EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποκαλυπτική μελέτη καταδεικνύει γιατί μας θέλουν στην Ευρωζώνη: «Όσοι άλλαξαν νόμισμα γνώρισαν ανάκαμψη και ανάπτυξη»

Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει μία μελέτη που έγινε πρόσφατα για τις 70 χώρες που άλλαξαν νόμισμα από το 1945 έως σήμερα και η οποία δείχνει πως μία μόνο μικρή μειοψηφία των χωρών αυτών ζημιώθηκε, ενώ στην πλειονότητά τους μετά από ορισμένα και μικρής έκτασης προβλήματα μπήκαν και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος των λαών τους.

Η μελέτη αυτή σίγουρα αποτελεί «χαστούκι» στο κατεστημένο στην Ελλάδα που μέσω των συστημικών ΜΜΕ τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό πως αν η χώρα βγει από την Ευρωζώνη θα διαλυθεί, θα έρθει η συντέλεια, δεν θα έχουμε να φάμε κλπ και απειλούν και εκβιάζουν την κυβέρνηση εκπροσωπώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα των δανειστών. Είναι πολλά τα λεφτά βλέπετε, όπως και εκείνα που θα κληθούν να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες…

Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτορείο Bloomberg και τον επικεφαλής οικονομολόγος της Oxford Economics, Άνταμ Σλέιτερ, η ιστορία δείχνει πως αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ δεν σημαίνει ότι θα επέλθει και η καταστροφή. Για την Ελλάδα το άρθρο αναφέρει ότι ενώ το ΑΕΠ θα μπορούσε να υποχωρεί (κατά 10%), αυτή η πτώση θα ήταν περιορισμένη και η οικονομία θα αποκτούσε κάποια απαραίτητα πλεονεκτήματα που θα την οδηγούσαν ξανά πίσω στην ανάπτυξη (σημειώνεται πως στα χρόνια του μνημονίου το ΑΕΠ έχει υποστεί μείωση κατά 25%).

Εξηγεί ο Σλέιτερ πως «το πιο πιθανό αποτέλεσμα αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, είναι ότι θα υπάρξει μια σημαντική πτώση του ΑΕΠ στην αρχή, αλλά τα στοιχεία του παρελθόντος δείχνουν ότι θα μπορούσε να έχει ισχυρή ανάκαμψη. Πολλά εξαρτώνται από το πώς γίνεται η διαχείριση της μετάβασης».

Ηχηρό παράδειγμα είναι η Τσεχοσλοβακία που μέσα σε πέντε μήνες, το 1993, διέλυσε το νομισματική της ένωση. Η έξοδος της Σλοβακίας είχε το εξής αποτέλεσμα: Δέχθηκε μια μείωση μικρότερη από 4% το 1993 και τα επόμενα δύο χρόνια παρουσίασε μια αύξηση της τάξης του 10% (υψηλότερη και από το 1992).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Σλέιτερ, η αλλαγή των νομισμάτων επιφέρει μια μέση αύξηση στην ανάπτυξη της τάξης του 2,7% κατά μέσο, τη χρονιά του «διαζυγίου» και μια αύξηση 3,2% κατά μέσο, σε σύγκριση με τη χρονιά πριν αποφασιστεί η αποχώρηση από το παλιό νόμισμα.

Συνολικά, η ανάπτυξη παρουσιάζει θετικό πρόσημο στα 2/3 των χωρών που βγήκαν από το παλιό τους νόμισμα και αρνητικό στο υπόλοιπο 1/3 για τη χρονιά που αποχώρησαν. Μόλις το 8% των 70 χωρών είδαν σοβαρές απώλειες από μια τέτοια κίνηση, όπως η Λετονία όταν αποχώρησε από τη Σοβιετική Ένωση.

Ο Σλέιτερ αναφέρει πως εμφανίζεται μια ανθεκτικότητα σε χώρες που αποχωρίστηκαν το νόμισμά τους για κάποιο άλλο, έτσι που να μην συνοδεύεται η απόφασή τους με σοβαρές οικονομικές κρίσεις. Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα θα μπορούσε να ωφεληθεί στον τομέα των εξαγωγών. Με το να χρεοκοπήσει, η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει τα δημοσιονομικά περιθώρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δίχως να βλάψει τα νοικοκυριά. Μάλιστα, όταν θα περάσει το πρώτο σοκ του Grexit, οι αγορές θα μπορούσαν να τρέξουν.

Ένα τέτοιο επιχείρημα θα μπορούσε να λειτουργήσει υποστηρικτικά σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να περπατήσει εκτός του ευρώ με ένα μικρό μακροπρόθεσμο κόστος. «Υπάρχει ένας ανοδικός κίνδυνος – εάν η Ελλάδα είναι καλά οργανωμένη, οι ιστορικές εμπειρίες δείχνουν πως το Grexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρότερη πτώση από αυτή που θα περίμενε κανείς αρχικά. Πάντως, θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Ακριβώς αυτός είναι και ένας μεγάλος φόβος για τους Ευρωπαίους και όχι μόνο. Να καταφέρει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της μετά από ένα Grexit και να ξηλωθεί όλο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης.







defencenet.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοκτόνησε (;) στέλεχος της SIEMENS της εποχής του αμαρτωλού C4I

Στον 61χρονο Κ.Π., χαμηλόβαθμο στέλεχος της Siemens που την περίοδο 2007-2008 είχε απασχοληθεί στον τομέα  συντήρησης του C4I ανήκει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το πτώμα το οποίο βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση το βράδυ της Κυριακής σε ερημική τοποθεσία…
στους πρόποδες του Υμηττού στη Γλυφάδα.

Τη σορό εντόπισε περίοικος που έκανε στο σημείο τον περίπατό της. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το πτώμα βρισκόταν μπρούμυτα στο έδαφος και από κάτω του βρέθηκε ένα πιστόλι μικρού διαμετρήματος των 8mm και δύο πλαστικοποιημένα ιδιόχειρα σημειώματα. Στο ένα φέρεται να είχε καταγράψει τα τηλέφωνα των οικείων του για να ειδοποιηθούν και να ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, επιγραμματικά, (κυρίως οικονομικούς), ενώ στο δεύτερο έγραφε πως προμηθεύτηκε το πιστόλι από την «μαύρη αγορά» στην Ομόνοια και ότι αυτός που του το πούλησε του είπε πως είναι «καθαρό» και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Στα ρούχα του άνδρα βρέθηκε και η ταυτότητά του. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τους οικείους του νεκρού, ώστε να υπάρξει αναγνώριση και ταυτοποίηση ότι πρόκειται για τον άνθρωπό τους, για τον οποίο δεν είχε δηλωθεί εξαφάνιση…

Η αστυνομία διερευνά τη φερόμενη ως αυτοχειρία. Με βάση τα όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής ο άνδρας είχε πραγματοποιήσει απόπειρα αυτοκτονίας το 2008, καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών, εξαιτίας προσωπικών του οφειλών και οικονομικών προβλημάτων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είχε κατηγορηθεί για κάτι στην υπόθεση της Siemens.
 
 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη Βουλή η διάταξη που φέρνει τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Με τροπολογία που κατέθεσε η Νάντια Βαλαβάνη στη Βουλή πριν από λίγο, ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Η διάταξη, δίνει το δικαίωμα σε όσους έθεσαν τα αυτοκίνητά τους σε καθεστώς ακινησίας, να προχωρήσουν σε άρση και να πληρώσουν όχι το σύνολο του ποσού αλλά μόνο τα τέλη που αναλογούν στο διάστημα από τον μήνα άρσης της ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους.

Επιβεβαιώνονται έτσι πλήρως οι πληροφορίες που μετέδωσε το fpress.gr από το τέλος Απριλίου. Η λύση έχει δοκιμαστεί και πέρυσι και υιοθετείται και φέτος καθώς για το υπουργείο Οικονομικών έχει μηδέν κόστος και αρκετές πιθανότητες αύξησης των φορολογικών εσόδων κάτι που αναφέρεται και στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας. Πρακτικά, το μέτρο απευθύνεται σε περίπου ένα εκατομμύριο οδηγούς οι οποίοι έχουν αποσύρει τις πινακίδες των οχημάτων τους με αποτέλεσμα αυτά να «σαπίζουν» στα γκαράζ και στα πεζοδρόμια ή να κυκλοφορούν παράνομα με τεράστιο κίνδυνο ο οδηγός να υποστεί βαρύτατες συνέπειες σε περίπτωση σύλληψης.

Ουσιαστικά σε αυτούς τους οδηγούς, δίδεται η δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες αλλά να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για ολόκληρη τη χρονιά (ολόκληρο το 2015) αλλά μόνο για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι το τέλος του έτους. Και επειδή το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται πάνω από όλα τα φορολογικά έσοδα, η συγκεκριμένη διάταξη, έχει και πάλι -όπως και πέρυσι- μεταβατικό χαρακτήρα ώστε το Δεκέμβριο οι οδηγοί να πληρώσουν κανονικά και ολόκληρα τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.

Ολόκληρο το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

«Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτα ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, εντός του έτους 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού, καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας».

Δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών ζητά να πληρωθούν τα τέλη που αναλογούν στους μήνες που υπολείπονται από την άρση της ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απάτες, παρανομίες, εκβιασμοί, απειλές, οικονομικά εγκλήματα στην Γ.Γ.Αθλητισμού!


Γράφει η Θεοδωροβία Πλακά

Μήπως σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή, μια υπηρεσία όπως η Γ.Γ.Α., η ραχοκοκαλιά του Ελληνικού αθλητισμού να εξυγιανθεί; Μια υπηρεσία στην οποία επί σειρά ετών πρωτοστατούσαν οι παρανομίες, οι απάτες, τα οικονομικά εγκλήματα, οι απειλές, οι εκβιασμοί, οι παράνομες νομιμοποιήσεις εσόδων, οι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, με την συγκάλυψη, ακόμα και με την συνέργεια σε ορισμένες περιπτώσεις των πολιτικών προϊσταμένων. Όλα αυτά μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Μετά;

Απευθύνομαι στους σημερινούς πολιτικούς του Σύριζα, που ηγούνται του Υφυπουργείου Αθλητισμού, κυρίους Κοντονή καί Συναδινό, ρωτώντας τους: «Αγαπητοί κύριοι, θα συνεχίσετε κι εσείς να διοικείτε την υπηρεσία σας με τούς ίδιους ανθρώπους που συμμετείχαν στις παρανομίες και τις λαμογιές; Κάθαρση δεν χρειάζεται μόνο στο ποδόσφαιρο, ούτε εγκληματική οργάνωση υπήρχε μόνο στο ποδόσφαιρο! »

Παρακολουθείστε λοιπόν αγαπητέ Υπουργέ κύριε Κοντονή και επίσης αγαπητέ Γ.Γ.Αθλητισμού, κύριεΣυναδινέ, βίντεο με κάποιες από τις καταγγελίες μου στις φιλόξενες εκπομπές «Δίκη στον ΣΚΑΙ» με τον δημοσιογράφο κύριο Κυριάκο Θωμαΐδη.
Μάλιστα στο πρώτο βίντεο κύριε Συναδινέ, ήσασταν προσκεκλημένος στο πάνελ και βλέποντάς το, μπορείτε να θυμηθείτε τι υποστηρίζατε….

Αγαπητοί αναγνώστες, προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι καταγγελίες μου, τα άρθρα μου και τα έγγραφα που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, είναι αναγκαίο να παρακολουθήσετε τα παρακάτω βίντεο. Καταγγέλλω επωνύμως οικονομικά σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ που μπορεί να αγγίζουν και να ξεπερνούν κατά πολύ  δις ευρώ, αφού μέσα είναι και η οργανωτική των ολυμπιακών αγώνων του 2004 .

Από τότε που ξεκίνησα τις επώνυμες καταγγελίες δέχθηκα διάφορες επιθέσεις, από διωγμούς με άδικες κλήσεις σε απολογία, μέχρι βίαιες επιθέσεις. Ιδιαίτερα μετά την  δημόσια εμφάνισή μου στην τηλεόραση, ακολούθησαν σειρά πολύ σοβαρών γεγονότων με πρωταγωνιστές Υπουργούς, υφυπουργούς , υπηρεσιακούς   παράγοντες και εμπλεκόμενους υπαλλήλους, με σκοπό να με βλάψουν,να με εξοντώσουν οικονομικά, οικογενειακά, επαγγελματικά, ακόμα και με απειλές για την ζωή μου και την ζωή του παιδιού μου.

Όλα έχουν καταγγελθεί σε αστυνομία και δικαιοσύνη!

Από τις καταγγελίες μου, έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής τρία (3) λίαν επιβαρυντικά πορίσματα,ύστερα από εισαγγελικές παραγγελίες για ελέγχους από το ΣΔΟΕ.

Ζητώ λοιπόν από τους κυρίους, Κοντονή καί Συναδινό, να επιτελέσουν, στο όνομα του Ελληνικού λαού, το ιερό καθήκον που έχουν να βοηθήσουν στην διαλεύκανση των καταγγελιών, αλλά και στην κάθαρση της υπηρεσίας που ηγούνται.

Προσκαλώ όσους Έλληνες  είστε οργισμένοι, αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι για κάθαρση, να επικοινωνήσετε μαζί μου με σκοπό την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών, για επιστροφές των παρανόμως αποκτηθέντων εσόδων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και σε πρώην υπουργό που ζημίωσε το ελληνικό κράτος με την υπογραφή του, με πολλά εκατομμύρια ευρώ!

Να ξέρετε ότι, όσοι λέμε την αλήθεια, λίγοι μας συμπαθούν!

Η αλήθεια όμως που ενοχλεί, αξίζει περισσότερο από το ψέμα που βολεύει!

Έλληνες, ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, βοηθώντας την κυβέρνηση για κάθαρση, βοηθώντας να επιστραφούν πολλά  χρήματα, από τους παρανόμως κατέχοντες!!

Ελάτε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι στα οικονομικά σκάνδαλα!

Πιστέψτε με, έχει τεράστιο ενδιαφέρον το τι θα αποκομίσετε!

Ο γνωστός κύριος Γεωργιάδης κάλεσε τον ελληνικό λαό από τηλεοράσεως με τις γνωστές τακτικές του, να ξεσηκωθεί εναντίον της κυβέρνησης, εγώ το αντιστρέφω και λέω:

Ελάτε να ξεσηκωθούμε Έλληνες εναντίον της πρώην κυβέρνησης που κουκούλωνε, προστάτευε σκάνδαλα επί  σκανδάλων, τρώγοντας οι περισσότεροι με χρυσά κουτάλια, βγάζοντας πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ακόμα και ο ίδιος ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αλλά ταυτόχρονα, το χέρι τους το έβαζαν στην δική σου άδεια τσέπη!

Εγώ έχω μάθει στην ζωή μου να είμαι ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ, καί δεν μπορεί να μου το αλλάξει αυτό καμμίααπειλή, καμμία κακουχία, καμμία δίωξη, καμμία κλήση σε απολογία, καμμία προσωρινή παύση και αργία, καμμία εμπλοκή και αδιαφορία!!

Όσοι επιθυμείτε, επικοινωνήστε μαζί μου επωνύμως και με την όποια ιδιότητά σας στο
e-mail:viaplaka@gmail.com

Αγαπημένοι Έλληνες,

Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε σκάνδαλα!
Θεοδωροβία Πλακά

Σ.Σ.  Έχουν επισημανθεί τα χρονικά διαστήματα εντός των εκπομπών προς εξοικονόμηση χρόνου, ως ακολούθως.

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=235923
Από 38.45 έως42.25, και από 52.28 έως 1.12.00

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=246388
Από 04.35 έως 10.52, και από 58.38 έως 1.10.40 και από 1.36.30 έως 1.38.00

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=249851
Από 41.45 έως 54.25, και από 1.09.17 ΄έως 1.16.00


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα μάθατε τα νέα; Τέρμα τα προβλήματα…

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός.

Είναι σαφές πλέον ότι όλα μας τα προβλήματα έχουν λυθεί. Ποια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ποιο ΔΝΤ, ποια ΕΕ, ποιος Σόιμπλε.. Όλα αυτά είναι τρίχες! Το κυρίαρχο θέμα και μέγα ερώτημα της επικαιρότητας είναι αν θα έπρεπε να πάνε τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας ή όχι!!! Όλα τα άλλα προβλήματα μας είναι λυμένα…

Και να πεις ότι αυτοί που κάνουν τις διάφορες αιρετικές δηλώσεις δεν έχουν τα 15 λεπτά δημοσιότητας που τους αντιστοιχούν, σύμφωνα με αυτό που είχε πει ο Άντι Γουόρχολ;… Τα έχουν και με το παραπάνω! Το πρόβλημα που δημιούργησε ο κ. Φίλης από το πουθενά, ειλικρινώς δεν το καταλαβαίνουμε. Η πίστη του καθενός είναι προσωπικό θέμα, και σεβόμαστε όλες τις απόψεις. Εάν ο κ. Καμμένος ήθελε να συνοδέψει το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας τον κ. Φίλη τι τον έκοφτε; Έτσι πίστευε ότι έπρεπε να κάνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έτσι έκανε. Από την στιγμή που δεν προκάλεσε ή μείωσε κάποια άλλη πίστη, που είναι το πρόβλημα;

Γιατί λέει πήγε στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και όχι και στα άλλα ογκολογικά; Μακάρι να πήγαινε σε όλα. Τόσο απλή είναι η απάντηση!!! Μάλιστα στο ερώτημα του κ. Φίλη ότι: «Θα υποταχθούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε, καμία αντίρρηση, αλλά όχι και στον Άγιο Σάββα» (σσ: άκου να πάνε τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον Άγιο Σάββα!!! όνομα και αυτό για νοσοκομείο… ε, κ. Φίλη; οποία ειρωνεία…) υπενθυμίζοντας μάλιστα και την περίπτωση με το νερό του Καματερού, εμείς απαντάμε!!! Μήπως ο κύριος Φίλης έχει ακούσει αν τα νοσοκομεία μας έχουν στις εγκαταστάσεις τους εκκλησίες και παρεκκλήσια; Μήπως δεν έχει επισκεφθεί κρατικό νοσοκομείο για να γνωρίζει;…

Για ποια ειδωλολατρία μιλά επίσης; Για ποια θεραπεία με λείψανα; Επειδή ο υπογράφων έχει δυστυχώς πείρα, γιατί έτυχε η οικογένεια μου να έχει τρεις καρκινοπαθείς, θα του μεταφέρουμε την εμπειρία που είχαμε όταν ψάχναμε ακόμη και για πειραματική θεραπεία για τον καρκίνο στενού συγγενικού μας προσώπου, με καρκίνο σταδίου 4!!! Από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά κέντρα του κόσμου, και ειδικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ρωτήσαμε για την συγκεκριμένη περίπτωση λόγω του νεαρού της ηλικίας του ασθενούς, μας λέχθηκε ότι παρ’ ότι η περίπτωση μας ήταν χωρίς ελπίδα όπως έδειχναν οι εξετάσεις, ο ασθενής να μην το έβαζε κάτω και ας προσπαθούσε με χημειοθεραπεία, γιατί μας είπαν ότι «έχουν δει ακόμη και θαύματα σε περιπτώσεις καρκίνου». Ανθρώπους που δεν πιστεύαμε ότι θα ζήσουν, τους είδαμε να γίνονται καλά!!!

Προφανώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας όπως και η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) Μαρίνα Παγώνη που δεν μπορεί να αντιληφθεί το σκεπτικό μίας τέτοιας απόφασης, πρέπει να αγνοούν τις μελέτες που έχουν γίνει στις ΗΠΑ πχ από το Τμήμα Ψυχιατρικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις ΗΠΑ ή του Γενικού Νοσοκομείου του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ όπου η πίστη βοηθούσε στο να θεραπευτούν γρηγορότερα ψυχικά ασθενείς, ή σε άτομα για τα οποία προσευχόντουσαν άλλοι είτε δεν παρουσίασαν καμία επιπλοκή κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, είτε κατάφεραν να πάρουν πολύ πιο γρήγορα εξιτήριο από το νοσοκομείο σε σχέση με εκείνους που δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και για αυτά δεν προσευχόταν κανένας…

Και αν δεν θέλουμε να πάμε τόσο μακριά όσο μέχρι τις ΗΠΑ, ας πάμε πιο κοντά, στην χώρα μας. «Ως ισχυρό παυσίπονο φαίνεται να λειτουργεί η πίστη για τους ασθενείς με καρκίνο. Δύο έρευνες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών δείχνουν ότι ασθενείς με καρκίνο οι οποίοι είτε πιστεύουν βαθιά σε μια θρησκεία είτε κάνουν συχνά διαλογισμό διαθέτουν μεγαλύτερα ψυχολογικά αποθέματα για να αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η πίστη να λειτουργεί καταπραϋντικά στα συμπτώματα της ασθένειας. Ουδείς όμως γνωρίζει αν η πίστη λειτουργεί σαν φάρμακο ή σαν ψευδοφάρμακο (πλασέμπο). Γι΄ αυτό, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι επιστήμονες επιμένουν ότι παρά τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν πως η πίστη επιδρά θετικά σε ανθρώπους που υποφέρουν από διάφορες αρρώστιες, πρέπει να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες». Είπατε τίποτε κύριε Φίλη και οι υπόλοιποι; Και αν είναι έστω και ένας άνθρωπος να μην πονά για λίγο ή να ανακουφιστεί η ψυχή του τότε άξιζε η επίσκεψη των λειψάνων στο νοσοκομείο… Γιατί προτεραιότητα έχει αυτός που υποφέρει, που βασανίζεται όχι οι άλλοι με τις αμπελοφιλοσοφίες τους…

Και ας πάμε τώρα σε κάτι πιο «ανάλαφρο»!!! Στην επιστολή της κυρίας Στάης προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα με αφορμή το e-mail συνεργάτη του κ. Στουρνάρα που φρόντιζε με τα στοιχεία που έδινε να υπονομεύσει κατά τον καλύτερο τρόπο όχι την κυβέρνηση αλλά την ίδια την χώρα! Η κυρία Στάη σε αυτή την επιστολή αναφέρει ότι «Γνωρίζω επίσης, ότι γνωρίζετε πολύ καλά, πως υπάρχουν πρόσωπα που υπηρετούν τη δημοσιογραφία με σωφροσύνη αλλά και τόλμη, ανυπότακτα προς κάθε εξουσία και πρόσωπα που την υπηρετούν με φανατισμό και δολιότητες. Πρόσωπα υποταγμένα σε κάθε εξουσία που συχνά είναι υπηρέτες πολλών αφεντάδων, με ό,τι αυτό σημαίνει»…

Για να παραδεχθεί (!!!) πιο κάτω στην επιστολή της ότι «Γνωρίζετε ότι ανήκω στην πρώτη κατηγορία, των ανεξάρτητων και ανυπότακτων προς κάθε εξουσία. Γνωρίζω επίσης ότι εσείς προσωπικά αντιλαμβάνεστε ότι μόνο τέτοια πρόσωπα πρέπει να υπηρετούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και ειδικότερα την δημοσιογραφία.»!!!!

Άμα δηλώνεις κάποιος ότι γνωρίζουν οι άλλοι σε ποια κατηγορία δημοσιογράφων ανήκεις πίστεψε μας κυρία Στάη δεν ανήκεις σε αυτή… Έχει δει πχ κάποιος κανέναν βασιλέα να δηλώνει ότι είναι βασιλεύς; Όχι, γιατί όλοι το γνωρίζουν… Είναι να σαν λες ότι ανήκω στην κατηγορία των έξυπνων!!! Αν όντως ανήκεις θα το πουν οι άλλοι, όχι εσύ ο ίδιος! Και επίσης η κυρία Στάη υπήρξε κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος της ΕΡΤ, όχι του BBC, όπου οι δημοσιογράφοι έχουν πλήρη ελευθερία, και είναι αστείο να λέει ότι υπηρετεί την ανεξάρτητη και ανυπότακτη δημοσιογραφία… Λίγο ακόμη θα μας έλεγε ότι βασανίστηκε κιόλας για την ανυπότακτη δημοσιογραφία της!!! Προφανώς η κυρία Στάη προσπαθεί να μας πείσει ότι όταν δούλευε πχ σε ΜΜΕ κάποιου ολιγάρχη, ή αφέντη κατά την κ. Στάη, εκείνη αποφάσιζε για τα θέματα και δεν της έδινε κανένας οδηγίες τι θα πει, ποιον πολιτικό θα κυνηγήσει, ποιον θα «υμνήσει»; Μα που ζούμε τελικά; Στον παράδεισο της δημοσιογραφικής ελευθερίας; Για δες και δεν το είχαμε πάρει είδηση…!!! Στην χώρα που η τεράστια πλειοψηφία των εκδοτών είναι πρώτα από όλα επιχειρηματίες …

Η κυρία Στάη έπρεπε να γνωρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι τι έκανε εκείνη, εκτός και αν ανησυχεί για κάτι άλλο τώρα που ανοίγει η ΕΡΤ και πάλι, αν και δεν το νομίζουμε. Ίσως όμως και με αυτή την επιστολή της να θέλει να αποπροσανατολίσει. Το θέμα δεν είναι τι έκανε η ενημερωτική της ιστοσελίδα. Γιατί «απολογείται» άλλωστε; Το θέμα είναι τι έπραξε ο κύριος Στουρνάρας και ο συνεργάτης του… Ο δημοσιογράφος καλά έκανε και έψαξε το θέμα, αν δεν του δόθηκε έτοιμο στο πιάτο και όλες οι άλλες δικαιολογίες είναι εκ του πονηρού…

Το πρόβλημα είναι το «βαθύ λαρύγγι» που από την στιγμή που εντοπίστηκε θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες των πράξεων του… Όπως και το αφεντικό του! Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή! Δεν μπορεί μια ζωή να πληρώνουν το κόστος των πράξεων τους μόνο οι άλλοι…

Α, και κάτι τελευταίο. Η Τράπεζα της Ελλάδος, υπό το Γιάννη Στουρνάρα αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, επικαλούμενη το υπηρεσιακό – επαγγελματικό απόρρητο… Τα οικονομικά στοιχεία του κράτους, αυτά που έδωσε ο συνεργάτης σας κύριε Στουρνάρα, προφανώς δεν καλύπτονται από κανένα υπηρεσιακό – επαγγελματικό απόρρητο… Ε, τι είπατε; Δεν σας ακούμε….


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πήρε 500.000 ευρώ από την εταιρεία του και έγινε...«καπνός»

Ένας 45χρονος φέρεται να απέσπασε 500.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο εταιρείας ασφαλείας του Ηρακλείου, που αναλαμβάνει την τροφοδοσία ΑΤΜ και χρηματαποστολές τραπεζών και στη συνέχεια...εξαφανίστηκε!

Όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι της εταιρείας στην αστυνομία, ο 45χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας στην εταιρεία και είχε πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο, απέσπασε 540.000 ευρώ από τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή του Κατσαμπά, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ή της Κυριακής, 9 ή 10 Μαΐου.

Η αστυνομία ερευνά την καταγγελία και αναζητά τον δράστη, η οικογένεια του οποίου υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα πληρώνουμε για αρκετό καιρό τους Μπόμπολες

Δεν γίνεται μείωση διοδίων με ένα νομοσχέδιο υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Πρόβλημα η συμμετοχή ευρωπαϊκών τραπεζών στις κοινοπραξίες. Απαιτείται σύμφωνη γνώμη των «θεσμών» της Ε.Ε. Δεν ελέγχει το δημόσιο το ύψος των διοδίων. 

«Χλωμό» το να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον νομοθετικές ρυθμίσεις ή παρεμβάσεις ώστε να έχουμε μείωση των απαράδεκτα υψηλών διοδίων στις εθνικές οδούς. Αυτό προέκυψε από την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στην Βουλή. Επισήμανε πως παρότι η κυβέρνηση θα το επιθυμούσε το θέμα «κολλάει» στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε αλλά και στην συμμετοχή ευρωπαϊκών τραπεζών στις κοινοπραξίες που «τρέχουν» τα έργα .

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι.Σταθα, ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι  «το να αλλάξουμε αυτές τις συμβάσεις δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Τα μέρη δεν είναι μόνο το ελληνικό δημόσιο και οι εργολήπτες ή οι παραχωρησιούχοι. Είναι και ιδιωτικές τράπεζες. Σε δύο αυτοκινητοδρόμους είναι και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων». Επισήμανε παράλληλα ότι «οι νέοι σταθμοί των διοδίων, το ύψος των διοδίων, η επίβλεψη των έργων, έτσι όπως έχουν γίνει οι συμβάσεις, δεν περνάνε από το ελληνικό δημόσιο. Θέλω να είναι καθαρό αυτό. Γίνονται αυτόματα από τους παραχωρησιούχους. Αυτό είναι ντροπή για το ελληνικό δημόσιο, αλλά αυτό έχουμε κληρονομήσει».

Ουσιαστικά το θέμα της μείωσης των διοδίων επαφίεται για την ώρα στην …καλή θέληση των κοινοπραξιών εκμετάλλευσης αφού όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός «αυτά που προτείνουμε είναι κάτι που είναι σε αμοιβαίο όφελος και της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού δημοσίου και των έργων, θα γίνουν αποδεκτά και θα υπάρχει μια άλλη λογική σ’ αυτά τα έργα που επί της ουσίας είναι δημόσια έργα δημόσιες υποδομές». Συνέχισε λέγοντας ότι αν  θέλουν οι παραχωρησιούχοι, κατά τη γνώμη μου, να υπάρχει μια πραγματικά βιώσιμη κατάσταση και στα έργα και στην ελληνική κοινωνία, θα ανταποκριθούν και στα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και στις θέσεις της Κυβέρνησης. Διαφορετικά θα μπούμε ξανά σε μια δυσάρεστη φάση των έργων, που τη ζήσαμε στο παρελθόν, μόνο που αυτή τη φορά η κοινωνία δεν θα είναι μόνη της, θα έχει τη στήριξη και της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Παρόλα αυτά όμως ο Χρ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι αν υπάρχει συμφωνία με τους παραχωρησιούχους, πρέπει να γίνει αντίστοιχη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Για τον λόγο αυτό το «εκτιμούμε ότι περίπου σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο ένα πρώτο σχέδιο με συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε να τα θέσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε σχέση με τους παραχωρησιούχους και να τους καλέσουμε για ένα διάλογο. Προγραμματίζουμε, επίσης, να βγει ένας διαγωνισμός για να έχουμε έναν τεχνικοοικονομικό σύμβουλο σε σχέση με το σύνολο των πέντε παραχωρήσεων, για να δούμε και τη διεθνή εμπειρία, διότι αυτά που έχουμε στη χώρα μας μάλλον είναι πρωτόγνωρα, ιδιαίτερα στο κομμάτι των συμβάσεων».




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μοίραζε προεκλογικά …αστέρια σε ξενοδοχεία η ‘Ολγα Κεφαλογιάννη

Υπουργικές αποφάσεις που έχριζαν «πεντάστερα» ξενοδοχεία, έως τις 23 Γενάρη, καταγγέλλουν με ερώτησή τους στην Βουλή 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν ανάκληση και διοικητική έρευνα για ξενοδόχους που ωφελήθηκαν. 

Βάφτιζε … «πεντάστερα» ξενοδοχεία με προδιαγραφές σαφώς υποδεέστερες, η πρώην υπουργός Τουρισμού, ‘Ολγα Κεφαλογιάννη. Μάλιστα οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις δημοσιεύονταν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έως και 2 μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου!

Αυτό υποστηρίζουν σε ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλη, 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής των υπεύθυνο τουριστικής πολιτικής Νίκο Συρμαλένιο, καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία.

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν «η πρώην υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψε και δημοσίευσε σε ΦΕΚ από την 01.01.2015 έως και 23.01.2015, δηλαδή μετά την προκήρυξη των εκλογών της 25.01.2015 και μέχρι και δυο ημέρες πριν από αυτές, σημαντικό αριθμο υπουργικών αποφάσεων, που, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο τους, δεν αντιμετωπίζουν θέματα άμεσων ή έκτακτων συνθηκών, που θα δικαιολογούσαν την έκδοσή τους, αλλά περιλαμβάνουν ρυθμίσεις ιδιαίτερης σημασίας, που ανατρέπουν τους κανόνες ανέγερσης και λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων».

Αναφερόμενοι σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις οι βουλευτές του του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως  «παρακάμπτοντας τον αντιδεοντολογικό χαρακτήρα της έκδοσης των εν λόγω Υ.Α., που αποτελεί πάντως σοβαρό πολιτικό θέμα, επικεντρώνουμε κατωτέρω την παρούσα σε δύο από τις εν λόγω Υ.Α :

Την ΥΑ αριθμ. 216  «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογούμενων κριτηρίων για τα ξενοδοχεία και κατάταξη αυτών σε κατηγορίες αστέρων» (ΦΕΚ 10/Β/14 /Β09.01.2015), με την οποία υποβαθμίζονται δραματικά οι τεχνικές προδιαγραφές έναντι των λειτουργικών, όπως αυτές ίσχυαν μέχρι τότε με το ΠΔ 43/2002, όπως είχε τροποποιηθεί και κωδικοποιηθεί. Αποτέλεσμα αυτού είναι ξενοδοχεία χαμηλών και μεσαίων κατηγοριών, που δεν διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους, να σπεύδουν να χαρακτηριστούν και να λάβουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας υψηλών κατηγοριών (4* ή και 5*).

Πέραν του γεγονότος, ότι η εν λόγω «ευχέρεια» συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό για τις ξενοδοχειακές μονάδες των υψηλών κατηγοριών,  που έχουν ανεγερθεί μέχρι σήμερα με τις προϊσχύουσες πολύ απαιτητικές προδιαγραφές, το σοβαρό πρόβλημα που κινδυνεύει να δημιουργηθεί είναι η συνολική υποβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων της Χώρας και η ανομοιόμορφη προσφορά υπηρεσιών από μονάδες, που έχουν -υποτίθεται- την ίδια κατηγορία και θεωρητικά το ίδιο επίπεδο. Συνεπώς, η προσπάθεια των τελευταίων 15 ετών για τη δημιουργία, με σημαντική μάλιστα συμμετοχή του Δημοσίου, μονάδων υψηλής στάθμης θα ακυρωθεί επηρεάζοντας αρνητικά το σύνολο της τουριστικής μας προσφοράς

Την ΥΑ αριθμ. 219 « Έκδοση πιστοποιητικού κατάταξης των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων − διαμερισμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών αντίστοιχα» (ΦΕΚ/Β/ 12.01.2015), σύμφωνα με την οποία μια πολύ σοβαρή αρμοδιότητα του Κράτους, η κατάταξη, που δια νόμου είχε αφαιρεθεί από τον ΕΟΤ και μεταφερθεί στο ΞΕΕ, πραγματοποιείται ουσιαστικά από ιδιωτικές εταιρείες, που πιστοποιούνται στο ΕΣΥΠ. Έτσι, η κρίσιμη εργασία της κατάταξης περνά ουσιαστικά στα χέρια ιδιωτικών εταιρειών, που ήδη πολλαπλασιάζονται και διεκδικούν μέρος του έργου, έχοντας προφανώς από καιρό προετοιμαστεί σχετικά, αφού η διαπίστευση είναι λογικό να απαιτεί κάποιο χρόνο».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την αρμόδια υπουργό ‘Ελενα Κουντουρά «να αποκατασταθεί άμεσα η «ισορροπία» ανάμεσα στις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των ξενοδοχείων, ώστε τελικά να αποφευχθεί η λειτουργία ξενοδοχείων ίδιας κατηγορίας, με μεγάλες αποκλίσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες και η συνακόλουθη σύγχυση των καταναλωτών και δυσφήμηση της τουριστικής προσφοράς της χώρας».  Επίσης «να επαναφέρει την κατάταξη των ξενοδοχείων σε δημόσιο φορέα, αφού αυτή αποτελεί υποχρεωτική διοικητική πράξη και όχι πιστοποίηση ή να ελέγξουν με οποιοδήποτε αποτελεσματικό τρόπο την πιστοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών». Τέλος «να διατάξει διοικητική έρευνα για το ενδεχόμενο ύπαρξης εσωτερικής πληροφόρησης και προετοιμασίας ιδιωτών για την  διαπίστευσή τους στο ΕΣΥΠ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την έκδοση της σχετικής απόφασης».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δίωξη σε Βέροια για στημένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ομάδα της Βέροιας, στον γενικό αρχηγό της ομάδας Γιώργο Λαναρή και των τέως μεγαλομέτοχο Γιώργο Αρβανιτίδη, για εμπλοκή στο παιχνίδι Ολυμπιακός - Βέροια που εξετάζεται για χειραγώγηση. Ειδικότερα από την ομάδα της Βέροιας ζητήθηκε να χάσει και μάλιστα με over (τρία γκολ και πάνω) όπως και έγινε.

Σημειώνεται πως η δίωξη έρχεται μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Super League. Υπενθυμίζεται πως οι δύο ομάδες που υποβιβάζονται βάσει της βαθμολογίας είναι οι Λεβαδειακός και Εργοτέλης. Ωστόσο η υπόθεση της Βέροιας, αλλά και αυτή της Κέρκυρας, για την οποία πρόσφατα αποκαλύφθηκε έγγραφο που δείχνει πως υπάρχει παρένθετο πρόσωπο στη μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Για την Κέρκυρα, όπως αναφέρει και η αθλητική ιστοσελίδα sport-fm, στην επιφάνεια ήρθε ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, αναφέρει πως ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ομάδας Αθανάσιος Ίσσαρης λειτουργεί εικονικά και ότι ουσιαστικός κύριος της πλειοψηφίας (65%) των μετοχών του ΑΟΚ είναι ο Λιμπάντσης, καθώς «προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συμβληθεί ο ίδιος ως αγοραστής».

Ο Αθανάσιος Ίσσαρης, όπως αναμενόταν διέψευσε το εν λόγω έγγραφο, ωστόσο αν αποδειχθεί η ύπαρξη παρένθετου προσώπου στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, τότε βάσει του αθλητικού νόμου οι Φαίακες απειλούνται με υποβιβασμό, όπως είχε συμβεί το 2011 σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Σχετικά με τη δίωξη της Βέροιας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτή προέκυψε μετά τις ένορκες καταθέσεις του πρώην προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Νίκου Γεωργέα, οι οποίοι είχαν αναφέρει πως στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου κι ενώ δεν υπήρχε σκορ στο παιχνίδι, άνθρωπος της ομάδας (ο γενικός αρχηγός Γιώργος Λαναρής, στον οποίο έχουν ήδη επιβληθεί περιοριστικοί όροι), ζήτησε από την ομάδα να χάσει και μάλιστα με over. Όπως κι έγινε τελικά, με τον Μήτρογλου να ανοίγει το σκορ στο 54’ και να ακολουθούν άλλα δύο γκολ, στο 86’ με τον Τζεμπούρ και το 91’ από τον Πάντελιτς. Για την ίδια υπόθεση κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας ένας ακόμη πρώην παίκτης της Βέροιας, ο Παντελής Καφές.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στο εξής

Το νέο θεσμικό πλαίσιο περί αυτοδίκαιης ή δυνητικής θέσης σε αργία και περί επιβολής τής ποινής τής οριστικής παύσης σε δημόσιους υπαλλήλους ορίζεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο ορίζεται σε εγκύκλιο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με την εφαρμογή του νέου νόμου, τίθενται σε αργία:
  1. Ο υπάλληλος ο οποίος στερήθηκε την προσωπική του ελευθερία, ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή δικαστική απόφαση, έστω και αν απολύθηκε με εγγύηση.
  2. Ο υπάλληλος στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης. Η αργία αρχίζει από την κοινοποίηση της πειθαρχικής απόφασης και λήγει την τελευταία ημέρα της προθεσμίας άσκησης προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή την ημέρα που δημοσιεύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον έχει ασκηθεί προσφυγή.
  3. Ο εκπαιδευτικός ή υπάλληλος που υπηρετεί σε σχολείο, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. Ο υπάλληλος επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντά του εάν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο έχει τεθεί σε αργία. Η διαπιστωτική πράξη θέσης σε αργία ή επανόδου εκδίδεται από το αρμόδιο για τον διορισμό όργανο.
Επιπλέον, αν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος μπορεί να τίθεται σε αργία ο υπάλληλος, κατά του οποίου:
  1. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα το οποίο μπορεί να επισύρει την έκπτωση από την υπηρεσία. Ειδικά, προκειμένου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ο υπάλληλος μπορεί να τίθεται σε αργία εφόσον έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο για το αδίκημα αυτό.
  2. Έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για παράπτωμα το οποίο μπορεί να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης.
  3. Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για έκνομη διαχείριση, οι οποίες στηρίζονται σε έκθεση της προϊσταμένης αρχής ή αρμόδιου επιθεωρητή.
Όσον αφορά στο μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων, αυτό μπορεί να επιβληθεί στον υπάλληλο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος με πράξη του ανώτατου μονοπρόσωπου οργάνου διοίκησης του φορέα όπου υπηρετεί. Με την ίδια απόφαση η υπόθεση παραπέμπεται στο οικείο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο μέσα σε τριάντα ημέρες συνέρχεται και γνωμοδοτεί για τη θέση του υπαλλήλου σε αργία. Η αναστολή άσκησης των καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως εάν το πειθαρχικό συμβούλιο δεν γνωμοδοτήσει για τη θέση σε αργία εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Μετά την πάροδο έτους από τη θέση σε αργία, το πειθαρχικό συμβούλιο υποχρεούται να γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας, άλλως η αργία αίρεται. Σε κάθε περίπτωση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως μετά την πάροδο διετίας από την έκδοση της απόφασης θέσεως του υπαλλήλου σε αργία.

Επίσης, σημειώνεται ότι υπάλληλος που τελεί σε καθεστώς αργίας λαμβάνει το ήμισυ των αποδοχών του, με εξαίρεση την περίπτωση που στον υπάλληλο έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης για το παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων, κατά την οποία δεν καταβάλλονται αποδοχές αργίας.

Προβλέπεται πλέον η επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης μόνο στα περιοριστικώς αναφερόμενα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, καταργώντας τη δυνατότητα, υπό το προϊσχύον καθεστώς, επιβολής τής εν λόγω βαρύτατης ποινής για κάθε πειθαρχικό παράπτωμα.

Τέλος, επανακαθορίζεται η σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων με την προσθήκη μελών σε αυτά προς ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας των υπαλλήλων στις διαδικασίες ενώπιόν τους. Τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια καθίστανται πενταμελή με προσθήκη, ως μελών τους, αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων, με τους αναπληρωτές τους. Συγκεκριμένα προστίθενται στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων δύο αιρετοί εκπρόσωποι με τους αναπληρωτές τους οι οποίοι είναι μέλη του Πενταμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο οποίο υπάγεται ο διωκόμενος υπάλληλος.

 
 
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύγκρουση με τις μαφίες τώρα!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΗΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΛΛΟΝ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Το «πρωτάθλημα» που μόλις τέλειωσε είναι το χειρότερο της Ευρώπης , διεφθαρμένο, στημένο και καπελωμένο από τη διαπλοκή συμφερόντων πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων που λειτουργούν σαν μια Μαφία αρπαγής χρημάτων και παραγωγής στηριγμάτων στην εξουσία και στην κοινωνία.
Δεν χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο. Πρωταθλητής ο Θρύλος,για τις άλλες θέσεις της ευρώπης θα παίξουν ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Αστέρας και Ατρόμητος. Έπεσαν οι Λεβαδειακός, Εργοτέλης, ΟΦΗ και Νίκη , αλλά όλα είναι ανοιχτά καθώς η δικαιοσύνη ερευνά.

Τα οικονομικά μας είναι τα χειρότερα απο πλευράς δανεισμού στην Ευρώπη και μας λένε θα κριθούν όλα στο «Γιούρογκρουπ» στο οποίο θα μας εκπροσωπήσει ο κ. Βαρουφάκης, προς μεγάλη απογοήτευση του Πρετεντέρη, του Σόϊμπλε και άλλων.

Οι Αμερικανοί εκδηλώνουν ήδη ανοιχτά διαφωνία για τον ρωσικό αγωγό και για τη δήλωση Πούτιν ότι είναι έτοιμος να δώσει μερικά δις για μελλοντικά κέρδη.Κυρίως για να μας δελεάσει και κόβοντας τις δόσεις των δανείων,να έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Ο υπουργός Π.Λαφαζάνης είπε μετά την συνάντησή του με τον αμερικανό υφυπουργό,απεσταλμένο για τον αγωγό Αμος Χόχστάϊν,ότι δεν μας προσέφερε κανένα αντάλλαγμα.
 

Εκεί θα «παιχτούν» όλα. Να ζήσουμε με σταγόνες μαρτυρίου,όπως επί 5 χρόνια με τη Μαφία εξωτερικού ή να ρισκάρουμε να ψάξουμε αλλού τις σταγόνες με την ελπίδα,ότι μπορεί να βρούμε περισσότερο νερό;

Να έχουμε το σημερινό αρωστημένο καθεστώς στο δήθεν ποδόσφαιρο ή να ρισκάρουμε να μας βγάλουν έξω απο την Ευρώπη με την ελπίδα ότι θα πάψει τόσο ανοιχτή μαφιόζικη δράση;
Εννοείται ότι είμαστε υπέρ εκείνων που λένε να ρισκάρουμε και να πάψει το μαρτύριο της σταγόνας παντού. Ας πάθουμε τα χειρότερα σε αυτή τη γενιά που τα δημιούργησε εν πολλοίς. Φόβος να χαθεί η Ελλάδα από προσώπου γης ΔΕΝ υπάρχει.Στο χειρότερο να γυρίσουμε στη δεκαετία του 1970-1980. 

Πολύ λιγότερα τα χρήματα,πολύ πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρωθυπουργός για το «ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ» και ψυχραιμία. Δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου:
Κυβερνητικό Συμβούλιο

1)Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Υπουργούς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα . Ενημέρωση έγινε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτο.

2)Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου επιβεβαιώθηκε η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής.

3)Συζητήθηκε επίσης  η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup,  στην οποία η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη.

4)Στη συνεδρίαση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.




πηγη

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Εμφύλιος» Δικαστών και Εισαγγελέων για την διεκδίκηση των αναδρομικών

“Φουντώνουν” οι αντιπαλότητες στο εσωτερικό της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με μία μερίδα 5 δικαστών να εγείρει θέμα καθυστέρησης στην διεκδίκηση της επιστροφής των αναδρομικών τους- μετά την θετική απόφαση από το Μισθοδικείο- την οποία επιρρίπτει στο προεδρείο της ΕΔΕ.

Η μειοψηφία, θέτει όμως και θέμα φορολογικής εξίσωσης με τους βουλευτές, αίτημα που έχει τεθεί επανειλημμένως από τους δικαστές αλλά δεν έχει..... λυθεί. «…οφείλετε εξηγήσεις στους συναδέλφους για την πλήρη ακινησία της Ένωσης ως προς το θέμα της εφαρμογής της απόφασης του «Μισθοδικείου» για την φορολογική εξομοίωση με τους βουλευτές και ως προς το αίτημα για κατάργηση του άρθρο 86 παρ. 6 Ν. 4307/2014, που περιέκοψε αυθαίρετα κατά 50% τις αναδρομικές αποδοχές μας, σε μια στιγμή μάλιστα που διάφορες κατηγορίες μισθωτών και συνταξιούχων προσφεύγουν στα αρμόδια δικαστήρια και προβάλλουν ανάλογα αιτήματα. Υπενθυμίζουμε ότι για το τελευταίο αυτό θέμα είχατε συγκαλέσει Πανδικαστική Συγκέντρωση στις 30.10.2014, στην οποία για πρώτη φορά εκφράσατε την αντίδραση του Δικαστικού Σώματος σε τέτοιες κυβερνητικές πρακτικές, ζητώντας την άμεση καταβολή των αντισυνταγματικών περικοπών από τον Αύγουστο του 2012. Είναι βεβαίως πλήρως κατανοητό ότι τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας ήταν και πριν από 7 μήνες στην ίδια κακή κατάσταση στην οποία είναι και τώρα. Οπότε ή κακώς διεκδικούσαμε τότε ή κακώς δεν διεκδικούμε σήμερα.»

Οι δικαστές μέλη της ΕΔΕ επιτίθενται επίσης και στο θέμα της δημιουργίας υφυπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο θα ασχοληθεί με την ενίσχυση της ...διαφάνειας στη δικαιοσύνη. «Μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του νέου Υφυπουργού Δικαιοσύνης το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου».

Ζητούμε να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να διασαφηνιστεί από την Κυβέρνηση εάν κατ' αρχήν υφίσταται ζήτημα διαφάνειας στη Δικαιοσύνη και σε θετική περίπτωση πώς σκοπεύει το Υπουργείο να το αντιμετωπίσει.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελεύθερος αφέθηκε ο «ληστής με τα μαύρα» – Εξαγόρασε την ποινή του

Ελεύθερος αφέθηκε ο Σίμος Σεϊσίδης καθώς εξαγόρασε την ποινή που εκκρεμούσε σε βάρος του, μετά την αφαίρεση του χρόνου φυλάκισης που είχε εκτίσει.

«Η παραπάνω εξέλιξη δικαιώνει απόλυτα το περιεχόμενο της προηγούμενης ανακοίνωσης, αποδεικνύει τη βασιμότητα των αιτημάτων του Σεϊσίδη και αφήνει για άλλη μια φορά έκθετους τους μηχανισμούς στοχοποίησής του»,αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος του Κ. Παπαδάκης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδάκης αναφέρει:

«Σε συνέχεια της από 9-5-2015 ανακοίνωσης, ενημερώνω για τα ακόλουθα: Σήμερα 11-5-2015 ο Σίμος Σεϊσίδης προσήχθη, όπως αναμενόταν, στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση της απόφασης 969/6-4-2015 του Β’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Με την υπ’ αρ. 23699/11-5-2015 διάταξη της κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών έγινε καθ’ ολοκληρίαν δεκτή η με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου (23699) αίτηση που είχε κατατεθεί στις 15-4-2015, αφαιρέθηκε το σύνολο σχεδόν του χρόνου φυλάκισής του από τις 4-5-2010 έως τις 16-5-2012, προσδιορίστηκε το εκτιτέο υπόλοιπο, της ποινής, στη συνέχεια εξαγοράστηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Η παραπάνω εξέλιξη δικαιώνει απόλυτα το περιεχόμενο της προηγούμενης ανακοίνωσης, αποδεικνύει τη βασιμότητα των αιτημάτων του Σεϊσίδη και αφήνει για άλλη μια φορά έκθετους τους μηχανισμούς στοχοποίησής του».




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ… ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ – Η ομάδα «Κύκλος Προσευχής» και ο εφοπλιστής που ξέπλενε τις μίζες

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ: «ΕΣΠΑΓΑΝ» ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ ΚΑΙ «ΖΑΛΙΖΑΝ» ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕΣΩ OFFSHORE ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ  

Oι διαδρομές του «μαύρου» χρήματος και οι μίζες που διακινήθηκαν για να δοθούν τα προγράμματα επισκευών και κατασκευών στη Γερμανική κοινοπραξία HDW/ Ferrostaal δεν έχουν προηγούμενο. Μέσω offshore εταιρειών με ονόματα τύπου KOURKOUMPINI CORP η ομάδα«ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ» διαφόρων αετονύχηδων δικηγόρων, τραπεζιτών και εφοπλιστών τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα ξεπλένοντας μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Στα δύο «αμαρτωλά» προγράμματα επισκευών και κατασκευών υποβρυχίων: ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΙΙ οι εμπλεκόμενοι, στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στην κυριολεξία «ζάλιζαν» το χρήμα μέσα από υπόγειες και σκοτεινές διαδρομές.

Όπως πρώτο το Newsbomb.gr σας παρουσίασε με ντοκουμέντα στην υπόθεση με τις μπαταρίεςοι διαδρομές των χρημάτων δεν ήταν ποτέ καθαρές.

Για παράδειγμα τα χρήματα που πήρε ο Αντώνης Κάντας για να δώσει το «ΟΚ» για τα 54 συστήματα Κ/Β Stinger της STN ATLAS ELEKTRONIK ήταν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

egg 1A 

egg 2A
 


Προσέξτε όμως. Τα χρήματα αυτά «έσπαγαν» σε μικροποσά των 70.000 ή 100.000 ευρώ και έφευγαν σιγά – σιγά μέσω διαφόρων offshore εταιρειών όπως η Demtec Limited, Tredeco Limited, Pacific Trading & Engineering Limited S.A., Andromeda MTE S.A. , IRONHELD σε διάφορους λογαριασμούς στις τράπεζες Dresdner Bank και Bank Hoffmann της Ζυρίχης καθώς και στη BNB PARIBAS.


egg 3A 


                           egg 4A
 
Αίσθηση προκαλούν ακόμα και τα ονόματα των εξωχώριων εταιριών που όπως μπορείτε να δείτε είναι εξόχως ευρηματικά όπως η offshore KOURKOUMPINI CORP!!!

Ο άνθρωπος που αναλάμβανε να «ζαλίσει» τα χρήματα ώστε να μπερδέψει τις διαδρομές του μαύρου χρήματος και να εξαφανίσει τα ίχνη τους δεν ήταν άλλος από τον συνεργάτη του περίφημου Όσβαλντ, ο Φάνης Λυγινός!

Σε άλλες περιπτώσεις προμηθειών τον ρόλο του ενδιάμεσου τον έπαιζε και γνωστός εφοπλιστής!

Σύμφωνα με το 518/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr, στην υπόθεση δωροδοκίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και του τότε προέδρου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ, το ρόλο του ενδιάμεσου φέρεται να τον έπαιξε ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός και ομάδα ανθρώπων που είχαν τους διακριτικούς τίτλους: ΟΜΑΔΑ Α ή ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.

egg 5A 


egg 6A

Συνολικά μέσω του Ματαντού – όπως φαίνεται από το βούλευμα – δόθηκαν μίζες 51 εκατ. ευρώ και 2,9 εκατ. ελβετικών φράγκων! Για να αντιληφθείτε τι ακριβώς συνέβη πρέπει να σημειώσουμε ότι κύριος ανάδοχος των εργασιών στα υποβρύχια ήταν τα ΕΝΑΕ (Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.).

Μετά την ανάθεση του έργου, τα Ναυπηγεία δήλωναν ότι δεν διέθεταν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και έδιναν τις δουλειές υπεργολαβία σε Γερμανικές εταιρείες. Όλα αυτά βέβαια, με το αζημίωτο.

egg 7A

Από τα ντοκουμέντα του βουλεύματος που παρουσιάζει το Νewsbomb είναι εμφανές ότι ο εφοπλιστής κ. Μιχαήλ Ματαντός μοίραζε τα εκατομμύρια με απίστευτη ευκολία μέσω της εταιρείας του προκειμένου οι προμήθειες να πάνε στα πρόσωπα – κλειδιά που έδιναν τις υπεργολαβίες στη Γερμανική Ferrostaal.

egg 8A

Ολόκληρο το βούλευμα 518/2015 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών είναι κόλαφος για την περίφημο ΚΥΚΛΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.

Το απίστευτο είναι ότι οι βασικοί κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού βέβαια πλήρωσαν την εγγύησή τους.

Πάνω από 20 άτομα που ενεπλάκησαν στο μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά την υπόθεση του χρηματιστηρίου είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Είναι έξω δηλαδή αυτοί που διαχειρίστηκαν δισεκατομμύρια τα οποία μετακινούσαν ως μαρουλόφυλλα, την ώρα που η μισή Ελλάδα κινδυνεύει να βουλιάξει στα χρέη και τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!