Και δυστυχώς εκπληρώνουν με μέγιστη ταχύτητα προφητείες 2.000 χρόνων και κανείς δεν αναρωτιέται «πως βρε αδερφέ εκπληρώνονται παμπάλαιες ρήσεις στηνεποχή μας; τι να σημάινει αυτό;».

Μήπως η Αποκάλυψη αναφερόταν σε ένα μελλοντικό ολοκληρωτικό καθεστώς που ονομάζεται Νέα Τάξη Πραγμάτων, και τα μέλη του, ξυπνάνε το πρωί μόνο με ένα σκοπό, πως θα δούνε τους συνανθρώπους τους απόλυτους δούλους;

Αποκάλυψη του Ιωάννη κεφ. Ιγ’ 16 “ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπί τῆς χειρός αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπί τῶν μετώπων αὐτῶν, καί ἵνα μή τις δύναται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μή ὁ ἔχων τό χάραγμα, τό ὂνομα τοῦ θηρίου ἢ τόν ἀριθμόν τοῦ θηρίου˙ ἀριθμός γάρ ἀνθρώπου ἐστί καί ὁ ἀριθμός αὐτοῦ χξς“ = 666.»

Όπως έλεγε ο Πατροκοσμας ««Θα “ρθεί καιρός, που θα σάς πουν να βουλωθείτε με τη βούλα τού Σατανά. Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε, και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε, θα σάς βρουν» .

Νά, επίσης, τι είπε κάποτε ο Παΐσιος για τα μελλοντικά γεγονότα, σε συσχετισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιδίωξη του Σατανά να μας «σφραγίσει» – λες και είμαστε βόδια… – για να μας κάνει υποχείριά του. Η μαρτυρία που ακολουθεί είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Παναγιώτη Σωτήρχου, «Γέρων Παΐσιος»:

«Τα χρόνια μας είναι δύσκολα και θα χρειασθεί να ταλαιπωρηθούμε, ίσως και να μαρτυρήσουμε στην διάρκεια της μπόρας που θα ξεσπάσει. Μόνο με πνευματική ζωή θα τα βγάλει κανείς πέρα. Να μην απογοητευόμαστε. Αυτά τα δύσκολα χρόνια θα είναι μια ευλογία, γιατί θα μας αναγκάσουν να ζήσουμε πιο κοντά στον Χριστό. Είναι μια ευκαιρία για πιο πολύ αγώνα. Ο πόλεμος τώρα δεν θα είναι με όπλα, αλλά πνευματικός, με τον Αντίχριστο. Θα προσπαθήσει να πλανήσει «ει δυνατόν και τους εκλεκτούς»(Κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, ΚΔ” 24).

Τα πάντα θα ελέγχονται από το Θηρίο, από τις Βρυξέλλες. Μετά από τις κάρτες και την ταυτότητα, θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Θα εκβιάζουν τους ανθρώπους να σφραγιστούν στο χέρι ή στο μέτωπο. Μόνο όσοι έχουν σφράγισμα θα μπορούν να αγοράζουν, να πωλούν και να εξυπηρετούνται. Οι πιστοί που θα αρνηθούν θα ταλαιπωρηθούν. Γι” αυτό από τώρα να συνηθίσουν να ζουν απλά και, αν μπορούν, να έχουν κανένα χωράφι, λίγα ελαιόδενδρα ή κανένα ζώο για τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

Το στρίμωγμα θα διαρκέσει τρία-τριάμιση χρόνια. Δεν θα αφήσει ο Θεός αβοήθητους τους ανθρώπους… Η Εκκλησία να πάρει μια θέση σωστή. Να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει από το κράτος τουλάχιστον να μην είναι υποχρεωτική η νέα ταυτότητα. Να εξηγήσει και στους πιστούς να καταλάβουν ότι, αν πάρουν νέα ταυτότητα, αυτό ισοδυναμεί με πτώση.

Πίσω από την Ε.Ο.Κ. βρίσκεται η δικτατορία των Σιωνιστών. Τέτοια στυγνή δικτατορία μόνο ο Διάβολος θα μπορούσε να σκεφθεί. Το σφράγισμα είναι άρνηση. Ακόμα και η ταυτότητα είναι άρνηση. Όταν έχουν πάνω στην ταυτότητα το σύμβολο του Διαβόλου, το 666, και υπογράφω, άρα το αποδέχομαι αυτό το πράγμα. Είναι άρνηση – ξεκάθαρα πράγματα. Αρνείσαι το Άγιο Βάπτισμα. Βάζεις άλλη σφραγίδα. Αρνείσαι τη σφραγίδα του Χριστού και παίρνεις του Διαβόλου. Άλλο είναι, που έχουν στα νομίσματα το 666 – «απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι» (Κατά Λουκά Ευαγγέλιο, Κ” 25), και άλλο η ταυτότητα, που είναι κάτι προσωπικό. Ακόμα και αν δεχθεί να σφραγισθεί κανείς από αδικαιολόγητη άγνοια ή αδιαφορία, πάλι χάνει τη Θεία Χάρη και δέχεται δαιμονική ενέργεια…»

Είχε επίση πει στο βιβλίο «Σκεύος εκλογής», σελ.421 (του αγιορείτη ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου, που εκδόθηκε το 1996 ) : «Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που , όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε.

Με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.

Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό;

Ακούστε•
Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.

Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν• για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου.

Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις.

Με όλα αυτά μας αποπροσανατολίζουν για να μπορέσουν με πολύ εύσχημο τρόπο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι μας. Να γνωρίζετε ότι θα ασκήσουν πιέσεις με πολλούς τρόπους, ιδιαίτερα στους πολιτικούς μας άρχοντες.

Εμείς όμως ας μη βλέπουμε τους δικούς μας πολιτικούς, αλλά αυτούς που τους τα επιβάλλουν από το παρασκήνιο με τη βία, ύπουλα και εξαπατώντας τους».

Μα τι φοβερές «συμπτώσεις». Θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να τα σκεφτεί όλα αυτά και να μην ανοιξει τις πόρτες της «Κολάσεως» (και χωρίς εισαγωγικά). Το πολύ χρήμα των λαμογιών βρίσκεται αν θέλεις να το βρεις, έτσι και αλλιώς οι συναλλαγές τους δεν είναι σχεδόν ποτέ σε μετρητά. Μην καταδικάσουν τον απλό άνθρωπο σε μια αιώνια φυλακή που θα κάνει το «1984″ του George Orwell να φαντάζει με παιδική χαρά.

Ήδη οι επιστήμονες έχου κατορθώσει να διαβάσουν την ανθρώπινη σκέψη, το τελευταίο προπύργιο της ανθρώπινης ελευθερίας, τα «δεσμά» έχουν ήδη σφυρηλατηθεί,και η πόρτα στο «κελί» ετοιμάζεται να κλείσει.

Δείτε και το «προφητικό» βίντεο για την Smart Card που φτιάχτηκε το 2005 για να το ζήσουμε το 2015.





           



ΠΗΓΗ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χειροπέδες σε 35χρονο διαχειριστή αλυσίδας εστιατορίων

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό, διαπιστώθηκε, ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε εκδώσει αποδείξεις, συνολικής αξίας 52.229 ευρώ, στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2014 έως και τις 30 Ιουλίου 2014.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης και ένας 31χρονος, συνδιαχειριστής της εταιρίας, ο οποίος αναζητείται.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βενιζέλος: «Για όλα έφταιγε η ηθική προδιάθεση του Άκη – Εγώ δεν ξέρω τίποτε»

Ως αποτέλεσμα κάποιας προσωπικής… ιδιαιτερότητας και όχι ως ενός συνολικότερου και απολύτως διεφθαρμένου πολιτικού πλαισίου, περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος την υπόθεση με τις μίζες, καταθέτοντας σήμερα μετά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στη δίκη Τσοχατζόπουλου.

«Αν υπάρχει ηθική προδιάθεση μπορεί να γίνει δωροδοκία» είπε χαρακτηριστικά, προσπαθώντας να αποσείσει από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη, ακόμη και αυτή της «γνώσης» των πραγμάτων, ενώ ταυτόχρονα προτίμησε, αντί οποιασδήποτε ουσίας, να αναλωθεί στο πώς «από τότε άλλαξαν τα πράγματα» στο ζήτημα των προμηθειών που αφορούν αμυντικές δαπάνες.

«Μετείχα μόνον σε ένα ΚΥΣΕΑ το 1999. Η γνώση μου για την υπόθεση προέρχονται από τη μία και μόνη φορά που μετείχα στο ΚΥΣΕΑ, και διερωτώμαι γιατί το δικαστήριο σας με κάλεσε ως μάρτυρα, ενώ δεν έχουν κληθεί άλλα μέλη του που ελάμβαναν συχνά μέρος, και επιπλέον από τη ανάληψη δέκα χρόνια αργότερα από εμένα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας», είπε, εμφανιζόμενος να μην έχει, και αυτός όπως και ο Κώστας Σημίτης την παραμικρή γνώση…

Πρόεδρος: Μπορεί να είναι δυνατή η δωροδοκία σε τέτοιες περιπτώσεις;

Βενιζέλος: Η σχολική εφορεία ενός νηπιαγωγείου, για αγορά κιμωλιών, μπορεί να δωροδοκηθεί, διερωτήθηκε, για να απαντήσει. «Μπορεί σε κάθε περίπτωση, στα εξοπλιστικά στα φάρμακα παντού. Όταν υπάρχει η ηθική προδιάθεση».

Πρόεδρος: Άρα μπορεί έστω κι αν υπάρχουν τόσες επιτροπές, τόσες διαδικασίες να υπάρχει δωροδοκία;

Βενιζέλος: Κύριε Πρόεδρε έχω υποστεί την πολιτική φθορά της υπόθεσης που δικάζεται. Η ζημιά που έχει υποστεί το κόμμα μας από αυτή την υπόθεση είναι τεράστια. Αυτό φαίνεται από αποτελέσματα του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 όταν η προδικασία για την υπόθεση αυτή ήταν σε πλήρη εξέλιξη.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όρθια η ΑΕΚ στο Αλκαζάρ

Το εξαιρετικό γκολ του Πλατέλλα και οι σωτήριες επεμβάσεις του MVP Ανέστη κράτησαν όρθια την ΑΕΚ στο «Αλκαζάρ» κόντρα στην αξιόμαχη ΑΕΛ.

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Λάρισας και σε συνδυασμό με την ήττα του Ηρακλή από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, απολαμβάνει πλέον την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ της Football League.

Η βαθμολογία:

ΑΕΚ 19
Ηρακλής 16
Απόλλων Σμύρνης 7
ΑΕΛ 6
Ολυμπιακός Βόλου 4
Παναχαϊκή 0
Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Σ. Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος (45+3' Πινδώνης), Μπανούσης (83' Ρίστοβιτς), Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ, Πίντο, Σερζίνιο (72' Γιάντσης), Ενγκεσάν.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης (85' Γροντής), Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (59' Κρισάντους), Πλατέλλας (70' Γεωργέας), Αραβίδης.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συντριπτικό «όχι» των Τσέχων στο ευρώ παρότι η οικονομία της χώρας πληροί τα οικονομικά κριτήρια ένταξης

Πολύ υψηλό εξακολουθεί να είναι το ποσοστό των πολιτών της Τσεχίας που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, με τον πληθυσμό της χώρας, στη συντριπτική πλειονότητά του (69%), να απορρίπτει το ευρώ, όπως διαπιστώνει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημοσκοπικών Ερευνών CVVM.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, προκαλώντας συζητήσεις στις γειτονικές χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, κυρίως στην Αυστρία και στη Σλοβακία, ένα ποσοστό 24% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης του κοινού νομίσματος στην Τσεχία, ενώ το 7% δεν γνωρίζει και δεν εκφέρει γνώμη.

Το ποσοστό 69% των αντιπάλων ένταξης της Τσεχίας στην Ευρωζώνη είναι κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο από εκείνο που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν από έναν χρόνο, ενώ αυξημένο κατά πέντε μονάδες, σε σχέση με πέρυσι, είναι το ποσοστό των υποστηρικτών (24%).

Η Τσεχία, η οποία στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτει μια αρκετά εύρωστη οικονομία και εκπληρώνει πρακτικά από πολλού τα απαραίτητα κριτήρια, δεν έχει λάβει έως σήμερα επίσημη ημερομηνία εισόδου στο ευρώ και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ακόμη ούτε στη νέα στρατηγική της ευρωπαϊκής πολιτικής που εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα και στην οποία δεν υπάρχει παρά μόνο η αναφορά ότι μια ημερομηνία θα πρέπει να καθοριστεί για πριν από το 2020.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.: «Τρύπα» 800.000 ευρώ στο ταμείο της ΠΟΑΣΥ

Όλα τα παραστατικά από το ταμείο των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε το ΣΔΟΕ, ύστερα από καταγγελίες που μιλούν για «τρύπα» άνω των 800.000 ευρώ στο ταμείο της ΠΟΑΣΥ.

Αναλυτικότερα, το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί, ύστερα από παραγγελία, έρευνα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατόπιν καταγγελιών που αναφέρουν «τρύπα» άνω των 800.000 ευρώ στο ταμείο της ΠΟΑΣΥ κατά την περίοδο 2007-2009.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει ήδη όλα τα παραστατικά από το ταμείο των συνδικαλιστών, και αναμένονται απαντήσεις.

Σημειώνεται ότι προ διετίας, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. είχε πραγματοποιήσει έρευνα, και είχε διαπιστώσει ότι εκείνο το χρονικό διάστημα είχε λήξει η θητεία του τότε Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ, το οποίο διαχειριζόταν παρατύπως μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα, προσδιορίζονταν κακουργηματικές πράξεις 2-3 προσώπων που είχαν τη διαχείριση αυτών των χρημάτων εκείνη την περίοδο.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο πειθαρχικό 5 υπάλληλοι του Δρομοκαΐτειου για αμέλεια

Αποκαλυπτικά στοιχεία,για τον τρόπο που «έκανε φτερά » τον περασμένο Νοέμβριο ένα απο τα δύο χρηματοκιβώτια του ταμείου των ασθενών στο  Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο, στο οποίο φυλάσσονταν χρήματα και τιμαλφή των νοσηλευόμενων στο Ίδρυμα φέρνει στο φως η έκθεση ελέγχου που διενήργησαν και ολοκλήρωσαν πρόσφατα Επιθεωρητές Υγείας.

Όπως αποκαλύπτεται στη σχετική έκθεση ελέγχου,το σύστημα ασφαλείας και φύλαξης των δύο χρηματοκιβωτίων του Νοσοκομείου ήταν διάτρητο, ενώ οι υπάλληλοι που είχαν επιφορτιστεί για την καταγραφή των χρημάτων στα δύο ταμεία των ασθενών (φιλοξενούνταν χρήματα και τιμαλφή που προέρχονταν απο συντάξεις η δωρεές συγγενών τους )ουδέποτε εφάρμοσαν, την κατά ασθενή, καταγραφή των χρημάτων που διατηρούνταν στα δύο χρηματοκιβώτια.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης ελέγχου η διαχείριση των χρημάτων των ασθενών ήταν ιδιαίτερα πρόχειρη,καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι ουδέποτε μερίμνησαν-όπως αναφέρεται -να κάνουν ταυτοποίηση των χρημάτων και των τιμαλφών των ασθενών ανά δικαιούχο, να καταθέσουν τυχόν χρηματικά ποσά των αποβιωσάντων ασθενών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η τέλος να ενισχυθούν οι εξωτερικές πόρτες των δύο Ταμείων για να αποφευχθούν διαρρήξεις».

Παράλληλα, διαπιστώθηκε κλίμα χαλαρότητας και αμέλειας απο τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες,όσον αφορά στη συνολική διαχείριση των
χρημάτων και τιμαλφών του Ταμείου των ασθενών» αναφέρεται επί λέξει στο πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας. Το ποσό που εκλάπη σε ένα απο τα
δύο Ταμεία των ασθενών στο Δρομοκαΐτειο στο οποίο έγινε διάρρηξη στις 10 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου ανέρχονταν στα 53.978 ευρώ.

Στις προτάσεις τους οι δύο Επιθεωρητές Υγείας ζητούν απο το Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά 5 υπαλλήλων (προϊσταμένης των Διοικητικών Υπηρεσιών, Υποδιευθύντρια Οικονομικού, Προϊσταμένης Οικονομικού τμήματος και σε δύο Ταμίες), ενώ απο το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας ζητείται να διενεργηθεί οικονομικός-διαχειριστικός έλεγχος στο Ταμείο των ασθενών του Νοσοκομείου και εφόσον τα ευρήματα οδηγήσουν σε ευθύνες υπαλλήλων να ζητηθούν απο αυτούς τα χρήματα που απωλέσθησαν σε ένα απο τα δύο Ταμεία των ασθενών..





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάος στη Φιλαδέλφεια: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου

Νέος εκτροχιασμός τρένου της Άμτρακ γνωστοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα. Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Ουάσινγκτον – Νέα Υόρκη, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες, ταρακουνήθηκε και στη συνέχεια 10 από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν.

Οι πρώτες πληροφορίες από τον Guardian κάνουν λόγο για 5 νεκρούς και 50 τραυματίες. Στο τρένο επέβαιναν 240 συνολικά άτομα.





«Είναι το απόλυτο καταστροφικό χάος», δήλωσε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια Μάικλ Νούτερ. «Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο».

Στο τρένο βρισκόταν και ο πρώην γερουσιαστής του Κονγκρέσου, Πάτρικ Μέρφι, ο ο οποίος τουίταρε πως βοηθά κόσμο, ενώ μετά από λίγο άρχισε να ανεβάζει σχόλια και φωτογραφίες από το σημείο.

«Υπάρχουν κάποιοι αρκετά χτυπημένοι» έγραψε σε ένα σχόλιο, ενώ ένα άλλο έλεγε: «Ένας άνθρωπος δίπλα μου έχει λιποθυμήσει. Σπάσαμε το τζάμι με τα πόδια για να βγάλουμε τον κόσμο έξω» και πρόσθεσε στη συνέχεια πως κάποιοι είναι χτυπημένοι σε σημείο που δεν μπορούν να κουνηθούν.

Η εταιρία, έγινε γνωστό, πως σε πρώτη φάση δεν απάντησε σε κλήσεις για διευκρίνηση της κατάστασης, αλλά αργότερα ανάρτησε σχόλιο στο Twitter που έλεγε πως η εταιρία γνωρίζει τι έχει συμβεί, αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει πάνω σε λεπτομέρειες του ατυχήματος.

Επικαλούμενο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το CNN μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια.














πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό με νόμο – Ανοίγει για τα καλά το Ασφαλιστικό

Εξαγγελία ήταν και… πάει. Όλα δείχνουν ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης η Αθήνα υποχώρησε στο θέμα του κατώτατου μισθού που ήταν μια από τις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης μαζί με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος μένει, αλλά και την 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους η οποία επίσης δείχνει πως παγώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μπαίνει τέλος και στη δια νόμου αύξηση του κατώτατου μισθού.

Έτσι ενώ ως τώρα γνωρίζαμε ότι θα υπάρξει νομοσχέδιο το οποίο θα επιβάλει την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ σε δύο δόσεις, τώρα όλα δείχνουν ότι το εν λόγω νομοσχέδιο πάει στις καλένδες.

Για την ακρίβεια το σχέδιο πλέον προβλέπει μεν μια κάποια αποκατάσταση των μισθών όχι όμως και επαναφορά του κατώτατου στα προ των μειώσεων επίπεδα.

Ουσιαστικά η όποια αύξηση θα έρθει μέσω των συλλογικών συμβάσεων και εφόσον αποκατασταθούν κάποιοι όροι τους ύστερα από τη σχετική διαβούλευση.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση φαίνεται να υποχωρεί και στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με σαφή περιορισμό κυρίως σε ό,τι αφορά τις εθελούσιες εξόδους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, ενώ φαίνεται ότι θεσπίζονται και αυστηρά “πέναλτι” επί του ποσού της σύνταξης για όσους επιλέξουν να βγουν πρόωρα στη σύνταξη. Μένει ανοιχτό το θέμα όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα αλλά δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη το ηλικιακό όριο.

Πάντως όλα δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επιχειρεί μια μετάθεση των ανοιχτών θεμάτων στο Ασφαλιστικό για αργότερα στο πλαίσιο τις διαπραγμάτευσης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα τις συντάξεις φαίνεται ότι παγώνει και το θέμα της 13ης σύνταξης με την κυβέρνηση να αναζητά τρόπο ορισμένοι έστω χαμηλοσυνταξιούχοι να λάβουν κάποιο ποσό, κάποιο είδος βοηθήματος.

Η πιθανότητα να λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη ως 500 ευρώ τη 13η σύνταξη φαίνεται ότι έχει οριστικά διαγραφεί από τα σχέδια τουλάχιστον για φέτος.



Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σημίτης στη δίκη Άκη: Εγώ εκείνη τη στιγμή κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που μιλούσε στην Πετροβασίλη…

Την πασίγνωστη σκηνή της ταινίας «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» και την ατάκα με τη… «Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροβασίλη» θυμίζει η σημερινή κατάθεση Σημίτη στη δίκη Τσοχατζόπουλου, καθώς, παρότι πρωθυπουργός δεν δίστασε να δηλώσει πως δεν γνώριζε τίποτε από όσα γίνονταν και ενώ την ίδια στιγμή και για το ίδιο θέμα, σύμπασα η κοινωνία βοούσε.

Ο Κώστας Σημίτης δήλωσε πλήρη άγνοια για τις μίζες δισεκατομμυρίων που έπεσαν για τα εξοπλιστικά επί πρωθυπουργίας του καταθέτοντας σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εμφανίζοντας το κύκλωμα Άκη να ενεργεί απολύτως αυτόνομα και τον ίδιο και τον περιβάλλον του να μην έχει ιδέα.

Ο πρώην πρωθυπουργός όπως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχουν κληθεί ως μάρτυρες στην υπόθεση που κυριολεκτικά έχει συνταράξει την πολιτική σκηνή της Ελλάδας μετά  από απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία ζητήθηκε απ” όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998 – 1999 να καταθέσουν.

Ο Κώστας Σημίτης, διεχώρισε σαφώς τη θέση του από την υπόθεση, δηλώνοντας πλήρη άγνοια, και λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν υπέπεσε στην αντίληψή του κάτι τότε και ο,τιδήποτε για μίζες βγήκε αργότερα όταν έγιναν δίκες σε άλλες χώρες με κατηγορουμένους υπαλλήλους που είχαν εντολή να κάνουν τις “χρήσιμες” πληρωμές αλλά κρατούσαν ποσά για τον εαυτό τους.

Ταυτόχρονα, στεγανοποίησε το ΚΥΣΕΑ και τον εαυτό του λέγοντας πως η δωροδοκία μπορεί να χωρέσει τόσο πριν φθάσει μια υπόθεση εξοπλιστικών στο ΚΥΣΕΑ όσο και αφού περάσει από αυτό.
Επιχειρώντας να αμβλύνει τις σκέψεις για τυχόν πολιτικές του ευθύνες, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως δεν επρόκειτο για ένα οποιοδήποτε στέλεχος της κυβέρνησης και απλό υπουργό Εθν. Άμυνας αλλά για έναν αναπληρωτή πρωθυπουργό επί δεκαετίες και τον υπ” αριθμ δυο στο ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την αναγκαιότητα των εξοπλισμών, ο Κ. Σημίτης αναφέρθηκε στο επεισόδιο των Ιμίων ως τραγικό συμβάν που αποκάλυψε το αμυντικό έλλειμμα της χώρας έναντι των Τούρκων, εμφανίζοντας  την Ελλάδα με μηδενικές σχεδόν δυνατότητες αναχαίτισης, κάτι που οδήγησε και στην απόφαση για την προμήθεια των εξοπλιστικών, η οποία όμως, όπως τόνισε, έγινε από το ΥΠΕΘΑ και τα τρία όπλα και όχι από το ΚΥΣΕΑ.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμφωνία του Ελσίνκι που αφορούσε την περικοπή των στρατιωτικών δαπανών και την έντονη αντίθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου σε αυτό, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για μερίδα του Τύπου την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος «ήλεγχε» και η οποία ασκούσε πιέσεις προς την κατεύθυνση της προμήθειας, με τη φράση «όπλα ή βούτυρο».

Η κατάθεση Σημίτη

Πρώτος εκλήθη στο έδρανο ο Κώστας Σημίτης. «Χαίρετε» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ορκίστηκε με πολιτικό όρκο στην τιμή και τη συνείδησή του να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Πρ: Εσείς την περίοδο που υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα ΤΟR και τα υποβρύχια συμμετείχατε στο ΚΥΣΕΑ:

Σημ: Με εκπλήσσει η ερώτηση γιατί μετέχει πάντα ο πρωθυπουργός ως προεδρεύων. Ήρθα ευχαρίστως για να διευκολύνω την απονομή Δικαιοσύνης. Δεν γνωρίζω τίποτα για τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων.

Πρ: Πώς ακούγεται τόσο καλά η φωνή του μάρτυρα; Εδώ ο προηγούμενος δεν ακουγόταν. Ξέρουμε τη φωνή.

Σημ: Θα αναρωτιέστε γιατί δώσαμε αυτά τα χρήματα και γιατί ήταν αναγκαίες οι προμήθειες. Θυμάστε πως πριν πάρω ψήφο εμπιστοσύνης, δεν είχαμε τα μέσα αναχαίτισης (των τουρκικών δυνάμεων) στην υπόθεση των Ιμίων. Έπεσε το ελικόπτερο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα παιδιά αυτά γιατί πετούσε παραπάνω απ’ ότι έπρεπε. Όταν ρώτησα λοιπόν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αν μπορούν οι κομάντος να επανακαταλάβουν τα Ίμια, μου είπε όχι γιατί έπρεπε να πάνε από τη Θεσσαλονίκη και θα χρειάζονταν 6 ώρες να φτάσουν. Τα έχω γράψει και στο βιβλίο μας. Η τότε ηγεσία Ενόπλων Δυνάμεων μού είπε ότι η διαφορά μας από την Τουρκία ήταν μεγάλη στο επίπεδο της αναχαίτισης. Θα έπρεπε να κρατήσουμε μέχρι να παρέμβουν οι σύμμαχοι. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε λοιπόν και πήραμε 60 μαχητικά F16, 15 αεροσκάφη Mirage, τέσσερα υποβρύχια, ελικόπτερα κ.λπ. Σε διπλωματικό επίπεδο ελήφθη η απόφαση του Ελσίνκι.

Πρ: Στις αποφάσεις να πάμε

Σημ: Είναι σημαντική αυτή η απόφαση γιατί αν η Τουρκία ήθελε να κάνει επέμβαση τύπου Ιμίων θα έπρεπε προηγουμένως να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Αυτό σήμαινε ότι πλέον δεν χρειαζόμασταν τόσους εξοπλισμούς. Συγκάλεσα λοιπόν την κυβερνητική Επιτροπή και με εισήγηση του τότε υπουργού Οικονομικών, πρότεινα αναβολή της αγοράς και μείωση του προϋπολογισμού κατά 1 τρις δραχμές.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος διαφωνούσε καθώς θεωρούσε πως είναι αναγκαίοι οι εξοπλισμοί για τη θωράκιση της χώρας και πως δεν ξεπερνούν τα προγράμματα το 5% του ΑΕΠ (μόλις 4%). Υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον Τύπο. Έγραφαν τότε: “Όπλα ή βούτυρο».
Συμφωνούσε και η ΝΔ με τον Τύπο. Τελικά συνήλθε το ΚΥΣΕΑ και μείωσε τους εξοπλισμούς κατά 35 δις ευρώ. Δηλαδή οι εξοπλισμοί έγιναν υπό την πίεση των Ιμίων και μειώθηκαν όταν εξέλειπε το στοιχείο της αναγκαίας θωράκισης.

Πρ: Ναι, αλλά αυτό δεν αφορά τις προηγούμενες συμβάσεις για τα υποβρύχια και τα ΤΟΡ Μ1.

Σημ: Αυτά ήταν αναγκαία λόγω των Ιμίων και καλώς αγοράστηκαν. Άρα είναι αναληθής ο ισχυρισμός ότι δεν χρειάζονταν.

Πρ: Το ΚΥΣΕΑ έχει συμβουλευτικό ρόλο;

Σημ: Όχι αποφασιστικό. Δεν αποφάσιζε για όλα. Ο νόμος για το ΚΥΣΕΑ λέει πως δίνει τις πολιτικές αποφάσεις αλλά δεν αποφασίζει για τις αγορές. Π.χ. Απαντούσε στα πολιτικά ερωτήματα: υπάρχει δυνατότητα να γίνουν αγορά από Γαλλία ή ΗΠΑ; Αυτό αποφασίζει.

Χωρίς τις τυπικές χειραψίες του προηγούμενου τετ α τετ με τους συντρόφους του ξεκίνησε η συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, όπου βασικός κατηγορούμενος είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας είδε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σημίτη να κάνουν την εμφάνισή τους στην αίθουσα, όπου βρίσκεται για πρώτη φορά και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχουν κληθεί ως μάρτυρες για την υπόθεση των παράνομων προμηθειών σε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ύστερα από απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία ζητήθηκε απ” όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998 – 1999 να καταθέσουν.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Japonica Partners επιμένει: Το ελληνικό χρέος είναι πολύ μικρότερο απ’ ό,τι νομίζεται

Αλλάξτε τρόπο υπολογισμού του ελληνικού χρέους!   διάσημος επενδυτής Paul B. Kazarian, ιδρυτής και επικεφαλής της επενδυτικής εταιρίας Japonica Partners.

kazarian-japonica01-06december2013Στο πλαίσιο συνεδρίου στο Μόναχο, ο Kazarian  επισημαίνει ότι με την εφαρμογή του διεθνούς λογιστικού προτύπου για δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις IPSAS/IFRS – οι οποίες όμως δεν εφαρμόζονται, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Maastricht- το ελληνικό χρέος το 2013 δεν ήταν 319 δις Ευρώ (175% του ΑΕΠ) αλλά μόλις 33 δις (18% του ΑΕΠ).

Το πρόβλημα κατά τον Kazarian είναι ότι, σύμφωνα με τα κριτήρια του Maastricht κάτι λογίζεται ως χρέος ακόμα και όταν δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ. Επιπλέον, το 2013 η ελληνική κυβέρνηση διέθετε 91 δις Ευρώ σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό του καθαρού χρέους της χώρας, ενώ έχει να πληρώσει για τα δάνεια της χώρας το πολύ μικρό επιτόκιο του 0,6%.

Για να αντιληφθεί κανείς το πλεονέκτημα της Ελλάδας, θα πρέπει να το συγκρίνει με το μέσο όρο του χρέους της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, που, ακόμα και με τη μέθοδο του Kazarian, προσεγγίζει κατά μ.ο. το 80%. [Christian Beermann/SZ].

Στο Focus online δημοσιεύεται ρεπορτάζ με τίτλο «Τόσο λίγα θα έπρεπε να πληρώσει κάθε Γερμανός για να σώσει τους Έλληνες» [So wenig müsste jeder Deutsche nur zahlen, um die Griechen zu retten]:
Καθαρά βάσει υπολογισμών, θα ήταν πολύ εύκολο να σωθούν οι Έλληνες: κάθε Γερμανός να έπρεπε να δώσει 4000 ευρώ, κάτι περισσότερο από τον μέσο μηνιαίο ακαθάριστο μισθό στη Γερμανία, καθώς το συνολικό χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στα 318 δις. Εάν πάλι θεωρητικά οι Έλληνες έπρεπε να πληρώσουν τα χρέη της Γερμανίας: αυτά είναι μεν κατά ποσοστό 78% λιγότερα από αυτά της Ελλάδας, σε απόλυτο αριθμό όμως αγγίζουν τα 2,2 τρις.

«Ώρα για νομισματική ομαλοποίηση» (Zeit für eine geldpolitische Normalisierung). Ο Michael Heise, επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz, τονίζει ότι η χαμηλή τιμή του πετρελαίου και η υποτίμηση του Ευρώ δίνουν ώθηση στην οικονομία της Ευρωζώνης, με εξαίρεση την πορεία της Ελλάδας.

Από τον Ιανουάριο οι τιμές του καταναλωτή αυξάνονται με ρυθμό 2,5%, ενώ και στις χρηματαγορές η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Ήρθε η ώρα η ΕΚΤ να κηρύξει το τέλος της αντισυμβατικής της πολιτικής καταπολέμησης του αποπληθωρισμού. Θα πρέπει το πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών ομολόγων να συσχετιστεί με το ύψος του πληθωρισμού: αν αρχίσει να διαμορφώνεται πάνω από το 1,5%, θα πρέπει να σταματήσει εντελώς το πρόγραμμα.

Έτσι, οι χρηματαγορές θα είναι βέβαιες ότι το πρόγραμμα δεν θα τελειώσει πρόωρα, ούτε όμως θα συνεχιστεί παραπάνω από όσο χρειάζεται. Ήδη αναμένεται ότι οι αυξήσεις των τιμών θα φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο από το μέσο της χρονιάς και μετά. [SZ].



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!