EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στα 200 με 300 ευρώ η κύρια σύνταξη με ρήτρα μηδενικού ελλείμματος


Το ύψος της κύριας σύνταξης θα διαμορωθεί στα 200 με 300 ευρώ εάν εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις που τέθηκε από την πλευρά των δανειστών τόνισε ο Γ. Ρωμανιάς.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", ο κ. Ρωμανιάς διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό και πως είναι ευχάριστο ότι τις τελευταίες μέρες δεν φαίνεται να επιμένουν οι πιστωτές σε κάτι τέτοιο, ωστόσο αποκάλυψε πως πριν λίγες μέρες κατατέθηκε η πρότασή τους και εγγράφως.

Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, διασαφήνισε ότι πρόκειται για νομοθετημένη διάταξη και ότι η τροπολογία που δρομολογεί την κατάργησή της έχει ήδη διαβιβαστεί, αναγνώρισε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή οι επικουρικες "δεν βγαίνουν" λόγω του PSI.

Τόνισε πως εάν συνεχιστεί η εφαρμογή της ρήτρας για τις επικουρικές τότε εκτίμησε πως τέσσερις φορές τον χρόνο θα μειώνονται οι συντάξεις αυτές, έως του σημείου που προσδιόρισε χρονικά στα 2 χρόνια και τους 8 μήνες όταν και όπως είπε αυτές θα μηδενιστούν, "υπάρχει δεν υπάρχει ανάπτυξη".

Σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ανέφερε πως ήδη για όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 αυτά τα όρια έχουν διαμορφωθεί στα 67 για πλήρη και στα 62 για μειωμένη.

Αυτό που όπως είπε προτείνει η κυβέρνηση είναι μόνο για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 να ενταχθούν στα ίδια όρια ηλικίας υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα ισχύσει από το 2025 και μετά.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η βαθμολογία και τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" των πλέι οφ

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αρχίσουν τη μάχη του "εισιτηρίου" για το Champions League μέσω των πλέι οφ με 2 βαθμούς στη φαρέτρα τους σε αντίθεση με τον Αστέρα Τρίπολης που θα αρχίσει με έναν πόντο και τον Ατρόμητο που αρχίζει από το μηδέν.

Η τελευταία αγωνιστική της Super League δεν άλλαξε τα δεδομένα, όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε με 3-1 στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ στο 4' για τους "πράσινους", ο Μπράνα Ίλιτς ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό, ωστόσο από εκεί και πέρα το παιχνίδι βρισκόταν στον έλεγχο των γηπεδούχων.

Στο 50' ο Νίκος Καρέλης μετουσίωσε μία από τις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού σε γκολ και 10 λεπτά αργότερα ο Τάσος Λαγός διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, δεν κατάφερε να πάρει το "τρίποντο" στη Νέα Σμύρνη (0-0) απέναντι σε έναν μαχητικό Πανιώνιο που έπαιζε για την παραμονή του στην κατηγορία.

Οι "κυανέρυθροι", μάλιστα, είχαν κάποιες καλές στιγμές στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο στο 2ο μέρος ο "δικέφαλος του βορρά" ανέβασε στροφές και έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους, αλλά δίχως επιτυχία στην αναζήτηση του γκολ.

Ακόμα και η νίκη, πάντως, δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, η ομάδα που θα μπορούσε να αυξήσει τους αρχικούς βαθμούς του στα πλέι οφ ήταν ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που έχανε ο Ατρόμητος στη Μυτιλήνη. Η Καλλονή ήθελε βαθμούς για την παραμονή της στην κατηγορία και προηγήθηκε με τον Χρήστο Μίνγκα στο 1ο ημίχρονο. Ο Θανάσης Παπάζογλου ισοφάρισε σε 1-1 στο 2ο μέρος, όμως, και χάλασε το...χατίρι του "τριφυλλιού", που θα άρχιζε τα πλέι οφ με 3 βαθμούς.

Ο Αστέρας Τρίπολης, από την πλευρά του, δεν θα άλλαζε πολλά πράγματα ό,τι αποτέλεσμα κι αν έφερνε με αντίπαλο την αδιάφορη Κέρκυρα. Παρ' όλα αυτά, έκανε το καθήκον του, νίκησε με 2-0 και μπαίνει στα πλέι οφ με έναν πόντο.

Τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" των πλέι οφ

Η κλήρωση των 6 αγωνιστικών των πλέι οφ θα διεξαχθεί την Τρίτη. Ο νικητής θα κερδίσει "εισιτήριο" για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Από εκεί και πέρα, τα "εισιτήρια" του Europa League θα κριθούν ανάλογα με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο, τότε ο 2ος των πλέι οφ θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, ο 3ος στον 3ο προκριματικό του θεσμού και ο 4ος στον 2ο προκριματικό, με συνέπεια όλες οι ομάδες των πλέι οφ να αγωνιστούν στην Ευρώπη.

Εάν η Ξάνθη στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα ανταμειφθεί με "εισιτήριο" για τους ομίλους του Europa League και ο 2ος των πλέι οφ θα βρεθεί στον 3ο προκριματικό γύρο, ο 3ος των πλέι οφ θα βρεθεί στον 2ο προκριματικό και ο 4ος δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Η αρχική βαθμολογία των πλέι οφ

1. Παναθηναϊκός 2
2. ΠΑΟΚ 2
3. Αστέρας Τρίπολης 1
4. Ατρόμητος 0

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Νίκη Βόλου-ΟΦΗ Ματαιώθηκε
Καλλονή-Ατρόμητος 1-1
Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 2-0
Εργοτέλης-Λεβαδειακός 0-2
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
Παναιτωλικός-Βέροια 2-0
Πανθρακικός-Ξάνθη 2-0
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1

Η τελική βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 78-Πρωταθλητής
2. Παναθηναϊκός 66-Πλέι οφ
3. ΠΑΟΚ 65-Πλέι οφ
4. Αστέρας Τρίπολης 59-Πλέι οφ
5. Ατρόμητος 54-Πλέι οφ
-------------------------------------------
6. ΠΑΣ Γιάννινα 53
7. Παναιτωλικός 52
8. Ξάνθη 47
9. Πλατανιάς Χανίων 44
10. Κέρκυρα 44
11. Καλλονή 44
12. Πανθρακικός 43
13. Πανιώνιος 43
14. Βέροια 43
-------------------------------------------
15. Λεβαδειακός 43-Υποβιβασμός
16. Εργοτέλης 32-Υποβιβασμός
17. ΟΦΗ -6-Υποβιβασμός
18. Νίκη Βόλου -6-Υποβιβασμός

* Ο Παναθηναϊκός έχει -3 βαθμούς
** Ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε με -10 βαθμούς
*** Νίκη Βόλου και ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Διονύσης Τσακνής αναλαμβάνει την ηγεσία της ΕΡΤ

O νέος πρόεδρος της ΕΡΤ όπως ανακοινώθηκε θα είναι ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής, ενώ διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Λάμπης Ταγματάρχης. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ θα αποτελείται ακόμη από τους Νίκο Τρανό (εικαστικό, καθηγητή της σχολής καλών τεχνών), Έλλη Παπακωνσταντίνου (σκηνοθέτης) και Μιχάλη Γρηγορίου (συνθέτης). Οι άλλες δυο θέσεις του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου θα καλυφθούν από δύο εκπροσώπους των εργαζομένων, που θα επιλεγούν μέσω εκλογών.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο επιλέχθηκε μετά από δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε στις 29 Απριλίου 2015 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως προβλεπόταν στο νέο νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Συνολικά  κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και ανέργους, και αξιολογήθηκαν με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ. Μετά από τη πρώτη φάση της προεπιλογής διενεργήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων προέκυψε η επιλογή των υποψηφίων που θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας οπότε και το νέο Δ.Σ. θα αναλάβει τα καθήκοντά του προκειμένου αμέσως να ξεκινήσει και η επιστροφή των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Όπως ανακοινώθηκε, για τις προκηρυχθείσες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ επιλέχθηκαν οι εξής:
  • Πρόεδρος του Δ.Σ: Διονύσης Τσακνής
  • Διευθύνων Σύμβουλος: Λάμπης Ταγματάρχης
  • Μέλος: Μιχάλης Γρηγορίου
  • Μέλος: Έλλη Παπακωνσταντίνου
  • Μέλος: Νίκος Τρανός
Η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουλάχιστον 5 οι νεκροί αστυνομικοί στα Σκόπια Περικυκλωμένο το Κουμάνοβο μετά τα αιματηρά επεισόδια

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών από τις συγκρούσεις στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας της ΠΓΔΜ και ένοπλων Αλβανών, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, με μικρότερη ένταση.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η αστυνομία, δήλωσε χθες το βράδυ ότι πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας» σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβo, οι οποίες διήρκεσαν πάνω από 15 ώρες. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου των Σκοπίων, ένας ακόμη αστυνομικός, που είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε στα τραυματά του στη διάρκεια της νύχτας, ενώ μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μεταδίδουν ότι δύο ακόμη αστυνομικοί βρέθηκαν νεκροί σήμερα το πρωϊ, ανεβάζοντας έτσι σε οχτώ τον αριθμό των νεκρών αστυνομικών.

Ο αλβανόφωνος τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων “Alsat” μεταδίδει ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν και πέντε μέλη της ένοπλης ομάδας.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος χθες διέκοψε την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιούσε στη Ρωσία και επέστρεψε εσπευσμένα στα Σκόπια, συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα το συμβούλιο ασφαλείας της ΠΓΔΜ, μετά τις ένοπλες συρράξεις που διεξάγονται στην πόλη Κουμάνοβο.

Στο συμβούλιο ασφαλείας, πέραν του κ.Ιβάνοφ, συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής και οι υπουργοί Εξωτερικών, ‘Αμυνας και Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο κ.Ιβάνοφ προσκάλεσε να παραστούν στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της ΠΓΔΜ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ, καθώς και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, τον Αλί Αχμέτι, όμως για την ώρα παραμένει άγνωστο αν αυτοί θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του κ.Ιβάνοφ, καθώς δεν τον αναγνωρίζουν ως Πρόεδρο της χώρας.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Πράσινο φως για επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανοίγει τον δρόμο για την επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας βρετανικών συμφερόντων Loyalward L.t.d., σε έκταση 22.120,349 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού που βρίσκεται πλησίον του Φοινικοδάσους Βάι της Κρήτης.

Με απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος ο Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Χρήστος Ντουχάνης έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο διατάγματος για την υλοποίηση της επένδυσης που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Το διάταγμα αφορούσε σε έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) ακινήτου 22.120,349 στρεμμάτων σε παράκτια περιοχή και έχει παραχωρηθεί στη βρετανική εταιρεία Loyalward L.t.d., η οποία και ανέλαβε την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Στην έγκριση συνεκτιμήθηκαν η δημιουργία 1.200 θέσεων άμεσης απασχόλησης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε περιφερειακό επίπεδο μέσω της βελτίωσης του τουρισμού και η αύξηση των αφίξεων τουριστών.

Όπως είναι γνωστό, η Κρήτη εντάσσεται στα «νησιά με σημαντική τουριστική δραστηριότητα ή στα νησιά που αναπτύσσονται τουριστικά».







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο διαδικτυακό «σφυρί» εκατοντάδες κρατικά υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θα ανεβάσει ειδική εφαρμογή μέσω της οποίας θα δημοπρατηθούν πολυτελή αυτοκίνητα που είχαν παραχωρηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες με στόχο την εξασφάλιση εσόδων.Στο σφυρί βγαίνουν αρχικά 146 κρατικά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού αλλά και 50 κατασχεμένα. Όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, ο στόλος των κρατικών αυτοκινήτων θα μειωθεί στο μισό και θα πουληθούν 450 από τα 900 οχήματα που διαχειρίζεται το υπουργείο Διοκητικής Ανασυγκρότησης.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες να προετοιμαστούν για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων μέσω της οποίας θα γίνει η δημοπράτηση των αυτοκινήτων. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα διασφαλιστεί διαφάνεια στις συναλλαγές με τους ιδιώτες ή τους εμπόρους αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ή επιχειρηματίες στο χώρο του αυτοκινήτου θα μπορούν να εγγραφούν στη σχετική φόρμα συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους. 30 μέρες μετά την εγγραφή τους θα μπορούν να επισκεφτούν και να αξιολογήσουν τα αυτοκίνητα. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπράτησης θα διαρκέσει 3 μέρες μετά την πρώτη κατάθεση προσφοράς.

Ο “νικητής” της δημοπρασίας θα μπορεί να καταβάλει το αντίτιμο εντός 10ημερών σε οποιαδήποτε εφορία αλλά αν περάσει αυτό το διάστημα το αυτοκίνητο κατοχυρώνεται στον επόμενο κατά σειρά πλειοδότη. Σύμφωνα με το νόμο, ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να βγάλει νέες πινακίδες και να ελέγξει το όχημα σε ΚΤΕΟ.

Τα αυτοκίνητα που πρόκειται να δημοπρατηθούν ανήκαν μέχρι πρόσφατα σε διάφορες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι Δήμος της Δυτικής Ελλάδας που διέθετε τζιπ 3.000 κυβικών αλλά και ο Δήμος Ζαχάρως στην Ηλεία που είχε τζιπ 4.700 κυβικών.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώτη φορά κανναβικά

Νέο νομοσχέδιο, αιφνιδιαστικά νωρίς τη Δευτέρα, σκέφτεται να καταθέσει η κυβέρνηση μετά τη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ κάνναβης που έλαβε χώρα σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στο νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες αποποινικοποιείται η καλλιέργεια και χρήση ινδικής κάνναβης.

Με βάση τις μυστικές μελέτες που διεξήχθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα από κυβερνητικά κλιμάκια, αποδείχθηκε πως με το μέτρο αυτό θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 85.000 νέες θέσεις εργασίας σε καίριους τομείς της οικονομίας όπως οι αγροτοκαλλιέργειες, ο τουρισμός, η ιατρική, το εμπόριο, η βιοτεχνία κ.α.

Επίσης, υπολογίζεται βάσει των στοιχείων του ειδικού τμήματος που συνεστήθη από το Υπουργείο Οικονομικών, ότι τα δημόσια έσοδα θα σημειώσουν αύξηση κατά 69 δισ. ευρώ μόνο για το 2015, βάζοντας τέλος στην οικονομική ασφυξία της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.

Μάλιστα, οι αγορές είδαν με θετικό μάτι την κίνηση της κατάθεσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, και οι οίκοι αξιολόγησης σκέφτονται να αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία, την Δευτέρα λίγο πριν το Eurogroup.

Ειδικά οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι θεαματικές. Κάποιοι στην κυβέρνηση μιλάνε ήδη για τον εναλλακτικό δρόμο μακριά από τα μνημόνια της φτώχειας και της καταστροφής.

Στον τομέα του τουρισμού, συγκεκριμένα, προβλέπεται πως πάνω από 39 εκατ. τουρίστες από 145 χώρες του κόσμου θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, μετά την ψήφιση του νέου νόμου από την κυβέρνηση.

Αριθμός που θα αποτελεί ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, με τα οφέλη να εντοπίζονται -εκτός από την οικονομία- και στην ανάταση του εσωτερικού κλίματος της χώρας.

(Αγαπητέ Jo Di, σας ξέρω εσάς τους αναρχοάπλυτους που θέλετε να κάνετε την Ελλάδα Ολλανδία. Πάντως, η ευκαιρία για νομιμοποίηση χάθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτό έπρεπε να είχε ανακοινώσει από το Καστελόριζο, όχι το ΔΝΤ.)

Σατιρικό άρθρο του Πιτσιρίκου pitsirikos.net



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεκάδες νεκροί στην Ελβετία – Άγνωστο oι λόγοι της σφαγής

Δεκάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στο Καντόνι του Άαργκαου στην Ελβετία σύμφωνα με το Reuters.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία που βρήκε δεκάδες πτώματα μέσα και γύρω από ένα κτίριο της πόλης Wuerenlingen, που αριθμεί 4.500 κατοίκους, χωρίς ωστόσο να έχει γνωστό τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα αίτια του επεισοδίου αυτού δεν είναι γνωστά, ενώ μια συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το απόγευμα από την αστυνομία.







defencenet.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΑΕΡΑΣ Ο ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ !!!

Ο Φαύλος κύκλος των Τραπεζών, της Ρευστότητας στην αγορά και της ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση παρέσυρε και την Ελληνική οικονομία σε περιπέτειες, βέβαια δεν ήταν η οικονομική κρίση από μόνη της που δημιούργησε το πρόβλημα. Το πρόβλημα προϋπήρχε λόγω των αστρονομικών ποσών που οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δανειστεί από τις αγορές και απλά οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της κρίσης, το έκαναν να εμφανιστεί και να πάρει τις διαστάσεις που έχει σήμερα.

Φυσικά κάθε κρίση και κάθε περιπέτεια είναι θεμέλιο μιας νέας αρχής και δημιουργεί απίστευτες ευκαιρίες για αυτούς που είναι έτοιμοι να τις καλλιεργήσουν. Εμείς όμως τι κάνουμε;

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα.

Στην αρχή οι τράπεζες στόχευαν να μαζέψουν καταθέτες. Εστίαζαν την προσπάθεια τους στην ανάπτυξη του δικτύου, το marketing και το χτίσιμο του ονόματος τους. Τα πρώτα τους δάνεια δίνονται σε μεγάλους και ασφαλείς εταιρικούς πελάτες και στην συνέχεια επεκτείνονται σε ιδιώτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που είναι και αυτοί με την σειρά τους ιδιαίτερα ασφαλείς. Οι εξασφαλίσεις για τα δάνεια αυτά είναι συνήθως ψηλές και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εξαιρετικά χαμηλούς δείκτες επισφαλειών. Το γεγονός αυτό ενθαρρύνει τις τράπεζες να στοχεύσουν και σε νέες αγορές.

Οι πρώτες πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια για αυτοκίνητα και τα μικρά καταναλωτικά σε ιδιώτες, δίνονται πάλι με υψηλές εξασφαλίσεις. Καθώς όμως τα δάνεια που χορηγούν αυξάνονται, μεγαλώνει αντίστοιχα και η καταθετική βάση των τραπεζών και έτσι μπορούν σταδιακά να αναλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο ρίσκο. Καθώς η αγορά μεγαλώνει, ο ανταγωνισμός αυξάνεται και με την σειρά του πιέζει τις τράπεζες να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και να αναλάβουν ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο. Βρισκόμαστε ήδη στο χρονικό σημείο που οι χορηγήσεις (δάνεια) είναι περισσότερες από τις αρχικές καταθέσεις, και ο λόγος αυτός αυξάνεται γεωμετρικά. Περισσότερες χορηγήσεις ίσον περισσότερα κέρδη άρα οι τράπεζες δανείζουν και δανείζουν ξανά. Ο ανταγωνισμός συνεχίζει να αυξάνεται και οι τράπεζες αναγκάζονται να προσφέρουν περισσότερα νέα προϊόντα για να κερδίσουν πελάτες. Σιγά-σιγά κάποιοι πελάτες αρχίζουν να μην είναι συνεπείς, αλλά οι τράπεζες δεν είναι προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αποδέχονται ή απαιτούν την χρήση πιστωτικών καρτών (ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, αεροπορικές εταιρείες). Οι καταναλωτές σταδιακά μετακινούνται από τα μετρητά στις κάρτες. Χρεωστικές – Πιστωτικές. Τα πιστωτικά όρια εκλαμβάνονται από τους καταναλωτές ως διαθέσιμο χρήμα και σταδιακά ανοίγονται και αρχίζουν να ξοδεύουν περισσότερα. Η αγορά έχει συνεχώς περισσότερη ρευστότητα και η οικονομία αναπτύσσεται. Καθώς οι τράπεζες αναπτύσσονται και αυτές, η προσοχή τους στρέφεται όλο και περισσότερο στους τζίρους και όχι στην καθαρή κερδοφορία. Το πρόβλημα των επισφαλειών (κόκκινα δάνεια) σταδιακά επιδεινώνεται και αρχίζουν να κινητοποιούνται για να το αντιμετωπίσουν.
Στην αρχή απευθύνονται σε εισπρακτικές εταιρείες, αυτή η λύση ανακουφίζει το πρόβλημα προσωρινά, αλλά δεν το λύνει. Οι επισφάλειες συνεχίζουν να συσσωρεύονται. Οι έλεγχοι από τις εποπτικές αρχές πιέζουν για λύση και απαιτούν να γίνουν διαγραφές. Δηλαδή οι τράπεζες, να διαγράψουν από τους ισολογισμούς τους τα προβληματικά δάνεια και να εγγράψουν στους ισολογισμούς τους τις ζημιές τους από αυτά, γεγονός που τελικά θα μειώσει τα ίδια κεφάλαια τους.

ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΑΕΡΑΣ Ο ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ !!!1

Οι τράπεζες έχουν πλέον έναν μεγάλο αριθμό από δάνεια σε καθυστέρηση ή διαγραφή. Αρχικά προσπαθούν να τα εισπράξουν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και πολλές φορές καταλήγουν στα δικαστήρια. Η τακτική αυτή όμως πλήττει την δημόσια εικόνα τους. Το πρόβλημα παραμένει και αρχίζει να πιέζει την κερδοφορία. Οι δικαστικές εμπλοκές επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το σύστημα αφού ακόμη και το outsourcing απαιτεί υποστήριξη και έχει κόστος που με την σειρά του επιβαρύνει το αποτέλεσμα. Οι καταναλωτές πλέον είναι γνώστες του προβλήματος.

ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΑΕΡΑΣ Ο ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ !!!2

Οι τράπεζες χρησιμοποιούν εκτεταμένα τις εισπρακτικές εταιρείες, αυτή όμως η κίνηση δεν λύνει το λογιστικό τους πρόβλημα, δεν εγγυάται οικονομική διευθέτηση και συνεχίζει να απαιτεί μεγάλη διαχειριστική υποστήριξη από το προσωπικό τους. Οι τράπεζες αρχίζουν να αναχρηματοδοτούν τα προβληματικά τους χαρτοφυλάκια και προσφέρουν δάνεια συγκέντρωσης οφειλών. Αυτή η κίνηση δημιουργεί νέα δάνεια και προσωρινά οι τράπεζες κερδίζουν χρόνο. Για τους καταναλωτές όμως που έχουν ανοιχτεί πέρα από τα όρια τους τίποτα δεν αλλάζει.

Τώρα πια οι τράπεζες βρίσκονται παγιδευμένες σε μια ανεπιθύμητη σχέση μεταξύ ενήμερων και καθυστερούμενων χορηγήσεων, με την πλάστιγγα για πρώτη φορά να γέρνει προς την πλευρά του προβλήματος. Τα επισφαλή δάνεια είναι πια τόσα πολλά που επηρεάζουν πλέον δραματικά την κερδοφορία τους και απειλούν την ίδια την υπόσταση των τραπεζών κατατρώγοντας με ταχύτητα τα ίδια κεφάλαια. Το γεγονός αυτό επηρεάζει αρνητικά την δυνατότητα τους να χορηγήσουν νέα δάνεια.
Το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο τους επιβάλει να διαγράψουν τα δάνεια αυτά, και έτσι επιβαρύνουν σημαντικά με ζημιές τους ισολογισμούς τους, επιδεινώνοντας ταυτόχρονα τον δείκτη της βιωσιμότητας τους. Για να βγουν από την δύσκολή αυτή κατάσταση αναγκάζονται να πουλήσουν μέρος από αυτά τα δάνεια. Η πώληση είναι ένας ασφαλής και ενδεδειγμένος τρόπος για να εξασφαλίζουν ρευστότητα, να τερματίσουν τις νομικές τους εμπλοκές και να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους από τα διαγραμμένα δάνεια. Η πώληση όμως δημιουργεί ένα δευτερογενές πρόβλημα, κατατρώει τα ιδία κεφαλαία (λόγω της ζημιάς που καταγράφουν) με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και οι τράπεζες πλέον κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν. Το γεγονός αυτό πλήττει καίρια τους μετόχους τους, και από εδώ ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος, ο οποίος σε κάθε επανάληψη (διαγραφή επισφαλειών) απαιτεί και νέα ανακεφαλαιοποίηση, δηλαδή νέα χρήματα από τους παλαιούς μετόχους (όποιοι από αυτούς έχουν απομείνει) και χρήματα από νέους μετόχους. Τελικά όλο αυτό καταλήγει στο να αφαιρούνται κεφάλαια από την αγορά και η οικονομία, λόγω έλλειψης κεφαλαίων και ρευστότητας ακολουθεί ένα καθοδικό σπιράλ που την οδηγεί σε ύφεση.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως και τα περισσότερα τραπεζικά συστήματα στον κόσμο σήμερα, είναι «Τραπεζικό Σύστημα Κλασματικών Αποθεμάτων» (Fractional Reserve Banking).

Σύμφωνα με τον νόμο μια κατάθεση στην τράπεζα δεν είναι απόθεση των χρημάτων του καταθέτη για φύλαξη. Δηλαδή τα χρήματα που κατατίθενται, δεν είναι πλέον ιδιοκτησία του καταθέτη αλλά περιέρχονται στην ιδιοκτησία της τράπεζας, και ο καταθέτης με τη σειρά του αποκτά ένα περιουσιακό στοιχείο που ονομάζεται λογαριασμός καταθέσεων (ή όψεως κλπ). Αυτός ο λογαριασμός του καταθέτη, αποτελεί μια εγγραφή υποχρέωσης προς τον καταθέτη στον ισολογισμό της τράπεζας.

Οι τράπεζες λοιπόν κρατάνε στα ταμεία τους σε πραγματικά χρήματα (αποθεματικό), μόνο ένα πολύ – πολύ μικρό μέρος από τις συνολικές καταθέσεις των πελατών τους, το οποίο είναι και διαθέσιμο για ανάληψη. Τα υπόλοιπα χρήματα από τις καταθέσεις, οι τράπεζες τα χρησιμοποιούν για να παρέχουν νέα δάνεια μέχρι όμως ένα καθορισμένο πολλαπλάσιο του αποθεματικού τους, αυτό όμως σημαίνει ότι τα πραγματικά χρήματα (αποθεματικό) που οι τράπεζες κρατάνε στα ταμεία τους διαθέσιμα για ανάληψη από τους καταθέτες τους δεν φθάνουν να τους καλύψουν όλους αν οι πελάτες, τα ζητήσουν κάποια στιγμή όλοι μαζί. Είναι βέβαιο ότι τότε οι τράπεζες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Στην πράξη όμως η μεθοδολογία της διατήρησης μόνο κλασματικών αποθεματικών στις τράπεζες λειτουργεί συνήθως ομαλά, διότι είναι σχετικά λίγοι οι καταθέτες που απαιτούν την ανάληψη των σε καταθέσεων τους σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή. Έτσι το αποθεματικό αυτό είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν για μετρητά.

Το σύστημα κλασματικών αποθεμάτων αυξάνει την παροχή χρήματος με την διαδικασία της χορήγησης δανείων και την αντίστοιχη δημιουργία νέων καταθέσεων και έτσι οι τράπεζες δημιουργούν στην πράξη νέο χρήμα. Όταν δηλαδή μια τράπεζα εκδίδει ένα νέο δάνειο δημιουργεί πρακτικά μια νέα επιπλέον κατάθεση, είτε σε αυτούς που έχουν λάβει το δάνειο είτε στον τελικό αποδέκτη του δανεισμένου ποσού. Για παράδειγμα, όταν ένας αγοραστής ενός σπιτιού παίρνει στεγαστικό δάνειο, μια ισόποση κατάθεση δημιουργείται στο λογαριασμό του πωλητή του σπιτιού.

Επειδή οι τράπεζες υποχρεώνονται να κρατούν μόνο ένα μικρό τμήμα των καταθέσεων ως αποθεματικό, αυτή η νέα κατάθεση δημιουργεί ένα άλλο νέο δάνειο, το οποίο δημιουργεί με την σειρά του μία νέα κατάθεση … και ούτω καθεξής. Με τον τρόπο αυτό, έχουμε θέσει σε κίνηση ένα μηχανισμό που δημιουργεί έναν αέναο κύκλο δημιουργίας δανείων και καταθέσεων, από τον οποίο όμως πραγματικό χρήμα είναι μόνον αυτό της πρώτης κατάθεσης, όλο το υπόλοιπο έχει δημιουργηθεί λογιστικά από τις τράπεζες.

Για να το καταλάβουμε καλύτερα, αρκεί να θεωρήσουμε όλο το τραπεζικό σύστημα σαν έναν ενιαίο οργανισμό. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος εκταμιεύει ένα δάνειο, το χρήμα που αντιστοιχεί σε αυτό δεν εκρέει από το τραπεζικό σύστημα, αλλά με τον ένα η τον άλλο τρόπο τελικά καταλήγει να αποτελεί κατάθεση κάποιου σε κάποια τράπεζα.

ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΑΕΡΑΣ Ο ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ !!!3

Στο ανωτέρω θεωρητικό παράδειγμα από την αρχική κατάθεση των 400€ που έκανε ο πελάτης με Πραγματικά Χρήματα στην 1η από τις τράπεζες, τελικά κατέληξε οι 4 τράπεζες του παραδείγματος να έχουν δώσει συνολικά 600€ σε δάνεια και να εμφανίζουν στα βιβλία τους 1.000€ σε καταθέσεις. Δημιούργησαν δηλαδή 600€ επιπλέον Euro από το πουθενά, (από αέρα κοπανιστό όπως λέει και ο λαός, ο οποίος στην συνέχεια βαφτίστηκε χρήμα) τα οποία φυσικά με την σειρά τους τα δάνεισαν ξανά, σαν να ήταν πραγματικά.

Οι τράπεζες όμως σήμερα βρίσκονται σε μία εξαιρετικά δυσχερή θέση, οι καταθέσεις που υπήρχαν στο τέλος του 2014 ήταν συνολικά €164 δισ. (από αυτές €20,1 δισ. σε λογαριασμούς όψεως, €43,6 δισ. σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου και €100,2 δισ. σε προθεσμιακές) έναντι χορηγήσεων €212,4 δισ. και οι συγκεντρωμένες επισφάλειες στα χαρτοφυλάκια τους για τις οποίες πρέπει να προχωρήσουν σε διαγραφή, είναι περίπου €110 δισ. ήτοι το 52% του χαρτοφυλακίου τους!

Με όποιο τρόπο και αν αποφασίσουν να διαχειριστούν τις επισφάλειες αυτές οι τράπεζες, οι εποπτικές αρχές και το κράτος, μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια οι τράπεζες θα πρέπει να καλύψουν απώλεια €77 δισ. από ζημιές που θα εμφανιστεί στα ίδια κεφάλαια τους. Αυτό θα γίνει είτε με νέες ανακεφαλαιοποιήσεις από τους μετόχους τους (αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου) είτε παράγοντας κέρδη, είτε εφαρμόζοντας τον κανονισμό 806/2014 της ΕΕ «Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης Πιστωτικών Ιδρυμάτων» ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει και την διαδικασία του bail-in (διάσωση με ίδια μέσα).

Όμως τα αποθεματικά τους έχουν εξανεμισθεί λόγω της κρίσης και της απόσυρσης των καταθέσεων από τους πελάτες τους και για να καλύψουν την διαφορά έχουν αντιστρέψει την διαδικασία χορηγήσεων απαιτώντας από την αγορά να επιστρέψει τα δάνεια που τους έχουν χορηγήσει, σε μια προσπάθεια για να κλείσουν το άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί, μεταξύ χορηγήσεων και καταθέσεων. Ταυτόχρονα έχουν απευθυνθεί σε μηχανισμούς διάσωσης όπως ό ELA για να εξασφαλίσουν προσωρινά ρευστότητα και να έχουν χρήματα για να δώσουν στους καταθέτες τους.

Έτσι λοιπόν σήμερα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου νέες χορηγήσεις δεν μπορεί να υπάρξουν και αυτό μας έχει ήδη οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο, όπου όσο οι τράπεζες δεν καθαρίζουν την θέση τους, δηλαδή δεν μπορούν να διαγράψουν το σύνολο των ζημιών τους αν δεν ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως, και φυσικά δεν μπορούν να δώσουν νέα δάνεια και το πρόβλημα ανακυκλώνεται συνεχώς.

Η αρνητική ρευστότητα των τραπεζών και η άθλια κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, είναι ένας απελπιστικός συνδυασμός που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και από τον οποίο η χώρα πρέπει να απεμπλακεί άμεσα.

Η αδράνεια αυτή του κράτους των εποπτικών αρχών και των τραπεζών και η αδυναμία να δοθεί πραγματικά λύση, περιπλέκει και επιδεινώνει το πρόβλημα ακόμη περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο καθυστερούν οι τράπεζες να απεμπλακούν από τα δάνεια αυτά τόσο χειροτερεύει το πρόβλημα. Η διεθνής πρακτική λέει (και υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα για αυτό) ότι όσο απομακρυνόμαστε από τον χρόνο μηδέν, το σημείο δηλαδή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα και στην περίπτωση μας έχουν ήδη περάσει αρκετά χρόνια, τόσο περισσότερο μειώνεται στην αγορά η αξία εξαγοράς αυτών των χαρτοφυλακίων (δηλαδή το ποσό που είναι διατεθειμένοι οι ξένοι οίκοι να καταβάλουν για την αγορά τους). Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι τράπεζες να επιβαρύνονται συνεχώς με εξειδικευμένα και πολυάριθμα τμήματα διαχείρισης, εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες που εκτοξεύουν το εσωτερικό τους κόστος και υποσκάπτουν την όποια πιθανή κερδοφορία.
Φυσική συνέπεια τα χαρτοφυλάκια αυτά να απαξιώνονται και οι τράπεζες αναγκαστικά προετοιμάζονται για να διαγράψουν όλο και μεγαλύτερα ποσά με ότι αυτό συνεπάγεται για την Εθνική Οικονομία, την ρευστότητα της αγοράς, τα κεφάλαια τους και τους μετόχους τους.

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που δημιουργείται από όλη αυτή την καθυστέρηση, είναι η αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την αγορά, που με την σειρά της επηρεάζει στο σύνολο της την Ελληνική Οικονομία.

Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί για όσο καιρό ακόμη οι τράπεζες δεν θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Οικονομία. Χωρίς υγιείς τράπεζες και ρευστότητα στο σύστημα, ανάπτυξη δεν πρόκειται να δούμε.



Αναστάσιος Θεοφίλου
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ: Παράνομη κρίνει τη δραστηριότητα της NSA το εφετείο της Νέας Υόρκης

Παράνομη κρίθηκε η μαζική συλλογή στοιχείων τηλεφωνικών κλήσεων από την NSA, με ομόφωνη απόφαση του εφετείου της Νέας Υόρκης, η οποία έρχεται να καταρρίψει τους ισχυρισμούς πως η δημιουργία γιγάντιων βάσεων δεδομένων με προσωπικές πληροφορίες όλων των Αμερικανών σχετίζεται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Μια τόσο εκτεταμένη τήρηση κυβερνητικών αρχείων για δεδομένα που έως τώρα ήταν ιδιωτικά συνιστά άνευ προηγουμένου συρρίκνωση της προσδοκίας όλων των Αμερικανών για προστασία της ιδιωτικότητας», αναφέρει στο κείμενο της απόφασης ο δικαστής Τζέραρντ Λιντς, ο οποίος θύμισε ότι, προκειμένου να δοθεί στην κυβέρνηση η άδεια να παρακολουθήσει κάποιον ύποπτο βάσει του άρθρου 215 του λεγόμενου Πατριωτικού Νόμου (Patriot Act), θα πρέπει να αποδεικνύεται πως η παρακολούθηση γίενται στα πλαίσια συγκεκριμένης έρευνας. «Η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει καν ότι όλα τα αρχεία που τηρεί ή ούτε καν κάποια από αυτά σχετίζονται με κάποια συγκεκριμένη έρευνα», σημειώνει ο δικαστής Λιντς, για να καταλήξει πως «συμφωνούμε με τους ενάγοντες ότι μια τόσο διασταλτική ερμηνεία τού τι είναι σχετικό δεν έχει προηγούμενο και δεν δικαιολογείται».

«Με την απόφαση αυτή ξεκαθαρίζει, μια για πάντα, ότι η μαζική συλλογή προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών είναι παράνομη», δήλωσε από την πλευρά του ο Άλεξ Άμπντο, δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών ACLU – η οποία ήταν αυτή που προσέφυγε στο εφετείο. Η δικαστική απόφαση θέτει υπό αίρεση «και άλλα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης της NSA που βασίζονται σε εξίσου εσφαλμένες νομικές ερμηνείες», συμπλήρωσε ο Άμπντο.

Σημειώνεται πως η απόφαση αφορά μόνο στις παρακολουθήσεις Αμερικανών ή κατοίκων των ΗΠΑ.

http://analitis.gr/ipa-paranomi-krini-ti-drastiriotita-tis-nsa-to-efetio-tis-neas-iorkis/



Why Today’s Landmark Court Victory Against Mass Surveillance Matters



In a landmark victory for privacy, a federal appeals court ruled unanimously today that the mass phone-records program exposed two years ago by NSA whistleblower Edward Snowden is illegal because it goes far beyond what Congress ever intended to permit when it passed Section 215 of the Patriot Act.

The ruling in ACLU v. Clapper is enormously significant, and not only because the program in question — the first to be revealed by Edward Snowden — is at the heart of a legislative reform effort playing out right now, or because it sparked the most significant debate about government surveillance in decades. The decision could also affect many other laws the government has stretched to the breaking point in order to justify dragnet collection of Americans’ sensitive information.

Under the program, revealed in the Guardian on June 5, 2013, telecommunications companies hand over to the NSA, on a daily basis, records relating to the calls of all of their customers. Those records include information about who called whom, when, and for how long. The ACLU sued the NSA over the program just days after it was revealed, and we took the case to the Second Circuit Court of Appeals after it was dismissed by a district court.

A few points on what makes the decision so important.

1. It recognizes that Section 215 of the Patriot Act does not authorize the government to collect information on such a massive scale. Section 215 allows the government to demand from third parties “any tangible thing” relevant to foreign intelligence or terrorism investigations. “Relevant” is a pretty abstract term, but the government employed a pretty fantastical interpretation to argue that every single call record in America is “relevant” because some of those records might come in handy in a future investigation.
The decision says:
Excerpt from 2nd Circuit ruling on NSA call records program.
2. The decision’s significance extends far beyond the phone records program alone. It implicates other mass spying programs that we have learned about in the past two years and — almost certainly ­— others that the government continues to conceal from the public. For example, we know that the Drug Enforcement Administration, for decades, employed a similar definition of “relevance” to amass logs of every call made from the United States to as many as 116 different countries. The same theory was also used to justify the collection of email metadata. Both those programs have been discontinued, but the legal reasoning hasn’t, and it could very well be the basis for programs the government has never acknowledged to the public, including the CIA’s bulk collection of Americans’ financial records.
The judges wrote:
Excerpt from 2nd Circuit decision on NSA call records program.

3. Metadata is incredibly sensitive and revealing. The government has long argued that the phone records program doesn’t reveal the contents of calls, and as such, it is not an invasion of privacy. But metadata, especially in aggregate, can be just as revealing as content, painting a detailed picture of a person’s life.  The decision reads:
Excerpt from 2nd Circuit Court decision in NSA call records program case.

4. The importance of adversarial review. The court recognized that public, adversarial litigation concerning the lawfulness of this spying program was vitally important to its decision — and it drew a direct contrast to the secret, one-sided proceedings that occur in the Foreign Intelligence Surveillance Court.

The FISC operates in near-total secrecy, in which it almost always hears only from the government. It oversees a wide variety of broad surveillance programs without any public participation or input, approving a body of secret law that has no place in a democracy. This decision affirms the role that federal courts — and the public — have in overseeing practices with such sweeping constitutional implications.

5. The congressional reforms under consideration just don’t cut it. Ahead of Section 215’s sunset on June 1, Sen. Majority Leader Mitch McConnell (R-Ky.) is trying to push through a straight reauthorization of the provision, extending its life by another five years. After today’s decision came down, he took to the floor to defend the program — a position altogether at odds with the appeals court decision, with the conclusions of multiple executive-branch review groups who found the program hasn’t been effective in stopping terrorism, and with the clear consensus that supports far-reaching surveillance reform. Another bill in play (which the ACLU neither supports nor opposes), the USA Freedom Act of 2015, doesn’t go nearly far enough, most notably in ensuring that the government cannot engage in broad collection of innocent Americans’ private information.

We didn’t do this alone. Members of Congress — Rep. James Sensenbrenner (R-Wisc.) and Sen. Ron Wyden (D-Ore.) among them — have played an instrumental role in the fight for surveillance reform. Along with a number of organizations and experts, including the NRA, they filed amicus briefs on the ACLU’s behalf and championed the cause in Congress.
 
We hope that today’s ruling prompts Congress to consider and enact legislation that’s more robust than what’s currently on the table. Short of that, we continue to believe that Congress should seize the June 1 expiration date as an opportunity to let Section 215 die.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κέρκυρα: Κατασχέθηκε τουρκική θαλαμηγός με δεκάδες κιλά χασίς από Αλβανία – Δυο συλλήψεις μελών μεγάλης σπείρας



Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Κέρκυρα, έπειτα από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο μέλη σπείρας διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στο νησί.


Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας (Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης, Αστυνομικών Τμήμα Εσπερίων και Παλαιοκαστριτών και άλλες υπηρεσίες), είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του κυβερνήτη της θαλαμηγού, ενός 55χρονου υπηκόου Τουρκίας, και του 48χρονου ιδιοκτήτη της.

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς οι δύο διακινητές, oι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, είχαν προηγουμένως μεταφέρει με τη θαλαμηγό από τα παράλια της Αλβανίας συνολικά 48 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 47 κιλών και 400 γραμμαρίων, και στη συνέχεια τις είχαν αποκρύψει σε δύσβατη παραλιακή περιοχή της βορειοανατολικής Κέρκυρας (ευρύτερη περιοχή Κασσιώπης, παραλία με την ονομασία Κογεβίνα).


Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, τον τρόπο με τον οποίο ενεργούσαν και την ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε προέκυψε εκ μέρους των δύο συλληφθέντων η κατάρτιση επαγγελματικής μεθοδολογίας για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, για την αποκόμιση παράνομων εσόδων, καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη ποσότητα θα τους απέφερε το ποσό των 45.000 ευρώ περίπου.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και άλλες παραβάσεις.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και προσωπικό του Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κέρκυρας.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αποκάλυψη Ρωμανιά για τις συντάξεις

Το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έχουν ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Το ζήτημα αυτό το προέβαλαν σθεναρά οι δανειστές στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group, σύμφωνα με τον γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με τον οποίο οι Θεσμοί ζητούν να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για όλους και για εκείνους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το 2012, στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη.

Η αντιπρόταση της κυβέρνησης είναι η αύξηση αυτή να ισχύσει από το 2015 και έπειτα, ώστε να μην θιγούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς.

«Η δική μας κόκκινη γραμμή ήταν ότι δεν θέλουμε να ανατραπούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Λέμε λοιπόν να το κουβεντιάσουμε, να δεχτούμε να ανεβάσουμε τα όρια αλλά να τα ανεβάσουμε με τέτοιο τρόπο που να μην θιγούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα», τόνισε, μιλώντας στο Mega.

«Μπορούμε να το δεχτούμε να ισχύσει από το 2025 και πέρα. Για όσους θεμελιωμένο συνταξιοδοτικά δικαίωμα θα έχουν μπροστά τους 10 χρόνια για να φύγουν και να μην θιγούν από την αύξηση των ορίων», πρόσθεσε ο κ. Ρωμανιάς.

Σχετικά με την επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και για τις κύριες συντάξεις, απάντησε ότι φαίνεται πως το θέμα αυτό «που το είχαν προβάλει πριν από 10 ημέρες γραπτώς οι δανειστές έχει υποχωρήσει, καθώς δεν έχουν ξανακάνει κουβέντα πάνω σε αυτό». Παρόλα αυτά, οι Θεσμοί επιμένουν για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές. «Επιμένουν, αλλά επιμένουμε κι εμείς ότι θα την καταργήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων και πρόσθεσε:

«Στην τελευταία συζήτηση που έγινε στις Βρυξέλλες προχθές άφησαν ένα περιθώριο, κάνανε ένα είδος υποχώρησης, όχι οριστικής όμως, με την έννοια δηλαδή να δούμε αν βρεθεί κάτι ανάλογο που να καλύψει τα 326 εκατομμύρια που θα στοιχίσει για το 2015 η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές… Επί του παρόντος είναι πάνω στο τραπέζι».





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αιχμές Κουρουμπλή για τους διοικητές που δεν παραιτούνται: Αν τους αξιολογήσουμε, οι μισοί θα έπρεπε να απομακρυνθούν

Αιχμές για τους διοικητές των νοσοκομείων που δεν παραιτούνται και αξιώνουν αποζημίωση, άφησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αν τους αξιολογήσουμε, οι μισοί θα πρεπε να απομακρυνθούν, σημείωσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγέστατη, δεν είναι λόχος εφόδου για να εφορμά. Θέτει τους προβληματισμούς της και προχωρά» δήλωσε, ενώ σε ερώτηση αν θα περάσουν τα μέτρα από την Βουλή, υπογράμμισε «Αφήστε να δούμε πρώτα ποια θα είναι αυτά τα μέτρα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που μιλούν για διορισμούς κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε οργανισμούς και άλλες θέσεις του Δημοσίου, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι «άλλαξε η κυβέρνηση και ο πολιτικός και ιδεολογικός προσανατολισμός έχει άλλα χαρακτηριστικά».



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δοκιμαστική πτήση εκτελούσε το ολοκαίνουργιο Airbus που συνετρίβη στη Σεβίλη – «8-10» oι νεκροί

Ένα στρατιωτικό Airbus Α400Μ το οποίο ακόμη βρισκόταν σε φάση δοκιμών συνετρίβη στη Σεβίλλη κατά τη στιγμή της απογείωσης δοκιμαστικής πτήσης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «8-10» άτομα τα οποία επέβαιναν σε αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ισπανικής Κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν.

«Συμμεριζόμαστε την οδύνη των συγγενών και εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας» είπε χαρακτηριστικά, διακόπτοντας ταυτόχρονα μια συνάντηση την οποία είχε εκείνη τη στγμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αεροσκάφος δεν είχε παραδοθεί ακόμη στην και δεν είχε παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία της Ισπανίας και η κυριότητά του ήταν στον ευρωπαίο κατασκευαστή.

         

Το Airbus συνετρίβη ένα περίπου μίλι βόρεια του αεροδρομίου του San Pablo της Σεβίλης, όπως αναφέρθηκε από τις Αρχές της Ανδαλουσίας, ενώ, πλήθος διασωστών και τεχνικών κλιμακίων βρίσκεται ήδη στο σημείο για τη διερεύνηση των αιτίων που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες.

Παρά το γεγονός πως το δυστύχημα συνέβη έξω από την περίμετρο του αεροδρομίου, η λειτουργία του έχει σταματήσει καθώς, όλα τα μέσα διάσωσης που απαιτούνται, έχουν σπεύσει στο σημείο της νέας αεροπορικής τραγωδίας.



Η βιομηχανική παραγωγή της σειρά των στρατιωτικών Α400Μ τα οποία είναι τα μεγαλύτερα ελικοφόρα του κόσμου, ξεκίνησε το 2011 ενώ μετά το 2003, επτά χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο), συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αγορά 180 συνολικά αεροσκαφών, με αρχικό κόστος ανά μονάδα τα 20 εκατ. ευρώ το οποίο όμως έφτασε τελικά τα 31 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα η Ισπανία έχει δεσμευτεί για την αγορά 27 τέτοιων μοντέλων, ενώ η πρώτη παράδοση είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του 2016. Με τα A400M η ισπανική πολεμική αεροπορία έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα γνωστά Hercules C-130 τα οποία διαθέτει από το 1973.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέσσερις νεκροί σε φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών που ξέσπασε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή σε μια φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με κατοίκους της συνοικίας, επρόκειτο για την πολλοστή σύγκρουση ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, με τις ανησυχίες να εντείνονται καθώς απομένει περίπου ένας χρόνος ως την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη.

Όπως ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα τρία από τα θύματα βρέθηκαν νεκροί στη φαβέλα Κορόα, περίπου ένα χιλιόμετρο από έναν ιδιαίτερα δημοφιλή δρόμο στην μποέμικη συνοικία Σάντα Τερέζα, στο κέντρο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. Ο τέταρτος, που ζούσε ακόμη όταν έφθασε στο σημείο ασθενοφόρο, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Μια αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε μια 22χρονη γυναίκα, έγκυο πέντε μηνών, η οποία βρισκόταν σε γειτονική φαβέλα. Η νεαρή, η οποία τραυματίστηκε στον πνεύμονα, νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1. Τρεις έφηβοι που έπαιζαν ποδόσφαιρο στον δρόμο επίσης τραυματίστηκαν, πάντως η ζωή τους δεν απειλείται. Ένας 44χρονος άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε επίσης από σφαίρα υποβλήθηκε σε εγχείριση.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κατασχέθηκαν μια χειροβομβίδα και δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενώ στην περιοχή στάλθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις. Τους τελευταίους μήνες τα βίαια επεισόδια αυτού του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο, παρότι από το 2008 η κυβέρνηση έχει αναπτύξει 38 ειδικές μονάδες της αστυνομίας αρμόδιες για την “ειρήνευση” της περιοχής, τις λεγόμενες UPP, στις 174 από τις φτωχοσυνοικίες.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει πρόσφατα ότι θα αυξήσουν περαιτέρω τις δυνάμεις της αστυνομίας στην πόλη, ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εντάλματα σύλληψης για έξι «τρανταχτά» ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Τουλάχιστον έξι δικογραφίες με πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να φτάσουν στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης.

Πρόσωπα γνωστά, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις στο εξωτερικό, που θα κληθούν είτε να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί είτε να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.

Όλα αυτά, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει δύο συλλήψεις από την Αστυνομία, ενώ ένας επιχειρηματίας μετέβη μόνος του στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για να διευθετήσει τις εκκρεμότητές του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες και άλλοι επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, αναμένεται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Βαλαβάνη με τις 100 δόσεις.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η όλη διαδικασία γίνεται με άκρα μυστικότητα και κανένα όνομα δεν διαρρέει πριν οι αστυνομικοί προχωρήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Και αυτό, γιατί οι επαφές γίνονται σε υψηλό επίπεδο μεταξύ εισαγγελέων και Αστυνομίας, με στόχο από τη μία να διασφαλίσουν τη στεγανότητα των υποθέσεων και δεύτερον, να βάλουν λεφτά στα δημόσια ταμεία.

Οι έξι προτεραιότητες και οι αυθόρμητες προσελεύσεις 

Όταν στις 22 Απριλίου η Οικονομική Αστυνομία ξεκίνησε τη διαδικασία συλλήψεων επιχειρηματιών, τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ και διασταυρώθηκαν ότι πράγματι υπάρχουν ανοικτές οικονομικές εκκρεμότητες και παραβάσεις, το χρονοδιάγραμμα έλεγε ότι μέσα στους επόμενους μήνες η συγκεκριμένη διαδικασία θα κορυφωθεί.

Ετσι, μία εβδομάδα αργότερα στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας στον 13ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής οδηγήθηκε μία 60χρονη, γνωστή επιχειρηματίας της Κηφισιάς στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής στο εισόδημά της και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βαθμό κακουργήματος.

Και αυτό, διότι δεν είχε αποδώσει στο Δημόσιο φόρο εισοδήματος που ανέρχεται χωρίς προσαυξήσεις στο ποσό των 577.176,71 ευρώ. Η 60χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου μετά την καταβολή του ποσού των 340.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερη.

Οι εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών λένε πως εκτός από τις συλλήψεις, ένα μεγάλο μέρος των ατόμων που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ και θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για φοροδιαφυγή, αναμένεται να προσέλθουν αυθόρμητα στις οικονομικές υπηρεσίες, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Βαλαβάνη που σβήνει τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα και αφήνει μόνο το αρχικό ποσό για τακτοποίηση.

Κάτι που έγινε με την αυθόρμητη προσέλευση σε ΔΟΥ για τακτοποίηση χρεών, πολύ γνωστού επιχειρηματία που το όνομά του υπήρχε στη λίστα Λαγκάρντ για καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα HSBC και, όπως προέκυψε από τις διασταυρώσεις εντοπίστηκε απόκλιση 500.000 ευρώ μεταξύ των καταθέσεων και των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Ο συγκεκριμένος, μέλος πολύ γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών (μάλιστα έχει συγγενική σχέση με την 60χρονη επιχειρηματία από την Κηφισιά, που είχε συλληφθεί και κατέβαλε 340.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερη), κατέβαλε το ποσό των 500.000 και έτσι έσβησε το όνομά του από τις δικογραφίες που θα έφταναν μέσα στις επόμενες ημέρες στην Οικονομική Αστυνομία.

Πληροφορίες από αστυνομικές και εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως είναι στα σκαριά τουλάχιστον έξι δικογραφίες με τρανταχτά ονόματα που αναμένεται σύντομα να διαβιβαστούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα.

Η έρευνα διεξάγεται με στεγανά και όπως λέει στο «ΘΕΜΑ» πηγή της Κατεχάκη «ούτε και οι επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας γνωρίζουν σε ποιες περιπτώσεις αφορούν οι συγκεκριμένες δικογραφίες».

Ωστόσο, εκτιμούν ότι όλη η διαδικασία δεν πρόκειται να κρατήσει παρά λίγες ημέρες, καθώς η έρευνα και οι διασταυρώσεις έχουν ολοκληρωθεί, τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν από τις οφειλές στο Δημόσιο είναι πιστοποιημένα και το μόνο που απομένει είναι η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης για να περάσουν οι υποθέσεις στην τελευταία φάση.

Αξιωματικός της Ασφάλειας επισημαίνει πως, αν ολοκληρωθούν και οι συγκεκριμένες έξι περιπτώσεις, τότε ένα πολύ μεγάλο μέρος των υπόλοιπων μεγαλοοφειλετών της λίστας Λαγκάρντ θα μεταβούν αυτοβούλως στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να καθαρίσουν τα χρέη τους.




Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!